Új privát üzeneted érkezett!

Ilyen volt...
Kép

...es ilyen lett...
Kép

majdnem egy ev eltelte utan

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Kismok hova jártok turiba? Mi a Rózsa u-ba a 4. kerületbe, mondjuk nem járok, hanem eljutok szökőévben egyszer. Ott van játék turi is.
Ajándék szülinapra karira: csattogós lepke, nyuszis motor.
Cas egy barinőmnél valami különleges glettanyagot tettek a penészes falra, úgy hogy elötte tégláig leszedték a vakolatot, két éve nem penészedik neki.
Dorottya már csak 37 nap!!! J

Kép
nyafi

DRÁGA ZSÓFIA, NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!!!
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Boldog születésnapot Zsófinak! :P :D

Ma hoz haza apa libát (egészet), úgyhogy este libasütés-evés. Idei bort már tegnap hozott, úgyhogy a Márton napi libázásba idén sem lesz hiba. :P :D :D Természetesen tömött liba, amit most az idióta Négy Mancs-nak köszönhetően egy hónapra előre meg kellett rendelni. :twisted: Nálunk ez a nap az év egyik fénypontja, egy "saját ünnep" muszály-dolgok nélkül.

Kép
Kép
d0r0ttya

Sziasztok,

Most jó darabig nem voltam, pár napot anyukámnál voltunk, meg jó sok teendőnk összejött, úgyhogy bocsánat de nem tudtam végigolvasni mindent.

Borzasztóan megrendít a Botonddal kapcsolatos hír, egyszerűen el sem hiszem, nem lehet ilyen kegyetlen az élet. Itt sírok most is.
Annyira hittem a gyógyulásában és olyan bíztatóan javult az állapota a kis drága fiúnak. Valaki itt írta hogy nem lehet erre igazán mit mondani, és tényleg.
Lányok, szégyellem magam, hogy itt panaszkodtam a betegségemre, a Bálint hisztijére, stb... Hálásnak kell lennem hogy a sors hozzám nem olyan kegyetlen, mint ehhez a kis családhoz.
:cry: :cry: :cry:

Bálintka elengedett kézzel lépeget, kitárt karral egyensúlyozgat, olyan édes!
Mi is készülünk a pneumo-oltásra, jövő hétfőn megyünk tanácsadásra.
Akiknek még tápszert kap a babájuk: szerintetek van olyan, hogy egyszerűen megunja a baba?
Bálint mostanában a korábbi 200-250 g reggeli és esti adag helyett már csak jó ha 150-et elfogad. Lehet hogy már nem akarja a tápot? Majd megbeszéljük a doktornénivel. Szerencsénkre ő nagyon lelkiismeretes és kedves, imádja a gyerekeket. Apának is ő volt az orvosa.

Kép
melin78

Zsófikának BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!!!!

Rékácskának pedig utólag is Boldog Névnapot!!!

Cas!

Ma elküldöm a számot priviben.
Sajnos egy dolgot SOHA SENKINEK nem mondanak el az építőmesterek!

MŰANYAG NYÍLÁSZÁRÓ+KÜLSŐ SZIGETELÉS=ÓRIÁSI PENÉSZVESZÉLY és páralecsapódás

Csak akkor nincs penészesedés, ha tud szellőzni a helység és a hőhidakat is megszűntetjük. (ott csapódik le a pára ahol a hőhíd keletkezett)
Műanyag nyílászáróknál vagy napi 4-5 alkalmas 5-10 perces szellőztetés vagy egy spéci szellőzőnyílás beépítése kell az ablakba.Ez kb 20 000 ft, de a lényeg az, hogy van természetes szellőzés. (párom nyílászárózott 5 évig), ezt nem reklámozzák, mert akkor a kutyának se kéne a műanyag ablak.
Nem véletlen, hogy szomszédos országokban már nem Nikecellel végzik a szigeteléseket, hanem egy kőzetgyapotszerű 10 cm vastag ámde jól szellőző anyaggal és szép lassan visszatér mindenki a jól szellőző faablakra.És az sem véletlen, hogy külső szigetelés előtt elvben kellene készíttetni egy felmérést, amivel megszűrik a hőhidakat. Ez egy egyszerű infrás mérés, csak asszem ilyen 40 000 Ft körül van.

20 éves nyílászáró: sajna igen, ott szökik a meleg eléggé. Lehet ugyan szigetelni, de felújíttatni semmiképp sem érdemes.
És nem érdemes csak az ablakszárnyakat kicseréltetni (sokan reklámozzák ezt jó megoldásként), hanem a tokot is ki kell.

Párásítás: ez a 22-es csapdája, mert ugye a Krupp és a légúti betegségek megelőzésére kell párásítani is.
Erre a HIDEG párásító a legjobb.
Nomeg a páratartalmat is mérő hőmérő.
Konyhába páraelszívó, stb.

Szóval én ennyi okosságot tudok róla mondani, mert nyílászáró csere előtt állunk és körbejártuk a témát.
Hangsúlyozom, hogy semmi baj nincs a műanyaggal, ha valaki rászán még 20 000 Ft-ot ablakonként és beleépítteti a szellőztetőt is!!!!De ha erre a cégek felhívnák szíves figyelmünket, akkor be is zárhatnának.... :D :D

puszika csajok

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Hja múlt hét csütin megkaptuk a pneumot ellenit, és SEMMI mellékhatása nem volt!!!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok,

nagyon jokat nevettem a kepeken! Balintnak is nagyon tetszenek a babak, kirepul az olembol majdnem, amikor mutatom neki a kepeket :)

A kismotorra mikortol tudnak felulni, hajtani? :roll:

Tanulo kutyus:
En is mindig nezegetem, de meg eddig nem vitt ra a lelek, hogy megvegyem, es egesz nap ezt hallgassam... :D Lehet ciki, de semmi zenelos jatekot nem vettunk meg eddig neki emiatt, csak az agyra szerelheto forgos jatekat :oops:

Ki milyen tortat csinal 1. szulinapra?

Meg jovok majd csak iszonyuan buzolog :lol:
_jáde_

Sziasztok!

...én is most távolítottam el a bűzt.. :lol:
Lassan elalszik az ölemben.. :P

Gem
Zsófi nagyon édes!
Kép
Boldog Születésnapot a nagylánynak!

Milyen a tortája?

...én már keresgélek a neten...lassan december. :P

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Gem
Zsófinak Nagyon Boldog Első Szülinapot Kívánunk!
Csodaszép a kis egyévesed. :wink:
Kép

Ancsa
Rékának tegnapra boldog névnapot! :)
Nagyon édesek a copfocskák. :D

Cas
Sajnálom a penészedést. Az egy nagyon gonosz valami...

Kari, Mikulás
Hát Lányok, én úgy gondolom, hogy annyira még nem értékeli, nem érti ezt a dolgot. Úgyhogy én jövőre tartogatom inkább a fejtörést.
Mikire azért lesz valami az ablakba, meg az új csizmácskába (tegnap vettük).
Szilveszterre meg elvileg hazamegyünk, úgyhogy majd otthon lesz nagy ajándékozás.

Anita
Még annyit akartam, hogy Napsi sem nagyon szopizik már. ha ébren van, akkor egyáltalán nem fogadja el, csak az éjszakai ébredések alkalmával iszik néhány kortyot. Ezért már alig van tejem... :( Pedig nekünk még fogunk sincs, mindent turmixolva eszünk. :oops:

Kriszta
Tök jó, hogy sok mindenben ilyen jártas vagy. Le a kalappal. :wink:

Kia
Hogy van Anyukád?
Én is gratulálok, hogy az elképzeléseiteknek mefelelően alakulnak a dolgok...

Kép
tittina1982

Sziasztok!
Nagyon koszonom Zsofi neveben is a koszonteseket!
Es bar jollehet, ez az o napja, nem tudom nem feltenni Rebekarol ezt a kepet:

Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

Először is szeretném felköszönteni Zsófit 1.születésnapja alkalmából.Nőlj nagyra picilány! :D

Edit:LÁnyaid tündériek.Kriszta nagyon kis gondoskdó,anyáskodó típus,ugye?Az a kép ami megölelik egymást a kisfiúval,nagyon aranyos. :D
Boró csini a zöld ruciban. :D
A születésnapja a Levinek úgyahogy összeállt már.A tortát ma rendelem meg délután,Micimackó figuratortája lesz.Anyum csinál neki valami tortát,hozzájuk elmegyünk.A kis barátaival pont a születése napjára csinálok egy kis bulit.Aznap délután meg a tesómék jönnek át.Sütök főzök erre a napra.
Együtt ünnepelünk,mert a tesómnak 1 nappal előbb lesz,nekem meg a névnapom,nem szerettem volna de a tesóm megy ki külföldre dolgozni és máskor nem jó neki.
Te biztos valami fincsi tortát sütsz majd a Borónak. :D

Karácsonyi ajándék:Tegnap mondta a barátnőm,hogy a Vedes játékboltba nagyon jó áron vannak játékok ma délután megnézzük.Megbeszéltük a családdal,hogy nem veszünk senkinek semmit,csak a gyerekek kapnak.
Én apának egy nagyon szép órát veszek,meg Müller Péter új könyvét.
Én is szoktam kreatívkodni,szalvétatechnikázni szoktam,imádom csinálni.Remélem lesz is rá időm megcsinálni. :o

Kismok:Turizni én szoktam járni,nem túl sűrűn de csak a gyereknek.Már elég rég voltam de tervem elmenni a jövő hónapba,mert akkor jön új áru.Én a Blaha és a Keleti között ami van angol ruhás oda szoktam járni.

Anita:Sajnálom ami veled történt.Minden rendben lesz!!!! :D

Ancsa:Rékénak a frizuja nagyon jó!!!!! :D

Dorottya:Biztos jól lakott a reggelivel a lányod. :D

Levi jól van már nincs láz se már,jó a kedve de reggel óta nagyon csúnyán köhög,meg folyik az orra.Mindig van valami. :cry:
Tegnap megtette élete első lépését EGYEDÜL!Elengedte az asztalt és odajött hozzám,kb.3 lépés volt.Leült utána és megtapsolta magát(én is tapsoltam). :cry:
Új játéka,elleste tőlünk,hogy mit csinálunk a távirányítóval.Ő is egyfolytában irányít. :D
Érthetően mondja,hogy ANA,APA,és 3 napja mondja,hogy MAMA!!!!Anyum elolvadt amikor hallotta. :D
Hintát azt nagyon régóta mondja.Ha elkezdünk öltözni akkor már mondja is.Azt hiszi,hogy ha öltözünk mi csak oda mehetünk. :D

Most megyek kicsit összepakolok.

További szép napot

Üdv.:Szilvi

Kép

Kép
szilvi17

Gem
A nagyobbik nagylányod is gyönyörűűű! Nem csodálom, hogy meg akartad osztani velünk ezt a képet. :)

Szilvi
Gratula Levinek az első lépésekhez! :)

Kép
tittina1982

Szilvi!

Gratula a lépésekhez!!!!!!

Ohh én még halogátnám egy kicsit, de Domi még mindig csak kapaszkodva áll. Igaz csak az ujjával kapaszkodik.
Sokkal jobban szeret levetkőzni és segíteni az öltözködésben.
Már most.

Milesz később???? :D

Titti!

Aranyos vagy és köszi, de nem értek ám én se mindenhez. Csak egy kotnyeles fajta vagyok és mindennek alaposan utánajárok. Pl a nyílászárós témát a párom révén tudom, ő biztonságtechnikával és nyílászárókkal foglalkozott.
Nomeg autószerelő, de éppen egy céget irányít.
Én meg programozó vagyok eredetileg, de eü-ben kezdtem a szakmám, most autókereskedésből és hitelügyintézésből valamint biztosításból élek. :D

Ami érdekel, abba beleásom magam.
Amikor hugom kisfiának betegsége kiderült, annyira beleástam magam a témába, hogy a professzornak leesett az álla és csak ennyit mondott: ötös!

És az az érdekes, hogy 1x átolvasom és megjegyzem.
A suliban ez mért nem működött így???????????????????????

Tortakérdés: levagyok maradva tortaárakat illetően, asszem házi sütésű lesz.
De hogy süssek tojás és tej nélkül??????

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Köszönjük szépen a köszöntéseket.

Kriszti:Tojást már ehet,nekem a védőnő mondta.Viszont Hipp babatejjel csináltuk a Réka tortáját.

Szilvi:Gratula az első lépéshez!!!!!!!!

Gem:Zsófinak Boldog Születésnapot Kivánunk!!!!!!!!!!!!
Én is szeretnék ilyen hajat magamnak.. :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa!

Sajna az én allergiám miatt Domi tojásosat sem ehet. :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Gem,
Zsofinak boldog szulinapot kivanunk!
_jáde_

Krisz:Ezt nem tudtam,vagy ha irtad,már elfelejtettem.. :oops: :oops:

Kép

Kép
ancsa03

Gem - Rebeka is nagyon édes!

Titti
Köszi, már jobban van... de még most is fáj a lába.
Gyógyulgat.

Tej és tojás nélküli torta?
Ma épp találtam:
http://www.kismamablog.hu/hozzataplalas ... y-babaknak

http://finomvolt.freeblog.hu/archives/2 ... jasmentes/

.....

Levi is lépett ma 2-t - egyedül :lol:
Egyre ügyesebb............. :P

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Krisz
Fordulj hozzám bátran, én Sebinek "mindent" kikísérleteztem tej és tojás nélkül, még palacsintát meg beiglit (!!!) is. :lol:

Pl. tortalap:
2 pohár liszt
1/2 pohár olaj/Liga margarin olvasztva
1 cs. sütőpor
1/2 pohár cukor vagy 6 ek. juharszirup
1/2 pohár víz v. zabtej

Frissen fincsi, másnapra kicsit kezd szétdőlni, mivel nincs benne "ragasztóanyag" :lol: Lehet beletenni karobport, és akkor "kakaós tortapal" lesz. Krémet lehet bele keverni Ligából, vagy főzni, én pl. pároltam almát kölessel és leturmixoltam, a köles miatt "megkocsonyásodik", és nem folyik ki. Ja meg asszem pici hántolt darált mandulát is főztem bele a krémbe, isteni volt.
Ilyen lett:
Kép[/url]

Kép
Kép
Kép
cas

Ancsa!

Ugyanmár! Nem emlékezhet mindenki mindenre!!!!!
Nem Domi allergiás rá, hanem én vagyok allergiás az összes virágporra.
Ezért sok a hajlamosító tényező, megelőzésképp a súlyosan allergizáló élelmiszereket némi késéssel vezetjük be. Tojást kb másfél éves koráig nem kaphat!Szóval szerencsére nálunk nem olyan rossz, mint Cas-nél.

Kia!

Köszike! gratula a pasi lépéseihez!!!!

Cas!

Telefonszám nincs elfelejtve, csak elhánytam és nem találom. :oops:
Estére a párom előkeríti.

Köszike a receptet, jónak néz ki, asszem ennél maradunk.

Tulajdonképp én margarinnal csinálok mindent, mert az ugye növényi zsiradék és nem állati.

Na lépek mert rángatja a gatáymat és nyávog

Kép

Kép

Kép

dominika1

Krisz
Nem kötözködni akarok, csak felhívom a figyelmed, hogy olvasd el a margarinok összetevőit, mert a legtöbb tartalmaz tejport vmilyen formában. Azért írtam a Ligát, mert abban tudom, hogy nincs ilyesmi, tényleg csak növényi (vagy műanyag?!). :twisted:
Majd kérünk képet a tortáról!
A telefonszámot köszi! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,
Én sem szeretnék "okoskodni", de pl. én margarin/vaj helyett tisztított vajat (ghí) használok, nem csak Bálint miatt, én is ezt fogyasztom. Mondjuk, tortát még nem sütöttem vele, de ez abszolút tiszta. Készíteni is lehet otthon, de kapni is lehet bio boltokban. Indiai eredetű dolog. Szerintem ennél tisztább nincs.
Ha pedig olaj, akkor mindenképp zöldségolaj (kukorica, vagy kukorica-szőlömag).
Cas, egyébként nagyon szimpatikus a tortád, lehet hogy én is kipróbálom. Mézet ehetnek a babák is, lehet hogy én a cukrot azzal helyettesítem majd.

Üdv.,
Melin

Kép
melin78

NNNNaaa most előkaptam a margarint.
Tényleg van benne :shock: :shock: :shock: :shock:

Ez olyan, mint a 100%-os gyümölcslé.
Van benne cukor, víz, aszkorbinsav, 40% gyümölcspép.

No és akkor mi a 100% gyümölcslé benne???? :twisted:

Köszi Cas, akkor a margarin is kilőve.Te már olyan rutinos vagy, a Te recepted lesz a mérvadó és punktum. :D

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Én is épp akartam írni, hogy van margarin, amin külön kihangsúlyozzák, hyog NÖVÉNYI, és ezen én el is ámultam. Aztán ebből kifolyólag megnéztem egypár margarint és mindegyikben írja, hyog állati fehérjével dúsított vagy hoyg tej"nyomokat" is tartalmazhat.
Ezért vagyok én inkább vajpárti, mert abban legalább tudom, mi van. Vagy legalábbis remélem, hoyg nincs abban is ki tudja milyen nem odavaló dolog! :roll:
Én már semmin sem lepődök meg. Múltkor a tévében láttam egy riportot kolbászokról, és Angliában készült. Az egyikben 32% "hús" volt, de ebben bizony beleszámítódott a színhús, ami kb. 6-7% volt :shock: , a zsiradék, a porc, a bőr, az inak meg mindenféle mócsing. Ki voltunk akadva. Én eddig is tudtam, hyog nem éppen úgy van minden, ahogyan mi elképzeljük, de épp ennyire! :shock: Egy felmérésből pedig kiderült, hoyg a Tesconak van a legrosszabb minőségű áruja ilyen téren. Nálunk még nincsen Tesco, bár van más Áruház, úgyhogy gondolom, ezek sem igazán jobbak.
No, én ezért nem adok pl. Borónak még virslit, párizsit meg évek óta nem eszünk. A szalámikról is lemondtunk már egy ideje, ha felvágottat akarunk, akkor sonkát, színhúst veszünk. Még abban is rengeteg tartósítószer, színezék van így is, de az legalább valóban hús. :roll:

Melin, igaz, hoyg a ti manóitok már rögtön egyévesek, de egyéves kor alatt nem szabad mézet sem adni, úgy tudom.

Én a csajomnak hagyományos tortát készítek, úgy tervezem, igaz, ő mostanában kezdett kapni olyan dolgokat, amikben tojás is van. Csak keveset, de eddig nem volt semi reakciója rá. Anno Krisztánál iylenkor kezdtem bevezetni a sárgáját és csak kb egy ónap után a fehérjét is, de most úgy alakult, hyog Boró is kapott a Kriszta ételéből. Legalább kiderül a szülinapjáig, hoyg ehet-e hagyományos tortát. :)

Amúgy képzeljétek, tegnap óta egyedül álldgál. Nem túl sokat, de már több másodpercig, és látszik, hyog szándékosan engedi el a kapaszkodóját. Lépni is megpróbált így felém, de az első lbemelés után elesett. Azt hiszi, mindent tud egyből! :lol: :lol: :lol:

Cas, jól néz ki a tortád! :) Lehet én is kipróbálom! :)

Kriszta, kekszmassza-tortát is készíthetnél, bár nem akarok közbeszólni, hiszen már döntöttél. De arra gondoltam, hyoge bbe is csak oylan alapanyagokat tehetnél, amit Domi ehet.

Ancsa, Rékának boldog névnapot kívánok, utólag!

Égratulálok minden babának, aki jár, lépget, falatkákat eszik, meg minden. :)

Kismok, nem próbáltál más névvel regisztrálni? Úgy mégiscsak kellene működnie! Én nagyon kíváncsi lennék! :D

Most mennem kell!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Cas :D
a tortád tök jó, fogok én is ilyet csinálni. Bár S. már 1x kapott tojássárgáját, a tortának meg sima piskóta jellegőt terveztem eddig. Én úgy gondolom talán megpróbáljuk a tojást 1 év után, de a tejtermékkel még várok egy darabig.
A kekszes tésztaalap is jó. A Ligát én is használom, meg a Delma lightban sincs tejfehérje. Régebben a Rama harmónia is ilyen volt, de most van benne tejszármazék már.

Kia :D
örülök, hogy ilyen klasszul sínre kerül a költözésetek, meg párodnak is lesz munkája. A blog, ahol a receptekre találtál nagyon tetszik. Kár, hogy 120 részletben tudom csak olvasgatni. Nagyon ügyes Levi a lépkedéssel. Sára is a hétvégén kezdte. Korábban egyig ment neki, aztán kettő, most három és után menthetetlenül orra esik... :) De azért bátor!

Kriszta :D
a legtöbb dologban én is ilyen beleásós fajta vagyok. Ami viszont nem érdekel, arra nem tudom rávenni magam. Ráadásul jó későn érő típus vagyok, és pár éve jöttem rá, hogy jól melléválasztottam végzettség tekintetében. :roll: Ciki. 8)

Edit :D
újra regisztráltam, így julisari néven ajándékötletek mappában lehet megtalálni a képeket.

Majd rakok még fel, csak azokat le kell még fotózni. Ált. ha valamit csinálok vkinek, azt lefényképezem emlékül magamnak :wink: , de amit magamnak csinálok azt nem. Jön még csuhébetlehem, teatasaktartó doboz stb. De ebből a kupacból csak 5-öt csináltam most, meg ne ijedjetek, hogy ennyi időm van... :lol:

Nálatok nincs ma extra-hiper nyüszkölés? Én bevallom töredelmesen, már alig várom az estét... :oops: Sárit egyszerűen nem lehet letenni, Juli meg egy órás hisztivel kezdte a napot, úgyhogy mire oviba indultunk, már tök ki volt fáradva. :?
Majd még jövök, de most vmit csinálnom kell S-val.

KM

Kép
Kép
kismok

KM!

Nekünk is van nyüszkölés, de mondjuk Domi eleve nyüszkölős fajta.
Bevallom néha elszakad a cérna, ilyenkor hangosan káromkodok, csapkodok és az segít megnyugodni. :oops: :oops:

Ma meg aztán extra über-hiper rossz a csaj. Most éppen kirámolta a konyhaszekrényből a fűszereket, kiváltképp a kukoricadarát öntötte ki.
Aztán én rendet raktam, ő darabokra szedte a lakást.

Nem akar valaki szanálni?????? Jó órabérben dolgozik a csaj, ÉN FIZETEK csak vigye már valaki! :D :D :D

Edit!

Keksztorta? Nem ismerem a receptjét. Ha van időd (hehe-méghogy időőő....) akkor hozzámvágod a receptjét?
Pláne ha valami 5 perces torta az egész....

Kép

Kép

Kép

dominika1

[quote="dominika1"]
írta:
dominika1Bevallom néha elszakad a cérna, ilyenkor hangosan káromkodok, csapkodok és az segít megnyugodni. :oops: :oops:

Kriszta/Drusza :lol: :wink:
Sajna, én is szoktam ilyet... :oops: :oops: :oops:

Kép
tittina1982

Na, csajok, S. kivonva a forgalomból.
Remélem, legalább egy órát úgy marad. :D

Hát..., valahol azt olvastam, hogy anyává igazán az érleli a nőt, mikor először úgy érzi, hogy egyébként imádott, élete értelme kisbabájától ő biza elmenne most világgá, mert betelt a pohár. :D

Vannak ilyen vackolós napok, na. Most hogy nem lehetünk annyit kinn, S. nehezen találja a helyét idebenn, még úgyse jó neki, ha fogom a fenekét, mert akkor meg le akar menni. A helyzet du-ra fokozódik, mert akkor jön Juli és kiadja az oviba felgyűlt feszkót, így aztán este 6-ra a ház egy romhalmaz, a hajam égnek áll, a nagyobbik azért üvölt, mert tök fáradt és kicsi a tűrésküszöbe minden téren, a kicsi meg megijed a hatalmas hangerőtől és szintúgy ordítani kezd, mindezt mind2 az ölemben. Hatalmas élmény! :D Érdemes kipróbálni. Hát, ilyenkor nehéz megőrizni a humorérzékemet, az biztos! :lol:

Titti :D
az előbb elfelejtettem írni, hogy a babanetes fotóalbumba raktam fel a kézműves cuccokat, ha szeretnél (vagy bárki szeretne) böngészni. Ajándékötletek (ilyen rendkívül kreatív cím jutott eszembe) mappa alatt fut.

Kép
Kép
kismok

Én natúr joghurtot szerettem volna venni Ritának, hát ne tudjátok meg, mi mindent tesznek bele!.... A Danon "natúr" joghurtja vagy hatféle összetevőt tartalmaz, pedig a legtöbb helyen csak ezt lehet venni. Végül a Match-ban találtam normális joghurtot,ami tényleg natúr, tej és oltókultúra van benne, mást nem tesznek bele. :roll:

Anita, hogy vagy?

Kép
Kép
d0r0ttya

KM!

Köszi, hogy ezt megosztottad velünk, jövő hónapban tutira feliratom a fogalmazásgátlót, nem lesz tesó projekt. :D

Ja nekem csak az a hajszálam nem áll égnek, ami kihullott.

Titti!

Kicsit örülök, hogy nem vagyok egyedül. :D :D
Néha eljátszok a gondolattal, hogy : de szívesen öntenék a nyakába egy bögre hideg vizet.... :D
De hát akkor mit tartogassak az igazi dackorszakra????????

Kép

Kép

Kép

dominika1

Hát, nem vissza kellett mennem Sárizni... :? :lol:

Anita :D
remélem, ez a rosszullét csak egyszeri volt és semmi komolyabb dolgot nem fognak találni. A szopit sajnálom, de végül is Kokó nagyon sokat kapott a jóból, önálló útra lépett nagylegény lett. :wink: S. is edzi néha a fogait cicin, de mindig álmában, éberen ált. odafigyel.

Gem :D
bocsáss meg, hogy ilyen megkésve de én is kívánom Zsófinak hogy legyen még 100x ennyi és nagyon boldog élete szerető családja körében.

Dorottya :D
natúr joghurtba? Tényleg nem lehet eléggé óvatos az ember... Abba meg mit tudnak tenni!?

Kép
Kép
kismok

Sziasztok!

Ha elszakad a cérna....
Nálam is szokott :lol:

Több helyen olvastam, hogy valóban a Liga a legjobb az ilyen piciknek! :P

Kriszta
A f.gátlót én már fel is irattam :lol: :oops:
...bár csak tavasztól szedem - ha már nem lesz cici. :wink:

Cas
Tényleg jó a torta..
A receptet jegyzem :P

Manó ma későn kelt, így 14 után aludt el.
Most lagalább nyugi van :lol:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Melin
Csak két megjegyzés: a ghí tudtommal tehéntejből van, és nemtom pontosan milyen tisztítási eljáráson megy keresztül, de nem hiszem, hogy az allergiát okozó fehérjék eltűnnének belőle... :roll: A másik pedig, hogy a mézet ilyen kis korban még nem nagyon ajánlják, ezért írtam a juharszirupot cukorhelyettesítőnek. (Vagy lehet szőlőcukrot használni.) :roll:
Bocs, nem kötözködni akarok, csak pontosítani!

Dorottya
A spar biojoghurtjait próbáld ki! Szuperek, és nem vészesen drágák, de főleg nincsenek tele mindenféle szeméttel. :)

Kép
Kép
Kép
cas

Csatlakozom és bővítem Cas mondatát!

A Spar-os BIO termékek naggyon jóóóók!!!Pl a 90 napos diéta keményítő napján mindig a BIO zöldséglevet ittam.
Semmi adalék nincs bennük és van gyümis kivitel is.
A joghurtok is isteniek ám!!!
Bátran kóstoljátok meg, még finom is.

Jó hogy mondta Cas, megyek is a Sparba...

Kép

Kép

Kép

dominika1

CSILLÁNAK BOLDOG HÓFORDULÓT KÍVÁNUNK!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Szilvi17,Szilvi72:Nagyon sok Boldog Névnapot nektek!

[color=violet]Csillának Boldog Hófordulót!!!!!!!![/color]

Kép

Kép
ancsa03

Jaj de bunkó vagyok megint!

Szilviknek is sok-sok puszika

Kép

Kép

Kép

dominika1

Csillának mi is sok-sok puszit küldünk utolsó (sima) hófordulója alkalmából!!! :)

Boldog névnapot a Szilviáknak!!! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Mi is nagyon Boldog Hófordulót kívánunk Csillának és Nagyon Boldog Névnapot a SZILVIÁINKNAK!!!
Kép

Tegnap Levi egyedül lépett 4-5 lépést.. jött hozzám :lol:

Az anyós.. most kezd egy kicsit furcsa lenni...
Eddig mindig mondogatta, hogy de jó lesz, ha megyünk, de most...
Már azon gondolkoztam, hogy inkább albérletbe kellene menni, amíg nem lesz lakás vagy ház.
Már azt mondja, hogy nem adja el a házat (valaki nagyon telebeszélhette a fejét),
pedig pl. a fűtésük iszonyat sok és csak 18 fok van... mi lesz jan-tól? Nekünk kell a meleg.
...nem bírják már a füvet sem nyírni... de mégsem változtatnak. :?
Na és tegnap azt mondta Apának ( volt otthon - az új (régi)munkahelyére kellett mennie),
hogy nem fog elférni a bútor, a ruha... Lehet, hogy mi sem :roll: :evil:
...és a szekrényeket vigyük haza - ha nem kell nekünk jó lesz neki :shock:
Mi itt akarjuk hagyni, hogy ne kelljen szétszedni - ha kell az új lakónak.

Bocsi, ha untatlak ezzel titeket - eddig azt hittem, hogy jó anyósom van :?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia!

Sztem anyósod most fogta fel igazán, hogy az ő jól megszokott életébe, nyugalmába bezökken egy kis élet.
Talán tényleg az albérlet jobb megoldás volna, viszont az rengeteg pénzt emészt fel.
Velük lakni pedig biztosan konfliktusos lesz, mert ebben a korban ők már nem nagyon tudnak és gondolom nem is akarnak alkalmazkodni.
Neked kell eldöntened, hogy mennyire tudsz simulékony lenni és mennyire tudsz megalkudni. Milyen a temperamentumod, stb
Együtt lakni én is nehezen tudtam még a saját Édesanyámmal is.
Laktam anyóssal, sógorral, apóssal, anyámmal, apámmal és külön albérletben is.
Én akkor is az utóbbira voksoltam és jól is tettem.

Sztem beszélj a pároddal, mond el neki, hogy furán reagált az édesanyja.
Vagy próbáljátok meg az együtt élést és beszéld meg a pároddal, ha gáz van, legyen kész arra, hogy elköltöztök. Nem ismerem a párod, de az is fontos, ha konfliktus helyzet van, akkor ne csak az édesanyja pártját fogja, hanem a tiedét is!!!

Kérlek ne haragudj, kioktató nem akartam lenni, de egy pár együttélésen már én is túlvagyok.
És ha kicsit magamba szállok, akkor tudom, hogy én sajnos egy borzalmas anyós leszek, mert én a mai napig utálom, ha valaki matat a konyhámban, és nem akkor megy pisilni amikor én akarom.
És az is zavar (pl amikor vendégek vannak nálunk), hogy figyelnem kell arra, hogy ne bugyiban flangáljak, ne igyak üvegből, stb...
Szóval egy rigolyás banya vagyok....
De ez talán segít megértetni, hogy anyósod miért reagál most egy kicsit ellenségesen.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Ja kedden egyeztettem időpontot a nőgyogyihoz!
December 3-ra kaptam. :shock: :shock: :shock:

Már most nagyon fáj, ráadásul 3-án asszem itt lesz még a télapó is. :cry:

No a ciszták egy darabig nem mondanak le az tutiiii.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kriszta
Az még 20 naaaap :shock:
Sajnálom, hogy olyan későre volt csak időpont.

Apa is tudja, hogy hogyan reagált, mert tegnap Neki mondta a fele dolgot.
Ő pedig azt felelte, hogy ő tudja, hogy mit akar hazavinni és kész...
akkor zsákban lesznek a ruhák :P
Szóval ő is kemény.
Néha nekem kell leállítanom, hogy ne bántsa az anyját :lol:

De Apa nem akar albérletbe menni.
...pedig Anyóséknak kell majd adni pénzt... nem várom el, hogy 60-70 ezret fizessen a fűtésért :?
A 18 fok 30-40 ezer, akkor a 21 fok rengeteg lesz :shock: :roll:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia!

Akkor talán próbáljátok meg. De mindenképp mondd a párodnak, hogyha tarthatatlan a helyzet, akkor albérlet!
Szerintem.

:D :D :D

ohh és nagyon irigy-irigy amiért Levi odament hozzád!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Cas
Csilla babának boldog hófordit!

Szilvi és Szilvia
Boldog névnapot Nektek!

Kia
Lehet, nem jól emlékszem, de mintha azt mondtad volna, hogy a Te szüleid is ott/arrafelé laknak. Miért nem hozzájuk mentek?
Gratu a NagyFiúnak a céltudatos lépkedéshez! :)

Krisz
Sajnálom, hogy ilyen sokára kaptál időpontot. :(
Képzeld: amikor a saját nőgyógyim meglátta UH-n az óriási cisztámat, azonnal küldött műtétre.
A kórházban aznap még csak meg sem vizsgáltak. Menjek vissza másnap reggel az ambulanciára. OK. Orvos akkor sem vizsgált, csak egy újabb UH volt. 2 hét múlva tudnak műteni, akkorra van szabad időpont. Mivel hogy nem fetrengek a fájdalomtól, így várhat a dolog. (Akkorra már csak állva volt elviselhető.)
Na mire eljött a várva várt időpont, és végre megvizsgált a doki kézzel, ezt kérdezte: "Magának hol van a méhe?" :shock: :shock: :shock:
Erről ennyit, amúgy Szent Imre kórház...
(Bocs az off-ért. :oops: )

KM
Megnéztem az ajikat. Le a kalappal, nagyon ügyes és kreatív vagy! :) Loptam is egy ötletet: Apukámnak egy képet fogunk ajándékozni. Elmegyünk fényképészhez a Hugiékkal (két kis 3tagú család), és a keretet saját kezűleg fogjuk hozzá elkészíteni.

Na most L :arrow:

Puszi

Kép
tittina1982

Ahhhh Titti ne riogass!!!

Bízom benne, hogy nem vastagfalúak, hanem vékonyak vannak.
Egyébként amikor a méhlepény is megszületett, akkor a doki totál elhűlt, hogy mennyi ciszta van rajta.
Még az uramnak is megmutatta.
Nekem meg nem. :twisted: Pedig kíváncsi lettem volna rá...

No mindegy. Betáraztam cataflamból, tán kihúzom addig valahogy!

A fénykép ötlet kiváló karira, anno Csabesz képeivel így csináltunk, és nagy sikert aratott!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Titti
A műtét :shock:

Az én szüleim 60 km-re laknak...
Az már sok lenne, ha Apának 1-1 óra lenne az út a munkahelyre és haza. :?
Bár azt mondtam neki, hogy - ha nem bírom megyek haza :lol:
...vagy maradok itt, amíg nem adjuk el a lakást :roll:
...de Levi nélkül már nem tud lenni :P

...majd lesz valahogy.

It csak esik és esik.... :(

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Cas,
Csillanak boldog hofordulot!

2 Szilvi,
Boldog nevnapot nektek! :)

Krisztak,
ez tok durva!

Kriszta (Dominika anyukaja:))
En ilyenkor azt szoktam, hogy tobbszor hivom oket az idopont miatt hogy nem-e mondta le valaki. Van, hogy mar a 2. hivasnal adnak egy kozelebbit, vagy pedig egy par hivas utan. Szerintem erdemes lenne megprobalni!

Ez is off, de ha mar az egeszsegugynel tartunk:
Ugy kiakadtam ma.
El kellett mennunk a borgyogyaszatra, a ferjem bore miatt. Bejelentkeztunk egy maganklinikara egy allergologus-borgyogyaszhoz, gondolvan, hogy majd jol kikerdezem az orvost az allergia-taplalkozas osszefuggeseirol, meg hogy en mint anya, mikent tudom lassitani, talan visszafogni az allergias tunetek kialakulasat a haztartasomban, ha mar 8ezret elker a vizsgalatert. En naiv. Kb. 3 percet voltunk bent, megnezte a ferjem boret, gyorsban felirta a kenocsoket, ha nem mulik el vagy van valami, menjunk vissza, viszontlatasra, jo napot kivanok, tessek befaradni, mi a panasz...
Direkt en akartam ilyen helyre menni, nem Sztk-ba, gondolvan, hogy majd itt minosegibb ellatasban reszesulunk... Na hallgathattam a ferjemet utana, hogy ilyen erovel az Sztk-ba is mehetett volna ingyen... :?
Ugyhogy marad az internet az informacioszerzesre... :x
_jáde_

Szilviák! Nagyon boldog névnapot kívánunk!

goodfairy

Kia, én is csatlakozom Domi-anyu Krisztihez, az együttélés nekünk sem jött be. Még az én szüleim is, akik türelmesek, kedvesek, stb. (tényleg csak überlativuszokban lehet róluk beszélni) egy-két hét alatt kiakadtak, amikor a párom is ott lakott. Elköltöztünk albérletbe, majd néhány hónapra rá már rendeződött a viszony, és per pillanat sokkal jobb a kapcsolatunk, mint valaha is volt. Tehát - nálunk legalábbis - szükséges némi távolság a jó kapcsolat megőrzéséért. Persze amikor anyagi okokból muszály így lenni, akkor az ember megpróbálja összehúzni magát, és mindenben alkalmazkodni.
Magamról tudom, hogy nem bírnám egy napig sem, ha babómmal és anyóssal összezárva kellene lennem.... :roll: :roll: Kitörne a forradalom... :( :roll: De remélem, ez nálatok másként lesz. :P

Az egészségügyről: nekem az a tapasztalatom, hogy nőgyógyászhoz és fogorvoshoz kizárólag magán helyre szabad menni, nődokihoz pedig olyanhoz, aki körzetes kórházadban dolgozik, és lehetőleg minél előkelőbb státuszban. Na persze ezen felül legyen emberileg és szakmailag is renben, stb., stb..... Nekem szerencsém van, mert ilyen orvosom van, szintén a Szent Imrében, így nekem csupa jó élményem van. :P

Kép
Kép
d0r0ttya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?