Új privát üzeneted érkezett!

Játszottam egy kicsit...

... íme:

Kép

és

Kép

Köszi Kata a program tippet!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Tercsimama
Én szeretnék menni, de minden attól függ, hogy a férjemnek éppen akkor mennyi munkája van. Ha sok van, akkor nem tud elvinni. Csütörtök tuti nem jó, a másik két nap jó lehet...
Biztosat csak azon a héten tudok mondani, de ha nagyon könyörgök, akkor szerintem megoldja a sofőröm.... :lol:

marek

Őőőőőő

azt hiszem bunkó anya vagyok

:oops:

Bocsi lánykáim, szánom bánom, de ez sikeredett:

:lol:

Kép

Na megyek Borit ébreszteni... Szétszakadnak a melleim... Ez a lány, meg csak alszik és alszik a friss levegőn...

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

De jóóóóóó, ez nagyon poéééén, mivel csináltad ezt???
Igazi macilány :wink:

Kép

Kép
nusildi

Tercsimama! Küldtem mailt. Szép a ház! Ezt bérlitek majd? Vagy meg lehet venni?
Én kocsival megyek Biatorbágyról, szívesen felveszek bárkit :)
Majd egyeztetünk! Még megnézem térképen mi/ki esik útba (nem baj a kis kitérő, de Óbudáról sajnos inkább nem hoznék senkit :lol: )
Bár a gyerek nagyon jól elalszik a kocsiban - ma voltam pékségben Dorkával (Pátyon, ott kint mertem hagyni a pékség előtt, egyik szemem rajta) úgy elaludt, hogy utána még sétáltunk 1 órát és itthon is aludt 1 órácskát!
Szóval lehet, hogy jobban járok, ha Marekot hozom a talira. :D
Szuper lenne, ha mindenki beférne egy-egy autóba! Mert akkor legközelebb nálunk is lehetne találkozó! :lol: Picit kisebb a nappali, de sok jó ember....csak szervezés kérdése.

Nyugtonmalac!
Posta megjött. a héten igyekszem eljutni DM-be, Dorka nyugisabb már. pár kupon októberi volt, de köszi (nekem is voltak, látom te is gyűjtögetsz ezerrel :lol: )

Azt hiszem használ a Normaflore + takaróval bebugyolálva böfiztetjük (úgy látszik fázós, pedig a szobájában 23 fok van).
Én is kezdek megnyugodni. Eleget eszik (soha többet nem akarom mérni minden kaja után, éjjel tökre felébredt tőle!)
És a kaki is sárgul vissza.

De a hosszú alvások még távolinak tűnnek - eddig 5 és fél óra a rekord, az is csak egyszer volt! Nekünk Anyáknak semmi sem jó, ha aluszékony az is baj lehet, ha meg nyugtalan és alig alszik az is gáz.

Bettyna! A kaki darabos (szép kis paprikamag szerű fehér bogyók a híg trutyiban) az anyatejtől általában, mert nem tudják megemészteni 100%-ban (én az első pár nap beparáztam tőle, doki mondta). Talán nálatok is a tejedtől van! More milk hat?
Az is szuper, ha felesben kell csak tápi ilyen gyorsan növő babókának, ügyesek vagytok! Jó nagy lehet az igény - ha már csak a 150 ml/kilót számoljuk...7,5 decit meginni-kitermelni sem semmi. 8)

Akinek tud aludni álló babakocsiban gyermeke a levegőn gratulálok! Az elejétől kezdev így van? Nálunk nem megy...kinyílik a szem álló helyzetben.

Daisypath Happy Birthday tickers
peva

Nyugtonmalac
Hát mit csinálsz te a gyönyörűséges gyerekeiddel??? :roll: :lol: Visszakapod még ezt, ha nagyok lesznek és erősek... :lol: :lol: :lol:

Mondjuk én is meg vagyok ijedve, hogy felraktam Bori fürdős képét a netre. Majd ha nagy lesz és híres, akkor rábukkan valaki és a Blikk címlapjára kerül... :roll: :lol: :lol: :lol: Most egy kicsit félek is... Már most elcsesztem a gyerekem jövőjét... :? :roll: Én is bunkó anya vagyok... :cry:

marek

Peva
Eljöhetsz értem Soltvadkertre... :lol: :lol: Itt biztos nincs dugó... :lol:
Álló kocsiban mi is felébredünk...fene se érti... :?

Hozzánk is jöhettek talira, de sajnos nincs tömegközlekedés... :lol: :roll: :?

Elment a tanítvány, úgyhgoy felébresztem a gyerekem meg az apját (bealudt a bébisitter.. :shock: :shock: :shock: )és elmegyünk sétálni.
Majd jövök. Addig kéretik sokat írni!!!

marek

Soltvadkerten táboroztam egyszer. a strandon finom volt a palacsinta, a lekváros 2 Ft, ha jól emlékszem, a kakaós 3. 8)
198valamikor lehetett.

mostanában csak páran írunk, először nekem is úgy tűnt nincs időm, de aztán rákaptam a gyerek a vállamon netezésre (el tud aludni, ha rázogatom közben) - fáj is már a bal vállam, nyakam, hátam félig
Eltűntek! Próbáljátok ki Ti is!

peva

Akik nem látják színesben a nevüket, írjanak!!!

Kép

Kép

Kép
tercsimama

Úgy néz ki a 10-es lesz a nyerő...

Kép

Kép
tercsimama

Marek természetesen a te jelentkezésed aktív, csak elfelejtettem beszínezni :oops:

Kép

Kép
tercsimama

Peva
Most már nem 2 forint a palacsinta a strandon. De nyáron csinálhatunk egy talit a strandon és akkor én ingyen sütök nektek palacsintát! :lol: :lol: :lol:
Enyém gyerek nem szeret velem netezni, viszont szeret az apukájával dolgozni, meg zenét hallgatni (Tom Waits meg ilyen finomságok), meg angolul tanulni...

Egyébként már vissza is jöttünk, mert besötétedett. Hülye anyuka sötétben sétáltat. Aztán majd jön a gyámügy és elviszik a gyereket... Ugye nem szóltok nekik??? :roll: :?

Tücsök is jön talira??? De jó!!! De miért nem ír magáról?

Igaza van Pevának. Mindenki dobja a vállára a gyerkőcöt és jöjjön csevegni... :lol: :lol: :lol:

marek

itt egy eltunt :lol:

Olvastalak titeket, csak osszesuritve, ugyanis, mi amiota hazahjottunk a haz meg a feje tetejen allt...kandalot be kellett epiteni a nappaliba, mivel mar neki volt kezdve amikor meg kisbabank a pocimban volt :wink: , ugyhogy ennyit a pihenesrol...nagytakaritas..

nekunk majdnem minden nap osszekjon a 3 ora alvas, aztan szopi, ma reggel pl 7 ettunk es ebren volt, 1 orat nagy nehezen szundizott, aztan fel 2re aludt el melyen...nezelodott egesz delelott, ahogy cicit adtam elaludt, ahogy bekerult az agyba sirt, mocorgott...

Cumi: mar ilyen kicsin lehet adni, vagy inkabb meg varjak, szopi utan latyom nem szivja mar csak csamcsog rajta, de ilyenkor kiveszem a szajabol !jo igy?

ti mikor tol tettetek ki oket frisslevegore? olyan szep ido volt ma is de nem mertem kirakni..mi meg csak 2 hetesek vagyunk??

Dalma
KépKép
Kép
biceboca

Dalma
Végre itt vagy!!!! Mi két hét után már sétáltunk. Pedig a dokink nem javasolta, de kit izgat. Borókának is jó volt, nekem is jó volt... Szerintem nyugodtan rakd ki!

marek

Dalma, mi 6 naposan kezdtük a sétát, és azóta is sokat megyünk. Ne félj a levegőtől, csak jót tehet. Öltöztesd fel rétegesen és hajrá.

Kép

Kép
tercsimama

Peva, egyenlőre bérelni fogjuk ezt a házat, aztán meglátjuk mit találunk sajátnak. Most akartunk venni, de ez a válság keresztülhúzta a számításainkat, nem adták meg a hitelt, pedig volt 40% önerőnk :shock:

Kép

Kép
tercsimama

Ildi: innen töltöttem le ezt: http://www.photoscape.org/ps/main/download.php

PhotoScape :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Peva: Köszi a kupon leadást... Sajnálom, hogy az októberi lejárt... Nem gondoltam, hogy ilyen lassan ér oda... Igaziból nem is gondoltam rá... :roll:

Ne is izgulj a súly miatt, és nem kell mérni minden evésnél, csak ha kedved van :)

A Normaflore dolgot jól mentsd el a memóriában, mert arra még sokszor lesz szükséged :) Hidd el. Én már a nagyon nagy kiszerelést veszem rég óta. Ha hasmars van, akkor adom Lilinek... Mostmár majd Borimnak is, ha szükség lesz rá...

Az én Borim tud aludni álló babakocsiban. Itthon is ezt teszi a nappaliban ugyanis... Az a legtutibb a mózesnek, ha a kocsi vázán van, mert ott nem éri fel a szélvész hercegnőm (Lili) :)

Szóval olyan ez nekünk mint egy ágy a nappaliban... Csak néha elmegy sétálni is...

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Enyém gyerek nem bírja a gépezést. :cry: :lol:

Nincs időm két gyerek mellett írni, mert inkább a félig kész szüléstörténetemet fogalmazgatom. :lol: :lol: :lol:

Sensi!
Lehet már mondtam, nem emlékszem Gratula!

Mi is egy hetesen mentünk már sétálni, most volt szombaton két hetes, hihetetlen, hogy megy az idő. :cry: :cry: :cry:
Ma is kint voltunk másfél órát, de én nem is tehetem meg, hogy itthon ülök, hiszen amíg ilyen jó idő van a nagyobbat ki kell vinnem a játszótérre.

Marek!
Te mikor mész a kórházba Boróval????

Mennem kell mert órdít a drágám. :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
mtücsök

Marek: hát igen, a csupasz képek is elég gonosz dolog volt! :twisted: :lol:
De te legalább nem nem adtál bajuszt a lányodnak ;)

Peva: te sem tegnap nyaraltál Soltvadkerten :) Már tuti nem annyiba kerül a palacsinta :D

Marek strand bulija is jól hangzik... :) És ingyen palacsinta... hmmm...

Én nem szólok senkinek, én is este sétáltatok néha... :) De meg lehet magyarázni ezt is... Kevesebben vannak az utcán, tisztább a levegő, senki nem bámul bele a babakocsiba, stb. :D

Az én Borim hintája itt van a székem mellett, a számítógép közelében :D Bekapcsolom a hintát Bori alatt, és nézheti, ahogy püffölöm a billentyűt. :D Hadd szokja, biztosan ő is informatikus lesz ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Dalma: sétálni 4 naposan mentünk :D És a doki nénink támogatott benne. Nem tömegbe, nem szmogba vinni. Ne legyen nedves az idő.

Cumi: én már a kórházba is vittem. Borim csak a csomagban kapott 0-2h-ig MAM cumit szereti, már be is beszereztem még egyet... Mert néha elkallódik az ajándék cumink...

Borit tanítani kellett cumizni. Mert másmilyen alakja van, mint a cicinek, és rá kell érezzen a baba, hogy hogyan kell szopizni, úgy, hogy ne essen ki véletlenül. (Kicsit mozgatod a szájában, forgatva... Meg a szájpadlásához, majd a nyelvéhez érinted a cumit. Valamelyikre reflex szerűen rácuppan...És akkor kezdi el tanulni, hogy hogy is kell ezt csinálni...)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Tücsök
Én valamikor jövő héten megyek hat hetes kontrollra, de szerintem Borókát nem viszem, mert ötkor indulunk és az kínzás lenne szegénynek. Majd addig anya lesz vele itthon. De szeretnék elmenni babamasszázs tanfolyamra vele. Az is a kórházban van, csak fel kellene hívnom a csajt és meg kéne beszélnem egy időpontot.
Miért kérdezted?

marek

Akkor lanyok holnap kiteszem a manokat a teraszra, frissen vetett fube :lol: , es milyen ruhat adjak...delbe nagy meleg van itt, body, rugdalozo, es polya?? vagy vastag olyan teli kezeslabas zsak? vastag sapka..kesztyu nem kell ugye??? de dillo vagyok

Dalma
KépKép
Kép
biceboca

Tücsi: várjuk ám azt a szülés törit :D Nekem könnyű, Lili "elfárad" a bölcsiben, néha én is megyek érte Borival, meg apa (ő mindig megy érte)... És akkor már csak pár óra van két gyerekes üzemmódban... az kibírható... Bár néha így is feszült vagyok.

Pl. ma. Ma nincs türelmem Lili dolgaihoz... Ugrál Bori feje mellett... Tömi a cumit a kis szájacskába... Olyan lelkes, olyan friss, és üde. Én meg annyira el vagyok fáradva...

Ma voltunk csípőszűrésen. Minden oké, kicsit kötött az egyik oldal, tornáztatni kellene... De semmi különös. A Rókusban voltunk, hipp hopp kaptunk időpontot. Csak ajánlani tudom!!!! Akinek útba esik, közel van, stb. kérjen oda beutalót a gyerek orvostól!

Kaptunk beutalót a Bethesda-ba. Oda amúgy is megyünk, de így egy kalap alatt csínálnak egy csípő UH-t is :D
Lilivel a 2es sz. gyermek klinikán voltunk anno, az nem volt ilyen kellemes élmény. Nem lehetet időpontotkérni, csak megmondták melyik nap, és ott voltunk egy nagy váróban ezer kismama, kisbaba, kisgyermek, stb társaságában a 2 hetesemmel... :shock:
Még jó, h nem kapott el semmit.
Itt most a Rókusban nem kellett várni, időpontra jöttünk, senki nem volt rajtunk kívűl, tetszett a doki bácsi is, és megnézte azt is, amit kértem: Bori gerincét. rendben van.
És a felfelé álló nagylábujj is! :)

Szóval hajnali kelés, és most ki vagyok facsarva... Nincs türelmem Lilimhez. Pedig szeretem őt, csak inkább mennék már aludni... Azt hiszem, mindjárt megyek is :oops: :roll:

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Dalma: amit te vennél fel ruhát, olyat adjál rá (vastagságban), és még egy réteget, lehet pokróc is... Ne fujja a szél, ne izzadjon, ne fázzon... Néha ellenőrizd le, hogy hogy érzi magát (háta hideg, vagy meleg-e...)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Marek!

Én a baba uh-ra gondoltam.
A masszázs engem is érdekel, majd megíród nekem is a részleteket?

Én egész nap egyedül vagyok velük, ami jó is és rossz is. Igaz tudnék szólni anyukámnak, hogy segítsen, mert közel lakik, de hát őt sem akarom ugráltatni. Holnap de. ő lesz velük, mert én megyek orvoshoz ugyanis a pulzusom még mindig brutál 98-104 között van, pedig mindenki azt hitte, hogy a szüléssel ez is megoldódik. Azt mondják többen is lehet pajzsmirigy, hát most elmegyek vérvételre meg dokihoz és kiderül, vagy nem. :lol: :lol: :lol: :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
mtücsök

Tücsök
Milyen uh??? Valamiről lemaradtam...? :roll: Mondjuk Borit elvitték valamilyen ultrahangra a koraszülött osztályról. Azt hittem, hogy oda minden babát visznek...
Nekem csak három hós kontrollra kell vinnem Borit a koraszülött osztályra. Az december 1-én lesz.

Ja, képzeljétek végre kaptam beutalót csípőszűrésre. Kértem is időpontot, kaptam is dec. 4-re. Nem késő az? Mondjuk nem nagyon tudok mit csinálni. Ez van és kész. A gáz az, hogy nekem csípőficamom volt, műtöttek is, remélem nem örökölte. Lehet azt egyáltalán örökölni? De azt már a kórházban mondták, hogy kötött Bori csípője. Nekem is tornáztatnom kell. Azt ti milyen sűrűn csináljátok? Minden pelenkázásnál kellene...?

Babamasszázs:
A koraszülött osztályon van egy gyógytornász, babamasszázs oktató. Ő adott telefonszámot, azt mondta, hogy felhívom és megbeszélünk egy időpontot, ha nekem nem jó az az időpont amikor épp tartja. Szerintem lassan kérek időpontot. 8000 forint...szerintem nem sok. Te is eljönnél? Jöhet apuka is, de akár nagymama is....
Valakit még érdekel esetleg?

marek

Marek!

Nekem mondták is és az Áron zárójelentésére rá is írták, hogy koponya és hasi uh-ra kell időpontot kérni a gyerek négy hetes kora után az alábbi telefonszámon.

Nem tudom neked rajta van-e???!!!

Kép

Kép
mtücsök

Nekünk pont koponya és hasi uh volt. Gondolom minden gyereket elvisznek uh-ra, aki a korán van, mert ott sorban vitték a gyerkőcöket. Akkor ezt megúsztuk.
Csípőszűrésre nektek is kell menni? Mert nekünk az van a zárón.

Szüléstörténet nincs még kész? Nagyon várom már!!!

marek

Igen nekünk is kell menni, szerintem oda mindenkinek kell.

MÉg nincs kész, délután óta nem volt időm írni, most lenne, de most már totál fáradt vagyok így megyek aludni. Holnap folytatom, ha lesz időm.

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok!!

Köszönjük a dícslereteket, nem akarunk lemaradni a többi gyönyörű babuci mellett :lol: :lol: :lol:

étrend:
köszi a tippeket, esteleg leirhatná -aki ráér-mit főz-eszik egy egy nap. Érdekes, az egyik cikk azt irja, h lehet K betűsöket enni, de ha fedő nélkül főzi az ember, akkor elvész a vitamin is... :o :o Nálunk ma rakott krumpli lesz, tojás nélkül, virslivel....vagyis a fele kolbásszal, tojással apának, a másik fele lightosan nekem.

Ildi!
Besétálok a patikába és kérek napraforgóolajat????? (tudom koszmóra is jó, de sosem használtuk, noha Ábel most is koszmós)

720ml????????? az nálunk a heti adag :lol: :lol: :lol:

csini a játszóhelyen Lotti!! Nálunk akkor van játszószőnyegezés, amikor Ábel alszik. Nem merem amúgy, mert rángatja a játékokat és féltem Konstit. Emiatt nem vettünk pihenőszéket sem, félek, h kiborítaná a tesót....

Peva!
A 600g szuper!!!!!!! Cumi: megtámasztani....Mi hason alszunk, nmincs légzésfigyelőnk. A babakocsiban is hason alszik... Eleinte még aludt háton is,de aztán nem. Már tapasztalt vagyok, Ábel is csak hason. Kicsit ciki, mert ha meg akarják nézni a babaát nemm látnak belőle semmit. :D Ő viszont jót alszik....Kell a ringatás, de ha sikerül mélyen elaludnia, akkor leállhatunk. Igazából megszoktam már, h folyamatosan ringatom és úgy beszélgetek :oops:

Tercsi!
Köszi a meghívást, mi nem tudunk menni. Messze vagyunk.....
Szuper a lakás!!!!!

Ny.malac!
Akkor klamiila elfelejtve.... egyenlőre mosom neki a fördetővel, aztán megkérdem majd a dokit a tanácsadáson.

Én is imádom a fiaim!! :lol: :lol:

Nagy franc vagy :lol: :lol: amúgy, szupik a képek!!!!!! Ha van valami aranyos , karácsonyi keret, akkor csinálhatnál majd nekünk és egy keretezett, tesós kép lenne az ajándék anyósnak karira....
KÖSZI!!!!!!

Sensi!
Csini a csajod!!!!! A sárgaságot sajnálom. Én már tapasztalt vagyok ezen a téren, mindkét fiam, napikig szolizott. Amikor előszőr megláttam a fényben Ábelt bőgtem, aztán tudtam, h a javára van... Mielőbbi sárgaságmentességet Nektek!!!!!

Dalma!
Ebben a csodaszép időben, kár bent kuksolni!! Irány a levegő!!

tegnapi napunk
: reggel ment apa dolgozni, Ábel zokogott, én meg szolidarítottam.. :oops: :oops: Szerencsére hamar megvígasztalódtunk és indult a nap. Iszonyatos szerencsénk van, h csodaszép az idő, na meg 100 méter a játszótér.... Ábel ügyesen eljátszott amikor szoptattam, aztán vele foglalkoztam. Konstinak vissza kell szoknia, h nem lehet mindig kézben, nagyon el lett kapatva. A kiságyban nálunk nincs játék, csak egy zenélőke és a rácsvédő. Nálunk a kiságy alvóhely, a játékra, nézelődésre a járóka, játszószőnyeg van.

Délkelőtt 2 óra játszótér, Konsti aludt mint a bunda a kocsiban, mi meg Ábival játszottunk. Csak mi voltunk a játszón, jól szórakoztunk. Délben hiszti, h bejöttünk, de túléltem. Ebéd, alvás, 3 órát durmolt Ábel én meg addig Konstiztam. Alvás után játszótér, aztán apa.... Könnyebb volt, mint gondoltam....
Ha eső lesz meg leszünk lőve, de majd azt is megoldom...

SZÉP NAPOT MINDENKINEK!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Na csak tudok jönni végre!Az én gyerekem se szereti,ha gépnél ülök! :D
Azért olvasgatni szoktam ám csak mire az íráshoz jutnék kiabál a kisasszony!...

SENSI,HAGY GRATULÁLJAK NEKTEK ÉN IS!!!GYÖNYÖRŰ EZ A LILLA BABA!!!!
A tejcsi miatt ne izgulj,nekem is nehezen indult meg!3-4napig az a sűrű sárga előtej jött,amit rendszeresen vissza is bukott!
A szolizáshoz meg kitartás!Tényleg az a lényeg,h utána minden oké lesz a kiscsajjal!

Nyugtonmalac, nagyon arik azok a képek!Jót nevettem,mikor megláttam!:D
Nekünk nem sikerült ez az együtt fürdés!Addig ügyeskedtünk,h Julcsinak sikerült egy nagyot nyelnie a fürdővízből! :?
Na mindegy...majd legközelebb... :lol:

Ildi,nagyon édesek ezek a csillogós képek!:D

Tercsi,nekem is inkább 10 vagy 11!Aztán remélem semmi nem jön közbe!Mert az az én formám!...
Én is kocsival megyek,bár nem tudom,h nekem ki esne útba!Én Szolnokról mennék!

Zsuzsu,ügyes vagy,h ilyen jól be tudod osztani az időt a fiúkkal!
Bár lehet,h inkább ők osztottak be így maguk között téged!:D:wink:

Nálunk meg az van,h elég fehér a nyelve Julcsinak egy pár napja!
Meg ilyen egész apró kis kiütések jöttek ki a fejecskéjén!halvány piros és kevés!de van...
Szerintem fel is hívom ma a dokit!de lehet,h megvárom a védőnő holnapi látogatását!nem tudom...

Valaki tudna nekem küldeni valamilyen képbutító programot!Én akkora gépzseni vagyok,h nekem nem sikerült letöltenem! :oops:
Vendég

Dalma, mi is vittük már 7napos korától kezdve babakocsizni és nagyon élvezte!Ez annyiban merült ki,h jó nagyot aludt!:D

Séta után még 1-2 órát simán alszik a kertbe állított babakocsiban!:D szereti....
Vendég

Adri
Az nem szájpenész véletlenül? Nem írt rá nektek semmit az orvos? Mert nekünk írt valamit, ki is váltottam, bár nem tudom, mit csinálnék vele, ha használnom kellene. Bár korábban már volt itt róla szó, úgyhogy valószínűleg elolvasnám a szakirodalmat... :lol: :lol: :lol:
A kiütés nem tejkiütés? Olyan nekünk is van. Azt az anyai hormonok okozzák vagy mi.. De persze lehet más is.

Na megyek, mert vár a kozmetikus... nagyon durva ugyanis a szemöldököm. Remélem a fodrásszal is tudok egyeztetni a héten, mert hát ...izé...még az átlagosnál is rosszabbul nézek ki... :?

marek

Marek,én is szájpenészre gyanakszom!Olvastam amiket írtatok róla ezért is lett gyanús!De nekem semmit nem írt rá a doki! :?

a kis kiütések sztem nem a tejtől vannak,mert olyanunk is van,de ezek kisebbek és pirosak!Na csak felhívom az orvost!...

De jó neked,h mész kozmetikushoz!Már én is úgy mennék,de ha odamegyek folyton csúszásban van a csaj és várnom kell,így tuti,h 2-3 órát ott töltök!És ugyan ez van a fodrásszal is,pedig már nagyon rámférne!de én még ennyi időre nem merném másra hagyni Julcsit!Hiába etetném meg elötte,amint kitenném a lábam,biztos rátörne a ciciőrület és akkor senki nem tudja megvígasztalni! :lol: a cumisüveggel meg még nem szeretném bezavarni....
így maradok csúnya.... :twisted:
Vendég

jó reggelt! látom páran előkerültek. :)

Dalma! Sétáltunk mi is már 10 naposan (hülye védőnő 3 hetet mondott, aztán 2 hét múlva meg kérdezte, hogy ugye vittük már?)
Vidd nyugodtan, plusz egy réteg és kész! Szerintem újszülött kesztű azért kell rá (ha ő is szereti feltenni a kezét).

Zsu! Elfelejtettem írni a hámlásról: nekünk is volt kezeken (azt rágja) és fül mögött - oda folyik amit kiböfizett) - napraforóolaj, gyógyszertári segített (orvos írta fel a legelső cuccokkal együtt, de kérhetsz tutianálkül is). Vattával áttörlöd amikor eszedbe jut, 2 nap alatt eltűnt nálunk.
És jó a beosztás. :)
Nálunk is kézben alszik el a kisasszony, ágyikó meg alvásra van, játék lent a nappaliban (délutáni alvás is néha ott). Védőnő szerint rossz, hogy kézben altatom el...de mit tegyek? Üvölt, ha le van téve, ha kézben meg jól elalszik 3 órát nyugton van szépen (kivéve, amikor 40 percet :oops: ).
Tegnap próbáltam nem felvenni - 3 percet bírtam. Kapott cicit és 2 perc alatt bealudt. Amint eljutok olyan helyre veszek cumit.

Adri! Jó, hogy jöttél. :)
Fehér nyelv: azt mondta az orvos, hogy az anyatej lerakódás. Ha szájpenésze van, akkor oldalt is olyan a szájacska belül. (én magamtól nagy lendülettel kezeltem szájpenész ellen a fehér nyelv miatt :) )
Pöttyök: nekünk is vannak, orvos szerint semmi extra- valamit ehettem, vagy a hormonjaim ürülnek...ezek ellenére azt mondta szép Dorka bőre. De azért kérdezz rá (addig is nyugi).

Marek! Én csak kacérkodom a sötétben sétával..mert akkor mehetnénk együtt Apával. Csak nálunk nincsen közvilágítás. Esetleg telihold környékén megpróbálom. Csak jól be kell öltöztetni a babát...ezek szerint vettél már bundazsákot? Amúgy valaki mondta, hogy ne vidd sötétben? :shock:

Nyugtonmalac! Mosógép dolog megoldódott? (bocsi, ha nem tudtam megcsinálni esetleg... :oops: )

Ultrahang ha nincs semmi extra, 3-4 hónaposan kell menni (legalábbis én már 3 hete kértem időpontot és januárra adtak a Heim Pálba, ők mondták, hogy akkor kell).

Tök jó lesz a decemberi tali! Egy javaslat (mert iszonyú a névmemóriám és vagyunk egy páran....): tűzzünk/akasszunk magunkra névtáblát. Vagy az túl konferenciás? És akkor nem kell állandóan a neveken gondolkodni.
Amikor 5 fős csoportjaim volt heti kétszer, hetekig tartott mire memorizáltam mindenkit. A 30 fős osztályt a tanítási gyakorlaton úgy jegyeztem meg, hogy leírtam padsorok szerint a neveket és memorizáltam itthon. Csak furmányos tanítónőjük 2 hetente átforgatta őket (ne legyen senki féloldalas). Elég meglepő volt, hogy amikor én tanítottam volna hétfőn, mindenki máshol ült. :lol: Vagyis a pdsorok cserélődtek. :?

Jajj, ne velem legyen tele az oldal...szép napot mindenkinek!
Nálatok nem frontérzékeny a baba? Nekünk este megint 3 órás nyafi volt (pár napja nyugalom szállt ránk...), és hajnalra meg is jött a nagy szél.

peva

Sziasztok!

Ismét van 2 percem! Tisztára anyafüggő a gyermek! Elalvás is vagy cicin vagy cumival, vagy valakivel, de magában nem! Apjuk is kitűzött egy tervet! (Reméli 10 évesen már nem alszik majd köztünk!) :lol:

Egyébként semmi panaszom nem lehet, mert nem üvölt (bár nem is hagyom), eszik, gügyöget, és ha végre elalszik, akkor tényleg alszik! :lol:

Marek! Kozmetikus? Fodrász? (Nem is tudom már, hogy mi az!) :oops:

Babakocsiban alvás - eddig a hétig álló babakocsiban is aludt, de annyit sétáltunk mostanság, hogy ha megáll a kocsi már reklamál is! :lol:

Ildi! Még a múltkor kérdezted a teát! Ha gondold leírom szívesen, de nekem nem jött be, mert irtó hasfájásos, fosásos dolgot művelt Mátéval! De barátnőm napi 2 litert ivott, szoptatás végéig és semmi káros hatása nem lett a babára, viszont napi 1 litert tudott fejni szoptatás mellett! Egyébként nálunk 1 nap alatt kijött, szóval nem is kellett sokáig kísérletezni! :?
A homeos bogyó az bejött, ezért most 1 hét szünet után ismét szedem, biztos, ami biztos!

Hámlás - gyerekorvos tanácsára semmit nem teszek, csak a gyógyszertáros testápolót kenem rá VASTAGON, de tényleg nagyon vastagon! Javulás látványos 1-2 nap alatt

Koszmó - ha kenem babaolajjal mennyi idő alatt kellene elmúlnia? Illetve most 2 napja nem kenem és a fene se tudja, hogy most hogy jobb így vagy úgy.

Szájpenész - én is úgy tudom, hogy nem a nyelv, hanem a szájpadláson fehér pöttyök számítanak, nem a fehérség a nyelven.

Csípőszűrés - nálunk nincs 6 hetesen :shock:

Tercsimama - köszi a meghívást, igazán rendi tőled a tali szervezés! Nekünk Egerből sajnos kizárt dolog a távolság miatt, de majd csináltok millió képet! :wink: :lol:

Kép
bettike
Eger

Nyugtonmalac- nem tudta természeteden elírás- nem én szereltem- :lol:

peva

természeteSen
legközelebb elolvasom mielött elküldöm

peva

Sziasztok!

Zöld kaki - ki mit tud róla??? Mostanság párszor zöldes a kaki és kissé nyálkás is, persze nem folyamatosan, de néha-néha előfordul. Nem tudom, mitől, hallottam azt is, hogy túleszi magát a baba vagy épp keveset eszik vagy túl hamar átfolyik rajta... szerintetek??? Köze lehet ahhoz, hogy mindkét ciciből etetek egy etetés alkalmával és esetleg keveredik a híg tej, aztán a zsírosabb?

Bettike - napi egy litert tudott fejni??? Úrég, az durva!!! Most úgy néz ki, hogy van tejem elég, mert minden alkalommal eszik vagy 90-100 ml-t Lotti, bár éjszaka pl. "csak" 50-et evett 40 perc alatt, de arra gondoltam, hogy éjszaka kevesebb a tej. Azért írd le, hátha kell majd, de egyelőre még ami van, az elég. Van homeós bogyóm is egy csomó, de amíg úgy érzem, elég a tej, nem szedem. Azt se szeretném, hogy túl sok legyen és mindig fejni kelljen a felesleget.

Koszmo - a Babe márkájú koszmo elleni sampont próbáltad már? Nekünk az van, bár nincs koszmo, de megelőzés ellen is jó, állítólag nagyon jó eredménnyel kezeli a koszmot!!!

Peva - nálunk van frontérzékenység, bár most nem érzett meg semmit, de pl. amikor jött az esős idő, akkor tiszta hisztikirálynő volt Lottika!

Marek - de jó neked, hogy mész szépülni, irigy-irigy, én fodrászhoz szeretnék nagyon eljutni, mert durván megnőtt a hajam és most már, hogy Lottika nem a hasamban van, törik és hullik és le kéne vágatni+őszülök már és most eldöntöttem, hogy be is festem, de nem tudom, hogy jutok el :? Főleg, hogy a 3. kerületben van a fodrászom és mire megcsinálja a hajam, már kajaidő lesz a gyereknek... hogy oldjam meg? Max. ha fejnék. Ráadásul napközben egyedül vagyok vele, párom csak fél6 körül jön haza, szóval el se tudok menni :roll:
Csípőszűrést állítólag 6hetes korban vagy környékén kell csinálni, szóval talán a december eleje késő, de ha valakinek nem is mondják, hogy kell mennie, akkor szerintem ne izgasd magad.
Mi ma megyünk!!!

Babakocsiban alvás - már akkor bealszik, mikor beteszem a mózesbe (azzal viszem le a földszintre, ott a babakocsi), aztán a babakocsiban végig alszik, akkor is alszik, ha megállok a kocsival.
Ált. egy órán át sétálunk és simán végigalussza.

Zsuzsu - igen, sima gyógyszertári napraforgóolaj, olyan üvegben van, mint az alkohol is, én azzal kenem néha be füri előtt a testét, de a füle mögé is azt ajánlották+akár koszmora is, utána rá a sapit a fejére és akár egész éjjel rajta lehet hagyni, majd lefésülni-lekaparni róla a lerakódást.

Na megyek, mert ébredezik Pömpő!

Kép

Kép
nusildi

Zsuzsu: a védőnőm és a doktor nénink is mondta, hogy a patikában olyan napraforgó olajat adnak, amit a közértben vesznek meg, és porciózzák... Én azt hiszem ezt kihagynám. Amúgy a síma étolaj, ami otthon van, és még nem sütöttél benne fasírtot ;) az símán megteszi e célra!!!!

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Zsuzsunak sok szeretettel:

Kép

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Peva,Bettike, köszi az infot a szájpenészről!megnyugtattatok!belekukucskáltam a szájába,de máshol nem láttam és a nyelvén sem folyamatosan van és változó az erőssége is!

Ildi, a zöld kakira nekünk azt mondta a doki,h ha nem folyamatos akkor az nem gond!Lehet attól is,ha túl gyakran váltogatod a cicin és attól,h túl sokat vagy túlk keveset eszik!(ahogy írtad is)
Nekünk is volt,de elmúlt minden nélkül!azóta viszont egy etetéssel csak egy ciciből adok neki!

Zsuzsu, én elmondtam a gyógyszertárban,h mi a baj és nekem PARAFFIN olajat adtak,h azt tegyem vattára és úgy tisztogassam fürdés után!nekünk bevált!most már csak hintőporozom!
Vendég

Tercsimama...mi ez a tábla? Ez ilyen elérhetőségi tábla? :shock:
Totál lemaradtam bocsika! :oops: :(
Én sem vagyok szines, ez azt jelenti keveset vagyok? :oops: :shock:

Norbika kikészíti anyucit rendesen, éjjel 2 óránként kelt, és reggel is 5 órától 9 óráig altattam és vigasztaltam! :roll:
Nagyon hasfájós! :cry:
Nekünk az infacol nem nagyon vált be, mi már egy hete használjuk, (minden étkezés elött, mert csak úgy hat!).Illetve nekünk nem hat sehogy sem! :roll: :cry:
Most ezt a homeopátiás bogyót adom neki, CHAMOMILLA VULGARIS(tejben feloldva)3x5 db-ot, de ez se segít! :?

Biztos vagyok benne hogy a tápszer lesz a hibás. Remélem sikerül anyatejet szerezni! de a legjobb lenne ha az unokatesóm tudna adni mindíg. :)
A védőnő szerint 1800 ft / liter. :roll:
De a TB egészet támogatja, csak a tejadónak kell AIDS tesztet, bőr és nemi beteg tesztet, tüdőszűrést csinálnia.
Valaki vett már anyatejet? Mi a tapasztalat?

koszmó: a koszmó az ilyen hámlós bőrfelület? Mert Norbikának most kicsit ilyen a feje, de lehet hogy csak száraz a bőre????

Kép
Kép
lovaszkata

http://utvonal.bkv.hu/

Csajok, itt egy budapesti útvonaltervező, remélem tudjátok használni, ha valaki BKV-vel fog jönni a talira.

Kép

Kép
tercsimama

Lovaszkata, nézd meg a weben, Nuygtonmalac linkján, hogy lesz decemberben egy baba-mama találkozó Pesten és oda toborzok.
Vissza kell jelezni, hogy ki jön és melyik időpont a megfelelő.

Amúgy nagyon úgy néz ki, hogy 10-e lesz decemberben.
Még várok pár nevet és kihirdetem.

Kép

Kép
tercsimama

SZülés előtt 3 héttel

Kép

Kép

Kép
tercsimama

Még 1:

Kép

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Tercsimama!
Én is szeretnék menni a talira,de nem tudom előre biztosra mondani, nálunk általában azon a héten vagy azon a napon derülnek ki a programok. Azért mostanában "kicsit" lelassult a családi életünk,úgyhogy nagyobb százalékban jó a dec.10.,mint nem jó. :D úgyhogy azon leszek minden erőmmel,h ott legyünk :D

nagyon jó ez a fotós program :D

hétvégén nekünk is zöld volt a kakai, de egyfolytában,tegnap kezdett megint visszasárgulni. Az is igaz,hogy hétvégén itt volt a rokonság és annyira nyűgös volt a gyerek attól,hogy nem hagyták békén és mi sem tudtunk elég erőteljesek lenni a párommal,hogy nem beszéljenek hozzá folyamatosan,hogy 2x annyit szoptattam,mint amúgy,mert csak arra nyugodott meg - és hát valóban volt,hogy mindkét ciciből,sőt az is biztos,hogy túl ette magát. holnap megyünk a dokihoz és megkérdezem,mit mond.
jaajjj én biztos soha többet nem engedek be 2 embernél többet a lakásomba egyszerre babalátogatóba, de legalábbis még fél évig tuti nem.

tényleg - remélem a baba-mami találkozót bírni fogja,ott is sok inger fogja érni :? vagy 2,5 hónapos korukra már jobban bírják?

a tejkiütésre nekünk azt mondta a háziorvos,hogy attól van,hogy sok fehérjét vittem be a szervezetembe és kicsapta Tomit. Azóta még több zöldség-gyümölcs és kevesebb tej,husi.

hasfájás:
LKata!
nekem nagyon bejött rá a laktoherb tea, igaz,erősebb változatban,mint ahogy a dobozon van. kb. 1 -1,5 dl vízbe forráztam le a filtert és 10 perc helyett 1 órát ázott benne. azt ittam meg, kb. 2 óra múlva szoptattam és olyan jókat böfizett és pukizott,hogy öröm volt hallgatni. csak nekem az a baj a lektoherb-el,hogy elképesztő mennyiségű tejem van és attól még több lett,úgyhogy inkább nem szedem.

ja! és nagyjából üres volt a hasam,mikor megittam!
próbáld ki,hátha segít!

Kép

Kép
borkaby

Most ment el a védőnő és megnyugtatott,h nem szájpenészről van szó!a kis kiütések pedig a melegtől vannak! :roll:

A zöld kakira azt mondta,h attól is lehet,h ha az anyuka nagyobb mennyiségű szénhidrátot visz be a szervezetébe!úgyhogy visszafogom a nasizást!... :lol:

egyébként a talira csak én mennék ilyen messziről?már,ha szolnok messzinek számít... :roll:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?