Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a dícséreteket és lelkem ápolását! :) Tündérek vagytok, mindig tudtam :D

Megint tündéri babafotókat láűtok, érdemes megnyitni az oldalt :)

Érdekes, a hasi ultrahangot és a csípőszűrést nálunk eleve úgy emlegetik, hogy a "három hónapos szűrés". Nem lehet, hogy azért adnak olyan késői időpontot mindenkinek, hogy három hónapos legyen addigra a bébi :?:

Sziszi!
Hirtelen ezt találtam a hozzátáplálásról:
http://www.kismamablog.hu/babazas/hozza ... s-tablazat
De nekünk Magyarországon a baba kiskönyvében is van ilyen táblázat. Döbbenet, mennyire eltérőek a szokások.
Annak a következményei, hogy pl. nálunk hogy kezdték annakidején a hozzátáplását, szerintem nem most jönnek elő, hanem majd 50-60-70 éves korunkra, úgy gondolom.
Viszont az nagyon érdekelne, hogy cukrot vajon miért nem tanácsolnak egyéves korig??

Kép
Kép
sarkantyúka

Petra!

Hát nem tudom! Tegnap pici vérzés délelőtt, azóta semmi, ma pedig megint egy kis sárga folyás mint tegnapelőtt...az az igazság, hogy én nem is tudom, milyen az, ha normális egy gyermekágyi folyás, mert én eddig minden szülés után összeszedtem valami bacit (amit nem is könnyű szoptatás mellett kikezelni). Ma világosított fel a barátnőm, hogy abszolút nem kéne sárgásnak lennie a folyásnaka gyermekágyi végén, nekem eddig még mindig sárga volt, eszerint a fertőzések miatt! De mi is ma vagyunk 7 hetesek, szóval egyáltalán nem kéne, hogy ilyen legyen!

Eszike!

Nagyon tündér Noémi a képeken!

És minden baba gyönyörű! Alig várom az újabb videót!

Márti
borossné becz márta

Hehe, mióta visszatértem, minden oldal velem kezdődik :wink:
sarkantyúka

sarkantyúka: ez jelent valamit :lol: :lol: :lol:

eszike: Noncsi annyira szép baba:) Lucának nem hullik a haja,viszont nagyon világosodik neki. viszont a frufruját ma levágtam :lol: :shock: Belelógott a szemébe :(

Köszi mindenkinek a dicsiket,jól esik:)De egyébként ezen a topicon minden baba gyönyörű :) De tényleg

Kép
csehi77

csibe!
Nagyon szép Jázmin baba!!! Merciről is tehetnél fel képet :) kíváncsi vagyok rá is :) Sajnálom a sírós időszakot.. -ha megnyugtat Adél is elkezdte délutánonként :( de majd csak túl leszünk rajta! -gondolj bele, hogy neked is milyen rossz, hogy sír... hát még neki... hisz Jázmin tudja igazán az okát, hogy miért sírdogál.. kitartás neked is!!

Konan!
Milyen kapós lett mini Gyuszika :) - hát nem is tudom.. akarom, hogy Adél lányom egy hárem tagja legyen... :) :) :) -nem tudom miért, de olyan sokat eszembe juttok Gyuszikával.. ez most komcsi..
Jaaaaaaaaa és az elromlás:: hát Adél is kezdi.. késő délutántól egészen fürdésig.. én nem tudom, hogy mi a baja.. én már vettem neki dentinox gélt is.. hátha a foga.. (egy barátnőm kisfiának 3 hónaposan jöttek a fogai.. most 9 hónapos és 9 foga van.. :) ) úgyohogy mi is kínban vagyunk délutántól..

Csehi!
EEEEEEEEEEEszméletlen helyes kislányod van... és ez a csattos haj ... :) nem tudok betelni vele.. midig vissza-vissza nézem... nem hiszem el, hogy ilyen nagy haja van... _Tüneményes kislány.. Adélnak nagyon pici rövid süni haja van, mintha fodrász fágta volna le.. :)
Gyere te is sűrűbben !!!

Sziszi!
ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ csak nézek.. nem tudom, hogy most hogy döntöttél a hozzátáplálással kapcsolatban.. ??? kíváncsi lennék!!!! Vigyázz Réka babára nagyon!!!! -és nagyon -nagyon formás és szép kislányod van!! Úgy tetszik az a kép, amikor meztelenül pózol :) olyan helyes kislány!!!!

Röné!
Dániel egy igazi kis herceg!!!
Nagyon szép kisfiad van!!! Már hiányoltalak téged is.. jöhetnél sűrűbben!! Látom az alvást még gyakorolni kell.. de majd belejön ő is.. és még könnyebb lesz!!!

Holka!
Én is úgy tervezem, hogy majd csak 6 hónapos korában kap először szilárd ételt.. addig semmi féleképpen nem adok neki... remélem addig tudom szoptatni Adélt, és elég is lesz neki.. én is sokat olvastam arról, hogy nem szabad előbb, mert kialakulhatnak különböző allergiák..

Eszike!
MMMilyen édes Noémi! Imádom! Olyan mackófej kapitány feje van a kis törülközőjében :) :) Nagyon-nagyon sajnálom,hogy így alakul a hasfájás.. illetve, hogy nem alakul sehogy, mert még mindig megszenvedi Noémi.. olyan nagyon sajnálom őt!!! Bízom benne, hogy tényleg helyre fog jönni majd 3 hónaposan.. vagy előbb!!! Kitartás Eszike! Puszi.

Sarkantyúka!
Nem véletlen a laptető.. ahogy csehi is írta.. :)

Találkozó:
Nézegettem másik topikokat: van, olyan, ahol háznál-valakinél-találkoznak.. van, ahol különböző bevásárlóközpontban..
Ötlet?
Írjunk össze egy-két helyet.. és válasszuk ki a legmegfelelőbbet!
Mindenki írja fel a nevét, akire lehet számítani.. és dátumot is kérek.. :
-Szeder- bármikor hétközben délelőtt.. :)
-?
-?
-?

Bocsi azoktól, akik nem tudnak a távolság miatt... :(

Rólunk:
ahogy írtam már fentebb: elég nyűgös nálunk minden délután.. nem tudom egyenlőre az okát.. szerintem Adél sem.. csak jó egy kicsit nyügizni.. Most megértem már, hogy milyen, amikor jóformán nem lehet semmit sem csinálni, mert a babát kell pátyolgatni..
:? majd csak elmúlik ez is.. és vissza kapom majd Adél jókedvét délután is.. :)

szeder74

szeder: köszi a dicsit :) Mi szívesen elmennénk a talira.Végül is nincs messze,asszem meg tudnám oldani. Nekünk november 28.,29.,30, jó lenne,gondolom hétvégén akarjátok.
Szívesen megismernélek benneteket. Én is valamelyik bevásárló központra gondoltam,szerintem jó ötlet. De a pestiek jobban tudják hova érdemes menni ennyi babával :lol: :lol:

Kép
csehi77

csehi!
próbáljunk esetleg hétköznapi időpontot.. mert általában mindenki a családdal van hétvégén.. beszélek én itt most a magam nevében .. tudsz esetleg hétköznapi időpontot???

többiek?? hol vagytok..??

/nálunk ma nagytakarítás van... van segítségem is.. két ablak pucolást közt .. jövök.. ahogy tudok.. /

szeder74

Lányok!

Az állatkerti játszóház is tipikus topic-tali hely és mintha a Brendonnak is lenne játszóháza, ahul lehet ilyesmit tartani

Márti
borossné becz márta

Nekem csak a hétvége a jó...
Nem mennék 4 gyerekkel azért!
borossné becz márta

Kép 11 hetesen Anyával.. :) Kép NÉZEK..

szeder74

Márti!
Próbáljunk akkor egyezkedni :) , amúgy, ha tudsz valakit, akit segítene hétközben..akkor mi szerintem mindannyian kíváncsiak lennénk a fiúkra is :wink: persze, meg is értelek.. nem olyan egyszerű 4 kisgyerekkel.. akkor lehet szombat is.. lássuk ,hogy mit szól a többi anyuka.

szeder74

Sziasztok!
Látom szervezkedtek, bárcsak én is ott lehetnék.... :cry:
De hát ez túl nagy út lenne mindkettőnknek!

Tegnap elég nyügik voltunk az oltás miatt, úgyhogy dajkáltam egész nap, meg apa is este. Szerencsére láz nem volt, és sikeresen aludtunk is éjjel, bár sűrűbben kellett felkelnem etetni, de a lényeg, hogy mára minden rendbejött.

Szeder: nagyon jók a képek, jól néztek ki mindketten. Én is csináltam közös képet magunkról, de elég lestrappált fejem van, úgyhogy inkább nem mutatom meg. Inkább csak Noncsit reklámozom.
Tényleg olyan Adél haja, mintha fodrász tolta volna le géppel. Tök édi!
Fülbevalót most már mi is hamarosan rakatunk. Egy ismerős ígérte, hogy ő majd megveszi ajándékba a fülbevalókat. Na majd ha megkaptuk, akkor berakatom.

Csehi: jó, hogy sok idő után újra sűrűbben tudsz jönni.

Humanka? Régen jelentkezett be, remélem nincs semmi gond.

Tegnap kicsit nosztalgiáztam. A topic elejét olvasgattam. És olyan jó volt újra átélni az első élményeket, a pozitív teszteket, az izgalmakat...
Harivera kezdte a topicot, de sajnos már az elején kiderült, hogy mégsem szül szeptemberben, de láttam a Novemberiek közt ott van, hamarosan szül.
Meg a legelején ott volt Monee, sajnos nagyon régen jelentkezett már be ő is.
Meg Minyu is kezdetek óta itt van...
Viszont van pár emberke, aki az elején nagyon lelkes volt, még a táblázatba is bekerült, de egyszercsak eltűnt.
Nem tudom meddig őrzik ezeket a topicokat, de biztosan nagyon nagy élmény lesz évek múlva visszaolvasni.
Vendég

bejci,
én sem örülök neki, hogy dolgoznom kell, de legalább itthonról tudom megtenni, csak heti 1-2 alkalommal kell bemennem pár órára, de az még jól is esik (mármint a kiszakadás a napi rutinból)

szeder,
íme Merci mostanában

Kép

Kép
Kép
csibe21

de jó is a fagyi
Kép
anya+ lánya
Kép

Kép
Kép
csibe21

lányok, a bcg oltás helye milyen kell, hogy legyen? nekünk most már ilyen nagy piros dudor van. ki fog az fakadni?

Kép
Kép
csibe21

Eszike latom, epp most emlegettel ... mindig jokor jovok.

Hat, gond az van. Eloszor is keddre ugy ebredt a Csoppom, hogy iszonyuan be volt rekedve, de annyira, hogy meg a sirasat is alig hallottam meg. Semmi mas baja nem volt, az orra tiszta, laza semmi, de azert rendesen megijedtem, rogton doki. Persze mondanom sem kell, itt a kedd munkaszuneti nap volt ... igy a korhazban kotottunk ki, mert sehova mashova nem tudtunk menni. Nagyon lekiismeretesen, alaposan megvizsgaltak a Lurkot, es nem talaltak semmit !!! A tudeje tiszta, minden terulet kap elegendo oxigent, nem tudtak ra magyarazatot talalni, hogy mi az oka a rekedtsegenek (akkor meg (!) nem is volt siros baba, szoval megcsak a sok siras sem lehetett az oka) 2 gyerekorvos is megnezte, es arra jutottak, hogy nem tartjak bent indokolatlanul (ahova vittem, hozzank nagyon kozel van, a legjobb gyerekkorhaz a varosban, mint mondjuk otthon a Heim Pal), ha esetleg rosszabbul lenne, menjek feltetlenul. Szerencsere azota sincs rosszabbul, vmit javul is talan azota, de valtozatlanul rekedt a hangja.

Aztan meg sajnos hasfajos lett :( :( :( Ez is csak az 5. heten jott ki, eddig semmi baja nem volt, de az utobbi napokban orult idoszakot elunk, en pl. ma hajnali 1/2 2 ota nem alszok, itt mar este 9 lesz nemsokara :cry: Benedek majdnem hozzam hasonloan szinte semmit sem aludt, csak perceket napkozben, pedig meg kocsikazni is elvittem, hatha bealszik, de nem. Hihetetlenul ki van merulve, es gyakorlatilag egyfolytaban ordit. Amit tudni kell, hogy eddig ejszaka aludt 6-8 orat egyfolytaban, napkozben pedig 8-10 orat ugy 3 alkalomra elosztva. Most meg alig alszik vmit, es szemmel lathatoan nagyon kinlodik.

Hab a tortan, hogy a parom most nincs itthon egy hetig. Tok egyedul vagyok, ma mar olyan tulfeszitett idegallapotban, hogy volt mar olyan, hogy majdnem uvoltottem a gyerekre, de visszafogtam magam ... de nem sok kellett hozza. :oops:

Most eppen sikerult lerakni aludni, de nem tudom, meddig fog tartani. Nekem meg enni kene, mert azt ma meg nem sikerult. Errol jut eszembe, hogy en mar -12 kilonal tartok.

Az utobbi napok feszultsege kezd meglatszani a tej mennyisegen is sajnos. Eddig semmi gond nem volt, sot sokat tettem a fagyasztoba is, de most alapvetoen csokkent a tejci mennyisege, es a Mano sem szopizik rendesen.

>>> ugyanis: annyira faradt, hogy amint mellre teszem, szinte azonnal elalszik, alig szopizik vmit, ebresztgetem, nehanyszor fel is ebred, de a vegeredmeny ugyanez. Meg el is alszik, de nehany perc mulva felebred arra, hogy ehes. Ilyenkor megitatom a lefejt tejcsivel palackbol, csak igy, hogy ilyen keveset szopizik, szerintem ez is hozzajarul ahhoz, hogy kevesebb a tejcim. Vkinek van vmi jo megoldasi javaslata? Szemelyes tapasztalat?

Bocsi, nem olvastam vissza, mert hullafaradt vagyok mostansag ...

Szeder: a te kepeidet lattam, szepek vagytok Adellal nagyon :wink:

KépKép
Kép
humanka

Sziasztok!

Na, akkor összegyűjtöm eddig ki mit irt talira ( ha valakit kihagyok bocsi):

Holka - inkább hétköznap délelőtt nov 26 kivételéve
Szeder- bármikor hétközben délelőtt
Csehi - november 28-29-30
Márti - hétvége
KisTiggrincs - nov 15 kivételével bármikor

Petra: én meg is őrülnék, ha anyósom napi 3szor átjönne :? De valsz akkor is, ha anyum, pedig nagyon szeretem!

Eszike: Noncsi nagyon tündér! A törölközős kép meg szuper! Sajnálom az oltás miatti nyűgősséget! Én is olvatsam valamikor szülés utána topik elejét, olyan furcsa, hogy milyen "kevés" idő alatt mennyire megváltozott az életünk. :)

Blúmi: nálunk nem a baba szokott kitekert pózban lenni, ha belealszok a szopiba, hanem én :D

Szeder: nem irigyellek a délutáni sirásokért (többieket sem, akinél van) Nálunk már csak fürdés előtt van nyűglődés, kb fél óra, előtte játszószőnyegezünk, hurcolászom a hátsóját, meg ül az apja ölében, és együtt számitógépeznek, merthogy a monitor az csuda érdekes dolog :) Milyen szép nagy lány már Adél!

Csibe: Merci nagyon szép kislány!

Humanka: sajnálom a nehézségeket :( Nincs valaki akiben megbizol, és 1-2 órára rá tudnád bizni Benedeket, némi lefejt tej társaságában? Tudom, hogy nehéz, de lehet már ő is érzi rajtad a feszültésget, ettől még feszültebb lesz, meg te is, ördögi kör :( Ha tudnál aludni 1-2 órát talán te egy kicsit nyugodtabb lennél. Hasfájósságra itt a Gripe Watert ajánlották, nem tudom ott lehet-e kapni. Nagyon sajnállak egyébként nekünk egy ilyen napunk volt eddig, én bevallom, hogy néha kimentem a kertbe, pont azért mert úgy éreztem, én is mindjárt rákiabálok szegényre. :oops: Utána meg napokig furdalt a lelkiismeret. :oops:

Kép
kistiggrincs

Szia, Csibe, Humanka, Tigrincs !

CSibe!
Nagyon boldog fejed van, hallod-e! És milyen szép a nagylányod!!! (hülye kérdés lesz: látom,h ogy hosszú a haja Mercinek, és a kérdésem az lenne: hogyan növesztetted meg neki?? gondolom.. nem vágattad le.. de mivel nekem fiaim vannak.. nem tudom,hogy egy kislánynak hogyan kell ezt csinálni?? bár Adélkámnak egyenlőre nagyon pincuri a haja.. de szeretném majd megnöveszteni.. praktikát tudsz rá??
BCG oltás: kifakadt.. nekünk és igen, úgy kezdődött, hogy piros dudor.. majd egy picit kifakadt.. utána olvastam.. ez azt jelenti, hogy védettséget szerzett!!! és , ha minél többször fakad ki állítólag annál jobb- ez nekem is új volt.. :shock:

Humanka!
nagyon sajnálom, hogy most nehéz időszakban vagytok.. főleg, hogy egyedül vagy :( most. Fel a fejjel!! kérek képet a kicsike fiadról!!!

Tigrincs!
Szerencsés vagy akkor, hogy nem nyűglődik annyit Zalán.. nekem is most kezdte nemrég.. :shock: de tudod azt hiszem ez belefér... én valahogy nem idegesítem magam.. persze, hogy nehezebb, de nem baj.. majd túl leszünk rajta. Az a helyzet.. ,hogy nem alszik délután 2-től :shock: :? és persze, hogy nyügi lesz este 8-ra.. nem is tudom, hogy hogyan bírja.. de cserébe éjszaka egyszer sem kel fel.. reggelig alszik :) olyan változóak ezek a babák, de mi sem vagyunk anyukák egyformák .. :lol: -tegyél képet majd Zalánról!

szeder74

Humanka, együttérzek veled, és csak annyit tudok mondani, hogy kitartás!!!
Én is átestem ezen, sőt még a mai napig fáj Noémi hasikája esténként.
Nekem azért volt nehéz, mert az első perctől fogva hasfájós volt. Tehát hazajöttünk a kórházból és ment az ordítás egész álló nap. Hulla fáradt voltam, azt sem tudtam hova fussak, mit csináljak, nagyon nehéz volt, és én is fogytam. Mára már visszajöttek a kilók, mert egyre több időm van, és falok-falok-falok.
Ötletem nem nagyon van, illetve vannak fortélyok-praktikák, de a nehéz időszakban szinte semmi nem segített. Jelenleg Gripe Water-t használunk, ez biztosan nálatok is kapható, mert nem magyar termék.
Próbáltam a masszázst is. A neten megtalálhatóak a masszázs-technikák hasfájás esetére. Ez is valamennyire csökkenti a fájdalmakat, illetve szerintem masszázs közben azért nem sír a lurkó, mert elvonod a figyelmét.
És a legjobb pozíció ilyenkor (legalábbis nekünk) ha az alkaromra fektetem úgy, hogy a hasikája néz lefelé és úgy mászkálok vele. Ilyenkor böfizni is tud, meg pukizni is elég rendeseket. És megkönnyebbül.

Tejcsi termelődésre csak egy ötletem van: mindenképpen kellene valaki, aki csak 1-2 órára bevállalná Benit, és Te addig el tudnál menni mondjuk sétálni, vagy le tudnál feküdni pihenni, vagy amit te szeretnél, a lényeg, hogy pár órára kikapcsolódj... hidd el ettől megindul a tej.
Ezt Honey is megmondhatja, mert neki elég sok problémája volt a tejcsivel, és elég sokmindent kipróbált, és ez neki is bejött.
Vagy próbáld ki, hogy a köv. etetésnél nem a melledből szopizik, hanem fagyasztott tejet adsz neki. Így pihen-töltődik egy kicsit a szervezeted.

Remélem tudtam segíteni.
Kitartást kívánok, és feltétlenül jelentkezz az eredménnyel.

Szeder: most éppen nekem is hőhullámom van! Tök jó, ragad rám a ruha! Hurrá-hurrá!
Vendég

Tigrincs: Noncsi is szereti a monitort bámulni, sokat ül velem a gépnél. Szerintetek nem káros ha sokat nézi a monitort? Mondjuk az energietakarékos izzót is imádja bámulni... ez bizti nem túl jó neki, mert közben alig pislog.
Vendég

Szeder: idegesiteni a sima esti nyűglődésen én se idegesitem magam, állitólag a legtöbb baba nyűglődik kora este/késő délután, csak ezt valaki mondhatta volna szülés előtt is, én igy az első 1-2 hétben mindig azt hittem fáj valamije, és rosszul éreztem magam, hogy nem jöttem rá, hogy mi baja van. Mostmár tudom, hogy általában semmi :)

Eszike: nálunk a monitor bámulás max félóra, bár azért használni valószinűleg nem használ.

Csajok, jól tudom, hogy van egy növekedési ugrás a 6. hét környékén? Zalán reggel óta másfél-két óránként eszik a korábbi 3-3,5 óra helyett

Itt van néhány kép Zalánról :)

Kép
Kép
Kép

Kép
kistiggrincs

szeder,
nem olyan vészes megnöveszteni, mi egyszerűen hagytuk nőni - én néha a végét levágtam
hozzá kell tennem, Merci haja lassan nő, csak kb 3 éves korára lett már hosszú, és akkor is más lánykának volt azért hosszabb is

eszike, nekem is volt pár nap,mikor Jázmin többet evett

Kép
Kép
csibe21

Jázmin ma - a kis elégedett Kép

Kép
Kép
csibe21

Hello lányok!

Tali: Nekünk bármikor jó, délelőtt-délután, hétköznap, hétvége, kivéve november 20-át! Szerintem táblát kellene csinálni, hogy kinek mikor jó...

Bocs, hogy most nem reagálok, de a kislányom egész éjjel szórakoztatott, úgyhogy kétszer másfél órát aludtam.. :?
Lányok, akik végig éjszakáztok: hogy bírjátok???? Nekem ezekből az éjszakákból 1-1 is több mint sok!! :shock:
Vendég

"- Már kint vagyok …
- De várjatok, ez fáj – görbítettem lefelé ajkaimat – mi ez a fény, ez a fájó fény, melynek sugarai a szemembe csapódnak. Mára megszerettem, sőt lassan már a szemeimmel is követem játékukat….
- És ez a hideg! Szinte éget, húzom össze magam, ez a hideg, mely felváltotta az addigra már megszokott kellemesen meleg, körülölelő, átfonó, mindent be- és kitöltő magzatvizet. Ebben a pár hónapos , rövid létezésemben, amelyet az anya pocakjában töltöttem el, megszoktam, hozzá szoktam, hogy mindig Vele vagyok. Együtt kelünk, fekszünk, eszünk … És most itt vagyok, tőle – számomra – elérhetetlen távolságban. Nem hallom, ahogy a szíve rendszeresen dobol, nem hallom, ahogy levegőt vesz. Elvették az anyámat, illetve engem vettek el Tőle.
- De most mégis valami hozzám ér, megérint. Csontos, erős kéz. De nem fáj, sőt úgy érzem mintha már éreztem volna, ahogy hozzám ért, ahogy megérintett …
- Megragad, felemel és elvisz. Hé, hé hová visz – görbítem a számat, nyelvem tologatásának közepette de ekkor lefektetnek, illetve valakire, vagy valamire – ekkor még nem tudhattam – rá hasaltatnak.
- Jé! Fejezem ki újfent csodálkozásomat, de ismerős ez a ritmikus dübögés, ez a mélyről feltörő ősi ritmus. És ez az illat, mintha már ezerszer és ezerszer magamba szívtam volna. Jé és ott van valami, ami határozottan irányomba mered, nekem szegődik. Egy tekintet. Már-már a „szerelem” pillantása, mely földöntúli boldogsággal tölt el …
Rám mosolyog … Én félszegen visszapillantok … Először találkoznak pillantásaink.
- Hozzám szól … De hiszen ez az a hang, amelyet odabenn mindig hallottam, amelyet mindig szerettem.
- Szia anya, -grimaszolok, mozgatom arcom megannyi izomzatát-, de jó, hogy most már látlak is és a hangodat is hallom …
- De Ő megértett, mert gyengéden átölelt …"

Kép
Kép
noni78

Noni!

Ez gyönyörű...és nagyon megható!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

FAj a lelkem mikor olvasom mily lelkesedessel szervezitek a tali, es mi nem lehtunk ott, pedig nagy szeretettel megismernelek benneteket, a babakat. Szuper lenne am sajnos kivitelezhetetlen... :(

Szeder, kerded hogy jutottam a hozzataplalashoz, itt az termeszetes, hogy egy honap utan szoktatni kell a gyerkocot a kajahoz. Eszembe nem jutott, hogy ez nem jo. En csak nagy oromombe szoltam el magam hogy kepzeljetek megevett egy almat egeszen (addig csak falogatott).

Nem tudom ki de valaki kerdezte, hogy mit mondanak itt a cukrot miert nem lehet adni, hat pontosan azert amit HOlka irt a mezrol... idegrendszeri es gyomor problemakat okozhat. Allitolag a kritalycukor mit tudom en milyen osszetevoet nem birja feldolgozni a gyomrocskaja. igy egy eves korig csak mezet szabad adni. Ezt mondjak itt. Na most legy okos Domokos! Ket orszag es teljesen az ellenkezoet allitja...

A tejcsi nalunk teljesen elapadt, mar csak csopog. NAponta osszejon egy etetesre valo. Hogy miert? Ezt is kerdezte valaki, kozrejatszik az idegesseg is de vissza kellett mennem dolgozni, soot + munkat is el kellett vallalnom e gyelore. Anyagi gondok... parom munkahelye megszunt igy kenytelenek voltun valami megoldast talalni, hogy decemberben ne maradjunk total penz nelkul. Amugy nagyjabol jol birom. A tegnap bealudtam a furdokadba ... Reggel 6kor kelunk, etetes, melo addig nagymama van Rekuccal, delben haza fozni, mosni stb. Egesz nap nem vagyok Rekaval amibol az kovetkezik hogy ejszaka van az amikor bujik, mosolyog, mondikal... es nem alszik el csak ugy ejjel 2 korul. szoval no comment. de remelem lesz jobb is, es akkor visszabb vehetek az irambol, mert igy hamarosan kifirolok ha nem. NA nem panaszkodok tobbet... de olyan jo volt kiirni magambol.

Noni nagyon szep az idezet...

szisziKép
sziszi7

nem nagyon olvastam vissza, csak átfutottam.

Nekem tali szempontjából hétköznap délelött jó. Valamelyik játszóház is megfelel (mi a Savoyába és a Lurdyba szoktunk járni pl)

Kép
Kép
Kép
minyu

csibe,kistigrincs,eszike,szeder : gyönyörűek a babáitok :) /bocsi akit kihagytam :oops: /

sziszi: nagyon sajnálom,hogy a párod munkanélküli lett és neked kell dologznod.Nehogy kikészülj,azért próbálj meg odafigyelni magadra.Remélem minél előbb rendeződnek a dolgok nálatok.

A tali végülis nekünk is jó bármikor,hétköznap is,kivéve 27-ét.

Nem tudom mi volt ma Lucával,de reggel félhatkor felkelt evett ,tíz perc múlva már aludt is és csak 9.kor kelt fel ,akkor ismét evett és megint elaludt egy órácskára.Majd 3/4 13.től megint aludt egy órát,és még délután is aludt egy bő fél órát :shock: Sosem alszik nappal :) De élveztem. :lol:

Kép
csehi77

Sziasztok!

Kistiggrincs!
A sértődés már megvan! :lol:

Petra!
Nálunk is ez a probléma: túl közel lakunk egymáshoz! :?

Eszike!
Mi is tegnap voltunk oltáson! Olyan nagyon sírt szegénykém! :cry: Ilyen vörösnek még nem is láttam a fejét! Hirtelen még levegőt is elfelejtett venni, utána pedig 10 percig csak panaszkodott és szipogott. Úgy, de úgy sajnáltam, azt sem tudtam, hogy vígasztaljam meg szegénykémet. Utána el is aludt, de csak fél órát, aztán kapot cicit és utána minden rendben lett! :D Annám sem lázasodott be szerencsére.
Én is olvasgattam pár hete a topik elejét! :D Szerintem is nagyon jó így visszaolvasni a kezdeteket. Nekem is az jutott eszembe, hogy pár év múlva is nagyon megható lesz (szerintem mindannyiunknak). Sőt még az is eszembe jutott, hogy az milyen érdekes lenne, ha ezt a topikot a gyerkőcök is elolvashatnák amikor felnőnek! :D

Csibe!
Olvastam már korábban is, hogy valaki hasonlónak látta a más babáját a sajátjához, de amikor megláttam Jázmint ezen a legutolsó képen, olyan volt, mintha Annát látnám, csak neki nincs ilyen ruhája! :D Nagyon gyönyörűűű!!!

Kép

Kép

Ja! És a tegnapi mérések az orvosnál: 6300 gr :shock: , 60,5 cm!

Kép
Kép
konan

Jó reggelt!

Tigrincs! Látom Zalán elfoglalta a nagyágyat :lol: nagyon helyes kisfiú! Látom, hogy figyeli a játékát.. jó látni, hogy fejlődik ugye??

Csibe!
Ismét elájultam Jázmin bájától.. nagyon szép lányka!

Konan!
Látom Tamás bátya nagyon óvja Anna húgát :wink: akár a fiaimat látnám. Nagyon szép kislányod van, és milyen hatalmas súlya van.... mi elbújhatunk mellettetek..
Amit már korábban is kérdezni akartam az most Tamáshoz fűződik:
Bencémmel majdnem egyidős Tamás.. és kíváncsi lennék, hogy nálatok is elkezdődött a :nagyon kamasz vagyok, mindent jobban tudok, hagyjál már, és különben is.. időszak.. mert én ettől kezdek ki lenni.. :( olyan nehéz ez a kamaszkor.. úgyhogy akinek csak csecsemője van az nem is tudja, hogy nem ez az időszak nehéz, hanem a kamaszkor sokkal nehezebb... -kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond.. - ez annyira, de annyira igaz.. Te, hogy látod???

Ki tud táblázatot csinálni a taliról????

Sziszi!
Szerintem a neten kellene utána olvasnod, hogy milyen módon pótold Réka baba táplálását.. szerintem bőven elég, ha tápszert kap 5 -6 hónapos koráig.. ne terheld annak az édes kislánynak a gyomrát, és emésztőrendszerét... még a táppal is meggyűlik a babák gyomra..
Én a helyedben kizárólag tápot adnék... és azért néha tedd rá a melledre.. az a pár csepp is rengeteget számíthat neki!!!
(egyébként olvastam, ha valaki, aki nem is szült.. az is képes szoptatni..!!! :shock: :shock: :shock: 3 óránként a mellre kell tenni a csecsemőt... és ahogy irritálja a mellet egy idő után beindul a reflex.. és lesz tej a mellben.. ) no nem azt mondom, hogy csinálj így.. de akkor is én a helyedben azért mellre tenném Rékát :wink: :wink: Puszi!!!

szeder74

Konan!

Annácska is szép méretekkel rendelkezik, akkor már nem vagyunk egyedül a 6 kg feletti súlyunkkal. Már régen raktam fel képet, akkor most én is teszek:
kukuccsKép
Kinőttem a kiskádat!Kép
Itt szoktam pihenni! :lol: Kép

Kép
Kép
noni78

Sziasztok!!

Most nem olvastam nagyon vissza!! Nagyon felgyorsultak Nálunk az események! Tegnap telóztak, hogy a férjemnek hétfőn reggel kell bevonulni a kórházba és még aznap meg is műtik!!! Igazából még fel sem fogtam, de talán így a legjobb!! Köszönöm a drukkokat és kérlek Benneteket, hogy hétfőn is drukkoljatok neki!!!! Most mennem kell mert nagyon sok a teendő!!!

Gyönyörűek továbbra is a babák!!!

Szép napot Mindenkinek!
Pusz

Kép
Kép
lanta

Ja és a tali!!! Sajnos Én sem tudok részt venni, azt hiszem most nagyon nehéz időszak vár Ránk!!! De majd sok-sok fényképet csináljatok ám!!!!

Kép
Kép
lanta

Lanyok, olyan aranyosak vagytok, koszi mindenkinek a vigasztalo szavakat (miert nincs viragos szmajli?)

Kistiggrincs: itt is van Gripe Water, vettem is, haaat, olyan nagy ivben kopte ki a gyermekem, hogy orom volt nezni. Komolyan, ez volt az elso dolog, amit anyatejen kivul kapott, mit mondjak, nem izlett neki. De van itt Infacol is, abbol olyan keveset kell adni, hogy bespricceltem a szajaba, es annyira meglepodott, hogy lenyelte :lol: De szerintem annak az ize is jobb, mert azt minden alkalommal lenyeli, es talan segit is valamicsket. Zalan nagyon cuki !!!

Szeder: raktam fel kepeket :wink:

Eszike: olyan aranyos vagy te is (virag). A kolika tartast probaltam, azt szereti is tobbnyire, olyan is volt, hogy bealudt rajta, de ha nagyon faj a pocija, akkor nem segit :cry: A masszazst is probaltam, az is segit neha, de nem mindig :( Meg raktam a pocakjara meleg torolkozot, az is segit ... neha. Es nektek is tart meg a hasfajso idoszak? Tudom, hogy elvileg 3 honapos korig tart, de nyilvan ebben is vannak kivetelek.

Csibe: Jazmin is nagyon szep baba, milyen kis huncutul nez

Bejci: en az ejszkazahoz nem tudok hozzaszolni, mert en abban a cipoben jarok, mint te. Altalaban jok az ejszkaink, ha neha-hena van egy zurosebb, akkor kibukok. Remelem, nektek a mai ejszka mar jobb volt es aludtatok.

Noni: aranyos, amit irtal, jol elpityeregtem magam rajta.

Sziszi: a hozzataplalason en is meglepodtem. Es milyen igazad van, mennyire kulonbozo a felfogas. Mondjuk nekem az pl sok, hogy 7-8 honaposan mar porkoltet kap, meg kaposztat, ez biztos nem hasznal a gyomranak. Persze, ha ott ez a termeszetes, akkor ezt kell csinalni. A mleot nagyon sajnalom, meg hogy ilyen problemakkal kell szembeneznetek. Remelem, azert tudsz idot szakitani a pihenesre is, mert arra szukseged van! Vigyazz magadra !!!

Csehi: becsuld meg az ilyen napokat, es pihizz te is sokat :wink:

Konan: nem semmi, hogy Annacska mekkora baba mar :shock: Es nagyon szep is :lol:

Rolunk: nalunk ma kicsit nyugodtabb a helyzet, azert meg nem az igazi, de sokkal jobb, mint tegnap. A tejcim mara tenyleg megcsappant, annak ellenere, hogy tegnap tobb, mint 5 decit fejtem :shock: Ebbol azert ma mar adnom kellett egy etkezes helyett, mert bizony nem volt eleg. De nem hiszem, hogy gond lenne, csak a tegnapi nem-szopizasnak, meg az idegeskedesnek koszonheto ez. Ma vedelek, meg tobbet rakom mellre a Manot, aminek persze o nagyon orul. Pedig mar az utobbi napokban kezdtunk arra beallni, hogy kevesebbszer eszik tobbet. De hat o cicizni mindig imad, azt sose kell neki 2x mondani. Mar mosolyogni is szokott neha, de ezek meg csak olyan felmosolyok > a mellemre:lol: :lol: :lol: Azert remelem, elobb-utobb az arcomra is fog.

Szep hetveget mindenkinek!!!

KépKép
Kép
humanka

Kép alvos

Kép morcos

Kép jatszoszonyeges

KépKép
Kép
humanka

Lanta
Nagyon szorítok és gondolok rátok.

Eszike
Sikerült letölteni a zenét?
Ha nem, akkor találtam még egy helyet, itt biztos sikerül.
http://www.hotdog.hu/video/video.hot?v_id=117035

Humanka
Olyan ügyesen tartja már a fejét a Törpikéd, nagyon erős.
Sokat fekszik hason? Misikét nem lehet hasra fordítani, mert úgy el kezd síni, hogy meg szakad a szívem. Nem is tartja meg a fejét kellő képpen, így tortnáztatni kell. A doktornő mutatott pár gyakorlatot, remélem ez segít.

Kép
Kép
noni78

humanka!
Nagyon helyes Benedek! Csatlakozom nonihoz.. nagyon szépen tartja a fejét, és szeret is úgy lenni??? Mert nálunk nem szeretem kategória a hason fekvés.. tartja a fejét.. de szenved.. csak az esti masszírozásnál, amikor hason van, akkor szeret úgy lenni.. különben nálunk is ordítás van.. :( nem is tudom, hogy hogyan lehet, hogy ebben is különböznek ezek a babák :)
Örülök, hogy most kezd jobb lenni.. /eszembe szoktál jutni, hogy milyen nehéz lehet nektek ott.. a család meg itt .. , tényleg mikor jöttök haza?? Benedekhez magyarul beszéltek??? -bár sejtem , hogy igen.. de kíváncsi vagyok, hogy hogyan tervezitek a beszédet nála.. mikor beszéltek neki majd más nyelven.. ???/
Meddig szeretnétek ott élni? Lehet, hogy már mondtad.. de olyan a fejem, mint a szita.. :oops: 8)

szeder74

Nagyon szeret Benedek hason fekudni, meg az oldalan is jobban szeret lenni, mint haton :wink:

Szeder: nem konnyu, de mi valasztottuk. Mindenkeppen megyunk haza jovo tavasszal, marcius kozepetol kb. aprilis kozepeig otthon leszunk. Ott lesz majd a keresztelo is. Es Benedekhez magyarul beszelunk termeszetesen, volt mar, hogy angolul, pl a vedononel vagy a doki elott, akik ugye nem beszelnek magyarul, de alapvetoen nem akarok hozza angolul beszelni. Sajnos nekem is eleg koran vissza kell majd mennem melozni (piszkos anyagiak), ugy 9 honapos koraban, es akkor nincs mas valasztasunk, be kell adni bolcsibe. Ott pedig majd baromi gyorsan meg fog tanulni angolul. Sajnos azt hiszem, mivel mindenhol angolt fog hallani, magyart pedig "csak" tolunk, ezert inkabb ezzel lesznek nehezsegei. Persze van egy csomo magyar gyerekzenenk, meg dvd-nk, meseskonyveink, mondokak, szoval nem lesz baj. Meg en szeretnem majd, ha otthon lenne 1 evet legalabb es suliba jarna, hogy megtanuljon tokeletesen irni-olvasni is, meg a beszedet hallja, szokja, tanulja, ha kell. Es nem tudom, meddig maradunk ... ez meg egy nagy kerdes. A parom imad itt lenni, en jol erzem magam, de en otthon is tudnek elni. Szoval passz. Amikor vmelyikonk ugy erzi, hogy most mar haza akar menni. Persze egyre tobb szallal kotodunk ide, es az otthoni baratok meg egyre inkabb elmaradoznak ... nehez ugy. Majd ha dontesi helyzet lesz, akkor dontunk, egyenlore meg nem surget minket semmi, senki. Allampolgarok vagyunk mar, szoval ilyen teren sincs semmi kotottseg.

KépKép
Kép
humanka

Humanka!
El hiszem, hogy nehéz neked.. :( hmmm én olyan típusú ember vagyok, aki nem nagyon tudna máshol élni.. ezt nyaralásaink alkalmával már teszteltem.. sokszor bele gondoltam, hogy tudnék - e az adott országban élni :roll:
Szerencsés vagy azért, hogy ott is vannak barátaitok.. és, ha tényleg egyre több szál fűz oda benneteket, akkor meg is értem, hogy inkább ott vagytok.. és a barátok.. hát igen a távolság rá tudja nyomni a bélyegét .. és negatív irányba fordul :(
Örülök ,hogy jól érzitek magatokat!!!
Beninek meg szebb jövő lehet ott.. mint itt sok gyereknek.. sajnos ez az ország már a csőd szélén.. de lehet, hogy már be is csődölt.. -nem akarok én itt politizálni... de bizony ez a helyzet..!
Az, hogy vissza kell menned dolgozni... hátttttttttttt nem irigyellek.. :(
Nehéz lesz, de hát, ha ott ez a be vett szokás.. és vannak olyan országok, hogy 12 hétig!!! vannak szülés után otthon az anyukák..
Nálunk van szinte csak az, hogy 3 évig lehet itthon lenni.
Mert ez az időszak megismételhetetlen.. és olyan gyorsan elillan.. :( a fiúkból már tanultam.. én nem sürgetek most semmit sem.. azt sem, hogy forduljon meg.. hogy másszon... járjon.. beszéljen.. szoba tiszta legyen.. semmit... mindent a maga idejében.. és most olyan nyugalommal várom, hogy fejlődjön Adél.. és most olyan jó, csodaként éltem meg az első tudatos mosolygását is.
Kívánom neked is, hogy hasonlóan állj Benedekhez :wink: élj meg vele minden percet.. még a nyugtalanabb órákban is.. :wink: Puszi

szeder74

Csaó mamik!

Kicsit el vagyok havazva én is. Olyan ritkán tudok ide benézni.

Egyre szebbek ám a gyerekek, úgy látom!! És milyen szépen nőnek, ahogy olvasom a súlyokat…!!!

Noni,
Küldök majd egy hós képet én is az emiledre.

Csehi,
Luca nagyon édes kislány! És ahogy mosolyog!!!!! Meg kell zabálni!

Szeder,
A mensi miatt ne aggódj: az is rendben van ha már beállt, és az is ha nem jön meg valakinek míg szoptat. Mondjuk tuti én is az előbbi csoport leszek.

Ha már itt tartunk, - és ezt MINDENKITŐL kérdezem – ti (főleg azok akik már nem szeretnének többet teherbe esni) hogy fogtok védekezni? Nekem valószínűleg ki lesz lőve a hormonális fogamzásgátlás, a véralvadási problémám miatt. Az óvszer meg olyan …. na, tudjátok milyen. Szóval, ötletek???

Bejci,
A topictali ötlete nekem is tetszik. Igaz, kicsit nehéz elképzelnem, mivel sokszor még egy-két kisbabás barátnőmmel is nehéz összeegyeztetnünk a találkozókat, pedig egy városban lakunk.
Szóval én időpontot nem tudok mondani, mert mi nagyban függünk a férjemtől. Őt pedig még egy napra előre is nehéz kiszámítani

Eszike,
Én is szeretném, ha megmaradnának ezek a beszélgetések. Gondold el, milyen jó lesz majd akkor olvasgatni ezeket, mikor már kirepülnek a gyerekek, vagy esetleg ők lesznek anyukák, apukák!!!

Sziszi,
Nem lehet könnyű neked! Remélem hamarosan rendeződnek a munkahelyi problémák a párodnál, és akkor talán többet tudsz otthon lenni. Addig is, írj nyugodtan amikor van egy kis időd, hátha tényleg segít a kibeszélés.
A hozzátápláláshoz pedig itt egy link:
http://www.kismamablog.hu/babazas/hozza ... s-tablazat

Lanta,
Drukkolok a férjednek!!!!!!

Kép
nostawen

új fotók Majáról: Kép

Kép

Kép
nostawen

tettem fel képeket a linkesbe pocimasszázsról.
Nekünk nagyon bevált már Nándinál is.
Ha van igény rá, lefotóom a teljes "anyagot". Nálunk a védönéni szervez babamasszázs tanfolyamot, a hasonló korú babák szüleinek, teljesen ingyenesen. Nagyon jó szokott lenni.

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!
Látom ma sem vagyunk túl aktívak!

Noni: köszönöm, sikerült, puszi érte.
1 hós videónk hogy áll? Kik nem küldtek még képet?

Nostawen: Maja nagyon szép baba, irigylem a rengeteg haját!

Humanka: Beninek olyan kis zabálnivaló szájacskája van...

Velünk minden rendben, ma van egy kis segítségem, most is elvitték Noncsikát sétálni, szóval relaxálok, fürdés, arcpakolás, miegymás...

Pusszancs
Vendég

Sziasztok!

huuu, látom mindenki kezd "szétcsúszni" és még a mintababák is kezdenek "elromlani".

konan,
anyós téma elég kemény!

bejci,
a taliban én is benne vagyok!!!! nagyon szívesen!

Mi voltunk csütörtökön hasdokinál és végre székletmintát is sikerült leadni.
A doki nagyon lelkiismeretesen megvizsgálta. Semmi különöset nem talált Flóránál. Sajnos klasszikus hasfájós baba, így csak a türelem és az idő segít...
A hasmenésre azt mondta, hogy ő nem látja vészesnek, anyatejes babánál ez még simán belefér.
Amúgy meg sajnos rettenetesen szűk a fenékluka szegénykémnek. Ezért ilyen nehéz a puki és ezért jön belőle "robbanásszerűen" a kaki.
Elméletileg picit tágítgatnunk lellene szélcsővel... de háááát :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honeymoon!
Légyszi küldj Te is 1 hós képet, +, ha betöltitek 2 hónapot, akkor azt is.
Nagyon szépen alakul már az 1 hós videó is.
Pár nap múlva megint kigyűjtöm, ki nem küldött még képet.

Kép
Kép
noni78

naaaagyon cukik a babák!!

Csehi,
a lányod hajával én sem tudok betelni!!! :D Hihetetlen csini és egyben mókás is. Olyan, mintha az első képen már egy 8-10 hónapos baba nézne ránk!

szeder,
Adélnak látom jó étvágya van! Imádom rajtuk azt a kis pici baba tokát! :D
A taliban én is nagyon benne vagyok! És én is a hétköznap délelöttöt preferálom ( akkor még kevésbé nyűgösek a babaák )

humanka,
hihetetlen Benedek hogy kitartja már magát 1 hónaposan!! :D
Gratula!

a.m.,
tyűűű elég komoly sorbanállás van itt a fiadért! :lol:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

noni,
mindjárt teszek fel képet, csak fel kell töltenem. Igazság szerint az elmúlt 2 hétben még egy sima pisilést is meg kellett logisztikáznom, nemhogy a gép elé üljek..... :D

sziszi,
bocsi, de osztom a többiek véleményét hozzátáplálás ügyben! :shock: Én is ledöbbentem, amikor olvastam a keksz és alma és főleg méz dolgokat.
Bevallom én még azt a gyogyi tápszert sem mertem odaadni Flórának, amit a doki írt fel, de az áll rajta , hogy "4 hónapos kortól"!

Nálunk amúgy tejci fronton szerencsére megoldódtak a dolgok. :D 6 hét szenvedés és kitartás meghozta a gyümölcsét. Tegnap Flóra 9x evett és egyszer sem adta alább 100 milinél!! :D
Szóval már nem parázok! nemtudom honnan, de valahonnan kiszívja. :lol:
Volt már olyan is hogy 170-et evett! :D
Egyébként nálam az egész tuti pszichés alapon volt, mert onnantól kezdve, hogy reggel-este fejtem és itt állt a hűtőben 50-60 mili "biztonsági tartalék" , már soha nem aggódtam azon, hogy lesz e elég neki. :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Az anyatej tárolásával kapcs.-ban lenne kérdésem.

Csak azt a tejet lehet lefagyasztani, amit frissen fejtem? Vagy úgy is lehet, hogy egy napi fejések mennyiségét összegyűjtöm és a nap végén lefgyasztom?
Mert egyszerre (szopi után ) max 20-30 milit tudok lefejni, és azt nem sok értelmét látom lefagyasztani. Viszont a nap végére így 80-100 mili is összejön, de többnyire kárbavész, mert van, hogy a gyerek már amúgy is kidurran. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Kép Még hogy nem lehet ülve aludni?! :)

Kép

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: