Új privát üzeneted érkezett!

Mi holnap mégsem megyünk a Lurdyba, hanem szerdán. De már nem tudom szerkeszteni az elözö üzimet :(

Sugi :)
pocimasszázs nem az órajárásával megegyezö irányban? Már csak azért is, mert a belekben is (vastagbél) arra mozog a cuccos.

Mi pénteken voltunk mérésen, 5500 gr és 61 cm :)

Kép
Kép
Kép
minyu

sugi,
a msszázst már próbáltam, de abbahagytam, mert nagyon sokáig bukik még kaja után.Valószínűleg azért, mert brutál mennyiségeket eszik.
A Haberman etetőt végül ki sem bontottam, mert idő közben tökéletesen megtanult cumisüvegből enni. :D Hiába az éhség nagy úr!

szeder,
a Balatonfelvidékre megyünk egy 10 fős társasággal. És igen, ott is alszunk 3 éjszakát. Szerencsére azt vettem észre Flóra nem válogat ha alvásról van szó. :D De ha evésről, akkor sem! Ma pl okosan kizártam magunkat a lakásból -úgyhogy az etetés pufajkában a kocsi első ülésén történt meg.
Múlthéten meg , amikor dokinál voltunk az egyik orvosi vizsgáló asztalán. :D
Szóval kapja a kiscsaj a kiképzést. :lol:

márti,
bocsi hogy nem olvasok vissza, de mi van veled? Mert láttam hogy voltak nálad nőgyógyászati gondok. Megoldódott?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

mi tegnap töltöttük be a 6 hetet és én még mindig vérzek. :?
Már voltam dokinál, aki azt mondta ez még belefér...és felírt méhösszehúzó cseppeket. De nem javított semmit a helyzeten... :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

szederigen szedek vitamint, elevitet, meg néha ca-t.
a mennyiség azt azért írtam, mert panna napi ötször eszik általában, és ezért 130 kb. kéne ennie alkalmanként...
a beöltözést ő sem bírja, szegény a kezeslábasban, nyúlkálna már rendesen, és abban nem úgy tud...a sapkát ő is úúútálja.. :)

Kép
winona

honey,winona,noni,petra,csibe, humanka: /akit kihagytam attól bocsánatot kérek/gyönyörűek a babák ! De remélem senki nem haragszik meg ezért, de nekem a kedvencem a Bejci babája :) Annyira szép,hogy többször vissza megyek megnézni :lol: Bocsi mindenkitől :oops:

gwini: sajnálom,remélem hamarosan rendeződni fognak a dolgok.Ne keseredj el!!!!

honey: érezzétek jól magatokat,Flóra tényleg kapja az érzést :lol: De szerintem nem árt nekik,sőt...szokják csak.Lucát mi is visszük mindenhova,most pl. két hétre megyünk az anyukámékhoz.

starlark:Gratula Donek babának,nagyon ügyes :)

sziszi: mi van veled? Remélem rendeződnek a dolgaitok!

szeretnék megkérni valakit,hogy telefonon szóljon nekem ha kiderült a végleges tali időpontja és a helyszín. Mert az anyukáméknál nincs net és mint írtam fent,ott leszünk szerdától két hétig. Aki vállalja légyszi írjon egy privit és akkor megírom a tel.számomat. Előre is köszi .

Kép
csehi77

Jó reggelt!

Csehi!
Látom megelőztél :) Szerintem senki nem haragszik meg, hogy van kedvenc babád :wink: úgy gondolom,hogy talán mindenkinek van.. én nem árulom el.. :wink: Amúgy én tudom a számodat.. úgyhogy én is hívhatlak, ha gondolod.. :wink: :lol:

Honey!
Állítólag még bele fér a 6. héten is a vérzés.. de szerintem kérdezd Holkát.. (titokban :lol: szülész nőgyógyász orvos... nemsokára !!!! ) Ő tutit tud mondani!
De jó nektek, hogy mentek kirándulni :) hogyan oldod meg Flóra éjszakai alvását?? -vigyél légzésfigyelőt :!: - Mi egyenlőre nem tervezünk menni Adéllal.. /hozzá teszem, hogy nekünk talán nehézkes is lenne.. mert Adél imádja a kiságyát.. :) , ami ritka csecsemőknél.. és csak ott tud éjszaka aludni.. :shock: :roll:
Érezzétek jól magatokat! Készíts sok-sok képet Flóra első nyaralásáról :)

Adél este 11 kor aludt el.. és reggel 6 után kelt evett.. és ismét alszik.. általában a reggelije után vissza alszik egyből.. no de tegnap délután... :!: :!: :x olyan műsort csinált.. elmentem vele sétálni... haza jöttünk... és műsorozott fél 9 ig...
Kérdésem:
akinek van bébihintája, annak milyen tapasztalati vannak???
S.o.S köszike!

szeder74

Tényleg! Holka??
a.m, bagzerka, konan-kérdeztem is tőled..., és a többiek.. tessék képeket hozni.. és jelentkezni :D

szeder74

Lányok!
Amúgy kicsit el vagyok keseredve.. mert bizony bele - bele nézek másik topikokba.. és bizony sokkal sűrűbben írogatnak.. szinte párbeszédszerű a beszélgetés.. ha így folytatjuk akkor bizony a miénk az meg fog szűnni.... ugye ezt senki nem akarja :?: :?: :?: :!: :!: :!:

szeder74

Jó reggelt lányok!

Starlark: Doncek nagyon ügyes a videón! Hogy tartja a fejét!!! Bianka nagyon utál hason lenni.

Petra: Hanna Róza nagyon szép baba!! És olyan okosan néz!! Igen, a csoki okozhatott kellemetlenséget, már csak az élénkítő hatása miatt is.

Csibe: Hogy mosolyog Jázmin??!! De cuki!!! Örülök, hogy van tejcsi bőven! Úgy látszik, akkor ez a "hol sok a tej-hol kevesebb" dolog másnál is így van, nemcsak nálam! Tegnap este már én is fejtem, mert belegondoltam, hogy mi van, ha valahova el kell mennem és a baba éhes lesz! De azért én nem tudok 100 ml-ket fejni.. sajnos.
Bius meg a porszívót szereti!! :)

Ági: Dávid tök pasis!!! Meg lehet zabálni!!! Nézelődés: Hát attól függ! Próbáltátok már, hogy szopi közben alig legyen valami fény? Mert amióta mi ezt a technikát alkalmazzuk azóta Bius szopi után általában bealszik, sőt, már a szopi végén nem kel fel. Próbáljátok ki. Nekem is anno Holka javasolta, mert nem tudtam visszaaltatni Biust az éjjeli etetés után.

Sugi: De jó, hogy jöttél Te is! Nem teszel fel képet? Levente már szép nagyra nőtt! Gratulálok hozzá így látatlanban is! Oltás miatt drukkolok!

Honey: Azért nem semmik vagytok, hogy bevállaljátok a kirándulást Flórával. Én még nem merem Biust vinni hosszabb útra, úgyhogy egyelőre ha valamelyik nagyszülő látni akarja a Kishercegnőt, akkor a színe elé kell járulni! :)
A vérzés dolgot sajnálom, nagyon kellemetlen lehet, de ha a dokid azt mondja, hogy ez belefér, akkor biztos úgy is van. Tényleg, végülis a maradtál a választott orvosodnál?

Csehi: Köszi Bius nevében is :oops: . Van,hogy én is csak a babákat nézem újra és újra, mert tényleg mindenkinek olyan szép gyermeke, gyermekei vannak!! Tök jó, hogy tudsz jönni a talira.

Szeder
: Tök igazad van topic-pangás ügyben. Én azt látom, hogy mindenki csak olvas, olvas, írni meg alig. Én is azért dobtam be ezt a tali dolgot, mert az októberiek is szervezik már, nálunk meg pocakosan sem jött össze.
Én azért bízom benne, hogy kicsit felráz mindenkit egy tali és akkor szívesebben is írogat.

Lányok! Én a találkozó időpontjáról és helyéről körbeküldök egy e-mailt az anyoooka féle "értesítési listán" szereplő topic-társunknak, hogy jelentkezzenek, ki tud jönni és melyik a jobb időpont. O.K?
Bocs, aki tud róla én mégis zaklatnám... :oops:
Vendég

Honey!

Baloldali hasszurka már 3 hete, ehhez némi sárga vagy barna folyás és már 2x véres is volt, úgy, hogy a gyermekágyi folyás elmúlt már bő 2 hete és már csütörtökön 8 hetesek leszünk! Ma megyek a dokimhoz, remélem okosabb leszek!
Holka egyébként tényleg segít,én priviben szoktam zaklatni szegényt!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Bocsi, hogy nem jöttem mostanában, kicsit húzósak a napjaink...
Röviden annyi, hogy Lolám nagyon anyás lett, alig tudok Majához jutni, mert áll a bál... mellette hiszti ezerrel, és bár Maja elkezdett egészen jól aludni éjjel (már csak 2x ébred enni), Lola a maradék alvásidőt felezi, és bizony ő is kel... ehhez hozzájött, hogy apa pár napra elment Varsóba és maradtam egyedül a kettő arénázóval... szóval most olvasni sem nagyon tudtam jönni... Skype-on most jobban elérhető vagyok.
Most is Bejci emilje miatt (köszi szépen, hogy gondoltál ránk is, akik valamilyen okból most nem vagyunk jelen) jöttem.
Nagyon tetszik az ötlet, hogy tali legyen, de sajna nekem 230 km-ről nehéz volna megoldani.
Igazából párom most megy Pestre, ha azon múlna el is tudnánk vele menni, DE 16-án szombaton megy, és egész nap két picivel nem tudnék a Lurdyban tengni-lengni... :( :( :(
Szóval összefoglalva, nagyon jó talit kívánok nektek, és talán jövőre nyárra szervezhetnénk egyet a Balcsira, az nekünk sincs annyira messze, és jó kikapcs is lenne mindenkinek (már a babák is tudnák értékelni). ;)

Puszi mindenkinek, és amint tudok, ígérem, jövök.

Yvette

Kép
Kép
lolababa

Sziasztok!

Ági: Dávid milyen nagy fiús már! :) Nálunk Zalán általában etetés után vagy alszik, vagy nem alszik a következő etetésig. Mondjuk van, hogy reggel fent van másfél órát, elkezd nyűglödni, és ha nem alszik el, cicire teszem és néhány perc alatt bealszik.

Szeder: sapka nálunk is közellenség, Zalán is utálja!

Sugi: huh ti már a 62-eseket növitek ki? Én az 56osokat kezdtem most elpakolni. :)

Honey: sajnálom a vérzést, :( nekem szerencsére már elmúlt. Balatonfelvidéken érezzétek jól magatokat!

Szeder: nekünk nincs babahintánk, de egy ismerősnél láttam azt a megoldást, hogy egy hevederrel, meg ilyen hintatartóval volt felrögzitve a baba hordozója, és nagyon szerette, na ilyet lehet mi is csinálni fogunk.

Márti: jelentkezz majd, mit mondott a doki

Bejci: beírtalak! :) Többiek?

TALI

Nov 17
Minyu
KisTiggrincs
Bejci

Nov 25
Minyu
Márti
KisTiggrincs
Bejci

Az előző szuper éjszakánkhoz képest a mostani borzalmas volt :? Zalán kelt 1kor, fél 4kor és utána nem is akart visszaaludni. Fél órát simogattam a hátát, majd visszatettem cicire hátha, de nem kellett neki, végül nagy nehezen 1/2 5 körül bealudt, de én hulla vagyok. Asszem ma is lesz részemről is napközbeni alvás.

Kép
kistiggrincs

Noni! Tudom, hogy már számtalanszor feltetted a címet, ahova a képeket lehet küldeni, de nem találom. Feltennéd még egyszer?!

Honeynak jobbulást!

Honey, Winona, Petra, Bejci, Humanka, Csibe, olyan édesek a babák!!!! Ha nincs is idő olvasgatásra, a képeket mindig megnézem, és nagyon meghatódom!

Petra! Szerintem a csoki is lehet az oka! Nálunk még az is gondot okoz, ha pékárut eszem, pedig meghalok érte, annyira kívánom.

(én már tűkön ülök. A ciciből ömlik a tej, a nagyságosúr pedig nyugodtan alszik éjfél óta :roll: ) Egyébként Bálint kicsit megállt a hízásban. Egy hete 5800 körül van, és nem igazán mozdul. Kaki, pisi van elég, de azért egy picit aggódom.

Lányok! Ti hogy altatjátok a babákat? vagy ez még korai kérdés? Ágyba fektetitek minden alkalommal, és ott altatjátok, vagy elalszik, ahogy akar, és utána teszitek ágyba? Egyáltalán korai még az elalvás helyére szoktatni, vagy már el kell kezdeni?
blúmi

szeder,
nálunk van hiper-szuper bébihinta és imádja!!! :D
Vagy nézelődik benne, vagy alszik.
De ha nagyon nyűgi, akkor az sem használ ám nálunk!

Ami a kirándulást illeti: én a babakocsi mózesében terveztem az éjszakai altatást. Ebbe bele lehet tenni a légzésfigyelőt is! Az első 3 hétben ebben aludt mellettünk és nagyon szerette.
De amúgy ahogy mondtam a "hol alszom" kérdésből nem csinál nagy faxnit. :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

bejci,
új dokihoz mentem. Ahhoz járok , akinél ügyeletben szültem.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Blúmi!

megyerinoemi@citromail.hu

Látom itt voltál Lolababa, ha olvasol légyszi te is küldj 1 hós képet.

Kép
Kép
noni78

noni,
én írtam, hogy nekem mindegy melyik nap, de talán a 25-e jobb lenne

blúmi,
nekem sajna Jázmin leginkább kézben tud elaludni - utána ha már jó mélyen alszik, le lehet tenni az ágyába
most ezen nem aggódom, majd később szoktatjuk arra, hogy aludjon el egyedül - Merci is kb 3 hónaposan volt erre hajlandó
már amúgy is van úgy, hogy kaja után letesszük, akkor egy kis popó veregetéssel elvan, sőt van, hogy a cumi is elég, ha kinézelődte magát - bár azt is van hogy elfogadja, van hogy nem, mikormilyen kedve van őfenségének

most nagyon jól aludt az éjjel - igaz, hogy éjfélig fenn volt és miután evett 8 órakor, még evett 10-kor is 120 ml-t, és még úgy is utána nézelődött sokági, meg nevetgélt, és csak utána aludt el
viszont reggel 7 utánig aludt és utána is evett, fennvolt egy fél órácskát, aztán nagyi kezében elaludt - fél 9-kor letette és talán most kezd mocorogni :)

Kép
Kép
csibe21

honey!
én most rendeltem.. és remélhetőleg a délutáni kézben töltött időt majd inkább ott fogja tölteni.. ez az utolsó mentsváram.. talán bejön.. és én a GRACO LovinHug bébihinta -t rendeltem.. kivi vagyok mit szól hozzá Adél..

lola!
örülök , hogy írtál!!! :wink:

nekem az időpont: november 25.

szeder74

szeder: akkor várom majd a hívásodat.Előre is köszi.

Nekünk a 17-e lenne jó.

bejci: nincs mit,Bius tényleg megbabonázott:)

Kép
csehi77

Milyenek a babák lányok??

Lehet, hogy csak mi érezzük a holnapi frontot.. :roll: :? :( mert Adél itt üvölt most is a kezemben.. ill. az ölemben.. nem tudom, hogy mi a jó ég van... :( egyfolytában nyáladzik... és az öklét eszi... -nem éhes.. és remélem, hgoy nem a foga jön.... mert akkor nagyon meg kinlodjuk... megyek... vigasztalom...

szeder74

Hali!

Köszönöm a baba dicsiket.

Szeder!
Nem tudom mikor volt ilyen utoljára, de ma alszik rendesen. Ma sétáltunk egy hatalmasat, ott is végig (a 2 órát) aludt, most evett, és el is aludt. Így most végre van egy kis időm.

Aki szedte az urtica urens-t, lenne kérdésem.
Hogyan és meddig kell szedni, és mit jelent a higítás? Meg hallottam olyat is, hogy előtte és utána nem szabad enni, inni. Ez igaz? Honey. Ha jól tudom, te szedted. Segíts kérlek. Kaptam egy palack bogyót, és gondoltam kipróbálom, hisz úgysincs elég tejem, hátha ez segítene. Köszi előre is.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Szeder!
Nekünk hétvégén volt nagyon nyűgős.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Ja, és sokkal jobban nyáladzik Dávid, mint néhány napja. Tényleg, mitől lehet?

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!

Már jobban vagyok! És a Lalu is kezd enni rendesebben. Remélem, hogy hízni is fog.

Itt az 1 hós kép!

Kép

gwini

Blúmi: én általában ágyba teszem, de mire beteszem rendszerint már félig alszik. Kivétel a reggel, amikor magam mellé veszem és mellettem alszik :)

Szeder: sajnálom a nyügősséget :( Zalán fél 12-kor evett eddig kintaludt a babakocsiban, most eszik, szóval ő nyugis

Gwini: örülök, hogy jobban vagy! Lalu hogy elveszik még a pihenőszékében.

TALI

Nov 17
Minyu
KisTiggrincs
Bejci
Csibe
Csehi

Nov 25
Minyu
Márti
KisTiggrincs
Bejci
Csibe (ez jobb lenne)
Szeder

Többiek? :)

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

Szeder!
Nálunk szombaton volt egész napi nyűgösség. Illetve tegnap sem sokat aludt, de nyűgös nem volt sokat nézelődött, játszott. Ma egész jókat aludt Róza.

Blúmi!
Náunk legkönnyebben a cicin alszik el. Soszor mikor evett, jóllakott, büfizett, utána még követeli, de alig eszik, csak cumizik rajta, és elalszik. De van úgy, hogy magától alszik el a kiságyban.

Lányok!
Ti adtok a babának cumit? Én nem tudom mitévő legyek, mert a férjem nem nagyon szeretné, ha cumit adnánk Rózinak, de nagyon sokszor cumizik a cicin. Nem tudom mi lenne a jobb, ha dnék neki vagy ha nem.

Még egy kérdés: Nálatok előfordul, hogy felsír álmában? Ilyenkor rohanok be, hogy felébredt, de visszaalszik. nem tudom mitől lehet.

Kép
Kép
petra1980

Köszi lányok :wink:

Most aludt el Adél .. fél 12 -kor kelt.. azóta fent volt.. :shock:

Petra!
Én adtam neki cumit, pont az általad említett okok miatt.. nálunk úgy volt, hogy az esti fürdés után =8:30 tól éjfélig cicin volt.. és már én is ki voltam miatta.. illetve a mellem.. és úgy döntöttem, hogy adok neki cumit.. de csak este cumizik.. napközben öklendezik tőle.. most is próbáltam, hogy nyűgös volt.. olyan érdekes.. mintha azt gondolná, hogy ilyenkor nem lehet cumizni... :lol: Nekem nem sírt még így fel.. és ha ébred is, akkor is magyaráz.. nézelődik.. nem sír..

Gwini!
örülök,hogy minden rendben!!! Nagyon szép kislányod van!

Tigrincs!
azért veszik el Gwini kislánya a pihenőszékben.. mert az az 1 hónapos kép.. most már elmúlt 2 hónapos :lol: :lol: De jó, hogy ilyen sokat alszik Zalán... de én olyan óvatos vagyok ezzel a kint alvással.. mi voltunk a bölcsőhalál előadáson.. és ott a prof. mondta, hogy gyakran a kinti szellőztetés alkalmával fordul elő... :( ne hari, de gondoltam megosztom veled, hogy mi volt többek között az előadáson... ésssss NEM akartam a füledbe ültetni a bogarat.. :!: :!: -nehogy félre érts!!! -tudom, azt is, hogy nem szabad remegve élni.. a gyerek 1 éves koráig.. de én nekem ez a nagy parám.. és én óvatos vagyok ilyen szempontból.. és én mindig a kiságyában altatom, ahol van légzésfigyelő.. - és tényleg ne okoskodásnak vedd a hozzászólásomat!!!!! - Olvastam a neten olyan cikket, ahol a baba a babakocsiban ment el.. sétálás közben.. :( áááá én kivagyok ettől.. biztosan mindenkinek vannak félelmei.. nekem ez az egy.. pedig mennyi minden van, amiről jobb nem is tudni... még egyszer bocsi.....!!!!

szeder74

Valaki: tudna segíteni az avatar képpel kapcsolatban.. képzeljétek! Nem tudom úgy kicsinyíteni, ahogy kell... pedig már volt avatar képem.. és most már napok óta szenvedek vele!!

szeder74

Szeder!

A bölcsőhaláltól én is rettegek, én is olvasgattam róla. A férjem ilyenkor mindig megnyugtat, hogy semmi baj nem történhet. Amit írtál, hogy kint is előfordulhat még nem hallottam.

Kép
Kép
petra1980

Szeder!

Ha felébred nálunk is első a mosoly, sokszor "mond" is valamit. De ez az álmában felsírás nem tudom mi lehet.

Kép
Kép
petra1980

Szeder,
nekem is néha felsír - én arra gondolok, hogy valami megzavarta az álmát, vagy esetleg egy pici szélgörcs, ami hamar elmúlik
mivel visszaalszik, és őt sem zavarja tovább, biztos semmi komoly

Kép
Kép
csibe21

sos!ha lázas a baba, akkor sír??vagy csak bágyadt és alszik sokat????
most megmérem a lázát asszem.......lehet h. elkapta tőlem....

Kép
winona

Petra: nálunk van cumi, de nem kapja meg, csak ha nyűgös elalvás előtt, és akkor is néha kiköpi. Pont azért mert nálunk gyakran volt olyan, hogy Zalán elaludt cicn, és abban a percben, hogy kivettem a szájából felkelt és nyüszögött, adott esetben fél óra után is, tehát nem tudtam tőle se WC-re menni, se enni, se semmi. Plusz ha nagyon behergeli magát induláskor (akár séta, akár autókázás) akkor csak a cici nyugtatná mg, csak ahhoz, őt is magamat is le kéne vetköztetni, aztán kezdhetném az egészet elölről, na ilyenkor kap még cumit. Tehát nálunk csak elalvás előtt van cumi, de az napközben is.

Szeder: csak azért furcsa mert Zalán nekem nem tűnt ennyire kicsinek 1 hónaposan sem a pihenőszékében. :) Kint alvás: nem paráztattál be, némi egészséges aggódás eddig is volt bennem, de nem vagyok hajlandó séta után felverni az édesdeden alvó kisfiam. Ha ugyanis kiveszem, akkor le kell vetkőztetni, tuti fel kel, és 99%, hogy nem alszik vissza, hanem adott esetben nyűglödik estig. Plusz amennyire én tudom, ez a nagyon mélyalvás, amikor a baba elfelejt levegőt venni főleg akkor fenyeget, ha túl nagy a csönd, na most Zalán körül napközben igen ritkán van csönd ;) Illetve én alapvetően abból indulok ki, amit írtál: nem lehet rettegve élni, 1 éves kora után is lesz mirét aggódni :) Ráadásul a bölcsőhalál állítólag nagyon ritka, ezt azért ne felejtsük el! Zalán egyébként csak nyöszörögni szokott álmában. :)

Kép
kistiggrincs

Winona: passz, de mérd meg ha gyanakszol!

Kép
kistiggrincs

Sziasztok! :)

Honey: Sajnálom hogy még mindig vérezgetsz, remélem a cseppek hamarosan használni fognak.
De jó hogy mentek kirándulni. Irigy irigy :) :)

Csehi, Bejci: Köszi :) Bejci, Donek háton nem szeret lenni csak ha a játszószőnyegén van, még a bölcsőtartást is utálja :)

Szeder: Ma Doncek álom jó volt :) eddig, de most jön az este :)

Blúmi: Eddig az altatással nem volt gondunk, cicin elpilled beteszem az ágyába és alszik, de esti lefektetésnél van hogy ébren teszem le mert az mégsem járja hogy éjfél után még ugrabugráljunk neki :) de nem sír pici nyüszi van és alszik :) Végül is hallja hogy mi is ott szuszogunk a másik ágyban.

Ági: Én szedtem, szaporításra az 5CH hígításút mondják 2x5 golyó kell 1 nap. Már nem szedem nem igen láttam hogy használt volna meg a 40 perc ivás és evés nélkül nekem elég gáz :) főleg ivás nélkül.

Gwini: Örülök hogy jobban érzed magad, a picur is biztos érzi ezt. :) Lalu nagyon édi abban a nagy piros pihiszékben :)

Petra: Nálunk cumi csak akkor kell neki ha betesszük a hordozójába, de akkor is csak addig míg megnyugszik /általában utál benne lenni/ Amúgy nagy ívben köpi ki. Szerintem ez totál gyerek függő, no meg cumiról egyszerűbb leszoktatni mintha megtalálná az ujját :)
Volt ilyen felsírás nálunk is de csak párszor. Azt mondják ez normális.

Winona: Sajnálom, hogy a picur nálatok is elkapta :( Nálunk csak hőemelkedés volt eddig akkor bágyadtabb volt de ez szuri után volt a nátha nem okozott nála se hőemelkedést se lázat.
Ha gyanús mindenképp mérd meg.

Bejci: A tali nekünk sehogy se jó, ilyen messzire nem rángatom még fel Donceket, meg ott azért a kajáltatása altatása is elég nagy macera lenne szegénynek

Kép

Kép
starlark

bocs csajok, nem tom már ki mit kérdezett, de ömlesztett válasz:
felsírás ritkán nálunk is van......de álmában..és alszik közben..
elaltatás kiságyban történik, cumi be és vagy rögtön alszik...de akkor előtte jól ki kell h. nézegesse magát...vagy még kicsit nyüglődik...vagy ordít és akkor kiveszem....még lefárasztom és úgy... :)
hintaszerintem karira azt kap, hinta és pihenőszék egyben...én is reménykedem h. ellesz benne, mert ugye egyre többet van fent, és nem lehet mindig cipelni a kis fenekét...beszélgetek vele, ha fent van, és úgy néz, h. mindjárt megszólalna.....komolyan....olyan édi..meg mosolyog.jah és a tornát imádja...pláne pelus nélkül...

Kép
winona

honey: tökjó h. mentek kirándulni!nagyon merészek vagytok!de biztos supi lesz.

Kép
winona

Szép jó estét anyócák! :D

Ezt a levelet elkezdtem 7 órakor, de a kisfiam felkelt és most sikerült ideülnöm egy kicsit....Én sem tudok mindig jönni, a kisfiam non stop fenn van.....
tali: nekem a 17.-e nem jó, a 25.-e egyenlőre úgy néz ki, hogy jó!
cumi: mi használnánk cumit, de Hunornak nem kell. kiköpi! :)
elaltatás: nálunk altatás megy, vagy a cicin alszik el, vagy kézben. De pl. tegnap simán elaludt magától, de ez nagyon ritka. Utána, ha elaludt teszem be a kiságyába.
hinta: nekünk pihenőszéünk van, ami egyben hinta is, nagyon jó ötlet, többször elaludt már benne, és élvezi is.
felsírás, néha szokott, de nem jellemző. Olyankor én is ott állok a kiságya mellett, de visszaalszik általában. Lehet, hogy rossz pózban volt, elfeküdte valamilyét, rosszat álmodott stb.

Nagyon édes minden babóca!

Honey, nagyon hasonlít rád Flóra!Jó kirándulást kivánok!

Alíz

KépKép
roni0422

ági
Urticat úgy szedtem, ahogy starlak írta. De nekem pl bejött!!

felsírás: nálunk is van. Eleinte berohangáltam hozzá, de már rájöttem, hogy ő igazából alszik közben. De többnyire ez csak reggel van, amikor már ébredezik és szerintem még nem tudja eldönteni, hogy éhesebb vagy álmosabb -e? :D

cumi: én próbálkozom vele, de nagyon nem megy. Kiköpi.

elaltatás: hm... mikor hogy. Az esti utolsó szopi után általában bealszik büfi közben és úgy teszem le. Utánna még nyüszög kicsit de max 10 perc és alvás.
De próbálunk nem kézben altatni. Inkább simizem a hátát vagy rázom a kis seggét bent az ágyban.
De olyan is van sokszor, hogy hagyom sírni és úgy alszik el. Ez persze max 10-15 perc és csak akkor, amikor már sehogy sem jó neki, kézben sem. Ilyenkor hallom a sírás "stílusán" hogy magát nyugtatgatja. ( nem folyamatosan sír, hanem pici sírás - hosszú csönd... és ez így megy 10 percig, aztán beájulás )

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Petra!
Mi adunk cumit, eléggé rá is szokott. De állítólag az emésztésnek is jó. Amúgy a 3. félét próbáltuk ki, ami bevált, mert a másik két fajtát kiköpte. Eleinte ezt is, de ezt megszokta. Sőt, álmában annyira tartja a szájában, hogy ki se tudom venni. :D
Jaj, erről jut eszembe. Képzeljétek, hogy Dávid ma este már olyan büdöseket pukizik, hogy csak na. :lol: Eddig nem volt szaga.

Igen, felriad álmában. Én is gyakran járok úgy, hogy felsír, azt hiszem felébredt, de nem, tovább alszik. Meg volt olyan is, hogy kinyitja egy pillanatra a szemét , majd tovább alszik.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Nálunk nincs cumi! Soha nem is volt és nem is lesz...

Szeder!

Hú, sajnálom, hogy szegény Adél ilyen nehezen aludt el, na az én lányom ma bevágta a szunyát renedesen! 13h-kor elaludt, aztán, miután elintéztük a belgyógyásszal a találkozót, meg a 6 hetes kontrollt ( na, ott a dokinál álmában szopizott egyet, ilyet még életemben nem láttam), majd még meglátogattunk egy kismamát a kórházban és ültünk hazafelé bő másfél órát a dugóbn, szóval 18.30-kor ébredt fel itthon, a tesók hangjára! Ezek után, gondoltam, kicsit később fürdetem, hogy éjjel is alvás legyen, de a fürdetés szokásos 19.30 körüli időpontjában nyüszögni kezdett anyósom kezében, meg kellett fürdetnem, aztán egy kiadós szopi után elégedetten el is aludt!

Na, Lányok, megjöttem a dokimtól! Hát neki is gyanús a dolog, vett le tenyésztést, megvizsgált, a méhem és a baloldali petefészkem nyomásra érzékeny! Egyébként azt mondta, hogy esetleg lehet ez még lecsengése a gyermekágyi folyásnak is és akkor rövid idő alatt megnyugszik majd a méhem, de majd kiderül a tenyésztés eredményéből, hogy mi van?
Vizsgálat után meg, mire hazaértünk, megint jött a pecsételés, pedig óvatosan vizsgált nagyon a dokim és ilyen még soha nem volt! Holka
szerinted (amúgy is olyan rég jártál erre, nekem hiányzol!)?

Honey!

Abszolút nem akarok okoskodni, de ugye nem Ergam -cseppet kaptál? Anno, amikor 2 éve a Rókusban szültem, rutinszerűen adták a kismamáknak, miközben az kissé gátolja a tejtermelődést (ez a tájékoztatóban is benne volt), emiatt sokan kínlódtak, mert nagyon lassan indult be a tejük, volt akinek meg csökkent tőle! De ezt csak óvatosan mondom, ha nálatok nincs ilyen gond, ne agggódj!

Márti
borossné becz márta

En is csak omlesztve irok

cumi: nalunk abszolut slager, amiatt, amit Szeder is irt, hogy inkabb azt szopizza, ne a cicimet. De nagyon edes, ha belerakom a szajaba, neha elkezd nagyokat nyelni is melle :lol: es akkor mindig tudom, hogy na most nem cici kell neki, hanem ehes is, ugyhogy akkor visszakapja az "eredetit"

altatas: nalunk teljesen valtozo, barhol elalszik, este altalaban cicin, de akar a kisagyaban is

hinta: nekunk sincs, csak pihenoszek, azt nagyon szereti

tali: amiatt nagyon irigy vagyok :oops: , csinaljatok majd sok-sok kepet, es tegyetek fel az ilyen renitens tavolmaradoknak, mint pl en is

felsiras: nalunk is van, Honey-hoz hasonloan, amikor reggel ebredezik, es ehes is, almos is (most pl. mar kb. 10x rohantam oda hozza, mert eppen most is ez a helyzet). De altalaban nalunk is magyarazgatva ebred.

Kistiggrincs: neked akartam meg irni, hogy en ugy veszem ki a cicim Benedek szajabol, ha elalszik, hogy a lelegzetehez igazitom az akciot. :lol: Szoval, amikor kilelegez es kifele fujja a levegot, akkor egy kicsit kintebb huzom, a kovetkezonel megint, es igy szepen lassan elereszti es nem is ebred fel ra. Probald ki :wink:

Nekem meg mindig sok tejem van, es mar csak estenekent fejek, hogy kiuritsem a mellem, de akkor 3 deci a minimum. :shock:

Nalunk uj alvasi rekordot allitott fel Benedek, tegnap ejszaka 10,5 orat aludt egyhuzamban !!! Reggel, amikor felkeltunk, nem hittem a szememnek, hogy hany ora van :shock: Viszont ugy szopizott aznap reggel, hogy frocsogott a szajabol a tej. Sajna, viszont napkozben alig alszik, es emiatt eleg nyugos is a lelkem, estere pedig nagyon elfarad. Es itt most nagy melegek vannak. Ahhoz kepest, hogy most itt az otthoni marciusnak megfelelo evszka van, 30 fok folott van a homereseklet mar napok ota, es ez megviseli nagyon. Cicin is sokat van, mondjuk ez ertheto, szomjas szegeny, de nagyon nyugos is :cry: Legkondit nem merek bekapcsolni, huzatot nem merek csinalni, ugyhogy turunk, de most mar legkondizni fogok azt hiszem, csak gyengere allitom es lezarom azt a kifujot, ami a legkozelebb van hozza. Muszaj, mert a meleg mar az agyara megy szegenykemnek :(

KépKép
Kép
humanka

Arik vagytok,köszi a hiányolást. A mi napjaink elég sűrűek...
Emma múlt hétfő óta mindennap rendez egy kis műsort. Pukizik és fáj a pocija szegénynek és ilyenkor keservesen sír,vigasztalhatatlanul...Úgy tűnik az Infacol használ.Szerencsére csak max egy óra sírás van naponta,bár az eddigi napi másfél perc síráshoz képest ez elég sok nekem...

És nappal már sokat van fenn Emma. Ez azt jelenti,hogy reggel 10-től délután 3-ig ébren van...aztán bealszik 3-4 órát,majd este megint éber 3 óra következik..ez amolyan kézbenntartós idő...

Egy biztos és stabil időszakunk van:az éjszaka. Este 11-12 között van szopi aztán reggel 8-9 között ébred újra.
És a babakocsit imádja abban 3-4 órát képes aludni,így simán tudok vele vásárolgatni ill.Henivel sétálni.

Amúgy nagyon édes és rengeteget mosolyog. Szépen gyarapszik. Heni imádja..
Heni pedi igen ritkán alszik délután,így nehezeben tudok a géphez jönni.

Márti
Ha nyomásérzékeny is volt akkor nagyon esélyes a petefészekgyulladás.

Honey
Bizony előfordul 6 hétig vérzés,folyás. Volt uh?

Szeder
Akkor te nem is sátáltatod Adélt a babakocsiban?

Petra
én nem szeretnék Emmának cumit adni. Ő is van.hogy komfort szopizik de a melleim bírják így nem gond részemről…
A barátnőm kislánya is Rózi, szeretem a hozzászólásaidat…mert kedves nekem ez a név!

Tiggrincs
Írj kérlek 25.-hez.

Ági
Emma is nagyon nyálzik pár hete.És egyre inkább fognak…a leendő fogacskák miatt.

Humanka
Heni mikor anno nehezen tűrte a meleget,nappal is 2x fürdettem…ez sokat segített.
Ha Emma a fáradtságtól nyűgi,beteszem a babakocsiba és elindulunk sétálni,így tuti bealszik.
Esetemben ez „2 legyet egy csapásra” mert közben Heni motorozik és jól lefárad…
10.5 óra!Ügyes fiú Benedek.

Bejci örülök,hogy nálatok is bevált az éjjeli sötétben szopi.
Babaképek csodásak!!! Bejci,Honey,Ági:látványosan sokat változtak a babák.
holka

nehezeben=nehezebben
holka

Jó reggelt! :)

Nekem már fél 5 óta reggel van. . most aludt vissza Adél.. :)
Hát igen.. jön a foga.. a felső ínyén érzem a keményedést.. de csak 1 foghelynél :shock: úgyhogy mi ezt szenvedjük most meg.. :roll:

Holka!
Sajnálom Emmát a hasfájás miatt.. de még jó a rosszban, hogy csak egy órán keresztül bántja őt... :( Infacol akkor remélhetőleg beválik, és segít neki!!!
DE :P szoktunk sétálni, de már itt is írtam.. :) de kint altatni a kertben, a teraszon egymagában nem tenném.. a korábban írtak miatt. Úgyhogy a séta meg van most már minden nap.. :)
De jó neked! Bealszik kint a levegőn, babakocsiban, ha nyűgös? ÁÁÁ én azt meg se merem próbálni.. múltkor etetés , tisztába tevés után indultunk a boltba babakocsival... és oda- vissza sírt.. :shock: :roll: szereti a babakocsit, de csak akkor, ha épp álmos.. és úgy indulunk el..
Nekünk is eddig stabil volt az éjfél körüli alvás.. és reggel 7-8 körüli kelés.. de csak volt... most pár napja korábban ébred.. és nyűgös..ma is fél 5 kor kelt.. és nemrég aludt vissza.. szoptatás után is nyügi volt.. pedig abszolút nem volt eddig jellemző a nyüglődés.. mondjuk én akkor vagyok egy kicsit elkeseredve, ha semmi sem jó neki, és látom, hogy álmos.. de valamiért nem tud elaludni.. (valószínű, hogy tényleg kezdenek a fogacskák aktivizálódni..
:wink: ami tényleg várhatott volna még..)

A találkozót hol tartjuk akkor??

Majd jövök még, mert még szeretnék Humánkának is írni.. de most hív a Mátém..

szeder74

Szeder
igen a fogacska miatt felkészülhetünk jónéhány nehéz napra,hétre,hónapra....
Szegény kis Adél de reméljük most nagyot alszik.
Heni viszont mindig utálta a babakocsit...úgy sétáltunk általában,hogy egyik kezemmel toltam az üres kocsit,másikban volt Hence. :roll: :wink:

Márti
neked akartam még írni...nem most vette le az orvosod a rákszűrésdet is??? Mert utána igen gyakori a pecsételő vérzés.
holka

Sziasztok!

Úgy örülök lányok, mert visszajött a tejem! :lol: Most úgy néz ki, hogy egyelőre megúsztuk a tápit. Átvészeltük ezt az időszakot a fagyasztott tejcsikkel, bár abból sem sokat evett a Lalu.
Most olyan jót aludtunk! 11-kor elaludt a Lalu és 5-kor szopizott, majd aludt még 8-ig. Én is aludtam vagy 7 órát! Nem is tudom, mikor aludtam utoljára ennyit. :lol:

Humanka!
Ti Ausztráliában merre éltek? Jó ott élni? Hogy mentetek ki?
Mi is gondolkodunk rajta, hogy ki kellene menni. :roll:

gwini

humanka!
Örülök, hogy sikerül neked is kipihenned magad! Pont rád gondoltam, amikor azon járt a fejem, hogy ki az, aki nem tud jönni talira..
Tényleg, nem jársz másik fórumra ott nálatok?? Lehet, hogy érdemes lenne, ha még nem tetted.. és akkor Beni is lenne hasonló korú gyerekekkel.. jó tudom, hogy most egyenlőre rólunk szól a tali nem a gyerekekről.. :wink: Neked viszont talán jót tenne :wink: Hm??

Gwini!
Nagyszerű!! De jó, hogy ismét tudsz rendesen tejecskét adni Laurának :P Most le előztél engem alvásban.. nekem "csak" 4 és fél óra jutott.. 9 óra van és már kezdek fáradt lenni... :roll: no de nem panaszkodom.. mert nekem ez tényleg édes fáradság inkább! :)

Itthon van Máté fiam, mert vinnem kell fülészetre.. most meg neki fáj.. :

szeder74

Sziasztok!
Jó rég nem jártam erre, de látom nem én vagyok az egyedüli....

Talival kapcsolatos e-mailt megkaptam, köszi az invitálást, de nem valószínű, hogy tudunk menni. Amúgy pont előtte hétvégén leszünk Pesten a tesóméknál (nov.21-23.), akkor még lehet, hogy belefért volna. 21-én tudják megnézni Alízt az Ortopéd Klinikán (ott dolgozik a tesóm), 23-án meg Halász Judit nap lesz a Millenárison. Kíváncsi leszek, Alíz hogy bírja majd az idegen helyet! Anno Balázs az első estét végigüvöltötte! :shock:

Annyira szépek a topicbabák!!! :D CSak ámulok és bámulok rajtuk. Doncek forgása nem semmi!!! :shock: Alíz még csak próbálkozik az oldalra fordulással... na de ekkora popót nem könnyű megemelni! :D Most kb. 6 kg körül járunk....

Alvás: Van úgy, hogy jó nagyokat alszik napközben (3x) és este már nem kell altatni fürdés előtt, de olyan is van, hogy egész nap nyüglődik és csak fél órákat bólint, de akkor sokszor. Este fürdés és kajcsi után általában elalszik magától (elalváshoz kell neki cumi), és mostanában hajnali 4-5 körül kel először.
Úgyhogy elvileg jókat alszok én is, hacsak Balázs valamiért nem ébred fel...

Azt akartam kérdezni, hogy ilyen nyirkos-párás időben a ti babátok mennyit alszik kint???
És még a lányos anyukáktól: ti mikor lövetitek ki a gyerkőc fülét????

Kép
Kép
netti77

Netti!
Mi már 3 hetesen kilövettük a Lalu fülét. :lol:

gwini

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?