Feri és a többiek akik emlékeznek a buzi szomszédom kedves kis bemutatkozására. Nem fogjátok elképzelni mi történt.
Ma reggel fél 8-kor bekopogott az ajtón. Én pizsamában félig lógó ciccel rajtam Marcival kinéztem, láttam a buzi - na gondoltam én ugyan be nem engedem. Erre kb. fél 11-körül, mikor mentünk el otthonról az ajtóban a küszöbön a következőt találtam.
Két tubus babamosdatókrém, rajta egy cetli a következő szöveggel:
"Kedves Szilvi és Levente és a Picur!
Szeretnék elnézést kérni a viselkedésemért. Édesanyám Parkinson kóros így a közlekedés neki nehéz. Szeretném, ha jó szomszédok lennénk!!!"
És kis mosolygós arc, de ami a legkeményebb: bélyegbetűk vannak rányomva és egy skorpió rárajzolva a lapra.
Nahát köpni-nyelni nem tudtam. Azóta egyébként símán csak köszönő viszonyban voltunk, nem volt semmi konfliktus, nem tudom, lehet, most volt valami pszichiátrián és kikezelték...Na mindegy, fő a megbánás és a megbocsátás. Lószart---ennek a seggfejnek, soha! :
Nálunk egyébként minden rendben. Marci ugyan kicsit meg volt fázva, így sajnos nem tudtunk elmenni Pumperkáékhoz, amit nagyon bánok, de egyébként jól.
Továbbra is két foga van, már egész ügyesen kúszik, megül szépen egyedül, a mászással meg inkább csak próbálkozik, de még nem igazán megy neki. Nagyon sokat berreg mostanában mint a kisautó, meg mondogatja, hogy babababababa. Meg azt is, hogy habu, habu. Szerencsére kicsit jobban eljátszik egyedül, mint korábban. Ő nagyokat alszik nappal. Általában kétszer, de van hogy 3-szor. Olyan 3 óra ébrenlét után dől ki. Nem cicin alszik el, de van, hogy előtte szopizik, mert nekem is jó, ha termelődik tejem, meg ő is iszik legalább. Az étvágya jó, többnyire mindent megeszik (a banánt nem annyira csípi) a kedvence a sinlac, így ő vacsorára többnyire azt kap. De még így is megvan a napi 4-5 szopi. Nem tudom mikor lesz ebből kevesebb.
Este 8-kor van alvás, aztán ha semmi nem zavarja meg az alvását, akkor hajnalban (4-5 körül) kel, szopizik és alszik tovább 7-8 ig.
Alvás-nem alvás:
Szerintem először is különbséget kell tenni aközött, hogy valakinek kevés az alvásigénye, és azért nem alszik nappal vagy éjszaka és aközött, mikor 4-5 ször kel a gyerek szopizni, de különben amúgy jó alvókája van.
Előbbivel nem sokat lehet kezdeni, el kell valahogy fogadni, hogy így van. Persze csak miután meggyőződtünk róla, hogy nem éhes, nem tele aplesu, minden feltétel,m körülmény adott neki a hosszú alváshoz. Deha így sem, hát akkor nem. E van.
Viszont ha alvásígénye lenne, de mégis ébred gyakran, akkor sztem azon változtatni kell vagy így vagy úgy. Persze csak ha már nem bírja a szülő.
Hát nem tudom lányok, én tudjátok, hogy más nézeteket vallok, de szerintem nagyon sokat számít a külön szoba. Én merem állítani, hogy nálunk akkor lett jó a helyzet, amikor külön költöztünk tőle. Addig nálunk is volt, hogy 3-4 szer kelt, azóta többnyire csak egyszer. Szerintem nálunk ez kellett meg az, hogy két este én is elhatároztam akkoriban, hogy 5 előtt nincs szopi. Nagyon kínlódtam a visszaaltatással, másfél óráig ringattam ölben végül mindkétszer ő nyert, de ettől függetlenül sztem ez is hatással volt rá, hogy neki sem hiányzott volna több ilyen fárasztó este.
Szóval nem mondom, hogy sírni kell hagyni, de meg kell próbálni leszoktatni, mert a zombizás senkinek sem tesz jót. Ha valaki bírja, persze csinálja, de ha nem, akkor meg kell próbálni. Persze ettől még gyerekfüggő, de sztem mindegyik gyerek képes megtanulni, hogyha nincs miért, akkor nem ébredek fel, vagy visszaalszom szépen. Aztán lehet, hogy nincs igazam...
Na most ennyire futotta, bocsi, hogy nem reagálok, de mindjárt felébred én meg még innék egy kávét.
Ja Pumperka: tegnap megnéztük a Linoccsal az Éjjel a partont - végülis jó film volt, kicsit sírtunk is
:):). Meg néha nevettünk. Példul ébresztőóra megszólal a filmbe, erre mi hülye kismamák kb. egyszerre - biztos a bébiőr...