Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi1981

Most olvastam amit írtál. nekem mostaában kézben is sír esténként. most apa kezében ezért nem is tudok sokat írni. sétálni kell velle akkor megnyugszik. De Te akkor nem böfizteted mert kkor nekem feklébred de általában reggel meg este nyügösebb meg hajnalban. ezt a forgot hol vetted meg mennyi volt lehet hogy megnézem a vaterán. Nagyon édes!!!!!Tök ari ez a sapi!

Sajnos nem tudtam végigolvasni mindent Most megyünk lassan fürdetni.

Sziasztok!!!

Kép
xytimi

gabrielldaniell!
Szilviéknek1981 van olyan forgós világítós mennyiért sikerült venned mert nekem csak olyan van amiről plüss macik lógnak de csak zenél.
ha fönt van a pelenkázón akkor nézegeti ha megmozgatom.

Jó éjszakát minden Babának Mamának kismamának!!!

Kép
xytimi

Lola!

Hát igen! Sajnos az én részemről rokonság nagyon nincs, aki segítsen. Illetve lennének az én nagyszüleim, de egyiküket sem akarom idecincálni azért hogy nekem segítsen. Egyrészt, mert messze is laknak.
A páromnak élnek a szülei. Könnyebbség, hogy a szembelévő lépiházban, így ha pl. majd beindul a szülés, hamar tudnak jönni Danira vigyázni ha kell.

xyTimi!

Igen nekem is ez a macis változat van. 4990 Ft-ért sikerült hozzájutni+postaköltség, de még így is jó árban van egy ennyit tudó szerkentyű.
Dani fiam már ki is nézte magának. Megmutattam neki, hogyan vetíti a csillagokat.

Jó éjt mindenkinek!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok,

Timi,
én úgy szoktam, hogy amikor már látomk, hogy csak cicizik, mebgöfiztetem, aztán visszateszem cicire, és úgy alszik el :D
Áron nekem is sokat sír. Rengeteget. Ha nem alszik, vagy nincs cicin, akkor általában sír.... nagyon nehezen lehet lekötni a figyelmét, de ha sikerül, akkor jól el van. REmélem hamar kinövi...mostmár... mert nagyon nehéz így.

A forgót mi a c-sale oldalon rendeltük, ott elég jó áron vannak az ilyen baba holmik. (10ezerrel olcsóbban vettük ott a hintát, mint a brendonban)

10.790 ft volt. Most is annyi, megnéztem. NAgyon szeretjük, sok féle zenét játszik, és szépen világít éjjel. Almákat, pillangókat vetít a plafonra és a falra, és úgy forog. De a legjobb, hogy távirányítós, mert így nem keltem fel Áront ha újra be kell kapcsolni...
A teszveszen van egy csajszi, akitől szoktam vásárolni, most nála is van, új, 9500 ft.
Itt egy kép, úgy töltöttem le, nincs kedvem most lefényképezni-felrakni...lusta vagyok :oops:
Én ajánlom, tényleg jó.
Kép

Lola,
hát, folyamatosan keressük a megfelelő helyet, de sajnos már a legtöbb hely le van foglalva, vagy csak négy éjszakától lehet foglalni, vagy zenés bulit rendez....most eszembe jutott a kolping hotel, hallottam már róla, írtam nekik, hogy van-e szabad helyük, hát reménykedem......
És találtam egy másik bababarát szállodát is, ami még szóba jöhetne, Zalakaroson, van babaapartmanjuk :-)
A probléma csak az, hogy iszonyat drága... :roll:
Arról már lemondtunk, hogy egy házikót béreljünk valahol, mert már mind foglalt...így marad egy csendes szálloda...ha találunk helyet, és persze nem csillagászati összegbe kerül. Mert sajnos ahogy nézem, annyiba kerülne három nap nekünk, mint a tavalyi tunéziai nyaralásunk egy hétre.... :twisted:
De ha nem lesz más, beülünk a kocsiba, elmegyünk valami csendes helyre, befűtünk és ott alszunk :D
Egy biztos, itthon nem maradok. Szegény Áron nem aludna semmit, és hát akkor mi sem...

Most láttam, hogy november végén lesz babaexpo pesten. Megy valaki?

Sziasztok,
Szilvia

KépKép
szilvia1981

Sziasztok!

sajna még mindig géphiányban szenvedek,ami nagyon jó volt az elmult héten mert végre olyan rendet tudtam tenni a lakásban,hogy karácsonyig remélem csak utántakaritgatnom kell és nem nagytakaritást rendezni,viszont most már kezd hiányozni mert szerettem volna nekiállni himezgetni de az összes minta a gépemen van.ugyhogy holnap irány a szerviz. :twisted:

Ancsának nagy-nagy gratula a kishercegnőhöz,szép neve lett, a Lénát én is felhoztam de a gyerekek leszavazták :cry:

Zsanka !

Boldog szülinapoot utólag is Máténak,és nagyon örülök ,hogy te is babát vársz legalább nem vagyok egyedül.Mikor taliztunk a multkor a tescoba akkor már te is tudtad nem?az kb.egy hónapja volt.
Máté mit szólt,tudja már?

További szép napot mindenkinek,most csak ennyire futotta az öcsém már zavargászik el,sziasztok

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Sziasztok!

Valaki írta, hogy more milket akar venni. A brendonban most akciós! Asszem egy ezressel olcsóbb.

Szilvia1981. Marha jó ez a forgó, hogy mik vannak még nem is láttam ilyet...
A szilveszterrel kapcsolatban: sajnos ez az év legdrágább időszaka, mert mindenhol beleépítik az árba a szilveszteri exta vacsik, meg prgramok plusz költségét is. (idegenforgalmis vónék.. :oops: :D ) És ha keresnétek mondjuk pl. a Balcsin egy kivehető, fűthető házikót? Mi most voltunk lenn, a kutya se jár arra, és valami csodaszép!!!
A zalakarosi szállodáról:ott nyaraltunk nyáron, és szerintem drágább,. annál amennyit nyújt..... Nem rossz, de voltak problémák. Viszont jártam nagyon sok wellness hotelben, ha érdekel valamelyik...

Csáó, V.erika
v.erika

Sziasztok!

Lola
Ne hari, de nincs privim, lehet, hogy amikor újratelepítettem a gépet, akkor szállt el.

tgabi80@gmail.com

Bocsi, hogy nem nagyon folyok bele a társalgásokba, de nem nagyon van időm jönni.

mindenkinek jó egészséget, sok nyugodt éjszakát!

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok!

Pár kép Matyiról :D

Anikó

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
eagleszem

És a szüléstörténet (máshová is ugyanezt írtam, ezért van, hogy külön említem tbányát):

Október 22-én hajnalban éreztem előszőr két jóslófájást. De ezek viszonylag hamar elmúltak. Így aludtam tovább. Már az előtte lévő 2 hétben többször is rosszul voltam. Párszor fel sem tudtam kelni. Ami Bendi mellett nem ment könnyen. De aranyos volt, odabújt sokszor hozzám.
16-án voltam utoljára a dokimnál, akinek szóltam a rosszullétek miatt. Panangint kellett szednem ezután. Utólag meggondolva feleslegesen, sőt! Előtte végigcsináltam egy kúpkúrát, ami 13-án fejeződött be (mondván, ne legyen semmi folyás…). A dokim nem mondott semmit, csak megkérdezte, hogy írt-e már fel kúpot. Mondtam, hogy igen.
Aztán 22-én, szerda reggel nagyon jól éreztem magam. Párommal elvittük Bendit bölibe, elmentünk kaját vásárolni. Otthonról felhívtam anyut, hogy menjünk el egy kiskabátért, amit eltetettem Matyinak (abban van a hordozós képen). Hozzá kell tennem, hogy anyám nem könnyű eset – a legrövidebb vásárlása is meghaladja a 2 órát. Szóval 10-kor elmentünk a kabátért. Utána bementünk a Rossmannba, ahol vettem melltartóbetétet (úgy látszik, tudat alatt már készülődött Matyi). Ekkor kitalálta anyám, hogy menjünk el egy gyógynövényes boltba, mert ott olcsóbb egy krém. Motyogtam, hogy ok. Ezután csekket adtunk fel nekik. Végül újabb ötlet: menjünk a Tescoba. Ok. Na itt már kezdtem kicsit rogyadozni. Legalább húsz ismerőssel összefutottam. És persze jöttek a fárasztó kérdések: Mikor jön a baba? Én meg illedelmesen válaszolgattam, hogy bármikor. Beletrafáltam rendesen. Kb. 1 órája voltunk a Tescoban (kb. 13 óra felé), eléggé rosszul lettem. Reggeli óta nem ettem. Embert még nem láttatok úgy pizza szeletet enni, mint engem. Aminek ráadásul borzasztó íze volt. De mit várjak a grillpulttól? Ettől valamennyire erőre kaptam. 14 órára végre hazaértem. Gondoltam szusszanok egyet, mielőtt megyünk Bendiért a bölibe. Ekkor közli a párom, hogy még előtte ugorjunk fel anyóshoz, mert vár minket. Ennyit a pihenőről. Anyós után böli.
16 óra körül végre hazaértünk. Mostam, Bendit rendeztem, párom elment edzeni, bevettem a Panangint. Este lefektettem Bendit. Kicsit elbóbiskoltam mellette. 23 óra felé mentem át a szobánkba. 23.30 felé mondom a páromnak, hogy hajnalban volt 2 jóslóm, és azóta egy sem. Ezt nagyon elkiabáltam. 23.45-kor, mint a villámcsapás úgy jött az első fájás, és nagyon erősen. Aztán még egy. Megint egy. Szóltam a páromnak, hogy nézze az órát. 2 és 5 perc között jöttek a fájások. Gondoltam várok, hátha elmúlnak. De nem akartak. ½ 2 körül mondtam, hogy jobban érezném magam, ha a kórházban lennék. Bendi apukáját felhívtam, hogy visszük a gyereket. 2 körül értünk be a kórházba. Átöltöztem, rám tették az NST-t, közben felvették az adataim. Megvizsgáltak, és közölték, hogy csak egy ujjnyira vagyok nyitva. Hát az nem sok. Én kis naiv, azt hittem, hogy most is könnyű és gyors szülésem lesz, mint Bendivel. A fájások végig 2 és 4 perc között jelentkeztek, és mind isznyú erős volt. Itt Tatabányán a vajúdás alatt nem engedik be az apukát. Csak akkor jöhet be, ha már finisben vannak a dolgok. Mivel hidegfront volt, nagyon sok szülés lett egyszerre. Konkrétan itt Tatabányán 36 (!) egy héten.
Szóval megkaptam a beöntést. Miután végeztem, átküldtek egy üres szülőszobába vajúdni. A fájások véletlenül sem gyengültek és nem is ritkultak. Azt hittem, letépem a csempét. Teljesen egyedül hagytak. 4 körül újból át kellett mennem NST-re. Újabb vizsgálat, még mindig csak egy ujjnyi. Itt már kezdtem kicsit elszontyolodni. Iszonyú fáradt is voltam. Vissza tovább vajúdni. Minden fájásnál vagy a lábtartót markolásztam, vagy a falra borultam. Közben végighallgattam két szülést. Itt már fogalmam sem volt, mennyi az idő. Néha leültem az ágy szélére. De egy arra járó szülésznő rám szólt, hogy nem szabad ülni. Csak állni vagy feküdni. És folyamatosan fájtam tovább két percenként. Átkóvályogtam a vizsgálóba. Kérdeztem, hogy kérhetnék-e fájdalomcsillapítást? Nem. Ahhoz nekem szereznem kellett volna egy anesztezest előre. Itt csöppet mérges lettem. Mert se a dokim, se a terhesgondozóban nem mondta senki. Ezután megpróbálták felhívni a dokim. De kiderült, hogy Hévízen van. Amikor ezt közölte velem az ügyeletes doki, éppen fájásom volt. Kiszaladt a számon egy francba. A doki meg elkezdte mondani, hogy ne pánikoljak. Mondom neki, bocsi, de épp fájás volt. Szerettem volna inni. Rettenetesen kiszáradt a szám és torkom. Azt sem szabad. Egy idő után pisilnem kellett. Gondoltam, akkor is fogok inni. Legalább a csapból egy icipicit. Hideg vízzel kicsit átmostam az arcom és bevizeztem a szám. Leülök pisilni. Mikor végeztem, éreztem, hogy nyomnom kéne. Amennyire tudtam kisiettem. Szóltam, hogy nyomnom kéne. Na, rögtön lett kapkodás. Gyorsan átalakították az ágyat, én felmásztam. Előtte szóltam egy szülésznőnek, hogy most már jó lenne behívni apukát is. Szegénykém, kint a váróban az asztalra borulva aludt. Közben engem megvizsgáltak, és közölték, ha nyomnom kell, akkor nyomhatok is. Ekkor beért végre az apuka is. És jöttek a tolófájások. A másodiknál már kint volt a feje. És a harmadikra megszületett Mátyás László, reggel 7.48-kor, 2770 g-mal és 50 cm-mel. A párom nagyon büszke és boldog volt.
Picit kellett csak vágnia a dokinak. És nagyon ügyesen varrt össze. Meg sem éreztem. Én viszont roppant hálás voltam. Minden nap bejött hozzám, és megkérdezte, hogy vagyok/unk. Nagyon jó szakembernek is találtam. Le a kalappal előtte. A fogadott dokim meg bukta a szülés árát. Rá viszont haragszom. Mikor megvizsgáltak, közölték, hogy gombás folyásom van. Neki ezt látnia kellett volna, mikor nála voltam. Élek a gyanúperrel, hogy ez is beindíthatta a szülést. Valamint, ha nem vettem volna be a panangint, akkor gyorsabban tágultam volna. Így viszont szuperül elnyújtotta az egészet.
Szülés után kérdezték, hogy melyik részre szeretnék kerülni? Mondtam, hogy a babával szeretnék lenni. Később jöttek, hogy Matyi fázós, ezért inkubátorban melegen tartják. Így nem a rooming in részre kerültem. De szerencsére jó szobatársaim lettek. Matyikát csak másnap, a 8 órai szopikor kaptam meg. Agyon volt teáztatva. Alig lehetett felkelteni. Tejci pedig volt. Fejtem rendesen, hogy beinduljon. Aztán minden szoptatáskor ismétlődött minden. A gyerek totál tea illattal érkezett. Sőt, egyszer szóltak is nekem, hogy éppen előtte bukta vissza. Eléggé mérges voltam. Ezért szerettem volna a babával lenni, hogy ezt elkerüljem. Vasárnap a 8 órai szopi után jött egy csecsemős, hogy Matyi picit besárgult, ezért leviszik a koraszülött osztályra, kékfény kezelésre. Csak délután 2-kor mehettem először szoptatni. De aznap nem sikerült felkeltenem. Le volt ragasztva a pici szemecskéje és szolizott. Valamint infúzión keresztül folyadékot kapott. Szerencsére ide vihettem a lefejt tejcit és azt adták neki. Ekkor már 100 ml-t is le tudtam fejni. Hétfőre jobban lett a mütyür. És gyorsan rá is kapott a cicire. Minden nap 50 g-t hízott. Az értékei is jók lettek. Viszont annyira le volt ragasztva a szemecskéje, hogy két mokesza lett, ami most már egész jól tűnik el. Amikor megláttam, majdnem elbőgtem magam. A lényeg: most már itthon vagyunk, szopi is megy. És a picur Matyi itt szuszog boldogan a kezemben, amíg ezt írom.

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Ui.: A Máliknál szültem. :D Én nagyon elégedett voltam vele.

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

sziasztok!

Anikó, gratulálok a kisfiadhoz! Tündéri!
Olyan jó volt elolvasni a történeted :D Csak kicsit furcsállottam, hogy egyedül vajúdtál. Nekem végig bent volt a szülésznőm, és a Párom is, ő masszírozott. Nem is tudom hogy bírtam volna ki enélkül...
De a lényeg, hogy otthon vagytok! Sok tejcit Nektek, és mégtöbb boldogságot!

Erika,

hááát, megkaptam az árajánlatot a zalakarosi szállodából..250.000 Ft kettőnknek (plusz Bébike) három nap.... úgyhogy ez felejtős...
És igen, érdekelnek az ajánlataid, köszi előre is!

Szép napot mindenkinek,most lefekszem, mert megint kezdek belázasodni... :roll:

sziasztok!

KépKép
szilvia1981

Anikó!
Nagy-nagy gratula mégegyszer, persze a szüléstörténeten libabőröztem, Matyi nagyon édes baba, elsőre apukájára hasonlít, persze a kép miatt, gondolom.
Nem kímélt a család azért az utolsó hetekben, mit ne mondjak!!!
a Málik rendi volt nálam is, sokan dícsérték, tök szimpi, fiatalos, vagány, mindig jókedvű volt a 2 hét alatt!
Szinte pont akkorák vagytok, mint Noé volt, nembaj pikk-pakk megnő, főleg hogy így van tejed, 100 ml nem semmi!Ügyi vagy, hát a kórház, meg a teáztatás, no comment!!!
Majd ha lesz még időd, ecseteldd hogy Bendi mit szól a picurhoz? Most hogy jár bölcsibe, vagy már nem is jár???Mindennap Te viszed?Van segítséged?

Szilvia1981!
Balaton jó öltet V.erikától, tényleg! Az északi part csücske ráadásul egy köpésre van... :P
Tatai tónál is vannak házikók, panziók...

Na lányok,gondban vagyok!
Noé olyan 3-4 hetesen szokott rá a cumira, nem bánom, mert tényleg jól jön, második gyerek, nem tudom állandóan cicin hagyni órákig... De most pár hete rátalált a jobb hüvelykujjára, de nagyon.
Olyan élvezettel szopja, és iszonyat ordítást rendez, ha - miközben kapkod még - kihúzza a szájából, vagy ha nem az az ujja kerül a szájába... úgy sajnálom. Most még dugogatom helyette a cumit be neki, de szerintem rájött, hogy kiköpi és ugye egyre inkább ügyesedik, tudatosodik a mozgás, ezért hamar beletalál újra a szájába...
Egyenlőre még csak szopi előtt-után igényli, meg ha fennt van és vmiért nyűgösebb.
Én sajna ujjszopós voltam, tudom milyen rossz, SOHA nem lehet leszokni, ezért inkább cumit adnék neki, de annyira élvezi, úgy sajnálom...

Na egy kép róla, hogy szopja, nem volt nehéz lekapni:

Kép

Egyik nap együtt fürdettem a fiúkat, tök élvezték, Nekem meg másnapra bedurrant a derekam :x

Kép

lola77

Ja és szerintetek én már karácsonyi hangulatban v.ok? :D :lol: :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

lola77

Sziasztok!

Eléggé ritkán jövök erre,igazán nincs mit hozzászólnom,de azért olvaslak titeket!!!

Eagleszem!
Olvastam történeted,és nekem is furi hogy nem mehetett be párod melléd,én császáros voltam,de nekem megengedték hogy melettem legyen addig amíg nem tolnak át a műtőbe.Te és a gombás fertőzéstől nem lett semmi baja a picinek?Simán be lehetne perelni a dokit!!!

Erika!
Nagyon gusztin nézett ki a pizzarecepted,le is nyúltam a receptet,Dorka mostanás amúgy is mindig segít a konyhában,tegnap pl:almáspitét sütöttünk :) .Ti nem terveztek kistesót?Milyen jó lenne már a régiek újra babaváróak lennének :)

ZsaNI!
GRATULÁLOK A POCAKLAKÓHOZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) hU NMESOKÁRA MEG IS születik :) ,kislányt szeretnétek?Bár gondolom mindegy csak egészséges legyen...Máté mit szolt a tesó érkezéséhez?

Tbgabi!
Gondolom elfoglalt vagy mostanság a 3 gyerkőccel.Párod még mindig távol dolgozik?
Sulival most nálad mi a helyzet?Nem tudtad befejezni ugye?Vagy igen?Nekem most szombaton kezdődik,már előre minden bajom van,biztos akarom?Muszáj ez?Már 2 napja azt álmodom hogy suliban vagyok és felelek :oops: .Bár ha jó lesz az időzités pont a végére a szóbelikre lesz majd nagy pocim,és akkor csak elnézőbbek leszenk :lol: ...

Velünk semmi extra:
Készülök már Dorka szülinapjára,már a karácsonyi ajándékok is megvannak véve(ilyen még nem volt),most beosztom mikor mit kapjon meg :)
Nem tudjátok hol lehet jó tortákat rendelni?pl:tomasz,verdák,figurásat(tiszta lányos mi?)dehát ha ezt kérte na...
2 hét múlva ovi.Nálatok is bezárnak az ovik a téliszünetben??
Nekem meg mit már írtam szombaton kezdődik a suli...
Ja és már rajta vagyunk a kistesóprojekten :) 8)
ma voltam bennt a melóhelyemen hogy még maradnék Dorkával otthon(10 éves koráig maradhatok),azt nem szóltak rá semmit...

Szép napot mindnekinek!
Ági

Kép

Kép
ági01

Eagleszem!

Gratulálok a fiatokhoz! Nagyon kis édes, pindur! Dani fiam is ilyen aprócska volt és most meg.
Nekem is azzal volt gond, hogy állandóan aludt a gyerek. Nekem azzal magyarázták, hogy nagyon hosszasan vajúdtam vele és ez őt is megviselte. Sohasem akart enni mikor kihozták rá fél órára meg éhesen üvöltött. De nem tettek át babás szobába, mert akkor is nagyon sokan szültek.

Ezt én nem is hallottam, hogy az apa nem lehet bent a vajúdáskor. Sajna tapasztalni sem tapasztaltam, mert egyedül a nőgyógyászati osztályon csináltam végig a vajúdás nagy részét. Szülőszobára már tényleg csak az utolsó pillanatba kerültem és a párom is addigra ért oda. Ekkor már szülhettem is.
Én akkor ezt nagyon bántam, hogy miért nem nyitottam ki hamarabb a számat, akkor talán együtt csinálhattuk volna végig. De most hogy ezt hallom inkább jobb volt nekem egyedül, mert nem macerálgattak óránként, nem mondták meg hogy feküdjek... stb.
És ez mindennél többet ért.
Ezt tudván lehet, hogyha itthon indul meg a szülés és nem fektetnek be hamarabb. Szóval akkor nem fogunk annyira "sietni" a kórházba
Amit még olvastam és nem értettem, hogy miért kaptad meg olyan későn a babát. Ha jól olvastam akkor majd egy nap elteltével. Mi folyik ebbe a kórházba???
A párod vételenül nem a tatabányai közgázba járt?

Ancsa is talán már otthon van a babával! Kíváncsi vagyok már rájuk is!

Lola!

Nagyon édesek a fiúk a fürcsis képen, meg mindegyiken!

Én szombaton estére és vasárnap hajnalra nagyon nem jól voltam. Este még olyan 5 perces jóslók voltak, hajnalban meg 3 órán keresztül egyfolytában kemény volt a hasam. Oka valószínű az előző napi temetőjárás. Na nem a séta ártott meg, hanem kimaradt Panangin adag és késő délután vettem be csak az első adagot. Ekkor is már egyfolytában kemény volt a hasam, de akkor még nem fájt.
Na mindegy lényeg a lényeg, hogy mostmár újra minden ok. Visszaállt a napirend a régi kerékvágásba és rendesen szedem a gyógyszert, meg pihentem is rá, így újult erővel vághatok neki a délután apamentes hétnek.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Lola!

Te már abszolút Kari hangulatban vagy!
Mellesleg én is!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat! :) :) :) Tényleg nagy öröm a pici!

Ági,
gyere te is babázni!!!! :) :) szurkolok nektek!!!
Jó tanulást! A Dorka mikor megy oviba?

Szilvi,
hááát a tesód már tudja egy pár hete :) elég gáz volt, mert kb a 6-7 héten mindenki megkérdezte melóban is, csak akkor még azt mondtam, hogy sokat ettem nyaralás alatt :) :) tudod babona...
azóta meg nem volt energiám ideülni és leírni, nagyon lefáraszt a meló, 8 óra ülés aztán ha hazajövök akkor meg Mátézom, este meg bezuhanok az ágyba...

A Máté amúgy örül neki, simogatja puszilgatja a pocakomat. Ja és persze ígértünk neki egy emeletes ágyat, ezt mindenkinek elmondja. Szerintem pozitívum, hogy a böliben is tőle tudták meg, mert eldicsekedett :) :) másnap jöttek a gondozónők, hogy tényleg lesz tesó?? :) :) :) szerintem örül neki.
Igazándiból mindegy hogy fiú lesz vagy kislány.. A kislány jó, mert egy "új szemszög", a kisfiú meg a Máténak inkább játszótárs lesz..
szóval igazán tényleg akármi lesz is, örülünk neki :)

Rita,
igen tudtuk már 6 hetes kora óta, csak babonás vagyok egy kicsit :) nem vetted észre mennyit ettem? :) :)

Lola,
a genetikai uh-t nem szándékoztam kihangsúlyozni, hála istennek semmi gond. A 12. héten voltunk BP-en géndiagnosztikán, csak azért - a doki nem javasolta, csak a magunk ötlete volt - hogy elkerüljük az AFP eredmény nyújtotta aggodalmakat. :) A Máténál magas volt, de rosszkor vették le. Ott csinálták ezeket a képeket a piciről, és mondták hogy minden érték tökéletes :)

Kép

Kép

Szóval Ő az :) holnap megyek 18 hetes UH-ra ide a kórházba :)
na rólunk ennyit.

Eagleszem,
nagyon édes a kisfiad!! :) a szüléstörténeted elég ijesztő, de azért látom már minden OK. A vajúdás érdekes, a párom mellettem lehetett, mondjuk nálunk nem volt sok idő. Ki volt a dokid, aki ügyesen nem vette észre a gombásodást? ez azért durva... :(
Jó egészséget kívánunk és sok -sok tejcit - de látom ezzel nincs gond :) :)

na lépek vasalni
bocsi hogy ilyen hosszú lettem megint.
sziasztok
Zsani

Kép

Kép
zsanka

Lola,
nagyon jók a karácsonyi képek, hogyan csináltad? :)

Kép

Kép
zsanka

Sziasztok

Hétfőn jöttünk haza, jól vagyunk, nemsokára jövök a képekkel és a szüléstörténettel is.
Köszönjük a drukkokat! :D

Puszi: Ancsa

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Sziasztok!

Zsanka: aranyos a pocaklakó! Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz. Tényleg a lényeg, hogy egészséges legyen. Írd ám meg, mit mondtak uh-n! Hátha kiderül a neme is. És hogy lesz az emeletes ágy? A kiságy veletek lesz?

Ancsa: várjuk!!! Sajnálom, hogy nehéz szülés volt.

Lola: tök arik a képek! Már most használjátok a nyakláncot? Hogy megszokja? Vagy már láttad nyűglődni a foga miatt? Nem tudod, van már prevenar a rendelőbe? Jövő héten mennénk.

Megint teszveszeltem kicsit. Sikerült megegyeznem a lánnyal. Postával együtt 3000 forintot fizetek a következőkért: 68-as next bélelt nadrág, 68-as c&a pulcsi, 74-es h&m ing, 74-es next pulcsi, 68-as next hosszú ujjú felső. A nagy része ezeknek párszor használt csak, nagyon szépek! Tök örülök neki!!

Múltkor meg egy tatabányai lánytól vettem egy nagyon szép, kötött c&a kardigánt - címkés, vadiúj (már előtte kinéztem a c&a-ban, de sokalltam az árát), meg egy cherokee együttes, címkés, vadiúj: melegítőnadrág, h. ujjú felsővel. Így volt együtt 2000 forint.

Én megmondom őszintén, kínaiban már nem is veszek semmit. Csak c&a, cherokee és net...

Erika (cseriviola): láttalak vasárnap titeket a tescoban. Jobban mondva kislányodat és apáját. Gondolom valahol a közelben voltatok Ti is :)

Vettem egy sötétkék bélelt gatyát Dórimnak, olyat, ami jó lesz majd Bendőnek is. Igyekszem most már így vásárolni, úgy is csajos darabok vannak Dórimnak Emeséről.

Eagleszem: aranyos a kisfiad. Tényleg látszik a "mokkája". Szegénykém... a lényeg, hogy túl vagytok rajta. Azt én sem értem, hogy miért nem engedték be apátokat... Nálunk az utóbbi két császáromnál mindkétszer bent volt apa velem az előkészítőben, mielőtt betoltak a műtőbe.
Biztos azért sárgult be, mert nem tudott szopizni... Dórim és Bencém is besárgult, de annyira nem, hogy kékfény kellett nekik. Rengeteget kell ilyenkor itatni, de hát erre nem volt lehetőséged :(
Én ezért akartam nagyon roomiba menni...

Amúgy velünk minden ok. Emese tegnaptól sulis megint. Azzal nyitott reggel a tanítónéni, hogy szétültette a barátnőjével. Nem csak őt, hanem az össze lányt. Mivel csak 8 lány van az osztályba és 17 fiú, megkeverte őket. Emese most egy kisfiú mellett ül, aki állítólag rossz tanuló. Remek
:twisted: Emese sem nagyon díjazta a dolgot. Megint fél délután azt hallgattam, hogy utálja a sulit.

Dórikám rosszposztó, de imádnivaló. Egyiknap is szétrámolta az egész lakást, leszakította a függönyt stb. Az előbb is vinnyog ezerrel, nem sírt, csak "szólt". Megyek be, a kiságy alatt van félig, a segge és a lába lógott csak ki :), beszorult!!! Átok egy kiskölyök, komolyan!! Vasárnap ott voltunk egész délután anyuéknál, imádják őket, de alig várták, hogy hazajöjjünk :P
De amúgy tényleg nagyon szeretnivaló-égetnivaló!

Bence meg egy angyal. Ha fent van, akkor is nézelődik, gagyorászik, nevetgél. Simán átfordul az oldalára, mostanában úgy akar aludni. Tegnap délután négytől este 10-ig aludt egyhúzamban. Igaz, napközben kevesebbet. Már ránéztem időnként, féltettem, hogy jól van, de igen... Nagyon kipihente magát. De hál isten, 10-kor evett, nem fürdettem már meg, csak áttöröltem, átöltöztettem és 11-kor bealudt hajnali 4-ig.
Amúgy nagyon szép pasi, tiszta nővérkéi! IMÁDOM!!!

Hál isten az altatás sem vészes: van, hogy evés után cicin alszik el, ha azt látom rajta (énekel olyankor :)), vagy cumit rakom a szájába és egy rongypelushoz bújik hozzá, vagy magától elalszik... Tényleg tündérbögyölő!!

Na, kicsit hosszú lettem és ömlengős, de hát....

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Cirmike
jobbulást a lurkóknak!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Szilvia1981
nagyon édes Áron képen,jól áll neki a sapija :lol:
Majd kérünk képet a karácsonyos ruciban pózoló Áronról :lol:
Biztos nagyon édes lesz benne!

Xytimi
hogy megy az idő!Liza már 1 hónapos!!!!!!!!!Mintha csak tegnap lett volna mikor anyukád boldogan dicsekedett,hogy megszülett az unokája :wink:

Tgabi80
látom sikerült mindhárom vonalzót betenned.
A lányoknak lassan szülinapjuk lesz,miket kapnak?Képet régen raktál fel róluk :cry: családi képet is szívesen nézegetjük ám :P
Persze csak ha van egy kis időd a 3 gyermek mellett!!!!!!!

Anikó
nagyon aranyos Matyi!!!!!!!!!!
Én mondjuk már láttam a képeket a másik topikban :lol:
Legjobban a hordozós tetszik!
Nincs tesós kép?vagy közös?
Nem semmi a szüléstörténeted!!!!!!!!

Lola
nagyon édesek a fiúk!!!!!!!
Szuperek a karis képek,hogy lehet ilyet készíteni?
Öcsém is ujjszopós volt,de mire suliba ment leszokott róla,Noé is le fog biztos.

Ági
drukk a tesóprojektetekhez!!!!!!!!!!
Majd ha nálunk is aktuális lesz,időben megosztom veletek a jó hírt :lol: egyenlőre nincs napirenden.
Stopcukiban esetleg vannak ilyen torták......

Zsanka
olyan édes a picur a képeken!!
Meddig fogsz dolgozni?Neveken már gondolkodtatok? :lol:
Van fogadott dokid?
Majd gyere az uh élményekkel és esetleg az újabb képekkel :D

Gangi
mi újság veletek????????????????

Alexandrából szeretne valaki rendelni?

Sziasztok:ERika

cseriviola

Anikó!
Szerintem biztos észrevette a dokid (aki az én dokim, persze nem védeni akarom...) a gombásfertőzést, azért kérdezte a kúpot! Szerintem azért nem hangsúlyozta, mert nem akart beparáztatni. Azt, hogy előre az anesztesről nem szólt (ha érzéstelenítést akarsz) nem biztos, hogy Ő is tud, tudod a MAGYAR EGÉSZSÉGÜGY!!!! :evil: :evil: :evil: (Egyik nap így van valami, másik nap nem...)
Gondolom a vajúdóba meg azért nem engedtek be, mert hosszabb időszakra számítottak Nálad, ahhoz képest, hogy akkor még csak 2 ujjnyira voltál nyitva... meg írtad, hogy sokan szültek... ilyenkor nem szeretik az Apatömeget ott bennt. Persze tudom ez nem vígasztal!
A lényeg az egészséges, sok tejcit ivó kisfiad, megöleled és elfelejted ezeket a negatívumokat, úgyis!

Cseriviola!
Én is ujjszopós voltam és nem szoktam le, szégyen, vagy nem még középiskolás koromban is jó érzés volt a számban a hüvelykujjam :oops: :? Persze akkor már nem szoptam azért, csak az érzés.....

Ági!
Szerintem a stopos torták iszonyat drágák lettek! Mi tavaly a Jeneiben vettünk olyan Thomasos ostyásat, bármilyen kerek tortára rárakják, talán 900 Ft-ért, volt tavaly verdákos is, de időben menj ki, mert 2-3 darab ostyájuk volt, de ha van idő rá, hozatnak. És nagyon fini tortáik vannak!
Tök bírom, hogy Dorka ilyen autós.... :) Sok sikert a babásodáshoz!
A melóhelyed reagálásából nem túl sokat szűrtél le akkor...
Kar.ajándékokkal ügyi vagy!

Zsanka!
Regisztráltam egy oldalon, majd mindjárt előkeresem... de most megyek Somáért, majd v.mikor du. leírom, hogy kell!
Írdd ám meg, ha látszott v.mi az uh-n a lába között!Még mindig Pazár a dokid?

Sietek is!

lola77

Zsanka!
Először is kicsinyítsd le a képet 1 Mb alá. Utána itt regisztrálni kell:

http://www.frameshow.com/

Aztán oldal tetején Frame Gallery, ott ki tudod választani hogy Family, Classic, Baby,évszakok... stb. A képre ráállsz--Create E-card--Tallózás (kiválasztod a fényképet)--Upload photo--ok (ezután beigazíthatod a keretbe)--3. Send E-card itt megadsz egy email címet (én mást adtam,mint amit a regisztrációnál adtam)-- oda elküldi, ott jobb klikk kép mentése más néven.Ennyi.

Ilyen volt:

Kép

Ilyen lett:

Kép

lola77

Sziasztok!

Cseriviola

Szülinapok...
A lányok karórát szeretnének, meg lovat, meg barbit, meg lego-t
szóval van miből válogatni.
Az órát biztos megkapják most, de a többit majd beosztom karácsonyra is :)
Családi képeket majd akkor tudok felrakni ha apa itthon lesz, és készülnek majd képek :roll:

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok!

Látom, hogy többen is vásároltok a tesz-veszről, főleg ruhákat, mert hát ugye hihetetlen drága mindenhol :twisted:
Én játékokat szoktam ott venni. Ruhát eddig csak ujjat vettünk, de hétfőn bementünk az ofotért közelében lévő turiba, és vettünk nagyon sok meleg ruhát Áronnak. Plüss rugikat, karácsonyosat is :D meg kiscipőt. A rugik darabja 690 ft, a cipőcske 390. Nagyon szép állapotban vannak. Majd teszek fel képet, csak még ki kell mosni... Rengeteg dolog van ott :D

Végre találtunk egy normális szállást szilveszterre. Faházak már szinte mind ki vannak adva, ami meg nem, az 80ezer....bár négy-öt napra...
Anna Mária Villa Hotel, Balatonfüred. Családi szálloda, nagyon szép. Három nap, két éjszaka egy apartmanban, félpanziós ellátással, jakuzzi, élménymedence, mindenféle szauna, meg gőzkamra 60ezer forint.
Remélem jó lesz...ami legfőképpen Áronon múlik, merthát elég hisztis fajta :lol:

Gabi,

láttam, hogy mit szeretnének a lányok karácsonyra, és eszembe jutott, hogy most rendeltem egy csajtól a tesz-veszen(már több mindent rendeltem tőle) egy lovardás barbiet. (baba +lovarda felszerelés+kiskutya)Teljesen új, dobozában, nagyon szép. 3900 ft-ért.
Ha érdekel, küldök róla képet, meg megkérdezem tőle, hogy van-e még. Általában mindenből van mindig neki.

Olyan jó, hogy már mindenhol karácsonyi a hangulat :D
A boltokban is már kint vannak a díszek, a fák...

Szép napot mindenkinek,

Szilvia

Kép
Kép

KépKép
szilvia1981

Sziasztok!

Gratulálok az ujdonsült babákhoz! Sok egészséget és rengeteg tejcit kivánok!!

Szilvia 1981!
Mi ebben a szállodában nyaraltunk nyáron és nagyon szupi volt minden!
Ott van a balcsipartol 50 m-re!
Teljesen bababarát a szálloda, mindent adnak ami a kicsiknek kell! A kiságyak is nagyon jok!
Mondjuk azt nem tudom télen mennyi baba van, de most nyáron tele volt babás családokkal. Már pár hetes babák is voltak.
Biztos jol fogjátok érezni magatokat!

Velünk minden rendben van. Dóri nagyon szereti már az ovodát! Csak az ebéddel vagyunk gondban. Ott csak pár falatot eszik, itthon már nem is kér ebédet ( de nem is akarom rászoktatni!!!), de ennek ellenére szeptember óta 1 kg hizott! Biztos eszik azért ott is csak lassan.

Mindenkinek szép napsütéses őszi napot kívánok!
Sziasztok!
Móni

Kép
Kép
moncsi76

Sziasztok!

Szilvi81: Na, látom sikerült találni helyet szilveszterre! szuper! Úgy tudom ezt a házat idén újították fel, biztos klassz lesz. Plusz még a Balaton is! Asszem mi is a nagy tónál szilveszterezünk...

Emesedórabenceanyu: Dórit és Tamarát össze lehetne kötni, úgy hasonlítanak temperamentumban egymáshoz! :lol: Valami volt tavaly nyáron a levegőben... :D

Tgabi: egyedül 3 gyerekkel.... Húúúú, neked Nobel díjat kéne adni. Hogy bírod? (Macskusz?)

Karácsonyra tavaly naptárat készítettünk a gyerekekről a nagyszülőknek-dédiknek, asszem idén is ezzel nyomulunk. Úgy örültek neki, és egész évben használják.

Tegnap voltunk a szőlősi oviban baba-mama klubban. Én még sose láttam a helyi ovit, de valami édes kis hely! Családias, laza, és mindenki folyamatosan mosolyog! Eddig csak a Kodály ovit ismertem (őket is imádom!).

Csáó, V.erika
v.erika

Ja még Anikó: Sajnálom, hogy így megjártad a dokiddal (aki mellesleg az én dokim is VOLT). Sajnos azt kell mondanom nem csodálkozom, én is csalódtam benne, de Lolának például bejön, ez tényleg olyan dolog, hogy ki kiben bízik, nem vagyunk egyformák. Már én se járok hozzá...
Ja, és nagyon édes kis mazsola Matyi!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:lol:
v.erika

Sziasztok!

Most nem tudok hosszan írni, eléggé kivagyok. Most olvastam az apukája oldalán az iwiwen, hogy 3.-án meghalt a kis Botond (akiről pár napja itt szó volt). Hihetetlen. Fájdalmas. Szomorú. Síratom így ismeretlenül is....

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ó ISTENEM, NEEEEEEEEEEEEEE! Mindennap gondoltam Rájuk...
Angyalka lett a kicsi Fiú!!! :(
Részvétem a családnak, hogy lehet ezt túlélni?????
Megyek a www.gyertyagyujtás oldalra is majd!

lola77

Szilvi1981!

Mi Balatonföldváron voltunk az Anna-Mária Villa Hotelben nem Balatonfüreden!
Bár lehet Te irtad rosszul, vagy lehet 2 ilyen nevű holtel van a balcsin.
Ha gondolod küldhetek majd pár képet a szoba belsejéről! Mi nem a főépületben voltunk hanem a melléképületben. Ott jó csend volt, nem hallatszott át az étterem zaja! Kb 50 méterre van a főépülettől!
Megyek!

Sajnálom a kis Botondot! Bár Én direkt nem olvasok szomorú gyerektörténeteket! Sajnos láttam egy pár nagyon beteg gyereket a munkahelyemen.

Sziasztok!

Kép
Kép
moncsi76

Én is nagyon sajnálom a kis Botondot! Amíg publikus volt, mindennap olvastam a naplójukat. Borzasztó lehet egy gyermeket elveszíteni. Remélem én ezt soha nem tudom meg. Elég volt a szüleimmel ezt végigélni.
Estére nagyon padló hangulatba kerültem. Sírógörcs jött rám! Így már nagyon rég bőgtem.
Na megyek is lehiggadni!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok

Hoztam az ígért baba képeket,remélem sikerültek is.
A szüléstörténetet megpróbálom jövő hétre megírni.

A 3 szülésem közül ez volt a leg hosszabb és a legfájdalmasabb is. Sajnos utólag derült ki,h Liza baba nagyon nem akart még megszületni. Végig a fejünk felett lebegett a császár. De végül nagy nehezen sikerült természetes úton szülnünk.
De majd erről bővebben a szüléstörténetben.

Én megvagyok,Liza baba pedig pont ugy viselkedik,mint a pocakomban.Délelött alszik, délután is nyugis,nézegelődik.
Éjjel viszont nagyon aktív,sokat van fennt.
Megpróbálok mihamarabb visszakapcsolódni! Kicsit nekem is uj még hogy most már 3 gyermekem van.
Bele kell rázodnom.

Mi már hajat is vágtunk a kórházban,mert olyan hosszu volt a haja elől is,meg hátul is :lol:

Liza baba első percei
Kép

Liza baba fürdés után
Kép

Liza baba otthon
Kép

Liza baba a kórházban
Kép

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Sziasztok!

Szegény pici kis Boti! :cry:
Remélem most egy boldog helyen van...nagyon nagyon nehéz lehet most a családjának.
Kicsit át tudom élni, sajnos nekem is meghalt a bátyám 17 évesen..

Nehéz ezek után másról írni...

Moncsi,
igen, elírtam :oops:
Légyszi külddj képeket, majd privibe elküldöm a mail címemet.
Előre is köszönöm!

Ancsa,
annyira édes kislány Liza! Gyönyörű :D Mégegy menyasszony jelölt Ár. onomnak :wink:
Alig várom a születés történeted! Azért ne legyen rövid...úgy szeretem olvasni az ilyen sztorikat. :)

V.Erika,

úgy irigyellek, hogy Vszőlősön laktok: Szinte az egész gyerekkoromat ott töltöttem, a mamáméknál. Sajnos már Tatabányán lakik a mamám...
Az oviban volt szakács :lol:

Lola, van egy másik tök jó fotó készítő progi:
www.fotoflexer.com
NAgyon jó képeket lehet csinálni. Pl ördögszarvat, vagy angyalkaszárnyat a képre tenni, vagy nagyon izmos férfi testhez másik arcot tenni, és itt is vannak keretek.

További szép napot!

Sziasztok

KépKép
szilvia1981

Sziasztok!

A kis Botondról csak annyit, hogy tényleg könnyebb lenne, ha az ember nem hallana, tudna ilyesmiről, de engem nem csak a kíváncsiság hajtott, mikor Á-tól Cettig elolvastam a blogjukat. Együttérzés, empátia, mazochizmus, a fene sem tudja. Amúgy is nagyon érzékeny vagyok, anyaként még jobban kijöttek belőlem ezek az érzések. Sajnálom őt és a fotóit látva, olyan, mintha ismertem is volna kicsit. Nem tudom, hogy lehet ezt épp ésszel a szülőknek végigcsinálni. Én nem tudom, hogy tudnám e....

Ezzel a pár sorral búcsúznék itt tőle, aztán ha gondoljátok, ne írjunk többet a kis angyalról, bennem is szomorúságot kelt (hogy lehet, hogy egy hét hónapos gyerek leukémiában és agydaganatban szenved?????).

"Ha létezik szobrom ebben a világban, úgy a fiam az" Maya Angelon

"A gyermek születésének pillanatában egy anya is megszületik" Shree Rajneesh A gyermek halálakor az anya is meghal.... :(

"Minden gyermek művész. A probléma az, hogy miként maradhat művész, ha már felnőtt" Pablo Picasso.

Botika már nem fog felnőni, nem lesznek gyermekei, nem ehet a mc'donaldsban, nem jár iskolába és nem gyűjt fekete pontot, de az illata, a mosolya, az érintése mindig az anyukája és az apukája szívében marad.... Nyugodj békében kis Botond!!!

...

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ancsa:
Gyönyörű Liza. Igazi hajasbaba. Szegény... megszenvedtél vele. Ezek szerint beindította a szülést? Miért??? A lényeg, hogy túl vagytok rajta....

Moncsi: hol dolgoztál pontosan?

Velünk minden ok. Emese már kevésbé köhög, de most egyet-kettőt vakkant Dóra. Remélem nem lesz komolyabb. Elvileg jövő héten vinném őket oltásra. Dórit a prevenar-ra, Bencét a három hósra és a prevenar-ra.

Kellett ma vennem új billentyűzetet, Dóri valamit megbütykölt a zsinórján és nem érintkezett :( Mondom, hogy veszedelem ez a nő. Nem irigyellek Erika Tamara miatt.... Hát én sem unatkozom. Ma eljutottam fodrászhoz, másfél óra (festettek is), de anyu már hívott, hol vagyok, siessek, mert hulla már :) Azt mondta, nem irigyel...

Emese nagyon ügyes a suliban. Tegnap megkerestem a tanítónénit, dicsérte. Minden megy neki, csak az írás külalakján kell javítani. De hát balkezes...

Megint írtak dolit, matek-magyar. Mindkettő 5-ös lenne, ha jegyet kapnának rá, így kíválóan megfelelt. Magatartása és szorgalma is... Okos édes gyerekem :)

Bence áldott jó babus. Éjjel még mindig csak egyszer kel fel, inkább hajnalban, aztán reggelig szunya. Imád cicizni, sokkal jobban, mint a lányok, látszik, hogy pasiból van :)

Apa sokat dolgozik, de alig várja, hogy hazaérjen a törpökhöz. Dóri nagyon oda van érte. Képzeljétek, ha meghallja kint a lift hangját, már mondja "apa". Mindig azt hiszi, hogy ő jön.... Persze apa behal tőle...

Még nem vettem more milket, kicsit elbizonytalanított az egyik patikában a nő, azt mondta, annyit nem ér, amennyibe kerül ??

Na megyek, csatatér lett mindkét szoba, amíg tanultam Emesével. Mindjárt jön apa, kiteregetek és elpakolok, mert így be sem tud lépni...

Na sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Gyerekek!

Tegnap Nálunk majdnem hatalmas tragédia történt!Soma majdnem a kezeim közt fulladt meg!
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Tegnap ott akart aludni az oviban, így du. fél4kor tartottunk hazafelé(Noéval, babakocsival), az egyik kisboltban kért 6 teknősbékás gumicukrot, amit már korábban is evett. Már megevett 4-et, mikor séta közben kirántotta a kezemből a kezét és a torkához kapott! Nem kapott levegőt, hörgött!!!!! Beszorult a légcsővébe a kábé 10 forintos nagyságú teknősbéka gumicukor egészben!!!!!!!!!!!!
Nem estem pánikba először, megütöttem a hátát nem túl erősen ugye, de nem pottyant ki!
A gyerek egyre inkább küzdött, kapálódzott, levegő után kapkodott, iszonyatos hangott adott ki a torkán.... ahogy próbált levegőt venni!
Próbáltam fejre állítani, de "elhagyta" magát, nem bírtam el!!! Közben odaért egy 65 év körüli néni, Ő is mondta, hogy fordítsam fel!Gyorsan levettem a mellényét, mert csúszós anyagból volt, odavonszoltam egy padhoz (tőlünk kábé 1,5 méterre volt!), közben olyan erős böfögés-szerű hangot is adott, de még mindig nem jött ki, ekkor már üvöltöttem Neki!Szerintem itt már pánikba estem, mert elég sok idő eltelt. Közben egy másik 60 év körüli nagymama, aki babakocsival volt, már hívta a mentőt, de nem tudta, hogy hol vagyunk, közben én kiabáltam neki, Soma leverte a szemüvegemet, próbáltam hasaltatni a padra, úgy ütöttem a hátát, de nem mertem erősen, nehogy lejjebb csússzon!!!! Szerintem jó pár perc eltelt! De nem lilult a feje még, közben kiabált az idősebbik néninek, hogy figyeljen a kicsire (Noé nem aludt a babakocsibanpont!)
Egyszercsak mondja Soma hogy már jobban vagyok, nagyon ijedt hangon és mutatta az EGÉSZBEN LÉVŐ teknősbékát a földön, hogy kijött! Még mindig bokákolt, mondtam hányjon oda nyugodtan...
Ekkor olyan remegés jött rám, alig álltam meg a lábaimon, öleltem Őt, szegény azt hajtogatta, hogy nem direkt csinálta!!!! A babakocsis néni megdícsérte, mondta Nekem, nehogy megdorgáljam ezért!
A röhej hogy voltak ott többen, senki nem jött oda segíteni, csak ez a két idősebb néni, de ők sem mertek 1 méternél közelebb jönni... még jó, hogy az egyiknél legalább volt telefon. Nekem nem volt időm arra, hogy elővegyem és hívjam, annyira szerettem volna segíteni Somának, de egyszerűen tehetetlen voltam, ő meg szó szerint küzdött az Életéért!
Közben lepergett előttem, hogy tudom hogy kell újraéleszteni,ha elveszti az eszméletét, de ha egyszer el van zárva a légútja, hiába fújkodom a szájába a levegőt, amíg kiér a mentő! (De hogy Noéval mit csináltam volna, az csak utána jutott eszembe...)

Nem ugrabugrált miközben ette a cukrot, nem rohangált, sétált mellettem!!! Vagy mondani akart valamit és vette a levegőt, vagy ahogy fújt a szél és rosszul vett levegőt, nem tudom hogy ment a légcsövébe, csak tanulságul írtam le, hogy tényleg 1 PILLNAT alatt megvan a baj!
Nagy nehezen hazaértünk, még 1 órán keresztül volt kaparós köhögési ingere, gondolom ahogy kitágult a légcsöve, ingerelve volt sokáig! Lefeküdt, mondta, hogy nagyon elfáradt... én meg egész estig figyeltem, el sem mozdultam mellőle...
Kisírni este tudtam csak magam, mert Soma előtt nem akartam, pedig közvetlen utána sírógörcs fojtogatta a torkomat, de visszatartottam Őmiatta!
Most ahogy leírtam, már megint remegek!

Ancsa!
Gyönyörű a kislányotok, szép formás, így a képről nem tűnik megviseltnek. Még jó, hogy minden jól alakult végül a szülésnél!
Várjuk a szüléstörténeted, ja és a névváltozás történetére is kíváncsi vagyok!

lola77

... kiabáltam az idős néninek, hogy figyeljen Noéra... (nem Soma kiabált persze)
egyébként én egész végig azthittem egy darab cukor szorult be, mikor a végén megláttam hogy egészben.....!!!!

lola77

Sziasztok!

Úristen Lola!
Ezt még olvasni is szörnyű volt!!! Szerencse, hogy sikerült azt a rohadt békát "kiszedni" Somából. Ez a gumicukor amúgy sem egy szerencsés édesség...még néha nekem is lecsúszik, meg nehéz is összerágni. Szegény Soma. Nagyon megijedhetett. Még jó hogy nem estél pánikba! És a kis Noé? Sírt? És a mentősök megvizsgálták azért?
Ezek után biztos nem veszek Áronnak ebből a gumicukorból, max a kis macikból...
Ügyes voltál, hogy így megoldottad a helyzetet!
Remélem sikerül megnyugodnod mostmár.

Sziasztok,
Szilvia

KépKép
szilvia1981

Jézusom Lola!

Nagyon sajnálom, hogy ilyet kellett átélnetek! Remélem hamar feledésbe merül a dolog, az mindenesetre emlékezetetekbe vésődik, hogy ilyen gumicukrot nem kap Soma többet. De gondolom már Ő sem kérné, hisz benne marad, hogy mi lehet belőle.
Sokszor az ember nem is gondolja végig, hogy milyen dolgok tudnak galibát okozni.

Én is tegnap előtt este jártam úgy, hogy Danit megvacsoráztattam. Végeztünk, beküldtem játszani. Elkezdtem pirítani a rizst. Majd jön ki. Szegénykém végig lehányta magát, visszajött a vacsora. Én automatikusan rá gondolva, vittem mosdatni átöltözni. A rizs meg a tűzhelyen maradt az olajban.
Mivel öltözködés közben szökni akart én becsuktam a szobája ajtaját és mikor végeztünk és kinyitottam óriási fehér füst terjengett a lakásban. Gyereket gyorsan betettem a kiságyába, ajtót becsuktam. Nem tudtam, hogy mekkora baj lehet a konyhába, így jobbnak láttam, hogy otthagyjam a szobájában.
Hála istennek MÉG nem égett a rizs, csak iszonyatosan füstölt. 1 órán keresztül minden ablak, ami létezik nyitva. Ebben a füstben még az asztmám is előjött, plussz a sírógörcs is rámjött. Mérges voltam magamra, hogy hogy lehettem ilyen figyelmetlen és végiggondoltam, hogy komolyabb is lehetett volna. 7 éve tevékenykedem a konyhába, de ilyen még nem fordult elő eddig. Ezután még jobban figyelek majd!

Ancsa!

Nagyon édes Liza! Várom már nagyon hogy írj szüléstörténetet! De gondolom még ki kell alakítani valami 3 gyerekes napirendet számotokra. Biztos a 2 nagyobb is próbál segíteni amit tud.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Szilvia1981!
Nem jöttek ki végül a mentők, mert a hölgy aki közben velük beszélt, észrevette, hogy megoldódott, 2-szer is megkérdezték hogy minden rendben-e és csak utána tette le a telefont!
Amúgy Soma arca a hajáig tiszta nyál volt, szerintem az emberi szervezet irtó okos, gondolom azért termelt hirtelen annyi nyálat, hogy azzal is könnyebben kicsúszik... vagy nem tudom, azóta annyi minden eszembe jut, főleg az, hogy hogy nem bírtam felemelni.... Jó, kábé 22 kiló, de totál elhagyta magát, nem tudott figyelni arra, hogy engedje magát megemelni!
Igen, amúgy mondta, hogy soha többet nem eszik cukrot-gumicukrot, ez örök emlék marad Neki, meg nekünk is!

Akartam még írni, hogy látszik a képeken, hogy milyen hatalmas Áron!

Gabi!
Jártam már én is így, húúú sokszor kifut a tészta, víz, leves... de olajjal még nem jártam így, azt mindig lehúzom a tűzről... nagy szerencse, hogy még időben kiértél és nem kapott lángra!Gondolom, hogy nagyon megijedtél!Meg ilyenkor a felelősségérzet is tök előjön az emberből, hogy ugye magán kívül még 2 emberélet forog kockán! :x

Na megyek befejezem a gombapörköltet!

lola77

Fúúú, Lola nagyon klasszul megoldottad a dolgot! Hihetetlen ilyenkor milyen energiák szabadulnak fel egy anyában! Én a gumicukorról nem is gondoltam,hogy ilyen bajt tud okozni. A rágótól vagyok parás, ha valaki rágózik és közben szaladgál, olyan sokszor hallani, hogy bejuthat a légcsőbe. Úgy látszik a gumibéka is... Eddig sem rajongtam érte, de ezek után.... :twisted:
Szomorú, hogy a két néni kivételével senki nem segített :cry:

Na én meg a zuzalevest felejtettem egyszer a tűzhelyen és frankón lementünk sétálni. Még szerencse, hogy útközben eszembe jutott. Mire hazaértünk füstölt az egész konyha. HOgy milyen büdös tud lenni az odaégett zuza!!!! FÚÚÚÚJ!!! :lol:

Ancsa mesélj! :)
v.erika

Sziasztok!
Lola!
nagyon ügyes voltál, én ahogy olvastam elfogott a remegés.

Ancsa!
Nagyon szép hajasbaba Liza baba!!!

Cseriviola!
Rohan az idő 48 órából állna a nap nekem az sem lenne elég.Anyu rengeteget segít de még igy is.

Velünk minden rendben Apa a héten itthon volt apaszabin de holnap mennie kell . Én kifele igaz nem mutatom de tiszta dili vagyok. Nem könnyü pedig nagyon jó baba Liza mert éjjel 6-7 órát alszik vissza altatás változó. Apa sokat segít.
Ne haragudjatok hogy többet nem írok és sajna nem olvastam végig mindent.

Sír a Liza
Sziasztok
Timi

Kép
xytimi

Sziasztok lányok!

Lola! Borzasztó amit írtál! Konkrétan én is remegek most, és hidd el, én sm tudtam volna jobban csinálni! NAgyon ügyes kisfiad van, szegény nagyon-nagyon megijedhetett, nem csodálom, hogy elfáradt! Én egy pánikolós fajta vagyok, minden ilyen helyzetben ütögetni kezdem a gyerek hátát, pedig tudom, hogy pont azt nem szabad! :? Egy nyavalyás gumicukor.. nem térek magamhoz. Holnaptól ez is kilőve a vásárlási listánkról! Fantasztikusan ügyes voltál!
Még annyit szerettem volna mondani neked, hogy baromi édesek, és szépek a fiaid!

ZSanka! Én gratulálok a pocaklakóhoz! Kicsit irigyellek is! :oops: :lol:

Ancsa! csodálatos szép a kislányod! Írj majd, hogy sikerült a szülés! kíváncsi vagyok, bevált-e a doki, vagy inkább elküldesz érte a fenébe! :?

Karácsonyi hangulat! Igen már nálam is alakul, bár párom nem győzi mondani, hogy higganjak még le! Már vettem egy Élve fogd el társast, és a két új Anna, Peti és Gergő könyvet. Az utolsókat hoztam el belőlük a TAtai Tesco-ból, úgyhogy baromi boldog voltam! Ákosom verdamániás lett, Csabám meg naponta változtatja a listára kerülő játékok sorát. Már nem bírom követni. Már azon vagyok, jövőre semmit nerm kérdezek, azt kap, ami lesz, és kész! :lol:

Még akartam másnak is írni, de előre kéne lapozni, így nem szöszmötölök tovább! Legyen szép meleg novemberi napotok!

Puszi: Rozika!

KépKép
Kép
siprozi

Sziasztok!

Most csak gyorsan, Emesével leckézünk, közben főzök, apa nemsoká megy Emesével a madagaszkárra a moziba, addig el akarok készülni. Voltunk ma a plázában:

ezen a hétvégén minden termékre 20% kedvezmény a C&A-ban. Body kevés van, de vannak nagyon jó dolgok. Vettem egy aranyos polár pulcsit Bencének 790-ért, vettem előre egy 74-es bélelt gatyát. 2990-ről volt 1490 és még ebből jött le a 20% kedvezmény....

Lola: már személyesen megbeszéltük, durva volt ez Somával. De ma láttam apájával a plázában, tök jó színben volt :) Örültem!!

Na megyek, spenót lesz krumplival sült virslivel.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

szilvia1981

Igen légyszi kérdezd meg nekem, előre is köszönöm!

V.erika

Még nem vagyok pofi, sajnos... :(

Fáradt vagyok és elkeseredett, amikor nem tudok neki segíteni, hogy ne fájjon a pocija.

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Próba vonalzóra :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

S I K E R Ü L T!!!!

Kb. egy éve próbálkozom! Köszi Tgabi a tippet (picibaba.hu).

Az espumisan csepp nem vált be? Vagy esetleg olvastam másik topikban a melegítős párnát a pocira. Láttam is orvosi műszer boltban.

Megyek, mert vasalok.

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Lányok!
Köszi a gratulációt, de szerintem nem rajtam múlott, ez idegesít is, így hát utánaolvastam és legtöbb helyen azt írják, hogy lehet/kell ütni a hátát.
Anyum szerint nem a légcsövében volt, hanem a nyelőcsövében, csak az elnyomta a légcső útját, azért fuldoklott, és hogy nyugodtan lenyúlhattam volna neki határozottan!

Emesedorabenceanyu!
Igen mondta a férjem, hogy ott voltatok, mondtam is Neki, biztos a CundA-ba mentetek, így telitalálat volt! Ők a délelőtti Madagaszkárra mentek, nagyon tetszett Nekik!
Igen Soma már szinte el is felejtette, azóta nem kér semmit, hogy vigyek az oviba, cukrot kerüli, remélem így is marad.
Jó lett a vonalzód!

V.erika!
Akartam kérdezni Tőled, hogy hol melózol/tál, utazási irodában?Írtad hogy idegenforgalmis vagy...

Szilvia1981!
Na de jó,hogy van helyetek szilveszterre, reméljük nyugisan telik, tényleg.
Szörnyű hogy elvesztetted a testvéredet, ha publikus, csak akkor válaszolj,(nem akarok sebeget szaggatni...) hogy betegségben, vagy balesetben vesztettétek el?

Tgabi!
Hasfájós a picur?A Gripe Water, esetleg, meg vannak masszázstechnikák itt a neten képpel, de nem tudom, hol.... Kitartás, ez kegyetlen időszak, szegény pici Gábor... iszod a Lactoherbet, van baba,akinek attól fáj, édeskömény van benne asszem...

Rozi!
Köszi a dícséretet. Én is ott tartok, hogy variál az ajándékokkal Soma, de hát ugye szülinap nálunk is, szóval van igény... gondolom Nálatok is ugyanemiatt! :?

lola77

sziasztok!

Tgabi!
Nekem Áron nagyon hasfájós volt, és a mecsekteától még rosszabb lett...használtuk az epumisan cseppet, de semmit nem javult, csak szerette az ízét :D Rájöttem, hogy ha nem iszok semmi tejterméket, és nem is eszem, akkor sokkal kevesebbet sír emiatt. Nekünk ez helyre is hozta a bajt. Remélem hamar elmúlik Nálatok, tudom milyen nehéz. Melegítős párnát én is hallottam, amit Szilvi írt, egy próbát megér. (nekem nem hagyta Áron, hogy masszírozzam, vagy tornáztassam..)
Megkérdezem a barbiet, ha lesz válasz, írok.

Lola,
igen, én is örülök hogy van végre helyünk szilveszterre :D Majd teszek fel képeket. (kicsit még odébb van)
A Testvéremről mostmár könnyebben beszélek, mert rég volt. Nem akarok részletekbe menni, és senkinek rosszkedvet csinálni, így csak annyi, hogy felakasztotta magát. Ezt még leírni is szörnyű... :roll:
Remélem egyszer lesz rá lehetőség, hogy elbeszélgessek vele erről :evil:

Most megyek, Áron reklamál...
Sziasztok!
Szilvia

KépKép
szilvia1981

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?