Új privát üzeneted érkezett!

UI:Rékának boldog névnapot :wink:

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Santos! Rékának nagyon boldog születés- és névnapot kívánunk!

goodfairy
 
 


Sziasztok

Rékababának boldog névnapot, nem is emlékeztem, hogy majdnem egyszerre van.... Ez nem túl jó, mert akkor egész évben semmi :cry:

Linda, én nem szoktam számolgatni Levi fogait, nincs már nagyon foghíj a szájában.... Hátsókat nem tudom.

Szobatisztaság csak annyi, hogy reggel pisilünk, és visszaadhatom rá a pelust, mert száraz, bölcsiben is ráültetik, de ott nem annyira szokott, ha alvás után megyek érte és ráültetem, megint pisil, így azért kevesebb pelus fogy, de nem szól. Basszus, azért jó hosszú folyamat ez...
Levivel nem lehet boltba menni, főképp nem egyedül, mert nem marad el a bevásárlókocsiban, hanem rohangál :x

Nem kaptam még bababónuszt, de én a pampers pelusokat se használtam ki, mivel nem volt pénzem, így 1500-ért vettem teszkósat. Szerintem gyesre még várhatunk, ha Santos június óta még nem kapta meg....

Holnap oviban Márton napi lampionos felvonulás lesz, készítettünk Hannával lampiont, és végigvonulunk a városon. Utána az oviban buli, bundás kenyér, tea, szülőknek forraltbor :lol: :lol:, fahéjas illóolaj, töklámpások...tök hangulatos szokott lenni... és játszóház a kicsiknek. Jön az egész család :lol: :lol:

Kari előtt még nálunk lesz Hanna, apa, Marci szülinap és a zsúrok, szóval el leszek.... Díszítésen már gondolkodom...

Megyek most.... tényleg nem írtok :cry: :cry:

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 

 
 

Sziasztok!

Santos:

Koboldlánynak Boldog Szüli/Név napot!!

Linda:
Nem akarlak elkeseriteni de a gyest mikor apára irattuk, 6 hónapig nem kaptuk egy vasat sem.A hölgy flegmán odavágta mindig :visszamenöleg is megkapjuk ne idegeskedjünk .Remélem nektek azért nem tart ennyi ideig.

True:
Leviről írsz mintha a fiamról mesélnél.Boltba én sem tudok menni vele csak úgy ha felbontok egy kekszet bent vagy csipszet.Jó lenne nem rászoktatni mert nem vagyok híve,de egyszerűen kezelhetetlen a boltban másképp.
Jó sűrűre sikerül a karácsony előtti heteitek.Mi ez a bababónusz??

Rizi:
Nagyon sok Boldogságot a kis Karolinához!
Várjuk a további képeket.Veronika hogy viseli hogy nem ö a pici?

10-re megyünk a kókusz szurira.Nálunk a szobatisztaság 0.A pelenka mintha testrésze lenne,orditt ha nem adom rá.érdekes lányom már ennyi idősen szobatiszta volt.Most meg azt sem tudom hogy kezdjem el.A bilitől és a szükitöttöl is ordibál mintha fájna..

Mennem kell.Sziasztok.
Vendég
 


Linda:

A futomuskátlim az erkélyen igy virágzott:

Kép

Ez mitöl lehet??Nincs is rózsaszin muskátlim.. :roll:
Vendég
 


Sziasztok

Tina, már máskor is megfigyeltem, hogy vannak párhuzamok a gyerekeink között, nemhiába, majdnem egyidőben születtek.....

Na jó, rakok pár képet, hátha beindultok ti is, aztán megyek krumplistésztát főzni Linda :wink:

Kép esti mesézés

Kép Hanna szobáját apa kidekorálta (mivel beszáradt a javítófesték hehe)

Kép CICÁK

Kép CICÁIM :)

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Sziasztok!
Nagyon jók a képek, én is tennék fel, de most nem vagyok olyan idegállapotban. A szomszéd fiú (aki beszámíthatatlan, és fiatalkorú bűnöző) az udvaron sétált nemrég egy vadászfegyverrel, és éppen azt láttam, amikor betöltötte. Kihívtam a rendőröket, akik - pedig fél órán belül kijöttek - persze már nem találták itthon, most keresik. Nagyon remélem, hogy megtalálják... :roll: A Párom haza akart jönni, de mondtam neki, hogy inkább ne, de arra kért, hogy ne menjünk ki Jazival a házból... Viszont négy óra körül ő fog jönni haza a fiúkkal, féltem őket...

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok Lányok!

Bocsi, hogy így eltűntem, de nagyon rossz két hét van mögöttem.
Kokó nem szopik. :( Kb. 2,5-3 hete kezdődött, hogy rettentően harap szopi közben. De nem úgy, hogy ráharap kicsit, hanem mikor elkezdett szopizni a fogával tartotta a cicimet. Olyan volt, mintha elfelejtett volna szopizni. Csak a bimbót kapta be, és foggal tartotta. Csillagokat láttam a fájdalomtól, és ez odáig fokozódott, hogy hétfőn este már sírtam a fájdalomtól. Kokó persze abbahagyta a szopit, és onnantól kezdve akár mit csináltam nem volt hajlandó csak hajnalban félálomban szopizni, de csütörtökön reggel már akkor sem. :( Csütörtökön tehát elmentünk a dokinénihez, és írattam fel tápszert. Na azt sugárban köpte ki, de ezt sejtettem is, hogy így lesz. Próbáltam ízesíteni, de egyáltalán nem kell neki. Szombaton vettem HIPP babatejet, azóta azt issza.
A másik, pénteken szívinfarktus gyanúval bevittek a kórházba. :( EKG, mellkasröntgen, vérvétel, eredmény: minden szép és jó, nem infarktus. Nagy valószínűséggel reflux. Azt mondta a belgyógyász dokinő, hogy ugyanolyan tünetei vannak, mint a szívinfarktusnak. E hó 26-án megyek gyomortükrözésre - ettől külön parázok – és majd akkor kiderül tényleg az e. Addig is kaptam gyógyszert.

Jubi! Úristen! Szerintem is maradjatok benn, és még az ablakhoz sem menjetek. Remélem, megtalálják ez a futóbolondot a rendőrök, és nem történik tragédia. :evil:

Tina! Fehér muskátlid sincs? Vagy valakinek a környéken? Simán lehet, hogy összeporozzák a méhek.

Ildi! Ez a Márton napi mulatság nagyon jónak tűnik. Mifelénk ennek sajna nincs ilyen hagyománya. :(

Rizi! Karolina nagyon szép, és mennyi haja van! :) Veronika hogyan fogadta?

Linda! Féltékenység szerencsére nincs, csak játékféltés van. Elkezdődött az „add ide ez az enyém” korszak Manónál, csak az a baj, hogy néha Kokó játékát is sajátjának tekinti. :roll: Egyébként általában jól eljátszanak együtt, de sokszor azt veszem észre, hogy nem együtt, hanem egymás mellett játszanak. Igazából Manó szeret egyedül ügyködni; rajzol, épít, Thomasozik, „olvas”, és ilyenkor nem is tűri, ha Kokó a közelébe megy. De azért remélem később, mikor Kokó is ügyesedik, akkor együtt fognak építőkockázni.

Voltunk ma a fiúkkal baba-mama klubban. Annyira jól érezték magukat, hogy elhatároztam ezentúl oda fogunk járni. Igazából már tavasszal voltunk Manóval, de aztán mikor jöttek sorban a betegségei elmaradt, nyáron pedig csak homokozási lehetőség volt, az meg nem érdekelte Manót, hisz az van itthon is. De mostmár pár hete, mióta nem lehet játszótérre járni, azóta egyszerűen nem tudok mit kezdeni velük. Az itthoni játékok már uncsik – pedig időnként néhányat elteszek egy időre – és azt vettem észre, hogy Manónak hiányzik a saját korú gyerekek társasága. Tehát ez lesz a téli programunk, kedden és szerdán, illetve van a Műv. Házban 2-3 éveseknek néptánc oktatás. Igazából nem is igazán néptánc ez még, inkább csak szoktatják a ritmusos mozgáshoz a gyerekeket.

Akartam még képet, de Kokó felébredt, na majd legközelebb.

Szép napot mindenkinek.

Anita

goodfairy
 
 


Most telefonáltak a rendőrségtől, hogy elfogták a srácot, elvették tőle a fegyvert, és visszavitték az intézetbe, ahonnan megszökött. Azt mondta, hogy ne lepődjek meg, ha néhány órán belül újra itthon lesz :roll: Ők csak ennyit tehetnek, mert még csak 13 éves.

Anita!

A tejcsi miatt ne keseredj el, nem olyan pici már Kornél, lassan tehéntejet is kaphat. (Jazi ilyen idősen már azt itta..tudom én ebben "laza mama" vagyok...) A rosszulléted viszont tényleg aggasztó :cry: Lehet, hogy nagyon tájékozatlan vagyok, de leírnád, hogy mi is pontosan a reflux?

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Jubi,Úr Isten ,szerintem is :shock: Remélem nem jön ki többet,ha mégis nem ti felétek....

Anita,fúú sajnálom hogy téged mindig elér valami kórság,jobbulást s vigyázz magadra :wink:
A fiúk később bizti tök jól el fognak játszani,ha a pici nem iszik tápszer szerintem is mehet lassan a tej,de a yoghurt már tuti oké,meg a tejpép is :wink:

Ildi,tök jók a képek,s Hanna kis kuckója is cuki,jól be van rendezve :wink: Laura szobája még olyan kis üres,ma délben már fent aludt,ügyesen,persze össze -vissza forgolászott,teszek majd képet róla,nagyon alacsony az ágya ,így nem félek hogy ha legurul ,hálózsák is rajta van,de nagyon vicces pózokat választott ma:lol:
Jó sok tenni valód akad még kariig,megvettem a Tina adventi különszámát(sütis,275 ft)s van benne egy 16 oldalas melléklet karis dolgokról,nekem sok minden tetszett benn :wink:
Jó lehet ez a felvonulás s játszóház is.

Tina,tök örülök mikor írsz :wink: Kacagtam a pelusos testrészen :lol:
Lau szerencsére imád vásárolni,és tök türelmes,szófogadó nem akar mindent a polcról vásárlás közben,egy kiflivel jól elven :wink:
Bababónusz:DM ben lehet belépni a progiba,egy születési anyakönyv kivonattal(Marvin)s időnként kapsz egy egy kupont,némi kedvezménnyel,néha egy ingyen ajándékot,vagy csak egy forintot kell fizetned egy termékért(mostmár 5-öt,de volt ilyen 1 ft-os)sőt néha ,mint pl most is egy kupon ami egy termék értékéből elenged 21 %-ot :wink: Én azon pelust veszek,bár jó lenne egy parfüm is,na de a gyerek az első....

na megyek,vacsizunk,írjatok s képeket is tegyetek!

Edi,mizu??A két gyermek egy szobában van?Hogy van Dávid ,átaluszza már az éjszakát?S Katával mi van??

Na itt vannak még a képek,egy kefir zabálos,egy lekváros derelye zabálós,s egy mai kerszetbe alvós :mrgreen:

Kép
Kép
Kép

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok

Anita, ne AGGÓDJ, a férjem 2 éve totál ugyanezt végigjárta, gyomortükrözésen is volt, azt mondta, kibírható. Neki azóta is gyógyszert kell szednie, ami nagyon rendben tartja a savját, de ha elfogy, akkor hónapokig nem írat.... :roll: És akkor megint elkezdi érezni a tüneteket, mellkasfájdalom, stb. Felíratja, és akkor megint jó. Neki Pariet-et írtak (ezt csak szakorvos írhatja fel, és nagyon drága) helyette a háziorvos Lansacid-ot szokott írni, ugyanolyan hatása van, és olcsóbb. Az is nagyon jó. A férjemnek van még egy tünete, amit nem tud, hogy ettől van-e: minden reggel be van rekedve, és köhögnie kell. Neked is van ilyen esetleg?

Nagyon jó volt a Márton nap, sajnos, nem vittem fényképezőt... Olyan fini forralt bor volt, 3 pohárral becsaptam belőle :oops: :lol: :lol: én nem tudok ilyen jót csinálni. Egyébként tök sokan mondják, hogy milyen jó ez az ovi, máshol nincsenek ilyen jó programok. Amúgy németes az ovi, errefelé elég sok sváb él, lehet, azért tartják ezeket a hagyományokat, de nem bánom.

Linda, nem is az a baj, hogy leesik, hanem ha nem veszed észre éjjel, akkor a földön alszik reggelig.... Nálunk legalábbis volt ilyen. Ezért Levinek még a mai napig is egy laminált padló darab van a matrac és az ágy széle közé bedugva, rá egy vastag pléd, és nem tud leesni. Így én is nyugodt vagyok.
Képzeld, mostanában egyáltalán nincs kedvem sütögetni.... Nem tudom, miért.. Jó az a különszám? Néha a Tinában olyan eszetlen sütik vannak, mindenféle fenyőmag meg kókuszszirup meg istenátka kell hozzá....

Jubi, kész áldás az ilyen szomszéd.....

Na pusz nektek

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Sziasztok!

Az elveszett bárányka a fedélzeten :lol: ! A héten 16 ig dolgozom, viszont jövő héten itthon leszek. Így ki lehet bírni a munkát. 4 órába vettek vissza és amikor 8 órát dolgozom, akkor azt lecsúsztatom, és nem jövök. Így szerintem tök jó. Jövő héten hétfőn megyek dokihoz, és már nagyon várom, h lássam a picikémet. Hála jól vagyok, most már olyan, mint Dórival anno. Dórikám nagyon sok mondókát mond, persze van eleje, vége meg nincs :lol: :lol: Vagy összekombinálja a kettőt, de nagyon szereti mondani. Szobatisztaság még nincs, bár már szól ha pisilni kell, és pisil a wc-be, vagy a bilibe. De nem mindennapos dolog ez, h szól. Amikor kaka van, azt persze szereti a pelusba, de nem szólna. Csak ha éppen olyan kedve van szól, h anya!: kaka van. Majd eljön a mi időnk is.


True!


Nálatok mennyi a bölcsi? Én egy picit drágának tartom, h minden hónapban: 700ft, szalvéta, wc papír, zsepi, pelus, popsi törlő, kajapénz 350 ft/nap (ez mondjuk nem gáz), vinni kell gyümölcsöt(éppen ma én voltam soros). Tegnap felvették reggel 8-tól őket videóra délig 2800ft. Nyilván megvettem, de azért kissé húzós nem?Elhiszem amikor írod, h 3 gyerekre mennyit kell költeni. Így simán elmegy a pénz.


Linda!

Szépen eszik Lau :lol: :lol: ! Az alvás nálunk is elég érdekes, mert most ugyan nem jött át, de nem is feküdt a kiságya mellé. A kiságy mellé szoktam tenni egy paplant és amikor olyan kedve van, akkor reggel ott találom lent. De szerintem ilyenkor át akarhat jönni, de nem ér át, mert olyan álmos. Én már nem teszem hálózsákba, de lehet, h nyugodtabb lennék, és nem agyalnék éjjel, h vajon be van-e még takarva. Mert ugye éjjel egy csomószor járok wc-re, és mindig betakarom. Most muffint csináltam. Most te, h dolgozol? Még én sem kaptam meg a gyest. Nekem van egy szept 16-30ig részarányos, és az októberi. Hívtam tegnap őket és azt mondták, h visszamenőleg megkapom, de előbb fel kell dolgozni. Jó fejek! Dórinak kb 20 foga lehet már. Karira már vettünk neki egy babakonyhát. Alig várom,h átadjuk neki. Nagyon fog neki örülni. Majd még kap vmit de nem tudom mit vegyek neki. Lehet egy zenélős noddy könyvet. Anyuéktól egy báránytakarós szettet, készségfejlesztőt. Télapóra meg kap tőlünk egy ovi cd-t amin rajta van az összes most énekelt mondókái. Bizti örülni fog ha visszahallja őket. Ügyik vagytok, h már fent laktok. Nagy kádat irigylem.


Jubi!

Meghűlt volna benne a vér ha ezt a fiút láttam volna. Mennyire kifordult a világ magából. A szerencse, h senkinek nem lett semmi baja.

AnitA!

Remélem nincs semmi komoly bajod. Mi lehet ez vajon? Várjuk a fejleményeket. Most jól vagy? Ne aggódj amiatt, h nem szopik, hiszen lassan 1 éves lesz. Ez is szép, h eddig szoptattál. Most már lassan megpróbálhatod a tejet, kakaót neki. Manót meddig szoptattad? Jó dolog ez a baba-mama kör. Mi is járrtunk Dórival és mentünk játszóbölcsibe is. Ezek a progik jók neked is :lol:

Tina!

Marvin kezet foghat Dórival. Megyünk közértbe és neki ott helyben kell minden. Mindig mondom neki, h pillanat mindjárt kifizetem, és eheted. Szerinted mennyire érti meg??????? :lol: :lol: Ilyenkor már sír és nekem a pofám ég le. Ezek hisztik ne lennének, akkor olyan klafa lenne minden.


Santos!

Réka babának Boldog névnapot kívánunk!


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Először a legfontosabb, amivel elmaradtam

ISTEN ÉLTESSE RÉKÁT SZÜLI- ÉS NÉVNAPJÁN!!!!

True!
Neked meg azt felejtettem el írni, hogy NAGYON TETSZIK a fali dekoráció!!!! Nagyon jó kis "királylányos" hangulata van.

Linda!
Ez a maszatos evészet ugye nem mindennapos, és csak a fotó kedvéért volt? :wink: :D

Vásárlás: nálunk csak annyi van, hogy minden tüsfürdőt végig kell szagolgatni :D , egyébként jól elüldögél a bevásárló kocsiban, vagy pedig pipiskedve tolja :) (csak így éri el). Én semmit nem engedek neki kibontani v. megenni, csak ha már kifizettük. Így csináltuk kezdettől fogva, megszokta. De amit ő választott, azt fogja a kezében, és ő adja oda a pénztárosnak.

Van egy ötletem: tudom, hogy ez nem kreatívos topik, de mit szólnátok hozzá, ha segítenénk egymásnak a karácsonyi készülődésben? Gondoltam felrakhatnánk nem csak recepteket - a másik topikba - , hanem lakásdíszítési ötleteket is. Mit szóltok? Ha jól emlékszem True már ígért is egyet...

Timi!
Olyan jó olvasni, hogy milyen boldog kismami vagy! :D Aranyos lehet Dóri, ahogy szaval. Jazi még csak a Mókuskát és a Mély erdőn ibolyavirág-ot tudja énekelni, ja meg a Kucu nénit :lol: Nem valami nagy a repertoárom, fel kellene frissíteni...

Mostanában olyan nagylányos dolgokat csinál a pici lányom. Fürdés előtt levetkőzik (a felsőjéhez még segítség kell), és a bugyit, zoknit a szennyestartóba teszi. Mikor először láttuk, csak lestünk, persze nyilván a fiúktól látja, de akkor is....Olyan kis ügyi :D

Nem tudom mit kap Jazi karira, persze ő autónak örülne legjobban, na de hát csak nem kéne.... :oops: :P :D :lol:
Szép napot nektek!!!

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Áh Elszállt az írományom!!!!

Sziasztok tehát megint!!!!

KÖSZÖNJÜK SZÉPEN A KÖSZÖNTÉSEKET ÉS HOGY GONDOLTATOK A KISKIRÁLYKISASSZONYRA!
Így utólag ugrott be,eddig nem is nagyon agyaltam a dolgon,hogy gyermekem név és szülinapja egybeesik majdhogynem,így hát,biztos lehet abban,hogy egyben fogják letudni neki,de sebaj,majd a Fanni napot (ugyanis ez a második neve) is tartani fogjuk és akkor nem igazságtalan talán...meg az nyáron van... :lol:

Eltűnésünk oka egy újabb betegség,gyerek menetrendszerint elkap minden szrt,hát ez van,remélem megerősödik,vagy megerősítem,merthogy a broncho vaxon por eddig semmit sem ért,de a c vitamin sem ( Cebion),valamint az echinacea sem...mondjuk talán az is lehet,hogy a többi gyereknek is lóg folyton az ormánya. Így sajnos se igazi szülinapi zsúr se semmi nem volt,bulizni akartuk vinni Kolompos koncertre,de a láz és a hányóka megakadályozta.

Van ötlet? Ki mit ad a gyereknek a téli időszakban immunizálás gyanánt? Beszoktatás alatt????

JÓ HÍREM IS VAN RÉKA NEM TEJALLERGIÁS HÁHÁHÁHÁHÁÁHÁHÁÁÁHÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :lol: :lol: :lol: :lol: Szóval elkezdhetem bevezetni a tejes dolgokat,tejet még nem ihat,csak ha már minden egyéb tejtermék megy. Na ehhez is kellene segítség...hogy csináltátok? Emlékszik még valaki erre? Most beteg,így hát nem adok tejes cuccot,majd ha megjavult,gondoltam reszelek sajtot a főzelékébe vagy ilyesmi....

Zi,
Gyönyörű ez a gyerek!!!!! szépséges Karolina! Nem mertelek felhívni,mert nem tudom,hogy mikor illik és így most ezúton kívánok sok boldogságot,de szerintem a héten azért fel is hívnálak,ha nem zavarok...

Jubi,
Fúú ez nagyon kemény ez a puskás ügy...én is kihívtam volna a rendőröket.
Egyszer egy osztálykiránduláson az egyik srác gyógyszerre ivott (mindig isznak,szóval,ez volt az ok ) és megőrült,kiszökött a koliból,ahol aludtunk ,4 sráccal rohangáltunk Pécsen,míg végre meglett,épp megtámadta a járőrt akik a földre nyomták,majd bevitték,de rendesek voltak,az ofőjével együtt elengedték a pszichiátriára,ahol újfent rendesek voltak,mert nem tartották megfigyelés alatt 3 napig,addig én 32 fiúval múzeumot látogattam majd átkutattam a srác cuccait,hogy megtaláljam a mobilját,merthogy nem adta meg a szülei elérhetőségét és találtam egy Flóbert pisztolyt,amit eltettem (kisebb szívinfarktus után...) majd a srácot haza kellett kísérni Budapestre,mert a szülei nem tudtak érte jönni,így a férfi ofő Pécsen maradt az osztállyal és jómagam és a telinyugtatózott idegke utastársammal és a csúzlival a kis retikülömben nyomultam a helyközi buszon. :shock:

Santos kijött elém,meg a srác anyukája is,akinek erősen a figyelmébe ajánlottam a kis szatyor tartalmát,amikor átadtam neki a 190 magas közel 100 kilós kisfiát,mert ugyebár a szülők nem tudtak érte jönni Pécsre...hát igen nem tudnak mit csinálni ezekkel a srácokkal....durva ez.

Na lépek,teregetek,mert ugyan beteg a gyermek,de azért lementem vele egy kis motorozásra amit a kabátja bánt,meg az enyém is,mert felelőtlenül elmentem az ebédért is közben,így hát tojásleveses lett a cuccunk,de azért maradt még szezámos rántott husi másodiknak,így éhen nem haltam...a gyerek meg a betegségére hivatkozva nem eszik,csak amihez kedve van...na léptem puszika,töltök még egy két képet is,ha nem baj...

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


na próbálom csatolni,merthogy eddig még le kellett kicsinyítenem.... Kép Kép Kép Kép

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


na csak nem fordítottam el az utsó képet,szóval a kis beteg ünnepelt,a mini konyhájával...ez volt az ajándékunk,most meg agyalhatok,hogy mi legyen a karácsonyi...de valami szerepjátékos cucc lesz,mert a minikonyha nagyon nagyon betalált,egész nap főz a gyermek,és ha eszünk,akkor tutira hoz egy műanyag csirkét vagy valami játék kaját...
ja új szavak: VEKKÁJOS TENYÉR (lekváros kenyér)
NEM ATAJOT KATAJÓZNI (nem akarok betakarózni)
A BÁCI KUMPIFEJŰ PAPACINTA (a szomszéd bácsira aki,valljuk be,tényleg krumplifejű... :lol: )

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


Santos!
Horrortörténet: :shock: :cry:
....valahogy egyre horrorisztikusabb az élet, nem???? Vagy csak tudatlanok voltunk gyerekkorunkban?
NAGYON JÓ, HOGY MEHET A TEJ!!!!!!! Mi joghurttal, meg petit danon-nal kezdtük, ha jól emlékszem. Azok finomak, biztosan elfogadja Réka. Az a thomas-os torta nagyon jó, látom nem csak az én lányom rajong a járművekért :D
Immunerősítés: én 500 mg-os c-vitamin rágótablettát adok mindhárom gyerkőcnek minden nap ősztől tavaszig. Nálunk ez egész jól bevált, már évek óta így csinálom a nagyobbakkal.

Egy kari ötlet (a konyhai lámpánkon lóg):
Kép

...és egy színezgető Mazsola:
Kép

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok

Jubi, nincs még kész a díszem, ha kész lesz, lefényképezem, sajna kevés időm van rá. HOlnap Levi itthon lesz, olyankor mindig több az időm, nem kell rohangálnom. Én is azt a rágótablettát adom a gyerekeknek, de én a kicsiknek csak felet merek belőle, csak ha taknyosak, akkor adok egészet. Ez tök olcsó, 600 ft 60 db, a Cebion meg egy ezres, és nálunk az egy hétig sem tartana. Nekünk is bevált a C vitamin, de lehet, hogy Levi már tavaly átesett a fertőzéseken, mikor Hanna bekerült az oviba. A dekoráció dicséretet köszi, de nem az én érdemem. Még fölülre egy lepkét akar apa, de az ő tempójával szerintem érettségire meglesz hihihi :))

Tök jó Santos, hogy főz Réka, hát az én Hannám nem egy háziasszony alkat :roll: :wink: :lol: :lol:
Szerintem is jó ötlet a danonino, bár nekünk nem kellett szoktatni, mert az első perctől falta a Levi ezeket. Lidl-ben is nagyon fini túrókrémek vannak olcsón. Banános turmix, kakaó, ilyesmik. szelet sajt a kézbe, azt is szeretik a gyerekek szerintem. Vagy natúr túró gyümivel. Úgy tudom, joghurt, túró mehet először, meg sajt. Rékababa iszonyú nagyot nőtt, és mintha téged látnálak. Nagyon szép kislány.

Timi: nálunk bölcsiben 300 ft a csoportpénz, de ezen felül vinni kell a pzst, szalvétát, pelust, popsitörlőt, stb. Oviban 500! ft, plusz évente 2000 ft szmk. És ugyanúgy vinni wc papír, stb. Marcinak 1000 az oszt. pénz. Tegnap hozta haza a készített fotókat, 3800 Ft lenne, ha megvennénk mindet, de csak 2-t veszek meg belőle.. Rosszul is sikerült, (a hasáig ki van gombolva az inge :shock: nem tudom, milyen fotós, aki ezt nem veszi észre), meg ebből már megjöttem, hogy minden hülyeségre rávegyenek. Szóval van mire költeni. 12000 a havi ebédjük, de csak azért, mert 3 gyerekeseknek féláron van.

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Véletlen elküldtem elköszönés nélkül, szóval sziasztok, megyünk vacsizni. Ma frankfurti levest főztem (már nagyon rá voltam éhezve) meg van a tegnapi krumplistésztából, mert az oviban belaktunk bundás kenyérből, és nem volt itthon vacsizás.

sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Sziasztok!

Dobok egy képet tegnapról.
Jól vagyunk, szépen cseperedik a pici, Veronika puszilja, simogatja, csak velünk kiabál néha :roll: :roll:
Ma kétszer kint voltunk már sétálni négyesben, másfél-két órákat. Üdítőleg hatott rám.

Sziasztok, most ennyi. Kép

KépKép
rizibizi
 
 


Sziasztok, egy csomó dolgot elfelejtettem...
Riz, több képet is dobhatnál fel, nagyon boldognak látszotok.... Tök jó, hogy másnál nincs ez a féltékenység, nálunk valószínűleg én rontok el valamit, mert iszonyúan féltékenyek a kicsik egymásra. Szerintem más már megbolondult volna, ha itthon van mindkettő, egész végig csépelik egymást.

Jubi, neked azt akartam, hogy tök jó, hogy ilyen rendesek a gyerekeid, így neked se lehet túl nehéz. Nálunk először apát kellene megtanítani arra, ami Jazinak már megy, de szerintem ilyen korban már reménytelen vállalkozás. Nálunk mindenki gombócba gyűri a ruháját a mosógépre, igaz, nekem válogatnom kell mindig, mert a nadrágokat meg a fölső pulcsikat nem mosom minden felvétel után, a pólókat meg egyből mosógépbe... Lehet, hogy én bonyolítom túl a dolgokat :?: :roll:

Santos, neked meg azt akartam, hogy kérdeztem a gondozónénitől, hogy mikor ne hozzam a gyereket. Azt mondta, attól, hogy picit folyik az orra, még mehet, hiszen a gyerekeknek majdnem az egész őszi-téli időszakban folyik az orruk. Ha már sűrű vagy lázas, köhög, csak akkor kell otthon tartani. A múltkor Levinek kb. 2-3 hétig folyt az orra, de hiába adtam neki a Calcimusc-ot, ugyanúgy folyt. Más baja nem volt, ezért nem fognak neki antibiot adni. Én ugye otthon tudtam tartani, meg jött a szünet is, na de ha dolgoznék, biztos nem írattam volna ki magam egy kis orrfolyás miatt. Abból van a gond, ha a szülők nem tartják be ezeket, sajnos sokan felelőtlenek.

Ma viszont itthon van Levi, csüt.pénteken nem szoktam vinni, elvagyunk, mint a befőtt. Palacsintát akarok sütni. Képzeljétek, annyit eszik a Levi, fel nem foghatom, a nyáron hogyan élt meg a szinte nulla kalórián... Tegnap pl. ott voltam az uzsinál a bölcsiben, 3 szelet túrókrémes kenyeret evett meg... És utána este még simán vacsizott levest, tésztát ja és lefekvés előtt a 2,5 dl kakaót. :roll: Na megyek, megpróbálom összeeszkábálni a díszemet. Azért kezdem magam utolérni, bár az előszoba 5 ablakát még le kéne pucolni, mielőtt bejön a rossz idő.....
Sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Na elkészült a nagy mű. A hungarocell csillagokat készen vettem, befestettem, bekentem ragasztóval és csillámporba mártottam. Girland lett belőle, de még nem tudom, hová fogom felrakni. Az ablakokba olyat tervezek, hogy nagy hungarocell gömböt veszek és szalvétatechnikával, csillámporral, esetleg strasszal lelógatom valami szép szalagon. Azokat még meg kell csinálnom. Egyébként a csillámport imádom, mert olyan szépen lehet vele díszíteni. Tavaly karácsonyfadíszt is csináltam. Na és a körmömön is jól mutat :)
Kép Kép Kép
Kép

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


És még egy nagyon fontos dolog, amit már régen akartam írni: nem tudom, tudjátok-e, hogy már él az a szabály, hogy a zebra előtt MEG KELL ÁLLNI, ha gyalogos áll az út szélén. Sajnos, nagyon sokan nem tartják be, szerintem nem is kap elég propagandát. Én sem tudtam, csak a férjem mondta. Nekem már közlekedik egyedül a gyerekem, és nagyon sokkal nyugodtabb lennék, ha mindenki betartaná ezt. Kérlek, propagáljátok ti is!

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Helló,most gyorsan jövök csak,mert konyhai rendrakást terveztem mára....
Jubi,
Szerintem én 8.os koromban még babáztam,bulizni kb 16-17 éves koromban mentem,így hát az eszmélésem kb 15 éves koromra tehető...igaz nem voltam egy könnyű eset,szegény anyukám mesélhetne...mégis valahogy nem igazán értem,hogy ma mitől "ébrednek" korábban a kölykök vagy mitől van bennük ez a mérhetetlen düh és türelmetlenség...(mondom én,aki tök türelmetlen és lobbanékony...de akkor is.)

Jók a díszeitek,én idén sem viszem túlzásba,bár van matricafestékem,ablakdísz lesz,meg fali koszorú és kb be is fejeztem...

Megyek,mert leragadok...
puszi

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


Riz,
Nagyon de nagyon szépek vagytok!!!

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


Sziasztok,

Jubi megakadt a szemem a rajzolós képeteken... Nálunk ez így néz ki: :oops: :roll: :!:

(csak erős idegzetűeknek)

Kép

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Sziasztok,

Santos: bármikor hívhatsz. (max nem veszem fel :roll: )

Reflux és az elmebeteg szomszéd rémesek :x :( :x
Képek klasszak, a köröm is ;)

Mi jól vagyunk. Veronika még mindig szeretettel viseltet a kistesó iránt, csak velünk ellenkezik-dühöng néha. De ez is csak akkor jellemző, ha mi felnőttek feszültek vagyunk, vagy mint ma, marakodunk :oops: Amúgy idillihez hasonló az élet. Vagy kissé túlzás, de minden ok ;) :lol:

Most elhúzok pihenni ;) pussz

zi


Jubi: a ceruzatartót így vettétek, vagy te csináltad S.K.?
Linda: Laura használja a gyi-pacit? az ugráló lovat?

KépKép
rizibizi
 
 


Nagy itt a csend....

Újabb művem, hogy hangolódjatok az ünnepekre.... Kép

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Itt vagyok én is :)

Hétvégén bulihétvégét tartottunk egy barátunknak, most lett 30 éves, aztán megleptük egy bulival. Ugy lett beadva neki hogy babalátogatóba mennek, ami meg is volt, de aztán mentek volna a szállásra, de hát ugye nem oda vitték hanem a buli helyszinére :lol: Jól meglepődött :lol:

Manó épp szunyál ugyhogy most ráérek egy kicsit.

True
Elküldtem a képeket végre :oops: Nagyon ügyes vagy! Én is csinálgatok mindig valami dekorációt, tavaly adventi koszorúkat csináltam. Nagyon szeretek csinálni ilyen dolgokat, meg így legalább olyan lesz ami nekem is tetszik:)

Riz

Szépek vagytok együtt, látszik rajtad hogy boldog vagy :D

Jubi
nem semmi milyen elmebeteg emberek vannak, és nem tesznek semmit ellene, ez a magyar jog :twisted:

Timi
Hogy vagy? Pocaklakó?

Santos
Milyen szép haja van már Rékának:)

Ajándéknak én is gondoltam gyurmát, de nem tudom hogy eljátszana e vele, vagy megenné :roll: A legó darabjai is szanaszét hevernek, de amugy rakosgatni szokta néha, de még annyira nem építget belőle.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Kép Kép Kép Kép

HETTI KÉPEI

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Sziasztok, képzeljétek, csereberéltem a neten egy kenyérsütő gépet :shock: :roll: :lol: :lol: keresett valaki hajvasalót, én meg a régit már nem használtam, így elbizniszeltük. Tudom, nem én találtam fel a spanyolviaszt, de olyan király ez a kenyérsütő... Sütöttem benne egy foszlós kalácsot, isteni lett. Linda, vagy bárki, akinek van, valami tuti recept? Tudom, van a neten rengeteg reci, de jó lenne valami tutira kipróbált.... Holnap reggel friss kenyérillatra fogunk ébredni:))))

Ébredjetek már ti is, hova vagytok elveszve mindannyian :?: :?: :?:

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


True!

Biztosan nagy hasznát veszed majd a kenyérsütőgépnek! Nekem is volt, de néhány éve tönkrement, azóta is vesszük a másikat....vagyis mindig volt valami fontosabb. De most végre karácsonyra - vagy hamarabb :wink: - veszünk egy újat.

Hettie!

Rengeteget nőtt Artúr a legutóbbi képek óta! Szépek a torták is.

Riz!
Ceruzatartókat én gyártom - decoupage.

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Na helló,
végre ideértem,bocsi de mióta az emeleten is lakunk,meg kétszereződött a mindennapos takizásom,pakolásom,hétvégén vendégek is voltak,vasárnap melóztam,tegnap meg nem is tudom....ja kitúrt az uram innét ,pont mikor bekapcsoltam a gépet :?
Szóval ma itt vagyok,Lau eszik az etetőszékbe(ti még használjátok),megy a tv,apjuk még nem ért haza Dunaújvárosba ment,Laura sokat fejlődött beszédben,most már nagyon jól megy két szó is egymás után,néha 3 is.
Nálunk a lakás teljesen karis hangulatban várja az idelátogatókat,teszek majd képeket.

Hetti,na végre megláttuk a kis Artit,nagyon kis kopé :wink:

Ildi,nagyon kis kreatív vagy,meg vagy dicsérve!!Nagyon klasszak a díszeid,s a körmöd is. :wink:
Hál Istennek van étvágya Levinek,nyáron úgy is paráztál :wink:
Jól bizniszeltél,sajna nekem nincs kenyérsütőm,de van egy tuti kenyér recim:50 dkg liszt,25 dkg barnaliszt,1 porélesztő,2 dkg só,2dkg cuki,5,2 dl langyi víz.
3 gyerekre azért van kiadás egy hónapban,azt meg mondom, :roll: de nagyon ügyi vagy hogy be tudod osztani azt a keveset is ami van,s mindig van jó ötleted mindenre :wink:
Várom a gyest,azóta is........
Ma kelkápi főzi volt.

Santos,hogy megy a beavatás? :mrgreen: remélem alakul!Próbáld meg a tejbedarát is,az tök fini,én is imádom fahéjjas cukival :oops: :lol:
Cuki Réka a szerkóban,s a vonat is fininek néz ki :wink:
(lesz Launak ikeás hinta palintája,megvetettem a barinőmmal,szombaton le is hozták)

Rizi,tök aranyosak vagytok együtt :wink:
Laura imádj a pacit,mindig oda kell tenni este az ágya mellé,(sőt még egy rakás más üngyi büngyit is :lol: )

Jubi,te is kreatív csajszi vagy , s a kis Mazsi is aranyos :wink:

mennem kell,Laura szétbombázta a nappalit,holnap dobom a képeket.

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


True
Köszi a képeket :)

Nekem is vankenyérsütő gép, azota nem is veszünk kenyeret :D
Nekem olaszos receptem van:

560gr liszt, 310 ml viz, 2 ek cukor, 2 kiskanál só, 2 kkanál porélesztő, 2-3 ek paradicsompüré, 3ek olivaolaj, 2 ek oregánó, 2 ek bazsalikom, 2 ek olivabogyó.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Sziasztok Lányok!

Köszönöm a kedves szavakat, nagyon jól esett. Mostmár sokkal jobb, valszeg ez a gyógyszer helyre tesz odabenn ezt azt.

Jubi! Azért ez szörnyű, hogy ilyen is van a mai tizenévesek között! :evil: Vagy régen is volt, csak nem tudtunk róla? Nagyon jó az ötleted, én most épp adventi naptárat készülök készíteni a fiúknak, majd felteszem, ha elkészült. Milyen szépen fogja Jazi a ceruzát, Manónak még nem megy így, és ő még nem tud színezni, csak firkál, de azt nagyon szereti.

Linda! Savanyított tejterméket már pár hónapja kap Kokó, tejpép viszont nem jött be neki, de azon kívül minden. Nagyon édes Lau a képeken, a keresztbealvós tetszik a legjobban. :D

Ildi! Igen a köhögési inger, meg a rekedtség is egyik tünete a refluxnak, nekem is van. Soginőm is azt mondta, ha mindent úgy csinálok, ahogy mondják, akkor semmi gond nem lesz, kellemetlen, de kibírható. Lekoppinhatom a körmöd? Nagyon tuti, karácsonyra megcsináltatom ilyenre. :wink:

Timi! Manó egyáltalán nem szopizott, köszönhetően egy-két csecsemős nővér hozzáállásának, ő már a klinikán el lett rontva. :evil: Olyan szopisztrájkot produkált 1 hetesen, hogy azt mondta a védőnőnk ő még ilyet nem látott. De azért 4,5 hónapos koráig kapott anyatejet. Igen, nekem is jó már kicsit hosszabb ideig is emberek között lenni, azért 2,5 év nagyon hosszú itthonlét. :oops:

Santos! Örülök, hogy Réka nem tejallergiás. Azért mostmár könnyebb lesz minden. Én először túrókrémet, majd joghurtot, babapudingot adtam a fiúknak. Később túrórudi, tejszelet, tejföl (amit nem esznek meg), végül Manó 20 hónaposan kapott tehéntejet forralva. Olyan édes kis királylány Réka ezeken a képeken. :wink:

Tina! Én is jót vidultam a pelusos kijelentéseden. :D De ne aggódj, az egyik unokatesóm kislánya volt ilyen, még mikor rommá volt ázva a pisitől, akkor sem lehetett levenni róla. Aztán 2,5 éves körül volt, mikor egyik reggel tisztába tette az anyukája, a kisasszony pedig letépte magáról a pelust, és közölte: „Nekem ez nem kell, nem vagyok már dedós” És onnantól kezdve WC-be végezte a dolgát. Előtte pedig akár hányszor rá akarták ültetni sivalkodva menekült. :roll:

Hetti! Milyen nagyfiú már Arti is. :)

Rizi! Nagyon szépek vagytok! És a pocid hogy eltűnt, sajna nekem még most is nagyon nagy. :(

Vásárlás. Mi általában az Intersparban vásárolunk, ott van olyan kiskocsi formájú bevásárlókocsi, és abban mindkét gyereket bele tudom tenni. Tök jól elvannak, nézelődnek, magyaráznak. Ha a „kis” Sparban vásárolunk, akkor Manó ki szokott szállni a babakocsiból, és tolja a kicsi bevásárlókocsit. Semmit nem szokott csak úgy beletenni a kocsiba, csak amit én mondok neki. És mi sem bontunk ki semmit addig, míg nincs kifizetve.

Manó is olyan kis ügyes. Ő is vetkőzik már egyedül, nadrág, harisnya, zokni megy. Újabban nem kell neki szólni este fürdi előtt, hogy pakoljunk össze, pakol magától. Sokat „olvas”, imádja a könyveket. És amire a legbüszkébb vagyok, hogy legtöbbször már köszön, igaz csak a „szia” megy, de nekem ez is elég egyelőre.

Megyek, elteszem magam holnapra.

Jó éjt mindenkinek.

Anita

goodfairy
 
 


Sziasztok

Kép Karolina
Kép Az ünnepelt a mamáéknál
Kép Ezt a kis konyhát kapta sógornőméktől. Az ötlet anyától. Gyermek nagyon élvezi ;)
Kép A Torta :)

Papának is most volt, így "szokás" szerint egybe tartottuk a szülinapokat! Ő túrótortát kapott ;)

most csak ennyi, mert mennem kell vasalni :D :lol: :lol:

Jubi: mondtam én a páromnak, hogy te csináltad, a ceruzatartót... de ő hajtogatta, hogy az biztos bolti ;) Ügyes vagy :lol:

Anita: köszi, bár nem látszik, de maradt azért most valami. De most a szopi miatt, hogy legyen tej, sokat eszem-iszom.... Majd valahogy le kell dolgoznom a maradékot, de az még odébb van. Veronika után szabályosan behorpadt a pocim ;) Most azért nem :P

Hetti: aranyosak vagytok

Linda: nagyon jó az a paci ;) Meg a kislányod is aranyos ;)

Szépek vagytok, most nem részletezem.... mindenkinek szép napot!

KépKép
rizibizi
 
 


Rizi,igen igen,pont írni akartam hogy boldog szülinapot a leányzónak,mármint a nagyobbiknak :mrgreen:Szép nagy a cofija,(Launak olyan lassan nől,már tök megbántam hogy levágtuk :cry: )Szerintem tiszta apja lánya :lol: most egy szelet jól jönne a tortából,ehelyett nemsokára megsül a tököm :lol:
Nagyon tuti király a konyha,mi is ilyet szeretnénk Launak karira,ma néztem a teszkós újságban,péntektől lesz egy tuti,10 ezerért,(ma voltam egy játék nagykerbe,de ott is 10-13 ezerért vannak a nagyobbak)Ezt hol vettétek (és mennyiért?)
Milyen egy napotok?Káosz?

Anita,végre jobban vagy :P Nagyon rendes akkor a te kisfiad is,ha szépen szót fogad :wink: A fiúk egy szobában alszanak?Kezdettől ,vagy hogy volt az elején?(és Riz nálatok hogy van?)

Edi,Timi mizu veletek?

Nem tudok most képet dobni,mert valami más progi van,emberem meg nincs itthon,de majd rákérdezek hogy mi van mááá!

mentem enni,meg a szokásos cihelődés ide oda....

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Linda!

Szerintem ne bánd a Lau haját, nagyon aranyos kis feje van így is! Hosszú haja meg még úgyis lesz eleget :D
Én is nagyon szeretem a sült tököt, az egyik szomszédtól kaptunk hatot, olyan hosszúkás amerikai fajta, nagyon édes! Ki akarom szárítani a magvát, és elvetni...mikor kell?...gondolom tavasszal, de te jobban értesz hozzá.

Riz!
A babakonyha nagyon klassz, de az én lányomat nem biztos, hogy lekötné...max megfőzné a kisautókat :D Szépek vagytok, mind a hárman :)

Anita!
Nagyon örülök, hogy jobban vagy. Ez most azt jelenti, hogy állandóan szedned kell a gyógyszert, vagy csak addig, amíg helyrejössz?

Dobok én is képeket. Az első egy kocsiban bealvós, a második pedig egy sellőlányos. Az a legújabb szórakozása, hogy úsztatja a fürdőkádban a haját, és élvezi, hogy másképp hallja a hangokat.
Kép

Kép

(nincs olyan sok hab a kádban, csak az intim részeket próbáltam photoshop-pal kitakarni :oops: :D )

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Veronika! Nagyon boldog második szülinapot kívánunk!

goodfairy
 
 


Még néhány kari ötlet. Az első képen konzervesdobozokat dekupáltam be szalvétákkal, ceruzatartónak. Ezeket kapták tavaly az uncsitesók a mikuédességekkel együtt.
Kép
ezek meg sóliszt karácsonyfadíszek, nagyon élvezték a gyerekek, amikor készítettük
Kép

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok

Ma Marci sulijában voltam nyílt napon, tökre élvezem, hogy most el tudok menni az ilyenekre. Most apa szabin van, a kicsik meg betegek :x :x Magas lázuk volt, és afták vannak a torkukban. Iszonyúan nyűgösek, egyfolytában üvölt valamelyik, csak fájdalomcsillapítóval bírják elviselni az életet. Pedig nincsenek is megfázva.

Jubi, nagyon jók a ceruzatartók, régebben én is készítettem ilyet, egy darabig gyűjtöttem is a konzervdobozokat, aztán kivágtam az egészet a kukába. A szívecskék is szépek, bár nekem inkább a csilivilik jönnek be, a karácsony az egyetlen ünnep, amikor a giccs megengedett számomra :)

Linda, a tescos kiskonyha, ami Rékának van, csak 7-be kerül, Hannának is ilyen van, nagyon szuper, forr a víz, csipog a kaja meg minden, vannak hozzá alkatrészek is. Mi még 8,5-ért vettük, de nem volt érdemes beruházni rá, a lányom nem használja, csak szanaszét van állandóan minden, már kapott hozzá mindenféle gyümit, bevásárlókocsit meg konzerveket stb.

Riz boldog szülinapot Veronak, és a picurka is csókosszájú :lol: Rakj már fel olyan képet, ahol nincs árnyékban a fejecskéje!!

Nagyon ügyesek, akinek öltözik a gyermeke, nálunk ez nem jellemző Levire, bár a bölcsiben állítólag leveszi a cipőjét :roll:

Anita, nyugodtan csináltasd meg ilyenre a körmöd, én is netről koppintottam :) Már kinéztem a mikulás és kari körmöt is :) Piros mintájút szeretnék most, csak az a gáz, hogy egyetlen piros ruhám sincsen :roll: Milyen gyógyszert kaptál? Igen, sajnos szedni kell mindig, viszont annyira jók, hogy megakadályozzák a gyomorfekélyt, ami ugye a sok savtól kijöhet. De az lenne az igazi, ha a dokik a sav okát megtalálnák...

Hettie: ti mindig ilyen olaszos kenyeret esztek?

Egyenlőre felemás az eredmény, kenyérsütés terén, egy kalácsot sütöttem benne, ami nagyon jó lett, egy kenyeret reggelre, az kicsit sótlan lett és az egyik fele kicsit laza, morzsálódott. Ma este sütöttem egy másikat, lisztkeverékből, ennek meg a héja lett picit kemény, de jól néz ki. Azt olvastam, ki kell tapasztalni, és akkor jó lesz, mert minden gép más. De azért nagyon szupi friss kenyeret enni, na és ami reggel lett kész, az is még este is olyan fini puha volt. Szóval örülök na.

sziasztok, megyek nézni a busmanokat.

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


True

Nem mindig ilyet eszünk, csak ez fini. De van egyszerü is:

560gr liszt, 310ml tej, 2 kkanál so, 2 evőkanál cukor, 3 ek olaj v vaj, 2 kkanál porélesztö.

Én is szoktam csináltatni ilyen zselés körmöket, te hol szoktál mintát nézni? Ahol megcsinálják oda meg lerajzolod, vagy megmutatod neten neki hogy ilyen kell?

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


True!

Én annak idején úgy sütöttem a kenyeret, hogy a gépben megdagasztottam, utána beleöntöttem egy sütőformába (olyan hosszúkásba), és a sütőben sütöttem ki. Így "kenyerebb" alakja volt, nem olyan összenyomott, mint a gépben, és a héja is finom puha lett.
Gyerekeknek jobbulást, remélem hamar rendbe jönnek. Nálunk ma reggel Dani maradt itthon, megy a hasa.
Azok a csili-vilis díszek, amiket felraktál nem is giccsesek! Nekem az a giccs, ami ízléstelen, nem az, ami csillog :wink: :D

Ezek a körmök nagyon szépek! Lehet, hogy egyszer én is rászánom magam, mert nagyon tetszik. CSak sajnálom rá az időt, hogy órákig ott üljek...

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Hettie: http://www.nails.hu/index.php?p_id=551&portal=10

A feltöltött képek között szoktam keresgélni, de sajnos nagyon sok a gusztustalan túldíszített karom. Viszont a variációk száma végtelen.

Jubi: az én sütőm elég gáz, ezért örülök, hogy a gép megcsinál mindent. Végülis a tegnapi kenyér jól sikerült, megpuhult kicsit a héja is.

Körmök: régebben én is így gondoltam, ahogyan te, tényleg szervezést igényel eljutni a körmöshöz (főleg, hogy anyós elköltözött a szomszédságából :roll: :roll: ), viszont megéri azt, hogy cserébe 3-4 hétig tutik a körmeim, és NEM KELL CSINÁLNI VELE SEMMIT. Tehát nem kopik le, nem kell újralakkozni, stb. Régen pont a körömlakkozásra nem jutott soha időm, nem beszélve azokról a napokról, amikor a kopottat se volt időm lemosni, és a kocsiban jöttem rá, hogy néz ki a kezem.... A körmös csaj, akihez járok, nagyon kedves, jól elbeszélgetünk, így egy csajos programnak fogom fel :lol: :lol:

Amúgy ilyen stílusú karácsonyi díszeket, amiket készítettél, az Ikeában és a Jyskben lehet kapni. Szépek, de a csillogás nekem jobban bejön :) Most az a mániám, hogy lila karácsonyfám lesz, de mit csináljak a tavalyi szép zöld díszeimmel :?: :?:

Sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


-


True: Hannának Nagyon Boldog Születésnapot!!!!!!!!!!



most ennyi :)

KépKép
rizibizi
 
 


Sziasztok!

Rizi:

Veronikának:
Kép

True:
Nagylányodnak:
Kép
Vendég
 


True

megnézem az oldalt amit küldtél, tegnap este én is nézegettem, de némelyik nem semmi :shock:
Hannának boldog szülinapot!

Rizi
Veronikának is boldog szülinapot!

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Sziasztok!

Jubi,ari a kis sellő lány,s a diszek is tetszenek :wink: ügyi vagy!Én mézeskalács szíveket szoktam gyártani,egyik évben csak az volt a karifán meg a girlandokon.Leírnád a tuti só-liszt-gyurma recit?Gyurmázni is jó lenne,mert a mostani gyurmák már szana szét...
Fúú ne is mond a tököt,forrón jól bezabáltam belőle,s eléggé megynomta a pocim,de estére rendbe jöttem.Isteni édes volt a miénk is.A tököt inkább nyáron szokták ,elöször kipalántázni majd mikor kellő nagy akkor kiültetni egy nagy helyre ahol tud mindenfelé kúszni :wink:
Lau sosem tud így bealudni sehol,csak az ágyában alszik :lol:

Ildi,örülök hogy tetszik a kenyérsütő,csak győzd liszttel a sok finomságot :wink: Nekem tök jó sütőm van,így mindenféle dolgot meg tudok benne sütni,ma Rákóczi túrost sütöttem :P
Az a konyha is jó ami Rékának,van,csak nekem nem mindegy hogy milyen színű :oops: :oops: :oops: sajna utálom a lila színt s változatait,így a lakásban semmi ilyen színű nincs,se játék,se könyv,se edény,szeretem ha harmonizálnak a berendezési tárgyak....te meg pont lila karifát akarsz :lol: de bizti szép lesz :wink:
Most a körmeim,egész jók,heti 1x renbe is tudom tenni,mindig vasárnap,mert a virágbolt után elég gánya lesz,így legalább rákényszerülök :lol:
Most mit kapott Hanna?

Valakinek megjöt már a gyes??Meddig kell még várni??

Launak kibújt a tizenkettedik foga :lol: alul,ahol eddig csak az első 3 vol,most ott a negyedik is,aztán sok szünet...nem úgy mint Jazinak....

dobok pár képet:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Egy kis nevetnivaló :lol: :lol: :lol: Én jót nevettem rajta :lol:

Recept gyesen lévő anyukáknak

Kezdő háziasszonyok és főzőcskéző urak is kipróbálhatják!

Süteményrecept (gyesen lévő anyukáknak)

Távolítsuk el a plüssmacit a sütőből, és melegítsük a sütőt 160 °C-ra.
Gőz felett olvasszunk meg 10 dkg margarint. Ismét távolítsuk el a
plüssmacit a sütőből, és erélyesen szóljunk rá Öcsire: "Nem szabad,
Öcsi!" A margarint keverjük össze 20 dkg cukorral. A többi margarint
szedjük ki Öcsi kezéből, és mossuk le a falat. Mérjünk ki 3 evőkanál
kakaót. Ismét vegyük el a margarint Öcsitől. Fürdessük meg a macskát.
Tegyünk hintőpőrt és ragtapaszt a karmolásokra. Keverjünk a
margarinhoz 4 egész tojást, 2 vaníliáscukrot és 30 dkg lisztet. Vegyük
ki a füstölgő plüssmacit a sütőből, és nyissunk ki minden ajtót és
ablakot, szellőztetés végett. Vegyük el a mobiltelefont Andikától, és
biztosítsuk a férjünk főnökét, hogy nem, nem a férjünkkel beszélt az
előbb. Hívjuk fel a férjünket, és készítsük fel a legrosszabbra.

Adjunk a tésztához 1 teáskanál sót és 10 dkg durvára vágott diót
(közben álljunk ellen a kísértésnek, hogy mind Andikát, mind Öcsit
durvára vágjuk). Engedjük ki a macskát a sütőből. A tésztát öntsük
alaposan kivajazott tepsibe. 25 percig közepes lángon süssük. Vegyük
el a borotvát és a macskát Öcsitől. Magyarázzuk el a gyerekeknek, hogy
fogalmunk sincs, hogy a borotvált macska lebarnul-e a napon. Dobjuk ki
a macskát az udvarra, amíg még képes elfutni.

Bevonómáz: Keverjük össze a következő hozzávalókat: 10 dkg cukor, 5
dkg olvasztott csokoládé, 5 dkg olvasztott margarin. Vegyük ki azt a
nyomorult plüssmacit a grillsütőből, és dobjuk el. Jó messzire.
Magyarázzuk el kedvesen a rendőrnek, hogy fogalmunk sem volt róla,
hogy őt fogjuk fejbe találni, miközben éppen Öcsit próbálja megmenteni
a szomszád ház tetejéről. Tegyük Öcsit a járókába.

Adjunk a mázhoz 1/2 dl tejet, egy kevés sót, és lassú tűzön forraljuk
2 percig. Nyissunk ajtót a csengetésre, és magyarázzuk el a
szomszédnak, mennyire sajnáljuk, hogy Andika bedugta a kerti slagot a
spájzablakán. Ajánljuk fel, hogy megtérítjük a befőttek és a
takarítószemélyzet költségét. Kössük ki Andikát az asztallábhoz.
Távolítsuk el a szénné égett sütiket a sütőből. Dobjuk ki.. Kapjunk
idegösszeomlást.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Sziasztok

De jó, hogy írtok! Mindig bekukkantok ide... Köszönöm szépen Hanna nevében a köszöntéseket!!! Ma csak egy macskanyelvet kapott, meg egy hercegnős hajkifésülőt-sampont. Mivel ugye ma van a napja, és ő már ezt érti. Nagyon örült neki, de a fő ajándék vasárnap lesz, akkor tartjuk meg. Apával együtt, neki holnap lesz. Ma már el is ment a szülinapi koncertjére Pestre :lol: :lol: Ő ennek örül a legjobban. Majd Santossal ropnak egyet :wink:

Hanna megkapta a vágyott Barbie Mariposát, ez egy pillangóhercegnő barbi. Pont leárazták 7 ezerről 5-re, és mivel mi mindig összedobjuk az ajándék árát, ezért megvettük neki, mert nagyon szerette volna. Még szerintem valami pihe-puha plüss pónit vagy egyszarvút fog hozzá kapni. Nagyon nagy lesz az öröm.

http://www.jateknet.hu/index.php?main_p ... ts_id=2089

Mért nem szereted a lilát? most nagyon nagy lila őrület van. Te már feldíszítetted a lakást? Még nincs ádvent!

Hettie, ez nagyon jó, én már ismertem, nem raktam fel anno nektek?

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?