Új privát üzeneted érkezett!

Júj, nagyon cukika Borika! :lol: Milyen jól elvan azon a pihiszéken, egyem meg, egyre jobban kedvet kapok egy ilyenhez!!!

Szájpenész szerintem úgy néz ki, hogy a nyelven belül fehér trutyi van vagy ilyesmi.

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Szép jó reggelt mindenkinek!
Ancsa, Szöszke, Timi: gratulálok, nagyon szépek a kis jövevények!!! Sok puszi a kis pofijukra!!!
Sensie: kitartás, biztos jó oka van, hogy még benn van a kisbaba. Mi 8 napot hordtuk túl Zengőt, és mikor megszületett, nem volt szétázva, stb., olyan volt, amilyennek lennie kell egy megszületett babunak.
Zsuzsu: nekünk babu akkor is szokott sírni, ha pisis, kakis a pelusa- nem lehet, hogy ezt jelzi a ti gyerkőcötök is?
Ildi: az etetés nálunk is minimum egy fél óra, ráadásul utána/közben büfiztetés (kb.2-3 perc), peluscsere (min 8perc :D ), aztán megint egy kis szopi (10-20perc). Általában nyögdécsel egy kicsit magában, de a kiságyba magára hagyva hamar elalszik. 2-3-4 óra múlva kezdődik persze minden előröl.
Sárgaság: mi a szent Istvánban , tehát egy bababarát kórházban szültünk: ott csak és kizárólag az anyatejet javasolták szopira. Az én babum is besárgult, féltem, hogy haza sem engednek, ezért éjszaka is min.2óránként keltettem szopizni, hogy kivigye a tej a színt belőle. Az lll.-es szoptatási tanácadót nem hívtad esetleg, hátha ott korszerűbbek kicsit.
Tercsimama: mi a 17.kerben lakunk, az veletek szomszédos!!! :D Bár most még kicsik vagyunk , de pár hét múlva tényleg jó lenne egy velünk egykorú babuval összefutni :)
Borkaby: a Szt Isvánnal nagyon meg voltam elégedve, bár ott is vannak olyan munkaerők, akiknek ez csak munka, nem hivatás... Szüléstörit később írok, ha már mindenki megszült. Leírva talán rémisztőbb, mint átélve. :wink:
Mindenkinek szép napot,
Marcsi

macianyu
 
 


Sziasztok!

Csak nagyjából futottam át az uccsó 2 oldalt, de örömmel látom, hogy Szöszke és Ancsa is babázik már! Hatalmas gratula nekik!!!

Sensie, nem is rossz, most már mindenki csak érted/értetek izgul! Hajrá!!! :D

Ildi, nálunk dettó ez a helyzet, a doki magától jön, nem én hívom. Én adtam neki első alkalommal, mert az péntek volt és ünnepnap, ráadásul otthonról hívtam ki, mert aznap jöttünk haza a kórházból. Akkor elég alaposan meg is vizsgálta Dórit meg adott egy csomó tanácsot. Aztán mondta, hogy jön most kedden. Jött is és én illendőségből rákérdeztem a tarifájára - nagyjából egyébként arra számítottam, hogy azt mondja, ezúttal semmi, amúgy meg 1-2 ezer forint - ehhez képest nyögte be, hogy "amennyit tetszik gondolni". Fasza... :?
Szopizás: Dóri is min. 30 percig kajol, de van, hogy még tovább, 3/4 órákat is simán. Ugyanez a szintideje éjjel is...

Marek, nagyon édesek a Boris képek, pakold csak őket, örömmel látjuk!
Dórinak is ilyen állatkás szivacs fürdőalátétje van, csak neki nyuszis. Imádom, nagyon klasszul lehet benne fektetni.

Szájpenész, erre azt mondta a gyerekorvos, hogy szopizás után adjak neki mindig egy korty babavizet vagy forralt vizet és akkor nem tud kialakulni. Mondanom sem kell, én egy kockáztató dög vagyok és ezt legtöbbször elfelejtem, meg hát sokszor örülök, hogy bealszik kaja után, és nem akarom vízzel zaklatni...

Kép
anhel
 
 

 
 

Köszi az infókat csípőszűrés ügyben!
Dórinak is sajnos laza a csípője, kellett is neki venni terpeszrugit, olyan kis betéteset.
Amikor megláttam, mit kell majd hordjon ha leesett a köldökcsonkja, elsírtam magam.

Kép
anhel
 
 


nem túl nagy a mai forgalom itt... :shock: gondolom megy a nyüglődés mindenhol, nem csak nálunk. :)

Voltunk Brendonban Dorkával- rajtunk kívül csak 2 ember volt az egészben, klassz volt! Kislányom tündér volt, elaludt a kocsiban és még alszik!!! Hiába dobálták a polcfeltöltők az üres kartonokat a baba mellett...
Bárcsak mindenhol lenne a bevásárló kocsin hordozó! Tök jó volt, hogy nem kell a kocsinál bűvészkedni, csak kikaptam a gyereket és kész. Ennek örömére kb. 1 órát nézelődtem. Elég feszes a hátsó öv, amikor betesszük az ülést, én nem is csináltam még, be van téve állandóan.
Vettem egy plédet (elég vastag, rózsaszín), 2 rugit (62-eset), tutyit (néha olyan fagyos a lábikó), pelenkatárolóba belsőt (az első máig húzta! szuper) magamnak eldobható melltartóbetétet, kuponnal felhúzhatós zenélő barikát, csörgőt, csörgős labdát és kockát. Na ezt kapja ki Apa. Hívott is, elmondtam hogy mennyit költöttem, nem mert kiakadni....a reggelt nem hozta szóba, de nagyon kedves volt, türelmes és érdeklődő.
Kiderült, hogy be van sértődve picit amiatt, hogy tegnap Dorka aludt mikor hazaért, csak fürdeni kelt fel, evett, és beájult (persze éjjel fent volt, de akkor meg Apa aludt). És hogy Ő mikor játszhat a lányával végre....férfiak.
na ez van. úgy tűnik ezért is volt olyan reggel.
már szent a béke! :lol:

Durva, de a vásárlás kikapcsolt (hülye p...a leszek majd itthon egyedül aki shoppingol napközben? - a nézegetés persze ingyen van, azt is lehet)

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Anhel!
Tedd hordozókendőbe - nagyon jót tesz az elöl keresztezett kötéssel a csípőjének!

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Marek: hogy miért jobb később a kézi mellszívó, nem tudom. De nekem a gépi egyszer csak már nem szívott rendesen, míg a kézi meg rengeteget… Ez a
tapasztalatom Lilitől…

Babafejlődés: tudtátok, hogy ha a babákat összehozza az ember egy egy találkozó alkalmával, akkor jellemzően ugrik egyet a fejlődésük. Hihetetlen, de amikor Lili volt kevés hónapos, és baba-mama találkozóra mentünk (egy halom kisbaba a heverőn, a földön elhelyezett játszószőnyegen, és a mamák ölében), a babák zöme valamilyen új mutatvánnyal lepte meg másnapra anyukáját. Ezért megkérdezlek Marek, Bori milyen új tudományra tett szert tegnap óta? :D

Apró betűs rész:
Köszi, mi az egyre jobban éjszakázók közé tartozunk… ma 8 órát szundizott Bori egyhuzamban :D


Én irigyellek, hogy bármikor elmehetsz a pékségbe túrázni :)

Köszi, hogy mindig meglepsz minket a szebbnél szebb Bori képekkel! :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ancsának itt is hatalmas gratula!

Aida-nak köszönöm, hogy mindig megelőz az sms-ek megosztásával :) Tényleg köszönöm, mert én később vettem csak észre az sms-t.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Dorkának hatalmas gratula az 1. hó fordulója alkalmából!!!!

Peva: jól kivásároltad magad? :D Ezek az apák ilyenek. De meg kell nekik mondani, hogy te min mész keresztül, különben sosem fogja fel, hogy milyen az, ha 5 órát tudsz csak aludni éjszaka, azt is csak két részletben. És igazán lehetne önálló a kutya behozatalt illetően,meg a dobozt sem lenne nehéz feladat továbbítani a kuka felé, ha zavarja.

Én egyszer mondtam apának, hogy oké, én megcsinálom az akármit, ő meg addig tegye tisztába és etesse meg Borit. :D Nagyon gyorsan rájött, hogy ezt fordítva kellene, mert ő nem tud Borit etetni, mert a cicik rajtam vannak, ügye :)

Örülök, hogy már szent a béke! :)

Szűrővizsgálatok: én ma kértem időpontokat.
- Orthopédia – Dr Kéry Lajos – Rókus Kórház – jövő hétfőre kaptam.
- Bethesda kórház – koponya, hasi UH – január eleje
- Dévény Anna alapítvány – nov. 28.
- Beutalóért holnap megyek a doktor néninkhez. :)

Akinek a babájának van valami születéskor észlelt problémája, annak tanácsos a Dévény alapítványt megkeresni! Ezt nekem Lilivel ajánlotta egy ismerősöm, és nagyon bejött. Most megyünk Borit mutogatni, pedig nem hiszem, hogy komoly problémája lenne.
Lilim felcsapott lábbal született – rosszul tartotta a pocakban, és ezért tornáztatni kellett születése után. Hibátlanul meggyógyult az alapítvány munkatársainak köszönhetően.

Borim ferdén tartotta a gerincét, ezért ajánlott ránézni. Megmutatom még a nagylábujját is, mert mind a kettő merőlegesen felfelé áll állandóan. Lehet, hogy csak egy vicces szokás, de lehet, hogy nem. Megnézetem. Meg a fejét is, hogy mind két irányban egyformán használja-e. :)

Erre senki nem gondol, de ezt is figyelni kell. Ha mindig egy irányba fordítja, akkor féloldalasan fog fejlődni, ami később gondot okozhat :S

Apa feladta a levelet ma nektek, és van benne egy kupon cicibetéthez is :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ildi: hálapénz - eddig nem adtál, és nem duzzogott, ne rontsd most el a gyerek dokidat! Ha egyszer majd megengedhetitek magatoknak, és úgy hozza a sors, valami szép ajándékkal lepd meg! Nagyon fog neki örülni. Sokkal személyesebb, és neked is jobban fog esni. Lehet ilyen alkalom a karácsony előtti idő, vagy egy névnap, vagy valami… Lehet az ajándék: desszert, kávé, kosárka benne ezzel azzal, vagy bármi. :) Hozzá teszel egy fényképet Lottiról, amire ráírod, hogy köszönöd a segítségét, kedvességét a magad és Lottika nevében, és oda lesz a boldogságtól. :) Tuti

Én egyszer vittem pár almát a doki néninknek. Csak úgy :) Nem akarta elfogadni, de mondtam, hogy saját termés (húgomé) és így nagyon örült neki. :D

Most is viszünk majd csomagot karácsony előtt valamikor. :D

Szoptatás ideje: 10-20 perc általában. Ha nem elég akkor fél óra egy óra múlva jön egy következő forduló. Este elalvás előtt van hogy 2-3szorra eszi meg a full adagot. Elkezdjük 8-kor, szopi, tekeredés, büfi, pelus csere, szopi, játék-fejlődés, vagy bealszik, vagy még egy szopi… és utána a 8 órás szundi a pocakon Lilivel a szobájukban.

Sárgaság – én nem adnék vizet. De ez én vagyok. Én vittem a Madarászba Lilit ennyi idősen vérvételre. Anyukának rossz nézni, én nem is bírtam… Elfordítottam a fejem, és néztem a polcon a játékokat.
Menete: anya leül, ölbebaba, kezét elkérik, tű a kézfejbe fölűre, kb. ahova az infúziót szúrták a szülésnél… És veszik a vért. Te vigyázol a babára, hogy ne mozogjon a vérvétel közben. Rövid idő, de nem anyának való. Ha menned kell, menj apával :D

Nem hagytad a gyereket a közért előtt??? Hogyhogy? ;) Jó fej mama! Hogy feltételezheti ezt? Tán csak nem, ő kint hagyta anno? Ebben a mai világban nem hogy nem hagyom kint, hanem a kezét el nem engedem sehol, nehogy valaki ellopja a gyerekemet, és eladja a szerveit… Nekem ez a félelmem. Mondom is Lilinek mindig, hogy fogja a kezemet, mert félek, hogy valaki ellopja őt tőlem. És akkor fogja is nagyon, nehogy ellopják őt. :D

Szájpenész:
fehér nyelv, a vicc, hogy lehet a tejtől is fehér. Kezelés: kapsz egy folyadékot (patikában kiváltod), gézlapra öntesz belőle, és az ujjaddal, rajta a gézzel lehúzod a fehér részt kétszer háromszor a nyelvén. Ennyi. Nem nagy kaland, csak, ha nem nytja ki a száját a gyerek. Ellenőrzése: vizes gézlappal hasonló módon mosd le a nyelvét. Szerintem a tej lejön, a szájpenész meg nem… Én ma fogom kipróbálni, Bori nyelve is fehér, de nem úgy, mint Lilinek volt…

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Zsuzsu: sajnálom, hogy nem jött be az elektromos. :( Medelát próbáltad? Állítottad az erősségét? Szerintem mindegy mekkora a cici, és mekkora a bimbó. Úgy is beszívja, amit be kell szívjon, és akkor jön a tej, nem? Ha mégsem mindegy, akkor a kézi sem fog működni, mert egyformák a tölcsérek.
Két dolgot tudok javasolni: - El kéne menni szoptatási tanácsadóhoz, (pl. gyerekorvos??? Szülésznő, csecsemős a kórházban, az lll munkatársai… Nem tudom…) És vinni a mellszívót, hogy segítsen.
- Illetve meg kellene tanulnod a kézi fejést, mert az mindenkinek minden melltípusra igazítható. Bár fárasztó, és körülményes, de olcsó és működik. Ezt is meg tudja mutatni a tanácsadó.

Én mától vagyok egyedül itthon Borival. Lili bölcsiben, apa dolgozik. Rossz volt erre ébredni reggel… De nem vészes.
Csak Bori ma nagyon nyügisen indította a napot :S

Én is arra zördülök apával, ha keményebben szól Lilire. Én is érzékenyebb vagyok rá. Remélem Lili nem veszi észre… Nem lenne jó hatása. De néha annyira megsajnálom. Ha nem szólok közbe, egész nap sír a kislányom, és nekem megszakad a szívem. :( Pedig igaza van apának, de mit várunk egy 3 évestől. Unatkozik, butaságokat csinál… Le kell foglalni, és nincs ilyen gond, de nem tudok lefoglalni egy Lilit is, ha közben a kisebbem a mellemen lóg, vagy kakis, vagy sír, vagy csak simán kimerültem…

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Tegnap vettem egy ilyen hordozót: egész jól jött ma, amikor Bori megkergült: http://www.babaslings.hu/akcio.htm

Persze én használtan vettem, és feketét...

Lehet benne szoptatni, ez tetszett meg benne a legjobban... Aztán Bori bealudt, és simán át tudtam lógatni a mózesébe :) nem kelt fel rá... :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Web frissült! :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Na, mi az az esemény, ami a mosható pelus alkalmazásánál a legnagyobb kib@szás a világon???

TALÁLT!

A mosógép, ami hibaüzenettel elakad a kakis pelusok mosása közben!

Köszi szépen mosógép! Én is szeretlek. Holnapra várom a szerelőt, addig a tartalék eldobható pelenkákat pusztítjuk...

E van :(

Bori nyüglődik, megyek felkészülök egy etetésre :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Ancsa!
Hatalmas gratula Lizához, szép nagy kiscsaj lett! :) Sok tejcsit és minden jót kívánok nektek!

A névvel kapcsolatban tőled is magyarázatot kérek! :D Hogy lehet, h végig Anna Kira volt a kiscsaj, és most hirtelen Liza Léna lett? :) Rájöttetek, h mégis ez lesz a tuti? :)

Marek!
Ne izélj, tökjó Bori képeket nézegetni, annyira édes, büszke lehetsz rá! :)

Nymalac!
Részvétem a mosógép miatt! :P Én még egyelőre ma dobtam be őket a 2. bejárató mosásra, de remélem nem fogok majd úgy járni, mint ti!

LKata, Timi, Zsuzsu, Ildi, Tercsimama, Borkaby, Éva, Dalma, Anhel! Nagyon édesek a babyk, megzabálom mindet! :) Persze mindenki más babája is nagyon édi, csak most gyorsan végignézegettem az előző 3-4 oldal képeit, és őket találtam! :)

Na most csak ilyen rövid voltam, mert igazából tudósítani jöttem...

Hát itt is történik vm, de egyelőre nem tudom, h mi. Reggel 8-kor ébredtem, és marhára fájt a szeméremcsontom, majd elkezdtem érezni egy-két görcsöt is össze vissza. Fetrengtem még egy darabig, majd felkeltem, gépeztem, beraktam a pelusokat a 2. mosásra, csináltam reggelit...eközben még mindig volt 1-2 görcs. Aztán már gyanus volt a dolog, elkezdtem méregetni őket 9.40-től. Azóta 5perceseim vannak ( egészen pontosan 4-5-6 percesek váltakozva, nagyon ritkán egy-egy 8perces). Dvd-ztem egy darabig, meg elkezdtem hozzárakni a kórházi pakkomhoz, ami még utolsó bedobásra várt, kiteregettem a pelusokat, kitakarítottam a kádat, h totál steril legyen, mert tervezek beleülni mostmár. Azóta eltelt 4 óra, végig a kb 5percesekkel. Azt hiszem most egy ideje erősödnek is, és mintha kezdenének 4percesek lenni. Főztem kaját is, most eszem épp, és utána beülök a kádba, megnézzük mi lesz. Vagy beindulnak a dolgok, vagy megszűnik a vaklárma. Bár hozzá kell tennem nem gondolom, h az lenne, mikor már 4 órája 5perces fájásaim vannak, és tényleg fájnak...jobban. Fura ez az egész, mert nem érzem úgy, hogy most rohannom kéne, meg mittomén, a dúlámat sem hívtam még fel, jó nekem így egyedül...egyelőre várok. Igaz a strepto miatt lehet nem kéne ilyen könnyelműnek lettem. Daddynek írtam sms-t, válaszolt is, tudja, h készültség van, de nem is akarom elrángatni feleslegesen, úh egyelőre még dolgozgat. Na nemsokára akkor fürcsi, és később jövök tudósítani. De légyszi ne szurkoljatok nagyon, vagy mittomén, nem akarom nagyon bebeszélni magamnak, h ez már tényleg az, mert akkor mégnagyobb csalódás lesz, ha csak vaklárma. :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Én azért szurkolok Sensi, és szerintem szólj a szülésznődnek, mert lehet, hogy lassacskán, de nemsokára te is babázni fogsz :)

A meleg víz ellazít, ne lepődj meg, ha enyhülnek a fájások benne, amikor azonban kimászol, akkor erősödni fog, ha igazi :)

Kitartást, ügyes leszel, és én nagyon drukkolok neked!!!!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Peva, van is ilyen kendőm, csak még nem tudom használni...de fogom! Köszi a tippet.

Nymalac, Dórinak is fel van csapva a lábfeje. Csak simán hívjam fel az alapítványt, mondjam el a gondunkat és adnak időpontot, vagy hogyan működnek? És ez kb. mennyibe kerül? (nem akarok smucigoskodónak tűnni és a lányom egészsége a legfontosabb, csak a doki után már óvatosan előre megtudakolom, mi mennyi, ne érjen nagyon nagy meglepi :))

Kép
anhel
 
 


Sensi - júúúj, drukkolok azért nagyon, szerintem ez már AZ lesz :lol: Gondolok rád, szorítok nagyon!!!

Nyugtonmalac - tök jó az a hordozó, nekem bejön. Párom akar majd kengurut, neki az tetszik igazán, szeretné majd így hordani a gyereket :lol:
Köszi az infókat szájpenészről, szerintem elnézte a dokinéni, mert megnéztem és semmi nincs a nyelvén, nyelvszínű a nyelve :lol:
Akkor nem adok a doktornőnek manit, amúgy se terveztem, mivel nem én hívom őt, ő jön így, hogy házhoz meg minden, nem mondta még, hogy menjünk mi. Bár valszeg azért is van ez, mert Lottika még kicsi, ahhoz képest, hogy már több, mint egy hónapos.
Sajnálom a mosógépet!
Én is félek előre a vérvételtől, ezért remélem elmúlik hétfőre a sárgaság, nem tudom, hogy bírnám, ha szúrnák a tűt a kezébe, biztos magamat hibáztatnám, ahogy ismerem magam :shock: :?
Jó nektek, hogy ilyen hamar megvagytok a szopival! Néha nagyon kényelmetlen 40-50 perceket ülni :roll:

Ma amúgy iszonyat álmatag a gyerek, csomót aludt, pedig mostanság ez nem volt jellemző, evett és aludt egész nap, most utoljára 50 perc alatt 140 ml-t evett :shock: Ez a rekordja, ilyen még nem volt, bár előtte 4 órával evett utoljára és 3 órát aludt.

Peva - örülök, hogy túlvagytok a zördülésen, gondoltam, hogy így lesz :wink: Ügyik vagytok a Brendonos bevásárlással, ilyenkor irigykedem, hogy van jogsid, bár ha nekem lenne se tudnék mivel menni, mert párom kocsival jár melózni :roll:

Macianyu - levelezek egy szoptatási tanácsadóval, aki azt mondta, hogy ne adjam a vizet semmiképp, csak anyatej, mert a bilirubin a széklettel ürül, nem a vizelette, a dokinéni pedig ugye azt mondta, hogy vizelettel és a tej kárára is tömjem vízzel. De amúgy sem tudom adni neki a vizet, a kanállal adagolás alkalmával kiköpi, az üvegből nem eszi, viszont jól szopik, tehát nem eröltetem.

Na megyek, nyekergés van.
Ja, és örülök, hogy nem én egyedül vagyok ilyen maratoni időket szoptató, mert ma volt több, mint 1 órás szopink is. :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Képzeljétek!
Voltunk tanácsadáson, megmérték Borit, hát épp a dupláját hízta, mint amennyit hízhatott volna. :roll: :lol: A védőnők mondták, hogy anyatejes babánál ez normális, nem vehetem el tőle a cicit, ha még kér, a dokik meg mondta, hogy szigorúan napi hatszor adjak neki és tartsuk be a három órát. Az a vicc, hogy a három órát (inkább többet is) simán betartjuk, és már van, hogy csak napi ötször eszik...
Szóval most 4440g és 58cm!!! :lol: :lol: :lol:

Nyugtonmalac
Igen, fejlődött tegnap óta Bori. Ha puszit kap, akkor mosolyog... Eddig ilyet nem csinált. Lehet, hogy Zoétól tanulta tegnap? :lol:

Jó ez a hordozó, amit vettél! De meddig lehet ezt használni? Olyan kicsinek tűnik...

Sensie
Tudom, hogy nem szabad, úgyhogy csak halkan drukkolok!!!

Nekünk nem volt ma nyűgös napunk. Ketten voltunk itthon, mégis tudtam tanítani, Bori meg se szólalt. Aztán ettünk és elmentünk tanácsadásra. Utána anyukám munkahelyén voltunk egy darabig, Bori ottmaradt egy kicsit, amg én elmentem a pékségbe... :lol: :lol: :lol: Micsoda szabadság!!! Aztán meg apa jött értünk, mert elkezdett esni az eső, meg Bori is megéhezett. Már úgy nézett ki, hogy megszoptatom az egyik próbafülkébe :lol: , de végül nem került rá sor. Itthon evett, pihiszék és most megint alszik. Tudja, hogy apuja fog rá vigyázni, úgyhogy inkább elaludt... :roll:

marek
 
 


Anhel: akkor jól tettem, hogy leírtam... Igen, hívd fel az itt található telefonszámot:
http://www.deveny.hu/index_121.php

Felveszik, elmondod, hogy a lányod mennyi idős, felcsapott lábbal született, és egy ismerősöd ajánlotta őket. Lilivel sos kaptunk időpontot ezzel a problémával. Most nem tudom, mikorra tudnak majd adni, de biztosan 100%-ékosan meggyógyítják majd Dórit.
És nem kell majd az ortopédián javasolt kényszer lábtartást alkalmazni!!!! Mi sem tettük... :D

Amíg kaptok időpontot, naponta többször masszírozd meg a kis lábfejet, az jót fog tenni neki. Fürdésnél, szoptatásnál, pelusozásnál, krémmel, vagy rugin keresztül. Erőteljes, de nem durva mozdulatokkal a láb csontjaival párhuzamosan, főleg hüvelykujjal...

Nekünk ez segített a kórházban.

Majd meséld el, mi volt.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ja a mennyire még nem válaszoltam: úgy emlékszem kb. 3000 ft volt alkalmanként Lilivel, vagy 2000??? Nem emlékszem jól. De ahhoz képest, hogy egy síma 4D UH 10eFt fölött van, ez meg konkrétan meggyógyította a lányomat (kezelésekkel) nem vészes.
A Moszkva térre kell majd menni, ott van az alapítvány. Első alkalommal megvizsgálják, elmondják, hogy mennyi kezelés leszkb, és hogy mikor tudtok majd, és kihez járni. Egy szakember kezeli majd Dórit, és követi a javulásokat. Közben megvizsgálja majd, hogy van e más rejtett probléma is, pl. az egyoldalra nézés... Azt is kezeli :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nymalac, Ildi, Marek!
Köszi! :)

Helyzetjelentés: Egy bő órát ücsörögtem a kádban, nem múltak el a fájások, nem is rendszereződtek jobban, nem jönnek gyorsabban, viszont sokkal erősebbek...annyira, h már jajgatok magamban, és nem tudok megmozdulni közben (bár hozzá kell tennem, h alacsony a fájdalomküszöböm, ezért fogok epidurált kérni, ha éles lesz :P),míg a fürdés előttieket végig teregettem/főztem/pakolásztam stb...
Fürcsi után még elrendeztem a pakkomat, és már minden kész, mehetünk, ha kell....

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sziasztok! Megvagyunk ám mi is!

Nóri már elmúlt 1 hónapos, Apa mindenben segít, egyet kivéve: pelenkázásra nem bírom rávenni...ha elmegyek valahova inkább előtte cserélek pelust még ha nincs is benne semmi, mert ő nem teszi. Pedig azt mondja, ha vészhelyzet lenne csinálná de eddig egyszer sem szabadított meg tőle, csak szól, hogy kakis a pelus, ki kéne cserélni :lol:
Nyugtonmalac: Nórinak is felfelé áll két ujjacskája a lábán, a két picike :) Én nem aggódom, mert szerintem csak rosszul tartja, és náha tudja rendesen is, csak amikor feszegeti az izmait és nyújtózik, akkor feltűnő. Remélem igazam van de azért várom, mit mondanak nektek erről.

A szájpenészre nekem a doki azt mondta, hogy a szájpadlását kell figyelni, és ha azon fehér foltok vannak akkor az penész. A doki írt fel előre gyógyszertári szert, ha penész van akkor a cicire vagy a cumisüvegre kell tenni belőle cseppet és onnan leszedi a kiscsaj ahogy eszik. Tehát nem a nyelvet kell nézni hanem a szájpadlást.

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Sensi, MENJ!
Hívd fel a szülésznőt, mert ha tényleg 4 percesek, hirtelen begyorsulhatnak a dolgok. Én rendszertelen fájásokkal mentem be, és másfél óra alatt meglett Nóri vajúdással, tágulással, mindennel, tehát nem szabad az utolsó pillanatra várni, főleg, ha fájnak a fájások, nekem az csak a végén volt nagyon fájdalmas.
Ez már szinte 100%, hogy baba lesz, úgyhogy most már lehet drukkolni? HAJRÁ!

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Marek: de jó neked, hogy elmehettél a pékségbe! ;)

Nem lehet minden napszak sírós! Van akinek nappal, van akinek este adatik meg egy pár óra nyugodalom.

Hordozó: az előző tulaj 9 kilóig használta. Én ma 2szer is beletettem Borit. Ma nagyon csavarja a hasát valami. Már egy ideje nem kakilt, gondolom az a baja... Szóval nem bántam meg.

Amúgy van nekem isten császár kengurunk is, baby björn, aminek a háta olyan kényelmesen fekszik a hátamra, hogy a súlyt alig érzem meg. Nagyon tudom ajánlani annak, aki kenguruzni szeretne. Tényleg jó a hátnak. Tartja a te hátadat is, kb. mint a túrazsákok... Lilit nagyon sokat hordtam benne... És újszülött kortól ajánlják. Mert van fejszűkítő része, ami tartja a babafejet.
Csak ilyenkor sok ruha hordásakor én nem szeretem annyira, mert befurja a baba a fejét a ruhák közé, és félek, hogy megfullad. Pedig még sosem fulladt meg, egyik lányom sem... Csak para mama vagyok...

http://www.babybjorn.com/en-gb/Eng/products/Mobility/BABYBJORN-Baby-Carrier-Active/

Ezt nézzétek meg, és a különböző nézeteket is nézzétek végig. Nagyon kényelmes ez a mindenhogyan rád állítható hátrész!!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Macianyu!!! Örülök neked, de jó lenne együtt sétálni, mászkálni. December első napjaiban még nagyon elfoglalt leszek, de közepe felé, ha nem lesztek nagy karácsonyi készülődésben, beugrunk Nórival az autóba és megyünk, vagy jöhettek ti is. Hadd fejlődjenek a babákok egymás társaságában. Nóri majd mint "nagylány" produkálja magát :lol:
Másnak is nagyon örülnék, ha csatlakozna, a mi otthonunk minden babásnak nyitva áll majd, mert mi szeretjük a társaságot, sőt! Tarthatunk majd találkozót is, amit nagyon várok már. Mit szóltok? A környéken lakók és vidékiek is meg vannak hívva egy babanetes találkozóra, majd rakok le egy valagnyi habtapit, és fetrengünk egy jót a lakásban :lol:

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Tercsimama!
A fürcsi óta már csak 6-7percesek, de sokkal erősebbek, mint előtte. Úh mostmár megvárom daddyt, ő 1,5óra múlva ér haza, és felhívom mindjárt a dúlát. Persze ha addig sűrűsödnének 4-5percesekre, akkor ugrasztanám a dúlát (15-20percre lakik) és nyomás befele...de addig olyan jól elvagyok itthon, nem akaródzik még akciózni. :P

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Marek: tuti, hogy tőle tanulta! Menjetek gyakrabban :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sensi, te érzed, én éreztem, mennem kell és milyen jól tettem, pedig előtte hajnali 01-től vajúdtam görcsökkel itthon, aztán este 6 körül mentünk be és bő 3 ujjnyi voltam, tehát nem késtem el :lol: Azért majd várjuk a babahíreket, és nagyon ügyes leszel, ne aggódj!

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Na csajok??? Baba-mama találkozó valamikor december közepén?

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Sensi: szerintem menned kell! Ilyenkor kellett elkezdjem szedni negyed óránként 5-5 db cimicifugát, és cauliphylum-ot, vagy mit... Ha van, akkor kezd el szedni, hamarosan rendszereződni fognak a fájások, és hívd apát, szülésznőt, és öltözködj! a csajszid ki akar szökni :D

Nagyon kíváncsi már ránk! ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Tercsi: igen ez van nekünk is, csak a nagyobb ujjakkal. Majd elmondom, mit hallottam róla :)

Apának mond meg, hogy addig nem pelus cserélhet, míg nem mutatta meg neked, hogy hogyan tud kislányt törölgetni. Mert náluk nagyon oda kell ám figyelni, nehogy kakit törölgessenek a punciba, mert nagyon rossz dolog tud lenni egy nőgyógyászati kezelés egy ekkora kislánynak...
Tehát állítsd magad mellé, és dirigálj. Mond meg neki, ha holnap a fejedre esik a tégla, neki akkor is el kell tudja lássa a gyerekét. Mert ő az apukája, és ezt te elvárod. :D

Nálunk megvolt. Azóta is nagyon ügyes apa, és mindent meg tud csinálni Lilivel is, Borival is...

Baba mama tali jó ötlet! Majd bejelentkezünk mi is... Bár nincs autóm, sem jogsim, de majd valamit kitalálunk... :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Életjel! :oops: :lol:

Teljesen szét vagyok/vagyunk csúszva! :? Valahogy 1 hete nem az igazi! Vagy én fáradtam el most? Nem is tudom igazán!

A tejcsim elvileg rendeződni látszik (kopp-kopp) vagy a homeós bogyó segített, vagy amit elkezdtem inni tea! Egyébként a homeósbogyót mikor kezdhetem, kezdjem a következő kúrát?

Viszont az új gyógyteát 1,5 napig ittam és lehet, hogy jól kicsesztem szegénykémmel! Olyan hasfájásos, pukis, gyakran kakilós lett, hogy hihetetlen! Persze ez ma kezdett még csak rendeződni, de olyan esküszöm, hogy ha unatkozik eljátsza a hasfájást, hogy ugorjunk! :? Egyszerűen nem ismerem ki! :oops:

3 óránként tuti eszik, semmi jele, hogy valamikor kimaradna, lenne már egy hosszabb éjszakai alvásunk sőt! Annak ellenére, hogy délelőtt ébren van, megyünk sétálni, délután szintén ébren van, éjszaka is igényli az evés utáni 1 órát szórakoztassatok má'!

Ráadásul az arcunk és fejbőrünk jól elkezdett hámlani, nem győzöm neki babaolajjal kenegetni! (Köszi gyerekorvos a kamillás vízben fürdetést!) :twisted:

Jaj te panaszkodós lettem!
:oops: :oops: :oops:

Kép
bettike
Eger
 
 


Nymalac!
Igen, nekem is vannak ilyen bogyók. Akkor kezdem majd szedni, ha daddy hazaért, akkor már biztonságban érzem majd magam, és lehet felgyorsítani az eseményeket...addig inkább megvárom, h mindenki összegyűljön, nehogy egyedül kelljen hirtelen rohanni...az vicces lenne. De valahogy nem érzem, h para van, 45perc-1órát még kibírok tuti. :) Most hívom a dúlát is...megtörtént. 1óra múlva visszahív, h mi a helyzet.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Ja, és akartam még kérdezni, h az mit jelent, h a derekam hátul majd le szakad? Folyamatos a fájdalom reggel óta, sőt ezt már a tegnapi bevásárlás óta érzem, de egy-egy fájás után mégrosszabb. Ez jelenti azt, h tágulok, vagy hogy már nagyon lent van a kiscsaj vagy mit?

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Ez azt jelenti, hogy te ma szülni fogsz :lol:

Nekem is volt hajnaltól, tehát ez csak jót jelent.

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Bettike, nekem azt mondták, amikor száraz volt és hámlott Nóri keze-lába és pocija, hogy a babaolajjal rontok a helyzeten, mert az csak zsíros, de nincs benne hidratáló, és újra száraz lesz egy rövid időn belül. Dokim azt mondta várjunk kicsit, és ha nem múlik egy-másfél hét alatt akkor ír fel valami extra zsíros hidratáló krémet amitől elmúlik, de csak ha muszáj, amúgy ne bolygassuk szegény bőrét. Amit tettem: sokkal vastagabban vittem fel a fürdetőkrémet a bőrére fürdéskor, és nem mostam le róla a végén, hanem bemasszíroztam, és pár nap alatt teljesen elmúlt!!!

Kép

Kép
tercsimama
 
 


A derekad leszakadása plusz ezek a fájások azt jelentik, hogy még ma, de legkésőbb holnap meglesz a bébi. :D :D
HAJRÁ!

Kép
anhel
 
 


Köszi Nymalac!
Megkeresem őket. Maszírozni szoktuk, azt a doki is javasolta és meg is mutatta, hogyan kell. A kis vádliját felfelé, meg a talpát saroktól kislábujjig picit benyomva körömmel. Még tetszik is neki, olyan édes olyankor, ahogyan becsurizza a lábujjait. :)

Tercsimama, jó is, hogy írod ezt az olajozást, pont ma vettem észre, hogy Dóri bőre helyenként már olyan száraz, mintha pikkelyes lenne. Barátnőm az olajat javasolta, de valahogy nem vitt rá a lélek, és inkább a fürdés utáni krémével szoktam kenegetni pelenkázáskor. Azt mondod a fürdiskrém is jó kicsit rajtahagyva? Kipróbálom.

Ja, a pelenkázás az nálunk is nagy mumus. Bármit megcsinál az apja, fürdeti, kenegeti, tornáztatja, hallgatja az üvöltözését, éjszaka felkel, csak a kakás pelust ne lássa! Attól rosszul van. Pedig próbáltam vígasztalni, hogy ez idővel csak durvulni fog...:D

Kép
anhel
 
 


Bettike: már szinészkedik a csemete? :D Micsoda arc!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Hámló bőr: én azt csináltam, hogy beültem a kádba Borival, áztattuk a seggünket (nagyon élvezi) és masszíroztam a felázott kezet és lábat. (ezek hámlottak nekünk) Jól ledörzsöltem a hámlást. Két nap és elmúlt. A másik, hogy nem olajozom, hanem bio testápolóval kenegettem. Szintén masszírozgatva... (Brendonos, újszülött kortól)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sensi: nagyon várom az sms-t a lányka érkezéséről! Drukkolunk neked, nagyon ügyes leszel! És nemsokára babázol te is :D Hurrá!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Juj Sensi hajrá hajrá!!!!Hihetetlen milyen türelmes vagy én már tuti rohantam volna a kórházba.Várjuk a híreket++++++++

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Anhel.
A babafürdető krém az egyben testápoló is. Próbáld ki a kézfejeden milyen jó. Úgy csinálom, hogy fürdetés végén a száraz részeket még egy kicsit bekrémezem és lelocsolom vízzel, de ami rajta marad a bőrén, azt hagyom és fürdés után mielőtt megtörlöm bemasszírozom neki. A doki tanácsolta, és tényleg nagyon jól bevált, pedig nekünk elég durván hámlottak bizonyos részek...

Hajrá Sensi!!!

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Nekem van egy csomó tubus ebből a fürdető krémből, de nem használom, mert utálom... Vettem helyette babáknak való fürdetőt.

Annyira nem szeretem azt a krémet. Ha kell valakinek, szívesen oda adom...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nyugtonmalac, nem arról a krémről beszélek. Nekem is van tubusos, de azt recept nélkül vettem. AMi használ, az tégelyben van és receptre írta fel a doki, elég zsíros de nagyon jót tesz a bőrének. A sima krémet én sem használom.
Na csajok jó éjt, nyugodalmas éjszakát mindenkinek, főleg nekünk :wink:

Kép

Kép
tercsimama
 
 


helyzetjelentés: Itt van már a dúla kb 8.30 óta, azóta most épp 4-5perceseim vannak, de sokkal-sokkal erősebbek, és a derekam eléggé fáj. Hát itt tartunk. Amikor ideért a csaj, felhívta a kórházat, azt mondták 3-4perceseknél megint telefonáljunk, de akkor tele volt amúgy a szülészet. szuper! Very Happy Most jöttünk meg egy sétából, hát mostmár átszenvedem a fájásokat...
Majd jelentkezem,mielőtt indulunk...remélem...

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sensie
Hajrá!!!! De jó, végre Te is babázhatsz!!! Már nagyon várom a híreket. Lehet, hogy addig nem fekszünk le Borival... :? :lol:

Egyébként ma éjszaka úgy jártam, ahogy Nyugtonmalac szokott. Mentem fejni a csaphoz, mert már nem tudtam aludni, úgy feszült a cicim. Szerencsére felébredt Bori és megszabadított 180-tól, azóta jobban vagyok. A másik cicimből is fejtem egy kicsit, hogy ne durranjon szét a következő evésig... :?

Megyek aludni, bár a lányom még nyögdécsel, de szerintem csak álmában. Legalábbis remélem... :?

További nyugodalmas jóccakát!

Sensinek pedig könnyűt!!!!

marek
 
 


Na asszem nemsokára indulunk a kórházba, mert már eléggé nyűgi vagyok, most hívja a dúla a kórházat...a derékfájás állandó, és ettől kezdek bekattanni, meg hát maguk a fájások is egyre erősebbek.

El is köszönök, 1-2 nap múlva itt találkozunk! :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Tercsi
Én benne lennék egy baba-mama taliban, bár én nem vagyok pesti. Biztos sikerülne úgy intéznem, hogy a férjemnek pont akkor kelljen bemennie a munkahelyére... :lol:
De figyelmeztetek mindenkit, hogy nem vagyok jó társaság (de legalább Bori az... :lol: )

Már nem is nyöszörög... Megyek egy gyors alvásra. Lehet, hogy van három órám arra, hogy kipihenjem magam... :lol:


:arrow:

marek
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?