Új privát üzeneted érkezett!

Ez a szeles idő kikészít, szegény Norbika egész nap nyűgös! :cry:

De hoztam egy pár friss fotót nektek :lol:
Kép Kép
Kép

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Bocsi,hogy betolakodok csak lovaszkatanak szeretnék üzenni:Norbika nagyon aranyos :D Hozzánk mikor nézel be?Hiányolunk nagyon.

További szép estét kívánok mindenkinek és mégegyszer bocsi a betolakodásért!Az összes baba nagyon aranyos sok boldogságot kívánok és jó egészséget!!!!

Reni

Kép
Kép
reni_24
 
 


Ancsa: hajrá. megy a drukk!!!
Védőnéni, dokinéni: védőnéni egy hét múlva, dokinéni két hét múlva jön megint (ma és tegnap voltak).Pénzt azt nem kaptak. Végülis ez a dolguk, és nem azért jönnek, mert rendesek, hanem mert egy ennyi idős gyerekkel elvileg nem lehet utcára lépni. Már a mi esetünkben, gondolom, ez a motiváció. Persze az sem rossz, ha a pénz hiánya miatt nem jöbnnek oly gyakran. :D
M.

macianyu
 
 

 
 

lovaszkata!
Nagyon aranyos Norbika!


Nálunk pont ma volt a gyerekorvos. Előző héten adtunk neki pénzt,2000 Ft-ot, de el is várta, szerintem kevesellte is. Emiatt most úgy döntöttünk inkább nem kap semmit,nehogy ingünk gatyánk rámenjen, plusz azon kívül,hogy meghallgatta a tüdejét,szívét nem csinált semmit - ami persze nagyon fontos,de mi is le tudunk menni a rendelőjébe. meg is beszéltük vele,hogy jövőhéten mi megyünk. az ajtóhoz kísérve háromszor fordult vissza, egy kicsit kínos is volt. biztos sok anyuka ad pénzt az orvosnak,mi is biztosan fogunk neki adni,ha olyat tesz értünk,ami hálát érdemel vagy betegek leszünk - de csak azért,mert ő az orvosunk nem szívesen adunk neki. Azt a pénzt inkább a Tomira költjük és veszünk rajta hintalovat :lol: :lol: had fejlődjön az egyensúlyérzéke
én ma csináltam neki fekete-fehér párhuzamosan futó vonalakat, had nézze,elvileg fejleszti az idegrendszerét,látását :D - hááát... az én kézügyességemet a megkreálása jobban fejlesztette szerintem, a brekegő békája nagyobb sikert aratott. a vonalakra szinte rá sem nézett. ennyit a tudományról

betettük ma az autósülésbe Tomit,hogy kipróbáljuk, de nekem nagyon nem tetszik. concord gyerekülés,0-1 éves korig, de egyáltalán nem tűnik kényelmesnek, a fejét nem tartja, a fejvédővel viszont szoros neki és úgy tűnik,hogy megy súly a fenekére, gerincére is. Rossz volt nézni,biztos mi is bénán tettük bele (remélem!),úgyhogy hétvégén jönnek gyerekes barátaink, majd kérek tőlük tanácsadást.
Ti próbáltátok már? mik a tapasztalataitok?

Kép

Kép
borkaby
 
 


Macianyu!
Neked milyen volt az Istvánban? Sajnos már nem tudtam leírni a szülésed előtt az ott történt dolgokat. Mi miatt lett végül császár a vége?

Megírtam a szüléstörténetünket,már csak be kell gépelni :D

Kép

Kép
borkaby
 
 


Köszi lányok az infót. Okosabb sajna nem lettem, de legalább már látom, hogy a mi dokink tényleg nem szívbajos... és amikor rákérdeztem, mennyi a tarifája, mert mégis ne az legyen, hogy hetente én tolom a borítékot és azt se tudom mennyi, közölte, hogy amennyit tetszik gondolni...
Asszem jövő kedden megmondom neki, hogy nem tartom szükségesnek a heti látogatást, ha pedig ő szakmai szempontból mégis ragaszkodik ehhez, akkor sajnos nem fogok tudni minden alkalommal fizetni.
Egyébként elég alaposnak tűnik, tényleg szépen alul-felül-kívül-belül megvizsgálta Dórit, kiselőadást tartott nekünk a tipikus gyerekbetegségekről, tűnetek, teendő, stb., ill lehet őt otthon hívni ha bármi van, plusz elküldött minket a fejlődésneurológiai intézetbe, mert Dórinak kicsit ferde a nyaka.
Ez mind oké, de akkor sem akarok hetente ezreket fizetni...

Kép
anhel
 
 


Csajok, nekünk még semmilyen vizsgálatra sem adott a gyerekorvos beutalót...Kicsit furcsa, de gondolom tudja mit csinál...
Amúgy imádom a dokinkat, imádja Nórit, látszik rajta, hogy finoman nyúl hozzá, bár milyen legyen egy gyerekorvos? Mi direkt kértük, hogy járjon ki házhoz egy ideig, és 1000 forintot kér egy útért. Akartam neki adni első alkalommal, nem fogadta el, mert az első ingyenes. Következőnél akartam adni 2000-t, nem fogadta el, mert nem ennyiben állapodtunk meg. Tehát imádom :lol:

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Nyugtonmalac, küldtem privit! :oops:

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Senki sem lakik a XVIII ker környékén? :cry:

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Marek: hát én bevittem személyesen a papírokat, kérdeztem mikorra várható az anyasági, ezt válaszolta a nő: " most felteszem a kupacra, és utána 2 hét, de ezt nem tőlem tudja!"

Mondtam, hogy oké. :) Erre megkérdeztem mikorra várható a családi emelése, az már 2 hónap lesz. És visszamenőleg számolják az elmaradt összeget.

Hintalónak mi mindig örülnk, kedves vagy, de szerintem nemsokára már nektek is jó lesz :D Ja és még azt sem tudhatod, hogy mikorra készül el... Nekem ígért a bátyám egy pelenkázót az első lányom születése előtt, még semmi hír nincs felőle. Lili elmúlt 3 éves :D

Férj családja nagyon figyelmes nálatok! Ez a hoztunk is ajándékot, meg nem is ;) Nem?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ildi!
van egy könyv,ami a szoptatásról szól és abban van egy fejezet a sárgaságról. sajnos beszkennelni nem tudom,mert túl nagy a formátum,de abban azt írják,hogy :
"a sárga újszülöttek többnyire fáradtak és enyhén apatikusak. ha az ön kisbabája esetében is erről van szó,ébressze fel napközben kétóránként és szoptassa meg. az anyatej elősegíti a bilirubinszint csökkenését is.ha nem sikerülne felébresztenie,kezdjen el fejni és etesse meg őt alternatív módszerekkel.a tea itatása nem segít.a kiválasztáshoz a kisbabának fehérjére és kalóriára van szüksége - az édesanyja tejére. (...) csak rendkívül magas értékeknél szükséges rövid időre abbahagyni a szoptatást."

Tercsimama!
én elég jól ismerem a 18. kerületet,anyum ott lakik!

Borkaby

Kép

Kép
borkaby
 
 


LK: de szép és de aranyos és de puszilgatni való babád van! Norbika megérdemel egy hatalmas puszit tőlünk! Átadod neki a nevünkben?

Fel tettem a webre a képeket!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nagy sikere van a hintalónak :) Minden kis topikbaba olyat szeretne! :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Borkaby: nekünk maxi cosi ülésünk van, és a quinny vázon van rajta, Bori ebben jött haza a kórházból. Kényelmes neki, és valóban olyan, amilyennek leírtad... Olyan mint egy fészek, vagy mi...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Anhel: ferde nyakra jelentkezzetek be a Dévény Anna alapítványhoz! Mi is megyünk majd, ferde gerinctartás miatt a pocakos élet alatt...

Jó, hogy megmondod a dokinéninek, hogy nem kérsz több fizetős látogatást.
Nekem is kívűl belűl megvizsgálta Borit a doki, de szeretetből, és nem pénzért :S Biztosan meg is fogjuk lepni az ünnepek tájékán valami finomsággal a rendelésen.
És bár mikor hívhatom. Lilivel szoktam is hívni hétvégén, este, stb. mert Lilim mindig ilyen időkben szeret szemcseppet szopogatni, szekrényt magára borítani, magas lázat növesztgetni, stb.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!!

Bocsi Mindenkitól, rövid leszek....
Gyerekem "elromlott"......én, aki azt vallottam, h ilyen pici babát nem lehet elrontani, hát....csődöt mondtam.... Konsti teljesen megszokta, h Bence böfizteti és ott alszik el a vállán.....Két napja nem hajlandó aludni, csak kínlódunk....amint leteszi pár perc és kiabál....hagytam, de a végén már féltem, h nem vesz levegőt annyira behergelte magát. A szopival is kínlódunk. Mivel fáradt alig eszik.......

Van tippetek arra, h zenélős plüs játékot hogyan lehet tisztítani????????

Ny.malac!
Ha jól emlékszem Te dícsérted a Tomme T. mellszívót. Bevált???? Szenvedek az Aventtal, ha neked bevált, beszerenék egy Tomme-t....
Aki ilyet használ legyenszíves nyilatkozni! Köszi!!!!!!

Védőnő: EÜM rendelet szabályozza, h 6 hetes korig hetente, utánna 3 hós korig két hetente, 1 éves korig havonta, 2 éves korig 3 havonta, oviba kerülésig 6 havonta KELL látogatni.
Nálunk kézster volt eddig, egyszer a lakásban, egyszer épp sétáltunk. (amióta Konstival hazajöttünk) A héten hívott, kikérdezett, lejegyzetelte....nekem ez így megfelel, bár ígérte, h jön a jövő héten. Előtte telcsizik.

Gyerekorvos: bejárunk a rendelőbe, havonta tanácsadás, bármi kérdés van telefon. (mivel Kinsti lassabban gyarapszik, így hetente hívom a doktornénit)
Pénteken elvileg megyünk csípőszűrésre...

ANCSÁNAK, SZÖSZKÉNEK, SENSINEK DRUKKHEGYEK!!!!!!!!!


MINDEN BABA TÉNYLEG CSODASZÉP!!!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Nem tudom tudjátok-e, Ancsa szülőszobán van 2 ujjnyi méhszájjal. Az orvosa burkot repesztett! Mindjárt itt a kisasszony!! Drukk!!!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Úgy látom, ahány orvos, annyi szokás, és annyiféle hozzáállás.
Én sajna nem tudok bejárni a rendelésre, nincs autóm és a bkv nem lenne annyira fincsi az első időkben Dórinak, így nem volt kérdés, hogy házhozjárós dokira van szükségünk.
A csípőszűrés az hány hetes korban végzendő? Ill. meddig szokták csinálni, volt mr valaki?

Ancsának nagy hajrá, reméljük, még ma meglesz a baba!!

Kép
anhel
 
 


sziasztok. haza jöttünk.
holnap du. megpróbálok jönni közétek.
dobok fel 2 fotót a kicsi fiamról

Kép
Kép

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Sziasztok Lányok!

A férjem behozta a kórházba a laptopot. :D

Tegnap megszületett Gergelykénk.
Dióhéjban:

október 28. kedd

7:30 amnioszkópia: zöldes magzatvíz = szülni kell
8:00 borotválás, beöntés
8:30 glukóz infúzió
9:00 oxitocin infúzió
9:00-13:30 érzéstelenítés nélkül bírtam a tágulást
13:30-kéjgázt kértem érzéstelenítésnek
16:40 eltűnt a méhszáj
16:40-17:10 kitolási szakasz
17:10 megszületett Gergely
3500 gramm, 51 cm


Később jövök az egész történettel.

Kép

Kép
szöszke
 
 


Tercsimama: 13 kerület a mienk...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Tercsi: küldtem választ :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Zsuzsu: én az első pár hónapra az elektromos medelát ajánlgatom. Az működik. A kézit a későbbi időkben (4-6 hónapos kortól) tudtam használni. Persze az aventet nem szerettem, mert szivárog a levegő a szilikon és a tölcsér között, és így a vákuum nem igazán tudott dolgozni. Ezért most tommee tipe mellszívót vettem kézit. De még nem tartok ott, hogy azt használjam :)
Ha szeretnéd, holnap letesztelem, ésösszehasonlítom az elektromos medelámmal... :)

Amúgy fura, de Lilivel, amikor a kézi mellszívó már működött (6 hó körül), akkor a gépi már nem volt jó! :roll: :shock: Na erre varrjon gombot az ember lánya...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


zenélős plüst, én kézzel a csap alatt kevés vízzel tisztítottam... Mázli, ha a kütyüt ki lehet szedni belőle... Ha nem akkor a minél kevesebb vízzel, mosószerrel történő tisztítás a javasolt. Pl. szivaccsal, szappannal...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ancsa: hatalmas drukk hegyek!!!!! Lehet, hogy már túl is vagy rajta? :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Szia Timi! Üdv itthon! Nagyon szép kisfiút hoztál magaddal! Jól áll neked :)

Feltettem a képeteket a webre. Várjuk a születés törit, meg még képeket, meg titeket, meg mindent! :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Szöszke: sok boldogságot nektek! Köszönjük, hogy jelentkeztél!

Nagyon ügyesek voltatok, hogy egy ilyen helyes kis Gergőt hoztatok össze! :) Nagyon csábosan néz ránk :D

Gyors felépülést, és sok tejcit kívánunk!


Mielőbb várunk vissza ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Szöszke!Gratulálok!!!Sok tejcsit és jó egészséget!!!

Ancsának mennek a drukkok++++++

Minden baba nagyon édes!!!!

Nyugtomalac!
Köszönöm a beírást :D

Zsuzsa!De hogy nem lehet elrontani a gyereket Zsebi hozá van szokva,hogy esténként a hasamon pihen és ezt ki is követeli :roll: Mondjuk tényleg csak este követeli.Ábel,hogy viseli?Éjszakáitok milyenek?Egy szobába vannak?

Gyerekorvos:Mi 2hetente tanácsadás ha bármi van telefonálok és ha kérem házhoz jön. 8)

Védőnö:Mi megegyeztünk,hogy havonta jön ha bármi van telefonálok(ha bármi van én a dokit hívom)Éppen ma a dokinál a védönő paráztatott be,hogy túl etetem Zsebit persze tiszta ideg lettem de a doki megnyugtatott,hogy nincs túl etetve.Mondtam neki ha megtömöm és sok neki kibukiza akkor,hogy tömném??? :evil:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Sensi: mi van veled????? Már csak te vagy hátra! Nagyon drukkolunk neked is! És különben sem hallottam már rég felőled!

Mizu?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Web frissült, már csak meg kell várni, hogy az extra is frissítsen... Szöszke és Gergő már fent is vannak.

Szöszke: te vagy a topic legkorábban visszatérő tagja :) 1 naposan!

És még a leghamarabb létrehozott új vonalzó birtokosa is ti lettetek!

Gratula! ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Kata: a védőnők zöme nem sokat tud segíteni, csak idegesítik az anyukákat. Én kötelezném őket a bíztatásra. Nem hiszem el, hogy ezzel jót tesznek.
Komolyan, az összes tanácsadó könyv 100szor több és jobb segítséget nyújt baba ápolás, ellátás terén mint ők. (Tisztelet minden kivételnek)
Szerintem a jó védőnőnek ismernie kellene a különböző gyereknevelési elveket, és az anyuka elképzelései szerint támogatnia kellene őt a megvalósításban. Bíztatni, ha valami nem megy, és nem stresszelni feleslegesen. Segíteni, utatmutatni, ha az szükséges. És mellesleg, ami szerintem nagyon jó, fel kell hívja az anyukák figyelmét a kötelező programokra, és kikérni az eredményt (pl. oltások, szűrő vizsgálatok, stb.)
Kevés védőnő ilyen. Pedig mennyivel hasznosabbak lennének, nem?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Szöszke
Gratuolálok! Sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek!!!

Ancsa
Drukk!!!


Timi
Üdi újra itthon! Várjuk a történetet!!!

Asszem ma nem lesz túl jó éjszakánk, mert a kisasszony még mindig nem alszik. :cry: Lehet, hogy itt várom meg, hogy valaki hírt adjon Ancsáról... :roll:

Sensievel mi van? Lehet, hogy már ő is babázik??? :roll:

marek
 
 


Sziasztok!

Köszi az emlegetést, jól esik! De ki kell h ábrándítsalak titeket (meg magamat is), de még semmi.....és hát igen, már csak én maradtam. :P Szép....

Na most át kell adnom a gépet, hnap jövök!

Minden baby nagyon édes, elolvadok a képek láttán, és olvasok is ám, csak nagy erő kell már az íráshoz, sok mindenhez nem tudok hozzászólni, és szerencsére az elmúlt 1-2 napban jól el is foglaltam magam...de olyan rossz érzés is. Na mind1, mostmár csak a végére érek én is. :)

Most tényleg mennem kell, daddy hnapra megígérte, h összerakjuk a kiscsaj cuccait is, lehet csak erre vár szegény... :P

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Szöszke!
Gratulaaaaa! Nagyon édes Gergő! :)


Ancsa!
Hajrááá!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Halihó
Itt az éjjeli műszak. Már legalább két órája nyűglődünk, remélem lassan elalszik a drága. Holnap megint olyan leszek, mint a mosott sz@r... :twisted:

LKata
Norbika egyszerűen gyönyörű!!!

Sensie
Hajrá, hajrá!!! Már nincs sok hátra!!! Ott egyébként túlhordásnál mit csinálnak?

Zsuzsu
Talán Te kérdezted a Tommee Tipee mellszívót (bocs, ha nem). Nekem is van, de én sem használom. Kényelmesebb a gépi... Viszont a kórházban használtam, elég jó volt, de az Aventtel nem tudom összehasonlítani, mert olyat még sose láttam közelről. De az tény, hogy én elég sok tejet lefejtem vele a kórházban...

Nyugtonmalac
Később miért lesz jobb a kézi mellszívó? (bocs, de én tudatlan vagyok)

Képzeljétek, ma kimozdultunk. A férjemnek be kellett mennie a nyelviskolába (én is ott dolgoztam szülés előtt) ) és mi is mentünk vele! Mindenkinek nagyon tetszett Bori. Sajnos a volt csoportomnak órája volt, ezért ők nem látták. Utána még elmentünk a Tescoba, aztán még felugrottunk a barátnőmhöz, akinek két hónapos a kislánya. Ez olyan jól sikerült, hogy jó sokáig maradtunk, úgyhogy kimaradt a fürdés :oops: Lehet, hogy most azért nyűglődik a drágám... :oops: Szegény! Ilyet többet nem csinálunk!!! Mondjuk az is tény, hogy azért voltunk olyan sokáig, mert Bori megéhezett, rácuppant a cicire, és jó sokáig nem is akart lecsatlakozni róla. Úgy meg ugye elég nehéz hazahozni...

Na megyek... megnézem, hogy álmában nyerít a gyerekem, vagy még mindig nézelődik... :?

További jó éjszakát mindenkinek akinek megadatik!!! :arrow:

marek
 
 


Ancsa sms-e:

"Megszületett Liza Léna okt. 29-én 23:45-kor, 54 cm, 4002 gr. Nehéz szülés volt,de a királylány gyönyörű. Puszi, Ancsa"

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Ancsának hatalmas gratula, sok tejet, sok-sok boldogságot, egészséget a családnak!!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Ancsa
Gratulálok Liza érkezéséhez!!! Sok-sok boldogságot és egészséget kívánok nektek!!!


Aida
Köszi, hogy tudattad velünk az örömhírt!!!

marek
 
 


Sziasztok!

Nálunk is ment a nyüglődéses ordítás hajnal 2-4 - pedig mi nem hagytuk ki a fürdetést. :)
Pedig Gripe Watert is adtam Dorkának, hátha....(nélküle talán még most is fent lenne, nem tudom) aztán lehet, hogy a szelet nem bírja. Lassan tuti megint ébred. Én is mosott szar vagyok, ráadásul tegnap is egész délután szenvedtünk. Pedig én nem ettem semmi hascsikarót. Nagyon nyúzott lettem.

Jajj lányok panaszkodnom kell, bocsi:
A párom tiszta bunkó volt reggel, totál ki vagyok akadva. Én is felkeltem, erre ő: akkor a kutyákat kiviszi, de hívjam be őket. Én mondtam, hogy nem tudom itt leszek-e, ha Dorka ébred fel kell mennem hozzá. Erre még ő volt megsértődve (ja, átaludta a hisztit, szóval aludt kb. 8 órát, én meg összesen 5-öt két részletben). Nagy durrogva jött vissza az ebekkel ( a kapu 50 méter a háztól, ezt volt nehéz megtenni :twisted: ). Az ajtó elé kiraktam a hinta üres dobozát a nappaliból, erre leb..ott, hogy a kertben szanaszét fogja fújni a szél. (tán levihetné a kukába, no comment) És el sem köszönt, úgy indult munkába. Remek. Azt hiszem nem szólok hozzá egy darabig. Sajnos bocsánatot nem fog kérni, nem az a fajta. Még ő lesz kiakadva, hogy miért hisztizek ezen a dolgon. De tartani fogom magam, nem muszáj nekünk beszélni.
Ha picit eláll a szél jól el is megyek Dorkával a Brendonba és veszek neki valamit. Kapja be a spórolós...puff-puff.

Hát ez történt.

Gratulálok Ancsának (szép nagy baba, biztosan ez is nehezített) és Szöszkének!

Sensie!
Baba még nem maradt bent. És talán tényleg arra vár a kiscsaj, hogy mindene készen legyen! :D

Szöszke!
A laptop nagyon klassz bent! (bárcsak nekünk lett volna, én is gondoltam rá). Akkor még alszik a csöppség-3 órákat napközben. Használd ki. :lol:
Még frissen leírhatod a szüléstörit, meg mindent!

Marek!
Tescoban vannak gyerekholmik nem túl drágán? (esetleg néztétek?)

Valaki tud valahol rugikat nem 3ezerért nem turkálóst? (Cora, Auchan, Tesco, akciós bababolt, ilyesmi)

Gyerekorvos: mi megkérdeztük, 2000-ért jön házhoz. Volt az első héten és jön ma (1 hónapos Dorka). Én kértem, hogy jöjjön ki, mert nem akarom levinni a babát.

Csípőszűrés: volt a családban, ezért mennünk kell. (az Uzsokiban azt írták a csípőre, hog yép, meg a gyerekorvos is az első héten) 3 hete kértem időpontot az Ortopéd Klinikára, november 24-re volt hely. Azt mondták 2 hónapos korig kell elmenni. (szülés előtt hívtam volna, akkor talán lett volna előbbre, így közel 2 hónapos lesz Dorka).
Beutalónk még nincs, mert 1 hónapnál nem lehet régebbi, szóval előbb időpont kérése, aztán beutaló.
És januárban megyünk koponya és hasi ultrahangra (beutaló később, időpont már van). 3-4 hónapos korban javasolt, ha nincs semmi baj. Ha igen, akkor előbb is.

Na meg is nyugodtam mire ennyit írtam. :) Nap is kisütött - csak a szél brutális. Van 4 fenyőfánk pár méterre az ablaktól, kb. 8 méteresek, nagyon durván elhajlanak ilyenkor! Tiszta para. Még jó, hogy nem a ház felé, hanem a szomszéd üres kertje felé...nagy szélben, ha kinézek az emeletről, nincs fenyő...

Friss Anyukák (és elmaradtak) szüléstörijét várjuk! Legyen min sírnom, majd ha Apa éppen nem akaszt ki.

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Ancsa, Szöszke!Hatalmas gratula a gyönyörű babákhoz!

Sensie!Rajtad a világ szeme!:-)
emmalena
 
 


de szép reggel! megint babaeső volt :)))


GRATULÁLOK MINDEN ÚJ ANYUKÁNAK!!!!



Sensie!
Kitartást!


mi sem aludtunk, bár nem is sírt a drágám. nézelődött nagyokat, mosolygott, nem tudom,hogy csupán éjjeli bagoly lesz-e vagy azért feszült is a hasa - 11-kor eszünk általában utoljára, utána alvás kb.2-ig. most nem aludt el (már 2. napja), hanem 1-kor még egy cicizés, 4-5 büfi és fél 3-ig kukorékolt :). Fél 3-kor aludt el Tomi az ágyában, a fejlesztő csíkjaim nézegetése közben. biztos annyira uncsi volt,hogy nem bírta tovább - legalább erre jó lesz :D

Peva!
Lehet,hogy a férjedre is rossz hatással van az időjárás-változás. A pasiknál is előfordul, gondolom mire hazaér, azt sem fogj tudni,mi miatt nem szólsz hozzá. Legalábbis az én párom ezt szokta csinálni: "ő nem is mondott olyat és pláne csinálni, azt végképp nem, de ha véletlenül,akarata ellenére meg is bántott,miért veszem magamra,amikor tudom,hogy nem nekem szólt" :D :D

Kép

Kép
borkaby
 
 


Sziasztok, jó reggelt!!!

Ancsa - nagy-nagy gratula a kisasszonyhoz, milyen jó súllyal született, nem semmi! Várunk vissza és a szüléstörténetre is kíváncsi vagyok!

Szöszke
- szintén gratula Gergelyhez, nagyon édes a képen, tök jó, hogy bent van a laptopod, úgy ki lehet majd bírni :wink:
Jelentkezz, amikor csak tudsz!

Timi - nagyon édes a kicsi, főleg abban a pólyában egyem meg, várunk, tök jó, hogy már otthon vagy!

Sensi - kitartást, most már mindjárt babázol te is!!! Reméljük legalábbis, hogy a babaruha összerakása megindította a dolgokat :wink:

Peva - megértelek és neked adok igazat, párod nem jogosan türelmetlen, főleg, hogy ő alhatott!!! Nálunk is volt egy-egy ilyen összezördülés, amikor én este kb. 3X etettem (mondjuk éjfél, 3, 5-6), ő meg simán bírt aludni, pedig még pelenkát is cseréltem és akkor másnap hagytam aludni 10-ig (hétvége), én már javában két etetésen túlvoltam, ő meg mikor felkelt, szenvedett, hogy milyen fáradt... :roll: De nyugi, majd lenyugszanak a kedélyek, szerintem nem érdemes felhúzni az orrodat, most nagy szükséged van rá, hogy támogasson, segítsen, mire hazaér, biztos ő is megnyugszik és átgondolja, hogy hogyan viselkedett!!!
Tescoból hozott párom nagyon cuki rugikat és bodykat, asszem 7 db rövidujjú body volt 2700 forint, rugit is vett sima fehéret 3 db volt egy csomagban, szerintem nagyon érdemes a Tescoba venni ezeket!!! Onnan kaptunk cuki takarót is Lottikának, Cherokee márkájú, ezek nagyon olcsók!

Gyerekorvos - csajok, most akkor kell adni neki pénzt vagy sem??? Illik egyáltalán? Mert nálunk eddig már 4X volt, magától jön, most is mondta, hogy jön 2 hét múlva megint, nem én hívom, mármint mennék én a rendelőbe is, de ő mondta, hogy jön. Nem tudom, kell-e adni manit és mennyit és mikor és hogy??? S.O.S.!

Marek - :cry: a rossz éjszaka miatt, de ha megnyugtat, nálunk sem volt jobb, bár aludt, de keltünk párszor, 22-kor evett utoljára, majd 1-kor, utána 4-kor, aztán most 7-kor, szóval magától betartja a 3 órákat is, de vagy 40 percig evett mindkét alkalommal.

Szoptatás ideje - kinek meddig tart egy szopi??? Mert nálunk ált. min. 30 percig, de valamikor tovább, 40-50 percig, amíg ő ki nem köpi a cicit, vagy ha már nagyon régóta csak úgy érzem, hogy nyammog rajta, akkor én segítek rá, hogy kikerüljön a szájából.

Anhel
- csípőszűrésre ált. 6 hetesen kell menni, legalábbis nekem ezt mondta a dokinéni, végre kaptunk is időpontot, jövő hét kedd du. megyünk a MÁV-kórházba. Beutalót ad a gyerekorvos, azzal kell menni.

Zsuzsu - na ettől félek én is, mert ugye nálunk szinte minden este rajtam alszik Pömpő, most kezdem betenni kajcsi után az ágyába, de előtte nyugszik rajtam kicsit, bár valamikor bealszom, most éjjel is bealudtam, majd 1 óra múlva felébredtem és betettem az ágyába, aludt 1 órát ott és utána kelt kajálni megint.
Az a baj, hogy nagyobb biztonságban érzem, ha rajtam alszik, mintha az ágyában, de rá kell szoktatni, mert most már érzem a súlyát, amíg 2,5 kiló volt, nem volt gáz, de most már 3 felett van és nagyon el tud nyomni. Szóval kitartást!
Amúgy bealszik a cicin, vagy csak lassan eszik??? Mert nálunk is ez volt az elején, a sárgaság miatt nagyon aluszékony volt és egy-két szívás után bealudt vagy csak tartotta a szájában a cicit. Én úgy ügyeskedem, hogy egy vizes vattát mindig tartottam magam mellett és ha szenderedett, az arcát megtisztogattam, benedvesítettem vele, ettől felébredt és tovább evett... egy darabig, aztán újra bealudt, újra vizes vatta... melós volt. :roll:

Borkaby - nem ismerem a Concord márkájú hordozót, de szerintem az ilyen hordozókban, ami 1 éves korig jó, ugyanúgy kell betenni a babát, mi ezzel hozzuk-visszük ugye most már többször is autóval, jól ül benne, alszik is mindig benne, talán csak rosszul helyeztétek bele, nem?

Kép nálunk így néz ki benne :lol:

Tercsimama - én a 14. kerületben lakom :?

Nálunk: volt tegnap a dokinéni, azt mondta, hogy még mindig sárga a gyerek, de már csak az arca, viszont az az ucsó rész, ahonnan eltünik. Kérdezte a vizet, mondtam, hogy adjuk neki (nem adjuk), de fél dl-t, erre mondta, hogy legyen meg a napi egy dl, akár az anyatej rovására is, tehát inkább a vizet igya, mint szopjon :shock: Szerintetek??? :roll: Amúgy a bilirubin ürült már tök jól belőle a víz nélkül is, de ha hétfőn még mindig sárga az arca, akkor beutalót kapunk a Bethesdába és vért fognak venni tőle :roll: Most kezdem magamat hergelni, hogy talán mégis adni kellett volna neki a vizet, de hát amúgy is ürült belőle, hogy nem kapott egyáltalán, és a dokinéni mondta, hogy milyen szépen ürült, de ő úgy tudta, hogy kapja a vizet,szóval víz nélkül is ürült...
Na mindegy, ez van, most alszik az ÁGYÁBAN :wink:

Megyek, jövök még!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!!

LINH, SZÖSZKE, ANCSA!!!!

SOK BOLDOGSÁGOT, JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNUNK AZ EGÉSZ CSALÁDOTOKNAK!!!!

Anhel!
Érthető, h egy újszülöttel nem BKV-zol....
Csípőszűrés: 6 hetes korban szokták. Bodyra, pelusra levetkőztetni, a doki kibontja a pelusból és megtornáztatja a csípőt. Megnézi a combokat, abból is látja, h egészségesek a kicsik. Több helyen csinálnak csípő UH-t is. Ott egy vájú szerűbe kell tenni a babát és vizsgálófejjel megnézik. Közben persze szórakoztatni kell a babát, bár én szoptattam anno....
NEM FÁJ NEKIK!!!!! nekem jó volt, h figyeltem a dokit ahogy vizsgál, mert Ábinak laza volt a csípője, így itthon is tornáztattam, kenguruztunk. 3 hónaposan újra nézték és akkor már rendben volt.

Timi!
Az első képen tiszta Ábelem Sanyika!! :) szééééép! :lol:

Ny.malac!
Az elektromos m. mellszívó nem jött be sajna. Nagy a cicim, kicsi a bimbó, szóval kínlódunk a fejéssel. Pedig muszáj fejni, mert félek, h apad....

Én is arra gondoltam, h szivaccsal átdörzsölöm a plüs játékokat...

Kata!
Konsti egész nap Bencén lóg...jövő héttől pedig Ő már dolgozik, így rám marad a két gyerek egyedül......félek rettenetesen!!!!!

Ábel egyre inkább megbarátkozik a tesóval. Segít körülötte, magyaráz. De szeleburdi és féltem tőle a kicsit.

Egy szobában alszunk valamennyien. Ábel nem ébred fel Kosntira. Éjjel is Bencén alszik és nagy ritkán sikerül becsempészni a helyére. Minden éjjel van 1 óra, amikor nézelődik... :o :o

Marek!
Köszi a mellszívós tanácsot!!

Védőnő
: IDIÓTA!!!!!!! taliztam a régivel,kérdezte, h mennyit hízott a fiam. Mire Ő: "ha nem eszik eleget, nem fejlődnek az idegsejtjei és nem lesz normális.." nem irom ide mit mondtam neki, mert kizárnak a babanetről........

ritka pillanatok egyike:
Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Jó reggelt!
Azért sikerült összességében aludnom öt órát. Bori, meg még mindig aludna, ha nem keltettem volna fel. Sajnos muszáj volt, mert jön a tanítványom és azt akartam, hogy addigra visszaaludjon. Ez be is jött. Evett 180-at :shock: , nézelődött a pihiszékben, aztán még egy kis szopi az üres ciciből :wink: (előtte fejtem ki belőle még 50-et) és most alszik. 11-kor újra ébresztem, mert mennünk kell tanácsadásra... :roll: Ráadásul a férjem nincs itthon, úgyhogy babakocsival megyünk ebben a rohadt nagy szélben... :roll: :roll: :roll:

Peva
Nekem is előfordul ilyen probléma apukával. Én tudom, hogy ő k@rva sokat dolgozik, de amit én csinálok az se egyszerű... :? A kedvencem az volt, amikor elment túrázni, sétált húsz km-t, aztán még este elment lejátszott egy meccset a fallabda bajnokságon és éjszaka nem tudott nekem segíteni, mert nagyon fáradt volt. És egyszerűen nem fogta fel, hogy ezt a fáradtságot simán el lehetett volna kerülni, ha mondjuk itthon marad velünk.
Erre mondta, hogy én is bármikor elmehetek bárhova, például ha el akarok menni a pékségbe, ő mindig vigyáz Borira... :shock: :roll: :evil: :lol: Ehhez mit szóltok??? Micsoda szabadság!!! Irigyeltek mi??? :lol: :lol: :lol: Bármikor elmehtek a pékségbe, ha Borit megetettemk, tisztába tettem és elaltattam. A lényeg az, hogy érjek haza etetésre... Addig a gyerek persze meg se nyikkan, a férjem ugyanúgy dolgozik, mintha itthon lennék. :roll: :lol: Imádom az önfeláldozásukat....
És az én férjem még sose pelenkázott... Egyszerűen nem tudom rávenni... :roll:
Na, megkezdődött a panaszkórus....
Valaki még csatlakozik? :lol:

Ildi
Bori jó fej. Nappal sikerül 20 perc alatt ennie 180-at, éjszaka ugyanez másfél-két óra.. Tegnap este is ez volt a baj.... :roll: Mondjuk lehet, hogy éjjel nincs annyi tej, és nehezebben jön a ciciből.... :roll:
Erre valami ötlet???

marek
 
 


Ildi!
Konsti nagyon sokszor csak cumizik a cicin. Felmegy bennem a pumpa, h 30 percet cicizik és szopik 10 g-t... :evil: :evil: :evil:

Gripe vater: nekünk Ábinál nagyon bejött, csak azt használtuk. Igaz 1 hós kortól lehet, de nagyon jó volt. Na meg a torna és az alkaron hintáztatás....

Itt süt a Nap, megyünk majd családilag sétálni.... kiélvezem azt a pár napot négyesben.....
Nem tudom mi lesz a jövő héten, mert ha szutyok idő van, bent a lakásban nehéz lesz örökmozgó gyermekmmel.
Ábival az a gond, h nem érti még, h kicsi a tesó és kicsit durva Vele....

összezördülés: Nálunk is van.....főleg mert Bence néha keményebben szól Ábira, én pedig extra érzékeny vagyok..... :cry: :cry: :cry:

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Zsuzsu
Igazán kedves a védőnőtök!!!
Ne aggódj, másik védőnő meg azt mondja, hogy ha ennyire hízik, akkor ronda, kövér gyerek lesz, ki fogják közösíteni az iskolában és nem lesz sikeres ember. :roll: Mert ugye van akinél meg az a gond, hogy sokat hízik. Szegény gyerekek nem tudnak semmit jól csinálni..... :roll:
De azért mondtad neki, hogy bekaphassa? (most lehet, hogy kizárnak... :oops: :? :lol: )

marek
 
 


Marek!
Nem, azt mondtam neki, h az Ő gyereke nem normális....

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


panasznap: amúgy is utálom, h sokan csak negatívkodnak. Ebben élen jár anyósom.
" a csaszis sebem, amíg élek fájni fog" egyáltalán nem fáj
"nemszeretjük Ábelt" nagyon szeretjük mindkét fiunkat
"minden rossz, semmi sem jó"... így nem lehet élni, ha mindenben csak a rosszat látják sokan! Nagyon sok rossz van körülöttünk, de Én próbálok a jóra nézni és örülni a csodás, egészséges családomnak. Ha sokat hangoztatják a betegséget, tényleg betegek lesznek....

végeeeeeeeeeeeee :lol: :lol:

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Jaj csajok, jobbat mondok!!!!!!!!!!!!

Párom anyukája - beszélgetünk, mondom, voltunk sétálni és közértben is, erre megkérdezte, hogy de ugye nem hagytam kint a közért előtt a gyereket!!!!!!!! :shock: Majdnem lecsaptam, párom mondta neki, hogy ugye ezt nem gondolja komolyan, én inkább kimentem a szobából!!!
Anno a kutyámat is utáltam kikötni, ha közértbe kellett bemenni vagy akárhová, hogy gondolja, hogy a gyereket kint hagyom??

Szóval panaszáradat :lol: Nála az a baj, hogy beparáztat mindig, mert ő alapból nagy paragép, pl. hogy úrég, hideg a gyerek keze-lába, biztos fázik vagy hogy miért csuklik ennyit...

A védőnőm nem tud újdonságot mondani, gyereke sincs, 5 évvel idősebb asszem, mint én, szóval igazából amit könyvekből tanult, azt én elolvastam/meghallottam/megnéztem már, tehát inkább arra hallgatok, akinek van tapasztalata.
Zsuzsu - igazad van, hogy beszóltál neki, hogy képzeli, hogy ilyet mond??? :roll:
Cumit használtok???

Marek - igen, én is úgy tudom, hogy éjszaka kevesebb a tej, de zsírosabb, táplálóbb, biztos nehezebben jön, nem igazán tudom, van-e erre megoldás, talán előtte egy kis mellmasszázs, de hát fenének van ideje és kedve hajnalban a mellét nyomkodnia :roll:

Szájpenész - azt mondta a doki tegnap, hogy van Lottinak, bár én nem látom a nyelvén, előtte pont bukott darabosat, szerintem azt látta, de ha mégis van??? Nálatok többiek, van/volt?
Kezelése??? Mert a doki elfelejtette a végén és én is, hogy most akkor mit kell csinálni ezzel???!!!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Néhány friss kép?
(bocs, hogy mindig a képeimmel jövök.. :oops: Már tök ciki vagyok... :oops: )

Kép
Kép
Kép

Ildi
Szájpenészre nekünk írt valamit a doki amikor kijött. Ki is váltottam, remélem nem kell majd használni, mert nemtom hogy kell. Azt se tudom, hogy néz ki a szájpenész... :oops:

marek
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?