Új privát üzeneted érkezett!

Noni
Szerintem szuper ötlet a havonkénti videó! És nagyon- nagy köszönet érte,hogy megszerkeszted!! Küldtem képet.
holka

Sziasztok!

Aranyosak vagytok, hogy hiányoltatok :) !!

Szeder!
Hőhullámom nekem is van, meg úgy izzadok, mint kamaszkoromban. Volt a Nagylányomnál is, remélem, most is elmúlik hamarosan.

Holka!
Az én Lányaim is felváltva alszanak, azzal vígasztalom magam, remélem, öregkoromban meg majd felváltva hívogatnak, hogy hogy érzem magam :)

Mindenki babája gyönyörűűű!

Teszek fotót én is Lilikéről, bár ő nem olyan fotogén :) egyelőre. Amúgy eddig azért is nem jöttem, mert nagyon magam alatt voltam amiatt, hogy ilyen picike lett, és magamat okolom, mert vmit biztos én csináltam rosszul...

Kép Egynapos

Kép Egy hónapos

Kép
Kép
sarkantyúka

Doncek és Gyuszika igazi édes kis pasis babák vagytok!!
bagzi: a te 2 fiad együtt pedig tüneményes!!!
holka

sarkantyúú!
Istenem de édes ez a Lili baba :) Nekem annyira tetszik, olyan , mint egy játékbaba :)

szeder74

Holka: köszi :)

Sarkantyúka: Ne mondj már ilyet hogy nem fotogén :) Nagyon édes kis pici lány :) :) De megpuszilgatnám :)

Kép

Kép
starlark

sziasztok!
asszem szeder írta, h. mindig figyeli, h. vesz-e levegőt, hát én dettó elég erősen, ha nem a kiságyban van....pl. babakocsi, mert hason imád lenni..ez van..
a mostani parám az, h. túl sokat cibálom...pl ma elszaladtam mammutba negyed órát voltunk bent, mert muszáj volt, és ugye otthonról kocsiba be, autósülésbe be, ott ki a mózesbe....már majdnem bealudt, de szegényt vissza az autósülésbe...szóval ez a herce hurca...próbálom nem cibálni...de még e miatt is néha lelkifurim van....de muszáj kimozdulnom!!!!plázázni nem fogok még vele...ez most egyszeri alkalom volt, de akárhová megyek..sétálni....ott is ez a módszer.......ti h. oldjátok meg?????

Kép
winona

babák nagyon cukik, sarkantyúka!már mér ne lenne fotogén, nagyon édes!

Kép
winona

jah és vicces de a hat hét elteltével, ugye azt mondják h. az nagy változás...hát nekem többet kel éjjel, mint eddig :D na jó nem vészes egyáltalán, de érdekes.....eddig hat-hét órákat aludt....mostmeg három-négyet.....remélem visszaáll a dolog.....
meg kicsit nyüszisebb talán....
aki tápszerrel pótol:hannan tudjátok h. mennyit adjatok neki?mert nekem mindent megenne....azaz nem merek neki sokat adni.....egyszerre max. 130 tejcivel együtt......és hatszor eszik egy nap.....na jó nem mindig pótlom fel 130-ig...vélemények??holka? :)
bocs kicsit sok voltam.....

Kép
winona

sziasztok!

En is reg jelentkeztem, atkapcsoltam olvaso uzemmodba.

MArti remelem minden rendben lesz veled, gyogyulast kivanok!

Lanta drukk a ferjednek, hogy hamar tulessen a muteten, es neked is, hogy tartani tudd a frontot.

CSodasak a babak, akkorat nottek, hogy az valami fantasztikus.

Noni koszi hogy vallalod a szerkesztest, ugyes vagy. Kuldtem a kepeket.

Rolunk, az etkezesek 90% tap ennek koszonhetoen rohamosan noni kezdett a mi kis csillagunk most 7 hetes es 5200 gramm, 3100al hoztuk haza. Sajnos ugy alakult az eletunk, hogy szopi keves van, tejcsi elapadoban :?
JAh es mar megkostoltuk az almat, nagyon szereti Rekam, sot ma mar egy kekszet is turmixoltam hozza mezzel, ugy ette, mint egy igazi gyerek, ha nem adtam neki eleg gyorsan reklamalt, mindenki dobbenten figyelte, hogy 7 hetesen mit muvel :D

Abigel jol van puszilnak apukajaval mindenkit. Keretik sokat drukkolni apukanak, hogy sikeruljon a rezidens vizsgaja, mert akkor anyagilag sinre kerulhet az eletu, kaphat Boti munkat orvoskent.
Abigel szepen no, mosolyog es neha eszakai setara kenyszeriti apukajat. Mikor mar addig sir mig nem lehet vele mit kezdeni, apuka oltozteti es irany a varos. megnyugszik es elegedetten mosolyog legyen az ejjel 12 vagy epp 3. Hozok majd uj kepeket roluk.

Vegezetul teszek kepet Rekamrol:
Az ebredes melabus pillanata Kép

Kép Kép

szisziKép
sziszi7

.....szóval ott tartottam, hogy........

Annácskám felébredt. Majd megjöttek anyósék. Drága anyósom mostanság teljesen kiakaszt. Sajna elég gyakran jönnek, mióta megszületett Pannikám, ami önmagában nem lenne olyan nagy gond, de amit Annával művel, az kriminális!!! Minden nyekkenésre odapattan és felcibálja, majd pár perc múlva látványosan szenved, mert nem bírja az izületes keze. :roll: Egész nap a pihiszék felett állt és piszkálta Annát, majd megkérdezte, hogy miért nyűgös és miért nem alszik??? :evil: Lehet, hogy megsértettem, de megmondtam neki, hogy esélyt sem ad rá neki, hogy elaludjon. Próbáljon már meg ő úgy elaludni, hogy valaki egyfolytában magyaráz és piszkálja, hogy mosolyogjon...! :evil: Majd közölte, hogy ő nem rakná ki a lányát a teraszra aludni ilyen hidegben. A végén már a páromat is felhergelte, hogy én megfázítom az ő pici unokáját!
Tegnap előtt mikor náluk voltunk elhívta a barátnőjét, hogy nézze meg Annát, de mikor odaért, Anna éppen kezdett álomba szenderülni. Ekkor elkezdte rázni a lábát és piszkálta, hogy "Ne aludjál már....! Tessék mosolyogni..!

Bocsi! De ez ma nagyon kiborított! Ki kellett írjam magamból!

Eszike!
Én is így vagyok vele, hogy lassan kezdem kiismerni Annát, hogy mikor miért sírdogál. Persze azért vannak szituk, amikor fogalmam sincsen, hogy mi baja lehet szegénykémnek, de akkor jön egy kis cicizés és általában minden rendben lesz utána. :D

Noni!
Szépen gyarapodik Misike is!!! :D

A.m.!
Gyuszikára lehet még pályázni??? Annát is indítanám a párkeresésen! :D :wink: 1000-el drukkolok a kardiológiai vizsgálatra!!!

Lanta!
Te szegény! :( Nem lehet egyszerű neked! Kitartás!!! A férjednek pedig nagyon szorítok a műtéthez! Gyors felépülést kívánok Neki!!!

Honey!
Nagyon remélem, hogy minden rendben lesz azzal a pocival! Drukk!!! Drukk!!! Drukk!!!

Holka!
Mint fentebb látod: a család nem mindig egyszerűűűű!!! :wink:

Winona!
Ne aggódjál! Ha nem nyűgösebb estére, akkor nem probléma a babócának a jövés-menés. Én abból látom, hogy Annának valami sok volt, hogy este nem egyszerű az elalvás. Általában fürcsi-vacsi-alvás, és ezzel nem is szokott gond lenni. De multkor a fiam szülinapján itt volt a rokonság és egész nap szinte semmit nem aludt Annám, így estére olyan fáradt volt, hogy már attól nem tudott elaludni. (Ma ez anyósnak egyedül is sikerült! Alig bírtam elaltatni szegény kislánykámat!) De amikor mi is sokat megyünk, ahogy Te is írtad (öltözés, autó, vetkőzés, ki-be, stb...) még ilyet nem tapasztaltam. Gondolom az autóban mélyen alszik a ringatózástól! :D

Kép
Kép
konan

Ortopédiára mi dec. 15-re kaptunk időpontot. Az UH-n túl vagyunk, ott minden rendben volt. Holnap megyünk oltásra. Annácska nevében kérem a drukkokat! :lol:

Kép
Kép
konan

Winona
tudod minden babónak más az igénye mennyiségileg. Van aki 70-90-et van aki 160-180 esetleg 200-at eszik.Nem lehet sablont vagy szabályt felállítani. Keverj ki többet és add bátran, ő úgyis tudni fogja mennyit kér.

Konan
háááát...igen, nehéz néha. Én mondjuk általában a nyugis tipushoz tartozom...nem beszélek vissza csak nem fogadom meg a tanácsokat...de mikor a gyerekem lelkét akarják piszkálni akkor ugrok.

Bejci
Bethesda? mi is 2 hónap várakozással kaptunk időpontot ebből már eltelt egy hónap....

Sziszikém
nekem kicsit meredek,hogy Rékánál már hozzátáplálsz.
De légyszi mézet ne adj egy éves kor alatt!!!
Hasonlít ám rád ez az édes kislány!

Sarkantyúka
Lilike nagyon édes és szép formás kis pofija van. Hidd el ő is lesz nagylány!!!
holka

Konan, Holka, részvétem anyós ügyben. Én ilyen szempontból olyan szerencsés vagyok, nagyon aranyos anyósom van!!!!

Sziszi! Szerintem várj még a hozzátáplálással! Még nagyon korán van ehhez. Hogyhogy elapadóban van a tej? Történt valami, ami aggaszt? Egyébként szuperaranyos Réka! Különösen a combihurkák!

Ma Bálint egész nap nyűgös! Veletek is így volt?
blúmi

Sziasztok!

Nálunk bekövetkezett amitől féltem, Doncek elkapta a náthámat :( Úgyhogy ma a kórházi kontroll vérvétel helyett megyünk a gyerekdokihoz.
Éjfélkor mikor végre elaludt még semmi baja se volt hajnali kettőkor meg arra ébredek hogy durván tortyog és alig kap levegőt :(

Blúmi: Délután Donek is nyügi volt, de most nemtudom, hogy azért mert front volt vagy azért mert már kerülgette a nátha.

Kép

Kép
starlark

Hali!

Holka!
Én is nyugis tipus vagyok, és nem kevés kell hozzá, hogy elfogyjon a cérna! De az elmúlt két hétben szinte naponta osztja az észt, és nem szemtől szembe, hanem olyan sunyi módon, hátulról! Egyik nap pl. szinte lehü@éztek, amikor azt mondtam, hogy nem lehet a babának rögtön arany fülbevalót a fülébe rakatni, hanem először orvosi aranyat, majd 1 hónap múlva rendeset. Hát ezen teljesen kiakadtak. Meg a pihiszékre is, mert tönkreteszem vele Anna gerincét.... stb. stb. stb. Tegnap már végső kétségbeesésemben szaladt ki a számon, hogy ő nem hagyja aludni. Persze meg is sértődött. Na mindegy.... szép lassan higgadok.
De most megyek, mert menni kell az oltásra.

Kép
Kép
konan

Sziasztok!

Holka: Igen, Bethesda... no comment! Majd azért elviszem privátban is még 2 hónapos kora körül, a pénz nem érdekel, de a vesetágulat miatt szeretném, ha megnéznék.
Hát, a dédiéktől tényleg nem szép, hogy Emmával húzzák Hencit... mondtad nekik, hogy nem kellene?

Konan: Fúúúú, anyósod monnyon le!!! :evil: :evil: :evil:

Starlark: Szegény Doncek és szegény Te! Sajnálom ezt a nátha dolgot.

Blúmi: Bianka pont az ellenkezője. Ő egész tegnap aludt, viszont este csak nagy nehézségek árán volt hajlandó elaludni, és csak apa meg anya között... :oops:

Sziszi: Úgy tűnik nálatok tényleg más rendszer van. AZért én a normál kajával várnék még! A fotókon nagyon édes a kislányod!!

Sarkantyúka: Ne gondolj ilyen butaságokra. És mi az hogy nem fotogén Lili baba?? Gyönyörű kislányod van!!! És tessék hozni a képeket róla!! Neked pedig lehetne kicsit több önbizalmad, mert tényleg irtóra cukorfalat Lilike! :lol: :lol:

Lányok!
Ha topic talit szeretnénk, akkor ki kellene tűzni 2-3 időpontot november 2. felére, egy helyszínt, és összegyűjteni, hogy kinek melyik időpont lenne jó. Akik nem jelentkeztek be régóta, azoknak küldenénk egy kör e-mailt, hogy legalább a találkozóra el tudjanak jönni. Amelyik időpontra a legtöbben jelentkeznek, az lenne a nyerő. Vélemény?
De már tényleg "illene" csinálni egy talit... én szeretném látni a babákat!!
Vendég

Bejci

Gondolom a helyszín Bp. lenne, csak ki kellene találni, hogy ott hova mennénk. De gondolom, hogy a Pesti csajok, majd megírják hova lehetne menni babával.
Nekem pl. jó lenne a nov.29-e.

Kép
Kép
noni78

Holka: Néha a rokonok olyan buták tudnak lenni, érthetetlen miért húzzák a nagyobbik tesót a picivel. Talán mert elvárt viselkedési forma lenne hogy féltékenykedjen?

Konan: Téged se irigyellek az anyósod miatt, ilyenkor adok hálát hogy az enyém tök normális.

Bejci: Köszi! :) Remélem hamar túl leszünk rajta.

A doki szerint "csak" nátha. Azért aggódtam mert nekem a torkom is fájt 2 napig és most sem 100as teljesen, és éjjel nagyon nyűgös volt sírt csak a hasamon aludt vissza féltem neki is begyulladt.
Porszívózzuk most is + nasivin és tengervizes spray.
Azért vérvételre is elvittük, hogy csak náthás. Az előző előtt kérték ne kapjon 3 napig vasat a mostani előtt erre most közölték hogy nem is nézik a vasat nála mert 1 hónap túl kevés idő csak vérképet csináltatnak. Pfff hogy ne kapjon hülyét tőlük az ember.

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!

Gyorsan írok, mert most meg én nem tudok...

Nektek milyen ma a baba???
Mert nekem ma reggel 8:30 óta fent van Adél... pedig már voltam vele vásárolni is.. és még is.. most 14:14 van.. és még csak itt sírdogál.. és nem alszik.. vettem dentinoxot.. hátha a foga kezd ügyeskedni :) a jó ég tudja.. de ilyen még egyszer sem volt.. hogy reggeltől eddig ne aludjon.. és nagyon álmos.. de nem képes aludni.. csak 5-10 percet.. az meg nem is alvás.. :?
Front lenne?????

Ja a nap csúcspontja: megjött a mensim :( áááá nem hiszem el.. amióta szültem azóta ez a második mensi, ami meglátogatott.. ez is idegesít... hogy miért jön nekem meg... van , akinek meg sem jön, míg szoptat.... én meg.... akár ismét teherbe is tudnék esni.. ha nem vigyáznánk...

szeder74

Sziasztok!

Bocsánat, hogy nem jelentkeztem, de nálunk Hunor non stop fenn van nappal. Kb. 20 percekre kum be, ennyi. Semmi értelmesbe nem tudok belekezdeni. Néha olvasgatlak benneteket. Valami csoda folytán alszik már 40 perce. Negyed 9-től fenn volt ő is.
Megkaptuk a 2 hós oltást, egy hőskatona volt, alig sírt, csak addig, amíg, beszúrta a dokinéni és kivette a tűt. Már 5070 gramm. Sajnos menni kellett vévételre, mert a hemoglobinja alacsony volt, de most gy néz ki rendeződik a dolog.

Szeder, dettó!

Konan, tündér bogár Annácska!

A.m., szívtipró MiniGyuszi!

Sziszi, Réka baba nagyon cuki!A hozzátáplálással én is várnék egy kicsit.....

Sarkanytúka, Lilike egy tünemény, szerintem is fotogén!

Bejci, jó sokat kell várni arra a vizsgálatra. Biztosan írtad már, de nagyon tudtam visszaolvasni, vagy csak elkerülte a figyelmemet, de miért kell menni?

Konan, Holka, együttérzésem anyósügyben. Én már bele sem kezdek, mert nem érnék a végére! :wink:

Na eddig tartott az alvás.... :shock:

Holka, szerinted az normális, hogy egy 2 hónapos csecsemő nem alszik szinte semmit nappal? Max 3 szor 10 perc....

Gyorsan dobok még 1-2 képet!

Kép

Kép

Kukucska....

Kép

Kép

A topictalit jó ötletnek találom, bár korábban is voltak próbálkozások, reméljük, most tényleg összejön! :wink:

Alíz

KépKép
roni0422

Szeder: Doncek mióta hazaértünk úgy 1/2 12 felé azóta alszik. Végre nyugodtan

Roni: Hunor is szép nagy fiú már :) nagyon édes apa hasán :)

Kép

Kép
starlark

roni!
nagyon szép Kisfiad van :) és milyen csókolni való szája van... :)

starlak!
elaludt 3 óra után egy picivel.. be kentem az ínyét a dentinox géllel.. és után olvastam el, hogy 3 hónapos kor előtt nem szabad.... :oops: 8) nem hiszem, hogy baj lehet belőle.. de úgy megnyugodott... és nagyon ízlett neki.. látnod kellett volna.. úgy nyalakodott.. a nyelve össze vissza járt.. örült neki.. megkóstoltam fincsi íze van :wink: de azt hiszem megpróbálok nem adni neki nehogy baj legyen.. a kis gyomrával.. mert lehet azért nem lehet nekik adni.. Holka???!!!! Tudsz erről valamit????
Ahogy elaludt gyorsan össze állítottam a lasange -t úgyhogy legalább vacsoránk az meleg étel lesz..
Úgy sajnálom Donceket :( szegény.. azért így nehezebb még szopizni is.. :oops: 8) Jobbulást a kis édes pofinak! :)

szeder74

Szeder: Gondolod tényleg a foga lehet? Ilyen korán?
(Donek is nyáladzik egy ideje de remélem nem a foga jön még.)
Remélem Adél is pihen most egy hosszabbat, és te is feltöltődsz.

Kép

Kép
starlark

Szeder!

Lehet, hogy a Lidocain miatt nem kaphat hamarabb, nem?
Nekem nyugis ma a lányom,semmi extra!

Honey!

Drukk holnapra, hogy kiderüljön, mi a gond, de reméljük semmi!

Az ortopédián a Flór Ferenc kórházba utalták be Kamillát csípőuh.-ra. Jan.21-re kaptunk időpontot, méghozzá 16.06-ra! :shock: Mi van, ha csak mondjuk 16.08-ra érkezünk oda?

Mensi:hát őszintén remélem, nálam az, nem valami más! Reggel kevés véres folyás,de azóta semmi!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok,

Én is régen írtam, csak olvasgatni volt néha erőm. De sokáig voltak álmatlan éjszakáink. Az elején felborult Jázmin napja, hajnalban alig lehetett elaltatni és én teljesen ki voltam merülve, szinte minden nap ezért amikor ő nappal aludt, én is. Így nagyon hamar elmentek a napok. Mert utána meg hazajött a nagylány és vele is kellett foglalkozni.

Nálunk is volt zöld kaki, most múlt el. Most már nem miden pelusa kakis, viszont az híg, ami jön. ma kétszer úgy kilőtt, hogy a szoba közepére is jutott a ruhámon kívül. :D

Az arca is kiütéses volt egy darabig, meg szájpenésze is van még, azt is kezelgetni kell. És sajnos az etetéssel is gondok vannak. Bár amúgy is hamar rá kellett volna szoktatnom a cumira (én még elszendvednék a kanállal, de a nagypapát nem tudom rávenni), lévén dolgoznom kell és akkor itthon anyuék etetik a lefejt tejből. De hát sajnos azóta nem nagyon eszik ciciből. Ha eszik, az túl sok neki (ömlik a tej) és utána biztosan bukik egy csomót. Viszont így meg állandóan fejnem kell, ami azért a kezemet készíti ki. (Lehet, hogy vennem kell egy elektromos fejőt). Igyekszem mindig totálisan kifejni a tejet, de így is van úgy hogy nem érzem, hogy elég lenne neki, ezért ki is váltottam én is tápszert és 2-3 naponta kap egy kis kiegészítést.

Mi is voltunk már ortopédián (az SZTK-ban Csepelen pont 4 hétre tudtak fogadni) és 6-hetes UH-n is (mi is a Jahn Ferencben voltunk, és pont 6 hétre kaptunk időpontot), mindkettő teljesen jó volt.

Múlt héten 3.8 kg volt. NŐni nem nőtt elvileg, gyakorlatilag valósznűleg a kórházban rosszul mérték és nem is volt 52 cm. Mert hogy az elején még az 50-es ruhák is jók voltak rá (Mercié, ami megvolt még, külön nem vettünk).

Szeder, hőhullámok nekem is vannak

nálunk 5 hetesen kezdett el nevetni, utána gagyogni. De mostanában nagyon sírós. Napközben alig alszik. viszont legalább este 11 után csak 6 órakor kel fel. Sajnos - legalább is ilyen szempontból - sokat van a nagyszülőkkel, és sokat van kézben.

Most rohanok, mert fürdetés van. Képet teszek
Igyekszem gyakrabban jönni én is
Kép Kép
Kép

Kép
Kép
csibe21

Konan!
Aranyos vagy a "pályázattal" kapcsolatban :lol: :lol: :lol: természetesen lehet,bár az az igazság,hogy már itt Vásárhelyen is vannak "versenyzők" a kicsi fiam kegyeiért :lol: :lol: :lol: mi lesz ebből :o :wink: :lol:
Anyós miatt részvétem!

Mindenkinek köszi a drukkokat.Hál Istennek miden ok a szvecskéjével nincs olyan eltérés amigond lenne :D nagyon örültem neki tegnap!Nagy megkönnyebülés.

Szizsi7!
Nekem is hamarnak tűnik a hozzátáplálás...ott a védőnő mit mond erre???a méz meg úgy,mint a tej kifejezetten tiltó listán van 1 éves korukig
A mérleges kép a kedvencem,nagyon édes kicsi lány Réka!

Sarkantyúka!
Gyönyörű kislány Lili!Csakúgy mint a neve.Ha kislányunk lett volna így hívták volna.Ne legyél ilyen kishitű légyci' :wink:

Lanta!
Magyon sajnálom a sok problémát.Mielőbbi feléspülést kívánok a férjednek a műtét után!

Holka!
Sajnálom a dédis beszólásokat.Téynleg kár lenne elrontani ezt a szép testvéri viszonyt!

Roni!
Hunornak micsoda csókos szája és gyönyörű szeme van :D

Csibe!
Jó,hogy jöttél :wink:
Sajnálom a szopi gondokat,de legalább tejcsi van nagyjából elég.
NAgyon szép formás Jázmin :D

Kép
Kép
a.m.

Képzeljétek az én kis mintagyerkőcöm elkezdett elromlani :shock:
Éjjel legalább 2-szer kel fel enni (fél 1.fél 4 és fél 6-kor). Valószínűleg növekedési ugrás van most nála.Téynleg hízik is rendesen. Majdnem 5,5 kg :shock: :shock: :shock:
Úgy vagyok vele,hogy 3 hónapos korában ismét változni fog addig meg már csak 12 nap van..majd csak kibirom valahogy

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Bocsi,hogy nem jöttem,de el vagyok havazva :) Luca baba napközben semmit nem alszik,max. csak akkor ha autóval megyünk valahova,vagy ha kiviszem sétálni :( És ráadásul annyira igénylo,hogy foglalkozzunk vele,hogy nem is nagyon tudok mellette csinálni semmit. Nem kell felvenni,csak beszélni kell hozzá,de úgy hogy ott állok felette :shock: Imádja.... És ő is gagyog nagyon sokat,rengeteget mosolyog,sőt tegnap megtörtént az első hangos nevetés. Éjszaka jó kislány 18.óra körül fürcsi van nálunk aztán kajcsi,és fél hét hét körül ő már alszik is és csak fél öt fél hat között kel fel.Akkor kajcsizik és általában vissza alszik olyan fél hét hétig.Aztán egész nap semmi :) De legalább éjszaka én is tudok pihenni.

Nekem sajna nincs tejcsim,egy nap egyszer tudok neki adni,de van olyan is hogy csak két naponta egyszer :( Úgyhogy Luca ba tápit kap sajna :( Ez miatt ki voltam bukva egy kicsit.

Majd megpróbálok visszaolvasni és reagálni is. Rakok mindjárt képet manókámról.

Noni: Köszi,hogy beraktad Lucát is a videóba :)

A tali szerintem is jó ötlet. Én benne lennék.

Kép
csehi77

Kép Kép Kép

Kép
csehi77

sziasztok!

hat itt a hozzatalpalast mar ket - harom hetes korban el lehet kezdeni, en egy honaposan kezdtem adni neki almalevet egy egy kanalkaval. Ket harom hetesen csak teat adtam.
Mar most egy almat, es egy keksznel tartunk.
Igy mukodott a fiuknal is, ami azt jelentette, hogy 7 honapos korban mar normalis kajat ettek, (november 1-en peldaul toltottkaposztat, es kalacsot, decemberben meg porkoltet).
A.m itt a vedono mondja hogy mit lehet bevezetni. Nalunk most a repa kovetkezne...
A mez :shock: , hat en meg ugy tudtam, hogy a cukor az ami tiltolista es egy eves korig csak es kimondottan akac, vagy harmatmezet szabad adni. Most en kerdezek mezet miert nem szabad?

Az egyik ismeros kisfia mosty kilenc hetes. Mar tehenturot, banant, krumplipiret es csirkehusit eszik, jah es tehentejcsit vegyitve edeskomeny teaval. Ehhez kepest mi le vagyunk maradva.

En tenyleg nem tudtam, hoigy ez korai.... itt ez a szokas. Foleg a tapos babaknal. Jo az akinek van anyateje azoknal az a fo eledel, a taposoknal igyekeznek minel hamarabb normal kajara szoktatni a gyomrocskakat.

Reka pl. imadja az almat, ha nem adom eleg gyorsan morrog, zsortol...

Ti mikor kezditek a hozzataplalast?

szisziKép
sziszi7

Hat CSehi Luca fantasztikus. Gyonyoru kislany, es az a csat a hajaba, hat tunemenyes. Itt van a sogornom, kerdem tippelje meg mekkora Luca baba, erre o , hat olyan 1 eves koruli. Rekahoz kepet, tenyleg olyan nagyos. Sok puszi neki

szisziKép
sziszi7

Sziasztok! :)

Csehi: Luca eszméletlen ezzel a nagy hajjal :) a csatos kép se semmi :) A napközbeni non-stop szórakoztatásért nem irigyellek, de legalább az éjszakák pihentetők.
Szépek vagytok együtt :)
Gyere mikor tudsz egy kis időt szakítani :)

Sziszi: Én 4 hós korban szeretném kezdeni a hozzátáplálást, de az ajánlás az hogy 6 hónapos korig csak anyatej vagy tápszer.
A mézet azért nem ajánlják mert a benne lévő virágpor miatt allergizálhat. /Ezt már hamarosan mindenre mondják.../

Nálunk az éjszaka jól telt Doncek átaludta. Ez a nátha úgy látszik amilyen hirtelen jött úgy megy :)

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!

Én is régen jártam már itt...

Először is Sarkantyúka, gyönyörű a babád, én kifejezetten bolondulok az ici-pici babácskákért! Aztán meg majd megnől idekint, szépen utóléri magát! Szóval szerintem csak büszkén rakosgasd azokat a képeket, igenis fotogén a kiscsaj!!

Hát, ezt az oldalt olvasgattam kicsit vissza. Látom többünknek van hasonló alvásproblémánk...
Roni, mintha az én Danimról írtál volna. Se éjszaka, se nappal nem alszik. Épp tegnap anyukám is megállapította, hogy bizony ahhoz még igen kicsi Dani baba, hogy ennyire keveset aludjon.
Meg is van az eredménye, nagyon sokat sír, sokszor a fáradságtól alig bírja nyitva tartani a szemeit, de ha lerakjuk 20 percen belül éber és óbégat...
Persze ez hozza magával autómatikusan, hogy el is rontjuk, mert ugye még az segít, ha ölben riszáljuk a kis caros popsiját. De meddig lehet ezt így bírni??
Az egyetlen, ahol még jól alszik, a babakocsiban a levegőn. De azért éjszaka meg reggel 6-kor mégsem rakhatom ki a kertbe a gyereket :roll: :roll:

Emiatt nekem sincs időm semmire, mindennel el vagyok maradva.. A mosás meg a vasalás az amit megcsinálok, mert azt ugye muszáj, sajna nem eldobható egyszer-használatos gönceink vannak...

Párom szerint Danika első hónapja "beetetés" volt. Az első 4 hétben tényleg mintagyerkőc volt, de az csak a sárgaság számlájára volt írható...
Esténként, miután én nem érek el sikert az ágyban altatással, apája atatja el ölben. Ő persze nagyon büszkén és örömmel rója a köröket a babával a karján, de mi lesz ha már súlyosabb lesz az édes kis csomag??? Ha meg elalszik, kb. negyed óra múlva újraébred, és kell egy második altató séta apával...
Egyébként az éjszaka eslő felében még csak -csak alszik, általában 1-ig, de utána most az utóbbi napokban óránként, kétóránként ébred. Én meg mint egy hóldkóros. Sokszor nem is emlékszem, hogy mikor is került mellém a Dani az ágyba, szopiztunk utoljára, nem?? Szóval teljes a káosz. Még nem érzem magam annyira kipurcanva, de ha ez így megy még sokáig, akkor hamarosan ki leszek dögölve rendesen. :roll:

Egyébként meg imádnivaló a kis Rosszcsont. Alvás közben, pelenkázás közben és ölben állandóan mosolyog. Már ő is sokat gügyörészik, ennek főleg apukája örül, mert végre ő is tud "beszélgetni" a fiával. :lol: Érdeklődve nézegeti a fali dekorációkat, meg a polcokon lévő tárgyakat. Szóval az alvást leszámítva minden OK vele.

Szopizik szépen, és 1-2 nap kivételével mindig van rendesen tejem. Viszont néha mintha hígabb és kevesebb lenne, ilyennkor rásegítünk egy kicsit, és helyreáll a rend.

Sokat sétálunk, mert ugye legalább olyankor alszik a drága. Szerencsénk is van, a szép idő nekünk kedvez.

Már 4,74 kg, ami a védőnő szerint nagyon szép gyarapodás 1,5 hónap alatt (3,31-el jöttünk haza a kórházból).

Csehi, mázlid van az éjszakával. Irigyellek érte, az nagy dolog, hogy legalább éjjeled van!

Az ide-oda szaladgálással nekem is hasonló gondjaim vannak. Én sem szívesen viszem be magammal boltba, postára, vagy bárhova. Macerás a kitakar, betakar, vetkőztet-öltöztet. Nem is szereti Dani, így én ha muszáj is elmennem valahova, általában a mama jön velünk, és addgi ő sétál Danival. Ez így mindenkinek jobb.

Küldök pár képet, mivel én eddgi nem tettem fel egyet sem a mi szemünk fényéről :oops: Kép Kép Kép Kép Kép

Rönééé

Kép
röné

Nagy kiváncsiságomban kicsit vissznéztem az oldalakat a képek miatt. Mindenkinek nagyon szép a babája!!
A.M., a te babád tisztára mintha az én Danikám lenne. Tök hasonlítanak egymásra :lol: :lol:

Noni, nem semmi a súlyotok! Tényleg szép nagy a kisbabád!! Hihetetlen, hogy már most 6 kg fölött vagytok.

Közben azért azt is sikerült megállapítanom, hogy nem én vagyok az egyetlen, akinek nincs ideje jönni... :roll: Pedig nagyon jó lenne sűrűbben tapasztalatot cserélni, megbeszélni ki mivel hol tart, illetve milyen praktikák válnak be bizonyos helyzetekben. Főleg hogy a mi picinyeink nagyjából egyidősek. Mindig elhatározom, hogy minden nap benézek egy kicsit, de aztán nem lesz belőle semmi.. Visszaolvasni meg lehetetlen.

Ha találkozó lesz, mi is nagyon szívesen csatlakoznánk!!

Noni, meg tudom kukkantani a videót?

Szép napot mindenkinek!!

Rönééé

Kép
röné

Noni, megvan a videó!! Nagyon édi minden baba. Mi is szeretnénk bekerülni ha még lehet.

Küldök majd képeket.

Rönééé

Kép
röné

Röné!
Akkor tőled várok még egy 1-2 napos képet is, hogy belkerüljetek a Megszülettünk videóba, úgyanis ezt a nevet kapta, és majd újra felteszem.
Várok még képet, aki nem küldött még 1 hónaposat:

Sugi,Holka,Szeder,Starlark ,Roni,Gwini,Judit ,Monee,Bagzerka,Blúmi,
Csehi,Sz.Sziszi Ormolya,Lolababa,Druska,Anyoooka,Winona,Petra,
Lanta,Ági ,Honeymoon ,Dorka ,Nostawen

megyerinoemi@citromail.hu
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára noni78 2008.11.06 10:01-kor.

Kép
Kép
noni78

Ja, és kimaradt Dan, de ő már ezer éve nem jelentkezett.

Kép
Kép
noni78

Starlark: Orrszívó-porszívóztátok a babuci orrát? És hogy viselte? Mert ma éjjel Biusnak is nehezen sikerült levegőt vennie, olyan volt, mintha bedugult volna az egyik orrlyuka. Lehet, hogy én is megpróbálkozom az orrszívó-porszívóval, de csak ha nem brutális..

Szeder: szerintem ne bánkódj annyira a mensi miatt, legalább tudod, hogy minden rendben van Veled. Én örülni fogok, ha megjön, mert nekem pont az volt a "bajom" a terhesség előtt, hogy ilyen 54-76 napos ciklusaim voltak.. remélem szülés után más lesz a helyzet..

Roni: Hunor baba kész férfi. A gyönyörű szemeitől meg egyszerűen elolvadtam!!!
A koponya és hasi uh-ra elvileg mindenkit elküldenek 2 hós koráig, szóval semmi extra. Én csak azért akarok menni "időben" és nem januárban, mert Biusnak még a pocakomban volt mindkét veséjén 1-1 tágulata. Nem ritka magzati korban, de azért szeretném tudni, hogy mi van vele.

Csibe: Jó, hogy jöttél! :) Jázmin nagyon szép kislány!!! De nem mondod, hogy már dolgozol???!!! Hú, szegény, nagyon nem irigyellek!

Csehi: Sajnálom, hogy nincs tejcid! Viszont Luca egyszerűen zabálnivaló. Tényleg akkora haja van, mint egy komoly fél- 1 éves babának! A szemei pedig mosolyognak! Gyönyörűű!!!

Röné: Sajnálom a nem-alvást! Ismerős a popsi-hurcolás, nálunk is ez a menő.. de szerintem ez nem is csoda, ha 9 hónapig vittük magunkkal mindenhova és ringattuk a popójukat. De ahogy elnézem a fotókat, elégedett is a világgal ez a kis gyönyörűség!! A gyarapodása tényleg szép!
Vendég

Sziasztok!

Kicsit sűrű volt eddig a hetünk azért nem jöttem :)

Szeder: huh reggeli hányingerért nem irigyellek, nekem terhesen is bőven elég volt.

Ortopédiára nekünk is 2-3 hónap várakozási időt mondtak, vagy menjünk fizetősre. Ilyenkor szokott bennem felmerülni, hogy vajh mindek is fizetek én tb-t...

Minyu: visszaállt már Csongi napirendje?

Eszike: szépen nő Noncsi, és tök jó, hogy kezdenek beállni Neketk is a napjaitok!

Szoptatás nálunk is úgy megy, ha Zalán enni kér hát kap. Nincs is itthon bébi teánk, vizet forralni meg lusta disznó vagyok, jó a cici :) Mondjuk nálunk van cumija is a fiatalúrnak, nagy ritkán be is van vetve (volt már olyan, hogy a cicit orditva köpte ki, bezzeg a cumival aszájában simán elaludt éne meg teljesen lelkibeteg lettem - de a következő szoptatásnál elmúlt, amikor lelkesen vetette magát rám :) )

Lanta: férjeddel mi van?

Honey: irj majd mi volt a has specialista dokinál! Remélem rájönnek mi az ok!

Starlark: nagyon helyes a tornázó Doncek!

Holka: ezt a "húgodat/nővéredet jobban fogjuk szeretni" dolgot nem értem, nem gondolkoznak, hogy mennyi kárt okozhatnak vele? Egyik ismerős gyerekét meg azzal ijesztgették a nagyszülök, mikor terhes volt a mama, hogy ha meg lesz a tesó, őt már nem fogják annyira szeretni... hát no comment.

Sarkantyúka: Lilike is nagyon aranyos, és már miért ne lenne fotogén? :)

Sziszi7: Réka nagyon helyes, és milyen ksi hurkás :) Abigél apukájának mennek a drukkok!

Konan: és nem tudsz rászóli anyósodra? VAgy abból sértődés van? Bár engem lehet az se érdekelne, főleg ha gyakran jönnek.

Roni: Hunci nagyon jóképű nagyfiú már!

Bejci: Nekem eddig a teljes november második fele szabad, viszont ötletem sincs, hova tudnánk menni babákkal, de majd gondolkozom!

Csibe: Jázmin is nagyon tündér kislány! Hogyhogy dolgoznod kell? Lehet emlitetted már, csak én nem emlékszem. :oops:

Am: örülök, hogy minden rendben!

Csehi: Luca baba továbbra is nagyon hajas baba! :D

Röné: Nem próbálsz meg kendőzni vele? Illetve napközben nem tudtok úgy aludni, hogy mellre teszed, és akkor hátha szopi közben belaszik, és együtt alhattok 2-3 órát?

Mi egyébként jól vagyunk, Zalán napközben is alszik 2-3szor, éjszaka kétszer kel, de a 4 órás etetés után már általában együtt alszunk reggelig (ennyit az elveimről, de általában én hamarabb alszom el, mintahogy ő befejezi a szopit) Na, mire visszaolvastam felébredt, mennem kell.

Kép
kistiggrincs

Röné: Nagyon szép Danika, jó hogy ti is rendben vagytok :)
A hurculós altatásért nem irigyellek hamar megnőnek úgy meg nehéz lesz.

Bejci: nem burtál a porszívós és nagyon hatékony. Akkor van csak sírás belőle mikor szopi előtt kiszívom neki hogy jobban tudjon enni, de szopi után még mosolyog is közben :)
A dokink azt mondta náthakor használjunk nasivin orrcseppet orrszívás után mert van benne olyan összetevő ami csökkenti a váladék képződést. Szóval szívás előtt tengervizes hogy jobban kijöjjön és utána 8 óránként nasivin :) Most ez így sokkal hatékonyabbnak tűnik, szépen kap levegőt hosszabb ideig.

Kép

Kép
starlark

Nálunk a dédi húzza Henit és nem anyós.A dédiknek pedig ne 100 éves kisöregeket képzeljetek,hanem csak 75-t. Szerencsére ő mindig visszaszól az apukájának.
Anyós rendes,vele csak édesség ügyben nem vagyunk egyetértésben amúgy sokat segít nekem.

Szeder
Általában minden babagyógyszerre rá van írva 3 hónapos kortól lehet adni. Gondolom azért mert születés után még érnek a szervek.
Emma látványosan sokat aludt tegnap. Sajnálom,hogy Adél nyügi volt.

Roni
Bizony van ilyen kisbaba aki nappal minimalisat alszik,pl.40 percet..
Édes a kisfiad nagyon.Gyönyörű szeme van!!

Starlark
Donceknek gyors jobbulást!!

Csibe
sajnálom,hogy dolgoznod kell, nehéz lehet otthon hagyni a picikédet. Csudaédes Jázmin baba.

Tiggrincs
Néha én is arra ébredek Emmát a kezemben tartom :D

Noni
én küldtem egy hónapos képet pár napja.Nem kaptad meg?

Talira én is szívesen mennék. Nekünk inkább hétköznap délelőtt lenne jó. Nov 26 kivételével bármikor.
A helyszín csakis zárt helyen már szerintem. Talán egy játszóházban?
holka

Holka!

Nem jött meg!! Küld légyszi még 1x.
Nem tudom, miért nem jött át!

Kép
Kép
noni78

Csehi,Röné
Heni ugyanilyen baba volt....háááát én cipeltem a fenekét amikor csak akarta. Persze most nagyon hálás vagyok,hogy Emma végtelenül nyugis és alvós baba mert 2. babaként nem is tudom mit csinálnék ha alig aludna.

Dani annyira szép formás baba.
Luca pedig...tőle teljesen kész vagyok!!! Gyönyörű csattos baba.

Sziszi
mézben lehet olyan backérium ami botulizmust okoz. Ez idegrendszeri problémákhoz vezet. Szóval ne adj Rékának mézet!!!
De egy csomó mindent nem adnék a babának allergia veszélye miatt.Bár tisztában vagyok vele,hogy a szüleinknél korán kezdték a hozzátápit és szépen felnőttek de mégis hiszek benne,hogy a késői hozzátápival megelőzhetünk több későbbi problémát (allergia,elhízás,diabetes).
Én 6 hósan tervezem elkezdeni a hozzátápit kis almával,őszibarival.
holka

Noni küldtem most megint. Átment?
holka

=baktérium
holka

Holka!

Megkaptam a képet, nagyon gyönyörű!!!!!!!!!!

Kép
Kép
noni78

Sziasztok!

Szeder!
Nálunk tegnap ugyanez volt, csak Róza délelőtt fél 9-től este 6-ig volt fent, igaz a babakocsiban aludt 2 órát. Este 6-tól viszont hajnali 1-ig aludt. Én sem tudom mi volt vele tegnap.

Lanta!
Nagyon sajnálom a férjedet! Nehéz lehet most nektek, de biztosan hamarosan felépül.

Honey!
Biztosan minden rendben lesz az orvosnál!

Sarkantyúka, Starlark, Réka, Roni, Csibe, Csehi, Rönéé!
Gyönyörűek a babák!

Konan!
Anyósom néha engem is kiborít, főleg mikor a férjem szájából hallom azokat, amiket ő tanácsol a gyereknevelésben! Hozzánk nagyon közel lakik, úgyhogy napjában 3X minimum jön.

Holka!
Sajna a dédik már nem igen változnak meg így 75 évesen.

Márti!
Nekem is van egy kevés vérzésem, és én sem tudom mi lehet ez, megjött vagy még a szülés miatt, pedig amiatt már nem túl jó, mert most leszünk 7 hetesek.

Noni!
Küldöm én is a képet! Köszönjük előre is a videót!

Kép
Kép
petra1980

Sziasztok!
Megint nincs időm reagálni nagyon senkinek.
Bocsi, de ha 48 órából állna egy nap, nekem akkor sem lenne időm semmire.
Már fáradt annyira nem vagyok, de ezer teendőm van. Állandóan mosni, porszívózni, azt a rengeteg pisis-kakis pelust összezsákolni, mosogatni... Nem tudok 100 felé szakadni. Na és hozzáteszem, hogy itthonról még bedolgozok a munkahelyemnek is mindezek mellett.

De egy képet sikerült felraknom és lekicsinyítenem nektek:
Kép

Látom nem vagyok egyedül az alvás témában. Nekünk leginkább az első 6 hét volt nagyon kemény. Akkor Noémi se éjjel, se nappal nem aludt, vagy csak fél órákat. Most már azért jobb a helyzet. 3 biztos pont van a nap folyamán: dél körül alszik egy bő órát, és fürdetés után is garantáltan alszik 2-3 órát, majd szopi és újabb 2 óra alvás.
De sokszor vagyok én is úgy, hogy éjjel félálomban (mármint én félálomban) áthozom szopiztatni, és belealszok a szoptatásba, 1 óra múlva felébredek, látom Noncsi alszik, látom ki vagyok vetkőzve... ebből tudom, hogy szoptattam, és melyik mellemből, de hogy hány óra lehetett, azt csak tippelni tudom.

Ma voltunk oltáson, remélem nem lesz nyügi este, mert akkor megint jön a nyüglődés (részemről). Valakinek belázasodott esetleg a babája oltás után? Vajon mire számítsak?

Honey: mindenképpen meséld el mi volt a has-dokinál. Mert mi is még mindig hasfájósak vagyunk. Bár a széklet színe-állaga rendben, csak nagyon ritkán van kaki. Eddig talán 2 nap volt, hogy nem fájt este a hasa. Ez egy őrület, de már csak 1 hónap van vissza, ha igaz a 3 hónap...

Olyan, de olyan szépek a babák!

Csehi: teljesen el vagyok olvadva Lucától, tényleg olyan, mint egy 1 éves baba. Gyönyörű a haja. Nem hullik? Noncsinak már kihullott nagyjából a babahaja.

Tegnap nálunk is front volt, szinte egész nap ment a hiszti.

Tali: az szerintem részemről kilőve sajnos a távolság miatt. :cry:
De majd készítsetek fotókat!

Aki anyatej mellé még tápszert is ad, az honnan tudja, hogy pótolni kell? Megméritek mennyit szopott, és az szerint kap tápot?
Mondjuk nálunk egyelőre nincs ilyen gond, van tejem. Csak érdekelne!
Vendég

És mégegy kép:
Kép
Vendég

Röné! Dani gyönyörű! Nálunk is nagyon büszke apa arra, hogy nála milyen nyugodtan elvan a baba. Én meg azon gondolkodom, hogy éjjel ki fog vele sétálgatni?

Csehi! Lucától el kell olvadni! Kész NŐ!!! A kis kopasz babák olyan kis picurinak tűnnek hozzá képest!

Eszike! Noémi egy kis tündér! Különösen a törölközős képen!

Honey! Nálunk a családban a gyerekeknél még az is gondot okozott, amikor a nagymama azt mondta a nagyobbik gyereknek, hogy ne félj, nem fogunk téged kevésbé szeretni attól, hogy kistestvéred van. A nagytesónak ez szöget ütött a fejébe, és persze, hogy nem hiszi el.

Ez a babával a kézben ébredés nálunk is megvan. Néha szegény elég kitekert pózban van, de anyuka legalább jót alszik. 8) 8) Sokszor fogalmam sem volt, hogy hányszor, mikor ettünk éjjel, a férjem meg furán nézett rám, hogyhogy nem tudom... :shock:
blúmi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?