Új privát üzeneted érkezett!

Orsi! Azt hittem elsőre, hog yKolos adott csókot:D
Aranyosak lehettek.

Tegnap délután ASncsi is rajtam aludt több mint 2 órát. F3-kor ki akartam vinni, de még szopizni akart, gondoltam akkor megszoptatom, azután megyünk. Hát nem elaludt rajtam!!!
Aztán én is végigdőltem az ágyon és én is elaludtam vele együtt. Nagyon jólesett, főleg a rossz éjszaka után.

Ancsi nagyon bújós, mindig dugja a kis arcát a nyakunkhoz, táteszi a fejét a vállunkra stb.
De mostanában egyre anyásabb.

Jó ideje Gerivel együtt fürdenek, én néha kimegyek a fürdőből. Mostanában, ha meghallja a hangom és nem megyekbe azonnal, elkezd sírni.:(

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Orsi,
aranyosak lehettek.
Lili mostanában ad puszit ha kérjük. Persze az úgy néz ki hogy kinyitja a száját és odanyomja az arcunkhoz.

Valóban jó érzés amikor odabujnak hozzánk. Lili amikor fáradt, akkor szokott jönni és a vállamra hajtja a fejét, mint amikor sétálok vele az altatáskor. De ha pl. altatásnál leülök így vele, hátradőlök a párnára, azt nem szereti, uh. ő rajtam nem aludna. Mondjuk soha nem is aludt így.

Lili most meg hempereg a földön a párnákon, gurul jobbra balra. Néha rájön, nektek csinálnak ilyet?

KépKép
domidina
 
 


kolos most délután megint azt csinálta, mint tegnap, felébredt/felsírt 1 óra alvás után és mikor felvettem, egyből aludt tovább. most csak kb 10 percig aludt rajtam, aztán meglátta az apját, és rögtön mosolygott, és ment az "apa-apa" :) mondjuk ezt a szót mindenre használja, de jól jön ki amikor az apjához szól így.

kolos is szokott hemperegni a párnákkal... nagyon aranyos olyankor. kár, hogy ti nem kameráztok, megnézném a kis lurkókat akció közben.
Vendég
 

 
 

Orsi, én is gondolkodtam már a youtube-ra való feltevésen (na ezt jól megaszondtam), csak idő, amíg a gondolatot tett követi. :D
Én szoktam kamerázni.

F4-kor aludt el, azóta alszik, ebédre is evett néhány falat brokkoli-krumpli-tojássárgája keveréket. DE jókedvűűűűűűű, ez a lényeg és a hiányt az anyatej amúgy is pótolja.

Ancsi még nem hempereg párnákkal.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Kép Tesós kép

Kép Így állok

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Sziasztok!

Mindig csak olvasásig jutok...

Boldog hófordulót Annának, Kolosnak, Borisznak, Nórinak!
(Hú, remélem senkit nem hagytam ki! :wink: )

Lili nagyon aranyos, azért biztos jó lehet, hogy ott a tesó :) Ügyes nagyon! Kolos is! És Edina is, hogy így kitaláltad a zoknifogót! :P Levi is állandóan huzkodja a zoknit-harisnyát! :roll:

Gratulálok Kolosnak a lépkedéshez!
Levinél mégcsak tegnap volt először, hogy elfelejtkezett a kapaszkodásról és úgy negyed percig állt egyedül (jó nagy terpeszben :) ).

A hétvégén Ment a nagyiknál a nyúzás, elégedett volt a kis gazfickó, de éjjelente Hajnal 3tól éktelen forgolódásba kezdett, nem bírtam tőle aludni. :roll: A vasárnap éjjelről nem is beszélek olyan katasztrófális volt! Képes volt 1 órán(!) keresztül megállás nélkül ordítani, persze egy darab könycsepp nélkül! Szóval ment a hiszti keményen! A hétfői jobb lett volna, ha nem lázas a gyerek egész éjjel. Így nem tudtam aludni.
Tegnap délután belázasodott (már vasárnap elkezdett köhécselni), 38,7, nagy nehezen lement 37,3ra. Egész éjjel 37,7 alá nem ment hiába attam neki úgy hajnal 3körül nurofent. ma doki, azt mondta torokgyulladás. Köhögésre kanalas + antibiotikum :roll: amiből nem napi 3x csak 2x adok majd neki, szerintem annyi is éppen elég lesz. Szóval sok jó nem történt.

KépKép
kora
 
 


Meglátszik, hogy teljesen hulla vagyok, nagy a képzavar idebenn úgy látszik!
Lili a mozdony mellet édes és ügyes és Annának lehet jó, hogy van tesó! Mindenkitől elnézést kérek!
Olyan jól néznek ki amikor állnak, nem? Meg lehet őket zabálni!

KépKép
kora
 
 


Ja! Annának remélem már lefutott ez a betegségféle!

Köszönjük a köszöntéseket! :)

KépKép
kora
 
 


Kora,
igazán sajnálom, amúgy sem alszik valami jól Levi, hát még ez a betegség is. Reméljük nagyon hamar meggyógyul. Bár ez az antibiotikum nem hangzik túl jól, muszály neki?

Egyébként meg értjük ám amit írsz, ha nem is javítod ki, én aztán igazán ezért nem haragszom. Nekem is előfordul hogy olyan szita az agyam, hogy elolvasom amit írtatok, de aztán amikor oda kerülök hogy írjak, akkor már fogalmam sincs hogy ki mit írt. És a te éjszakáid mellett ez nem is csoda.

Nekünk most jó volt az éjszaka 1x kelt fel f2-kor, akkor peluscsere, meg egy kis innivaló és fél óra múlva már aludt is. Legközelebb 5-kor, meg 3/4 6-kor sírt fel, de aludt is tovább, még egy órát. Én már 5-kor fölébredtem, Tibi akkor kel. Pihiztem még de f7-ig bírtam, mentem reggelizni. Gondoltam gyors végzek mire Lili felébred. Hát félbe kellett hagyni, de nem volt gond.

Ma megyek kontrollra a sebészetre, megnézik milyen az újjam, hogy gyógyul. Szombaton voltam kötözésen a korházba, azóta én kötözöm minden nap. Szépen néz ki. Nagyi vigyáz rá addig. Egy hétig még van segítségem, ha szükséges, aztán megint egy hónapig semmi.

Aztán délután megint megyünk a városba, viszem Lilit a dokinénihez, megmutatom a nuniját (na ez viccesen hangzik) újra piros, hólyagos és nagyon viszket neki. A sudokrém nem használ, uh. muszály valamit iratnom. Úgy viszket neki, hogy szerintem órákig is vakarná ha hagynám, meg ha nem tennék rá pelust.

megyek mert már megunta az egyedül játszást. Sajnos nagyon kevés ideig van el, igényli hogy én játszak vele, ami nem túl jó. Főleg délután. Abba fáradok el, leszek álmos, hogy nem csinálok semmit, csak Lilivel játszok én aki, világ életemben pörögtem, tettem-vettem.......

na elég volt belőlem..... szép napot!

Ja én is zoktam felvételt csinálni , de ritkán mert lili ahogy meglátja már nem hagyja, jön és a kamera érdekli.
föltenni? fogalémam sincs hogyan, meg nincs is kinek, mármint család...

KépKép
domidina
 
 


Többiek??? Merre vagytok?

Lilinek megint nem kellett az ebéd. Hűtőből vettem ki, zöldséges rizs, vagy inkább rizi-bizi. Alig evett pár kanállal. Most már a borsó ízű kaják sem tetszenek neki. Aztán bontottam egy sütőtökös husitm, hát az sem kellett neki. Hm.

Nemsokára indulunk megint a városba, kicsit előbb megyünk, kicsit sétálunk, jó idő van.

KépKép
domidina
 
 


Boldog hófordulót kívánunk Lilinek!

Kora, semmi gond, értjük mi még attól. Én is teljesen össze-vissza vagyok, ha nem alszom ki magam.

Valószínű 3 napos lázbetegsége lehetett, mert mára megjelentek a kiütések. Csak azt nem értem, hogy a 3 napos láz lehet 2 napos is? Vagy egy kis hőemelkedéseel indítot, amit nem vettem észre? Amit nem hiszek. Na mindegy.
A testén vannak kiütések és a szeme környékén meg a homlokán, amiket vakar is rendesen, ha hozzám bújik, mind dörzsöli a blúzomba az arcát.

Kora, sajnálom, hogy Levi beteg. Én anno Gerinél 38,2 alatt nem nagyon csillapítottam a lázat, hagytam, hogy a szervezete küzdje le a betegséget. Általában 1-2 nap alatt le is ment magától. és meg is gyógyult.
De Ancsi úgy látszik más, lázasabb típus. Édesanyám azt mondja, én is mindig belázasodtam és magas volt a lázam.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Kedves Mamák és Babák!

Nyitott, érdeklődő, lehetőleg budapesti vagy a közelben lakó mamákat és babákat várunk fejlődés-lélektani vizsgálatainkra. A kutatások a csecsemők megismerési képességeinek jobb megértésére irányulnak.

A vizsgálatokról bővebben a http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=676 linken is olvashattok.

Jelentkezni a 239 46 83 telefonszámon vagy a timea [kukac)mtapi.hu címen lehet.

:) Segítségeteket előre is köszönjük! :)
timama
 
 


Boldog hófordulót Lilinek!!!


Ezek szerint a kiütések a láz után jönnek? Gondolkoztam rajta jól tettem-e, hogy elvittem dokihoz, hátha neki is ez a lázas kiütéses dolog lenne? Csakhogy ő köhécsel is és mostmár nagyon enyhén folydogál az orra. A doki azt mondta a torka is piros. A hétvégén találkozott két köhögős gyerekkel is. Nekem is olyan fura lett mára a torkom. Ez az antibiotikum meg nagyon nem tetszik. Amoxicillin-B, ismeritek? Ma hányt egy picit Levi, de nem tudom, hogy az ab-tól vagy amit néha szokott túlevés? Azt sem tudom eldönteni, hogy a foga fáj vagy a torka. Marha jó ráérzős anya vagyok, mi? :? eddig Levi sem volt lázas típus.

Ancsinál azért gondolom oda kell figyelni nehogy kikaparja a kiütéseket. Éjszaka nem tartottál tőle, hogy a magas láz miatt adódhat vmi gond? Csak én vagyok ilyen parázós anyuka? :(

Most Levi is kevesebbet eszik, inkább szopizna, de abból meg már nincs elég, éhes marad. Kínódik rendesen. Aludni csak melletünk vagy kézben hajlandó.

KépKép
kora
 
 


Kora,
nem véletlen kérdeztem, hogy muszály-e az antibiotikum. Én csak akkor adnám neki ha nagyon szükséges, inkább a szervezete dolgozzon a bacik ellen. Némelyik doki előszeretettel adja minden kis gyulladásra. Persze ha muszály akkor persze, de jobb lenne ha nem kellene. Éppen amiatt, hogy lehet ilyen mellékhatása is. Egyébként én nem ismerem.

Szokott máskor is hányni Levi? Egyébként én sem tudom sokszor eldönteni, ha nyöszörög, hogy mi a baja. fáj-e a foga vagy sem... Ezzel nem vagy egyedül. Nem ad egyértelmű jelzéseket, vagy az én antennáim nem olyan jók.

Megjártuk a dokit, pelenkakiütés, adott krémet, meg ecsetelőt. remélem hamar rendbejön. Az előbb elmenésből aztán rohanás lett a vége, mert elaludt 3/4 2-kor, így még előtte aludt 50 percet. Sajnos ébreszteni kellett, hogy 3-ra odaérjek a rendelésre, mert megbeszéltem a dokival, hogy ahogy odaér soron kívül megnézi Lilit. Sikerült. Sietnünk kellett haza, mert f4-kor kajaidő. Még gyógyszertárba is be kellett menni. uh. a végén 4kor evett és már igen éhes volt, lévén hogy fél egykor alig evett valamit.

Pedig jó lett volna még egy kis séta a városi nyüzsiben. Majd ha a mami itthon lesz, és az idő is jó lesz hozzá tervezünk egyszer-kétszer ilyen városi programot, kell hogy emberek között is legyen.
Itt állandóan csak velünk van, leszámítva a sétákat, amikor találkozunk mondjuk a szomszédokkal. Őket nagyon szereti, már névről ismeri őket.

Egyébként köszönjük a köszöntést. Hogy megy az idő, nem?

Na megint bőlére eresztettem, megyek...

KépKép
domidina
 
 


Nem olyanok a kiütések, hogy ki lehetne kaparni, inkább nagy felületen viszket neki. De most már sokkal jobban van, alvás után.

Ancsi most beteg először, de én nem teszem le egyik gyereket sem a karomból, ha betegek. Ezt igénylik is és így jobban tudom figyelni. Geri 4-5 éves kora óta nem nagyon volt beteg, az azelőtti időkről beszélek.

Amikor első este Ancsinak hőemelkedése volt, akkor elaltattam, de időnként megnéztem a homlokát és kis nyakát, hogy nem lázasabb-e, de nem volt baj.
Másnap már késő délután éreztem, hogy baj van, mert teljesen rám volt gyógyulva. Kicsit megijedtem, amikor a hőmérő 39,6-ot mutatott, de adtam neki kúpot, azzal lement 37,6-ra. Még hűtő fürdőztettem is, de azután megint magasabb volt, 38,7. Akkor törzsborogatást csináltam, adtam rá pelenkát és a felsőtestét állott vizes pelenkába csavartam, még betekertem 2 nagy fürdőlepedőbe és ölbe vettem. Szinte azonnal elaludt, én leültem a gép elé és virrasztottam éjjel 1-ig. Időnként megmértem a lázát, a hóna alatt, aztán amikor időnként felébredt újra bevizeztem a ruhát rajta. 1 után ugyan még 38.3-at mutatott a hőmérő, de éreztem, hogy a nehezén túl vagyunk, adtam rá egy kis bodyt és lefektettem. Reggelre teljesen elmúlt a láza és jó sokáig aludt.

Na, jó hosszú lettem.
Ha baj van, nem szoktam parázni, nagyon józan vagyok, de ha jobbra fordul, akkor jön ki rajtam, kimerülök.

Gerinek is volt anno 3 napos láz, a dokinéni szabin volt, a helyettesítő írt fel ab-t, de mi nem váltottuk ki, szerencsére, mert ilyenkor fölösleges. Vannak orvosok, aki szeretnek azonnal ab-t fölírni, mások nem.
Én most nem is voltam dokinál, csak telefonon beszéltünk.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Kora, lehet, hogy az ab-tól hány Levi. pl. én is nehezen bírom, nemhogy egy ilyen pici gyerek.
Sztem a szervezet sok mindent ki tud küszöbölni, főleg ő még szopizik is.

Észrevettétek, hogy a babanet órája nincs átállítva? :D

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Edina legalább kiderült mi van Lilivel. Nálunk eddig szerencsére mindig elég volt a sudo.

Hát éppen ez az! Fogalmam sincs KELL-E adni neki az ab-t. Megtudom én azt állapítani? Igazából nem hiszem, hogy nála ez a 3 naps láz-kiütés van. Szokott hányni egyébént is ha nagyon túl eszi magát akkor kijön a felesleg ( Bár már nagyon ritka és ez meg rendes kis adag volt). Arra gondoltam este adok még neki, ha megint hány hagyom a fenébe, biztos, hogy az ab-tól volt. Ma eddig csak reggel adtam. majd meglátjuk, holnap már biztos okosabb leszek. :wink: Köszönöm a segítséget! :)

Jobbulást Ancsi kiütéseinek és Lilinek is. Edina a lábadnak is.

Hogy el vannak tünve a többiek!!!? Remélem ők rendben vannak!

Én nem is figyeltem az órát.

KépKép
kora
 
 


Kora, 18.44-kor olvasom a hsz-edet, amit 19.35-kor írtál, de biztosan nekem is régi idő szerint teszi be.

Jobbulást Levinek.

Lilinek és Edina a lábadnak is.

Szép estét és jó éjt!

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Sziasztok!

Kora!
Hogy van Levi? Nekem az Amoxicillinről és a hányásról az allergia ugrott be, de ez csak tipp. Ahogy írod máskor is előfordul ha túleszi magát és mennyiségre nem volt több. Szerintem add neki még ma, aztán ha ismétlődik, akkor hívd fel a dokit.
Sajnos sokan tényleg minden szóra AB-ot írnak ki. Érdemes kivárni a 3 napot, pont az olyan vírusos betegségek miatt, mint ami Annának van.

Évi!
Jó, hogy ilyen nyugodt és határozott tudsz maradni. Én biztos, ami biztos éjszakára ha szükség volt rá, 37.5 felett adtam fél kúpot, mert éjszakára nem mertem anélkül nekivágni. Nappal kivárnám a 38 fokot. Örülök, hogy Anna jobban van, már "csak" a kiütéseknek kell elmúlniuk.

Edina!
Ha van kedvetek gyertek be és ha gondolod tehetünk közös sétákat. Szivesen megnézném már Lilit élőben is, már úgyis régen láttam.
Lilinek boldog hófordulót kívánunk!
Jobbulást a lábadnak!

Többiek???
(Na ezt pont én kérdem... 8) )

Kép
Kép
tina82
 
 


Sziasztok,

sajnálom Kora, hogy beteg lett Levi. és ez a ráérzős anya-ság...én sem tudnám megállapítani, hgy torok vagy fog. szerintem első babánál még minden ismeretlen, rá kell hangolódni a kicsire és a jelzéseiből kitalálni mi a baj - ez nem könnyű. lehet,hogy még a többgyerekes anyukák is gondban vannak.

Annak viszont örülök, hogy Anna már jobban van!!

Lilinek is jobbulást, remélem hamar elmúlnak a kiütések.
Boldog Hófordulót Lilinek

képzeljétek mi történt tegnap: Kolos jár!!!!!!!!!!!!!
komolyan. na jó, még még nem fut. de már odajött többször hozzám sétálva, megtett kb 1 métert.
egy ideje megfigyeltük, hogyha el akart jutni a-ból b-be, akkor megpróbálja ezt állva megtenni. persze mindig esés lett belőle. aztán kedden játszottunk vele olyat, hogy leültünk szabival egymás elé, kb 1-másfél m-re, és őt elindítottuk a másik felé. nagyon élvezte. :)
tegnap is játszottunk vele ilyet - és már önállóan ment. annyira örült magának ilyenkor!! ha véletlenül elesett, akkor meg mérges lett, és mintha azt mondta volna: megint akarom.
na jó ez lehet, hogy ne nevezhető még igazi járásnak, de mondom, megtett már önállóan egy csomó lépést. az egyensúlyát még hamar elveszti, de egyre jobb.

ezt elküldöm mert felébredt
Vendég
 


Orsi, megelőztél! Ezek szerint korán kelt Kolos!
Hát én is, már f5-kor fönt voltam, Lili is föl-föl sírt 4 óra óta, de nem mentem be hozzá. Többször hallottam, de 6 előtt nem vagyok hajlandó kivenni. Na persze ha nagyon sírna természetesen igen, de ez olyan nyöszörgés féle volt csak. Aztán bealudtam valamikor, és 3/4 7-kor keltem fel, de akkor Lili már ücsörgött, pakolászott, na meg kaki is volt, na de olyan, hogy menni kellett fürödni, mert még a háta is olyan volt. Tegnap óta folyósat kakil, szerintem a foga készülődik.

Éjjel is 3x fönt volt, óránként, ráadásul nem is feküdtem le korán, megnéztem a barátok közt uh. hamar föl is kelhettem hozzá. Megint marha sokat aludtam.
Úgy néz ki váltakozva alszik-nem alszik éjjel.

Orsi, gratula Kolosnak a járáshoz. Hát igen ezek az első lépések, most már gyakrabban fogja próbálgatni magát egyedül is. Ha az eseések nem veszik kedvét, akkor menni fog!

Lili azt nem nagyon szereti, amikor leülök a földre, távolabb megállítom magam előtt, mondom neki áll a baba és várom hogy így jöjjön felém. Sokszor elkezd sírni és nyújtja a karját felém hogy öleljem magamhoz. Ilyenkor úgy érzem, hogy ő azt veszi le ebből hogy eltolom magamtól és megriad. Persze van amikor csinálja a sétát. De ő főleg a járókába kísérletezik, egyik oldalról a másikba.

Tina,
hát, hogy ez nekem nem jutott eszembe..... köszi a felajánlást, ha olyan alkalom lesz, jó idő akkor felhívlak és ha neked is jó, akkor benne vagyok.

Lilivel egyébként 11 és f3 között van idő ilyen sétákra, akkor fent van. Igaz ebbe az ebéd is benne van kb. f1-1kor. Nektek, hogy alakul a napirend ebben az időben? Mert a délutáni alvás után már nem jó, most hogy korán sötétedik.

Annának, meg Levinek gyors gyógyulást.

KépKép
domidina
 
 


Edina, nem kolos kelt korán, csak én. pedig aludhattam volna 7:40ig (akkor kelt ő), de vlmiért nyugtalanul aludtam. felébredtem éjfélkor mert kolos megint oda volt paszírozva a kiságy végéhez és nyafogott. 2ig nem tudtam visszaaludni, majd ébredtem 6kor, ezután még1x 6:20kor végleg.

kinnt voltam vele sétálni, és úgy megáztunk! amikor elindultam még sütött a nap, aztán hirtelen ömleni kezdett az eső én meg nem vittem esővédőt, se esernyőt. :(
Vendég
 


Huh gyerekek, rosszabbodik a helyzet! Nem Levivel, úgy látom ő jobban van csak az orra lett egy kicsit eldugulós, de jól viseli. én viszont piszok rosszul vagyok! 38 fok, minden porcikám fáj, folyik az orrom és alig aludtam vmit. Nem kaptam levegőt az orromon, mire sikerült volna elaludni Levi felkelt.. :roll: :? Reggeli öltöztetésnél úgy kiment az erő belőlem még öklendeztem is. Rádásul de-t rendel a dokim, így csak holnap tudok elmenni hozzá, nem tudom levit kire hagyni (apa délelőttös), oda meg ha lehet nem vinném magammal. Egyébként azóta nem hányt.

Gratulálok Kolosnak a járáshoz, nagyon ügyes fiú hogy van bátorsága egyedül nekivágni az útnak! :wink:

Megyek lefekszem még egy kicsit. Szerencsére Levi mintha megértő lenne. :wink:

KépKép
kora
 
 


Kora, jobbulást neked, ha pihensz, biztosan jobb lesz neked.

Orsi, nagy-nagy gratula Kolosnak a járáshoz!!! Csak így tovább. De így akkor ki fogja levideózni??????????

Hajnali 2-3-tól elég rosszul aludt, sokszor fölébredt, fel is sírt. Nem tudom, mi lehet az oka.
Étvágya szinte semmi, csak anyatejre, de arra elég gyakran.

Ki akartunk menni, de beborult, tiszta sötét van és esett is. Így inkább maradunk.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Kora,
jobbulást neked, pihenj amilyen gyakran csak tudsz. Az alvás lenne a legjobb persze, reméljük éjjel is megértő lesz Levi és jól fog aludni.
A dokiddal nem tudod megbeszélni hogy időre mész oda és akkor be is hívjon? Hogy ne kelljen várakozni a betegek között.

Mi is kint voltunk alvás előtt de nem sokáig, bemenekültünk az eső elől. Egész nap hol süt, hol esik, akkor viszont itt is sötét van.

Lili most elvan, a védőrácson akarna átmenni, dugdossa be a résen a lábát, kezét már egy jó ideje. Na megunta.

Ma sóskát vettem ki a hűtőből, megette az egészet, úgy látszik jól eltaláltam az arányokat. Tud enni, ha kedvére való a kaja. De olyat hogy túlenné magát, még nem produkált, mint Levi. Akkor jó evőkéje van.

KépKép
domidina
 
 


Edina, itt is ilyen ramaty idő van, borús, sötét, nem lehet mit kezdeni kint.
A kicsi alszik, nekiálltam lenyeret sütni. Persze, amíg a gép dagaszt én itt ülhetek :), egyszerre 2 kg lisztből sütök, az elég egy darabig.

Kalácsot meg muffint is kéne, mert Geri nagyon kéri. Hát igen, ilyen ez a bent ülős időszak, ilyenkor többet ügyködik az ember a konyhában (legalábbis én).

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Kora, jobbulást, remélem mihamarabb túl leszel rajta, meg levi is.
tudtál egy kicsit pihenni délután?

nekem is sütni kéne vlmit. hétfőn nagyon finom sonkával töltött krumplis-sajtos muffint csináltam. tényleg jó lett, pedig ált. édes muffinokat szoktam. el is fogyott mind. még kolosnak is ízlett - bár mi az ami neki ne ízlene? :)
csak 1 gond volt, hogy kissé ráragadt a papír.
Vendég
 


Orsi, én eddig még 2 féle édeset csináltam és azokra is ráragadt.
Igaz, másnap. teljes kihűlés után könnyű volt leszedni, de attól még ráragadt....
valami tipp, hogy miért...

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Edina!
Nálunk is 1 óra körül van ebéd, az után nekünk jó lenne. Gondolom autóval jönnétek be a városba. Szólj, hogy melyik nap jönnétek! :)

Kora!
Jobbulást kívánok Nektek!

Jó éjszakát!

Kép
Kép
tina82
 
 


jóreggelt!

Éjjel 1-kor ébredt csak! Bár én meg már 5-kor ébredtem újra, Tibi akkor kel és hiába én is fölébreded. Lili meg f6-kor már fönt volt, uh. sokáig nem aludhattam.

Tina,
neked meg jobb dolgod nincs éjjel, mint itt klampirozni? :lol: Nem tudtál aludni?
OK, csörgök majd.

KépKép
domidina
 
 


jó reggelt,

Évi, nekem is rá szokott ragadni az édesekre is, csak könnyű lehúzni. viszont a sósra annyira, hogy kb fél centis rész ottmaradt a papíron a sütiből. :) :(

kolos tegnap fél 8kor elaludt a karomban a kanapén. ott feküdtem mellette úgy mintha szopizna, és azt veszem észre, hogy alszik. :)
alig tudtam felébreszteni, de muszáj volt mert nem vacsizott még. és nem is fürdött, de azt most kihagytam, mert tök kómás volt.
Kép
és így hallgatjuk a zenét. :)
Kép
Vendég
 


Hűűű mekkora Kolos! Jól megnőtt! Nagyon édes a fülhallgatóval! Szólt is benne a zene vagy azt élvezte ennyire, hogy van vmi érdekes a fején?
Melegen nekem is kicsit ragad a papír a muffinra, de ha már hül egy kicsit, akkor nem. Ti mennyi olajat használtok hozzá? Egyébként engem érdekelne ez a muffin csoda amit csináltál Orsi! :)

Köszönjük a jobbulásokat! Nem tudom lehetne-e szólni a dokinak, hogy soron kívül fogadjon, csak azt tudom, hogy a gyerekorvosnál van ilyen. Ma délután rendel, akkor itthon van apa úgyhogy már mindegy!
Levi nem volt túl megértő éjjel, igaz 2x ébredt, az első éjfélkor, de akkor nem aludt el 2ig. :roll: Volt vmi baja, többet köhög az éjjel óta. A második viszont 5kor volt és egy picit szopizott, gyorsan visszaaludt egészen fél9ig! :P Viszont mire éjjel visszaaludt nagyon belázasodtam megint és nem kaptam levegőt az orromon egyáltalán. :? Szóval én sokkal később aludtam el. Este is 38,8 volt és alig akart lemenni, hajnalban meg 38,3. Hőemelkedésem meg folyamatosan van.

Látom Lili megint "jó kislány" volt éjjel! :) Én összevesztem Levivel hajnalban, tudom nem lenne szabad, még pici, de már nagyon rafinált! :oops: Érdekes módon utánna elaludt! Először folytatni akarta a nézelődést-rendezkedést, fölháborodottan mondtan neki, hogy meg sem próbálod és egyből a válamra hajtotta a fejét és próbált elaudni, ami sikerült is kis idő múlva. Nagyon gonosz vagyok, ugye? :( :oops:

KépKép
kora
 
 


Ó Kora, ez ismerős!
Én is össze szoktam veszni Ancsival, amikor már tele a hócipőm és csak csinálja a rumlit. Kicsit leszúrom és érdekes módon ő is észhez tér utána és elalszik.
Éjféltől 2-ig ő is fent volt az éjjel, de elüldögélt az ölemben és én gépeztem. :D

Orsi, tényleg jó nagyra nőtt már Kolos, igazi kis pasi!!!!

Edina, örülök, hogy Lili jól aludt.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


sziasztok,
vagyok. fertodon mar egy hete. itt en eleg passziv leszek neha. foznek-mosnak-bebiszittelnek, en meg kihasznalom, h. csak ugy bambulhatok. ugye oszi szunet, bar apa csak lehozott minket, es tegnap este jott ujra, mivel egyreszt csak az egyik mhelyen van ilyenkor szunet, masreszt mindig kihasznalja, ha lehoz minket, s ilyenkor felmegy azt csinalni, amit szeret meg rajtunk kivul:-)
viszont szuleim is tanarok, s bar nyugdijasok mar, de iskolaidoszakban tele vannak magantanitvannyal, ezert hozzajuk is iskolai szunetekben erdemes jonni.
amugy jol, csak borisz latvanyosan szenved napkozben meg mindig (3 hete) a fogaival (kora, nektek mar megvan a 8.???), csak nemtom, melyikkel...viszont az elso hat fognal max. az a kibujas elotti 1-2 nap vettem eszre kis szenvedest, de egyaltalan nem nyalzott...most folyik a nyala, konyekig a szajaban a keze es ha nem foglalja el magat, akkor nyuszog. mindamelle matricagyerek lett, ha meglat, mar nyivakol es teper felem, maszik fel, ha leteszem, ugyanez, de ha nem vagyok ott, akkor semmi baja nincs, megvan barkivel. ezt csak 1 hete csinalja, abban remenykedem, tan az apjat hianyolta, s most, hogy megjott, mar ot is tapado feluletnek fogja nezni:-)
ja es miota ez a fogzasos szenvedese van, harap, ha emberi borhoz er, mert ragoka nem kell neki. rajtam mar olyan nyomok vannak, hogy az unokahugom, aki verfarkasnak mondja magat :-)(ezt a nagyivu kovetkezteteset onnan vonta le, h. teliholdkor nyugtalanul alszik), szoval meg o is azt mondta a nyomok lattan, hogy:"aztaaaaa....".

ot nem zavarta meg az oraatallitas, alizt se szokta soha. egyszeruen szombaton egy oraval kesobb fekudtek, vasarnap egy oraval kesobb keltek. bar furasagokat csinal, de nem negativ iranyba. azaz mar egyertelmuen leszokott oktober folyaman a megszokott ejjel 2 es hajnal 6 koruli szopcsirol, kiszamithatatlanabb lett, mar tobbszor ataludta az ejjelt, s volt olyan, hogy 7kor szopcsizott eloszor, s aludt kilencig, de szopcsizott mar 3kor, f4kor, 5kor is ejjel...s az oraatallitas ota nem f8kor kel mindig, hanem neha 9, neha 8, neha 7 (szerencsere csak egyszer), neha f9, mint ma is szerencsere...ahogy kijon, s ha f8 utan ebred, akkor mar csak 1x alszik napkozben. elaludna o ugyan meg egyszer delutan 5korul, de mar nem teszem le, ot meg nem zavarja, ha nem teszem le....!
f9kor meg alszik mar!

es folyamatosan autozik. ezt mar egy honapja csinalja, de megunhatatlanul. kis matchboxokkal jarja korbe a lakast, az embereket. tolja maga elott es berreg, barmeddig, 40-50 percig is. en meg mindig elcsodalkozom, hogy mennyire nem tanult dolog a rozsaszin es szoknyaimadat aliznal (mert kitol lathatna??) ill. az autozas borisznal, mert ezek meg aliz autoi (ill. apjae voltak) , de csak borisz fedezte fel oket!! ezek szerint ez genetika!!!

na de bo lere eresztettem magam. jol megkaptatok) :roll: :roll:

Kép
Kép
momoska
 
 


ja!
es sok boldogsagot az osszes hovegi kiskoloknek (es a tobbieknek is!
s persze koszonjuk mi is a jokivansagokat! itt fertodon jottem ra, hogy borisz szulinapi tortajat en meguszom majd minden evben, mert mi 26.-an szoktunk lejonni fertodre, s altalaban 30.-ig maradunk, ugyhogy a mamam majd atveszi az unnepi hacacaret! aliznak ugyis megint 3 torta kell: 1 az oviba, egy a babazsurra, 1 a csaladi unnepre:-), s ez mar igy megy 3 eve, elotte csak 2 torte kellett, mert nem volt ovis, de 1 evesen mar volt zsurja, igaz, akkor meg csak 6 gyerekkel, nem 16-al, mint tavaly.

edina,
latom, nektek is egyre tobb a jo ejszakatok!!! igy legyen tovabbra is!

orsi,
gratula a jarashoz, most mar siman leszedi a karacsonyfarol majd kolos az 1 m magasan levo diszeket is, anelkul, hogy elotte belekapaszkodna, es ugy probalna felallni:-)
borso, ha meg is all nehany masodpercig egyedul, akkor is rogton fordul alltaban el, s ehhez a fordulashoz meg nem eleg az egyensulyerzeke, ugyhogy mi meg nem probalgatjuk ezt a jarasfele dolgot. kicsit meg is vagyok rokonyodve, mert aliz idejeben meg az volt a normalis, ha 1 eves gyerek mar jart, s aliz igyan csak 13 hos koraban kezdett jarni, de ezen senki nem csodalkozott, most meg tobb forumon is azt latom, h. 10 hos gyerekek mar olyanokat csinalnak, mint kolos...fenetudja, mi tortenik ebben a vilagban:-)

kora,
JOBBULAST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gyogyulj meg gyorsan! levi meg aludjon gyorsan sokat!
en veszekszem borisszal tobbszor is, pedig nem egy szulogyilkos:-)

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telt a hétvégéje.
Kora, hogy vagytok? Talán már elmúlt ez a fránya betegségetek.

Ma Lili nekiódult és egyfolytában menni akart, de egyedül. Tök fölpörgött. Leültem az ágy elé kb. 1,5 m és oda vissza ment de olyan tempóban, nem várta meg míg biztosan áll, ezért összeakadtak a lábai sokszor és úgy esett a kezembe, de nem hagyta abba. Persze volt hogy az egyensúlyát megtalálta (mintha elveszett volna :lol: ) és 4-5 lépést is tett. De volt hogy a kiságyba kapaszkodott, egyszer csak azt veszem észre hogy elengedi és jön felém. Én a másik szobába voltam (2-3m) és majd frászt kaptam hogy a padlón majd elesik, de nem, szépen vagy a kezére támaszkodva "esik", vagy seggre ül.

Az éjszakáink megint "jók voltak" tegnap is 2x kelt csak, előtte 1x.

Hát ennyi. Holnap remélem jöttök.

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy legalább neked elég jók az éjszakáitok Edina! :) Jó kis vehemens lehet Lili, megnéztem volna! :D
A lábad hogy van?

Momoska nálunk sincs még mindig a fasorba sem a nyamvadt fog, pedig eltelt már 1 hónap! Borisz jó lehet ahogy autózik körülöttetek! :D Lefotózhatnád 1x. Persze azon nem látszik ahogy megy. :wink:
Most jól kipihenheted magad akkor!

Mi sehogy nem állunk a gyógyulással! Levi mintha 1 nap jobban lett volna, aztán meg elkezdett olyan taknyos lenni, mint én! Lehet, hogy visszafertőztem? Bár neki már múlik(koppkopp), nekem meg marhára nem. Egészében véve sokkal jobban bírja mint én. :wink: Hőemelkedésem méd mindig szokott lenni, már a torkom is fáj, meg minden nap a fejem is tarkóstól. A hangomról nem is beszélek! (mert nem nagyon van! :P 8) )

Levi az ágyáról olyan szinten lemomdott, hogy már nappal sem hajlandó benne aludni. Annyira nem, hogy alvás közben érzi, hogy felé közeledünk és sírva ébred minden esetben!! :shock: Komlyan, nem viccelek! Arra gondolta nem lehet, hogy az ágyával van vmi baja? Vagy a martacával? Hogyan tudnám ezt megállapítani? Vagy hülyeség? Na mindegy, megyek már.

Orsi, azért ne felejts el a muffin recepttel! :)

Ja! Lehet mam vagyok Levinek! Mintha így hívna! :wink:

KépKép
kora
 
 


Kora,
mi van az ágyában amiről azt gondolod hogy nem stimmel? Egyébként nem hiszem, a matraccal nem lehet gond, inkább talán azzal hogy érzi egyedül van és bezárva és ezt nem szereti. Főleg hogy veletek szokott aludni.

Van még ugye az is, hogy rossz helyen van az ágy, mindenféle erek vagy mi a fenék, amiket be szoktak mérni, ha hiszel az ilyesmiben. Persze tudom nem nagyon tologathatod ide-oda az ágyat helyhiány miatt.

Egyéb ötletem pill. nincs én a fentiekre gondolok így hirtelen.

Az egyik könyvben, talán a suttogóban olvastam, hogy ott úgy oldotta meg az altatási problémát (nem kifejezetten ez volt a baj) hogy befeküdt a kiságyba a babával egy ideig.... :shock:

KépKép
domidina
 
 


Befeküdt a kiságyba?????? :shock: :shock: :shock: Jó nagy kiságy lehetett! 8)
Azért gondoltam ezekre, mert nekem is volt már olyan ágy amiben soha nem tudtam normálisan aludni, hátha nem tetszik neki rajta vmi. A mi illetve az ő ágya olyan örökölt ágy, 1-2 gyereket már megjárt, hátha ezt érzi és nem tetszik neki. Tudom hülyének néztek, de szerintem előfordulhat ilyesmi. Vagy nem tetszik neki, hogy olyan kopott narancs a két vége és teli, nem rácsos. Vagy neki nem jön be a kókusz matrac. Már mindere gondolok. Most a mi ágyunkkal egy vonalban van az ő ágya csak másik helységben.
Egyedül érzi magát benne? Az bizony lehet, de az első pillanattól kezdve így van! :roll: :? Arról nem beszélve, hogy nem alhat örökké velünk! Nem is férünk el már kényelmesen!
Most, hogy így visszagondolok rá, a kórházban is utálta a bevásárlókocsit, ott sem volt hajlandó megmaradni benne. :roll:

KépKép
kora
 
 


jóreggelt!

Megint 6-kor keltünk, azért ilyen korán, még nem mentem le reggelizni.
Ma megint csak 1x ke.t 1-kor. Miután visszatettem fél óra után még fölsírt, meg dünnyögött, de aludt tovább. Valóban ahogy Momoska megjegyezte, egyre többször alszik most ilyeneket.

Ja tegnap még azt is akartam írni, hogy valamelyik reggel, talán szombat? benéztem hozzá fél 7 után, és hirtelen nem láttam. Ott ült a kiságy alsó sarkában az ágynak dölve és nem csinált semmit. Nem volt nála játék vagy hasonlók, csak ott ücsörgött. Olyan édi volt, nem volt egy hangja sem előtte, nem jelzett hogy már fönt van. Ki tudja mióta ücsörgött ott.

kora,
háát sajnos most több ötletem nincs, talán a többiek tudnak neked valamit tanácsolni.

megyek reggelizni.

KépKép
domidina
 
 


jó reggelt,

Kora, sajnálom, hogy még mindig beteg vagy! rossz lehet így végigcsinálni a nem alvást levivel. tudsz erre szedni vlmit? nekem annó mikor még szoptattam és meg volt fázva, de nagyon, azt mondta a gyerekorvos, nyugodtam igyak 1-1 neocitrant ha attól jobb, nem lesz baja a babának. ha még mindig taknyos vagy szerintem próbáld ki. fejfájásra meg... arra szoktál bevenni vlmit? én akkor ha már nagyon nem bírom.

kiságy: kolosnak is teli a két vége - csak a hosszabb oldalak rácsosak, de mivel ő kezdetektől fogva ott alszik, nem hajlandó máshol. ha beteszem magam mellé, csak játszik.
szerintem is inkább az lehet amit edina mond, hogy megszokta, hogy ott vagy vele és egyedül érzi magát.

nem felejtettem el a receptet... mindjárt. :)

Edina, gratula Lilinek a járáshoz!!! Erős kiscsaj ő is.

Momoska, jó lehetett a szüleidnél, főleg, hogy mindenben segítenek. én is megnézném borsót ahogy autózik. :) aranyos lehet.
kolos még mindig a székeket tologatja, de pár napja ő is elkezdett autózni, de nem berreg hozzá.

már 8 óra és még alszik! jó neki :)
Vendég
 


Sonkával töltött sajtos-krumplis muffin
Hozzávalók 12 db-hoz:
# 15 dkg finomliszt
# 5 dkg krumplipehely
# 10 dkg reszelt sajt
# fél teáskanál só
# 1 tojás
# 5 g szárított sütőélesztő
# 2 dl tej
# 1 dl tejföl
# fél teáskanál cukor
# 3 evőkanál olaj
# A töltelékhez:
# 4 szelet füstölt tarja
# 1 teáskanál mustár
# 1 teáskanál ketchup
# kb. 1 evőkanál tejföl
# fél evőkanál vaj
# 1 pici vöröshagymának a negyede
# pici só
# bors

Elkészítés: A tejet összelangyosítjuk a tejföllel, belekeverjük az élesztőt, a pici cukrot, félretesszük. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a krumplipelyhet, sót, kb. 6 dkg reszelt sajtot (a többi a tetejére lesz majd). Amikor az élesztő egy kicsit már felfutott, hozzáadjuk a felhabosított tojást és az olajat. A 2 tál tartalmát összekeverjük fakanállal. Félretesszük, amíg megcsináljuk a tölteléket.
A töltelék hozzávalóit beletesszük a turmixgépbe, összeturmixoljuk. Ezután kivajazzuk a muffinsütő mélyedéseit, félig megtöltötjük a tésztával, rá egy teáskanálnyi sonkatölteléket teszünk, és befedjük egy másik adag tésztával, megszórjuk sajttal, és hagyjuk még egy picit (kb. 10 percet) kelni.
Addig bemelegítjük a sütőt 200 fokra, betesszük sülni (5 perc 200 fokon, utána lecsökkentjük 150 fokra és kb. még 15 percet sütjük így).

Megjegyzés:
Tipp: A tölteléket lehet pépesre is turmixolni, de hagyhatunk kis darabkákat is benne a tarjából.
Vendég
 


kora:jobbulast mindkettotoknel. nalunk karacsony tajan szokott beutni a betegsegkrach...ha epp nem vagyok beteg olyankor, akkor szulok, vagy beteg leszek es attol szulok.

jo ez a muffincucc, kiprobalom.

edina,
lili se semmi ezzel a beindulasaval. nekem meg mindig meglepo, h. ez igy ennyire elorejott. tan, ha szepen jar mar, akkor szepe is alszik:-) ugylegyen!

borisznal addig tartott a matricasag, amig az apja nem volt velunk fertodon. megjott, s masnapra teljesen visszatert a regi borisz: tett, vett, ment, maszkalt, pakolt, autozott, vigyorgott, s elvolt barkivel. valszeg visszaallt a vilag rendje, megkerult a masik szolgalo is, nem kellett mar annyira felteni azt az egy maradek szolgalot (jelesul: anyat!).
tegnap barataink rendeztek egy halloween-es gyerekbulit, volt ott 7 honapostol a 8 evesig mindenki...borisz imaadja ezeket a felfordulasokat, hogy az egymast ijesztegeto-visito-kergetozo nagyok ugralnak a feje felett, pedig meg nehany 3 eves is sirva fakadt, a kisebbek meg anyjukhoz bujtak, mi meg alig lattuk boriszt. jart egyik szobabol a masikba, s neha megjelent egy-egy uj jatekkal, felmutatta, mint veres kardot, s ment tovabb. aliz szolt csak neha, hogy pl. xy veletlenul fejbe rugta boriszt, vagy ralepetta kezere, de borisz meg ezen is vigyorgott annyira porgos fajta, pedig o mar nem is nyilas:-)

Kép
Kép
momoska
 
 


ugy emlekeztem, h. kb 2 hete tettem fel boriszrol autozos kepet, ahogy rajtam tologatja, de nem lelem itt, akkor mindjart megkeresem...s felteszem. a berregest meg kepzeljetek oda, bar itt eppen - sztem - latszik a szajan, h. berreg:-) Kép

s akkor nehany extra:
nyulak----> Kép

3/4-en--->
Kép

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok!

Momoska!
Ez az őszi, avarban hempergős kép nagyon jó!!! :D Látszik rajtatok, hogy jól érzitek magatokat, bár Borisznak elterelte a figyelmét a természet. :)

Kora!
Az ággyal kapcsolatban én is csak arra tudok inkább gondolni, amit Edina írt, hogy Te hiányzol neki.

Orsi!
Kolos nagyon nagyfiús. :)

Edina!
Néha nálunk is van ilyen, hogy csendben elmolyol magában ébredés után, de nem túl gyakran. Aztán ha belesek és észrevesz, akkor már nem szabadulok. :lol:

Kora!
Sajnálom, hogy nem tudtok kikeveredni ebből a betegeskedésből. Én Echinacea cseppet veszek be, ha nagyon muszáj, de csak módjával a szopi miatt.

Képzeljétek kijött a 3. fogunk (most biztos nagy szemekkel néztek, hogy még csak a 3. ??? :lol: ) De nagyon alattomosan, mert alul fehéredett a szélső metszője, erre ma bekukkantok a szájába és látom, hogy felül jött ki a szélső metsző. Nem ám a középső! :)

Vettünk szobahintát, felbuzdulva a játszótéri hinta sikerén és nagy örömünkre ezt is nagyon szereti. :)

Egy kép róla

Kép

Kép
Kép
tina82
 
 


Sziasztok!
Edina gratulálok! Lili nagyon ügyes, csak így tovább.

Kora, nagyon sajnálom, hogy még mindig beteg vagy, remélem ha lassan is, de gyógyulsz.
Nem sokat tudok mondani az ágysztorihoz. Hallottam én is arról, hogy ha nem jó fekvésű az ágy, okozhat alvászavart, de nem értek hozzá.
Azt tudom mondani viszont, hogy nálunk is ez volt a probléma anno, Gerivel, első pár hónapban elaludt a kiságyában, és amikor már mocorgott, forgott benne, nem bírta, mindig sírt, ha beletettük.
Ezért aztán felszámoltuk a rácsos ágyat. Kaptunk egy 1x1 m-es fa járókát, azzal is próbálkoztunk, de az is csak akkor vált be, amikor kivettük az egyik oldalát. Aztán abban nagyon szívesen aludt.
Ezen okulva Ancsinak sincs kiságya. Így is nagyon élvezi az életet :) Igaz, én őt is mindig altattam, akárcsak Ancsit most.

Megjelent a 6.foga, a jobb egyes.
Tina, neki is az egyesek jöttek ki később, olyan kis vámpír lány volt :D
Gratula Dávidnak az újabb fogacskához.

Orsi, köszi a receptet, biztosan meg fogom sütni, de most almásakat gyártok ezerrel, mert kaptunk egy láda almát, de nem télálló és el kell használni, mert romlik.

Szép estét nektek és jó éjszakát!

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Sziasztok,

Tina, gratulálok Dávid 3. fogához. Nálunk nagyon leállt a fogzás, legalább is ami a fogak számának gyarapodását illeti (nyálzás van rendesen). Még mindig 8 van, de azokkal már igen szépen tud harapni. Mint Borisz, ő is leginkább minket harapdál, pedig mindig mondjuk neki, hogy nem szabad...stb,stb, de nem érti.
pedig a nem szót hallja a legtöbbször, mégsem párosul hozzá tartalom. viszont, ha vlmi a kezében van, és kinyújtom az enyémet, és mondom, hogy kérem, odaadod anyának? akkor odaadja.

Évi lehet, hogy hülye kérdés, de akkor miben alszik Anna? :oops: járókában ő is?

tényleg nagyon jó az avarban fetrengős kép.
kolos is evett már így répát. de a fele mellé ment. leharapott darabokat, de mivel nem tudta megrágni hát kiköpte. :wink:
Vendég
 


Orsi, most már rendes ágyban alszik, egy alacsony ágyon. Épp tanítom, hogy kell megfordulva lecsúszni róla :)
Terítek egy paplant az ágy elé, ha leesne, de általában fent marad, ha felébred, felül és elkezd vagy sírni vagy beszélgetni, megvárja amíg bemegyünk hozzá. Nem is nagyon forog, legfeljebb keresztbe fordul.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


hat latszik davidon az orom igencsak:-)

nekem mindket gyerekem abbol a furcsa fajtabol keszult, akik kisagyfuggok. alizt 3 evesen ugy kellett lebeszelni a racslevetelrol, bar mar kivettuk akkor 2 eve a ket kozepso racsot, ezert szabadon kozlekedhetett. azota is szereti a kuckokat.
borisz is a kisagytol nyugszik meg, bar TEGNAP hirtelen elkezdodott a szeparaciis szorongas nala...ha lat semmi baj, de ha kimozdulok a latoterebol, sir. na ezt az esti fektetesnel is bebizonyitotta. vigyorgott, mikor betettem a kisagyba, mega takargatasnal is, oldalara fordult a kutyussal, megsimiztem, kimentem, s elkezdett uvolteni, egeszen meglepodtem...majd 10 perc volt, mire megnyugodott.
ja! a mi kisagyunk a 140x70 cm-es fajta, eleg nagy. aliz 5 eves koraig hasznalta, akkor azert mar racsok nelkul.

orsi,
ez a kerem szepen- tessek-koszonom mar nalunk is megy, de csak odanyujtja a dolgot, az elvalas meg nehez, ezert gyorsan vissza is veszi, s a tessek helyett mar mondja, hogy "te". meg megy a "ci" cipora, es a "pa" a lampara, meg a háhá, a háphápra (kacsa), s a brrrr az autokra, ada, az alizra meg valami ehhez hasonlok az apara-anyara, s a regi pápá meg a baba. itt megrekedtunk. pedig csendben sosincs egy pillanatig se, csak a szamunkra ertelmes kifejezesket nem reszesiti elonybe.

Kép
Kép
momoska
 
 


rendes ágyban?? én nem merném belerakni, mivel kolos össze-vissza forog, oldalt-előre-hátra... így is mindig máshol találom az ágyban, mint ahogyan leraktam. ő biztos leesne. nekünk is 140*70-es az ágy.

kolos nem ragaszkodik ennyire a dolgaihoz, odaadja szépen. ja, meg a legújabb móka, anya szájába belerakni a játékokat. :) és nagyokat kacag, ha én elveszem a kezéből a szájammal és morgok hozzá mint egy kutya a csontra. ez a hogyan csináljunk hülyét a szüleinkből játék. :)
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?