Új privát üzeneted érkezett!

Ruz! Ezek nem túl jó hírek :( Sajnos nincs tuti tippem rá.

Pgabi! Nagyon édi a kis 2 (?) fogúd :)

Rylie! Gratula a pelu nélküliséghez :) Te engeded, hogy ráüljön a budira? Én ettől úgy idegenkedem, inkább a budi felé tartom. Persze a múltkor pont Abonyban az állatkertben voltunk és Grétikémet így pisiltettem, csak arra nem számítottam, hogy olyan nagy lendülettel indít, így a sugár pont a lehúzott bugyiba és naciba landolt :oops: D már pont indultunk haza :)

Ezt a képet muszáj feltennem :) (persze nem mindig ilyen nagy az összhang, sőt ...)



Kép

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


Ruzi,
a természetgyógyászat mely ágára gondolsz? Bármire nyitott vagy? mert lennének ötleteim :wink: Prána nadi is eszembe jutott többek között (nekem sokat segitett az is...)

Barbi,
éljen KK :D

KépKép
fibi
 
 


akit érdekel a homeopátia ill. tanfolyások:
www.hbk.hu
fibi
 
 

 
 

Ruzi,
még valami: a Nök Lapja 42. számában a Vekerdy rovatról Bendi jutott eszembe. Hasonló cipöben jár az anyuka, aki kérdezett. Ha tudod, olvasd el, sztem segithet az is :)

Gabi, Lindi,
képek jóóók :D gyerköcök szépek :D
fibi
 
 


offfff :)

Kép
akata
 
 


Őrségi bicajozás

Kép

aztán a végnélküli erdőjárás az avarosban :D :D

Kép

aztán este amíg ez sült

Kép

addig Ákos Maszkabált nézett, hogy el ne aludjon :lol:

Kép

és még egy

Kép

no most aztán kioffoltam magam a kövi fél évre :D :D

Kép
akata
 
 


Lindi,
igen és most kaptam meg épp kb fél órája :) de priviben kérdezek majd róla...

Johi,
hát igen, támogatom a bnetes vállalkozásokat :lol:

Curse,
övterelő a babaáruházakban nagyon drága, én Zsan módszerét alkalmaznám de hallottam olyat is, h a sima ruhacsipesz az öv felső részénél tökeéletes megoldást kínált. Nem tudom, nekem jó volt az öv pedig óriás pocakom volt, de valószínűleg kocsitípus függő is a dolog. Terhesség nélkül is borzasztó kényelmetlen néhány autótípus öve.

Pgabi, Lindi köcök nagyon aranyosak

Vica,
én mindig azt hiszem, hogy már nem romlik tovább a hisztikorszak aztán mindig visszasírom az előző hetet :lol: :mrgreen:

Kép
akata
 
 


Sziasztok!

Jól esik, hogy vannak, akik gondolnak rám :) De tudom, hogy még azok is, akik nem írják! :D
Rólunk röviden:
Tegnap voltam dokinál kontrollra. Minden rendben van, de ki ismét el kell mennem SOTE klinikájára, mert ott is kontroll vizsgálatokat kell végezniük. Ugyanis addig F.doki nem ír fel fogamzásgátlót, amíg nincsenek meg az ottani leletek. Ez azért kell elvégezni, mert ha van bármiféle ér-rendellenesség nálam, akkor a hormonális fogamzásgátlás ki van lőve..... :roll: Hozzáteszem, a dokim ismét nagyon empatikus és körültekintő volt!!! Stílus ide, vagy oda, Ő az egyik legjobb doki, akit ismerek. Na, jó, elég a reklámból! 8)

Viszont vannak negatív dolgok is, sajnos..... Azt nemtudom, hogy a rosszullétemmel összefügg-e, de vannak dolgok, amik eléggé zavarnak. Pl: néha elfelejtek dolgokat (képes vagyok 3 is megkérdezni ugyanazt) De ezt, igazából a szétszórtságomnak tudom be. Legalábbis remélem! És a vérnyomásom is néha leesik.... 97/60, meg ilyenek. Ugyanakkor a pulzusom meg 85-100 között van. Mindegy, majd kivizsgálják... De nem vagyok beteg! Ezt próbálom tudatni magammal, ég akkor is, ha a fizikai tünetek mást mutatnak... Nem lehet semmi bajom!!!!

Még egy negatív dolog: :( ami viszont sokkal jobban aggaszt, mégpedig az,hogy Orsikám rágja a körmeit, de nagyon! és néha megint bepisil éjjel... Voltunk dokinál, elmeséltem neki a tüneteket, meg azt is, hogy én egyre türelmetlenebb vagyok a gyerekekkel ( ordibálok, ha kell ha nem :( ,pedig alapjába véve és nem vagyok olyan).... Szóval úgy néz ki, hogy ez Orsinál lelki eredetű, és valószínű az én stresszem így hatott rá. Fel fogom hívni a gyerekpszichológust, és kérek időpontot tőle... Még azt is megbeszéltük a dokival, hogy nagy valószinűséggel a sok "rosszalkodásával", amit mostanság tesz, magára akarja hívni a figyelmemet. No, mindegy, meglátjuk... Remélem hamar átmegy rajta....

Engem ismét megtaláltak a melóval, és "kénytelen" voltam elvállalni, mert az elmúlt hónap eseményei eléggé padlóra vágtak minket. a munkával ismét jön a kevés szabadidő. Ami meg akad, azt a gyerekekkel szeretném eltölteni. Néha olvaslak Benneteket, és örülök-aggódok Veletek együtt. De írni nem mindig van kedvem. Ez az igazság! :oops:

Pont azt beszéltük Zsoltival, hogy azért jó lenne elmenni valahová olcsóért kikapcsolódni... De hová? Nincs ötletetek? 2-3 éj-re gondoltunk.... Vagy nem tudom... ajánlattól függ. Néztem egy-két szállodát, de több 10 ezreket nem nagyon szeretnénk kiadni/éj
Még sosem voltunk így sehol. Lehet, hogy csak én vagyok ennyire meglepve az áraktól? :oops: :roll:

Magnéztem a képeket is :)
Gyrekek, pocakok, egyaránt :P :P :P

Én is rakok majd fel képeket az én kincsimröl :)

Most lépek, mert tele van gyurmával a szoba :D

Ja, Rylie!!!!!
Neked írok privit tali ügyben ;) Nekünk bármikor jóóóó! Gyertek!
szmagdi
 
 


Drága Mása


EZT NÉZD MEG érdemes az akciók közt kutakodni... ha kikapcsolódni akartok, ez ez eszményi hely ehhez....

ölel mindenkit

macska


aki ma sem szül, de hétfőn be kell feküdnie, ha addig sem
macskanyu
 
 


Fibi,
ez nagyon tetszik! te tagja vagy ennek a dolognak? mert tetszik az e-learning is, de inkább az óccsóbb változat áll közel hozzám... :wink:

Kata,
nagyon szépséges képek...gesztenyék meg... :lol:

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Zsan,
még nem vagyok tagja, de a barátnöm már igen, és simán lehet bárki az :) (ö a Schüssler sós e-learninget kezdi novemberben)
örülök h tetszik, csatlakozzunk :lol:
(irtam privit)
fibi
 
 


Kata: nagyon jóók a képek, szépséges a hely is és a fiad is! TÉnyleg nagyon jóképű!

Mása: a gyerekpszichológus nagyon jó dolog ám, sokkal jobb szerintem, mint egy felnőtt, de én bizti elfogult vagyok. :P A gyerekek általában imádnak pszichológushoz járni, semmi rossz nincs benne, csak játszanak, rajzolnak stb. SZóval legalább emiatt ne emészd magad, és ne legyen bűntudatod! Nem lehet, hogy a te testi bajaid is lelkiek, mint Ruznál?

Ruz: azt tökéletesen megértem, hogy nem akarsz antidepresszánst szedni, én sem akarnék. (Bár a férjem szedett kb. fél évig, és semmi különös nem volt. Én nagy változást nem láttam rajta se rossz, se jó irányban, de ő azt mondta, hogy lényegesen kevésbé volt idegbeteg. Igaz, a szex nem nagyon ment. :oops: Bár összehoztunk közben egy gyereket. :lol: ) De miért nem mész akkor pszichológushoz? Ha nem akarsz feltétlen lelkizni (bár, nagyon megtisztító tud lenni, és a szorongást különösen jól tudja kezelni), akkor mehetsz valamilyen relaxációs módszerre is. Tök jó ilyesmire pl. az autogén tréning is. Ott nem kell nagyon mélyre menni, mégis megtanulod szépen kezelni a feszkódat, megtanulsz lazítani. És nem is nagyon hosszú idő megtanulni, kb. 10 alkalom.

Kép
Kép
tinu
 
 


Rylie, neked is köszi!

végül fel is hívtam a kincstárat, és azt mondták, elég beírni, majd ők megnézik a rendszerükben a csp-t, csak a gyedről kell igazolás, azt mega Váci úton adnak csak,a Bartók Bélán nem :? de majd elintéződik...

Gabi, olvasgatok én is, de írni már nem jut idő és néha az az érzésem, mintha egy külön univerzumban élnénk, sajnos anyira más "problémáink" vannak Istivel - Lilirózával szerencsére nincsenek, ő egy kis tökély :)
szóval itthon vagyunk, óvi ill egyéb nincs, próbálok programokat szervezni, járunk kézművesre, tornázni, meg du-i waldorfos játszóházba, vagy órákat sétálunk, ha jó az idő (bárhová megyünk, minden stresszhelyzet), de most 2 hete mindenhol minden szünetel és ilyenkor még brutálisabban fárasztó szórakoztatni a kettőt.
Főleg a nagyobbat, aki soha nem alszik (napközben semmit és este így is van, hogy én alszom el előbb 11-éjfélkor) és soha nem áll meg, viszont ha egy percig nem figyelek, válogatott disznóságokra képes a falak összefirkálásától a konyhai eszközök ripityára zúzásáig (az utóbbi 2-3 hétben áldozatul esett már a nokedliszaggató, több edény, a fokhagymazúzó, 2 tejhabosító, a tésztaszűrő stbstb). Aztán távirányítók szétverésével és falról képek leszedésével és összetörésével folytatja, vasalt ruhákat öszedobálja, bemászik a szekrénybe és leszaggatja a ruhákat az akasztókról, és még sorolhatnám. Újabban pedig hanyattlökdösi Lilirózát, meg kiborítja a földre szegény kislány ebédjét :(
A szellemi szintje, a kézségei és a kommunikációja egy 1,5-2 évesé, miközben egy 4 éves fizikai erejével bír...

és ezt mind másodpercek alatt, és kb húsz dolgot megakadályozok, aztán valami csak sikerül neki :twisted:

mai ebéd közben az ölembe ült - még mindig inkább nem eszik, ha valaki nem adja a szájába kanállal az ételt - és szépen visszaöklendezte a tányéromba a levest a megrágott zöldségekkel...

elképzelni sem tudom, hogy egy közösségben hogy viselkedne, és hogy egyáltalán meddig bírnák ezt türelemmel.
és ha a waldorfba nem veszik fel jövőre sem, akkor kénytelen leszek az államiba beiratni őt, mivel már 5 éves lesz, és kötelező :? és ő az a gyerek, akinek szvsz az állami rendszer több kudarcot és frusztrációt okoz, mint amennyit segít, hogy végre közösségbe mehet (már ha hagyják, és nem teszik utcára 2 hét után)

szóval ilyesmi gondjaink vannak... de közben látom a másik oldalt is, Liliróza már egész jól kommunikál, mondatokat is összerak, tud szaladni és csipkebogyót szedni és segít teregetni is, és bármit kérek tőle, szót fogad. meg is lepődöm rendszeresen :) már 2x is belepisilt magától a bilibe (Istinél esélyt sem látok a szobatisztaságra a közeljövőben, még akkor sem szól, ha már fél órája bekakilt, nem hogy előtte)

na eleget panaszkodtam :)

Bkrityónak gratulálok a szépséges kisfiúhoz, Ákoska tündéri kistestvérkéjéhez! sok-sok örömet az egész családnak!! :D

Vica, hol tartasz a gyógymasszőr képzéssel? van egy ismerősöm, aki a masszőröket vizsgáztatja az ETI-ben, ha tudod, mikor mész, szólok neki előtte :wink:

Rylie, nagyon szépek a csajok, és szeretem a humorodat :D

Másenyka, ölellek és bízom benne, hogy minden rendeződni fog :) azt mondják az okosok, hogy az éjjeli bepisilés előfordulhat akár még idősebb korban is, de ez nem baj, mert csak átmeneti (a tesómre is emlékszem, hogy még 5 évesen is néha becsurrantott, mert nagyon érzékeny kisfiú volt), a nappali bepisilés/bekakilás - miután már lényegében szobatiszta a gyerkőc - "szól a szülőnek".
a jó öreg Faludi milyen rendes - újból és újból rá kell jöjjek :) igazából nincs is vele semmi baj, sőt, inkább csak mi nem illettünk egymáshoz szülésileg :)

Kata, szuperek a képek, csodás az Őrség, csodás ez az ősz, és milyen hosszú, nem? :) és Maszkabál is rulez! :D

Monisa, megvettük a Bilikönyvet, de sajna élőben már nem volt sikere. Egyszer átlapozta, aztán inkább kérte a Tesz-Vesz Várost :( de talán később még rákap! :)

Gabi, szépséges a fiad és ezekért a fogakért megérte szenvedni, nagyon helyesek! :D Nagylányod utólag is isten éltesse! mit kapott ajándékba? (egy halálfejes övre emlékszem még régről, az nagyon vagány ajándék volt!!!)

Ruzi, esetleg craniosacralis terápia( www.naturalbalance.hu ) és/vagy pránanadi? ezek jutottak az eszembe. Gábriel Orsit szívből tudom ajánlani, bár nektek irtó messze van, de pont az ilyen orvosi eszközökkel kezelhetetlen/kimutathatatlan idegi, lelki, stresszes stb. problémákkal foglalkozik, és nagyon sikeresen, talán már 1 kezelés is elég, ha tud segíteni!

Curse, érdekes nevek, nekem mind tetszik! :D pocakképet plíz :D

Tinu, milyen nagy már Tünci! nagyon helyes kislány, egyáltalán nem is manós már! :D

többieket is mind puszilom, már így is szétfládolom a topikot :)

votiv 8)
votiv
 
 


Mása:
küldök egy nagy ölelést :D

Votiv:
sejtettem,hogy nem nagyon érsz rá,de hogy ennyire...:( Inkább írok pü-t.
Orsi mindenkitől pénzt kért és a hugommal elmehetett pestre/tiszta röhej,ez bűvös szó erre felé :lol: /plázázni és ruházkodni :wink: :mrgreen:

petergabi
 
 


Akata! Várom a privit :wink: Nagyon szép helyen voltatok és a fiad már mekkorát nőtt :roll:

Szmagdi! remélem nincs semmi komoly bajod. Csak egy kérdés: iszol eleget? Mert attól is felmehet ám ilyen magasra a pulzus.

Mi most itt voltunk hétvégén 3 napot (Salgótarján). A szállás nem túl komoly (célnak megfelel), viszont a környék gyönyörű, és 2 klassz vár is van a közelben: Salgó vár és Somoskői vár, és Szlovákiába is át lehet ruccani (mi kajálni mentünk át, közvetlen a határ után van egy nagyon klassz kis étterem, fincsi-fincsi kajával)
Mi most gyerekek nélkül voltunk, de valamelyik hétvégén visszamegyünk velük is. (A medencében jó kis lanygos víz van.)

http://www.medves.hu/

Votiv! Huhh. Még olvasni is fárasztó 1-1 napotok ...

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


Kata: Őrségben saját bejáratú kecótok van, mert az már a pofátlanság megaszintje lenne! :mrgreen:
Mi anno Apátistvánfalván voltunk nyaralni ifi szálláson és annyira de annyira jó emlékeim vannak onnan..hm...többét ért mint bármely más puccos nyaralás
Maszkabált hogy lehet nézni???Az nem "csak egy" zenei Gryllus cd??? tudatlanrylie :roll:

Ruzi: Anyunál a Förhécz is mindent jónak talált :? A pisigyüjtő akciója is negatív lett, igy majd ha megint rosszul lesz akkor újra kell gyüjteni a pisit és megint bevinni, hátha abból kibukik valami :roll: szal Anyu tök egészséges csak néha elszáll a vérnyomija valamiért :roll:

Votiv: hm azt hiszem hímzek magamnak vmi házi áldást Rólatok, hogy ha úgy érzem milyen nehéz a lányokkal, vagy mennyire kimerült vagyok és miért üvöltök stb stb akkor majd csak rájatekintek és jól elszégyellem magam, hogy semmis kis hisztiken akadok fenn Istók "munkájához" képest :oops:

Mása: ++++ szép erős hangom nekem is van..nem is vagyok rá túl büszke..

Lindi: egyéb helyeken én se ültetem fel a lányt a deszkára, magam se ülök sehá, inkább a susnyásba megyek :) De a MÜPA-ban ez az öntisztítós menő klotyó van egyrészt, másrészt igyekeztem körbepapírozni a deszkát. Mondjuk eleve meglepődtem, hogy ráült, mert pl a Kopaszi gáton megijedt a klotyótól (mondjuk az randa acél színű vandálbiztos budi). Egyelőre meg még nem vagyok profi kupercoltató, de remélem hamar belejövünk :)
Királylányod és a kispasi helyesek :)

GAbi: hirtelen azt hittem, hgoy újra van pocak :lol: :lol:
Boti is édi a két fogával!

Tinu: apjukod talált már melót? S Te hogy vagy?

Borka is úgy néz ki rákapott a fogzás örömeire :? nem akarom, hogy nőjjön a foga,akkor végleg oda a baba fílíng :cry:

Rylie
rylie
 
 


ja és ez lemaradt:

MACS: TESSÉK SZÜLNI EGYET NAPKÖZBEN!!!!!!!!!!!!!!!

R
rylie
 
 


Rylie,
hehe igen, saját őrségi kecó, nemrég lőttük :D és sparhert is van meg cserépkályha bibííí :lol: pofátlanKata :mrgreen:
(amúgy gyerekkorom egyik álma vált valóra ezzel :) )

Maszkabált pedig megrajzolták dvd-n és tök yó :D

Mása,
ölelés innét is
gyerekpszichológusokról csak jót hallottam, talán ott nem a pénzről szól, nem tudom

Votív,
ölelés másik fele a Tiéd
magánintézményt nem találsz? én úgy szeretnélek óvni az államitól ha Istók speciális figyelmet kíván!! persze pedagógus függő tudjuk, beszéltük már ezerszer de az állami intézményekben olyan magas létszámmal dolgoznak, hogy nem jut idő a gyerekekre és a nevelés kimerül a fegyelmezésben (mély tisztelet a kivételeknek, biztos ilyen is van)

Kép
akata
 
 


részvétnyilvánításokat mindenkinek köszi, máris jobb picit 8) :lol:

Rylie, házi áldás :lol: inkább akkor már egy olyan rusztikus falvédőt, amin Istike szalad előlem és cikornyás betűkkel legyen ráírva, hogy "a gyerek verve jó" vagy vmi hasonló :P

Curse, a paradicsomtól pirosodás még nem ételallergia, Lilirózánál is szokott leni, de nem minden paradicsomtól, csak a savasabbaktól - vagy a hisztamintól, ami benne van? nem tudom pontosan, de pár perc múlva el is múlik neki is, úgyhogy csak vízzel lemosom.

Gabi, és mit vett a lányka magának? pü-t várom!

Vicától is kaptam egyet, amit mindjárt meg is válaszoltam :)

votiv 8)
votiv
 
 


Maszkabál DVD-t én a Mediamarktban vettem 1500 ft-ért, még anno Moose hívta fel rá a figyelmem, és már ronggyá van nézve :)

Kata :D a mi környékünkön (20km-es körön belül) leginkább csak Csanák vannak, de persze még folyamatosan keresek, hátha. Viszont van már magánóvi-tulajdonos ismerősöm, ahol tudom, hogy jó helye lenne, csak az fent van a Svábhegyen :? de tetszik az az óvi is, ahová Borisz és Igi jár, de az meg Csillaghegy, innen kb 1 óra az út, és azt napi 2x megtenni szegény Lilirózával :roll: még a telki waldorf-óvit is megpróbáljuk, ha a kamaraerdei nem megy, már szereztem elérhetőségeket, hamarosan megnézzük azt is! Km-re kb ugyanannyi, mint K-erdő, azok meg úgy néz ki, költözni is fognak vagy Diósd vagy Budaörs irányába (Utóbbi nekünk még jobb is lenne), mert túl magas a bérleti díj. Még szóba jöhet budaörsön a katolikus magánóvi, ami egy szuper jó hely, és komolyan az se zavarna, ha a gyereket vallásosan nevelik, ha legalább rendesen bánnak vele. (apjukat annál inkább zavarja, ő ténylegesen ateista, és a katolikus egyház meg főképp nincs a szíve csücskében) szóval lehetőség még van, de attól még elég rossz ez a bizonytalanság-érzés, hogy mi lesz vele, jaj csak nehogy kicsússzunk az időből, hová jelentkezzünk még, és fel is vegyék, és be is fogadják stb :roll:

még egy off: Dédi 80. szülinapjára van vkinek ajándék-ötlete?

votiv 8)
votiv
 
 


Tinu, Kata!
gyerek-pszihomókusban én is bízom ;)

Gabi,
köszííí :)

Lindi!
Köszönöm a tipped! Tényleg nagyon keveset iszom. Talán max egy litert. még nyáron is :roll: Tudom, hogy ez nem jó,, de egyszerűen nem megy több. Ezek szerint ez lehet az oka?! :o Akkor átszervezem az itatásomat :D Muszáj!

Votiv!

Dédinek egy fotóalbum 80 db olyan képpel, ami mosolyt csal az arcára??? :P :P :P Jobb ötletem nincs. És ölellek!!!
szmagdi
 
 


Mása: irtam néked Püt.

Gabi: fiad mekkora huncutnak néz ki.

Akata: képek tök jók, mekkora már a fijjjjjjjad és sokat változott is, amióta utolsó képet láttam róla.

Lindi: szépek a gyerkők....

Macs: húh akkor tényleg szüljél, mert befeküdni gondolom mekkora kedved van.

Curse: szép kismami vagy, irigyellek a piciny pocakodért.

Bakker elszállt amit írtam... megyek vacsoráztatni, aztán gyüvök... :-) igy most csak távírati stílusban.

Kép
Kép
johanna1975
 
 


sziasztok,

ma reggel 8 tól mostanáig- 514-szer tekintették meg az oldalt! :shock: :shock:
Macs, kicsit izgulunk :lol: :wink:
És Te vagy az én emberem: milyen magas nőként élni? Csakhogy Eszterre mi várhat :) Több a jó benne, mint a rossz?
Füli lovaglása nem semmi!!!! Eszter még nem valami vagány, node majd ha mindennap lovazhat szerintem hamar változik a helyzet.

Hétfőn feljön anyósod, ha be kéne feküdnöd?Akkor simán lehetne éjszakai apás szülés?

Mása és Ruz,
igaza van Lindinek, igyatok! Minden ilyen szédülős micsoda elmulasztásának első lépése a folyadékpótlás!!!Nagyon durva adatok vannak arra nézvést,hogy egy 10%-os folyadékvesztés milyen durva koncentrációs képesség romlást eredményez és ez már rögtön, rövid távon is, akkor ha soha nem ittál eleget... :? :shock:

Mása,
Orsid körömrágása- :cry: Azért ne vedd annyira a szívedre a dolgot (na ha rólam van szó én is a szívemre veszem,de így tanácsolni könnyű...), az élet MINDIG stresszes lesz, s mindenki valahogy megtanulja kezelni, ill. nem kezelni. Te jó anya vagy,mert észrevetted, hogy valami nem teljesen okés, mások megszidják a gyereküket,h milyen hülye szokást vesz fel, ahelyett,h a probléma forrását keresnék... Szóval azt akarom mondani,h a pszichomókus valszeg sokat tud segíteni az egész életre nézve abban,h hogyan kell a stresszt kezelni, levezetni. Minden gyerek reagál előbb v utóbb a történésekre, nekünk a dolgunk,h figyeljük a reakciót és terelgessük a jó mederbe. Üvöltözés meg bizti alábbhagy, ahogy Te is lassan feldoglozod a dolgokat! Gondolom erre mondják, h az idő majd segít...olyan okoskodásnak tűnik a szövegelésem, remélem lejön,h csak megnyugtatni akarok vele :oops:

Gabi,
srácod nagyon csibész ;-) Jól érzékelem,h a két "kicsi" nagyon hasonlít egymásra??

Én most kidőlök.
Pedig még úúúgy írnék :wink: ...

Kép
Kép
szelloke
 
 


Ja, és Ruz,
Nem tudom hogy Te merrefelé jártál, de vnn szédülésambulancia a MediMOM-ban...

Kép
Kép
szelloke
 
 


Sziasztok lányok!

A segítségeteket, a tanácsaitokat szeretném kérni. Régóta tervezünk már babát, sok kudarcon vagyunk túl. Jelenleg úgy tűnik, hogy zöld utat kapott a bébike, úgyhogy keresek egy orvost, aki megfelel az elvárásaimnak. Problémás eset vagyok több okból is. Egyrészt PCOS-em van, másrészt eléggé rövidlátó is. De a szemészem szerint, ha rendesen tágulok, és nem akarják siettetni a szülésemet, akkor szülhetek hüvelyi úton is. Ezért gondoltam rá, hogy az Imrében szülnék. Viszont bármennyire is szeretném elkerülni a császárt, azért erre minden szülésnél van esély. Szóval olyan orvost keresek, aki tudja, mivel jár a PCOS, hagy szülni a saját tempómban, ha rendben mennek a dolgok, de ha szükség van rá, akkor határozott, és közbeavatkozik, és nem mellesleg "jól" császároz. Emellett emberséges legyen, nem kell mézes-mázos valaki, de ne legyen bunkó. A pénzéhséget sem díjazom. (Csak zárójelben kérdezem: van valaki, aki sztk-ba járt gondozásra? Én néha ufónak érzem magam az ezirányú vágyakozásom miatt.) Olvasgattam már véleményeket a dokikról (így van már egy-két jelöltem), de mindet nem vagyok képes (időhiányból kifolyólag). Ezért nagyon hálás lennék, ha célirányosan ajánlanátok nekem valaki(ke)t.

Köszönöm.
Gigi

PS.: Bocs a terjedelemért. :oops:
gigi79
 
 


Macs:
akkor vasárnap jön a bábakoktél? :lol:

Szellőke:
igen jól sejted:a 2 kicsi csak deréktól lefelé különbözik :mrgreen:

Votiv:
pü ment

petergabi
 
 


Szia Gigi,
Nekem úgy tűnik, hogy a Te orvosod Urbán Márta :)
Csupa jót tudok csak mondani róla, nem negédes viszont nagyon korrekt és támogató. Nekem nagyon bejön ez a stílus, rosszulvagyok a babusgatástól és attól is ha valaki megmondja a tarifáját. Ő nem.
Császárral szültem (sajnos), és Ő egy igazi profi volt :)

Sok boldogságot a pocakosodáshoz!

Kép
akata
 
 


Sziasztok!

21. hetes kismamam vagyok és úgy alakult, hogy orvost kényszerülök váltani.
Urbán Mártáról szeretnék érdeklődni. Szült valaki nála? Milyen tapasztalataitok vannak?

Köszi előre is!

Szép napot!
Tinki
tinki
 
 


[quote="akata"]S írta:akatazia Gigi,
Nekem úgy tűnik, hogy a Te orvosod Urbán Márta :)
Csupa jót tudok csak mondani róla, nem negédes viszont nagyon korrekt és támogató. Nekem nagyon bejön ez a stílus, rosszulvagyok a babusgatástól és attól is ha valaki megmondja a tarifáját. Ő nem.
Császárral szültem (sajnos), és Ő egy igazi profi volt :)

Sok boldogságot a pocakosodáshoz!


Jaj, most láttam csak a hozzászólásod. :P És szerinted így félidősen van esélyem rá, hogy elvállaljon? :roll:
tinki
 
 


Tinki, próbáld meg, minél hamarabb! Hátha :)
ha UM nem vállal, van még sok klassz doki az Imrében :)
Pl. Bálint Balázs, Bardóczy, Barna P., Faludi, Fülöp, Kovács, Holba, Szőnyi stbstb
attól függően, hogy milyet szeretnél, tudunk még mondani.


Gigi, ha SZTK-st szeretnél, akkor Te ezek szerint körzetes is vagy?
a Fehérvári úti rendelőből aki a Szt Imrében szülést vállal az Kovács Z., egy kb egyéves infó szerint Balogh csak a magánrendelésére járókat vállalja szülésre, és ott van még Nyulasi, akinél kb fél éve egy barátnőm szült és elégedett volt vele, aztán Csabafi Csaba, akiről szintén csupa jót hallottam még, a többieket nem ismerem.
itt egy lista, telefonszámokkal: http://www.gyogyir11.hu/szakrendelesek.php

Vagy ott van még a budafoki rendelő, ha még működik, ahol Parragh, Tasi és Holba rendel, utóbbinál Vica szült, ő tud neked konkrétumokat is mondani.
ehhez is egy link:
http://209.85.135.104/search?q=cache:6q ... =clnk&cd=1

anno én is SZTK-ba jártam mind2 várandósságomnál és tök rendben volt (főleg miután oda is időpontra lehetett menni, és egyáltalán nem kellett várni), de a dokim (Faludi) nyugdíjba ment onnan, már csak magánrendel.

boldog pocakosodást! :)

votiv 8)
votiv
 
 


Lányok, köszi a gyors válaszokat!
A körzetes kérdésre válaszolva: nem vagyok "egészen" körzetes, az első kerületben lakom, de hánynom kell a János kórháztól. (Nem a szülészete miatt, egyéb, személyes okokból.)

Nagyon örülök, hogy írtatok. Akinek még van ötlete, azt várom szeretettel, de válaszolni csak jövő héten tudok majd.

Köszi mindenkinek. A jókívánságokat is. Rajta vagyunk. :wink:
Jó hétvégét kívánok!
Gigi

PS.: PCOS-ok tapasztalatairól nem tudtok véletlenül? Vagy őket inkább az ő topikjukban zaklassam?
gigi79
 
 


Gigi: passz mi az a PCOS :oops: :roll: tudatlanrylie
Rövidlátóság: nem tudom, hogy hol is húzódik a határ amikor még lehet szülni simán és hány dioptriánál van az, hogy tutti császár ha nem akarsz megvakulni. Abban viszont totálisan biztos vagyok, hogy ha te ennek a határértéknek a közelében vagy akkor UM nem fog próbálkozni a sima szüléssel hanem rábeszél a programozott császárra. Ami valahol érthető is, mert lehet, hogy simán kitágulsz mig két lábon jársz és pikk-pakk megszülsz - ez a szerencsésebb verzió, de az is lehet, hogy elvajúdgatsz hosszú órákat és akkor a végén mégiscsak császár leszen belőle, mert necces az ügy a szemed végett.
Egyéb iránt UM mellett legyen mondva, hogy valóban nem laca-facál egy császárnál kb fél óra alatt megcsinálja, szal nem bíbelődik és ő aztán tényleg nem az a pénzsóvár valaki!!! A magánrendelése ami egyébként a H-val szemben levő 10 em panelban van is "csak" 7e Ft. (Vannak olyan dokik ahol ez 13e Ft)
Gyerekágyon mindennap meglátogat, lévén ő mindennap bent van a kórházban :)
Tinkinek is: Egyéb iránt most - ööö lassan 5 hónapja :o - szültem nála a 2. jányomat is ;)

Votiv: na a te ötleted se rossz a hímzés témában :lol:
Átmásolnád nekem ezt a Maszkabál dvd-t??? Aztán ha már végre újra eljutunk lovazni akkor csere-bere, hm?

Kata: fúúú de úúútállak! a cserépkályháért különösen...a sparhelt nem hoz lázba :mrgreen:
Egyébként mennyi idő az Őrségbe elautózni?

Curse, Deni: Kamilla ma lázas lett :( nemtom miért. du megyünk dokihoz, mert nincs itthon kúpom és akkor már meg is mutatom neki. Mindenesetre remélem nem kaptak el a gyerkők tőle semmi lappangó izémicsodát :roll: +++++

MACS: SZÜJJÉÉÉÉÉÉÉ (de azért ne holnap)

Rylie
rylie
 
 


ja
Votiv: 80. szülinap...hm...nagy-nagy torta 80 szál gyertyával és legyen ott mindenki a nagy családból és legyen közös ének meg sztorizgatás a dédiről és közös ebéd és ennyi. Nem tudom, hogy ebben a korban van-e még valami amire különösebben vágynak az öregek..szerintem leginkább a társaság és az élmény, az unokák akiknek tudnak örülni, nem?

R
rylie
 
 


Rájli,

kifejezetten megkért ma Ica, hogy NE szüljek, mert a melegfront miatt akkora a tumultus az osztályon, hogy a megszült mamák a folyosón töltötték a +2 órát a babáikkal és Apjukokkal....
macskanyu
 
 


Rylie,
:roll: de meg lehet szokni :D - ez épp 3 Gryllus CDnyi idő :lol:

Votív,
egy jó kis képmontázs a szép pillanatokról születéstől mostanáig szép ajándék volna :) ráadásul számítógépen elég gyorsan meg lehet csinálni hm? keret neki és fel a falra :D

Kép
akata
 
 


Macs,
én most úúgy irigyellek egy kicsit :wink:

Kép
akata
 
 


Akata,

a tumultusért, az nst-ért vagy a light-es 10 perceseimért? :mrgreen:

na akkor most NEHOGY bárki drukkolni kezdjen!! Szívatott már így az Ifiúr!!! Ha tényleg kell majd drukk,mert én is úgy gondolom, megírom! addig csak csinálom a feszkót :mrgreen:
macskanyu
 
 


Macs: Hát én nem irigyellek :mrgreen:
Max azért a két óráért ami szülés után jár és még nincs méhösszehúzódás 8)
Tessék vasárnap reggel-délelőtt szülni Apásan ! +++++++++++++

Kata: 3 ó :roll:

R
rylie
 
 


Rájli,
ha addig semmi, akkor szombat hajnalban jön a nagyi fel, tehát már holnap délelőtt is lehet(ne) szülni szép apásan :mrgreen:

ja és kéretik drukkolni azért, mert a 10perceseimmel megyek mindjárt Fülesért a bölcsibe, szóval 30 km vezetés áll előttem :mrgreen: tré lenne, ha menet közben menne el a víz... :mrgreen:
macskanyu
 
 


Macs: +++++++++++++++++++++++++++++++
én 10 percesekkel mentem a Hba és a rázkódás (régi swift) kissé mulasztotta a fájásokat 8)

de azért ez már izgiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

R
rylie
 
 


Macs,
akkor csak halkan: +++++++
és :D :D :D

Kata,
örségi keco meg tényleg pofátlanság 8) :lol:

Mása,
innen is sok +++++

Votiv,
még nekem is jössz egy nadis pü-vel :wink:

KépKép
fibi
 
 


Macska,
sztem meg drukk, h a bölcsiben folyjon el az a víz, van ott egy csomó néni, aki ért a gyerekekhez, esetleg ismer is, és netán még be is kísér a mentővel a H-ba és Fülessel ül a folyosón, amíg megérkezik a felmentősereg. Főképp, ha a másik verzió az, h hazafelé tartasz Fülessel a hátsó ülésen, és AKKOR indul meg a dolog.. hm... ++++
De nem féltelek, megoldod te.
SZÜJJÉMÁ! :D
neet
neet
 
 


Szelloke
Köszönöm az üdvözlést :) , mármint a táborban. Igazából alvással kapcsolatban (még) nem dacol, viszont van, hogy mondja sokmindenre, hogy nemjó :evil: naaagggyon sok mindenre :twisted: . Nehéz néha a kedvében járni, amikor rájön….

Szrek
Jajj, látod, milyen ló vagyok. Anno, míg a vizsgára készültem, be-benézegettem és csak a képeket gyorsan végigfutottam, úgyhogy lemaradt: Gratulálok a mennyegzőhöz :D

Rídonli
Akkor Ti is dacoltok már. Valahol azért jó érzés, hogy nem vagyok egyedül… :roll: . Tudom, piszok vagyok. De jó sorstársakról olvasni és látni, hogy Máté úgy viselkedik, ahogy a nagykönyvben meg van írva…

Macs
Rád rengetegszer gondolok, sok-sok pozitív töltettel. Drukkolok azért halkan, jó?

Rylie
Köszönöm érdeklődésed, vizsgám megvan, ezért is írtam, hogy lenyugodtak körülöttem a hullámok, megnyugodtam. Randa, stréber gyógymasszőr vagyok 8) Pü-t írtam, és majd válaszolok is nemsoká :) Próbáltad azt a linket is, amelyiket egy az egybe vágtam be?
És legyél is büszke bugyis Kamillára :)
Fogzáshoz sok türelmet, Borkának meg minden jót mellé, ha tényleg az lesz. Átérzem, Máté is ilyen korán kezdte… :x .

Ruz
+++++++++++++++++, gondolok Rátok :) cicához pedig sok türelmet :)

Barbi
De jó, hogy elvállalt KK :P És miért is vagy zavarban, hogy emlékezett Rád? Elmeséled nekem mail-ben?

Pgabi
Fotók és alany nagyon jók :D

Akata
Őrség de szép hely is az. A zalai részt nagyon szeretjük a párommal, mindig visszavágyunk arra a környékre :) egy icipicit irigyellek, de csak a kecót, meg a sparheltet(leginkább a gesztit, ami rajta sült, biztos más az íze, mint a tepsiben sültnek), a cserépkályhát csak azért nem, mert nekünk is van :wink: Tényleg, a gesztenyét magatok szedtétek? Mert úgy tudom, ott sok szelíd gesztenyefa van, „vadon”. Visszasírni? Egyenlőre még nem sírtam vissza előző hetet, hajaj, mi várhat még rám….???? Ezek szerint elhamarkodtam. :?

Votiv
Köszönöm kedvességed a felajánlást illetően, de éppen ma két hete, hogy megszáradt a tinta a bizonyítványomon :P Megírnád, hogy ki az ismerősöd? Érdekelne, vajon nála vizsgáztam-e?

Gigi79
Enyém orvosom jól császároz, tudom, mert nővéremet ő műtötte és gyors is volt, meg kedves, meg minden jót el lehet róla mondani. Viszont PCOS-ben nem tudom, mennyire jártas. Elvileg illenék, mert főorvos. Én is rövidlátó vagyok, igaz, fogalmam sincs, hogy pontosan hol az a határ, ahol azt mondják, nem engedik a természetes utat. Én fogtam magam, elmentem egy szemorvoshoz, megnézettem a szemem állapotát – érállapot, szemfenék, stb. – és azt mondták, rövidlátás ide-oda, mehet a természetes út. Viszont nem nagyon szeretnek erről papírt adni, azt hiszem érthető okból. Végül természetes út lett a vége, a szemem nem romlott. Ja, és nővérem is rövidlátó, de nála egészen más okból volt szükség a császárra.
Ó igen, dokim neve Dr. Holba Sándor, én sztk-ba (bfoki) jártam hozzá, nagyon rendes volt mindig. És határozott és gyors döntést is tud hozni, elsősorban természetes szülés párti. Nem annyira babusgatós sztem, lehet valakinek ez határeset, és nem mondja előre a tarifát, sőt.

Neet
Szia :D

Vica

Kép
Kép
vica94
 
 


[quote="rylie"]j írta:ryliea
Votiv: 80. szülinap...hm...nagy-nagy torta 80 szál gyertyával és legyen ott mindenki a nagy családból és legyen közös ének meg sztorizgatás a dédiről és közös ebéd és ennyi. Nem tudom, hogy ebben a korban van-e még valami amire különösebben vágynak az öregek..szerintem leginkább a társaság és az élmény, az unokák akiknek tudnak örülni, nem?

R


ez meglesz! vasárnap nagy meglepetés-ebéddel készülünk, anyukám, nagybátyámék, még az unokatesómék is jönnek az ikrekkel, és már holnap nekilátnak a nagy főzésnek, lesz két előétel, három főétel, torta stb (én meg nyomtatom a kis menükártyákat és szállítom itthonról az eszcájgot :D) és dédi erről nem tud még semmit! sikerült titokban tartani :D

végül meglepinek készítek neki egy ajándékkosarat, ma vettem egy csomó olyan dolgot, amit szeret, de tudom, hogy sajnálja rá a pénzt, pl. finom borocskát, tökmagolajat, balzsamecetet, meg mákot, diót, mazsolát, csokoládét, aromát, mézet, fűszereket, sütőformát stb. hogy a karácsonyi sütéshez sok finom alapanyaga legyen :)

Mása, neked is köszi az ötletet, a képekhez sajna már nem maradt elég időm, de majd karácsonyra! :D

Rylie, nem tudom átírni, mert másolásvédelmes a DVD, és én ehhez nem értek...

votiv 8)
votiv
 
 


Macs ++++++ :D melegfront :shock: micsoda szerencse, hogy a Te gyerkőid frontmentesen szeretnek születni :wink: :D (((((úúúgy várom már Álmost!!!)))))

Vica, www.oceaniaimasszazs.hu de úgy tudom, a jövő héten fog vizsgáztatni! és hatalmas gratula a sikeres vizsgához!! :D :D :D milyen masszázst lehet tőled kérni? :wink:

Fibi, mindjárt írok! :D

votiv 8)
votiv
 
 


Vica,
Vizsgához és a megszerzett bizihez gratula!!! :D Hisztikhez kitartást!! Nálunk is vannak rendesen és baromi fárasztó tud lenni, de egyszer csak ennek is vége lesz :wink:
Nekem a link továbbra sem jön be, már mint azt írja ki, h nincs ilyen termék.

Szellőke,
Nagyon ügyes Attid, h már ilyen dolgokat tud és éljen a szófogadás :D :wink:
Influellenit hogy viselték a kőcök?

Macs,
Hú, ez nagyon izgi :D :D de én azt kívánom Neked, h akkor szülj, amikor tényleg szeretnél!!! :wink:

Ríd,
Dacos csajod nagyon zabálnivaló lehet. :D

Lindi,
Köszi a felajánlást, akkor élnék vele :D :wink: Mindjárt írok mailt, h hogyan tudnánk lebótolni a dolgot. Jövő héten megyek citybe és akkor nagyon jó lenne, ha össze tudnánk hozni, mert rákövetkező héten már kelleni fog. Közös kép csúcs!! :D

Fibi,
Köszi, h megkérded! :)

Rylie,
Még egyszer gratula a csajodnak, h ilyen ügyesen kibírta a ringát bugyisan :D
Láz miatt ne rágd magad, nem lehet mit kezdeni ezekkel a lappangó cuccokkal :roll: Bulást a csajodnak!!! Egyébként nálunk még nem jelentkezett semmi, bár most ez esetben örülnék is neki, ha nem, mert jövő héten kapnánk a pneumo oltást.

Apropó bugyi! Szerintetek hol lehet 86-92-es bugyit venni? :? Én már nézgelődtem egy-két helyen, de a legkisebb is 104-es volt. Az meg ugye Adélnak enyhén szólva is sátorméret.

Ruz,
Hát nagyon nem jó hír, h ezek a rosszullétek még mindig megvannak :( Ötletem nem sok van a nemhagyományos gyógymódokban, de a többiek bizti fognak ajánlani, akik járatosabbak nálam.

Gabi,
Annyira pasid van, h hihetetlen :D Zabálnivaló!!! :D

Barbi,
Gratula KK-hoz!! :D Tesótolmácsolás betojás :lol:

Kata,
De jó, h tettél végre képeket :D Nagyon szép hely tényleg Őrség, most már értem a rajongást, főleg, ha vki saját kecóban nyomhatja :wink: Ákosod csuda nagy már és igazi kispasi!!! :wink:

Mása,
Nagy ölelés Neked! Rosszullétekhez +++++++++++++!!! És tényleg simán okozhat komoly problémákat a folyadékhiány.
A gyerekpszichológus pedig tényleg jó ötlet, sokat tud segíteni. Szívesen ajánlanék egyet, csak ő nagyon messze van.

Tinu,
Mi újság Veletek?

Votiv,
Hú, hát nem semmi, amit Istók művel és még én érzem magam türelmetlennek Adéllal szemben :oops: Azt hiszem komolyan magamba kell nézni. LiliRóza pedig nagyon ügyes csajszi :D
Ovitaláláshoz mennek a drukkok!!! Az biztos, h tényleg nem lenne jó Nektek egy állami ovi :?
Dédinek én is vmi családias dolgot adnék.

Johi,
Ne viccelj mán :lol: Nekem csak azért tűnik kicsinek a pocim, mert én viszont veled ellentétben jóval szélesebb vagyok szemből és így öcsikének is több helye van 8) :wink: :lol: Egyébként meg nagyon szép és formás pocid van :wink: Az infot meg plíz küldd, h tudjak utalni!!!

Gigi,
Votiv már említette az én dokimat (Faludi), én nagyon tudom ajánlani. Ő az, aki sztks volt és nem rég nyugdíjba ment, ezért már csak magánrendel, viszont nagyon baráti áron és egyáltalán nem a pénzéhes fajta. Szóval, ha gondolod, elküldöm neked az elérhetőségeit.
Ha jól emlékszem, egyébként Nuknak van hasonló problémája (pcos), csak ő mostanság nem jár errefelé. Neki a dokija UM.

És mindenkinek köszi továbbra is az övterelős és wc ülőkés tippeket :) Pari miatt akkor pedig nem aggódom, ezek szerint nem csak nálunk fordul elő ez a dolog.

Képzeljétek reggel ittam volna a szokásos kakaómat, amikor az első korty után majdnem elhánytam magam. Olyan furán volt keserű. El kezdtem egyenként csekkolni, h melyikkel alkotóelemmel lehetett a bibi és naná, h a tej nem volt jó :evil: Még egy hónap volt vissza a szavatossági időből. Ez csak azért bosszant, mert azóta úgy fáj a gyomrom :evil: Nagyon hiányzott :evil:

Kép Kép
curse
 
 


Szerintetek ha egy szülésznőt három napja nem tudok elérni mobilon, akkor hagyjam a csudába? Szülőszobán nem sikerült elcsípnem és ott adták a mobilszámát, amin viszont nem tudom elérni, ki van kapcsolva. Mondjuk ez nekem furi, h mobilon nem lehet elérni :?

Kép Kép
curse
 
 


Curse,
bugyingót nézted már c&a-ban is? mert mi ott mindig találtuk a kis seggecskékre bugyit.
rosszullét meg húzzon el tőled-

Macs,
khm... :roll: öööö, hajrá ahhoz, amit akarsz.
Jó csaj vagy! :lol: szeretünk!

VIca,
szia ismét!

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Hahó 8)

csak a kedélyek megnyugtatásáért: TERMÉSZETESEN abbahagyta a rendszerességet és a fájást is. maradt a keményedés. Sejtettem, hogy nem gyön. Az én gyerekeim már csak ilyenek... :( én meg mindig reménykedem....

ha lenne bármikor valami, egy szót azér' beírok

szép estét

macs
macskanyu
 
 


Macs!
pont Rád gondoltam!
Azt fogod beírni, hogy: "áááááhhhh, úúúúúúú, jaaaaaj"! :mrgreen:
szmagdi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?