Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Gabrielldaniel!
Nem lehet, hogy begyulladt ott a fogad, vagy az ínyed?Esetleg hogy allergiás vagy a mogyorófélékre?Cataflam az jó nagyon a fogra, de 1 nap csak 3-szor, max 4-szer lehet bevenni!

Cseriviola!
Na, ezt kipróbálom ezt a pizzát, mert nekem kelesztős receptem van és enyémben nincs toji, viszont van tejföl. A többi ugyanaz!
Figyu, ha raksz alá sütőpapírt, hogy szeleteled? Én az olyan sütök alá sosem merek sütőpapírt rakni, amit nem kiborítani kell, hanem a tepsiből szeletelni!

Emesedorabenceanyu!
Ja, igaz a könyvből tudsz lesni... kisbetűket tanulnak még csak ők is?
Dórinak esetleg ötlet:
- playmobilokban is vannak tök jó lányoknak valók, egész kis készlettől (Intersparban), de itt a neten is.
- törölköző (nem tudom mennyi csajos törcsitek van..) én Noénak azt "kérek" mert a kifogókat, meg babatörcsiet lassan kinőjük...
- porcelán tányérkészlet (állítólag a Kikában van színes, vagy gyerekmintás)
- kanál-kés-villa gyerekszett (Leo-Poldiban is láttam) nem műanyag, hanem rendes, esetleg belegravíroztatni a nevét!
- gyerekágynemű (én 2 éves kortól raktam asszem Somát rendes nagy méretűbe, de az oviba jól jöhet majd a gyerekméret esetleg, bár lehet azt is örökölt Emesétől!)
- fürdőjátékok (nálunk azok mindig tönkrementek, azt nem örökli pl. Somától Noé!) vannak jófélék, kádra tapasztható vizimalom, stb.

Ennyi, most Noé babszi ébredezik, megyek.Majd még jövök!

lola77

Emesedorabenceanyu!
Nem az apródarabos playmobilra gondolok, hanem ezekre:
http://www.tulli.hu/index.php?cPath=2_306_174

A sógornőmék szerint már nemigen van jegy a disney showra, ők is azt vettek a lányuk szülinapjára, de már jobb helyre nem kaptak!

Szilvia!
Faházas hely: komáromi strandnál is vannak, meg a Fényesnél, nem tudom kiadják -e télen is? Nézdd meg esetleg!
Várgesztesi villapark?
Lastminute.hu esetleg, bár ott inkább ilyen wellness szállókon van talán hely, de hátha...
Sopron környéke?
Hirtelen ennyi jutott eszembe...

lola77

Sziasztok!

cseriviola
köszi a receptet.

Gabó egy kicsit hasfájós lett, nem csoda hisz nagyon jól eszik.
Most voltunk méreckedni, már 4190g a drága.

Alig tudom összekapni magam, és szerintem a lányok is féltékenyek már, mert egyre nagyobb baromságokat csinálnak :? :(

Kép
Kép
Kép
tgabi80

sziasztok!

emesedora:
...hát igazából én már 1-2 napra rá normálisan ettem sőt mint írtam nekem aznap délutántól már kutya bajom sem volt vele. Mikor meg varratszedésre került a sor, éppenhogy leültem a székbe kinyitottam a szám és már állhattam is fel mert az is simán ment. Megkérdezhetem, hogy ki csinálta neked a műtétet?

Képzeljétek: tegnap este (éjszaka inkább 2,00-körül) arra ébredtem h mekkora hülyeséget álmodtam. Álmom lényege az volt hogy (ismét) meg volt már álmomban a fiam és készültünk el sétálni de tapasztalat híján fingom sem volt hogy kell felöltöztetni hogy ne fázzon. JÓ ok, felébredtem. Annyira idegesített mert még gondolatban sem tudtam hogy mit adnék most (akkor) rá hirtelen hogy azon voltam kiszórom a ruhákat és össze hozok vmit nehogy akkor kelljen majd rajta gondolkodnom mikor már itt lesz. :-) Azta... hát mondom nem vagyok már normális :-)
Egyik bnőmnek mindig mondogattam, hogy ne féltse már annyira a lányát (pedig 9 éves már a lánya) .... stb stb stb. Mindig azt mondta majd megtudom.... Erre itt van! :-) Kezd az agyamra menni, hogy mindent a legapróbb részletig el akarok rendezni mire jön a kisfiam. Vissza kell fogni magam mert túlzottan aggódós anyuka válik belőlem. :-)

Kép
Kép
newcdina

Sziasztok!

Erika: l
esz ez még több is :) Mi is így indítottunk. Az elsőt Emese a harmadik szülinapjára kapta, a Jázmin babát. Aztán jöttek csőstül :) De nagyon szeretett velük játszani, az összes barbie mese is meg van. Most már kevesebbet játszik velük, de szerintem presztízs kérdést csinál belőle, hogy mind meglegyen :)

Hintaló még nincs, de sajna hely sincs nagyon rá. Most is a két szobában az alapbútorokon kívül ki van pakolva egy járóka, egy bébi taxi, egy kis babakocsi és a lakásban tároljuk a két babakocsinkat, mert a lépiben nincs biztonságos hely rá. Meg a por miatt amúgy sem raknám ki. Szóval...

De a duplo lego jó ötlet, elgondolkodom rajta. Jó lesz, ha lakást cserélünk és minden gyereknek lesz külön zuga, ahova a játékokat teheti, mert iszonyat, ami itt van!

Lola:
remélem még lesz hely, nekem nem kell az első sorokban. Egyszer voltunk, akkor is feljebbről néztük és élvezhető volt. Tesómék munkahelyén valaki szokott jegyrendeléssel foglalkozni, most írtam tesómnak levelet, hogy nézzen utána. Apával menne szerintem.

Anették mennek? Melyik gyerekkel? Vagy mindhárommal?

Gabrielldaniell:
nekem úgyanígy indult a bölcsességfogam. Az egyik oldalon többször beduzzadt az íny felette, de mindig elmúlt egy-két nap alatt. De most egy hete duzzadt volt és fájt, a torkom is már tőle. Körzeti adott gyógyszert, de egy hét alatt sem használt.
Ekkor mentem fogászatra, röntgen és a többit tudjátok. Kiműtötték. Mondták, hogy az íny azért dagad be, mert bejut valami baci, táplálék stb. és begyullad. Mondta a doki, hogy 98 %-ban magától nem tud kijönni a bölcsességfog, ami már gondot okoz a gazdájának. Mert az be van ékelődve, nem jól nő stb. Ezért van a szájsebészeten a műtét.
Mondta, hogy egyszer meg kell csinálni, mert nem fog rendeződni, halogathatom, ha akarom. De most már nem akartam.

Ma megyek egyébként varratszedésre.
Nekem is cataflamot írtak, de nagyon óvatosan mertem szedni. Fődoki szerint nem megy át az anyatejbe, a leírásban pedig az volt, károsítja a csecsemőt. Úgyhogy pénteken volt a műtét, aznap még 3-at vettem be, meg szombaton, vasárnap és hétfőn már csak kettőt, kedd-szerda már csak egyet. Még tudtam volna csüt-péntek bevenni, de nem mertem.

Inkább ha kibírod, ne vegyél be szerintem!! De egy ilyen fájdalmas műtétre most ne is vállalkozz, szerintem ha megszületett, menj el utána. Mint én. Addig meg próbáld bírni :( Nekem az antibio sem használt...

Tgabi:
Lesz ez még jobb is! Először nálunk is nagyon nehéz volt, meg még most is vannak percek, hogy el tudok keseredni, mikor pl. a két pici egyszerre nyekereg, de pont belekezdtünk tanulni Emesével. Melyikkel foglalkozzam??? Szóval nem egyszerű, de szerintem egyre jobb lesz (remélem). Hál isten, nálunk féltékenység nincs annyira. Próbálj a lányokkal külön programot csinálni. Ha bealszik jól a pici, egy fél óra játszótér, vagy séta, vagy egy sütizés, ilyesmi. Ha apa itthon lesz persze... nálatok még plusz ez a nehézség. Mi apánk is sokat dolgozik, alíg várom néha, hogy beessen az ajtón.
:oops:

Na megyek, mindjárt jön busszal férjuram fia, 13 éves, itt lesz két napig. Végül is három vagy négy gyerek, olyan mindegy, nem ? :P

Szilvia
emesedora

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk,mert otthon elromlott a gépem.A vonalzókhoz annyit,hogy mikor megvan a beillesztendő kód amit saajna pontosan most nem tudok hogy van :oops: ,de asszem talán kétszer irja ki az url-t [url=http://www.nagyonbaba.hu][img] ez után mégegyszer kezdi http: stb na én ezt töröltem ki mindenk az elejéről,de én is nehezen tudtam összehozni.

most lépek

sziasztok

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Sziasztok!

Lola
sütőpapír nem ragad a pizza hátuljára,ne izgulj :wink:
Lisztezett deszkán kell kinyújtani mielőtt a tepsibe kerülne....
ma készítettünk pizzát,lefényképeztem több szemszögből,de alulról valahogy nem sikerült :lol:

íme a képek:

sütés előtt
Kép
....utána :P
Kép Kép Kép
Viki Megasztárt nézett :lol:
Kép Kép

Sziasztok:Erika

cseriviola

Erika!

Hú ez a pizza nagyon guszti! Imádom! Én is majd minden héten készítek. Nagyon aranyos a kislányod! Biztos szórakoztató lehetett az "előadás".

Lola!

Igen én is mogyi allergiára gyanakszom. Ma már tudtam úgy ahogy enni. Sajna a picur miatt a pocakban muszály "megerőszakolnom" magam és ennem. Ha csak magamért lennék felelős lehet kihagynám ez a pár nap étkezést. Nagyon rossz 1 centi résen keresztül tuszkolni a kenyeret. Így legalább átérzem, hogy Dani fiam kb. milyen fájdalmat élhet át fogzáskor és ma azt a technikát is hasznosítottam, amivel neki kéne ennie. (szájpadláshoz "passzírozni" a kajcsit nyelvvel)

Emesedora!

Nem tudom, hogy mi lesz ebből az ínyfájásból. Egyelőre csak akkor vettem észre, ha mogyorót eszek. Így eddig allergiára gyanakszom!
Gyógyszert kerülöm! Kibírom enélkül is! Valahogy!!!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!
Nem volt nagyon idöm végigolvasni mindent.
Lizi sokat sír eddig éhes volt mint kiderült mert a súlyunk 3390 anyatej+pótlás beletörödtem. Szilvinek(emesedórabence)anyunak öszönöm a megnyugtatást.meg lehet hogy elkényeztetük meg igazából este 8-kor beájul és 3-ig alszik utána kézben alszik kiságyában pár perc múlva űvőlt én meg sajnálom hogy sir.

Eagleszemnek Gratulálok, sok tejcit!!!!!

Megyek mert a tésztát le kell szürnöm.

Szisztok!
Timi

Kép
xytimi

egy pár kép Kép megyünk autózni Kép nyújtózom

Kép
xytimi

Tgabi!
Ja séta, Általában az üzlethez (tímea fodászszalon hogy a többiek is értsék a paletta lkp.) és vissza de szervezhetünk majd közös sétát.
sziasztok
Timi

Kép
xytimi

Sziasztok

Csak jöttem elköszönni tőletek,nemsokára indulok vissza a kórházba.
Tegnap elött éjszaka este 20-tól hajnali 3-ig 3 perces rendszeres fájásaim voltak,de leálltak. Dokim kiengedett,de vissza kell ma mennem. Lehet már bennt is kell maradnom szülésig.
Remélem hamarosan babázhatok.
Ha lessz valami, küldök sms-t.

Legyetek jók! Vigyázzatok magatokra!

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Ancsa!

Szorítok értetek! Ügyes légy! Várom a híreket!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Cseriviola!
Köszi, tényleg guszti, már csorog az én nyálam is! Mi is jó sok kukoricával szeretjük!

Ancsa!
Sok-sok drukkkk, szorítok, de izgi!Várjuk a híreket!

Timi!
Én is bíztatlak a pótlással kapcsolatban akkor, nehogy ám rossz anyának érezdd emiatt magad!Somával én is már pár nap után pótlást voltam kénytelen adni, tök stresszeltem magam emiatt... de a szopit sem adtam fel és láss csodát, 3 hónaposan már nem kellett a pótlás, sőt a fejést el tudtam tenni mélyhűtőbe. Ha nem is napi több deci, ha csak 40-50-is (fejésenként 10!), de jégkocka tartóba tettem és összegyűlt, később a főzijébe tettem!Ja és cumizavaros sem lett, cumit nem is fogadta el sosem!
Valahogy mindenhol arról írnak, hogy azt hittem megy az majd magától, nem is lehetne másképp!Aztán dehogynem...
Ezt csak azért írtam le, mert ilyenkor a más példája is erőt adhat, tudom!
Ja a történetünket leírtam a Kismama magazinnak is, hát persze hogy nem tették be! :roll:

Gabrielldaniel!
És diónál, pisztáciánál sem jön elő? Most akkor pépeset egyél Te is, mint a kisfiad.... :)

Na megyek, ma még nem voltunk lennt!

lola77

Sziasztok!

Ancsa
drukkolunk nektek!!!!!!!!!!!!!Látom a név megváltozott,ez is aranyos :lol:

Lola
ma megvette férjem is a disney jegyeket,mivel olvastam,hogy fogytán van.
Szerintem jó helyre kaptunk és a csaj azt mondta az Ibuszban,.hogy egyenlőre van még bőven :lol:
Mi amúgy a 7200-as jegyet néztük ki,és dec.2-ére 11 órára.

cseriviola

Sziasztok
Ancsa!
Drukkolok, ti is az utolsó pillanatban találtatok nevet ahogy mi hasonló lesz a nevük mert mi Lizinek Lizának becézük.

Lola

köszi neked is.

na sirdogál
sziasztok

Kép
xytimi

Sziasztok!

Majd később hosszabban írok, csak most reggeliztetek, csak az előbb, amikor bekapcsoltam a telefonomat, az alábbi fontos, csudajó hír fogadott, és gyorsan meg akartam osztani veletek:

"Megszületett Liza Léna október 29-én 23:45-kor, 54 cm, 4002 gramm. Nehéz szülés volt, de a királylány gyönyörű. Puszi, Ancsa"

Nagyon gratulálok Ancsának, jó egészséget, tejcsit és boldog családi életet kívánok! Látod Ancsa, milyen ügyesek voltatok, hogy bent maradt eddig a kis Liza. Csendben jegyzem meg, hogy mi lett volna, ha még két hétig bent marad?? Lett volna 4,5 kiló biztosan :)

Na megyek, később jövök. Éhes a banda!

Szilvia[/i]
emesedora

Nagy gratula Ancsáéknak! Sok tejcit és gyors felépülést kívánok!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Jaj, de jó hírek!
Ancsa, én is gratulálok Pici Királylányhoz, nagyon szép neve lett! És örülök, hogy teljesült a kívánságod, nem 1-jén született!
Sok tejcsit, egészséget Mamának-Babának egyaránt!

lola77

Sziasztok!

Ancsa
Nagyon gratulálok! Sok tejcit!

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok!

Képzeljétek, kölcsön kértem védőnénitől egy hétre mérleget, mert fura volt nekem a kispasasom. Van, hogy az eddig megevett tápszerből eszik 10-20 milit és abbahagyja, kilökdösi a nyelvével a cumisüveget. Már tök ki voltam, mi lehet. Levittem tegnap méreckedni, hát azzal nincs gond, két és fél hónaposan 6800 gramm a lelkem. Vagyis nem egész három hét alatt megint 80 dekát hívott. Szóval nem ez a gond. Most mérem tegnap óta a szopikat, és kiderült, hogy van azért tejem. Változó mennyi. Hajnalban, éjjel, reggel több. De a minimum 30 volt, amit szopizott kb. 5-10 perc alatt, de éjjel, mikor egyszer evett, 50-et szopizott, tápszerből utána már kevesebbet evett. Reggel meg 60-at szopizott, tápszerből utána 40-et evett csak. És biztos jól lakik az anyatejből, mert már csak egyszer kel fel éjjel. Este is fél nyolckor evett, éjjel 2-kor kelt enni, utána reggel fél hétkor.

Nagyon örülök, mert a lányokkal kevesebb volt, Emesével alig, vele hordtunk anyatejet három hónapig, Dórival picit több. Igaz, urtica urenset szedem, de most nem tudtam két hétig a fogam miatt. Meg kétszer ittam az elmúlt egy hónapban azt a fránya maláta italt. Ettől? Mondjuk fiacskám nagy cicis, van, hogy azon alszik el.

Gondoltam, megpróbálom, hátha még lehet több is. A more milk kapszulát használta közületek valaki? Utána néztem a neten, vegyesen írnak róla. Nem rég beszélgettem egy nővel, a menye szedi és azt mondja, ömlik tőle. De mivel elég húzós az ára (10000 körül van egy doboz, ami kb. 2-4 heti adag), nem tudom, hogy bele merjek e vágni.

Egyébként megvagyunk, Emese megint köhécsel, kicsik nem (még!). Gyakorlunk mindennap Emesével. Nem sokat, de muszály. Minden megy neki, csak az írás külalakja nem olyan szép még. De cirkuszolás után az is megy, érdekes módon! Tök jó feladatlapokat szerkesztettem neki a matekhoz, íráshoz, olvasáshoz, az tetszik neki!

A jégshow-t még meglátjuk. Egyszer azt mondja, hogy menne, máskor, hogy nem.

A pizzát nem is minősítem! :) Erika, szemtelenség időről időre kikészítened a gyomrunkat :) Ez akkor érne, ha kóstolót is kapnánk a tortákból, pizzákból!!!

:P

Dórika ki akaszt a rámolásával. Hihetetlen. 5 perc alatt csatatér a kisszoba, amit én utána egy órát pakolok. Szegényt sajnálom néha, mert unatkozik, amikor mondjuk szoptatok, vagy tanulunk. Ilyenkor csinálja ezt :(

Na megyek, most a reluxát piszkálja, Bencus álmos, és én meg éhes. Tényleg, ma még nem ettem :)

Sziasztok

Szilvia
emesedora

Ja, nem hívott Bencus, hanem hízott :)

Timi: Szívesen! :)
emesedora

Sziasztok!

Ancsa, gratulálok a Kislányodhoz :D Azt kívánom, ami nekem is a legjobban jönne: türelem, kitartás, energia :D
A Pici Királylánynak pedig boldog, csodás életet.

Üdv,
Szilvia

KépKép
szilvia1981

Emesedorabenceanyu!
Akkor Neked is jó "erős" a tejed, vagy mit szoktak mondani, ha "csak" ennyitől majdnem jóllakik!Mindenesetre ha sokat van cicin, tényleg több lesz, szóval hagyjad!
Néha én is kíváncsi v.ok mennyit eszik, sz.tem a kettő cicimből kábé 100-120 lehet (3-4 perc alatt kiszív 1-et, utána még kicsit masszírozom miközben szopja...) de ezek szerint ennyi elég a hízáshoz. Pedig másoktól 200-230-akat is hallok. Hajnalban lehet benne több,de akkor sokszor elég neki az egy is. Na ezért nem akarom én amúgy mérni!
Nálunk a ma éjjel volt a csúcs, este 7.30 evett, utána hajnal 4-kor kelt!!!! Lassan átalusszuk.... talán, bár nem akarom elkiabálni.
Amúgy én a Karamalzot egy héten 1 olyan 3,3 dl-est iszok meg 2-szerre.
A more milkről én csak jókat olvastam, állítólag a 0 tejből is "tejcsárdát" csinál. Zsanka ette annó emlékszem írta... Én ha most v.mi lenne a tejcivel, tuti kipróbálnám....

lola77

Sziasztok Csajok!

Régen jelentkeztem, de olvasok folyamatosan.

Ancsa Gratulálok Liza Lénához! Ügyesen kihúztad az idődet!!! Sok boldogságot Nektek! Ja, és nagyon szép neveket választottatok! Tamara is majdnem Léna lett.. :lol:

Emesedórabenceanyu: Pont ma morogtam én is az állandó rámolás miatt... Mire egy helységet összepakolok addigra a többiben káosz van. Kellett nekem nagy ház.... :shock: A muffinsütő a kádban, a fogselyem a szennyeskosárban, a wc papír a nappaliban... Rájött a szemetes lényegére is, úgyhogy rendszeresen halászom ki belőle a konyharuhát, a vadi új pelust, a múlkor meg fél napig kerestem egy elveszett padlizsánt, mire halvány sejtéssel beletúrtam a szemetesbe, hát naná, hogy ott volt.... :lol: :lol: :lol:
De amikor olvasok olyan történeteket, amit a másik topikból írtatok, hát azt mondom legyen eleven, rakodjon, szórja szét a banánt a szobájában, hogy aztán essek rajta hanyatt, csak egészséges legyen!!!!!

Nálunk apa a pizzafelelős, ő szokott sütni elég sűrűn, a Stahl-féle pizzát, és imádjuk, bár mindíg máshogy sikerül.

Szilvi 81: Altatás beindult már? :D

Tejci növelésre én urticát szedtem meg a DM-es szopisteát ittam egy házi gyártásút is, ami bűn rossz, de megérte!

V.erika
v.erika

Hoppá, mi lett a vonalzóimmal???????????????????????
v.erika

Sziasztok!

Ancsa!!!
Gratulálok sok egészséget türelmet és sok-sok tejcit kívánok.
Hát jól volt tartva a kis királylány! :lol:

more milk ről én is hallottam itt valaki próbálta?

Körkérdés!
ti felszoktátok kelteni ha enni kéne este nehezen alszik vissza kézben alszik a kiságyban nem azt hiszem talán nektek Lola volt igy Nóé vagy nem biztos de régebben valakinek volt kiságyas probléma.

Sziasztok

Timi

Kép
xytimi

Sziasztok

Timi: elfelejtettem írni, dr. Udvardi Iván műtötte a fogamat. Kedden kivette a varratokat, de még mindig nem tudok rágni azon az oldalon.

Szerintem amíg nem indul be jobban a tejcid és a súlya, keltsd fel, nekem legalábbis védőnéni ezt mondta. Max. három órát hagyd aludni. Éjjel persze nem, hagyd csak és Neked is jót tesz a pihenés a tejtermeléshez.

Lehet, hogy neten a teszveszen rendelek more milket. Van olyan, akinek maradt meg, így nem kell egy egész dobozzal megvenni. Megveszek vagy 20 darabot és meglátjuk.

Neked ízlik Lola a maláta? Megmondom őszintén én öklendezve iszom, mivel a sört is utálom. De Bencus miatt leerőltetem...

Na megyek, alszik mindkét törp, Emese tévézik. De Dórikám lassan ébred. Addig elolvasom a storyt, vagy legalábbis tervezem :)

Szilvia
emesedora

Próba vonalzó ügyileg

Kép
Kép
Kép
emesedora

Hát nem... még kicsit próbálkozom... de mindig feladom.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Próba2

Kép
Kép
Kép
emesedora

Próba3

Kép
Kép
Kép
emesedora

Most nincs több időm, Bencus éhes :(

Kép
Kép
Kép
emesedora

SZilvi(emeseanyu) Lola
Mi az a maláta meg az a kalmazán ?
én csak azt azurikát meg még egy bogyot probáltam nem ok sikerel meg a laktoherb teát de a töménytelen mennyiségtől fáj Lizi pocija.

Én csak arra emlékszem hogy főorvos volt nagydarab a nevére nem.

Nekem Lizi 40 percet log a cicicin általában a végén már alszik piszkálom akkor szopizik aztán ha megunom kiszedem és van amikor még van benne akkor még szopizunk tovább. utána nappal jól alszik éjjel nehezen órákon keresztül altatom ahogy leteszük felébred.

Ti hogy vagytok a szopizással beált egy idöre vagy össze-vissza mi az utobbi.

Cseriviola
nagyon guszti ,pályát tévesztetél!!!

Kép
xytimi

csak gyors elküldtem el ne száljon

Gabrieldaniel
jobban vagy kiderült hogy mogyi alergia lehetet.
Már lassan te jösz a sorban de még van idő!!!

Jó éjt mindenkinek!!!

Kép
xytimi

SZiasztok lányok!
Olvaslak ám benneteket, csak írni nehézkes!
Ezt viszont muszály!.

Drága Ancsa! Nagyon-nagyon gratulálok, minden nap figyeltelek, mikor bújik ki végre a kislányod! Gyönyörű neve lett, és szép nagy baba!
Sok-sok boldogságot, és tejcit!

NAgyon várom a történeted, de most ne foglalkoz velünk, csak a kis királylányoddal!

ÉS természetesen mindenkinek szívből gratulálok, aki újabb pici életet hozott a világra!

Puszi: Rozika!

KépKép
Kép
siprozi

Sziasztok

Gratulálunk mi is Anikónak és Ancsának is.
Reméljük mindannyian jól vannak.

Ági
Voltam unokatesódnál. REndeltem Timinek téli cuccot nála,már tök várom. Bánom már hogy mindig húzom halasztom a dolgot hogy kimenjek hozzá,mert annyira jó dolgokat csinál és tök szépek. Említett titeket is hogy Dorkának annyira nem tetszik az ovi mert szigorú az ovónéni. REméljük megszokja hamar és akkor már fog szeretni járni? És milyen a suli? Meddig lesz majd Dorka oviban?
Dorka mit fog szülinapjára kapni? Én tök tanácstalan vagyok,bár van egy két ötletem de nem tudom, hogy érdemese e olyat venni,félek nehogy a sarokba végezze. A pónikért van oda aztán valami pónisat szeretnék neki,meg gondolkodtam a duplón is. Láttalak benneteket múltkor Dorka tolta a babakocsit,nálunk már az sem igen kell neki.

Cirmike
Mi lett végül is Rékával? Elmúltak a pöttyei?

Bocsi, hogy másnak nagyon nem írok ,de azért olvasom mindig amiket írtok csak hozzá nem tudok szólni,meg sokszor időm nincs már írni ide sajna.

Amúgy velünk minden ok. Timi mármondogatja hogy ő nem bölis hanem nemsokára ovis lesz. Hát várom nagyon.Böliben nagyon el van engedve aminek következménye ,hogy azt hiszi itthon is mindent szabad neki. Eléggé nehéz most vele,de reméljük az ovi kicsit visszafogja.

Na mentem mindenkienk jó babázást.
Üdv Lívia

Kép
slivia

V.erika!
Lejárt a kódod, azért szünt meg a vonalzód. Vagy újat csinálsz, vagy töröldd ki a profilodból, mert addig így teszi be....

Timi!
Nem volt nálunk gond Noénál az Edi írta, de aztán írta, hogy hasonalvással megoldódott!Meg Szilviánál Áron babának voltak/vannak altatási nehézségek!
De türelem, annyira pici még a kicsi lányod, hogy természetes h. érezni akar Téged, hisz nemrég még ott volt benn.
Jó, tudom, a kezek másra is kellenének, meg éjjel kómásan az emberek türelmetlenebb....
Cicin elalvás ekkora korban Nálunk is volt, nagyon, állandóan piszkáltam: húztam a füléd, kislábaujját összenyomtam.... kegyetlen, de a korán is ezt csinálták, és tényleg az Ő érdekükben. Ha nagyobb lesz, erősebb, nem fárad el a szopiban, szívni fogja erősebben majd... addig kitartás. Nem baj, ha 40 percig tart a szopi még... csak a cicidre vigyázz, fel ne ázzon. Nekem szerencsére sosem volt ezzel gond.
KARAMALZ: Alkoholmentes malátaital, van citromos is, az még iható. Állítólag sörtől sok lesz a tej, ezt meg ugye lehet mert alkoholmentes, én a neten olvastam róla. Sparban lehet kapni, 0,33 fémdobozos 199 Ft asszem... 1 próbát megér.
Nagyanyáink mondják még a sok levest, főleg rántott levest. Elején ettem én is. Tényleg sokat igyál... Ha bántja a Laktoherb a hasát, akkor azt függeszd fel tényleg.

Lívia!
De jó hallani felőletek is, mindjárt szülinapoztok...

lola77

Na fele érthetetlen lett:
Timi
A te kezeidre gondoltam, hogy mást is csinálnál ugye vele, szóval ezért nem tudod mindig fogni Lizit...
A koraosztályon is nyúzták a babákat, így segítettek, hogy ne aludjon el a cicin....

Emesedorabenceanyu!
Hááááát én is útáááálom a sört, talán 1 fokkal jobb ez az ital, legyűröm és iszok még rá sima ásványvizet is. Egyszerre ugye csak 1,5 dl-t iszok meg (felét), az jó nagy 5-6 korty csak.... utána rossz a számíze is... brrrrrrrrrrrrrrrr.

lola77

Sziasztok!

Itthon vagyunk végre!

Ha lesz elég energiám akkor írok majd hosszabban és teszek fel képeket.
Amúgy a Varjú kiírása szerint 36. héten szültem, de Matyi méretei szerint 37. hetesnek minősítettek. Szóval el volt számolva.

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!

Először is:
GRATULÁLUNK az új jövevényeknek!!!!!!
Nagyon szép neve lett mind a Mátyásnak mint pedig a Lizának!
Ancsa nagyon ügyes volt, hogy eddig kihúzta, Eagleszem nálad meg úgy elrepült ez a 36 hónap, hogycsakna :).
Sok-sok egészséget és boldogságot kívánunk nektek!
(és csak zárójelben, várjuk a képeket :) :) )

Mirólunk:
Köszönjük a szülinapi köszöntéseket.
a Mátém szülinapja rendesen lezajlott előző héten. Csütörök családi muri, pénteken meg meghívtuk a barátait a máltai játszóra egy kis szülinapi bulira. :) Szilvi, még 1x köszi a tippet, nagyon bejött.
Mindkét buli annyira jól sikerült, hogy a Máté 3 napig alig aludt :) :) :) folyamatosan emlegette hogy miket kapott, mik történtek vele.
NAgyon aranyos volt ,csak mi nagyon elfáradtunk. Rengeteg, szó szerint rengeteg - ajándékot kapott. Tűzoltó- kukásautó, busz, meg egyéb kisebb-nagyobb járművek, könyvek, kirakók, tőlünk pedig egy lábbal hajthatós traktort, mert ez volt az álma :) (az egyik ismerősünknek van és teljesen odavolt érte) :) :) Itt vannak képek is:

http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=34405

Szóval szuper volt, nagyon. A bölcsiben is emlegetik még a mai napig a gyerekekkel - akik ott voltak a máltain - hogy mennyi lufit pukkantottak ki, mivel játszottak, és sütit ettek. Örülök, hogy a Mátéban ennyire pozitív élmény volt a 3. szülinap.
Ráadásul a böliben, holnap ünneplik meg.. :) :)

Amúgy mi jól vagyunk, mint már említettem nagyon jó olvasgatni a "újdonsült babázók" történeteit :)

Szilvi,
Örülök, hogy már jobban vagy. A bölcsességfog az gáz, nekem is volt 4, abból kettőt ki kellett húzatnom, mert a szülés után tönkrementek, de gond nélkül kijöttek, mázlim volt.
Az Udvardi Iván szerintem egy állat, már bocs...
Én a Máténál szedtem a More Milk Plust-t és nekem annyira nem jött be - igaz majdnem 4 hónapos volt hogy elkezdtem - de nem tudom hogy ennek hatása volt-e vagy sem a Máté 20 hós koráig szopott, igaz pótlással.
Szerintem ezt mindenképpen ki kell próbálni! A Gangi tudna még róla mesélni, ő is szedte! Akinek meg esetleg nincs elég teje, az ne keseredjen el!!!! (én anno eléggé letörtem és ez csak szerintem rosszat tesz) Nézzétek a Szilvi példáját! :)

Remélem a következő babánál már én is tudok rendesen szoptatni, ami már - hála istennek - eléggé közel van, ugyanis április 06.-án érkezik hozzánk a Máté kistesója! :) :) :) :) Nagyon örülünk neki, és boldogok vagyunk.
Bocsi, hogy még nem mondtam, de se időm, se energiám nem volt eddig. Nagyon fáradt vagyok és meló mellett egy kicsit nehezen viselem a babavárást... :)
Voltunk genetikai vizsgálaton, minden rendben a babócával a jövő héten már kiderül, hogy kisfiú v. kislány... :)

bocsánat, hogy ennyire csak magunkról meséltem most és ennyit.... most így jött ki :))

Ági,
sok szerencsét az oviba szoktatáshoz! Hidd el biztosan jól fogja magát ott érezni, még ha szigorú is az óvónéni! A Dorka beszéde is fejlődni fog! Aztán majd nem győződ leállítani, hogy csönd legyen már!! :)

asszem eldugulok...

sziasztok
Zsani :oops:

Kép

Kép
zsanka

Sziasztok!

Ancsa
nagy-nagy gratula a "kicsi" lánykádhoz!!!!!!!!!!!!
Sok boldogságot és bőven tejcit!!!!!!!!!!!!!!

Zsanka
de örülök neki,hogy a régebbiek is sorban babáznak újra! :lol:
Meddig fogsz dolgozni?Mit szeretnétek?
Szuperek a képek,és a torták milyen guszták :P

Anikó
szuper,hogy már itton vagytok,majd ha tudsz gyere :D

Most csak ennyi,még befejezem Viki sapi+sál szettjét :D rám tört az alkotási vágy :lol: :lol:

cseriviola

XYTimi!

Köszönöm kérdésed! Már jobban vagyok fog és íny ügyileg. Lassacskán, de leapad a duzzanat.

Tegnap voltam Dani fiammal tanácsadáson. A 15 hós oltást kapta volna, de nem adta be neki a doki mert piros, hólyagos a torka. Hazafele valószínű ez a hülye szél kikezdhette a fülem, mert ma reggel iszonyatos fülfájással keltem. Estére ez is jobb lett.
Délutánra egy kis gyomorgörcsölés, estére egy kis szédülés, úgyhogy fürcsizek és teszem el magam holnapra. Valószínű ezek a korábban kelések (Dani óraátálítás óta egy órával hamarabb kel, apa most éjszakás ilyenkor később jutok ágyba).
Szóval kevesebbet pihizek.
Még 2 hét mire én is megyek a dokihoz. Azért már várom, hogy majd mit mond. Addigra már 37. hétnél fogok járni. Kíváncsi vagyok most hogyan lesz. Dani ugye 38. hétre született. Vele azért nyugisabban volt az életem, de most hogy Ő már van, így nehezebben viselem ezt a terhességet. Azért csak cipelgetni kell a kis fenekét néha-néha. Meg császkálni utána a lakásban, hogy éppen milyen csínyen töri a fejét, mert ha nagy a csönd az rosszat sejtet.

Lola!

Még Te kérdzeted, hogy csak mogyitól jön-e ez ki. Igen eddig erre figyeltem fel. Dió, pisztácia, mandula eddig nem produkált ilyet.

Na befogtam a picsogómat!
Jó éjszakát mindenkinek

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok,

Fúúú, hát elég ritkán tudok én is jönni... mennyi minden történt.
Bocsi, ha nem reagálok mindenkinek.... :oops:

Ancsa: GRATULÁLOK!
Nagyon tetszik a név!!!
(Majd várom én is a történetet és aztán a képeket...)

Zsani: gratulálok a pici babóhoz. Annyira jó!!!! Gondolom nehezen viseled Máté és meló mellett.
Bocsi, hogy megkésve: Boldog szülinapot Máténak!

Szilvi:
Ügyi vagy szoptatás ügyben! Ki hitte volna. Rékánál nekem is kb. ennyi volt, néha kicsit több, volt hogy már én is pótlást adok, amit aztán nem fogadott el. Aztán jött a 4. hónap és a gyümi, meg a Sinlac pép... ezeket imádta a szopi mellett.
Ez a bölcsesség fog: nagyon gáz, de legalább túlvagy a nehezén!

Mivel rég írtam magunkról:
2 hete pénteken Réka kipöttyösödött először a popsiján (gondoltam pelenkakiütés), aztán terjed tovább a derekán felfelé a hátára, majd lefelé a lábára. Nem kapott új dolgot, új mosószert sem használtam... Hétfőn megnézte a dokinő reggel (ekkor találkoztam a rendelőben Líviáékkal), nem tudta mi lehet, vérvételre küldött, másnap az eredmény kiváló. Talán még sose volt ilyen jó a vérképe. Semmi fertőzés! Szerdán este mire kijött a dokinő a pöttyök már szinte el is tűntek.
Viszont észrevette Rolin, hogy lázas (nekem fel sem tűnt, mert véletlenül 26 fokot csináltam a kályhával és ugrált is a lelkem) és nagyon gáz a mandulája (amit egyáltalán nem fájlalt). Kapott gyógyszert. A 4 napos ünnepen végig lázas volt. A héten már jól van. Réka hurutosan kezdett köhögni. De jó!!! :roll: Remélem nem arcüreg gyulladás lesz...
Itthon voltunk a szünetben végig. Állandóan veszekednek, verekednek. Rékának is nagyon kinyílt a csipája! Odamegy Rolihoz és csak úgy elveszi a játékát, lekever Rolinak egyet, aztán kezdődik az ordítás, verekedés. Semmi perc alatt kupit csinálnak. Nem győzök pakolni, rendet tenni kettőjük között.
Közben szerdán reggel felugrottam Bp-re Rékával vérvételre (szokásos negyedéves), kedden megyek az eredményért, remélem lesz a doki megnézni és kell kérnem igazolást a további gyeshez, emelt csp-hez. Ekkor viszem Rolit a mellett lévő épületbe egy darázsspecialista dokinőhöz.

Közben voltam fogorvosnál. Tavaszi kontrollkor még nem kellett tömni fogamat. Most az őszin talált 3 picit, és a vadi új bölcsességfogamon ami még ki sem nőtt teljes egészében egy nagyobb lyukat. Szerencsére jól bírom: 2 alkalommal megcsinálta az összeset injekció nélkül.
Közben bújik ki az alsó bölcsességfogam is de én meg se érzem szerencsére.
Egyébként azt mondta azért romlik hamarabb a bölcsességfog, mert nehezebb ápolni, nehezen éri el rendesen a fogkefe. Főként fent. Pedig ha vki akkor én tök rendszeresen mosok fogat, nem nassolok. Gyerek korom óta mégis szinte minden évben lesz lyukas fogam. De megdícsért, hogy látszik, hogy ápolom és karbantartom, mindig elmegyek ellenőriztetni. Fogkövem ágyáltalán nincs.

Bocsi, ha most kicsit hosszú voltam: főként magunkról... :oops:

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!

Timi,
igen, ahogy Lola írta, nekünk is nehezen megy az altatás....Csak cicin alszik el, és úgy tudom letenni este az ágyába..óvatosan.... volt néhány nap, amikor már azt hittem megoldódott a probléma, most két hete kb. Akkor szopi után lerakam az áyába, bekapcsoltam a forgót, ami világít a plafonra, és szerencsére távirányítós, így amíg be nem aludt, állandóan bekapcsoltam az ajtóból, amikor lejárt. Néhányszor el is aludt minden hiszti nélkül. Aztán valamiért újra kezdődött... csak úgy tudom letenni, hogy szopizás közben elalszik. Szerencsére éjjel már nem kel fel, csak maximum hajnalban egy röpke szopira, de akkor is meg kell várnom amíg bealszik, és így teszem vissza.
Napközben a hintájában alszik el, szopi után. Bár néha (főleg mostanában) oda is úgy kell betennem, hogy már alszik. Valamiért most hisztisebb lett. A babakocsiban sem marad el, csak a kengurúban. :( Én írtam három szakértőnek, és mind a három azt írta, hogy idő kell, mire megszokja a bébi a kintlétet, és addig némelyik baba ennyire ragszkodik anyukájához :D Eleinte Áron is egy órát is szopizott mindig. Most is szeret a cicin lógni, igaz, hogy kb tíz perc alatt jóllakik, aztán csak "cicizik".
Mások tanácsára próbáltam hagyni, hogy had sírjon, úgyis elalszik...de esze ágában sincs... és annyira látom, hogy szomorú, és amikor meglát, elmosolyodik, és emelgeti a kis fejét, mert tudja, hogy kiveszem. Biztos hogy nem ez a legjobb megoldás, de nekem nincs szívem hallgatni ahogy sír. Így marad ez a módszer...

Képzeljétek, ma voltunk a tescoba, és vettünk Áronnak egy olyan cuki ruhát. Micimackós rugi, kis sapkával és előkével. Piros-zöld. Karácsonyos, és rá van írva: my first christmas :D alig várom hogy rajta legyen. Van télapóruha is, csak még nem volt kitéve.

És egy kép a kis Húsgombócomról (vagy Gombócartúromról) :D
Kép

sziasztok

KépKép
szilvia1981

sziasztok!
Lola!
Lehet hogy túl aggodom a dolgokat ez a lábipiszkálás bejön de lehet hogy csak anyás mert ha már nincs tejci akkor is szopizik tudom megnyugtatja.köszönöm.ma veszek olyan sört.

eagleszem Ancsa
képeket már nagyon várom.

A kisfiut én nem mertem elolvasni mert nagyon rossz a tv-ben is látni ilyet de tudom hogy homokbadugni nem lehet a fejem. majd késöbb a szülés + a terheség óta érzékenyebb vagyok. de nagyon sajnálom és drukkolok érte!

lasan megyünk sétálni kiokoskodom mit vegyünk fel

sziasztok

Kép
xytimi

Sziasztok!

Zsanka: úgy-de úgy örülök, hogy végre elmondtad, hogy jön Máté kistesója. Mivel én már egy ideje tudtam, és néha elég lepcses a képem, féltem, nehogy elszóljam magam :) Tök örülök neki. Kíváncsi vagyok, hogy kisfiú lesz vagy kislány. Ti mit szeretnétek? Neveken már gondolkodtatok? Veled minden ok? Máté hogy fogadta a kistesót.

Szívesen a máltaival kapcsolatban a tippet. Emesének idén is lehet, hogy ott lesz, vagy az omega plázában, a fániban. Bár szerintem az már 7 éveseknek nem igazán való, hogy látjátok?

Szilvia: én is voltam ma a tescoban, tök ari az a ruha, szerintem is. Én is filóztam. De ma sürgősen bodykat kellett venni, mert a 62-sek kicsik már, 68-ast vettem egy három darabos kékest, tök jó anyagból. Meg van pár hosszú ujjas, már vettem a c&a-ban. Meg kölcsönbe is van itt néhány. Én egy kék vastagabb pihe-puha takarót vettem. Tök ari! Olyan jó most kék dolgokat venni a sok rózsaszín után :):)

Cirmike: Köszi. Igen, már túl vagyok a nehezén. De még enni nem nagyon megy ott. Kiderült, mitől lehettek a pöttyök? Nem lehet, hogy csak melegtől?? Vagy valami újdonság kaja?
Roli már jól van? Jár már oviba?
Jók lettek a trikók?

Dórim alszik, és végre egyszerre alszanak Bencével. Ilyen még nem nagyon volt. Előtte képzeljétek egyszerre kakiltak be, és egyszerre voltak éhesek :) Tegnap este 8-kor elaludt Bence és hajnali négykor kelt. Evett és aludt még reggel 8-ig. Tőle már tudnék pihenni, de Dóri éjjel 2-3szor fel kel a cumijáért és teáért.

Na, megyek, kéne vasalnom, de nagyon hulla vagyok. Kicsit teszveszelek....

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Gabrielldaniell: Jobban vagytok?

Kép
Kép
Kép
emesedora

Emesedora!

Köszönöm kérdésed, jól vagyunk. Dani fiam kicsit nyűgi, sokat sír, ez azt is maga után vonja, hogy a torka állandó "terhelésnek" van kitéve, amivel nem igazán használ a torokgyulladásának. Így nem tudom mikor gyógyul meg.
Én a másik picurral megvagyok. Ma délután mikor Dani aludt én is ledőltem, mert így péntekre kiütött a "korai" kelése és éjszakánkénti gyakori ébredése Daninak. Lehet, hogy ezért is, de mikor délután lementem a postára meg a boltba nagyon fájt a medencém és a hasam alja. El is csodálkoztam magamon, hogy már ez a kis séta is rosszul tud esni.

Én is nagyon rákaptam az interneten való böngészésnek. (TeszVesz, Vatera...)
A második gyerekhez még hiányzó dolgokat egytől egyig ott szereztem be.
Vettem egy nagyon szép pelenkázó táskát, amibe mindkét gyerek holmiját, de főleg majd a picijét mert ebből kell az elején több (váltóruha, textilpelu...) el tudom pakolni.
A kiságyat is ott vettük Daninak, ami a legjobb vétel volt.
Szert tettem még bimbóvédő kenőcsre, melltartó betétre.
Ma érkezetek meg a textilpelusok. Ezek olyan igazi "régi" masszív fajták. Nem olyanok, mint amiket ma lehet kapni. Könnyített szövésűtől a falra tudnék mászni.
Tegnap jött meg a zenélő forgó a kiságyra. Távírányítós, plafonra vetítős, éjjeli fényes, zenélős (szerintem hasonló lehet XYTimiéknek is). Ennek is nagyon örültem, mert már kezdtem kétségbeesni, hogy nem találok jó áron. Az is lehet, hogy Daninak ez jobban tetszik majd és cserélnünk kell. Neki most szintén elemes van és világít is, de csak azon a részen ahol a kiságyhoz rögzítjük. Anno az Auchanba vettük, de valami megváltás volt, mert már elegem is volt a tekerősből, meg tönkre is tettem, túlhúztam.
Még vettem Daninak 3 kantáros gatyót így Őszre-télre. Még egyet kinéztem neki, lehet ezt is megkapja.
Elcseréltem a Várandós csomagba kapott rózsaszínű cumit egy ugyanolyan kékre. Így már mindjárt másabb.
Nem is gondoltam volna, hogy egyszer ilyen internetes böngésző leszek majd. Mikor Danit vártam, akkor a munka miatt nagyon ilyenre időm nem volt. Így hétvégén beültünk az autóba és mindent boltba és újonnan vettünk meg. Na ez megváltozott. Egyrész az anyagiak miatt is és mostmár időm is van használt, de jó állapotú cuccok után kutatni.
Szóval adok-veszek.
Na de befejeztem nem untatlak titeket.
Jó hosszú lettem!
Nem várom a holnapot, mert sajna temetőbe kell menni. Mióta Dani megvan, nagyon ritkán járok ki a szüleim sírjához. Évente talán 3-4 alkalommal. De gondolni rengeteget gondolok rájuk.
Na jó éjt mindenkinek!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Zsanka!
Ez aztán a meglepetés, szívből gratulálok Nektek a kis Jövevényhez!Neked kívánom, hogy jól teljen a babásodás, bár így a másodikkal tényleg más... Én mindig arra gondoltam, hogy valószínűleg (soha ne mondd hogy soha...) többet nem élem ezt át, ez sok erőt adott!
V.mi gond volt amúgy eddig a terhességeddel, hogy ennyire kihangsúlyoztad a genetikai vizsgálatot, vagy csak azért írtad, hogy most itt tartassz?Ezt nem egészen értettem. :o Most akkor hány hetes vagy?
Ritának is van "párja" akkor babavárás-ügyileg, kábé 1 hónap lesz a babák közt, ami akár lehet sokkal kevesebb is, ugye!

Szilvia1981!
Nagyon jó ez a manósapkás kép Áron babáról! Találtatok már helyet szilvesztere?

Emesedorabenceanyu!
Az örökölt 68 bodyk, sőt a LeoPoldis 68-as gatya is jó már Noéra is (még jó hogy tavaszra vettem: ha-ha!)
Anettékat kérdezted:jól vannak, Villő is megy most már mindig, tök édi ahogy teszi a lábait és büszke magára. Tegnap voltunk náluk játszani... Noét feszt piszkálná, de hát ugye Ő még csak durván tudja, mindig figyelni kell... dumálgat is már!
Neked Dóri megtanulta már, hogy óvatosan kell Bencushoz nyúlnia?

Gabrielldaniel!
Hát igen ez az utsó pár hét már a séta is nehezen megy... elhiszem!Azért jól teszed, hogy ha tudsz tényleg lepihizel Danival!
Mindkét szülődhöz a temetőbe kell menned?Jaj Istenem, elszorult a torkom, ahogy írtad!Elhiszem, hogy sokat gondolsz rájuk...
Akkor nem sok segítséged van, vagy párod szülei élnek még?

Cirmike!
Nem semmi, hogy Roli lázasan ugrabugrál...
Kíváncsi lennék mi lesz ez Rékánál...

Neten én is sokszor vásárolok, csak az a bajom, hogy ha 1-2 kiegészítés kell csak ruhából, akkor nem éri meg a postaköltség, itt Tb-n meg nem mindig van pont olyan eladó dolog a vaterán, amit éppen én szeretnék. De sok mindent vettem már én is használtan, Noé babakocsiját is! Most pl. egy játszószőnyeget... Somának annó az nem volt...

Tgabi!
Nem tudom még mindig az email címedet, enyémet megírtam priviben!
Amúgy én karikor citromos lazacot akarok (bár tavaly nem kaptam, csak mélyhűtötett, de nagyon fini volt!) meg v.milyen aszalt gyümivel töltött husikat rántok. (pulyka, disznó)
Szoktam még töltött kápit is, de azt a két ünnep között!
Sütiket meg mindig v.mi újat: nlc-ről és a mindmegettéről szoktam lesni... Isler bizti lesz, meg mézeskalács!

lola77

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?