Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszi a köszöntéseket, tényleg gyorsan eltelt ez a 2 hónap....

Dorka!
Köszi a vigasztalást, aranyos vagy. Tényleg sokat jelent, hogy tudok ide írogatni és egy kis "társasági életet" élni... :D :wink:
Örülök, hogy Szabi jobban van.

Anikó!
Írtam pü-t.

Ditke!
Akkor tényleg közel laknánk... Ráadásul a lakásunk pont a játszóval szembeni lépcsőházban van. Ha kimegyek az erkélyre pont a játszóra látok. Annak idején örültem is, hogy majd milyen jó lesz, nem kell messzire menni...
Most a lakás ki van adva, de szerencsére ismerősök laknak benne. unokatesóm lánya 3 barátjával. Tavaly kezdték a fősulit és nem is sokat vannak ott, szóval szerencsére kímélve van a lakás.

Néhány kép Lauráról

anyukám "bogyóival" :)
Kép

ájulás...
Kép

2 hónapos vagyok
Kép

KépKép
kitten13

Sziasztok!

Vasárnap szerencsésen hazaértünk, csak kicsit zsúfoltak még a napjaink.

Anikó, őszinte részvétem, nem lehet most Neked, Nektek könnyű.

Kitten, gyönyörű haja van Larának, boldog hófordulót Nektek. Hihetetlen, hogy már ennyi idő eltelt...

Niki, mi baj? Nem tudunk segíteni? Majd mesélj, ha meglesznek a babák! Házzal (tetővel) minden kész? Dorka hogy van az ovival?

Olga, tesódékkal minden rendben? Szakdoga hogy halad? Teljesen újra kezdted? Csertő Arankához nov 18-ra , kedd délelőttre kaptunk időpontot. Egy másik téma, Anna óvodai "élménybeszámolója" (mint aznapi fő történés...) alapján kérdezem csak, hogy szerinted mennyire elfogadott óvónői viselkedés (büntetés?) az, ha valaki leönti egy pohár vízzel a gyerkőcöt? Védőnős sztorit nekem is átküldhetnéd...

Balwin, hatalmas gratula a kis jövevényhez! Kiváncsi vagyok, Neki milyenek lesznek majd a "színei" :lol: Apa inkább fiút szeretne? Vagy majd ahogy jön? :lol: Rosszullétek múlnak már? Vagy most kezdődnek igazán?

Kata, tegnap tudtalak olvasni először benneteket, picit reménykedtem, hogy még nem maradtam le Marci születéséről. :lol: De látom, nagyon kedvesen, megvártatok! :lol: :wink: A túrád meg... hát, nem semmi bátor csajszi vagy! És egyáltalán nem nagy a fejed. De a pocakod igazán bájosan gömbölyű :lol:

Ditke, melyik részét tanulod most? Vizsgák szakaszonként vannak vagy a végén egyben?

Jaimee, már aggódtam, hogy nem írtál mostanában... Micsoda ünnep dömping lesz nálatok! Akkor lehet jönni-menni, ajándékokat nézegetni! Mozgalmas időszaknak néztek elébe!

Katlina, valahol írtad a zsiráfot. Jázminnak van olyan, az első szülinapjára kapta (és nem lebeszélni akarlak ezzel), de annyi mindent azért nem tud vele kezdeni a gyerkőc, mint amennyibe kerül... Bedobálja a golyókat, szól közben a zene és alul meg kiszedi. Fent a tetején lehet forgatni két kis gömböt. Ennyi, amit tud. Házzal hogy álltok?

BBJ, mi a helyzet a derekaddal? Úgy látom, lassan valami drasztikusabb gyógymód kell... Anyósom most volt 3 hetet a kórházban rehabilitáción (torna, pakolások, infúziós kezelés) és hihetetlen, mennyit javult! Lányokról új képek valami új ruciban? Kerítésről is jöhet kép...

Dorka, nekem mindhárom terhességnél minden "kötelező" vérvételnél nézték az ellenanyagot, de szerencsére semmi gond nem volt vele, pedig mindhárom gyerkőc RH+ lett. Én a vetélés után paráztam kicsit, mert azt mondta Mosonyi, ilyen kis terhesség (7 hét...) után nem kell ellenanyag.... Hányingerrel, rosszulléttel hogy állsz? Javulgatsz már? Mentek 4D-s ultrahangra? Szabi jól van, nem lett rosszabb a köhögése?

Szilbee, nekem is küldhetnél egy kis sütit... Fakopáncsos játékok jók és az áruk is kismamabarát, mi is szeretjük őket. Van már ötleted adventi kalendáriumra?

Évi, Csonginak hogy ment-megy a váltás? Új a suli, a focicsapat, mennyire viseli meg? Apának új a munkahelye? Vagy maradt a régi helyén, ez nem teljesen világos nekem, bocs.

Hát, Rami, nem semmi, mik történnek :shock: Mikor kezded a munkát? Bölcsi tetszik, voltatok már szétnézni?

Hú, remélem, senkit nem hagytam ki... folyamatosan próbálom behozni magam, nem megy könnyen...

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Helsinki nagyon érdekes volt, de teljesen más világ. Az emberek hihetetlen, milyen udvariatlanok! Simán átgázolnak rajtad a bevásárlókocsival, a biciklijükkel, majd' fellökik a babakocsis kismamákat. Teljesen mást vártam...

+4 és +8 fok közötti hőmérséklet volt, de nagyon sokat esett az eső, míg Lappföldön, a Mikulás házánál -2 +2 közötti hőfok várt minket. Ott fényképezni nem lehetett, csak a hivatalos fotót vehetted meg. Viszont a Mikuláshoz bemenni ingyen lehetett. Manók vártak, sejtelmes folyosón, lépcsőházon át lehetett bejutni, ahol jégtáblákon (persze műanyag volt, de nagyon élethű) kellett átkelni (mégiscsak az Északi-sarkkörön voltunk), halk zene szólt, egy hatalmas ingaóra kattogott (csak az ingájának a végén lévő korong kb 3 m magas volt), még a felnőtteket is elvarázsolta a látvány. Maga a Mikulás egy nagy karosszékben ücsörgött, hatalmas szakálla volt és gyönyörűen beszélt angolul. Mátéval megbeszélték, honnan jöttünk, milyen járművel, s hogy mert jó volt és jó lesz karácsonyig (ha-ha-mondtam én :wink: :lol: ) kapott egy szépséges, piros orrú rénszarvast. Miután kijöttünk, Máté vidáman újságolta a nagyszülőknek, hogy most már tényleg elhiszi, hogy van igazi Mikulás! :lol:

Szerencsére minden nap tudtunk msn-en beszélni (és itt láttuk is egymást) a lányokkal, így könnyebb volt a távollét.

Ma este bálozunk, de majd jövök még mesélni, meg hozok képeket is. Máté fotózott, de (szerintem) nagyon jók lettek a képei!

Bár holnap meg Szentendrére készülünk a skanzenbe, Márton napi mulatság lesz.

A matek versenyen a megyében 20. helyezést értek el Mátéék, a sulijukban ők lettek a legjobbak, a városban pedig a másodikok ezzel az eredményükkel.

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Áve.

Csak félszemmel olvasok... :oops:

Lara babának Boldog Második Hófordulót! :D A kistündérke, mennyit nőtt két hónap alatt :)

Anikó, Doroti is milyen szépen ül a kádban :D Huncut szemei vannak :)

Kata, nyugodtan elfér rajtad/benned a zagyvás sütike :mrgreen:
Juditnak letagadta Bence, hogy várja a tesót? :lol: Húh, émmán most attól félek, hogy Luci miccól majd...

Olga, engem nyem zavar a kavar :mrgreen: Egyébként is cuki, ahogy időnként összekavarod a neveket - nem csak a Juditokat :D Védőnős sztori nekem is gyühet, légyszi...

Rosszuléteim azért nem oan drasztikusak, mint pl. Dorkának, vagy Katának, Jaimee-nek anno :oops: Ma pl. még csak egy icipiciémelygésem vót. Tegnap és tegnapelőtt viszont egész nap...csak akkor volt jó, ha ettem :shock: Aztán amikor meg megteltem, az volt a baj :? Úgy veszem észre, akkor rosszabb, ha kimozdulok itthonról. Mindegy, nem vészes, meg majdelmúlik :)

Dorka, télleg, a kórházba miért mentél uh-ra, ha Dinyának van gépe?...

Szamóca, szia :D Képek? :wink: Élménybeszámoló??

Noh, inkább visszaolvasok rendesen...

Judit
Kép

Kép
balwin

"Élménybeszámoló??" visszavonva :mrgreen:

Judit
Kép

Kép
balwin

Egyben, nulla előjel.

BalwinJudit: A másik szemed mér nem nyitod ki-e? :lol:

Végül is tegnap du.-ba nem fért bele a süti, de majd mingyá eliramodok. Most már pluszban szükségem van rá.... tegnap megszült a barátnőm (Dorka! akivel együtt voltam NST-n) végül is császár lett, van külön véleményem a történtekhez, ezért eléggé magam alatt vagyok, és megint előjött a rettegésem. Kell néhány nap, mire megnyugszom.

Kép

Kép
szolkata

Akkor a képek első része:

Helsinki, Szt. Miklós székesegyház:

Kép

Kilátás a Szenátus térre a katedrális lépcsőjéről:

Kép

Az Uszpenszkij ortodox templom:

Kép

Két kép a kikötőről:

Kép

Kép

A Télikert:

Kép

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Második rész (családi képek, Máté és a húgom):

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Voltunk Lahtiban, ahonnan sokszor közvetítenek sáncversenyeket. Van itt egy símúzeum, ahol lehet szimulátoron síugrani, ki lehet próbálni a sífutást, a sielést és a duatlonból a lövészetet pisztollyal és puskával. Az öbölben van egy zenélő-éneklő szökőkút is.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Lányok, ha már a "Hetényiben vagyunk", írhatnátok a szülészetről, ki mit tud! Szolnoki dokim van, de a kórházról nem sok jót tudok...kicsit rettegek tőle...segítsetek...Köszike (azért nem olyan katasztrófális a helyzet, csak teljesen tanácstalan vagyok a szülésem helyszínével kapcsolatban...) :oops: :wink:

Puszi: Nikol :)
nickvi

Szami! De jó, hogy jöttél és megjöttél! :wink:
Szép helyeken voltatok! Hú, a Mikulásos beszámoló.. én is akarok menni selytelmes folyósokon...
Az óvónős írásod abszolút nem elfogadott, szülő helyében feljelenteném.
Figyú, ha Arankánkkal nem vagy megelédegve, akkor ajánloma Doró Árpádot, ő is tanárunk, mindenki kefódveli, bár elég sajátos humora van... :lol:

BALWIN Judit! Köszike! :D Tényleg kavarom a neveket, de lelkem rajta, hogy közben a valós személyre gondolok! :oops:

Kitten! Én is boldog hófordulót kívánok Lara babának! Azta nem semmi hajzuhatag! :shock: Balázs is szerette a tejszaporítót csörgetni! :)

Holnap tartjuk anyósékkal babó szülinapját, Marci névnapját, Szilvi névnapját :lol: , Balázs tortáját én sütöm. A lényeg, mondom nézek már valami jó kis töltelékreceptet a mesetorta oldalon... aztán egy nagy semmi... rákerestem... sok fórumon keseregnek, az álomcukrásznő meglopta, becsapta őket... :shock:

Olga

Kép
juhaszolga

Képek az Északi-sarkkörről és a Mikulás házáról:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Hohó!

Helló Nikol! Írunk hát! Csak ugye nekünk már vagy régi emlék, azért nem beszélünk róla, vagy már ismert hely, így második babó előtt, után...
Na én spec semmit nem akarok írni neked, mert két év óta sokminden történt arra (átalakítás például). De nekem semmi problémám nem volt se a szülésznőkkel, sem a gyerekágyasakkal.

Lesz fogadott dokid? vagy szülésznőd? Első baba? Mikorra várjátok? neme? :lol:

Majd jönnek a többiek is, és megírják amit szeretnél!

Szami! Jönnek a képek, jól van!

Olga

Kép
juhaszolga

Balwin Judit és Szami! Ment a gondozósnős téma... Még egy sor, aztán leszállok a témáról: Nem furcsa, hogy azt meg sem nézték, hogy Balázs megkapta-e a kötelező oltásokat? merthogy anélkül nem mehet közösségbe... vagy esetleg, hogy nincs-e gyógyszer- vagy ételallergiája a gyereknek? (Jó mondjuk ezt egy normális szülő ugyis mondja, de akkor is...).

Ja Rami! Mindig elfelejtem írni: Jósika uti bölcsibe fog járni babó.

Olga

Kép
juhaszolga

Szami, wáow, nagyon szép hely Helsinki! A Télapó háza: kicsit meseszerűbbre számítottam :oops: Naegyefene, így se rossz :wink: Síelős dolgokat kipróbálnám én is :D
Öööö...kicsit alaposan különböztök a hugoddal... :lol:

Hűha, télleg, a szülőszoba elhagyása...hát nekem sajna ki kellett várnom a beteghordót :? Fél4 előtt szültem, fél6 körül levitték Lucit a gyerekágyasra, engem meg nyóckor sikerült :? Addig a szülőágyon dekkoltam :? Egyszer próbáltam lekászálódni, de rámszóltak, hogy ezt nehogymá, mer összeesek, elcsúszok, stb. (monnyuk mindezt kedvesen, szerencsére)...de szerintem féltek, hogy ha télleg kiterülök, nekik kell habtestemet visszaküszködni az ágyra :mrgreen: A cumómat meg a beteghordó hozta el a szekrénykémből, rápakolta a hordágyra (hogy alám, vagy rájam, már nem emlékszem), oszt irány a lift. Pedig még jól is esett volna egy kis séta.

Üdv Nikol :) Hányadik hétben vagy? Picurkádról mit lehet tudni? Ki a dokid? Sztem is majd a frissebben szültek mesélnek a gyerekágyasról :wink: Nekem nem voltak jó tapasztalataim. A szülőszobát meg meg lehet nézni, hétfőnkéntre szednek össze kisebb csoportokat, és körbevezetik őket. Telefonon lehet bejelentkezni - kb. 3-4 hét, mire időpontot kapsz...nekem legalábbis ez volt anno a tapasztalatom :)

Judit
Kép

Kép
balwin

Kitten! Lara gyönyörű!!!!! Szép nagy baba! Írtam VOLNA válasz pü-t, ledobott a net, :evil: majd írok újra.

Szami! Köszönöm! És üdv újra itt! Képek nagyon jók, a Mikulás házába én is elmennék szívesen.

Nikol! Üdv! Hol tartasz a pocakosságban? Pontosan mi érdekel?

Lányok, a FP sütifaló kincsesbödön miket tud? Jó szerintetek, ajánljátok? Karácsonyra szeretném.

donkoaniko

Szami! Üdv! Frankók a képek! A hideg végett nem, de amúgy nagyon irígykedem. :lol:

Balwin! Drukk hogy mihamarabb tújossatok a rosszullétes időszakon!

Kata! Neked a gyerekágyra esküszöm viszek be Zagyvás sütit, ha marci születéséig nem jutsz el Oda! ;) :lol:
szilbee

Anikó, van sütifalónk, vedd nyugodtan :roll: :lol: Szerintem 1-3 évesnek jó. Kétféle módozatban működik: egyszer számol, akkor mondja a bedobott süti sorszámát, máskor meg a formáját (ez a háromszög). Ki-bepakoláshoz is jó, kéz-szemkoordináció gyakorlásához különösen és a formaazonosításhoz is. Lehet vele színeket is gyakorolni, Jázmin nagyon bírja, de volt már olyan anyuka ismerősöm, aki idegbajt kapott a zenéjétől. :lol:

Balwin, ja! De amúgy, fénykoromban, én is 46 kilóval államvizsgáztam... :oops: Az öcsém és a húgom hasonlítanak (magasak, kék szeműek, tejfehér bőrűek, vékonyak, szeplősek) - pont olyanok, mint én :roll: :lol: Pedig tutira egy az apukánk (anyukámnak is és apukámnak is rh- a vércsoportja, az anyukám, húgom és én AB RH-, apukám és az öcsém A RH-)

Belülről nagyon meseszerű a ház, csak ott nem lehet fényképezni :roll:

Üdv, Nikol. Engem másfél éves császároztak és a 3. babóval, de a többiek biztos tudnak segíteni.

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Sziasztok!
Húú mennyit írtatok, na modnom bejövök a semmire, erre tessék! FRANKÓ!!!

Szami!
nekem a legelső ami eszembe jutott a képek láttán, a fene nagy tisztaság...

Nagyon szép hely, tuti! azt a szimulátort én is kipróbáltam volna, én sem merném a "habtestemet" Judit szavaival élve síruhába öltöztetni.. egy pillanat alatt visszajönnének a kilók, amit hónapok óta sikerült legyűrnöm.

a hidegben akkor jól jött a téli cuccos.

Végülis készült hivatalos kép a Miki bácsival? úgy megnézném hoyg néz ki!

Engem nem kérdeztél, de ha az én gyerekemet locsolná le, én biztos hoyg slaggal adnék neki!

Anikó!
Vegyed nyugodtan!

Olga!
nem mondod, hyog a mesetortás ilyet csinált? hihetetlen!

na és mi lesz végül a krém?

Szia Nikol!
Különösebben nem gáz sztem a szülőszoba/az osztály, bár én is régen jártam már arra, nem Hilton, de nem is putri.

Judit!
és tényleg mit csináltál a másik szemeddel???

nekem is iylen rosszulléteim voltak Letivel. A hányásig soha nem jutottam el, az evésre nem emlékszem.

A fiúk egész nap kopácsoltak, ma csak a bejárati rész lesz kész.. amúgy is sötétedik...

Judit,
Kép
Kép
bbj

Szamóca: nagyon szép helyeken voltatok.... öööö és Máténak mi tetszett a legjobban? Apa tartotta a frontot idehaza, esetleg anyukád besegített?

Nikol: no comment... az összes maradék kedved elvenném....

Niki: ment pü. Milyen izgi, holnap már az újságokban is lehet majd olvasni az ikrek érkezéséről.... szerintem :lol:

Kitten: nagyon szép Lara baba, isten éltesse a második betöltött hónapjával!

Szilbee: eljutottam :-))) sőt a barátnőmre is gondolva, hoztam neki is habrolót (ez az egyik kedvencünk) este beviszem neki a kórházba..... szünet.... telefonáltam..... nem is vihetek be neki habrolót, mert ez a császár nagyműtétnek számít, most kérdeztem meg a szülésznőnket. Barinőmtől hallottam, hogy nagyüzem van a szülőszobán... a front... ezek szerint ez sem hat Marcira.... Szóval mingyá ébresztem a fiúkat és nekiesünk a fincsiségeknek. Ti micsin ilyenkor?

Jaj, azt meg el is felejtettem írni, hogy tegnap miért nem lett süti parti.... hát leylandot ültettünk 10, ma meg plusz 2 darabot... na jó, én csak locsoltam... a guggolással, hajlongással hadilábon állok :roll: :lol:

Kép

Kép
szolkata

Sziasztok!

Itt vagyok élünk, csak nagyon el vagyok havazva. A héten műtőben voltam. HÁt az elején nagyon féltem de tükre meg szerettem ahét vége felére, még ott is maradtam egy kcist mert nagyon sok volt a munka és segítettem nekik!

Jövőhéten megyek a nőgyógyászaton leszek tehát ha valaki jön Kata akkor szólj nyuogodstan találkozhatunk is. Dorka te is jelezhetted volna hogy jösz taliztam volna veled is egy picit.

Kata de azért szólsz hogyha szülőszobán vagy ugye? mert ha nappal van akkor meglátolgatlak annak ellenére hogy van fogadott szülésznőd!

Erikát is meglátogattam s pont ott voltam mikor szült. Úgy örültem neki!

Amugy tök jó most Dorkával meg Balwin Judittal meg tesómmal meg a sógorom barátnőjével együtt négy ismim is kismama.
Dorka tesóm 12-13 hét!
A két Judit ,meg hét hét ez tök jó!!!!!!!

Szülinapot holnap fogjuk megünnepelni mert a keresztanyukája is most jött haza s igy itthon mindenki egyszerre lenni!
De azért a múlthéten sütöttünk együtt egy egyszerű sima tortát!
Erről rakok fel képet!

De most megyek!
puszilunk mindenkit!

Kép
kbernadett

Kép

Ez múlthét vasránap készült a torájával ezt csináltuk ketten! :-)

Kép
kbernadett

Lara utólag is boldog hófordulót!!!!! :oops:

Kép
kbernadett

Kata, Judit, a másik szemem máshun tartottam :lol: Nemtok ám csak úgy ideülni, nyugisan...most is Luci itt nyüfizik a lábamnál, meg harapdál...

Betti, gyümitorta? Hmmmm, nyamnyam :D

Anikó, sztem is vedd meg nyugodtan a sütifalót, Hunci is szereti :D

Nikol, van másik kórház is a tarsolyodban? Merhogy tanácstalan vagy a szülésed helyszínével kapcsolatban... Illetve most látom, a Péterffy... :)

Olga, hm, hát érdekes beszélgetés lehetett :mrgreen: Apával kellene őket összeereszteni :lol: Igazából az sem mentség nekik, hogy pályafutásuk során valszeg jópárszor feltették már ezeket a sablonkérdéseket (megszokják, hogy vannak, akik pluszinfókkal is ellátják őket (mint a rossz riportalanyok) - kérdés nélkül).
Ehehehe...mesetortás sztorit már jóideje nem kísérem figyelemmel, de én is olvasgattam fórumokat.
Én asszem elmentettem a 3 féle töltelék receptjét; ha megtalálom, kéred? :)

Judit
Kép

Kép
balwin

Azt meg nem is írom, hogy Luci tud puszit adni (vagy írtam?!), és újabban osztogatja ész nélkül :lol: Kézre, lábra, hasra, ahol éppen éri :D

Most meg éppen kimászott az etetőszékből... Persze előtte önerőből mászott fel, ücsörgött egy kicsit, osztán lejött :shock:

Amikor meg beteg voltam, nagyon bejött neki a tüsszentésem, elkezdte utánozni...még az előredőlést is :lol: Ez is megvan videón, ha beüzemeljük a vindózos pc-t, feltöltöm azt is :)

Judit
Kép

Kép
balwin

Kata! Nem baj! Akkor majd viszek házi sütit! ;) Csokis-Mandulás jó lesz? :lol:
A császárosok bizony valóban csak teán élnek egy darabig... :(
Hogy mit csinálunk? csináltunk? Meglátogattuk végre barátnámat. Fősuli óta nem jutottunk el hozzájuk, pedig csak Újszászon laknak... Iszonyat jól éreztük magunkat! :D

Lara Babának Boldog második hónapot! :)
szilbee

Anikó: Én is nagyban szemezek a sütifalóval, egyre gondoltunk. :D Ilyen shape sorter, vagy mi...nekünk még nincs. Játéknet-en 4980, az igaz, hogy 870 ért hozzák házhoz. :roll:

Nikol: Gyermekágyról én szinte csak jót tudok mondani. Egy szipirtyó csecsemőst kéne onnan eltávolítani, de nagyon. Amúgy nem kell tőle félni egyáltalán!!

Balwin: Gratula a puszihoz! Cuppant is? Édi lehet. :P

Jó, hogy említed a rosszulléteket, én most nem vagyok terhes, de halál rosszul vagyok két napja. Pont mint a pozitiv tesztemet követő héten. Mert aztán még rosszabb lett. :lol: Csak akkor nem émelygek, ha eszem. :twisted: Meg hulla vagyok 24 órában. Tiszta nosztalgiám van. :roll:

Na szóval sok beszédnek sok az alja :roll: ....az jó, hogy nem olyan vészesek a rosszulléteid, hősiesen viseled őket. :wink:

Betti: Bettike nagyon szép nagylány már!!!!

Szami: Jók a képek nagyon!

Ditke: Nem válaszoltam? :shock: :shock: Én biztosra vettem, hogy igen. :oops: :oops: Igen, gondoltam, hogy a játszóbölcsiből ismered Bogit. A szülei esküvőjén ismertem meg Apát.

Kitten: Lara baba szépséges!!!

Na, kutyafuttában ennyi. :oops: :oops: Réka megint sztrájkol, nem akar alunnni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jaimee1 2008.11.08 21:38-kor.
jaimee1

Ja, a babataxi a játéknet-ről van, per pillanat ott találtam a legolcsóbban, így is 13 000 ruppó. Van ára....

Judit: Itt a másik művem...Izé...ez elvileg egy zsiráf...De már a blogban is kaptam kételkedő véleményeket. :lol: :lol: :lol:

Kép
jaimee1

No voltam a kórházban a barátnőmnél (bent a szobában, de psssszzzzztttttt!) Ma még csak egyszer sétált nagyobbat, iszonyat fáj neki a vágás. Ugyanabban a szobában és ágyon van, ahol én voltam B.-vel. Olyan nagyon cuki a kisfia! Én is kedvet kaptam a babázáshoz, de ma este/éjszaka nem szülnék, mert tumultus volt a szülőszobán, ott a nagymenő dokikkal... BArinőm mondta, hogy iparkodjak befelé, hogy együtt legyünk, amennyire lehet... hát mondtam, hogy Marci a főnök... :lol: Iszonyat meleg van bent egyébként, és ahogy mesélték, a csecsemősök mit sem változtak. Segítségnyújtás helyett (szopi) mondták a barátnőmnek: nem tud szoptatni? sebaj, kivisszük és adunk neki vizet.... ja mondom cukrosat... Segítettem neki babucit mellre tenni hát igyekeznek egymásra találni :lol:

Bocsánat, ha valakinek nem tetszik, hogy most ilyet írtam... de ingadozó lelkiállapotomra a látogatás kicsit pozitívan hatott.

Kép

Kép
szolkata

Jaimee!
nagyon kafa, de én sem zsiráfnak néztem, hanem kistehénnek, de az ugye nem ilyen pöttyös...de attól nagyon jó, és ügyes vagy!

Apát esküvőn ismerted meg? de romantikus!

Kata!
Hát akkor is úgy irigyeltem azokat, akikhez apa bement, mert protis volt!

Betty+ nagyon szép az a gyümitorta, én is kedvet kaptam! majd dobkál akkor a mai partyról képeket!

Judit!
várjuk majd vidijót!

Olyan édesek, ahoyg utánoznak! Majd meglátod, hogy utána emlegetni fogja, hogy keményedik a hasam... és mutatja a hasát!

Na valszeg mi ma megyünk kirándulni... majd hozok fotókat estére!

Judit,
Kép
Kép
bbj

sziasztok!

Még egyszer mindenkinek köszönjük a köszöntéseket!

Balwin!
De édi lehet Annalucus ahogy osztogatja a puszit. :D A videjóra is kíváncsi vagyok.
A rosszullétek meg hátha múlnak minél előbb. Én is olyan egész nap émelygős voltam. :? A 6. héten kezdődött és kb. tényleg a 12. körül múlt el.

Szami!
Nagyon szép helyeken jártatok! A símúzeumban mindent kipróbáltatok?
Gratulálok Météék szép matek eredményéhez, igazán ügyesek! :wink:

Betti!
Hogy Bettike milyen nagy lány már! És olyan szépséges! :D
Majd tegyél képeket a buliról!

Kata!
Hogy tudtál "beosonni" a szobába? Tényleg cukros vizet adnak nekik? :shock:
Húú, hát én is azt kívánom neked, hogy ne legyenek sokan a szülőszobán! El sem tudom képzelni milyen lehet "tömegben" szülni.
Hogy én mekkora mákos voltam! Rajtam kívül gyakorlatilag akkor senki nem volt...

Niki!
Hangulatod jobb már? Megszülettek az ikrek?

Jaimee!
Igen, közben meg is találtam a jateknet-en a járgányotokat! :lol:
Nagyon cukik a műveid! És akkor ez keretbe kerül és megy a szoba falára?

Szia Nikol!
Én két hónapja szültem a Hetényiben. Jó "párost" választottam, mind a doki, mind a szülésznő nagyon rendesek voltak velem. Neked ki a dokid? Lesz szülésznőd? És konkrétabban mire vagy kíváncsi?
A körülmények szerintem sem gázosak. (a szülőszobán úgysem azzal fogsz foglalkozni, de nincs is vele túl nagy gond)
A gyermekágyon pedig én tapasztaltam, hogy egyenként mindegyik nővér rendes és segítőkész volt, de a "nyakukra kell járni", ha vmit szeretnél... A főnővér elég érdekes személyiség, de a végén már vele is "kijöttem".
Én egy ágyas szobában voltam, az teljesen korrekt volt. Két szobához tartozott egy zuhanyzó és WC. A többiben nem tudom hogy van és hogy pontosan hány személyesek.

Lányok! Ki az a csecsemős mumus? (lehet, hogy én nem találkoztam vele mert szabin volt? mindenesetre én nem futottam össze olyan igazán "durva" nővérrel)

KépKép
kitten13

Kata! Hoppá... 39 hetesek vagytok! :)

Nikol! Érdemes szerintem visszakeresni a szüléstörténeteket. (Vonalzóból vissze lehet kb. számolni és hozzáadni 1 hetet.) Az emlékek nálam már kezdenek elhomályosodni... de gondolom a többieknél is.

Balwin! Gratula a pusszantáshoz! :lol:

Betti! Nagyon aranyos Bettike! :)

Erika! Jobban vagy már?

Engem is elkapott most a rossz hangulat... de lehet hogy csak a front... :roll: Remélem!

Judit! Milyen volt a kirándulás?? Hol voltatok?
szilbee

... és még mindig egyben.... a front-hatás elmaradt... kikerült...

Kitten: beosonás: protekciós vagyok :lol: 8) De a friss császárosakhoz úgy tudom, hogy egyébként is be lehet menni hozzátartozónak beöltözve. Cukrosat. Amikor B.-vel voltam bent, akkor kérdeztem rá... akkor mondta is a csecsemős a forralási-keverési arányt. Egyébként letagadják. Én B.-t tömegben szültem, a szülés utáni megfigyelési időből, a szülőágyról úgy pattantottak fel, hogy haladjak tova, mert jönnének a helyemre további jelentkezők... Mi akkor nem is a 6-ra kerültünk, hanem a 4.-en (nőgyógyászat) ürítettek ki egy kórtermet, mert a 6. dugig volt.

Szilbee: ne is mond! egyre fogy az időm... félek itthon hagyni a fiúkat egyre jobban... állandóan pakolok, magyarázok Pistinek, mit hova mikor. Például holnap reggel nekem NST-re kell mennem, Pisti viszi oviba B.-t (még szabin lesz holnap), csak sajnos mivel egy autónk van most, így 7-kor ők visznek ki. Minden ovis cuccot bezacskóztam külön, felcetliztem, mit hova kell tenni.

Betti: szólok, ha szülök nappal. Ezen a következő héten vagy utoljára? Bettike milyen sokat nőtt! És a közösen készített torta volt biztosan a legfinomabb! Fényképeket várunk majd, ha ráérsz.

Voltunk ma papagáj és fóka shown. Nagyon színvonalas előadás volt, Bence végigülte!!! Tátott szájjal!!! Aki teheti, csak ajánlani tudom!!! Nem fog csalódni.

Kép

Kép
szolkata

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jaimee1 2008.11.10 23:33-kor.
jaimee1

Jaimee: esküszöm, hogy amikor B.-vel voltam a kórházban, cukros vizet itattak velük. Olyat meg nem is hallottam, hogy tápit kapott volna egy baba is... :shock: Amit akkor sem értettem... mert ugye akinek nem volt teje, annak vagy ordított a babája szegény az éhségtől, vele az anyja, vagy cukros vizet adtak neki... de akkor nem is hallottam olyat, hogy tápit adtak volna a babáknak, hogy legalább ne éhezzenek, amíg teje lesz az anyjuknak. Vagy például a barátnőm kisfia péntek este 11-kor született császárral... teje még a kanyarban sincs... a gyerkőc ma már keservesen ordított az éhségtől, de szót még nem hallott a tápiról, hogy esetleg adnának neki egy kicsit, csak hogy szerencsétlen ne veszítsen rohamosan a súlyából..., mert ugye azt már megkapta, hogy jó lenne, ha szoptatná a gyerekét, mert nagyon gyorsan fogy. És bármi segítséget kért még eddig a csecsemősöktől... hát semmit, de semmit nem segítettek neki...

Kép

Kép
szolkata

Kitten: Ja, egyébként annak a főnyanyesznak (volt már itt szó róla) nincs is gyereke...

Kép

Kép
szolkata

Én most már akkor egészen biztos vagyok abban, hogy Luci tápszert kapott anno...hogy végre legyen egy kis hízás...csak nem lettem felhomályosítva. Pedig rákérdeztem, mitől fehér a gyerek nyelve :twisted:

Judit
Kép

Kép
balwin

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jaimee1 2008.11.10 23:34-kor.
jaimee1

Ja, én nem bántam a tápszert, mert az idegen, gondolom összeöntött anyatejtől jobban égnek állt a hajam. Egyébként nem kérdezték, mit szólok a dolgokhoz.

na tente...
jaimee1

Sziasztok!

Rékának boldog névnapot kívánunk!

Majd még jövök, csak korán van...

Kép

Kép
ditke2007

Kata! Én is féltem itthon hagyni őket egyedül. :lol: No nem azért mert nem bíznék Edben, csak hát abban az időszakban Levente elég sokat betegeskedett... :roll:
De olyan ügyesen előkészültek a kistesó érkezésére. Együtt takarítottak, tették fel a polcokat (akkoriban egy kis átalakítást tartottunk...)... stb...
Nekem meg odabent nagyon hiányzott Levente... csak itattam az egereket, annyira sokáig nem láthattam. :(

Erika! Rékának itt is Nagyon Boldog Névanpot! :)
Képeket kérünk a kis hölgyről... és videjót is!!! :D hogy tetszik neki a járgány!
szilbee

Jó reggelt!

Rékának Boldog Névnapot!

Kép

Kata!
Hogy vagy? Húúú, ránéztem a vonalzódra és elvileg 6 nap!!! Lehet, hogy Marci pontos lesz??! :wink:

KépKép
kitten13

Szép hetet!

Rékának nagyon boldog névnapot kívánunk!

Kép

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Réka! Első névnapodon sok boldogságot kívánunk!!!

Cukros vízről: én azt tudom, hogy a cukor csak azért kell bele, hogy a víz vmelyik összetevőjét kiszűrje. Olvastam erről, de már nem emlékszem, mlyik alkotóelem az, amit nem öl meg a sima forralás, az újszülött gyomra viszont nem bírja még. A cukor állítólag nem is érezhető benne. A fentiek miatt azt mondják az okosok, hogy aki otthon ad forralt vizet az első hetekben ( pl. csuklásra pár kortyot ), az is tegyen bele cukrot, arányokra nem emlékszem. Dorci olyan 2x kapott bennt a kórházban pár korty vizet, nagyon csuklott, azért. Aztán ha itthon csuklott, cicin elmúlt neki. :)
Mi sztem kikerültük ezt az állat csecsemőst...

Jaimee! Én kenek oda is :oops: , persze óvatosan, nehogy máshova is jusson. Jézusom, Dorka mindjárt 8 hónapos, erre kiderül, nem jól pelenkázom? :roll:

Na megyek, Dorci lakberendez...

donkoaniko

BBjudit: tényleg tisztaság van, de csak azért, mert NAGYON takarítanak, ők maguk nem éppen tiszták. Úgy köpködnek az utcán (és a jólöltözött nők is), hogy én csak ámultam! :shock: Viszont minden reggel (korán mentünk a Lappföldre, így volt szerencsénk látni a kora reggeli Helsinki vastag koszát is és az éppen folyó takarítást), nagyon sok takarítógép lepi el a várost és egy fél óra-óra alatt gyönyörű rend lesz.

Mikulással készült közös, hivatalos fotó, csak nem tudok szkennelni, de majd próbálok megoldást találni.

Végül voltatok tegnap kirándulni?

Kata, Méténak a Mikulás és a Lappföld tetszett a legjobban, de nagyon élvezte a símúzeumot és a tengerészeti múzeumot, valamint Helsinkiben a Sea Lifeot (ez kb olyan, mint nálunk a Tropicarium). És a kikötőket, a hajókat, a sirályokat. :lol:

Betti, hogy sikerült a szülinapozás, mesélj! És hozz képeket is!

Szombat este nagyon jó volt a bál, finomakat ettünk, jókat táncoltunk.

Aztán tegnap elmentünk a szentendrei skanzenbe Márton-napi programokra. Ezren voltak, így a kézműveskedésre nem sok volt a gyerkőcök esélye, egyedül mézeskalácsot tudtak díszíteni.

Viszont kóstoltunk libatepertőt, meg libazsíros kenyeret hagymával, (Jázmin addig kunyerált mindenkinél, hogy "megszántam": erre megevett egy fél szelet zsíros kenyeret lilahagymával :shock: :lol: ). Volt sült gesztenyézés (de csak kóstoló, aranyárért adták, este még itthon sütöttünk egy kilónyit). Megnéztük az állatokat (Jázmin mindegyiktől hangos pápázással köszönt el), láttunk kovácsműhelyben munkálkodást, gyertyaöntést, mézeskalács készítést, libafosztást, kukoricamorzsolást (na, ez apának nagy élmény lehetett :roll: :wink: :lol: ).

Készültek képek is, este igyekszem hozni.

Jaimee, pénteken jönnek a Ballások kicserélni a szereléskor sérült konyhaelemeket (remélem, hozzák az elszabott mosogatógép ajtót is), aztán utána fényképezem Neked (is) a konyhabútort. Asztalt még nem találtunk hozzá, meg székeket, de majd egyszer az is összejön.

Most megyek anyukámhoz, náluk van nagy munka (tapétázás, padlószőnyegezés - ez a mi karácsonyi ajándékunk - kicsit előre hozva), elkel a segítség a pakolászásnál. (azt csak halkan jegyzem meg, hogy igzából , lehet, hogy jobban járna anya, ha mi Jázminnal kettesben nem szabadulnánk be oda... édes csöppségem és az ő pakolászós mániája... :oops: :lol: )

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Jaóreggelt :)

Réka nagylánynak Boldog Névnapot kívánunk! :D

Jaimee, nekem sem volt (lett volna) ellenemre a tápszer abban a helyzetben (csak menjünk már végre haza), csak az zavart utólag, hogy nemhogy bevallva nem volt, hanem egyenesen letagadva.

Annaluci meg sajna sírt eleget...tulképp majdnem minden éjjel. Nagyon sokat volt mellen, de amikor már nem tudott tejcsit szívni, eltörött a mécses.

Majd folyt.köv. ... Apának csak egy gyors olvasást ígértem :oops: :lol:

Judit
Kép

Kép
balwin

jó reggelt!
Rékának! Kép

A csecsemős nővér, akit szidtok az egy 50-es vékony alacsonyabb nő? ha igen Babi néniről beszéltek, ő miklósi, és két, nálam is idősebb lánya van.. a stílusa hagy némi kívánnivalót maga után, az első gyereknél, még engem si cseszegetett, a másodiknál, meg jött mindig tereferélni, mint honleány... gondolom a többi anyuka fellélegzett, hogy addig sem őket cseszteti.

Még Grétivel mi si cukros vizet kaptunk pótlásnak, Letivel nem engedtem semmit adni, nem is igazán volt rá szükség. úgy gondoltam azért hoztuk haza Grétit majd garatig szájpenészesen, mert valaki más után kapta a cuccost.

egyébként második gyereknél, a kutya sem szól hozzád. úgy vannak vele, tudod, már mi fán terem a dolog.

Azt még hozzátenném, hyog nálunk amikor apa itthon maradt Grétivel, a 30 farmeból, és 40 felsőből, ő mind a 4 nap uabban hozta be a gyereket...aztán a harmadik nap vége felé kérdeztem meg, (hozzánk naponta 1x, de inkább kétszer bejöttek)hogy nem kéne mást adni a gyerekre, mire ő de ez nem koszos... na ja.

na ennyi haladok a dolgomra, majd jövök a képekkel. Bogácson , majd Szilvásváramon (Gréti után szabadon)voltunk, jót ettünk, sétáltunk, elfáradtunk. a derekamnak jót tett, mert ma harmadannyira fáj.

Judit,
Kép
Kép
bbj

Na közben csak rákerestem:

"A babát két-három hetes koráig szükség esetén 5 százalékos cukros vízzel itatjuk. Ez úgy készül, hogy 1 deci vizet 1 csapott kávéskanál cukorral felfőzünk, és hagyjuk kihűlni. A cukor nem az édes íz miatt szükséges bele, hanem azért, hogy a víz ún. ozmotikus nyomása (a benne lévő oldott anyagok mennyisége, az oldat töménysége) megegyezzen a szervezetben lévővel, mert ellenkező esetben hasmenést okozhat. Idősebb csecsemőkorban a cukor elhagyható az oldatból."

donkoaniko

Tényleg úgy van, ahogy Judit mondja: másodiknál már rád se nagyon néznek, nemhogy a harmadiknál! Bár én ezt nem is bántam.
Én is abban az egyszobásban voltam. Velem egy vörös hajú nő volt nagyon kedves, akinek ikrei vannak. Ő"keltett fel" a műtét után, segített megmosdani, átcuccolni. Vele beszélt Mosonyi, hogy nézzen rám néha, ha bent van. Viszont én is hallottam ilyen pelusos sztorit, s eleve vittem magammal párat, meg törlőkendőt is.

De az elsőnél folyamatosan azt éreztem, amit Jaimee (és Balwin, meg szerintem többen is) írt, hogy azt várják, mindent tudj és fel sem merül bennük, hogy Te ezt most csinálod először. És nem azzal van sokszor a gond, amit mondanak -hanem ahogy mondják.

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Sziasztok!

Judithoz csatlakozva: Volt termés! :shock:

Réka baba! Nagyon boldog névnapot kívánunk!

balwin Judit! Sima vajkrémes... :oops: Jöhetnek a töltelékek! Valahol, valamelyaik naptár hátuljára fel van írva a csokis, de csak most jutott eszembe... :oops: Babó viszont meg volt veszve a tortáért! Kiváncsi voltam mennyit eszik belőle, mert ebéd alatt végig a tortát követelte. Hát kábé annyit evett belőle, hogy le se tudtuk fényképezni! :lol: A villáskanálnyi... :lol: Ma is reggel emlegette a tortát, elővettem a maradékot a hütőből, de csak gyurmázott vele. :roll:

Most vasárnap anyuék jönnek, akkorra pedig Bounty tortát akarok csinálni (még nem csináltam), a mindmegettén találtam.
Az tejszínes, hátha jobban csúszik babónak (csakmert a cappuchinóm habjából szokott kérni... :oops: ).

bbj Judit! Olyan jót mosolyogtam a Misi Grétit nem áltöltöztetős témánál! :mrgreen:

Nikol??? Ha be szeretnétek jelentkezni szülőszoba látogatásra, akkor telefonszámot tudunk adni. A csecsemősökkel nekem nagyon jó tapasztalatom volt. Ketten voltunk, akik nem tudtuk helyde pöpecül babókat mellre tenni. De jöttek állandóan, meg mondták is, hogy ha etettünk menjünk oda a megőrzőbe, segítenek... Én is összetalálkoztam egy nyanyával, nagyjából olyan paraméterekkel, mint amit a bbj Judit is írt, de ez inkább magas nő volt. Kérdeztem, hogy hogy kell kézzel fejni, mert feszül a mellem. Először elküldött, de majd egy rövid idő múlva jött és mondta mit csináljak...

Anikó! Ezt a cukros vizet, mármint hogy cukrozni kell, és ezért még soha nem hallottam! :shock: Néha bent babó is kapott viezt (csuklott), de eszembe se jutott, hogy esetleg cukros. De szerintem oly mindegy, az a pár korty... Egyébként hugi kisfia anyatejet kapott most a kórházban (nem hugomét).

bbj Judit! Úgy irigykedem Szilvásváradért! Én is akarok menni! Mondjuk szerdától vagy hogy már mondja a csapadékot... na, majd tavasszal.

Kata! A papagáj és fókashow engem is érdekel, de szerintem Balázs nem üllne meg a fenekén. Mennyi idő volt az előadás? egy 3/4 órát még lehet megkreckiroznák vele...

Egyébként pont tegnap este mondom Petinek, hogy jó lenne elmenni moziba, vagy étterembe... Erre ő: Már én is gondoltam rá, hogy menjünk étterembe, Balázs hagy szokja.
:shock: Ehe-ehe... Én Balázs nélkül gondoltam...

Jaimee! A második naptól adtak nekünk is 5 pelust, de én talán egyszer-vagy kétszer tettem bent tisztába Balázst, mert ha mentem mosdóba, vagy zuhanyozni, vagy valami és betoltam, mikor mentem érte mindíg szóltak, hogy tisztába rakták a babát. Egyébként a mi szobánkban volt egy anyuka, az meg szinte összekéregette a maradék pelenkákat az anyukáktól, tette be a sporttáskába. Megjegyzem második gyereke, és Adidas, Nike meg hasonló ruhákban feszített... :shock:

Olga

Kép
juhaszolga

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?