Új privát üzeneted érkezett!

Mindig elfelejtem :twisted: :roll: :

Anita!
És persze mindenki másnak is aki még nem ismeri:

www.egyszervolt.hu

Itt találhatók mondókák, mesék, dalok, játékok gyerekeknek.

Kép
Kép
bendor

Andi! Az ilyen foglalkoztatók nálunk is nagy sikert arattak, rengeteg fogyott belőlük!

Milyen jó idő volt ma! Kint bográcsban főztünk marhapörköltet, nagyon fincsi volt. Szinte napozni lehetett, olyan szépen sütött a nap!

Talira elvileg nekem bármelyik nap jó, ha délelőttben gondolkozol, ill. nst-re kellene mennem, de még nem kértem időpontot.

zsebi_baba

Sziasztok,

Most nincs időm olvasni, csak a segítségeteket szeretném kérni. Úgy néz ki Anna elkezdett fogzani (hogy jó magyaros legyek) és tudom hogy vki vmikor irt vmi szert ami neki bevált. Minden ötletet szivesen fogadok, Andi már emlitette a dentinox gélt, de ha ezen kivül ismertek vmi tuti jó szert, akkor annak a neve kéne nekem. Holnap vennem kell vmit, mert egyre többször fáj neki:-((((
Még a hasfájásunk sem múlt el és már itt is van a fogzás:-(((

Puszi

Kép

Kép
lolita_78

Anita!

Tudom, hogy itt Panka a nagy homeos szakértőnk, de ezt elolvashatod addig míg nem jön ő is, homeos cuccot ajánlanak fogzásra:
http://home.tvnet.hu/~a3807/valasz.htm

Anita, fel a fejjel, ez már csak így megy.... hasfájás, majd fogzás miatti fájdalom... nálunk még erre tetőzött a székrekedési probléma is, ami még néha most is előjön. :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
bendor

Anita!
Dologel van nekünk, csak növényi kivonatok vannak benne, bármennyiszer lehet kenni, finom karamell íze van:)
És van még a Vibrucil kúp is, az is jó nekünk:)
Miből gondolod hogy jön a foga?? :roll: Emili is nyálzott már 3 hónaposan, de csak 11 hónaposan bújt ki az első :lol:

Andi!
Péntek is jó, majd látjuk a többiek mit mondanak :wink:
Vettem most a KIKA-ban egy új NUK csőrös itatót, MÉG nem csöpög :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Anita!
Jó a cikk, én a Chamimillat nem próbáltam, de másoknak bevált.

Kép
pankaa

Köszi lányok a gyors reagálást. Kipróbáljuk őket, remélem vmi segít majd.
Panka: Anna nemcsak nyáladzik, hanem fájlalja is. Már vettünk neki rágókát, persze még csak úgy tudja rágni, ha ott tartom a szájánál, mert a keze felfedezése még nagyon új, és nem tudja a kezében tartani sokáig. Meg is van duzzadva az innye és ki van fehéredve. Szerintem simán elképzelhető, hogy nekünk is még sok hónap telik el mire kibújik akár egy foga is, de a fájdalmat azért jó lenne addig is csillapitani.

Kép

Kép
lolita_78

Anita!
Persze, elhiszem én hogy jön a foga, csak azért mondtam, hogy lehet már elkezdődött vmi, de tényleges fog csak később lesz belőle :wink: Bár inkább legyen előbb, utána könnyebb lesz :D Hűthetős rágóka?
Ha meg van duzzadva akkor szerintem hamar ki fog bújni, vannak babák akik nagyon korán kinövesztik a fogakat :D Csak olyan fura, hogy most született, és már afogzásnál tart. :lol:
Én attól voltam kiakadva, hogy mindig mindenki azt mondta, hogy "szegény gyerek, biztos a fogai gyötrik, holnapra kint lesz az a fogacska". Aztán lett belőle 11 hónap :twisted: De a rehabon a tornán is mindig mondták, hogy majd pár nap múlva, meg majd karácsonyra, stb.Én már csak nevettem rajta.Tény hogy az alsó metszők helyén duzzadt volt az ínye, de ez tartott jó pár hónapig, és én is láttam hogy fehér alatta, de nem hittem hogy valaha is kibújnak azok a fogak :lol: Remélem Annát nem viseli meg nagyon, tényleg ott ahasfájás is még, bár annak lassan múlnia kéne :roll: Kitartást, ahogy Andi is írta, mindig lesz vmi :?
:wink:

Kép
pankaa

Panka: köszi a biztatást. Én is reménykedem nagyon hogy mostmár nem tart sokáig ez a hasfájás, na meg hogyha már beindul a fogzással járó fájdalom, akkor nem kell sokat várni a fogacskára sem. Bár attól tartok az hosszabb lesz mint a hasfájás, hisz mire minden foga kibújik . . .
na de majdcsak túl leszünk rajta

ma 3 órát voltunk kint Annával, tegnap az esőben 1 órát, azt hiszem kezdi megszeretni a levegőt, na meg a babakocsizást:-)

annyira jó idő volt ma, hogy hihetetlen, hogy már november van

na megyek még megszárítom a hajam, aztán alvás

puszi

Kép

Kép
lolita_78

Jó reggelt!

Panka! Nekünk a kedd kivételével bármelyik nap jó talira! Emili haláli zsebretett kézzel! Nagyon vagány! :wink: :D Édesek, ahogy utánoznka! :D

Andi! Kérdezted a csomagokat. Férjem üzeletel....na, semmi sötét ügylet, számítógép alkatrészek. És Pannikával bontogatják a csomagokat, mert a kis drága teljesen lézban van tőle! :D Hú, jó meleg van Nálatok.... Nem is csoda, ha megszomjazik Dorka. A mi éjzsakáink - lekopogom - újra jók! Pannika csak nyöszörög picit, de nem megyek be hozzá, így 2 perc, és visszaalszik, így átalussza az éjszakát újra! :D Persze, ha nagyon sír, akkor bemegyek, azért gonosz nem vagyok.... :o De a nyöszörgésnél nincs is igazán ébren.

Anita! Szegény Annának már készülődnek a fogacskái? Pannika is 3 hós volt, mikor kezdődött. Duzzadt volt az ínye, meg sokszor nyüglődött miatta, néha nagyon fájt neki.... :( Végül 5 hós elmúlt, mikor kijött az első foga. Azért szerencsére nem fájt 2 hónapig végig. Kb úgy volt, hogy 1 hét szünet, aztán 1-2 este fájt neki. Mi vettünk Dentinoxot, hát, az túl sokat nem használt. Ha nagyon fájdalmasan sírt, én adtam neki Panadolt, főleg éjszakára, hogy aludni tudjon. Persze ezt egy nap max. egyszer, és nem adtam napokig folyamtosan. Kitartást Nektek! Várjuk a fülbevalós képeket! Meg Patríciáról is! :wink:

Tegnap anyósom megint kiment a hátamon, pedig nem is találkoztunk... :? Nem tudom, meséltem-e, mikor legutóbb, szept. végén voltunk náluk, hogy anyósom kitalálta, hogy Pannika csak egy szobában lehet.... Pedig ő akkor már mászott ezerrel, és sétált is kapaszkodva, és mondtuk, hogy nincs a gyerek ahhoz szokva, hogy bezárjuk vhova, itthon is mászkál az egész lakásban. Anyósom elkezdi, ő csak abban a szobában takarított.... :twisted: Basszus megyünk másfél-két havonta, akkor sem bír kitakarítani....úgy, hogy egész nap otthon van, nem doglozik már vagy 15 éve. :roll: Ráadásul rendet sem pakolt, az étkezőben pl. virágtápoldat és üvegváza volt a földön, és így várta a 9 hónapos unokáját, no comment. Akkor mondtam is Lacinak, hogy jóideig tutira nem megünk, én nem kínzom a gyereket, mert képzelhetitek, milyen volt 2 napon át 5 nm-en tartani, és állandóan megakadályozni, hogy kimenjen a szobából.... :twisted: Most lesz a névnapja anyósomnak nov. közepén, úgy terveztük, 2 hét múlva megyünk hétvégére. Laci tegnap este rákérdezett, hogy reméli, most már nem olyan kis helyre akarja bezárni a gyereket... Erre megint azt mondta anyósom, hogy nem pakol el, a gyerek majd megtanulja, hogy ott lehet csak.... :twisted: Na, ezzzel úgy felcseszte az agyam.... :twisted: Úgyhogy most nagyon arra hajlok, hogy mi nem megyünk, nem érdekel, ha én leszek mindenféle rossz, akkor sem. laci elmegy, megköszönti, és ennyi. Nem majom az én gyerekem, hogy bezárjuk, mint vmi ketrecbe. :twisted: Ha nem fontos neki, hogy menjen az unokája, hát ez van..... Amúgy csak halkan jegyzem meg, mondtam is lacinak, hogyha majd a kedvenc unokája elindul, akkor biztos rendet pakol... :twisted: A sógoromék kisfia 8 hónapos elmúlt, de csak fekszik egy helyben.... AZ én lányomnak meg aza bűne, hogy mozgékony, és 10 mp-et nem ül egy helyben.... De hát gyerek, könyörgöm, nem is várja el senki, csak a nagyanyja... :twisted: Ja, és már látom előre, hogy megy majd a féltékenykedés, hogy Anyáékhoz bezzeg viszem a gyereket. Csak mondjuk Anyáéknál ugyanúgy mehet bárhova Pannika, mint itthon, Anya meg tudta tenni, hogy elpakolja magasra azokat a cuccokat ami veszélyes lehet egy picire.... Na, bocsánat, megint jó hosszú lett, csak muszáj volt leírnom. :?

Kép
zsuzska81

Sziasztok!

Zsuzska!

Teljesen együtt érzek veled. Nincs rosszabb, mint egy rosszindulatú anyós. :(
De ha már anyóséknál tartunk, én is mesélek. Engem is jól felidegesitett hétvégén.
Szóval amikor anyósom megtudta, hogy babát várok, azonnal játszotta a boldog nagymamát, meg mondta, hogy majd jön nekem segiteni mindenben. Na erre 3 hónapja nem is láttam. :?
Azonkivűl egyszer se hivott volna fel. hogy megkérdezze, hogy vagyok, vagy mi van velem. 2 hete nagy kegyesen felajánlotta, hogy november végén eljönnek apósommal és meglátogatnak minket.
Na ezen a hétvégén már hivta a férjemet, hogy menjünk már inkább megint mi, mert férjem nagymamájának szülinapja lesz, és oda muszáj elmenni. De ha mi már úgyis elmegyünk, akkor ők már nem jönnek. :evil:
Én meg mondtam a férjemnek, hogy válasszon, hogy vagy most megyek vele a szülinapra, vagy karácsonykor, amiben eredetileg is megállapodtunk.
Nem fogok 2-szer 500 km-t zötykölődni azokon a sz@r nógrádi utakon. Szóval kiváncsi vagyok, mi lesz a vége, de hogy anyósom megint nem fog jönni, az tuti. Bár nem is hiányzik. :)
Bocsi miattam is, de olyan jó néha leirni valakinek ezeket a dolgokat.
Vendég

SziasztokLányok!
Régen nem irtam de ,mindig ugy járok, hogy mire végig olvasom mást kell csinálnom !Nemtudom, hogy csináljátok, hogy mindig képben tudtok lenni!Főleg Andi és Panka !,de mindenki aki sokat ir !
Andi!Bocsi ,hogy csak most válaszolok De örök harcban vagyok az idővel.Alábam még mindig nem mozog ! :oops: és szerintem jobban fáj mint kéne ,holnap megyek konrollra remélem kapok kezelést ,Fizikóth t vagy gyógytornát mert már nagyon kezdek nyűgös lenni. :oops: Hogy birod ezt az éjszakázást Dorkával ?ráadásul még irsz is 3kor !Én már 10kor összecsuklottam igaz van 10 év előnyöd velem szemben !!!,és ha iszik Dorka alszik utána tovább?vagy még beszélget?
Anita!
Mulik már apocifájás?most meg a fogzás kezdődik !Igen ,muszáj tenni valamit, hogy enyhitsd a fájdalmat,kiprobáltad aDologélt va Dentinoxot? Sajnos tényleg hosszu idő ,mig kibujik az első fogacska de onnantól már sorban jön atöbbi és remélhetőleg azt már észre sem veszitek :D Jól teszitek hogy kihasználjátok ezt kis ajándék jóidőt még mielőtt begorombul!
Évi!
Tudom h olvasol csak nincs időd irni!Jól vagytok?Nálatok még nem mocorog afogacska ?nem kell neki csak mivel Annával egykoruak vagytok kérdezem ,persze ez mindenkinél más időben történhet irj!,ha van egy kis időd!Várunk ha tudsz jönni!
Zsebi !
Nagyon szépen kerekedik apocid :) aKlinikán sokkal jobban elfogadják, ha kéred az EDÁT, mint aKenézyben !Ha még akkor is eldöntheted az a legjobb ,mert előre ugysem tudhatod hogy meddig birod s csak szólnod kell :) ,
mártid

Sziasztok!

Anita! Tényleg elég korai ez a fogzás, de abszolut el tudom képzelni! Nálunk Gergő pont a másik véglet volt, 1 éves (!!) volt, amikor kibújt az első foga, és az sem a szokásos alsó, hanem a felső metsző volt. Azon poénkodtam, hogy a szülinapi tortát is turmixolva fogja kapni :) . A doki azt mondta rá, hogy nem baj, legalább később fog romlani. Aztán ez sem igaz, mert bár alapvetően nem rosszak a fogai, hamarabb kezdett romlani, mint a Bogié, pedig ő sokkal édesszájúbb, ezáltal sokkal több édességet eszik, és nagyjából egyformán ápolják. (Gergőnek is csak 2 rossz foga van, ami azért nem is olyan rossz a kortársaihoz képest) Szóval szerintem is leginkább genetika. Ja, igen, egy jó tanács azért: Boginak akkor lett az első rossz foga, amikor iskolás lett, és oda minden nap visz innivalót. És mit vitt először? Természetesen cukros teát, amit egész nap iszogatott, így egész nap cukros környezetben voltak a fogai. Aztán a fogorvos tanácsa alapján átszoktunk az üres teára, amibe csak minimális citromlevet teszek, hogy ne barnuljon be (mert az is savas, tehát az sem jó, ha sok van benne), és nem is lett azóta több rossz foga, csak az idén nyáron volt egy, a 7-es zápfog.

Most voltam Hajninál, úgy néz ki, hogy Szabi valóban nem lesz egy pici baba, most 2600 g. (Bogi 2700-zal született :? ). Egyébként minden rendben.

zsebi_baba

Sziasztok,

Anna itt van az ölemben, úgyhogy most csak a fotó miatt jöttem, bent van a fülbevaló, itt meg tudjátok nézni, este majd bővebben:
http://picasaweb.google.hu/tigris1978/Anna#
ja és láttam Patriciát is a fülcsijével, nagyon szép:-)

puszi

Kép

Kép
lolita_78

Sziasztok!

Anita!
NAgyon szépek a képek, és a fülbevalótok is nagyon csini. Tényleg hasonló van Neked és Anna babának. Annyira édes ez a drága lány a mosolygós képeken is, élvezet nézegetni. Büszkék lehettek rá.

Márti!
Örülök, hogy végre ideértél. :lol:
Azt viszont nagyon sajnálom, hogy a lábad még mindig nem az igazi. :( :( :( :( :( De hátha a gyógytorna segíteni fog. Majd írd meg mit mondtak kontrollon. :wink: Idővel én is hadilábon állok sokszor, de azért a kis babanetes csapatra mindig próbálok időt szakítani. Ha kihagyok pár napot akkor már sokat kell visszaolvasni, és mire írni akarok, elfelejtem hogy kinek mit is akartam. Igy inkább gyakrabban írok. :lol:

Edina!
És mindenki aki esetleg csecsemőmérleget készül venni:
Ma a Media Markt-ban láttam Tefal csecsemőmérleget, ami 20 kg-ig mér (tehát gyerekmérleggé alakítható) 14990 Ft-ért. Csak gondoltam megosztom Veletek az infót, mert ez még annyira nem is tűnik drágának (ahhoz képest csak persze hogy milyen árak vannak)

Zsuzsi!
Anyósod viselkedését inkább nem kommentálom, szépet ugysem tudnák írni. :oops: :oops: :oops:
Sajnos nálunk sem jobb a helyzet. Hétvégén mi is voltunk anyósnál, azt hiszem következő fél évre elég is volt. Évente 3x megyünk hozzá, de akkor is csak inkább az apósom sírja miatt (szülinapján, névnapján és halottak napjakor)Ilyenkor anyóshoz is megyünk. De minek?! :roll: :roll:
Most pl. reggel 7-kor felhívott bennünket, hogy ment reggel a boltba bevásárolni és már a boltnál jutott eszébe, hogy nincs nyitva az ünnep miatt. Tehát reggelire ne számitsunk egyáltalán. Hust sem vett, tehát elénk lökött egy kis bablevest, és sütött fánkot. Tudja hogy a kedves fia, a férjem hust hussal eszik, de ez sosem izgatta. :roll: Reggeli telefon már kiakasztott, kérdeztem is a férjem, hogy tejet is vigyünk Dorkának a cumisüvegben? Jobbnak láttuk vinni, biztos ami biztos. Benéztem anyósnál a hűtőbe.Tartalma: 1 liter tej, 1 kis tejföl és egy tejszinhab volt.
Persze azt is tudomásunkra hozta , szerencse, hogy tejet élesztőt és lisztet vett előző nap, mert amugy fánkot sem tudott volna csinálni nekünk. Mondom évente 3x megyünk hozzá. Nem vagyunk nagy kávézók, de néha Tibi ha fáradtabb vezetés előtt iszik. Hát most nem tudott, anyós tudomására hozta hogy kávéja sincs. Tibivel kettesben mentünk el a temetőre, addig a gyerekek anyósnál maradtak, akinek megjelent a huga is. A temetőből hazafelé arra érkeztünk, hogy a szomszédban levő büféből sétálnak négyesben hazafelé, kezükben egy-egy kávéspohár. Tehát szomszédban kávéztak. Tibit meg sem kérdeztékk, kér-e vagy nem mondták neki menjen és igyon , fizetik, vagy valami. Ráadásul majd megszakadt a szívem, a két kicsi manóm sétált a járdán és egy icipici szelet csokit sem kaptak a büféből. Mindez csak a legutóbbi látogatásunk "élménye".
8 hónapos terhes voltam Bencével mikor elmentünk egy hétvégére elmentünk anyóshoz. Este megérkeztünk , férjem elé tett vagy 6 tojást, hogy csináljon kettőnknek rántottát vagy bundás kenyeret, ő fáradt és bement a szobába tv-t nézni. Egész hétvégén azzal szórakoztunk, hogy feljebb vettem a termosztátot 19 fokról, hogy ne fagyjak meg, anyós meg lejjebb , mert neki melege volt.
Mondanom sem kell, egyetlen éjszakát töltöttünk nála Bence születése óta. AKkor is addig könyörgött, hogy menjünk el, míg rávettük magunkat. AKkor még nem volt kocsink. Hazavitt ő a sajátjával. Gondolhatjátok, kiskád, pelenkahegyek, sok ruha a gyereknek, stb. Másnap bejelentette anyós, hogy ő bizony nem visz minket vissza kocsival, menjünk vonattal. Anyuéknak kellett telefonálnom, hogy apu legyen szíves munka után eljönni Fehérgyarmatra és behozni bennünket Debrecenbe kocsival, mert annyi a cuccunk, hogy vonattal reménytelen.
Ezek csak szösszenetek az anyósommal való kapcsolatunkból, egy hétig folyamatosan tudnék mesélni róla, csupa"jót".
Házasok voltunk már Tibivel, férjem árvaellátást nem adta ide, mondván gyüjti nekünk és egy összegben megkapjuk. MIkor Tibi rákérdezett mikor kapjuk, jött a nagyjelenet, hogy azt ő kényelen volt felélni, mert nem volt pénze. Szóval saját fiát is meglopta, és még finom vagyok. Sajnos itt dolgozik hétköznap Db-ben, így heti 1x megjelenik nálunk, az én legnagyobb örömömre. :roll: Gondolhatjátok hova kívánom. Kínálni soha semmivel nem szoktam, csak azt kapja amit ő is ad.
Két kezemen meg tudom számolni a gyerekeknek hányszor hozott egy-egy rudit vagy csokit, pedig mondom hetente megjelenik.
Na... most kicsit én is kiöntöttem a szívemet Nektek. :oops: :P

Lilla!
Te anyósodhoz is gtatulálok! :lol:

Kép
Kép
bendor

Sziasztok!

Lilla! Nálatok is jófej a kedves mama.... De legalább jó messze van! :wink:

Anita! Nagyon szép fülbevalója van Annának! Az meg nagyon aranyos ötletr volt, hogy Te is kaptál egy hasonlót! :D Nagyon sokat nőtt Anna! Nagyon édes kis mosolygós baba!!! :D

Andi! Hát tudtam, hogy anyósod is egy külön szám..... Na, de ez, hogy ott kullog a 2 gyerek, nem vesz Nekik semmit... :twisted: Meg, hogy üres kézzel megy hétről hétre.... Gondolom, a gyerekek is érzik, tudják, mi a helyzet, főleg Bence, Ő nagyfiú már. Amúgy hogy viszonyulnak a nagyanyjukhoz?

Kép
zsuzska81

Zsuzsi!
Anyósom nagyon jól el tudja magát adni idegenek előtt, mindenki teljesen mást gondol róla mint amilyen valójában. Emlékszem, esküvőnkkor Tibi minden ruhát, az utolsó nyakkendőig magának vett, anyós semmit nem vett neki. Nekem verte a mellét és a melltartómat, bugyimat kifizette és a sminkemet is állta. Mondta is a kozmetikus, hogy nagyon szuper anyósom van. Gondoltam magamban, csak tudnád, nem igen szeretnél Te ilyen anyóst.
Ha idejön hozzánk akkor is előadja magát, hogy most ezért, most azért nincs pénze, meg amugy is ezeknek a gyerekeknek mindenük megvan, nem kell már ide több kacat, édességet meg amugy se egyenek, mert romlik a foguk, ruhát meg nem tud nekik venni, mert a méretüket sem tudja.
Az idén saját fia születésnapját is elfelejtette, nekem bezzeg idelökött 3 ezret szüli és névnapomkor is. Mondtam neki, hogy nem fogadom el, hisz Tibi sem kapott semmit, és így inkább mi sem veszünk neki semmit. De jött a nagy jelenet ismét, hogy nem is tudja hogy felejthette el a Tibike (igy hivja a fiát) születésnapját, Ja férjem a névnapjára is szuper ajándékot kapott. Felújításkor az egyik munkatársa segitett a tüzépről a csempéket hazahozni munkaidőben, munkahelyi kocsival. Mondta akkor anyós, ne foglalkozzunk vele, majd ő a sráccal rendezi az anyagiakat. Erre kb. 2 hónap múlva beköpte Tibinek, hogy a névnapjára azt kapta hogy kifizette helyettünk a munkatársát. De szerintem semmit nem rendezett, ismerem.
Bence eddig összesen 2 hétvégén volt nála, gondolhatod , egyáltalán nem szívesen engedem hozzá. Főleg mikor mondja, ha rossz akkor meg kellene vernem, ő is verte a gyerekeit és szót fogadtak. Na ilyenkor kinyilik a bicska a zsebemben.Már többször mondtam neki, a verés nem nevelés, hanem megfélemlítés. De olyan gyökér, hogy nem jut el az agyáig. :roll: Első alkalommal végig bőgtem a hétvégét mikor Bence nála volt. De állitólag jól érezte magát. De Bence sem vágyik nagyon hozzá, meg a meghívás is annyiból áll anyósnál, hogy :
Bencike, Te hozzám sosem jössz, csak Ati mamához (ez lenne anyu a tesóm Attila, és utána, Bence nevezte így el pici korában) , látod milyen vagy, na jól van, nem sértődik ezért meg mama.
Ez a meghívás. Még a végén pénzbe kerülne a gyerek, hova gondolsz Zsuzsi. A sz@rt is megenné, ha tudná, hogy fizetnek érte. De persze az idén is 2x is volt nyaralni. Mi mikor kocsit vettünk akkor neki is le kellett cserélni a sajátját. Ha mi haladunk , veszünk valamit, majd megpukkad. De mikor nem volt kocsink, Tibi megkérte, hogy néha segítsen már nekünk bevásárolni ( ásványvizeket hazahozni, nagyobb adag mosóport szintén könnyebb lett volna kocsival), neki ugyanis a munakhelye fizeti a benzint. Erre anyós azt mondta, hogy annyit vásároljunk amennyit haza is bírunk vinni.
Mikor voltak lakásvásárláskor húzós hónapjaink, anyu segített ki hónap végén pénzzel, ezt megemlitettük anyósnak, az volt a reakciója, együnk zsíros kenyeret. Lakásba összesen 43 ezer FT-ot adott, az ügyvédi költséget fizette ki. (igaz, előtte még azt hangoztatta, kb . 60 ezerrel beszáll) Na őszintén, több milliós lakásvásárlásnál ez mennyit ér????
Azt sem tudta hogy kocsit veszünk, csak aznap mondtuk neki mikor már menni kellett érte. Tibi még akkor csinálta a jogsiját, én 7 éves jogsival rendelkeztem, de sosem vezettem a vizsga óta, így aput kértük meg hozza el a szalonból a Punto-t. Anyósnak majd szétpukkant a feje, hogy ezt nem osztottuk meg vele hamarabb. Bezzeg Gyarmaton azt hallottuk vissza, hogy beszállt a kocsivásárlásunkba anyagilag. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bendor 2008.11.03 22:27-kor.

Kép
Kép
bendor

Andi! Hát, nem irígyellek, az biztos.... Gondolom, Nálatok is melléd áll Tibi. Ha Vele is ilyen az anyja... :twisted:
Nálunk eddig a csúcs az volt, hogy Laci nagyapja meghalt, apósomnak nincs testvére, így egyedül örökölte a házát. AZt eladták, és vettek a Laci öccsének egy lakást és fullra berendezték, összesen vagy 8,5 millióban benne volt. Laci mit kapott? A nagy büdös semmit.... Ez tavaly decemberben volt, és mikor rákérdezett, hogy mégis mie z, hogy az egyiknek mindnet, a másiknak semmit, azt mondták, nekünk megvan mindenünk.... Meg a sógoroméknál jön a baba februárban... Ja, hogy én meg jan elejére voltam kiírva.... Kit érdekel? Igen, megvan mindenünk, az én bútorozott lakásomban lakunk, a háztartási gépeinket meg vagy Anyukámék vették, vagy mi magunknak. És mikor 6 hónapos terhes voltam, Laci elvesztette a munkáját. Én már hónapok óta tp-en voltam, a fiuk munka nélkül, de eszükbe sem jutott megkérdezni, hogy van-e pénzünk megvenni Pannikának a cuccokat....Anyukámék vettek a bababútortól az utolsó pelenkáig mindent.... Szerencsére aztán a férjem csak 1 hónapig volt munka nélkül, de felőlük akár éhen is dögölhettünk volna. Az már csak hab a tortán, hogy a másik unoka az abszolút kedvenc. Mikor terhes lettem, titkolta a másik fiáék előtt, hogy babát várok. Bezzeg, mikor sógornőm terhes lett, anyósom már másnap hívott engem, hogy náluk is jön a baba.... nagyon örültem... :twisted: Már akkor sejtettem, hogy az én gyerekem max két hónapig lesz érdekes, amíg meg nem születik az unokatestvére. A kissrác szörnyű, egyfolytában üvölt, de tényleg... Pannika meg szinte sose sírt, ez nem az én érdemem, ez adottság. Anyósom ezt tudja jól, de ha úgy beszél a férjemmel telefonon, hogy ott vannak a sógoromék, és hallhatják a beszélgetést, akkor mindig kérdezgeti Lacitól, hogy ugye sír Pannika? :shock: Ő meg mondja, hogy nem, EZ a gyerek nem szokott sírni... :lol: Állandóan húzza le a lányomat, hogy ne legyen túlzottan lemaradva a kissrác tőle.... 2 hónap van köztük, mikor a kisfiú megszületett, anyósom elkezdi, úgy hasonlítanak egymásra.... Na, ettől a falra másztam. Nem szoktam ilyet mondani kisbabára, de ő olyan csúnya baba, hogy iylet még nem nagyon láttam, és akkor azt mondja, olyan, mint az én lányom....hát, tiltakoztam rendesen. Sógorom nem jött el megnézni Pannikát, mikor született.... 4 hónaposan látta először, anyósoméknál. Bezzeg a férjemtől mindenki elvárta, hogy elmenjen megnézni az ő gyereküket. És még akadékoskodtak, hogy én miért nem mentem Pannikával? Nagy francot megyek! :twisted:

Na, panasznap befejezve, én is tudnám még sorolni, de nem offolok tovább, elvégre ez egy vidám babás topic! :lol:

Kép
zsuzska81

Sziasztok!!

Jaj mindig készülök írni,csak úgy eltelik egy napom,este meg egyszerűen kidőlök.Van úgy hogy lefektettem Balázst és valamikor mondja hogy anya csücs ,de nem mindig és akkor legyek ott vele míg elalszik és oda fekszem és én szerintem hamarabb elalszok mint ő.
Szombaton mi is a temetőben voltunk,itt Db.-ben meg B.újvároson.
Tegnap meg Marinna napon voltunk sósógnőmnél.

Halljátok lányok tényleg nehéz esetek az anyósaitok. :evil: :evil: :evil:
Nem azt mondom hogy az enyém tökéletes mert senki nem az de azért ilyeneket nem csinál ,ha ott vagyunk vagy elviszem a gyereket akkor tény1111leg szívesen vigyázz rá meg minden megtesz neki,sőt néha még szólni is kell hogy ne engedjen neki meg mindent.
Így ilyen szempontból nekm tényleg szerencsém van szerintem.

Andi:
Aranyos vagy hogy aggódtál,nincs semmi gond csak most be voltam havazva a házimunkával is mert nem sokat voltunk itthon hogy a férjem is itthon volt szabin így csak a legfontosabbakat csináltam meg mindig.meg ő is sokszor elfoglalta a gépet,este meg már mint írtam elalszok.
Te viszont jól bírosd,irigyellek is érte,még munka mellett meg a család mellett is jut időd mindenre .Ügyi vagy.
Jók a képek aranyosak a gyerkőcök nagyon,tényleg jó hamar kinőtt Bence foga.
Ügyi vagy hogy kivasaltál mindent.Valamelyik nap én is mindent kivasaltam és most üres a ruhás kosaram maibe szokott lenni a vasalni való,és ez olyan jó érzés. :lol: Egyébként úúúútálok vasalni.Nem tudom miért,lehet azért mert olyan monoton,vagy nem tudom.
Egyébként mizu a bölcsiben,Dorka már teljesen megszokta?Mostanában nem írtál róla.

Anita:
Először is nagyon utólagosan :oops: :oops: :oops: kívánok neked:
SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT ERŐBEN ,EGÉSZSÉGBEN!!![/size][/color]Nagyon édesek vagytok a fülbevalóval,tényleg jól sikerült választanod,nagyon hasonlít az Annáéra.A mosolygós képen egyszerűen zabálnivaló. :lol:
Szegénykének már jönnek a fogacskái?Mi is a Dentinoxot használtuk de hol segített hol nem.Balázsnak is készülődött már 3-4 hónaposan fehéredett meg nyáladzott,de csak 8 hónaposan jött kis az első 2 ,de utánna aztán sorba mind.

Mártid:
Jó hogy hírt adtál magadról.
Sajnálom hogy még nem mozog a lábad,remélem segít a gyógytorna és hamarosan a régi lesz.

Panka:
Nekünk jó a héten,kivéve a szerda mert akkor Tg-re megyek.
Nagyon jók a képek! :D
Balázs is fel szokott ébredni egyszer inni,de utánna fekszik vissza és már alszik is.
Gondolom megszokta a panelban mert itt most kellemes 22-23 fok van nincs ,meleg.

Zsu:
Nagyon aranyos a képeken Pannika,tényleg nagyon hamar elindult.
Ügyes nagylány!
Anyósod..... :roll: :evil:

Lilla:
Még nem volt alkalmam rá,de szívből gratulálok a kislányhoz.
Sokat mocorog?
Az én csajom sokat ficánkol,a zenére meg főleg.Táncos lábú lesz mint Balázs. :D

Na megyek csinálom a kokót , ahogy Balázska mondja a kakaót.
Jó éjt.
:lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
aliza

Sziasztok!!

Jaj mindig készülök írni,csak úgy eltelik egy napom,este meg egyszerűen kidőlök.Van úgy hogy lefektettem Balázst és valamikor mondja hogy anya csücs ,de nem mindig és akkor legyek ott vele míg elalszik és oda fekszem és én szerintem hamarabb elalszok mint ő.
Szombaton mi is a temetőben voltunk,itt Db.-ben meg B.újvároson.
Tegnap meg Marinna napon voltunk sósógnőmnél.

Halljátok lányok tényleg nehéz esetek az anyósaitok. :evil: :evil: :evil:
Nem azt mondom hogy az enyém tökéletes mert senki nem az de azért ilyeneket nem csinál ,ha ott vagyunk vagy elviszem a gyereket akkor tényleg szívesen vigyázz rá meg minden megtesz neki,sőt néha még szólni is kell hogy ne engedjen neki meg mindent.
Így ilyen szempontból nekm tényleg szerencsém van szerintem.

Andi:
Aranyos vagy hogy aggódtál,nincs semmi gond csak most be voltam havazva a házimunkával is mert nem sokat voltunk itthon hogy a férjem is itthon volt szabin így csak a legfontosabbakat csináltam meg mindig.meg ő is sokszor elfoglalta a gépet,este meg már mint írtam elalszok.
Te viszont jól bírosd,irigyellek is érte,még munka mellett meg a család mellett is jut időd mindenre .Ügyi vagy.
Jók a képek aranyosak a gyerkőcök nagyon,tényleg jó hamar kinőtt Bence foga.
Ügyi vagy hogy kivasaltál mindent.Valamelyik nap én is mindent kivasaltam és most üres a ruhás kosaram maibe szokott lenni a vasalni való,és ez olyan jó érzés. :lol: Egyébként úúúútálok vasalni.Nem tudom miért,lehet azért mert olyan monoton,vagy nem tudom.
Egyébként mizu a bölcsiben,Dorka már teljesen megszokta?Mostanában nem írtál róla.

Anita:
Először is nagyon utólagosan :oops: :oops: :oops: kívánok neked:
SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT ERŐBEN ,EGÉSZSÉGBEN!!![/size][/color]Nagyon édesek vagytok a fülbevalóval,tényleg jól sikerült választanod,nagyon hasonlít az Annáéra.A mosolygós képen egyszerűen zabálnivaló. :lol:
Szegénykének már jönnek a fogacskái?Mi is a Dentinoxot használtuk de hol segített hol nem.Balázsnak is készülődött már 3-4 hónaposan fehéredett meg nyáladzott,de csak 8 hónaposan jött kis az első 2 ,de utánna aztán sorba mind.

Mártid:
Jó hogy hírt adtál magadról.
Sajnálom hogy még nem mozog a lábad,remélem segít a gyógytorna és hamarosan a régi lesz.

Panka:
Nekünk jó a héten,kivéve a szerda mert akkor Tg-re megyek.
Nagyon jók a képek! :D
Balázs is fel szokott ébredni egyszer inni,de utánna fekszik vissza és már alszik is.
Gondolom megszokta a panelban mert itt most kellemes 22-23 fok van nincs ,meleg.

Zsu:
Nagyon aranyos a képeken Pannika,tényleg nagyon hamar elindult.
Ügyes nagylány!
Anyósod..... :roll: :evil:

Lilla:
Még nem volt alkalmam rá,de szívből gratulálok a kislányhoz.
Sokat mocorog?
Az én csajom sokat ficánkol,a zenére meg főleg.Táncos lábú lesz mint Balázs. :D

Na megyek csinálom a kokót , ahogy Balázska mondja a kakaót.
Jó éjt.
:lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
aliza

Bocsika 2-szer ment. :oops:

Kép

Kép
aliza

Még most olvastam lányok amit írtattok,hát részvétem hogy ilyen anyósotok van,tényleg enm semmi.
Zsu:
Tényleg bunkósság hogy a 2 gyerekét így megkülönbözteti anyósod. :evil:

Andi:
Nem csodálom hogy nem vágynak a gyerekek anyósodhoz.

Na de fel a fejjel!
Puszi nektek.

Kép

Kép
aliza

Sziasztok,

Aliz köszi a köszöntés, és mindenkinek Anna dicséretét. Szerintem is nagyon szép a fülbevalónk, nekünk is tetszik.
Hát elég borzalmasra sikerült a lyukasztás, de a néni, aki csinálta (Rozika néni???- Zsuzska te irtad azt hiszem) nagyon profi volt és kedves és aranyos, örülök, hogy ő csinálta. Rögtön azzal kezdte, azon túl hogy milyen aranyos Anna, hogy milyen pici a fülcimpája. Ezt végül is tudtam én is, és gondoltam, hogy ez nem túl szerencsés, de hogy ennyire! Az első füle még egész gyorsan ment, de a másiknál nagyon sokáig kinlódtunk. A lényeg hogy a kicsi fülcimpa mellé még a fülbevaló kapcsa is picit vastagabb volt és nem akart belemenni a tű végébe, hogy át tudja Rozika néni dugni a fülén. Igy sokáig csak ott tartotta a tűt Anna fülében és próbálta beletenni a fülbevaló kapcsát,, persze Anna nagyon sirt, nekem meg majd megszakadt a szivem. Utána nagyon nehezen akart megnyugodni, de egy kis szopi után már mosolygott is:-))) Hazafelé elaludt a babakocsiban, még sétáltunk 1 órát, aztán itthon sem volt semmi gond vele. Azóta is ha megmozgatom sem sir, szóval ő már el is felejtette, engem jobban megviselt azt hiszem.

Mindezek előtt egy félórát együtt sétáltunk Zitával meg Patriciával. Neki másféle, de gyönyörű fülbevalója lett és sztem nagyon jól áll neki. Nagyon nyugodt kislány, ezért irigylem is Zitát. Amikor felébredt a babakocsiban is csak nézelődött, Annával ellentétben, akit fel kellett venni és ölben vinni, mert most épp nem volt kedve ott feküdni.
Remélem a héten még sikerül együtt sétálnunk.

Aliz örülök, hogy jól vagy. Persze gondolom egyre fáradtabban, de ez a terhesség már csak ilyen. Én gyerek nélkül is elfáradtam már ilyenkor, nem csoda hogy te Balázska mellett elfáradsz. Pláne hogy elég eleven és mozgékony. Vasalni én is utálok, pedig sajnos egyre többet kell, mostmár Anna cuccait is.

Anyóssztorik nem semmik, ilyenkor nagyon örülök, hogy nekem mindkétszer is olyan szerencsém volt, hogy nem futottam ilyen anyósokba. Borzalmas amiket leirtatok. Zsuzska a férjednek sem lehet semmi ezt igy elfogadni, hogy a tesóját favorizálják . . .

Zsuzska: nem semmi Pannika, hogy milyen ügyesen hamar megtanult járni. Jaj olyan jó lenne már talizni!!!

Panka: nekünk igazából bármikor jó, jövő keddet kivéve, mert akkor megyünk 3 hós oltásra.

Puszi

Kép

Kép
lolita_78

Sziasztok!

Zsuzsi!
Látom, Nektek is kijut bőven a "jóból". Sajnos nálunk , pontosabban a férjem és a huga közt is megy a megkülönböztetés, a huga a nagy kedvenc, ő a kicsi, a lány, az okos, a mittudoménmicsoda. Lényeg hogy az etalon. Tibi a nyomába sem érhet. Bence mikor egyre ügyesebb lett és kezdték érdekelni a könyvek anyós megszólalt: Jajj, olyan okos lesz ez a fiú mint a keresztanyja. :P Vagyis a sógornőm. Na itt már tényleg majdnem behánytam. :roll: :evil: Na de nem morogolódok én sem tovább. Nem ér az egész annyit. Ja egyébként igen, Tibi mellém áll, ő is látja mennyibe nézik és hogy mit kap, mire számithat.
Jajj, ne hülyéskedj, nem gondoltam én sötét üzletet a csomagjaitok mögött, csak tényleg a teszvesz ugott be elsőre. :wink:

Anita!
Hogy érted, hogy 2x is jó anyósod akadt? Már voltál férjnél korábban is? Na mesélj csak! :lol: Persze csak ha publikus. :wink:
Ó, szegény Anna baba. Jól megszendvedte a fülbevalóberakást. Nemhiába a szépségért meg kell szenvedni. De lehet hogy valóban Téged viselt meg inkább, őt csak pillanatnyilag.

Alízkám!
Ismerős a gyerek melletti elalvás, én állandóan úgy altatom Dorkát hogy melléfekszem. Sokszor én is hamarabb elalszok mint ő. De ha nem , akkor visszajövök és netezek. :lol: :lol: :lol:
Nő szépen a pocid? Van már végleges kislánynév? Szóval kis táncos lesz a csajod is? Tök jó. Vidám kis család lesztek. :wink:
Vasalás.... brrrrrr.... ne is emlitsd. Megszáradtak azok a ruhák amiket vasalás után mostam, ugyhogy 1 napig mondhattam el hogy nincs vasalnivalóm. A hócipőm tele vele, hogy állandóan csak gyűlik, csak gyűlik. :roll:
Köszi, a bölcsi már nagyon bejön Dorkának, szeret járni. Igazi kis eleven bölcsis. A gondozónők mondják hogy Dorka a helyettesük, mindig intézkedik. :lol: :lol: :lol: Eleinte hirtelen felugrott az asztaltól, vagy ment amerre kedve tartotta, de sokat szelidült az utóbbi hetekben. Elfogadja a bölcsis szabályokat hogy mikor mit lehet csinálni. :P
Képzeld, kis segítséggel elmondja a Boci, boci tarkát, a Cifra palotát, Töröm-töröm a mákot, Cirmos cica hajt, Gyerekek, gyerekek szeretik a perecet, Ez elment vadászni....-t , Mikulás, Mikulás, öreg Miklulás-t. Annyira drága ahogy artikulál és nagyon koncentrál hogy jól mondja a szavakat. Eleinte a Gyerekek, gyerekek szeretik a perecet-nek csak a tartalmát mondta amilyen sorban éppen eszébe jutottak a szavak . Hát az is nagyon édes volt. :lol: :lol: :lol: De mára már jó a sorrend. :lol:

Panka!
Nekünk ez a hét péntek lenne jó, a jövő hét nem, de sebaj, majd megyünk legközelebb ha most nem jön össze. :wink:

Kép
Kép
bendor

Sziasztok!

Én is a péntekre gondoltam, ha mindenkinek jó,akkor szeretettel várok MINDENKIT!!!:D
Lehet délelőtt, 9től jöhettek is:D
Címet küldöm a közös mailre;)

Visszaolvasni majd később, anyóstémához nekem is van pár sorom :lol:

Kép
pankaa

Sziasztok!

Megjöttünk mi is , meghoztuk a rossz időt.. :shock: :shock:
Szerencsére mindhárom nap gyönyörű idő volt, csak szombaton volt hűvös. De ez is jól jött ki, ugyan is Kékesen akkorát estem a babakocsival, hogy majd kitört a lábam. És mivel kapaszkodtam a kocsiba, az is fejreállt...
Persze benne Nelly, de a hideg miatt vastag tollzsákban, így az felfogta az esést. Szerencsére nem lett semmi baja.
Amúgy nagyon jó volt ez a 3 nap, ránk fért a pihi.
Finomakat ettünk, nagyokat sétáltunk, végre családi program volt.
A fiúk boboztak, addig Nellyvel az állatsimogatónál nézegettünk, etettünk mókusokat Kékesen, akik egyáltalán nem félnek az embertől, kézből esznek, megnéztünk egy kialudt vulkánt, elmentünk Egerbe és a Szépasszony-völgybe mustot inni, Mátraházáról lekisvasutaztunk Gyönygösig, Loncika először hintázott és nagyon tetszett neki, sokat biliárdoztunk a szálláson, Recsken megnéztük a haláltábort (szerencsére Olivér elaludt, így a kocsiban maradt).
Ez utóbbi program nagyon durva volt, a hely szelleme átjárt bennünket, de nem tudtuk kihagyni, ha már ott voltunk.
Laci készített két képet egymás után, szerintetek mi lehet rajta????

Az első kép
Kép

és a második
Kép

Elég félelmetes, nem? Egymás után készültek a képek.... :shock:
Persze pont 31.-én készült...

Így telt a hétvége, jó volt kicsit egymásra hangolódni.

A héten elkeztem felpakolni az adventi dekorációt, függönycsere stb. Nagyon várom a karácsonyt!
Persze tanuló kutya egy darab sem volt, de nem baj, az Interspárban egy ezressel több, megveszem ott.

Ti miket gondoltatok a nagyszülőknek karácsonyra? Nálunk ez mérgezi meg az ünnepet leginkább, mert sosem tudja anyósom mit szeretne, ránk bízza, de nem tetszett eddig még egy ajándék sem , amit kapott.. :evil: :evil: :evil: :evil:
Hülye szegény és még finom voltam.

Most csak az utolsó egy oldalt tudtam elolvasni, azokra írok.
Panka, nekünk jó a tali bármikor!
Megnétem Emilit, irtó édes a vagány képen!!

Anita, szegény ki Annát jól megviseli az élet, ez olyan igazságtalan!
De hátha kibújik hamar az a fogacska, milyen édes lesz majd azzal az egy kis gyönggyel a szájában!!! :lol:
Hol van a fülcsis képetek? Nem találom sehol...

Andi, Zsuzska, Lilla részvétem anyós miatt, én is tudnék mesélni, de kevés lenne az oldal.... :roll: :roll: :cry: :cry: :evil: :evil:

Zsebi, nem mondom szép kis poci!4 :lol: :lol:
Nagyon csini mami vagy é biztos gyors szülésed lesz, reméljük könnyű is!
Bár én nem szültem szerintem hülyeség szenvedni, ha nem muszáj, biztos nem lenne ilyen lehetőség, ha ártana a babának.

Most csak ennyi, ébred a főnökasszony!

Puszi mindenkinek

Kép

A többi képet felettem a Picasára!
na tényleg megyek, sziasztok!

Sziasztok!

Csak röviden, mert Pannika alszik, én meg főzök addig.

Panka! Köszönjük a meghívást, mi megyünk bizotsan!!!!!! :D

Kriszti! Hűha, milyen képek.... :shock: :o Nelly gyönyörű!!!! Még jó, hogy az esésnél nem lett bajotok! Örülök, hogy jól sikerült a kiruccanás! :wink:

Majd jövök még!

Kép
zsuzska81

Panka! Mit vigyünk???

Kép
zsuzska81

Sziasztok!

Panka! Pénteken reggel 9-re kaptam időpontot az nst-re, de ha emberi időben végzek, én is szívesen megyek, ha minden igaz nagy pocakkal az utolsó talira :) .

Szerdán még csak ki kell mennem a klinikára is uh-ra, mert Hajni az áramlásosról nem tudott hivatalos papírt adni, de állítólag szerdán nincsenek olyan sokan a klinikán sem. Nem tudjátok, meddig van rendelés az uh-on? Mert 13 órakor kezdődik a szülésfelkészítő tanfolyam 3. része, gondoltam, akkor megyek hamarabb, úgy dél körül, remélhetőleg 1 óra hossza elég lesz rá.

Ezek az anyós sztorik tényleg nem semmik! :wink:

Kriszti! Úristen, az az esés!! Szerencse, hogy nem lett semmi bajotok!

Nekem is hiányzott most az őszi szünetben egy kis kiruccanás, mindíg el szoktunk menni kirándulni ilyenkor, most meg az idő is olyan jó volt, de már úgysem bírnék túrázni, úgyhogy most nem mentünk sehova, de jó volt itthon a kertben is.

Anita! Már jó értelemben úgy irígykedem, amikor olvaslak benneteket, mert mostmár kezdődik nálam is a türelmetlen időszak, már szeretném a kezmben tartani Szabit! Hajni szerint semmi jele, hogy meg akarna születni, de hát még korai is lenne, még legalább 2 hétig maradjon csak bent! Na, de már csak kb egy hónap van hátra.

zsebi_baba

Hello

Csak röviden most, mert ébred a kisasszony és eszünk, aztán megyünk sógornőhöz....ott lesz anyós is................. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: nekem is van pár szavam ehhez a témához..........

Tettem fel képeket a honlapgyárra.

Tali: Nekünk is nagyon jó a péntek...jjjuuuupppiiijjjééééé már nagyon várom hogy lássalak benenteket!!!!!!!!!!!

Panka: Köszi a ehetőséget hogy találkozhatunk nálad...mit vigyünk????????
Vendég

ehetőséget= lehetőséget :lol:
Vendég

Na, itt vagyok újra! Pannika felkelt, de kész az ebéd is!

Zsebi! Múltkor nem is tudom, írtam-e, hogy milyen szép nagy már a pocid! :wink: és tényleg nem lesz kicsi Szabi, ha most 2600-ra becsülték! :wink: Már nst? Lassan érted izgulhatunk! :wink: :D Persze maradjon még bent egy kicsit SZabi!

Anita! Remélem, tudtok jönni a talira! Olyan jó lenne látni a nyári babákat! :wink: Kamillát is, de Ő még nagyon pici, gondolom, ők nem jönnek. Szerencse, hogy Annát nem igazán viselte meg a füllyukasztás! Elhiszem, hogy Téged igen! Én is pityeregtem, mikor Pannikának csinálták.... :oops: De túlvagytok rajta, csinilett nagyon! :wink:

Alíz! Táncoslábú kisifad mellé érkezik a táncos hugica? :D Lehet kaptok Ti is még egy kis örökmozgót, mint Andiék! :wink: De az a jó, ha sokat mocorog! Én akkor mindg nyugodt voltam, ha ficánkolt, mert akkor biztosan jól van! Van már befutó név? :wink: Remélem, pénteken a Te pocidat is megcsodálhatjuk! :wink:

Andi! Dorka édes lehet, ahogy intézkedik a bölcsiben! :D De ez abszolút jellemző Rá, hogy ott terem mindenütt, nem? Örülök, ha jól érzi magát a bölcsiben, a Te lelkednek is sokkal jobb így! Éneklés aranyos! De ez, hogy a tartalmát elmondta, olyan jót nevettem rajta! :lol: :lol: :lol:

Mi ma megyünk súlymérésre, és megkapja Pannika az első pneumo elleni oltást is. Remélem, nem fog nagyon sírni, bár, mostanában már akkor ordít, ha belépünk a rendelőbe.... :? Pedig igazán nem sokat jártunk szerencsére a dokinénihez, inkább csak súlymérésre. De ha hallgatja, akkor is sír.... :roll:

Kép
zsuzska81

Zita! Gratula Patríciának is a fülbevalójához!!!! Nagyon csini Ő is! :D Ó, és azok a hurkák, tényleg Pannikának is ilyen volt! Tiszta de ja vue! :lol: Jaj, de jó, hogy Ti is jöttök pénteken! Remélem, Éviék is! :wink:

Kép
zsuzska81

Sziasztok!
Befogadtok közétek? igaz nem vagyok debreceni, hanem 20 km-rel picit távolabbi, de debibe járok uh-ra.
encike 2

Sziasztok!!!

Pihenni jöttem. :D
Balázs alszik így gyorsan felmostam meg kitakarítottam a fürdőszobát most pihizek.
Tettem fel képeket a picasára.

Panka:
Köszönjük szépen a meghívást mi valószínűleg megyünk,remélem nem jön közbe semmi.
Mit vigyünk?A szokásost?

Andi:
Azta!Nagyon ügyes a lánykád hogy már így mennek neki a mondókák,énekek.Jja biztos nagyon édes,meghallgatnám szívesen.Hátha pénteken add egy kis ízelítőt. :D
Nem semmi tényleg az anyósod,írtad már régebben is hogy eléggé fura de hogy ilyeneket csináljon azt azért nem gondoltam volna.
Nekem tényleg szerencsém van az enyémmel én ilyenekt szerencsére nem tudok írni mert tényleg tök rendes velünk meg a gyerekkel is szerncsére.
Sajnállak hogy ilyen anyós jutott,de hát nem az anyósunkat választjuk hanem a férjünket,és ez ellen nem igazán lehet tenni semmit.:cry: :cry:

Zsu:
Igen én is így gondolom hogy inkább mocorogjon a pocakomban mert akkor biztos jól van.
Édes Pannikád nagyon a képen ahogy eszik,én annyira szerettem nézni Balázst is ahogy eszik.Olyan aranyosak tudnak lenni ahogy harapnak.
Valószínű hogy megyünk pénteken így majd meglátod a pocim. :D
Balázs is ilyen idős korában kezdett félni a doki nénitől pedig mi sem mentünk sűrűn,de már ahogy bementünk ordított,most meg már magától nyitja a száját meg mikor beteg volt akkor mondta hogy me néni (menjünk a doktornénihez) és ő nézze meg a torkát. :D
Majd biztos Pannika is változni fog.

Pintyus:
Nagyon édesek a képek ,rengeteget változott Patrícia,szépen fejlődik.
Na és persze a fülbevaló is nagyon szép.Igazi csajos.
Ő hogy viselte?

Anita:
Sajnálom hogy megviselte Annát,de a végeredmény nagyon szép.
Ő már el is felejtette,neked rosszabb volt,igaz?

Kriszti:
Úristen még jó hogy nem lett semmi baj hogy elestettek.
Nagyon jók a képek és gyönyörűek a gyerekeid.

Encike:
Üdv itt köztünk,mesélj magadról.
Merre laksz pontosan?

Kép

Kép
aliza

Sziasztok!
De jó lesz pénteken, kezdek bezsongani, lesznek pici babák is!!:D
Na akkor anyóstémát lehet itt vesézzük ki :wink:
Igen, a szokásos semmit hozzátok! :lol:

Encike!
Gyere nyugodtan, lesz egy újabb kismamink :wink: Merre laksz?Bővebben magadról?Első baba?Hány éves vagy, mit dolgozol/tál?Stb. :wink:

Zsu!
Anyósodat üdvözlöm :twisted: Enyémnél is hasonló a szitu, annyiban, hogy a takarítás nem az erőssége :evil: Kutya macska bejáratos a lakásba, pedig kertesházban laknak!Dehát nekik ő a 3. gyerek".Csak olyan nehezen értik meg, hogy ha mi is ott vagyunk, akkor ugyan menjen már ki az a 2 dög, mert Emili csak őket nyúzná, én meg nem lesem őket 2 napig, hogy mikor karmolja ki amacska a szemét, és mikor harapja meg a kutya!A sok szőrről már ne is beszéljünk :( Undorító, dehát ez van.Anyukám plafonig lemossa a csempét is ha mi megyünk haza, be van fűtve télen(anyóséknál nincs, tárva nyitva minden, mert a kutya kinyitja, vagy ők úgy felejtik!! :x ).Én is mondtam már nekik, hogy döntsék el mi a fontosabb, az állatok, vagy az unokájuk!Mostanra máér eljutottak odáig, hogy nem engedik be őket, de eleinte(mikor még kicsi volt Emili!!) akkor ment a harc :evil: Havonta 1x megyünk, igazán kibírhatnák.Utána meg mondják, hogy bezzeg anyáékhoz gyakrabban megyünk.Igen, Tomi is jobban szeret ott lenni, mert tisztaság van, és maximálisan vigyáznak Emilire!Anyós a nagyim temetésén is belengedte a tócsába, ott néztek az emberek, hogy ki ez a nő?Ciki, de ez van:(
Mi volt az oltáson?Nagyon sírt Pannika?

Lilla!
Nyogodtan mesélj te is, azért vagyunk, hogy meghallgassuk egymást:)Szerintem se zötykölődj olyan sokat

Márti!
Van amikor nekem sincs úgy időm, főleg nyáron csavarogtunk sokat, de most éppen alvásidő van, leginkább ilyenkor jövök, vagy még reggel, amig pihen Emili az ágyában reggeli után :wink: Meg bekukkantok ha nagyon eljátszik magában akkor is, így nem kell sokat visszaolvasni, hamarabb lehet reagálni :wink:
Lábadnak jobbulást!!!

Zsebi!
Na akkor Szabika is 4 kg felett lesz?:?

Anita!
Nagyon szép a fülbevaló!!!
Hogy érted azt hogy mindkétszer?Istvána 2. férjed?Bocsi hogy ilyet kérdezek, de nem értem, gondolom mivel nem a legelejétől olvaslak titeket:)

Andi!
Vajon miérz ilyenek az anyósok?Mert ahogy látom a férjeink nem ilyeneket írnának az anyósukól! :roll:
De úgy látom az én anyósom még mindig jobb mindenkiénél, mert nem rosszindulatú, csak lusta, és buta :lol:
na meg konok néha, csakazért sem azt csinálja, amit kérek tőle(vszleg ezért is engedte bele apocsojába a temetésen, mert én régebben mondtam neki hogy nem mehet bele-előtte ő mondta, hogy mennyire tetszene Emilinek.Na persze, és is szívesen hasraesnék egy bőröndnyi pénzben :lol: )

Kriszti!
Húha, ez az esés nagyon durva, gondolom jól megijjedtetek, de a lényeg, hogy nem esett baja senkinek!!
Jó nagyot kirándultatok!Recsken lakik a sógorom barátnője,mi csak 1x voltunk náluk, de akkor is csak egy tóhoz mentünk ki :wink:
Szerintem köd, vagy pára, vagy hideg volt, és a férjed lehellete :wink:
FP kutyussal várj még, lesz olcsón a Tescoban, de abból van mindenhol ha karácsonyig nem lenne akciós(tutira lesz)akkor is meg tudod venni :wink:
Anyós könyvet kap, amilyet kért, vszleg anyukám is, mert van több ezer ftos utalványunk :wink:
Talira jöttök ti is, uyge?
nagyon jó ez a kép Loncikáról!
Többi kép is szuper, de az a mókusetetés irtó jóóóóóóóóóóóóóóóó!Én is én is:DCitrom:D

zsebi!
Gyere nyugdotan, szerintem hanar végzekl majd;)Klinika amúgy is közel van ide:)
Szerintem mehetsz délre, biztos ott vannak még az uh-ba:)

Zita!
De édes patrícia, nagyon üygesen kinyomja már magát!na majd pénteken meggyömöszölöm :wink:
Neki is nagyon cuki fülcsije van,mintha hasonló lenne Emilinek is, csak az övé kék köves.Na majd megelessük:)

Alíz!
Aranyos Balázska acsííízzel:D
Szépek a képek!:)

Kiírom nagybetűvel is a talit, aki még nem olvasta volna :wink:

Ezen a héten pénteken(7.-én) lesz a tali nálunk, cím a közös mailen, MINDENKIT!!! szeretettel várunk!!!:D

Kép
pankaa

na vmiért nem akarja naggyal, de lagalább piros lett:)

Kép
pankaa

Sziazstok!

Pannika megkapta a Prevenart. Meg is mérték: 8200 g és 70 cm. :D Már a mérlegen ordított, aztán az oltás csak rátett egy lapáttal... Nem is tudtam bent felöltöztetni, mert nem tudtam letenni az ölemből, így egy szál bodyban hoztam ki a váróba... Nemhiába, már megismeri a doktornénit, mert a múltkori betegeskedés alatt voltunk vagy 3-szor rövid idő alatt... Most meg elég nyűgös... :( Remélem, azért nem lázasodik be!

Panka! Anyósod is jófej! :twisted: Emilinek nyilván tetszene egy csomó veszélyes dolog is..... :roll: azt is megengedné? :twisted: Én anyósom se egy lángelme.... De még mindig azt mondom, hogy sokkal jobb lenne, ha simán buta lenne, mint hogy még rosszindulat is társul mellé... :twisted: Laci is jóban van az én szüleimmel, meg a tesóimmal is! Évekkel ezelőtt, még házasok sem voltunk, mondta, hogy sokkal jobb az én szüleimnél, mint a övénél.... Na, meg azt szokta még mondani, ha az embernek ilyen szülei vannak, mint neki, már ellenség sem kell.... Szomorú, de sajnos igaz... :( AZért szoktam sajnálni, mert nekem olyan jó érzés, hogy számíthatok a családomra!

Kép
zsuzska81

Jaj, Panka, ne is mondd a 4 kg-ot, pedig ahogy számolgatok, eléggé esélyes!! :?

zsebi_baba

Kis betoji lányom sír a bébitaxin. :D Még a nyáron kapta, de nagyon nagy volt. Most már leér a lába, de ráültettem, és kapaszkodott a pólómba sírva, hogy vegyem le. Bezzeg a nagy kacsa, ha ráül, az naggyyyon nevetséges! :lol: :lol: :lol:

Kép
zsuzska81

Zsebi! AZért ne vegyél rá mérget! AZ uh-s becslés akár fél kg-ot is tévedhet.... :roll: Bár tudom, Te kicsi vagy és vékony, meg Bogi és Gergő nem volt nagy baba... De ne aggódj! Könnyen elképzelhető, hogy Szabi teljesen átlagos méretű lesz! :wink:

Kép
zsuzska81

Zsu!
Igazad van, én is azt mondom hogy csak rosszindulat ne tárdsuljon hozzá!Tomi is jobban szeret nálunk lenni;)
Emili most kezdett el félni a hangos játékoktól, eddig az volt a jó, hangot ad ki.Ki érti ezt...?:D

Zsebi!
Nem akartalak megijjeszteni, csak készülj fel rá :wink: Nekem mindig is nagy babát mondtak, és az is lett :D

Ha már így kitrgyaltuk az anyósokat, akkor kérdezném, hogy milyenek az apósok???Róluk nem szoktak beszélni, és az autóban sincs ilyen ülés :lol: 8)
Én apósom fafejű :twisted: Ő makacsul ragaszkodik az elképzeléseihez, másnak semmiben nem is lehet igaza, ha pl. azt mndom vmire hogy hülyeség , akkor magára veszi,hogy ő a hülye. :lol: Hát... :lol:

Kép
pankaa

Sziasztok!

Panka!
Még1x köszi a meghívást, ha nem jön közbe semmi mi is ott leszünk. Dorkának mondtam, már most indulna. :lol: :lol: Egyébként, tényleg mit vigyünk??????????? :shock: :shock:
Anyósod neked sem piskóta.... :roll: :roll: :roll: Tényleg nem értem emberek hogy nem veszik észre magukat , vagy ha már nem jön össze nekik a finom célozgatásra sem reagálnak. :roll:
Após:sajnos 11 éve meghalt, hirtelen 6 hét leforgása alatt. Százszor különb volt mint anyósom, a férjemék is jobban ragaszkodtak hozzá. Anyós háta mögött dugiba vette a csokit, adta a pénzt a gyerekeinek, mert anyós azért is replikázott. Náluk otthon akkor volt csoki ha anyós megkívánta.
A fenébe, már megint anyósnál tartok, dugulok. :lol: Apósomat (igaz még míg élt nem volt az), szerettem én is, nagyon jószívű, szeretetreméltó ember volt. Nem is értem, hogy bírta az anyós mellett. :twisted:

Zsuzsi!
Mintha csak én irtam volna a soraidat. Férjem sem szívesen megy haza az anyjához, anyuékhoz persze gyakran járunk, ott van nyáron a medence, ott szoktunk grillezni , vagy akár csak hétvégén hazaruccanunk ha kedvünk tartja.
Mikor apósom meghalt a férjem ez mondta: mindig a jók mennek el először. Gondolom ez mindent elárul az anyjához fűződő kapcsolatáról. :? De lekattanok végre a témáról. :lol: Csak még egy megjegyzés: anyós jövő hétvégén 3-4 kisebb meggyfát ki akar vágatni, mert már nem teremnek, és közölte Tibivel, menjen haza gallyakat összeszedni. Szerintetek normális? Utazzon 200 km-t, hogy az anyja helyett megcsinálja , anyósnak akkor nem kell pénzért senkit fogadni, meg neki sem csinálni, a mi kocsinkra meg azt hiszi sz@rral megy, nem benzinnel és nem kerül pénzbe . :roll: :twisted: Ilyen fantasztikus hétvége után még van pofája ilyeneket kérni?! Agyrém a köbön.
Szegény Pannika, tényleg remélem nem lázasodik be. Nagyon okosak, figyelmesek a kicsik, enyémek is már a tanácsadó ajtajában elkezdték a sírást, mert nem mindig voltak jó élményeik, hisz az oltásokat is ott kapták.
Szép paraméterei vannak a lányodnak, gratula hozzá!

Alíz!
Nagyon jók a képek, édes Balázska mindegyiken. A Te pocid szépen nő, csini kismami vagy továbbra is. :wink:

Kriszti!
Már épp kérdezni akartam hogy telt a hétvége, ugyhogy jó hogy jöttél. Nagyon jók a Ti képeitek is, de megijesztettél a babakocsis borulással. Még szerencse, hogy nem lett bajotok.

Zita!
Tegnap éjszaka megnéztem a Ti képeiteket is, sokat nőtt a kis Patrícia az utóbbi időben. Szép a fülcsije neki is. Nekem is az volt az első gondolatom mint Pankának (hogy hasonlit a fülbevaló a Dorkáéra)De majd pénteken tüzetesebben megszemléljük. :lol:
Viszem majd a fürdető ülőkét is. (remélem nem felejtem itthon) :oops:

Kriszti, azt hiszem Te kérdezted ki mit vesz az anyósának, apósának. Ha visszaolvasod a tegnapi irásaimat láthatod, hogy az én hócipőm tele az anyóssal, ugyhogy épp ma jelentettem be a férjemnek, nem vagyok hajlandó ajándék után járni az anyjának. Punktum. Minden évben mindenkinek én veszem meg, én találom ki hogy mit, most méga fáradságot sem akarom venni, hogy ezzel fárasszam magam. Az egész nő nem ér két fillért sem. :evil: :twisted:
Anyuéknak viszont már erősen töröm a kobakomat hogy mit is vegyek. Ma beszereztem nekik egy infralámpát, mert csak izzójuk volt, és azt cserélgették. Venni akarok még egy kávédarálót (mákot és cukrot darélni kellene, mert ami van neki az már öregecske), de még azt csak nézem, várok hátha lesz valahol egy jó, jó áron. Apunak karácsonykor van a névnapja is, eddig egy Jagermaistert vettem neki, a többin még agyalok. Ötleteket én is szívesen elfogadok, azok mindig jól jönnek.
Képzeljétek, ma a Tescoban vettem Dorkának parfümöt karácsonyra. :lol: :lol: Egy igazi nőnek kell hogy legyen ez is. :lol: :lol: Meg vettem neki pónikat, színes ceruzákat. . Nem My little pony, de annak az utánzata. Bencének ma vettem Lego City-s rendőrségi helikoptert, rendőrautót, rendőrt, Hot Wheels-es kamiont. Régebben már vettem mesekönyveket nekik. Szerintem még becsusszan az ajándékok közé mindkettejüknek egy-egy hótaposó is. Ugyanis szeretnénk januárban ismét sielni menni. Meg még apróságok biztos lesznek amiket kapnak. Anyuék nevében is én veszem meg minden évben a gyerekek ajándékát, ugyhogy még erősen gondolkodom.
Ki mit vesz ill. ad karácsonykor a családtagjainak???????????????????? :shock: :shock: :shock:
Ötletek jöhetnek. :wink:
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára bendor 2008.11.04 17:56-kor.

Kép
Kép
bendor

Panka! Apósom? Végtelen irígy, zsugori majom..... Pl. sokszor megkaptuk, hogy mi miylen sokat keresünk.... :shock: Én meg mondtam, hogy igen, a bruttónk egész soknak hangzik, csak leadózzuk a felét..... Ő meg vállakozóként minjmálbér után adózik, és tudom, mekkora nyereséggel zárnak 1-1 évet.... :roll: Na, nem ők mondják meg, mindig sírnak, hogy nincs pénzük.... Csak volt hitelük az OTP-nél, én meg ha már közel ülök a tűzhöz, megnéztem a beszámolójukat... :P Mondtam is Lacinak, hogy jól tudnak színészkedni... :twisted:

Kép
zsuzska81

Andi! Ó, ez is ismerős.... Hányszor rángatták haza Lacit, ha vmit pakolni kellett... Persze mikor mi vettünk tavaly hálószobabútort, meg gyerekbútort, akkor Apukám meg az öcsém segített hazahozni, összeszerelni.... Pedig anyóséknak van utánfutójuk, a hálószobához kellett volna, de Apukám lehajtotta az üléseket, meg Laci ülében is bútorlapok voltak, és így haza tudták hozni.... :o Ugye a mi kocsinkkal esélytelen volt, Apáé jóval nagyobb.

Ajándék: hát, nem sok ötletem van, így én is örülök minden jó tippnek! :D :P Pannikának vettem eddig leporello könyveket. Nálunk még szülinapok is vannak év végn: hugomnak és a Drágámnak ugye! :D Anyukámék Pannikának a szülinapjára kis triciklit vesz valószínűleg, aminek van ilyen kerete (nem tudom jobban elmondani... :oops: ), hogy amíg kicsi, ne essen le. Meg tolókar, amíg hajtani nem tudjA. Na, ezt jól elmondtam, de biztos tudjátok, mire gondolok! :wink: Ja, és még dec. elején Apukámnak meg öcsémnek névnapja is... :o Meg az öcsém szalagtűzője....vááá, nem is folytatom, mert ötletem meg nuku! :?

Kép
zsuzska81

Na, és még apró, anyósékra jellemző beszólás.... Nekik csak a fizikai munka a munka! Szerintük mi, na meg a szüleim, csak ülünk az irodában, és nem csinálunk semmit... :twisted: Logikus, nem? A körmöm festegetem munkaidőben... :twisted: A másik, hogy városi így, városi úgy, mindezt olyan gúnyos hangsúllyal... Értehetek belőle, én vagyok az egyetlen városi... :twisted: Anyósm ilyet szokott mondani Lacinak, hogy jaj, kisfiam, már te is olyan lettél, mint a városiak.... :twisted: Na, tényleg befejezem...

Kép
zsuzska81

Andi! Kislányparfüm jó lehet! Dorka biztos élvezni fogja, az olyan nagylányos! :D

Kép
zsuzska81

Zsu!
És milyenek a falusiak??? :twisted: :lol:

Én is parfümöt veszek Tominak, én is azt kapok, meg talén egy arany gyűrűt :roll: Ezt főleg ő akarja, én is, de már van kettő a kezemen, meg vagy 3 a fiókban :roll: :? :lol: De azok nem jönnek az ujjamra, kihíztam :oops: :lol:
Anya könyvet és/vagy parfümöt kap, apa talán inget, vagy vmi ruha neműt,öcsém nem tudom, majd meginterjúvolom:)
Anyós könyvet, apósnak majd kitalálunk vmit.
Emike kap könyvet, 2 is, meg bábot,fa építőkockát, meg lehet egy Thomasos kicsi vonatot, mert most az a menő nála 8)

Kép
pankaa

Zsuzsi!
Beszólások: :evil: :evil: :evil: :evil: :roll: :roll: :roll: :roll: Annyira szarul tudnak esni, tudom, mert nekem is van benne részem. Illetve én csak visszahallom hogy mit mond anyós rám, a hátam mögött. :twisted:
Ja ha éppen a férjem beint anyósnak a sok hülye csicskáztatás miatt, akkor jön hátulról a szöveggel, hogy megijed egy kis munkától, a panel 10.-en csak tespedünk, meg különben is a férjem és huga nevén van a ház, ő csak a haszonélvezője. :roll:
Régebben mondta anyós, hogy úgy látja ha öreg lesz be fogjuk dugni egy öregotthonba. Férjem válasza: miért, mit vártál? Persze hogy be. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja és a legszebb ötlete: Vigyáz a gyerekeinkre nyáron, hogy kettesben is tudjunk lenni, de utána meg őt fizessük be egy nyaralásra. Hát... itt nincs olyan smile amit ide be kellene most tennem, de gondolhatjátok a lefelé tartott hüvelykujj ki sem fejezi amit gondolok erről. :roll:
Jó sok ünnep van nálatok így évvége felé. :lol: Ezekhez valóban elég lesz ötleteket gyűjteni. :P
Én értem, illetve sejtem hogy milyen járgányt fog kapni Pannika. :lol:
Biztos megbarátkozik a bébitaxival is hamarosan, csak még új neki, meg kell szoknia. :wink:

Panka!
Gondolom a falusiak nem hordják fent az orrukat, dolgoznak keményen, ott a kerti munka is, szóval a városiaktól százszor különbek(nek érzik magukat). Persze csak azokra értem akik ílyen megkülönböztetéseket tesznek. :roll:
Valami ilyesmi lehet, Zsuzsi????

Kép
Kép
bendor

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: