Új privát üzeneted érkezett!

Kép Monster pillantas

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Hali csajok :!:

Ismet ebed utan irok, ezennel nem sikerult korbe sweet potetoznia a szobat :lol: Kolyok, kepet errol :?: :roll: Orulok, ha mentem ami mentheto :lol: Marmint, hogy minel kevesebbet mossak. Igy is allandoan megy a mosogep. Raadasul ezek az ausztral mosogepek, mint egy idoutazas.

Kolyok, ez az ekszijas dolog jo nagy szivas volt. Szerencsetek, hogy ket kocsival voltatok. Fiad szepen fejlodik. Felall mar :?: Ez csucs. En sem gondoltam volna Rolatok, hogy barmin osszevesznetek ferjeddel. Valahogy mindig csak mi tobbiek panaszkodtunk hebe hoba a maganeletrol. Mit ertesz az alatt, hogy gyerekek vagytok :?: A Suttogo azt hittem azert nem jott be masnak, mert nem iteli el az olyan kismamt sem, aki elore eltervezni, hogy nem fog szoptatni. Amugy meg masrol sem szol, mint a pontos napirendrol (eves-jatek-alvas periodusok), ami szerintem automatikusan van minden babanal, nem is ertem, miert ereztek kudarcot masok. Maximum kimarad egy-egy alvas.

Rima, mondd meg Marionak, hogy a maszas nincs osszefuggesben a focival. Az en ferjem egyebkent vizilabdast akar nevelni a fiabol. Venni kellett nekem egy labdat, amit egy kezzel is meg tud fogni, es azzal gyakorolnak :lol:

Edukam, reszvetem, reszvetm, reszvetem. Nem tudok mast irni. Segitenek, ha tudnek. Ha itt lennel, vagy en ott, atvennem Toled Monstert neha neha. En mar nem is irok arrol, hogy neha elfelejtem, hogy nem vagyok egyedul itthon... Mindenesetre Aron csuda edes gyerkoc :!: Majd idovel alakul minden, ne aggodj :!: Az anyai ragaszkodasnak meg orulj :lol: En meg fikarcnyi jelet nem latom, Oli mindenkire mosolyog es mindenki kezeben jol erzi magat. Mar aki elbirja :wink: Nalunk a mostani fogzas sem olyan veszes, harapja a vallamat, ha felveszem.

Ja, informaljatok majd Botirol :!: Hogy lehet, hogy zaklattak oket. Mivel :?: Nem is ertem.
katavirag
 
 


Sziasztok!

Kolyok! Gratula a fogacskahoz es Mate hihetetlenul ugyes baba :wink: ! Bar en orulok, h Leon nem nagyon maszik meg, a kuszasban meg elmerged, igy inkabb csak ul, en meg szabad vagyok :) ! Szerintem nagyon jo dolga van Matenak 2 ilyen bolondosan orult imadnivalo felnott mellett :wink: ! Koszonom a bokot, de a csinostol messze vagyok :lol: , viszont egyetertek a fiatal jelzovel :wink: !

Edu! En annyira odavagyok Aronert, olyan nagyfius, okos pofija van, eltudnak vele politizalni, meg a gazdasagivalsagrol beszelgetni :wink: !De ez a mosoly olyan huncut :) ! Leontol sem mozdulhatok sehova, nagyon anyas, meg WCre is viszem magammal, mert ordit :oops: , viszont Mario neha elviszi magaval dolgozni, a fiatal, csinos pincernok lattan rogton elfelejt :twisted: :lol:(marmint Leon, legalabbis remelem, h csak o)!
Aludni meg csak velunk alszik, miota vissza jottunk Albaniabol, de en imadom ahogy atolelkezve alszunk, a bore illatat, szuszogasat, aaah, szerelmes vagyok a fiamba :D ! Multkor azt olvastam, h azok a babak, akik sokat vannak kezben, nagyon anyasak, felnottkorban sokkal talpraesettebbek, mert tudjak, h van egy biztos pont az eletukben! Na majd meglatjuk, mennyire igaz ez!
Szerintem nekunk nem is azzal van a bajunk, h a sracok ilyenek, hanem h nincs itt senkink, aki atvenne tolunk egy kis idore!

Kép Kép
rima
 
 

 
 

Kolyok! mazlistak voltatok az autoval marmint,h ott voltak a szuleid!

Katavirag! en sem olvastam a Suttogot, lehet majd a kovetkezo gyereknel :) . biztos jo, h ilyen jo baba Oli, szerencse, h Leonnak is van rendszere a nagy rendszertelensegben :wink: , vagyis alban modra este 10kor megy aludni, reggel 10kor kelunk, persze az ejszakak valtozatosak, van h nem kel, van h 77szer... napkozben meg alszik 2szer 1-1,5orat.
Szoval Oli is elsportolo lesz :) !
Boti, ha minden igaz(es remelem, h igaz), akkor a korulmenyekhez kepest jol van, Lyndy meg azert zart be, mert sok ember hivogatta, irogatott nki es penzt kert a segitsegert ill sok negativum erte. Bar ezt egy kicsit banton kozolte, de most eleg a baja. itt most csak Boti fontos!

Kép Kép
rima
 
 


Kép Monster kevesbe gonosz pillantasa

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Kép Monster+Edu+Golden Gate

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Hali! Most csak roviden, mert delutan megyunk egy eloadasra es addig meg le kell tusolnom, hajat kel mosnom. Oli meg itt tepkedi rolam a bikinifelsot. Be kell lassan szereznem valami gyerekbiztos furdoruhat, ami rajtam marad majd a strandon :lol:

Edu, jok a kepek! De irhatnal is valamit :lol:

Rima, az agyban alvassal vigyazzatok :!: Ugyanis kesobb sem lesz hajlando mashol aludni. Mondjuk 3 evesen sem. Erre noverem figyelmeztetett. Anyosom meg meg mindig azt mondta, vigyazz, nehogy a kezedhez nojon :lol: Akkor Olikam ezert nem olyan ragaszkodo :?: :wink: De azert en is puszilgatom, mad megzabalom, de tenyleg nincs sokat a kezemben.

Tenyleg, a suli hogy tetszik :?:
katavirag
 
 


sziasztok!

itt is vagyok ám ;)

Edu, szeparációs szorongás vagy mi a neve, legalábbis a másik topikban így hivják :) nálunk még nincs, mi most a felső fogacskákkal szenvedünk... azt hiszem a helyedben én is metettetem volna 6szor is, azaz tegnap szinte ugyanezt tettem... csak nem 10 perc hanem másfél óra alvás után ébredt olyan keserves sírással, hogy nem tudtam máshogy megnyugtatni. Rossz, hogy nem tudok mást tenni. Láza nem volt, viszont a felső fogai nagyon jönnek...
úgy szeretem, ha képpel nyit az oldal!!! :)
Monsteres pillantás, tuti! nagggyon tetszik!!!
nagyon szépek vagytok!!! ;) nem szakad le a hátad, hogy elől cipeled? vagy ezt már írtad talán... :roll: én ha néha előlre rakom Máté... hát... eszembe jut milyen volt terhesnek lenni... hogy miért hivják terhességnek ;)

Katavirág, gyerekek vagyunk...? hát mi is néha még olyan rácsodálkozósak vagyunk, meg szeretnénk ezt azt csinálni meg nem is tudom, nem érzem magam olya felelősségteljes komoly felnőttnek. ;) de ez nem is baj szerintem, csak néha nehéz ha két gyermekem van, és nekem kéne a felnőttet játszani ;)
Hát tudod, nem mindenkinek van olyan szerencséje, hogy van napirendje. ;) És nekik nagyon nem jön be a Suttogó, de befejezem a kritizálást, mert a) nem is ismerem b) a véleményem,mint minden nevelési könyvről, hogy mindenkinek más lesz a jó! ;)
milyen előadásra mentetek? jó volt?
hihi, gyerekbiztos fürdőruci :) nekem egyberészes van, (ebben nem érzem magam hülyén... annyira) de Máté azt is képes lehúzni.... a ciki az hogy egy apuka is szokott jönni a babaúszásra ;)



Rima, megértem, néha, ritkán jó lenne lepasszolni Mátét két órára, amikor tudom, hogy úgyis jól el van..., de nincs kire... bébicsőszt meg nem szeretnék.. mármint idegent... de jővő héten lesz egy lánybucsu, igaz 6-9 között :) mert mindenki gyerekes, szval addig az apák vigyáznak a gyerkőcökre :lol: már úúúúgy várom ;)
(naja, nem is a menyasszonynak szervezzük, hanem magunknak ;) :lol: :lol: )
télleg, a suli hogy megy igy már lassan két hónap után?

hmmm, ágyban, kiságyban, különszobában alvás... asszem mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya... ezt anno írtam, engem zavarna a mi ágyunkban, de pl még mindig egy szobában alszunk... néha ezért is furcsán néznek ránk.... :roll:

na megyek, kihasználom hogy alszik és pakolok egy kicsit ;)

ja képzeljétek, tegnap tök önállóan ült fel! tök ügyi :) és már eljátszik ülve :)

Kép

Kép
kolyok28
 
 


Sziasztok!

Suli nagyon jo, csak Mario elkezdett feltekenykedni :roll: , mert csoportokat kellett alkotnunk es en 3sraccal(a szebbik fajtabol) vagyok egyutt, meghozza talalkozgatnunk is kell...
Penteken, meg jovo heten eloadast kell tartanom es a legjobb, h en csak angolokkal vagyok egyutt, igy mar elore izgulok :( !

Edu! Nagyon szepek vagytok es Aron nem is monster :wink: ! Miket eszik?

Katavirag! Persze ha Oli nem igenyli, h cipeld, akkor nem is kell, en csak arra gondoltam, h mutassuk ki nekik a szeretetunket, ez nem feltetlenul cipeles, hanem egy fejsimi, puszi, mosoly, stb :wink: , ami szerintem neked, Edunak, Kolyoknek, nekem termeszetes, csak sajnos vannak emberek, akinek nem pl van egy baratnom, aki a 9honapos kislanyat csak etetni jar be a szobaba, semmi jatszas, szeretgetes, mert szerinte igy tanitja onallosagra...
Tudom, h az egyuttalvasnak ezek lehetnek a hatranyai, viszont nem feltetlenul, de teny, h gyakran elofordul...
Milyen volt az eloadas?

Kolyok! en is igy vagyok vele, h idegenre nem biznam, vagyis februartol megy bolcsibe, de ott legalabb tobb felugyelo van, 2babara jut egy es tudom, h szigoruan ellenorzik oket, de meg igy is nagyon nehez lesz, ugy osszenottunk :cry: , ha a csalad itt van, akkor meg minden pillanatot veluk szeretnek lenni, igy szinten nem tudunk sehova sem menni...
lanybucsu nagyon jol hangzik, most h belegondolok, voltam en mar olyanon :shock: :?:
Itt nagyon sok anyukaval egyutt alszik a baba, legalabbis a baba mama klubban szinte 10anyukabol 7 :roll: , nalunk Mario nagy alma volt, h velunk aludjon, en nagyon elleneztem, de mikor 4honaposan elezdett sokat kelni ejjel, egyszeubb volt vele aludni,most meg mar imadom.... aah,fejemre fog nolni ez a gyerek :lol:

Szombaton megyunk haza :D !

Kép Kép
rima
 
 


Hello lanyok,

Bocs hogy tegnap csak kepet volt idom feltenni de a ferjem koran reggel elviharzott itthonrol es ejfelre jott haza. Monsterrel tegnap egy mini jatszocsoportban voltunk ahol baromira elfaradt es utana egesz nap nyugoskodott. Ez a legujabb, hogy fel a vele egykoru gyerekektol is. Legalabb fel ora mire felenged es jatszik veluk addig meg a karjaimban figyeli oket. Nem is meseltem, hogy 2 nappal ezelott ejszaka most eloszor bejelzett a legzesfigyelo. Egyszerre ugrottunk a ferjemmel ki az agybol es rohantunk a gyerekhez. A ferjem szerint a gyerek annyira fel volt tekeredve a racsra, hogy nem ert le a mellkasa. Hat nem tudom de baromira megijedtem. Szegeny gyerek meg attol ijedt meg, hogy mi megijedtunk es persze vigasztalhatatlan lett es vittuk is be az agyunkba illetve kapott cicit is.........Ma hajnalban megint ebredt ugyhogy bejelentkeztunk az orvoshoz hatha nem mult el a kozepful gyulladas. A fulevel minden rendben viszont a bal also fog nagyon igyekszik attorni a foginyt. :D Kivancsi leszek a ma ejszakara.
Katavirag milyen eloadasra mentetek? Ki vigyazott Olira? A Suttogo nekem is nagyon a bogyomben van. En az angol verziot olvastam itt es baromira irital a no stilusa. Korulbelul igy ir: Hat dragam ha te most ezeket a sorokat olvasod akkor nagy szarban lehetsz. Foleg a sleep training-rol beszelek. Velemenyem szerint gyereket tulsagosan alarendeli a szulonek mintha csak azert jott volna a vilagra, hogy rendesen viselkedjen, sokat aludjon es ne okozzon fejfajast a szuleinek. Szoval en nem ertek egyet vele habar valamilyen napirend fontos lenne minden babanak. Monsterrel sem volt semmi baj 6 honapos koraig a nemalvason kivul de azota kiderult rola, hogy borzasztoan erzekeny kisfiu es nagyon sok olelest igenyel. Az egyuttalvast nagyon ellenzem mert igy csak o alszik es mi nem arrol nem is beszelve, hogy orankent ellenorzom jo helyen fekszik e es vesz e levegot. Egyebkent o sincs oda erte csak a cici utan alvo allapotban lehet betenni. (sajat agyaban ilyenkor rogton felebredne) Tenyleg csak akkor johet be ha mar nincs mas otletunk es halal faradtak vagyunk. Oli az elmondasod alapjan nagyon hasonlit a kozelben lako magyar lany 11 honapos gyerekere aki alomkonnyen alkalmazkodik minden helyzethez, batran rabizhato a babysitterre, napkozben orakat alszik es ha ebren van mindig mosolyog. Az o anyukaja eskuszik a Suttogora. :D
Rima, eskuszom irigyellek a suliert. En mar agyilag total leepultem. Nekem mar csak a gyerekkonyvek jutnak meg a Now I know my abc next time won't you sing with me tipusu enekek. :lol: Orulok, hogy vegre haza is mentek. A szepfiukat meg addig kuld at nekem! Koszonom a bokokat Monster neveben. Ha olyan mint az apja akkor egy szoveglada lesz es mar 2 evesen megmondja a tutifrankot. :D De addig is a ferjemmel jobban el tudnal beszelgetni a gazdasagi valsagrol. A bolcsi jo draga lehet ha 2 gyerekre jut 1 nevelono. Itt mar 6 hetes kortol jarnak a gyerekek es csak a szerencseseknek adatik meg, hogy az anyukajukkal otthon legyenek a preschool-ig. Monster szinte minden gyumolcsot kiprobalt mar az ananasz, citrom, narancs, gapefruit, szolo kivetelevel. A zoldsegekkel nem allunk ilyen jol de mar most tobbfelet eszik beloluk mint egy atlag felnott. Gabonafelekbol meg a buzan kivul szinte mar mindent kapott. A tejtermekkel varok 9 honapos koraig. Tojassargajat meg a jovohettol tervezek adni. Hozzadott cukrot meg soha nem kapott es figyeljetek ti is ra. Olvasatok le a cimkeket minden esetben!
Kolyok, a hordozotol hosszu tavon tenyleg leszakad a hatam de fel oras turnekra kivalo es Monster imadja amiert biztonsagban nezelodhet. Sajnos eleg hosszu gyerek ezert ha lepek beleutom a terdem az o labaiba. Ezt a tipusu hordozas 6 honapos korig a legjobb habar 12kg-ig jo az enyem. Hatul amugy van un. lumbar support-ja ami a hatat igyekszik megkimelni. Rendeltem egy olyan hordozot ami 20kg-ig jo es hatra is lehet kotni. Iszonyu draga volt ($145) de odakat zengedeznek rola a mamak es a gyerek labait elvezeti oldalra igy nem utkozom bele. Lattam, hogy Svajcban is aruljak. www.becobabycarrier.com Sajnalom, hogy nem olyan draga surun szott kendot vettem mint te. Sokalltam ra a 100 dollart epp ezert 8kg-os gyereknel mar nem praktikus mivel nagyon nyulik. Neztem a kabatot amit vettel a hordozohoz de itt 170-ert aruljak. Ez kesz vagyon! Majd beoltoztetem Monstert a szkafanderjebe es akkor nem fog fazni. Matenak amugy van kulon szobaja ahova majd bekoltozhet egyszer vagy csak praktikus okok miatt van veletek? Mi 6 honapos korban kihajitottuk Monstert a szobajaba mert nem lehetett mar dvd-t nezni es beszelgetni mellette es ma mar csak tok sotetben kepes aludni. Kulonosebben nem hianyolta a bolcsojet es a szobankat csak miota fogzik es megfazott. Kitartas a fogzashoz nektek is es egy babat nem lehet elrontani az igeny szerinti szoptatassal. Orulok, hogy ezzel meg mindig meg tudtam nyugtatni a kis szornyemet.
Holnap Halloween lesz a playgroup-ban. Talaljatok ki minek oltozik be Monster! Hozok majd fenykepeket es nem felejtettem el a SF fenykepeket sem es visszamenoleg valaszolni nektek.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Leonnak es Olivernek boldog 7. hofordulot!!!

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Kép Captain Aron

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Haliho anyapajtik :!:

De jo, hogy ilyen sokat irtatok :!: Kepzeljetek, Oli most nyomott be egy adag spenotos-brokkolis bebietelt. Itthon talaltam az o konyhai szekrenyeben hatul. Borzalmas az ize, gondoltam, ki is keszithetek valami mast, de nem. Megette. Az elso falatnal meglepodott: hoppacska, uj iz.
Nalunk a hozzataplalas mar sima ugy. A reggeli es az elalvas elotti vacsora tapszer, delben, uzsonnara es kisvacsorara gyumolcsot es zoldseget kap, leggyakrabban rizspeppel, glutenmentes gabonakeverekkel.

Ma voltunk playgroupban is. Mar neger kislanyoknak is udvarol.

Ja, az eloadas? Tudjatok, a ferjem jovo juliustol Sydneyben dolgozik. Nos, az ottani fonok idokozben rakos lett, ez 2 eve derult ki (fel evet sem josoltak neki). Azota hol jol van, hol rosszabbul. Mellesleg egy TV sztar is. Irt egy konyvet es annak kapcsan lett volna itt egy eloadas, amire harman mentunk volna, hiszen Oli delutan 4 es 5 kozott ugy is alszik. Ha meg nem, cumi es csond. De altalaban cumi nelkul is csondben van, pl. misen. Hacsak nem ehes. De hat ugy kell alakitani a napirendet, hogy ne legyen az. Szoval az eloadas hamarabb volt, es nem lattuk, de szerencsere a ferjem elozo nap talalkozott ezzel a professzorral egy belvarosi konyvbemutaton, igy hat o nem maradt le semmirol. E helyett hajoztunk es kirandultunk es vacsoraztunk egy Oliver nevu etteremben es igy is jol alakult a nap.

Na, en oktatlak itt benneteket a fulrol, tegnap meg elmentunk egy uszoda mellett es a ferjem paracsara Oliverrel beiratkoztunk babauszasra. Hetente 1x lesz. Kesobb bevallotta, hogy azert eroskodott, mert ezzel is kozelebb kerul a gyerek a vizilabdahoz. A labdajaval egyebkent tenyleg nagyon ugyes. Olyan csuklomozgasa van! De o meg nem ul fel. Bezzeg a nala egy honappal idosebb neger kislany, aki ici pici egyebkent, olyan ugyesen szaladt negykezlab, hogy csak lestem.

Edu, koszonjuk a kepeket :!: Monster csuda jo pofa :!: Bar az en kedvencem az elozo oldali autosuleses kep. A Suttogora visszaterve, szerintem is eleg nagypofaju a no, aki irta, de pont ezert olvasmanyos. Ha este megnezunk egy DVD-t, meg utana is tudok Suttogot olvasni. Apropo filmek. Mostanaban minden gyerekszenvedos kepen kiakadok es nem is erdekel tovabb a film. Lattatok a Cold mountain-t? Nicole Kidman-nel? Abban is kitesznek egy csecsemot a hidegbe. Nagyon erzekeny lettem az ilyesmire es kiakadok, hogy a rendezo hogy kepes erre? Na, de visszaterve a Suttogora, en keson kezdtem el olvasni, de magamra ismerek minden sorabol. Egy gyerek attol lesz nyugodt es jo, mert kiszamithatova tesszuk egy napjat. Nalunk minen nap ugyanugy telik, csak a korites mas. Oli valoban jol alkalmazkozik minden helyzethez, az autoban, a babakocsiban is jol alszik. Es tenyleg nagyon nagyon keves gondom van vele. De nyilvan minden gyerek mas, es biztosan nem csak neveles, hanem genetikai adottsagok kerdese az, hogy hogy viselkedik, alkalmazkodik egy helyzethez.

A legzesfigyelo nalunk csak az elso 2 hetben jelzett, egyszer nagy siras utan aludt el es akkor. Egyszer meg kimerult az elem es azert. Engem biztonsagerzettel tolt el, hogy hasznaljuk. Egy eves korig erdemes, szerintem.

Az agyban alvasrol meg annyit, hogy mi, amikor 6 hetes kora utan Pestre erkeztunk, az agyacskaja a mi szobankban volt. Keptelenek voltunk aludni, minden neszre felebredtunk.
Nemreg meg, amikor apjukkal osszevesztem, Olinal aludtam bent es megint csak nem ment az alvas. Marmint nekem. Ugyhogy mi ezert alszunk kulon. Az agyunkban akkor van, amikor hetvegen apa tovabb alszik es en a reggeli etetes utan beviszem hozza. Meg amikor vasalok a haloszobaban, bar mar csak pakolgatom ot az agy kozepere, mert lemaszik. De szerintem ez is egy olyan tema, amiben mindenkinek mas a velemenye.

Koszonjuk a 7 honapos koszontest :!: Bocsika, ha en elfelejtenem a fiuk hofordulojat :cry: De hat vegul is nagyjabol egyidosek :lol:

Kép OLIVER 7 HONAPOS
katavirag
 
 


Szia Katavirag,

Szuper, hogy tegnap ilyen kellemes napot toltottetek egyutt. Majd meglatod milyen jo dolog a babaval uszodaba jarni. Szerintem az egyreszes furdoruha praktikusabb erre a celra. Akkor jovore Sydney-be koltoztok? Ott lesz am csak nagy elet! Allitolag rengeteg magyar el ott is es a varos maga az egyik legelhetobb a vilagon. Nalunk a spenot meg a brokkoli mangoval es kortevel szokott lecsuszni a zoldborso mehet magaban is. Azt hittem csak nekem van legzesfigyelom de orommel latom, hogy mas is hasznalja. Ahogy a ferjemet ismerem 2 eves koraig tuti nem veszi ki a gyerek alol. Tegnap ejjel 2x kelt Monster de az elsonel kicseleztem egy 5 perces szopival de ra 2 orara megint ebredt es az agyunkban landolt. Ma ejjel ha ez ujra elofordul inkabb megszoptatom 2x minhogy bejojjon az agyunkba. Oliver nagyon tunder a kepen. Holnap elropulunk a tengerhez a hetvegere. Kiprobaljuk harmasban a szalloda medencejet es remelem eljutok a konditerembe is.
Szep hetveget!
Puszi

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Szia Edu :!: A tippem: Monster ufonak oltozott. Jopofa rendezveny lehetett. Szep vagy a kepeken. Nem is latszik, hogy megviselt vagy :wink:

Ha megszoptatod, vagy hozzatok viszed a kisagyba ejjeli ebredesnel, akkor azt szokja majd meg. Nalunk is elofordul ejjeli ebredes, amiota sokat mozgolodik, hasra fordul, a kisagy kulonbozo sarkaiban kot ki ejjel. Ilyenkor en csak felalomban kibaktatok, CUMI!, vizecske, takaro, helyrerakas, cirogatas es mar alszik is. Es en is.

Letezik, hogy egy gyerek nem szereti a banant :?: Pedig direkt jo puhat vettem, hogy ne legyen kicsit sem savanyu. Kortevel ma lecsuszott nagy fintorgasok kozepette, de ezen is csak rohogott.

Kép WATERPOLO MAN

Kép KAPURA DOB

Jo hetveget Edu :!: Konditerem, jo otlet. Tegnap elmentem este futni, amig apjuk Olizott. Lekototte oket az elso LEGO, amit 7 honapos szulinapjara vettem. Szoval narancsbor elleni krem, mint halottnak a csok. Igy hat osszekapom magam. Este 7 es 8 kozott ugy is szabad vagyok (altalaban). Mi szombaton magyarokhoz megyunk, nagy bogracsozas lesz. Vasarnap meg a ferjem egy munkatarsahoz, egy szigeten van a nyaralojuk.

Jo hetveget mindenkinek :!: Irjatok :!: Puszi :!:
katavirag
 
 


Katavirag Monster termeszetesen szornynek oltozott nem ufonak! :lol:

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Sziasztok!

Edu! De draga a te kis monstered, nagyon nagyon edes es te is nagyon csinos vagy es tenyleg nem latszik rajtad a nemalvas :wink: ! En nagyon elvezem az egyuttalvast, jol kitudom magam aludni.
Nincs otleted, h mit csinaljak Leonnala repulout alatt, h neduguljon be a fule? A szoptatas nem begy, szegyenlos a dragam es nem eszik masok elott :lol: es ha eszik is, eltakarja az arcat :lol: !
Amugy erdekes amit mondasz, Leon meg masok elott megjatsza a kisangyalt, dumalt, fogdos, mosolyog, szerintem velem unatkozik :oops: !
Nagyon kellemes hetveget!

Katavirag! En kesz vagyok, ez a kep Olirol es a labdarol, hat szuletett sportolo :wink: ! Igazad van a gyerekkel, gyerek nelkul, egy szobaban, kulon, pl engem kifejezetten zavarna, ha nem hallanam ahogy szuszog :) !
jarsz futni? de jo :) , nekem arra nincs lehetosegem, igy napi 3-4orat setalok, nem tudom, h mennyire segit :lol: ...
Igy utolag is nagyon boldog hofordulot Olinak!

Kép Kép
rima
 
 


helló Csajok!
Nagyon szépek a gyerkőcök. Többiek is mutassatok képeket!

Boldog hófordulót! Csak úgy repül az idő.
(Katavirág! Bekukkantottam az április topicban, képzeld, Olit köszöntötték:-))

Edu, nagyon helyes Monster és Te is nagyon csini vagy. Azért a laptetős képben benne van minden csibészség! :lol: :lol: :lol: :lol: Persze így kívülállóként nagyon tetszetős, de elhiszem, hogy kitudsz bukni...Légzésfigyelő nekünk is az első hetekben jelzett be sokszor (rosszul raktuk bele? túl könnyű volt Dani -2,8 kg-val született-?), illetve most az egyik éjjel. Majd szívinfarktust kaptam. De csak nálnuk is az volt a gond, hogy feltekeredett a rácsokra.
Amúgy nálunk ami mászást csinál az ágyában éjjel Dani...Hihetetlen. Van, hogy éjjel felébred ő is. Na jó, szinte minden éjjel. Volt pár hét, amikor az éjjeli ébredéskor nagyon sokáig fent is maradt, de szerencsére nem "szólt", el volt magában. Csak hát én ilyenkor nem tudok aludni, mert minden mozdulatát hallom (nem egy szobában van velünk, de az anyai fül). Elmászkálgat, boxolgat, meg ilyenek. De szerencsére eeről most leszokott és ha felébred, igazából sokszor skkor sincs teljesen éber állapotban. Ilyenkor átmegyünk és vagy hasra fordítjuk, vagy az ágya közepére rakjuk (rövid az ágya és az ágy szélével "hamar találkozik"), így utána csendben marad és alszik.
Volt olyan is, hogy nyekerget párat és én indultam szoptatni. Aztán egy ideje nem ugrok rögtön, mert rájöttem, hogy csak én hallom úgy, hogy "de hangos ez a gyerek", közben meg nem is ,csak éjjel kicsit hangosabb minden nyekergés, mozgás. Szóval nem megyek. És minden éjjel nyeken 2-3-t és alszik tovább. Szerencsére nem éjjel voltak ezek, hanem 5 óra körül, de most beállt a 6-7 óra között ébredésre. :lol: :lol: :lol:
ÉS nagyon tutik a kis kölykök, kár hogy "itthon" tök gyenge a bébi-találkozó-bölcsi-akármi lehetőség. :cry: :cry: :cry:

Katavirág!
Oli nagyon helyes. :lol: :lol: :lol: Még régen néztem az iwiw-n (de már nem tudom, mert a 2008-as áprilisi babákat törölték) és apukájára hasonlít, ugye? Tök jó olvasni, hogy ilyen "jó gyerek", nagy szerencséd van. De állítólag azt is mondják, hogy ahogy az anyuka a terhességet viselte, olyan lesz a baba, majd később az egész életére hatáásal lesz. Gondolok itt arra, hogy az én anyám nagyon ideges volt a terhességem alatt, nagyon sok baj volt otthon. Hát elég hisztis gyerek voltam, nem ettem, nem aludtam, nem beszéltem, stb. Most már nincs ilyen gond, de nagyon érzékeny vagyok.
Én tök jól voltam a terhesség alatt, talán életem legnyugisabb időszaka volt (végig melóztam, de nem tudtam felhúzni magam, nyugis voltam) és Dani is elég kiegyensúlyozottnak tűnik.
A Suttogót én sem olvastam el előre, hanem már amikor Dani 6-8 hetes volt. És az volt a jó benne, hogy mi is úgy csináltuk a dolgokat, hogy a nő írta. Szóval inkább megerősített dolgokban (persze hülyeségek is vannak benne), ami egy visszaigazolásként jó volt.
Jövőre megint költöztök? De ha valami történik a prof-fal, nem kell hamarabb menetek? Jó lenne ha maradnátok még kb. 2,5 évet Ausztráliában, mert akkor tudnánk ott találkozni :lol: :lol: :lol: Tervezzük, hogy kimegyünk kb. 6 hétre, mert a párom anyja, barátai kint élnek (ő 5 évig élt ott). De még akarunk várni, hogy Dani is valamit felfogjon az egészből, meg egy kicsit már ő is élvezze...
A banán nálunk a legnyerőbb kaja, de lehet azért, mert mi azt adtunk először neki. Amúgy csak nézek, hogy ki mit eszik, nekem elég szegényes a palettám. Beletudok esni abba a hibába, hogy ami ízlik neki, azt nyomatom jó sokáig, ami nem, azt nem próbálom újra sokáig.
Oli vizilabdázó, Dani focista lesz, hehehe :lol: :lol: :lol:

Rima!
Érdekes, hogy ez az ismerősöd nem tud mit kezdeni a gyerekével, Mármint no simogatás, stb. Bevallom, az elején nekem nehezen ment, mert olyan törékenynek láttam Danit, de most...Annyit puszilgatom, ölelgetem...Mert most még (néha) engedi. NEm tudom nagyobb korában fogja-e. Hiszen fiú. De bízom benne, ha szeretgetem, simizgetem, stb. akkor "bújos" gyerek lesz. Persze, mások előtt nem kell majd (mielyen égő lenne neki), de otthon azért örülnék, ha odabújna hozzám. Én már nagyon várom, hogy amikor nagyobb lesz,akkor tudjunk összebújva együtt aludni. Mert most külön alvás van az első éjszakától kezdve, na meg délután ha mellé fekszem ficereg jobbra-balra...De emlékszem amikor apukámmal néha együtt "sziesztáztunk", az olyan jó volt...
Mi még nem repültünk Danival (jövőre fogunk csak), de cumisüvegből itatod fel- és leszálláskor az nem segít???

Kölyök,
Nem sem, felső fogak??? :shock: :shock: :shock: Mi még fogtalanok vagyunk. :lol: :lol: :lol:
Ismerős az, hogy nincs kire bízni a gyereket. Nálunk is ez van. :cry: :cry: :cry: Senki nem lakik Pesten (rokon), akire rábízhatnánk. Szóval most megakarjuk majd nézni az új J. Bond-ot és megbeszéltük, hogy felváltva fogunk beülni a moziba. Tök röhej...Nem tudom hány év még, hogy őt is vihessük magunkkal.

Párkapcsolat,
Jól van, mindenhol vannak ziziségek. Tizenévesen azt hittem, hogy a felnőttek milyen "felnőttek". Közben kezdek rájönni, hogy nem is. Gyerekebbek a gyerekeknél. És mi nevelünk gyerekeket :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mi jól vagyunk, Dani lábujjhegyen mászik, ami nagyon tetszik nekem, csak néha felborul. Az már nem annyira.
Kép
Elég jó meleg van még, csak vagy az eső esik, vagy a szél fúj. Így kezdünk szobafogságra ítéltetni. Egy hátrányt tudok eddig mondani arra, hogy ápr-ban született Dani: nyáron megszokta, hogy alig van rajta ruha, most meg minden öltözés szenvedés és utál több réteg ruhában lenni még akkor is ,amikor tényleg muszáj :cry: :cry:

Puszi Nektek!
Bambi (Jól becsatlakoztam hozzátok, de tényleg jó olvasni Titeket. Olyan felnőttesek vagytok :lol: :lol: :lol: )

Kép
1bambi
 
 


Sziasztok lanyok,

Most gyorsan csak Rimanak valaszolok mert reggel 8 van es Monster turelmetlenkedik. :D (ejszaka csak 3x evett).
Szoval a szoptatas a legjobb modszer a ful dekompresszalasara. Nekem van szoptatos kendom ami alatt Monster el tud bujni igy ki lehet kapcsolni a kulvilagot. Na nem mintha a nyilvanossag zavarna a szopiban. Ha nincs kendod egy vekony takaro is megteszi amit a valladra teritesz. Ebben a korban szerintem mar megtanulnak maguktol is dekompresszalni ugyhogy ha nem akar szopizni vagy cumizni akkor sincs nagy baj. Esetleg meg vizitatas cumisuvegbol vagy a sippycup-bol?
Jo utat!
Puszi

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Hali csajok :!:

Szia Bambi, johetsz maskor is :wink: Kisfiad nagyon tuti a pozban :!: Hogy pipiskedik.
Hova jonnetek Ausztraliaba :?: Ismerek egy not, olyan anyukam koru, Svedorszagban elt sokaig. Nem az anyosod veletlenul :?:
Ja, azt csipnem, ha Oliver az eletben is jol boldugulna, akar csak most. Ha nem ehes, nem almos es nincs kaka, akkor nagyon elvan :lol:

Edu, mar megint 3x keltel :roll: Ez a Monster....

Rima, szerintem sem lesz semmi baja Leonnak, ha nem szoptatod fel es leszallasnal.

Kolyok, merre jarsz :?:

Ja, ez a gyerekek vagyunk meg tema erdekes. Amikor elkezdtunk babat tervezni, hihetetlenul visszavagytam a gyerekkorba, anyukam nagyon hianyzott sokszor. Valahogy megijedtem a felnotte valastol, a generaciougrastol. Aztan amikor terhes lettem, olyan termeszetes erzes volt, szules utan (leszamitva az elso hetek kavalkadjat) meg egeszen felnotte valtam es felelossegteljes anyanak erzem magam. Persze csoppet sem oregnek. Sot, sokan mondjak, hogy ostini vagyok :roll:

Hetvegen jottunk mentunk mint az agyatlanok. Magyar hentes, piac, bogracsos buli, szigettura. Olikank napi ritmusa elegge felborult, autobol ki be, babakocsibol ki be, alighogy elaludt, ebrednie kellett, kaja nem volt megfelelo idoben. Szegenykem, nyugibb is volt, de azert jol birta. Hetfon szokasos modon nyaltam a lakast meg mostam a homokos cuccokat, o meg nappal bepotolt minden hetvegen elmaradt alvast :wink:

Kép BABY GAP
katavirag
 
 


Ma senki :?: :cry:
Hat akkor en sem irok.

Csak annyit, hogy hajra Obama :!: :lol:
katavirag
 
 


Hello lanyok,

Tegnap megerkezett Anyukam ugyhogy most nem sok idom van netezi. Persze rogton ravetette magat Monsterre aki hutlen dog leven menten atpartolt hozza, hozzam csak szopikor es ejjel jarul. Az ejjelek tovabbra is katasztrofalisak. Valahogy igy zajlanak: este 8 korul bealvas szopi kozben, ejjel 12-kor ebredes es szopi, hajnali 4-kor ebredes es szopi, reggel 7-kor ebredes es szopi. Szoptatas nelkul sajnos nem lehet megnyugtatni. A cici most az ultimate solution. Mint a Gyuruk uraban Gollumnak a gyuru. (my precious :D ) Fogja ket kezzel, simogatja es a szajaban azzal alszik ujra be. Nem ertem mi ez az imadat. 6 hetes kora ota nem eszik ejszakankent. Nagyon remelem, hogy csak atmeneti allapot. Annal inkabb, hogy nappal allandoan nyugos es faradt az ejszakazasoktol. Koszi Katavirag az otleteket de a cumit jateknak nezi es ragcsalja, takarot nem hasznalunk csak halozsakot, a vizre meg hangosabban uvolt es a simizestol is kiakad. Probaltam enekelni de olyan hangosan sir, hogy meg sem hallja. Ma beiratkoztunk Monsterrel zeneorara mert jovo heten lesz az utolso uszas es heti 2 alkalom professzionalis Monster foglalkoztatasra szuksegem van. Januartol ismet megyunk majd uszni mivel Monster vizimado es nekem is jo edzes. Csajok most mennem kell mert var a csalad de holnap probalok nektek is valaszolni.
Puszi
ui: Bambi udv a topikban! Csatlakozhatsz a szivdogleszto kisfiuk es megszebb anyukajuk csapataba. :D

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Sziasztok :!: Szia Edu, mert csak Te irtal :wink: Obama gyozott :!: Te neki drukkoltal :?:

Hat ez a kis Monster nem semmi :!: Mellparti lesz, az mar szent :wink: Ja-ja, tudom, cumi, vizecske csak annak jon be, aki megszokta. Most en is panaszkodom, de csak picit: Oli 2-3 napja nyugoskodik. Nappal visongat, nem jatszik el olyan sokaig magaban. Ejjel 5-6x keltem hozza, persze rogton ugrottam, nehogy apjuk felebredjen, mert hulla a sok melotol. Csak a fogzasra tudok gyanakodni, mert jelei vannak hetek ota, bar felso fogaknak meg nyoma sincs. Vegul bekentem fogzasi gellel a kis inyet, reggel tiszta maszat volt az arca :roll: De tudom, ez semmi ahhoz kepest, ha valaki hetek, esetleg honapok ota nyuglodik. Hiaba: a gyerekneveles a legszebb es a legnehezebb dolog a vilagon :roll:

Ja, a tegnapi babauszas elmaradt, illetve nem mentem, mert kivetelesen egy napig esett az eso es csak 20 fok volt, de ma mar megint dogleszto kanikula. Jellemzo. De majd jovoheten beszamolok rola. Oli egyebkent szuletese ota szeret furdeni, de most hetvegen a tengerviztol kicsit megilletodott. Kivancsi vagyok, hogy fog neki tetszeni.

Ma PE csajok :!: Tessek szurkolni. 9. nap van, megis jelez az LH teszt, amit most probalok eloszor. Apjukkal most hala az egnek, jol vagyunk. Remelem, tartosan :wink:
katavirag
 
 


Sziasztok !

Elnézést, hogy berontok, csak néha beleolvasok más topikokba is, és olvastam, hogy a kis Boti történetét figyelemmel kísértétek, de sajnos jelszóval védett lett az oldal. Így talán nem tudjátok, de sajnos Boti november 4-én elment. :roll:
A www.gyertyatyujtas.hu oldalon már többen gyújtottunk neki gyertyát.

Sziasztok,
Szilvia

KépKép
szilvia1981
 
 


ÁÁááá, elszállt :cry: :cry: :cry:
Na, annyit írtam, hogy Edukám, hátha anyukád tud egy-két újabb praktikát, ami Monsternél segíthet. Azért mondd meg neki, hogy azt üzenem (mármint Monsternek), hogy nem szép dolog, hogy anyukája énekét elnyomja :wink:
És azt akartam kérdezni, hogy azokat az édi Monster és stb. ruhákat (Playground-os képeken) ott adják kölcsön, vagy veszitek? Annyira jópofák! Itt nem nagyon látok ilynet, pedig Dani nem úszná meg, hogy bolond anyja rá ne adna ilyent...

Katavirág,
Nem tudom mit jelent az LH, de gondolom valami termékenységit. Akkor hajrá, mindent bele!!! :wink:
Amúgy anyós pajti 5 év Stockholm után Melbourne-be költözött jó régen. Most haza akar költözni, de hogy mi lesz belőle...Hosszú story...Több várost beterveztünk a majdani kirándulásra, de most néztük a rep.jegyeket, hogy nagyon durván elszálltak...De még messze van a "kiruccanás"

Boti, olvastam, annyira sajnálom :cry: :cry: :cry:

Gyerek-Felnőtt viselkedés: Ma kérdeztem a nődokimat a védekezésről, legalábbis, hogy ő mit ajánl. Mondta, hogy spirált. Mondta, hogy maga 33 éves, egy gyerekes anyuka. Én:"Na igen, ilyen válaszok esetén érzem azt, hogy "felnőtt" lettem, nem akkor amikor a születési dátumomat nézem". Olyan furcsa nekem az is, amikor úgy szólnak hozzám, hogy anyuka :lol: :lol: :lol:

Na puszika, legyetek rosszak!

Kép
1bambi
 
 


Sziasztok! Ma irtam volna tobbet, de a Botikarol olvasottak miatt nem teszem. Borzaszto! A Joisten vigyazzon gyermekeinkre!

Jo hetveget lanyok! Hetfon jovok! Pusza
katavirag
 
 


Sziasztok lanyok,

Botondot en is olvastam 2 nappal ezelott es magamban halat adtam azert hogy ha kelletlenul is de van kit etetnem az ejszaka kellos kozepen.

Monsternek vegre kijott a bal also 1-es foga is es a felso ket metszofog is startrakesz. Ettol fuggetlenul ebred kora hajnalonkent es koveteli a cicit. Ha Anyukam elmegy itt olyan kikepzo tabort fogok tartani Monsternek, hogy remelem lemond az ejszakai evesekrol. Egyre inkabb ugy latom nem az ehseg miatt kel fel csak a tarsasagert es a bujasert. Muszaj leszoktatni rola. Holnap elutazunk WV-ba a szokasos erdei hazikonkba. Ez azert jo hely mert tenyleg az erdo kozepen van es nem tudsz semmit csinalni a pihenesen kivul. Az egyetlen latogatod maximum egy oz lehet. Miota Anyukam itt van nem sokkal konnyebb az eletem de jovo heten ugy tervezem rabizom a porontyot es ejszakai eletet elunk a ferjemmel.

Katavirag, nyugodtan panaszkodj hiszen ezert is irogatunk egymasnak. Tudod Kolyok aldott jo fiat is megviseli a fogzas de ez sem tart orokke. Jovo ilyenkor azon fogunk nosztalgiazni, hogy milyen picik voltak a babaink es minden apro problema megszepul es feledesbe merul. Anyukam mondogatja, hogy milyen jo gyerekek is voltunk a noveremmel es mi nem keltunk fel soha ejszaka de en errol azt gondolom 33 es 30 ev tavlatabol mar csak a szepre emlekszik az ember es nem a nehez idokre. Nalunk szerencsere a ferjem veszi fel ejszaka a meltatlankodo Monstert es odahozza nekem szopira. Visszavinni mar nekem kell. Szoval kitartas es ez remelem nem zavar meg az LH csucs kihasznalasaban. :D

Bambi, a kosztumoket Halloween elott lehet megvasarolni a baba boltokban. En megvartam amig felere arazzak oket. Itt ennek nagy hagyomanya van. (marmint a jelmezbe oltozesnek Halloween-kor). A vedekezesrol jutott eszembe, hogy terveztek meg egy babat? Nalunk a vedekezes a szules utani 6. hettol csak progeszteront tartalmazo fogamzasgatlo tabletta. Amig be nem fejezem teljesen a szoptatast addig ezt kell szednem es csak utana lehet valtani a kombinalt tablettara. Igazsag szerint meg meg sem jott es nem is igazan szamitok ra amig napi 6x log rajtam Monster. Neha en is elcsodalkozom amikor Anyanak szolitanak. Majd ha Monster is kimondja akkor talan tudatosul bennem vegleg. Remelem nalunk is egyszer teritekre kerul Ausztralia. Gyerekkel tul nagy szervezest igenyelne most es sporolni kellene ra vagy fel evet ami azt jelentene, hogy le kellene mondani egy darabig a sok repulesrol es az ilyenekrol mint VW vagy az ocean.

Szep hetveget lanyok!
puszi

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Sziasztok!

Meg penteken olvastam Botondot, azota nem volt kedvem irni :cry: , azota agyon puszilgatom Leont, Istenem, felfoghatatlan... miert pont egy ilyen pici babaval tortent ez?

Szoval megjottunk, fantasztikusan ereztuk magunkat, Leon meg a kisordogbol kisangyal lett, mondja, h mamamama, babababa(ez apucinak kulon orom, mert albanul az apa baba)... tapsol, forgatja a kezet, ha zenet hall es egyfolytaban rohog :) , vegre elvan egyedul is :) !

Ma egy oriasit veszekedtunk, kezdodott az egesz azzal a 3jokepu sraccal a sulibol, penteken megyek suliba, a sracok egytt mosolyognak, az egyik csaj meg azt mondta, h en vagyok a tema, ezen jot rohogtem, h ugyan mar kinek kell egy gyerekes no, erre este mar megerkezett az elso sms, na es azota percenkent jon egy, szerelmem meg ki van es a legszornyebb, h egyaltalan nem tolakodo, szemet stilusu smsek, bar igaz, h ez a srac nagyon jol nevelt, okos es majdcsak rajon, h nem en vagyok a szamara az igazi, de mit mondjak, szemetseg, de az onbizalmamnak jot tett. Meg arra is jo volt, h rajojjek mennyire szeretem az en kis csaladomat :) !

Kép Kép
rima
 
 


Sziasztok :!:

Megint ebed es bufi utan jelentkezem... :lol: Olikam itt ul a kis univerzalis szekeben mellettem es forgatja a kanalat a kezeben. Ugy elvezek vele minden napot, hogy az mar nem is igaz. Rajottem, hogy ha verset kezdet mondani neki, rogton bufog is :lol: Ma szollot adtam neki, 10 nagy szemet. Megpucoltam, egy kis almapurevel es gabonapehellyel elkevertem es megzabalta :lol: Ja, es a banan es a husok is bejonnek mar. Ugy latszik, minden csak ido kerdese.

Edu, ejszakai elet alatt alvast vagy mas ertesz :?: :lol: Milyen volt a hetvege :?: Szerencsere Oliverkem alvsa most rendezodni latszik, nehany napja este 9-tol reggel 8-ig a hangjat sem hallom. Felso fogacska kis csucske mar latszik. Sok sikert a beszigoritashoz :!: Bar ki tudja, szamit-e. Vagy a gyerkocok egyszeruen csak eldontik, hogy ok mit csinalnak :?: :roll: Mindenesetre most mar ratok ferne egy peldamutato, jo alvo, csendes kis jokedvu Monster :lol:

Rima, en mondtam, hogy Mario feltekeny lesz :!: Vegul is mit var az ember :?: Csinos, piszkosul fiatal csjaszi elkezd suliba jarni. Hat meg szep, hogy korulrajonganak a fiuk. Neked kicsit nehezebb dolgod lesz ezzel a kesobbiekben, mert mondhatni elotted az elet. Mi, ven tyukok (mar bocsi, de allitolag minden nonek exponencialisan csokkennek a eselyei 25 folott) ezt mar nem mondhatjuk el. Azert persze nekem is jolesik, ha megneznek az utcan, bar babakocsival ez mar nem annyira jellemzo :wink:

Penteken es szombaton megcsinaltam minden idok legpozitivabb LH tesztjet. Apat is elkaptam 3x. Ossze kell jonnie :!: :wink:

Kolyok komam, te nem jossz mar :?: :(

Botikarol meg annyit, hogy valahol orulok neki, hogy az utolso napokban titkositottak a blogot, mert ha minden nap kovetem es izgulok ertuk, bizony nagyon megviselt volna a halalhir. Nagyon sajnalom oket, ezt epp esszel nem lehet elviselni. Mar ertem, miert mondtak szuleim korabban, hogy a gyermek elvesztesenel nincs nagyobb fajdalom a vilagon :(

Na, mara pusz :!:

ui.: mar rendszeresen vezetek a bal oldalon :!:
katavirag
 
 


Sziasztok Mamik,

Az áprilisi-májusi babavárókból jöttem, Katavirág már ismer.

Kérdésem lenne, amiben Ti talán tudtok segíteni nekem:
eddig is külföldön élünk, de nem hivatalosan (nincs tartózkodásim se eg. biztosításom stb.) otthon oldjuk meg ezeket, mert a határ mellett élünk. De januártól elképzelhető, hogy a férjecskémet és vele minket is külszolgálatra száműznek :lol: . Ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy:
ha a férjemnek külföldi munkáltatója lesz, ott adózik, ott biztosított, akor nekünk (a babónak és nekem) külön kell-e fizetni biztosítást?
Megcsináltatunk mindent ami kell: tartózkodási nekem és a minimnek stb....Ha én gyeden vagyok , akkor ugye kapok mindent itthonról úgy mint azelőtt? Tehát attól még, hogy elköltözünk attól még jár a gyed, gyes? Ha az otttartózkodás alatt lesz mégegy babánk, aki itthon születik, akkor apok utána ugyanúgy tgyást és a társait majd??????

Elég sokat kérdeztem, de hátha tudtok válaszolni nekem.

köszi előre is.

KépKép
kisfruzsi
 
 


Sziasztok mi még csak most fogunk ki költözni apa után Svájcba. De jó olvasni ,hogy kintről is így tartjátok a kapcsolatot.Szeretnénk mi is csatlakozni hozzatok.Csabikám 2 1/2 éves és már várja, hogy apával lehessen de kíváncsi vagyok ,hogy kint mi lesz kicsi lelkével .
Kisfruzsi apa után én is kaptam munka vállalásit és biztosítást.Ugyan úgy jár minden itthon is a gyed is.
Svájcban ki tud az ovikról?Zuchwilban fogunk lakni .Játszóház vagy bármi gyerekkel való ötletre lehetőségre kíváncsi vagyok.
Sziasztok Móni

Kép
móncsi+3
 
 


Sziasztok lanyok,

Ne haragudjatok amiert nem irok de most hogy itt van Anyukam kihasznalunk minde percet es nemigen marad ido a szamitogepre. Vasarnap megy haza es akkor majd mindent bepotolok. Roviden annyit, hogy Monster csunyan megfazott es ugy kohog mint egy szamar. Pesze az ejszakak ennek megfeleloen alakulnak de fel vagyok keszulve es most igazan van oka a sirdogalasra.
Kisfruzsi en sajnos nem tudok segiteni neked mert en egy fillert nem vettem fel a magyar allamtol a terheseg/szules okan es meg erkezesem sem volt a fiam anyakonyvezetesere Magyarorszagon.
Moni, Kolyok is Svajcban el ugyhogy ha benez hozzank ot kerdezd.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Szia Moncsi :!: Hat persze, gyere kozenk :!: Az nagyon klaszz, hogy Svajcban mar el van intezve az eu. biztositasotok. Nagyon fontos, kulonosen gyerekkel. Ovi ugyben Kolyok tud neked segiteni, olvasgat is minket estenkent, csak nem ir :wink: De majd neked biztosan valaszol :wink:

Kisfruzsi
, minden attol fugg, melyik orszagba koltoztok. Az otthoni tarsadalombiztositas csak akkor ervenyes, ha fizeted havonta. Csak ugy nem mukodik mar a TAJ kartya. GYES/GYED meg szerintem csak akkor jar, ha elotte dolgoztal legalabb fel evet Magyarorszagon. Bar ezt jobb, ha megerdeklodod, mert a rendeletek allandoan valtoznak. Van olyan orszag, ahol a ferjed munkavallalasa utan jar a csaladtagoknak is a TB, van ahol semmi.

Mukodo szocializmus csak egy helyen van, az pedig Norvegia. Amig nem dolgoztam, a ferjem utan jogosult voltam a TB-re. Ev vegen az uram visszakapott az adojabol nem kis osszeget, mert rajottek, hogy o tart el engem. Ez az osszeg tobb volt, mint a magyar fiztesem minden tuloraval. Fel ev munkaviszony utan ha elmesz szulni, egy evig kapod a fizetesed (mindenkinek eleg jo :wink: ) 80%-at, vagy 10 honapig a 100%-at. Egyszoval megeri anyanak lenni. Utana sem olyan rossz a csaladi tamogatas, ami a gyerek 18 eves koraig jar. Na nem mintha Norvegiat akarnam most itt ajnarozni, mert igazabol szenvedtem ott az allando eso es huvos miatt, a szurke hetkoznapok miatt, de eleg sok dolog megfogalmazodott bennem Ausztraliarol az utobbi napokban. Irjatok, hogy ti is latnatok. Hat oszinten szolva, turistakent erdekes meg szep is, de hat szep tengerart, korallzatony van mashol is. Es az emberek sem tul kedvesek, mar amelyik nem kinai :lol: Mindenki "how are you"-zik meg mosolyog, aztan mit szolnanak ha egy rossz napomon nem azt mondanam, hogy "fine, thanks", hanem hogy k...va sz...r napom van... Valahol most hianyzik a norvegok bargyu, joindulatu egyugyusege, akarmilyen furcsan hangzik is. A ferjem szerint, aki aztan rengeteg ausztrallal talalkozik, kimondottan arrogans nep. Az idegenekkel nem tul baratkozok, aztan meg az o nagyapjuk is valahonnan jott. Ugyanis itt 100 eve meg nem volt semmi, csak az aboriginal oslakosok, akitet meg jol eltiportak es ma is leneznek. Na bezzeg azoknak nincs melanomajuk meg borrakjuk... Mindenki azt mondta nekunk, o, Ausztralia, a vilag legjobb helye, nem fogtok visszajonni. Mitol tartjak annyira jo helynek? Ha mar az eu-rol beszeltunk, a fizetesek es az eletszinvonal nem olyan magas. A kismamak 4 honapig kapnak fiztest szules utan, aztan visszamennek dolgozni :shock: Nincs am MEDICARE akarkinek. A ferjem 100%-os allasa utan nem kap egeszsegbiztositast, ezt kapjatok ki :!: A norveg hosszutavu tartozkodasi engedelyunkkel sikerult elintezni csak. Es hat oszinten szolva a Sunshine State, meg az All year summer sincs sehol. Azt mondtak, itt oktobertol marciusig kanikula lesz, aztan itt van november kozepe, es bizony eleg sokat esett eddig, 30 fok folott hebe hoba volt a homerseklet. Mitol van vizhiany :?: Az eddigi idojaras meg sem kozelitett egy forro magyar nyarat. Ezek szerint, itt sem hosszabb a nyar 3 honapnal. Es ha szepen sut is a nap, mire mennek vele :?: Olyan eros az UV sugarzas az ozonlyuk miatt, hogy a sok ir meg angol bore ezt genetikailag nem birja. A gyerekek meg egesz testet befedo ruhaban pancsolnak a tengerparton, ahol meg a capakat kell figyelni. A lenti kep egy kozeli szigeten keszult a napokban, ahol 4 eve egy lanynak leharapta a karjait egy capa es elverzett, nem tudtak megmenteni. Es akkor a halalos csipesu meduzakrol, krokodilokrol, az oraisi undorito pokokrol, skorpiokrol, kigyokrol meg nem is beszeltem. Bizony ezek is vannak mindenfele. Nem tudok ugy egy parkban a fure ulni, hogy ez ne jutna eszembe. A halalos csipesu, kulonosen gyerekekre veszelyes red-black spider Sydney-ben es itt is van, raadasul nem is nagy, hogy legelabb eszre lehessen venni. Itt azt csinaljak sokan, hogy mieleott a gyerek kimegy a kertbe jatszani, osszeszedik a pokokat a kertbol. Vagy kihivnak egy ceget, aki korbefertotleniti, pokirtozza a hazat es a kertet es akkor garantaltan fel evig nincs pokveszely. Hat kosz szepen :!: Akkor nyalja inkabb a vegyszert :?: :roll:

Kép AZ IGERET FOLDJEN....

Bocsi, hogy ma ilyen negativisztikus voltam.... :wink: Amaugy elvagyok itt, sot, angyon is jol erzem magam, de az egesz idoszakot egy nagy nyaralasnak fogom fol, es csoppet sem jovonk celjaul. Nem mintha a honvagy miatt szenvednek (tudom, ugy is hazaterunk), de szeretettel gondolok a gyokerekkel es tortenelemmel biro Europara, az oszi falevelekre, a hora, a telre, a gyonyoru tavaszra.
katavirag
 
 


Sziasztok :) !

Kisfruzsi! Hello itt :) ! Oszinten en sem tudom a valaszt a kerdesedre, de szerintem Kolyok fog ebben segiteni :wink: !
Most hol laksz? Meglestem Almat es gyonyoru egy kiscsaj :wink: !

Moni! udv itt... Kolyok is Svajcban el :) ! Szeretnel kint dolozni?

Edu! En olyan irigy vgyok, h kint az anyukad, biztos nagyon jo lehet, en decemberben megyek ismet haza majd 1honapra :D ! Szegeny pici Aron :cry: , remelem nagyon gyorsan meggyogyul!

Katavirag! Koszi a beszamolot :) , igy most mar kijelenthetjuk, h nincs tokeletes orszag, van otletetek, h hol szeretnetek elni? csak mert egyszer azt irtad, h Mo eselytelen... mi erosen olaszorszag fele hajlunk, egy ici pici kis varoskaban a tengerpart mellett, persze csak ha egyutt maradunk :cry: , kezdek kikeszulni es a legszornyebb, h nem is a Marioval van a gond, hanem a szuleivel, mindenbe beleszolnak, ugye vettunk 2lakast marciusban naluk(egyiket az ocsikenek, masikat nekunk), de nem engedik, h mi rendezzuk be a sajat lakasunkat!!!! ja,az meg csak hab a tortan, h Mariot lebeszeltek, h itt vegyunk lakast, mert ugyis Albaniaba kell koltoznunk es velunk akarnak lakni, ja es senki sem dolgozik naluk, igy mario tartja el az egesz csaladot(szulok, ocsike, nagybacsi :!: )... en meg nem vagyok hajlando igy elni, csak itt jon az, h mas orszagbol vagyunk, gyereklathatas stb... sok sok gond :cry: !

Kolyok! Hol vagy? ugye nincs semmi gond?

Kép Kép
rima
 
 


Sziasztok,

köszönöm a válaszokat. Most Szlovákiában élünk, a férjem kettős állampolgár.
A jövőben valószínűleg költözünk megint, de kelet és nem nyugat felé :lol: (Oroszo, Bulgária..)még nem biztos sem a hely sem az idő...

Én gyeden vagyok Almával itthon, előtte 5 évig volt és van most is folyamatos munkaviszonyom. Jövőre szeretnénk kistesót, ezért lenne fontos, hogy kapok-e külföldön bármi anyasági juttatást Magyaro-ról..de akkor ezek szerint minden ország más és más...

Katavirág,

akkor a napos Ausztrália sem a Paradicsom...a veszélyes állatokról nem is beszélve...

KépKép
kisfruzsi
 
 


Hu lanyok most olvasom milyen rossz kedvetek van. Monster epp a nagymami vallan alszik. :D Itt 10 fok van es szakad az eso. Eselyunk sincs a mai setara. Nem is baj mert Monster hangja ugyis repedtfazek es meg tarolnom kellene itthon egy darabig. Megmondom oszinten en itt minden 'massag' ellenere jol erzem magam es egyaltalan nem kivankozom vissza Magyarorszagra es az 'oreg' kontinensre sem idosebb koromig. Legkozelebb majd kifejtem bovebben is hogy latom en az itteni helyzetet. Egy biztos a ferjem utan kivalo egeszsegbiztositasunk van Mosterrel. Az amerikaiak kb. 20%-nak van ilyen. Nagyon szerencsesnek erzem magunkat emiatt.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Kisfruzsi! en szlovakiai vagyok... melyik varosban laktok? miert szeretnetek keletre kltozn?

Edu! en is szeretem Londont, de talan jobb lenne egy kisebb varosban es Marionak hianyzik a tenger. es en nagyon szeretem Europat, ezert nem hiszem, h innen messzebbre mereszkednenk :). Ezek szerint Aron jol kijon a nagyival :wink: !

Katavirag! Akartam mar kerdezni, h milyen fenykepezogeped van? csak mert nagyon profik a kepek :wink: !

Most jottunk meg a baba jogarol...Edu itt 11fok es esik :)
Segitseg!!!!! nem tudok kepet kicsinyiteni! ti hogyan csinaljatok?

Kép Kép
rima
 
 


Hali csajok :!: Pentek van jeah :wink:

Edu :!: Gyogyulast kis Monsternek :!: Sajnalom, hogy mar megint beteg. Allitolag 7 eves korukig fel kell keszulnunk az egymast ero taknyokra. Sot arra is, hogy mi is elkapjuk majd toluk :shock: Orulok, hogy anyukaddal jokat dumaltok. Mintha azt irtad volna korabban, nem olyan jo a viszonyotok. Szuleid nem elnek egyutt, hogy kulon jottek :?: Tenyleg, hogy allsz a szopi/szilard etel dologgal :?: Nem, nekem egyaltalan nincs rossz hangulatom, csak ugy felgyulemlett bennem egy par dolog errol a mindenki altal ahitott helyrol. Es hat igen, nincs tokeletes hely. Es az ember mindig az aktualis helyzettel elegedetlenkedik, kozben meg masoknak sokkal rosszabb a helyzete...

Rima :!: Mar korabban utaltal ra, hogy Marionak minden szent amit, amit az anyukaja mond. Nos, ez szerintem eleg tagan ertelmezheto :shock: Vannak amolyan szoknyan ulos ferfaik, es ez mind az anya miatt van. Na nem mintha Mariot ilyennek tartanam, mert nagyon is talpraesett, gondolom baromi ugyesen intezi az etterem ugyeit es jol is keres. De tenyleg nem szabadna hagynod, hogy ennyi mindenkit eltartson, hiszen Te es Leon az o csaladja most mar. Meg miert kellene Albaniaba koltoznotok :?: A lakasugyrol nem is beszelve :shock: Neked csak az a feladatod, hogy benneteket harmotokat osszetarts es mindent beszelj meg vele negyszemkozt oszinten. Szerintem rajtunk mulik a csalad boldogsaga :wink:

No nem mintha az en ferjem egyszeru eset lenne.... :shock: :shock: :shock: Bar nehany hete csond es szeretet uralkodik otthonunkban, tegnap pl. lementunk egy helyi torok etterembe vacsorazni, mert o kerte, menjunk mar le egyszer. Kezdodott ott a dolog, hogy en reggeli utan nem is ettem, mondvan ugy is nagy zaba lesz. Erre o hazaallit, hogy 7 elott el se induljunk, mert a korhazban meleg reggelit, delben pizzat adtak, kiveteles alkalombol, es o nem ehes :shock: Aztan mondtam, jo, akkor o igyon csak egy sort. Persze, ez nem az o stilusa. Aztan lementunk es kiakadt, hogy nekem miert nem izlett annyira, amit kertem, Oliver miert sikongat hangosan...stb. 10 perc utan lehiggasztottam es mar jokedvben jottunk haza, de bevaghattam volna a durcasat, hogy aldott jo a gyerekunk es ha megis kicsit rossz, neki mar semmi turelme..stb. de nem tettem.

Na, jo kis kora teli hangulat van feletek. Itt hetvegen jo ido lesz, legalabb 30 fok, aztan hetfotol eso es 24. Tipikus. Apropo, babauszas jol ment, igaz kint zuhogott, de a satorral fedett futott medenceben ok volt, es a vegere Oli is elvezte.

Itt van ket kep norvegiai otthonunkrol (ja, Canon fogalmam sincs milyen tipusu gepekkel keszultek):



Kép KILATAS JULIUSTOL APRILISIG

Kép KILATAS MAJUS - JUNIUSBAN

A kontasztot ti is veszitek :wink: Marmint a ket kep kozott. Jo hetveget :!:
katavirag
 
 


Sziasztok!
Jobbulást Eduarda picurnak jobbulást.
Katavirág mi már 4 hónapos korunk óta járunk úszni ,első időben mi is betegeskedtünk de most már azt vettem észre hogy míg mások betegek mi nem és a mozgásunknak is jót tett .Ha kint nem tudom úszni járatni szegénykémnek tuti nagyon hiányozni fog.
Rima 2x voltam 2 hétre Londonban és képzeld 1x sem eset az eső.
Férj na igen külön világ az enyém is!
Most csak olvasó módban leszek mert közeledik az idő ,hogy költözünk és pakolás na meg még annyi mindent kell intézni HIVATALOK jaj .
Sziasztok.

Kép
móncsi+3
 
 


Szia Rima,

Komarnoban lakunk. A férjemet valószínűleg arra felé küldik majd külszolgálatra pár évre és hát mi követjük! :lol:
Én csak 1 éve élek itt Szlovákiában azelőtt Budapesten éltem születésemtől fogva, szeretek itt nagyon. Te melyik városból való vagy?

KépKép
kisfruzsi
 
 


Helló Túlélő Anyukák!

Péntek van, így jelentkezem.

Edu,
Mi nem tervezünk több baby-t, most ezt mondjuk (6 éve). De valószínű tartjuk is magunkat ehhez. Oli mindig azt mondja másoknak ha kérdezik, hogy mikor jön a következő, hogy: "Dani olyan jól sikerült, hogy nem kockáztatunk." És tényleg nem panaszkodhatom rá. Édi-bédi. De nem ez a fő oka. Igazából max. 1 gyerekben gondolkoztunk. Szóval már ez is nagy dolog, hogy Dani itt van. DE! Kár lett volna kihagyni.
Anyukád nem sokáig marad ezek szerint. Sajnálom, hogy Monster beteg. Azt hiszem, ahogy katavirag is írja, ez nem egy hamar fejeződik majd be. Mármint a megfázás, taknyosság. stb. korszak.

Rima,
Mario-t ennyire tudja a családja/Anyukája irányítani? Húú, olyan észrevétlenül csinálja, hogy Mario ezt nem is nagyon veszi észre? Vagy ő is úgy gondolkozik, mint a családja? Ő is haza akar menni, eltartani őket? Elhiszem, hogy Neked nem lehet egyszerű, hiszen amit korábban is írtál a Szülőkről, egy kicsit más világ, mint a mienk.
És gratula a 3 jóképű sráchoz. :D :D :D :D :D :D
Képeket szeretnél kicsinyíteni? Ha érdekel úgy a dolog, hogy elküdöd nekem e-mailben, megcsinálom, visszaküldöm, csak szóljál!

Katavirág,
Jó, hogy írtad ezeket a dolgokat. Én bírom ,amikor valaki leírja, hogy ő hogyan látja, mit szeret, mit nem. Én 14 éves koromban gondoltam úgy, hpgy Ausztrália wow, az ám a csoda hely. De ez 14 éves koromban volt. Sajnos egy csomóan felnőttebb korukban is azt hiszik, hogy ami nem Magyarország, az valami csuda jó hely. Tény, hogy szar itt a helyzet, de máshol sem kolbászból van a kerítés. Mindenhol más problémák vannak. Ott pókok, itt bunkó sofőrök. (Jó béna párosítás.) Na, de egy csomó mindent lehetne nézni. Amit írsz Norvégiáról az jónak tűnik. de ők sokat köszönhetnek az olajuknak is. Nem tudom, hogy ott mennyi a bevándorló (nem az igazi európaiakra gondolok). Ezt csak azért mondom, mert a svédeknél is nagyon jó szociális, stb. dolgok vannak. Csak a sok "nem európai" bevándorló rájött, hogy munka nélkül is milyen jól ellehet lenni, hogyan ha meg van munka, hogyan lehet otthon maradni. Ezt egy csomó svéd is kezdi eltanulni. Így most szépen szigorítanak a dolgokon, ami persze nem tetszik azoknak, akik ezeket a dolgokat kihasználták.
(A mi vágyunk: Spanyolo-ba sportbárt nyítni, és néha lelécelni a katamaránunkkal... :D :D :D :D )
Na és mi van azzal a kétbetűs teszttel???Még mindig nem tudom,hogy mi az...
Azért nem egyszerű orvosnak és orvos-feleségnek sem lenni :( :( :(

Kisfruzsi:
Pasz, de üdv. :D


Körkérdés:
Ti magyarul beszéltek mindnyájan a gyerekeitekhez?

Jó hétvégét!!!!

Bambi

Kép
1bambi
 
 


Sziasztok!

Kisfruzsi! En ersekujvari vagyok :) . Tenyleg tetszik Szlovakia? Almaval szlovakul is beszeltek?
Akkor nektek is kalandos eletetek lesz :) :)!

Katavirag! Neked sem egyszeru, ferjecsked tuldolgozza magat :( ! Nalunk a gond azzal van, h Marionak teljesen mas velemenye van, mint a szuleinek(amugy foleg az apja, meg a bacsikak a nagyfonokok), csak olyan mintha felne toluk, vagyis ez olyan tradiciofeleseg naluk, h a szulonek mindig igaza van es azt kell csinalnod, amit a csalad mond. Albaniaba meg azert kell koltoznunk(de engem ahhoz eloszor megkell h oljenek), mert a fiu gyermek viszi magahoz a szuleit, vagyis a menyecskenek(vagyis nekem) egy eleten at kell gondoskodnom roluk, mondjuk mondtak mar azt is, h ok akar ide is kikoltoznek :shock: :shock: :shock: , szoval most mar elhiszed, h nagy szarban vagyok :evil: :lol: ?

Moncsi! Ha lesz idod, okvetlenul irj!

Bambi! Mi tervezunk tobb gyereket, de hogy van e ertelme :roll: ? eredetileg 4gyekocot szerettunk volna, persze nem azonnal, meg van ra idonk :wink: ! Amugy a csalad eltartasa naluk termeszetes :evil: es Leon meg en a csalad szemeben masodlagos csalad vagyunk :roll: ! Persze ha milliardosok lennenk, ok, osztogassa csak a penzt, de igy...
Eltetek Svedorszagban is? Ferjednek hogy tetszik MOon? Megtanult magyarul? Hmmm.... Spanyolorszag... nagy almom :) , eltem ott 4honapot :) ...
en a meretezdat.hu szoktam kicsinyiteni es most nem enged :twisted: !
en magyarul beszelek, Mario albanul, ha egyutt vagyunk akkor angolul(de egyszer majd ha nagyobb lesz es megtanulja a 3nyelvet szepen, johet az olasz ill szlovak, persze csak ha kedv lesz hozza)! es ti?

Kép Kép
rima
 
 


Kellemes hetveget mindenkinek :D !

Kép Kép
rima
 
 


Sziasztok lanyok,

Vegul nem ment ma haza Anyukam mert a ferjem kitalalta, hogy maradjon meg egy hetet. A repulojegyet nem lehetett atiratni ezert vennunk kellett neki egy masikat de a ferjem szerint minden centet megert. Anyukam jovoltabol voltunk a ferjemmel moziban, konditeremben, vacsorazni, vasarolni es uszodaban is. Persze mindezt kettesben. Monster nagyon hianyzott nekem ekozben de a kis hutlen dog imadja a nagyit es nem is erdekli ha nem vagyok vele csak a cicit prezentaljam idoben. Mostanaban ejszaka 'csak' 1x kel fel hajnali negy korul egy gyors evesre es f8-ig alszik. Ez mar nem annyira rossz de a kikepzo tabort el kell halasztanom amig Anya itt van. En orulok, hogy ennyit foglalkozik a gyerekkel csak idonkent jo lenne egy kis magany is. Katavirag kerdezted joban vagyunk e. Igazsag szerint ez most nem kulonosebben szamit mert odavan a gyerekert es nem is kell neki semmi mas. Melyrehato beszelgeteseket sohasem folytattam vele es nem erzem a 'baratnomnek' sem. Halas vagyok amiert ennyit segit. Miota itt van elkezdtem vadul kondizni meg uszni. Kepzeljetek a ferjem szerint Monster elso szulinapjan ra kellene gyurni a kisteso projektre. Belegondoltam, hogy az mar 3 honap mulva itt van es meg rajtam van par plusz kg, napi 6x szoptatok es neha Monsterrel is nehezen birok. En nem erzem meg kesznek magam ra de persze ez meg alakulhat de a fo akadaly momentan a szoptatas ami miatt tuti nincs is peteeresem se. Kivancsi lennek ra hany szoptatat kellene elhagynom, hogy egyaltalan megjojjon. Bevallom ez is az egyik oka amiert nem szeretnem meg Monster elvalasztani. Ha megjonne ugy ereznem, hogy mar nem is olyan kicsi az en babam es nem tudom elkepzelni baba mellett a menstruaciot. Ok ez most zavaros volt de remelem ertitek a lenyeget. A lenyeg, hogy nem vagyok felkeszuve arra, hogy ujra menstrualjak es terhes legyek. Na most megint csak magamrol irtam ahelyett, hogy Rimanak segitenek kezelni az anyosat es melyrehato gondolatokat fogalmaznek meg arrol miert is jo itt elni. Majd legkozelebb ha epp nem a ferjemmel van programom. :D
Puszi

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Haliho :!: Hetfo van, yeah :wink:

Eloszor is: hol vagy Kolyok :?: Remelem, nincs valami baj :roll:

Tok jo, hogy ennyien irtatok :!: Moncsi, gyere, irj, amint tudsz :!: Kisfruzsi, kicsi a vilag, latod :?: :!: Rima is feletek elt. Nem banod, hogy meg keletebbre mentek :?: Sikerult kinyomoznod par dolgot az TB-vel, GYES-sel kapcsolatban :?:

Rima, nem semmi alban szulok :shock: Akkor most komoly a helyzet :?: Azert ne ess panikba :!: Allj a sarkadra es ne hagyd magad :!: Mert aztan ha engedsz, kesobb mar visszacsinalhatatlan lesz. Akkor most a szulok mindenkeppen egy helyen akarnak veletek elni :?: De azert Marioval koztetek minden ok, ugye :?: Leon hogy van :?: Szoptatsz meg Te is :?: Hozzataplalas :?: Na, jo sokat kerdeztem, tisztara faraszto vagyok :wink:

Edukam, erdekes, amit anyukadrol irsz. A menszesz es gyerek project nr. 2 dologrol iratakat teljesen ertem. Azert nem kell rohannotok a masodikkal, hiszen van idod. Nem beszelve arrol, hogy allitolag a gyerekek 1 es 2 eves koruk korul a leggazabbak. Futkosni utanuk, pakolni utanuk, es dacosak, kovetelozok. Nos egy ilyen helyzetben egy kiscsecsemovel pluszban... :roll: Ez csak olyan hulye elvetemulteknek valo, mint en :roll: Melyrehato gondolataidat varom.

Bambi
, a pentek miert jo neked irasra :?: Gyerek nr. 2. a korod miatt kizart, vagy mas miatt :?: Amit az eszaki joleti allamokrol irsz, igaz. Oslo belvarosaban tobb a szinesboru, mit a norveg. En szerettem ezt a hangulatot ott, megis. Rohogtunk is azon sokat, mennyit megenged az orszag. Ha drogos leszel es nincstelen, kapsz az allamtol egy belvarosi lakast es kuldenek elvonora, tamogatnak stb. A ferjed szulei ugye magyarok, csak kint eltek nehany evet :?: Mi termeszetesen magyarul beszelunk Oliverrel, es egymassal is. Barhova is kerulnk majd a vilagban. Egyebkent Becsben szeretnenk letelepedni, meghagyjuk a pesti lakasunkat magyar bazisnak es Spanyolorszagban (Barcelona-Sidges) lesz nyaralonk :wink: Ketbetus teszt alatt mit ertesz :?:

Mi jol vagyunk Olikaval, csak kicsit hangos lett mostanaban. Egesz nap mondja a magaet, baba, mama... es sikongat, ami neha eleg idegesito. Szerencsere alvassal, evessel nincsen gond. Kicsit tul mozgekony is, pelenkazas, eves kozben ugrabugralasok nehezseget okoznak neha, de szerencsere meg nem kepes nagy helyzvaltoztatasokra, igy kulonosebbben nem kell rajta tartanom a szemem. A hetvegenk jol sikerult, tengerpartoztunk is, de tegnap delutan akkora tropusi vihar tamadt, hogy csak lestunk es azota is esik es esik es lehult a levego es ez lesz egeszen pentekig. Sunshine State.... :roll: Csak egyszer jutnek mar el a szerdai babauszasra ausztral nyari melegben.

Kép HETVEGEN JOL VISELKEDTEM AZ ETTEREMBEN
katavirag
 
 


Kép JA; A MENO CUMIMAT MEG NEM IS LATTATOK
katavirag
 
 


Szia Katavirag,

Nagyon helyes Oli a peronalized cumijaval. :D Itt ez nagy divat, szinte mindent babaholmit lehet feliratozni. Karacsonyra en is rendelek majd valami szemelyreszabottat Monsternek. Miert baj ha esik az eso? Marmint olyankor nem mentek uszni ha jol ertem. Meselted, hogy mar vezetsz a bal oldalon. Nalunk most lett vege az uszasnak es januarban indul ujra. Nem is banom mert mar 0 fok korul van es Monster legutobb jol megfazott a nedves hajaval. Anyukam fotozott az usziban majd teszek fel kepeket. Azt hittem Oli mar maszik mert a tengerpartos kepen negykezlab van. Az enyem szem maszik mar de forgassal es hatrfele kuszassal mindenhova eljut ugyhogy nem lehet orizetlenul hagyni. A heten rendelnm kell egy ilyen 6 szogletu elkerito racsot. Nalunk is egy remalom az oltozes meg a pelenkazas mert minden izgalmasabb ennel es nincs turelme hozza. Total leizzadok kozben. Nem is tudod mit hagysz ki amiert nem kell Olira setakor cipot, kabatot, sapkat, idonkent kezeslabast adni. Na ez a nemmindegy. Tiszta Michelin emberke lesz Monsterbol mire elindulunk babakocsizni. Baby no. 2-vel az a gond, hogy a ferjemek igaza van abban, hogy a kovetkezo 2 ev az idealis ra mivel a szerzodese 2010 tavaszaig lesz es meg nem tudjuk hogyan tovabb. Magyarorszag szoba sem johet. Ha itt maradunk ilyen szuper biztositasunk nem lesz talan utana es valoszinuleg a fizetese is kevesebb lesz. Egy terhesseg es gyerekszules az USA-ban nem kis koltseget jelent biztositas mellett is. Nameg mindketten elkezdtuk a 30-as eveinket es szeretnenk az 50-es eveket ismet gyerek nelkul kettesben esetleg unokakkal tolteni. Ezzel szemben viszont lelkileg es fizikailag meg nem allok keszen. Meglatjuk a kovetkezo honapok es Monster hogyan alakul majd.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Sajnos nem talaltam olyan kepet amin en nem vagyok rajta dehat meg nem versenyuszo a lelkem 9honaposan.

Kép
Kép
eduarda07
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?