Új privát üzeneted érkezett!

Mucska!
Szép nagy pocid van már.azon mosolyogtam magamban,hogy a kocsiban nem 5-en fogunk ülni,hanem 10-en.

BORI!
GRATULA A KISCSAJSZIHOZ!
AKKOR EZT MEG IS BESZÉLTÜK.ÉN MEGYEK A NYUGATIHOZ,TE MEG A NÉPSTADIONHOZ.MIT SZÓLSZ?

Bellana!
A sogornőm 2 pici gyerek mellett(akik otthon vannak) most jár egyetemre 32 évesen.
De az is lehet,hogy Borinak van igaza,és ezt a SORS akarta így,hogy teljes energiáddal csak a családodért élj!
Amúgy én is tervezem,hogy tovább tanulok valamit,de nem egyetemi,főiskolai szinten-nem bírnám az évekig tartó vizsgastresszt,és nincs is ami igazán érdekel-.Kozmetikus a végzettségem,de nagyon érdekelnek a szociális dolgok,és amire már készülök is a DOULA-ság.Biztos hallottál már róluk,szüléssegítőknek nevezik őket másképp.(www.nandu.hu)
Véleményem szerint az ember nagyon sokmindennel bővítheti a tudását,és nem biztos,hogy egy jó munkához diploma kell!!!


Mindenki!
Normális,hogy az AFP eredményre több mint 2 hetet kell várni?Jan.23-án voltam,ma hívtam a dokit,és azt mondta,hogy a jövő kedden lesz csak meg.Kedden megyek 4D-re is.Addig nem tudok semmit.

Más!
Szerintetek nem lehet baj abból,ha beleülök egy kád jó meleg vízbe?Mindenki mást mondd erről is és teljesen kivagyok annyira hiányzik egy kis relaxa.Szaunáról?Tud valaki valamit?


Zsuzsa!
Már készülök megírni a Dömötöris sztorit,de hosszú,és még nem volt annyi időm,hogy leüljek és leírjam.Igérem hamarosan megkapod!Köszi a türelmet!


Nanda
18+1
nanda
 
 


Sziasztok kismamak!
Most, hogy igy leirtam, milyen hulye szo ez a kismama... vagy legalabbis ram nezve. En biztos, hogy egy tehenke-helenke leszek a vegere.

A hibakert bocsi, de mar nincs erom megegyszer elolvasni amit irtam.
1 ora 17 percig olvastalak benneteket, jegyzeteltem serenyen, de lehet, hogy igy is osszekevertem egy-ket dolgot, amiert elore is bocsanatotokert esedezem.

Eloszor is minden felidos pocaknak gratulalok.

Bori
Gratulalok a kislanyhoz, nekem 2 + egy pot van beloluk es imadom oket. ´Koszi a tancsot a kepekkel kapcsolatban, holnap ki fogom probalni. Gyogyulj meg gyorsan!

Zsuzsi:
A kislanyod tunder, Te Zsuzsi, veletlenul nem finn ez a kislany ezekkel a kek szemekkel.....

Vali:
Nem kevertel ossze semmit. Amikor 7 eve talalkoztam a ferjemmel meg csak 1 db lanyom volt. Azota, hogy, hogy nem jon az 5. gyerek. Lebontva: 1 db sajat 100% magyar, 1 db kozos O a kis fifti-fifti, es 2 db ferj reszrol Ok finn termekek.


Pano:
Koszonom, hogy bekerultem a tablazatba, aranyos vagy.

Mucska:
Gratulalok Annadhoz, nem ismerem ugyan az elozmenyeket, de biztos rengeteget kozdottetek ezert a babaert, ha mar belenyugodtal abba, hogy nem lehet. Megegyszer gratulalok a babahoz, Annahoz, es a kitartasodhoz.
Koszi a tippet a chathez. Csutortokon sikerult beszelnem az orvossal, nagyon kedves volt, tobbet ugyan nem tudtam meg, de legalabb "beszelgettunk" egy jot. Roviden: feherversejt (11) terhesseg alatt normalisnak nevezheto. Displasya ugyben sajnos nem ertettuk egymast, mert O Ph2,3 vagy negy erteket akart,de nekem csak a Levis nev szerepel a papirjaimban, mivel itt az altala kert megnevezest nem hasznaljak. A kedvenc hemolytis temamban sem lettem okosabb.
A konyhad miatt nem irigyellek, de igaz ami igaz, nincs jobb dolog egy kenyelmes, gyonyoru jol felszerelt konyhaban fozicskezni.
Mi a jovoheten kezdjuk az also szintet ahol lesz egy uj szobank furdoszobank es szaunank, az utobb ketto mar meg volt, de ronda eppen 40 eve keszult. En mar elore felek a sok takaritastol, no.. de igy jar az aki tul teljesit:-).

Suncsi:
Remelem minden rendben! Egyebkent a vacsi jo volt, az elefantok megettek mindent, es mivel apas hetvegenk volt a fozesi muveleteket a vegtelensegik ismetelhettem , es nem hiszed el, de azota sem hagytam abba, csak a mennyiseget csokkentettem.

Kinga:
Gratulalok a kisfiadhoz, remelem a 2 lany utan en is igy fogok jarni. Nagyon fiut szeretnek, de ferjem azt mondja, hogy az elso szulott fiu gyermeke utan elromlott a szerszama es csak lanyokat tud csinalni:-(. Az AFP-rol nem tudok nyilatkozni, mert nem emlekszem mi is az, de minjart szaladok megnezni es holnap valaszolok.

Bellana:
Nagyon sajnalom, hogy nem vette fel, de ne keseregj, meg megprobalhatod. Egyebken en ugy hiszem, hogy az embereket nem lehet diploma utan megitelni. Ne erezd magad egy csoppet sem kevesebbnek. Otthon evekig vezeto beosztasban dolgoztam, diplomasok es nem diplomasok kozott
, es tenyleg elmondhatom, hogy a ratermettseg,a munka vagy hivatas szeretete, az emberi ertekek stb. sokkal tobbet jelentenek mint a diploma.
Fel a fejjel es adj egy puszit a 19 honapos Dani fiadnak a nevemben.

Egcsi:
Ellenanyag temaban csak annyival lettem okosabb, hogy nem tudni miert es kinel termelodik, allitolag barkinel elofordulhat. Egyebken otthon 3-szor ellenorzik az anti-E erteket a terhesseg alatt.

Tegnap voltunk vedoneninel Laurastol(2ev),mi tancsot kaptunk, Laura meg ket nagy.
szurit. Dicsekedhetek ugye egy kicsit, kepzeljetek 3 hete nincs pelusunk nappalra, 1 hete pedig mar ejszakara sem kell.
Kerdes: szerintetek Laura nem tul kicsi, marmint konnyu a 11 kilo es 88 cm? Egy ev alatt csak 1 kilot hizott, itt azt monjak, hogy O egy kissulyu baba.

Milyen otthon az ido, nalunk 50 cm ho esett a hetvegen.Ugyhogy a sielesbol amit a csalad betervezett, hotakaritas lett (3,5 ora). Minden mozdulni tudo ember havat lapatolt. Vigasztaltam is a csaladod, hogy ne keseregjen az utcank ugy nez ki mint egy nagyon felkapott sikozpont, csak a sileceket lapatra csereltek. Nem arattam nagy sikert a humorommal. Es raadasul apat apoltam delutan, mert nagyon "sirt" a hata miatt.
A boltba csak szankoval lehet elmenni, a
babakocsit keptelenseg tolni.
Most mar befejezem, mert 1/4 1 van, valaki irta, hogy fuggo lett, nyilvan csatlakozom hozza.

Puszika mindenkinek, holnap jovok, legalabb is remelem, hogy tudom hasznalni a gepet, nem ugy mint az elmult 4 napban.
Jo ejt.
salla
 
 


Jó reggelt lányok!

Bori!
Nagy, nagy gratula Dorkához!

Bellana!
Nem szabad így elkeseredni egy felvételi miatt! Majd jövőre újra megpróbálod, ha még mindig akarod. Szerintem nem maradtál le semmiről, lehet, hogy még jobb is így, mert biztos nagyon nehéz lett volna tanulás közben szülni meg egy újszülöttet gondozni. Na meg persze egy két évest.

Nanda!
Én is azt hallottam, hogy a meleg víz nem jó terhesen, de nem tudom mennyire kell ezt komolyan venni. Azt hiszem Soraya írta egyszer, hogy Finno.-ban nyugodtan szaunáznak a kismamik.

Ildikó!
Itt tiszta tavasz van, nincs már egy szem hó sem, és nálunk kibújt a kertben a hóvirág. Épp most gondoltam, hogy milyen furcsa, hogy egy héttel ezelőtt még akkora hó volt, hogy nem tudtunk elmenni az oviba.

Mindenkinek szép napot!

Panó
panó
 
 

 
 

Jó reggelt mindenkinek!

Szia Ildi!

Ez még amit Te csinálsz nem fűggóség ám! Nézz meg minket! Őrülök, hogy itt vagy és jól vagy i.., hogy tudtál beszélni a dokival. Ennyi gyerek.....? Hogy bírod? Én imádom őket, de most be vagyok szarva ezzel az eggyel is, hogy bírok e vele, meg hogy meg tudok e adni neki mindent!

A konyhámról ne is beszéljünk....Kép

Minden úszik a porban a szobákban is vastagon áll a por.Csempeleverés aranyos eredménye! Délelőtt el is húzok itthonról, hogy ne is lássam a helyzetet a párom marad. Addigra már vége a nagyon ganés résznek és kezdhetek a szobákban lemosni mindent, mert ha csak letörlöm az édes kevés lenne.

Nanda!

AFP :nnomális dolog. Nekem is 2-3 hete mondtak. De szerencsámre telefonált a védőnő ahogy meglett, nem kellett idegeskednem.
Kád meleg víz: Én nem merem megkockáztatni. Bár olvastam, hogy Finno-ban olyankor is szaunáznak. Nekem direkt szólt a védőnő, hogy ezeket felejtsem el.

Bellana!

Ne keseregj! TE NEM VAGY KEVESEBB!
Én tisztelem a felsőfokú végzettségűeket.De nem csak akkor lehetsz valaki.
Kis történetem: Szeged legerősebb gimnáziumába jártam. Onnan kötelező volt szinte felvételizni. Eygetem tanárszak. 1 pont híjján nem vettek fel. Na majd jövőre. Irány dolgozni, mert édesanyám fekvőbeteg, apukám nyugdijas és magamnak kellett a dolgaim megteremteni. Eltelik egy év már meg sem próbáltam. Munkahely ahol a képességeim értékelték nem a végzttségem. 6 éve összeismerkedtem a Párommal. Egy táskával jött oda hozzám, semmije nem volt. Együtt építettük fel a vállalkozást. Nem merem elmondani, hogy most is mennyi hitelünk van,mert pénzünk az nem volt egy fillér sem. Hat év alatt 10 autót (teherautót) vettünk, állandóan cserélgetve, hogy a mostani időben elmondhassuk, hogy szalonból kihozott autó az összes. Elmúlt évben cseréltük le az egészet és 5 vadonatúj autóval dolgoznak az alkalmazottak. Az osztályomból majd mindenki diplomás lett. De a legsikeresebb anyagilag és családilag még mindig én vagyok a szürke érettségivel. Nekik sok ráment a diplomaszerzésre és anyagilag sem fizetik meg Őket! Látod ez is azt jelenti, hogy mindenki lehet sikeres! (vagy annak érezheti magát)
Bellana!

MIhez fogjál most? Szüld meg azt a gyönyörű babát s nevelgesd őket! Nekik Rád van szükségük és nem egy rohanó a vizsgáktól idegeskedő Anyukára!


Bori!

A legkisebb felbontással csinált képből lehet normális fényképet csinálni? Mert a srác azt mondta, hogy a második vagy harmadik beállítást használjuk ne a legkisebbet.
Puszi most befejezem, mert jó hosszú lettem.
Mucska aki ma 21

Andi
Kép
mucska
 
 


Jaj, Mucska, majdnem kihagytalak!

Nagyon szép a pocid, kíváncsi vagyok a fejedre is.
A képeket egyébként képszerkesztőben is le lehet kicsinyíteni, pl. Photo Editor.

Panó
panó
 
 


Mucska!

Ezt egyszerre írtuk, de már nincs időm elolvasni, csak ovi után!

Panó
panó
 
 


Szia Panó!
Szép és boldog napot Neked!

1 percecskével beelőztél. Ügyi vagy!

a párom azt mondja, hogy hülyén fényképezett, rossz a beállítás, mert nincs is akkora hasam. Akkor kit fényképezett le?

Betegek: jobbulást!

Mucska

Andi
Kép
mucska
 
 


Panó!

Köszi, találtam itthon egy ilyen programot. Nem tudom hogy csináltam, de össze ment a nagy kép is. MAjd gyakorolok.

Ö Gino a kutyusom alvás közben.
Mucska

Kép

Andi
Kép
mucska
 
 


Sziasztok!

Chello: a Megatoysban voltunk (és megyünk) 4D-re.

Nanda: az AFP eredményedet kellene vinni az uh-ra, próbáld meg addigra megszerezni(sürgetni) valahogy.

Lányok!

2 napja voltam az Auchanban, venni akartam egy fitball labdát, mert azt olvastam, hogy nagyon jó vele tornázni, és a vajúdáshoz is nagyon jó. Egy 85 cm-es labda 10.990 Ft volt. Elkeseredtem, hogy akkor nekem ilyen nem lesz. DE tegnap láttam az új Corás újságban, hogy akciós a laszti, a 95 cm-es is csak 2990 Ft. Ma du. ott a helyem!

Megvettem Kállai Ildikó fitneszes terhestornáját.
Tegnap lefeküdtem az ágyba, és végignéztem. Egész jónak tűnik. Bemelegítés, könnyebb gyakorlatok kezdőknek, és nehezebb gyakorlatok haladóknak van rajta 50 percben. Kicsit furcsa volt, hogy a kismamik passzos ruhában, hatalmas pocakkal ugrabugrálnak, de úgy tűnt, hogy jól bírják. Remélem én is jól bírom majd!

Szép napot!

Csicsóka
Csicsóka
 


Jó reggelt lányok!

Köszönöm a vígasztalásokat! Majd csak túlteszem magam rajta. De egyenlőre odalett egy "kis" önbizalmam. Kiderült, hogy a melóhelyemről egy általam (is) tyúkeszű egyént meg felvettek. Na, kösz. Akkor ki a tyúkeszű?
Jó-jó, befejezem.
Mucska, akkor ti nagyon ügyik vagytok!!!
Mi elég balfékek vagyunk.
Na, mindegy.
A pocid szép nagy! Az enyém meg akkora már, mint Danival volt 5 hónaposan! Csak lesek. Lehet, hogy már be van járatódva a szervezetem.
Amúgy én szokam melegvízben ázni egy jó könyvvel. Kép A szaunáról gőzőm sincs. Kép

Szép napot mindenkinek:

Bellana
Kép
bellana
 
 


Jó reggelt lányok!

Látom nagyon frissek voltatok! Nálunk ma vendégjárás lesz, a kedves anyósomék jönnek látogatóba, úgyhogy hamarosan mennem is kell ágyneműt vasalnom, mert szépen összegyűjtögettem mostanában mosás után és valahogy nem volt affinitásom a kivasalásukhoz.

Bori! Sokszori gratula a kislányodhoz!

Bellana! Szerintem sem kell elkeseredni. Az embereket a legtöbb munkahelyen nem a diplomájuk szerint becsülik meg. Nekem volt olyan kolléganőm, akinek nem volt semmilyen diplomája mégis ezerszer többre tartottam mint a többi diplomás kollégámat. Nem tudom milyen munkát végzel, de én azt tanácsolom, hogyha komolyan képeztetni akarod magad inkább valamilyen felsőfokú tanfolyamot végezz el, vagy tanulj megtanulni egy nyelvet. Tapasztalatom szerint ez mind a kettő néha ezerszer többet ér, mint néhány himbi-limbi főiskolának a diplomája ( persze nem tudom te hova jelenkezetél). Mégis elsősorban azt mondom, most a kisbabádra koncentrálj, és már nem emlékszem, ki írta, de egyet értek vele, valószínű ennek így kellet lennie és minden rossznak hit dolgot egy sokkal jobb követ majd! Bízz magadban!

Nanda! Engem is eltanácsoltak a fürdőkádtól. Pedig IMÁDOK FÜRÖDNI! Ez hiányzik a legjobban, a zuhanyozás nem adja vissza azt az élményt.

Na, megyek vasalni, takarítani és főzni. Még benézek ma.

Sziasztok!

Vali
C.Vali
 


Sziasztok Lányok!

Ismét nagyon sokat írtatok, igaz tegnap nem sokat figyeltelek benneteket...

Először Bellana!

Beszélsz hülyeséget, hogy hülye maradsz, vagy ilyesmi...(nem tudom pontosanKép)
Én öt éve végzem a négy éves fősulit, és mégsem hiszem, hogy sosem sikerülne. Jó munkához idő kell. A felvételizési próbálkozásokat meg nem kell abbahagyni. Egyszer eljön a Te időd!

Mucska!

Neked már igazi pocid van!Kép Már úgy értem, hogy olyan igazi kismamis!Kép

Asszem Bori!Kép

Gratulálok a kislányhoz!!!
És úgy is tökéletes, ha Te jönnél el értünk! (asszem Te mondtad!Kép )

Asszem Nanda!

A fürdésről azt hallottam, hogy főleg az első harmadban nem szabad az alhasi vérbőség miatt...én mindenesetre nem merek fürdeni, viszont zuhanyozni szoktam órákon keresztül, és az már majdnem olyan, mintha fürdenék. De amúgy egy 37 fokos víz nem fog megártani, bár ez nem mondható jó melegnek.Kép

Kollégám meg azt írja a jelentéseiben, hogy én mit dolgozom, és mit nem, mert mániája, hogy nem segítek neki. Igaz, nem is tudnék, meg én úgy gondolom, hogy mindenki végezze el a maga dolgát. Ezért nem lepődném meg azon sem, hogy ha beleírná, hogy mikor netezek, és mikor nem.

Tegnap kiírtam, hogy 11.30-12.30-ig ebédszünet, és ha törik, ha szakad, én bezárok, és irány kajálni.Kép

Most gyorsan ennyi, még jelentkezem!

Timi
hmmm
 


Bellana, én sem tudok mást írni mint amit a lányok írtak. Próbálj meg túllépni rajta Neked most úgyis a babád a legfontoabb a világon.

Mucska, a pocid is és a kutyusod is édi! Kép

Vali, jó vasalást, én utálok vasalni. Most néztem meg a freemailemet de még nem kaptam meg a leveled. Valami gubanc lehet. Kép

Ma voltam fogorvosnál, szétfúrták az agyamat érzéstelenítő nélkül. A fogkövet is leszedték így most nagyon szép a mosolyom. Kép Kép Kép

Chello
chello
 
 


Lányok, én a mai napig fürdök igaz nem túl forró vízben és csak max. 10 percet. Szaunázni azért nem mernék.

Chello
chello
 
 


Timi!

A te kollegád tiszta bolond!
Én még ilyennel életemben nem találkoztam. Én úgy tudom, a terhesség alatt és után munkajogi szempontból védett állapotban vagy, szerintem menj el nyugodtan táppénzre. Hagyd a francba az ilyen ostobákat.

Vali
C.Vali
 


Chello!

Ha van másik e-mail címed oda is el tudom küldeni.

Vali
C.Vali
 


Chello!
Én már nem merek elmenni fogorvoshoz. Úgy gondoltam, hogy szülés után fogok.

Mit mondott az orvosod, mikor jön meg az AFP?
C.Vali
 


Vali!

Egy kissé kétszínű. EGyébként "rendes, jópofi", de már rájöttem, hogy ha felajánlja a segítségét, akkor nem szabad elfogadni, mert a jelentésében az következik, hogy neki kellett az én feladatomat megcsinálni.Kép De már csak vigyorgok rajta...
A táppénztem meg várat magára még egy kicsit. A főnök most ad fieztésemelést, hogy többet kapjak szülés után. És kellene dolgoznom ezzel a bérrel egy kicsit, hogy tényleg legyen értelme...
Ezért most próbálom túlélni a mindennapokat, és nem idegesítem magam semmin. Ha éhes vagyok, kimegyek enni, ha wc-re kell menni, akkor felmegyek....senki nem érdekel, merjen valaki is beszólni valamit!!!

Timi
hmmm
 


sziasztok!

Jó reggelt Pocakosok!Kép

Nanda: a párod busszal jár? Kép
Kép
Amúgy az én lányom most 31 hónapos!
Türelemmel kivárom a storydat! Én akartam! Kép
Amúgy a forróvízzel vigyázz. Asszem valahol 40 fok körül már nem jó. Kérdezd meg a dokidat, mit szól. A szauna szerintem nem jó ötlet! De ez az én véleményem!

Ildiko: ez a suly szerintem nem olyan keves. Abban az idoszakban az en lanyom is nagyon keveset hizott. Most potol. O 2.5 éves, es 1 m, es 14-14.5 kilo. Ne kivand magadnak!
A szobatisztasaghoz gratula. A nappal nekunk is megy mar vagy 9-10 honapja, de az ejszaka nem!
Es szurkolok a kukacosert! Bar ha elromlott... Kép

Bori: Dorkával már 14 évesen ezt akarod elszámolni??? Ilyen korán kezdje???
A ruhatárod is lassan összeáll Kép
Amúgy szívből gratula, és gyors gyógyulást!
Mekkora volt anno a fiad?

Bellana: ez egy nehéz dolog! Hova is jártál? Az nem tetszett? Még egyszer nem próbálod meg?
Amúgy most lesznek a felvételik. Máshova nem adod be?
Kép
Nem tudom, ki írta, de igaza van, nem a diploma teszi az embert!
Mi van a Váci kórházzal, és a Papás szüléssel?

Mucska: nekem is küldheted, én is szívesen lekicsinyítem Neked, és bárkinek, akinek kell!
Formás pocak, jól áll Annának a piros! Várjuk a mai képet is Kép
Amúgy ilyen szoftverek, mint az ACDsee pl. tudja, ha angol a szortver, akkor a Resize menüpontot keresd rajta! Bár talán már menni fog egyedül is!
Amúgy ha papírképet is szeretnél róla, akkor nagyobb felbontás kell tényleg, de akkor lelövöd duplán. Más bajod ne legyen!
Gratula a vállalkozási sikeretekhez!
Megkaptad az uram levelét?

Csicsóka: azért csak óvatosan avval az ugri-bugrival!
Kép

Szép napot mindenkinek, bár most nem tetszik az ég színe! Ma nem menne vissza a maci! Kép

Zsuzsa
zerko
 
 


chello: én is tervezem márciusra, de remélem nem nyúlnak hozzám.
Kép

Timi: ha már maradnod "kell", akkor tedd ezt! Mindenki le van sz@...va!
És a kollégádnak meg avval megy el a munkaideje, hogy ezeket a jelentéseket irogatja, ahelyett, hogy dolgozna!

Zsuzsa
20+2
zerko
 
 


Jo reggelt Mindenkinek!

Mucska!
Klasszak a képek! Es a pocakod is! Egy kicsit nagyobbnak tünik, mint az enyém, de tényleg a felvételtöl függ.
Meglasd, hamarosan tul lesztek az atépitésen és lesz egy szuper konyhad! Majd kérünk rola fényképet!
A kutyadnak nagyon jo dolga van!

Pano!
Nekünk is van hovirag a kertben. En annyira örülök, mikor meglatom öket, teljesen feldobodok tölük. Mar nincs messze a tavasz!
Az itteni eü-rendszer tényleg sokkal jobban müködik, attol függetlenül, hogy én most pont igy jartam. En a legjobban azt élvezem, hogy nem kell boritékolni és sokat varakozni. Viszont elég draga.

Zsuzsi!
Szerintem is szépek a nevek. Dömperke valoszinü Andras lesz. Az én apukamat igy hivjak, ugyhogy ö nagyon örülne neki. De nem (csak) ezért valasztottam ezt a nevet, hanem mert tetszik és itt is hasznalhato, mint Andreas.

Szöszi!
Te is beleestél a betegségbe? Gyogyulast mindkettötöknek!

Zsuzsa!
A taliidöpont OK, aztan majd meglatjuk, hogy megyünk-e. Lehet, hogy akkor én mar nem is repülhetek? Erröl mit tudtok? Kb 28 hetes leszek.

C.Vali!
Az én Kispapim is TomiKép
Nalunk is parketta van a leendö gyerekszobaban és mi is tervezünk tapétazast vagy festést. Lassan bele kéne fogni, csak még nem döntöttünk, milyen is legyen.

Bori!
Jajj de jo, hogy kislany leszKép Kép Kép
Egy fiu - egy lany, szuper, szerintem. Nekem is egy batyam van és én mindig elégedett voltam ezzel a felallassal. Szoval gratula!

Bellana!
Na ne csinald, hogy kevesebbnek érzed magad! Ez egy nagy hülyeség!!!
Különben még nem veszett el semmi, annyi lehetöség van az életben, amivel foglalkozhatsz, amit tanulhatsz!
(mellesleg mikor idejöttem Svajcba, 0 némettudassal, többet ért volna egy jo német-tudas, mint a diplomam, aminek sajnos a mai napig nem vettem hasznat, de most nem is érdekel, Dömperke az elsö!)

Nanda!
Szerintem lehet mindkettöt, csak mértékkel. A szaunat konkrétan olvastam valahol, hogy szabad, de csak rövid ideig. Azért inkabb kérdezz meg egy szakértöt.

Ildiko!
Örülök, hogy jelentkeztél! Errefelé tavaszodik (egyelöre).

A biztositas-ügy alakul, mint pupos gyerek a prés alatt, szoval irtunk egy tisztazo levelet, varjuk a valaszt. Valamit ök is elszurtak. Meglatjuk mi lesz, egyelöre ugy tünik, hogy kompromisszum-képesek.

Tegnap is voltam kismama tornan, jo volt, csinaltunk lélegzögyakorlatokat is. Volt ott egy kismama, aki tök beteg volt, tüsszögött és fujta az orrat végig. Kicsit mérges voltam ra, hogy miért jön kismamak közé betegen.

Uszasrol mit gondoltok?

Dömperke valamelyik este rosszalkodott, mert pisilnem kellett, lusta voltam kimenni (persze mert annyiszor kell!), erre elkezdte rugdosni a holyagomat ütemesen. Kis rosszcsont!

Pusszancs mindenkinek
Süncsi
süncsi
 
 


Sziasztok!

Kicsit eltűntem, de most már igyekszem sűrűbben írni!

Először is nagy gratula a kislányokhoz és a kisfiúkhoz!!!

Mucska: örülök, hogy jól sikerült az UH!!!

Tali: nekem a második dátum lenne jó, mert előtte mi is szülinapozunk. Köszi a szervezést!

Magunkról: sajnos nem vagyok túl jól. A vérnyomásom elég vacak; ugrál 90/60 és 150/100 között, a pulzusom is 110-130. Ma voltam toxémiás kivizsgáláson, 2 nap múlva lesz meg az eredménye, és nagyon remélem, hogy nem találnak semmit, mert akkor csak a vérnyomásomat kell beállítani. Elég sokat fáj a fejem mindennap, főleg ha magas a vérnyomásom, akkor olyan mintha tarkón vágtak volna. + zsibbad a balkezem is elég sokszor. Elkezdtem vizesedni, pedig az első kettővel nem voltak ilyen problémáim. Ehhez már csak pluszba jön a hányás (de legalább már nem egész nap, csak kb. 2x egy nap.
Jó hír: voltunk ma reggel a Praxisban 3-4D-s UH-n, Gömböc nagyon jól van, úgy néz ki egészséges, korának megfelelő, ami nálunk azt jelenti, hogy egy héttel nagyobb mint kéne, mert ő 6-7 nappal később készült, mint ahogy az orvosok számolják. Már 380 gramm körül van.

Bellana: ne légy elkeseredve a fősuli miatt!!!

Pussz mindenkinek:
Linó
20+5
lino
 
 


Timi!

Szerintem nézz utána jobban ennek a táppénz kérdésnek.
Az én ismereteim szerint a szülést megellőző év teljes keresete számít bele mind a táppénzbe, mind a TEs-be. Ez azt jelenti, ha a fizetés emelésed erre az évre vonatkozik, az emelés nem számít bele ezekbe. Jó kutatást!
Törvény: 217/1997 kormányrendelet 27/A § (1) bekezdés

Vali
C.Vali
 


VAli!

Tudom, hogy az előző évet nézik, de (nem leszek pontos, nem értek hozzá, csak azt mondom, amit a béres néni mondott nekem) a terhes gyermekágyi segély?! 168 napig van. Ha nem szülök meg júli 18 előtt (19-én már szülhetek Kép ), akkor utána már az "előző év" a 2004-es lesz...

Na szóval valami ilyesmi. Ha pedig megszülök 07-18 előtt, akkor kár volt minden erőfeszítésért, és mehettem volna tp-re.Kép

Timi
hmmm
 


Timi, én is úgy tudom, hogy a tavalyi évi bérünket veszik alapul. Kép

Vali, voltál már fogorvosnál a terhesség alatt? Ha igen akkor tényleg ráérsz vele. Nekem 1 nap alatt megvolt az AFP így már pénteken volt eredmény és jó lett. Holnap megyünk a genetikai uh-ra, remélem ott is mindent rendben találnak.

Lino, gratula az egészséges Gömböchöz. Kép Milyen volt a Praxis? A doktorbácsi volt ott?

Süncsi, örülök, hogy alakul a biztosításotok, biztos jó vége lesz.

Zsuzsa, én is azt hittem síma ügy lesz a fogdoki de csalódtam. Viszont legalább nincs több rossz fogam, összesen kettőt csinált meg amióta babás vagyok. Remélem Nálad mindent rendben találnak márciusban.

Mucska, ma mit fogtok ebédelni?

Chello
chello
 
 


Én még nem voltam fogorvosnál, de nem is akarok menni, ha nem muszály mostmár.

Holnap megyek controllra, a szokásos UH-ra és a védőnőhöz az AFP eredményér, remélem jó lesz. A genetikai UH-t a jövő hétre tervezték nekem.

Vali
C.Vali
 


Timi!

Én ilyenről nem olvastam a törvényben, de rákérdezek másnál is.
Kivéve akkor, ha nincs meg az előző teljes egy éved, tehát 2003-ban helyezkettél el, akkor a jogosultságot megelőző 180 nap. Erről van szó?

Vali
C.Vali
 


Sziasztok!

Közben voltam a piacon, és hoztam gyümihegyeket. Amióta én falom, a férjem is kedvet kapott, és néha a Zsófi is besegít, így sok fogy!

Lino: gratula a nagy babóhoz. A nemét akkor nem is kérdeztétek?
Ez a vérnyomás dolog nem hangzik jól, főleg akkor, ha tudom, hogy 2 gyerek legyeskedik körülötted!
Vigyázz magadra!

Chello: én utoljára júli 2-án voltam, és akkor minden rendben volt, fogköveket is levadásztattam. Így bízhatok benne, de nem akarok meglepetést!

Timi: én is úgy tudom, mint Vali! Addig számítana csak, amíg dolgozol! Ez lenne a 180 nap? Hát, én nem tudom...

Jó étvágyat Mamákok!

Zsuzsa
zerko
 
 


Vali, akkor holnapra Neked is drukkolok meg persze magunknak. Kép

Megírtam a másik címemet az itteni címedre, remélem megkapod mert az is freemailes.

Zsuzsa, nálunk is sok gyümi fogy de így a jó.
A fogdokinál meg biztos nem lesz gond ha nemrég voltál. Kép

Chello
chello
 
 


Sziasztok!

Elmegyek egy délelőttre és termeltek ám.

Chello!

Nem halunk éhen, mert most úgy főzött a barátosném, hogy jusson nekünk is. ( Az ő férje a mester aki miatt éhezünk Kép)
Igy rakott karfol, rántott husi és francia saláta amiből választani lehet!

Zsuzsa!

Megkaptam a levelet köszi Neki! Üzenem, nem az a lényeg, hogy mit nyert, hanem ezek a maradandó GYÖNYÖRŰSÉGEK!!!!!!!
Engem ez a digitális fényképezés egy kicsit zavar, jobban szeretem a hagyományos gépet. Ebben maradi vagyok. Amúgy jó a gép, csak próbálgatni kell, mert nem használtunk soha ilyet. Majd csak boldogulok a képszerkesztőkkel is. Nem szoktam hagyni magam....


Linó !

szoritok nagyon! Anna 20+6 nappal volt 375 gr. Vigyázz amgadra. Szupi volt az uh mi?

Süncsi!

Kutya én is szívesen lennék nálunk. Nekünk Ő gyerek helyett lett és úgy is kezeljük, mint ha az volna. Most már Ő a nagy fiam.


Timi!

Ne foglalkozz semmivel és SENKIVEL!

Puszi mindenkinek, szép és boldog napot kívánok Nektek!
Mucska 21

Andi
Kép
mucska
 
 


Na, ismét itt! Ma először voltam teljesen a gyermekének az érdekeit néző kismami.KépKép Szóval kimentem, és jól bekajáltam. Leveske, meg második meg minden.KépKép És megyek minden nap, és nagyon finit főznek!

Nem 180 napos biztosításról van szó. Az a baj, hogy nem tudom elmagyaráznil, de először a főnök egy egyösszegű valamit akart adni. Erre telcsizett a béres néni, hogy az nem jó, mert azt 365-ös osztóval számolják...alig marad belőle valami. Aztán még utána járt a tb-nél is a béres néni, hogy hogy lenne a legjobb, és ő érthetően elmagyarázta, hogy hogy is van ez. Akkor én azt hittem, hogy megértettem, addig ki is tartott ez a tudat, amíg ki nem mentem a főnökhöz, és elmondtam neki. Utána kiesett.KépKép Szóval valami 168 napot számolt, és 07-18 utáni szülés esetén ennek a vége már 2005-be esik, és utána már 2004 az előző év. De ha megszakadok, se tudom jobban elmondani!KépKép

Timi
hmmm
 


Fogdokihoz nekem is kellene mennem, de asszem ezt már elhalasztom szülés utánra. Van egy lyukas fogam, és szerintem azt már nem lehet betömni érzéstelenítés nélkül. Meg múltkor röntgent is kellett csinálni egy párat, mert azt hitte a doki, hogy egy gyökere van a fogamnak, és nem értette, hogy miért érzékeny még mindig. Két-három röntgenkép után kiderült,hogy kétgyökerű. Ezért most ezeket az élményeket kihagyom.KépKép

Még nem is meséltem!

Mucska!

Jöhet a röhögő tehénke! Ma reggel magamra húztam kedvenc nacimat, és hát legalább 5 centi kellett volna, hogy összeérjen. Azt már nem is néztem, hogy mennyi kellene a begomboláshoz. Kép Ezért szépen összehajtogattam, és eltettem aludni.Kép
Most már kezdek megnyugodni, hogy azért csak fejlődnek odabent nálam is. Bár még tegnap az egyik ismerős azt mondta, hogy még mindig nagyon sovány vagyok, és fogyózok e....Képde pulcsin keresztül nem láthatta a pici-pocimat!Kép

Timi
hmmm
 


ja, és még azt is elfelejtettem írni, hogy

Timi és KisBalázs (15)

Kép
hmmm
 


Timcsi!

Kívánságod számomra parancs:
Kép

És nehagyd magad!!!!!!!! Ha ők úgy Te is úgy. Még a saját alkalmazottnak is ezt mondanám, nem hogy a másénak! A jogaid után pedig kérdezgess, mert a munkáltató nagyon át tud vágni úgy is, hogy azt hiszed jót akar! 15 hetesen rajtam sem látszott semmi, most meg..... Nem baj,mert nem érdekel. Kismama vagyok és kész!!!!
A 168 nap nap a terhességi gyermekágyi segély. Várandós mamák kiskönyve ( gondolom kaptál a védőnőtől) 15. oldal.Olvasd el! Bocsi már előtte a 12. oldaltól van róla szó!!!!!!!
Ügyi vagy, hogy kajálsz végre!
Mucska

Andi
Kép
mucska
 
 


Timi: én csak egyre tudok gondolni. A TGyás lehet, hogy munkaviszony, és az a fizetésed X százaléka. Ez asszem 180 napig jár. És ha nem szülsz hamarabb, akkor ennek a lejárta már átlóg 2005-re. Akkor viszont tényleg lehet, hogy a 2004-es jövedelmed lesz a GYED alapja, ami majd akkor kezdődik. Így el tudom fogadni.
A gatya meg tetszik. Téged is utolért a pocakosodás??? Kép
És ami az ebédet illeti, eddig is így kellett volna. Nem lepődnék meg, ha a közérzeted is sokat javulna a rendszeres kaja miatt!

Mucska: ugyan nem tudom, mit írt neked, de átadom az uramnak.

Zsuzsa
zerko
 
 


Sziasztok!

Vali, hogy sikerült a vendégség?

Timi: jól tetted, hogy kimentél. Az a kolléga kicsit gázos lehet...

Chello: miért nem adtak érzéstelenítőt? Mikor én jártam terhesen dokihoz, nem volt gond, azt mondta ennyi és ilyen kis helyen adott érzéstelenítő nem árt.

Zsuzsa: a Bárczy Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskola szociális munkás szakára jártam másfél évig. Tetszett, de írtam, hogy családi okok miatt addig halasztgattam, míg már nem lehetett tovább. Így aztán adtam a sz*rnak 1 pofont és kidobtam az ablakon másfél évi tanulást, energiát...
Amúgy most hívott a fiam keresztanya aki szintén felvételizett és őt felvették...Micsoda blamázs.
Hát legalább neki sikerült. Neki nincs gyereke,nem terhes, végülis Ő jobban ráér. Örültem neki, elvégre nem vagyok semmi jónak elrontója. Jövőhét pénteken ünnepelünk. A névnapom és a felvételijét. Kép
Ja, és idén már nem felvételizek többet, mert nem tudok és akarok már egy egyhónapos babát itt hagyni.

Süncsi: neked is köszönöm a vigasztalást!

Lino: gratula a szép egészséges pocaklakóhoz!
Nagyon vigyázz magatokra!

Amúgy köszi, hogy nem néztek le. Akkor mégse fogok égni a talin. Kép És végülis igazatok lehet ez nem az én utam és én időm.

Bellana
bellana
 
 


Sziasztok!

Vali, hogy sikerült a vendégség?

Timi: jól tetted, hogy kimentél. Az a kolléga kicsit gázos lehet...

Chello: miért nem adtak érzéstelenítőt? Mikor én jártam terhesen dokihoz, nem volt gond, azt mondta ennyi és ilyen kis helyen adott érzéstelenítő nem árt.

Zsuzsa: a Bárczy Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskola szociális munkás szakára jártam másfél évig. Tetszett, de írtam, hogy családi okok miatt addig halasztgattam, míg már nem lehetett tovább. Így aztán adtam a sz*rnak 1 pofont és kidobtam az ablakon másfél évi tanulást, energiát...
Amúgy most hívott a fiam keresztanya aki szintén felvételizett és őt felvették...Micsoda blamázs.
Hát legalább neki sikerült. Neki nincs gyereke,nem terhes, végülis Ő jobban ráér. Örültem neki, elvégre nem vagyok semmi jónak elrontója. Jövőhét pénteken ünnepelünk. A névnapom és a felvételijét. Kép
Ja, és idén már nem felvételizek többet, mert nem tudok és akarok már egy egyhónapos babát itt hagyni.

Süncsi: neked is köszönöm a vigasztalást!

Lino: gratula a szép egészséges pocaklakóhoz!
Nagyon vigyázz magatokra!

Amúgy köszi, hogy nem néztek le. Akkor mégse fogok égni a talin. Kép És végülis igazatok lehet ez nem az én utam és én időm.

Bellana
bellana
 
 


Bellana, azt mondta a dokinő, hogy nem szoktak terheseknek érzéstelenítőt adni mert árt a babának. Így nem is kaptam. Kép

Chello
chello
 
 


Zsuzsa!

Szerintem teljesen úgy van, ahogy te mondod!Kép Megfejtetted a titkot!Kép

A gatyót meg sajnálom, de annyira örülök, hogy már gömbölyödik picit a pocim!Kép Így egy kicsit nyugodtabb is vagyok, mert látszik, hogy van élet odabent!Kép)

Timi
hmmm
 


Bellana: névnap nálunk is lesz Kép Meg Zsuzsiéknál is!
ÉS majd apum szülinapja is Kép
Amúgy én sem búslakodnék a helyedben. Ki dudja, mit hoz még a jövő!

Zsuzsa
zerko
 
 


Timi: hamarosan érzed is majd! Nekem egy Maraton-futó van a hasamban. Egész nap kepeszt! Kép
Remélem van más gatyid!

Zsuzsa
zerko
 
 


Bocs, hogy belekotnyeleskedek, de én is jártam fogdokihoz terhesség alatt. Fúrtak is és adtak lidokaint. A nőgyógyász is meg a fogdoki is azt mondták, hogy ilyen pici mennyiségben nem árt a babának, meg ez helyi érzéstelenítés és a véráramba nagyon kevéske kerül bele. Azért egy komolyabb kezelést lehet, hogy nem csinálnék így végig. Pl több rossz fog fúrása,gyökérkezelés húzás....stb
Timi: ha csak 1 lyukas fogad van én mindenképp megcsináltatnám a helyedben, mert a terhesség alatt soka fog rosszabbodni a helyzet. Nekem 23 évig egyetlen fogamat tömték. A terhesség alatt 4 romlott meg. Egyet pocakosan kezeltek a többit utána, mert akkor még egyáltalán nem volt vészes! Gyűjtsd össze minden bátorságodat és menj el a saját érdekedben Kép
A szegedi topikban van egy kismami, márciusra várja a babát és szegénykém már hónapok óta fogorvoshoz jár, gyökérkezelés...stb, és ő is minden alkalommal kap lidokaint.
Puszi
Enikő
Névtelen
 


PanóKép
Aranyosak a gyerekeid!Kép

NandaKép
Köszi a fuvarfelajánlást, így bizosan nem tévedünk el!Kép

KingaKép
Gratula Bendegúzhoz!Kép Egyébként 26-án születtem és köszi!Kép

MucskaKép
Gratulálok Annához!KépÖrülök, hogy minden rendben vele!Kép Lehet, hogy nagyon gonosz vagyok, de az jutott eszembe, hogy a pénz mennyit tud változtatni az ember hozzáállásán!
Kitartás a takarításhoz!Kép

SzösziKép
Jobbulást a párodnak!Kép

BoriKép
Gratulálok a kiscsajhoz!KépAkkor veled találkozunk a Népstadionnál.Köszi!Kép

BellanaKép
Ne keseregj! Hogy megnyugtassalak, amikor én munkát kerestem, sokszor a diplomám hátrány volt.Kép

CsicsókaKép
A kismamis fitness ágyban fekve nekem is tetszene!Kép Nekem is el kellene kezdenem valamit.Kép

LinoKép
Remélem minden rendben lesz veled!Kép Nem kérdeztétek a baba nemét?Kép

Most kipateroltek a könyvtárból, de este még visszajövök!Kép

Egcsi
14+4

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Zsuzsa!

Van másik gatyóm! A múlt éven fogytam le 20 kilót (2002-2003 körül),és volt vadi új nacim, amit szinte nem is hordtam, mert kifogytam belőle. Az eddig pihizett a szekrényben,most helyet cserélt kisebb méretűekkel. Mikor meg már ebbe se fogok belemenni, akkor meg már lehet venni kismama gatyót, mert már lesz bele mit tenni.Kép

Enikő!

Lehet, hogy igazad van. Nekem nagyon "rosszak" a fogaim. MÁr nem lyukak szempontjából, hanem azért mert hamar romlanak. Nagyon sűrűek, és minden évben van rajta mit csinálni, hiába mosom éjjel nappal...gyengék is. Szóval lehet, hogy terhesség alatt még jobban tönkre megy...

Timi
hmmm
 


Timi:
lehet, de reméljük nem igy lesz, ha a fogínyed gyakran fáj esetleg vérzik, és érzékenyek a fogaid hidegre-melegre..stb akkor vegyél egy tubus Elmex fogrémet, próbáld ki nekem bevállt. A zöldet vegyed mert az a sensitive. Én Istenítem. Azt írja a dobozán, hogy használat kezdetétől számított 3-4 hét múlva fejti ki a hatását. Nekem már 3 nap múlva elmúlt a fogaim érzékenysége. Állati jó, komolyan!
Meg szabad kérdeznem, hogy hogyan sikerült leadnod 20 kilót? Ügyi vagy Kép Jó pocakosodást Kép Úgy irigyellek Kép és a többieket is, hogy babázni fogtok Kép

Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Enikő!

Fogkrémnek utána járok. Azt tudom, hogy mikor kicsik voltunk, általános iskola 1-2. osztályosok, akkor minden nap kellett fogat mosni az iskolában, és mindig kaptunk hozzá központilag Elmex fogkrémet. De annak- 6 éves fejjel- bűn rossz íze volt, a színe meg ilyen korall piros szerű valami.Kép

A 20 kilóm az életem egyetlen újévi fogadalmával ment le.Kép Akkor még barátom (most már férjem) szilveszter éjszaka tett egy számomra sértő kijelentést (nem szánta annak, de megsértődtem rajta, bár, ha vissza gondolok, nem kellett volnaKép ), és én megfogadtam, hogy lefogyok. És onnantól kezdve nem ettem. Napjában csak egyszer ettem, este 6 óra felé, és nagyon keveset. VAlamilyen szárnyasmellet, zöldséggel, de ebből is egy fél maréknyit. Eleinte nagyon nehéz volt, éhes voltam napközben, de utána hozzászoktam. Nem csapott át semmi kórosba, nem betegedtem meg, csak gyengébb lett az immunrendszerem. Utána mikor elértem a számomra megfelelő súlyt (56 kg), akkor sem ettem, mert már akkor nem kellett. Annyi változás volt, hogy ha valamit megkívántam, akkor azt akkor ettem meg, amikor megkívántam, nem vigyáztam, mert tudtam, hogy úgysem bírok enni. Kép
És most ez ellen harcolok, mert képes vagyok elfelejteni enni, és tudom, hogy a baba miatt muszáj. Mindig kikapok itt is, és anyukámtól is (jogosan), és most már eljutottam odáig, hogy viszonylag rendszeresen eszem, most már délben is. (ez volt a legnehezebb)

Asszem ennyi!

Bocsi, akiket nem érdekel, ugorja át!Kép

Timi+kisBalázs
hmmm
 


Helló lányok!

Megvan a köztes megoldás! Arra gondoltam belevághatnék 1 Elo-s levelező tanfolyamba, olyanba ami OKJ-s vizsgalehetőséggel is jár.
Mit gondoltok? Azt itthon is csinálhatnám a magam tempójában. Már ki is néztem egyet, de még azért egyeztetek a párommal és meggondolom a dolgot. Jó, hát nem egy diploma, de azért több a semminél és talán újra belejövök a tanulásba is.
Esetleg a munkaügyi központ is tud valamit.
Jaj a remény, de jó is! Kép

Timi: nem vagy semmi! Így lefogyni a mindenit! Azóta se eszel, mi? Kép Na, jó látom, hogy már elkezdted. Kép Én már tudom miért nem ettél eddig:
Kép

Egcsi, hogy lehet hátrány a diploma?! Te jó ég!

Chello: sajnálom, hogy így megkínoznak, ráadásul szerintem feleslegesen...

Bellana
bellana
 
 


Hát Timi le a kalappal előtted. Én erre nem lennék képes, pedig mondjuk nekem sem ártana Kép De én így jól érzem magam a párom meg azt mondta meg ne próbáljak lefogyni, mert ő így szeret engem ilyen husosan Kép Olyan jól esett.... És ehhez az 56 kilóhoz milyen magas vagy? Én 172 cm magas és most éppen 72 kg KépDe arányosan a hasamon van minden Kép A terhesség alatt viszont összevissz 9 kilót híztam. Én úgy vettem észre, hogy akik alapjáraton nagyobb súllyal kezdik a babavárást, nem szednek fel annyit, mint a vékonykák. Persze ez alkati kérdés is! Eddig mennyit híztál? Most egyél rendesen, a babucinak szükésge van a sok finom aranysárga tyúkhúslevesre, marhapörköltre túrós csuszával és tejszines gyümölcsös túrótortára Kép Ja és a reggeli a legfontosabb étkezés!!!Kép Meg sz összes többi...KépKép

A fogkrémre visszatérve (amit mindig fogrémnek írokKép) sztem nincs olyan rossz íze. Egész elviselhető, és a piros tubusos Elmexnek valóban piros színű a krémje Kép
Azért jobbulást a fogaidnak!Kép

Honnan tudod, hogy kisfatok lesz? Kép Még csak 15 hetes vagy! Vagy csak reméled? Kép

Szia Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Bellana: hátrány a túlképzettség. Ha én is valami mást akarnék csinálni 2 gyerekkel, és a diplomáimmal, tuti, hogy megkapnám!
Szerintem az ötlet jó! Mi lenne az?

Timi: amúgy amit tettél, az veszélyes, de nagyon. Jó lenne, ha vigyáznál már magatokra!
Hallgass Enikőre!

Zsuzsa
zerko
 
 


Timi!

Enikőnek igaza van! Én is azt a fogkrémet használom és jó. Én is kerülgettem sokáig pont az iskolás élmények miatt, de köze nincs a kettőnek egymáshoz!!!!

Egcsi!

Akkor együtt vagyunk gonoszak....., mert nekem is hasonló a véleményem.

Enikő!

Ezek szerint egy súlycsoportban vagyunk!
Puszi: Mucska

Andi
Kép
mucska
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?