Új privát üzeneted érkezett!

Megjártuk a kisközit meg ilyenek, naná hogy hazafelé elkapott az eső!! :evil: de legalább ugy készültünk és nem áztunk szét! :)

Pici!

Én annó Bajára jártam a szemészetre a bajai kórházba. Nagyon jó orvosok voltak ott akkor. azért írom, hbogy akkor mert 1989-2000.ig jártam oda és nem tudom ki van még ott. az én dokim biztos hogy nyugdíjas azóta. Ő a Követs Ágnes Főorvosasszony!
A másik nagyon híres és jó "csapat tag" A Vass professzor. de szerintem ő is nyugdíjba vonult.
Anno nagyon híres volt a bajai szemészet, most már nem tudom, utánna kéne járni. sokan jártak hozzájuk külföldről is és ez nagy szó volt 89-ben!!

Aztán akit még tudok ajánlani az I.SZEMÉSZETI KLINIKA vezetője, Süveges Ildikó Professzor asszony!
Ő is nagy szaktudású, jóhírű orvos, és nem utolsó sorban az ő rendelkezésére áll itthon a legkomolyabb berendezés-felszerelés!
mármint a szemklinikán.
de nehéz bejutni hozzá is :?

a hegekkel nekem semmit nem tettek mert ez sajnos a szükséges rossz volt, a velejáró! :?
aztán meg jött hogy előbb a szürkehályogot kell műteni, aztán visszavarrni a retinát és talán utánna a hegekkel is foglalkoznak. csak ugye műteni kell a lábam is, meg utolsó 4 éveb ez már a 3. császárom lesz....
szóval a szemem most a rangsor végén...
de ajánlani tudom a Süveges Ildikót!

Kép Kép Kép
asiye

Pici...egy fokkal jobb ma a kedvem,de még nem az igazi...

Bár ma is úgy ébredtem,hogy kislánykám nagyokat rugott belém...ez mostanában minden reggel igy van amikor felébredek,és ez mindig feldob.
Simogatom és köszönök neki Jó reggelt! :D

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Asyie!
Nagyon köszönöm
Kérek hozzá időpontot.

Törpiri!
Remélem hamarosan jobb kedved lesz.
Most én is kezdek depis lenni.
Jól esne egy kis kényeztetés. :shock:

Lilypie negyedik születésnapja tickers

Lilypie First Birthday tickers
picimami

Hát én is úgy érzem magam...hogy szeretethiányom van..az a baj,hogy ilyenkor jobban kijön...sokkal érzékenyebb vagyok...nem emlékszem,hogy a fiamnál lettek volna ennyire szélsőséges napjaim...biztos ez is a korral jár :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Törpiri!
Nálunk apa most eléggé maga alatt van, én vigasztalom és segítek neki, mindenben.
Csak valahogy hetek óta tart ez az állapot. Nem vagyok én önző.
Csak hiányzik, hogy engem is nézzen valaki.
És babusgasson kicsit.
De nálam az lehet a baj, hogy itthon vagyok, unatkozom.

Ja és holnap mennie kellene kecskemétre tárgyalásra, és olyankor mindíg aggódom érte.

picimami

Ez nem önzőség..szükségünk van rá...ennyi.
Én sem vagyok önző,sőt...mindig többet adok mint amennyit kapok,csak ez most tényleg "más "állapot :cry:

Aggódást meg tessék elfelejteni,az most nem jó!!!
Én is aggódnék azért :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

picike most jut eszembe hogy van egy volt oszotársam aki szemészeten dolgozik megkérdezem tőle hátha tud segíteni majd írok mit beszéltem vele:)

nika70
Salgótarján

Asyie!
Már beszéltem is az assziszetnsével.
1 óra múlva kell hívnom.
És kapok időpontot hozzá

picimami

Nika!
Köszönöm.
Nagyon kedves vagy!!

picimami

nincs mit csak azt sajnálom hogy előbb nem jutott eszembe már írtam is neki szerintem legkésőbb holnap válaszol

nika70
Salgótarján

Nagyonh hálás vagyok.
Köszönöm nektek a segítséget!!

Puszi érte

picimami

Darált húsos pie

Hozzávalók: 1 adag elősütött sós pie tészta
Töltelékhez: 1 kisebb vöröshagyma, 1 közepes sárgarépa,3 evőkalnál olaj,40 dkg darált hús(mi
sertésből szoktuk de lehet bármilyenből)1 mokkáskanál gyömbérfüszer,2 dl főző tejszín, 2 tojás,2 evőkanál sűrített paradicsom,8-10 szelet bacon szalonna húsos füstölt,só,őrőlt feketebors,

Sós pie hozzávalók: 18 dk finomliszt,15 dkg vaj vagy sütőmargarin,fél mokkáskanál só,2 evőkanál jéghideg víz
elkészítése a pienak: lisztet a vajjal gyors mozdulatokkal összedolgozzuk,megsózzuk majd a vízzel tésztát gyúrunk belőle,.Letakarjuk 1 órára a hűtőbe kell tenni (folpackkal jó letakarni az nem ragad rá)ez alatt az idő alatt elkészűl a tölteléék.ezután két nagy folpackközé téve kb pie sütö nagyságúra nyújtjukkb 30 cm hogy ki tudjuk bélelni a formát a lényeg a pereméig teljesen felérjen. tésztát megszurkáljuk nehogy sütés közben felpuposodjon. előmelegített sütőben (200 c fokon 5-10 perc alatt alősütjük

Töltelék:
A hagymát és a répát megpucoljuk a hagymát finomra vágjuk a répát lereszeljük,Az olajat kissé megfórrósitjuk a hagymát megfuttatjuk rajta. előszőr a húst adjuk hozzá fehéredésig piritjuk majd belerakjuk a répát..Pár percig együtt pároljuk kissé megsózzuk megborsózzuk,a gyömbérrel fűszerezzük majd hozzáadjuk a tejszínben elkevert tojássárgákat és a süritett paradicsomot . Épp csak egyet forralunk rajta azután egyenletesen az elúősütött tésztára halmozzuk.A szalonnaszleteket a tetejére rakjuk befedjük vele a pitét,majd előmelegített 200 c fokos sűtőben 25-30 perc alatt készre sütjük. zöldsalátával tálaljuk jó étvágyat hozzá nagyon finom 

nika70
Salgótarján

Sziasztok lányok.
Megjártam az állás interjút.
Csak jó hirem van. Dec 1-től kezdhetek. Noha 25-én jár le a kiirt pályázat. De ez el van döntve. Már erre vártunk nyár óta hogy kiirják és megkapom.
Szóval max jan 1-én kell kezdnem. Dec elejátőlmár úgyis beszoktatásvan az oviban. De majd 3kor bemegyek az ovodába nemkezdhetnénk el előbb a beszoktatást mert decembertől kezdhetnék akkor. Persz ev árnak csak örülnnek ha mennék már akkor. Évvégi hajtás miatt.
De a nagyfönők el tudja intézni hogy csak januárban kezdjek. Szóval ez a része oké. Mondjuk ha babás lennék akkor szerintem az nagyon kellemetlen lenne nem??
4hónap a próba idő. De utána is etikátlan elmenni gyedre. Hát nem tudom mi van ha nem is jön össze a baba és én várok várok. Közben meg lejár a gyesem és nem lesz munkahelyem mert a régi nagyn messze lett nekem.
Nehéz ügy az biztos.

Cat: Uh után várunk ám:)

Kép
csucsu05

Csucsu..gratula...mit kéne csinálnod???

Szerintem nem etikátlan,ha utána elmész gyesre...én márciusban jöttem erre helyre és pont,hogy letelt a próbaidőm utána estem teherbe...és elötte vagy 2 évig nem...
Ez attól is függ hogy milyen lesz az uj helyed..nekem ez itt sokkal nyugisabb mint volt,biztos ez is közrejátszott,hogy most sikerült...

Az meg tényleg gázos ha se baba se melóhely.

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

csucsu hurrá ez lesz a legjobb dolog ha meg jön a baba akkor meg szard le mi lesz később mész gyedre :D:D:D:D:D

nika70
Salgótarján

Pici!

Örülök, hogy ilyen könnyen elérted! :) Nekem annó olyan nehezen ment bejutnom hozzá :roll: :roll: :roll: :roll:

bár én nem magánba mentem hanem a Klinikára a Tömő utcába! Te hol kerested?(Sőt nem is tudom hogy magánban rendel-e, mert állítólag annyra terhelt. )Ő vezeti a Klinikát(persze nem szó szerint :) ), egyetemi előadó és tudom, hogy egy Németországi egyetemen is tanít! :)

Csucsu!

Gratulálok! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kívánom, hogy minden menjen ilyen simán ezentül!
és talán tényleg jót tesz a változás is! :)

Törpiri!

Ismerős, hogy reggel a pocaklakó az első aki felkel :) :?

És nem hagy békén!! :twisted: :twisted:

Csak nekem már be kellett voln afordulnia, ehelyett szanaszét van keze-lába(az uhun mondta a nő hogy olyan kupiban él ez a lány ott benn :lol: :lol: ), és nagyon kellemetlen :?

te voltál 4d-n? vagy szándékodban áll menni?
én a 25.-28.hetet ajánlom. akkor nagyon szépek!! :lol:

Kép Kép Kép
asiye

Nika! esetleg képet tudnál mellékelni??
mert akkor még jobban megkívánnánk! :lol: :lol: :lol:

Kép Kép Kép
asiye

Sziasztok!

Most értünk haza.

Minden érték jó, kivéve egy.
Talált valamit, ami miatt elküldött genetikai tanácsadásra.
Holnap du megyek az Istenhegyire.

Majd kiderül mi lehet. Ez a nő nem mondott többet.

A méretei 18+5 naposnak felelnek meg.

Az eltérés: "Mindkét plexusban 5 mm-es felritkulások láthatók."

Majd jövök később, most megyek és lefektetem Benit.
Vendég

Még nem voltam 4d-n,de gondolkodom rajta....Te hol voltál és mennyiért?
Nekem be van fordulva,legalábbis még 2 hete azt mondta a dokibácsi,hogy szépen fejjel lefelé fekszik...de akkor hogy boxolja a hólyagomat???? :roll: :roll:
A feje fölött a kezével????? :roll: :roll: :lol:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Cat! Ez mit jelent????????? :roll: :roll: :roll:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

cat szerintem ne aggódj ez valami ciszta lesz ami felszívódik majd ezt találtam máshol
4d ultrahangon voltam, mert a dokim 21 hetesen kuld ultrahangra.
a plexus allitolag gyakori es majd felszivodik,

nika70
Salgótarján

Ezt találtam...

A plexus chorioideus az agy oldalkamráiban elhelyezkedő, a központi idegrendszer speciális hámjával (ependymával) fedett, erekkel bőven ellátott képlet. Ez termeli az agy-gerincvelői folyadékot, a liquort. Idősebb korban vagy gyulladásokat követően mész rakódhat le benne, amely a röntgen- vagy a CT-felvételeken árnyékot adhat.

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

de ha megnyugtat menj el a genetikai uh-ra és ott biztosan megnyugtatnak majd nem lesz semmi baj tudod csak pozitívan

nika70
Salgótarján

Sziasztok!
Meg jöttem én is!
A doki tovább küldött az I.számú női klinikára(meddőségi ambulanciára)Valaki járt már ott?Tudtok valakit ajánlani?

csucsu!
Gratulálok ügyes vagy.Mit fogsz dolgozni szabad tudni?

Cet!
Nem tudom mit takarhat ez az eredmény,majd holnap kiderül.Megy a drukk neked szorítok érted!!

asiye!
Sajnálom,hogy eláztatok én pont kikerültem szerencsére.

Kép
Kép
a.ibici

Közölte velem a doki,hogy nem lehet nagy a gond,hiszen már maga letett valamit az asztalra,szült már :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
a.ibici

Milyen kis kedves :?

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Kép

nika70
Salgótarján

ibici azért valahol igaza van nem :D:D:D:D

nika70
Salgótarján

Kedves Nika!!

A munkahelyemen ülök,szétunom az agyam és ilyen finomságokat van képed feltenni?????? :D :D

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Asyie!
A Klinikát hívtam, ott megadták a mobil számát, az asszisztensének.
Majd ő mondta, hogy már csak 2009 re van időpont, vagy magánrendelés.
Én azt választottam.
Oda dec 15-én kell menni.
Mondtam neki, mi a baj, és mondta, akkor a legjobb helyre megyünk.
Hát remélem.

Cat!
Sajnálom, az eredményt. Biztos megijedtél ,most.
De nincs semmi baj szerintem.
Nem hallottam még ilyenről.
De én tapasztalatlan vagyok.

Szorítok a holnaphoz.

Nika!
Szupi amit sütöttél, nem küldenél nekem??

picimami

Ibici!
És hogyan tovább?
Küld valami vizsgálatra?
Vagy írt föl valamit neked??

picimami

Nika!
Igen valahol igaza van :lol: Na és ha látná,hogy mit tettünk le :lol: :lol: gyönyörűségemet :lol: :lol: Mi ez a finomság?Nagyon jól nézki :shock: :shock:

Kép
Kép
a.ibici

Én pihentem eddig, és vasaltam.
Közben Sissi-t nézem dvd-n.
Imádom

picimami

ez a darálthúsos pie és nem az én érdemem :D hanem apáé :):):) ebben ő a profi :)
picike az már jó ha azt mondta hogy a legjobb helyre mentek :):):) minden rendben lesz :)

nika70
Salgótarján

Pici!
A closty azóta is ott figyel a szekrényen,de nem mertem elkezdeni.Pedig lehet már babás lennék július óta :? :? Annyit kért,hogy vegyem fel a klinikával a kapcsolatot és ott minden vizsgálatot megcsinálnak.

Kép
Kép
a.ibici

Ibici!
Eddig miért nem szedted be??
Lehet már valóban segített volna.
És ahová küldött van már időpontod?

Gabi!
Mi van veled?
Egész nap nem jelentkeztél még!
Jól vagytok?

Nika!
Nagyon ügyes apa, ilyen gusztát süt nektek.

picimami

Sziasztok!

Itt szép, napos az idő :) Felétek?

afra.h

Nem tudom miért nem kezdtem el talán féltem,hogy minden vizsgálat nélkül szedjem :? :? Időpontom még nincs,de azt mondta a doki,hogy nem kell.Majd holnap felhívom őket.

Kép
Kép
a.ibici

Szia Pici!

Hogy vagy? Sikerült már felfognod, h babát vársz?
Épp tegnap láttam a tv-ben egy műsort, ami a terhességről, szülésről szólt. Volt benne egy pár, akik épp uh-n nézték a kisbabájukat...hát én már azon bőgtem...hajajj, mi lesz majd akkor, ha a sajátunkat nézzük? :roll:

afra.h

[quote]S írta:ziasztok!

Megvolt az első uh! Eredmény: 1 db 13 mm-es, 1 db 11 mm-es és 1 db 9 mm-es petezsák látható azaz HÁRMAS IKREKET VÁRUNK!

.

Ezt nézzétek, egy lány aki a 2009 júliusi topikban ír.
Anyukám húga is 3-as ikereket várt. :D

picimami

Tényleg Gabi??????????????

afra!
Küldhetnél ide is a napsütésből :lol: :lol: borús,esős,hideg idő van.

Kép
Kép
a.ibici

Aztaaaaaaaaaaaaa 3-as ikrek de jó neki :D :D :D irigylem első babák neki?

Kép
Kép
a.ibici

Afra!
Itt hideg van, és köd.

Igen, már sikerült felfognom.
Nagyon várom, hogy teljen az idő, és lássam őt UH, és nőjjön a pocakom...

picimami

spontán?

Kép
Kép
a.ibici

Első babák.
Lombik.
4 év próbálkozás

picimami

Még a kettes hagyján de 3????? :shock: :D

Én mindig szerettem volna ikreket..annyira édesek,bár biztos nem egyszerű velük az élet :D

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Pici: Ez azért nem semmi. 4év után kapnak 3gyereket:) Mondjuk azért nem lesz kis meló kihordani sem meg maj etetni meg gondozni ha megszületnek a kicsik.

Kép
csucsu05

Brutális:))))De biztos boldogok:)))

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Wow! 3as ikrek!!! Egyből nagycsaládosok lesznek akkor! :)

Pici! :) Majd mutass pocifotókat :) Amúgy magamban eldöntöttem szépen, h én még a te terhességed alatt szeretnék várandós lenni :wink:
Mindjárt küldök napsütést

afra.h

http://arago.elte.hu/pictures.html

Ezeket még januárban fotózta a férjem (az egyiken rajta is van, azt direkt nekem csinálta :oops: ).
Ha nem tudnám, h ezek télen készültek, el se hinném

afra.h

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?