Jajjj, de bunkó vagyok!
Szami nem is gratuláltam a jó eredményhez...
Örülök, hogy nincs akkor komolyabb baj!
Vicuskának is sok boldog szülinapot
Szandra!
Az a legnagyobb bajom az ovival, hogy a gyermek egyáltalán nem megy kedvvel az oviba. Jó, tudom, és örülök is, hogy szeret itthon lenni, de azért az milyen már, hogy fel kelünk reggel, még ki sem mászott az ágyból, az az első kérdése, hogy megyünk-e ma oviba, és ha meghallja, hogy igen, már sírva is fakad.
Plusz teljesen korrektül megfogalmazza, hogy nem szeret oviba járni, és nem szereti Éva nénit. Aludni már alszik bent, de ez is olyan, hogy majdnem minden nap sírva ébred, hogy most már aztán ő megy haza, ha törik, ha szakad.
Elvittem ebbe a Varázsfelhő oviba, nagyon tetszett neki, már azt is kitalálta, hogy melyik játékokkal fog játszani, rögtön leállt a gyerekekkel játszani is.
Kérdezem tőle, menjünk oviba? Erre ő kerek-perec kijelenti, hogy igen, a Varázsfelhőbe. Na, kérdem én, akkor most mi legyen? Nem hülye, csak gyerek. Tudja pontosan, hogy mi miért van, és hogy ő mit akar.
És még egy ami nagyon nem tetszik, hogy ugye amikor februárban elkezdtünk ide járni, mondták, hogy egyenlőre csak az osztott csoportban van hely, de nem baj, majd szeptembertől indul az új év, és akkor rendeződik minden. Na úgy rendeződött, hogy 25en vannak most az osztott csoportban, összvissz 2en vannak így majdnem 4 évesek, kb. 5en akik már elmúltak 5 évesek (középsősök), a többi meg már mind 6 múlt. Az egyik kisfiúnak két hete ünnepelték a 7ik szülinapját. Gondolhatod, hogy a két kicsi csak egymással tud játszani, persze a másik kislány. Szegény Bence egy jót nem tud autózni pl. mert a nagyok nem állnak már le vele játszani.
Kérdem az óvodavezetőt, nem lehet-e megoldani, hogy azt a két szerencsétlen kicsit betenni a kiscsoportba (olyan mindegy, hogy 15 v 17 a létszám - szerintem), erre rámnéz, és csak ennyit mond: Hova gondol anyuka? Örüljön, hogy egyáltalán ide járhat a gyerek.
Erről ennyit....
Szóval nem tudom, most a héten ugyebár itthon volt, jövőhéten meg arra a 3 napra úgysem viszem már be, szóval lehet, hogy nov. 1el kezd az új helyen.
Tami azért kedvvel megy oviba, nem? Nem mondom, hogy nem akar hazamenni, mikor mész érte, de azért nem szenved, hogy ott kell lennie, meg maradnia kell, nem?
Na, jól kipanaszkodtam magam, megyek utamra, még egy csomó dolgom van.
Pápá: Eszti