Új privát üzeneted érkezett!

zsuzsu!

nekünk hámlásra nagyon bejött a babafürdetőkrém,ami gyógyszertárban kapható. hígítatlanul kentük a hámló részekre fürdésnél,utána lemostuk és 1, max. 2 nap alatt rendbe jött a pici bőre.

szoptatás:

én is hagyom a cicimen elaludni Tomit, a rokonság nagy ellenszenvére - és ez annyira rossz,mert teljesen elbizonytalanítanak. ti hogyan csináljátok? én hagyom,hogy egyen,az elején,ha el akar aludni,akkor kicsit megsimogatom az arcát,arra szopik tovább, de a szopi végén hagyom,hogy elaludjon a cicimen és utána teszem be a kiságyába. (főleg,hogy van,hogy én is elalszom szoptatás alatt...)

ja, és még az is, hogy alvó gyereket felkeltetek-e büfiztetni?


túl vagyok egy anyósos hétvégén,és hát lenne mit puffognom :twisted: de inkább nem hergelem magam :)

Kép

Kép
borkaby
 
 


KÖSZÖNÖM A BABAHORDOZÓS KÉPEKET!! Sikerült most este profik módjára beletennünk Tomit, úgyhogy igazán nagy segítség volt és jövőhéten el is megyünk kocsikázni egyet,amit alig várok,mert vezettem már nélküle a kocsit (elmentem auchanba, mert én oda mehetek el bármikor, két etetési idő között,nem a pékségbe :lol: ), és annyira furcsa volt,hogy a rádióra nem mocorog senki a pocakomban :D :D

én is benne lennék egy babás-mamás találkozóban!

Kép

Kép
borkaby
 
 


Sziasztok!

Bocsi, még nem fér bele a kapacitásunkba a babanet, de hoztam két képet, és írok kicsit magunkról...majd remélem hamarosan összeállunk, és tudok majd jönni rendesen. Igyekszem holnap megírni a szüléstörit is, még amíg friss.

Egyébként az a szitu, h a szopi iszonyat nehezen indult. Van már előtejem, állítólag elegendő ahhoz, h eszegessen kicsit. Viszont a szopóreflexe elég szegényes volt, úh hiába próbáltuk, nem érzett rá. Azóta is szorgalmasan gyakorlunk, és már sokkal sokkal jobban nyomja, viszont ma reggelre elkezdett besárgulni, és szinte egész nap alszik. Hiába szopiztatom, ahogy látom, h ébred, kb 4-5 sorozat cuppogás után megint ráalszik, és kész. Így tuti, h szinte semmit nem eszik, és a sárgaság miatt meg pont nagyon kéne. Úh ez most kicsit para. Volt ma kint a midwife, és mondta, h 2-3 óránként szoptassam, de hát így... Szerencsére holnap is jön ki valaki, úh majd megbeszéljük, h mi legyen. Sztem fog ma tápit kapni, mert idegesít, h nem eszik, az meg még jobban, h sárgul, és megintcsak nem eszik, ami ezt eltűntetné. Fejni nagyon még nem nagyon kifizetődő, mert csak előtejem van, és én magamnak csak ilyen kiskanálnyikat tudok kifacsarni alkalmanként...most azt gyűjtögetem, h megérje odaadni valamikor.

Mindenkinek nagyon köszi a gratulákat!

Kép Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 

 
 

Sensie
Nagyon szép Lilla baba!!! Egyébként ott volt a nevek között a Lilla, mert én nem emlékszem rá... :? Persze a memóriám nem a régi... :? Nagyon várjuk a szüléstörténetet!
Sajnálom a sárgaságot, remélem hamar megoldódik, meg azt is, hogy lassan beindul a tejed!!!

Borkaby
Látom neked is megadatott a szabadság. Bármikor elmehetsz az Auchanba... Ezt a mázlit!!! :lol: :lol: :lol:
Egyébként Bori is elalszik a cicin, de mire az ágyhoz érek vele felébred... :?
A rokonságnak mi köze ahhoz, hogy Tomi hogy alszik el? Imádom, hogy mindenki mindent jobban tud. Nekem a nagymamám szokott mindig okosakat mondani. Amikor anyáéknál vagyunk és Bori sír kifejti, hogy nem etetetem a gyereket azért sír állandóan. Hát látszik is a gyereken, hogy nem kap eleget enni... :? Ja, és Bori nem is sír sokat... :roll:

Zsuzsu
Borinak nem a füle mögött gázos a helyzet, hanem a nyakánál (jó kis tokája van ugyanis) Tök piros szegénynek, és szerintem fáj is neki, mert sír, ha megmosom, vagy megtörlöm. Próbálom hintőporozni, jobb ötletem nincs. Nektek????

marek
 
 


Elaludt a lányom. Lehet, hogy ma korán lefekszem, hogy holnap ne kötözdjek... :lol:
Mindenkinek jóccakát!!! :arrow:

marek
 
 


Sziasztok!

Mindenkekelőtt HATALMAS GARTULA MINDEN ÚJ MAMÁNAK ÉS BABÁNAK!!!! Sajnos most se nagyon van lehetőségem visszaolvasgatni mindent. Hogy csináljátok, hogy ennyit tudtok a babamellett írni? :roll: Én örülök, ha egy héten egyszer eljutok idáig. Vmi összeköttetés lehet Szabi és a számítógép között, mert mikor bekapcsolom, pár perc múlva fix, hogy felébred. :lol:

Pár gondolat rólunk: Szabi ma 1 hónapos!!!! Ennek tiszteletére életében először ült az autóban és elmentünk bevásárolni. Megjártuk a Kengurut és a Corát is. Végigaludta. :lol: Na jó, néha megébredt, de az autó visszaringatta. Persze csak akkor alszik ilyen nagyokat, amikor apa is itthon van, amikor 2-en vagyunk, akkor meg nyekereg fél napot. :wink: EGyébként nagyon jó baba, csak sokat igényli a testközelséget, ritkán van el a kiságyban, bár mostanában már kezdik érdekelni a színes dolgok az ágya fölött, el-elnézegeti őket. Már nagyon ügyesen tartja a fejét és már vannak olyan időszakok, amikor sírás és evés nélkül van ébren. Ilyenkor engem nézeget miközben maszírozgatom a nyakát, ő meg élvezkedik. Elaludni csak rajtunk jó, aztán, ha már pince mélységben van, akkor be lehet tenni a helyére. :D Tejcsivel sajnos felesben vagyunk. Már jóval több van, mint az elején, de nem nő olyan tempóban, mint az ő étvágya, így a másik fele tápi. Jó sokat sírtam emiatt, mert mindnet megpróbálok, hogy legyen, de mégsem működik hibátlanul. Most már túl vagyok a mélyponton. Fel nem adom, de nem is depizek rajta.
Méretei: 4870 gramm és 55 cm.
Már fel is ébredt. Mehetek.
Puszi mindnekinek, vigyázzatok egymásra! Ha tudok jövök!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


ja, képek a vonalzóm alatti linken!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Cicin altatás: én néha engedem Borinak... Ez este szokott lenni, amikor alszunk mindketten szopi közben. Aztán ha felébredek, és már nem csatlakozik a csaj, akkor viszem az ágyába :)

Zsuzsu: a cumit próbáltad már? Mert ha nincs kedved cuminak lenni, akkor az segíthet :D Nekünk bevált

Borkaby: sose hagyd, hogy elbizonytalanítsanak téged! Minden úgy jó, ahogy te csinálod. Te ismered a gyermekedet, és magadat, te tudod csak, mi a jó nektek!
Nekem Lili nyammogó fajta volt, aki órákig szopizott, majd cumizta a cicimet... Hagytam is neki, imádtam nézegetni ahogy csinálja... Mikor levált a ciciről a szája még szopizott tovább álmában... Azt annyira bírtam benne.
Bori nem ilyen. 5-10 perc, és kész a kaja. Vagy elalszik, vagy nem... De kiköpi, ha készen van...
(És akkor jön a macilány arc :D )
Ha a csemete elalszik a cicin, és hosszasan, nyugisan szopizik, ne keltsd fel büfizni, mert valószínűleg nem zavarja gáz a pocit. (Borit kell büfiztetni, mert különben kihányja a dolgokat, de ha éjszaka hosszasan és nyugisan szopizik, amíg alszunk, akkor nem kell büfizni, és nem is szoktunk, csak alszunk tovább és kész. Még nem volt gond belőle.)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Konsti gyarapodásához gratula! Csak így tovább!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sensi: ügyes vagy! Kitartást az elejéhez, ez gyakran ilyen nehéz!
Fejni jó ötlet, ne hagyd abba! Hamar túl lesztek a sárgaság dolgon is, és akkor éberebb lesz Lilla baba. Amíg sárga, addig ne igény szerint, hanem 2-3 óránként etesd, és keltsd is fel enni. Szerintem. És szopi közben izélgesd az arcocskáját, csiklandozzad, meg masszírozzad, meg simogasd a hátát, lábát, hogy ne aludjon be... Kell neki, hogy ébren tartsad. Ez most fontos. Ha ügyesen szopizik, akkor 5-10 perc alatt megvan az adag. Tehát kb. ennyit szopizzon folyamatosan. Ha nem ügyes, a 60-80% tuti meg van ez idő alatt akkor is :D

Ügyesek vagytok!

Gyönyörű kislányt hoztatok össze apával! Gratulálunk Lillus babához!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek: nekünk a babaolajat mondták a nyakra... az pont az ellenkezője, nem szárít, hanem olajoz... Próba?

És kérlek szépen, ne éheztesd Borókát, ha lehet, jó? :D :D :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


SzBettyna: jó, hogy néha előkeveredsz! Nem értem mi a baj Szabi baba súlyával... 1 egész kilót gyarapodott! :D Nagyon ügyesek vagytok!
És milyen édes a képeken! A kedvencem az amikor az ágyában fejlődik a színes forgó alatt! Ezt választottam ki az 1. hófordulótok alkalmából a webünkre, jó? Majd nézd meg, hogy tetszik-e...

És lehet, hogy nem láttad, mert nem olvastál vissza, de kívántunk nektek boldog 1. hófordulót... :) És kívánunk továbbra is!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!!

Hajnali műszak..... gyermekem éjjelente óramű pontosággal 3 óránként kel....

fülmögött
: én is próbáltam a fürdetőt, de nem igazán jött be.... most arra gondoltam, h kamillás vizzel áttörlöm neki... szerintetek????

cumi
: két szívás után nagyívben kiköpi :lol: :lol: :lol:

cicinalvás: jó lenne, de két gyerek mellett nehezen kiviztelezhető....

tali: én mennék, de messze vagyunk :evil: :evil: :evil: majd a képekben gyönyörködöm...

Lillus: nagyon édes!!!!!

Kéne nekem valami szoptatós étrend....... néha olyan pöttyös gyermekem......valószínűleg valami kajcsitól.... Ötleteket kérnék, Ti miket esztek....

néhány kép:

Kép pizsamaparty :-)

Kép az első puszi kistetyónak

Kép gyarapodunk...

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Sziasztok!

Zsuzsu
Nagyon jók ezek a képek!!!!
És szoptatós étrend engem is érdekelne, mert ezt valahogy egyáltalán nem tudatosan csinálom. Jó lenne tudni, hogy mit lehet és mit nem. Tudom, hogy a weblapon van néhány tanács, na én azt rohadtul nem tartom be. Például nem akarok fehér kenyeret enni, mert nemtom miért kellene egészségtelenül étkeznem szoptatás alatt... :roll:

Képzeljétek Bori viszont már nem tartja a három órát éjszaka. Ma este kilenckor már aludt, aztán ettünk egykor, meg most reggel hatkor. Most várom, hogy elaludjon és akkor visszafekszem egy kicsit. Persze lenne dolgom, de ma inkább pihenni akarok ... délelőtt még megtehetem délután viszont nem, mert tanítok...

marek
 
 


Esetleg mehet a weblapra ez a link a csecsemő fejlődéséről...
http://www.informed.hu/eletmod/care/dev
(már ha valakit érdekel)

marek
 
 



Sziasztok, jó reggelt Mindenkinek!!!

Zsuzsu - de édesek a fiaid, ahogy Konstantin fekszik a pelenkázón és emeli a fejét, nagyon édes!!! :lol:
Étrend? Én mindent eszek, kivéve a K-betűseket és azokat a kajákat, amik felfújhatnak. 1225698683.0569.doc
Egy ilyenem van, hátha segít!
Fül mögötti részre a védőnő azt mondta, hogy a gyógyszertári napraforgóolajjal kenjem füri előtt, bár nekünk nem száraz.

LKata - édes fejet vág Norbika!!! Mi is csomó arcán nevetünk Lottinak, meg a pukisorozatain is! :lol: Sajnálom, hogy még mindig gondok vannak a szopival, a tápszertől tényleg fájhat a poci :?

Tercsimama - én nagyon szívesen mennék a talira, de többiek, hogy indulnátok el babával és babakocsival? :shock: Mert nálunk az sem egyszerű, ha csak ide a környékre megyünk sétálni :roll:

Borkaby - nálunk ha elalszik a cicin és leveszem, rögtön felébred, pluszban nálunk még javában mérlegelés van minden evés előtt-után, tehát úgyis felébred rá. Büfiztetni mindig szoktam, főleg, hogy mostanában sokat bukik, mert túleszi magát.

Tegnap sikerült 720 ml-t ennie! Sok zöldes kaki az eredménye :roll:

Az arcunk még mindig sárga :roll: Ma kéne kérnem beutalót a dokitól vérvételre, de adtunk magunknak még 3 nap haladékot, mert már "csak" az arca sárga.

Sensi - de aranyos Lilla, gratulálok!!! Ha beindul a tej, majd könnyebb lesz!!! Nálunk dettó ez volt, Lotti a kórházban besárgult és nagyon bágyadt és aluszékony volt és nem is szopott egyáltalán bent, bekapta a cicit, aztán szívott egyet-kettőt és ennyi, aztán valahogy itthon nagy nehezen beindult. Légy türelmes, menni fog az!!!A fejést folytasd, én a kórházban fejtem mint az őrült és először nekem is ilyen kevés volt, aztán egyre több termelődött és tudtam 20-30 ml-t fejni nagy keservesen egy-két óra alatt kézzel :roll: Húzós volt, de megérte!!! Kitartást!!!
Majd jelezz, hogy mit mondott az a valaki, aki ma kimegy hozzátok!
És jöhetnek még a képek! :lol:

Bettyna - gratula az első úthoz Szabikával! :lol: Elaludni nálunk is csak rajtunk jó!!! Most szoktatjuk az ágyába, de ott sokáig mocorog, ha rajtunk alszik, akkor tényleg rögtön alszik.
Megnéztem a képeket, tündéri a kicsi, gyönyörű szempillái vannak, ezt rögtön kiszúrtam! :lol:

Képzeljétek, most éjjel úgy aludtunk, hogy volt 23 órakor szopi, evett 70-et, majd 4!!!!!!!!!!-kor kelt legközelebb, 60 jött neki (úgy tudom, éjjel zsírosabb a tej és nehezebben is jön), majd kelt fél 8-kor!!! Nem tudom, nem gáz ez??? Márhogy eltelik két etetés között 4 óra is akár???? Persze most nagy a húzatja a kisasszonynak, tegnap csak 90-120 ml-eket evett egy-egy alkalommal, de mégis.

Na most megyek, beüzemeltem neki a játszószőnyegét és nagyon nézeget, elvan mint a befőtt, majd teszek fel mindjárt képet!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Kép Kép A játszószőnyegem :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi
Gyönyörűséges Lottika a játszószőnyeg alatt!!!

Én is szeretnék venni egy ilyen szőnyeget, de anya mondta, hogy ne vegyek, mert valaki már vett nekünk ajándékba. Remélem az első szülinap előtt ideér vele, mert pár hét és már nem is lesz érdekes a dolog... :roll:

marek
 
 


jó reggelt!

Sensienek gratulálok! Ne stresszelj a tejen (bár néha én is stresszelek, épp hogy elégnek tűnik Dorka babának).
Szülés után 2.-4. napon is lehet a tejbelövellés.
Sárgaságot sajnálom. Cukros víz? Ott nem divat? Azért elég furi, hogy ilyen hamar kiszórnak a kórházból. Nem is miattad, hanem a baba miatt talán jobb pár nap (mint itthon)
37 óra vajúdás durva. nekem azt mondta az orvosom, hogy manapság azért nem hagynak ennyire sokáig, mert totál kimerül a mama és a baba is... :shock: lehet, hogy ezért nem ment a cicizés rögtön.
Sok lelki erőt és kitartást kívánok a kezdeti nehézségekre és mielőbbi javulást!

Lányok! Jó nagyok az egy hónapos babák! Én parázzak, hogy csak kb. 600 gramot híztunk 1 hónap alatt? A doki szerint rendben van Dorka, szépen fejlődik....

Egy cicimből meg max. 90-100-at tud enni, ha még éhes, megkapja a másikat is. De volt, hogy mindkettőt megette és még éhesnek tűnt! (meg picit lusta, ha már nem jön erősen, a második nem is kell neki egészen, de még nyüglődik...)Meg is nézem mik vannak a honlapunkon, talán valami homeós bogyót kipróbálok!
És fejni meg egy hete nincs mit már (pár csepp miatt nem sanyargatom magam, mert volt, hogy kifacsartam 20-at és Dorka cicizni akart megint és szegénynek nem volt).
Bár ma kipróbáltam, hogy függőlegesbe tettem és 20 perc alatt el is aludt (picit nyammogott a kezén, eddig ilyenkor kapott cicit). Talán nem is éhes? Vegyek cumit?

Nálatok mi a cumi szitu? Van? Nem üvölt, amikor kiesik éjjel?
És az altatás? Doki mondta hanyatt a legjobb, de Dorka hason ill. oldalt szeret aludni (úgy tud 3-4 órát is)

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Peva
Ne parázz a súlyon. Mi több mint egy kilót híztunk, azt mondta a doki, hogy ez pont a duplája annak, amit hízhattunk volna, úgyhogy ti nagyon jók vagytok.

Lehet, hogy érdemes kipróbálnod a cumit. Mi mondjuk nem sűrűn használjuk, de azért ha nagyon sír, mert azt hiszi, hogy még éhes, de én tudom, hogy nem lehet az, akkor megkapja és egy van, amit el is fogad. Próbátuk már a Tomee Tipeet, a Nuk-ot, a Mam cumit, ami tavaly volt a Felicitas csomagban, de úgy néz ki, hogy egy ősrégi Avent cumi a legjobb. Azt nem köpi ki, sőt alig tudom kivarázsolni a szájából. Ezt a barátnőmtől kaptuk, kb. négy éve vette, csak nem használták. Remélem lehet még ilyet kapni... :roll:

Szerintem is durva, hogy Angliában ilyen gyorsan elhajtják az embert a kóházból. Mert ok, hogy az anya rendben van, de így a sárgaság pont otthon jön elő, ahol nincs kékfény (még a tévében sem :lol: :lol: :lol: ), meg orvos, meg semmi... :roll:

marek
 
 


Nyugtonmalac
Boróka fejlődéséhez nem raktál egy hónapos képet. Majd választasz neki egyet? Köszi!!! És bocs, hogy kérem, de olyan jó nézni a többi babánál az ilyen volt-ilyen lett képeket... :lol:

marek
 
 


Jó reggelt!

Elkészült az ideiglenes meghívó a baba-mama találkozóra, Nuygtonmalac nemsokára felteszi a webre, lehet küldeni a jelentkezéseket! Most pedig visszaolvasok :)

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Zsuzsu: a kamillás víz szárít! Szerintem az nem jó, az amúgy is hámló bőrnek!!! Baba testápoló esetleg?
Én fürödtem Borival, leáztattam a hámló bőrt rendesen, majd a vízbe masszírozgattam neki... Hámlás eltűnt... Utókezelésnek, testápoltam őt... Már nincs hámlásunk.

Mit eszek? - mindent :S Semmire nem figyelek. Tegnap bablevest ettem káposztás tésztával, Borival felváltva eregettük a galambokat. Aztán kakilt nekem egy akkorát,hogy csak néztem. A szokásos anyatejes kaki, sárga, túrószerű darabokkal, de az állaga?! Olyan krémesen lágy típusú volt... Ilyet még nem is láttam előtte...
Azt hiszem nem engem kéne megkérdezni ez ügyben, igaz? ;)

Ábel és Konstantin de édesek! Az álmos Ábel, meg a szőke fürtök a puszilós képen... Imádom őket! :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Éjszakai rend: nálunk rend a lelke mindennek e téren. Bori valamiben a nővére nyomdokaiba lépett... (Egyenlőre úgy tűnik legalábbis). Írtam már régebben, hogy Lilim 2-3 hetes korára átaludta az éjszakát, azaz 6-9 órákat aludt, egyre hosszabban... Aztán ezt a 12 órás alvásig tornázta fel... :D Imádtam, de nem gyarapodtunk valami nagy ütemben... Látszik is Lilim milyen kis falat lányka... De ő ezt így kívánta.

Most Bori is belelendült. Ma 9!!! órát szundikált a két etetés között. Imádom, hogy ilyen lányaim vannak. Persze nekem kelni kell fejni, de akkora áldás a jól alvó csemete, hogy nagyon. :) Borit meg még csak nem is kell félteni, akkora zabás lányka :) Macilány.
Remélem, tartós lesz ez az áldás nálunk... :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ildi: lásd a majdnem 3 hetes lányom példáját :) a 9 órás alvással kapcsolatban. NEM GÁZ a 4 óra alvás! No para!!!!!! Hanem tök jó, és majd lesz ennél még tök jobb is :) :) :)

Nagyon tuti a kép az aláírásodban!!!! Le fogom lopni az ötletedet! :D

Lotti és az ő játszószőnyege! Nagyon édes ez a lány! És a szönyege is nagyon szép, és nagyon pihe puhának tűnik... De Lotti az édes szemeivel, ahogy nézi :D Nagyon nagyon aranyos!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek: érdekes lesz a szőnyeg még sokáig, ne izgulj. Lilim a mai napig alámászik, ha lát ilyet :D De amíg pici volt nagyon sokáig használta... Talán fél éves koráig, vagy még tovább... Amíg el nem kezdett aktívan mászni... Tehát még sokáig jó lesz az. És nem baj ám, ha több szőnyegetek van... Ha esetleg vennél te is egyet :D

Nekünk van egy nagy színes, meg egy kisebb szűrke, kék fehn típusú... (ez utobbi volt Lilié :) )

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Peva: nehogy elkezdj parázni a gyarapodás miatt!!!!!!!! Az nem ér! Minden baba máshogy gyarapszik, Dorka biztos az eszére gyúrt ebben a hónapban :D A 600 g gyarapodás az szép, és jó is! Az orvosod is megmondta! Eszik eleget, nyugodt, nem beteg, nem lehet semmi okod az aggodalomra.

Ez az egy ok, amiért nem szeretem a babák fejlődését így közkincsé tenni. Nem jó akkor, ha elkezdjük őket hasonlítani. Anyatejes babáknál jó az is ha nagyon sokat eszik, és gyarapszik, mert ez a zsírréteg később leolvad róluk, és formásak lesznek. És jó az is, ha nem tömi tele magát annyira, vagy anyának nem olyan laktatós a tejcsije, mert a lényeg akkor is benne van... És akkor is csudaszép, jóalakú egészséges gyerek cseperedik belőle...
És ráadásul az is számít, hogy ki milyen géneket hozott magával, milyen méretű szülőket kapott az élettől. Kis emberek kis gyermekei (mint Borim, és Lilim) vagy nagy darab szülők, nem kicsi csemetéi... :)

Ja és Peva: ha Dorka könnyű baba marad, akkor nagyon fogunk páran irigyelni téged a fájós derekunkkal... Én Lilit a mai napig szívesen cipelem... A 3 évével és 10 kilójával... De van akinek a fél évese 10 kg. (Remélem Bori nem lesz ilyen :S ) Annak az anyukának a dereka és a háta tuti ki van... Egy féléveset nagyon kell még emelgetni...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek: nem hiszed el, de megcsináltam a képeket nektek is! De ez az undok extra nem töltötte fel... De most már rendbe tettem! Lehet nézegetni! :)

ui.: Borókáddal amúgy sem kivételeznék negatív irányban ;) Mi Boróka mamik fogjunk össze ;) Nem? :) :) :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Meglepő, de ma is itt vagyok pár percre. :wink:

Nyugtonmalac - Köszi a kösözntést és a bókokat, a kép teljesen jó lesz a webre. Én mindegyiket szeretem vmiért, nem is tudtam volna választani. A súlyával nincs semmi gond, csak nem győzöm tejcsivel. :wink: Szerintem a hossznövekedést is súlyban követte el az 1. hónapban. :lol:
A kakiban nekünk is vannak olyan darabok, de én azt hittem a tápitól van. :roll:

Nusildi - Lottika is nagyon cuki ahogy figyel! :lol:

Peva - Boldog hófordulót nektek is!!! :lol: Szerintem se parázz a súlyán. Nem lehet mindneki olyan telhetetlen kis zabagép, mint Szabi. A kép alapján tök jól néz ki és ha a doki is azt mondta, hogy rendben, akkor meg főleg. A lényeg, hgoy van tejci, nem kell pótolnod, nem úgy mint nekem. Én egyszer próbáltam cumit adni a szájába, de miután nem jött belőle semmi, elég dühosen köpte ki. :lol: Azóta nem próbálkoztam vele, ha kell, megtalálja a kezét, de az se jellemző annyira.
Hanyatt én sem altatom, mert van, amikor sokkal később jön ki egy bőfi és hátha.... szóval oldalt alszik most leginkább, mert a köldije nem gyógyult rendesen, mert a pelus kidörzdölgette. Most egy hete nem tettem hasra, meg kaptunk rá krémet és már egész szép. A rendben lesz, megy hasra megint, hadd erősödjön a nyaka. Ja, ott meg a bal oldalán le van tapadva az izom egy kicsit, maszírozgatnom kell.

Mindenkinek gartula, aki betöltette az 1 hónapot és még nem köszöntöttem. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Tercsimama Meghívója felkerült a webre!!!!

http://riztejbeg.extra.hu/Tali.html

De ide is felteszem:
Kép

És a helyszín képekben:

Kép
Kép
Kép
Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Bettyna: mindegyik képet a fotóalany miatt szereted annyira, vald be! :) Érthető is! ,)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Köszi Nyugtonmalac, akkor várom mindenki e-mailjét a privát címemre, aki szeretne jönni!

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Sziasztok!

Most csak gyorsan átfutottalak titeket! Nagyon köszi a gratulákat, tippeket, bíztatást. Sajnos mára talán egy picit még sárgább lett Lilla, nem rég volt itt a midwife, és vissza kell mennünk a kórházba délután egy 24 órás szolira. :( Egyik szemem sír, másik nevet, mert ha belegondolok, h vissza kell mennem arra a helyre, összeszorul a gyomrom, és majdnem sírhatnékom van, ugyanakkor az megnyugtató, h a 24óra szoli után minden rendben lesz, onnantól a sárgasággal nem lehet gond állítólag. És hát bevallom itthon azért parázok, mert tudom, h nem eszik eleget, sőt, szinte sztem semmit, mert a tejem még nem lövellt be, és 2-3óránként sem tudom ciciztetni, mert bealszik 1 perc után, és lehetetlenség felébreszteni, már mindent próbáltam, ha cuppog is még kettőt, újra bealszik. Szal ma reggel is aludtunk a 2.30-as szopi után a 8.30-asig, ami tudom, h marhára nem segít a sárgaságon. Úh ez a szoli megnyugtató...de egyébként meg kész vagyok, h megint ott kell lennünk.

Marek!
Igen, Lilla, Maya, Mia és Zara volt a 4 név....pontosabban csak 3, mert a Zarát szinte már elvetettük teljesen, mert annyira mégsem passzolt az Ördög-höz.

Nymalac!
Próbáltam 2-3óránként ébreszteni, és ciciztetni, de nem megy, nem lehet ébrentartani...úh sajna a fentebb lévők lépnek most életbe. :(

Zsuzsu!
Haláliak a gyerkőcök! :)

Ildi!
Köszi neked is, de sajna fentebb írtak... :( Te jó ég, mennyit válzotott Lotti! Nagyon szép kiscsaj! :) És nekünk is ilyen macis overálunk van, az a szőrös bundás izé...

Peva!
Nem mondták nekem a cukros vizet, én meg magamtól nem akartam. Tápit kapott még első 2 nap 2x összesen, azóta nem. A szopival az volt a baj, h nem működött a szopóreflexe a legelején, még a cumisüveget se nagyon tudta szopni, és nagyon nehezen érez rá. 2nap alatt rengeteget fejlődött, már egész jól nyomja, de azért majd jó lesz, ha a kórházban tudnak segíteni ebben is, h mégügyesebbek legyünk.
Köszi neked is!

Hoztam azért még képeket, amin már sokkal jobban látszik Lillus. Az első a szokásos fintora :), a középső kettő csak úgy, a negyedik pedig az ő birodalma, ami még mindig a szoba közepén áll, de majd lassan ezt is megoldjuk.
Kép Kép Kép Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


:lol: Így van!!!! Lebuktam! :oops:

Tercsimama - Köszönjük a meghíívást, roppnat jól hangzik és a helyszín is nagyon szép!!!! Nekünk még a december nagyon távolinak tűnik, egyenlőre szerintem bármelyik nap jó.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Tercsimama!
Hűűű, nagyon szép helyen laktok! :) Sajnos mi nem tudunk menni, mert csak 13-án megyünk haza, így épp lecsúszunk. De ha esetleg januárban szervezne még valaki egyet, szívesen csatlakoznánk. :) Én bevállalnám, de nem hiszem, h Makóra túl sokan el akarnátok jönni... :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Megjöttünk, sétálni voltunk, sikerült több, mint egy órát mászkálni, most alszik a játszószőnyegen :lol:

Nyugtonmalac - glitterfy.com - nagyon cuki oldal, csináltam egy csomó csili-vili képet Pömpőről gif formátumban, várom a tiédet is gyönyörűséges Macilányról :wink:
Akartam már írni neked, hogy nálunk is a Felicitas csomagban lévő ajándék cumi jött be!!! A Tommee Tippee nagyon cuki, de túl nagy még neki.

Tercsimama - én nagyon szeretnék menni, csak azt nem tudom, hogy babakocsival hogy megyek át a 18. kerületbe, kissé messze vagyunk tőletek :? Amúgy szuper a kecó és a meghívó!!!

Marek - ha már Bori nem használja a szőnyeget, jó lesz neked is, én odafeküdtem mellé és esküszöm, nagyon finom puha és a játékok a fejem felett, mennyei :wink: Amúgy tényleg használni fogjuk szerintem jó pár hónapig, nagyon cuki, van rajta babatükör, kutyus, aminek a füle olyan anyaggal van kitömve, hogy zizeg és a lógók fölötte is csörögnek. A Brendonban ez pont akciós!!!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Éva szüli története felkerült a webre!

Éva, köszönöm szépen, hogy megosztottad velünk a történetedet.
Nem semmi, milyen gyorsan eltűnt a méhszájad! Jó gyorsan pörögtek az események nálad, nem? Még a dokidat sem tudták értesíteni, Áron már kifelé tört :D

Nekem is nagyon fájt a toló fájás... Szerintem a babáink mérete lehetett a ludas ebben... És nem csodálom, ha nehezen ment ez a rész... A gyorsan tágulás van olyan megeröltető, mint a lassan tágulás szerintem... :shock:
De tény, hogy gyönyörű Áron babát szültél, és nagyon ügyes voltál!!! Meg Áron is! Ügye...

Gratulálok!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 



Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sensi, ha jól sikerül és lesz rá igény, szerintem havonta kéne egy öszejövetel, így a januárin ti is ott lehetnétek. Meglátjuk...

Csináltam Nórinak weboldalt, bár egyenlőre még csak a képeket pakoltam fel, majd szép lassan fejleszteni fogom.

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Nyugtonmalac, ha megnézted az útvonalat hozzánk a neten, légyszi tedd fel a többieknek is, akik babakocsival, tömeggel akarnak közlekedni...köszi szépen. A címet ideírom, egyenlőre csak utcát, hogy más is tudja hova kellene jönnie, így könnyebb a tájékozódás. És ha valaki autóval jön feltétlenül ossza meg velünk, mert egy autóban két anyuka és két babaülés simán elfér, így lehetne segíteni annak akinek a jármű a BKV-t jelenti, biztosan találnánk olyat aki el tud hozni másokat is.
A cím tehát: XVIII. Ákos Mester utca

Várom a jelentkezéseket, itt a fórumon is írhattok, és írom be ki mikor jönne.

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Sensi - sajnálom, hogy vissza kell mennetek, de ha túlzottan besárgult a kicsi, akkor tényleg a fény a jó neki, bár mi is voltunk fény alatt egy teljes napot és azóta is sárga még az arca. Bár nálunk azt mondták, hogy valszeg azért is van, mert a koraszülött babák (még ha tök jó méretei is vannak, mint nekünk, most már 3300 gramm) lassabban javulnak, lassabban ürül ki a szervezetükből a bilirubin, ami a sárgaságért felelős anyag.
Én azóta sem adom a vizet, mert egyszerűen nem tudom beletukmálni, és amúgy is tök sokat pisil az anyatejtől, hisz neki az az ital is, az eleje, ami híg. Nálatok persze amíg nincs tej, addig inkább a víz & táp, mint semmi, hogy hamarabb ürüljön belőle.
Ne izgulj, nem lesz semmi baj, és ne stresszelj, mert azzal csak a tejképződést gátolod, nyugi, rendben lesz minden!!!
Amúgy pedig gyönyörű a kicsi Lilla baba!!! A fintoros képen a szája, ahogy tarjta, hát aranyvirág, zabálnivaló!!! :lol:
Egyébként teljesen normális, hogy ennyire aluszékony, nálunk is ez volt, ezért is indult nehezen a tejem, mert nem tudott szopizni, annyira bágyadt volt, szóval nekem a fejéssel indult be valamennyire, aztán otthon kezdett el szopizni jobban.
Drukkolok nektek, de MINDEN RENDBEN LESZ, ne idegeskedj!!!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi: hátha valaki megszán minket és befogad a kocsijába... :) Én is tömegközlekedem egyébként, és lehet, hogy hordozós kocsit viszek, de az is lehet, hogy a jól bevált kengurumat...
És Lili is meg lett hívva, tehát lesz egy ügyeletes cumi visszatevő a csapatban :)
Ügye milyen jó lesz nekünk?! :D

Köszönjük szépen Tercsi!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Lilla milyen szép kiscsajszi! Megérte megvárni, míg megérkezik, gyönyörű lett! :)

Sensi nagyon jól összehoztátok ezt a kislánykát. Ügyesek vagytok!

És nagyon szép a birodalma is!!!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


A táblázat :

Kép

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Tercsi: nagyon jó lett a weblapja a kisasszonykának! :) Ügyes vagy! És ezek a képek! Meg hát a fotó alany :)

Nekem is kéne már képeket csinálnom a nagy majdnem 3hetes lányomról... :shock: Csak mindíg alszik... És az elég uncsi lenne...
De persze azt sem várhatom meg, amíg felpattan a biciklire...

Na majd kitalálok valamit...

Maci lány... maci lány...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


A csajaim:

Kép

Köszi Ildi! ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nyugtonmalac irigyellek a folyton alvásért :?

Nóri is most már 2 órája nyomja, de 4 órája evett :roll:
Utána nézelődött, fejlődött, tornáztunk és most alszik, apróbb nyögésekkel és kúszásokkal megszakítva. Gyerekdokibácsi jön 15-16 között, jön az első hónapos vizsgálat :wink:

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Nyugtonmalac
Elhiszem, hogy raktál fel képet, mert még írtad is, hogy nézzem meg, mit választottál... :lol: Én meg megnéztem, de nem volt ott kép. Gondoltam, biztos rossz helyen nézem... Meg különben sem mertem szólni, mert én olyan félős vagyok. :lol:

marek
 
 


Igen Marek, te olyan félős fajta vagy! :D lol

Borim alszik, nekem meg ömlik a cicimből a tej!

Bori ébresztő!!!!!

Most rágondoltam, be is indult az etető reflex :S

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?