Új privát üzeneted érkezett!

GRATULA MINDEN ÚJDONSÜLT ANYUKÁNAK, GYÖNYÖRŰEK A BABÁK!!!!! ÉS KITARTÁST MINDEN POCAKOSNAK, MÁR NEM SOK VAN HÁTRA!!!!

Nusildi: nekem nem mondták, hogy itassam vízzel a sárgaság miatt. A kórházban csak a kosarába tették a kékfényes szerkentyűt, megmondták, hogy meddig legyen benne, még azt sem mondták, hogy sűrűn szoptassam. Balázs szólt magától is, hogy éhes, így akkor szinte óránként szoptattam, de utána gyorsan vissza is tettem, hogy a kékfényen is legyen bőven. Amikor hazaengedtek akkor sem mondták útravalónak, hogy itassam vízzel. Egyébként én a kórházban is csak a szemén láttam egy kicsit hogy sárga, meg néha az arcán, a testén nem. A szemén egyébként még most is látom egy picit, hogy sárga. Tegnap óta az aluszékonyság és a lassú-lusta cicizés nálunk is érdekes módon eltűnt. Az utóbbi napokban gyorsabban is lesz éhes, mármint nem várja már ki a 3 órát, 2-2,5 óránként szopizik és most már többet is van fennt a szopik között. Nálunk 22-23 fok van a hálóban ahol alszunk. A nagyszobában szokott 24 fok lenni.

Kata: a rugik nekem is nagyon bejöttek

Csuklás, tüsszentés: nálunk is napjában többször. A csuklás általában szopi után. A tüsszentésről azt olvastam, hogy ez egy reflex. Az áll egy könyvben erről, hogy :"Ha a baba orrát bármi ingerli, automatikusan tüsszenteni fog, de még akkor is, ha túl erős fény éri a szemét."

Peva: én sem tudom még sajna felvenni a terhesség előtti nadrágjaimat. Nem érdekel ez a pocak, hogy van, csak tényleg sajnálom, hogy nem férek még bele a "régi" nadrágjaimba, pedig már vártam, hogy végre azokat újra hordhassam. Mindegy addig marad még a terhesnaci, már úgyis megszoktam a 9 hónap alatt....

Mi eddig kétszer mentünk ki sétálni, megvártuk, míg két hetes lesz Balázs. Eddig párommal hármasban mentünk, mert még itthon van velünk, de sajna majd én is egyedűl kell hogy elinduljak Balázzsal, ha már nem lesz otthon a férjem. Mi is elvoltunk majdnem egy órát sétálni, nekem nagyon jól esett kimozdulni, Balázs meg végigaludta az egészet.

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


Clau - na látod, ahogy ház annyi szokás, ez a mondás nagyon találó, mert nekem a gyerekorvos még 2 hete is azt mondogatta, hogy a napi 1-1,5 dl vizet adjam be, mert különben nem fog elmúlni a sárgaság. Szerintem ez nem így van, amúgy sem fogadta be Lotti a vizet és annyi tejet eszik-iszik (mert ugye az eleje a szomjoltó, az ital neki), hogy szerintem felesleges a víz. Nem is értem :roll:

K-vitamin - havonta egyszer! Legalábbis náluk.

Az Espumisan egyelőre jó!!! Most ébredezik Pömpő és most nem tekergeti magát úgy, ahogy szokta, lehet,hogy ez beválik???

Anhel - nagyon édes Dórika!!!

LKata - sajnálom, hogy ilyen kevés a tej, de próbálj meg sokat inni és pihenni, hátha visszajön!!! Amúgy is vannak napok, amikor állítólag kevesebb a tej, persze a 30 ml két ciciből elég kevés, ez így igaz, de hátha. Próbáltál valami tejserkentőt? Hátha!

Na megyek, mert nyikorgás van :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a bíztatást, és a segítséget.
Hát próbálkozunk ezzel a szopival, nem adjuk fel. Most is cicizett fél órát az egyiken fél órát a másikon, utánna megnéztem tudok e leszívni még, de semmi....tök üres a cicim!
Homeo bogyókat szedem, már egy hete. :roll:

A védőnéni lecseszett, hogy nagyon tömöm a Norbit, mert 3600gramm, és nem szabadott volna ennyit híznia!
Azt mondta hogy csak 10dkg-ot szoktak hízni az újszülöttek egy hét alatt.
Mi meg 30dkg-ot híztunk, és nőtt 3 cm-t :shock:

Úgyhogy szerinte sokat adok neki, pedig én csak azt adom amit a kórházban mondtak, 60-80ml -t
Szopizik és utánna 40-50 ml tápszert még benyom. Mivel már többször megmértem a lefejt mennyiséget, tudom hogy olyan 30 ml-t szopizik és hozzá a tápszer az pont 70-80ml.
A védőnő azt mondta hogy ne adjak neki tápszert, főleg ne üvegből hanem kanállal! Tudom hogy igaza van, de ez lehetetlen.
Megnézném hogy etet meg egy újszülöttet 40ml tápszerrel kanállal, úgy hogy csak 2 keze van! :roll:
Na, mindegy, próbálom visszavenni a mennyiséget. De szerintem a cici kevés lesz neki,hisz csak 30 ml, ha el is alszik, csak azért fog meg annyira elfárad a szopiban és egy óra mulva veszettül éhesen sírni fog! :( Tudom, mert már próbáltam!
Jaj, úgy kiborít ez a téma! :cry: :cry: :cry: Pont ettől féltem, hogy ezzel a szopival gondom lesz.
Pedig borogatom meleg vizes kendővel, maszírozom, de semmi.
Majd megnézem ezeket a honlapokat, köszi! :)

Kép
Kép
lovaszkata
 
 

 
 

LKata
A védőnőd nem normális! Már most Norbi diétára kéne fognunk a gyerekeket??? :shock: Ne már! Bori sem 10 dekát hízik egy hét alatt. Szóljak neki, hogy bocs kicsim, meghíztad a heti adagot, mostantól nem eszünk??? Vagy mondjam a gyereknek, hogy este 6 után már nem eszünk??? Egyébként nekünk a rekord hízásunkhoz gratulált a védőnő.

Nem lehet, hogy Norbika 30 ml-nél többet tud kiszívni a ciciből? Mert Bori sokszor 130-at eszik abból a ciciből, amiből én elektromos Medelával legtöbbször csak 60-at tudok kifejni... Ők ügyesebbek ám, mint a gép...

Ja, és sokaknak az alkoholmentes sör válik be tejszaporításra. Kár, hogy utálom... :cry:

marek
 
 


SZiasztok! Ma este 20:05-kor leszünk egy hónaposak! Nórika ennek örömére egész nap nem alszik, vagyis lecsukja kb negyed órára a szemét, aztán kipattan és ordít...Nem tudom mi van ma.

Egy hónapos képek:

Kép

Kép

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Nyugtonmalac, mi egyenlőre csak béreljük a házat, nem tudom mikor lehet róla tárgyalni, hogy esetleg megvegyük. Amúgy Délegyházán néztünk ugyanilyet, ott 21,5 milla, gondolom Pesten vagy 24-25 lehet...van fent róla kép a vassterez.fotoalbum.hu címen. Pesten a XVIII. kerben van új környéken, Ákos Mester utca.

Tényleg. Lakik valaki a XVIII. ker környékén? Olyan jó lenne ismerkedni, és mászkálni együtt, nem mindig egyedül mindenhova.

Kép

Kép
tercsimama
 
 


kata!
az én Tomim anyatejes,3170 grammal született, 2940 grammal hoztuk haza a kórházból és most 3330 gramm, és 1 hetes és 6 napos. az utóbbi 6 napban hízott 230 grammot. engem nem cseszett le a védőnőnk, annyival kommentálta,hogy anyatejes,nem tudom méricskélni mennyit eszik,de 10 deka körül kéne lennie egy hétre...
szerintem próbálj megnyugodni,mert a sok aggódás sem tesz jót szerintem a tej termelődésének,és akkor sincs semmi baj,ha nem megy a szoptatás,bár nagyon megviselő lehet,mert mindannyian arra vagyunk berendezkedve. ma már szuperek a tápszerek,onnan is megszerzi a szükséges tápanyagokat.
amúgy meg szerintem van baba, aki hízásra hajlamosabb és kevesebbtől is jobban hízik, van olyan,amelyiknek meg adhatsz sokkal több ennivalót,akkor sem rakódnak rá olyan erősen a dekák :)
a homeós bogyókat mennyi ideig lehet szedni?mintha csak pár napig szabadna...

hasfájás:
van 2 homeopátiás szer: chamomilla és cholochytis, amit az anyukáknak kell szedni és állítólag tök jól elmulasztja a hasfájást. én ezt fogom kipróbálni,mert ma úgy tűnt,hogy Tomi is kezdi a hasfájást - bár az is igaz,hogy nem sikerült büfiznie,még bízom benne,hogy csak erről volt szó. csak annyira rossz nézni,hogy fáj neki a pocija
:( 1,5 óra volt,míg sikerült teljesen elaludnia - rengeteg idő :shock:
Van a közelünkben egy homeopátiás gyógyszertár,majd kifaggatom őket,hogy hogyan kell szedni és egyáltalán hatásos-e.


séta:
mi kivittük ma egy órára,annyira szépen sütött a nap. jól felöltöztettük és akkorát aludt, öröm volt nézni. én is egészen feltöltődtem,annyira jó volt kimozdulni itthonról. - a babakocsi tolásról nem is beszélve :D :D már úgy vártam :lol:

anhel!
nagyon aranyos a kislányod!!!

mi a K vitamint és a D vitamint is 2 hetesen kezdjük el szedni, a K vitamint hetente egyszer, a D vitaminból pedig napi egy csepp. nem tudom,hogy mennyire lehet komoly ez a vitamin,ha ennyire eltérőek hozzá a használati utasítások. olyanról is tudok,aki nem szedte...

jó babázást a pocakosoknak pedig kitartást!

Tényleg, hányan nem szültek még meg? kinek kell a legjobban drukkolni,aki a legközelebb van a terminushoz?

Borkaby

Kép

Kép
borkaby
 
 


Mától próbáljuk a Gripe watert...ha jó lesz szólok, és lehet nyomatni nektek is, mert nekem majd megszakad a szívem, mikor látom szegény fájdalmas tekergőzését a pocifájás miatt...

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Igazad van Marek!!!
szerintem egy csomó védőnő a kismamikon éli ki saját frusztrációit és szorongásait

Kép

Kép
borkaby
 
 


Nekem azt mondta a doki, hogy utoljára ma kell neki adnom egy hónaposan. Hogy miért? Mert az anyatejes babáknak kell adni, aki tápis annak nem, de ne kérdezzétek miért. Mivel már kb egy hete egyáltalán nem szoptatok, így a mai az utolsó, és utána nem kell többet!

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Néhány új kép:

Kép
Kép
Kép

Kép

Kép

Kép

marek
 
 


Tercsimama: nagyon szupi ez a ház! Irigykedem :) Köszi az infókat!

Norinak még egyszer boldog 1. hófordulót! Képeket feltettem a webre! :)

Naná ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


A tápszerben van K vitamin, ezért nem kell adni a tápszeres babákoknak! :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!!

Marek!

Bori nagyon kis cuki, hihetetlen, hogy már milyen nagy lett.

Mi is úgy szedjük majd a K és D vitamint min Borkabyék.

Mi is ma voltunk először sétálni, én a kendőbe raktam be és egy órát voltunk el délután, végig aludt a kis drágaságom, majd teszek fel róla képet.

Nem fogjátok elhinni és nyugodtan mondjátok, hogy ez a lány tuti nem normális, de ugye tök rosszul éreztem magam az egész terhességem alatt, ebből kifolyólag alig vártam, hogy véget érjen és az egészet szinte teherként éltem meg. Most meg kb. 3-4 napja azon lelkizem és "teljesen magamba fordultam", hogy én már többet nem leszek terhes és nem lesz pici babám. Azon gondolkozom, hogy miért nem tudtam ezt a terhességet szépen megélni, úgy ahogy azt az átlag emberek teszik. Biztos jobban el tudnám fogadni ezt a helyzetet, ha jól éreztem volna magam. Remélem értitek mire gondolok. Nektek nincsenek ilyen gondolataitok, persze azoknak szól a kérdés akiknek már nem lesz több babájuk. Vagy velem van a baj????
Egyszerűen nem tudok ezen felül kerekedni, szinte minden nap sírni tudnék, ha ezek a gondolatok eszembe jutnak. Nem vagyok normális????
Bocsi, hogy a gondjaimmal fárasztottalak titeket, de úgy éreztem ezt ki kell írnom magamból.

Remélem holnap is szép idő lesz és akkor megint kimegyünk egy kicsit. A nagyot úgy is el kell vinnem a játszóra és most már a kicsi is tud hozzánk csatlakozni :)

Most mennem kell mert még a végén leég a tejbe rízsem, majd még jövök.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Tücsök
Én is bőgök (de komolyan), amikor arra gondolok, hogy nem leszek többé kismama, meg, hogy nem szülhetek többé. Szóval megértem amit írsz. De én már a kórházban is sírtam, ha erre gondoltam, mondjuk ott volt más okom is sírni, úgyhogy lehet, hogy végül nem is azért sírtam...
Egyébként hogy vagy? Tudsz már aludni? (már amikor Áron engedi... :lol: ) Írj egy kicsit többet magatokról!!! Milyen kétgyerekes anyának lenni?

Drágám beájult, úgyhogy én is melléájulok, mielőtt elkezdődne az éjjeli műszak.
Jóccakát mindenkinek!!! :arrow:

marek
 
 


Marek!

köszi kérdésed, ezeket a lelki dolgokat leszámítva jól vagyok. Jó érzés két gyerekes anyukának lenni, bár hihetetlenül nagy meló akár ki akár mit is mond. Nem egyszerű mind a kettő igényeit kielégíteni, főleg, hogy nálunk viszonylag nagy a kor különbség (bár sokak szerint nem), de ahhoz elég, hogy teljesen más az érdeklődésük és azt hiszem, hogy ilyen szempontból sosem fognak össze nőni.

Az alvás az nagyon gáz, ugyanis én általában 1/2 2-től voltam fönt 5-1/2 6-ig és most Áron pont ugyan ezt csinálja. Szerencsém csak akkor van, ha csak néz és nem bőg órákon keresztül. Van, hogy másfél órát is képes bőgni, nem kell neki akkor se cici, se semmi csak torka szakadtából ordít, de úgy, hogy szerintem még a földszinten is hallják. Már a kórházban is ki voltak rá akadva, hogy milyen hangos gyerek.

majd még írók, de most megint ordít a drága......

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Jó reggelt!
Nem sikerült kihagynunk a hajnali evést. :cry: Pedig reménykedtem... :roll: De kár!!! :cry:
És még mindig sír... :cry: :arrow:

marek
 
 


Jó reggelt!

Marek!Együtt érzek veled az én fiamnák most az a NAGY szó,hogy 5óra után vissza aludt.Már én is örülnék ha néha átaludná az éjszakát de remélem az is itt lesz nemsokára Kép Nagyon édes Bori :lol: :lol:

Mtücsök
!Én is folyton erre gondolok már most nyavajgok Apának,hogy 5év múlva legyen még 1babánk :oops: Zavar,hogy gyorsan eltelt a 9hónap és nem tudom jól éltem-e meg.Söt már néha azon elkeseredem,hogy olyan hamar eltelik a 2év és mehetek vissza dolgozni nem leszek velük Kép

KVitamin:ez olyan mint a teáztasuk vagy ne a gyereket orvos függö.Nekünk is havonta kell.De én folyton arra gondolok,hogy mikor én kicsi voltam nem is voltak ilyenek és a tápik is rosszabbak voltak még is felnőtünk. :roll:

Pocisok még mindenki egyben van????

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Jó reggelt Mindenkinek!

Marek - nagyon cuki Bori, tök jók a képek, édes a kiságyában, ahogy néz :lol: Nekem mondjuk ilyenkor szakad meg a szívem, ahogy ott van a kiságyában, ami marha nagy és csak néz :? És azt nézem, hogy Bori haja olyan, mint Lottié :lol:

Tercsimama - Nórika nagyon ügyesen fürizik látom :lol: És ő is nézeget az ágyában, egyem meg!
A Gripe Waterre kíváncsi vagyok, majd írd meg, hogy hatott-e, bár most az Espumisant próbáltuk tegnap és szerintem egész jó, kevesebbet tekergett és sikerült vagy 3-4 óriás aranysárga kakit termelnie!!!

LKata - szerintem ne foglalkozz a védőnővel, a lényeg, hogy gyarapodjon az a baba és ezek szerint gyarapszik szépen. Nem is értem, én úgy tudom, hogy a minimum hízás, amit néznek, hogy meglegyen, az pont a 100 gramm, ha több, az csak jobb, nem?
Mi most egy hét alatt 250 grammot híztunk és nagyon büszke vagyok Pömpőre (és persze magamra, ahhoz képest, hogy hogyan indultunk)!
Kiskanállal tényleg húzós lenne beadni 40 ml-t a babának, én a naponta beadandó D-vitaminnal is megküzdök :?

Borkaby
- mi is sétáltunk tegnap egy órát, végigaludta simán :wink: Kell a levegő, csak azt sajnálom, hogy nincs kivel beszélgetnem közben, nekem tök jól jönne a társaság, így csak megyek kukán és nézem Lottit, mint egy megszállott :lol:

Mtücsök - bár nekem első babám és tervezünk még egyet legalább, szóval nem tudom, hogy ilyen szempontból mit érezhetsz, hogy nem leszel többé kismama, de ne keserítsd meg saját magadnak a napokat, élvezd, hogy ott van a gyönyörű babád melletted!


Rólunk: megvagyunk, éjszaka aludt egybefüggő 4 órát, tök jó, bár aztán meg paráztam rajta, hogy annyi ideig kaja nélkül volt, na bepótolta, reggel 90-et evett :lol:
Ma jön a gyerekorvos, meglátjuk, mit mond a sárgaságra, szerintem már "csak" az arca sárga, remélem nem küld el minket vizsgálatokra :shock:

Na megyek, mert kész a Laktoherbem, most megint iszom, mert félek, nehogy elmenjen a tej, tiszta hipohonder vagyok :roll:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Kép már mosolygunk is

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Lottinak köszönöm szépen a reggeli mosolyt! Nagyon bearanyozza a napomat :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Tücsök: egy cipőben járunk! Én is úgy vagyok vele, hogy nagyon rossza lelkemnek, hogy nem akarok több babát. És szomorú vagyok, hogy nem élveztem ki eléggé Borival. Pedig többször is írtam nektek, és tényleg azon voltam, hogy a legtöbbet hozzam ki belőle. De a 2. terhesség az nem olyan varázslatos mint az első, így jobban meg is viselt...

De egy dolog nagyon fontos, és erre figyelj oda te is:
Most van ici pici babánk, aki nő mint a gomba, és nagyon gyorsan elszáll az idő! Élvezd ki minden egyes pillanatát, azt is amikor sírs, fárasztó órák vannak, mert soha többet nem lesz ekkora és ilyen a legkisebbünk, ugyan ez igaz a nagyra is, mert ő is nő ügye. Minden pillanatot ki kell élvezni, és ne engedd, hogy a terhességed milyensége bármilyen árnyékot is vessen ezekre a tökéletes napokra!

Hidd el, később megbánnád!

Első babázóknak meg az a tanácsom, hogy semmilyen körülmények között ne sürgessék az időt, ne várják türelmetlenül a mérföld köveket, mert azok úgys túl hamar jönnek el, és egyszer csak azon kapják magukat, hogy elszállt minden, és még nem is élvezték ki.

(Tapasztalatból írom: Lilivel nagyon vártam mindent, és sürgettem az időt, kb fél éves koráig... Így nem élhettem meg igazán az első félév legszebb pillanatait. És erről örökre le is csúsztam. A saját butaságom miatt. Most már tudom, hogy meg kell élni mindent, teljesen...)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Kép

na,végre egy kép rólunk is :D
itt 4 naposak vagyunk

Kép

Kép
borkaby
 
 


Ildi: én a séták alatt nem azt értem, hogy lemegyünk a ház köré sétálni, vagy el a parkba... Én mindig megyek valahova... Oda is, vissza is levegőn vagyunk... Ott meg ehetünk. És ha célom van a sétával, akkor nem olyan "tolom magam elött mint egy kuka" érzés a séta :D
Lehet menni vásárolni, látogatni, nézelődni kirakatokat, stb.

Eddig jó volt nekem, mert apa is mindig velem volt. De e hét 2. felétől ismét várja őt a robot... Ez van... Kicsi ilyesztő, de biztos jó lesz az is :) Úgyis hazajön ebédelni, utána már csak pár óra is itt van mindenki aki számít: Lili, apa :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Tomi nagyon aranyos! Hogy nézeget! :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Életkép rólunk: nem rég ébredtünk... Bori evett, elájult 10 percre, ajd kijött hozzánk. Most itt ül mellettem a hintában, ring a popija. Szigorúan pizsomában nyomjuk mindketten. Apa játszik. Anya reggelizik, fórumozik, webet tunningol... Bori ring...

Nemsokára megyünk bugyi cserére Borival. Aztán indulat a nap.

És egy kis örömködés: Nekünk szuper jó éjszakáink vannak. Lili meg aludni 8-9 körül, Bori akkor még eszik egyet, majd fejlődik egy 5-10 percet a tornázó alatt. Mikor már nyűgös, vagy elaludt, vihetjük a kiságyba Lilihez, aki addigra már burmol. Borit hasra fektetve teszem le, és 7! órákat alszik ilyenkor. :D

Az éjszakai kimaradó etetésre ma kitaláltam, hogy a kagylóimat kipróbálom fekve használni. És működött. A már feszülő cickókra rátettem, oldalt feküdtem az ágyban, egy nagy párnát ölelgetve, kb 20 percenként üvegbe ürítettem az összegyűlt tejcit (60 ml) fél óra - 3/4 óra alatt... közben be-be aludtam. Aztán Bori szólt, hogy éhes, hoztam is ciccantani, majd tisztába szerettem volna tenni, DE tök száraz volt a bugyija!!!! 0 pisi komolyan! Ugyhogy visszacsomagoltam, és még egy ciccantás, majd be az ágyba. aludt még 3,5 órát :)

Mázli. Közben Lilim felébredt, és apával elment bölcsibe. Nem kelt rá föl Bori :)

Micsoda remek gyerekek! :D Nekem most ezek a napsütéses szép pillanatok az életemben :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Nyugtonmalac! Az éjszaka miatt nagyon irígy vagyok... :oops:

Vitaminok:
Orvos nálunk heti egyre írta a K vitamint, én meg elolvastam a betegtájékoztatót, ott havi 1 van. Meg is mondtam neki (elmesélte, hogy korábban heti 1 volt, és most módosították havi 1-re), így maradtunk 2 hetente 1 adagban. :lol:
De csak anyatejes babáknak kell, tápszerben van.

Tápszer Ne keseredj el! Sok baba nő /nőtt fel tápszeren, teljes értékű ember lett belőle is!!!
Ráadásul kanállal tényleg képtelenség, de másnak is ezt javasolják (persze marad a cumisüveg).
Próbálj meg nem bedepizni ettől (könnyen mondom tudom, de nem szabad elkeseredni, az a maradék tejcinek is rosszat tesz).

Séta nekünk is 3 hetet mondott a védőnő, de másfél hét után olyan szép idő volt, hogy vittem. Jól be kell bugyolálni, nem túl nyitott kocsiban, nem sok ember közé, és kész.
Én mint írtam már a 2 kutyánkkal megyek, sajnos egyéb társaság nincs (de van egy 36 hetes terhes a közelben :) )

Védőnő engem nagyon idegesít, hetente jön, semmit nem csinál, gyereket meg sem nézi (egyszer látta amikor hazajöttünk).
Viszont magyaráz, k.va idegesítő. A hízásról pl. egyik héten 21 dkg volt, az szerinte átlagon felüli, majd 15 dkg, arra meg rinyált, hogy határeset!!!elég kevés! (a gyereket meg sem nézte :twisted: ) Kapja be...mindenhol azt írják 10 és 20 deka között van általában a heti gyarapodás, de változhat (lehet alatt, felette is). Lényeg 6. hó végére kb. megduplázza a születési súlyát. Ennyi.

Tegnap voltunk ringatóban! (www.ringato.hu) Dorka induláskor hisztizett, majd a kocsiban bealudt, a foglalkozás közben egyszer nyitotta ki a szemét, nem hatotta meg..pedig én is énekeltem, 15 másik Anyuka is, tapsoltak, zongora is volt. De inkább ez legyen, mint hiszti. :lol:
Viszont volt pár hasznos ölben ülős mondóka! Csak én nem tudtam megjegyezni semmit, pedig ha ébren lesz, jól fognak jönni. Majd legközelebb. :cry:
Volt még egy 4 hetes baba is, de inkább 3 hónap felettiek (ők már ébren :lol: )
Ha valakit érdekel, szerintem érdemes elnézni (30 perc 700 ft), bár ha nem vagytok ennyire fanatikusok, inkább csak 2-3 hónapos kortól. Van több helyen is foglalkozás, a honlapjukon meg lehet nézni (nem utolsó sorban társaságnak is jó).
Lehet vinni 3 év alatti tesót is!!! (akkor is ennyibe kerül, akárhány gyerekkel mész)

Ildi! Szerintem ha jól lakik a tejcivel Lotti ne itasd vízzel, mert akkor a pocijába annyival kevesebb tej fér! És a sárgaságra az a legjobb!!! A kórházban is azért van a cukros víz, mert akkor még nincs elég tejünk...

Éjszaka én csak kakinál cserélek pelust, mert attól nagyon felébred Dorka (sajnos volt már kakis éjjel, nem is aludt el könnyen).

Terhesség (Tücsök, Marek)- én sem leszek terhes többet. Én próbáltam kiélvezni, de így is a sírás környékez, hogy nem lesz ilyen többet. A szülés után varrogatásnál kérdezte a dokim szülök-e még majd, mert ha nem, akkor szebben varr belül...hát ott is majdnem pityeregtem. Párom még nekiszaladna egy lombik macerénak, de én nem szeretném. Nagyon bennem van, hogy ha nem sikerül, akkor hiába volt az egész (ki is kéne fizetni- 6-700e körül lenne gyógyszerekkel együtt, de persze ha tuti sikerülne, nem lenne akadály az sem, összekaparnánk). Most elsőre sikerült, valahogy nem tudom elhinni, hogy a következővel is így lenne. Bár nem fogunk védekezni, hátha csoda történik. :lol:

Gripe waterről várom én is a híreket! Nálunk is gyakori a lábhuzogatós nyekergés ami keserves üvöltéssel végződik!

Pocakosoknak kitartást! Anyukáknak is...

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Megnéztem a ringatót! Köszi a linket. Van felénk is, csak villamossal kell menni rengeteget, de nem kell sétálni sokat. Az jó.
Az meg rossz, hogy 3 évig lehet tesót vinni, mert Lilim elmúlt 3 :(

Peva: ha nem sértelek meg, teszek még kuponokat a borítékba, ha nem kell, dobd ki nyugodtan. De ezek nekem nem kellenek, nektek meg majd megnézed :)

Köszi mégegyszer!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Peva!

Van nekem egy nagyon kedves házaspár ismerősöm.12 évig próbálkoztak a babával.Mikor a nő 37 éves lett, végül lombikkal sikerült nekik egy ikerpárt összehozni.Meg is születtek az ikrek.Egy fiú egy lány.Megnyugodtak, hisz azt hitték már nem lesznek szülők, és ott volt 2 gyönyörű baba.Ők sem védekeztek ezután, minek...?mondták ők.Aztán eltelt 4 év és spontán terhes lett a nő.Pont aznap ment el a bababizoméányiba eladni a gyerekek volt cuccait, mikor este megcsinálta a tesztet.Nem gondolta komolyan, csak úgy biztos ami biztos.Nagy szemekkel meredt a 2 kék csíkra.Másnap hívta a bizományit, hogy nehogy eladják a cuccokat, kéri őket vissza:-)))))))))És egy gyönyörű kislány született.Az ikreket császárral, a picilányt termésetes úton szülte meg.Ennek már majdnem 8 éve.
Ne add fel, bőven benne van a pakliban a spontán baba isÍ:-)
emmalena
 
 


Megjött a pihiszékünk! Nagynehezen összeszereltem, mire végeztem, Bori bealudt... :? Így nem sikerült kipróbálni, pedig annyira igyekeztem...

Ez a Gripe Water engem is érdekel, már korábban is néztem, hogy van ilyen. Ezt kaja előtt kell adni? Szegény Bori olyan keservesen tud sírni álmában. Mondjuk amíg nem ébred fel a hasfájásra, addig gondolom nem annyira durva a helyzet, de akkor is zavar... :roll:

Ildi
Én mindig egyedül sétálok és nagyon élvezem... jóvanna...én ilyen fura vagyok...szeretek egyedül lenni... beszélgetni is csak itt a neten szoktam, amúgy meg se szólalok (ez nem vicc... :oops: )

Megyek vasalni, mert az olyan kellemes magányos elfglaltság... Ezt mondjuk ki tudnám hagyni, helyette tudnék magányosan olvasgatni gyermekem ágya mellett... :?

marek
 
 


Sziasztok

Csak jöttem elköszönni tőletek,nemsokára indulok vissza a kórházba.
Tegnap elött éjszaka este 20-tól hajnali 3-ig 3 perces rendszeres fájásaim voltak,de leálltak. Dokim kiengedett,de vissza kell ma délután mennem. Lehet már bennt is kell maradnom szülésig.
Remélem hamarosan babázhatok.
Ha lessz valami, küldök sms-t.

Legyetek jók! Vigyázzatok magatokra!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.10.29 11:51-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Ancsa: hatalmas drukkok nektek! Gyere mihamarabb vissza a kisbabáddal! Várunk!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ancsa!
Megy a drukk!!! Várjuk az üzenetet!!! És ügyes voltál, hogy ilyen sokáig húztad!!!

marek
 
 


Sziasztok!

Sajnos nem nagyon tudlak utolérni benneteket, annyit írtatok, még a héten őszi szünet van az iskolába, így nem egyszerű gyerekkel, de a jövőhéttől ígérem többet írok.

Először is gratulálok minden új anyukának és a pocakosoknak kitartás!!!!

Áron már nem annyira nyugis, mint az elején, éjszaka is elég sokat van fent, a nappalokat meg átalussza, de érdekes nem vagyok annyira fáradt, olyan örömmel megyek hozzá éjszaka még ötödjére is, hogy magamra sem ismerek, olyan édes, teljesen odavan érte az egész család.

A gyerekek továbbra sem unták meg a babázást:

Kép

Kép

Kép

Kép

Még azért is írok, mert meg szeretném kérdezni, hogy nektek mikor jött meg a baba taj kártyája, mert anélkül ugye nagyon nem is lehet semmit sem intézni???

Kép

Kép
éva75
 
 


Éva - nekünk az első héten meglett a TAJ kártya és a lakcímkártya is, párom nagyon ügyesen elintézte, az anyaságit is 2 hét után megkaptam a számlámra, már csak a családi pótlék várat magára.
De amúgy azt tudni kell, hogy párom durván rámenősen intézte a dolgokat, mivel ugye egy hete volt rá, köv. héten már melózott és volt, ahol meggyőzőképessége segített, hogy rugalmasabban menjenek a dolgok :lol: Szóval nekünk megvan már régóta.
Gyerekek tündériek!!!

Ancsa - júúúj, izgulok érted, vigyázz magadra és jelezz, ha történik valami!!! Izgi!!! :lol:

Marek - jó neked, hogy te egyedül is elvagy séta közben, bár nem egyedül, hisz Borival vagy, de azért mégis, én is úgy megyek, hogy nézegetem Lottit, hogy hogyan alszik, meg hogy nehogy berepüljön valami bogár hozzá vagy beessen a kocsiba levél vagy ilyesmi :wink: De azért kicsit uncsi mondjuk jó fél óra után.

Peva - ringató, megnéztem, tényleg jó, de egyelőre nekünk még korai, mert ha pl. kitörik a hiszti, akkor vége, amúgy meg nincs autóm (párom jár vele dolgozni, meg amúgy sincs jogsim), tehát még nem igazán tudunk így kimozdulni,majd később talán.

Nyugtonmalac - tök jó, hogy ilyen jó éjszakáitok vannak, gratula az ügyes kislánykához, macilányhoz :lol:

Képzeljétek, a gyerekorvos azt mondta, hogy jön délelőtt valamikor és még mindig sehol :evil: Közben ugye próbáltam úgy szoptatni, hogy ne fussunk bele a dokiba így, de hát így elég nehéz, már kétszer szopiztunk azóta és peluscsere meg minden. Elég haragos vagyok!!! :x

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Gyerekorvosról jut eszembe, csak egy gyors kérdés közvélemény kutatás céljából: Az első hetekben hozzátok hányszor, milyen gyakran megy/ment a gyerekorvos? És mennyit kért, ill. adtatok neki alkalmanként?
Nekünk jött első nap, meg most tegnap és jön a jövő héten is. Van kisbabás barátnőm, aki szerint ez túl sűrű, mert neki csak 1x ment ki a 6 hét alatt és akkor mindent megbeszéltek. Most akkor hogy van ez? Ingem-gatyám sem szeretném rákölteni a dokira ha nem muszáj... :?

Ancsának hajrá!!!

Kép
anhel
 
 


Ildi

Köszi, Lotti is egy tündér, ahogy mosolyog!!!

Nálunk is úgy van, hogy ha a héten megjön a taj kártya, akkor a férjem megy intézkedni és ő is elég rámenős tud lenni, de ha nem jön meg, akkor én lehet, hogy mindent csak postai úton tudok majd intézni, még meglátom, de a picivel még nem akarok megindulni egyenlőre.

Séta:
Amúgy megkérdeztem a kórházban a gyerekorvost és azt mondta 10 naposan már nyugodtan kivihetjük majd, ha nincs rossz idő, úgyhogy hétvégére tervezzük az első sétánkat, addigra már két hetes lesz.

Clau
Nekem is két napig kocsiban volt Áron, abban kapta a kék fényt, de sajnos nem javultak az értékei ezért kellett a nagyobb teljesítményű gép alá tenni, de az hatásos is volt, mert másnap már mehettünk is haza.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Ildi

Én meg a védőnőt várom reggel óta. A gyerekeket elvitte a férjem moziba, hogy egy kicsit tudjak pihenni, de persze még egy percet sem aludtam, mert várom a védőnőt, persze Áron ilyenkor egész délelőtt alszik....

Anhel

Én pont ma hívtam fel az orvosunkat, pénteken jön ki először, ő soha egy fillért sem fogadott el bármikor kihívtam a gyerekekhez..... de sajnos az ilyen orvos elég ritka ma már......
Amúgy meg majd havonta elviszem csecsemőgondozásra a babát és ott majd megnézi a dr.nő is és a védőnő is, és legalább lesz egy jó kis programunk, séta, ismerkedés más kismamikkal....

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Anhel

Most látom, ti egy nappal vagytok öregebbek nálunk!

Kép

Kép
éva75
 
 


Nyugtomalac:Zsombor 1hós adatai 4620gramm és 54cm!

Bocsi most mennem kell mert soka a dolgom!

Ancsa reméljük nemsokára a baba híről értesítesz minket :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Na, megtudtam a cm-t, Nyugtonmalac, 54 cm most Lottika!!!
A gyerekorvos megnézte, megmozgatta, pl. mutatott mozdulatokat, hogy miket kell vele csinálni minden nap, mondjuk füri előtt, pl. görgetni őt egy lepedőben vagy felhúzni a kezénél fogva, hogy tartani tudja-e a fejét meg ilyenek, nálatok is csináltak ilyet???
A gyerekorvos hetente jött, most 2hetente, nem adtunk neki pénzt, szerintem nem is kell, a védőnőnek sem adok, sőt, örülnék, ha ő nem jönne. A gyerekorvos jó, hogy meglátogat, de a védőnővel nem tudok mit kezdeni :?

Amúgy még mindig van sárgaság, már "csak" az arcán látszik, ha jövő hét keddin nem múlik, kapunk beutalót a Bethesdába és megszúrják szegény Lottikát :cry: Még mindig mondta a vizet, napi 1-1,5 dl víz... akár az anyatej rovására is, legalábbis ezt mondta.

Na kész vagyok, szóval ez van, most talán lemegyünk sétálni, kisütött a nap az eső után.

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi

De legalább hozzátok odaért az orvos, hozzánk még mindig nem jött a védőnő, szerintem már nem is fog jönni, nem baj, fél órát azért sikerült aludnom, ez elég is volt, hogy kicsit kipihenjem magam.

Ancsa

Én is nagyon szorítok nektek!!!!!

Kép

Kép
éva75
 
 


Hozzánk első nap jött a doki és annyi. Többet nem jön, de nem is lehet hívni, ha beteg a baba, hanem be kell vinni a többi beteg közé... :shock: Hétvégén meg este pedig ügyelet, ami csak a következő városban van... :roll: Pesten azért valamivel könnyebb, mert nem két doki közül lehet választani, meg gondolom hétvégén is lehet találni gyerekorvost... :roll:

Kipróbáltuk a pihiszéket...öt perc után üvöltés, azóta alvás az ágyában. Szóval az üvöltés azt jelentette, hogy "Anya, haggyál már pihenni!!!" :lol: :lol: :lol:

A férjem meg bejelentette, hogy ez egyik rokon csinál nekünk ajándékba egy hintalovat :shock: ... De f@sza lesz! Másra se vágyik egy négyhetes gyerek, mint egy fa hintalóra... :lol: :lol: :lol: Szerintetek mit fogunk vele csinálni...? :? Sebaj... Jó lesz dísznek, bár így se férünk el a gyerkőc szobájában. Mondjuk ha annyira van kedve csinálni valamit, akkor nyugodtan csinálhatna járókát is, azt legalább tudnánk használni... VAgy telhetetlen vagyok??? :roll:

Mi az összes támogatást postán intézzük (a vidéki élet szépségei). Ez azt jelenti, hogy előző héten végre megjött a taj kártya, akkor igényeltük az anyaságit, amihez ugye eredeti anyakönyvi kivonat kell. Majd ha lesznek olyan kedvesek és visszaküldik az anyakönyvit, akkor igényelhetjük a következőt. Amúgy sincs szükségünk pénzre... áááá dehogy! :lol:
Egyébként mennyi idő alatt jön meg az anyasági???

marek
 
 


Taj kártyát azonnal megkaptuk, elmentünk érte a TB-be.

Nagyon szépek a gyerekeid Éva! :) Nagyon szerencsés vagy, hogy ilyen kis segítségeid akadnak...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ildi: köszi a macilány nevében is... :)

Nagyon kedves a dokid, hogy a délelőtt dolgot ennyire rugalmasan kezeli... Mi van, ha délután meg elmentek otthonról?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Hozzám egyszer jött a gyerek orvos, Lili kapott oltást, megmértük a 3 éves adatait, megnézte Borit, adott 100 receptet, megszeretgette a két lányomat, adott neveket, telefonszámokat, ahova érdemes elvinni Borit, és nem adtunk pénzet neki :) Nem fog jönni többször, csak, ha hívom. 3 hetesen megyünk hozzá legközelebb...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ildi: a sárgaságra a napfény is jó! A napon takard ki Lotti arcocskáját, hadd süsse a nap. :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek: ügye írtam, hogy elfáradnak 5 perc után az aktív környezetben? :) Azért jó, mert tudhatod, hogy most fejlődött a gyerek, hiszen nagyon elfáradt a sok új input feldolgozása közben.

Hintaló :D lol, mekkorát nevettem... Bár én még emlékszem, mennyire kerestem egy bizonyos fajta hintalovat tavaj, és nem találtam. Apu ígérte, hogy csinál egy olyat, de nem jött össze... Így lett egy hatalmas műanyag rózsaszínű hintalónk... Most az erkélyen foglalja a helyet... :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


anyasági 2 hét, ha leadtad a MÁK-nál, és az ügyintéző rátette a kupacra (de ez titok ám ;) )

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Mer ha nem a kupacra tette, akkor mennyi??? :shock: Akkor mi vagyunk azok a szerncsétlenek, akik megszívták... :roll:

Felajánlok nektek egy fa hintalovat a honlap készítésért cserébe! Van még hely az erkélyen? :lol: :lol: :lol: Meg különben is. A Te Borid is biztos nagy hasznát veszi majd. Azon fog csak igazán fejlődni. (például az egyensúlyérzéke... :lol: :lol: :lol: )

Egyébként a férjem családja mindig tudta, hogy mit kell ajándékba hozni. A kórházba hoztak nekem egy doboz csokit, meg rostos üdítőt (szigorúan cukorral, pedig tudták, hogy diétázok)

marek
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?