Sziasztok!
Most talán lesz 15 percem....(megpróbálom leírni a vasárnap délelőttünket!)
Az egész "móka" reggeli közben kezdődött! 8 előtt 5 perccel éreztem az első méh-összehúzódást, de olyan enyhe volt, hogy inkább jóslónak éreztem.
Kb. 20 perc múlva jött a következő, de az is nagyon light-os volt.
Reggeli után kimentünk a kertbe, dumáltunk a szomszédokkal, és mondtam a férjemnek, hogy néha érzek vmit (Ő persze erre jól bepánikolt
), de ez még tuti nem AZ.
9.30 körül bejöttünk a lakásba, nekiláttam a napi teendőknek (mosógépbe, mosogatógépbe pakolás...). Közben jöttek-mentek a fájások, és csak néha volt egy-egy olyan, amitől elállt a szavam.
10 után volt kettő olyan, amitől már lemerevedtem, de még simán birtam.
10.30-kor úgy döntöttünk felhívjuk a szülésznőt. Ő azt mondta, hogy 1 óra múlva menjünk be a kórházba.
Én ekkor elmentem fürdeni, meg készülődni.
11 után, amikor jöttem le az emeletről, éreztem, hogy nagyon feszül a hasam. Ahogy leértem, elfolyt a magzatvíz (mondanom se kell, hogy útra kész állapotban voltam-felöltözve
).
Innentől kezdve felgyorsultak az események...
Annát felöltöztette a férjem, és hívtuk a papát.
Én innentől kezdve leginkább csak ültem, vagy vergődtem egy falnak támaszkodva.
11.50-kor indultunk el a kórházba.
12-kor beértünk, megvizsgált az ügyeletes szülésznő, aki csak annyit mondott, hogy már 8 cm a méhszájam, és lehetőleg már csak feküdjek.
Az orvosom és a szülésznő kb egyszerre, negyed 1-kor értek be.(A doki farmerben, pulcsiban nyomta végig a szülést
) Ekkora elértem a 10 cm-es álomértéket, így közölték, hogy sok tennivaló már nincs, ha érzem, nyomhatok.
Én még egy pár pillanatig könyörögtem, hogy állítsanak az ágy dőlésszögén, mert baromi kényelmetlen.(mintha számított volna a következő percekben
)
Kb.20 percig tartott a kitolás.
Katuska gyorsan érkezett meg, de szerencsére nem tett nagy kárt bennem....
Tudtam, hogy a második szülés gyorsabb, esetleg fájdalmasabb, mint az első, de erre azért álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen hamar meglesz ez a baba.
Hamar rendbe jöttem, és Katuska is szépen gyarapszik.
Most pedig tanulunk 4 személyes családként működni, ami még nem nagyon megy, de már alakul...
Remélem nem voltam túl hosszú, és unalmas!
Üdv: