Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Húú Évi, nagyon durva amit leírtál a Soma félrenyeléséről! Majdnem rosszul lettem ahogy olvastam, elhiszem hogy halálra rémültél!
Nem csodálom, hogy a Soma nem akar többé cukrot enni! Tényleg megdöbbentő volt!!
Az meg hogy 2 néni ment oda egyenesen felháborító!

Ancsa,
nagyon aranyos a Liza baba! Kíváncsi vagyok a szüléstörténtetedre én is! Jó egészséget és sok tejcit kívánunk még1x!

Nálunk nincs "nagy újság" :) az UH-n a Varga doki asszonta, hogy nem egyértelmű a baba neme.. :) :) amúgy mindene megvan, és minden OK :) :) és ez a lényeg .. :)

most csak ennyire ugrottam be , baromi fáradt vagyok ma BP-n voltunk vásárolgatni , és kidöglöttem teljesen.

sziasztok
Zsani

Kép

Kép
zsanka

Hát jó kis hétvégénk volt! Dani szerdán megkapta a 15 hós oltást. Szombaton estére nagyon belázasodott. A nurofen sem vitte le neki. Hűtőfürdőztünk egyet. Azzal 3 tizedet sikerült lefaragnunk. Majd hajnalban Germicid kúpot is adnunk kellett. Tegnap estére is magas láza volt, de átaludta az éjszakát, a szombatival ellentétben. Ma reggel megint semmi baja, de estére szerintem megint felmegy.
Délután leviszem dokihoz, mert nem tudom eldönteni, hogy oltási reakció, vagy sem. Szerintem az előbbi, mert semmi más baja nincs. Nem folyik az orra, nem köhög, nem volt előtte már 1 hétig láza, hőemelkedése sem.
Viszont kis apró pöttyöket is észrevettünk, amik másnapra mindig elmúltak és másik helyen jöttek ki.
Na majd délután okosabbak leszünk!

Zsanka!

Örülök, hogy minden Ok a pocaklakóval.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Gabrielldaniell:
nekünk is voltak pöttyök. Az oltás után egy héttel. A 15 hós oltástól van az, illetve a betegség is. Dórinak nem láza volt most az oltásnál (15 hó szintén), hanem köhögött nagyon. Dokinéni mondta, hogy ettől van. De neki kellett szegénynek gyógyszert kapnia, csúnyán köhögött. De azért persze vidd le dokihoz, csak ne szedjen még össze még több bacit ott.

Egyébként minden ok. Dórim alszik, kicsit megint köhécsel, Emesétől kapta el. Pedig már kapnak jó pár hete béres cseppet c vitaminnal, Emese kap még immuno kid vitamint is, de hát hiába.... Jó, "csak" köhögnek, de azért elég fárasztó, mindig valamelyikbe döntöm a lándzsád utifüvet. Dórihoz éjjel fel is kell emiatt többször kelni, mert kiszárad a torka és szomjas, meg a cumi is kell neki.

Ma nem kell főznöm, van tegnapról, úgyhogy ma vasaló nap van. Király :(

Többiek? Friss anyucik hogy vagytok, hogy bírjátok?

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Felhívtam a dokit. Azt mondta, hogy ezek a tünetek nem ettől lehetnek. Ez még korai! 3-ra megyünk. Kíváncsi leszek. Nagyon aluszékony is a drága. 10 körül kelt reggel és már most ágyba van, bár még nem alszik.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Ja és kértem NST-re jövő hétre időpontot. A dokim asszisztense azt mondta, hogy keddre kérjek. De a doki aki a terhesgondozóba felvette a telefont, kérésemre először egy nagyon határozott nemmel válaszolt. Aztán mégis csak tudott adni keddre.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok,

Csak most jövök csüti óta...

Lola,
Fúúúú, de durva. Engem is kirázott a hideg és sírtam még olvasva is.
Nekem ugye 13 hónapja, hogy leállt Réka légzése a roham után, ott a kocsiban hátul bekötve a pesti dugóban.
Szerintem is inkább lecsúszott a nyelőcsöve felé, de elakadt és elzárta a légcsövet is.
Nagyon fontos, hogy ilyen szituációban figyeljük az órát. Doki javasolta, mert ilyenkor a mp-ek perceknek tűnnek és nem mindegy mennyit van az agy oxigén nélkül. Először eszméletvesztés van csak ha kevés az oxigén és aztán a többi.
Egyébként ilyen szituációban szerintem higgadtak tudunk maradni, tesszük a dolgunk és csak később jön ki minden. Apróbb dolgokon jobban bepánikolunk. Legalábbis szerintem, én ilyen vagyok.

Zsani,
Nagyon jól sikerült képek vannak a piciről! Szépen látható!!!

Mi is voltunk szombat déli mozin (Madagaszkár 2), Réka addig anyósnál aludt egyet...
Tegnap meg a névnapját ünnepeltük. Egy babakocsit kapott! Örült neki, csak amikor tolja és elakad akkor visít, mert még nem jött rá, hogyan kell hátrahúzni és újból kerülni az akadályt....

Most indulok érte az oviba...

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

sziasztok!

csak pár szó...

Tgabi,
sajnos most nincs barbie, talán még lesz karácsonyig, akkor majd szólok. Gondolom elkapkodták...ennyi pénzért...

Gondoltam szólok, hátha valakit érdekel, a fő téri plusban ma vettem nagyon jó minőségű kengurút, gerincmerevítővel, három féle pozícióban használható. (elől: baba feléd néz, előre néz, vagy hátul)
Én már néztem ilyet, 15 körül mozognak.
Most féláron van, így 4500 körül volt.

Sziasztok,
Szilvia

KépKép
szilvia1981

Sziasztok!
Lenne kérdésem:
NST-re elküldenek maguktól v kérnem kell? Időhöz van kötve? Úgyértem hogy az X-edik hét utántól lehet csak oda menni? Ezt az NST-s dolgot totál nem vágom.

Köszi a választ előre is

Kép
Kép
newcdina

Sziasztok!

Nagyon kis guszti szövődményei vannak ennek a 15 hós oltásnak :roll: Holnap megyünk mi is oltatni... Készüljek fel???

Lola: igen a Fő téren dolgoztam.

Szilvi: Szegény tesód, meg főleg a családod! Szörnyű lehet...

Newcdina: Szerintem küldenek valamikor a 35-36 hét tájától? Hú, már nem is emlékszem :oops: :oops:

Üdv. V.erika
v.erika

sziasztok!

newcdina,

a 36. héttől kell menni hetente. Ha van dokid, úgyis mondani fogja, időpontot kell kérni. (nekem volt szülésznőm, így nem kellett a terhesgondozóba mennem, hanem a szülészeten külön megcsinálta)

Szilvia

KépKép
szilvia1981

sziasztok!
KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT, AKKOR MÉG VAN 3-4 HETEM.

Kép
Kép
newcdina

.... jah és még vmi: ez vmiféle szívhang...?

Kép
Kép
newcdina

Valaki tudna segíteni abban, hogy dr. Varga Zsolt magánrendelése merre van? Azt látom a névjegykártyán h Réti út de azon belül? Hétfőn mehetek a 4D-re :-)

Kép
Kép
newcdina

Zsani!
Nem akartalak megríkatni, de ezek szerint már nálad is a terhességi hormonok "ügyködnek".... mi? :P
Tényleg annyira jól sikerültek a Picúrotok képei, milyen kis apró, még ráfért egyben a képre... de irigykedek a terhesség miatt!
Tényleg érzed már a kis mocorgásokat???Júúúúj de izgi!

Newcdina!
Én azt hittem a Varga a kórházban csinálja a maszekos 4D-jét...!!!! Húúú valaki volt innen Nála 4D-n, de nem tudom ki.... :oops:

Cirmike!
Tényleg annyira emlékszem, hogy Rékánál volt az az ominózus eset....
Abban igazad lehet, hogy ilyenkor bazi hosszúnak tűnik minden mp.!Ígyhát nem is tudom, mennyi ideig tartott az egész... de Nekem még arra sem volt időm, hogy körülnézzek, van-e férfi segítség a környéken, de még a telefonhoz sem "tudtam" nyúlni, pedig a kabátzsebemben volt... áááá szerintem mégiscsak pánikban voltam rendesen! :?

Szilvia1981!
Köszi, hogy válaszoltál, hááát erre nem is gondoltam! :cry: A távolabbi családunkban Nekünk is volt egyszer egy ilyen típusú öngyilkosság, de én még akkor gyerek voltam....

Lányok!
Aki karácsonyi ajándékok dilemmájában szenvedne, menjen a Müllerbe, de szigorúan lurkók nélkül (babák még mehetnek, ők MÉG nem követelődznek), mert szerintem nagyon jó.... Nem olcsó, sőőőőőt, de ami akciós, az elég rendesen az! És választék van bőven, meg olyan játékok, édességek amik máshol a környéken nincsenek.... Mikulásra is lehet találni apróságokat!

Edi, rég jártál erre, jól vannak a gyerkőcök?

Gabrielldaniel!
Mi van Danival végülis?Reméljük Te nem kapod el itt a finisben... most nézem a vonalzódat, hú Noé ilyenkor már megvolt Nekem!Szép nevet választottatok az öcsinek.... :)

lola77

lola77: lehet igazad van.... asszem holnap rákérdezek :-S
Azért köszi :-)

Kép
Kép
newcdina

Sziasztok!

Lola
Nem mondod, hogy a szopis tea nem jó neki???? :( :cry:
Én meg naponta legalább 2* iszom.

Szilvi
Én is próbálkozom azzal, hogy nem iszom, eszem tejterméket, de a dokinőnk meg azt mondja napi 2-3 dl tejnet, vagy egy joghurtot lehet enni, inni.

Kértem beutalót a kórházba, hogy nézzék meg nincs-e valamio baja a picikénknek.
Espumizant ajánlott az infacol helyett, de én meg a gyógyszertárostól megkérdeztem mit szól hozzá, ha normafloret akarok adni neki, és azt mondta jobb kipróbálni mint az espumisant.
A masszázs is segít valamennyit, nekeünk a védőnőnk mutatta meg.

Tényleg semmi nem számít, csak egészségesek legyenek!!!
Annyira sajnálom szegényt!

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Lola!

Tegnap levittem dokihoz. Sajna addigra is 39,1-es láza lett. Megvizsgálta a doki, de semmi külső jelet nem észlelt. Ha ma is lázas, ami sajnos már most biztos, mert reggelre 38,1 lett akkor vinnem kell pisit. Hál istennek ez is megvan már. Megnézi a vizeletét. Benne van a vesemedence-gyulladás gyanúja is, amitől tartok mert múltkor is a kórházban kötöttem ki vele. De végül is akkor nem volt semmi és akkor az volt a szerencsém, hogy baba-mamás szobába kerültem vele, mert még anyatejcis volt (3 hós). De most ha bekerülne nem lehetnék vele egy szobában. De mindegy erre nem is gondolok, de most (persze máskor sem jó) nagyon nem jönne jól egy kórházi tartózkodás.
Tegnap még megkoronáztam a napot azzal, hogy sikerült jól belerúgnom az ajtófélfába. Estére 1,5x akkora lett a kislábujjam mint a másik és a fele hosszában teljesen lila. Mikor a párom meglátta be akart vinni a kórházba, hogy nézessük meg. De nem akartam.
Hát nem igazán így terveztem az utolsó hónapomat várandósan.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Lola!
Azta hát nagyon durva amit írtál,engem is sikerült megringatnod :) .Ügyes voltál,hogy nem vesztetted el a kontrolt,bár ahogy Cirmike írta,sztem is akkor nyugodt az ember és utánna jön ki rajta...Én nem is adok Dorkának ilyeneket,múltkor drága anyós adott a gyereknek tikktakkot,hát gondolhatod mit kapott anyós :twisted: Sajna tök hamar megvan a baj,de sztem Soma ezt egy életre megjegyezete,megtanulta...szegényke

Newcdina!
Varga Zsolt rendelője,réti út 56.ahol vannak sórházak dózsakertben,és van ott eg yovi is,a játszó mögött tudsz bemenni a tömbbe.Jösz a kórháztól a nem a híd felé hanem ugye dózsakrt felé,és bekanyarodsz jobbra,és a búszmegállónál kell balra kanyarodni,és onnan már oda visz az út.Huu remélem érthető voltam...Csinál ezek szerint ott 4d-t?Ezt jó tudni...

Zsani!
Szót fogadtam ,és követlek a kismamaságban :D :D :D :D ,bár még nagyon az elején járok,de megfogadtam hogy nem leszek ismét parakismama!!!!!
Neveken gondolkoztatok már?

Kép

Kép
ági01

Még egy fényképpel lógok :D :D :D :D :D
Kép

Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok!
Végre jó a gépem,többet tudok jönni.

Lola

szörnyű amit irtál,még jó hogy nem vesztetted el a lélekjelenlétedet.Tegnap elmentem fürödni Atika nézte a tévét és jött be a fürdőbe hogy vett ki a szekrényből negrót.szegénykém nem tudta mért köpettem ki vele olyan hirtelen,aztán elmagyaráztam neki hogy ez is félrecsuszhat stb.látszólag megértette.

Ági hát gratula a babóhoz,pihenj sokat már amennyit tudsz egy izgága kis gyerkőc mellett, márcsak Erikának kéne beállnia a sorba :)

Mi jól vagyunk ,megy suli ovi ezerrel,bár Ati 1-2 hete néha reggelente nyafog hogy nem akar menni,ilyet eddig sose csinált nem tudom mi lehet vele.

Nekem iszonyatosan fáj a hátam 10-15 percnél többet nem tudok egyhelyben ülni akkor is párnát kell tennem a hátam mögé,de sokszor az sem segit.szedem még a panangint és a diaphilint a hasgörcseim elmultak viszont néha olyan érzésem van mintha tűvel szurkálnának ott lennt.17-én megyek dokihoz,remélem nem leszek fekvésre itélve mert azt nem birnám ki,igyhogy a párom sincs itthon csak heti 2-3 napot. Kisbabó sokat mozog persze főleg esténként ,remélem nem lesz éjjeli bagoly.Jövő héten kell mennem a terheléses cukorra ugye jól tudom hogy leveszik a vért és utána kell meginni azt a löttyött?

Zsani te jól vagy?Jól viseled a várandósságot?

Most megyek Hannáért,Atiért

Sziasztok

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Sziasztok,

Ági,
Gratula, már nagyon vártuk a hírt!!!

Rita,
Tök gáz hogy a 2 gyerek mellett ugye nem tudsz pihenni többet, pedig rádférne....
Reméljük jobb lesz a helyzet, mert még sok van hátra!

Gabi,
Hát elég szar napod volt....
Jobbulást Daninak, nehogy kórház legyen!!!

Nekem is szar napom volt ma...
Már nem is merek semmihez nyúlni.
Ma reggel nem indult az autó, mikor indultunk az oviba. Aksi... ráraktuk töltőre, de lehet cserés lesz, már régi, de az is lehet nem volt becsukva éjjelre az ajtó a garázsban.
Párom a teherautóval elvitte a lurkókat külön-külön oviba (nem fér be 2 gyerekülés).
Sebaj itthon ragadtam takarítani. Ablakot pucoltam, függönyt mostam. Az egyik függöny (igaz már régi darab volt 15 éves) szanaszét szakadt a gépben. Utána bárhol egy kicsit is meghúztam szakadt szét. Még nem jártam így, a másiknak semmi baja nem lett.
Szerencsére az autó indult 2-kor. Mentem Rékáért, hogy megyünk a gőzbe gyógyúszásra. Akkor kelt, tiszta csipa és gyulladt a szeme. Úgyhogy hazajöttünk. Cseppentek neki óránként, éjszakára kenőcsöt kap. Holnap reggel beviszem oviba, mert 3/4 8-tól egyéni foglalkozása lesz a gyógypedessel, de megvárom ugyanis 9-re az allergológián van negyedéves kontroll.

Ma még angolra megyünk Rolival, de ugye Réka is velem lesz, majd elrajzolgat, jól megmosom előtte a kezét, ne fogdosson össze semmit. Egyébként jó szokott lenni, amíg a nagyok a teremben "angoloznak". Remélem ma is az lesz, bár a fentiek tükrében semmi jóra nem számítok.

Na, megyek nyaggatnak!

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!

Ági: gratulálok!! És a harmadik gyerkőc után is irigykedve hallgatom a kismamás sztorikat. Ilyenkor megsajdul a szívem, hogy elköttetem magam, de hát muszáj volt. Meg hát... hova már több gyerkőc?? Pihenj, amennyit tudsz!

Rita: igen, először leveszik éhgyomorra, és ha jó, akkor lehet csak meginni a löttyöt, ott a nénik előtt. Ők azt mondják, ne mozogj, maradj ott ülve, de két órát nagyon iszonyú ott ülni, még egyedül is (én ráadásul Dórikával voltam), úgyhogy sétálj nyugodtan. Tapasztalat, hogy az eredmény is jobb lesz. Előtte 1-2 napig ne egyél olyat, amibe sok szénhidrát van: rízs, tej, cukor, édesség, tészta, péksütemény.
Majd utána bűnőzöl (persze, csak ha jó az eredmény, mert ha nem, diabetológia. Óóóóó, de szörnyű volt, na ez a része egyáltalán nem hiányzik).

[b]Cirmike:
hát nem semmi napjaitok vannak... nálunk is zajlik az élet, gondolhatod!!! Komolyan, abba elfáradok fizikailag, ha elmegyek a három gyerekkel a tescoba (mint pl. ma is). Mire felöltöztetem őket, megetetem stb... húúúúú.

Mi elvileg holnap megyünk oltásra. Bence 3 hós és prevenar (ha holnapra megérkezik a rendelőbe, mert állítólag, még nem hozta az ántsz). Meg Dóri is kapna prevenart. Ti bemernétek neki adatni, ha köhög? Mármint Dóri. Nincs láza, nem taknyos, csak köhécsel. Nappal kevesebbet, éjjel többet. De már pár napja. Szerintetek? Nem gyengíti le jobban az oltás és rosszabbul lesz?

Amúgy minden ok. Emese nagyon ügyes a suliba, tényleg sokat fejlődött. Az írásán látszik főleg. Jót tesz neki a rajzszakkör, a kezei finom mozgásához. Tényleg, jó tanács sulihoz közel állóknak (pl. Soma): sokat gyurmázzatok, gyöngyöt fűzzetek, és színezzetek. TÉNYLEG nagyon sokat számít az íráshoz.

Gabrielldaniell: jobbulást nektek, remélhetőleg nem kell kórházba mennie Daninak. Nem is tudom, hogy oldanád meg. Talán inkább apával kéne akkor bemennie, nehogy összeszedj valamit. Nem? A legjobb lenne, ha megúsznátok. Te meg vigyázz magadra!!!

Na megyek, apa még nincs itthon, ma túlórázik, fél hétre jön :(. Addig négyesben vagyunk. Most tanultunk Emesével, majdnem két órát a gyakorlással együtt. Bencém nézelődik, gügyög, Dóri meg megint játszik. Normális szerintetek, hogy mindig a nyaka köré teker mindent???? Tegnap is arra rohantam be a nagyszobába (kisszobában szopizott Bence, de Dóri otthagyott minket), hogy síkit. Rohanok be, ül a földön, a nyakán a reluxa kötele (!!!!) körbetekerve!! Szerintetek?? Látod Lola, nálunk is vannak helyzetek.... :( Gyorsan leraktam a földre Bencémet és megszabadítottam Dórit. Hiába magyarázom neki, hogy nem szabad, még csak 15 hónapos, nem érti.... Hol a hajszárító zsínór van a nyakán, hol egy kistáska, hol gyerekmobil... Nincsenek ezek kéznél, mégis megtalálja. Már nem tudok mit hova dugni...
Tippetek??

Lola: majd én is megnézem a müllert. Láttam az újságban, hogy az a barbie, amit Emese kinézett itt olcsóbb két ezer forinttal. Kíváncsi vagyok....

Na megyek, Bence nyekizik, álmos.

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Bocsi, Rita nem akartam kiemelni a szöveget. Ez a hülye gép....

Tényleg, ma három hónapos kis Bencém... Holnap leméretem a bébimet...

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Ááááági!!! Gratula, tényleg sokszor gondoltam Rátok ezügyben, csak nem akartam kérdezgetni, az olyan izééééé.
De jó Dorka szülinapjára már tudjátok is (nemsokára lesz látom)! Megmondjátok Neki már, vagy vártok még kicsit?
Vigyázz magadra nagyon így az elején, hány hetes vagy?Mikori baba lesz akkor kábé, nyár eleje tán?

Gabrielldaniel, húúú ez nem jó, szorítok hogy ne legyen vesemedence gyuszi... és a láza is lejjebb menjen persze!

Emesedorabenceanyu!
Köszi az ötletet, akkor a gyöngyfűzést bevetjük, de az olyan apróféle gyönggyel, ugye, nem azzal a nagyméretű fával, mert utoljára 2-3 évesen azzal fűzőtt.... :oops: Kérünk karira valamelyik rokontól!
Azért az nem semmi, hogy 2 órát tanultok-gyakoroltok... azért marad egy kis ideje játszani is, ugye? :wink: De legalább megvan az eredménye, hogy szépül az írása!
Túlóra: nem jó :(
Elhiszem, hogy kivagy mire felöltözteted őket, de a levegő meg kell ugye, otthon néha megbolondul az ember...meghát főzni is kell v.miből... nem próbáltad a Kodály sulis menzát, Nálam is érik már, hogy bemegyek előfizetni ha nem is mindennapra...
Dórid nem semmi, tényleg, Ő az a típus akkor, akin mindig kéne egy szempárnak lennie, de hát ugye Neked csak 1 pár van.... :x

Rita!
Tényleg pihizz, az a nyilalás érzés marha szar, reméljük nem nyílsz még ilyen korán... a hátad lehet h. azért fárj, mert alakulnak a csontok, nem?
Látom mindenhol vannak "helyzetek" tényleg... hát ez van, örök aggódás a sorsunk, mi?
Tényleg a babazenét hallgatod, amit annó Nekem is átküldtél?

Tgabi!
Igen, én többektől hallottam, hogy a tejtermelésnek jót tett ugyan a Lactoherb, de a hasfájás - talán - enyhült, ha abbahagyták, de nem egyértelműen... Nálunk annó az édeskömény tea segített (Somának adtam szorulásra...), de van amelyik babát "szúrja"... méginkább fáj a pocak!
Reméljük nem lesz semmi baj a kórházi kivizsgálás szerint és megnyugszol emiatt...

Cirmike!
Jobbulást Réka szemének, egyik nap láttam múlt héten épp csúszdáztak, egy ovónéni kapta el őket az alján... Rékád tök lelkes volt...

Na megyek, Somának mesélni kell, Noé már fekszik, talán alszik, bár lehet elértük a 3 hós fejlődési ugrást, mert ma egész du. éhes volt, tegnap éjjel megint 2-szer kelt... Na de már nyúlkál a játszószőnyegen lógó plüssökért, bokszolja, olyan édes.... így kompenzál! :D

lola77

Sziasztok!

Lola: jó lenne a kodályos menza, mondom, sokan dicsérik és olcsó. Leves, második, harmadik 450 - ért??? De apa elég finnyás, majd meglátjuk. Lehet, hogy rá tudom beszélni, hogy kipróbáljuk. Bár anyósék is elég maradiak ilyen téren, biztos minden lennék, csak nem jó háziasszony. Igaz, hogy abba senki nem gondol bele, hogy két ilyen pici mellett főzni?? Tényleg nem lusta vagyok, na de hát...

Igen, marad azért ideje játszani, de sajnos nem sok :twisted: Főleg, kedden és csütörtökön, mikor rajzszakkör van. Akkor kettőre megyek érte, majdnem 3 óra mire hazaérünk (bolt, séta). Akkor állunk neki.... szóval.... Fárasztó, na.... Meg alig várom, hogy tavasz legyen, nyár, többet lehessünk lent. Engem marhán nyomaszt ez a sötétség, hideg, bezártság.
Tanulás után játszik kicsit, tévézik, aztán már időben el kell kezdeni vacsizni, fürdeni. Mire mind a három végez... Ma is elaludt Bence olyan 7 körül, Dórikám 3/4 8 körül, akkor ment fürdeni Emese, utána mesét olvastam, most meg kicsit megmaszírozom a nyakát, fáj neki :( Aztán szundi szegénynek... Komolyan alig várom a pénteket mindig, mert akkor nem tanulunk, meg a hétvégét, mert akkor nem kell rohanásban kelnünk. Szunyálhatunk kicsit tovább.

Na megyek, vár Emese. Jó éjszakát...

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Ági!!!!Gratulálunk!!! Egy kicsit nem lehetne bővebben? Mennyi idős vagy stb....
tök jó hogy 3an várunk kisbabát :) :) :)

Évi ,
a hormonok működnek 1000xel :) Ijesztő az ilyen történtet olvasni, hátmég átélni, de úgy gondolom hogy ilyenkor mindig tanulunk egy kicsit... A Piciről a képek szerintem is fantasztikusak, olyan mint az orvosi könyvekben. :)

Rita,
nem lehet egyszerű 2 kisgyerekkel várandósan lenni. Én néha összesek este, pedig csak 1 lurkóm van :)
A terhesség egy kicsit engem "megvisel" valahogy rosszul fekszik a babó, és a derekam és a lábam az sokat fáj, a párom azt mondta néha úgy megyek mint aki besz...rt..:) :) hozzáteszem 8 órát ülök melóban, mondjuk már csak ezen a héten, aztán megyek állományba vetetem magam.
a hasam is nagyon nagy - szerintem.
Panangint én is szedek, először mert rövid volt a méhnyak - aztán jó lett???? - azóta meg azért mert be szokott görcsölni a lábam néha.. Már régóta rugdos a kicsi kb. a 15. hét óta érzem, elég sokat mocorog szerintem. Én jövő hét szerdán megyek dokihoz megint, kiváncsi vagyok minden rendben van-e.
Egy kicsit furi, mert a Máténál nem emlékszem hogy ennyi nyavalyám lett volna :)

Szilvi,
az tuti hogy nem egyszerű a 3 gyerkőccel, de csak rájuk kell nézni olyan szépek 3an, hogy ezt el is felejted gondolom!

Gabi,
a laktoherb nálunk is hasfájást okozott, lehet hogy ki kellene próbálni másik teát... vagy homeos bogyót, vagy sört amit a z Évi mondott.

Dina,
a Varga doki csinál 4D-st, asszem a kórházban. Nekem Ő csinálta a 18 hetes UH-t és akkor mondta hogy menjek ha érdekel.

na léptem pihizni
sziasztok
Zsani[/b]

Kép

Kép
zsanka

Sziasztok!

Lola
nem semmi ami veletek történt!!!!!!!!!A lényeg,hogy nem lett semmi baja Somának!
Köszi a Müller tippet,én már voltam ott párszor,de még a héten megyek megint,szerintem nagyon jó kis bolt!

CSAJOK!
ALEXANDRÁBAN ITT A NETEN NOVEMBER 14-IG 40 %-OS KÖNYVVÁSÁR VAN,ÉN IS JÓL BEVÁSÁROLTAM :lol: :arrow: :arrow:

Ancsa
nagyon aranyos,szép baba Liza!Várjuk a szüléstörténetedet :D
családi képek nincsenek? :wink:

Tgabi
másik szoptatós tea amit én is ittam a Laktoherben kívűl az a Fitolac,próbáld meg,lehet,hogy beválik......

Gabrielldaniel
hogy van Dani?
Hogy viseled ezeket az utolsó heteket?
Látom nevet változtattatok ti is :P
Lábadra tudom ajánlani az Aminoerg gélt,amit gyógynövényben lehet venni,nagyon jó ilyen sérülésekre!

Ági
nagyon örülök a jó hírednek!!!!!!!!!!!!!!!!
kicsit bőveben lehetne kérnünk,kíváncsiak vagyunk a részletekre,hányadik hét,Dorka tudja-e már.......... :lol:
Dorkának nagyon sok boldog születésnapot kívánunk!!!!!!!!!!!!!!
Szülinapi képeket kérünk majd! :lol:

Lrita
aranyos vagy,hogy egyből rám gondoltál,de nálunk eltolóik a tesóprojekt egy kicsit,most álltam neki fogyókúrázni,mert nagyon érzem,hogy ami sok,az sok :roll: :oops:

Emesedorabenceanyu
nem unalmas az élet nálatok sem,Dóri gondoskodik a programról :shock:
SAjnos ötletem nincs,hogy lehetne megakadályozni az ilyen eseteket........

Cirmike
Rékának utólag nagyon sok boldgo névanpot kívánunk!!!!!!!!!

Emesedorabenceanyu,Szilvia1981
nagyon sok boldog névnapot kívánunk nektek!!!!!!!!

HOlnap jövök pár újabb képpel,most megyek aludni.
Sziasztok,jó éjt:Erika

cseriviola

bocs a hibákért,de már alig látok a fáradtságtól :oops: :oops: :oops:

cseriviola

Sziasztok!

Gratulálok a legújabb kismamiknak!!!! Jönnek a 2. lurkók!!! :D

Emesedórabenceanyu: hú, ez a nyakbatekerés ismerős nagyon! Mindent a nyakába teker Tamara is. A legtutibb az volt amikor tegnap kihalászta az egyik bugyimat és azt húzta a nakába! :oops: :roll: :lol: De konyharuha, síp, fürdőköpenymadzag, karika gyakorlatilag bármi amit talál a nyakában végzi. :shock:

Meginterjuvoltam ma a dokinkat a pneumo-oltás ügyében és nem javasolja beadatni... Pedig mindenki oltat... Na most????

Gabrielldaniel: Mi van Danival??? Remélem nem vagytok kórházban.

Üdv. V.erika
v.erika

Sziasztok!

Köszi az aggódást, még itthon vagyunk.
Tegnap vittem le vizeletet Danitól. Reggel vettem le, mert valahogy úgy rémlett, hogy a doki azt mondta. Látott benne fehérvérsejtet meg bacikat, ami vesegond, de:
Mivel reggeli volt a pisi és
nem lehet hátrahúzni a kukiján a bőrt és
elmondásom szerint aktív és jókedvű és eszik meg iszik.
Így egyelőre bizakodó! Máig kaptunk "haladékot".
Ma is kell mennünk. Most délelőtt van a doki. Reggel ha felébred vennem kell tőle megint pisit és a gyerekkel együtt leszaladni megint az orvoshoz. Ha vesegond lenne, akkor megduplázódnak a fehérvérsejtszámok a pisiben. Remélem minden Ok lesz!
Hülyeség, de tegnap elkezdett köhécselni, mire hazajöttem az orvosától és ennek a köhécselésnek is örültem, mert bizonyítaná, hogy nem vesegond.
Múltkor is egy szimpla nátha lett belőle. Bár akkor lényegesen alacsonyabb volt a hője. Most viszont már szombat este óta lázas.

Így egy kicsit nehezebben viselem a terhességet, mert nem jó látni betegen a gyermekem, plussz ez a mindenfele rohangálás, mert pont a héten kell nekem is védőnő, nődoki és jöv hét elején NST körsétát megtennem.
Tegnap amúgy védőnőnél minden Ok volt.
Súly: 3 kiló plusz.
Hasra megint egy 10 centit nőttem.
Nagyon aktív volt a szívhang mustra alatt. A védőnő gyönyörködött a pocakomban közben.

Lábujjam megmarad. Párom ugye el akart vinni a sebészetre, mert tényleg csúnyán nézett ki. Azt hitte, hogy le fogják vágni. Drága szívem mindenre ami csúnyán néz ki azt gondolja, hogy leesik, vagy le kell vágni. De hát aggódott.
Na de a lilaság alábbhagyott és már mozgatni is tudom és nem fáj annyira.

Sajna reagálni már nem maradt időm. Remélem nemsokára normalizálódik nálunk a helyzet és gyakrabban tudok jönni.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Na megjöttünk a dokitól!
Nem vesemedence gyulladás. Valami más vírus. Piros hólyagos a torka és duzzadtak a nyirokcsomói. Kaptunk rá antibiót. Remélem mostmár minden rendben lesz.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Köszi szépen mindnekinek a gartulációt :lol: :lol: ,jól esett!!!!És Dorka is köszöni a szülinapi köszöntést,képeket teszek persze!
Most midnenkinek írok,így nem kell ugyanazt leírni többször :) .
Még nagyon az elején vagyok,még csak pénteken leszek az 5. hétben,de már eléggé régóta sejtem hogy összejött a dolog,Dorkával is megéreztem....
Ja a kiscsaj tudja,megmutattam neki a tesztet ,hogy a kistesó így bejelentkezett,és ő felhúzta a pólom és adott rá egy puszit,és meg is simizte :D
Azóta állandóan babakocsit tologatja,babázik,pelenkázza ,eteti,tök furi látni,mert ő állandóan autózik,és vonatozik....

Lenne egy sűrgős kérdésem hozzátok!!
Hajnal óta eléggé fáj a hasam,és sajna megy is.Más tünet nincs,láz torokfájás,hányás semmi,csak ez a hülye futkosás.
Szerintetek mit tegyek?Diétázom már,étcsokit eszem,és sokat iszok.Dokihoz még nem akarok menni.Szetetek ez vírus,vagy csak valamivel elcsaphattam a gyomrom?Lehet valami baja a picinek?
köszi a választ előre is!

Ági

Kép

Kép
ági01

Ági!

Nem tudom a többiek mit javasolnak, esetleg próbáld ki a Normaflore-t.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Ági,

nem akarlak megijeszteni, de az egyik barátnőm félidős kismama, és kb három hete nála is hasmenéssel kezdődött a probléma...három napig csak ment a hasa egyfolytában, ő is átállt a kekszre, főtt krumplira. Aztán elkezdett fájni a pocija, és bekerült a kórházba (ő pestre jár dokihoz) nem nagyon tudták mi volt a baj, fekvésre ítélték...szerencsére mostmár jól van, otthon pihen. Szerintem menj el dokihoz...azzal nem ártasz sem a babának, sem magadnak.. REmélem nem lesz semmi komoly :)

Erika,
köszönöm a névnapi üdvözletet :P

GAbrielldaniell,
jó hogy nem kell kórházba mennetek! El sem tudom képzelni milyen sz.r lehet bébivel a kórházban...ráadásul kismamaként... :?

Timi,
én is olvastam, hogy kis mennyiségben lehet inni tejet és ilyesmit, de nálunk úgy volt, ha megittam egy kis pohár tejet, vagy csak egy túrórudit, akkor Áron egy-két napig nagyon sírt amíg nem tudott kakilni. Most kezdtem el óvatosan bevezetni magamnak az ilyesmit...Olvastam, hogy van olyan baba, akinek annyira érzékenyek a bélbolyhai, hogy semmilyen mennyiségben nem tud megbírkózni a tejtermékkel. Próbáld meg néhány napig, hogy mellőzöd. Ha bevállik, megéri :D

Én még nem voltam ebben a müllerben, mostmár megnézem én is.

Szép napot,
sziasztok

KépKép
szilvia1981

Ági, na jó hatással lesz Dorkára a baba, elkezdi az igazi lányos játékokat.... tényleg ne aggódd túl a dolgot, de azért a háziorvoshoz menj el és mondd el neki a + tesztet (gondolom nőgyógyászhoz még nem mész, csak pár hét múlva...) valami vitamint szedsz azért, ha nem azért az jó lenne, véleményem szerint, hisz most alig marad meg benned valami, bár a baba úgyis elveszi ami kell neki!
Aranyos lehetett Dorka ahogy puszilja a hasadat! Isten éltesse Őt, eddig is röpült az idő, hát még ezután.... Majd képeket várunk a tortáról, ajándékokról...

Gabrielldaniel!
A kisebbik rossz, de jó hogy szurkoltunk! ... és tegnap még nem volt piros hólyagos a torka?, mert azt írtad, nem látta a dokitok, na mindegy, csak addig se paráztál volna...
Akartam írni, Te sem sokat szedtél fel, 3 kg, az semmi!Tök ügyi vagy!
Persze jobbulást Daninak, meg a Te lábadujjának. Kórházi pakk készen áll? Kinek írsz üzenet, ha kibújik a kisfiad, én természetesen Neked is felajánlom:70/363-77-85.

Timi!
Tényleg sok kismamitól hallani, hogy nagyon érzékeny a tejtermékre a baba, reméljük túl lesztek rajta!

Erika!
Kitartás a fogyókúrához akkor Neked!Ha van valami tipped szívesen fogadom (szénhidrátot, édességet száműzöd, belefogtál v.mi tornába, vagy csak alapból kevesebbet eszel?). Az első hét a legszarabb!

Lívia!
Ha olvasol: Valamikor Timinek is mostanában van a szülinapja, ugye?Mert boldog szülinapot Neki is ám! :)

lola77

Sziasztok

Lola
Persze hogy olvaslak benneteket,csak már nemigen tudok beleszólni a témákba:))). De azért néha jelentkezem.
Timi 18-án lesz 3 éves,most vasárnap tartjuk,majd hétfőn rakok fel képeket. Köszönjük előre a köszöntést.

Ági
Gratula neked. Vigyázz magatokra. Fosós hányós vírus megint van lehet az kapott el egy kicsit. A normaflore az jó ötlet érdemes kipróbálni. Dorkának boldog szülinapot. Miket kapott ajándékba?

Na mentem mert nagyon fáj a fejem
Üdv mindenkinek
Lívia

Kép
slivia

Sziasztok!

Lola
megpróbálok kevesebbet enni/édességet nagyon leredukáltam :lol: /,meg tornázni......remélem lesz kitartásom!!!!!!!!!!

Ági
jobbulást neked!!!!!!!!!!!!Normaflore az tényleg jó,mi is szoktuk használni.
Képeket várjuk majd Dorkáról :wink:

Még pár képet teszek,aztán,megyek aludni.
Más is rakhatna fel képeket,vagy ez csak az én mániám?? :lol:

Őszi sétáltatás
Kép
egy kis pihi :wink:
Kép
kicsi anyuci :P
Kép
nagybátyám építette nekem :D
Kép
fő a kényelem.......
Kép

egy újabb torta megrendelésem :P
Kép Kép

Elfoglalva....

Kép
Niki barátnőtől kapott koronával...
Kép
és a barátnőnél....
Kép

éhes csajok lebuktak... :lol: :lol:
Kép

Jó éjt,sziasztok:Erika

cseriviola

Sziasztok!

Erika jók a képek mint mindig,ari a Viki babakocsija és szupi a torta,nyam-nyam.. mostanában mindig kivánom az édességet.Kicsit vissza kéne fogni magam.

Gabi!
Jó hogy nincs komolyabb baja Daninak,nehéz lett volna korházba menni vele.

Dorkának és Timinek Nagyon boldog szülinapot kivánunk.

Lola,Szilvia Köszi az infot vérvétel ügyben,remélem kibirom valahogy. :twisted:

Zsani!
Érdekes nekem is több a "nyavalyám" mint a másik kettőnél,sokkal szarabbul viselem.a lábaim nekem még nem görcsölnek viszont az izületeim állandóan fájnak.

Lola én is elmentettem a számodat ne kelljen mégegyszer leirni.

Csajok nem megy valaki véletlenül a bababörzére?még sose voltam de most szeretnék elmenni,csak az én páromat sajna nem nagyon lehet ilyesmire rászedni.

Na megyek mert Ati nem akar aludni,1 hete ez megy pedig korán fürdik ,vacsizik.

Jó éjt mindenkinek

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Ja akartam kérdezni nem érdekel valakit egy kis téli "rugi" ugy értem overál,bundazsák alá?

Nemrég vettem de rájöttem hogy nekünk nem lesz jó lévén márciusi baba mikor meglesz még kell az overál ez viszont nagy,mire jó lenne meg meleg lesz. 1290-ér vettem 1000-ért odaadom.62-es van benne de szerintem nagyobb. Kép
Kép

Kép

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

ja és egy-két pocifotó

Kép Kép

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Sziasztok!

Erika:
köszönöm szépen (köszöntés)!

Jók fotók, torta is gyönyörűséges! Én is raknék fotókat, de most nincsenek újabbak, itthon nem sok minden történik :( Majd ha lesznek, rakok.

Rita: ari a rugi, de nekünk már kicsi, 68-ast hordunk már.
Hatalmas a pocid szerintem. Nekem ennyi idősen egyikkel sem volt ekkora, a végére lett mindig hatalmas.

De Zsankának is hatalmas a pocija szerintem, egyik nap, amikor taliztunk, láttuk.

Velünk minden ok. Emese nagyon ügyes, továbbra is. Tényleg néha elcsodálkozom,mennyit fejlődött két hónap alatt. Az írása is nagyon szép. Dícséri a tanítónéni is, a rajszakkörös néni is. Ki is állították egy rajzát, a szakkörösökéből azokat, amik szépen. Hiányszakmát kellett rajzolni rá. Emese női ruha szabót, vagyis "menyasszonyi ruha varró nénit" rajzolt. Mondta a rajzszakkörös néni, hogy az egyik rajztanár Emeséét szúrta ki, hogy milyen aprólékos, színes. Tényleg... dagad a mellem a büszkeségtől!!!

Dórim, Bencém alszik, kivételesen egyszerre, úgyhogy megyek is, vasalok.

Lola: igen, kicsi gyöngyöket vegyetek és próbálja meg Soma, hogy ne menjen ki a vonalból színezésnél és kis, apró mozdulatokkal színezzen, ne satírozzon. Ez fejleszti az írást. És tényleg.

Na megyek, sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, Rita: és ha enyhébb a március, pont jó lenne az overál. Vagy ha hidegebb az április....

Kép
Kép
Kép
emesedora

ági01: köszönöm szépen az útbaigazítást! Valaki itt már jelezte, h az UH-ot a kórházban csinálja, csak nem sikerült felhívnom még.

Kép
Kép
newcdina

jah képzeljétek tegnap kellett (sima) uh-ra mennünk és Doktor úr első kommentje: "de golyó fejű gyerek" :-) Jót nevettem rajta:-)

Kép
Kép
newcdina

EmeseDóraBenceanyu,Szilvia1981 nagyon boldog névnapot!

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Sziasztok!

köszönöm a névnapi köszöntést :D

KépKép
szilvia1981

Sziasztok!

Köszönöm szépen Rita.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Szilviáinknak én is Boldog névnapot kívánok!

Lola!

Köszönöm a felajánlást. Élni is fogok vele. Mentem a számod!

Remélhetőleg Dani, hogy mostmár megkapta a megfelelő gyógyszert jobban lesz. Tegnap kezdtük az antibiotikumot este és reggelre már hurutosan köhögött. Még ma is nagyon aluszékony. Tegnap is 2x aludt, ennek köszönhetően este 10-kor is alig bírtuk lefektetni.
Örülök, hogy nem kellett kórházba vonulni, mert nem is tudom mi lett volna. Biztos nem hagytam volna magára egy percre sem, de nekem sem jó egy kis széken ücsörögni. Ilyenkor szembesülök vele, hogy milyen nehéz lesz majd elengednem, hogy ha óvodás lesz. Neki a bölcsi kimarad, mert itthon leszek a másikkal.

Nekem is kapar kicsit a torkom. Annyit jártam a gyerekrendelőbe, hogy nem csodálkoznék ha Dani baciján felül még összeszedtem volna valamit. Tegnap nagyon szédültem és a hideg is rázott egy picit este. Most meleg teát iszogatok. Úgy is már úgy vágytam valami finom teára.

Ma megyek nőgyógyhoz. Kivi vagyok mi a dolgok állása.
Kolléganőmnek ma indították meg a szülést. Már 1 héttel túlhordta, pedig 4 hete szed homeós tágulást segítő bogyót. 2 ujjnyira ugyan nyitva van, de semmi több. Se fájás szerű, semmi. Nagyon izgulok érte is.

Newcdina!

Lassan majd Te is babázhatsz. Kb 4 hét van köztünk!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Köszi az ötleteket,hála istennek már tegnap ebéd után nem volt semmi bajom,este Dorka tortájából is tudtam enni,lehet csak valami gyomorrontás volt....felhívtam a dokim azért,és ő azt mondta hogy ha nincs láz,akkor semmi baj,mert ha van láz,azt kell csillapítani,mert az okozhat károsodást a magzatra,j aés persze nagyon örült nekem,és vár a rendelőjébe :D ....

Newcdina!
A Vargát hétfőn 9-10-ig lehet tutira hívni,akkor ad időpontokat!

Dorka nagyon várta az esti bulit,már alig bírta kivárni,hogy apja hazajöjjön.Férjem hozott héliummal töltött lufikat,na az nagyon tetszett Dodónak,és a végén meg Balázs egyett beszippantot,és úgy énekelte Dodónak a szülinapos dalt,hát jobb hangja volt így,mint amúgy,na ezt megírtam :D
Ajándélot nem sokat kapott,mert mindjárt itt a mikulás,és a karácsony,meg amúgy sem vagyok annak a híve hogy sokat kapjon,mert a bőség zavarában nem tud mihez kapni....kapott egy autópályás szőnyeget,de csak kicsit engedtem venni,mert mégiscsak lány,és hog ynéz ki ha a szobájában olyan szőnyeg van,,,ezt össze lehet hajtani,és elrakni(persze nem engedte eddig összehajtani,de sebaj) :oops: ,ja meg egy olyan társast,aminek meg kell keresni a párját,és elem kell bele,és h aeltalálja pl:az egyik bohóc milyen színű ruhában van akkor világít,de 12 féle táblázat van,sztem tök jó..ennyit kapott tőlünk,a nagyszülőktől úgyis kap még ajándékot....

Na akkor jöjjenek a képek!!!
Kép
a végén meggondolta ,magát és kutyás tortát kért,nem verdásat...
Kép
Kép
Kép
Kép

Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok!

Rita
aranyos pocid van :lol:
azt az overálla lá való vastag rugit,szerintem is nyugodtan tedd félre,mert március-április még lehet hűvösebb.
szép színű a gyerekek szobája!
Kicsi együtt lesz a nagyokkal vagy neki külön kis szobája lesz?

Ági
szuper,hogy már jobban vagy!
Dorka nagyon aranyos a képeken,guszta a tortája is!
Igazad van,hogy nem kell elhalmozni játékokkal a gyerekeket,mert a bőség zavara......
Vikinek mi is karira és névnapjára pár apróságot fogunk adni,így decemberben eloszlanak 3 felé a már megvett ajándékok
:lol:

Edi
írtam privit :lol:

Sziasztok,megyek a Müllerbe :lol: :Erika

cseriviola

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?