Sziasztok!
Marek!
Ez szerintem tök hülyeség, h amíg szoptatsz nagy marad a hasad. Megy az majd le szép lassan, főleg ha lesz erőd megint tornázni. Az enyém hihetetlenül összement 1 hét alatt...oké, van még egy kis pocak, de nem számítottam rá, h ilyen gyorsan zsugorodni fog. A mérleg 10kg-al kevesebbet mutat, mint amivel szülni mentem. Amikor hazajöttünk a 2.napon, -5kg volt.
Láttam már korábban, h ti a tescoban vásároltok rucit, nekünk is megvan a fehér macis szett, meg a rózsaszín zsebibabás. Amúgy tökjó cuccaik vannak, egyelőre nálunk a tescos bodyk tartják a legjobban magukat szemben a mothercare-essel, és john lewis-ossal...utóbbi különösen posh-abb áruház, aztán tessék.
Inez!
Nálunk nem volt gond a cumisüvegből, igaz csak párszor kapott még az elején, de tuti továbbra sem lenne gáz. Nekünk is a tomee tipee üvegek vannak, sztem nagyon jók.
Tercsimama!
Gratula az első sexhez, örülök, h jól sikerült. Már én is alig várom! Tegnap daddy elment egy koncertre, és picit készen ért haza, épp sikerült bealtatni Lillust. És miután lefeküdtünk, rámmászott, de sajna azt kellett mondanom, h mi még nem sexelhetünk, és asszem bele is halnék, mert még fájok lent azért kicsit.
Jótékonykodni vele meg most semmi erőm nem volt azért, amiről majd a végén beszámolok...
Nórika nagyon édes, ahogy alszik a párnán, meg a fürdőkádban is. Én is próbáltam ezt a pózt, amikor fájt a pocija, de nem jött be neki. Szerintem még tökéletesíteni kell a dolgot, meg akarom még próbálni, mert tetszik. Szerinted így lehet böfiztetni is, vagy ebben a pózban nem nagyon jön ki a böfi? Jó lenne, mert én még mindig szenvedek a technikával. A vállam túl kicsi, nem kényelmes neki sem, nekem sem az a póz, ritka amikor nyugodtan elvan rajta. Egyedül az jött be eddig, h leültetem, tartom a két hóna alatt két kézzel a mutató és hüvelykujjaim között, és a hüvelykujjaimmal támasztom a fejét. Szegény elég izén néz ki ilyenkor, és félek, h ez nem tesz jót a gerincének, úh nemtom. Nehéz falat ez a böfi.
HAndi!
Én az első hozzászólásodból is leszűrtem, h mire gonolsz valójában, és sajnálom! Meg persze biztos rosszabbul is esik ez most az érzékenyebb lelkednek. Én sem rakatnék fel ilyen spirált, akkor sem, ha már nem terveznék több gyerkőcöt, nem tudom nálatok mi a szitu...valahogy bizarr, és nagyon természetellenes nekem. Nem mintha a gyógyszer annyira az lenne, de egy fokkal talán jobb. Na meg lehet belőle egy Lilla is.
És persze neked kell eldöntened, h mit szeretnél...
Zsuzsu!
Ábel nagyon vagány, megzabálom!
Ildi!
Sajnálom, hogy nem érzed még magad a legjobban, na meg levettem, h eléggé kivagy, próbálj együtt pihenni a leányzóval, most én is ezen vagyok, miután ezt elküldtem, megyek is aludni.
Nagyon édes Lottika masszázs közben! Én is kaptam a főnökömtől egy babamasszázs dvd-t, remélem ma sikerül megnéznünk, és akkor mi is csináljuk, hátha jobbak lesznek az estéink.
Éva!
Örülök, h végül jól viselkedett Áron!
Nagyon édesek a nővérével a képen, meg a többin is!
Timi!
Örülök, hogy ilyen jól megvagytok! Nagyon aranyos Sanyika! Azt nem írtad még, h hogyhogy nem Alexander lett végül?
Anhel!
Jaja, én is próbálgatom csinálni, amikor eszembe jut...ez kb napi 1-2 alkalom
De nekem nem fáj. Jujj, 17naposan esett csak le a köldökcsonk? Én pont ma kérdeztem a midwifeot, h szerinte mikor fog, mert már várom...azt mondta, h szerinte még 3-4 nap, szal majd ha 10-11 napos lesz. Remélem nem fog megsérülni, h vérezzen vagy ilyesmi! És nekünk azt a csipeszt sem veszik le, majd azzal együtt leesik.... Vagy otthon is így van?
Tegnap elég gáz éjszakánk volt, és daddy sem volt itthon, koncertre ment.
8.30kor megetettem, és nem akart nyugodni, pelus csere, böfi, nézelődés, úgy láttam még éhes, úh 9.30kor megint rövid szopi, bepisilt, pelus csere. Ez után indult a nyűglődés, sírdogált, majd elaludt a kezemben, letettem, felébredt, és nem tudott megnyugodni az ágyában, hagytam sírni kb 15-20 percet. Csak ilyen szakaszosan csinálta, ilyenkor általában lenyugszik, de most nem tette, úh 10.30kor megint szopiztunk egy rövidet. Ekkor kipisilt a pelusból, megint csere, öltözködés. Közben ordítás, utána még böfi, nem nyugodott. 11.30kor megint szopi, és ekkor tök sokat evett. Elaludt közben, és ekkor már beadtam a derekam, hagytam aludni úgy ahogy voltunk, mert már nem bírtam tovább, így aludtunk mindketten. Daddyt felhívtam kb 11kor, halotta, ahogy sír Lillus, mondtam, h ez megy 8.30 óta, és mondta, h azonnal jön haza. Kb éjfélre hazaért, és akkor már nyugiban talált minket, hallottam ahogy bejött, de csak félálomban voltam, nem nyitottam ki a szemem. Így voltunk még kb 0.30ig, akkor óvatosan betettem az ágyba, és bealudt. 4.30kor ébredt, gyors 20 perces szopi és aludt is egyből vissza. Aztán reggel kb 7.30kor ébredt, hallotam nyüszögni, 7.45kor megkajáltattam, aztán vmkor 8.30körül leraktam aludni.
Olyan 10 körül én is lefeküdtem daddy mellé, mert ő azóta is durmolt, meg ugye Lilla is. Erre 10.40kor csörög a telefonom, jött a főnököm Aidannel, meg az új nannyvel, aki egyébként barátnőm. Tudtam , h ma jönnek, és kb ekkor, de azt mondta, h ír sms-t előtte, úh nem számítottam rájuk addig. Tök jófej volt Lidia, kaptunk egy kasmír hálózsákot Lillusnak, meg ugye kölcsönkértem tőle az elektromos medelát, erre vett nekem egy sajátot, nagyon örültem neki.
Meg kaptam egy csokor rózsát.
Kb 11kor csöngetnek, jött a midwife is, pedig ő holnapra igérkezett. Lillussal minden ok, a sárgaság is csökkent szerinte is, csak olajozni kell a bőrét, mert kicsit száraz.
Most meg asszem elmegyek tényleg aludni, kb 2kor eszünk legközelebb, addig még van egy bő órám.
kérdesek:
Ti cseréltek éjjel pelust, ha csak pisis? Sokan írják, h nem, de félek, h kimarja a kis popóját. Viszont ha nem gáz tényleg, akkor nem macerálnám vele éjjel.
Ciki, de mi még nem fürdettük meg Lillust. Olvastam valahol, h amíg nem esik le a köldökcsonk, addig ne nagyon, úh ezért csak tolódnak a napok, mert nemtom mit csináljak. Szerintetek? Mert már kezd lelkiismeretem lenni, h egy hetes a gyerek, és még nem fürdött.
Na meg az is benne van a dologban, h nem igazán tudjuk hogy kell, és kicsit parázok tőle, gondoltam megvárom anyukámat, holnap jön. De a fő ok az az előbbi.
Izés kérdés. Kb tegnaptól van normális székletem, mert ugye vajúdás alatt belémnyomtak 5 zacsi antibiotikumot a strepto miatt, aztán be kellett szednem egy adag augmentint a műszeres kitakarítás miatt, kikészült a bélflórám, és ment a hasam eddig (iszom a normaflore-t egyébként). Szal a lényeg, h most meg iszonyatosan fáj amikor..., meg alapból pár napja viszket az a bizonyos terület. Ez azt jelenti, h aranyerem van vagy mi a fene? Fürdök rendesen, meg minden, bár a betétekkel mindig kellemetlenségeim voltak régen, úh lehet attól is...nem tudom. Bocsi a kényes kérdésért.
Ti mennyi ideig hagyjátok sírni a babyt? Én nem akarom felkapkodni, és hagynám sírni, h nehogy elkapassuk, de nem tudom, h meddig lehet...gondolom van egy határ, ami után már árthat. Tegnap pl kb 15percet hagytam, de ez nem folyamatos sírás volt, csak szakaszos, csak aztán beleerősített, és kivettem az ágyból. Gyanus volt, h csak hiszti, mert ahogy írtam 4 kört futottunk végig (szopi, büfi, peluscsere, sírás x 4) de igazából nem tudtam eldönteni. Ha hisztis, akkor nem akarom felkapkodni, állítólag max egy hét alatt így meg lehet őket szoktatni, h nincs hiszti.