Új privát üzeneted érkezett!

Tündi nehogy azt hidd ám hogy én olyan laza vagyok. Hajnalban is megint pityeregtem felette, hogy nehgoy komolyabb baja legyen meg lesem hogy nem e melegszik a kis teste nehogy belázasodjon.

Van hogy tehetetlenséget érzek, hogy mennyire felelős vagyok érte és nem tudom mit tegyek.

De aztán felébred a jóizű álomból és a kis gombszemeivel les rám meg tudnám zabálni és felettet minden aggódást! :D

KépKép
winchi
 
 


Winchi: Akkor is szépen veszed az akadályokat :) Az én babám előbb sír aztán néz körül :(
HA jól emlékszem nem vagytok fehérváriak ugye? Jó lett volna babástól összefutni

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Az ény gyermekem 9:15-koer evett 10 körül elaludt és még alszik. Este mi lesz vele? Bár a délután még ott van amikor is kifáradhat

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 

 
 

trundike fel a fejjel!

hamarosan egymásra hangolódtok meglásd!!!

sok puszi neked!!!

winchi: matyimanó tényleg gombszemű :D

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Tündi attól hogy nem vagyunk Fehérváriak amint kicsit nagyobbak leszünk mobilizálódunk is :D Én mentem világ életemben bele is zöldülnék ha kismamaként itthon ülnék két éven keresztül. :D
Most is a faluban voltunk, Matykót lepasszoltam apának vagyis bevittem a melóhelyére egyedül dolgozik egy irodában én meg leszaladtam kocsival a patikába meg a boltba. Gyönyörű idő van de fúj a szél a taknyos manómat ma inkább kiméltem a nagy sétától. Bár akármit csinálhattam volna vele, amint beraktam a hordozóba és ráadtam a sapit onnantól alszik. Most is csak beraktam a szobájába nem vettem még ki a hordozóból olyan szépeket álmodhat :D

KépKép
winchi
 
 


Gégéé: Köszi a bátorítást, igyekszünk.Most két ciciből kapott enni és kvázi elvan. Éhes volt szegényke de nem tudom mi lesz.

Winchi: De jó neked hogy már mehettek. Mi legkorábban csak szombaton. Alig várom.

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


tündi!
nekem a moremilk nagoyn bejött van is pár liter tejcsi a fagyasztóban :lol:
idő amíg hat. 5-9 napot mondanak. aztán egyszerre annyi lesza tejcsi, hogy nem győzi majd enni a lánykád.
ne stresszeld magad, mert attól a tej is kevesebb meg az íze sem olyan finom, azt mondják. :oops:
igyál sokat, egyél rendesen, és minden rendben lesz.
Vendég
 


winchi!
azt mondják, hogy anyatejet is lehet a baba orrába cseppenteni, mert az is tisztít. a mikéntjét nem tudom. esetleg próbáld meg úgy leszívni neki a nóziját. csak egy tipp.
ha meg valami van, akkor doki, nehogy valami gond legyen. én akkor is elvizsem dokihoz, ha valamiben nagyon bizonytalan vagyok. inkább nyugtassanak meg, hogy nincsen semmi gond, vagy nézzenek hülyének, de biztosan tudjam, hogy rendben van a kölkem.
Vendég
 


csajok!
ti amúgy hogy bírjátok az újabb melegfrontotkat? Zsófika nagyon nyafis ma, alig eszik, csak nyűglődik.
most alszanak az apjával. apa lefeküdt pihenni, Zsófit letettem. nyűglődött egy darabig, aztán látta, hogy apjának csukva van a szeme, talált egy cumizni való ujjacskát és most ő is alszik. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ami jó hír! már tudunk másfél órát is sétálni. elvan a kocsiban. megemeltem félig ülőre, és nézelődik, bámul rám is fekete szemekkel és mosolyog. néha van azért nyafi, olyankor egy kis tea lenyugtatja, vagy a pici ujjacskája... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok.Mai uh méretek:
BPD:85 mm
AD:95 mm
FL:63 mm
Placenta 2-Grannum II
Magzatviz:lényegesen kevesebb(eddig csak valamivel kevesebb volt!)
Nst rendben.Ennyi.utána egy olyan undok doktornő nézte meg a papirjaimat,annyit mondott csak hogy szedjem a gyógyszereimet,és egyek nagyon sok fehérjét!Holnap megyek a védőnőhöz,jövőhéten meg a saját nődokimhoz,addig aggódok ezerrel.Főleg hogy hajnalban elkezdtek jönni a méhösszehúzódások,és azóta is jövögetnek,és nem valami kellemesek.Zabálom a magnéziumot,jajjajjajj nem akarok koraszülött gyereket!!!! Kiszedem már ezt az idiótán vigyorgó képemet,mert egyátalán nem ilyen rózsás a helyzetem.Nagyon aggódok,nagyon félek.
--------------------------------------------------------------------------------
Bocsi hogy most nem tudok reagálni a többiekre... :(

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


szia sarmon!

légyszi nyugodj meg!!!

ha idegeskedsz, akkor te is tudod, hogy szarabb lesz. Feküdj le, és lélegezz mélyeket, próbálj minden testrészeden lazítani, és légyszi tudatosítsd magadban, hogy ha Írisz esetleg megszületik (de nem fog!!!!) akkor sem lesz, semmi, de semmi baja!!!!


sok-sok puszi

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Megvolt a dupla szuri! Nem volt egyszerű eset. Jól levert a víz még engem is. Szegénykém. És még 3-szor kell menni, aztán majd csak a 15 hónaposra. 5 kg 91 dkg a kisasszony.
Bende: akkor hasonlóan fejlődik, mint Niki!

Anyany: nem kaptam meg a privit! :( Küldd el mégegyszer légyszike!

Sarmon: próbálj megnyugodni! Ne idegeskedj! Beszélj Írisszel, hogy tartson ki még egy kicsit!

Winchi: jajj, hát gyönyörű kis vőlegényünk Matyimanó! Nagyon cuki! Dorci nagyon sok puszit küld neki! :wink:

Lara: igyekszem képet feltenni, de mostanában alig van időm. Jázmin leköti minden percem. Ne izgulj az oltás miatt, én is így voltam, az elsőnél még sírtam is a lánykával együtt! Ma is majdnem sikerült, de képzeld, miután megnyugodott, még vigyorgott, meg gőgicsélt is a védőnéninek! Oanédi volt!!!
Szóval ezen túl kell esni, csak mindíg azt nézd, hogy az ő érdekében történik. Én mindíg elmesélem neki, hova megyünk, mi fog történni, ahogy hettuli javasolta. Bár még nem érti, de ki tudja.
A füllyukasztásnál is sírt, de hamar megnyugtattam. És utána nem pirosodott be, meg semmi nem történt. Jó ez a gyógyfülbevaló. Szerintem mehettünk volna előbb is, mert akkor még lehet fel sem fogta volna ennyire.
Babauszi van itt is Pakson hozzánk legközelebb. Én is gondoltam, hogy elviszem...Barátnőmmel akarjuk együtt, de Luca még csak 2 hónapos, és 3 hónapos kortól lehet vinni. Csak az a baj, félek, hogy most télvíz idején megfáznak, ha az usziból ki-be hurcoljuk őket.
Köccccci az e-mailt! Nagyon jó! És milyen igaz!!!

Trundike: ne izgulj, ne idegeskedj! Menni fog minden, csak próbálj kicsit lazulni. Emlékszem én is tiszta idegbaj voltam az elején. Sokszor azt sem tudtam, mit hogy csináljak...meg bőgtem én is a gyerekkel. Később már nem fog annyit sírni. Dorka is mindíg üvöltött az elején, de elmúlik majd, ahogy nőnek. Kell az a 6 hét, hogy mindketten megnyugodjatok, kialakuljon valami napirend féleség....Egyél rendesen, és sokat igyál, ahogy anyany is mondta, és ez Winchire is vonatkozik ám!!!

Gégéé: neked meg szigorú pihi! Nem görcsölgetünk ám, meg ilyenek. Még ráértek ezzel! Irgum-burgum!

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


IGENISSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :lol: :lol: :lol:

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Jobb reggelt kivánok,mint amilyen nekem van.
Alig aludtam vmit.Folyton azt figyeltem,hogy ha sokáig nem mozog a baba,fellöködtem egy kicsit...megmozdult...akkor birtam visszaaludni megint egy picit.
Épp ez az hogy Jázmin papirjain is tegnap észrevettem hogy a 30 dik heti uh-on neki is valamivel kevesebb magzatvizet állapitottak meg és mégse verték ennyire nagydobra,vele nem kellett hetente mennem,és a 41 dik héten született.Teljesen egészségesen.
Én is úgy gondolom ha baj lenne,befektettek volna.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Na, én is ittvagyok! Mi is fél 6-kor keltünk, szokás szerint.
Tegnap estére lett hőemelkedése a kisasszonynak, most meg már úgy ébredt reggel. Képzeljétek, nem tudtam beadni neki a fél kúpot. Egyszerűen nem ment. Kitolta a fenekéből, és ordított. Egy hónappal ezelőtt még nem volt gond, most meg olyan akaratos..
Szóval volt itthon Panadol szirup, hát azt kapott. Még jó, hogy 3 hónapos kortól lehet adni, igaz felét annak is kiköpdöste.

Sarmon: akkor most nagyon fáradt lehetsz, szegénykém. Ha a gyerkőcök elmentek oviba, próbálj meg pihizni egy kicsikét. És ne stresszeld magad. Sokszor nagyobb feneket kerítenek az orvosok a dolgoknak, mint kéne, ami fontos azzal meg nem foglalkoznak. Látod, Jázmin is egészségesen született, és ráadásul a 41. héten.

Nekem is azt mondták, hogy már a 32. héten megszülök, meg ilyenek, össze is csomagoltatták a kórházi motyómat, és lám, az én Jázminom is 40. héten született, és 1 napot még rá is húzott a kiírt időpontra.

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Sziasztok!

Felhívtam a szemklinikát...azt mondta, a hölgy, hogy már csak jövőre tud időpontot adni...Majdnem elbőgtem magam. Mondtam, hogy egy 3 hónapos gyerekről van szó, nem tudunk annyit várni. Kedves volt és megértő, jövő héten csütörtökön mehetünk. Egyre csúnyább a lánykám szeme. :(

Az elmúlt napok lóti-futijában totál kiürültek a melleim. Napok óta két ciciből szoptattam. Tegnap már tudtam egy kicsit pihenni, éjjel már fejtem is 100 milit. Hétfőn ugyebár dupla oltás, délután nyűgi volt a gyerek. Kedden délelőtt meghozták az új hűtőnket. (Bende esete az anyatejjel: párom emberei meghozták a hűtőt, a régi ,még a helyén állt, utolsó pillanatig bekapcsolva a tejci miatt. Megjöttek az emberek, ott tolongtak a mi 2 m2- es előszobánkban, a hűtőnél és lesték hogyan pakolom ki a mélyhűtőt. Én meg csak vettem ki a tejet, csak vettem ki, gyorsan pakoltam a hűtőtáskába és kb. a 10. doboznál már mindenki elkezdett röhögni ) Még ezen a délutánon el kellett mennünk a szemészhez, párom Pestre ment tárgyalni, így gyalog mentünk. 1 óra séta oda, 1 óra vissza. Niki még nyűgős volt az oltásoktól, estére megint totál kidőltem.
Tanulság: muszáj pihenni és nem szabad sokat aggódni---könnyű ezt mondani.

Sarmon: nagyon szorítok, hogy Írisz minél tovább a pociban maradjon. Nem tud segíteni valaki Neked a gyerek körül, hogy Te minél többet pihenhess? Otthon mégiscsak sokkal jobb, mintha befektetnének. Remélem elmúltak a görcseid és kicsit megnyugodtál. Niki éjjel elég sokat volt fenn, mindig eszembe jutottál, hogy mi lehet veled.Szorítok!!!!

Anyany- szuper hogy már ennyit tudtok sétálni. Tegnap én is megemeltem félig fekvőre a babakocsit, de mivel Niki 10 perc után bealudt, visszaengedtem. Nálunk meg az lenne jó, ha kicsit ébren is lenne a kocsiban, mert így mindig nézem az órát, mikor megyünk valahova, hogy mennyit alszik. Félek, hogy a nagy séták alatt túlalussza magát és olyankor este műsor van. Most már ugyan korán sötétedik, de én eddig se mertem vele 5 után sétálni, mert akkor annyira bealudt, hogy este cirkusz volt.

Babauszi: Fehérváron is van, akartam vinni, de most a szeme miatt nem merem. Van baba- mama torna is, azt is ki akartan próbálni, de megintcsak a szeme miatt féltem. Félek, hogyha erőlködik, akkor elpattanik az az érgombolyag.
De! Ha meggyógyul, megyünk!!!!

Trundike! ne aggódj, minden rendben lesz. Elvégre Barnika is szépen megnőtt, nem??? Annyira szép idő van, miért csak szombaton mehettek sétálni? Baj lenne, ha ma délben kimennétek egy negyed órára? Most klassz idő van, lehet, hogy mire mehetnétek, addigra elromlik. A more milk pedig tényéeg nagyon hatásos. Horor drágga, de ha nem szedném időnként, üres lenne a mélyhűtő. Pocid?

Winchi! Most még csak les a gombszemeivel, de aztán elkezd vigyorogni. Niki is éjjel 1- kor. És megfogja a kezem, hogy ne menjek el. Fáradt vagyok, de egy pillanat alatt elfelejtem. Azt hiszem kezdem elkényeztetni. :wink:

A tehetetlenség érzése pedig szörnyű. Biztosan pontosan tudjátok, hogy mit érzek a szeme miatt. Ha kell a világ végére is elmegyek, csak meggyógyuljon!!!!!!!
bende
 
 


Hű de egyszerre írtunk!

Sarmon! örülök, hogy minden rendben.

Ancsi! lehet, hogy ma bágyadtabb lesz és sokat fog aludni. Nikinek annyira picit ment fel a hője, hogy nem is adtam neki kúpot. Aludt egy jó másfél órát és lement magától.
bende
 
 


ancsi_pancsi, neked miért mondták a 32.héten, hogy meg fogsz szülni? :O

sarmon: pihizz! emma sokat mocorgott....leginkább reggel...ne aggódj, nem lesz semmi baj!

bende te is próbálj megnyugodni, hiszen fontos, hogy legyen tejcid! meg fog gyógyulni a pici Niki szeme, én 100%ig biztos vagyok benne!

puszik

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Sziasztok!

Anyany: Örülök akkor hogy a séták egyre nyugisabbak és jól telnek :) Bianka tegnap jó kislány volt. Délután nyűglődött egy kicsit de szerintem mert túl sok volt már neki a nappaliban az inger.

Sarmon: Megy ezerrel a drukk hogy benn maradjon!!! Gondolok rátok és szurkolok!!!

Ancsi_pancsi: IGENIS!!!! :D Igyekszem nem kétségbeesni de néha nehéz, és még állítólag el sem kezdődött igazán a hasfájós korszak! Jajj...

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Gégéé: állítólag nagyon lennt hordtam a hasam, meg oltári nagy pocakom volt, meg persze, nekem is voltak görcseim, marékszám szedtem a magnéziumot...Persze, nem tudtam lelőni sem magam, kapáltam a kertben, ablakot pucoltam. Éltem az életem, csak nagy pocakkal....mindenki hülyének nézett, hogy miért nem fekszem, de nekem nem ment. Minden más, csak feküdni ne kelljen.

Bende: remélem minden rendben lesz Nikivel. Nagyon szorítani fogok, és gondolok rátok! Örülök, hogy ilyen rendesek voltak, hogy kaptál előbb időpontot! Azért egy 3 hónapos babát ne várassanak már jövő évig....eszem megáll.
Nagy nagy ölelés nektek!
Ma is aluszékonyabb Jázmin...de szerintem holnap már megint indul a móka-kacagás.

Trundike: nekünk meg még igazán be sem fejeződött a hasfájósság, néha előjön. Akkor egy kis Infacol, torna, meg bébitea...Főleg a szeles napokon jön elő!
Dehát nem is tudom miért aggódsz. Szupianya vagy! És tényleg Barnika is megnőtt! :)
Miért tüntetted el az a gyönyörű fényképet Biusról a vonalzón???Úgy szerettem nézegetni! :)

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Ancsi_pancsi: Mert az nem írta mennyi idős csak azt hogy hány nap múlva lesz szülinapja :)
Majd valahova teszek fel képet :)
Honnan lehet tudni hogy a hasa fáj-e? Bius akkor is rúgkapál ha éhes ezt bizván állíthatom, mert megfigyeltem.
Mi lesz a különbség? Minden baba hasfájós? Barni mondjuk az volt,. de a nővérem állítja hogy az Eszter lánya nem volt az.

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Sziasztok!

Tessék mondani ez itt a parás anyukák klubja? Mert akkor néha én is jönnék :D Most nem mert jót aludtunk kétszer ettünk az éjjel de hamar visszaaludt, most meg itt nézelődik a nagyágyon és eszi a kezét :D
Éjjel kapott rendesen levegőt csak reggelre szürcsögött, cseppentettem az orrába tengervizes oldatot az jól feloldotta és kiporszívóztuk. Lelkileg fel voltam készülve, hogy a porszívózásnál ordítani fog ehelyett csak les nagyokat és azon van felháborodva hogy nem a szájába dugom a porszívót és nem is engedem hogy bekapja tátog neki nagyokat :D :D :D

Sarmon nyugi, ne izgulj előre minden rendben lesz ahogy irtad az előző terhességednél is kevesebb volt a víz, nem lesz gond most sem.

Bende akkor drukkolunk a klinikához!!!

Ancsi köszönjük a puszikat átadtam neki! :D :D :D

KépKép
winchi
 
 


Winchi: Ez aranyos volt! Majd ha nyálat akarsz szívni akkor talán a szájába is kerül de nem hiszem :)
Ezek szerint gyógyulgat. :) Ennek örülök :)

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Ma belebújt az ördög az én angyalkámba.
Semmi nem jó neki. Ha felveszem nyekereg, ha leteszem nyekereg, hanyatt nyekereg, hason nyekereg, az ágyában nyekereg, a játszószőnyegen nyekereg, félig ülve nyekereg.

A babakocsiban nem, de elegem van a mai időjárásból. kinéztem az ablakon sütött a nap, lementünk sétálni, a háztömb sarkánál már szakadt az eső. Esőkabát, esővédő fel. 10 perc múlva újra süt a nap, lerohad rólam a kabát. Az autók meg belementek minden pocsolyába, ráspriccelve a koszos vizet.

Hisztis vagyooook!!!!!! én kinek nyekeregjek????????
bende
 
 


Ja és 2 óránként szopik!!!!!Már hulla vagyok!!!!!
bende
 
 


Sziasztok Lányok!

Bende:Örülök hogy kaptatok időpontot és nem kell hónapokat várni!Nyugodj meg biztos nem lesz semmi baj nagyon szorítunk nektek!!!!Kár hogy mi nem fehérváron lakunk akkor mehetnénk együtt az usziba a csajokkal.Lehet hogy Niki az idöjárástól nyügi a Hannus szinte alszik egész nap!

Ancsi:Neked nem kell elöbb rákszürésre menned?Nekem azt mondta a doki bá hogy kb 5 hét múlva menjek vissza rákszürésre és ha megvan az eredmény akkor lehet spirál.Remélem Jázmin baba hőemelkedése lement és már vidámabb!Mi kedden megyünk a szurira.

Anyany:Köszi szépen a tanácsot próbálunk valami napirendet kialakítani de nem egyszerü mert ha megyünk valahova akkor ugrik az egész mi meg nem vagyunk itthon ülősek de most pár napja 1-kor alszik el eddig 2-kor elötte meg 3-kor úgyhogy valami csak lesz belölünk.

Trundike:Nálunk nagyon húzta fel a lábát és kapálózott mikor fájt a pocija és szegényemnek tiszta vörös volt a buksija és persze orditott.Na hála égnek ilyen nem sürün volt mi is infacolt használtunk most meg délután teát is kap igy nincs pocifájás.

Sarmon:Szorítunk hogy még pár hétig Írisz bennt maradjon.Próbálj meg pihenni gondolom két gyerköc mellett nem egyszerü!

Gégéé:Te is pihizz sokat!!!Most az a legfontosabb!!!!Mikor mész doki bácsihoz?

Winchi:Örülök hogy jól tellet az éjszaka!Sebed hogy van?
Vendég
 


elegem van a frontokból!!!
a meleg miatt felborult a napirendünk, remélem, pár nap alatt visszaáll. aztán meg itt a hideg. grrr :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Zsófi nyűgös, nem akart almát enni, de helyette rágta az előkét, megharapta a kezemet (még jó, hogy nincsen foga) és csapkodta az etetőszéket. aztán nem akart tejet sem inni, persze nyűglődött ezerrel.

és ha még ez nem lenne elég, mert bár reménykedtem, meg kérdeztük is egyszer az egyik főmukit, hogy mikor lesz kész a szigetelés, és aki azt mondta (ígérte) három hét és már az állványt bontják...
ehhez képest, míg a hungarocellt kb 15en ragasztották fel, mindkét oldalon, addig amióta azok eltűntek, két három munkás lázeng csupán és csinálgat valamit reggeltől kb 2ig. ja és ez már a három hétből kb az ötödik...
és igen, a hungarocellt rögzíteni kell csavarokkal is, amihez mikor kell fúrni, hát persze hogy akkor amikor a 4hónapos gyerekem alszik. hogy üvöltve ébredhessen fel...
szegény úgy kapaszkodott belém, nem is tudtam hirtelen hogyan kellene megvigasztalni.
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég
 


sarmon!
remélem már jobban vagy kicsit. teccik az új kép.
ne idegeskedjél, pihenj amennyit csak tudsz.
ha meg van kitől segítséget kérned, ne habozz.
és próbálj meg beszélni Írisszel, hogy szedje össze magát.
nálam ez mondig bejött amíg Zsófi odabent volt- azóta persze inkább kinevet, mintsem hallgasson rám...

ancsi! hamarosan beelőztök... Jázmin milyen hosszú? de hát aki annyit eszik, mint egy kismadár...
lövettétek a fülét?
ez a duplaszuri elég gáz...
Zsófi akkor éjszaka is ébredt és itatnom kellett. azaz tejet kapott.

bende!
jó hogy kaptatok időpontot.
és próbálj megnyugodni.
és igen könnyen dumálok, mert pont most húztam fel magam, hogy milyen szutyok ez a mai nap... és Zsófi megint alig eszik. meg egyre kevesebbet.
mi délelőtt szoktunk sétálni, persze ma nem mentünk. Zsófi többnyire ébren van és nézelődik. néha nyöszörög, néha alszik egy picit. séta után viszont délután általában nagyot alszik.
de az a mai nap...

tündi!
ne aggódj. Zsófi amikor hasfájós volt, semmi nem használt igazán. tea, infacol, torna... semmi. úgyhogy szépen a vállamon aludt el, ha letettem ordított. aztán egyszercsak hasra tettem és úgy szépen tudott aludni. most is úgy alszik.
ha nincsen messze tőled éjszaka, próbáld meg hason altatni. már ha szeret hason.

anyósom is megmondta a frankót annak idején, hogyan kell gyereket nevelni. 20percig szoptatni, meg nem felvenni amikor sír... párom meg kántálta egyfolytában, amit az anyja mondott.
na igen, de egyik gyereke sem volt hasfájós.
egyszer nagyon kiakadtam és felhívtam az én anyámat, aki 3hasfájóssal kínlódott anno. aztán szépen helyretettem a páromat is, azóta az anyja már ritkábban ugat bele a dolgomba.

winchi!
parás anyák... igen. elég sok van...
Matyi azt hiszi az orrszívóra, hogy enni kap? de édes lehet... jobbulást neki!
Vendég
 


Bende: Én is utálom a mai napot, pedig én aztán nem panaszkodhatok.
Holnap ráadásul a páom nem lesz itthon délelőtt egyedül leszek a két lurkóval. Rettegek tőle :(

Lara: Az Infacolt minden étkezés előtt adni kell neki? Éjjel én nem adok meg néha nappal sem :( Így akkor nemhat?

Anyany: Nagyon helyes, helyre kell tenni a dolgokat.

Lányok: Utálom a TV-t egyszerűen nem tudok magammal mit kezdeni. Félek hogy felkeltem a Manót így alig tudok mozogni is :(

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


trundike olvasgass; magazinokat, vagy ilyesmi. Ja meg gondolj arra, hogy Bianka mekkorákat aludt a pocidban, ahol igencsak nagy hangzavar volt+még a külső hangok is!

fel a fejjel! sok-sok-sok puszi!!!

lara, pihizgetek, csak én is unatkozok néha....holnap megyek dokihoz :) remélem nem vizsgál meg annyira nagyon ;)

sarmon, remélem ma este kicsit jobban fogsz aludni!

puszi mindenkinek!

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


tündi!
elvileg nem olyan könnyű az elején felkelteni a manókat. legalábbis nálunk így volt. meg mi azért úgy voltunk vele, hogy azért nem áll meg az élet, mert Zsófi alszik. és az élet zajjal jár.
infacolt kaja előtt kell adni. meg minden mást is, különben kiköpködik a babák. Zsófi nagyon hasfájós volt, sokszor napközben is, nemcsak este. én kb 1 hónapon keresztül minden kaja előtt adtam neki. aztán kombináltam teával és egyszer csak vége lett. persze most van helyette más... :oops:
Vendég
 


Lányok! More milk-ről.. hol lehet venni??????? Nekem sem ártana!!!
Látom más is szenved a frontoktól.. :? Krisztián mindent megérez és ordít állandóan miatta.. szegényem úgy van, mint Bende Nikikéje.
Sarmon
Kevesebb magzatvíz miatt ne aggódj, nálam is ez volt.. és mégis ráhúztam a kiírt időponthoz képest majd két hetet. És egészséges a gyerekem. Szóval nyugi és tessék pihenni!!!!

Trundi
Infacolt folyamatosan add neki, lehet kombinálni espumisan cseppekkel. 2-3 napig az egyik aztán a másik. Én is ilyen cipőben járok, de kitartás, egyszer majd csak vége lesz! :o

Gégé
kitartás! Pihengetni, pozitívan gondolkodni és várni a jövevényt! :)

Íme két kép pícúrról, illetve egy közös fotó is. Én is megmutatom magam.. :oops:
Puszi mindenkinek!
Kép Kép
zsula
 
 


Anyany:küldd el mégegyszer a privit légyszi, nem kaptam meg...:(
Igen, lövettük a fülét. Gyors volt, és nem is gyulladt be neki, mégcsak be sem pirosodott. De szerintem előbb is lehetett volna, akkor még fel sem fogják. A barátnőm kislányának 6 hetesen lett, de nem is sírt. Jázmin meg ordított, persze csak kb. 2 percig.
61 cm a leányzó. Mondjuk jó az étvágya nagyon. Akár az apjának. Két haspók! Bár már Jázminnak lement a pocakja, akkorát nyúlott az utóbbi időben. Te meg ne aggódj Zsófi miatt. Szépen fejlődik. Nem minden kisbaba ilyen kis zabagép. Ha te sem voltál valami nagy evő, akkor rád hasonlít! :)
Szegénykém, jól megijedhetett a fúrástól. Nem semmi fazonok ezek a szigetelők! Én már lehet kikiabáltam volna nekik!

Jázminkám ma egész nap szinte alszik. Volt egy óra délelőtt, amikor bohóckodtunk, vigyorgott, sikongatott. Fel is vettem kamerával. Cuki volt. Majd apának megmutatom ha hazajön.

Engem a háziorvosom oktatott ki, bementem múlt héten, mert úgy érzem fel vagyok fázva. Erre írt Maripen Extrát. Mondtam neki, hogy szoptatok, olyan gyógyszert írjon. Kérdezi, hányszor? Mondom, ahányszor enni kér. Általában nappal 2-3 óránként, éjjel csak 1-szer kel fel, aztán reggel fél 6 körül. Azt mondja erre, hogy ne adjak neki enni, csak 3 óránként, neveljem rendre a gyereket! Olyan ideg lettem. Persze majd hagyom éhezni, nem? :twisted:
Elmeséltem tegnap a védőnéninek, meg a gyerekorvosnak. Azt mondták, hogy szopiellenes a doki! Na, szép! Hallottatok már ilyet?

Lara: még mindíg nem voltam a 6 hetes kontroll óta dokibácsinál...lehet kapok a pofámra! Nekem nem is mondta a rákszűrést, mondjuk a terhesség elején megcsinálta, de annak már lassan 1 éve...asszem nekem is időszerű lesz. Jó lenne együtt vinni a csajszikat usziba! Bírná a fejem!!
Láttam, Mariettának is elküldted a ppt-ot. Tök jó volt!
Már régen láttam Mariettáékat, kíváncsi vagyok, mekkorák lehetnek...mostanában nem egyszerre megyünk szurira.
Dobj fel képet Hannusról! Én is igyekszem majd...

Trundike: igen, minden kajcsi előtt kell az infacol! Éjjel én sem adtam neki. De kell pár nap, amíg hatni fog. De az esti etetésnél ne hagyd ki fürcsi után!
Én sem vagyok egy tévémagiszter, helyette netezek. Próbálj olvasgatni esetleg...
Az mondjuk nem baj, ha kicsit zaj van, mikor alszik, legalább szokja, hogy nincs síri csend. Nálunk mindíg szól valami rádió, tv..

Winchi: gyógyulgat a kis náthás vőlegényünk?

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Zsula: nagyon szépek vagytok! Mekkora szemei vannak Krisztiánnak,és ez a haj....
És te milyen kis vékony kismami vagy....hány kiló vagy?

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


zsula!
moremilket a brendonban a kengurukidben vagy a boldogmama.hu oldalon vettem eddig.
nagyon szépek vagytok! és tényleg nagyon vékony vagy...
(irigy irigy) :oops: :oops: :oops:

ancsi!
ti is hamarosan utolértek benünket... de hát... lehet, ha a kakigondunk rendeződik végre, összeszedi magát Zsófi is.
a háziorvossal meg ne foglalkozzál. ha tudnék szoptatni, akkor én sem 3óránként adnék... de ugye igény szerinti cumisüveg... nem megy. akkor még több tejet dobnék ki.
amit már írtam. szerintem az a jó, ha mindig van mibe kapaszkodni. pl fürdés, séta ideje. vagy esetleg mikor kezdődik a nap. egyébként néha néha mi is összezavarodunk...
várom a fülbevalós képet.
újra írom a privit.
Vendég
 


Jó reggelt!

Juhúúúúú beléptünk a 35. hétbe :D :lol: :lol: :lol: :lol:

zsula, nagyon szépek vagytok!!! gyere gyakrabban, és köszi a bíztatást!

sarmon, te számolsz magzatmozgást? Hogy vagy amúgy? picit jobban? neked is szétszakad a medencéd+szeméremcsontod? :D

ancsi, jó anyu vagy, ne foglalkozz a hüleségekkel, de azért menj a dokihoz!!!!!!oksa???

anyany, pihizz te is picit, mindig nagyon későn írsz! ejnye-bejnye :)
hogy vagytok? minden oké????

puszi csajok!

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Sziasztok!

Zsula: Nagyon édes a Manócska. :) Akkor éjjel is készítsem oda? Homeós bogyiról ki tud valamit? Mi vettünk de még nem adtam neki, állítólag az azonnal hat.

Gégéé: Csak így tovább :) !!!

Bius tegnap este nem sírt fürdetéskor sőt mintha élvezte is volt. Az a bigyó leeshetne már és akkor fürödhetünk végre együtt is.

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


gégéé!
hát ilyenkor fejek harmadszor. fél11kor alszik el Zsófi. hasi ultrahangra kaptunk időpontot, de csak két hét múlva. az antszes kiértékelés meg majd csak a jövő héten lesz meg.
amúgy sajnos semmi változás.

te hogy vagy? hogy bírod a frontokat?
Emma rugdos rendesen?
én számoltam a mozgásokat, de abban a formában, ahogy előírták, nevetséges volt. hogy magyarázzam el egy babának a pocakomban, hogy 5óra és neki tízet kellene mocorognia... persze olyankor általában aludt.

tündi!
sztem a babák szeretnek fürdeni. Zsófi most tanul pancsolni. nagyon édes, ahogy csapkodja a vizet. (bár sztem hamarosan nem fogok ennyire örülni neki) :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

jobban vagyunk, már csak kicsit volt taknyos reggelre Matyi jót aludtunk. Este volt kicsit hiszti valami csavarta a pocakját. És tegnap este végre leesett a köldökcsonkunk :D Én úgy örültem neki meg is dicsértem a Matyit érte.
Ma voltunk védőnéninél, hogy két hetesen mennyi Matyi és képzeljétek 2,8 kiló!!!!! :D :D :D
Nagyon meg lettünk dicsére mondta a védőnő hogy elég lett volna azt visszahizni amit a kórházban leadott. akkor 2,4-gyel jöttünk haza ez volt múlt hét hétfőn. Nem egészen két hét alatt 40 dekát híztunk :D

KépKép
winchi
 
 


Winchi: Gratula a hízáshoz, biztos szépen is eszik a Manócska. Énis azt váom már hogy mikor esik le az a köldök csonk. Annyira benn van az a nyavalyás hogy nehezen tudok alátisztítani.

Anyany: ELméletileg szeretnek igen, de nekünk vele ez volt az első sírás nélküli pancsi :)

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Tündi én is ezért féltem a csonktól mert nekünk is mély volt, féltem megfogni meg alátörölni, frászt akkor kaptam amikor vérzett is kicsit de megnyugtattak hogy ez még normális. Örömtáncot jártam amikor tegnap fürdés utáni kezelésnél észrevettem hogy lejön :D

KépKép
winchi
 
 


anayany
Köszi szépen az infót, veszek is, mert ma sajni egyszer kellett tápszert adni picúrnak, mert nem volt elég a tejcim.. :cry: :cry: :cry:

gégé
Jönnék én, ha picinyem hagyott volna.. Talán majd most! :P

Ma voltunk hat hetesek!!!! :lol: Ésma nagyon szépen elaludt mindegyik szopi után, nem nagyon hisztizett. Ilyen még soha nem volt!!! :shock:

ancsi_pancsi
Köszönöm a bókot, bár nem igazán szolgáltam rá.. A pocakom akkora maradt a szülés után, mintha 5 hónapos terhes lennék.. :shock: A súlyomat meg nem is mértem szülés óta.Lehet nem ártana.. :oops:

Trundi
Az infacolt minden étkezés előtt kell adni, az espumisant max 3szor. Én az espumisant a kritikusabb esti órákra szoktam tartogatni. Kettő esti etetés meg egy reggeli. Sok sikert!

Puszz mindenkinek!
zsula
 
 


zsula!
hümmm... neked sem akar visszamenni a hasad? nekem is csak nagyon nehezen. na meg én híztam azért szülés óta rendesen.


jah!!!
öröm öröm!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
a lányom a mai almázásnál befalt negyed almát és alig köpködte ki. sztem kért volna még, de nem mertem neki többet adni.
majd holnap. ja és még tejcsit is kért utána.
persze kakigond van még, de legalább az étvágya kezd visszajönni.
Vendég
 


Hali!!!!

Sarmon! én már nagyon aggódom érted! Remélem nincs semmi baj, csak fekszel szépen, nyugodtan, vízszintesen és az egyetlen mozgás az, hogy simogatod a pocakodat.

Gégéé! hajrá 35. hét! látod minden rendben :)

Hasfájós gyerekek Anyukái!!! van egy doboz bontatlan infacolom. Nem tudom mennyi a gyógyszertárban, de olcsóbban odaadnám. Nekünk nem kellett.

Mai nap a tegnapi ellentéte:
reggel a párom korábban ébredt és megkívánt engem, úgyhogy nagyon-nagyon összebújtunk és szuper jó volt :oops:
Aztán jött Anyukám, én pedig elmentem edzeni. Utána úgy éreztem kicsattanok a sok energiától. Hazajöttem szopi, aztán sétáltunk egy nagyot, elmentünk a papámhoz a temetőbe és gyújtottunk néhány mécsest. Tüncike kislányáért is egyet. Délután Niki jó kislány volt, nyugodtan meg tudtam ebédelni, elmosogatni...egyebek. Feltöltöttem a digitális képeket és megrendeltem 10x13-as méretben a dm honlapjáról. Ha készen vannak, küldenek egy e-mailt és mehetek értük. Tök egyszerű, semmi utánajárás!
Az etetőszék is megérkezik hétfőn, így van remény arra, hogy jövő héttől nyugodtabban tudok főzni. Mivel dönthető már most beletehetem a banyát és így nem fog nyekeregni, hogy nem lát.
Megvettem Albert Györgyi hangoskönyvét a depresszióról. Már rég el akartam olvasni, de arra nincs időm. Ezt meg csak hallgatni kell, mondjuk vasalás közben. Délután el is kezdtem hallgatni. Niki rögtön elaludt rajta. 375,- pénz volt a két cd, szóval nem is volt drága.
Mi van még? Anyukámtól kaptam egy mbt cipőt. Nagyon szuper! A vizsgálaton kiderült, hogy a műtött lábamat csak 20%- ban terhelem a testsúlyommal a másik 80%-ot a még egészséges cipeli. Rettentően rosszul osztom el a súlyomat a talpaimon járás közben. A bokasüllyedést és a lúdtalpat eddig is tudtam. :(
Remélem ez a cipő segíteni fog egy kicsit, hogy megússzam a másik térdem megoperálását. Bizakodom. Először kicsit érdekes volt benne járni, de már kezdem megszokni. Jó érzés, hogy nem csapom benne oda a lábamat a földhöz. ( ezt nem tudom másképp megfogalmazni. )

Szóval a mai napom tutira jó. Csak drága manóm szeme egyre csúnyább. Nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy mi lesz vele? Mit fognak csinálni? Nem lesz-e semmi baj? Ha be kell feküdnie a kórházba, hogy mehetek vele? Engedik-e, hogy szoptassam? Vagy egyáltalán, nem lesz-e neki ez akkora stressz, hogy nem akar majd szopni? Ha hozzányúlnak a szeméhez, jól fog-e később látni?.....egyebek.

Nem is írok többet, mert amilyen pozítivan és lelkesen kezdtem, annyira negatív lettem a végére.
bende
 
 


Anyany! már nagy tételben veszitek az almát?????:)

Trundike! szerintem se járkálj lábujjhegyen, mert akkor később kizárólag síri csendben lesz hajlandó aludni a leányzó. Én mindent csinálok, Niki mellett. Este mikor letesszük, kicsit csendesebben beszélgetünk, de sokszor akkor szoktam elmosogatni és az is zajjal jár. Sőt utána fürdünk mindketten és a szobájának egyik fala a fürdőszobával szomszédos, a másik meg a konyhával. Pont azzal a két helyiséggel, amelyikben zajongunk. Tv-t nézni, rádiót hallgatni simán lehet mellette, nem ébred fel. A barátnőm múltkor kérdezte is, mikor jöttek és a kisfia zajongott, hogy hogyan tud így aludni a manó. Mondtam, így szoktattuk. Napközben úgy alszik, hogy nem áll meg az élet.
bende
 
 


S. zsófi is eltűnt. Szösz is, de ők már mindenórásak voltak. Remélem hamarosan jön a hír az új babókról.

Sarmonért viszont tényleg aggódom.
bende
 
 


Jajj bende és mindenki aki aggódik,nagyon aranyosak vagyttok tényleg!Olyan jól esik hogy izgultok értem.Tényleg nem vagyok valami jól...Reggel mikor felkelek gyorsan igyekszem megcsinálni a tényleg halaszthatatlan dolgokat,aztán lefekszem,úgy kártyázok a gyerekekkel,vagy dvdzünk,vagy rajzolunk,nyirkálunk...Aztán akkor kelek fel mikor sétálunk egyet ebéd előtt(de nagyon nehezemre esik)ebéd,aztán alszunk.Ilyenkor dután meg este szerencsére már apa átveszi a teendőket...Ülni se jó feküdni még úgy ahogy.Nagyon szar hogy igy kell végig vinnem a terhességem,nekem ez borzasztó hogy ágyhoz vagyok kötve,csak a pici babám egészségéért vagyok hajlandó.Jövő héten már mennek oviba,már kicsit könnyebb lesz,de nem szadab őket sem elhanyagolnom!!! :roll:

Bende bennt maradhatsz biztos a porontyoddal pláne ha szopik,nekem Mózes 8 hónaposan és egy évesen is kórházban volt egy-egy hetet,én is maradhattam ágyat is kaptam,bár fizetnem kellett érte meg a kajáért is.

Mindenki vigyázzon magára a babájára és a magzatára! :wink:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Sziasztok!

Bende!

Köszönöm,köszönöm!! :cry:

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Bende nagyon jó ennyi pozitiv energiát olvasni felőled! :D Csak így tovább és ezt az energiát sugározd a lisleány felé is és meglátod rendben lesz a szemével minden! Biztos bent lehetsz vele a kórházban ilyen pici mellett ezt mindig meg szokták oldani főleg ha szopizik.
Tök jók az mbt cipők ismerősök akik használják nagyon dicsérik sok mozgásproblémára ajánlják. Remélem neked is beválik! Nem szédültél benne az elején?

Anyany gratula az alma faláshoz! :D :D :D

Sarmon kitartás minden nappal közelebb kerülsz a szüléshez és hogy a kezedben tarthasd a harmadik gyönyörű gyermeked!

KépKép
winchi
 
 


Sarmon!

Jaj de jó, hogy jelentkeztél! Még egy + a mai napnak. Már nincs sok hátra. Nem sokára együtt lesztek mind az öten. És gondolj arra, hogy még mindig jobb otthon, mint a kórházban.

Elfelejtettem megírni, hogy nagyon-nagyon boldog vagyok!!!!!! Az én párom csodálatos apa, imádja a lányát és engem is. Kezd elmúlni az a gyötrő féltékenység, amit hónapokon keresztül éreztem. Mivel nem szekálom ilyesmivel a párom, nincs konfliktus, ezért nem is érzem azt, hogy mással jobban érezné magát. 22-es csapdája volt ez. Terhesség alatt nem nagyon mertünk szeretkezni és engem is zavart, hogy bálnásodom. Most viszont már kezdem vissza nyerni az alakomat és az önbizalmamat is. Mindig arról álmodoztam, hogyha lesz gyerekem, vékony leszek, mikor tolom a babakocsit. Még nincs egészen így, de ennél sokkalta rosszabbra számítottam. Párom is örül, hogy nem hagytam el magam és kifejezetten lelkes, hogy újra eljárok mozogni. Ma is felhívott, mikor edzeni voltam- kérdezte mi újság, mondtam neki, hogy nem tudom, mert Anyu vigyáz a manóra míg edzek. Ja, tényleg! De jó, hogy újra elmentél- mondta. Persze mindig elfelejti az időpontokat. Próbálok univerzális lenni: jó nő, jó anya, meg jó szakács és jó házvezetőnő. Néha nagyon nehéz.... de igyekszem :)

Ti, hogy vagytok ezzel?

Winchi! nem szédültem, csak fura volt néha. Jól megdolgoztatja az izmokat, viszont a térdet tehermentesíti. Nekem annyiszot műtötték a térdem, hogy az idegek némelyike már nem regenerálódott. Ezért néha mikor fellépek pl. járdaszegélyre, lépcsőre, az agyam azt hiszi eléggé felemeltem a lábam, de közben meg belerúgok, a szegélybe. Ebben a cipőben ilyenkor nagyobbat botlok. Mondtam is a boltban, hogy majd a babakocsiba kapaszkodom. :)

Köszi, a bennfekvős dolgot. A legjobb persze az lenne, ha ilyen szóba se jönne. Nagyon sokat kell még aludni csüütörtökig :( egy örökkévalóságnak tűnik.
bende
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?