Rylie, neked is köszi!
végül fel is hívtam a kincstárat, és azt mondták, elég beírni, majd ők megnézik a rendszerükben a csp-t, csak a gyedről kell igazolás, azt mega Váci úton adnak csak,a Bartók Bélán nem
de majd elintéződik...
Gabi, olvasgatok én is, de írni már nem jut idő és néha az az érzésem, mintha egy külön univerzumban élnénk, sajnos anyira más "problémáink" vannak Istivel - Lilirózával szerencsére nincsenek, ő egy kis tökély
szóval itthon vagyunk, óvi ill egyéb nincs, próbálok programokat szervezni, járunk kézművesre, tornázni, meg du-i waldorfos játszóházba, vagy órákat sétálunk, ha jó az idő (bárhová megyünk, minden stresszhelyzet), de most 2 hete mindenhol minden szünetel és ilyenkor még brutálisabban fárasztó szórakoztatni a kettőt.
Főleg a nagyobbat, aki soha nem alszik (napközben semmit és este így is van, hogy én alszom el előbb 11-éjfélkor) és soha nem áll meg, viszont ha egy percig nem figyelek, válogatott disznóságokra képes a falak összefirkálásától a konyhai eszközök ripityára zúzásáig (az utóbbi 2-3 hétben áldozatul esett már a nokedliszaggató, több edény, a fokhagymazúzó, 2 tejhabosító, a tésztaszűrő stbstb). Aztán távirányítók szétverésével és falról képek leszedésével és összetörésével folytatja, vasalt ruhákat öszedobálja, bemászik a szekrénybe és leszaggatja a ruhákat az akasztókról, és még sorolhatnám. Újabban pedig hanyattlökdösi Lilirózát, meg kiborítja a földre szegény kislány ebédjét
A szellemi szintje, a kézségei és a kommunikációja egy 1,5-2 évesé, miközben egy 4 éves fizikai erejével bír...
és ezt mind másodpercek alatt, és kb húsz dolgot megakadályozok, aztán valami csak sikerül neki
mai ebéd közben az ölembe ült - még mindig inkább nem eszik, ha valaki nem adja a szájába kanállal az ételt - és szépen visszaöklendezte a tányéromba a levest a megrágott zöldségekkel...
elképzelni sem tudom, hogy egy közösségben hogy viselkedne, és hogy egyáltalán meddig bírnák ezt türelemmel.
és ha a waldorfba nem veszik fel jövőre sem, akkor kénytelen leszek az államiba beiratni őt, mivel már 5 éves lesz, és kötelező
és ő az a gyerek, akinek szvsz az állami rendszer több kudarcot és frusztrációt okoz, mint amennyit segít, hogy végre közösségbe mehet (már ha hagyják, és nem teszik utcára 2 hét után)
szóval ilyesmi gondjaink vannak... de közben látom a másik oldalt is, Liliróza már egész jól kommunikál, mondatokat is összerak, tud szaladni és csipkebogyót szedni és segít teregetni is, és bármit kérek tőle, szót fogad. meg is lepődöm rendszeresen
már 2x is belepisilt magától a bilibe (Istinél esélyt sem látok a szobatisztaságra a közeljövőben, még akkor sem szól, ha már fél órája bekakilt, nem hogy előtte)
na eleget panaszkodtam
Bkrityónak gratulálok a szépséges kisfiúhoz, Ákoska tündéri kistestvérkéjéhez! sok-sok örömet az egész családnak!!
Vica, hol tartasz a gyógymasszőr képzéssel? van egy ismerősöm, aki a masszőröket vizsgáztatja az ETI-ben, ha tudod, mikor mész, szólok neki előtte
Rylie, nagyon szépek a csajok, és szeretem a humorodat
Másenyka, ölellek és bízom benne, hogy minden rendeződni fog
azt mondják az okosok, hogy az éjjeli bepisilés előfordulhat akár még idősebb korban is, de ez nem baj, mert csak átmeneti (a tesómre is emlékszem, hogy még 5 évesen is néha becsurrantott, mert nagyon érzékeny kisfiú volt), a nappali bepisilés/bekakilás - miután már lényegében szobatiszta a gyerkőc - "szól a szülőnek".
a jó öreg Faludi milyen rendes - újból és újból rá kell jöjjek
igazából nincs is vele semmi baj, sőt, inkább csak mi nem illettünk egymáshoz szülésileg
Kata, szuperek a képek, csodás az Őrség, csodás ez az ősz, és milyen hosszú, nem?
és Maszkabál is rulez!
Monisa, megvettük a Bilikönyvet, de sajna élőben már nem volt sikere. Egyszer átlapozta, aztán inkább kérte a Tesz-Vesz Várost
de talán később még rákap!
Gabi, szépséges a fiad és ezekért a fogakért megérte szenvedni, nagyon helyesek!
Nagylányod utólag is isten éltesse! mit kapott ajándékba? (egy halálfejes övre emlékszem még régről, az nagyon vagány ajándék volt!!!)
Ruzi, esetleg craniosacralis terápia(
www.naturalbalance.hu ) és/vagy pránanadi? ezek jutottak az eszembe. Gábriel Orsit szívből tudom ajánlani, bár nektek irtó messze van, de pont az ilyen orvosi eszközökkel kezelhetetlen/kimutathatatlan idegi, lelki, stresszes stb. problémákkal foglalkozik, és nagyon sikeresen, talán már 1 kezelés is elég, ha tud segíteni!
Curse, érdekes nevek, nekem mind tetszik!
pocakképet plíz
Tinu, milyen nagy már Tünci! nagyon helyes kislány, egyáltalán nem is manós már!
többieket is mind puszilom, már így is szétfládolom a topikot