Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsunak:
Játszóház: erősödik az immun rendszer, és hidd el, jobb ha akkor erősödik amikor még nem dolgozol, mintha már visszamentél, mert nagyon rossz úgy kezdeni a munkát, hogy minden 2. héten otthon vagy… ;)

A közeletekben nincs játszóház, játszó bölcsi?

Koszmó + nagyhaj: szerintem ezzel könnyebb dolgod is van, mert a nagy hajat könnyebb jól megmosni, mint a kopasz fejeket… :) Szóval áztasd be olajba jól, majd lehet kapirgálni (anyu körömmel kapargatott)… Aztán majd a hajmosásnál úgy mosd Konsti haját, mintha a tiedet mosnád… Masszírozd az ujjbegyeiddel a fejbőrét, az jót tesz, és szeretik is a babák, mert jól esik…

Alvás mennyiség: hát inkább azt írom, hogy mennyit nem alszik Bori... Kb. 3-4szer 1-1,5 óra amit ébren tölt, de ő még "csak " 3 hetes! ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Hétfő óta próbálok csatlakozni hozzátok újra, de hiába...ma estére már sikerült is, pedig hétfő óta van már ovi...én nem tudtam még belejönni a 2 gyerek, 1 férj, 1 háztartás, 4 éhes száj témába :roll: :roll: Igyekszem pedig baromira!!!
Sajnos :cry: nem is kényeztettek el túlzottan, amit gondolom magamnak is köszönhetek, mert ha kellene a segítség, akkor se igen kérek, így hát maradtam szépen egyedül a háztartásommal, és az éhes szájakkal... :cry: Ide hozzánk senki semmit nem hozott, 1 kiló kenyér nem sok, annyit sem..., és ami elég rosszul esik, senki sem hozott Szabikának semmilyen ajándékot, nem mintha értékelné, de én annál is inkább örültem volna bárminek, de örült volna Barbi is, ha kap 1 csokit vagy ilyesmi...
No, nem panaszra jöttem, hanem látni és hallani titeket és örülni veletek együtt a gyönyörű régi és újszülött babáknak!
Szöszke, Sensie!!!! Hatalmas gratula!!! Ügyik vagytok, sok egészséget kívánok nektek!!!

Szabi nagyon édes baba egyébként, nappal nagyon szépen eszik, alszik, gyakorlatilag alig veszem észre, hogy itt van :lol: :roll: , teszem a dolgom, főzök, mosok, takarítok, vasalok stb, és ő hálásan piheg a cicimen, amikor ő a soros, és jókat vigyorog, ha a hangom hallja :lol: Imádom!!! Sétálunk már mi is, a hétvégén már voltunk kirándulni is a budai hegyekben, Barbinak kell a szaladgálás nagyon, mert még mindig tele van feszültséggel. A velünk kapcsolatos feszkó ugyan elmúlóban van, imádja a kicsit és semmi konfliktus nincs, de az ovi már hiányzott neki nagyon, hiába vittük délelőtt és délután is a szabadba, vagy játszóházba, már nagyon hiányolta a kis barátait :lol: Ma már csak fél 5-re kellett érte mennem az oviba, mert reggel megkért, hogy később jöjjek, ne olyan korán (eddig 4-re mentem :lol: ), mert a Liliért is csak később jön az apukája! :lol: :lol: :lol: :lol: Oké, mondom, nem sietek annyira! :lol:

Hasfájás nálunk is játszik sajnos! Az általatok felsorolt büfiztetés mindegyikét végigpróbálgatom mindne éjjel, de hiába. Infacol játszik, egyelőre várom a hatást :roll: még nem sokat javult a helyzet, de nem segít a teáztatás sem, aminek amúgy sem vagyok híve....Remélem mielőbb kinövi :lol: , mert kézremegős fáradt vagyok, szinte semmit nem alszom, mert mire ágyba kerülök jön a hasfájás, majd mire prikad, és elájul a fiam, előkerül a felébresztett lányom, és bebújik a mi hatalmas 140 X 200- as ágyunkba és a maradék 2-3 órámat is szarul alszom...Előfordultunk már 4-en is ebben a hatalmas ágyikóban :lol: :lol: elég börleszkes volt...

Láttam találkozót szerveztek!!!! Én is csatlakozhatok esetleg? Szívesen buliznánk egyet Szabival :wink:

Puszi nektek, jövök, ha tudok :?

Andi
Kép
handrea75
 
 


Handi: de jó hogy jöttél! :D
És de szomorúan kezdted a hsz-t :( :( :(


Segítség nekünk sem nagyon jött, én sem kértem belőle... :shock:
A kaját rendelni szoktuk, vagy lemegyünk a közelben lévő középiskola éttermébe, ahol finomakat ehetünk, és elhozatalra is kérhetjük. Sokszor apa hozza haza az ebédet. Nem próbáltál hasonló módon könnyíteni a helyzeteden? Egész jó áron lehet így finom, egészséges, házi jellegű étkekhez jutni ;)

Ajándék: igen, nagyon rossz érzés, ha a gyermekeid kimaradnak az ilyen jó dolgokból. Én erre azt szoktam kitalálni, hogy nem baj, majd én megveszek nekik mindent. (Ebből adódik, hogy elkényeztetem a gyerekeimet :) ) Nehogymár azért ne legyen neki valamilye, mert nem kap senkitől... Majd én veszek neki csokit is, meg ajándékot, meg ilyeneket... Mert nagyon szeretem őket, és különben megszakadna a szivem...
Tehát megértelek.
(Lili néha nem kap szülinapi vagy névnapi ajándékot, de köszöntést sem a családomtól. Nem baj, mert én is mindenki mindenféle ünnepét elfelejtem. De Lili a lányom, ő nem szenvedhet hiányt semmiben, így kb 3-5 ajándékot is kap tőlem és apától :) )

A Buliba remélem 2 gyereket hozol majd magaddal! Lilim nagyon szeretne kicsit játszani a lányoddal! :D

Hasfájós Szabit nem tudod hason altatni éjszakára? Lábakat feltolni, betakarni meleg puha takaróval, és cumi a szájba... Nekünk ez nagyon működik... Persze minden gyerek más.

Borim ma nehezen aludt el... Megette a két cicimet, és sírva köpte ki, első gondolat, na mi van, kevés a tejcsi, vagy mi?!
Melegítettem a hűtőben lévőt az üvegben, nehogymár fölöslegesen parázzak, de nem kellett neki. Nem éhes, nem az a baj. Párnát tettem alá, feküdt rajta hanyat, popsi lógott le az ágyra... Sorra jöttek a pukik. :) Na, mondja apa, ez volt a baj :D

Megnyugodtam...

Bori nyüglődik tovább, hasra fordítottam a párnán, lábak lelógnak, térdelő pózban... (fent már többször írtam), és így cumi a szájba.)
Volt fej emelgetés, nézelődés, és öt perc után elalvás. 20 perc elteltével a beájult lányt vitte apa az ágyába aludni... Gondolom 5-6 körül lesz vele randim legközelebb egy gyors szivattyúzás erejéig :D

Próbáld ki ezt a pózt a pocakfájásra. Jó bármilyen párna, aminek tartása van (szivacs, nem toll, vagy szopis párna)...

Meséld majd el, hogy bevált-e!

És várjuk a gyerekekről a képeket!!! Meg téged sűrűbben!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 

 
 

Megyek csapolni tejbüféket (ez nagyon tetszik) majd aludni... Jó8!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Igen, a hason fekvés bevált nekünk is! Puki, büfi CSAK ilyenkor jön sajnos :cry: , egyébként csak a nagy nyögés megy, semmi más! ÚÚÚÚgy tudom sajnálni!!!! Ehhez képest legalább 5X kakil egy nap, eszik is eleget és elég ügyin szopizik már, gyorsan és asszem elég sokat :lol: Bevallom, vetettem 1 mérleget szegény apával, de nemigen használom, ill. csak max. hetente 1x :oops: MINDIG ELFELEJTEM ETETÉS ELŐTT....utána meg már minek? :lol:

Jó, hogy ilyen rendi a csajod, hogy 5.ig, 6-ig alszik!!! Én akkor szoktam kb. elaludni :( Persze most aludhatnék, mert 12-1 körül indul "csak" a buli, de ilyenkor van csak időm minden másra, és annyi elmaradásom van minden nap...pl. veletek is dumcsizni :lol:

Jajj, ne is mondd a kényeztetést :oops: :oops: :oops:
Pont, ahogy írod: senki más nem kényezteti őket, akkor már csak mi maradunk, nem?

Ja, cumit sajna nem kéri Szabi :cry: 1-2 napig tudtam cumival altatni, de vmiért megutálta. Ordít tőle....biztos ízimádó, mint én is, és a guminak nincs semmi íze....én is utálom az íztelen dolgokat pl. víz :x :x :x
De ami bejön néha: pólya vagy erősen bebugyolálás!! Biztosan jót tesz a pocifájásnak!

Megyek is, mert nyekereg....büfé nyílik!

Puszi

Andi
Kép
handrea75
 
 


Sziasztok!
Voltunk ma este színházban Szegeden. Addig anya tartotta a frontot. Nem volt semmi gond Borival, úgyhogy mehetünk máskor is. Még pizzát is ettünk előadás után, mert nagyon rövid volt a színház és 11-ig volt kimenőnk, úgyhogy kihasználtuk.. :lol: Tudtuk, hogy Bori legalább éjfélig alszik. És lám... éjfél után pár perccel keserves sírás, gyors kaja és már alszik is... Imádom.
A férjem meg már a legközelebbi kiruccanást tervezi. Pestre akar menni koncertre, de az egy kicsit hosszabb lenne, úgyhogy nemtom. Így is állandóan hívtam anyát, hogy most épp mit csinál a lányom... :oops:

Andi
Már épp hiányoltalak!!! Elhiszem, hogy nem könnyű két gyerekkel! De a boldogság is dupla gondolom... :roll:

Asszem megyek fejni, mert nagyon tele van a tejgyár... Pihenjetek sokat!!!

Jóccaka...

marek
 
 


Sziasztok

Hoztam az ígért baba képeket,remélem sikerültek is.
A szüléstörténetet megpróbálom jövő hétre megírni.

A 3 szülésem közül ez volt a leg hosszabb és a legfájdalmasabb is. Sajnos utólag derült ki,h Liza baba nagyon nem akart még megszületni. Végig a fejünk felett lebegett a császár. De végül nagy nehezen sikerült természetes úton szülnünk.
De majd erről bővebben a szüléstörténetben.

Én megvagyok,Liza baba pedig pont ugy viselkedik,mint a pocakomban.Délelött alszik, délután is nyugis,nézegelődik.
Éjjel viszont nagyon aktív,sokat van fennt.
Megpróbálok mihamarabb visszakapcsolódni! Kicsit nekem is uj még hogy most már 3 gyermekem van.
Bele kell rázodnom.

Sensi, szöszke! HATALMAS GRATULA NEKTEK!!! Jó egészséget és sok-sok tejcit kívánok!

Sensi
Nemsokkal szülés elött megálmodtam a szülést és a királylány nevét is, ami Liza Léna volt! Így lett nálunk a név változtatás,mert én ragaszkodtam ehhez. :lol:


Liza baba első percei
Kép

Liza baba fürdés után
Kép

Liza baba otthon
Kép

Liza baba a kórházban
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.11.06 09:17-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Kép
Így szeretünk elaludni

Kép

Kép
napsugár035
 
 


Sziasztok mindenkinek, grat minden a anyukának és kisbabának, olvasgattalak benneteket, de időm nem nagyon van írni.
A párommal úgy egyeztünk meg hogy a babánkat nem tesszük ki a netre, régen elég sok gondunk volt a net miatt.
Mindenkinek nagyon gyönyörű a babája, jó egészségett kíváűnok mindenkienk.
Tejcsi, nekem sincs sajna, eléggé kiborúltam emiatt, napi fél dl tudok kifejni, de mostmár megnyugodtam , ha ennyi van ennyi van nem érdekel ezt is odaadom, próbálok nem lelkizni ezen .Anyától é is csak úgy hoznék tejet ha ismerném kitől van, sajna hatvani lévén itt a közelemben senkit nem issmerek aki bővölködne tejcsiben.

Én egyábként csaszival szültem, nincs túl nagy szülésstory ha csak az enm hogy amikor a babámat meghallottam sírni annyira zokogtam hogy alíg tudtak varrni.Hihetetlen élmény volt, alig várom az ismétlést.
Kicsi fiam már 4.80 kg.nagyon jó baba, imádjuk.
Puszilok mindenkit.

Kép

Kép
napsugár035
 
 


Bocs az üzik fordított sorrendben.

Kép

Kép
napsugár035
 
 


Kép

Kép

Kép
napsugár035
 
 


Sziasztok!

Andi - de jó, hogy jelentkeztél!!! Persze megértem, hogy nehéz jönni a háztartás és 2 gyerek mellett, főleg, ha mindent egyedül kell csinálnod. Amúgy én sem kértem segítséget, valahogy nem vitt rá a lélek, bár az első 4 hétben durván sok kaját hoztak a nagyszülők, egy idő után azt mondtam, hogy nem kell. Pedig néha még jó lenne egy-egy jó ebéd :roll:
Ha a látogatók nem visznek ajándékot, az elég szomorú és az ő szegénységi bizonyítványuk (remélem nem bántottalak meg ezzel).
Ha mi mentünk babalátogatóba, mindig vittünk kis apróságokat, mi is sokat kaptunk, szerintem ez alap.
Sajnálom, hogy ilyen keveset alszol, bár én sem alszom többet 4-5 óránál és részletekben és néha úgy érzem, fel sem bírok kelni éjjel egy-egy szopira :roll:

Zsuzsu - hogy mennyit alszik Lotti? Hát ez nagyon változó. Éjjel, ha rajtam alszik, alszik simán, ágyában viszont csak mocorog egy jó darabig. Napközben alig-alig, amikor sétálunk, akkor végig (ált. 1-1,5 óra), de amint feljövünk, már ébred is. Szóval nem alszik sokat, mostanság egyre többet van fent nappal, nézeget.

Nyugtonmalac - köszi a családi pótlék infót, akkor még várok türelemmel rá :roll:
Na, pont a Kenguruba megyünk vasárnap, remélem lesz ott cumi!
Tök jó lenne, ha nálunk is 10 perc lenne egy szopi, de ált. min. 30 perc, de inkább 40-50, tegnap kétszer is több, mint egy óra volt.

Sensi - én eszek joghurtot, napi 2-3 db-ot, sajtot is, tejet nagyon ritkán, inkább pudingot csinálok és úgy. Napi fél liter tejet lehet inni állítólag.
Puffadni a K-betűsektől lehet pl., de szerintem mindenki mástól fújódik fel, lehetett a pizza is.
Én addig büfiztetem, amíg legalább 2-3-4 büfit nem hallok, ált. ezek között van bukás is, de sokszor ha 10 percig fent van a vállamon, még utána is bukik, ezért mindig oldalt fektetve teszem le.
Majd belejön ebbe is Lilla baba!!!
Amúgy amíg Lottika sárga volt, mindig mondtam is, hogy de jó, hogy ilyen sokat alszik... na most már nem így van ám, bár sárga az arca még, de már olyan hisztiket levág és olyan szépen nézeget egész nap :lol:
Tök jó, hogy párod így segít, hogy pelust is cserél!

Szexelés? Én el sem tudom képzelni, hogy szexelünk :shock: Az a baj, hogy annyira ki vagyok merülve, hogy valahogy eszembe se jut, hogy szexelni fogunk és az is zavar, hogy a cicimet ugye most másra használom, nem igazán fogjuk tudni használni úgy, ahogy eddig... +még nem voltam ugye a 6hetes kontrollon, szerintem jövő hét utánra bejelentkezem, adok még ennyi időt magamnak a regenerálódásra, mert néha úgy érzem, valahogy nem olyan lent a berendezés, mint volt. Persze ezen nem csodálkozom.
Amúgy kéne valami védekezési módot is találni! Eddig megszakításos módszerrel ment a dolog, mert úgy voltunk vele, hogy minimális az esélye a teherbeesésnek, de szeretjük egymást, ha becsúszik, akkor annak úgy kell lennie. Aztán 3,5 évig nem történt ilyen és 4 hónap alatt jött össze Lotti. De! Most nem mernék kockáztatni, mert mi van, ha így véletlenül összejön most egy tesó??? :roll: Az nagy szívás lenne!

Ti milyen módszert választotok? Az a baj, hogy sosem szedek gyógyszert, szinte semmit és nem tudom elképzelni, hogy minden nap szedegessem a pirulákat :roll:

Amúgy megint úgy aludtunk, hogy együtt, Lotti rajtam egész éjjel. Megint nem tettem be az ágyába, meg se próbáltam és most haragszom magamra :evil:
Na megyek gyorsan reggelizni, mert most kaja után vagyunk és nézeget, de azt is csak egy ideig teszi, aztán kell az anyababa :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Handi: a mérleggel én is így vagyok :) Elfelejtem előtte, utána meg... Minek :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Én úgy látszik az elhagyós anyuka vagyok Borival... Először a mellszívót nem találtam, vettem egy másikat. Most meg az elektromos orrszívót nem találom... Pedig már nagyon kéne... A porszívós túl nagy Borinak.. Nem fér azorrába :D
Most mehetek venni egy másikat. Pedig olyan jól bevált a livinglab-os...

Lilinek is vettem egy pesztonkát először, erre nem hiszitek el, de egy idő után nem szívott, hanem fújt!!!! Na, erre teljesen kibuktam, elmentem a brendonba (az van közel) és vettem egy másikat, de olyan kukacos vevő voltam, hogy kipróbáltam ott mindegyiket. És a livinglab jól szívott, pedig elemes. Erre nem elhagyom???
Hülye anya vagyok, vagy csak szerteszétszort...

Egyébként szülés előtt nemsokkal még megvolt... Azóta nincs meg, már 3 hete keresem...

Most megyek a kikába, hátha ott lehet kapni... Oda van egy vásárlási utalványom... Legalább levásárolnám... Ha nincs, akkor irány a brendon... Jó vásárolgatós napom lesz :D

És még fénykép keretet is kell vennem, csak el ne felejtsem...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Lenne egy kérdésem!

Hogy viselkedik a hasfájós baba?Létezik, hogy egy hónaposan lesz hasfájós?nem is biztos hogy az, mert ha felveszem akkor nem sír.de ha leteszem tiltakozik.lehet, hogy csak az ágy miatt.Ha fájna valamilye a kezembe is sírna nem?

hu, bocsi, most csak ennyi, mennem kell...
emmalena
 
 


valamije...természetesen, már írni sem tudok
emmalena
 
 


Ja, még valami. több mint 3 hete szültem, és még van bennem két varrat! :( Nem fáj, csak nagyon elszomorodtam, hogy még van... És ami még rosszabb, meglestem, hogy mi a pálya odalent, és hát nem úgy néz ki, hogy szépen lettem stoppolva... Lehet, ha a varratok kijönnek, majd más lesz a helyzet, de nekem gáttájékon most nem szép íves a vonal, mint egy U betű (Lili után ilyen volt, meg előtte is :) ), hanem az U ívén, mintha lenne egy vágás, így kb olyan mint egy V... :( Pedig én már soha többé nem akarok szülni, és ha ezt majd igazítani kellene, akkor arra sem lennék kapható... Mert engem már ott ne piszkáljon senki, ha csak nem akar két nagy monoklit a szeme alá...

Erről jut eszembe, aki már volt a 6 hetes kontrollon, matatott a doki, vagy csak ránézet a dolgokra? Nem emlékszem, Lilivel mi volt, de ha belém akar dugni valamit, tuti orrba nyomom... :(

Marhára nem vagyok még felkészülve ezekre a dolgokra...

És egy hülye kérdés, mi van, ha csinálok most is valami gátmasszázs dolgot? Persze nem a tágítás véget, hanem a vitaminos olajjal való ouhítás miatt. Hátha akkor kevésbé fáj majd az első pár(száz) együttlét....
Lili után egy évig fájt a szex, pedig orvosi utasításra sokszor voltunk együtt... Kicsit segített a síkosító, meg az extra vékony gumi...

Jaj, még van 3 hetem ezen rágódni, de már most agyalom magam rajta... De buta vagyok!

Megyek is pénzt költeni ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Emmalena - szerintem nem a hasa fájhat, mert akkor a kezedben is üvöltene megállás nélkül. Nem lehet, hogy kézbe vágyik és azért sír? A hasfájás előjöhet akármikor, ált. az első 3 hónapra jellemző igazán.
Amúgy akkor is sír, ha nem az ágyába teszed, hanem valahová, kanapéra vagy máshová?

Nyugtonmalac
- ilyenkor hogy mész vásárolni? Viszed Macilánykát is vagy hogy? Én is úgy mennék ide-oda, de BKV-zni nem merek, amúgy sem tudnám pl. a földalattihoz lecipelni a babakocsit :roll:

Orrszívás
- mikor kell??? Mert nekünk van orrszívó porszívónk, de még nem használtuk. Akkor kell, ha szipog a baba vagy ha megfázik vagy mikor???

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ha fáj valamije és felveszed, akkor egy kicsit megnyugszik, és utána kezdi előröl a műsort... Ha fáj neki továbbra is...
Nem?

Nekem Borim addig üvölt, míg ki nem találom a baját :D Tök kedves tőle :)

Most sírt a mózesban evés után (90g-t evett, nem felejtettem el megmérni), hasra fordítottam, úgy is sírt, cumit adtam hason is, háton is, úgy is sírt, betettem a hintába, ott is sírt, adtam neki cumit a hintába, akkor is sírt. (Kicsit megnyugodott, de 1 perc után megint sírt, így kell elképzelni.) Aztán megszántam, visszatettem a cicimre, mint egy őrült neki ugrot a tebüfé kínálatának... Arra tettem vissza, ahol utoljára evett fél órával előtte. Evett még 5-10 percet, utána büfiztünk, jó fej anya lévén rátettem a másikra is kicsit, hogy ihasson is... Ivot 1 percet se, majd kifolyt belőlem, meg belőle is a tejcsi, összecsomagoltam magunkat, vissza a hintába, zene + ringatódás, és most nyugi van... Néha be kell tennem a cumit a szájába...

Hasfájós tekeredik, lábat húz, kínlódó fejet vág, szenvedős kifejezés az arcán...
A hason fekvés párnán, popsi, láb lelóg, anya hátat simiz megoldás nagyon jó rá... (nálunk...)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nyugtonmalac - én sem érzem úgy, hogy okés ott lent minden :roll: Nekem nem is szedtek varratot, mert felszívódós volt, megvarrtak, aztán ennyi. Megnéztem tükörrel is a dolgot és valahogy nem ilyenre emlékszem :roll: Aztán lehet, beképzelem, amúgy is hipohonder vagyok :?
Én csinálom a hüvelytornát, már ha azt, hogy feszítek napközben jó párszor, amikor eszembe jut, akkor azt csinálom.
Amúgy úgy tudom, hogy a 6hetes kontrollon benyúlnak ám, mert megtapogatják, hogy rendesen visszahúzódott-e a méh és nincs-e bármilyen elváltozás :P :? Én sem vágyom rá, sőt, most még azt se tudom elképzelni, hogy szexelni fogok valaha is :shock:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi: persze, hogy a Macilányommal megyek... Gondosan megtervezem, hogy mivel megyek, és milyen szállító eszközt válasszak (nekem mindenem van erre a célra, mert nem szeretek a seggemen ülni itthon...)

Tehát a Kika 2 villamos megállóra van, de mivel a villamos magas padlós, és a lépcsőn a nagy kocsit nem tudom felemelni, vagy kisebbet választok, vagy kengurút... Vagy sétálok. Ez után mennem kell a brendonba is (valószínűleg), ahhoz buszra kell szállnom, majd sokat kell sétálni. Remélhetőleg a buszok valamelyike alacsonypadlós lesz, és a kiírás szerint jön majd... Akkor mehetek a nagy kocsival... (105-ös, neked is jó a földalatti vonalán, nem? Annak a végén van a brendon, csak kicsit kell sétálni...)

Szóval most azt gondolom, hogy nagy kocsi lesz belőle. Séta a villamos volnalán, majd kika, ott lehet szoptatni, tisztába tenni, mert szupi baba-mama szobájuk van. Onnan 105-ös a kiírás szerint egy alacsonypadlós megoldás... el a gyöngyösire, majd séta a brendonig, ahol szintén van baba mama szoba, és lehet szoptatni, meg tisztába tenni. :)

Ezen kívűl még a westendbe és az Árkádba szeretek menni. A westendben is van baba-mama szoba, az árkádban nem találtam, de ott van az ikea, ahol viszont van :) Na meg én bárhol, bármikor etetek, és tisztába teszek gyereket, csak egy pelus kérdése az egész, amivel takarom magam... ennyi.

Orrszívás: amikor folyik az orr, akkor kell, ha víz szerű cucc jön belőle, akkor náthás, és sűrűn kell, vagy ha látoda a taknyot, ahogy kifigyel (mint most Borinak ;) ) akkor arra is jó. Nekem a kézi pumpás az semmit nem ér. Csak anya és gyerek ideg örlésére jó...
Ezt a kikacsintó taknyot ki lehetne szedni pálcával is (fülpiszkával), de szerintem nem túl fincsi, ha a vatta csiklandozza az orrodat belülről, én allergiás is vagyok rá... Tehát inkább az orrszívó.

A porszívós orrszívó szuper jó! Kb még 10-20 db-t fogtok majd még venni, mert ez elhasználódik, és gusztustalan lesz, de nagyon sokáig nagy hasznotokra válik majd... Viszont ha útra kelsz a gyermekkel, és taknyos, kell valami, amivel az úton, konektor és porszívó hiányában is lehet a nózin segíteni... Erre vettem a Livinglabot, és nagyon nagyon bevált!!!! Ajánlom, ha majd eljön az ideje ;)

Na tényleg megyek... Viszket a tenyerem... ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Hát, én a tükörrel nem sokat láttam... Legugoltam, elkaptam egy fényképezőgépet, és kattintgattam... Aztán oda zummoltam, ahova kellett, és akkor láttam, hogy jaj, de gáz vagyok, és ott van még két nagy varrat :(

Nem akarok turkászást! Apa még oké, mert ha mégsem akarom, akkor ő megérti, és békén hagy, de a doki, az nem ilyen kedves, az ha hozzá kezd, akkor nem hagyja abba, csak mert én ordítok vele. És nem zárom ki, hogy ordítani is fogok, utána meg sírni apa vállán :(

Hippohonder vagyok én is... Ezen a téren biztos, de leginkább hisztis pi**a :S

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Hát , akkor szerintem nem a hasa.Ha felvezem, akkor megnyugszik, nem tekereg, nem sír.csak akkor ha leteszem.Na, ezt muszáj megoldani, mert nem tudom egész nap a kezembe tartani, nem akarom, hogy ehhez szokjon hozzá, aztán meg ne tudjam letenni soha.Most visszateszem az ágyába, sajna, ez van...
emmalena
 
 


Hathetes vizsgálaton benyúlnak. Mondjuk nekem tavaly elég nagy vágás volt, mégse fájt a vizsgálat, de gondolom ez orvos függő is, meg a fájdalomküszöb sem mindenkinél egyforma.
Én nem néztem meg, mi történt velem ott lenn, valahogy nem érdekel. Semmit nem érzek, úgyhogy gondolom nem lehet gond, mondjuk nekem nem is volt metszés.... :roll: Viszont csinálom az intim tornát ezerrel, hogyha eljön az ideje, ne fájjon a szex... Mondjuk nekem tavaly se fájt. Pedig mindenki rémtörténeteket mesélt, hogy mennyire fog fájni, meg minden, aztán semmi nem volt... :? Valószínűleg szerencsés alkat vagyok... :roll:

Napsugár
Miért nem akartok képet rakni Balázsról? Milyen problémátok volt a nettel???

Megyek, mert a gyerek alszik a férjem meg elengedett a pékségbe (sőt megkért, hogy menjek, mert éhes) Micsoda szabadság!!!

marek
 
 


Nymalac!

Nekem a külső varratokat kivette a doki a 3. napon, mikor jöttünk haza.De a belső varratok ugye felszívódósak, de azok még megvannak.Érzem a fürdésnél, hogy a hüvelyemből kikandikál valami szúros cucc.Gondoom az az.De nem zavar sem ülésnél se semminél, csak a fürdésnél érzem.
emmalena
 
 


Sziasztok!

Na ma is borzalmas éjszakánk volt! egyenlőre az új tápszer nem tűnik jobbnak semmivel! :(
2 órát aludtam össz-vissz, az etetések közti idő ringatással, peluscserével és hányás eltakatítással, öltözetéssel, cumisüveg sterilizálással, víz forralással-hűtéssel telt. :roll:

Mostanában éjjel úgy altatom visza, hogy lefekszem hanyadt és őt hason a pocakomra teszem, és simizem a hátát. A hasam melege és a szívem verése tök megnyugtatja :)
De ez néha egy órás művelet, és közben feszülten koncentrálnom kell hogy el ne aludjak, mert akkor leeshet rólam Norbika! :?

Az Infacol már elfogyott, most majd kipróbáljuk a Espumisan-L-et.

Tejcsi nincs elég még mindíg. :cry: Nekem ez a 20-25 ml van álltalában. :roll: Nem lett több! Pedig szopi között is fejek,néha csak 10ml jön, csak összekeni a mellszívót :(

Ancsa...gratulálok! Nagyon szép Liza! :D Olyan mintha már több hetes lenne, szép a bőre és olyan kis duci! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Én is úgy vettem észre mintha lenne egy pici hascsikarása a fiamnak, a mecsek teát vettem, filteres kamilla és édeskömény van benne, jó gyengére főzöm, és utána pukizik nagyokat..
Egy tipp ha nyűgös a baba próbáljátok meg úgy tartani mint az első fotómon van, tigris ül az ágon, így hívják...akár büfi akár puki van benne , egyrészt megnyugtatja, másrészt enyhe nyomást van a pociján, és idővel kijön.
Marek, azért nem jelenünk meg a neten, mert néhány évvel ezelőtt alig bírtam megszabadulni valakitől, sajna megkeresett akárhová költöztem, az ajtómat majd rámszakította.Jobb az óvatosság.

Kép

Kép
napsugár035
 
 


Napsugár
A mecsek teából mennyit adsz Balázsnak? És mikor adod? Két etetés között, vagy szopi előtt-után-közben? Én is csináltam már neki, de fogalmam sem volt, hogy mikor és mennyit kéne adnom. Pedig az Infacol szerintem semmit nem segített, legalábbis nincs tőle puki, pedig nekünk ilyen gondunk van... Viszont könnyebben tud tőle kakilni...mindegyik után öltöztetés, mosdatás, mosás... :roll: Nem biztos, hogy ezt akartam... :roll:

marek
 
 


Sziasztok!

Szöszke!
Így van, szerencsés voltam! :) Igaz vm fájdogál egy picit ott lent, illetve csak kellemetlennek mondanám, gondolom vm felületi horzsolás, vagy vm aprócska vm lehet, nem tudom...nem is akarom tudni, majd meggyógyul, egyre jobb. :)

Zsuzsu!
Lilla majdhogynem egész nap alszik. Lehet, h ha elmúlik a sárgaság, aztán jól megkapjuk! :P

Nymalac!
Köszi szépen a tippeket! A böfi pozitúrákkal kapcsolatban, kb ezeket tudtam én is, csak valahogy bénázunk, nem tökéletes a kivitelezés. A párnás-térdelőset nem hallottam még...kipróbáljuk sztem.

HAndi!
Köszi szépen! Örülök, h elvagytok azért. Nem tudsz esetleg segítséget kérni, h tudj egy kicsit pihenni? Tudom, h te nem olyan vagy, de ez meg most nem egy olyan szituáció... :)

Marek!
Tökjó, hogy kimozdultatok, és ilyen jól viselkedett Bori! Nálunk nemtom mikor lesz ilyen... :? Egyelőre nappal 3, éjszaka 4 óránként kajcsi van a sárgaság miatt.

Ancsa!
Köszi, én is gratulálok nektek! Liza nagyon aranyos, mekkora sérója van?! :)

Napsugár!
Örülök, h jelentkeztél, gratula a növekedéshez!

Ildi!
Úgy néz ki, h Lillus már nem annyira sárga, az arcán is halványabb...meglepődtem, mert mondtad te is, meg a midwife is, h majd szépen alulról felfelé fog elmúlni lassan. És úgy gondoltam, h nem halványodni fog, hanem majd lentről eltűnni az ugyanolyan erősségű szín. Nektek milyen volt a bilirubin szint? Én számokat nem tudok, csak mutatták a grafikont, h a határ alatt van nem is kicsivel, mint amitől kell a fényterápia. Szal lehet nekünk enyhébb verzió van. Mostmár ébredt is éjszaka és reggel enni, eddig csak én ébresztettem, beállítottam az órát. Később nem lesz ébresztgetés, csak amíg a sárgaságon túl nem leszünk.
Szerintem tényleg kezd el Lottit az ágyába szoktatni, később marha nehéz lesz, mert egyre jobban tudatánál lesz, ahogy telik az idő. Mi szigorúan 2. naptól kezdve mindig az ágyban altatjuk, és működik. Első éjjel aludt csak közöttünk, mert elég sokat sírt. Aztán teleraktuk plüssökkel az ágyát, és másnaptól csak ott alszik, nincs gond. Néha pedig tökjó lenne ott hagyni a nagyágyon, és nézegetni, meg minden...de félek, h már egy-egy alkalomtól is elromolhat, úh megy mindig az ágyába.

Emmalena!
Lillus egyszercsak elkezd felsírogatni, egyre erősebben. És szakaszosan ordít a végén tök magas kétségbeesett hangon, gondolom amikor jön a görcs. És nem tudod megnyugtatni.

Tegnap már tűrhetőbb volt az esténk, kb csak 1 óra nyűglődés volt, aztán aludtunk. Éjjel és reggel már ébredt a lány kajcsira, eddig mindig nekem kellett ébreszteni. A sárgaság is múlik úgy látom, úh asszem egy kicsit megnyugodhatok. A szopi is egyre jobban megy, de van, h még mindig szenved sokat, mire rá tud cuppanni, előtte sokat rángatja a fejét, és idegeskedik. De már tényleg haladunk. Viszont még mindig annyira noszogatni kell, h egyen, mert állandóan bealszik, kicsit para, h nem eszik eleget, fogalmam sincs. Szal ez van velünk, most éppen szépen alszik. Ja, és kijöttek az arcán ilyen piros kiütések, elég csúnya. :? Egy nappal előtte pici, piros sárga közepű patikkal kezdődött, de ma már nagyobb piros foltok is vannak. Előbbi sztem a babakiütés lehet, a midwife is mondta, h normális, de ezeket a nagyobbakat még nem látta, és sztem ez attól lehet, h ettem paradicsomot tegnap előtt, nem tudtam, h nem lehet...és a durva hasfájás is attól lehetett.

Nektek nincs olyan érzésetek, h nem tudtok jól lakni? Én egyszerűen nem tudom megtölteni a gyomrom, érzem, h még mindig üres, de már nem birok többet enni, nem kívánom. Remélem ez hamar helyre jön majd. A másik, h nektek volt olyan, h valahogy odalent nem tudjátok annyira koordinálni az izmokat? Folyó ügyeknél, mindkét esetben nem tudom annyira befeszíteni az izmokat, és elég izé így. Napról napra jobb, de pl az elején úgy pisiltem, h csak úgy elkezdett folyni, aztán kész. Nincs szivárgás szerencsére, de valahogy nem frankó.

Na most megyek, el kell intéznem pár dolgot, be kell mennem a központba, kicsit félek, mert nem érzem még magam százasnak, nincs sok erőm. Daddy marad itthon Lillával, csak még előtte megetetem egy 3/4óra múlva.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Lovászkata.Én beszéltem a védőnővel erről, ugye mi akik nme tudunk rendesen szoptatni, a baba ermészetesen em érintkezik annyit a bőrünkkel a testünkkel, így több ringatásra van szüksége, a tested melegére.
Gondolj arra hogy aki szopiztat annak tovább tart az etetés van hogy az anyuka is belalszik, tehát többet van cicin, én az avent legkissebb cumijával etetem a fiam, így sem tart tovább 10 15 percnél az etetés, nyugodtan hagyd magadon utána fél órát, próbáld meg éjjel nappal rendszeresen mindig ugyanannyi ideig magadon tartani, miután evett, én így csinálom, utána szépen leteszem.
Mégegy dolog, az éjszaka első felében a kiságyában alszi, nappal kiságyban alszik, van erőnk megvárni hogy elaludjon mert nappal van.Éjszaka ha felébred, megetetem pihen a hasamon hason evés után úgy negyed órát, átölelem és magam mellé teszem, reggelig eggyütt alszunk, nekem is volt emiatt lelki furim, de a védőnő megnyugtatott, amint egyre töbet alszik majd egyre többet fog a kiságyban maradni éjszaka is.
A kiságy teljesen mellette van az ágyunknak, kialakítottam neki egy kis kagylószerű helyet, mert folyamatosan jött utánam amikor kezdtem odébb húzódni, így viszont ott marad és nyugodtan alszik reggelig.
Próbálj meg ellazulni, az a lényeg hogy ő ne érezze hogy ideges vagy , sem a tejcsi miatt sem a nyügi miatt.

Kép

Kép
napsugár035
 
 


Marek.
Van hogy etetés után rögtön kéri, nyügis, van hogy eltelik egy kis idő és utána, de van olyan is hogy egy nap egyszer igényli csak, bízd rá tudja mi kell neki, kínáld meg ha elfogadja, hadd igyon, ha nem kell neki bele sem tudnád tuszkolni.
Egy 2.5 dl bögrébe forralok vizet, és csak öt percighagyom ázni a filtert, tegyél bele pici cukrot, mewrt a forralt víz keserű, így a tea is.

Kép

Kép
napsugár035
 
 


Nusildi: hát a fene tudja hogy elmúlt e a sárgaság :? , én a kórházban is csak a szemén láttam, hogy sárga ill, az arca volt sárgás beütésű kicsit. Amikor már itthon voltunk és jött a gyerekorvos, megnézte, és mondta, hogy kicsit sárga még. Nem emlékszem, hogy mondott volna bármit is, hogy adjak e neki pl vízet, annyit mondott, hogy ez beletelik még pár hétbe míg teljesen eltűnik. A védőnőnek mondtam, amikor utoljára itt volt, hogy mintha picit még sárga lenne a szeme (ő nem tudta megnézni, mert pont aludt Balázs). Ő mondta, hogy adjak akkor neki babavizet szopik között, de én sem akarom elvenni a gyomrában a helyet a tejcitől. És most már nem aluszékony annyira, tehát bízom benne, hogy már nem sárga. 2-2,5 óránként eszik, a kaki színe olyan aminek lennie kell és hízott 1 hét alatt 220 g-t. Én csak szoptatom és kész. Most is mérem minden etetés előtt és után, néha sajna csak olyan 50-ket eszik, pedig többet kéne neki, de ha 2 nap alatt 90-ot hízott, akkor úgy látszik elég neki egy szopi alkalmával az az 50 is, persze van, hogy 70-et is megeszik. Mi sem vagyunk mindig ugyanolyan mértékben éhesek.

Ti kenitek valamivel a hasatokat? Azt hallottam, hogy a körömvirágkrém jó rá, én kenem vele szorgalmasan a hasamat és bár lehet, hogy csak bebeszélem magamnak, de mintha már kisebb helyen látnám ezt a durva narancsbőrhöz hasonlítható kinézetet.

Segítség: én nem kértem belőle. A férjem otthon volt az első 3 hétben és tudtam, hogy őrá teljes mértékben támaszkodhatok. Mosott-főzött-takarított-bevásárolt. És most hogy dolgozik már, folytatja az előzően felsoroltakat. Annyira imádom!!!!! És emellett még mindig marad ideje, hogy foglalkozzon Balázzsal. A peluscsere sem okoz neki gondot, épp ellenkezőleg.
Engem rohadtul zavarna, ha valaki más sürögne forogna körülöttem, főleg, hogy tudom, hogy azért is akarna itt lenni, hogy babusgassa Balázst. De ezt a témát már megbeszéltük, hogy nem a nagyszülőknek szültük a gyereket, hanem magunknak. Most hogy egyedűl vagyok vele napközben, nem érzem azt, hogy nekem kellene valaki ide segítségnek.

Orrszívó: mi ajándékba kaptunk egy elemeset, BébéSounds NasalClear. Annyira vicces, zenéltetheted is miközben szívod ki a nóziból a fufut (én így nevezem :lol: )

Sensi : tipp: keltsd Lillát sűrűbben most mint 3 óra. Én ebbe a hibába estem és így szinte alig hízott Balázs az első két hétben. Amióta 2 -2,5 óránként etetem szépen hízik.

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


Nyugtonmalac, a doki természetesen benyúl, nekem friss tegnapi az émény. Iszonyatosan féltem a fájdalomtól, és mondtam is neki, hogy csak akkor engedem ha nem fog fájni, erre megígérte, és tényelg így volt, nem fájt! De ha félsz tőle, mondd te is előtte, hogy óvatosan mert félsz, és nekem tényleg óvatos volt a doki. Végigtapogatta a varratokat, ami nekem ugye 25 belső, kb fele még bent is van, tehát jó mélyre nyúlt és mégsem fájt. Kicsit kellemetlen, ennyi.
Fogamzásgátlás: mivel én nem szoptatok sajnos, meg fog jönni egy-két héten belül a vérzésem és onnantól a régi gyógyszeremet szedhetem újra. Nekem bevált, nem híztam tőle, nem felejtettem el. Addig marad az óvszer, bár nem tudom addig leszünk-e együtt. Legjobb fogamzásgátló nálunk Nóri, minden este balhét rendez kb 5 perccel azután, hogy akár csókolóznánk egyet :lol:
Ha valaki kéri elviheti néha éjszakára...

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Sziasztok!

Sajnos nálunk is egésznap megy a műsor, pláne este hat és tíz között, éjjel kétóránként cicizés, napközben csak ölbelevés, úgyhogy semmi energiám nem volt a gép elé ülni. Két napja a netünk is sz.rakodott, úgyhogy ezért nem írtam már rég.

Tegnap szegény kisbabámmal mit tettem: véletlen a d- vitamin helyett egy csepp alkoholt cseppentettem a baba szájába, ugyanolyan üvegben van és még csepegtető is van rajta, azt vettem észre, hogy nagyon savanyú képet vágott szegény, és akkor láttam, hogy mit adtam szegény gyereknek, nagyon megijedtem, gyorsan vizzel kimostam a száját és azonnal megciciztettem, közben felhívtam az orvost, aki szerencsére megnyugtatott, hogy egy csepptől semmi baja sem lesz, mert az még a gyomráig se ér le, max. alszik egy jót tőle, de azért nagyon lelkiismeretfurdalásom volt, hogy mit tettem a kisbabámmal. Talán ez is a fáradtságnak köszönhető, de nem mentség.

Most mennem kell, mert már a lányom sem bír a babával, csak kézben marad meg és ez megy este tízig.

Később még írok.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Nyugtonmalac!
Köszönöm a tippet a hátizom és nyakizom erősítéshez, kipróbáltam,és bár nem ért le a lába-keze a szopipárnáról, tetszett neki,egy hangja nem volt,csak nézelődött! Imádtam :lol: :lol:
megvolt a napi edzőterem. Éjszakára én nem merem hason altatni,hiába van légzésfigyelőnk,de nappal mostmár mindig úgy teszem le és pakolgatja is álmában jobbra-balra a fejecskéjét,meg helyezkedik is. tegnap egyébként annyira örültünk apával,mert Tomi dühében a hasáról a hátára fordult a játszószőnyegen. :D


Marek!
Én annyira de annyira irigyeltelek,hogy kimozdultatok otthonról! Ráadásul színházba (mondjuk ott is kapni pékárukat szünetben, úgyhogy megértem :lol: :lol: :lol: :lol: a kimenőt :lol: :lol:

én nem tudom,hogy merném-e anyura hagyni Tomit, idővel majd biztosan. hagytál otthon vész esetére tejcsit?


Én se csípem a nagyszülői segítséget,főleg az apai ágról jövőt nem,a sok kéretlen tanács és okoskodás miatt. Anyu könnyebben megért,ismer is már jól,tudja,hogy mindig mindent jobban tudok :D :D

na és hát a napi izgalmak:
elmentünk a szokásos sétánkra és egy kicsit messzire sétáltam, úgyhogy mire hazaértünk Tomi már reklamált,hogy mikor nyit a büfé. Akarom nyitni a zárunkat és nem ment bele a kulcs. Tomi persze érezve a drámai fordulatot, elkezdett teli torokból sírni, én elő a cicit (állva) a lépcsőházban,Tomi máris elkezdett enni,közben hívom a páromat,hogy siessen haza. Persze ilyenkor kell hazajönnie a szomszéd alkoholista öregúrnak is,cici el,büfé bezár, Tomi a pólómon keresztül akarja bekapni a cicimet, részeg ember néz, majd elkéri a kulcsom és nagyjából majdnem beletöri a kulcsot,hogy de ő akkor is kinyitja. És akkor hál' istennek megérkezett a férjem,kinyitotta a saját kulcsával az ajtót,alkesz elment,mi meg bevetődtünk Tomival az ágyba és 1 órán keresztül csak evett.

Pelenka:

Mik a tapasztalataitok?
Nekünk kérdés nélkül mindenki pamperst hozott ajándékba és kifolyik rajta a pisi is,meg van,hogy a kaki is. Most el szeretném majd adni a maradék 2 csomagot,mert elegem van,hogy ahányszor pisil,annyiszor kell ruhát cserélnem. Nekünk eddig csak a huggies jött be, meg a libero.

Gátseb:
Én egyáltalán semmit nem érzek már. nagyon javaslom (a dokim mondta), hogy fürödjetek le minden pisilés után. Én ezt csináltam,és a kórház után egy héttel már híre-hamva sem volt a gátsebemnek. (Felszívódó varratok), a duzzanat is lement már, úgyhogy tényleg nagyon bevált. kicsit macera,de megéri.

Sensi!
Nekem is volt ilyen fura érzés pisilésnél és a hüvelytorna (Kegel) elmulasztotta. Illetve nem tudom,hogy az mulasztotta-e el,de elmúlt.

Kép

Kép
borkaby
 
 


Sensi, nekem a negyedik napon mikor hazaértem, éreztem mennem kell pisilni, és alig értem be folyt magától, és nem is tudtam abbahagyni :oops: Tiszta ciki volt, cserélhettem ruhát, takaríthattam...Azóta napról napra jobb lett, és most már semmi gond vele. Szépen erősödni fog újra az izom, de jó ha csinálod az intimtornát. Sokat segít...

Csajok mindenki bealudt? :lol:

Kép

Kép
tercsimama
 
 


A gátseb nekem se fáj már, sőt, nem is érzem, csak pl. amikor pisilek, nem bírom visszatartani, ha már folyik :? Ezért szorítok rá a dolgokra, edzem, amennyire tudom, de valahogy ahogy szorítok, mindig úgy érzem, hogy csak a fenékizmaimat tudom feszíteni.

Pelenka terén nekünk a Libero 1 jött be és a DM-ben kapható Baby love márkájú, a Huggies és a Pampers nem, előbbi szorította, nyomokat hagyott a lábikóján, utóbbi valahogy nem volt igazán jó nedvszívó. Hallottam még, hogy a Lidl-ben van jó vagy Rossmanban, sőt van valami lila színű Tesco pelus is, csak nem jutottunk még el ezekre a helyekre, de szerintem érdemes próbálkozni. Pl. mi a popsitörlővel is próbálkoztunk csomót és a Nivea jött be, sötétkék zacsis, szuper illattal.

Éva - ne legyen lelkiismeret furdalásod, nem lesz baja egy csepptől. Amúgy ilyenektől félek én is, pl. hogy csomószor alszunk úgy (most du. is sikerült), hogy ő rajtam, hason és bár eddig sosem csúszott-esett le, de mégis bennem van, hogy bár stabilan van rajtam és fogom és ilyenkor is van ösztön, mikor alszik az ember, de mégis, parázok néha, nehogy leessen rólam vagy megnyomjam. Sajna ha az ember fáradt, nem tud 100%-os lenni és nekem is ez a bajom, amióta megszültem, nem aludtam, de tudom, hogy ezzel mindannyian így vagyunk. :roll:

Tercsimama - de jó neked, hogy túlvagy a dokin! Én elhúzom jövő hét utánig most már! Úgyis csak keddenként rendel, majd jövő héten bejelentkezek a köv. hétre. Fene se akarja, hogy megturkálják, de hát muszáj, meg kell nézni, hogy minden okés-e ott bent :?

Clau - megnyugodtam akkor, hogy nektek nem mondták, hogy tömjétek vízzel a gyereket, hogy elmúljon a sárgaság! Nem értem, miért mond mindenki mást, úgyhogy én az ösztöneimre hallgatok, amúgy sem issza meg a vizet cumisüvegből, kanállal meg nehéz adagolni és amúgy sem hiszem, hogy igazán hatékony. Ma sétáltunk és napoztattam az arcát kicsit, remélem segít és hétfőre elmúlik most már ez a sárgaság, mert azért marhára idegesít. Nagyon féltem a gyereket :cry:
Á, semmivel sem kenem magam, sőt, olyannyira nincs időm, hogy amikor párom hazaér a melóból (ált. 18 körül), elhúzok gyorsan fürdeni, de arra már nincs időm, hogy pl. szépítkezzek, testápolózzak. Az elején ment, amikor Lotti még nagyon sárga volt, mert minden etetés között aludt simán 1-2-3 órát, de most már nem megy. Még hajat mosni sem volt időm ma :roll: Néha úgy érzem magam, mint egy takarítónő, úgy is nézek ki.
Rajtam van az a sok felesleg, tök nagy és plötty a hasam, csomó pattanás jött ki rajtam, száraz a bőröm... alig várom, hogy végre fodrászhoz eljussak, nem tudom még, hogy hogyan kivitelezzük.

Sensi - én egész nap eszek, de tényleg, mindig ennem kell :shock: Nem bírom megállni, valahogy úgy érzem, mindig éhes vagyok :? Most vagyok 64 kiló :roll: 72 kilóval mentem szülni...
Drukkolok, hogy múljon mihamarabb a sárgaság!!!
Igen, tudom, hogy kéne szoktatni az ágyába, de annyira parázok betenni éjjel, a bukás miatt is (pedig oldalt fordítom) és amúgy is biztonságban úgy érzem őt, ha ott van mellettem-rajtam, csak tudom, hogy ez nem mehet a végtelenségig, majd próbáljuk szoktatni, csak marha nehéz, imádom ha rajtam alszik, de közben meg nem szeretem, mert nincs nyugodt alvás olyankor, valahogy féléber vagyok vagy ilyesmi :roll:

Nyugtonmalac - tényleg odafotóztál??? :lol: Ez nagyon jó 8)
Ú, tök jó, hogy te így mész ide-oda, én nem merek elindulni ekkora utakra, még a trolira sem mertem felszállni vele, pedig az új trolira könnyű lenne feltenni a babakocsit, nem is kéne emelni, csak dönteni.
Néha így is parázok, hogy nehogy a séta közepén kezdjen el üvölteni, mondjuk fél óra után, amikor már elég messze vagyunk a házunktól :roll: Amúgy sikerült pénzt költeni? :wink:
Mi hétvégén akarunk elmenni a Kenguruba, venni olyan cumit, ami a csomagban volt + még textilpelust, mert most, hogy sokat bukik, állandóan mosok-vasalok és fogyóban van ilyenkor a pelus :?

Na megyek, végre hazajött párom, mehetek szépítkezni!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi

Hát igen, mindenki fáradt, de olyan gyorsan elmegy ez az idő, hogy még visszasírjuk, olyan gyorsan megnőnek!!

Nálunk pár napja este csak mellettem hajlandó elaludni Áron, és ilyenkor én is bekómázom mellette és mindig attól félek, hogy ráfekszem, pedig nagyon figyelek rá, már jó párszor álmodtam, hogy köztünk alszik és összenyomjuk, aztán jó volt felébredni, hogy ez csak egy rossz álom volt.
De szerencsére ha már elaludt vissza lehet tenni az ágyába és akkor már reggelig ott is marad, igaz, hogy 2-3 óránként szopizik, de az éjszakát szerencsére ott tölti. Valahogy én akkor vagyok nyugodtabb, ha az ágyában van, mert ott van a légzésfigyelő és az egyből jelezne, ha valami baj lenne a babával én meg a fáradtságtól nem venném észre, ha mellettem lenne valami baja.

Ne aggódj, az első gyerekünk nálunk is velünk aludt nagyon sokáig, sőt még máig ha tehetné köztünk aludna..., de már 9 éves lesz. Aztán kaptunk egy nagyon jó könyvet, amit nektek is csak ajánlani tudok majd, az a címe: Aludj jól gyermekem!
Abban tök jól le van írva, hogy hogy kell megtanítani a gyereket, arra, hogy egyedül tudjon elaludni a saját ágyában.

Most végre Áron nem mellettem, hanem végre megint az ágyában aludt el, hasra tettem, beraktam egy pokrócot a hasa alá és benyomtam a cumit a szájába, azóta alszik , pedig nem nagyon szereti a cumit, de most bejött....

Megyek is gyorsan megfürdök , amíg még csend van.....

Kép

Kép
éva75
 
 


Sziasztok!

Na ismét sikerült géphez ülnöm!
Ma szinte egész nap autókáztunk Julcsival!Szeret a kocsiban lenni!Ha beteszem sír,de amint elindul az autó és a rádió,rögtön elhallgat,nézelődik,alszik!Rengeteg dolgot el tudtam így intézni!Olyan jó volt újra aktívan mászkálni!Voltunk bankba,dm-be,autómosóba,stb...
Mondjuk én nem használom még az autós ülést!annyira összecsuklik benne szegénykém,h sajnálom!Én betettem az anyósülésre a mózes részt és abban szállítom!Az autósülést meg majd akkor veszem elő,ha már tudja tartani magát!Addig meg majd jól megbüntet a rendőr! :lol:

Éva, én is ugyan ilyen szétszórt vagyok!Én meg majdnem az ergam cseppet adtam be a kicsinek!egyébként,ha az az egy csepp nem is jut le a kis gyomrukba,akkor hogy hat ez egyáltalán?a nyálkahártyán keresztül szívodik fel?

Borkaby,jót nevettem a történeteden,bár gondolom abban a pillanatban nem volt annyira vicces!:D
az anyós segítséggel meg én is így vagyok!Kösz,de nem kell!Csak okoskodik állandóan meg mondja a hülyeségeket kérés nélkül!Anyukám nekem is jófej,csak akkor és abban segít amiben kérem!


Pelenka: mi használtunk liberót,pamperst,huggiest és rossmannos pelust is!igazából eddig egyikre sem volt panaszom,de ezen a héten már 3x előfordult,h éjjel teljes ruhacsere kellett,mert átpisilte! teljesen telepisilte a pelust!a pamperst is meg a huggiest is!ma éjjel kipróbálom a nagyobb méretűt!hátha az a baj,h még a 2-5kg-osat használjuk!

A gátsebről szerencsére nem tudok nyilatkozni!olyan rossz vagyok,de nem is bánom,h végül császároztak! :lol:

Ildi,teljes mértékben megértelek!egyszerűen engem sem visz rá a lélek,h a kiságyába tegyem Julcsit! :oops: annyira jó érzés magam mellett tudni éjjel!bár én is tudom,h ez hosszú távon nem fog menni!de olyan nehéz....mindig azt mondogatom,h majd holnap! :lol:

Nyugtonmalac,köszi,h feltetted a képeket!Olyan aranyosak a szövegek,amiket alá írkáltál! :D egyébként a képkicsinyítés könnyebb volt mint gondoltam!még külön program sem kellett hozzá! :lol:

Sensi,nekem az elején olyan érzésem volt,mintha fityegne bennem a gyomrom! :shock: tök fura vot!És én az első héten szinte nemis voltam éhes!söt, egyenesen nem esett jól enni!nem tudom mitől lehetett,de azóta visszajött az étvágyam!:D


Képzeljétek,olyan kis édes volt ma Julcsi!Kiabálva sírt én meg felvettem és rögtön elhallgatott!Montam neki,h: "látom tudod,h kell majmot csinálni anyádból"- erre akkorát mosolygott!mintha értette volna,amit mondtam!:D
Vendég
 


Megtaláltam pár sorban a könyv lényegét:

Aludj jól, gyermekem!

Ez a tanulmány a Dr. Eduard Estivill és Sylvia de Béjar szerzőpáros nevével fémjelzett Aludj jól, gyermekem! című könyvből készült. Sok szülőnek kell hosszabb-rövidebb ideig szembenéznie azzal a problémával, hogy gyermeke sír a kiságya puszta látványától is vagy nem jól alszik. Íme egy egyszerű módszer, amelynek segítségével egyszer s mindenkorra megtaníthatjuk gyermekünket aludni. A cikk természetesen a teljesség igénye nélkül készült, ezért mindenkinek ajánlom a könyvet, amely nem "orvosi szaknyelven" íródott, így nagyon olvasmányosan sajátíthatjuk el az alvásra tanítás minden fortélyát.

Dr. Eduard Estivill a gyermekkori alvászavarok legnagyobb spanyolországi terapeutája szerint az 5 éven aluli gyermekek több, mint 35%-a álmatlanságban szenved, azaz lefekvési cirkuszt csinál és/vagy az éjszaka folyamán többször felébred.


egyértelműek: a gyerekek ingerlékenyek és bizonytalanok lesznek, ami hosszabb távon kihat kapcsolatteremtési képességeikre és tanulmányi eredményükre; a szülők kimerültségét és ingerlékenységét pedig házaséletük szenvedi meg. Dr. Eduard Estivill módszere tudományos kritériumok alapján került kidolgozásra, egyszerű, könnyen elsajátítható, és az esetek 96%-ában bevált.

Nem alszik a gyerek, és mi sem

(A kialvatlanság káros hatásairól)

Amikor egy kis jövevény érkezik a családba, minden a feje tetejére áll. A szülők kimerülten tántorognak, de azzal biztatják magukat, ez csak néhány hétig lesz így. S aztán jön a csalódás, amikor gyermekük a néhány hét letelte után is ugyanúgy ordít, mint addig. A kétségbeesett szülők pedig mindent megtesznek, hogy a gyerek aludjon: etetik, itatják, rázzák, dudolásznak neki, babakocsiban tologatják stb. És úgy tűnik, a probléma megoldódott. Átmenetileg. A gyerek ugyanis egy óra múlva újra rázendít. "Mi a baj? Mit csinálunk rosszul?" - teszik fel a kérdést értetlenkedő arccal egymásnak a szülők.

Sírásra okot könnyen találhatunk: először a kólikára fogjuk, majd arra, hogy jön a gyerek foga, vagy biztosan beilleszkedési problémái vannak a bölcsődében illetve az óvodában. És ekkor érkezik a "felmentő" sereg: nagyszülők, rokonok, szomszédok jótanácsai: "Adjatok gyógyteát a gyereknek! Hagyjátok sírni, előbb-utóbb úgyis álomba sírja magát! Hallgattassatok vele klasszikus zenét!" A szegény szülők persze mindenféle sületlenségeket meghallgatnak, és mindent meg is próbálnak, csakhogy bekövetkezzen a várva várt csoda. De a csoda csak nem történik meg. A gyerek továbbra sem alszik, mint ahogy a szülők sem. A nem alvás okát pedig nem a kólikában, nem a szomjúságban, és nem is az éhségben kell keresni. Egy egészen egyszerű dologról van szó: A gyerek még nem tanult meg aludni!

Ha tehát tudatában vagyunk annak, hogy az alvás tanult szokás, és hogy a gyerekek ezt is a szüleiktől tanulják, így tőlünk függ, hogy a gyermekünk megtanuljon rendesen aludni.

Nekünk, felnőtteknek olyan biológiai ritmusunk van, amely kb. 24 óránként ismétlődik, és amely szabályozza szervezetünk működését. Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, ennek a ciklusnak szabályosnak kell lennie. Az újszülöttek esetében ez a ciklus 3-4 órás, azaz ennyi ideig tart az ébredés - tisztába tevés - szoptatás - elalvás ciklusa. A csecsemők 3-4 hónapos korukban kezdenek változtatni a biológiai ritmusukon, és egyre jobban hozzáigazodnak a felnőttek 24 órás ritmusához.

Az alvást egy sor külső tényezővel kell összekapcsolnunk, és a kisgyerek tanulási ideje alatt ezeket a tényezőket se kicserélnünk, se kiiktatnunk nem szabad. Éjszakánként mindnyájan többször is felébredünk egy rövid időre, ekkor győződünk meg róla, hogy a környezetünkben nem történt változás, ha kell betakarózunk, és általában ilyenkor fordulunk meg. Ezekre a felébredésekre másnap nem szoktunk emlékezni, kivéve ha valamilyen oknál fogva tovább tartottak a szokásostól. Egy kisgyerek egyetlen éjszaka folyamán ötször-nyolcszor felébred. Ilyenkor reméli, hogy a körülmények ugyanolyanok, mint mikor elaludt, és amelyek között biztonságban érezte magát. Vagyis, ha az elalváshoz azt asszociálta, hogy a babakocsijában tologatják, akkor azt reméli, hogy még mindig ez történik vele; ha szopás közben aludt el, akkor az anyamellet fogja keresni. Ha nem találja azokat a körülményeket, amelyek körülvették őt az elalváskor, felébredve sírni fog, és egészen addig nem tud majd visszaaludni, amíg "vissza nem szerzi" azokat a "külső tényezőket", amelyeket az elalváshoz asszociált.

Mit nem szabad tennünk gyermekünk elalvása érdekében?

*

Babakocsiban tologatni
*

Bölcsőben ringatni
*

Karban ringatni
*

Fogni a kezét
*

Énekelni
*

Autóban kocsikáztatni
*

Simogatni
*

Az ágyunkba venni
*

Hagyni, hogy a végkimerülésig szaladgáljon

Az összes "külső tényezőnek" van egy közös vonása: az, hogy valakinek a segítsége, vagyis egy felnőtt beavatkozása nélkül nem alkalmazhatók.

Ha az a célunk, hogy gyermekünk átaludja az éjszakát, olyan tényezőkkel kell az alvást összekapcsolnunk, amelyeket aztán nem kell elvonnunk tőle. Vagyis olyanokat, amelyhez nem szükséges egy felnőtt közreműködése. Ez azt is jelenti, hogy semmiképpen ne maradjunk gyermekünk ágya mellett, amíg elalszik, mert felébredve azonnal bennünket fog hiányolni. Nem szabad segítenünk a gyereket abban, hogy el tudjon aludni, illetve nem szabad aktívan szerepet vállalnunk benne. Meg kell tanulnia, hogy egyedül aludjon el, és féléves koráig meg is lehet rá tanítani.

Lassan és türelmesen

(Hogyan tanítsuk kezdettől fogva az alvásra?)

Az újszülött

Az újszülött alvásáról tudni kell, hogy annyit alszik, amennyire szüksége van. Ezekben a hetekben az alvás a természetes állapota: egy újszülött átlagosan 16 órát alszik. Ebben az életszakaszban az alvás és az evés szorosan összefügg egymással, mivel a csecsemők többnyire az éhségtől ébrednek fel. Mégsem szabad hitelt adnunk annak a közhiedelemnek, hogy az újszülöttek csak az anyamell vagy a cumisüveg után sírnak. Ha gyermekünket mindig megetetnénk, amikor sír, egy hét alatt összekapcsolná a sírást és az evést, és addig bömbölne, amíg meg nem kapná a porcióját. Ezért mielőtt megetetnénk babánkat, zárjuk ki a sírás többi lehetséges okát: nem fázik-e, nincs-e melege, nem kell-e átpelenkázni. És ha úgy találjuk, hogy minden rendben, s a gyerek még mindig sír, akkor etessük meg.

Bár ekkor még túl korai, hogy babánkat bármiképpen rendszabályozzuk, mégis tanácsos kezdettől fogva segítenünk őt abban, hogy meg tudja különböztetni az ébrenlétet az alvástól. Az alatt a rövid idő alatt, míg fent van, ne hagyjuk az ágyában, vegyük ki, beszélgessünk vele. Ezzel az is elérjük, hogy kisbabánk a kiságyhoz fogja asszociálni az alvást. Ugyanígy segítenünk kell neki abban, hogy meg tudja különböztetni a nappalt az éjszakától. Amikor nappal alszik, ne sötétítsük be a szobáját, és ne teremtsünk mesterséges csendet, mert különben hamarosan még a levegővételünk is zavarni fogja. Babánk hamar hozzászokik a hétköznapos zajokhoz, és bárhol bármilyen körülmények között "elájul", ahol éppen van. Este viszont sötétben fektessük le. A csecsemőnek az első naptól fogva hozzá kell szoknia, hogy sötétben alszik el, mert később nehéz lesz elérni, hogy a sötétben jól érezze magát és a biztonságérzete is meglegyen. Este persze nagyobb csendnek kell lennie, de akkor se vigyük túlzásba.

A három hónapos baba

A legtöbb gyerek 3-4 hónapos korában kezd átállni a 3-4 órás biológiai ritmusról a 24 órásra, egyre jobban meghosszabbítva az éjszakai alvást. Ha eddig kicsit engedékenyebbek voltunk a kelleténél, ettől a hónaptól kezdve komolyan kell vennünk a feladatunkat, és rá kell szoktatnunk gyermekünket a rendes éjszakai alvásra. Ehhez elsősorban magabiztosnak kell lennünk, mert gyermekünk azonnal megérzi rajtunk a határozatlanságot, másrészt gondoskodnunk kell arról, hogy az elalváshoz egy sor olyan külső tényezőt kapcsoljon, amely egész éjjel vele marad: kiságy, maci, kendő stb.

A probléma megoldásához a legjobb recept, hogy az esti lefekvés előtt olyan eseményeknek kell történniük, amelyek mindennap megismétlődnek. A csecsemő számára ugyanis az ismétlés biztonságot jelent. Általában a fürdéssel kezdődik a dolog, ez választóvonalat jelent a nappal és az éjszaka között. Ha fürdés után még meg kell etetnünk, nem tanácsos ezt a szobájában tennünk, mert az a célunk, hogy el tudja választani az evés szokását az alvás szokásától, s ne legyenek téves asszociációi. Ezután töltsünk el vele 5-10 percet, de ezt se a szobájába, majd vigyük aludni. Köszönjünk el tőle, takargassuk be, s úgy menjünk ki a szobájából, hogy még ne aludjon. Ha az esti szertartás pontosan ismétlődik, a kicsi jókedvűen fogadja majd a lefekvés pillanatát. Az a legvalószínűbb, hogy alvási szokásai egyre jobban a mi alvásunkhoz fog igazodni, és hamarosan átáll a nappal-éjszaka ciklusára.

A féléves baba

A csecsemő féléves korától kezdve általában kevesebbet alszik napközben, éjjel viszont többé-kevésbé hosszan. 7 hónapos korára már be kell, hogy álljon a napi ritmusa. Ha ez mégsem így alakulna, és a gyermek nehezen alszik el, illetve több mint kétszer felébred, elölről kezdeni a szoktatást.

Ha minden jól megy, az még nem jelenti azt, hogy nem kell résen lennünk, mert más veszélyek is vannak, amelyek következtében a gyermek újra rossz alvóvá válhat. 6 és 9 hónapos kora között, ahogy egyre jobban fejlődik már fenn tud maradni, hogy ne maradjon le arról, ami körülötte történik. Így előfordulhat, hogy bármilyen fáradt is, nem tud elaludni. Az a "trükk", hogy addig fárasszuk, amíg ki nem dől, rosszul sül el: ahhoz, hogy elálmosodjon, előbb le kell csillapodnia, de azzal, hogy fárasztjuk, egyúttal izgalmi állapotba is hozzuk. Ezért ilyenkor kell a legkövetkezetesebben ragaszkodnunk az elalvás előtti szertartáshoz, és ahhoz, hogy a gyerek magától aludjon el. Semmiképpen sem szabad a lefekvés előtti időt meghosszabbítanunk! Gyermekünk ugyanis, akinek megvan a magához való esze, mindent el fog követni, hogy ez az idő örökké tartson. És ahogy nagyobb lesz, s amikor már megtanul beszélni, egyre leleményesebben fogja húzni az időt. Az időhúzást úgy lehet elkerülni, hogy nem csinálunk semmi érdekfeszítőt: ha az a kis idő, amit vele töltünk, nagyon érdekes, nem fogja akarni, hogy véget érjen.

Egyéves korától fogva gyermekünknek még mindig sok alvásra lesz szüksége, de főleg éjjel fog aludni. Általában azok a gyerekek, akik sokat alszanak, továbbra is aluszékonyak lesznek, és fordítva, vagyis ha a gyerekünk eddig nem aludt sokat, ne legyenek illúzióink.

Mi, szülők sokszor abba a hibába esünk, hogy az alvással kapcsolatban irreális követelményeket támasztunk a gyermekünkkel szemben. Ha realisták vagyunk, elfogadjuk, hogy a gyereknek megvannak a maga órái, és a legjobb lesz, ha megtanítjuk rá, hogyan kell ezeket az órákat rendszeresen végigaludnia Ez a legtöbb, amit tehetünk érte.

Kép

Kép
éva75
 
 


még azt elfelejtettem,h mi vettünk a DM-ben meggymagpárnát és arra az van írva,h fájos pocinak jót tesz!fel kell melegíteni és rátenni a pocakra!
Meg szintén a DM-ben vettünk egy Babynos nevű krémet,amivel a pocakot lehet maszírozni,h könnyebben emésszem a baba!

ezeket próbálta már esetleg valaki?
Vendég
 


Adri

Azt nem tudom, hogy a d-vitamin hogy szívódik fel ,de az alkohol elpárolog a szájában, legalábbis ezt mondta az orvos, hát remélem így is történt. Szegény gyerekem alig született meg és már is alkoholistát csinálok belőle??!!! Ja, és elvileg én egy "tapasztalt, négygyerekes anyuka" vagyok??!!!

Gátseb: szerencsére nekem nincs olyanom, úgy örülök neki, eddig mindegyik szülésnél azzal szenvedtem a legtöbbet, de most megúsztam!!!

Pelenka: nekünk a libero jött eddig be, a pampers átázik tök hamar.

Kép

Kép
éva75
 
 


mit össze bénázok ezekel a vonalzókkal! :evil:

Éva,ne idegesítsd magad!Pont ez az,h neked már 4gyereked van!nem semmi azért ennyi gyerekre odafigyelni!

Én ma letesztelem a tescos pelust!hátha.. :D

jó ez a cikk,amit betettél!érdekes...
majd én is próbálkozok!
Vendég
 


Na csajok, még valaki baba-mama talira? Lassan felteszem a végeredményt...

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Adri

Szerencsére a nagyok már olyan ügyesek, velük már nincs gond, és a férjem is és Anyukám is nagyon sokat segít, úgyhogy tényleg nem panaszkodhatom.

Tercsimama

Én még nem tudom el tudok-e menni a talira, de mindenképpen jelzem majd.

Kép

Kép
éva75
 
 


Clau!
Az a baj, h ha túl hamar keltem, akkor nagyon álmos, és bármit csinálok, 2 perc múlva úgy bealszik, h lehetetlen felébreszteni. Így inkább 3-4óránként eszünk, de akkor sokkal többet, mint a sűrűbb etetések kétszerese.

Éva!
Jaj, nagyon sajnálom, h ilyen nehéz nektek!

Borkaby!
Ajtós story! :D Mi is Huggiest használunk egyelőre, mert még túl kicsi a mosható pelusokhoz. Eddig minden oké vele, de nálunk csak kb ma kezdődött az igazi anyatejes kaki.
Én is csinálgatom néha-néha ezt a gátizomtornát, de mostmár jó lesz, ha rendszert csinálok belőle, mert az én érdekem.

Tercsimama!
Jaja, csinálgatom... :)

Ildi!
Én is szeretem nagyon azt a nivea törlőt, tökjó illata van. Én otthon olyat vettem magamnak, mert én magam is használom. Sajna itt nincs a nivea-nak popsitörlője, nem értem miért. :?
Na akkor nem csak én vagyok így...én is 72kg-al mentem, és most 62 vagyok. Na de én sztem vagy 20cm-el kisebb vagyok mint te. :? Ki is voltak már a lábaim a súlyomtól. Amúgy nemtom hol volt ez a súly, mert nem gurultam azért.

Inez!
Jaja, tényleg nekem is ilyen érzés kicsit....fityeg a gyomor. :P

Végül 3asban mentünk el a központba, vettünk 1-2dolgot, meg bankoztam. Hát, nagyon rokkant vagyok még, de jó volt kimozdulni. Lillus is végig aludt, szal sztem tetszett neki, csak az uccsó 5percben kezdett sírni. Picit hamarabb kellett volna elindulni, mert átléptük az etetési időt picit. Végül 3.30kor evett kb 20 percet, ráaludt, aztán pelekázás, mert éreztem, h bekakilt...ekkor lepisilte magát, ruhacsere, ordítás. Ez után csak nem akart megnyugodni, tömte a kezét a szájába, úh gonoltam éhes...az volt, ráhúzott még egy bő fél órát. :) Aztán megint bekakilt, peluscsere, odaadtam daddynek egy kicsit még böfire, bealudt a vállán, és azóta alszik. De az esti kemény menetre már készülünk lélekben. Tegnap már klasszisokkal jobb volt a helyzet ugye mint tegnap előtt, csak reménykedem, h hat az infacol, és talán ma már nem is fog fájni a pocija, de legalábbis mégkevésbé.

Na most megyek, ledőlök én is még a 8as etetésig, addig tudok aludni másfél órát, nagyon kell, mert eléggé kivagyok.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sziasztok!!

Pár dolog gyorsan..

tejcsi: akiknek kevesebb, próbáljátok ki a FITOLAC teát. Nekem segít, míg a lactoherb nem ért semmit.

anyatej-női tej: a gyermekorvost kérdezzétek és a vele dolgozó védőnőt. Ő ismeri a családokat, összehozhatja a mamákat. Aki adja a tejcsit Őt az OEP fizeti, a gyerekorvos irja receptre az anyatejet, aki kapja pedig igazolja aláírással, h átvette a tejet. Aki kapja az elszállításról szokás gondoskodni.

Andi!
Nálunk is csak Tőlünk kapnak ajándékot a fiúk, amióta anyóssal összevesztünk. Nem bánom, igyekszünk megadni nekik, amit tudunk, de a SZERETET A LEGFONTOSABB, AZ PEDIG NEM KERÜL SEMMIBE!!!!!!!! :)
Szeretünk, fel a fejjel!!

Sok puszi minden 6 hetes babának!!!!!! :D

Nálunk zajlik az élet, várom a 7végét, de nagyon. :)

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Köszönöm az alvással kapcsolatos hozzászólásokat!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Borkaby
Persze, hogy hagytam itthon tejet. Fél hatkor indultunk és tizenegykor értünk haza. Bori szét is szedte volna a házat, ha fürdés után nem kap enni... :lol: :lol: :lol: Ja, és közben legalább ötször felhívtam anyát, hogy épp mit csinálnak.... :lol: Olyan volt, mintha nem bíznék benne, pedig de... :lol:

Mi Pampers pelust használunk. A kaki mostanában kifolyik belőle, pisi csak egyszer jött ki, de akkor hosszú volt az éjszaka... :lol:

Holnap megyek fodrászhoz. Lassan szebb leszek, mint újkoromban... :lol: :lol: :lol:

Ma találkoztam egy nővel, aki mellesleg védőnő. Azt mondta, hogy addig, amíg szoptatok ekkora hasam marad a hormonok miatt... Hurrá! Akkor mostanában nem lesz kockás hasam... :lol: marad helyette a csíkos.. :lol:

Zsuzsu
Az alvásról... Bori szinte egész nap alszik. Néha kicsit nézelődik, ha elfárad elkezd sírni, be a kiságyba, kicsit nyekereg és már alszik is... :roll: Éjszaka egyszer v. kétszer kel.. Gondolom nem sokáig lesz ilyen jó világ, akkor majd nem kell fodrászhoz, kozmetikushoz, pékésgbe, bababoltba stb. járni két evés között... :roll:

Ja, és kinőttük az 56-os ruháink legnagyobb részét. Asszem mehetek a tescoba ruhát venni, mert most már látom, hogy ami van, az kevés... Pedig minden másnap mosok...

Megyek aludni, mert szerintem ma kétevéses éjszakánk lesz, azt meg bírni kell valahogy fizikailag... :roll:
Jóccakát mindenkinek!!!

Ja, és az ajándék Mam cumit a Brendondban is láttam...

marek
 
 


Sensi, ilyen izgi pelenkázások nálunk is szoktak lenni!De főleg éjjel izgi az ilyen!:D

Marek, és nálatok semmi zavart nem okoz a cumisüvegezés?én még nem mertem kipróbálni!...
a fodrász miatt irigyellek...Meg az 1-2 éjjeli ébredésért is! :roll:
Mi még csak az 50es rucikat nőttük ki meg a 00ás tescos bodikat,amiknek kb a felét nem is használta,sikerült annyit venni! :lol:

Julcsika olyan kis édes sikongatós hangokat ad ki álmában!:D
megyek is fekszem le mellé!kihasználom amég alukál!Ma éjjel is csak ketten vagyunk,mert Rajmim éjjeli zajmérésen van és kb 2óra fele várható csak!:(

Ja,most néztem pontosan 3hónap 3hét és 3nap vanhátra a szülinapomig!tök jó!:D

Na jó éjt mindenkinek!
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?