Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsu
Borinak is ilyen a füle... Nemtom mit kéne vele csinálni... :roll:

Védekezés: én el tudnám viselni az óvszert, mert nem akarok gyógyszert szedni, a spirál meg nekem szóba se jöhet. Az a baj, hogy a férjem annyira nem díjazza... :? Úh. passzolom. Pedig jövő héten kéne mennem vizsgálatra, addigra el kellene dönteni. Mondjuk szerintem nem jutok el jövő héten... :roll:

marek
 
 


Marek!

URTICA URENS 5CH A A HOMEÓS

FITOLAC tea

horrorfejés: evés után amikor időd van annyiszor

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Zsuzsu

Köszi, ti is tündériek vagytok a képeken!!!
Áron elvileg 57 cm-rel született, azóta nem mértük, de már kicsik rá az 56-os rugik, a súlya is szép, már 4,5kg. Én is ma szomorkodtam, hogy olyan gyorsan meg fog nőni és nekünk már tuti, hogy nem lesz még egy kisbabánk, legalábbis nincs már az én terveim között (férjem még mondogatja, hogy jó lenne még egy kislány, de azt már ő szüli).

Sensi

Mi mindennap fürdetjük Áront,mióta hazajöttünk, a feneke sokszor kakis, a nyaka elég savanyú szagú a bukástól, szóval szerintem ráfér a fürdetés.

Ildi

Ne aggódj az első szülésnél, amikor volt gátsebem én sem voltam ilyen bátor és kívánós, most nincs sebem és szerintem azért lettem ilyen lelkes.
Nekem negyedik babám Áron és mindig elhatározom, hogy hagyom sírni, de mégsem, de ha akarnám a lányom nem hagyná sírni, mert ő azonnal kikapja a kiságyból, azt mondta a védőnő a kórházban, hogy azért fáj a babák hasa az első hetekben, mert még fejletlen a kis bélrendszerük és ilyenkor hiába adunk nekik mindenféle cseppeket igazán egyik sem segít, ilyenkor többet kell simizni, nyugtatni, ölbe venni őket, azzal egy kicsit jobb lesz nekik, és szerintem még egy pár hetes babának szüksége van minél többször az anyukája közelségére, hiszen 9 hónapig egy testben éltünk.

LKata

Mi is az espumisan-t használjuk, néha úgy érzem segít, néha meg feleslegesnek találom., de azért adom neki, pláne éjszakára.

Fülecske: nekünk is néha olyan a fülünk, én olyankor a hintőporból rakok rá egy kicsit és az segít.

Ma mi is voltunk vásárolni, de a férjem nem engedte, hogy hozzuk Áront, mert még olyan pici és annyi baci lehet a levegőben a sok ember között, így Anyu vigyázott rá, most ivott először cumisüvegből, de szó nélkül bevágta a lefejt tejcsit.

Kép

Kép
éva75
 
 

 
 

Handrea75, kifacsarodott a szívem, hogy a kicsi Szabi nem kapott ajándékot...Barbi meg csokit. Értem, hogy mit írtál, és nagyon rossz, hogy neked kellett a húslevest is megcsinálnod. :(

Sensi, csatlakozom Tercsimamához: a szülés utáni első pár napban nem vettem észre, hogy pisilnem kell, úgyhogy szigorú rendszer szerint kijártam, és ráültem a wc-re, hogy ne érjen meglepi, de így is volt, hogy a Tena betétben végezte a cucc. :)
A viszketés lehet attól, hogy az antibiotikum sikeresen kiirtotta az egészséges intim-flórádat. Valahogy vissza kellene állítanod, pl. kefír, savanyúkáposzta...de ezekből elég nagy mennyiséget kell enned, hogy hatásos legyen.

Borkaby: Pelus:
nekünk csak akkor folyt ki a pisi, ha nem elég szorosra tettük a ragasztócsíkot.

Védekezés: mi a naptár módszert használjuk, mert nagyon megbízhatóan érzem a peteérésemet...azt is, hogy melyik petefészkemben történik. Most a HPV miatt valószínűleg óvszerre fogunk szorulni, de nem bánjuk. Aztán minél előbb szeretnénk kistestvért Gergelynek.

Rólunk: voltunk ma a Brico Store-ban...olyan kicsi volt Gergelyke abban az óriási bevásárlókocsiban. :D Szerencsére nem balhézott, aludt végig.

Kép
szöszke
 
 


SZiasztok!

A novemberi topicból jöttem, hogy Anhelnek üzenjek. KÖszi, hogy gondoltált ránk novemberben a dél-pestiben szülőkre :-) Bevallom én nyomon követtem a ti topicotokat, és minden szüléstörténetet elolvastam, rengetegszer megsirattatok. Nagyon szépek voltak.
Úgy érzem az írásaitok többet segítenek a szülésre való rákészülésben mint bármilyen könyv. Azt meg majd a nagy esemény után megírom, hogy mennyire sikerült a felkészülés.

Minden baba gyönyörű. Remélem hamarosan mi is ilyen boldogak leszük mint ti.
Vendég
 


Marek! Nálam 1 hete volt tejfogyás-pánik. Szerintem a babáink igénye nőtt. (már 2 mellből etettem 3 napig).
Én is a honlapunkon írt homeós bogyót vettem (u. urens, 3x5/nap - ha 3 napig nem javul, akkor kell a másikar próbálni ricinus ...valami ilyesmi). Nézd meg a tejserkentő résznél.
2. napra ismét bedurrant a cicim. :) elég egyből szoptatni, és néha fejnem is kell annyira feszül ismét. Persze változó, azért már nem akarnak szétrobbanni.
Plusz a folyadék adagomat megemeltem 4-4,5 literre/nap!

Sensie! Nálunk is vannak ilyen nyüglődős napok. 3-4 órán át nincs megállás. Én nem hagyom sírni, mert mindig van valami baja (ha nem lenne, akkor amikor felveszem nem sírna).
Olyan még nem volt, hogy álomba sírja magát, inkább bedurvul, akkor még több levegőt nyel, még nehezebben nyugszik meg.
Szerintem a frontot is érzi. Tegnap is ilyen napunk volt, pocak fájt a változatosság kedvéért, pedig előtte 3 napig nyugalom volt - kivételesen. Ilyenkor elgondolkodom mit ehettem...

Lányok! Nálatok van szörtyögés? (orrból) Mi korábban szippantyúztuk néha, jött is ki tejecske jó nagy galacsinban. Most nem jön, is szörtyög. Lehet, hogy nézek neki valami homeós bogyót...honlapjukon van babáknak is cucc.
Gyakorló anyukák! Ti homeopátiás szereket szoktatok használni?

Na, megyek felöltözöm, reggel is nyügi volt, most alszik, én még hálóingben, Apa kertben matat. Szép napot mindenkinek!

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Borkaby!
Nálunk amikor gyakran kifolyt méretet váltottunk...meg márkát. Próbálj ki valami mást. Vannak átfedések.
Pl. kezdtük Libero 1 (2-4 kg) - ez egy hetet bírt
majd Pampers 1 2-5kg (ez több hétig jó volt, nem folyt ki oldalt semmi), most Pampers 2 van (3-6 kg), de legközelebb mást nézek, mert vannak balesetek...hiába jó a súly szerint, és az előző Pampers is bevált. (és ezért most egy 80 db-osat vettem :roll: )

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


védekezés: nálunk nincs ilyen gond! végre valami előny... :lol: de az orvosom azt monta, elviekben a 6 hetes kontrollon közösen kéne megbeszélni. szóval senki ne haszáljon olyat, amivel nem ért egyet! az orvosnak a Ti igényeitekhez kell igazodniuk! Adjon ötleteket!

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Sensie! Fürdetés jót tesz, csak vigyázzatok a köldökre (szivacs, háló sokat segíthet, ha nem vagytok ketten otthon).
Lilla is ellazul tőle, meglátod!

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


tényleg megyek..innom kell még kb. 1 liter következő etetésig, mert lemaradtam az ivással ma...

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Szia Beagle! Örülök, hogy benéztél. :)
Látom, már nagyon a végén van a centi, én ilyentájban már olyan türelmetlen voltam, hogy nem lehetett velem bírni. Remélem, hamarosan babázol! Előre is drukk, de persze benézek a topikotokba, így képben leszek, mikor jön el a nagy nap. :)

Peva, Dóri is szörtyög, olyan vadkan hangok jönnek néha belőle, hogy meglepődöm. De üres az nózi és szerintem nincs megfázva, csak horkant. Vajon mitől lehet ez? Tudja valaki?

Kép
anhel
 
 


Van egy kis gondom...3-4 napja már alig volt vérzésem, jobban szólva, tök színtelenre váltott. Erre ma reggel megint piros. Ez normális szerintetek?
A szokásos háztartási munkákon kívül nem csináltam semmit, igazán még az sem volt megerőltető, legalábbis azt hiszem...

Kép
anhel
 
 


Sziasztok!

Peva...Norbika is szörtyög, néha meg úgy alszik mintha horkolna! :shock: Nekem azt mondták hogy max. 2 hónapos korig el kell múlnia ezeknek a hangoknak! Állítólag a gégeporc még gyenge, más meg azt mondja hogy még van cucc a légutakban. :?

Anhel....nekem is volt élénkebb vérzésem 2 hét után is, pedig már azt hittem elmarad. :roll: Ha, nem emelted meg magad akkor biztos nincs baj!
Van hogy a szopitól is beindil a vérzés, ahogy a méhed húzódik össze. De, nem fáj semmi, ugye? Nincs darabos alvadt vérzés?
Mert akkor szerintem nem lehet baj.

Szex: hát nekem alig jut eszembe, annyira fáradt vagyok! Pedig 3 hét és lehetne, de nem is hiányzik. A terhességem alatt meg tök kívántam, csak nem lehetett! :?
Azt sem tudom hogy most mi van a candidámmal és a bacival amit a 40.héten találtak???? Mert azt ki kell kezelni! :roll:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Anhel!

No para!!!!!! Többet szopizhatott Dóri, a méhed még érzékeny erre :? Nekem is ez van, egyik éjjel - már úgy gondoltam nem kell betét :roll:- teljesen eláztattam az ágyneműt :shock: :shock: Persze egész éjjel csüngött rajtam Szabi :?

Lányok! Valakinél már alakulóban van valami napirend-szerűség? Annyira szeretnék most tudatosabb lenni, de én még nemigen látok rendszert :( :( azon kívül, hogy az éjjel és a nappal helyet cserélt :roll:

Andi
Kép
handrea75
 
 


Lkata!

Candidát és milyen bacit találtak? Csak mert ha a szülésig nem kezelték a Candidát, a méh tisztulásával= vérzéssel biztosan kitisztult! A vérzés kipucol!!!

Andi
Kép
handrea75
 
 


Sziasztok!

Hát én sem kerülök valami gyakran gép elé! :oops: Bele-bele nézek a napi írásokba, de válaszolni kész reménytelenség! :lol:

Örök hála annak, aki betette az alvásról szóló szöveget! Rengeteget segített! Így most már kb. 4 napja a helyén alszik éjszaka és lassan kialakul az alvás rendszerünk! :lol:

Cumi - Isten volt, aki ezt kitalálta! Bár addig, míg nem volt Máté elleneztem, de hamar feladtam a cumi ellenességemet! :lol: Gyorsan megváltoztatja a gyerek az ember elképzeléseit! Most már csak így alszunk, de szerencsére csak alváshoz kell! Remélem ez így is marad! És a legjobb! Néhány szívás a cumiból, kiköpi és alszik is! Tök édi! :lol:

Rendszer - Nem is tudom ki kérdezte! (Közben megtaláltam Handrea)! De mi most 2 hónaposak vagyunk, és most kezd kialakulni valami és még csak néhány napja marad ki az éjszakai 1 evés! Lehet, hogy azért ilyen későn, mert mi koraszülöttek voltunk! :roll:

Voltunk 2 hónapos kontrollon! Hát nagy csalódás volt 120 km-nél is többet utazni, azért, hogy ott ahol koraszülöttként kezelték leellenőrizzék! :roll: Ők hívtak vissza, azt hittem, hogy komolyabb lesz, de csak le kellett vetkőztetni, megnézték a bőrét, száját, meghallgatták a szívét, tüdejét, csípőjét és mozgását! Ezt kb. 5 perc alatt sem!
Megállapították, hogy száraz a bőre és koszmó van a fején, nincs szájpenésze (köszi ezeket én is tudtam) miután már lassan 5 kg ráírták a papírra, hogy jól eszik és hízik! (Na bumm!) A mozgásánál meg megjegyezték, hogy ha felültetik későn korrigálja a fejét a gerincéhez egyenesbe, ezért fejlődésneurológushoz kaptunk beutalót! :twisted: És majd 3 hónapos korban menjünk ismét, majd 6 és 9 hónaposan! (Mindig ezért az 5 percért!)
Mikor hazajöttünk felhívtam az itteni gyerekorvost, hogy mi volt, aki csak annyit reagált, hogy gyakrabban tegyem hasra és erősíti majd ő a nyakát! Kedden vagy szerdán meg jön beadni az első oltásokat! :? Addig azért én tornáztatom, mert a fejlődésneurológus csak december közepére tudott időpontot adni! :shock: De kíváncsi vagyok, hogy majd a mi gyerekorvosunk is így látja-e majd a dolgokat!

Szex - Hát mi a 6 hetes kontroll napján úgy estünk egymásnak, mint akik még sosem! :oops: :lol: Bár császárosként nagyobb az előnyöm! :lol:

Marek - Lehet, hogy most értek ti is el a 6 hetes fejlődés ugráshoz! Korábban betettem ide, nem tudom, hogy a webünkön fent lesz-e de ha nem a neten keress rá erre a kifejezésre és kapsz megnyugtató válaszokat! Ezt a kevés a tej problémádra ajánlom! Illetve én most kezdtem a homeos bogyó 2. kúrát!
Urtica Urens 5Ch (csak az 5-ös a jó!) Napi 2-3X5 golyó nyelv alatt elszopogatva, előtte utána fél órával sem kaja, sem pia, sem mentolos cuccok! Nekem a 4-5 nap körül szokta jól megemelni a tejcsi mennyiséget! Rendesen olyan belöveléseim vannak, mint szülés után! :lol: 7 napig szedtem, majd néhány nap szünet aztán folyt.köv.! Meglátod majd te is, hogy ez a jobb, vagy az a másik bogyó az az R betűs! Ha gondolod kikeresem neked! :wink: Addig is 2 ciciből lakik jól és gyakrabban eszik! Na akkor mi van! Semmi! :wink:

Pelus - Szerintem is próbálkozni kell! A Libero 1-et most nőttük ki, mert már mindig kijött belőle a cucc! A libero 2-vel próbálkozunk most, egyenlőre sikeresen!

Szörtyögés - Máté is tiszta vaddisznó! Azok a hangok! :lol: Én várom mindig a tüsszentést aztán meg a baba fültisztítóval kitörlöm az orrát! Szokott is benne lenni! Eddig ennyi nálunk elég volt!

Nyugtonmalac? - Elveszett a 2 gyerek között? :lol:

Kép
bettike
Eger
 
 


Védekezés - gumi vagy megszakításos

Bukás - én valamelyik nap lemértem, hogy mennyit bukott, mert nagyon soknak találtam! Szerintetek? 000000 Ennyit arról, hogy soknak találjuk! :wink:

Kép
bettike
Eger
 
 


Sírás - mi még egyszer sem hagytuk, mert mindig volt valami oka! (kaka, pisi, éhség, hasfájás, puki, unatkozás, fáradtság, másik pózban akarok feküdni) stb. Csak győzzük kitalálni! :wink: :lol:

Kép
bettike
Eger
 
 


Peva, szörtyögés: nekünk 2. napon volt a kórházban, és cseppentettek egy kis sós vizet az orrába, attól szépen elmúlt. Azóta csak akkor van, amikor a feje rossz pozícióban van alváskor, pl. az autósülésben kicsit előrebukik.

Anhel, szerintem normális a kiújuló vérzés. Egy kis erőlködéstől is lehet (pl. rossz tüsszentés, vagy a wc-n, ha nehezen megy a dolog).

Handrea75,napirend: én 5 napja írom a szoptatási időket, és hosszt. Mérleget egyelőre nem használok. Az a baj, hogy napirend még nem igazán alakult ki. Eddig a legkevesebbszer 8-szor, a legtöbbször 11-szer evett a gyerek egy nap 0 és 24 óra között. A legrövidebb szopizás 5 perces, a leghosszabb 50 perces volt. Ennyit tapasztaltunk. Próbáltam valahogy a szoptatások közötti időt szabályos 3 órásra beállítani, de reménytelen. Idegileg kiborultam az erősödő követelőzéstől. Aztán rájöttem, hogy jobb, ha a baba diktálja a tempót. Ilyenkor még feleslegesen nem szopik úgy sem.

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Jól eltűntem, igaz? :D

Hát nem semmi napok vannak mögöttem… Csütörtökön elmentem pénzt költeni, és csak későn este értem haza a családommal, de mindent megvettem, amit kigondoltam, tehát sikeresnek mondható küldetés volt.

Pénteken nem volt bölcsi, tehát 2 lánnyal rohangáltam a nagyvilágban… Délelőtt elindultunk a mamámhoz, onnan az anyukámhoz délután, majd este haza két álmos gyerekkel :) Nem mondom, hogy friss maradtam, ezért nem jelentkeztem aznap sem…

Szombaton anyosoméknál vendégeskedtünk, így ez a nap is fórum nélkül telt el… Este kimerülten értünk haza mindannyian.

Ma meg a szaladó lakás… Mosás, takarítás, Lili és Bori… Plusz a visszaolvasás… Már 4 nap elmaradásom van…

Tehát ontom a lényegesebb válaszaimat, ahogy haladok előre, ok?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Köszönöm a varratos és a 6 hetes infókat mindenkinek. Nem lettem boldogabb a matatás kilátások miatt :S Nem menne el valaki helyettem? ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


LK: nem tudsz az éjszakáidon úgy segíteni, hogy előre elkészíted a tápszert, lefertőtlenítesz egy csomó üveget, babavizet használsz, vagy előre forralod a vizet? Borzalmas lehet éjszaka még ezzel is foglakozni :S :(

Nekem van egy bontatlan Infacolom, csak a dobozából vettem ki, ha valakinek kellene, szívesen megválok tőle... :D

Fejéshez, ha kevés tej jön ki: masszírozod a cicidet fejés előtt? Melegvizes borogatás v. zuhany van előtte? Mert ezek csodákra képesek...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sensi: Nekem is volt ilyen vizeletes problémám... Mióta hazajöttem egyre jobb, de a tüsszentések még meg tudnak lepni néha :( :shock: :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Borkaby: a csütörtöki izgalmakhoz apróbetüs hsz :)

Tegnap jöttünk haza este anyósoméktól, és hát evés idő veszély fenyegetett minket induláskor... Bori aludt, a volánbusz évenként jár, és már csak fél óránk volt az érkezéséig, addig meg két gyereket, két szülőt, és két táskát kellett az útra felkészítenünk. Borit ébresztettem, pelus csere, utcai cuccok ráadása, be a kocsiba... Apa Lilit tette rendbe, a táskákat meg közösen, majd rohantunk a buszhoz... Hát ebbe nem fért bele egy 10 perces szopi sem... :roll:

Bori rendes gyerek lévén nem reklamált, csak tűrt... Aludt a volán buszon, majd végig szundikálta, míg bejártk a kerületet, és eljutottunk a villamos megállóig (gyalog)... Aztán elment a villamos az orrunk előtt... És Bori rákezdett az éhes vagyok reklamálásra. Én nem hagyom a lányt sírni ilyenkor. Jogos a kérése, éhes is... Kikaptam a babakocsiból, apa mellettem állt, vigyázott Lilire. A megállóban nem volt egy váró hely, vagy egy szék sem, semmi...
Tehát álltam, kikapcsoltam a fél kantáromat (kertész farmer), lehúztam a pólómat a cicim alá (gumis nyakú polók előnye... ), kikapcsoltam a cicitartót, és Borit rászabadítottam a tejbüfére :) Vártunk a villamosra, eltelt egy csomó idő, feltűnt a távolban a villamos, gyorsan visszacsomagoltam magam, leválasztottam Borit a büféről, vissza a kocsiba, és már be is állt a villamos... Bori nem reklamált többet, hazaértünk fél óra alatt, majd tisztába tétel és hosszas ciccantás Borinak, apa meg letette Lilimet aludni...

:)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ildi: rászántam magam, és odafotóztam, igen :oops: De ehez kellet 3 hét, hogy be merjem vállalni... :roll:

Voltatok a kenguruban? Kaptatok cumit? Én is láttam csütörtökön a Brendonban ilyen cumit, vettem is még egyet, már 3 db van :D

És vettem ilyen orrszívót, a bébésounds nevűt. Nagyon jól szív, jól müködik, és ledöbbentem a zeéjén :shock: De nem zavar, csak simán nem fogom használni :)

Szóval ajánlom, és ebben a hónapban jó akcióban van a brendonban. Kupon akció, talán a baba magazinos kuponok közt van...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Zsuzsu: de jó, hogy írtad, hogy a TB fizeti az anyatejet, ha orvos ad igazolást!!! Ez nagyon jó! Ha tudtuk volna... És a védőnő mondhatta volna anno... Tudott a tejtesóról. Szegények meg azért hagyták abba (szerintem) mert már sok volt anyagilag... Pedig én is az anyatejgyűjtő központ árán adtam nekik... Ezt fizethette volna a TB... :(

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Handi: ez a hormonos spirál érdekesen hangzik... Én nem akarok hormon készítményt, és spirált sem... Meg vele járó eü kaparásokat... Mert kiráz a hideg tőle. Pedig a hatása tök jó lenne, mármint amiket leírtál. Én az egyéb, nem leírt hatások, következmények miatt írtózom ezektől a dolgoktól... (Fóbiám van)
Nekem nem hiányoznának azok a bizonyos napok :)

Hogyan fogom megoldani a védekezést? Hát gumi azokon a napokon, amikor termékeny vagyok, és semmi azokon, amikor nem :) De mivel nem szeretnék többet szülni, mert kiver a víz a gondolattól, hogy ezt mégegyszer elszenvedjem, (főleg az utána lévő napokat, minusz Bori) még tesztet is fogok alkalmazni. Bori fogantatása előtt vettem ovulációs tesztet, amit köpködni kell, és az jelzi, ha termékeny vagyok. Na akkor amikor jelzi, nem fogok malackodni apával... ;)

(Én sem vetetném el, ha összejönne mégegy baba)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek: apának van vonalzója, ami visszaszámol neki a nagy napig? (szex) :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ildi, Éva, mindenki: feltettem az alvás okosságokat az alváshoz ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Tercsimama: de ezt a párnás pózt írtam le... De majd teszek fel képet én is :D Már van ;)

Örülök, hogy bejött ez a póz nektek is :)

És lehet így büfiztetni is, csak simizni kell a hátat felfelé, és paskolni a babapopót ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sensi: az általad leírt módon szeretem én is büfiztetni Borit (hóna alatt tartva őt... ) Szerintem nem lehet baja a gerincének így (doki néninek is megmutattam, és megerősített ebben is), mert a feneke a lábamon van, a terhet meg a gerincéről a kezemmel átveszem... Így nem lehet baj :) Csak nehéz... Borinak nagy feneke van ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek: a kriston könyv megfelelő részét szívesen felteszem a hasznosra, ha a kedves párodat rá tudod venni egy kis skennelésre ;) :)

És köszi is! ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ezzel kellett volna kezdjem, bocsi!

Bettikének és Máténak 7-ére kívánok visszamenőleg sok sok boldogságot a 2. hófordulójuk alkalmából!!!!
(Köszönjük, hogy tapossátok előttünk az utat ;) )


Tegnapra hatalmas gratula Adrinak és Júliának!!!!! Az első hófordulójuk alkalmából!

Gabónak és Gábor babának is gratulálok az első hófordulójukhoz! Ha tehetitek gyertek gyakrabban!
Sok sok boldogságot Nektek!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Adri: köszönöm a szép teljesítményre utaló adatokat! :) Felvittem a lapotokra!

6 cm!!! Azta! Gratula a cm-ekhez! Meg a több mint egy kilóhoz is ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Bettike, Gabó: Várom tőletek is a státusz adatokat! :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


CSAJOK!
Ma este lezárom a baba-mama tali eredményét és a jelentkezést!
Aki még nem írt, szóljon, ha jönni akar, de akkor is ha nem, hogy tudjuk. Köszi

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Az eddigiek:

Kép

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Köldökcsonk: a nagy tapasztalt és ügyes anyuka (akinek tartom magam, ügye :) ) símán az első itthon Bori fürdetésnél belemártotta a köldököt a vízbe, mikor a hátát mosta... ;)

A kórházban a csap alá tették a gyereket, gondolom ott is vizes lett a csonk. Utána megtöröltem, alkoholoztam, majd hintőpor. Nem lett semmi baja :D

Sensi ne izgulj e miatt! Vagy már rég túl vagy az első pancsin :) ?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


LKata, Andi, Szöszke, a szipolyka lehet a kiújuló vérzés oka (wc-s nehézség szerencsére nem volt és nincs), tegnap és ma is sokat nyúzott, megint az óránkénti cicizést akarta, de ma már nem hagytam magam. Tegnap sem akartam, de akkor meg annyira üvöltött, hogy fejgörcsünk volt estére.

Jó, hogy írjátok a rendszert...nálunk néha úgy tűnik, lehetetlen, pedig én inkább ennek lennék híve és nem az "amikor kedve van cicire kapom" dolognak. Szeretem ha vannak igazodási pontok, főleg gyerekkorban. Persze lehet, hogy nekem vannak még túlzott elvárásaim alig múlt 2 hetes csecsemővel szemben, ami vicces. De akkor hogyan vegyem rá, hogy ne kizárólag cicin érezze jól magát? Ja, és 1-2 napja szerintem ő is felcserélte a nappalt és az éjjelt.
Megyek, megnézem a hasznosban az alvós részt.

Kép
anhel
 
 


Csajok a talira csinálok egy olyan asztalt, ahova mindenki elhozhatja ami otthon van elfekvőben és nem kell neki, mert valamiért nem jött be. Pl pelus, pocigyógyszer, tápi, ruha egyszóval bármi amit nem használ és otthon csak foglalja a helyet.

Várom majd mindenkitől a felajánlásokat, nézzetek körül, hátha másnak nagyobb szüksége van rá!!! Segítsünk egymásnak!

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Marek: köszi a Kriston intim tornát, feltettem!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek, amikor úgyis fejsz, akkor csináld a horror fejést, és csak addig, míg nem érzed, hogy használt. :)

Homeós bogyó: urtica urens ... én ezt favorizálom...

Lehet, hogy ugrás van a tejfogyasztásban, nem???

Az én Borim visszavett a tempóból. Most 70g-t eszik (az kb 85ml... ) alkalmanként, de cserébe olyan 2,5 óránként tör rá az éhség... :roll: Nem haragszom rá... A doki néni szerint a 60 ml is elég lenne... :D És nem lennék szomorú, ha nem nőné le Lilimet :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Beagle a novemberi topicból: drukkolunk, hogy szép szülésed legyen, és hamarosan babázhass! :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Peva: én nem nagyon alkalmazok homeos bogyókat Lilinél. C vitaminozunk, multi vitaminozunk minden nap... (Elég rég óta)
Csak a normaflore-t használjuk, ha kell, de azt nagyon :D

Egyszer kaptunk megfázásra is valami bogyót, de nem éreztem a hatását Lilin. Volt szájfertőzése, ami nagyon megkínozta, akkor mindent megvettem neki a patikában, a homeós izét is, de az sem segített igazán... Nem nagyon tudok tapasztalatokat megosztani e téren...

A fogzásra állítólag jó a homeós bogyó, de arra nem volt szükségünk, mert a babapiskóta és a kenyér héj, kifli csücsök átsegített minket ezen az időn lazán...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Takonyra a tengervizes orrszpray-t használjuk, nem mást... A sós víz jót tesz, és nem készíti ki az orrnyálkahártyát...

Bori szörcsögött, de nem találtam meg az orrszippancsot. ezért mentem el a brendonba egy új kütyűért...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Anhel: a vérzéssel én is így vagyok... Pecsételő napok óta, erre tegnap piros :shock: Csak nincs baj... :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Handi: állítólag ilyenkor még nincs napirend, de nekünk van... Este leteszem 9kor, 5-6 körül kér enni (nyüszög, és kihozom), van hogy csak 7-8 körül kér enni, akkor hozom ki... Majd 8-9 körül van egy evésünk (ha 5-6 körül kelt Bori), aztán dél körül, 3 körül, 6 körül, és 9 körül... Ezek ilyen kb időpontok, mert Bori igény szerint eszik, nem órára... és most inkább 2,5 néha 2 óránkénti evés van, sőt erre fél órával mégegy... :) Hosszas büfizés után... De ezt csak nappal csinálja, és nem minden evésnél...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Tercsi: leszünk egy páran :) Jó kis buli lesz :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Tercsi: ez a felajánlás-asztal nagyon jó ötlet!!! Én hozom az infacolt, és még szétnézek erre arra :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Na, jól tele lett velem a topic, mire a végére értem...

De kicsit helyreállt a lelkem a soraitok olvasása közben... Köszi :D

Megyek megcsinálom a munkámat, aztán gyerekek... Remélem nem tűnök el megint hosszasan ;)

Webet is rendbe tettem... Még a képeket feltöltöm, és kész is ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?