Új privát üzeneted érkezett!

Hali :wink:

Boti babát nagyon sajnálom :( :( :( de én is úgy voltam mint a többiek egy páran.....nem tudtam olvasni róla,ez afféle védekezési mechanizmus.....

Én se akarom borzolni a kedélyeket de Olika is átalussza az éjjeleket,este 8-tól reggel 8-ig húzza egyfolytában.Nagyon ritkán felébred,de akkor is elég neki a cumika.
Sztem nincs erre módszer,véleményem szerint ez csakis gyerekfüggő.Ugyanúgy csináltam mindháromszor mindent és a nagyfiam az istennek se aludt,pedig velünk egy szobában volt.....folyton felkelt,evett,ringatni kellett,ivott..stb..a másik kettő meg szinte a kezdetektől alszik(Krizsi 4hós korától külön szobában,egyedül a kiságyban,Olika meg 3 hetes korától külön)

Én ismerem azt az Aludj jól gyermekem vagy kicsikém(?) c.könyvet...én alapból írtózom az elvektől és módszerektől,szal nekem nem jön be :? de valaki esküszik rá.

Melinda!

Azért ajánlja a dokim a pneumo ellenit mert nagyon csúnya betegségeket és szövődményeket okozhat.De nekünk azért is kimondottan ajánlotta, mert a nagyok hazahozhatnak sok bacit az oviból.Amúgy a nagyoknak nem ajánlotta feltétlenül, mert általában 3-4 éves kor után már elég érett az immunrandszer egy egészséges gyereknek,szal le tudja küzdeni komolyabb baj nélkül.
Sztem nektek meg a férjed tanári állása miatt talán tanácsos nem?Gondolom a gyerekektől ő is vihet haza bacit,nem?!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


enyém lett a laptető :wink: :lol: :wink: :lol:

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Sziasztok!

Nagyon megviselt kis Boti halála, azért sem jöttem tegnap. Sajnos én hiába tudom, hogy nagyon hatással vannak rám az ilyen dolgok, mégsem tudom megcsinálni, hogy nem olvasom, érdeklődök.

Pumperka: először is köszi a vendéglátást (a babakaját külön: képzeljétek, azt hittem, ebédre már hazamegyünk, nem is vittem Marcinak kaját, de Marci maratoni alvása keresztbe húzta a számításomat, így még Pumperkáéknál voltunk, amikor a többi törpicsek ebédelt, és Marci igen egyértelműen a tudtomra adta, hogy éhes. szerencsére Pumperka megsajnált minket, és kaptunk kajcsit :wink: ). Ja, és még mogyorót is kaptunk, ilyen klasz hely ám ez a Pumperka rezidencia :D
Ja, és szavaztam.

No, az én fiam hiába sasolta a kúszva, mászva, macizva, felállva stb. nyomuló kollégákat, továbbra is csak tolat. Na jó, mintha néha icipicit előre is sikerülne mozdulni, de ezt kúszásnak még nagy jóindulattal sem nevezném. Viszont elkezdett pápát inteni a kezével (hogy neki is legyen valami kunsztja :oops: )

Fanetta: cuki a picurka láb. És tényleg, hol a Miki a képről?

Judit: mesélj, mit mondott a gyógytornász! Szerintem Eszti nagyon ügyeske, csodálkoznék, ha azt mondaná, hogy valami gond van, tornáztatni kell stb. Persze nem értek hozzá.

Mona: kíváncsi vagyok, beigazolódik-e, hogy kajás a lány éjjel. Örülök, hogy kezdesz kipihentebb lenni, rohadt sokat számít.

Ja, Panny és a többiek, akiknek átalussza a gyerek az iccakát: tessék szégyellni magatokat, de nagyon :evil: :lol:

Kölyök: szerintem is majd tartunk veletek egy pótszülinapot is.
Kupi: ne is mondd, én végre-valahra most takarítottam ki a hűtőmet, mert már rosszul voltam attól, hogy milyen dzsuvában tároljuk a kajánkat. Közben végig az járt a fejemben, hogy ha ezt az én anyám látná, tuti kitagadna :lol:

Kép
KépKép
nebula
 
 

 
 

Fanetta!
Annyira édes a kisfiad..... Csupa mosoly, mint Te!! Imádom!

Kikó!
Zalán a másik nagy kedvencem azokkal a hatalmas nagy kékségekkel ott az arcában!!! Csodaszép! ÉS milyen jól látszanak a fogacskái!!!

Mzx!
Eddig Nórinak cicit adtam éjjel. Nyammogott rajtam, ha engedtem neki egész éjjel, vagyis végül is egész éjjel evett, emrt azért ki-ki szívott magának ugye kaját. Ezt megszüntettem, csak hajnali 3-4 körül kap enni, előbb nem, helyette inkább kísérletezés van a visszaaltatással...... Ugye eddig amikor e tájban megébredt adtam neki szopit, de kelt utána megint 2-3 óránként..... Most nem, de persze ez megint egyetlen éjszaka volt csak, teáht nem lehet belőle semmilyen messzemenő következtetést levonni, ha esetleg rendszeres elsz, akkor tudom azt mondani, hogy ogen, ez volt a baj. Egyébként nálunk Nóri két napja kapja a Camomillát is, szóval lehet, hogy ez is kicsit közre játszik........
Kísérletezek............................ Csak a gyivi meg ne tudja!!

Jut fejembe!
Lányom tegnap meglátogatta a nappaliból a konyhát kúszva, bemászott Ákos fiam szobájába, aztán a miénkbe, aztán vissza a konyhába, mikor is nyígni kezdett és felvettem....................... :shock: :shock: :shock: :shock:
Azthittem sírva fakadok!
Volt rajta egy rózsaszín harisnya és felső, valamint egy rózsaszín kismelléyn...................... Olyan retkes lett, hogy krumplit lehetett volna bele ültetni. Úgy elszégyletem magam, hogy azonnal takarításra fogtama dolgot.
Aztán a délutáni ébredés után megint kúszka-mászka volt..............
És pont olyan retkes lett a gyerek. Hát honnan????????????????????????????????????????????? Totál kiakadtam, most következik, hogy még papucsban sem lehet majd bejönni, amíg kúszik a gyerek! Három garnitúra ruha volt tegnap a láynon!!!!


Nyah...

Nebula!
Képeket nem hoztatok???? Egyébként Pumperkáék minket is megebédeltettek anno.............. És tényleg csuda gyerekbarát a lakásuk, nekem is nagyon tetszett!
Gyógyulunk........ Esetleg majd egy villám és mini tali nálatok??? Hívlak majd ezügyben jó???

Más nem jut most eszembe.....


De!
Panny!
Lehet, hogy a különszoba teszi, hogy alszanak a gyerkőceid nem???? Egyfolytában ezen szánt az agyam, hogy ott rontottam el, hoyg enmt ettem Nórit külön... Mondjuk nem is let volna hova...... nem tom...................
Vendég
 


Köszönünk minden szavazatot!!!!!

Aludj jól gyermekem, botrányos könyv tulajdonképpen szerintem a sírva hagyni módszer burkoltan, mind ez 200 oldalon keresztül ragozva.
Ha egy gyerek nem alszik akkor ő csak egy okot mond: Nem tanítottuk meg elaludni a gyereket.
Igen akkor az én 2 hónapos kortól 2 éves koráig minden éjszakát átalvó Csengém, hirtelen akkor felejtette el, hogy mit tanult? :shock: Olyan, hogy rosssz álom, fogzás..... nem, mi rontottuk el állítja. DE aztért van egy példány belőle valahonnan, bárkinek postázom. :?

Monácska!
Ez a felmosás utáni koszosodás az nekem is rejtély volt mindig mindegyiknél. :? Nálunk teljesen független Zsomb ébredése attól hogy nálunk alszik, vagy külön. Aludt jól így is úgy is, ébredt is így is úgy is. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Pumperka!

Szívemből szóltál a könyvvel kapcsolatban(én is ezeket gondolom róla csak burkoltan,finoman mertem róla nyilatkozni :oops: )

Amúgy boldog Névnapot előre is Zsombinak!!

Bocs a többiektől h más babáját én nem szoktam köszönteni(egyszerűen ennyi nevet én nem tudok észben tartani)de mivel Krizsi fiam legjobb barátja Zsombor,így elengedhetetlenül tudom a dátumot :wink:

Mona!

A franc se tudja h a külön alvás teszi-e vagy nem...sztem ahogy már írtam ez gyerekfüggő.Tudom ez nem vígasztal a nemalvások miatt :roll: Az egyik jó barátnőm kisfia(9 hónapos)sem alszik éjjelente..barinőm is szoptatja,ringatja stb..de egyszerűen nem alszik.Már mindent kipróbált,külön-együtt alva,szoptatva-nem szoptatva stb...evvan!! :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Nos, hát ezek a képek nem a legklassszabbak, de azért egy két életképet rakok fel. Fanetta azért mint többszörös bébiszitter csúcs. :wink: Tolatómarci majdnem a szekrény alatt, stb...


Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Ez a cikk nagyon meggyőző!
A gyereket nem szabad sírni hagyni...én nagyon megszívleltem. Majd még jövök...válaszolni a kérdésekre, meg amúgy is...

http://www.kismama.hu/magazin/onallosag ... utja/5444/

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet
 
 


Feri és a többiek akik emlékeznek a buzi szomszédom kedves kis bemutatkozására. Nem fogjátok elképzelni mi történt.

Ma reggel fél 8-kor bekopogott az ajtón. Én pizsamában félig lógó ciccel rajtam Marcival kinéztem, láttam a buzi - na gondoltam én ugyan be nem engedem. Erre kb. fél 11-körül, mikor mentünk el otthonról az ajtóban a küszöbön a következőt találtam.

Két tubus babamosdatókrém, rajta egy cetli a következő szöveggel:

"Kedves Szilvi és Levente és a Picur!

Szeretnék elnézést kérni a viselkedésemért. Édesanyám Parkinson kóros így a közlekedés neki nehéz. Szeretném, ha jó szomszédok lennénk!!!"

És kis mosolygós arc, de ami a legkeményebb: bélyegbetűk vannak rányomva és egy skorpió rárajzolva a lapra.

Nahát köpni-nyelni nem tudtam. Azóta egyébként símán csak köszönő viszonyban voltunk, nem volt semmi konfliktus, nem tudom, lehet, most volt valami pszichiátrián és kikezelték...Na mindegy, fő a megbánás és a megbocsátás. Lószart---ennek a seggfejnek, soha! : :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nálunk egyébként minden rendben. Marci ugyan kicsit meg volt fázva, így sajnos nem tudtunk elmenni Pumperkáékhoz, amit nagyon bánok, de egyébként jól.

Továbbra is két foga van, már egész ügyesen kúszik, megül szépen egyedül, a mászással meg inkább csak próbálkozik, de még nem igazán megy neki. Nagyon sokat berreg mostanában mint a kisautó, meg mondogatja, hogy babababababa. Meg azt is, hogy habu, habu. Szerencsére kicsit jobban eljátszik egyedül, mint korábban. Ő nagyokat alszik nappal. Általában kétszer, de van hogy 3-szor. Olyan 3 óra ébrenlét után dől ki. Nem cicin alszik el, de van, hogy előtte szopizik, mert nekem is jó, ha termelődik tejem, meg ő is iszik legalább. Az étvágya jó, többnyire mindent megeszik (a banánt nem annyira csípi) a kedvence a sinlac, így ő vacsorára többnyire azt kap. De még így is megvan a napi 4-5 szopi. Nem tudom mikor lesz ebből kevesebb.

Este 8-kor van alvás, aztán ha semmi nem zavarja meg az alvását, akkor hajnalban (4-5 körül) kel, szopizik és alszik tovább 7-8 ig.


Alvás-nem alvás:
Szerintem először is különbséget kell tenni aközött, hogy valakinek kevés az alvásigénye, és azért nem alszik nappal vagy éjszaka és aközött, mikor 4-5 ször kel a gyerek szopizni, de különben amúgy jó alvókája van.
Előbbivel nem sokat lehet kezdeni, el kell valahogy fogadni, hogy így van. Persze csak miután meggyőződtünk róla, hogy nem éhes, nem tele aplesu, minden feltétel,m körülmény adott neki a hosszú alváshoz. Deha így sem, hát akkor nem. E van.

Viszont ha alvásígénye lenne, de mégis ébred gyakran, akkor sztem azon változtatni kell vagy így vagy úgy. Persze csak ha már nem bírja a szülő.
Hát nem tudom lányok, én tudjátok, hogy más nézeteket vallok, de szerintem nagyon sokat számít a külön szoba. Én merem állítani, hogy nálunk akkor lett jó a helyzet, amikor külön költöztünk tőle. Addig nálunk is volt, hogy 3-4 szer kelt, azóta többnyire csak egyszer. Szerintem nálunk ez kellett meg az, hogy két este én is elhatároztam akkoriban, hogy 5 előtt nincs szopi. Nagyon kínlódtam a visszaaltatással, másfél óráig ringattam ölben végül mindkétszer ő nyert, de ettől függetlenül sztem ez is hatással volt rá, hogy neki sem hiányzott volna több ilyen fárasztó este.

Szóval nem mondom, hogy sírni kell hagyni, de meg kell próbálni leszoktatni, mert a zombizás senkinek sem tesz jót. Ha valaki bírja, persze csinálja, de ha nem, akkor meg kell próbálni. Persze ettől még gyerekfüggő, de sztem mindegyik gyerek képes megtanulni, hogyha nincs miért, akkor nem ébredek fel, vagy visszaalszom szépen. Aztán lehet, hogy nincs igazam...

Na most ennyire futotta, bocsi, hogy nem reagálok, de mindjárt felébred én meg még innék egy kávét.

Ja Pumperka: tegnap megnéztük a Linoccsal az Éjjel a partont - végülis jó film volt, kicsit sírtunk is :):):). Meg néha nevettünk. Példul ébresztőóra megszólal a filmbe, erre mi hülye kismamák kb. egyszerre - biztos a bébiőr...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz
 
 


Szilvánusz!

Ez merénylet volt ellenem. Én is én is.... :? De legalább szavazz ezek után!

Igen az alvásigény az első amit észre kell venni a gyereknél. Zsombnak átlagos, és szerencsére mostanában a nagyja éjjel van. Hát az egyedül elalvás nappal, hogy miért nehézkes azt a jóég tudja. Este tök simán megy. :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Mostanában, ahogy így téma az alvás-nemalvás figyelgetem jobban, hogy mennyit alszik Zsomb, megállapíthatom, hogy 24 órára nekikb 14-14,5 óra alvás esik. Az eloszlása nem tuti, mert mostanában a nap közepén van egy2,5-3 órás alvása a többi éjjel. De ezzel már nagyon nehezen vagyunk el késődélután. Jobb lenne még 2 alvás neki.... Persze ha valami nem engedi a déli alvást hosszúra akkor valahogy összehoz még egyet.
Ezt csak úgy tájékoztató jelleggel, ez van. :wink: :roll:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Pumperka, :evil: :evil: :evil: :evil: :wink: !
Csak úgy tájékoztató jelleggel :), Laura 8-10 órát alszik, ebből 3-at nappal.

Kép

Kép
mzx
 
 


nemalvásról - ma mesélte a játszóházban az egyik csaj, hogy gyerekkorában ő sem aludt, óránként kelt, mire megállapították, hogy a nappali élményeket akkor dolgozza fel és ezért nem tud nyugodtan aludni - erre lenyugtatózták pár napra és utána aludt rendesen :shock: :shock: na ezt nem javaslatként írtam...

Mona, detto koszolásügyben - szerintem nincs olyan tisztaság ahol ne lenne dzsuvás ha végigkúszik rajta... nálunk ez még megfejelve a macskával aki egyszer jön be sároslábbal és annyi (hiába raktam neki lábtörlőt csak nem törölgeti a fránya...)

ha ehhez még hozzáadom a nyáltengert és a kaja közbeni hadonászást akkor az min 3 ruha egy nap (és most már a kezét a hajába is törli evés közben a kis drága...)

gyógytornász tegnap jött és nagyon hasznos volt (és nagyon szimpatikus) - amúgy a Heim Pálban dolgozik de itt a környékünkön házhoz megy - 2000 ft-ért!! először azt hittem rosszul hallok és 7000 - szóval nagyon korrekt. amúgy a Dévény módszer szerint dolgozik.
lényeg, hogy megállapította, hogy semmi gond, látja, hogy már elkezdte a mászást, nagyon jól csinálja azért próbáljuk mostantól minél többet másztatni, és még kevésbé állni hagyni (ill. ne segítsünk neki felállni).

mondta, hogy látszik, hogy ültetve volt :oops: de azért szépen felül (ja ezt nem is mondtam, hogy már felül magától!).
állítólag az kifejezetten jó ha harántülésben ül (hogy az egyik lába kicsit hátrafelé van) ezen látszik, hogy magától ül fel

megnézte a lábát is mondta hogy úgy látja nem lesz bokasüllyedése de megmutatta mire kell figyelni majd (hogy a bokarész ne dőljön befelé)

megkérdeztem a cipőt is, mondta, hogy majd az a lényeg, hogy a sarok és boka közötti rész legyen merev a többi rész lehet puhább de mindenképp magasszárú, szandálból is majd a háromcsatos.
a talpa jobb ha nem nagyon kemény, hogy hajoljon.
használt ha nem muszáj ne...
télre még nem kell igazán jó cipő mert sokat úgysem fognak még most szaladgálni, arra az egy-két lépésre kint meg mindegy.
otthon legyenek inkább mezítláb, cipő nélkül (mármint zokni nyilván lehet, de én már lassan csak csúszásgátlóst adok rá...)

sajnos az állást nem tudjuk megakadályozni, gyakorlatilag tök ideg vagyok mert egy másodpercre nem tudom otthagyni mert mindenen csak feláll (még a hűtőnél is amin semmi kapaszkodó) a kiságyában meg körbelépeget! mászni nemigen akar csak ha valami nagyon tetszik neki...pl Marcipán macskánk után - motivációs macskának hívom :)

amúgy ma iszonyú nyűgös...üvölt sokat a nátha miatt, csak a kezemben alszik el de azt is csak akkor ha állok és ringatom...és ekkor 20 percet alszik..

a jóhír, hogy sikerült eladom az esernyőkocsit és semmit nem buktam rajta - örökhála profivaterázó Ubulanyukának! :)


akkor jövő kedden Ikea? valaki? addigra csak meggyógyulunk

KépKép
judit18
 
 


Családi minitali volt ma, Mézgombival és Hannival plusz Julcsa keresztlányommal, íme egy dokumentáció:

Kép

bocsi, most többre nem futja, mert hulla vagyok...átalvós jócakát mindenkinek!
ja és nyuszisimis képek nagyon jók, nade hol vannak a nyuszik?????? :lol:

KépKép
kmanna
 
 


Judit!

Szerinted lehetne, hogy kíhívjátok megint de Nórival elmegyünk hozzátok???
Jó lenne egy szakértő, de nem pénzorientált vélemény nekünk is.......

Persze mondj nemet bátran, ha valami miatt nem akarod, semmi sértődés nincs!
Vendég
 


Mona: jövő héten lenne kedvetek átjönni? Csörögj rám, ha jó! Jó lenne téged is személyesen megismerni (ha már itt lakunk egymás szomszédságában).

Pumperka: szerintem nagyon is jó képek! A tolatós fiam pl. igen vicces fejet vág :lol:

Aranyosak a kecskeméti minitalisok is :D

Judit: örülök, h minden rendben Eszterrel. Azt megmondta a csaj, h miből látszott, h ültettétek?

Ja, és még nincs teljes áttörés,de mégiscsak figyelhetett az én kölköm: ma már kétszer is mozdult előre kézzel is! (Azoknak, akik nem látták: eddig csak felnyomta magát kutyába, majd karból tolta magát hátrafele.)

Alvás: utánaszámoltam én is: Mártonkám 24 óra alatt 14-15 órát alszik, ebből kb. 4 órát nappal.

Kép
KépKép
nebula
 
 


Mona, annyi, hogy a csaj nagyon elfoglalt engem is csak könyörgésemre vállalt be ezen a héten, mert nálunk "gond" volt (még amikor felhívtam).
Amúgy amikor említettem neki egy ismerősömet - ahol 9 hónapos a kisfiú és még semmit nem csinál akkor mondta, hogy egyszer szívesen őt is megnézi mégha nem a környéken lakik is csak a rendszeres kezelését nem vállalja...
Kérdés, hogy mi van ha valaki nem problémás.
Azt javaslom, hogy hívd fel és beszéljétek meg, mondd nyugodtan hogy én ajánlottam és ha bevállalja, de messze vagytok neki, akkor nagyon szívesen látlak Titeket, nálunk is megnézheti.

Elküldöm a számát priviben...

Nebula, azt hiszem abból állapította meg ahogy tartotta a lábát ülés közben, amit te is mondtál, hogy nem jó, ha nyújtva van a lába.
Nagyon ügyes Marci, tuti megindul már akkor előre is...
Mártonkád egy hétalvó :)

KépKép
judit18
 
 


(Majdnem) távirati stílusban:
- újra nagylány lettem :(
- a lányunk meg anyás :( :) - hiányzott is, meg ennyire nem is
- meg nem alszik éjszaka (legalább egyszer kel) - amit ráfogtam a mensire, meg a hétvégi rosszullétemre, hogy nem annyira tápláló a tejem :(
- tegnap este 38 fokos lázam volt, mára a torkom is fáj :(
- a gyermek szerda óta köhög, ma már nagyon, és tüsszög, és folyik a taknya :(
- a keddi ikeás talira nem tudunk menni, mert aznap megyek kivizsgálásra :(
- eszterxx: igen! fogytam 3 kilót a rosszulléttől :)
- a gyermek kapaszkodás nélkül térdel :)
- és igen, sosincs olyan tisztaság, hogy a gyermek térde ne lenne tiszta kosz :( (de kitaláltam, hogy kapott olyan harisnyát, amit nem annyira akaródzik ráadni, azt felvagdosom, és lesz belőle térdvédő)
- altalás: én (egyelőre) "nemhagyomsírni" párti vagyok. Az egyelőre azért, mert ugyan hiába nem alszik most éjjel folyamatosan, de a visszaaltatáshoz a cickó eddig bevált. Az más kérdés, hogy el fog jönni az az idő, amikor már nem így lesz. De én úgy gondolom, hogy Fruzska megfelelő érettsége elhozza azt is.
- a szülinapos táblázathoz: a munkám folyamán milliónyi excel-táblát kellett gyártanom saját munkám segédleteként. Ráadásul szeretem is csinálni. Az utolsó hozzászólás dátumát kb. összesen 1 óra alatt szedtem össze három este, miközben a Kedves játszott a gyermekkel. A célom az összeszedéssel az volt, hogy lássuk, ki az akit régen láttunk. És ha valaki érez magában elég erőt, kedvet, az írhatna privit a rég eltűnteknek, hogy mi újság, és hogy jönnének-e a BULI-ra. (majd a legújabb verziót felrakom nem soká, csak tisztességesen visszaolvasok)
linocs
 
 


============Szülinapi buli============

(a jelenlegi tudásom alapján kitöltött táblázat szerint már (!!!!!!) 68-an lennénk a buliban - és még nem is jelzett vissza mindenki, és még nem is írta meg mindenki, aki visszajelzett, hogy jönne-e a párja, illetve a márciusi babó tesója)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára linocs 2008.11.07 13:48-kor.
linocs
 
 


Judit!

Köszi!
Vendég
 


Linocs, klassz táblázat!
Én még nem tudom megmondani hogy tudok/tudunk-e menni. Jó ha 2-3 nappal előre tudok tervezni. Ha nem leszünk betegek, jó lesz az időpont, és a csillagok is kedveznek, akkor elvileg elmegyünk.
Vendég
 


Pumperka!

Olika ugyanígy alszik.....napközben van egy darab 4 órás alvása,általában 11-től 3-ig,így délután már elég nyügi,este 8-kor lefekszik és reggelig húza.Kicsit én is keveslem még a napi 1x alvást,de a védőnő is azt mondja h ha egyfolytában ennyit alszik akkor elég.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Fiúknak (de akár lányoknak) is tök édi:
http://www.babamoon.hu/termekek.php?act ... lap&id=395
meg sok ari, nem túl ismerrt dolog van itt.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Linocs! Ha hétvégén lesz a buli, akkor nálunk is jönnek a tesók, meg apa is (remélhetőleg nem lesz külföldön, bár ez csak előtte pár héttel derül ki).
Ja, és nem írtam múltkor vissza, mi szombaton voltunk Lutzmansburgban. :( Legközelebb egyeztessün. MI nagyon szeretjük azt a helyet és Soprontól csak 20 percre van, oda meg általában havonta eljutunk. :)

Judit18! Érdekes ez a harántülés, mert Boróka nem volt ültetve, mert egyszerűen nem tudta megtartani magát, tehát ő előbb ült fel és utána tanulta meg megtartani magát, szóval csak azt akarom írni, hogy ő mégsem harántülésben ül, hanem mindkét lába előre van, de be vannak hajlítva, sőt sokstor össze is kulcsolja őket. Hú, ez bonyolult lett....

Kép
Kép
Kép
petramama
 
 


Ezt most találtam, ha jól emlékszem ide szervezzük a szülinapot. :shock: :shock: :shock:
http://index.hu/politika/belfold/budapest/kiraly1106/

Kép
Kép
Kép
petramama
 
 


Az alvás témához: szerintem is leginkább a babó dönti el, hogy milyen módszer válik be - avagy sem. Az ember a feje tetejére állhat, hogy már csak azért is így és így lesz, de ha a baba nem ezt szeretné, akkor almás az egész.

Pankánál beállt, hogy este 8-fél9 között cicin elalszik és reggel 6-7 között kel. Nappal 3 alvása van, ezzel most küzdünk rendesen, mert a 3 sok, a 2 meg kevés...szóval még nem találtuk ki együttesen hogy is lesz a legtökéletesebb a nagylánynak. Bár a nappali alvások sokszor elég rövidre sikerülnek (fél-háromnegyed óra), nem tudok ellene mit tenni. Próbálkoztam több mindennel, de aztán nekem is elegem lett a "tuti módszerekből", és belenyugodtam, hogy ennyit alszik és kész - nem lehet a szemét leucoplasttal leragasztani, vagy igen???? :D :D

A Suttogó szerint pl. nagyon gáz, ha a gyerek csak ilyen rövideket alszik és meg KELL tanítani, hogy vissza tudja altatni magát. Hát én próbáltam....nem ment....és nagyon utáltam, hogy bár Panka ilyenkor sosem sír (mármint ha felébred és nem alszik vissza), de eltölthettük volna az időt csomó más dologgal, játékkal, sétával, stb. Ő meg csak díbolt a kiságyban egyedül :oops: Viszont mióta nem témázok annyit ezen a nemalszik-miértnemalszik témán, a három alvásból napközben egy mindig hosszabb, kb. másfél-két óra. Na kérem, ez a leszarom tablettás rálazulás módszere :)

És ami nagy szó: mindig magától alszik el a kiságyban, puszi-simi-betakargatás után, a saját szobájában. Van hogy azonnal, vagy hogy kell neki 5-10 perc. Éjszaka, ha felébred szintén maga alszik vissza, jópár hónapja már nem etetem éjszaka (persze bemegyek, kiszabadítom a beszorult végtagot, puszi, stb,látja,, hogy anya nem tűnt el) Szerintem ez nagy dolog, bár nem az én érdemem, valahogy időközbe így állt be, így alakult...de büszke vagyok a kiscsajszira ezért :)

KépKép
kmanna
 
 


Ezek a kékszemű kölkök, mint a Pumperka Zsombja, a Kikó Zalánja......!!! Hogy csináltátok, hogy ilyenek lettek??? Receptet kérek!!!! Mondjuk nálunk elég gyanús lenne egy kékszemű kölök :roll: :roll: :roll:

Petramama: a francba!! Akkor a kölkök 25-ik szülinapjukat már nem ünnepelhetjük itt!!!!! :shock: :shock: :shock: Egyébként épp most kértem meg Linocst, hogy jöjjön el, nézze meg - szerintem az a hely, ahol én voltam exclusiv - de bárki más is jöhet megnézni - vagy ha nagyon nem tetszik, lehet máson is agyalni.

Pumperka: akartam most is szavazni, de ez sem engedett be most - lehet, hogy lezárták már???
A www.nagyito.hu budapesti csoport koordinátora vagyok, és tényleg szeretem csinálni.

Niki, Nebula
: hát a Miki piros sipkákat varázsolt, aztán eltűnt. A lényeg úgyis a bal sarkában levő Fanni lányom :lol: :lol:

Szilvánusz: tudod, mindenki megérdemel egy második esélyt, még ha buzi is 8) 8) 8) 8) 8)

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


Az előző témához még hozzátartozik, hogy mostanában Panyó minden éjszaka - sokszor többször- üvöltve felsír, általában álmában és csak félig ébred. Ilyenkor mindig felkelek természetesen hozzá, szerintem rosszat álmodik, vagy rájön, hogy épp nem vagyok mellette, vagy hasonlók. Szóval hogy mikor volt egy átaludt éjszakám??? Hmm, fogalmam sincs....na ezt jól kiveséztem itt magamban :)

Fanetta,
a kék szemű kölök nekem is nagy vágyam volt, de mivel a családban egyedül én vagyok kékszemű (nyilván a postásbácsi okán :) ), így nem sok esélyem volt. Persze lett egy igazi cigánylányka Pankababám, sötét szemekkel, hajjal, bőrrel. :D

KépKép
kmanna
 
 


Fanetta: a kék szemhez muszáj, mert én is folyton magyarázkodom miatta :lol: szóval két barna szeműnek lehet kék szemű gyereke, mert a kék szemszín recesszíven öröklődik (ha valamikor, valahol volt egy kékszemű a felmenők között, akkor megmaradhatott a gén: nálunk pl. a dédi volt kékszemű, így nagybátyám is, és most már Mártonom is az). Akkor van csak buktautca, ha két kék szeműnek van barna szemű gyereke. Akkor azért érdemes megnézni a postást :wink:

Kép
KépKép
nebula
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen az érdeklődéseket, Alizkám jobban van de nagyon küzdöttünk hogy így legyen. Pici hasmenése még így is van.


Ami Botival történt szörnyű. Próbáltam nem beleélni magam, mert akkor én olyan vagyok hogy kicsit belehalok, de apuka írásást követően sokkolt a dolog.



A szülinapi buli nagyon jó ötlet!!!köszi Linocs!


A nemalvás dologgal kapcsolatban Pepivel nagyon sokat szenvedtem, kb. mint Mzx. Erikkel, de sosem tudtam sírni hagyni, hiszen ezért vagyuk hogy ők boldogok legyenek és nem azért hogy mi kényelmesen legyünk(privát vélemény!!) Én sokat szenvedtem de tényleg. Hogy helyreálljon a rend, nagyban segített hogy nem etettem éjszak csak inni adtam, és azt is itatópohárból, ami már nem olyan kényelmes, mert fel kel neki hozzá ülni stb..
Lizám, is elkezdte ezt, de előtte 4 hónapos koráig megmutatta hogy tudna ő aludni éjszaka, csak valamiért ez megszűnt. De nem vészes 2-3 szor kel még birom. Még elég kicsi, így 1X adok enni, aztán meg csak vizet.


Jövő hét kedd Ikea nekem jó lenne de csak de. !

Pumperka!
Zsombornak nagyon boldog névnapot kívánok!!!!!!!!!!



pepike


Kép

Kép
pepike
 
 


Ja és szijaaaaaaa Kikóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!!!!!! Jó, hogy újra előkerültél!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


Elég nagy pangás van itt...!! :shock: :shock:

Kicsit dicsekedhetek.....??? :oops: :oops: :oops:

Tegnap egész nap TakeWon-Do versenyen voltunk a nagyfiammal és bronzérems lett!!Annyira büszkék vagyunk rá!!!
(Gondolom Pumperka érti a legjobban:))

Épp készül egy szép fejrúgást bevinni.

Kép

Ez már a következő meccse volt.Épp készülnek feltenni a kezét mert győzött(ő bal oldali ha szembe nézzük)


Kép

Ez itt már az éremmel a nyakán rettentő büszkén

:wink:

Kép

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Panny: gratula a fiadnak, nagyon ügyes!

Kép
KépKép
nebula
 
 


Sziasztok!

Mi ez a punnyadás itt hétvégén??? :shock: :shock: :shock:

Fanetta! Nekem teljesen jó a passzázs, csak úgy beraktam a cikket.

Panny! Nagy gratula Márknak! Nagyon ügyes kissrác. Látszik, hogy milyen büszke az érmére!

Nem alvás: Hát nálunk a ma éjjel volt a csúcs, azt hiszem ennél rosszabb már nem lehet... Kb. óránként fent volt a kisasszony... :twisted: Reggel 7-re annyira kipurcantam, hogy átvonultam Dorka szobjába és aludtam 2 órát. Most egy kicsit jobb, de még mindig hulla vagyok. Csak cicin aludt vissza, de akkor is újra, meg újra felébredt, cici nélkül cumival csak 15 percet volt nyugalomban. :( Most persze alszik, kivi vagyok meddig. :roll:

Egyébként ő is felállt és már mászik is. Nagyon édi. Nem tudom hova siet, mindjárt ő is nagylány lesz. :o Olyan gyorsan tellik az idő. Imádom, csak az éjjeleket hagyná egy kicsit nekem is nyugodtabbra.

Kép
Kép
Kép
petramama
 
 


S hogy teljen az oldal teszek fel néhány Prágában készült képet. :D

Kép Huncut

Kép A szállodai füdőben rosszalkodom

Kép Anyával

Kép Prágai vár a Károly hídról

Kép :D

Kép Apai csók

Kép
Kép
Kép
petramama
 
 


Ja, hogy miért érek rá ennyire vasárnap délben? Mert későn keltem, ezért az ebéd még készülőben. :oops: :D

Kép
Kép
Kép
petramama
 
 


Én most ebédeltem, szóval nyugi Pertamama! Olyan édes kis huncut Boróka!!!! Szépek vagytok...... Csak hárman voltatok???? Ennyire hideg volt kint, hogy lábzsák kellett???

Panni!
Fiadnak nagynagy gratula!!! Ügyes gyerkőc! Tényleg!



És néhány fotó!

Kép Meztelenkedni csudajóóóóóóóó

Kép Az aktuális kedvencem!


Kép Ásító inas 2008...... :):):):):):):):)


Kép Külön bónusz annak, aki mmegtalálja a gyereket a fotón!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Panny!
Gratulálunk a nagy pici fiadnak!
naná, hogy értem :lol:

Petramam!
Nem is tudom, hogy bírod a 3 gyereket, ha ilyenek az éjszakáitok :( És tényleg jól belendült Boróka a mozgásba, és a kanalas kaja? A fürdőszobai garázdálkodást Zsombor is imádja :D

Monácska!
NÓri is nagy grimaszoló lesz, mint az én Csenge lányom. Róla is már ekkortájt látszott, hogy ilyen lesz amilyen most. :lol: :lol:

A névnapi köszöntéseket köszönjük! :wink:

Fanetta! Kár volt kimondanom, hogy Zsomb még egyáltalán nerm volt egy picit se beteg, mert sikerült most neki is benáthásodnia. :( Lehet, hogy kezdek babonás lenni.... Igen valószínüleg lezárták már akkor a szavazást.

Kmanna!
Igen tényleg muszáj a babók után mennünk, és tényleg legyél büszke Pannkóra, te meg élvezd ki, hogy ilyen jó alvó lett. Áron, Csenge nekem is így aludt el, puszi simi takaró, és kalap kabát.... De erre lett egy harmadik, aki cici, babakocsi stb.... Éjjel csak cicin aludt eddig még vissza, szerencsére max 2-szer/éj. De ezt most gyorsan le is kopogom...

Moácska!
Nálatok javult valamit az éjszaka?

Áron különdíjat kapott a rajzáért. Az első három helyezett mellé még két különdíjat is kiadtak és az egyik Ároné lett.
Köszönjük a sok szavazatot is, de tudjuk nagyon jól, hogy ezeket a netes szavazásokat igencsak me3g lehet buherálni. Az egyik képre 30 perc alatt érkezett 106 :shock: szavazat....

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Panny: ügyes kölök, a nagyfiad!!! ( biztos a többi is, csak nekik még nem volt idejük, annyit gyakorolni a tekvandót :lol: :lol: :lol: ) Gondolom az éremnél nagyobb motiváció nem is kell már!!!

Mona: várjunk csak....a gyerek a kék dobozban ül, és zöld a feje????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pumper: a te gyerekeidnél, lassan az a gyanús, ha valamiben indulnak, és nem nyernek :lol: :lol: :lol: És a másik eredmény, eredménye???

Oks, Petramama, de mostmár engem is kíváncsivá tettél. Szívesen megkukkolnám a szóban forgó a lakásokat.

Hogy tűri a kis kuvasz, hogy apa puszilgassa :lol: :lol: :lol: :lol: És közben az a hamiskás mosoly az arcán!!!!!Má most megmondom, jó nagy seprűt apának, hogy legyen amivel hajkurássza a pasikat a lánya körül :lol: (azért Nimivel kivételt tehet, ha arra tévedne ( :!: ) a legény :P :P :P )

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


Fanetta!
negatív

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Biribon, Niki: tuuuuudom, tuuuuudom, de nem mondtátok meg, hogy honnan tudom, hogy hányadik hozzászólásnál tartunk!! :roll: :roll: :roll:

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


Szerintem egyszerűen megszámolják, csak titokzatoskodnak. :lol: :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Nyugi ez még csak a 43. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Hát még mindig nagy a pangás :( :(

Lassan már mindegyik baba mászik meg feláll...Olika még nem :( ...mondjuk én annak is tudom be, hogy a 10kg-ját nem olyan könnyű emelgetni :? :wink:

Mona!

Csoda egy csajszi!!!

Tényleg jó az a rumlis kép...alig találtam meg Nórit :wink:

Márk nevében is köszi a bókokat :oops: :wink: :oops: :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Petramama, Mona, Kmanna: jók a képek!

Panny: gratulálok a fiadnak!

Pumperka: gratulálok a rajzversenyhez! (gondoltam ám rád ;) )

Orvosi igazolást ugyan nem tudok adni a távollétemre, mert nem vagyok az az orvoshozjáró típus, de ugye volt a múlt hétvégi rosszullét, abból kilábalván egy kis lázas (minden este 38 fok) nátha csütörtöktől, és hogy ez ne legyen elég, ma jó kis hidegrázós mellgyuszi 38,8 fokos lázzal. Szuper! Kiváncsian tekintek a jövő hét elé, mi jöhet még ;)
linocs
 
 


[quote="panny"]H írta:pannyát még mindig nagy a pangás :( :(

Lassan már mindegyik baba mászik meg feláll...Olika még nem :( ...mondjuk én annak is tudom be, hogy a 10kg-ját nem olyan könnyű emelgetni :? :wink:



Enyim messze nincs 10 kiló, de még "csak" kúszik, mászásnak jele sincs!!!

Csak nyugika!!!

El fog jönni az az idő is nem is soká!
Vendég
 


Linocs!!!!!!!!!!

Jujjjjjjujjjjj

Azért baszki ez nagyon gázos...............

minden rendben van úgyamúgy a lelkedben????

Nekem úgy tűnik, mintha belülről indulna a "kór".........


Tejed van még??? Fruzsit szoptatod????
Vigyázz magadra!!!


És menj dokihoz hamar, ha tudsz, hogy a tüneteket is kezeljétek!!!

Drukkkkkkkkkkkkk
Vendég
 


Mona!

Akkkoooor jóóóvaaann! Megynugodtam :wink:

Linocs!

Ez tényleg nem hangzik jól... :shock: :( :shock: :(
Kicsit odavan az immunrendszered....ez jelzés sztem h figyelj oda rá jobban!!!Vitamin ezerrel!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Linocs basszugitár!!!!! Tényleg nagyon rád jár a rúd mostanság!!!!!!!!

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


Mona: és az az idő mikor fog eljönni nálunk, amikor a fiam nem kúszik-mászik-leborít-kiönt-belepancsikál stb., stb.?????
Szerintem a fejébe vette, hogy unatkozom, oszt "gyártja" nekem a tennivalókat: ma az alsó polcon levő 3 l-es uborkásüveget borította fel. De ez még mind semmi - a kicsi ujjával kipiszkálta a celofánt, és a ficsi-picsi uborkalé csordogált a fejére - ő meg úgy ült ott, mint Buddha -ja és persze néha azért pancsikált is benne egy kicsit. És tette mindezt a hátam mögött 2 cm-re, miközben én mosogattam. Nem is folyt a lé sehová -csak: rá gyerekre, ruhára, a krumplira, hagymára, a földön lévő beföttekre na meg a hűtő alá :shock: :shock: :shock: :shock: .
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanetta 2008.11.09 23:51-kor.

Kép Kép Kép
fanetta
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?