Új privát üzeneted érkezett!

Na, amikor itt vagyok, akkor senki nincs...jajdekár...
Gabi, jó ez a fotókönyv, karácsonyra tényleg jó, szülőknek, nagyiknak...
arwen***

hopp, és még laptetőm is van...nem is tudom, volt-e valaha itt nekem ilyen... :lol:
arwen***

Akkor még adok egy linket is ahol a birtokbaadás képeit lehet megtekinteni...
http://demeterdozsa.kepeslap.com/gallery.asp?userid=11134&catid=57290
arwen***

Na, ittvagyok megint. Bementem 9-re erre közlik, hogy nem jön a 9-es páciens, mert nem jött meg valami a beavatkozáshoz. Így eljöttem, megvettem a koszorúkat szombatra és kiteregetem a ruhákat (ugyanis reggel direkt elindítottam, ha hazaérek csak teregetni kelljen). Majd 10.30-ra megyek vissza.

Cat!
Valóban nem kell eröltetni a szobatisztaságot! Dani is egyik pillanatról a másikra lett az! Szinte 1 hét leforgása alatt jutottunk el : pelus - bili - wc. Most is csak kíváncsiságból vettem le róla éjszakára (bár már régóta mondogatom neki, hogy nagyfiú és egyszer csak majd nem adok rá), többször elmondtam neki, hogy nincs rajta pelenka és ha kell, akár éjszaka is szóljon nekem és megyek vele pisilni. Na, éjszaka 1x ébredt csak (mert apa megpiszkálta - megnéte nem pisilt-e be), és akkor is megkérdeztem tőle kell-e neki, mondta hogy nem. Így aludt tovább, majd reggel 6-kor kiabált, hogy: Anya! Pisilni kell!
Így jutottunk el ide. De nem garantálom, hogy nem fog előfordulni éjszakai bepisilés....
Nekünk a nyár volt így nagyon jó a leszoktatásra, mert ugye akkor csak egy kis alsógatyiban futkoztott, aztán vagy szólt időben, vagy bepisilt, és egy idő után simán megtanult időben szólni.
A bölcsi meg, hát, igen! Tuti nagy segítség lesz! Dani úgy ment szünet után bölibe, hogy csak a bilibe volt hajlandó produkálni, de az első nap után már csak a wc-be! És ennyi! A közösség nagyon jó, és meglátod hipp-hopp és már szobatiszta is!

Jaj, ez jó hosszúra sikerült! :roll: :oops: Bocsi!

Gabi!
Köszi! Ez jó ajándék nagyon! Mi tavaly minden nagyszülőnek és dédszülőnek naptárt csináltattunk. Jó volt, mert anyóséknak ugye csak Daniról, anyuéknak meg a két fickórol együtteset!

Arwen!
Jó hogy jötteél, és örülök, hogy jó lett a lakásotok!!

Na, megyek, kiteregetek gyorsan.

Kép
oriandy

Hú Arwen!
Csúcs lett a lakásotok! Nagyon szép a konyha!!!!

Kép
oriandy

szia Andy!

Deügyes kisfiad van!!!
arwen***

Köszi! :wink:

Kép
oriandy

Nahát! Ilyet még sosem írt nekem ki! Azt írta a babanet, hogy ilyen hamar nem írhatok új hozzászólást! Ez érdekes! :roll: :roll: :roll:

Kép
oriandy

Andy: gyors voltál akkor nagyon:)

Arwen: laptetőhőz gratula:)

Kép
csucsu05

Arwen: megnéztem a képeket csúdi szép:)
Ez hol van Csepelen??

Kép
csucsu05

Csajok: nálunk reggel eset az eső. Majd sütött a nap. Most megint felhőszakadás volt nálunk és most már megint süt a nap. Ki érti ezt az időt.

Kép
csucsu05

Andy, a konyhámért én is odavagyok. Pedig elég pici...de ennek is van előnye...nem kell sokat takarítani...
arwen***

Csucsu, a Karácsony Sándor utcánál van ez a lakópark, a HÉV mellett.
arwen***

MOst mennem kell, kezdünk dobozolni, mint Tóték. És amint tudok, majd jelentkezem...

sziasztok!
arwen***

Arwen: gondoltam mert láttam a tornyot az egyik képen. Nagyon szupi a konyhád. Tényleg jó a gáztűzhelyed. :)
Dobozolj csak jó munkát. És gyere ha tudsz.

Kép
csucsu05

Na, most lép le, amikor meg akartam kérdezni, hogy a sütőt-lapot Ti vettétek-e, és hol és mennyiért és stb?:)
Nagyon szép a lakás! Mekkora?;)

Gabi, azon az uh-n nem látszott, hogy tüsző, meg az ilyenek, amiről már itt is írtatok, hogy megnézi, mekkora, milyen állapotban van?
(én ezekhez az uh-khoz nagyon nem értek).
Reméljük, hogy minden rendben lesz, és most már a doki is segít a babagyártásban :wink:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

szia nemlajos!

Na, akkor még egy szóra:
nem mi vettük, mert itt ehhez a lakáshoz a konyha jár. De Zsoltim utánanézett, a gorenje honlapján egyben fennvan, ott 130 ezret írtak a főzőlapra meg a sütőre asszem...

A lakás 48 nm + 6 nm a terasz.
arwen***

Arwen!

Gratulálok az új lakáshoz!
Ha végeztetek a költözéssel, akkor ott lesz a bab is a pocakodban.

Gabi!

Keresztanyámék tavaly ilyen fotókönyvet kaptak unokatesómtól karácsonyra.
Én jobban szeretem a hagyományos képeket albumban.
De lehet, hogy jövő karácsonykor már mi is ilyet adunk majd. Ha meglesz a két fiú... :D

Akkor most mikor lesz a tali és hol?
Vendég

Cat: Én is ezt kérdeztem, hoyg mikor és hol lesz a tali??

Csajok most éppen meggyes piskótát sütök. van itthon mákom is. Valaki sütött már meggyes mákos piskótát??

Kép
csucsu05

Uhh, Arwen, meg se merem kérdezni, mennyi volt, mert lehet, hogy felrobbannék:)
(nekünk se konyha, se semmi - épp csak kád meg kagyló - a lakásban...)
csucsu, küldenél nekem egy kis piskótát? (nekem az sose jön össze :cry: )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Ja, és ma vagyok félidős :wink:
Még szokom a gondolatot, hogy még ugyanennyi, és lesz egy gyerekem... :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: Hát ha sikerül akkor küldök én szivesen. Végül tettem bele mákot remélem nem lesz tőle lapos a piskóta. Hát majd meglátjuk. Most sül. Kiváncsi vagyok.

Gratula a félidőhőz. Emlékszem mikor még nem is volt biztos , hogy megmarad e a picur és most már csak fele ennyi idő és gyermeked lesz:) Nagyon repül az idő.
Öregszünk csajok:(

Kép
csucsu05

Arwen!!!

Gartula a laptetőhöz és nagyon szép a lakás a konyha is tuti :lol: :lol: :lol: Dobzolj csak dobozolj :lol: :lol: :lol:

Nemlajos!!

Ilyesmiről nem is volt szó, hogy lát-e tüszőt (vagy mit :roll: ) :cry: :oops: annyit mondott hogy a nyálkahártya vagy micsoda rendben van.

Kép
Kép
minimano74

Nemlajos!!
Gratula a félidőhöz nagyon jó hogy már a felénél tartasz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Csucsu!!
Ide is küldhetsz megyes piskótát (mák nélkül) :roll: :wink: [/b]

Kép
Kép
minimano74

szép napot csajok:)

apa itthon van ezért csak most alszik a ygerekem én meg megyek a hozzávalókat felvégnia pizzához :) meg süt apa meggyes csokis muffint :)

Arwen: nagyon szép a lakás majd tegyél fel képet berendezve is :) gratula hozzá

Nemlajos gratula a félidőhöz :) én túlhordtam 5 nappal prüntyit :):):):)):

nika70
Salgótarján

Gabi: Hát azt hiszem jobban jártam volna ha a mákot kihagyom belőle. (Hát-al nem kezdünk mondatot na mindegy. )
Szóval ahogy sejtettem nem jött fel olyan szépen magasra a piskóta ahogy szokott. A mák miatt biztos. Most kis lapos de ez van:(

Az ize biztos úgyaaz:)

Kép
csucsu05

Csajok: nálunk megint fekete az ég és esik az eső. 10perce még hétágra sütött a nap. A száritón a ruhákat ki be viszem. Ha kisüt kiszaladok ha esik beszaladok.

Kép
csucsu05

nika: nálunk mindenki hamarabb szült a családban, gondolom, én se cipelem túl (főleg, hogy már félidőben ekkora vagyok, esténként 104 cm-es a pocakkörfogatom :shock: )

Csucsu, nekem a lapos piskóta is jó :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos!!

Nem akarlak elkeseríteni de nálam ez nem jött be, hogy "az én anyukám is könnyen szült minket nekem se lesz nehezebb" sajna én megszenvedtem............. az elsővel is (tudjátok nem irom le) :cry: Tehát sajna erre nem lehet alapozni és számítani, de remélem neked lesz igazad :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
minimano74

Annyira könnyű volt anyukámnak a szülés, hogy mire kiért a mentő már meg is születtem nekik csak el kellett látni minket :wink: :roll:

Kép
Kép
minimano74

hé, én nem azt mondtam, hogy könnyű volt, hanem hogy hamarabb szültek, mint a kiírt időpont!
Azért ez nem ugyanaz :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: Hát küldök én neked ebből a laposból is de két szeletet inkább egymásra kéne tenni és akkor még normális magasságú is lehetne. :)
Amúgy ezt faxon is eltudom küldeni :D :D :D :D :D :D :D

Kép
csucsu05

hm, akkor a közepére egy kis lekvár, s máris hmmmmmmmmmmmmmm :P

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nemlajos: az nem lesz jó mert akkor nem fér át a faxon. :)

Kép
csucsu05

hát igaz, mondjuk a lekvárt már én is közé tudnám tenni...
De hát nincs faxom :cry: Így jártam...
Akkor megeszem az utolsó darab túrós sütit :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: lehet jobban jártál azzal a túros sütivel:)

Csajok hol vagytok??

Kép
csucsu05

nálunk is most lett kész a meggyes muffin :):)::)

nika70
Salgótarján

Nika: ne kinozz minket!!!! :twisted: :twisted:

Kép
csucsu05

:)

Kép
csucsu05

Sziasztok..

Nem tudom miért de azt hittem Gabi ma megy az orvoshoz...

Sajnálom,de még ne add fel...bármi lehet :)

Én ma répatortát sütöttem...

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

az milyen az a répatorta? :roll: :?:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Mindenki süt ma??
Szerintem finom a répa torta egyszer valaki mondta már de kérjük a receptet!!!

Kép
csucsu05

A végeredmény olyan mint a gyümölcskenyér....

Liszt,tojás,olaj,fahéj,és dió manudla vagy aszalt gyümölcs darabok...+3 sárgarépa belereszelve...őzgerinc formába...

Azért szeretem mert csak össz kell borogatni és kész...eddig mindig sikerült:)

Ha kéred a receptet leirom szívesen....

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

kérem bizony. Amit borogatni kell azt szeretem mert hamar kész van:)

Kép
csucsu05

hát hogy ne kérném??? 8)
Azt hittem, azt hiszed, hogy ez nekem recept:D
Nekem a sütés még MINDIG csak receptből megy, nem értem az összefüggéseket, pl azt se tudom, hogy miért van az, hogy tök ugyanolyan a recept (mondjuk majdnem, csak az egyikben mondjuk van még plusz két kanál tejföl), és az egyikbe kell sütőpor, a másikba meg nem. Ez min múlik?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

4 dl reszelt sárgarépa (kb.3 normál darab)
3 dl liszt
2 dl barnacukor
2 teáskanál sütőpor
1,5 dl olaj
1 teáskanál fahéj(van aki kevés keserű kakaóport is tesz bele)
1/4 teáskanál só
1/4 dl vágott dió vagy bármi darabos(én most mandulával csináltam)
3 db tojás

A cukrot a tojásokkal és az olajjal kikeverem,a lisztet és egyéb szárazanyagot összekeverem.A répát az olajos keverékhez adom,majd az egészet összekeverem.
Vajazott ,lisztezett őzgerinc vagy kuglóf formába teszem,előmelegitett sütöbe(de nem nagy lángon)tűpróbáig kb.35 perc sütöm..

Nekem villanytüzhelyem van...kb 180 fokon szoktam sütni...

Ha valaki szereti rakhat rá csokimázt...,porcukrot...

10 kdg csokit megpuhitani,5 dkg vajat felolvasztani(viz ne maradjon benne).a csokit a vajjal elkeverem és a sütire öntöm.

Röviden ennyi...

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Én nem vagyok egy nagy sütős....a tesvérem Ő igen!!

Ezeket is csak azért tudom megcsinálni mert ilyen egyszerű :wink:

A kakaóscsigának nem állnék neki...

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

ó, én nekiállok bárminek (majdnem), de csak mint egy biorobot:D
Aztán vagy sikerül, vagy nem. Nekem az odaégéssel vannak gondjaim, de a lányok tanácsát követem ezentúl... :roll:
Köszi a receptet!!!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nincs mit,jó kotyvasztást :D

Engem elkeserit ha nemsikerül és többet meg sem próbálom,vagy csak sokára.

Én hétfőn kezdem a félidőt!!!Tényleg hihetetlen...
Amikor rosszul voltam az elején és azt mondták lehet meg sem marad,azt hittem soha nem jutok el idáig..és tessék :lol:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Törpiri: hétvégén ki is próbálom majd. Köszi :)

Kép
csucsu05

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?