Új privát üzeneted érkezett!

Fanetta: királyságosságos ötlet!!!!!! Szervezzük meg, rendezzük meg! Mi ott leszünk!!!!!!!!!!!!
linocs
 
 


Fanetta, ez szuper ötlet!!! :D :D :D
Vendég
 


Fanetta!

Szertintem is aranyos és kedves és csapatotösszekovácsolós ötlet. Szerintem nem is drága és nekem tetszenek a feltételek is. Nagyon megható így elképzelni őket, kis szülinapi zsúrjukon:):):)

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz
 
 

 
 

És még valami: töprengtem azon is, hogy melyik napot szúrjuk ki, és erre is van egy ötletem: az első és az utolsó márciusi baba születésnapja közötti középső naphoz mit szóltok???

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


Fanetta szuper ötlet! Mondjuk március 13 péntek? Bár biztos nem pont az a közepe, de miért is ne?

KépKép
KépKép
mni
 
 


És akkor nézzük, elviekben kik vannak benne a buliban.

Zsu
Linocs
Szilvánusz
Mni
Fanetta

Niki: nekem a péntek is oks.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanetta 2008.10.30 11:41-kor.

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


Tudományos módszerekkel meghatároztam a legelső márciusi (Mzx Laura 2008.02.13) és a legutolsó márciusi (Kölyök Máté 2008.04.05) közötti középső dátumot (matematikusoknak nem ér utánaszámolni, mert még kiderül, hogy nem jó :oops: ), szóval az általam helyesnek vélt érték: 2009.03.11., ami szerdára esik.

(a Dani-gyerekről sem feledkeztem meg, őt figyelembevéve 2009.05.05, csak az már nagyon távol van a márciustól, viszont szerintem a legfiatalabb márciusinak is ott a helye!!!!)
linocs
 
 


Nekem a pénteki nappal kapcsolatban egy bajom van, hogy akkor nagyon nagy a forgalom, nehezebb a közlekedés...
linocs
 
 


Fanetta!
Az ötlet szuper! Benne vagyok! :D

És mindenképp hétköznap akarjátok? Csak azért kérdezem, mert lehet, hogy erre bizony sok apuka is kíváncsi lenne, de ők azért olyankor többnyire dolgoznak. :?

Lőjetek le, ha nem van igazam!


Linocs, áll még juharszirup felajánlás? :oops: :roll:

Évi

KépKép
kvaszeva
 
 


Kvaszeva: hogyne állna!!!! mikor? hol?
És a hétvége jó ötletnek tűnik, mert akkor az apukáknak nem kell szabit kivenni a bnetes szülinapra való hivatkozással ;)
linocs
 
 


Hétvégén a forgalomra sem lehet panasz! ;)

KépKép
KépKép
mni
 
 


Azon a hétvégén már csak a "márciusi ifjakra" kell odafigyelnünk (az a vasárnap március 15.)
linocs
 
 


Fanetta!

Sztem is jó ötlet:)...márc.13(péntek) ne legyen mert akkor van apa névnapja és amúgy is babonás vok :wink: :wink:

Szilvánusz!

Értem miről írsz és hogy gondolod...de volt olyan időszak amikor tárgyalás,munka ezerrel stb..és lenne egy csak anya időszak...érted mit akarok ilyen bénán megfogalmazni?? :wink:

Én is mindig megálltam a magam lábán(már 18 évesen albérletben laktam a barátnőmmel és magam tartottam el angoltanítással és suliba jártam)aztán bébisintérkedtem is ahol szintén magam voltam és utrána volt meló is és megint suli..én meg pont azt érzem h most az anyaság kell csak...én se azt írtam h örökre de egy jó ideig biztos mert kell a srácoknak is,főleg Olikának még egy jó pár évig h 100%anya lehessek nekik...aztán én is akarok valamit csinálni,valami családbarát biznisz kéne(ötleteim vannak)...és közben is élem az életem(ha szabad ezt így fogalmazni :wink: )csak kizárólag a gyerekeket én se bírnám sokáig.....ezért kell az angol,a torna,az úszás,színház a barátnők,a programok egyedül és apával is...persze ehhez kell anyám aki tud vigyázni a kölkökre ha kell,tudom ez nagy szerencse...
De egyébként sosem gondoltam h 3 gyerekem lesz mert a Márk után dettó úgy gondolkoztam mint most te és túl emancipált voltam ahhoz h másképp gondolkodjam(ezért is kezdtem tanulni akkor)..aztán ahogy jött Krizsi már másképp gondoltam egy csomó dolgot,na most meg Olikánál meg teljesen megváltoztak a nézeteim:)ezzel csak azt akarom írni h én se készültem a fene nagy anyaságra már tök rég,sőt :wink:

Évi!

Mikor kezded a juharost???

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Linocs, még nem tom pontosan, de mindenképp szólok időben...meg tervben van a Váci úti turi is, úh. összehozunk egy talit hamarosan. :wink:

Panny, nov. 14-én kezdődik a fogyó hold, tehát a juharosom is. :wink:

Évi

KépKép
kvaszeva
 
 


Sziasztok!

Tuti volt az Árkádos tali! Persze sütit senki nem evett. :lol:
Majd lesz kép is.

a A közös szülinapra teljesen rázizzentem ám én is. :lol:
:lol: :lol: :lol:

jövök még csak a fiam a délelőtt kimaradt ciciadagját pótolja. :lol: :lol: Mikor volt ilyen, hogy 4 óra telt el kettő között. :roll: :roll:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Jé, ahogy elnézem az előző hsz-m ilyen a hangulatom: :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Fanetta: pompás ötlet! Mi is benne vagyunk.

Egyszer majd írok rendes hsz-t is, csak éppen az őszi szünetben annyi lett a programunk, hogy alig jutok géphez.

Kép
KépKép
nebula
 
 


Fanetta! Remek ötlet, egyetlen pontosítással élnék: szerintem igazodjunk legifjabb és egyben legtávolabb élő szülinaposunkhoz és tartsuk akkor, amikor hazajönnek a svájci csokik is!!!!!!

Jelentem, ma éjjel Andris 8-10 közt aludt a kiságyban (anya rémképe: nincs alatta a bébiőr, lehet, hogy én itt örömködöm, hogy alszik, közben nem is lélegzik... :cry: hogy nekem miért kell mindent elrontanom!!!!!) De ellenálltam, csak kb. 3x mentem be meghallgatni, hogy oké, még szuszog!

10-kor ébredés, éjfélig felvesz, cirógat, visszatesz, pár korty kaja, majd ahogy abbahagytam a cirógatást, kapaszkodik, óriás könnycseppek már hullanak is...

Éjfél fele már annyira fáradt volt, hogy kézben is csak bömböl... apa felkelt, eljött a te időd, én biza idevenném vissza...

Becsukott ajtókkal tévét néztünk háromnegyed 1-ig, közben 10 percenként be... na, végre elfáradt, elaludt... állítólag fél kettőkor felkelt egy kis cumiért (én már bőven aludtam, meg sem hallottam), éééééés ALUDT EGÉSZ 4.47-IG!!!!!!!!!!

Hurrááááá!!! Nálunk amúgy is sajna ekörül kel, de túl vagyunk az elsőőőőőőn!!!! És 4 órát egybefüggően aludtam!!!!

Monácska, tejtesónál mi a helyzet???

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Kép Kép Kép Kép

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Hoppáá, Pété is volt? Köszönjük a képeket! Jó látni Titeket meg a babákat! :)
Eszterxx, gratula az első egyben átaludt 4 órához! ;) Lesz ez még több is! ;)

KépKép
KépKép
mni
 
 


Ohóóó, annyi itt az időpontjavaslat, hogy csak na.

Svájci csokik :lol: : március folyamán mikor terveztek erre jönni :?: :?: :?:

*Zsu, Linocs, Szilvánusz, Mni, Fanetta, Kvaszeva, Panny, Pumperka, Nebula, Ubulanyja (bocska)*
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanetta 2008.10.30 15:18-kor.

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


Fanetta, engem se felejts ki a felsorolásból!!!!!

Ubulanyja

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Fanetta!
Mivel a frizurapróba oldal nem engedett másolni, menteni ezért a PrintScreen gombot használtam. A PhotoDraw programba beillesztettem, kivágtam a lényeget, nagyítottam.... majd a szokásos mentés, ide beillesztés. :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


én is benne vagyok! szuper ötlet!!
mondjuk én a március 11-et nem tudom, mert akkor mi lesz Eszter saját bulijval, vagy ha akkor lesz akkor minimum ő kell legyen a bulikirálynő ! :)

Pumperka, jó kis buli lehetett, látom Zsombi csajozott :)
Monáék is voltak?

Pété néha azért írhatnál is!

Ubulanyja, 4.47ig ? :) gratula!! állítólag amikor az éjjeli kajáról akarja őket leszoktatni az ember akkor is csak pár napig kell sírni hagyni őket és bejön...na nem mintha én erre képes lennék.
de a kiságyba muszáj visszaszoktatni az tuti (legalábbis én kiságy-párti vagyok)

Zsu, szépek voltatok a keresztelőn! Nagyon kis édik mindenki a saját hintájában :)


én most kicsit le vagyok lombozódva, mert jól ránkijesztettek ma a dokinál meg a játszóházban, mert amikor hajde büszkén előadtam, hogy Eszter már felállt hozzátéve, hogy hát sajna még nem mászik akkor közölték, hogy hááát az bizony gond, mert a legújabb kutatások szerint ha kimarad egy mozgásfejlődési fázis akkor ez hajlamosítja a gyereket majd a diszlexiára...és el is küldtek minket gyógytornászhoz. És persze ne is nagyon hagyjuk állni ha lehet...

még most üldözök gyógytornászt, mert az egyik akit ajánlottak az hónapokig nem ér már rá és ugye sürgős lenne a dolog...bár ő telefonon azt mondta, hogy azért nagyon ne aggódjak, mert ha már kúszik az is valami....és próbáljam minél többett négykézláb rugóztatni...

KépKép
judit18
 
 


Judit!
Mona beteg lett :cry: ,így ők nem voltak....

Anagyok nekem egyik se kúszott, csak másztak, és nincs gond amiért az kimaradt. Meg ha helyet akar változtatni Eszter, gyis vissza kell ereszkednie négykézlábra, nem hiszem, hogy mindjárt el is indul.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Sziasztok!

Egy gyors prágai bejelentkezés. :lol: Az idő elég pocsék. :cry: Tegnap egész nap esett, így csak vacsorázni merészkedtünk ki a szállodából. Ma is borús, de ma már egy nagyot sétáltunk Borkával, most meg várjuk apát vissza és megyünk megint vacsizni. A holnapi tréning szerencsére nem lesz megtartva, így egész napos lödörgést tervezünk. 8)

Szülinapi bulira mi is jövünk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Judit18! Nekem mindkét nagyom előbb felállt és utána 1, max. 2 héten belül mászott. Petra előtte egyáltalán nem kúszott. Dorka nem lett diszlexiás, és szerintem Petra sem az.

Kép
Kép
Kép
petramama
 
 


Fanetta, jó ötlet!!! A többi családtag is jöhetne? Mert akkor 40 gyerek+40 anya+apák, tesók... Húúúú, sokan leszünk! :)

Pumperka, rólad egy kép sincs :(.

Kép

Kép
mzx
 
 


Judit18, Eriknél a mászás, Lauránál a kúszás maradt ki. Majd referálok pár év múlva, hogy van-e valami gondjuk a suliban :). Szerintem ne aggódj emiatt. Esetleg 1-2 otthon végezhető gyakorlatot keress a neten, hátha van.

Kép

Kép
mzx
 
 


Akkor én megint egy excel-táblával járulok hozzá a Fanetta-bulihoz ;)
(a lakhelyet, ha gondoljátok, leszedem, azért raktam bele, hogyha egy helyen lakók jönnének, és nem tudnák, hogy egy helyen laknak, akkor tudjanak szervezkedni, hogy közösen jöjjenek - így, ha valakinek rosszul szerepel, akkor szóljon, javítom!)
============Szülinapi buli============
linocs
 
 


mzx: jöjjenek a tesók, apák???
Ezen eddig nem is gondolkodtam. De ha már ilyen világszámot csinálunk, ne hagyjuk ki őket sem. Mit szóltok?
De akko má egy sajtótájékoztatót is feltétlenül be kell iktatnunk. :lol:

linocs: kutya meg a mája!!! számból vetted ki a szót, izé az excelt. Nem hiszed el, de épp kérni akartan, hogy a múltkor is olyan jól ment neked, ismételd meg :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


Halihóóó Mindenkinek!
Sajnálom, hogy Livike ilyen hisztis volt a talin, így nem nagyon tudtunk beszélgetni. Képzeljétek, amikor elindultunk haza, bealudt a kocsiban! Mivel 5 perc alatt hazaértünk volna és nem akartam felébreszteni, elmentünk kocsikázni. Meg akartam lepni a hugomat a munkahelyén, de úgy eltévedtem, hogy az Újpesti Erőműnél kötöttünk ki, amiről gőzöm sincs, hogy hol van(még most sem...), 1 órát kóvályogtunk!!!!!! Aztán végre észrevettem egy ismerős utcát, de Livike még mindig aludt(!!!) így megvendégeltem magam a mc drive-ban. :) 1,5 óra kocsikázás után, amikor bekanyarodtunk az utcánkba, pont felébredt. Elég drága alvás volt ez a mai! Igaz, gázzal megy a kocsi, és az olcsó, meg km-ben nem volt vészes, na, de akkor is...

Rólunk annyit, hogy Livcsi már 2 hete fel tud állni (persze csak kapaszkodva). Egész nap hisztis, bújik a sejhajomba, mindenhová csattog utánam. Mindenki szerint ez a szeparációs félelem, vagy mi. Csak ebbe már belegajdulok teljesen. De egész jól feltalálom már magam, még főzni is tudok néha, meg mosok, takarítgatok.

Ne haragudjatok, hogy most nem olvasok vissza, csak az utolsó 2 oldalt, de ha lesz energiám, megteszem, ígérem. Fanetta! Nagyon jó ötletnek tartom a szülinapi zsúrt! Csak azt kérem, hogy ne márc. 21-én legyen, mert akkor lesz az esküvőnk.... És valószínűleg az előtte lévő pár napban sem nagyon tudnék a talira koncentrálni, de a tizenegynehanyadika még nekünk is jó!Már csak azért is, mert biztosan lesz lánybúcsúm is. Legalábbis remélem...

Kép
pété
 
 


A kúszás nálunk sem volt, csak hátrafelé.
Mostmár nagyon ügyesen ül magától is Livike, baromi gyorsan kavar utánam,és imádja azokat a dolgokat, amikhez nem szabad hozzányúlni.. Szóval nagyon tündér, és nagyon büszke vagyok rá. Bár ez a napközbeni hiszti, meg az éjszakai nemalvás nagyon megvisel, és lefáraszt, de csak túléljük ezt is valahogy...

Kép
pété
 
 


Nem is igaz, hogy nagyon nyűgös volt Livike.
Az elején sokat mosolygott, aztán persze látszott, hogy álmos, de nem sírt, ill. néhány akkordot csupán... Becsszó csak néhány akkord volt. Tény, hogy az álommanó valahogy elkerülte... De egy kiscsaj ne is aludjon, ha annyi szépséges nekivaló ruci van a C&a-ban. :lol: :lol: :lol:
Persze az én Zsomborom bealudt a nőcis ruhák nézegetése közben, és nagyon bölcsen a kasszánál való fizetést is átaludta, vagy csak cselesen úgy tett, hát pasiból van. :lol: Bezzeg az elején volt, hogy egyik lány kezét fogta, de már a másikra vigyorgott. :roll: :roll:

Levágtak a hajamból vagy 25 centit...én is fiúsnak érzem magam mint Kölyök, de majd megnő....

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Monácska! Mégegyszer köszi, hogy szóltál a taliról, de sajnálom, hogy nem tudtál jönni. :(
Remélem, már jobban vagy! Gyógyulj meg!

Kép
pété
 
 


Sziasztok!
Egy pár kép az okostojás Leventéről :lol: :lol: :lol: Kép

Megvan a szemüveg. Kicsit fura, hogy az erős diopria miatt nagyobb az egyik szeme :?

Pumperka!
Nagyon tetszett a frizurapróbáló oldal, jót szórakoztam...De tényleg hogy mentetted a képet???
Pár képet szívesen elmentenék...

Aranyosak a talisok!!

Kmanna!
Hol vagy?

Ja és az overállunk: (vízzel lett egy kicsit összecsapva, Nimó pancsolt a kiskádba - annyira hogy tegnaptól a nagykádba fürdik)
Kép 2500 volt a Pennyben..sztem jó ára volt...nagyon jó minőségűnek tűnik

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet
 
 


Sziasztok!

Andris nekem kinőtte a 80-as overalt, ha valaki tudja használni, szívesen kölcsönadom. Van neki egy másik is, a CA-s utalvánnyal vettem még nyáron féláron... persze, az is 80-as, tök ugyanakkora... holnap rápróbálom, de szerintem az is pici lesz... szóval akkor azt is szívesen adom bárkinek
A fene sem gondolta, hogy 7 hónaposan 86-os méret kell a picinyemnek... :cry:

Szóval ami tuti, az egy sötétkék 80-as, a másik, semleges színűt holnap nézem.

Szóljatok, ha bárkinek szüksége van rá!!

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Sziasztok! Nem fogok mindenre/mindenkire reagálni. Bocsánat azoktól akik esetleg kimaradnak. (Ha itt-ott hiányzik néhány t betű az azért van, mert Luca laza mozdulatokkal kapkodja ki a laptopból a betűket, a t betűt nem sikerült helyre tenni. :evil: )

Fanetta gratula az állampolgársághoz. Nem tudtam, hogy ilyen friss anyaországi vagy. Mióta vagy itt? Én már 83 óta magyar állampolgár vagyok. A nagypapámnak hasonlóan folyamatosan változott az állampolgársága, holott, ő sem költözött...
Jó ötlet a közös szülinap. Főleg, hogy hamar neki állunk szervezni. Én is szívesen mennék a kis családommal. :)

MZX! Gyönyörűek a gyerkőcök! Laurav nagyon tetszik! Nagyon édes. És szép a lakás is, az alapján ami lászott belőle.

A babaképek egyébként mind jók, hihetetlen hogy nőnek, nagyosodnak a gyerkőcök!

Doki: Bár én nem Vidánál voltam, de utólag nekem is őt ajánlották nagyon és tényleg jó tapasztalataim voltak vele. Nagyon kedves volt, anyai szívet melengetően megcsodálta, dícsérgette a gyerkőcöt. Amikor kellett lelket öntött belém, még puszit is kaptam tőle :), kedves is vicces is. Orvosilag nagyon nem tapasztaltam meg őt, de biztos jó.

Kacika! Úgy látom, hogy mindenhol befagyasztották a Botis infókat. VB-nél még azt a vihart kavaró blogbejegyzést is törölték. Nem tudsz vmi újat?

Eszterxx! Az a lényeg, hogy élvezed a munkát, így kevésbé rossz elszakadni pár órára Ubultól, bocs Andristól. Te is töltődsz kicsit mással is. Én még nagyon nem tudnék elszakadni, ha 1-2 órára édesanyámmal hagyom Lucát, már az olyan rossz. Viszont egész nap egyedül Lucázni az is fárasztó. Lesz benne jó ideig részem. :( Jövő héten utazik el apa 3hétre külföldre. Aztán utána is hajnaltól estig munka lesz február közepéig.
Én most vettem a C&A-ban felezővel egy 74-es overált. A C&A eleve kicsit nagyobb méretezés. De nagyon gondolkozom, hogy lehe, hogy 80-asat kellene vennem. Nem tudom eldönteni... :roll: Február végén, március elején szeretnénk esetleg síelni menni. Akkorra meg valószínű, hogy nem lesz már jó.

Mona! Gyógyulást!

Szilvánusz! Jó az új hajas kép rólatok! Szépek vagytok!

Nálunk a különszoba, különalvás majd 1 éves korra, tavaszra csúszik. Kíváncsi leszek, hogy akkor hogy fog menni.

Kölyök! Én mindenképp vennék bébiőrt. Sokkal nyugodtabban fogsz tudni úgy aludni, hogy nem kell fülelned. Legalábbis én így lennék vele. Ez az ördöglakatos kalendárium jó ötlet, kár, hogy itt nincs. Lehet, vennék Luca féltesójának. :) Így szerintem a másik tök jó kalendárium marad a Niki féle Kinder, ha találunk olyat.

Pumperka jó volt a frizurás oldal én is egy csomót játszadoztam vele és le is mentettem több képet. :) A te fiús frizurádról kapunk képet?
Juditkmét! Aranyos az okostojás Levi. Hogy tűri a szemüveget?

Luca alvása kicsit felborult többször ébred, korábban kel, pár napja az esti elalvás is nehezebb. És újabban azzal kísérletezge a kicsi édes, hogy mi van, ha nem is kapaszkodik és úgy áll, hiszen ő már olyan ügyes, nincs is szüksége rá. Így én állandó készenlétben vagyok, hogy nehogy rossz helyre essen és koponyatörés legyen belőle...

Tényleg Zsu! Vikó hogy van? Mi lett a döntés nálatok bébikomp (kutacsvédő) ügyében?

Na, most húzok aludni, sikerült már eleget fejnem holnapra. Kicsit hulla voltam/vagyok mostanában. Éjszakánként 4-5 órát tudtam aludni a fejés és Luca miatt.

biribon
 
 


Judit 18. Én is az állás miatt és az esetleges mászás kimaradása miatt aggodalmaskodtam korábban. El is mentünk a Gekkóba, de sok újdonságot nem tudtam meg. Szerintem írtam is erről itt. Luca már lassan 1,5 hónapja mászik, azóta amióta fel is állt (jó egy hónapot kúszott), remélem, hogy ez lassan elegendő lesz megfelelő idegi fejlődéshez. (Persze azért a kúszás-mászás kimaradása nem hozza magával törvényszerűen a tanulási problémákat, diszlexiát, stb.)
Azért még egy ideig biztos fog mászni Luca, még akkor is, ha már a kapaszkodás nélküli állással kísérletezget és asztalnál, kanapénál, karám rácsoknál már sétálgat is.
Szóval attól, hogy felállt a gyerek, nem biztos, hogy kihagyja a mászást, és ha ki is hagyja, nem biztos, hogy lesz annak egyéb következménye.

biribon
 
 


Kúszás-mászás: én azt olvastam a neten, hogy a kúszs egyenértékű a mászással, nem baj, ha az egyik kimarad, a lényeg az, hogy ne ülésből egyből álljon. És az idő sem számít, lehet, hogy csak egy-két napot kúszik vagy mászik valaki, attól az idegpályák még kialakulnak. Ott azt írták, hogy teljes kimaradás csak a babykompozó gyerekeknél van, mert ők nincsenek motiválva a kúszás-mászásra.

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Eszterxx ez jó hír, hogy elvileg az 1-2 nap is elegendő lenne.
Hát, én úgy tudom, hogy a kúszás csak akkor egyenértékű a mászással, ha az is váltott kezes-lábas. (A kúszás gyakran nem az. Lásd fókabébi Luca. :D ) Ha mindkét oldalt használja a gyerek, akkor hat megfelelően az idegpályákra. A védőnő azt mondja, ha már kicsit kúszik-mászik (szépen váltott kézzel-lábbal) az már jó, más azt mondja, hogy kb. 3 hónapot kellene művelje ezt. A Gekkóban azt mondták, hogy jó lenne, ha vagy 12 hónapos koráig mászna, de nem látnak erre nagy esélyt. :roll:
Luca egyébként még nem ült, de már állt. És állásból ült le rendesen először. Most már tökéletesen ül bárhogy. :D

biribon
 
 


Én csak azt nem értem, hogy hogy vegyünk rá egy álldogáló-üldögélő gyereket, hogy te ehhez még túl fiatal vagy, tessen szépen mászni???? Van még 5 hónapod, addig ne a járást gyakorold, hanem másszál? Szerintem ha nem teljes mértékben marad ki, akkor sokkal egyszerűbb picit nagyobb korában székek alatt bujocskáztatni meg ilyesmi, mint most elmagyarázni nekik az idegpályák felépítését...

Amúgy Andris is állásból ült le és sokkal később tanlut csak meg önállóan felülni. Most viszont már kapaszkodva jár, pedig mondom én neki... de falra hányt borsó... jaj, ez a hasonlat mennyire nem jó, mióta vannak 7 hónaposaink... nálunk pl. pont ott kötött ki :lol:

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Hát a szülőknek is a földre kell költözni és megpróbálni ott motiválni őket. Kedvenc játékokat úgy elhelyezni, hogy mászni kelljen értük. Labdát gurítani, hogy utánuk másszanak. Stb. kicsit fárasztó meló. Én szeretnék játékalagutat, hátha abban szívesen mászik majd.

Annyira előrerohant Luca, hogy csak na! (Meg Andris, Vikó és még többen.) Vannak 9 hónapos babák, akik csak most kezdenek kúszni, barátnőm kislánya 4,5 hónapos és még éppcsak 1-2x sikerült a hátára fordulnia. Luca akkor kezdett kúszni és lazán forgolódott minden irányban.
Mindig van vmi ami miatt aggódhat az ember. :D

Basszus! Én kikészülök a pelenkázásoktól. Most is mint egy kismalac úgy visított Luca! :( :? Párszor a játszószőnyegén a feje felett sok játékot felaggatva visítás nélkül megúsztam. De már az sem jó neki. Én ilyenkor már nem tudok nyugodt és kedves lenni amikor tekereg mint egy kígyó és üvölt és képtelen vagyok a szarból kihalászni és visszacsomagolni tisztába... :evil: :evil: :evil:

biribon
 
 


Ne aggódj Biribon, Andris is igy csinálja. A tesók a konyhában mindig azt hiszik, hogy akkor kezelem a szájpenész ellen, aztán kiderül, hogy csak a pelenkázás... én már túl vagyok az idegeskedésen, ha üvölt, hát üvöltsön egy-két percig, a lényeg, hogy ne másszon bele a kakiba (mint azt tette mindig, amikor azzal voltam elfoglalva, hogy jól érezze magát... persze a vége akkor is mindig sirás volt, csak úgy, hogy az egész ágyon szétkente már a kakit :lol: )

Nem baj, már csak kb. 1 év és véget ér a pelenkás korszakuk...

ALVÁS: jelentem, Andris az egész éjszakát a kiságyban töltötte és hiszti nélkül!!! kb. óránként ébredt és kellett visszaadni a cumit, meg kicsit simizni a hátát, de reggel 5-ig a saját helyén volt!!!!!

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Sziasztok!

Mielőtt elszaladunk az épen aktuális programunkra, gyorsan írok pár sort.

Mozgásfejlődés: no, nálunk olyan gond nincs, hogy Marci már állni/menni/futni :lol: akarna. Továbbra is tolat, de azt nagyon, és rugózik négykézláb. Tegnap egy-két bátortalan előre irányuló mozdulatot is tett (birizgáltam a talpáthozzá :roll: ). Úgy látom, alakul, csak nagyon lassan. Azért fura nekem, mert Flóra ennyi idősen már túl volt a kúszáson, mászáson, felülésen, felálláson, egyedül álláson. De hát nincs két egyforma gyerek, és amúgy is megfogadtam, hogy nem fogom őet összehasonlítgatni (na ja).
A héten az kiderült, hogy imádja a kismanus a társaságot, jövés-menést. Eddig is sejtettük, de most lett anyira sűrű a program. Kedden egy monori barátnőnknél voltunk, aki a saját topikjának szervezett babatalit (a baba erős túlzás, mivel 3 évesekről van szó), és mi voltunk a tiszteletbeli 2005 ősziek :D Ez egész napos program volt: délelőtt mindkét gyerekkel, aztán haza hunyni, majd délután már csak Flórával (Marci addig apukáját boldogította). Szerdán Gyömrőn voltunk a Mikkamakka játszóházban: ezt amúgy nagyon ajánlom mindenkinek, akinek esetleg nincs túl messze (vagy ez csak Mona?): szuper játszóház van és egy Babusgatónak nevetett zenebölcsi a világ legaranyosabb Andi nénijével. Minden szerdán délelőtt. (Amúgy hétfőn is van program: torna, szombaton meg nyitva a játszóház a családok előtt.)
Szerda délután kiementünk Monor határába egy Tete nevezetű helyre bogyókat, szárazcsokornak valókat gyűjteni. Tegnap pedig a Misi mókus vándorúton-t néztük meg a Bábszínházban. Ma megint a 2005 ősziekkel találkozom csak egy másik csajnál, délután pedig alma együttes koncert itt Monoron. Ja, és én még osztálytalálkozóra is megyek délután/este. Jó sűrű lett, mi?

Linocs: jó a tábla! (Kijavítanád, hogy nem pestiek, hanem monoriak vagyunk? Köszi.)

Fanetta: még nem is gratuláltam az állampolgársághoz! Tök kíváncsi vagyok: milyen vizsgát kell tenni "magyarságból"? Történelmi dátumok? Himnusz szövege? Aztán hajrá a szavazáskor!

Szilvánusz: nagyon szépek vagytok. Tök jó a hajad! Én éppen most agyalok azon, hogy újítanom kéne frizura ügyben, de gyáva vagyok...

És persze kipróbáltam a frizurás oldalt... hát, ezek alapján inkább zsákot húzok a fejemre.

Talisok: jók a képek! Ha újra lesz ilyen árkádos, akkor mi is szívesen csatlakozunk (legalább kipróbálom a buszt az Őrsig).

Meló/gyerek: én Flórával 2 és fél évig voltam otthon, de az is igaz, hogy közben folyamatosan dolgoztam (lefordítottam 5 könyvet és még egy sor másikat javítgattam, szerkesztettem). De még így is rettenetesen vágytam újra emberek közé, így tavaly aug és most febr között félállásban dolgoztam. Marcival sajnos nem fogok tudni annyit itthon maradni, mint Flórával, mert a mocskos anyagiak közbeszólnak. Vele már jövő nyáron elkezdek félállásozni, és jövő őszig szép lassan visszacsorgok teljesen a melómba. Igazából örülök is ennek, meg nem is. Jó lett volna legalább 2 éves koráig itthon lenni vele, de bízom benne, hogy jól vesszük majd az akadályt. Ráadásul nem bölcsibe megy majd először, hanem a férjem és anyukám felváltva vigyáznak rá, amíg én melózok. Én úgy láttam Flóra bölcsijében, hogy a 2 évesnél kisebbek nagyon nehezen szoktak be (persze ez is, mint minden gyerekfüggő).
Imádom a munkám, és szerencsésnek is mondhatom magam, mert szuper a melóhelyem. Abszolút tekintettel vannak a kisgyerekesekre (egy kolléganőmet simán átvettek 6 órásnak, amikor visszajött a 3 gyerek után). Úgy tervezem, hogy én is csak 7 órát leszek majd bent naponta, a fennmaradó időben itthonról dolgozom (így csináltam félállásban is).
Bocs a szómenésért.

Kép
KépKép
nebula
 
 


Férjem is azt mondta, hogy már csak 6-8 hónap. Aha... Még 2-3 év... :?
Luca ilyenkor ívbe feszíti magát, hidat csinál. Pörög. Lefogni sem igazán lehet. Már néha tehetetlenségemben rákiabálok... :( És végül gyakran úgy törlöm, krémezem, pelenkázom, hogy 4kézláb mászik, én meg utána... Kész kabaré! És az öltöztetés is így megy. Grrrrrrr. Ebadta kölke!!!!!!!!!!!!

Örülök, hogy alkakul a kiságyas altatás. Most már az órás alvásokat kellene hosszabbra nyújtani. :)

biribon
 
 


Nimikém is nagyon hamar felállt, de örömmel nyugtázom, hogy amellett sokat mászik. A lakást körbe-karikába mássza folyamatosan, persze, ami mellett tud, ott feláll, de így talán mondhatjuk, hogy nem maradt ki egyik sem, csak szimultán míveli őket. :lol:

Biribon: épp hiányolni akartalak!!! Megérezted?? :D
2004-ben jöttem ki tanóni, oszt akko csapott le rám a férjem :)
Pelenkázás: én mostanában mimikázni szoktam: torz pofák vágásával, nyelvnyújtással, vicsorítással, és furcsa hangok kiadásával próbálom elrettenteni :shock: és egy helyben tartani a kölköt, a peluscserénél. Az esetek nagyrészében még összejön!!!! (vicces lenne, ha valaki végignézné :D )

Linocs: naná, hogy jönne nálunk is apa + Fannitesó

Tegnap vettem a teszveszen egy vagi piros bicajt Fanninak 5500-ért. Azt gondoltan, férjuram agyoncsap, amikor megmondom (pláne most, hogy vészesen kiürültek a tartalékaink), és erre hogyan reagált? "Hát igen, előbb-utóbb úgyis kellet volna venni" :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: Ki érti ezeket a pasikat??? Amikor az ember nem várja, akkor sztrájkolnak, amikor meg várnám, akkor ilyen lazák!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanetta 2008.10.31 10:06-kor.

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


[quote="eszterxx"]
írta:
eszterxxNem baj, már csak kb. 1 év és véget ér a pelenkás korszakuk...


Te csak azt hiszed....Levente 3 lesz és pelenkás....Na meg majd jönnek a tesók! :lol: :lol: :lol: :lol:
Ui: azért remélem másoknak, és neked is Eszterxx sikerül hamarabb a szobatisztaság elérése...Nekünk nem jön össze, bármit teszünk :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Tök égő néha, hogy az 5 évenek kinéző okostojás gyerekemen pelenka van.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet
 
 


jaj, Juditk, én nem értek még a szobatisztasághoz, igy csak az eddig felületesen átfutott, 13-14 hónapos kortól taníthatjuk nekik a szobatisztaságok cikkekből itéltem...

Szóval akkor lehet, hogy még 2-3 év... hmmmm....hát, ez van...

Ne aggódj, nem fog Levi pelussal a fenekén rohangálni a lányok után, az tuti!!!!

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


A pelenkához én is akartam írni: bizony, Flóra is pelenkás még éjszaka...

Kép
KépKép
nebula
 
 


Már a pénzt is rettenetesen sajnálom, amit Levinek pelenkára költök. Mert ugye Nimónál még rendben van...Na de mennyi Thomas gőzmozdonyt, autót, biciklit stb. vehettünk volna már kb. 2 éves kora óta a pelenkára költött pénzből....? :?: :!: :?:

Szegény Nimó 2 hete hörög (annyira tele van váladékkal) és nem lehetett neki antibiotikumot adni a vizelete miatt....
Erre most már köhögőrohamai vannak, kétféle nagyon erős kúpot kap, és mostmár hogy megvolt a vizeletvétel megint antibiotikumot kap. Éjszaka mindig felébredt a rohamok alatt és iszonyatosan szenvedett. Ő sem mászik, nem bírja a súlyát (10,70 kg). Viszont kompozik...(sztem semmi baja nem lesz). Hason üvölt, ülni szeret, de egész nap nem ülhet. Cipelni meg nem tudom...Hanyatt sem marad el, csak ha alszik...

Az egyéves talira még hátha mi kecskemétiek is már eljutunk... :roll: :roll:

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?