Új privát üzeneted érkezett!

Jajjj, de bunkó vagyok!
Szami nem is gratuláltam a jó eredményhez... :oops: Örülök, hogy nincs akkor komolyabb baj!

Vicuskának is sok boldog szülinapot

Szandra!
Az a legnagyobb bajom az ovival, hogy a gyermek egyáltalán nem megy kedvvel az oviba. Jó, tudom, és örülök is, hogy szeret itthon lenni, de azért az milyen már, hogy fel kelünk reggel, még ki sem mászott az ágyból, az az első kérdése, hogy megyünk-e ma oviba, és ha meghallja, hogy igen, már sírva is fakad.
Plusz teljesen korrektül megfogalmazza, hogy nem szeret oviba járni, és nem szereti Éva nénit. Aludni már alszik bent, de ez is olyan, hogy majdnem minden nap sírva ébred, hogy most már aztán ő megy haza, ha törik, ha szakad.
Elvittem ebbe a Varázsfelhő oviba, nagyon tetszett neki, már azt is kitalálta, hogy melyik játékokkal fog játszani, rögtön leállt a gyerekekkel játszani is.
Kérdezem tőle, menjünk oviba? Erre ő kerek-perec kijelenti, hogy igen, a Varázsfelhőbe. Na, kérdem én, akkor most mi legyen? Nem hülye, csak gyerek. Tudja pontosan, hogy mi miért van, és hogy ő mit akar.
És még egy ami nagyon nem tetszik, hogy ugye amikor februárban elkezdtünk ide járni, mondták, hogy egyenlőre csak az osztott csoportban van hely, de nem baj, majd szeptembertől indul az új év, és akkor rendeződik minden. Na úgy rendeződött, hogy 25en vannak most az osztott csoportban, összvissz 2en vannak így majdnem 4 évesek, kb. 5en akik már elmúltak 5 évesek (középsősök), a többi meg már mind 6 múlt. Az egyik kisfiúnak két hete ünnepelték a 7ik szülinapját. Gondolhatod, hogy a két kicsi csak egymással tud játszani, persze a másik kislány. Szegény Bence egy jót nem tud autózni pl. mert a nagyok nem állnak már le vele játszani.
Kérdem az óvodavezetőt, nem lehet-e megoldani, hogy azt a két szerencsétlen kicsit betenni a kiscsoportba (olyan mindegy, hogy 15 v 17 a létszám - szerintem), erre rámnéz, és csak ennyit mond: Hova gondol anyuka? Örüljön, hogy egyáltalán ide járhat a gyerek.
Erről ennyit....
Szóval nem tudom, most a héten ugyebár itthon volt, jövőhéten meg arra a 3 napra úgysem viszem már be, szóval lehet, hogy nov. 1el kezd az új helyen.
Tami azért kedvvel megy oviba, nem? Nem mondom, hogy nem akar hazamenni, mikor mész érte, de azért nem szenved, hogy ott kell lennie, meg maradnia kell, nem?

Na, jól kipanaszkodtam magam, megyek utamra, még egy csomó dolgom van.

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky
 
 


Sziasztok!

Nagyon eltűntünk... :oops: , de a két gyerek miatti fáradság mostanában tetőzik nálam (már hetek óta...).

Minden szülinapos gyerkőcnek sok boldog szülinapot kívánunk!!!

Ha lesz találkozó, arra megpróbálunk elmenni.

Sziasztok: Eszter

Kép
A gyerekek Petra első névnapján

Kép
A kistestvér megérkezett és már olvas

Kép
Mi Bobisták vagyunk

Kép

Kép
nutella
 
 


Eszti!
Nagyon megértem a problémádat, sajnálom szegény Bencét. Az első évünk nekünk is így telt, minden nap sírás volt de bent a csoportban nem volt gond vele csak anya láttán kezdett el sírni. Most is úgy kelünk minden nap, hogy utálok oviba járni és én nem megyek de mikor kikészítem a ruhákat, hogy akkor öltözzön már veszi is és mondja, hogy milyen ruhában szeretne bent lenni a csoportban. a Tami is ki volt mikor a Hédi néni volt a délelőttös, akkor tuti sírás volt és közölte, hogy nem szereti Hédi nénit. Aztán a nyarunkat erre építettem, hogy mikor mondta a Tami, hogy nem szereti akkor én mindig azt mondtam, hogy Hédi néninek pedig te vagy a kedvence. Mindig nézett rám: Tényleg? Aztán most már nem sír, nem mondja, hogy utálja, sőt úgy veszem észre, hogy egészen jól elvannak!!! egymással. Még mindig nem ő a kedvenc de nem is kell, hogy az legyen.
Mondjuk ezt anyaként baromi rossz megélni, hogy a gyerekünknek valami nem tökéletes de én itt nálunk nem is tudtam volna nagyon mit csinálni, így utólag viszont örülök is, hogy nem csináltam semmit mert a Tami is megtanult alkalmazkodni ehhez a szituációhoz. Tuti vannak olyan helyzetek is amikor én is kivenném a gyereket az oviból de szerencsére még nem volt, ne is legyen.

Te úgyis érzed, hogy mi a helyes, mikor volt elég abból az oviból, ha kell cselekedj, biztos jobb lesz a másik.

Különben a Tami bemutatta az oviból tanult új tudományát: köpköd. Azt hittem elsüllyedek szégyenemben mikor a játszóházban ő azt hitte, hogy ettől mennyire nagylány lesz.

Nutella!
nem semmi milyen nagyok a manók. Nagyon édesek együtt.

Szandra

szandrakiss
 
 

 
 

Sziasztok Lányok!

Csak kapkodom itt a fejem az óvodai történéseken. Most még úgy tünik messze van ez az időszak nekünk, de olyan gyorsan mennek a hetek, hónapok....
Remélem Eszti, beválik az új óvoda mert gondolom nem mindegy hogy az oviban jól érzi-e magát az ember gyereke vagy sírva megy.

Adra, Szamikám! Voltunk tegnap a szemész doktornőnél Nándival (Dr. Vécsey Mária szemész főorvos ) A Városligetben van a magánrendelője és egyáltalán nem volt drága a vizsgálat. ( 3 eFt) Szerencsére megállapította, hogy Nándi szemével nincsen semmi gond csak olyan pici az orra, hogy attól tünik úgy mintha gond lenne ránézésre, a babaszemésznél végzett vizsgálat értéke pedig természetes ebben a korban! (Azért jól ránk hozta a bebszemésznő a frászt a szövegével) Szóval Finike neked volt igazad, nem tudom emlékszel-e te mit mondtál Nándi szemével kapcsolatban..... :)
A doktornő nagyon aranyos, Nándi egyáltalán nem félt tőle pedig az utóbbi időben a fehérköpenyesek láttán - főleg a kórház óta - mindjárt sír. Volt ott minden ami kell, a világító tolltól kezdve és őt most ezek nagyon érdeklik.

Szamikám! Örülök hogy jó eredményt kaptál a vizsgálat végeredményeként. Most már nyugodj meg.

Az én dolgomban amire célzol, egyenlőre nincsen pozitív változás. Már volt szó egyébként itt a topikban is a második vonalzóról, de nálunk most nem lesz vonalzó. Lányok, egyébként nincs olyan babás ismerősötök aki szülés óta küzd a hajhullással? Mert nekem lassan 18 hónapja hullik a hajam és már voltam pár orvosnál, hajgyógyásznál...semmi tippetek sincs?

HANNÁNAK, TAMINAK ÉS VICUSNAK BOLDOG SZÜLINAPOT!


Szandra, nagyon tetszik Nekem is Tami szülinapi játéka.... Lehet, hogy azért szerettem volna lánygyereket elsőnek mert akkor én is újra babázhattam/játszhattam volna a jobbnál jobb játékokkal? :roll: :wink:

Finike! Hogy sikerült a buli? Sikerült a menü? Mit kapott végül Vicus?

mazsuzs

Kép
mazsuzs
 
 


Nutella!

Nagyon aranyosak a gyerekek, jók a képek! Szerintem nagyon hasonlítanak, de nem csoda hiszen testvérek... 8) 8) :)

mazsuzs

Kép
mazsuzs
 
 


Sziasztok!

Mi is megvagyunk...

Nálunk pont fordítva van, mint Esztiéknél, nálunk imád járni és már ki is kaptam, hogy náthásan miért vittem be (mert reggel kiveret a hisztit, hogy megy, és alig folyt itthon az orra).
Szóval nálunk minden este ki kell készíteni a ruhát, és még hétvégén is menne :lol:
Nekem meg az fáj, hogy ennyire imádja azért ennyire nem rossz itthon, legalábbis remélem :shock:

A lényeg, hogy mi mázlinkra kaptunk egy olyan aranyos ovónénit, hogy csak na, a másik kicsit pokróc, de ki nem ..ja le.
Még a dadust sem láttam mosolyogni, olyan világfájdalom van az arcán.

Ja és a lényeg, hogy ez tiszta kiscsoport 24 fővel.

Szami!

Örülök, hogy nincs baj!


Most megyek, mert hulla vagyok, és a csapat már 3 órája kidőlt...

De jövök még :lol:

Dóri
Vendég
 


Dóri!
Aranyos lehet Ági ahogy ennyire szeret oviba járni. Az szerintem tök jó, hogy csak 24-en vannak, a mi csoportlétszámunk 33 fő :( .

Eszti!
Nem tudtam megnézni az álomovitok honlapját mert nem akar működni :( , vagy csak tökbéna vagyok??

Szandra

szandrakiss
 
 


Helló Csajok!

Szami!
Örülök, hogy jó lett az eredményed!:D Most már megnyugodhatsz igazán!

Szandra!
Nagyon szupi Tami babaháza!:D Biztos nagyon szeret majd vele játszani! Szerintem majd később Zsófi is fog kapni egy hasonlót.

Finike!
Ez fránya idő nem tesz túl jót a náthának! Sok-sok gyógypuszit küldünk Vicusnak!
Kép

Eszti!
Sajnálom, hogy Bencének nem tetszik az ovi. Biztos nem volt könnyű döntés, hogy átvidd egy másikba. Bár, valószinűsítem, hogy egy ilyen helyzetben én sem döntenék másképp, hiszen tényleg nem mindegy, hogy a gyerek örömmel megy oviba, vagy minden reggel kiveri a hisztit, mert nem szeret menni.

Nutella!
Gyönyörűek a törpikéid! Ahogy egymás mellett fekszenek a szőnyegen, le sem tagadhatják, hogy tesók, mert nagyon hasonlítanak egymásra! :D

Mazsuzs!
Nagyon örülök, hogy Nándinak mégsem kell szemüveg! Azért ez nagy megkönnyebbülés lehet a számodra is főként, hogy nincs gond Nándi szemével, és nem kell kínlódnod azzal, hogy rajta tartsd a szemüveget.

Dóri!
Szupi, hogy nálatok nincs gond az ovival! És biztos továbbra is szeret otthon lenni, de azért az oviban ott az az aranyos óvónéni és gondolom, hogy az ottani gyerekekkel is jól eljátszik.

Mi is jól vagyunk. Zsófinak be nem áll a szája, most éppen azt kiabálja, hogy "Adi" (mármint: Adri), most így hív, mert Apától hallotta, hogy ő is így szólít engem.

Na megyek, mert fennforgáss van .....

Ja! A tali akkor 28-a 10 óra Lurdy??????????????


Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra
 
 


Sziasztok Lányok!

Egy kis felvilágosítás kellene...ki ismeri dr. Tarcheh Viktort? Ki szült nála?
Ugyanis nálunk itt fog lenne a szakrendelésen egy héten egyszer és a barátnőm nem akar Pestre menni magándokihoz ezért egy jó dokit keresünk neki helyben vagy a közelben. És most olvastam, hogy ő ide fog jönni a Jahnból.

Köszönöm a (mielőbbi) infókat.

mazsuzs

Kép
mazsuzs
 
 


Mazsuzs!

Adra nála szült :lol:

Dóri
Vendég
 


szandrakiss nagyon tetszik az a nagy házikó..... :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Mazsuzs!

Ahogy Dóri írta, én nála szültem, és azóta is hozzájárok. Sőt, a hugom is nála fog szülni!
Csak pozitívan tudok róla nyilatkozni. Ha bármi kérdése van a barátnődnek, akkor akár priviben, v. akár telefonon is szívesen válaszolok neki!

Most mennem kell, igyekszem még jönni.

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra
 
 


Sziasztok Lányok!

Köszönöm szépen, hogy szurkoltatok nekem, nagyon aranyosak vagytok!

Szandra!

Nagyon szép a Tami játszóháza. Meg kérdezhetem, hogy hol vettétek és mennyibe került?

Eszti!

Sajnálom az ovi mizériát. A ti esetetek is jó példa arra, hogy az óvónénin nagyon sok múlik. Nem is annyira ovit mint óvónénit kell keresni ha az ember ezt meg tudja oldani.


Finike!

Hogy sikerült a szülinapi buli? Írtad, hogy Vicusnak folyik az orra és a porszi se segit. Esetleg próbáltál egy kis orrspray fújni ilyenkor . Én ha Szofi nagyon náthás és a sterimar se segít akkor gyerekeknek valo Nasivint használok és így aludni is tud.


Adra!

Nagyon aranyosak lehetnek az ikrek, hogy már dumcsiznak ezerrel. Szofi is egy időbe engem a keresztnevemen szólítót (Gabika, Gabicim-ez az Ő találmánya).


Nutella!

Nagyon édesek a gyerekek a képeken és mennyit nőttek!


Mazsuzs!

Nagyon örülök, hogy minden rendben van Nándi szemével. Így már te is meg nyugodhatsz.

Lányok Nekünk a 28. ne, lesz jó a talira. Esetleg lehetne a 27 vagy a 29?

Most mennem kell. Puszi mindenkinek

Szami

height="80" border="0" alt="Lilypie - Personal picture" />
szamikám
 
 



Sziasztok!

A buli jól sikerült csak én nem tudtam sokat beszélgetni a vendégekkel, mert sok dolgom volt a konyhában. A torta jól sikerült, most végre nem ejtettem el. :lol: Külön a tortáról nem készült kép, de Vicusról és a tortáról igen, csak hát az egyik rokonunk készítette, mert neki profi gépe van, úgyhogy a képekre még várnotok kell.
Nagyon örült az ajándékoknak. :D Reggelente mikor meglátja az új játékait külön köszön nekik, megsimogatja őket. Nagyon édes. Kapott egy játékkutyust, ami énekel, mondókákat mesél sok mindent tud; játékbabakocsit kapott, mert az előzőt teljesen leaprította, ruhát és mese dvd-ket. Anyuék egy játékkonyhát vettek neki és egy játékbölcsőt. Nagyon örült nekik!
Most már jól van Vicus, már hiába szívom az orrát nem jön semmi és már nem is köhög, úgyhogy úgy látom, hogy meggyógyult, de azért lekopogom!

SZami,
Köszi a tanácsot! Nasivin orrszprét mindig használok orrszívás után, meg van nekem ez a Kinder Luuf Balzsam, ez nagyon bejött, meg ha nagyon köhög akkor a Rhinatiol szirupot (amit nagyon imád Viki). Semmilyen más gyógyszert nem használok, amíg csak lehet.

Eszti,
Nem irigyellek az ovi témát illetően, de Te vagy az anyukája biztosan megtalálod a megoldást. Lehet, hogy én is átiratnám, szerintem jól döntesz.

Dóri!
Tök jó, hogy a nagylyányod így szereti az ovit. Bárcsak én is találnék ilyen óvodát, meg óvonéniket. Azért meg ne legyél szomorkás, mert Ági jobban szeret oviban lenni, hisz ott rengeteg játék és gyerek van, meg hát ez új dolog és ezért is élvezi úgy. Otthon is szeret lenni hisz ott az anyukája és apukája, no meg a két hugicája.

Adra,
Vikire is rájött, hogy most a keresztnevünkön szólít, bár nem mindig, csak ha valakitől hallja , hogy így hívnak akkor úgy kezd ő is hívni, és nem úgy hogy anya, apa.

Nutella,
Tényleg nagyon hasonlítanak egymásra a lurkók, tüneményesek!

Tali: Nekünk mindegy, hogy jövőhéten mikor talizunk, mivel vasárnap jövünk vissza a pihiről, már nagyon várom, de megszólalt a lelkiismikém is, hogy itt hagyjuk Vicust, bár tudom, hogy jó helyen lesz, mert szeret a mamiékkal lenni, csak hát nehéz lesz a búcsú holnap után.

Na most mennem kell! Akit kihagytam sorry!

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike
 
 


Ja és köszönjük a köszöntéseket!

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike
 
 


Sziasztok!

Akkor hétfőn megyünk a Lurdy-ba? 10? Mi ott leszünk mert úgyis őszi szünet van az oviba és a Tami is, apa is itthon van így mi családostul megyünk, apa csúszik mászik velük én meg nyugiba tudok beszélgetni ha lesz kivel :roll: .

Szandra

szandrakiss
 
 


Tévedtem, mi biztos nem megyünk mert az Edó lázas, Tami nagyon rondán, hurutosan köhög nekem fáj a torkom meg folyik az orrom. Tami már átesett ezen a láz dolgon, 3 napig volt láza, 40,0 volt a legmagasabb így az Edónál sem számítok jobbra. A láz megjelenésétől számítva 1 hétig nem nagyon ajánlatos társaságba menni így nem tudunk menni a talira. Sajnálom. Bár eddig nem túl nagy a jelentkezés.

Szandra

szandrakiss
 
 


Szandra!

Lehet, hogy el kellene halasztani ezt a talit. Szofi is elég csúnyán köhög még így mi se hiszem , hogy megyünk. Sok, sok gyógypuszit küldünk nektek!

Szami

height="80" border="0" alt="Lilypie - Personal picture" />
szamikám
 
 


Sziasztok!

Isten Éltessen minden Szülinapos Manót - Hanna, Tami, Vicus!!

Mazsuzs!
Én is Tarcheh Viktornál szültem,és nekem is Adra adott róla infót anno :) szívesen segítek én is... :lol:

üdv

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi
 
 


Utólag is:
Sok boldog szülinapot Taminak, Vicusnak, Hannának!

Boldog névnapot Blanka kisasszonykának!

Kép

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Sziasztok!

A lassan beköszöntő hideg ellenére sincs valami nagy forgalom itt a topikon.. :?

Adra, Mesi köszönöm a felvilágosítási lehetőséget T.V dokiról. A barátnőm nem babanetezik, de azért majd mondom neki a lehetőséget vagy esetleg kérdezek tőletek priviben olyat ami érdekelné. Hogy mikor azt még nem tudom mert azóta a barátnőmmel sem beszéltem...

A kis betegeknek jobbulást!


Éppen ma olvastam (hallottam) a tévében hogy a jövő évben a járulékfizetnék a GYED-et az állam helyett...A végén még ezt is megszüntetik vagy olyan minimálisra csökkentik (mint a GYES-t) hogy az embernek be kell majd adnia az egy éves gyereket a bölcsibe? (Már ha van hová, hiszen túljelentkezés van...) És lehet visszamenni dolgozni...Már ha van hová hiszen itt a válság!

Na, nem is szaporítom a szót, JÓ ÉJT!

mazsuzs

Kép
mazsuzs
 
 


Bocsi, kicsit gyorsan járt az agyam, a kezem viszont nem gépelés közben...

...szóval "a járulékfizetők fizetnék az állam helyett a GYED-et"

Nem tudom, hogy ez mit von maga után.. (?)(?)

mazsuzs

Kép
mazsuzs
 
 


Mazsuzs! Sántított egy kicsit a hír, mivel nem jól írták, és keverik a fogalmakat. A GYES-t fizeti az állam. A GYED-et az OEP fizette idáig, ugyanúgy ahogy a táppénzt, a tgyást is. Ezt pedig a mi keresetünk után levont és a cég által fizetett eb járulékból finanszírozzák. Sajnos már megint hamarabb jelenik meg a cikk, minthogy tisztában lenne a sajtó a fogalmakkal. Ez MO.
Igen azt akarják elérni, hogy menjél vissza hamarabb dolgozni, de rájöttek, hogy nincs hová tenni a gyerekeket. Mondjuk én nem is vinném őt, és nem is vittem a többit sem 3 évnél hamarabb ilyen jellegű közösségbe. Akkor viszont már szüksége van rá, legalább a délelőtti foglalkozások erejéig.
Amerikában pedig biztos, hogy nem élnék ilyen szempont szerint, mivel ott 6 hét után irány a bölcsi, vagy bébiszitter. Nem tudnám őt otthagyni magára ilyen hamar. Most sem tudom, és nem is akarom még jó ideig.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Helló Csajok!

Nekünk sem jó a hétfő, két okból, egyrészt mert a hugimat én viszem minden hétfőn ctg-re, másrészt a törpiknek is folyik az orruk, így ha tudnánk sem mennénk, mert senkit sem szeretnénk megfertőzni.
Mi lenne, ha átraknánk a talit jövő hét utáni hétre?
Igaz, azon a héten nekünk a szerda nem jó, mert oltásra megyünk. (A takonykór miatt a héten elmaradt az oltás).

Mazsuzs!
Bármikor kérdezhet a barátnőd, szívesen válaszolok minden kérdésére.

Jobbulást kívánunk a többi kis betegnek, és sok-sok gyógypuszit küldünk!

Kép

Szép estét mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra
 
 


Finike!
Hogy sikerült a kettesben töltött hétvége? Milyen volt Vicus nélkül? Nagyon hiányzott?
Várjuk ám a beszámolót!

Na most már tényleg megyek...

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra
 
 


Sziasztok Lányok!

Itt vagyok kipihenve, frissen és újra szerelmetesen, (de ez belső titok!) :lol: :lol: :lol:
Nagyon jó volt, sokat pihentünk, kirándultunk, fürödtünk, szaunáztunk és persze ettünk! Misit megleptem pénteken a szülinapján még egy tortával is, aminek nagyon örült.
Vikikém nagyon jól viselte, semmi gond nem volt vele. Délutánonként hatalmasat aludt,végig aludta az estéket, napközben a nagyival játszott sokat, voltak vásárolni erre-arra. Szóval nagyon jól érezte magát. Amikor felhívtuk elmesélte, hogy mesét néz, és jól van majd a végén mondta, hogy puszi. Hát nem kellett több anyukának, hogy sírvafakadjon. :oops: Már első nap nagyon hiányzott, de azért jó volt a férjemmel lenni kettesben. Tényleg ki tudtunk kapcsolódni, kétszer is voltunk masszázson, összeismerkedtünk egy párral és velük töltöttük a vacsorákat. A személyzet nagyon kedves volt, tényleg minden vágyunkat teljesítették. A környék gyönyörű volt. Láttunk mókust a hotel kertjében. Egy völgyben volt a hotel az állatkert szomszédságában, ami csodaszép volt. Voltunk Szigligeten Süllőfesztiválon, a várban. Voltunk városnézésen (Veszprém), idegenvezetővel. Az idő: első két nap sütött a napocska, de szombaton és vasárnap már szeles volt az idő és hideg, de nem esett!
Vasárnap délutánra értünk haza és nagyon jó volt megölelgetni, megpuszilgatni a kislányunkat. Ő is nagyon örült nekünk, itthon állandóan az ölemben akart lenni, bújt. Nagyon édes volt.
Úgyhogy nagyon jól esett feltőltődni. Jót tett mind Vikinek, mind nekünk.

A betegeknek sok-sok gyógypuszi!

Viki is köhög még, meg jön a rágófogunk, de nagyon lassan és nehezen. Tegnap borzasztóan szenvedett tőle. Már 6-kor le kellett raknunk aludni, mert nem lehetett vele bírni, megtépte a virágot, tört zúzott (valószínű a fájdalomtól). Úgyhogy korán leraktuk. Reggel hétkor kelt. Enni sem nagyon akar. Szóval most szenved szegénykém, de kenegetem neki és olyan édesen tátja a száját, hogy bekenjem. :lol:

Mazsuzs,
Ment Neked egy privi! :)

Most mennem kell, mert még sok dolgom van...

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike
 
 


Sziasztok Csajok!
Látom, megint belassultunk. Nemhiába, itt már ovi, meló is van. Hát, sajnos ilyen az élet. De azért próbáljuk meg életben tartani a topicot!!!

Finike!
Örülök, hogy ilyen jól sikerült a "nyaralás". Szerintem jövőre mi is meglépünk egy ilyen hosszú hétvégét, ahol csak mi leszünk.

Betegeknek küldöm a gyógypuszikat!!!!

Hát, nálunk viszont történés van, csupa-csupa jó!!!

Először is két hét után végre először Réka normálisat kakált a.k.a. nem megy a hasa, végre eszik is rendesen. Jó a kedve, szóval kijelenthetem, hogy meggyógyultunk. Hosszú volt ez most, de remélem ezzel letudtuk az őszi nyavalyákat.

Bence elkezdte az új ovit!
Hát csajok, el sem hiszitek, hogy ... én komolyan nem hiszem el, hogy ez a gyerek ugyanaz, aki 3 héttel ezelőtt volt.
Először is simán, minden gond nélkül aludt odabent! Ugye ismeritek az előzményeket, úgyhogy mondanom sem kell, ez mekkora szó már önmagában is. Dehogy nagy kedvvel megy el itthonról (anyósom viszi reggelente kocsival, én meg megyek du. érte), aztán délután az óvónénik csak áradoznak róla, hogy milyen okos, ügyes. Mennyire szófogadó, szóval el vagyok teljesen ájulva. Még csak nem is picsorog, semmi. Egy szó mint száz, nagyon jól választottunk, hogy váltottunk ovit.
Mondtam is Csillanéninek (néni :lol: , nálam fiatalabb), hogy ne nézzen mamlasznak,azért bámulok így rá, mikor mesél a napjukról, mert én még ilyen visszajelzést oviból sosem kaptam Bencéről, mint itt.

Plusz van új kutyusunk is, cukika, most 9 hetes, mindent rág, de kemények vagyunk, és nem jöhet be a lakásba 8) Vettünk neki szupi kis hőszigetelt házat, tuti jó helye lesz odakint.

Na, mennem kell, indul az ovijárat, és gyermek még pizsiben :wink:

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky
 
 


Sziasztok Lányok!

Itt vagyok én is, bár én pár hozzászólással előbb is voltam, igaz elment majd egy hét a kettő között!!
Magamat is ismerve azt tudom mondani tessék írni ne csak olvasni!!!!

Egyébként nálunk nem nagyon történik semmi "érdekes", azon kívül hogy Nándinak jönnek a rágófogai. Már három rágófogból kint vagy egy kis darabka, a negyedik pedig nagyon duzzadt. Éjjelente felsír és ilyenkor át kell hozzánk hozni mert annyira síni kezd, hogy nem lehet megvigasztalni, sőt csak nálam nyugszik meg, hozzám bújik, vackol és ha az apja szól hozzá, jobban sírni kezd... :roll: Szerencsére nálunk nem volt gond eddig a fogak kibújásánál így azt hiszem ennyit elviselünk ha éjjelente történik, főleg én akihez odabújik. :)

Kerekes Zsuzsi! Köszi a felvilágosítást. Igazán utána nézhetnének, ha írnak valamit, főleg ha közhírré is teszik.

Eszti! Örölök, hogy megoldódott az ovigond és már nem gond. :)
Eltudom képzelni, hogy mennyire meg vagy lepve és egyben örülsz is a mostani helyzetnek! :wink:

Na, röviden ennyit, írjatok hogy azért ne szűnjön meg ez a topik!

mazsuzs

Kép
mazsuzs
 
 


Sziasztok!

Nagyon lelassult megint a topik!
Azt szeretném megkérdezni Tőletek, hogy gondolkodtatok e már a Szilveszterre, hogy ki hol tölti? Vagy mindenki otthon? Én már most ezen gondolkodom, mert ha valahova menni akar az ember akkor korán kell jegyet venni. Gondolom még sokan vagytok akik nem gondolkodtatok ezen, de hátha...
Velünk minden oké, csak a köhögés megmaradt Vicusnál, és most már apa is köhög. A gyerekorvos azt mondta, hogy szerinte minden rendben van. Háááát, annyit köhög és mélyen, hurutosan, hogy nem hiszem, hogy jól van. Sok mindent adtam már neki. Kapott köhögés elleni kúpot, de ahogy beadom neki máris kikakilja, ha mégegyet beadok azt is, úgyhogy már nem is adom neki.

Jó éjt!

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike
 
 


Finike!
Mi nem megyünk sehova, nem szoktunk öregesen nyomjuk. Ti el akartok menni? Vicussal vagy nélküle? Sőt, nálunk apa lehet, hogy dolgozik is inkább ezt szokta jobban bevállalni mint a karácsonyt.

Nálunk is csúnyán köhög még az Edina de már tényleg csak a köhögés maradt meg neki. Pár nap múlva majd kitisztulnak és utána már ez sem lesz.

Szandra

szandrakiss
 
 



Helló Csajok!

Hű, tényleg megint le van lassulva a topik! :( Bár mostanában nekem kevesebb az időm.
A törpik már túl vannak a náthán, de a Zétinek múlt hét kedden a nyirokmirigye jobb oldalon beduzzadt. Másnap rohantam vele a doki nénihez, és jól tettem, mert mondta, hogy a füle kezd begyulladni. Még szerencse, hogy hamar látta, mert kapott rá gyógyszert, így most úgy néz ki, hogy megúszta a fülgyulladást. (Azért gyorsan lekopogom... kop, kop...). :oops: :)

Eszti!
Örülök, hogy ilyen jó híreket hoztál! Ennyi dícséret már ráfért Bencére, és gondolom most nagyon büszke vagy a kispasidra!

Mazsuzs!
Kitartást Nektek, remélem mielőbb kint lesznek a szép új fogai Nándinak! Kívánom, hogy minél kevesebbet szenvedjen miatta!

Finike!
Jobbulást Vicusnak! Remélem a köhögése mielőbb elmúlik! Valamilyen köhögés elleni szirupot nem használtok?

Mi sem vagyunk nagyon eljárósak. Régebben általában mi szerveztünk közös bulit a barátainkkal, persze csak kis társasággal kb. 6-8 főt, de mostanában inkább itthon pihizünk, úgy öregesen ahogy Szandra is írta. :wink:

Szandra!
Hogy megy a fotósuli? Írnál egy pár szót arról, hogy miket tanulok ott?
Örülök, hogy a csajok jobban vannak!

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra
 
 


Sziasztok Csajok!
Hajrá-hajrá!
Nem baj, ha nincs naponta új hozzászólás, de azért aki erre jár, ha mást nem annyit írjon már, hogy erre járt :wink:

Finike!
Jobbulást Vicusnak, ez a fránya köhögés, hogy nem múlik.
Mi is, már vagy egy hete semmi baja a gyerekeknek, erre Bencémet tegnap úgy hoztam el az oviból, hogy mondták, csúnyán köhög. Hát ma reggelre olyan lett a hangja, mintha mutálna, meg folyik az orra, tényleg csúnyán köhög, szóval megint van vmi nyavalyája.
Már várom, hogy Réka mikor kezdi...

Szilveszter: nem hiszem, hogy megyünk valahova is, mi is csak öregesen itthon. Tavaly is, emlékszem, már alig vártam, hogy véget érjen a nagy dínom dánom kint az utcán, végig azt figyeltem félálomban, hogy nehogy a kicsik felébredjenek a petárdákra, trombitákra :lol:
De nem baj, még pár év, és újra bulizni kell majd szilveszterkor - akkor meg a gyerekek miatt 8)

Dóri, Judit!
Nagyon eltűntetek! Kérünk jelentést!!!!

Mazsuzs!
Már mindjárt vége a fogzásnak, ezt már fél lábon is kibírjátok! Sajnálom, hogy így megszenvedi Nándi ezt a kérdést.

Szandra!
Én várom ám a hosszabb bejelentkezésedet :wink:

Jajj, de bunyesz vagyok,
a szülinapos babáinknak (akik már nem is olyan kicsik) sok boldog szülinapot kívánunk!!!!

Megyek, reggeli, aztán indul a nap...

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky
 
 


Sziasztok!

Finus, örülök, hogy jól sikerült a pihenés kettesben, mi szilveszterkor leginkább Maradra megyünk, még egy pár évig, elég macerás lenne megszervezni valamit, meg igazán arra nem vágyom, hogy buliban ücsörögjek, vagy egy éttemerben, amire vágynék az sokba kerül és kivitelezhetetlen még sajnos :roll:
Még gyerekként egyszer kórházban töltöttem a szilvesztert azóta nem tartozik a kedvenc ünnepeim közé :(

Minden esetre ha találsz valami jó kis lehetőséget és nem privát, akkor írd meg hátha... te olyan ügyi vagy e téren:lol:


Eszti!

Jó, hogy eddig tetszik Bencének az új ovi, most is beigazolódott, hogy ovónőt kell választani és nem ovit.
Ági is mindig mindent hazahoz, nem győzöm kúrálni.

Adri!

MAjd jó lenne talizni, ha jó idő lesz még a héten elnézünk a játszóra, igaz most, hogy átadták a sajátunkat ezt használjuk, lehet, hogy sokkal kisebb, de a mienk :wink:
Járunk a pöttömökkel hétfőnként csiri-biri muzsikára a Radnótiba titeket nem érdekel?
1 órás és délelőtt van 1200 Ft a kettőre.

Megkaptátok már a Prevenart?
Képzeld minket felhívott a gyermekorvos, hogy félretett nekik kettőt mikor tudnák bemenni, teljesen ledöbbentem, azt hittem ,majd ez után is nekem kell utánajárni, de nem így lett, érnek még apró meglepetések 8)


Mazsuzs!

Sajnálom Nándit, na meg téged is. Te tervezed, hogy visszamész dolgozni?


Szandra!

Milyen suli?
Kérünk képeket is :lol:


Szami!

Lelkileg kicsit jobban vagy? Te hogyan tervezed a jövőt, csak oviba megy majd Szofi, vagy bölcsibe is már tavasszal?


Csajok én nagyon elgondolkoztam, hogy jövő szeptembertől 4 órában visszamennék, majd meglátjuk. Igaz csak akkor, ha oviba felveszik a picúrokat, bölcsibe nem szeretném.

Üdv: Dóri
Vendég
 


Kerekes!

Köszönjük a köszöntést, viszont kívánjuk Biankának is!
Vendég
 


Sziasztok!
Most is csak gyorsan, mert nemsokára viszem usziba a Tamit. Ma nagyon lefárasztottak mert egyik sem aludt délután és tiszta zizik :roll: .

Eszti!
Akkor jobbulást nektek is, úgy látszik mindenkit utolér ez a fránya köhögős orrfolyásos cucc, nekünk majd másfél hét volt mire kigyógyultak rendesen.

Dóri!
Nem akarlak elkeseríteni de 3 éves kor alatt nem nagyon veszik fel a manókat oviba csak bölcsibe. Bár ha nagyon ügyes vagy akkor tuti el tudod intézni.

Suliról majd mesélek csak indulnunk kell mert 4re megyünk

Szandra

szandrakiss
 
 


Sziasztok Lányok!

Mi is meg vagyunk. A náthából- vagy nem tudom mi ez- én sem tudok kimászni. Talán jó lenne kifeküdni de ez nem igazán meg oldható. Szofi is csúnyán köhögött de szerencsére már túl van rajta.

Eszti!

Örülök, hogy bevált az új ovi.


Finike!

Mi se megyünk szilveszterezni mert a párom éjszakás lesz, de én nem is bánom. Évek óta hozzánk jönnek a barátok igaz csak egy páran, de nagyon jó lesz egy kicsit TV-ni és semmit tenni miután Szofi elaludt.


Dóri!

Szofi csak oviba fog menni jövő szeptemberbe. Én nagyon nem vagyok híve a bőlcsinek. Persze ha vkinek muszáj vissza menni dolgozni és rá van kényszerítve az egy más dolog.
Köszönöm kérdésed már jobban vagyok, de időnként még vannak hullám völgyek.

Szandra, Adra!

Jobbulást nektek!


Mazsuzs!

Kitartást a fogakhoz, nem könnyű tudom.

Most mennem kell. Bocsánat akinek nem írtam. Mindenkit puszilok.


Szami

height="80" border="0" alt="Lilypie - Personal picture" />
szamikám
 
 


Szandra!

Ez nem állami ovi, ide beveszik 2 és fél éves kortól, hogy szobatiszta. :lol:
Vendég
 



SZiasztok!

Valószínűleg a Szilvesztert mi is itthon töltjük, max. átugrunk a szomszédhoz, így Vikike is a saját ágyikójában aludhat. Bár mostanában nem alszik túl jól, mert délelőtt olyan álmos már hogy csak na. Borzasztó hisztissé válik, semmi sem jó neki, esik -kel, alig bírjuk ki délig az ebédig. Eddig olyan 1 órakor volt ebéd, de egyszerűen már nem bírja addig. Most fél egykor ebédelt és ülve elaludt a mese nézése közben. (Én ebéd után általában beteszek neki valamilyen mesét, hogy nyugiban emészthessen, nem egyből teszem le.) Olyan édes volt. Délután most két -három órákat alszik és utána megint tüneményes, de ezek a délelőttök.... :? :evil:
Tegnap apja vitte le a játszótérre én elugrodtam addig a közértbe. Mire kiértem a játszótérre a kislány teljsen le volt amortizálva. Leesett egy elég magas mászókáról. Apja elbambult egy percre és máris meg volt a baj. Hasra esett és a fejét beütötte. Nagyon sírt, de aztán csak sikerült megnyugtatnia. Aztán elvitte hintázni, mikor kivette a hintából pont a másik hinta mögé indult el, amiben egy kisfiú hintázott, és az jól fejbevágta, ugyanott. Na ezután meg volt időpontunk a dokinénihez a Prevenar utolsó oltását beadatni. Mi kellhet még a kislányomnak, hát persze egy szuri. Éljen-éljen! :cry: :roll: Szegénykém, úgy sajnáltam. Na délután nem kellett ringatni, három órát aludt. Innen látszik, hogy apa ritkán tud menni a lányával a játszótérre és nincs hozzászokva, hogy mennyi veszéjt rejthet. SZóval velünk most ilyenek történnek.
Apa nagyon beteg már második napja nem megy le a láza, pedig adok már neki mindent, antibiotikumot, lázcsillapítót, ja és a hasa is megy, szóval nincs jól. Velem minden oké. Remélem Viki nem kapja el.

Adra,
Vicuskám már nem köhög hál'isten. Rhinatiol szirupot használtam, meg ezt a Kinder Luuf Balzsamot. Ez a náthának volt utóhatása.
Törpikék hogy vannak? Miket dumálgatnak? Viki már rengeteget beszél, és már mondatokat is mond. Nagyon cuki ahogy kotyog, persze sokat blablázik, de imádnivló.

Most megyek bedőlök az ágyba...

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike
 
 


Finike!
Szegény Viki, kijutott neki rendesen akkor a rosszból arra a napra. Mondjuk az igaz, hogy ezeknek a baleseteknek az elkerülésére kell egy nagy adag szerencse is de egy anya is mert mi előbb fel tudjuk ismerni a tényleges veszély forrásokat és nem mellékesen gyorsabban reagálunk. Múltkor az Edó mikor felmászott a csúszdára akkor előre mentem, hogy elkapjam erre valami okból ő arra akart távozni ahol felment és visszalépett erre azt ne kérdezd hogyan de még a levegőben elkaptam. Védőnő barátnőm is ott volt mondta is, hogy na erre csak egy anya képes. :?

Jobbulást a párodnak.

Ja igen, az alvás:
Én áttértem egy időben arra, hogy délelőtt aludt az Edó mert ő is nagyon fáradt volt és ő kérte, hogy menjünk aludni. Hát mentünk. Így délután már nem aludt még egyszer és egész jól bírta estig most meg már visszaállt a régi rend. Szerintem megérzik ezt a rettenetes időváltozásos dolgokat és egy felnőttet is taccsra tesz hát még egy gyereket.

Szandra

szandrakiss
 
 


Na igen, ezt utálom ebbe a fránya őszben: ezt a sok kitudjamilyen vírusos izéket, amikből végre az egyikből kikezeled a gyermeked+férjedet, és már jön is a következő.

Finike!
A Prevanar az a pneumo elleni védőoltás neve? Csak mert Réka egy hónapja megkapta a pneumo ellenit, és akkor kell ismétlő is?
Azt tudom, hogy Bence a kora miatt már másik vakcinát kapott, és abból állítólag elég egyszer kapni.
Szegény Vicus....

Szandra!
A suliról még mindig nem írtál 8)

Ja, nem is mondtam a rossz hírt....

Tudjátok van Bencének a lábán az a cysta, amiről írtam nem olyan régen. Hát voltunk kontrollon, a főorvos úr azt mondta, hogy ez egyáltalán nem változott, úgyhogy előjegyezték a kiscsávót műtétre. Dec. 15én műtik, ha addig valami csoda folytán nem múlna el - erre azt mondta a doki, hogy szerinte nem fog (és ő már látott pár ilyen cystát).
Kicsit aggódom (jó, nem kicsit... :oops: ), milyen lesz az altatás, úgy fél Bence a tűtől.... Szóval van még jó pár kérdésem a doki bácsihoz. Dec. 2án kell menjünk egy kontroll kontrollra, hátha eltűnik - nem sok esély, illetve lebeszélni, hogy mikor kell az anesztessel találkozni, ja és persze éppen nem lesz-e a gyermek takonykóros, mert akkor ugyebár nem altatják.
Szóval nálunk ennyi történt.

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky
 
 


Eszti!
Húúúú, sajnálom szegény Bencét. El is hiszem, hogy nem szereti a tűket.... :(
Ránk is vár egy labor (Tamira pontosan) mert nagyon sokszor fáj éjszaka a lába, nagyon sír miatta és mikor mondom, hogy jöjjön ki akkor van mikor nem is tud járni így gyanús a dolog, hogy ez nem "csak" növési fájás. Családban kisgyereknek van ízületi betegsége ami genetikus (ez kb 1 hete derült ki), voltunk már a Heim Pálban emiatt de akkor nem csináltak semmit csak megnézték de tényleg csak nézték, hogy hogyan jár akkor azt mondták, hogy jó minden nincs vele probléma. Beszéltem a dokinéninkkel és azt mondta, hogy ennek jobban utána kell járni mert aggasztó, hogy ennyire fáj a Taminak a lába. Azt már észre vettem, hogy minden olyan este amikor előtte napközben szaladgál vagy biciklizik de azért ez nem kellene, hogy ennyire megterheljen egy 4 éves gyereket.

A suli jó pofa, most járok már 4 hete. Minden órára kell bevinni általunk készített képeket és közösen elemezzük őket. 5 héten keresztül foglalkozunk egy témával (ennyi időn keresztül fényképezünk uabban a témában). Most ilyan képeket kellett készíteni amin kevés dolog van (az nem baj ha beteríti az egész képet), de érdekes. Nem nagyon sikerült eltalálnom eddig a tanár ízlését de egyre többször kapok olyan visszajelzést, hogy nem baj ha a tanárnak nem tetszik :)

Teszek fel egy két képet:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

ezek a kedvenceim, bocsi kicsit sok lett :) :oops:

Szandra

szandrakiss
 
 



Sziasztok Lányok!

Csak gyorsan benéztem.


Eszti!

Nagyon sajnálom ami Bencussal történik. Hátha vmi csoda folytán még sem kell műteni. Ha mégis akkor nagyon szurkolok nektek, hogy hamar túl legyetek rajta.
Az oltással kapcsolatosan: a Prevenar a pneumo elleni oltás és egy és két éves kor között kettőt, míg két év fölött már csak egyet adnak a gyerekeknek belőle (ha jól tudom).


Szandra!

Nekem nagyon tetszenek a képeid 3 kedvencem van: az utcai lámpás, a téglafalas és a lakatos. Ügyi vagy.
Képzeld amikor gyerek voltam nekem is állandóan fájt a lában és aztán egy véletlen folytán derült ki, hogy a mandulám már olyan rossz állapotban volt, hogy a gyulladás már rá ment az izületeimre.
Ezt csak azért írom le, mert ez is mutatja, hogy mennyi minden okozhat ilyen lábfájást. Majd írd meg mi lett az eredmény!

Most mennem kell. Puszi Mindenkinek!

Szami

height="80" border="0" alt="Lilypie - Personal picture" />
szamikám
 
 


Helló Csajok!

Most csak röviden:

A Hugomnak tegnap megszületett a kisfia!!! :D :D
A pici Gábor 3500 g-mal, 53 cm-vel, természetes úton született Tarcheh doktornál, akinek továbbra is köszönettel tartozom/tartozunk, emberségéért, lelkiismeretes munkájáért!

Bocsi, de ezért nem jelentkeztem az elmúlt napokban, mert már
nagyon vártuk a kis unokatesó születését!

Ígérem, hogy a napokban hosszabban is jövök!

További szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra
 
 



Eszter(fricky)

Köszike a babakocsis segítséget. Végül nem BUZZ-t vettünk, hanem egy Maxi Cosi Mura 4-et. Isteníííííííííííííííííííííííííí!!!!

De köszike még 1 x!!!!

És a műtéthez megy a drukk, de vígasztaljon, hogy a ciszták jóindulatú és könnyen gyógyuló elváltozások!

Szandra!

Ahogy látom a vonalzódból, Ti ma szülinapoztok!!!!
Sok Boldogságot kívánunk!És égig érő tortát!

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1
 
 


Szandra!

Edokának mi is nagyon boldog szülinapot kívánunk!


Szami

height="80" border="0" alt="Lilypie - Personal picture" />
szamikám
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: