Sziasztok!
Nyugtonmalac! Az éjszaka miatt nagyon irígy vagyok...
Vitaminok:
Orvos nálunk heti egyre írta a K vitamint, én meg elolvastam a betegtájékoztatót, ott havi 1 van. Meg is mondtam neki (elmesélte, hogy korábban heti 1 volt, és most módosították havi 1-re), így maradtunk 2 hetente 1 adagban.
De csak anyatejes babáknak kell, tápszerben van.
Tápszer Ne keseredj el! Sok baba nő /nőtt fel tápszeren, teljes értékű ember lett belőle is!!!
Ráadásul kanállal tényleg képtelenség, de másnak is ezt javasolják (persze marad a cumisüveg).
Próbálj meg nem bedepizni ettől (könnyen mondom tudom, de nem szabad elkeseredni, az a maradék tejcinek is rosszat tesz).
Séta nekünk is 3 hetet mondott a védőnő, de másfél hét után olyan szép idő volt, hogy vittem. Jól be kell bugyolálni, nem túl nyitott kocsiban, nem sok ember közé, és kész.
Én mint írtam már a 2 kutyánkkal megyek, sajnos egyéb társaság nincs (de van egy 36 hetes terhes a közelben
)
Védőnő engem nagyon idegesít, hetente jön, semmit nem csinál, gyereket meg sem nézi (egyszer látta amikor hazajöttünk).
Viszont magyaráz, k.va idegesítő. A hízásról pl. egyik héten 21 dkg volt, az szerinte átlagon felüli, majd 15 dkg, arra meg rinyált, hogy határeset!!!elég kevés! (a gyereket meg sem nézte
) Kapja be...mindenhol azt írják 10 és 20 deka között van általában a heti gyarapodás, de változhat (lehet alatt, felette is). Lényeg 6. hó végére kb. megduplázza a születési súlyát. Ennyi.
Tegnap voltunk
ringatóban! (
www.ringato.hu) Dorka induláskor hisztizett, majd a kocsiban bealudt, a foglalkozás közben egyszer nyitotta ki a szemét, nem hatotta meg..pedig én is énekeltem, 15 másik Anyuka is, tapsoltak, zongora is volt. De inkább ez legyen, mint hiszti.
Viszont volt pár hasznos ölben ülős mondóka! Csak én nem tudtam megjegyezni semmit, pedig ha ébren lesz, jól fognak jönni. Majd legközelebb.
Volt még egy 4 hetes baba is, de inkább 3 hónap felettiek (ők már ébren
)
Ha valakit érdekel, szerintem érdemes elnézni (30 perc 700 ft), bár ha nem vagytok ennyire fanatikusok, inkább csak 2-3 hónapos kortól. Van több helyen is foglalkozás, a honlapjukon meg lehet nézni (nem utolsó sorban társaságnak is jó).
Lehet vinni 3 év alatti tesót is!!! (akkor is ennyibe kerül, akárhány gyerekkel mész)
Ildi! Szerintem ha jól lakik a tejcivel Lotti ne itasd vízzel, mert akkor a pocijába annyival kevesebb tej fér! És a sárgaságra az a legjobb!!! A kórházban is azért van a cukros víz, mert akkor még nincs elég tejünk...
Éjszaka én csak kakinál cserélek pelust, mert attól nagyon felébred Dorka (sajnos volt már kakis éjjel, nem is aludt el könnyen).
Terhesség (
Tücsök, Marek)- én sem leszek terhes többet. Én próbáltam kiélvezni, de így is a sírás környékez, hogy nem lesz ilyen többet. A szülés után varrogatásnál kérdezte a dokim szülök-e még majd, mert ha nem, akkor szebben varr belül...hát ott is majdnem pityeregtem. Párom még nekiszaladna egy lombik macerénak, de én nem szeretném. Nagyon bennem van, hogy ha nem sikerül, akkor hiába volt az egész (ki is kéne fizetni- 6-700e körül lenne gyógyszerekkel együtt, de persze ha tuti sikerülne, nem lenne akadály az sem, összekaparnánk). Most elsőre sikerült, valahogy nem tudom elhinni, hogy a következővel is így lenne. Bár nem fogunk védekezni, hátha csoda történik.
Gripe waterről várom én is a híreket! Nálunk is gyakori a lábhuzogatós nyekergés ami keserves üvöltéssel végződik!
Pocakosoknak kitartást! Anyukáknak is...