Új privát üzeneted érkezett!

szeder,
azt a vigyorgós videót mikor csináltátok Adélról? Hány hetes volt ott?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!
oLYAN jól esik, hogy azért aggódtok értünk :)
Ma voltunk délelőtt a kötelező 2 hónapos oltáson.. és akkor mondtam a doktornőnek, hogy mi volt... és annyi volt a reakciója, hogy ilyenkor természetes, mert működik az epe.. és ezért zöld.. :? :? :shock:
tiszta káosz van most bennem, mert úgy tudtam,hogy a sok tejtől is lehet, mert nem emésztődik meg az anyatej.. de azt mondta, hogy a kizárólag anyatejes babáknak bármilyen lehet a széklete!!! -erről már hallottam én is.. de mi van a rózsaszínes picike folttal?? nem érdekelte... de hozzáteszem, hogy ez a doki igen szűkszavú, úgyhogy lehet, hogy váltok egyből!
szóval megkaptuk az oltásokat is.. phenomot is beadattam neki.. úúúúúgy sírt drága Adélom :( tudtam, hogy ez lesz! Annyira kis érzékeny lelkű kislány! Egészen addig sírt, amíg el nem jöttünk a tanácsadóból.. :(
Aztán aludt egyet, evett. .. és most Máté fiacskám altatja.. én meg itt.. kíváncsi leszek, hogy mi lesz!

Honey!
Az a videó 2 hónapos kora előtt készült pár nappal... :) -azóta képzeld kezd nyúlkálni a feje fölé lógatott tárgyak után.. de még csak bokszol.. nem az újjaival akarja megfogni.. -valójában ütögeti ököllel.. :) olyan csodás dolog látni, hogy fejlődik..
Most 4 hetes Flóra.. szerintem 1-2 hét és tudatosan is nevet rátok, ha beszéltek hozzá... :) az annyira jó érzés !!!
Most ha csak fölé hajolok már nevet.. és 2 napja hangosan is próbál.. és néha nyüszibe megy át... :) ezt még azt hiszem gyakorolnia kell :)

Sziszi!
Nagyon ürölök, hogy sikerült örömet szerezni az apukának!
Ha lehet a címét a családnak elkérhetem???
Nagyon szép kislány Réka!!! És olyan tünemények voltak Abigéllel!!! :) És Koppány is milyen sokat nőtt!!

/bocsi, hogy nem reagálok esetleg mindenkinek... kicsit össze kell szednem magam... le vagyok maradva.. a fiaim jövőhéten suliban, akkor többet leszek!! /

szeder74

szeder,
ezek a dokik olyan "túl lazák" tudnak lenni. Nekem ugyan ez a bajom az enyémmel. Bármit mondok neki, nála minden a "még normális " kategóriába.
Holnap én is rákérdezek erre a nyálkás dologra mert nálunk is ez van.
Amúgy Flórától én személy szerint már megkaptam az első tudatos mosolyt tegnap elött. :D És ezt azóta is nagy bőszen gyakorolja. Főleg ha a "Lencsi lány" dalt énekelem neki. Mondjuk szerintem azon röhög, hogy hogy lehet ilyen béna hangja az anyjának... :lol:
De ha beszélek hozzá, főleg kaja után, akkor mindig teli szájjal vigyorog. Imádom!! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

honey!
ha sárga, és nyálkás az tányleg nem gond, Adélnak szinte folyamatosan olyan volt.. akkor én nem is aggódtam.. de most ez a zöld kaki, és nem is ez idegesít, hanem az a rózsaszínű valami benne..igaz csak egyszer volt..de azért szerintem figyelni kell rá.. -és én tényleg váltok dokit.. nagyon ez a gondoltat van a fejembe.. - amúgy képzeld már volt olyan, hogy amikor még a köldökcsonk volt csúnya, akkor is hívtam,hogy jöjjön , és nézze meg, mindezt pénteken tettem.. tudod , hogy mit mondott?? - jó majd megyek hétfőn délelőtt 11 óra körül... -hát nem kértem abból, és írtam neki egy sms-t.. hogy már megoldódott.. Köszi.... -pedig tudja jól, hogy adtam volna pénzt.. nem ingyen várom el, hogy eljöjjön.. de még sem jött.. ennyit a gy.orvosunkról..
Amúgy, amit tudok most, azt a neten olvastam, hogy mi lehetett az a rózsaszín szutyi.. ő semmi érdemlegessel nem szólgált.. nekem ez olyan fucsa.. tudod az az érzésem, hogy nem is szereti a szakmáját.. csak kell valamit csinálni az életben... és ő ezt vállasztotta.. egyszóval nem elhivatott és ez nekem nem szimpi.. Az is lehet, hogy nekem magasak az igényeim .. de azért az említettek alapján láthatod, hogy nem egy olyan orvos, akit tényleg érdekel is a beteg.. (bocsi.. kicsit sok lett.. de én olyan nehezen teszem magam túl ezen.. )

szeder74

szeder,
nem, tök igazad van!!! Én is váltanék a helyedben. A mienek legalább ugrik, ha szólok neki. És kérés nélkül minden héten jön ellenőrizni. Ingyen!!!

Amúgy a kaki nálunk normás színű-szagu. Csak nyálkás. És csak azért parázok, hátha összefüggésben van azzal, hogy az elmúlt 5 napban szinte semmit nem hízott Flóra.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey, Szeder: Hozzászólnék én is ehhez a kaki témához.
Bianka is nyálkásat kakil és olyan jó erős okkersárga színűt, sőt még valami darabos izé is van benne, de szerintem ez normális.
Honey: Nekem anno azt mondta a dokinéni, hogy ha egy héten stagnál a baba súlya, az még nem gáz, valószínűleg lesz is majd ilyen, a lényeg, hogy ne fogyjon, és azért két hét alatt legyen gyarapodás.
Szeder: Az egyik barátnőmnek a kisfia -2 hónapos- véreset kakilt, mondjuk ő nem picit rózsaszínest, hanem rendesen véres volt a kis széklete, elvitték dokihoz, kórházban kivizsgálták és kiderült, hogy az a baj, hogy az anyukája túl sok tejterméket evett. Ő most tejmentes diétán van, azóta a kisfiú is rendbejött.
Még valami: nem lehet, hogy Adél erölködött? Mert az én Biám annyira tud nyomni, hogy néha megijedünk... :wink:
Vendég

Ja, és tegnap én is kaptam mosolyt az én tündérkémtől!!! Majd elolvadtam! :D :D :D
Vendég

Lányok! Lenne egy fontos kérdésem!
Mennyit "illik' adni a gyerekdokinak, ha házhoz hívjuk? Van különbség, hogy beteg gyerekhez jön, vagy csak "látogat"?
Vendég

honey,bejci! Gratula a mosolyhoz :)

bejci! én is gondoltam, hogy a tejtermékektől van.. de olyan keveset eszem, iszom tejes dolgot, hogy nem valószínű.. a másik, hogy az erőlködés..az összefüggésben lehet az aranyérrel.
Kijöhet a babáknál is.. ezt tegnap olvastam.. és akkor lehet élénk piros a vér a székletben.. mert a végbél sérül.. hát a jó ég tudja.. én még a napi egy tejeskávémat sem ittam meg ma.. pont a tejérzékenység miatt önszorgalomból.. nem orvos mondta.. (amúgy változó, hogy erőlködik-e, vagy sem.. van, hogy robbanásszerűen jön ki a kaki).. -ezt a témát most jól kiveséztem...
Hogy mennyit illik adni?? ez orvosa válogatja.. szerintem -3-5000ft ha te hívod, ha ő jön akkor bonbont vegyél neki.. nehogy rászokjon, hogy sűrűn jár-... engem legalább is zavarna, ha sűrűn látogatnának.. nekünk csak egyszer volt itt.. amikor haza jöttünk a kórházból.

szeder74

Minyu: az audiológiáról azt mondta a doki hogy behívó jön a beutalót már oda is adta hozzá, az ortopédiáról még nem beszéltünk az igaz. Holnap viszont megyünk oltásra beszélek vele.

Szeder: Hát igen érdekes gyerekdokitok van, ha nem bízol benne mindenképp válts. Ha Adél jó kedvű szerintem ne aggódj, ha gond van csak nem így reagál a védőnő és a doki.

Honey: Úgye milyen kis huncut képet tud vágni mikor rád mosolyog? :)

Bejci: Nem tudom mennyit illik adni, én tuti rákérdeznék mennyiért vállalja hogy ha baj van kihívom. A mi dokink nem vállalja az éjszakát hétvégét... de van olyan aki havi 5 ezerért vállalja ezt akár hívod abban a hónapban akár nem.
Ha magától jön látogatni én nem adnék semmit, az a kötelessége, kivéve ha a tanácsadást váltod ezzel ki havonta.

Kép

Kép
starlark

Ja tényleg
Eszike: honnan látszik hogy nő a végleges haj? Én még csak annyit veszek észre, hogy egyre kevesebb van neki :) Bezzeg a füléről meg nem akar eltűnni :)

Kép

Kép
starlark

Netti!

A múltkor elirtam,szóval BABE a márka és koszmó elleni sampon.CSak gyógyszertárban lehet kapni és mi minden nap mossuk a haját vele. Remélem nektek is használ majd.

Sajna még nem tudok visszaolvasni,mert a gépünk kipusztult majd pénteken talán jó lesz már. Most csak laptopról írok ami a férjem munkaeszköze :oops:

Vigyázzatok magatokra.

Sziszinek és Holkának Óriási KÖSZÖNET a segítségért.Meghatóak a képek.

Majd jövök.
A hasfájós babák szüleinek kitartást.

Ma is voltunk baba-mama jógán,szuper volt.Aki teheti menjen,mert nagyon jó. :D
Már meghaladtuk az 5 kg-ot :D Kis zabagép lett a kicsi fiam :lol:

Jó éjt

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Mindenkinek köszi, aki drukkolt, barátnőmnek ma délután megszületett a kisfia, spontán, EDA nélkül 4350g-mal és 59cm-rel! A legszebb az egészben, hogy a barátnőm nem magasabb 160cm-nél! Éééééés, nem kellett indítani, a kis mázlista 1-2 rendszertelen fájással 3ujjnyira kitágult és csak azért ment be a kórházba, hogy a dokink megnézze tudja-e indítani, merthogy reggelre már egy szikra fájást nem érzett! Nem is volt elég a burokrepesztés, oxytocin is kellett, hogy tovább táguljon, de a lényeg, hogy minden rendben velük!

Honey!

Ne csináld már! Az 1. kisfiamnál nekem sem ment olyan egyszerűen a napirend-kialakítás! Szerintem az 1. babánál a legnehezebb, mert Ő hozza a nagy változást az életvitelünkbe, hétköznapjainkba, aztán még a 2. sem olyan egyszerű, bár akkor már kevésbé aggódunk a baba körüli dolgokon, viszont hozzá kell szoknunk, hogy most már 2 főnök van és van mikor az egyik érdeke a másiknak hátrányt jelenthet; viszont a 3. baba, meg a 4.,sokadik már szépen belesimul a kialakult családi életbe!
Ez annyira így működik, hogy ma a főzás-takarítás mellett még arra is volt időm, hogy almás sütit süssek és folyamtosan sms-ezzek a szülőszobán vajúdó barátnőmmel!

Márti
borossné becz márta

Márti : Gratula a barátnődnek a kisemberhez :) szép méretei vannak :)

Kép

Kép
starlark

sziasztok!
nem semmi ezek a kaki gondok. honey kiváncsi vagyok mit mond a doki holnap, drukk, de biztos nem lesz semmi gond!

akkor már én is elmondom: nálunk eddig napi volt, most három négy naponta egyszerre brutál mennyiség......ma reggel is megyek oda és egy nagy kakifoltban fekszik szegényem a nyakáig....kábé mint honey is írt, csak a keze az enyémnek nem lett kakis......
jobban örülnék a napi kakinak......

az orvosunk meg 6e jön ki, és ingyen van ha beviszem......még jóó!
és lehet hívni mobilon ha bármi van.....de nem lesz nálunk :)

jah és a védőnőnk meg jó fej......ő ugye mindig jön házhoz assszem kéthetente.....de nem akarok neki pénzt adni......ez a dolga......nemde??karira adjak neki valami piát???vagy ciki??pénzt adjak???haasznosat eddig nem mondott....mert én ugye mindent tudok a fórumról :lol: és amikor hazajöttünk a kórházból.....akkor idejött......tiszta náthán.....maga elé tett egy maszkot...de azt hittem utána h. felrobbanok olyan ideges lettem h. hogy lehet ilyen állat???h. egy négy napos babához kijon ilyen állapotban????én állat meg nem küldtem el rögtön.....komolyan ennyire ideges nagyon rég nem voltam......aztán felhívtam rá pár napra, h. jövő héten se jöjjön, csak amikor már meggyógyult, mondta ok, de ő már jól van.....mondom akkor se jöjjön csak egy hét múlva...mondta ok.jah és az volt a szöveg, h. ujszülötthöz mindig ki kell jönni, mert az iszonyat fontos......na elmondanám, h. semmit nem csinált és nem is mondott fontosat!!!!!nem normális!!!
ezt leszámítva jó fej csaj, csomót dumál mindig persze nem feltétlen baba témáról....hanem családja meg ilyenek.....
na bocs, de ez most így eszembejutott a téma kapcsán.
jah és egy hete panna is mosolyog, meg lehet zabálni!!!!

Kép
winona

Csak nehany kepet hoztam :oops: :oops: :oops: Kép alvos

Kép lila elefanttal

Kép a modell

Kép okoska :)

KépKép
Kép
humanka

Jó reggelt!

Humanka: nagyon szép baba Beni! Olyan kis formás!

Starlak: Noncsinak a feje tetején elkezdett kihullani a haja, kis kopaszka lett. Aztán egyik napról a másikra látszódott, hogy tüskésedik, és ott a végleges haj. Elég gyorsan nő neki. Hátul és oldalt meg most kezd el hullani a babahaja, de alatta már látszik az új tüsi haj.

Ortopédia szempontjából nekünk szerencsénk volt. Még a kórházban újszülött korában megvizsgálták egyszer, és a zárójelentésen már rajta volt a következő időpont a vizsgálatra. Csak egy beutaló kellett a háziorvostól. Nem kellett időpontért kűzdenem, intézkednem.
De ez minden kórházban máshogy van. Például Pécsen neked kell időpontot kérni, de olyan sokan vannak, hogy a 6. hét körülre garantáltan nem kapsz időpontot. 2-3 hónapos várakozások vannak.
Nálunk szerencsére rugalmasak.

Szeder: hát nem semmi az orvosod, a helyedben én is váltanék. Még jó, hogy van internet, és egy csomó dolgot ki tudunk nyomozni. Én is rendszeresen mindent megnézek a neten is. Mert hát az orvosok bizonyos témákban nem túl bőszavúak.

Az orvos nálunk nem tudom mennyiért jön ki, erről nem volt szó. De igazából nem szívesen adok pénzt orvosnak és védőnőnek. (kivéve, ha hétvégén éjjel S.O.S kell mondjuk kijönnie) Én mindig arra gondolok, hogy ez a munkájuk, ezt választották, ezért fizetést kapnak. És belegondolok, hogy én is csak fizetésből éltem mikor dolgoztam, és én sem kaptam plusz pénzt egy ügyféltől sem, azért mert végeztem a dolgomat!!! Nem tudom az orvosoknál miért jött ennyire divatba ez a pénzadogatás!
Szülés után a nőgyogyinak természetesen adtam, de csak azért, mert szokás. A szülésemben nem túl sokat vett részt. Bejött, mikor már 4 ujjnyira voltam tágulva, 1-szer megvizsgált, aztán elment. Akkor jött vissza, mikor már konkrétan nyomni kellett. 1 infúziót kötött be, és a végén összevarrt. Ennyi! Ja meg egyszer belefeküdt a gyomromba! :lol:
A szülésznő még többet érdemelt volna, mint az orvos.
Vendég

Ja, és még nem is meséltem, hogy most éjjel is megint jót aludtunk. Kezdek magamhoz térni! Noémi 9-kor evett, mondjuk utána nehezen aludt el, tuti megint tekert a hasa. Aztán csak negyed3-kor kelt. Szopi után gyorsan bealudt fél6-ig. És utána fél8-ig.
Olyan boldog vagyok!
Vendég

Hello csajok!

Köszi a dokis hsz-kat!

A.m: Akkor Mini-Gyuszi már nem is annyira Mini, igaz? Szép nagyra nőtt!!

Márti: Gratula a barátnődnek a babához! :D Téged meg egyébként én is csodállak, hogyan tudsz 4 gyerkőccel boldogulni!!!?? Nekem sokszor még egyel is nehéz!

Humanka: Kisfiad hiper-cuki!! És nagyobbnak, idősebbnek tűnik a koránál!

Eszike: Úgy örülök, hogy végre Noncsi is alszik rendesen éjszaka!! Így legalább Te is tudsz picit pihenni. Ismerem az érzést, emlékszem milyen jól esett, amikor az este 8-tól hajnali 4-ig folyamatos üvöltős éjszaka után milyen volt a másnap éjjeli 6 óra alvás 3 részletben! Mennyei! :wink:

Az én babám meg tejkiütéses, de szegénykém nagyon! Tegnap már írt fel neki a doktornéni zsírozó krémet is, mert nagyon kiszáradt a bőre. Olyan szegénykém, mint egy pattanásos tini! :?
És nekünk is jó éjszakánk volt. Este 8-tól éjfélig, aztán 1-től fél 5-ig szunya volt, meg utána még ráhúztunk kicsit 6-8 ig. :lol: Még szerencse, hogy a férjem későn fekvő típus, ezért az éjféli szopi után én megyek aludni, ő meg elringatja Biust!
tényleg, azt meg akartam kérdezni: Van valaki, akinek a babája úgy elalszik, hogy csak beleteszik a kiságyba? Mert az én kislányom csak kézben hajlandó elaludni! 8)
Vendég

Bejci: az én babám nem kézben alvós. Ehhez az egyhez ragaszkodom az elejétől fogva. Sajna tudom milyen a ringatós altatás mondjuk 10 kilósan... abból nem kérek! persze az elalvás így nem olyan egyszerű, hogy csak lerakom és szunya. Főleg a hasfájás miatt. Van, hogy másfél órát nyüglődünk.
Vendég

ja, és ez miatt ha álmos nem viseli el a tartogatást. Addig hisztizik még le nem rakom.
Vendég

Hova tűnt mindenki??? :cry:
Vendég

na én is ezt akartam kérdezni!!! Csajok! Hol vagytok?
Vendég

Na, most végre van időm írni. Extra nyűgős napok után állok, és ma éjszaka először végre 5 órát tudtam egy huzamban aludni. Ráadásul enni sem akart 2-3 napja (amitől nagyon frásztt kaptam), de úgy tűnik, a mi babánk a 4 órás ciklusokra áll be, valószínűleg ezért nem akart kb. 3 óránként enni mikor csak sírt, cicit kapott, de ott meg bealudt szopi közben.

Eszike!
Akkor végre te is kipihented magad mint én. Örülök neki.

Bejci!
Anyósom sokat segít, így azt vettem észre, hogy rászokott a kézben alvásra. Gondoltam, finoman szólnom kellene, hogy ne így altassa el, mert ha nincs itt, nem lehet vele bírni, mert igényli a törődést. De ma felraktam játékokat a hordozóra, amiket elért, el is szórakozott velük, majd utána szépen elaludt. Ma kivételesen sokat alszik. ½ 6-kor evett, majd 10-kor kelt kajálni, majd ½ 1- 1 –től alszik most is, de szerintem mindjárt ébred ebédelni.
Én is azzal ugratom, hogy tini, olyan tejkiütéses.
Ja, és néhány napja tudatosan mosolyog, olyan zabálnivaló olyankor. Meg nagyon értelmesen tud nézni, mintha értené amit mondok neki.

Humanka!
Nagyon édi Benedek.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!

jujj de régen írtam már Nektek! Vagyok, de csak olvasó üzemmódra van idő. Írni csak akkor tudok ha mindkét gyerkőc egyszerre alszik, ez pedig ritkaságszámba megy. De azért próbálom követni az eseményeket!

Már most bocsi hogy nem reagálok mindenkire név szerint, de iszonyú sokat írtatok! :lol:

Láttam nagyon szép babákat! :lol: Tényleg igaz hogy itt minden topikbaba gyönyörűséges!

Minyu, köszi szépen az oldalt, szuper jó, tetszik!

Márti, barátnődnek gratulálok! Hatalmas nagy a babája! Kamilla csodaszép még mindig! :wink: Na és a fiúk is! Édesek nagyon!

Sziszi, nagyon megható lehetett a meglepi átadása! Köszönjük Holkának és Neked is!!!

Kaki téma. Védő nénim azt mondta, hogy ha darabos/túrós és zöldes akkor túl van etetve a gyerkőc. Hát a miénk szinte mindig túrós... 8)

Kézben alvás. Dorka nálam is csak kézben volt hajlandó elaludni egészen addig, míg a heverőjét meg nem kapta másfél évesen. Azóta is ott kell ülni az ágya mellett amíg el nem alszik, soxor egy órát is akár.Ádámot nem akartam erre rászoktatni de szerencsére ő nem is szeet kézben elaludni. ha álmos elkezd tekeregni, le kell tenni és pár perc múlva alszik is.
De azért nem annyira szép a dolog, mert nem a saját ágyában, ott nem szeret, nappal a kanapé a törzshelye és éjjel is köztünk alszik :oops: - elvek ide vagy oda...
Most próbálom visszaszoktatni az ágyába, mert tegnapelőtt délután olyan mélyen elaludt - szerencsére akkor a saját helyén volt - hogya légzésfigyelő bejelzett. A hangra persze ő is felriadt, de a para bennem van...

Rólunk. Ádám is szortyizik kicsit de szinte semmi nem jön a nózijából :? Sterymar sem hoz ki neki semmit, múlni nem akar... De nem rendszeres, tök rapszódikus, hogy mikor jön elő. Doki nén i szerint semmi gáz nincs, ha szortyis szívjam neki.

Egyébként iszonyú étvágya van! Tegnapelőtt 110 milli anyatej után még 45 tápszert is bevágott... Persze utána meg kínlódott.
Látszik is rajta hogy mennyit eszik. 2630-cal hoztuk haza és kedden 6 hetesen 4500 gramm volt! Majdnem 2 kilót szedett magára 5 és fél hét alatt! :shock: Doki néni is csak lesett.

Már ő is kezd mosolyogni, a legtöbbet a polcnak a falon :mrgreen: Nagyon szereti nézegetni :)

Dorka imádja őt, néha már túlzottan is szeretgetné, de rengeteget segít is körülötte. :lol:

Éjszaka átalvásról én csak álmodozom - Jézuskától egy átaludt éjszakát fogok kérni azt hiszem. Ádám 8 körül alszik el, éjfélkor kel enni (eddig nagyon szép) majd 3 körül újra ébred és innentől nem igazán van alvás. Nem tudom miért, de fél4 felé kezdődik a pocival kínlódás, tekergés és ez tart 7-ig, Közben óránként kéretőzik a cicire, de csak komfort szopizik többnyire. Ha bealszik és leteszem akkor követeli vissza a cicit :) És ez minden éjszaka...
Remélem, még kb. 6 hét és elmúlik ez a poci-dolog és nyugisabb lesz az alvás!

Hoztam képeket is Nektek! :wink:
Kép Kép Kép Kép Dorka

Igyekszem jönni majd, de olvasni minden nap olvaslak Benneteket!
Megyek mert ébredezik a csöppöm! :lol:

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!

Szeder: háát, nem hangzik jól, amit a gyerekdokitokról írtál. Mondjuk simán lehet, hogy tényleg nincs gond, és ő ezt tudja is, de akkor ezt közölhetné valahogy megnyugtatóbban is. Abszolút megértem, hogy váltani akarsz.

Mosoly: nálunk Zalán még csak a cicimre mosolyog evés előtt :oops: Remélem azért rám is fog lassan :D

A.m: én baba mama tornára szeretnék menni majd, a jógán is gondolkoztam, de nekem annak anno a kismama verziója se jött be. Mondjuk lehet rossz helyen voltam.

Márti: huh nagy gratula a barátnődnek a gyerkőchöz! Szép nagy :D Nem ér almássütit emlegetni, most ebédeltem, de ezek után kénytelen leszek kifosztani a kekszes zacskót :D

Humanka: Ben nagyon helyes hajas baba :)

Eszike: örülök, hogy rendeződnek lassan az éjszakáitok!

Bejci: Zalán is pattanásos tini volt, aztán a doki mondta, hogy kenjem rá a gyógyszertári fürdetőt, mintha krém lenn, néhány nap alatt csodákat tett! Zalán nem alszik el kézben max, cicn. De ha fáradt akkor simán elalszik a kiságyában. Néha kap cumit, mert máshogy nem hajlandó, néha meg anélkül.

Anyoooka: huh nem semmi Ádám hízási üteme! Drukk a mihamarabbi nyugis éjszakákhoz!

Kép
kistiggrincs

Anyooka: Nálam is ugyanezt -és általában ugyanakkor, amikor Te írtad- csinálja Bia éjszaka... néha megkegyelmez..de az ritka :?
Vendég

Sziasztok! :)

Humanka, Anyoooka: Tüneményesek a srácok :) És persze Dorka is nagyon édes azon a képen ahogy nevet :)

Kézben altatás: Hálisten Donek szépen elalszik magától is a kiságyában ha álmos nem kell úgy belopdosni oda :)

Ma voltunk dokinál két hós oltáson.
Hát szegénykém a lelkét kiüvöltötte, de nem a szuri miatt, hanem míg a vizsgáló asztalon vártunk a dokira felhúzta a lábait és hirtelen oldalra gurul és ettől nagyon megijedt. Annyira sírt, és utána a két szuri csak tett rá két lapáttal.
Még most is ijedezett szopi közben :(

De szépen fejlődik. Már 5kg és 59cm 1 hónap alatt több mint 1kg gyarapodott, meg lettünk dicsérve :)

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!

Fel tenné vki a 2008 szeptemberi babák videóklipjének a linkjét?
Nem lehetne feltenni a linkes topicba is?
Köszi

gwini

Gwini!

A videó!!!!!!!!

http://www.videok.hu/view_video.php?vie ... 7099204ea1

De feltettem a linkesbe is.

Kép
Kép
noni78

Jó estét!
Néztem a videót -ismét- és -ismét- el is érzékenyültem.... és... el is gondolkodtam... rajtunk.. azokon a kismamákon, akik együtt vártuk a babáinkat, és megosztottuk egymással az örömünket, bánatunkat.. és a szülés keserves, és csodás óráit..
Beleértve magamat is, ritkán járunk ide a közös oldalra.. :( sokszor van rá okunk, hogy nem jövünk, el-el tűnünk egy-egy napra.. de azért adunk életjelet magunkról.. viszont vannak olyan kisbabák, akikről nem tudunk szinte semmit... és én magam részéről nagyon-nagyon kíváncsi vagyok minden babára, és anyukájára!
Szomorú voltam miután megnéztem a videót.. mert bizony nagyon sok babáról semmit nem tudok- tudunk.. :(
Ti nem gondolkodtatok el ezen, amin én???

Jó éjszakát minden babának, és családjának!

Puszi Nektek!

szeder74

Sziasztok!!!

Életjel!!!!! Hát hol is kezdjem! Szörnyű napjaink vannak mostanában, és persze nem csak Ramóna részéről. :( Kornélia is minden éjjel többször felsír alig lehet megvígasztalni, ami nem is csoda, 1 hét alatt 4 foga jött ki amiből 2 a hátsó rágók, mi meg ugye elől vártuk a fogakat. Ramóna iszonyú hasfájós ami általában hajnalban jelentkezik. Eddig 2 óránál többet nem sikerült végig aludnom, és nappal sem tudok pihenni mert ha Ramónát sikerül letenni aludni akkor Kornéliáé vagyok! Hát most ennyit tudtam írni ne haragudjatok. Amint rendeződnek a napjaink fogok jönni!! Amúgy tegnap voltunk mérésen már 4,45 kg és 54 cm-k vagyunk. Szépen növögetünk!

Minden baba gyönyörű. A videó is szuper köszi noni :) Én is már többször megnéztem.

Még pár kép:
apa és lányai :) Kép

Kornélia altatása :) Kép

Ramóna alszikKép

Ramóna elfáradt a nézelődésben :)Kép

Szép napot Mindenkinek!!

Kép
Kép
lanta

Sziasztok!

Nem tudom, hogy lenne-e rá igény, elkészíteném az 1 hónapos videót is. Ahogy betöltik az 1 hónapot küldenétek képet az e-mail-emre. Persze, csak, ha szeretnétek. :lol:
Mit szóltok hozzá?

Kép
Kép
noni78

Sőt, már szinte minden baba betöltötte az egy hónapot, még a kis Benedekre várunk.

Kép
Kép
noni78

nagyiknál vagyunk, igy most csak bekukk :)

noni :)
1 hós video szuper ötlet, majd megy a kép.

szeder :)
én is sokat nézegettem a táblit, föleg, ahogy most csináltam a honlapot. Sajna ez igy lesz, sokan lemorzsolódnak, majd néhányan jönnek újak, lesznek viták (reméljük, nem sok), aztán 2-3 éves kor körül kezd még jobban halódni a dlog. Legalábbis ezek az eddigi forumozós tapasztalataim (több fórumról)

Most csak ennyire vagyok.

Kép
Kép
Kép
minyu

Starlark: Szegény babókád!! És szegény Te! Gondolom a szíved majd megszakadt, amikor sírt a picur... mert aén is így vagyok vele. Bius a saját cuppogásától szokott megijedni szopi közben :wink:

Lanta: Sajnálom az éjszakáitokat! Kitartás, ez a fogzásos időszak is el fog múlni. Hasfájásra adsz valamit a picurnak? Az előző oldal alján ajánlottak valamit és itt is több babánál bevált!
A gyermekeid egyébként gyönyörűek!! És Ramóna szép nagyot nőtt! :wink: Gondolom ők kárpótolnak az átvirrasztott éjszakákért!

Noni: SZuper ötlet az 1 hónapos videó, csak kellene az e-mail címed, mert azt nem tudjuk... legalábbis én nem :roll:

Szeder: Nekem is eszembe jutnak a rég nem jelentkezők, de bízom benne, hogy minden rendben van velük! Lehet, hogy nehézségek vannak így a kezdeti időkben, vagy nehezen alakítanak ki napirendet, -főleg akinek már nem az első babája- és ezért nem jönnek! Egyszer csak bekukkantanak! :wink:

Nekünk ma sz@r éjszakánk volt... :? Éjjel fél 2-fél 5 között nem aludtunk... mármint Bius meg én. Apukáját hagyni akartam aludni, úgyhogy átvonultunk a kisasszonnyal a nappaliban és ott folytattuk a "Bulit" :wink: Aztán fél5-kor mellettem álomba szenderült...most meg természetesen tök fáradt...meg én is.. de akkor is imádom!!! :lol:
Vendég

Kép
Kép
noni78

Sziasztok!

Látom, azért nem csak én vagyok úgy, hogy hiányoznak a többiek, akik nem jelentkeznek.

Lanta!
sajnálom, hogy nehézségeitek vannak, majd remélem hamarosan megoldódnak a problémák... :wink:
Olyan nagyon szép gyermekeid vannak!!!!

Bejci!
Olyan rossz olvasni, hogy az éjszakáitok még mindig ilyen nehézkesek.. :( -próbáltál esetleg Biankának zenét játszani.. és úgy altatni?? -nagyon halkan.. épp hallhatóan.. -talán.. :wink:

Minyu!
Jó kiruccanást!!

Nálunk minden ok.. ahhoz képest, hogy pár napja ki voltam... rendeződött a kaki ügyünk.. ismét sárga.. és nincs benne rózsaszín szutyi sem.. :)

szeder74

Hoztam képet.. a ma 10 hetes Adélról :) Kép Adél és Zsuzsi babája.. :) Kép :)

szeder74

Sziasztok!

Starlark: gratu a szép nagy hizáshoz! :)

Szeder: engem is érdekelne, kivel mi van. De azt is tudom, hogy sokszor nekem is alig van idő, pedig nekem egy, nyugis babám van. Örülök, hogy a kaki ügy rendbe jött! Nagyon aranyos az a babás kép! :D

Lanta: drukk, hogy mihamarabb túl legyetek ezen a fog mizérián, 2 óra alvásért nem irigyellek, nekem még a 3 is kevés egyben. Nagyon aranyosak a lányaid :)

Noni: Nekem tetszik az ötlet, ment kép!

Bejci: Nekünk is iszonyat éjszakánk volt, Zalán ugyan nem volt folyamatosan fent, de éjféltől kezdve másfél-két óránként kelt, fájt a pocija szegénykémnek, úgy sajnáltam :( Aztán végül reggel megszületett a kaki, és utána beájult.

Kép
kistiggrincs

Sziasztok
Henim eléggé igényel mostanában + elhagyta kb egy hete a délutáni alvást…így sajna nincs megállás nappal... Azért jó volt az a 2 óra kis szabadídő….általában akkor ültem a gép elé...
De én is élvezem,hogy játszom vele,meg kreatívkodunk…és kinéztem tornás-zenés-mondókás foglalkozást,amire úgy tervezem heti 1x kettesben járunk majd el.
Emma 5100 gr és 62-t kezdett hordani. És egyfolytában mosolyog,nevet.
Megismételte a múlt heti egyhuzamban 10,5 óra alvását tegnap éjjel is. Ez mondjuk a rekord de az éjjel fél 1-1től reggel 8-9ig alvás viszont általános.
Tegnap kaptunk 2 órát kikapcsolódásra a férjemmel. Uszoda+szauna+egy kis futógépezés….annyira jól esett!!

Szeder
ne ijedj meg a rózsaszíntől...valószínűleg valami kis fertőzés futott át Adélon,ami kicsit meggyötörte a bélnyálkahártyát...

Megnézegettem a képeket,csodaszépek!!!!! :D :D
Teszek én is:

Kép

Kép

Kép
holka

Jó reggelt!

Nem rég keltünk... már túl vagyunk a reggelin Adéllal.. :)

Holka!
Már épp kezdtelek hiányolni... de akkor minden rendben veletek!
Nagyon-nagyon formás, szép baba Emma! Olyan hatalmas baba lett! Hihetetlen!! Adélom még "csak" 4950gr.. ruhástól 5 kg :)
Akkor volt egy kis kikapcsolódás neked, és párodnak.. jó, hogy van, aki besegít ilyenkor.
A zenés foglalkozás nagyon - nagyon jó, rengeteget fejlődnek ott a gyerekek! Aztán később Emmát is tudod vinni. Van olyan foglalkozás, ahol már a 6 hónapos babákat is fogadják. Gondolkodtál rajta??
Az alvás és az éjszakák látom nálatok is viszonylag nyugodtak akkor és stabillá vált az éjszaka átalvása.. (nálunk is.. így van, hogy 11-és éjfél körüli alvás és reggel 7-8 ébredés..)
Holka! Te nem figyelted meg éjszaka, hogy sokat forgolódik, mozgolódik Emma?? Mert amióta Adél ágyát áthoztuk a mi hálónkba, azóta figyelem... és mökög.. mekeg.. mindenféle fura hangot hallat... és aztán vissza alszik... nem ébred meg.. de mozgolódik.. -ez akkor nála ugyan az, mint, amikor mi egyik oldalunkról a másikra fordulunk???
Gyakorlatilag nem tudom, hogy ki kit kelt fel ?? :) Mert, amikor én alszom és Adél is.. De a párom még tévét néz, akkor már megfigyelte, hogy néha fel-fel horkantok .. :oops: :P és olyankor Adél is mökög egyet.. kicsit felébred rá..:lol: -ezen el gondolkodtam.. és eszembe jutott, hogy amikor voltunk a bölcsőhalál előadáson, akkor ezt is mondták, hogy, ha a szülők ágya mellett van a baba ágya, akkor a baba nem tud olyan mélyen aludni.., mert hallja a szuszogás.. mozgást..
(tudod nekem agyrém ez a téma... )
Egyszóval a lényeg, hogy igazából nem is tudom, hogy éjszaka ki az aki felébreszti a másikat egy-egy pillanatra.. én, ébresztem Adélt, vagy fordítva?? :D

Eszembe jutott, hogy jó lenne, ha mi is valamikor csinálnák egy talit.. (olvastam más topikokban, hogy ott rendszeresek a találkozók).

szeder74

Hello lányok!

Szeder, Holka: Nagyon édesek a leányzók!!! Milyen szép kis formás babák!!!
Köszönöm az altatási tanácsokat, a zenét már próbáltuk, az nem jött be. A sötéttel meg az a baj, hogy mi Bius miatt éjszakai fényt használunk, úgyhogy sosincs teljes sötétség... nem is marad el sötétben, rögtön sírni kezd.

Szeder: Én pártolom a találkozó ötletet! CSak az a baj, hoyg olyan ritkán néznek be a többiek, hogy több hétre előre kellene leszervezni szerintem.

Holka: Örülök, hogy kicsit ki tudtatok ruccanni a férjeddel. Mi még nem jutottunk el odáig, de majd annak is eljön az ideje.
Vendég

Sziasztok!

Én is eltűntem kicsit, de mikor Rózi alszik, akkor próbálom az itthoni teendőket rohamsebességgel megcsinálni!

Mindenki babája gyönyörű, nem győzök gyönyörködni bennük!

Noni!
A videó szuper, már annyiszor megnéztem!
elnézést, hogy nem reagálok mindenkire, de még nem sikerült végigolvasnom mindent.
Nálunk minden rendben, Róza baba szépen növekszik, már 1 kg-ot hízott, mióta hazajöttünk a kórházból. És tegnap este 11-től, ma reggel fél 7-ig aludt! Már mosolyog a férjemre és rám, ha meglát minket. Kezdi figyelgetni a játékait is. Kezd beállni a napirendünk is.

Kép
Kép
petra1980

Nekem is mennem kell 6 hetes kontrollra, de új orvost kell keresnem, mert az akihez eddig jártam nem megyek. Még nem is meseéltem, hogy nem a választott orvosomnál szültem, mert nem lehetett elérni szüléskor, elutazott valahová. Őedig 20-ára voltam kiírva, és Rózi 20-án született. Hétfőn még voltam nála, de egy szóval sem említette, hogy ő hétvégén elutazik. Egyébként semmi okom a panaszra, az ügyeletes és a szülésznő is nagyon rendes volt. De az orvosomhoz többé nem megyek. Csak nehéz mást találni, hogy ki lenne jobb.

Kép
Kép
petra1980

Íme egy igazi csajos Kép kép:

Kép
Kép
petra1980

taliban benne vagyok (Nándim fórumtársaival pocisan is találkoztunk, fura is, hogy ez most kimaradt) Nekem mostanság hétköznap délelött jó. Na, menek, minnyá fürcsi

pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Dobok egy képet esti fürcsiről:

Kép
Vendég

Sziasztok!

Holka: Tündériek a lányaid :D Emma szépen nő :) Az a zenés-mondókás foglalkozás meg biztos jó lesz :)

Szeder: nálunk is sokat mocorog Zalán álmában, meg néha nyekken kettőt, de mire odaérek, hogy megnézzem mi van, már negint teljesen kómásan alszik :)

Tali részemről is jöhet! :D

Petra: Rózi nagyon csinos kislányka :) És abszolút megértem, hogy másik dokit akarsz keresni, ez bunkóság volt, amit a választott dokid csinált.

Bejci: Bius is milyen nagyra nyilt szemekkel tud figyelni, ezt Zalánnál is imádom! :D

Kép
kistiggrincs

húúú de édesek a babák!!!!

mi kedden 7hetes plusz pár naposan voltunk méretni magunkat és 5300 a kis uracskám! :)

íme:

Kép

Kép

jóócak, elájulok, olyan álmos vagyok. meg asszem meg is fáztam :S remek

KépKép

KépKép
bagzerka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?