Új privát üzeneted érkezett!

Gabici: Dejó, hogy hazaengedtek hétvégére. A méhszájad maradt? Ugye az nem nyílt tovább? Keményedésem nekem is vannak, de próbálok keveset csinálni. De Flóra mellett csak akkor pihizhetek, ha ő is alszik. Hordozót olyat vegyetek, amit bele tudtok rögzíteni a babakocsiba, ha elalszik útközben ne kelljen kivenni belőle. Az ABC Design nem rossz, én Graco párti vagyok. Kép

Karmen: Szerintem próbáld ébresztgetni kb. 3 óránként is. Flóra is ezt csinálta velem 6 hetesen a kórházban. Mondjuk ott nem az ő ritmusa volt a 3 óránkénti szopi. Otthon 2 óránként kért cicit. Gyerekorvost megkérdezted már, hogy nem-e lehet sárga? Jobban vagy már?

Pólya: Szerintem egy pici baba nem takarózik ki,mivel még nem forog, mozgolódik annyit. Flórát egy nagyobb takaróba úgy tettem bele, mintha pólya lett volna, úgy aludt. De nem volt gond a megfogásásval, pedig ő sem volt óriás bébi.

Tünde: Én Flórával nagyon vártam milyen is lesz a szülés, kíváncsi voltam nagyon. De a kistesóval biztos be leszek tojva, mert már tudom mi vár rám. De nagyon várom a nagy találkozást. Most biztos más lesz és tudom, hogy úgy alakul, ahogy én szeretném. Hasamra teszik meg egyebek, ami a Flóval kimaradt. Tudom jó kezekben leszek és szerető gondoskodásban lesz részem választott, kedvenc szülésznőm által. Remélem olvassa!

Flóra ma kimondta azt, hogy kulcs, kúcs. Az l betűt nem nagyon lehet hallani.

Angi: Tök jó volt egy kicsit beszélgetni.

Gabi3
inecsg
 
 


Nekünk is Graco (vmi traveller típusú) kocsink van, ez a második, az első egy használt 3funkciós kocsi volt, szerettük azt is, de ez jobb. A mai napig, ha nagyon akarom, fel tudom vinni gyerekestül is bárhová, pl. Nagyáruház (ha nincs kedvem körbe menni. A Gracot a Corában vettünk, akciósan, májusban volt 16.990,-Ft.

A szülőszoba szerintem nem durva, de néhány dolgot azért nem értek benne.

Jó volt a klub, Lotti kitombolta magát, főleg a csúszdán, ott mászik föl, ahol le kéne csúszni.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29
 
 


Sziasztok!

Végre újra itt. Otthon nem jó a modem, ezért nem tudtam levelet küldeni.Szerencsére itt anyóséknál állandó internet van..

Megnéztem a babáitokat a profilokban, mind nagyon szép! Majd én is rakok fel.

Melinda! Kérdeztél a szüléseimről, mindhárom viszonylag gyors volt.A második talán a legkönnyebb,mint általában(.. hadd vigasztalja ez a kistesóra várókat!)
Pólya: Én használtam egy rövid ideig, első babánál jó ha van, hisz nincs még elég gyakorlat a fogásban , ráadásul elég alá egy kombi. v kising, ami egy újszülöttnél nem elhanyagolható szempont(utálnak öltözködni).Jól is érzik benne magukat.

Voltunk a héten tanácsadáson és Benedek 8150 g, 70 cm.Pont 7 hónapos volt, aznap este fel is állt a kiságyban.Az utóbbi 7 hétben csak 350 g-ot hízott.. Veletek is volt ilyen?

Nórinak és Kármennek gratulálok a babájukhoz!

Kashmír! Mielőbbi babázást kívánok neked! Érdekes a neved- 1-2 hete pont kasmíri népmeséket olvasok a gyerekeimnek, nemrég került valahonnan elő a könyv, még anyukám kapta,( van vagy ötven éves..)

Gabi3! Olvastam valamelyik régi hsz-odat, nagyon tetszett benne az elszántságod a kórházi babázással kapcsolatban! Meg kell érteniük a kórháziaknak is, hogy az anya szava a döntő,nekik elsősorban a segítés és a támogatás a feladatuk.Pl ne adjanak tápszert, ha én nem engedem (szerintem a természet tudta, hogy mit csinál),ha egyszer az a norm, hogy 2 napig nem nagyon van tej, akkor addig a baba sem fog éhen halni..főleg, ha ott van az anyja mellett...

Na , befejezem mára, álmos vagyok.
Puszilok mindenkit. Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika
 
 

 
 

Sziasztok!

Mucska, a mélt megkaptam, de semmi nem volt benne. :-(

Gabi, a méhszájam maradt 2100 hál' Istennek.

Gabici
gabici
 
 


Sziasztok!
Remélem, mindenkinek jól telik a hétvége! Nekem sajnos nem tökéletesen, mert a könnyes búcsú a fogorvostól elég rövidre sikerült. Tegnap ugyanis ismét kiesett az egyik első fogamból a tömés (már másodszorra). Ill. nem esett ki, mert a mellette levő fog nem engedi, de más nem tartja. Holnap nyilván ismét fogorvoshoz megyek.
Ráadásul éjszaka nagyon égett a gyomrom+gyomorsav. Épp tegnap este mondtam a férjemnek, hogy biztos lejjebb ment a baba, mert mostanában nem szokott égni a gyomrom. Na, eddig tartott.

Gabici!
Jó, hogy hazaengedtek a hétvégére! Vigyázz magatokra! Remélem, minél hamarabb hazaengednek a kórházból.
Én csak a pólyabetét árát ismerem. Anyu tegnapelőtt vett egy újszegedi bababoltban:999,-Ft volt. A huzatot nem tudom, mert nekünk van 2 db.

Gabi!
Nekem is tetszik a határozott hozzáállásod. Teljesen igazad van. Én is szeretnék kellően határozott lenni, de nekem kórházban nem nagyon szokott sikerülni. Mindig nagyon szerencsétlennek és elveszettnek érzem magam, ha kórházban kell lennem. De azért most megpróbálok valamennyire erőt venni magamon. Végülis most már nemcsak magamért leszek felelős.

További szép vasárnapot mindenkinek!

PTünde
ptünde
 
 


Gabi! Pénteken voltunk a gyerekorvosnál, szerencsére nem sárga. Este evett 100 g-t 3-kor aludt el, most 8:30-kor ébredt. Viszont reggel megint megevett 70g-t. Én is azt gondolom idö kell neki hogy kialakuljon egy napirendje.
A hasam már kevésbé fáj, már fel tudok kelni, ujra szoptatok. Fájdalomcsillapitot se szedem már, csak ha hirtelen van nagy fájdalom.

Gabi, Erika! Én is kértem a korházban ne adjanak tápszert a babának, a hütöben is ott volt a lefejt tej, mégis rájuk kellett szolnom, ha már nem tudom megetetni mert éjjel alszik, akkor legalább adják oda a saját tejemet! Ezek után mindig figyeltek erre, de tudom tápszerrel is megtömték néha. Én is mérges vagyok miatta.
Nekik igy kényelmes, volt 20 baba.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Angi!
Milyen gyakran merül le az elem a légzésfigyelőben? Virágot nem zavarta, hogy amikor bekapcsol akkor is pittyeg?

Nóri
norcee
 
 


Gabici!

Elküldtem megint , de most nem Outlookból. Most remélem el tudod olvasni!
Mucska

Andi
Kép
mucska
 
 


Sziasztok!

nagyon köszönjük a biztató szavakat és hogy annyian szorítotok értünk! Már akkora a szurkolótáborunk, hogy nem érhet minket baj...

Angi!
Köszi a koraszülöttes topicba való invitálást! Már bekukkantottam, de sajna, még nincs időm igazán csatlakozni. De számítok a segítségetekre és én is szívesen megosztom Veletek a tapasztalataimat, hisz' már én is majd' egy hónapos PIC-es öreg róka vagyok... Azért ha megengeded, majd inkább itt vagy e-mail-ben kérem a tanácsodat/otokat!

Bercike továbbra is keményen küzd, már két súlyos fertőzésen és két műtéten esett át - a második alkalmával kapott két kis stómát a pocakjára. Gyakorlatilag születésétők kezdve nem tudták táplálni, három napja kapja atejecskét, napi hatszor - most már - 4 grammot. Az emésztése is beindult végre, csak épp szegénykém mostanára fáradt el annyira, hogy aszívecskéjével és alégzésével is problémák támadtak. Visszakerült gépre, de csak rásegítést kap és reméljük, ezt sem igényli sokáig.

Marcicsek egészen jól tűri a helyzetet, igyekszem estére mindig hazajönni és ez sokat jelent mindannyiunknak.

Remélem, hamarosan több időm és energiám lesz betérni Hozzátok, addig is vigyázzatok magatokra és a babukákra!

Puszi,

Anita
fanita
 
 


Tünde és Gerika: Muszáj határozottnak lenni a kórházban, ha már Flórával nem tudtam együtt lenni, akkor a kistesóval muszáj. Először én is mulya voltam. Biztos fáradt leszek, de valahogy hozzá kell szokni, otthon is én fogom ellátni a babókát, sőt még Flóra is otthon lesz velem. Persze lesz segítségem, de nem örökké.

Fanita: Nagyon nagyon drukkolunk Bercelnek. Most már csak növekedjen ne legyen semmi baja! Miért kellett kivenni olyan korán? Mielőbbi hazatérést kívánok Nektek!

Karmen: Örülök, hogy javulsz, biztos jó alvó lesz Orsi. Kép Azért igazán nem kellene már most fogyóznia.

Amit Karmen is írt, sőt régebben még Gabómamó is, hogy hiába kérték, hogy ne adjanak tápit meg pótlást, akkor is megtömték. Sőt Gigi is mondta, hog még megfigyelés alatt már adtak Virágnak cukroslötyit.

Nina: Még jó hogy valamelyik nap írtam, hogy azóta, hogy szedi az immunerősítőt nem volt beteg... természetesen elkapott valami nyavalyát. Csak folyik az orra, de az rendesen, meg volt egy kisebb hőemelkedése, meg egyszer 38,3. Kapott gyorsan homeogyogyót. Szépen megeszegeti, olyan aranyos.

Gabi3
inecsg
 
 


Gabómamó: Boldog szülinapot Simcinek! Hogy telt a babazsúr?

gabi3
inecsg
 
 


Sziasztok

Próbáltam visszaolvasni, de feladtam.
Köszönjük a jókívánságokat és a névnapi köszöntést.

Ágik, utólag is boldog névnapot kívánok. Kép

Gabómamó, Simcinek boldog szülinapot utólag péntekre, milyen volt az ünneplés? Kép

A kislányka mellett nem nagyon van időm semmire. Szegény nagyon hasfájós, főleg éjjel sír, nem nagyon tudunk aludni. Most próbálkozunk az Espumisannal, még nem igazán hat.
Szépen szopizgat igény szerint, bár valószínűleg nem eleget, mert a kéthetes tanácsadáson nem gyarapodott a súlya, így mérnünk kellene egy hétig, hogy mennyit eszik. Csak a kölcsönzött digitális mérleg össze-vissza mér, volt olyan hogy szopás után 30g grammal könnyebb volt Virág, mint szoptatás előtt...
Mondjuk a szopi időt nem szívta végig, így most mindig "piszkálom", ha nem szív. Remélem belendül a lány. A mellem nagyon érzékeny, remélem hamarosan megszokja az igénybe vételt. Garmastannal kenem, de akkor is fáj és érzékeny.
Van egy-két képünk, megpróbálom jövő héten feltenni a profilomba.

Karmen, jobbulást.

Fanita, mielőbbi felépülést és hajrá kislegény. +++

Gigi + Virág
gigi1
 
 


Gigi, próbálkoztál az édeskömény teával? Bocsi, hogy beleszólok, de tisztára mintha a saját naplómat olvastam volna vissza.
Nálunk is volt siribiri, aztán minden nap kapott édeskömény teát (kb. 3 hónapos koráig kellett) és ezzel meg is szűnt minden probléma.
Én is megpróbáltam az orvosságokat, amit ajánlottak, de kizárólag ez jött be.
Ha gondolod, kipróbálod, ha nem nem, de azért leírom.
6-10 szem édeskömény magra 1 deci forróvíz és kb. 10 percig hagyni, aztán leszűrni
én ahogy visszaemlékszem, 2 nap után síri csönd volt este, ha leszámítjuk a pukikat:-)))
a védőnőm elmagyarázta, hogy azért fáj a babucik hasa, mert az anyatejes babák hasában nagy légbuborékok vannak, ezeket nem tudja kinyomni magából
vannak szerek, amelyek ezeket a nagy buborékokat kicsikre szétzúzzák és azt már könnyebb kipukizni
én magam is ittam az édesköményt és a lánynak is adtam, ezek után nálunk minden rendben volt
(mellesleg gyerekorvos ajánlotta a receptet)
Babamama
babamama
 
 


Gigikém!

Nem tudom iszol-e valamilyen tejszaporító teát?
Mert van amelyik babának kifejezetten attól fáj a pocija!
A másik véglet ha nem iszol akkor próbáld meg mert lehet hogy az segít hogy egy kicsit könnyebb legyen neki!
Egyik babának ez jön be a másiknak az.
Mind a kettőre van példa a Pöttömökben.
Mellesleg várunk ott is nagyon. Sok értékes infót kaphatsz a tapasztalt öregektől. A legöregebb baba októberi születésű.
Megpróbáltam visszaolvasni de reménytelen igen nagy a termés.
A fiam albumába raktam fel új képeket akit érdekel:
http://babanet.hu/album/main.php?album=1196

Puszi: sEmese
semese
 
 


Sziasztok!

Megkaptam a húgom csomagját Londonból!!!
Szebbnél szebb babaruhák vannak benne. Tipegők, igazi babamelegítő (3-6 hónaposnak): melegítőnadrág, body+kapucnis fölső. Meg igazi farmer babacipő. Nagyon vagány. Meg nagyon édes tipegők. Legtöbbhöz van az anyagából vagy hozzáíllő anyagból előke is. Meg egy gyönyőrű babaplédet is kaptunk. Végre megvan a pici fehér tipegő is, amiben Tomikát haza fogjuk hozni. Minden annyira aranyos, már vagy 10-szer megnéztem de nem bírok betelni velük.
Amúgy minden OK, a fogorvoshoz végülis holnap tudok menni.

Karmen!
Jó, hogy már jobban vagy! További jobbulást kivánok!

Anita!
Drukkolok, hogy Berci minél hamarabb megerősödjön, és hazamehessen!!!

Gigi!
Kitartás! Biztos hamar belejön Virág a szopizásba!
Várom a képeket!

További szép napot mindenkinek!
PTünde
ptünde
 
 


SEmese!
Megnéztem a képeket! Nagyon aranyosak! A kisfiad igazi vidám mosolygós baba.
PTünde
ptünde
 
 


Délelőtt írtam egy hosszút, és elszálltKép((.

GAbi3! Jó volt találkozniKép)

Nóri! Elem sokáig bírja, pontos időszakot nrem tudok, de legyen otthon tartalék elem. ÖRülök, h kaptatokKép). NYomd bele egy párnába, és úgy kapcsold be!

FAnita! Hosszút írtam, megpróbálom újra összeszedni a gondolataimat:
NYugodstan írj nekem mélt: anya@kissvirag.hu
Szívesen válaszolok bárhol, ha tudok, és hülyeséget nrem fogok írniKép
A koraszülöttség egy különös állapot. Együtt kell élnünk azzal, h egy napon belül is kaphatunk 3féle hírt, ami vagy jó,m vagy rossz, és ezek fokozatai. Folyamatos, fejlődés, és visszaesés napról napra... NAgyon nehéz, de arra kell koncentrálni, h flyamatában az idő nekünk dolgozikKép. A randa gép hamar lekerül, és szabadon lélegzik a szépnevű gyerek;). A 4ml szép mennyiségKép. Minél több teje4t fogad be, annál jobban ellenáll a fertőzéseknek. NAgyjából 20-25mlnél el lehet hagyni az infúziót, és onnantól csak tejjel fog tálpálkozniKép. Utána lehet szopit, cumit próbálniKép.
De eddig még sok idő eltelik, lesz még visszaesés, és soksok fejlődés. NAgyon szorítunk BErcelnek! HAjrá!!!
TEjed van? MEnnyi? Milyen a picetek?
Puszillak!
.:ANGI:.

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Szijasztok!

Fanita! Nagyon szoritunk nektek, irj, amikor csak tudsz! Berci nagyon ügyes baba!

Enikö! Neveken még nem gondolkodtunk, lusta vagyokKép

Nóri! Nálunk Hanga szinte soha nem bukott, véletlen igy sikerült, de én is ezt hallottam, hogyha szopi közben többször meg van büfiztetve, akkor nem bukik olyan sok tejcsit szopi után.

Tünde! Hát akkor te már tényleg a finisben vagy. Én ma kezdem a 3.harmadot, olyan hihetetlen, hiszen még csak most kezdtem terhes lenni, aztán tessék.

Zsófi! Ne is mondd az IKEA-t, én imádom! Lexivesebben mindent ott vennék!

Gabi3! Ha minden igaz, az a lány, aki kiment a filmnézésröl, az a barátnömKép

SZijasztok, Lara
lara
 
 


Sziasztok!!
Bogi már megint hányt Kép miért van az, hogy bármi baja van, az hányással indul nála???? Láza is van, szerintetek vigyem azonnal dokihoz?
Az éjszaka kicsit köhögött, de nem volt vészes. Tegnap voltunk a jáccótéren, jó kis szél volt, de be volt öltözve. Lehet, hogy megfázott? De ha hány is, akkor vírus lehet nem??? Nem tudom, vigyem az ügyeletre? Elég rosszul néz ki Kép
A láza 37,9 adtam neki panadolt, de kihányta azt is Kép
Mennem kell
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Voltunk ügyeleten. Vírusos, légcsőhurutot szedett össze. Kapott lázcsillapító kúpot, meg hányás elleni kúpot, meg hörgőtágító kúpot. Tele lesz a popsi Kép Szombaton volt apuci egész délután itt volt. Most beszéltem vele telefonon ő is beteg. Lázas, köhög meg ő is hányt. Na szép, elkapta tőle a Bogi!!! Remélem hamar meggyógyulnak! ++++
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Fanita! Drukkolunk Bercinek, hogy hamarosan hazamehessetek.

Lottinak tegnap reggel óta folyik az orra, de nem vészes, szerintem holnapra nem lesz semmi baja se (remélem). Képzeljétek, adott orrcseppet a babájának.

Enikő! Avval, ha elviszed orvoshoz, nem ártasz vele.

Nóri! Lotti nem bukott soha.

Ma anyám kiakasztott. Meséltem neki, hogy mekkorákat pukizott Lotti, és utána kakilt egyet. Erre anyu, miért nem ültettem rá a bilire, mondtam, hogy nem is gondoltam rá, erre ő, hát így soha nem lesz szobatiszta a lány. Elegem van ebből. Elképzeltem Lottit az esküvőjén, pelenkában...Ha-ha-ha.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29
 
 


Mielőbbi gyógyulást Boginak!

Melinda és

Kép

Kép
melinda29
 
 


Melinda: Ezek a nagyszülők...KépHa már egy kölök elmúlik egy éves már bilire akarják szoktatni. Én is mondtam már, hogy biztos nem fog pelusban oviba menni, de hogy az esküvőjére...Kép

Enikő:Jobbulást Boginak. Flóra is taknyos, de csak tegnap volt az ma már napközben még hőemelkedése sem volt. De este belázasodott, és szerintem most is be fog. Az a baj, hog éjjel nem eszi meg a Panadol szirupot, így kúpot kellett neki adni. Lehet hogy Bogi ilyen hányós. A férjem pl. hasmenéses.

Lara:A fiát Donátnak hívják, ugye? Mert akkor tényleg a te barátnőd! Nem tudom, hogy tényleg félt-e a szüléstől. Én is úgy érzem, hogy gyorsan repül az idő, nekem már kevesebb mint 8 hét van hátra!

Gigi: De jó, hogy újra itt vagy egy kicsit! Nézted már, hogy a lefejt tejed ha kihűlt a hűtőben mennyi zsír csapódik ki a tetején? A mérleg meg csak idegesíteni fog. Nekünk volt itthon mérlegünk, de csak egy nap egyx mértuk fürcsikor. Szerintem talán egyx-kétx mértem meg szopi előtt után. Elég volt a kórházban méricskélni. Mi is szenvedtünk a hasfájástól. Lehet, hogy a tejszaportó teától fáj a hasa. Próbáld ki egy-két napig ne idd. Az Espumisant mi is használtuk azt nem mondom, hogy használt is. De megfogadtam, hogy a kistesónál nem használok semmit. Gabómamó használt valami újat Simcivel.

Kistesó majd ki rúgja néha az oldalam és a bordáimat. Erős kiscsákó lesz! Azért remélem kíméletesen fog előbújni. Flóra olyan kis óvatos volt. Nem rugdosódott ilyen nagyon.

Gabi3 (32+3)
inecsg
 
 


Sziasztok

PTünde
Sajnálom hogy nem sikerült elbúcsuznod a fogorvostól véglegesen, de majdcsak vége lesz már.

Fanita
Nagyon örülök hogy "viszonylag" jól vagytok és hogy a kis Bercel is erősödik.
Annyira szoritunk.Sokszor gondolok rátok.Amikor arra járunk amerre laktatok mindig eszembe jutsz, hogy hogy lehettek.


Enikő
Szegény Bogi Kép
Remélem már jobban van attól a sok "tömitőanyagtól", és nem lesz vele semmi gond éjszaka.

Szilvi
szedem
 
 


Sziasztok!
Jobbulást a babukáknak! Ez a fránya időjárás hozza a megfázást és a vírusokat is.
Egy jó van a sok rossz között, legalább szokja az immunrendszerük.

Segítsetek, hogy szoktátok a spenótot és a karfiolt elkészíteni a babuciknak?
Babamama
babamama
 
 


Babamama

Az az igazság hogy én pont ma csináltam spenótot.
Most már rendesen készitettem el rántással, tejjel.Egykis főtt tojás sárgáját törtem bele Ádinak.
Ezelőtt ahogy főztem a spenótot raktam mellé egy kis krumplit és utána amikor megfőtt turmixoltam rajta egy gyorsat.
Vagy esetleg még ugy is csináltam hogy raktam bele egy kis babatejet hogy legyen egy kis tejes ize.Én mostmár kajába bele rakom Ádinak a tejet.
A karfiol mellé is szerintem raksz egy kis krumlit tuti hogy jó lesz.Én az ilyesmik mellé néha csirke husi helyett hogy változatos legyen turmixolok egy kis főtt virslit.Tök jó ize van.

Sok sikert hozzá.És persze jó étvégyat.

Szilvi
szedem
 
 


Enikö, Fanita% Mielöbb erösödjenek meg a picik!!! Drukkolok nekik! +++++

Hála Ninának most mérjük Orsit, ugy tünik a napi adagot nem eszi ugyan meg, de mágis elkezdett gyarapodni. Kiváncsi vagyok mit mond holnap a gyerekorvos mert nem értette meg hogy csak 5-6x tudunk enni. Egy alvo babát nem lehet megtömni.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


GAbómamó! MEnnyi idős is a manód pontosan?
MErt a spenótot én sokáig nem adnám. Uis csupa nitrát. HA mégis ezt főzöd, akkor feltétlen forrázd le előtte!!! EZ szabály, még kisgyereknek is... Úgy valamelyest lemegy róla a nitrát.
Amúgy régebben az első kaják között volt, de ma már nem ajánlatos. Én bizti nem adom a gyereknek 2-3éves koráig. Ui a vastartalma nem olyan magas, és nem is szívódik fel belőle jól. (egy felnőtt ember napi vasszükségletéhez napi 3nagy tányér spenótot kellene megenniKép ). Ha adod, csak egyszer egyen belőle, és max hetente egyszer.

Szilvi! Én nem adnék virslit a gyereknek. Olvasd el az összetételt, és beszélj egy húsüzemi dolgozóval! Soha nem adsz többet a gyereknek. Pl én még nem láttam olyan virslit, amibe ne lett volna ipari szallona...

Enikő! BOginak jobbulást! Kép

Mi már jobban vagyunk szerencsére.

Szép napot mindenkinekKép

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Sziasztok Mamák és Babák!

Szép napot mindenkinek. A környezetemben szinte mindenki náthás. Már én is várom magamon az első jeleket. Kép
A jelekről jut eszembe. Ti hogyan vettétek észre magatokon legelőször, hogy terhesek vagytok? Van valami biztos jele? Mármint a vérzés elmaradásán kívül? Napról napra figyelem magam, de semmi változásKép Pedig már nagyon szeretnénk.
Kashmír
 


Sziasztok!
Egész éjszaka fent voltunk. Bogi ha el is aludt pár perc múlva felsírtKép Semmit sem sikerült aludni még reggel sem. A láza 39,2 volt hűtőfürdőztem, kúpot adtam neki, vigasztaltam egész éjszaka....de ha kiment a hatáa a kúpnak a láza ismét felszökött Kép
Reggel voltunk a saját dokinknál. Megnézte és azt mondta, hogy lanrhingitis (hangszálgyulladás) ugyanaz, mint Karácson előtt ami volt. Erre a Bogi érzékeny. Úgyhogy a tegnapi ügyeletes doki rosszul diagnosztizált, és azt a hörgőtágító kúpot nem is kellett volna adni neki Kép
Most kaptunk Rhinatinolt, Fenistil cseppeket, meg valami rohamoldó pumpás sprayt, meg persze lázcsillapítót. Legalább 3-4 nap a lázas időszak, utána "csak" a köhögés marad...KépKépKép
És kérdeztem, hogy hol kaphatta el, mert ebben az influenzás időszakban direkt nem vittem sehova a Bogit (csak a játszótérre, de hát az nyitott). Azt mondta, hogy akár 1 azaz 1 db vírus a levegőből, elég ahhoz, hogy a gyerkőcöt aki erre érzékeny levegye a lábárólKép Úgyhogy erről ennyit. Az immunerősítő homeopátiás bogyó sem tud védelmet nyújtani a vírusokkal szemben. Egyébként azóta amióta szedi a Bogi, tényleg csak vírusos nyavalyája volt, bacival nem találkoztunk. A vírusok ellen igazából nincs védelem!Kép
Most gyógyulgatunk. Volt apuci, hozott banánt, mandarint, meg gyümilét a picilányának és elment a gyógyszertárba kiváltotta a gyógyszereket is, aztán álomba simogatta Bogit. Most elment haza pihenni, mert ő is pocsékul van. Tök ugyanúgy köhög (ugatva) mint Bogi.Kép

Remélem mindenki jól van, vigyázzatok magatokra és csemetékre!

Angi: Valyon akik a pickbe dolgoznak, miért nem szivesen esznek a saját termékeikből???? KépKép Én már voltam húsgyárban (sulival) láttam hogy milyen állapotok vannak Kép hát..szóval...igen én sem szivesen adok virslit, csak délhúsét. Abban is van mindenféle adalék, de legalább a gyár tiszta, rovar és rágcsálómentes Kép

Mennem kell ajáz a Bogi!!
Puszka
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Köszi a tippet, majd megnézem, hogy biospenótot lehet-e kapni.
Egyébként jó dolog a krumpli, de nagyon hízlal, nem?

Kashmír, szerintem nem kell ahhoz testileg rosszul lenni, hogy az ember tudja. Én valahogy máshogy éreztem magam, de nem tudnám semmihez sem kötni. Aztán vettem egy tesztet és kiderült, hogy pozitív, utána irány a klinika, UH: 5 hetes terhesség.
De onnantól annyit vettem észre, hogy bizonyos szagoktól fáj a fejem. Elajándékoztam egy csomó parfümömet és nem bírtam a cigaretta szagát sem. Ez 3 hónapig tartott, de nem volt hányingerem vagy ilyesmi.

Enikő, jobbulást Boginak! Én azért gondoltam jónak a Picket, mert végülis külföldre is exportálnak, csak meg kell felelni bizonyos követelményeknek. Mondjuk én annak idején a kenyérgyárban voltam.... Nem tudom, mi lenne, ha mindig ragaszkodnánk a steril dolgokhoz. Szerintem senki semmit nem enne. Persze a nitrát más dolog, majd igyekszem valami okosat kitalálni.
Babamama
babamama
 
 


BAbamama! VAn biospenót. A Szent IStván téri biboltban lehet kapni. Én amúgy azt sem adnám. VAn vmi sav, amit a spenót és sóska tartalmaz, és az nagyon nem jó. Segítsetek, ha vki bővebbet tud!
Virsli! Mi is veszünk időnként magunknak, szóval nem vagyok biománKép. De a gyereknek el lehet kerülni sokmindent, mert Ő még nem kéri. Majd, ha már kéri, 3-4évesen, adni fogok neki, vagy mi is ritkábban eszünk. De egy 1-2éves gyerek még azt eszi, amit adunk neki. Csoki helyett aszalt gyümölcsöt, gyümölcsjoghurtot... Házi készítésű joghurtot, nem Peti danonet, meg danoninot, túró rudit, stb... Fontosnak tartom, h az első éveiben a minimális adalékanyagot juttassuk a szervezetébe. LEsz rá még 70éve, h a maga "örömére", saját döntésből bevigye a többitKép. Én óvom ezektől, ameddig, amennyire tudom. És a megfelelő időben ezt a nagyszülőknek is el fogom magyarázni, és nem fogják tömni vackokkal!
De nem fogunk tanyára költözni biokertészettel, nem vagyok fanatikus, félreértés ne essékKép, csak ami tőlem telik...

Enikő! Húú, ez nem hangzik vmi jólKép

.:ANGI:.

.:Angi:.
angiszeged
 
 


BAbamama! A krumplit elfelejtettem. NEm hízlal a krumpliKép, csak olajban sütve. Ha főzöd, akkor ok. És főzőlével kell turmixolni, mert kifőnek a nyomelemek.
Én úgy szoktam, h vékony kis darabkákat vágok, és nagyon pici vízben teszem föl. Símán összeturmixolom a vízzel, és totál főzelék állagú. Sűríteni is jó más főzeléket!

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Babamama: Én sem adnék 1-1,5 év alatti gyereknek sem tejet, sem virslit. Én adtam Flónak spenótot, krumplival osszedarálva. De nem is tudtam,hogy ennyire nincs jó hatással a szervezetre. Azt tudtam, hgoy nincs olyan sok vas benne, mint azt régen hitték. Azért a krumpli jobb, mint a lisztes rántás.

Angi: Teljesen egyetértek veled az adalék anyagokkal kapcsolatban. Bár én most lusta dög vagyok és kap a Fló túró rudit, de szigorúan csoki nélkül. Meg kinder tejszeletet. Főleg alma mellé uzsinak. Előtte nem eszek soha csokit, mert nem szertnék neki adni,addig míg ő nem kéri. A nagyszülők már télapóra egy szem csokit nem mertek hozni neki, sőt nekünk sem! Csak gyümit, meg játékot. Az egyik rokony meg már tavaly húsvétra egy óriás csoki tojást vett a Flórának. Nyilván még nem volt 1 éves sem. Azóta is ott van, hozzá sem nyúltunk, ráadásul nem is igazi csoki, hanem nugát.

Mi Orsi baromfi virslit soktunk venni.

Enikő: Szerintem minden gyárban lehet találni kifogásolni valót. Gyógyuljon Bogi! Esetleg ha elviszed Bogit homeopata orvoshoz, ő adhat olyan gyogyót, ami meggyógyítja a hangszálgyuszit, legközelebb.

Flórának tegnap este kutyabaja sem volt. Ma sem volt még hőemelkedése. Gyorsan kilábalt. Most már csak nekem kéne kikecmeregnem a náthából.

Karmen: Ugyan Flóra súlyilag nem hozzámérhető Orsihoz, de hazatérve a kórházból egyx sem mértem meg, pedig volt mérlegünk. Az akkori 2500g-os gyerkőc adagja 7x70ml nyámnyám volt. Ehelyett ő napi 10-12x evett akármennyit. Az a lényeg, hogy már gyarapszik!

Gabi3
inecsg
 
 


Sziasztok

Angi
Hetente max 1x kap Ádi spenótot de van amikor 1x se.
Sajna ha azt nézném hogy mibe mi van akkor semmit se ehetne.
Persze mindenkinek a szive joga hogy mit ad és mit nem.Ezt nem azért irtam, vagyis abszolút nem rosszindulatból csak úgy.
De tényleg nem!!!!!
Persze azért köszönöm hogy leirtad mert a spenótról nem tudtam hogy "gázos" vagyis azt hallottam hogy le kell forrázni de azt nem hogy miért. (De most fagyasztottból csinálom)
Csak már sokszor uncsi hogy ezt ezért nem ehet azt azért nem ehet...
1 éves koráig OK de egy életen keresztül nem nézhetem hogy mit egyen és mit ne.
Mindegy ezt jól kibeszéltük.Hiszen azért vagyunk és van a topik Kép
Ja és a virsli.
Anno voltam a Pick-nél gyakorlaton....
Igaz kár volt.Egy darabig én se ettem meg a parizert. Kép
Az az igazság hogy a Pick virslit azt útáljuk katasztrófa minőségű.Mostanába Kométát veszünk annak legalább virsli ize van.
Az "vigasztaljon" hogy a többi felvágott se tartalmaz különb összetevőket.
És persze azért enni valamit kell.

Most egy kicsit eldugulok.
Remélem nem irtam nagyon durván ugyanis abszolút nem akartam. Sőt...

Szilvi
szedem
 
 


Sziasztok!

Ma voltam az utolsó tanácsadáson. Végre. Akkora szél volt, hogy majdnem lefújta a fejemet.
Délután pedig voltam a fogorvosnál, és ismét érzékeny búcsút vettem tőle. remélem, most már tényleg kicsit hosszabb időre.
Holnap megyek az első CTG-re, kiváncsi vagyok, mit mond a doki. Amúgy jól vagyok, én még mindig nem érzem, hogy keményedne a hasam, inkább csak picit fáj néha.

Enikő!
Boginak jobbulást kivánok!

Karmen!
Örülök, hogy Orsi gyarapszik, most már biztos minden rendben lesz. Én nagyon kiváncsi vagyok, hogy Tomi hogy fog enni, aludni stb.

Kashmír!
Nekem július elején nyaralás közben derült ki, hogy babát várok. Itthon még mérgelődtem, hogy most persze nem jött meg időben, máskor bezzeg mindig pontos, de aztán csak nem akart megjönni. Kb. egy hét után reggelente nem nagyon kivántam a kávét (pedig egyébként imádom). Kb. 2 hét kimaradás után kezdtem émelyegni napközben (amúgy a napi 20-25 km-es túra mindennap megvolt), meg nagyon hirtelen nagyon éhes lettem, és nagyon megkívántam bizonyos kajákat. Mivel Zebegényben - ahol voltunk - nem volt gyógyszertár, ezért csak kb. 2 hét késés után tudtunk tesztet venni a 3. faluban. Ez már egy pillanat alatt kimutatta. Aztán a hazafelé úton elkapott a rosszullét, és tartott 6 hétig.

Üdvözlet mindenkinek!
PTünde
ptünde
 
 


Enikő!!!!

Boginak jobbulást!!!!

Mi nem kaptuk el.
Holnap meglátogatlak benneteket!

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok!

FAnita!
Nagyon szorítok nektek!

Enikő!
Boginak jobbulást!

PTünde!
Remélem véglég "leszámolsz" a fogorvossal!

Gigi!
Szvsz, próbáld figyelni, hogy te miket eszel. Én pl. jól lecsökkentettem a tejes dolgok kajálását, tejet egyáltalán nem iszom (mondjuk nem nehéz megállnom, mert nem is szeretem magában, csak kakaóként, turmixként, de most azokat sem iszom), aztán vigyázni kell egy csomó "felfújós" kajával.

Voltunk ma a klinikán csipőszűrésen, és villámgyorsan túlestünk rajta, ahogy beadtuk a papírt már hívtak is be bennünket.

Biokaja - Én már alig várom, hogy kiköltözzünk Mórahalomra, mert én bizony azt tervezem, hogy a magunk részére kialakítunk egy kis biogazdálkodást, aztán, ha lesz rá kereslet, akkor esetleg továbbfejlesztjük eladásra is. Hiába no, férjem is, én is falun (sőt a férjem tanyán kezdte) nőtünk fel és nagyon megszoktuk, hogy a magunk megtermeljük ami kell, és akkor pontosan tudjuk, hogy miben mi van. Igazán ez az egyik legfőbb oka, hogy kikivánkozom már a koleszból.

Nóri
norcee
 
 


Sziasztok

Lányok köszi a tippeket hasfájásra, nem eszem felfújós kaját és tejterméket se nagyon. A Laktoherb teában van édeskömény, ezt iszom, bár most elhagyom hátha javulna a helyzet. Az Espumisan valszeg nem vált be, mert most éjjel végig sírt Virág, így nem volt alvás, bezzeg most napközben meg durmolt, én meg nem tudtam. Kép
Képet még nem tudok feltenni, mert nagy a mérete, kicsinyítéshez meg nem sokat konyítok.

Van valami ötletetek, hogyan lehetne a babát rávenni, hogy többet szívjon szopi idő alatt. Sajnos sebes mindkét cicim, így csak fél órát szopizhat rajta (hogy ne ázzon fel nagyon), de ez idő alatt nagyon keveset szív ki, bele is szunnyad, folyton "piszkálom" (muszáj mérnem mert nem gyarapodott a klinikai hazajövetel óta), utána meg tudok még fejni.
Előre is köszi a segítséget.
Karmen, nálunk sincs meg a napi előírt szopi mennyiség, elvileg nekünk 500 g-t kellene.

Kashmír nálam jel volt, hogy úgy éreztem megjött, de nem volt semmi Kép, és a teszt utána zebrás lett.

Boginak gyors javulást kívánok. Enikő mi is virrasztottunk éjjel, csak hasfájás miatt.

Nóri, mi csütörtökön akarunk menni csípőszűrésre, de jó hogy írod hogy gyorsan végeztetek. Nekünk valószínűleg uh is lesz a kötött csipő miatt, az úgy tudom elhúzza az időt. Nektek volt uh? Sokan voltak?

Gigi
gigi1
 
 


Sziasztok!

Angi, az oxalsavra gondoltal, de ez nem csak a soskaban van, hanem pl a paradicsomban, meggyben, grapefriutban, stb. Szerintem csak annak veszelyes, akinek vesekove van (mint nekem Kép)
Amugy parizert es virslit en sem eszem, a gyereknek meg plane nem fogom adni.

Tunde, volt garancia a fogaidra? Nagyon durva, hogy ennyi tomes kiesett. Remelem most mar minden ok lesz.Kép

Kashmir, nekem az volt az elso tunet, hogy fajt a hasam, minhta meg akarna jonni. No es hanyinger, de az csak kesobb.

Nori, meglatod, eljon meg az az ido, amikor nosztalgiaval gondolsz vissza a kolira! Kép

Vigyazzatok nagyon a babakra! Mindenkinek jobbulast kivanok! A kicsi Bercelnek kulon szoritok!

Agi
agi77
 
 


Szilvi! NEm volt bántó, amit írtál egyáltalánKép

Köszi Ági! NA emiatt a sav miatt nem ajálják még kisbaba/kisgyermekkorban sem.

Hú Nóri, ez tuti jól hangzikKép

.:ANGI:.

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Sziasztók!
Gigi:remélem,hogy ma este nem kell együtt virasztanunk.Jóbbulást Virágnak!

Zsófi:oké gyere csak saját felelőségedre.

Bógi még mindig bocsékul van,csak addig megy le a láza amíg a kup hat utánna visszaszökik 39 fölé!Éjszaka sem, és napközben sem tudott aludni, és ami a legnagyobb bánatom,hogy nem is evett!Inni is csak nagyon keveset!Egésznap sír!!-borzalmas!Kép

Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Enikö! Szegény Bogi, sokan szoritunk neki hogy mielöbb meggyógyuljon!! Hátha most éjjel már folyadékot is elfogad!

Gigi! nálunk meg tul laza a csipöje ezért kell szürés meg hogy nekem is van csipöproblémám.

Kashmír! nekem is ugy volt ahogy Gigi irta, azt éreztem megjön de semmi, akkor teszteltem végül.

Szilvi! egyetértek a virslivel kapcsolatban, de a Picknek is van jo virslije kb. 1000-1200 Ft-ért. Mi veszünk néha, az olcsobb viszont ehetetlen! A Komata szerintem is jo és olcsobb.

Gabi! Végre valaki aki nem akarja édességgel, mesterséges szinezékes, adalékadagos kajákkal tömni a babát! Mert tesom és anyu kiakadnak amikor kritizálom Csillust hogy 1 éves kora óta ilyeneket is kap. Mi a férjemmel 2 éves korig szigoruan tiltjuk ezeket, utána is csak elvétve engednénk meg.

Na kiváncsi vagyok holnap mint mond a gyerekorvos. Mert a napi adagot azért nem érjük el. 500g helyett van 350g. Hátmég ha mondom neki hogy az a fontos gyarapodjon nem az hogy mennyit bir enni.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Azért van olyan felvágott, sonka amin látszik, hogy tényleg húsból van. Olyat szoktunk enni.

Enikő: Boginak (náthás) gyógypuszik mennek!

Lehet, hogy hülyének fogtok nézni, de mikor Flóra haza került és hasfájós lett, akkor volt nagyon rossz, mikor fújt a szél. Igaz máskor is, de akkor különösen nagyon szenvedett.

Nóri: Te tudtál annó szerezni olyan gátelőkészító olajokat? Gondolok itt a muskotályzsályára és a orbáncfűre.

Jó éjt!

Gabi3
inecsg
 
 


Karmen: Szerintem is az a lényeg, hogy gyarapodjon az tök mindegy, hogy mennyit eszik.

Gabi3
inecsg
 
 


Angi
OK Kép

PTünde
Biztos minden rendben lesz a CTG-n.
Nagyon jó lesz majd hallani a csöpséget.
Egyébként még nem is mondtam, hogy Ádám is márc.2-án született.3-án szerettük volna mert a férjem akkor született de a kisöreg nem várt addig este fél 10-kor meglett. (pedig csak 2és fél órán múlt) Kép

Gigi
Sajna abban nem sok tanácsot tudok adni hogy hogyan tudna a picur többet szopizni mert nállunk pont a forditottja volt őrült sokat kajált Ádám.
Már kórházba utolso nap 100 ml-ket evett először nem akarták elhinni a csecsemősök, aztán amikor következő alkalommal is annyit evett elhitték.
2 hónapos kora körül már 180-200-nál tartottunk.
De tudják ezek a babák mennyi kell nekik.
Ha tudsz is fejni utána akkor biztos elég neki, majd kéri ha kell.Legfeljebb sűrűbben keveset.

Enikő
Boginak mielőbbi gyógyulást!!!

Szilvi
szedem
 
 


Sziasztok!

Fanita!
Drukk-drukk Bercelnek továbbra is! Kép

Angi!
A spenóttal az a "baj", hogy oxálssavat tartalmaz, remélem jól írtam. Le kell önteni a főzővizét, és tiszta vízzel összeturmixolni. Én eddig csak ezt tudtam róla.

Gigi!
A mellbimbónak nem szabadna kisebesednie, bármilyen hosszan van a pici szájában. Valószínűleg nem jól kapja be, azért lehet a baj.

Karmen!
Ha gyarapszik, nincs baj, ne aggódj! Kép

Enikő!
Boginak gyógyulást! Kép

Nálunk is betegek a gyerkőcök, de a nehezén talán már túl vagyunk. Már "csak" köhögés és orrfolyás van.

Ildianyu
ildianyu
 
 


Gigi!

Próbáld az anyatejet rákenni a mellbimbóra és hagyni hogy rá száradjon. Jobb mint bármi kenőcs!
Akarod hogy Virágról feltegyek képet?
Tegnap töltöttem le egy progit amivel le lehet butitani annyira hogy fel lehessen rakni.

Mosolygós napot kivánok mindenkinek, legalább ilyen mosolygóst:

Puszi: Emese
Kép
semese
 
 


EMese! NAgyon édeeesKép

Karmen! Enyim lány is mindig kevesebbet evett, mint "kellett volna". de pl ritkán is kakált. Volt, h 8naponta!!!
És soha nem is hízott heti 150grammnál töbet!
És most gyönyörű egészséges gyerekKép. NE aggódj, nem minden baba akar díjbirkozó lenni! BÍzz benne!
.:ANGI:.

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Gigi!
Nekünk nem volt Uh, csak sima tekergetés, olyan 10-11 között értünk oda, voltak rendesen, de csak azt kellett kivárni, hogy kijöjjönek beutalókat gyüjteni, és már szólitották is Magdalénát. 4 hónaposan kell újra menni.
Nekem az egyik mellbimbómon volt/van csúnya mély seb, és kinlódtam is vele hetekig, hogy anyatej rászárítás, levegőztetés, aztán megelégeltem és pár napon keresztül kentem Bepantennel, és javult. (Persze, hogy a krémtől-e vagy hogy már itt volt az ideje, azt nem tudom.) Meg az is segített, hogy abból a mellemből úgy szoptatom Lénát, hogy fölé hajolok, így csak akkor kapja meg a mellem, ha jól nyitja a száját, persze a hátam érzi is ezt a pózt rendesen.
Nálunk meg most éppen az kezd rendszerré vállni, hogy éjjel meg délutánig elvan úgy, hogy felválltva szopik a melleimből, majd estefelé "beőrül" és 1-2 órán kersztül (!) szopik büfiszünetekkel, na ilyenkor mindkét mellem kimeríti, meg én is annyira elfáradok, hogy csak odaadom Zolinak, csináljon vele, amit akar és alszom.
Szerintetek miért van ez?

A másik bajom meg még mindig a bukás, van, hogy semmi nem jön vissza, van, hogy megemésztett tej is. Nem tudom, hogy mi az a pillanat, amikor orvoshoz kell fordulni emiatt. Védőnőm össze-vissza rémísztgetett, hogy ez meg az, de igazán nem mondott normálisan semmit.
Zsófi, írj ha van időd, nálatok, hogy volt ez!

Kashmír!
Én nagyon érzékeny lettem a szagokra, reggel korán ébredtem (ami nem volt jellemző rá), stb... Mire teszteltem (39.) napon már biztos voltam benne, hogy pozitív lesz, csak Zoli kérte, hogy várjuk meg a szülinapom a teszttel. Aztán hetekig tartott mire feldolgoztam, hogy innentől minden megváltozik.

Nóri
norcee
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?