Új privát üzeneted érkezett!

Karmen,
nem nem fektettek be

Szilcsi,
Boldizsár csütörtök óta nem cicizik :) a doktor néni leragasztotta, mert beteg a cici, ő ezt napjában többször ellenőrzi,kicsit méltatlankodik és kérdezi, hogy naaaaaaaaa mikor szedjük már le a tapasztót? nem tudom meddig kell még ragasztgatnom....

haramadik bébi nem fog cicizni vagyis csak annyit, amennyit muszáj, és kezdettől fogva fogja ismerni a tápszert és a cumisüveget
elveimet feladtam :D :D

amúgy a fiúkkal nem volt gond, csak annyi, hogy nehéz volt az elválasztás :) meg Jozsóval sok mellgyulladás volt, meg vele nehezen indult be a szotatás, de utána nem volt gond
Vendég

Őszi képek Diniről:

Dénes a bp-i állatkertben, még valamikor szeptemberben. Imádott kisgorilla lenni! :)

Kép

Kép

Dénes a tengerparton játszóterezik, és pihenés Splitben a Diocletianus palotában:

Kép

Kép

A büszke névnapos az új traktorral és az apai nagyszülőkkel:

Kép

Dini felfalni készül a halacskát (ezt a tortát anyukám sütötte, lapos volt, de iszonyat finom :))

Kép

Dénes és Kippkopp barátja:

Kép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Szilcsi! Rendőrségre még nem kellett menni, igy azt sem tudja ki volt csaj. Hogy mi baja lett azt végképpen nem. Várjuk hogy behivjanak, és majd ott csak megtudjuk ki volt, és akkor beszél vele a férjem.

Zsuzsi! Nekünk 2x volt ez a meló, elsőre naiv voltam, 2. alkalommal viszont elköltöztem Orsival a nagyikhoz amig ilyen porolás volt. Persze igy föleg szegény férjem takaritott, de a gyerek nem nyelte a port napokig.
Dini milyen nagy már! A pulcsija nagyon szuper:)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Zitacicu! kösziiii :) Nem egypetéjűek, amúgy lombikbabák. A 12 hetes UH-n mindkettőt fiúnak mondták, azóta az egyik megerősítést nyert, a másik éppen nem mutatta meg magát. Az orvos először azt mondta, hogy a 33., de legkésőbb a 35. héten kell befeküdni, legutóbb már 32. hetet emlegetett, de én még alkura készülök :D
Amúgy a 29. hétre koncertremenős programom van, külön rákérdeztem, engedélyezték :)

Dancsi! Hú, dackorszak... bátyám erre mondta (lánya 2,5 éves), hogy "és ezt szorozd be kettővel...:D" Nőosztályon párszor már "volt szerencsém" feküdni, de én a lepukkantabb részen voltam.
Gratula Hármaskához! Nekem is volt az elején hematóma, vérzés...

Szilcsi! dr. K.A., szerintem szülésznőt csak akkor keresek, ha van esély a természetes szülésre (pl. nem keresztbe fekszenek a gyerkőcök)

No szaladok, összedobok némi vacsit.

Kép

Mó, nem ismerjük mi "véletlenül" egymást valahonnan??? :wink: :lol:
szerika

sziasztok
most csak gyorsan egy kérdés:
cukkinit, hogyan kell a Miniknek megfőzni, pűrésíteni? meghámozom, vagy nem. kockára vágva kisvíz, párol, turmixol és ennyi?

köszi
toncsi

toncsi80

Hja! Akkor nem is panaszkodom Hajnára, látom másoknak is vannak rémisztő sztorijai :shock:

Dancsi!

Ez a fürdőszobába zárás nagy ötlet :) Én egy időben kitettem az udvarra, de most már csak akkor hatja ez meg, ha hideg van kint :roll: Utálja a hideget.
Érdekes, hogy ennyire ragaszkodik a szopihoz Boldi :o Egyébként így harmadszorra én is megfogadtam, hogy ismerni fogja a gyerek a cumisüveget (hasonló gondjaim voltak nekem is Hajna evésével). Úgyhogy néha néha, ha ráérek, lefejem a tejet, hogy cumisüvegből cummogja ki.... biztos, ami biztos ;)

Toncsi!

Én héjjastul apró kockákra vágva főztem meg (előtte egy kicsit pirítottam olajon, attól kap valami jó zamatot), aztán turmix és kész. Rékának az volt a kedvence.

Norus!

Szobatisztaság maradt, csak a kakit nem akarja a bilibe :roll: De Réka is így volt pár hétig, úgyhogy nem problémázok ezen.

Zsuzsi!

Milyen nagyfiú már ez a Dénes :shock:
Vendég

Zsuzsi,
nagyon nagy fiú a Dénes!

cicizéssel hogy álltok? csak mert ha jól emlékszem, nálatok is rendesen piócázott :D
Vendég

Dancsi, mi a napi 1 cicinél vagyunk. Ennyit a doki is engedélyezett, ha nem érzek görcsöt, vagy nincs vérzés. Most, hogy nélkülem alszik délután a bölcsiben, várunk még egy kicsit, hogy teljesen hozzászokjon a dologhoz (még csak 2 hete alszik ott), aztán itthon is megpróbálkozunk a cicimentes élettel. Ha lehet még idén, de legkésőbb a 3. szülinapig megpróbálom elválasztani. Ti hogy álltok? Le kell még ragasztani a cicit? :) Nagyon hiányolja Boldi?

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Szerika, de, lehet :)

Kép

Mó, és innen kell megtudjam, hogy te ikreket vársz?????? Ejnye-bejnye :D :lol: Egyébként nagyon nagy gratula, drukkoltam ám neked!!! Vigyázz nagyon magatokra! :D
szerika

sziasztok

nem vagyok az a nagy fórumozó, egy-két alkalommal írtam, meg raktam képet a gyerkőcről - 17 hónapos kislány - de mindig olvaslak titeket, szerintem egytől egyig tuti anyukák és nők vagytok. Kicsit irigykedtem a tali miatt is, talán egyszer én is....

Dancsihoz és Klzsuzsihoz lenne kérdésem!!! Az én lányom is nagyon ragaszkodik a cicihez. Bölcsis, úgyhogy csak délután, este lefekvéskor illetve hajnalban cicizik. Szeretnénk kistesót. Hát eddig nem nagy sikerrel jártunk. Hozzáteszem a ciklusom még nem jött vissza szülés óta. A nőgyógyászom szerint ez nem zárja ki a fogantatást, de már kezdek elbizonytalanodni. Szerintetek? Nálatok, hogy történt? Ha túl indiszkrét jöhet priviben is. Másik kérdésem, hogy titeket nem basztat a védőnő, hogy válasszátok már el??? Én már megkaptam a beosztásom, de egyszerűen nem megy.

Anett, hogy megy az egyetem?? Én is a jogra járok, csak most halasztásban vagyok, mert telicsordult a hócipőm. Ráadásul már diplomáznom kellett volna, de fennakadtam a nemzetközi jogi tanszék rostáján..... Ha kell némi segítség - jegyzet, könyv - írj nyugodtan, ha tudok segítek!!! És nagy kalappal!!!!

sziasztok

Márti
stella2007

Zsuzsi,mekkora a pocid!!!!!!!!!!!! :lol:
Hiányoltunk benneteket a taliról!
Sejtettem,hogy valami ilyen lehet a háttérben...............
:lol: :lol: :lol:
Dini,nagyon édes!!!
Ő megy majd oviba???

Szilcsi,nagyon sajnálom,hogy így jártatok!!!
:cry: :cry:

Enikő,hova költöztök??

Kép
bibi226

MÓ!!!!!

Húha kapásből két fiú...na nem semmi ,bár velszeg nem mindenkinek van olyan égetően rossz fia mint nekem :lol: :lol: (ja és kettő is ugye ,mert a Norbika is tud ám az asztal tetejéről a földre ugrálni :shock: :shock: )Hihetetlen kis pasi komolyan felülmúlja az 5 éves bátyját.

Egyébként nekem két csajszit mondtak.Mondjuk néha úgy érzem egyáltalán nem könyebb a lányokkal,mint a fiúkkal.Niki kezd magához térni,szerintem az volt a baj hogy amikor beteg volt sokat vigyázott rá a papa és ugye ott mindent szabad.Kicsit elszaladt vele a paci de rá kellett jönnie hogy itthon bizony igenis vannak szabályok amit kicsinek nagynak be kell(kellene)tartani.
Ma meló után még nekiálltam pogácsát sütni (hajtogatni meg egyebek)Most lettem kész vele és nagyon nagyon fini.Na én se vagyok százas hogy ilyenekre rászánom magam.Na megyek aludni holnap is meló és máris leragad a szemem.Mondjuk a konyhám kész csatatér de száz hogy nem fogok még most takarítani is.Inkább holnap korábban kelek.. :roll:

Exi merre van????

Jó éjt mindenkinek!!!
(asszem megint nem jövök "egy évig")de taliról értesítsetek ám,bár nekem csak a péntek jó a vásár miatt

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!

Mó: Gratula az ikrekhez :) Boldog babavárást és egészséges babákat! Végülis ha 2 utódot terveztetek 1 szüléssel letudod :)

Csajok, szó volt a fagyasztott gesztenyéről! A Tescoban és a Corában is kapható most, a Corában láttam 1999 forintért 800 grammot (khmmm.....aranyár) előfőzött, hámozott, fagyasztott natúr gesztenyeszemek. Tescoban a barátnőm látta, ott 1700 Ft.

Zsuzsi: Nagyon csinos vagy :) Dénes meg továbbra is jóképű :) Mikor lesz uh? Mostanában, nem? Várom a híreket :)

Szilcsi: Nálunk meg pár napja Levi a Benjáminomat kóstolta meg. Én tusoltam, persze apa vigyázott rájuk....de állítólag csak megrágcsálta és nem nyelte le, időben ki lett halászva a szájából. (előző nap meséltem apának, hogy ti hogy jártatok a növényevés miatt....de nem tanult belőle...) Nagy cimbik Benjáminnal, múltkor fel is borította....valahova fel kéne raknom, csak nem fér sehová :(
Hozzánk is már csak 2 hetente fog Bea jönni :) Levi nem mászik még, de kúszik mint a nyíl és bejárja az egész lakást 2 perc alatt. Meg négykézlábazik már rég óta és majdnem felül a 4kézlábazásból, de még csak félig, egy icipici lendület kéne még. De a pihenőszékben folyton felhúzza magát és ücsörög...

Kriszta: Sajnálom :( Az azért kár, hogy Teót nem láttuk :(

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok! :)

Jó rég írtam, le is vagyok maradva az olvasással kicsit...
Valahogy összeszaladt minden, nem volt időm vagy energiám a géphez ülni..

Kedden nálunk is nagy volt az ijedtség...
Délután lent voltunk az udvaron a gyerekekkel. Már épp jöttünk volna fel, Noémi a kezemben, amikor elkezdett hányni. A hányástól nem ijedtem meg, többször előfordult már, hogy visszajött egy kis kaja. De már az orrán isjött, majd mikor abbahagyta, elnémult, nem tudott levegött venni, csak tátogott mint a kishal, és fuldoklott..... Iszonyú pánikba estem, elkezdtem rázni, ütögetni a kis hátát, végül Apósomnak volt a nagyobb lélekjelenléte, kikapta a kezemből és fejjel lefele lógatva megrázta, miközben kitöröltük a szájából, meg az orrából a hányadékot. És végre nagy levegőt vett, és elkezdett üvölteni. Deutána is olyan furán vette a levegöt, mintha nem tudna elég nagy levegőt venni, csak kapkodta... Felvittem, leszívni az orrát, de fönt megint hányt, és megint nem kapott utána levegőt, iszonyú volt!!!! Akkor már vvoltam annyira észnél, hogy tudtam, mit csináljak, így végre kapott megint levegőt.
Elvittem dokihoz, megnézte, valszeg letüdőzte a hányadélkot, ezért kezdett el fulladni. Kapott antibiotikumot, megelőzvén a tüdőgyulladást...
Agyaltam, hogy mitől hányhatott, mert nem is evett semmi olyat, amire gyanakodtam volna, ill. nem is kajálta túl magát. Nem vírus, mert láza sem volt, meg se előtte se utánna nem hányt.
Másnap tiszta fejjel gondoltam végig, hogy mielőtt lementünk sétálni, Boti bedobott a járókájába egy festett, nyuszi formájú lufit (olyan pálcikásat,amit vurslikban árulnak), el is vettem, de addigra már szopogatta a fülét, és lenyalt róla némi festéket. Úgy gondolom ettől hányhatott.
Iszonyúan megijedtem, remélem nem kell sohatöbbet ilyet átélnem!!!

Bea :) Ilcsi :)
hozzánk már csak januárban jön Bea! Az egyik szemem sír, a másik nevet, mert örülök, hogy Noémi ilyen kis ügyes, de Beával tök jókat dumáltunk, hiányozni fog!!

Dackorszak: Hű nem egyszerű, amit írtok! Boti is nagyon hisztis, meg rigolyás is, de hát ezt megsem közelíti amit írtatok! :shock:

Kriszta :)
Én is sajnálom, hogy így alakult, elhiszem, hogy kiborultál... A férjed igazán lehetett volna megértőbb. :(

Kép
Kép
zituska28

<sziaszto Szuper csajszikak!

Szilcsi: Orulok, hogy nem lett semmi a noveny evo kiskrapekkal.....tenyleg es ejszkankent...alszatok, mi meg mindig legalabb 3-szor ebredunk, szegyen szemre, 8-an leszunk 15 honaposak....es meg mindig ,,csak" 8 kis fogacskank van amit eloszeretettel mutogat ....ugy vigyorog int egy looooo!

Zituska: En is nsgyon sajnalom, hogy nem hoztuk ossze a fiatalokat....az ura azota is pedalozik, de valahogy nem egyszeru ezt lenyelni, es ha meg nem is ereztetem vele...bant. Jo nagy ilyedtseg lehetet Noncsival.....de meg jo, hogy nem lett semmi komoly baj!

Bea: Gratua a nagy sebessegu...szuper kuszashoz, azt hiszem mar csak napok valasztanak el benneteket is a szuper maszastol....ezek az apak....az en parom mellett a Teo a konektort nyaldosta 2 napja....

Mo: Hatalmas gratula az ikrekhez!!!! Ket pasi.......nagy lesz otthon a pasiuralom.....nalunk csak ketten vannak....de egy kulon elmeny!!!!

Dackorszak: Az en 15 honapos fiam....ugye magyarul es olaszul is ugyanolyan jol erti, hogy mit szabad es mit nem....egy ideig hallgat a szep szora, majd ujra visszater (pl.: a tv kapcsolojahoz, vagy a villanykapcsolohoz, apa telefonjanak nagy buzgalommal valo nyaldosasahoz...stb) es ram mosolygva vegzi a tiltott cselekvest....nos ha mar most ilyen....

Toncsi: ....en is mindenestol foztem a cukkinit....legtobbszor repaval es krumplival puresitettem!

Zsuzsi: Nagyon helyes pocid van es a Denes baba is csoda helyes legeny!

Stella: Nekem mindig rendszertelen volt a mesom, a Teo elott egy honapig ki is maradt....nyugi, ugyanolyan eselyeid vannak! Egy kalappal a tesobabahoz!

Dancsi: Aranyos ez a cici leragasztos dolog....nem lehet egyszeru ket kisasival, dackorszak, meg a pocakos hetkoznapok! Szep, nyugodt terhesseget neked!

Mi meg mindig jol vagyunk....olyan jo latni, hogy a kis torpim minden nap tanul valami okosat....olyan mint egy mano...es csak utanoz....es vigyorog ezerrel

Kriszta es Teo
Kép

sziasztok
matteo0808

Zsuzsi,
tegnap elfelejtettem este leragasztani. hazajött és az volt az eső, hogy na levette a doktor néni a tapasztót, próbáltam terelni, de hajthatatlan volt......
meg akarta nézni és észrevette, hogy nincs bekötve, hát olyan boldog volt :)

aztán persze letört a jókedve, mert telefonált a doktor néni, Boldit kérte és mondta neki, hogy segítsen a Mamának beragasztani a cicit

na akkor volt sírás, de elfogadta végül

egy hete nincs nálunk cici, sztem még 2-3 hétig ragtapaszolunk :)

stella,
Boldival úgy estem teherbe, hogy még nem volt ciklusom, és ezerrel szoptattam, most szintén, de már volt ciklus, de teljesen rendszertelen, szóval van remény, bár kisebb az esélyed az tény :)

védőnő: de csesztet..... nekem mindig új védőnőm van, mert gyakran költöztünk, a régit szó szerint elzavartam a búsba, nem is jött többet.... a mostani is mondta, hogy válasszam el, a gyerekorvos azonban mindig rám bízta a dolgot és nem erőltetett semmit

engem inkább a család zavar jobban, ők is piszkálnak rendesen

amúgy amióta nincs cici, nincs éjszakázás sem és ez az egyik érvem a szoptatás ellen (ez volt Jozsóval is), önzőanya..... :)
Vendég

1529 Ft a 800 gramm fagyasztott natúr gesztenye a Tescoban

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

sziasztok

gira
köszi a cukkinis infót. itt lestem egész délelőtt, hogy írja már meg valaki, mert nem tudom megfőzni. te voltál az első!! köszi :D

jégvirág
köszi a gesztenyésinfót. az a baj, hogy kicsi a fagyasztónk, de lehet, hogy belefér még egy zacsi. már 2 zacsi barackot megevett a Mini, így esély van. Levike ügyi!!!

Kriszta
Teo még mindig olyan szép és huncut :D . sajnálom, hogy a pasi kitolt veled. talán tényleg mondogasd, hogy akkor jöjjetek még hamarabb

dancsi
egyik kolleganőm is mindig ragasztgatta a cicit a kölkök elől . olyan cúúúkik, ahogy kérig meg mondják, hogy beteg a cici :D

klzsuzsi

szép pocak :D és milyen vékony vagy :D Dini is szép nagy fiú, várja a tesót?

zituska
elhiszem, hogy megíjedtél. sajnálom a nőcit!!!

nálunk Mini az ananász szobanövényt nézegeti, mert az földön van(meg flamingó, meg lonc is), de mivel egész nap ott szobrozok mellette(mert feláll, térdel és eldől, mint egy fa és ilyenkor lépek én a színre) nem érheti el a gazokat.

enikő
időnként, ha jó napom van kis vidám is tudok lenni. csupa szeretet meg ilyenek.. :lol: 8)

puszipá
toncsi

toncsi80

A sándorfalviak 36 ft-ért házhoz hozzák a bugyipelust, nekem csak azért mert Huggies a neve nem ér 48 ft-ot, de köszi. Igaz az nem tépőzáras, de ekkora árkülönbségnél nekem nem is igényem.

Nekünk ma volt Orsinak a balett bemutató órája, nagyon várta, ami nem meglepő mert amugy imád szerepelni. AZ összes gyerek nagyon tetszett, olyan kis ügyesek voltak!:)

Cseppek! hétfönként járunk a bölcsibe, egyelőre marad ez a nap, ha mégis jönni akartok majd. Remélem Zolka már meggyógyult!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Zitacicu!

Van használható pogirecepted???? :o Légyszi írd le a szegedi kismamák konyhájában! Köszi!

Gesztenye: a Corában lehet kapni fagyasztott bio gesztenyemasszát cukor és tartósítószer nélkül. Gesztenyepüré, de jóval olcsóbb, mint amiket ti itt írtok. És abban is csak gesztenye van...

Kriszta!

Szerintem is csodás ez az időszak... az 1-2 évig... eddig nekem az tűnik a legszebbnek :) Annyira látványos ilyenkor a fejlődés.

Dancsi!

Minden elismerésem így is... én még önzőbb anya vagyok, mert Hajna 1 éves korában tettem pontot az éjjeli szopira. Úgy döntöttem, többé nem kelek fel. Utána még 3 hónapig szopizott, de már csak ímmel-ámmal. Én nagyon morci voltam már a kialvatlanság miatt. Határozottan jót tett a döntésem nekem is, meg Hajna étvágyának is. És az ezek miatti idegelés, kiabálás, türelmetlenség is elmúlt.
Most se csinálom tovább 1 évnél, de úgy tűnik, nem is kell, mert Enéh Réka alvósságát örökölte. Már volt olyan nem egyszer, hogy átaludta az éjszakát... Hajna az első éve alatt sosem aludt 3 óránál többet egyhuzamban :?
Vendég

Sziasztok!

Duplázunk. :) Öcsi van a pocakban! :) Dénes nagyon örül,ő öcsit várt, apa lányt akart, de most büszke, hogy még egy kukist csinált :).

Gira, Dancsi! Mikor én meguntam az éjszakai 10-12 kelést, abbahagytuk az éjszakai szopit, Dénes 2 nap alatt hozzászokott, de a nappaliakról nem mondott le... Viszont így kiderült, hogy a cicin elalvás nem feltétlenül függ össze az éjszakai ébredéssel, Dénes a mai napig cicin alszik el este, és mégis átalussza az egész éjszakát.

Stella! Mi úgy kezdtünk el próbálkozni, hogy Dénes fullszopin volt. Volt menzeszem, de a ciklusom teljesen rendszertelen volt. Kb. 4-5 hónapig próbálkoztunk így. Aztán a napi szopik számát lecsökkentettük 2re (a két alvás előtt, éjjel no szopi ((bár itt volt visszaesés a kórház miatt)) ), a ciklusom beállt rendszeresre,
minden hónapban volt peteérésem,az eredmény a pociban van. :)
Timika is szoptatás alatt lett pocakos. Szóval a szoptatás nem akadály, bár a fullszopinál a dokim azt mondta, esélytelen a dolog, de ez sztem egyéntől függ, lásd Dancsit, neki amellett is sikerült.

Zs.

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Zituska! Én is nagyon megijedtem volna! :( Hogy van Noémi? Sikerült megelőzni az antibigyóval a fertőzést?

Mó! Még nem is gratuláltam az ikrekhez! :) Üdv köztünk, gratula, és problémamentes pocakosodást!

Bibi! Ehe, hát a 20. héthez képest szépen gömbölyödök! A klinikán úgy kezdődött az ultrahang, hogy a doki megkérdezte, hogy 20 hetes vagyok-e,aztán közölte,hogy nagyon nagy hasam van, pedig ő lát elég kismamát. :)
A tali meg tényleg jó lett volna...

Dancsi! Nem semmi, hogy azonnal kifigyelte, mikor nincs tapasz! :lol: Nagyon élelmesek, ha a ciciről van szó! :)

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Pelenkázós komódot keresek megvételre...jó állapotban ,ha van valakinél ,akkor légyszi szóljatok!

Köszönöm!!! :o

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

dancsi: ehhez képest Marcsi kispályás, pedig sokszor falnak megyünk tőle, pl. ha olyasmiért hisztizik, ami lehetetlen, majd elolvastatom apával is! :wink:

toncsi: én meghámoztam, aztán úgy, ahogy írtad, néha ment bele hagyma is, mind a két csajszi szerette, tésztával is később. Kígyóuborkát megcsinálhatod ugyanígy, víz se kell alá, meglepően finom. :wink:

Zituska: ez szörnyű lehetett! :cry: Azóta minden rendben?

Szoptatás: mi kb. két hete hagytuk abba, Dóri nem kötődött nagyon, elalváshoz sose kellett, én meg már nem bántam…

Így olvasnak az ablakban:

Kép Kép

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok!!

Bocsi, csak tanácsért jöttem!!!

Konsti nagyon lusta alig eszik. Cumizik a cicin, bealszik, aztán egész nap nyügi. Alig alszik , csak nyüglődik. Tejcsi van-nem sok, de van-, de ha így megy nem lesz... :evil: :evil: :evil:
Szűk 100g-t hízik hetente.

Mit csináljak?????????????

(nem akarnék cumisüvegből lefejt tejet adni...)

KÖSZI!!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Köszönöm a válaszokat Dancsi és Klzsuzsi!! Engem az éjjeli szopi nem zavar - már ha otthon vagyok egyáltalán- mivel köztünk alszik a manó. Az első hat hónapban mintababa volt saját ágyban, két hónapos korától végigaludta az éjszakákat. De miután 6 hónapos kora után én visszamentem dolgozni borult minden, én kiborultam, hogy nem hagy aludni éjjel - mivel egyből ráérzett, hogy éjszaka többnyire azért otthon vagyok - ezért magunk közé vettük. Mostmár csak akkor kér szopit éjjel amikor beteg. Gondoltam is már arra is, hogy lehet már rendeződnie kellett volna vissza a ciklusomnak....

Engem a család nem piszkál a szoptatás miatt csak a védőnő. Mondjuk vele se sűrűn találkozunk, mivel én már nem vagyok itthon a gyerekkel.

Valaki ad közületek a gyereknek Maltofer cseppet? Nekem most adni kell a gyereknek, mert állítólag borzalmas a vérképe. De szegényből olyan kaka jön, mint a szurok. Ez elmúlik?? Vagy mostmár amíg adom neki ilyen szurkos lesz??? És ez most azt jelenti, hogy felszívódott a vas, vagy hogy csak átment rajta? Amikor még itthon voltam vele és céklát főztem akkor jött hasonló kaki, de azért az nem volt ilyen durva....

Megyek vasalni....

Márti
stella2007

Zsuzsi!

Enéh is csinálta ezt, én úgy csináltam (persze tudom, nagyobb gyerek mellett ez elég macera 8) ), hogy hagytam, hagy cumizzon, aztán olykor olykor újra és újra elindult így a tejleadó reflex, olyankor meg, ha aludt, akkor is kénytelen volt nyelni. Mostanság erre nem volt időm, és meg is látszik :roll: nálunk is kb 10 dkg a heti hízás, úgyhogy mától én is újra folyamatos szoptatásba kezdek.
Vendég

Zsuszu!
És ha lefejnéd és kispohárból adnád neki?Málna szépen ivott belőle,lassabb,mint a cumisüveg,de megéri!

Boldogulsz a ket csemetével?Ábel jól van??
20140113113746

Sziasztok!

Edit, kérdezted a múltkor, sajnos még mindig nagyon gyatrán alszunk. :( Általában 4-5 ébredés van éjjel, ha csak 2, akkor már hú de sokat alszom. :?
Ráadásul újabban nappal sem akar aludni, de közben meg hulla fáradt, nyűgös, törli a szemét, sírdogál, de nem tudom letenni.
Ráadásnak nagyon szorulásos, megszenvedünk minden áldott nap a pocakkal meg a kakival, inni se nagyon akar. :? Szóval kezd elegem lenni, teljesen felőrölnek ezek a dolgok.
Mellette itt a háztartás, hamarosan szigorlatozom, zh-kat írok és közben dolgozom itthonról. :roll:
Segítségem nincs, apát alig látjuk, állandóan dolgozik. :(
Asszem, fel fogok fogadni egy takarítónőt, amíg le nem vizsgázom.
Valakinek van megbízható poranyója???

Anett, nem nagyon hallunk rólatok mostanában. Málni jól van? Suli?

Zsuzsu, passz. Mért nem akarsz cumisüvegből etetni?

Stella, Lali a nyáron kapott másfél hónapig Maltofert meg folsavat. A fekete kaki normális a vas miatt, szorulása is van?

Norus, nagyon helyesek az olvasó csajaid! :wink:

Zsuzsi, gratula az öcsihez! :D Most már biztos, hogy kisfiú? Nevetek van már?

Dancsi, jól vagy?

Gira, azt hogy csináltad, hogy nem volt éjjel több szopi? Hagytad ordítani éjszaka? Meddig tartott, amíg ordított? Egyre inkább gondolkodom én is, hogy az éjjelezést valahogy el kéne hagyni, de lövésem sincs, hogyan. :shock: Múltkor nem voltam itthon, felébredt fél 12-kor, apja hívott fel egy órával később, hogy rohanjak haza, megnyugtatni sem bírta, úgy ordított Lali. Mire hazaértem, hüppögve zokogott szegény, hajnali kettőre tudtam visszaaltatni nagy nehezen. :roll:

Toncsi, hogy tudsz egész nap Hédi mellett szobrozni??? Én képtelen vagyok rá.

Kép
szilcsi

Szilcsi!
Köszi ,hogy érdeklődsz,aranyos vagy!Mi is éljük a hétköznapokat,jól vagyunk,Málna nagyon csibész,járunk Ringatózni keddenként,úszni pénteken!Én is egész nap Málna mellett vagyok,nem csinálok semmi mást(se főzés ,se taki)egész nap vele foglalkozom.HA alszik akkor tanulok,vagy inkább netezek :oops: De nekem megéri,mindenki mondja,hogy milyen kiegyensúlyozott boldog baba Málna.Igen kicsit nehéz,de ez van,meg tudod nálunk apa viszi 5-től fél7-ig,hétvégén este anyóséknál vannak 2-3 órát,szóval nekem azért van szusszanásom!Nálatok is rendeződik majd Lali alvása biztosan,de ötletem nincs,hogy hogyan,a sírni hagyás tuti nem megoldás,csak még jobban befprdul,ha nem kap választ a hívására.Persze könnyű mondani,megértem a Te helyzetedet is persze!

Minden baba édes és aranyos!

RÉKÁKNAK SOK BOLDOG NÉVNAPOT!

Egy úszós kép ,2 hete készült!

Kármen ti már nem jártok???
Kép
Kép
20140113113746

Anett, nagyon szépek vagytok! Édes ez a fürdőruci Málnán. :D
Ez az Anna fürdőben van? Én is szeretném majd vinni Lalit tavasztól, ha jobb idő lesz és a fülész rámondja az áment.

Mondtam a talin is, hogy irigyellek, hogy a párod is ilyen sokat van Málnával. Nálunk is megtenné, ha nem ilyen hülye beosztásban dolgozna. Csak nálunk elvárja, hogy minden nap főzzek, csillivilli legyen a lakás, mindig ki legyen mosva-vasalva... Így azért nehéz! Szerinte azért vagyok itthon GYED-en, hogy ezeket a dolgokat megcsináljam. :? :roll: Persze én is igyekszem a lehető legtöbbet foglalkozni Lalival, játszunk sokat, és ha vasalok-takarítok, ott van velem, látja, mit csinálok, beszélek hozzá... nem hagyom egyedül.

Csajok, ti mit vesztek a csemetéknek karácsonyra??? Ezen agyalok már régóta, mit kéne venni Lalinak. Diavetítőre gondoltunk, de eddig mindenki azt mondta, hogy még nem értékelné (egy ismerős apuka közölte, hogy a diavetítő gáz, ők dvd lejátszót vesznek az 1 éves gyereküknek :shock: :roll: :twisted: ).

Kép
szilcsi

Szilcsi!

Nálunk is pont ilyen dolog váltotta ki, hogy elegem lett. Az urammal elmentünk, hogy megünnepeljük a házassági évfordulónkat, a barátnőm vigyázott a gyerekekre. Hajna ébredt 2 órával a lefekvés után (akkortájt már igen sűrűn kelt), és nem tudtak vele mit csinálni.
Az első pont az volt, hogy nem a szopiba altattam be. Ugyanúgy szopizott este, de mielőtt elaludt volna, levettem a ciciről, és betettem az ágyába. Ott ültem mellette és a "Itt van anya." "Aludjál" "cssssss" mondatokat ismételgettem. AZtán amikor éjjel felébredt, ugyanezeket mondtam. Persze első körben nem ment olyan simán. Először 20 percet ordított (nem sírás volt, hanem inkább követelőzés, mert közben abba-abbahagyta és várta a hatást). Aztán 5-5 perc volt, és a harmadik éjjel után nem ébredt többet. Ha ezt tudtam volna, hogy ilyen könnyen megy, biztosan előbb belevágok a projektbe.

Karácsony: mi tavaly vettünk a lányoknak diavetítőt. Hajna is élvezte és szerette, habár a sztorikat biztos nem értette, de másfél évesen már mondta este, hogy "akast" (=farkast=Piroska és a farkas diafilm ) :) Szerintem a diavetítésnek van egy hangulata, amit már az egészen pici gyerek is értékel. Szerintem meg a DVD gáz :shock: "Hagyjál, öcskös, nézd a DVD-t" A diafilmnézés csak anyával/apával lehetséges és közösségi dolog, míg a DVD... :roll:
Vendég

Gira!
Nagyon egyet értek veled :a divetitésről irottakkal!!!:)
Sajna nekünk nincs,de szeretnék.Az egyszervolt,hu-n,meg más meseoldalon is vannak diamesék.Hanna azokat szereti a legjobban,főleg hogy én olvasom..
Szilcsi próbáld ki esetleg...,mit szól Lali hozzá? :wink:

Ki ismeri Dr Tuksa Ágnest?Jöhet az infó priviben.Köszi.

Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Szilcsi!
Köszönjük szépen a gratulációt, biztosan kisfiú, a 20 hetes kötelező uhán is látszott, de 4D uhán is voltunk, ott is egyértelműen látszott a bizonyíték. :) Mátyásnak fogják hívni az öcsit.
Az éjszakai alvásról mi 2 évesen szoktattuk le Dénest, első éjjel sírás volt, de már másnap csak 1x ébredt és nem kért cicit, csak simit, a 3. éjszakától átaludta az éjszakát. Szerintem nálunk azért volt ilyen zökkenőmentes, mert akkor már mindent meg lehetett vele beszélni, több nappal előtte naponta átbeszéltük, mi várható, az első éjszaka után látta, hogy nem hazudunk, nappal ettől még van szopi. Ettől függetlenül, ha tudom, hogy ilyen egyszerűen megy, talán valszeg már előbb megpróbálkoztam volna vele. (úgy értem kb. másfél évesen. Előtte nem lett volna értelme, csecsemő korában addig üvöltött egyre idegesebben, ameddig nem vettem fel és nem volt szopi. Nem volt az a 2 perc után megnyugszom és abbahagyom típus.)

Kéretlen magánvélemény :oops: : Apára nálatok ráférne egy hétvége Lalival és az összes háztartási munkával együtt, meglátná, hogy nem üdülés a dolog, és nem lehet mindennap takarítani... Nekem nincs takarítónőm, viszont hétközben nem főzök, hanem rendeljük a kaját, hétvégén apa vigyáz Dinire, ameddig takarítok, és apa is segít, ha szükséges.

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Szilcsi! Nem nincs szorulása Stellának hál istennek. Neked is mondott olyat a doktornő, hogy a súlyos vashiány meg vérszegénység hátterében lisztérzékenység állhat??? Minket most ezzel rémisztget. Januárig kell adnom a vasat, folsavat, aztán visszaellenőrzi a vérképet és ha nincs javulás mehetünk gasztrodokihoz....:-((

Nem egyformák a pasik, no meg azért ki hogy neveli a párját. Én totál elkényeztettem az én férjemet, mégis összeszedte magát és bevállalta a 9 hónap gyedet, úgy hogy 6 hónapos korától 15 hónapos koráig volt a gyerekkel, plusz a bölcsibe szoktatás. Ő látta az első mászást, az első lépéseket.... No nem takarított, meg nem is főzött, de a gyerek nagyon rendben volt:-)) Hétvégén együtt takarítunk, a gyerek is - imád porszívózni - és én is csak hétvégén főzök, hétközben rendeljük a kaját.

Én is agyalok már a karácsonyon. A lányomnak mostanában a rajzolás a mániája, szombaton a falat is megkezdte rajzolni...:-))) A diavetítőt is jó ötletnek tartom, nekünk is volt az öcsémmel. Azon inkább jobban kell agyalnom, hogy a hároméves keresztfiamnak mit vegyek, neki már szinte mindene van.... Fiús anyukák, ötlet??

A gyereknek kéne csizmát venni. Látott mostanában valaki jó kiscsizmákat elérhető áron???

Márti
stella2007

szilde
Szeged

Szilcsi!
Szóval megy az éjszakai műszak nálatok is.Nálunk is..
Bár mostanság Kevin rövidebb ideig van fent egyszerre(amúgy kb. 3-4 szer pár percre) és utána gyorsan visszaalszunk.Most pár napja kivételesen pihentebbnek érzem magam...
Uh,nagyon sajnálom.Durván hangzik,meló,zh..minden...!!!!!! :shock: :shock:
Sztem bárki kiakadna.Könnyíteni kéne vhogy a terheiden sürgősen!!!!
Nem tudsz vkit mozgósítani,aki vigyázna Lalira,hogy tudj tanulni,dolgozni..egyebek...
Takarítás ügyben írok privit.
Edit

szilde
Szeged

sziasztok

két kérdésem volna(meg három kívánságom :lol: )

karácsonyra gyerek ülést szeretnénk, amit januártól már használnánk. akkor lesz a mini már 9hós és kb 7,5kg. milyet vegyünk??? kényelmes legyen, mert így is alig tud egyhelyben megülni egyórát, és biztonságos legyen!(lehet drága is, ha jó!))) ötletek???

gyerekbőrgyógyászt tud valaki? nincs baj, csak az éranyajegyeit szeretnénk megnézetni, leméretni ilyesmi. telószámot meg rendelésihelyet is, ha tudtok!!
köszi
toncsi

toncsi80

szilcsi

én is sajnálak. apidat meg fenéken tudnám billenteni 8) :lol: :lol: . nem, nem azért vagy gyeden és kapod a pénzt, hogy háziasszonykodj(azért ő fizet és adja a pénzt haza), hanem mert a pici Lalifiúval foglalkozol, hogy ne egyen gazt és, hogy tornázzon, meg fejlődjön, meg egyen, meg ne verje kékre a bucóját, miközben a felállást tanúlja a csöppség. és azért mert mosol, főzől, takarítasz, tanulsz még a Lali mellett neki minden este körbe kéne téged ajnároznia, hogy neki milyen kis ügyi felesége van(és bezzeg más toncsiféle anyukák ilyesmit nem tesznek az ő apijuknak :lol: ) és könnyítenie kéne terheiden takarítónővel vagy besegítéssel vagy sétával. szerintem.

Málna továbbra is cúúúki(bár élőben még szebb. olyan sok haja van, igazi kiscsajszis :wink: :D

toncsi

toncsi80

szilcsi

klassz új vonalzók

tőlem a Mini formaválogatót(vagymit) kap mindösszesen. hacsak addig meg nem gondolom magam. meg jó sok csomagolópapírt és zörgős zacsit, mert az a kedvenc. meg a műanyag palack :lol: :lol: .majd addig guberálok neki ilyesmit a szelektív szemetemből :lol:

oké, mára abba hagytam 8)

toncsi

toncsi80

Sziasztok!

Kicsit el vagyunk veszve!
Sajnos nem tudtam elmenni a talira, persze, hogy közbejött valami! :cry:
Most pedig sajna betegek vagyunk, de azért muszáj dolgozni is, ezer fele kell lennem.
Igyekszem jönni és visszaolvasni!
Addig is Mindenkinek szép napokat!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Toncsi: bocs de ilyen pasi létezik aki ezt megbecsüli amit mi csinálunk? mert sztem nem sűrűn... vagy ha tudsz ilyet mutasd már be nekem légyszi... :lol: :lol: köszi :D

Ilcsi: én bevállalom Lalit tudod, meg a főzést is, ha gáz van hívj :wink:

Én nemtom mért, de nekem megy együtt a napi főzés, takarítás, gyereknevelés egyedül is....monnyuk estére kipurcanok, de most pl még olvastam is (könyvet) amire nem sűrűn van időm. :D Sztem szervezés kérdése.... és energiáé...ami nekem van :D

Stella: keresztfiad anyukáját kérdezd meg mit szeretne a picifia karácsonyra, az a tuti és mindenki jól jár :wink: Diavetítő sztem is simán mehetne a csajodnak :wink: Férjnevelési tanfolyamra beneveznék hozzád, enyim ex eccerre csak 1et vállal, 2 vagy több már meghaladja a képességeit :lol: 8) Milyen csizmát szeretnél? Bőrt vagy hótaposót?

Zsuzsu: Gratula a fütyishez :) és hatalmas a pocakod, Dénes milyen nagyfiú hihetetlen....

Éjszakai műszak: Én kb 5-6x kelek átlagban, van amikor csak áthozom magamhoz a 2 törpöt +etetés, de van hogy még fél órát üvölt a Vius, mert állandóan rosszat álmodik :( szal én se vagyok túl kipihent de elvegetálok....és ettől még pörgök :)
Na most még egy kis olvasás, aztán szunya, jóéjt :)

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Toncsi,Szilcsi!Köszi a dícséretet!Aranyosak vagytok! :D

Klzsuzsi!Grat a kukishoz,nagyon szép nevet választottatok!Én is erre a névre gondoltam,mikor még nem tudtuk,hogy Málna Málna,vagy a Zsigmond jött szóba,dehát ...... :D :D :D

Nálunk apa nagyon értékeli,hogy ha csinálok vmit,pl. minden egy es ingvasalást megköszön és megpuszil érte!Hétköznap én sem takarítok,hétvégén délelőtt mennek kunkorogni,akkor a nagyját,főzni egyáltalán nem főzök!De Laci semmit nem vár el!
SZilcsi!A férjednek piszok mákja van veled,Te vagy a tökéletes feleség (komolyan) hálálkodhatna neked ezért!Én minden hétvégén kapok egy nagy csokor virágot (de hogy miért? :shock: )!

Na lépünk Ringatóra!
20140113113746

Enikő!

Adjál energiááááát! :lol:
Egyébként egyetértek a jó szervezés fontosságával. Ha reggel úgy kelek, hogy "ma semmi nem fog ki rajtam", akkor nem is fog. Főzök, mosok, takarítok, viszem-hozom Rékát az oviba, bevásárolok, festünk, építünk, dominózunk... aztán van olyan reggel, hogy nem sikerül elkapnom a szelet a vitorlámmal... hát olyankor nem értem, hogy máskor hogyan is boldogulok :)
Vendég

Hna energia rám is rámférne bőven.
Most éjjel óránként keltem Lalihoz, de volt, hogy 20 perccel visszaaltatás után már sírt. :? Alig bírtam reggel felkelni. :?

Jaj dehogy vagyok én mintafeleség! :oops: Mondjuk nálunk mindig is ez a kissé hagyományos szemlélet volt, anya házimunkázik, apa dolgozik (csak persze emellett én is végig dolgoztam meg közben fősulira jártam).

Gira, nálam is van, hogy ha a reggel nem úgy indul, az egész napot el kéne felejteni gyorsan, onnantól semmi nem sikerül. A tanulásra meg a melóra sokszor csak este jut időm, ha Lali elaludt, de nem tudok sokáig fentmaradni, max éjfélig, akkor meg már ált. ébred Lali. Így is már az egyik munkámat lemondtam.
Amúgy minden többgyerekest csodálok, én nem tudom, mihez kezdenék, ha lenne még egy vagy több gyerekem...

Anett, régebben én is sokszor kaptam virágot, csokit még most is szoktam csak úgy, ezek jólesnek. :D De pl most hétvégén az évfordulónkra semmit :cry: (most volt a megismerkedésünk 7. évfordulója).

Kép
szilcsi

Kép

Kép
szilcsi

Csibe! Gyógyuljatok!

Anett! Már nem járunk, amikor bezárt az Anna utána nem nekem nem lett ugy jó, most meg már nem szoktunk vissza. De nem is kell mert itt ha elviszem a fürdöbe akkor simán ugyanugy ugrik a viz alá. Itthon meg minden este a fejére önt több vödör vizet, szoval nem féltem hogy elszokik töle :lol: Málna nagyon ügyes, látom!

Nekem mindenki azt mondta hogy ha nem szoptatom majd Orsit akkor nem ébred éjjel sem! Na ez nem jött be, 16 hós volt, de azóta sem sok éjjel volt hogy nem ébredt. Vagy álmodik valamit, v. takarjam be, v. szomjas, pisilni kell stb. Norbinál viszont tényleg müködött, ö szinte sosem ébred éjjel.

Nekem uram nem várja el hogy folyton takaritsak, de a kövön hamar ott a piszok, gyerekek széthordják a kaját, szoval én naponta 1-2x porszivozok. Fözni nem szoktam, hordom a kaját, nagyon jo áron van, marad estére is belöle, szoval nem csak kényelem, de meg sem éri hogy én veszödjek vele.

Zsuzsi! Grat. a fiúhoz!

Stella! Amig vasat szed addig a széklet sötét szinü. Ez felnöttnél is igy van, ez a normális. Amugy szerintem minden gyógyszernek benne van a papirján is ezt, a Maltofernél is igy emlékszem, de nekünk az orvos is mondta, bár tudtam.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

A betegségből kilábaltunk ketten együtt egy hét alatt. Aztán a múlthéten egy főtt tojástól olyan epegörcsöt kaptam, hogy a No-spa injekció sem tudta elmulasztani, 2 nap görcsölés, nem alvás után jöttek a mamáék gyerekfelvigyázni. Szóval f..a volt. Megjött a 16.heti véreredményem, az is egy kicsit megingatott: a vasam alacsony, az AFP-m meg 0,71 a referencia tartomány pedig 0,7-2,5 szóval majdnem határeset. Remélem semmi gond, de azt olvastam elég sok helyen, hogy ez egy elavult módszer, meg csak ijesztgetik a kismamikat vele.

T.Ági nénihez járunk háziorvoshoz, Szilde mi érdekel? Nem sokszor voltunk nála hál istennek. A Prevenart tök jól elintézte, hogy megkapjuk még ingyenesen, mindenből elég rövid időn belül kigyógyultunk, ha nem muszály nem ad antibiotikumot. Hétvégén meg rendelési időn kívül elérhető magánrendelésben, és a gyerekügyeleten is szokott dolgozni.

Hát egyenlőre ennyi.

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?