Új privát üzeneted érkezett!

Judit!

Szuper hírek, akartam írni pont, hogy nem vagy Te kismama, már hogy ennyire beteg vagy, mindig akkor jönnek a kis lurkók!!!!!Na erre tessék a második hsz....

Gratulálunk!!!!!!!!!!!!

Más:
Karira ki mit vesz? Fanna már feldobta a dolgot, és nekem sincs ötletem. Letinek talán tolós bicó. és még mit lehetne? Grétinek barbieruhák, és még mit? látott valaki valami szupi dolgot? társas, egyebek?

Judit,
Kép
Kép
bbj

Köszönöm a menüs hsz-eket, adtatok a hétre pár ötletet. Vannak halrudacskáim holnapra, gyros azutánra.

Dorka!
Jaj szegény ujjacska.

Szilbee! nekem nem is jött értesítő, hogy töltés. na nem is baj, mondaná Misi.

magamnak szupi dolgokat vettem a teszveszen, ééééssss 42-es nacit!!! 3 centi híjja van, hogy begomboljam! na jó h&M márka, az tudvalevően nagy egy kicsit, szóval legyen 43-as... :lol: :wink: :wink:

na mentem tanulni, apjuk elment sétálni a lányokkal.

Judit,
Kép
Kép
bbj

Balwin: Juhéééééé! Jajjjj, de jó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ugye mondtam, hogy ketteske gyorsabban összejön!!!!! :P :P :P :P :P
jaimee1

sziasztok!

Balwin Judit gratulálok!!!!!!

Én meg ma voltam az ECHO-n s hát van egy kis billentyű elégtelenség, de azt mondta a doktornő hogy nem kell vele semmit csinálni.

Az egyik szülésznő meg mondta ohgy neki is ez van, s hát stressz az ne nagyon, meg ha valami műtét vagy foghúzás van akkor szóljak merthogy lehet nem árt előtte antibiotikumot szedni!!!!

de most megyek mert olyan mélyponton vagyok lelkileg(anyagilag)

puszika

szép estét

Kép
kbernadett

Judit, de jóóó! Nálatok aztán kereken 2 év lesz a különbség, ugye????? Megen egyszerre babásosodunk! :)
Szívből gratulálok nektek!!!!
JObbulást a megfázásodra... +++

Betti, fel a fejjel, ha a dokinéni is azt mondta, hogy nem kell kezelni, akkor nem lesz ott gond!

Ditke, igen, megyünk! És lógunk már vagy egy kila almával és pukival :)

Judit, karácsonyra: mi LEGO duplo-t veszünk majd, társasokban nem vagyok nagyon otthon... Pont ma néztem szét a Corában, még más tippem nincs. Egyébként nov. 13-án indul a corás játék-akció!

Kép
Kép
dorkáék

ja, Szilbee, én is rendeltem egy pulcsit, összeállhatunk! Kérd, hogy nekem küldje, majd rendezem neten keresztül!
Jó így?

Kép
Kép
dorkáék

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés. Eléggé fáradt vagyok én is. Dorka beteg lett a hétvégén: tüszös mandulagyuszi. Kata megkapta tegnap a 18 hós oltást (kicsit meglepődtem, hogy a dokinő beadta, de azt mondta, hogy ilyen kicsik nem szoktak tüszös mandulagyuszit kapni) Nem is lesz most semmi baja!

Balwin Judit: Nagy-nagy gratula! Örülök Nektek!

Olga: Nagyon édes Norbika, tényleg nagyon kis formás. Doki mit mondott du?

Dorka: Jók a képek, jó lehetett a hétvége. Mi is készülünk már Szilvásváradra.

Ditke: A héten nem megyünk közösségbe az oltás miatt. Hol lehet füstölt pisztrángot enn Szilvásváradoni? Ez felkeltette az érdeklődésemet.

Kata: Örülök a jó eredményeknek. Stepto miatt csak akkor kell aggódni, ha pozitív. Kiderült, hogy a barátnőm hiába kapta az antibogyót, nem ért el a babához. Hamarabb kellett volna Neki adni, de ezt nem tudják kiszámítani állítólag. De nem értek hozzá.

Betti: Te ezt hogy tudod?
Köszi neked is a köszöntést. Fel a fejjel! Szülinapra készültök már?

Megyek, bocs, akinek nem reagáltam.

Niki

Kép
Kép
csni

Dorka!
köszi a corás infót! most nem hagyjuk az uccsó pillanatra. tavaly is úgy jártunk, hogy mire mentünk minden elfogyott. Misi is valami duplót emlegetett...

Betty!

na akkor legalább kiderült, hoyg mi a baj, és lehet kezelni.

Judit,
Kép
Kép
bbj

Dorka! Oksa! Mi a felhasználói neved, amit az Evcán használsz? Az amit itt is, ugye?

Na mi ma du-án leadtuk a kölköket Maminak (anyósom) és kiruccantunk Eddel. Kéz a kézben sétálgattunk, mint hajndanán! :lol: Húú de fura volt... Shoppingoltunk... bóklásztunk... meg miegymás. Jó vót! :mrgreen:
Még Ditkéékkel is összefutottunk... kár hogy épp a zebrán (ellentétes irányba menet). :(
Holnap pedig viszem Leventét enyém anyumhoz vonattal. Izgi lesz! :D Bár Levente kissé taknyos... nem annyira vészes (gondolom tőlem kapta el) de jó kezekben lesz!
szilbee

Mi ezzel a pisztráng dologgal befürödtünk legutóbb.. a fene gondolta, hoyg abban annyi a szálka! mi azt hittük, hoyg szálka mentes, vagy legalábbis minimális van benne! Bár most meg tudnám azt is enni...

Niki!
lehet félúton lefele-jövet két helyen is kapni, ha nem több helyen, sé lent a kirakodóvásárok közötti sütödékben is van.

Szilbee!
mit vettetek?
még nem írtad le az álomcipi, milyen is?

Judit,
Kép
Kép
bbj

Szép estét!

Balwin Judit: éljen, éljen, nem hiába szorítottunk Nektek 1000-el... :lol: De jó, tökre örülök!!!!

Amíg nem kezdtem el írni, eszemben volt, kinek, mit akarok... most meg itt agyalok...

Cora: mi szobaton voltunk kint, de akkorát csalódtunk benne. Nagyon drága lett!!! Minden. És a választék meg siralmas... már amit mi akartunk (volna) venni ott. Viszont vasárnap meg a Tescoba ruccantunk ki... abban meg kellemesen csalódtunk... például játékügyben. Nagyon jó a választék, bár még nem voltak feltöltve kari előtti szintre, de így is sokkal többféle és olcsóbb játékokat láttunk. Meg például B. beleszerelmesedett egy "nagy boboz" szerszámba... fúró, dekopír fűrész, kalapács, csavarhúzó... meg sok minden...

Dorka: óó, szegény Szabi, Ti sem unatkoztok, valami mindig történik nálatok is... Még ilyet nem is hallottam, hogy az ujjszopitól ennyire kiázzon, repedjen.

Betti: ne aggódj a szíved miatt, ha a dokinő azt mondta, én Bence születésekor is ilyen problémám miatt kaptam antibio.-t, meg már most is beírta a kiskönyvembe Dinya. Ez csak egy kis plusz anyag. Hát a pénztelenség miatt ma hajnalban nekem is volt rémálmom... elég kellemetlen volt... Majdcsak alakul.

Bbj: a Tescoban olyan fajin csajos főzőkonyhák vannak (játék). Legszívesebben B.-nek is vennék, mert állandóan főz velem. Olyanotok már van? Mi szerintem például legot veszünk B.-nek majd karira. De azért nézetjük a boltban vele jó sokáig a játékokat, mert ugye ő már tud választani, aztán tényleg olyat kapjon majd, amilyet szeretne. Én meg ma paprikáskrumplit főztem jó sokat füstölt kolbásszal, virslivel és még nokedlit is tettem bele... holnap is kitart. Ezt is hamar meg lehet főzni. Vagy tegnap mielőtt NST-re mentem reggel, bedobtam a sütőbe karaj szeleteken francia mirelit zöldségmix és talán knorr vagy valamelyik ilyen ... tejszínes tepsis csirke por ( nem tom pontosan a nevét) rá, krumplipürével. Apának csak le kellett csukni a sütőt, amikor csipogott.

Ja, olyat mondok beájultok! Az NST-nél egy házaspárral beszélgettem... Második babájukat várják, az első 2 éves. Kérdem a csajtól: a fiatokra mama vigyáz? Válasz: nem, senki. Áááá, biztos, valamit valaki félre értett. Kérdés még1szer, válasz, uaz. Óvatosan taglalom... képzeljétek el, hogy falván egyedül a házban egy 2 éves fiú gyerek, aki mellől 6-kor elindulnak a szülei a világ legtermészetesebb nyugodtságával kórházba, gyerek alszik, és ha felébred, mondják ők... visszaalszik. :shock: Már másodjára voltunk ott együtt így hétfőn, de 9 után végeztünk... Valahogy nem igazán tudok még most sem lenyugodni az ilyen felett... Azt mondták, nem tudják kire hagyni.

Kép

Kép
szolkata

Dorka: mikor mész dokihoz legközelebb? esetleg így 4 hét elteltével csüt.? Én ha még egyben leszek, akkor szokásos 18.15.

Niki: Dorka hol szedte már össze ezt a fránya m.gyuszit? Nincs oviszünet Nálatok?

Fanna: egy kép a hajadról?

Úúú, fényképekkel adós vagyok... folyamatosan időhiányban szenvedek... még olyan sokmindent meg kell csinálnom, meg egyre jobban félek a szüléstől is... aki már másodjára szült... (harmadjára is idetartozik)... ti is jobban féltetek? Mert ugye már tudom, mi vár az én testemre ... meg aggódok, hogy minden rendben legyen, egészséges legyen a gyerekem... olyan sokat sírok félelmemben... És persze a barátnőmet meg én nyugtatom közben, mert ő meg azért aggódik, hogy észre fogja-e venni, ha mennie kell (első gy. lesz), meg amit éppen érez, az mi lehet... Azt mondja tegnap: neki már 3 perce tart a fájása, de előőte nap meg 5 perces volt. Én meg megnyugtattam, hogy az csak a medence csontnak a tágulása lehet, mert ha 3-5 perces fájásai lennének, akkor már tolófájásai lennének...

Anyám azt mondta tegnap, hogy lejjebb ment a hasam, aztán du. meg kisbarátnők: duzzad az orrom, meg kipattogott egy kicsit az arcom... no mondom ne mondjátok már, még nem akarok szülni (mondjuk valahogy most kihagynám teljes egészében ezt a szülés dolgot az életemből...) Jaj-jaj-jaj.

Valaki kérdezte, kinek szólok majd ha akció lesz... hát úgy tervezem, hogy ide beírom, hogy mikor indulunk, bentről meg majd Szilvinek írok/hívom.

Bocsánat mindenkitől, akinek nem írok, de annyira legfoglalnak már agyilag a saját dolgaim (lelkivilágom). Úgy fekszem le minden este, hogy csak el ne kezdődjön... Bár tudom, hogy sokáig már nem húzhatom, de valószínúleg az első szülésem körüli horror miatt is rettegek ennyire... Bocsánat, ha hülyén hangzik, amiket írok... Befordultam...

Kép

Kép
szolkata

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jaimee1 2008.11.01 23:38-kor.
jaimee1

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jaimee1 2008.11.01 23:38-kor.
jaimee1

((((((((((Kata!))))))))) Nem fogsz még szülni! Nem álmodtam még meg! ;) Minden rendben lesz, ne aggódj, inkább próbálj minnél többet lenni Benussal! Az bizti kizökkent.

Rólunk: Még se megyünk anyumhoz... Leventének felszökött a hője éjjel és sírva ébredt 10-kor. Most úgy tünik jól van, de azért elvisszük du-án dokinénihez.
Nekem meg pont úgy mint tavaly megint bedurrant az arcom... ebből is arcüreggyuszi lesz. :roll: :( :x
szilbee

Kata!
Ne gondolj rá!!!! én anno Letivel elhesegettem a gondolataimat, amikor próbáltam, elképzelni hoyg lesz! majd lesz valahogy!

ne sírjál, ne rettegj, gondolj a szép dolgokra amikor már hazajöttök az az első nap, meg ilyenek!

babakonyhánk van, egy nagy doboznyi főzési cuccal...drága a cora? na ne már! ma vásárolnom kell, majd figyelek, pedig mi éppen azt vettük észre Misivel, hogy hónapok óta 10 körül fizetünk, régen meg beleszaladtunk a 20-ba is...

hátrahagyják a gyereket órák hosszára??? kirázott a hideg, meg görcsberándult a gyomrom. hát minek megy apuka is, vigyázzon az a gyerekre!

na ilyenekkel ne állj szóba, ezek is csak stresszelik az idegeidet!

Szilbee!
gyógypusszancs mindkettőtöknek!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Judit! Az álomcipém, az olyan hogy le van kerekítve kissé az orra, de picit azért hosszúkás, két oldalt van egy kis gumis rész, az tartja a lábat (így nem kell cipét kötni, csak beledugni a lábamat). Picit magas a szára, de nem bokacsizma jellegű, a talpa pedig enyhén sportos.

Erika! Nekem azért a 11 ezer az sok. Két gyerek mellet meg egyenesen luxusnak érzem magamra enyit költeni... pedig már nem ártana, mert kezdek lepukkani ruhaügyileg. :oops: :roll:

Visszamentem egyébként tegnap a leonardoba, de már elvitték. A deichmann-ban pedig egyáltalán nem találtam jót... nekem valót.

Levente is imád kotyvasztani, a játékkonyhákat meg egyenesen imádja. Ha lenne helyünk azt kapott volna.

A fiúk nálunk nővérkéméktől bábparavánt kapnak. Ma holnap hozzák is, majd teszek képet. Másik nagynénitől kisasztalt és székeket. Tőlünk valszeg bábokat (kiskakas gyémánt félkrajcárjához). Anyuméktól Levente kis gyerek enciklopédiát valszeg.

Én meg arra gondoltam, hogy csinálok majd ajándék ízesített fűszerolajat. Soha nem csináltam még... remélem sikerálni fog.
szilbee

Haller :)

Köszönöm az örömködést, jólesik :D Azért az uh-ig nem leszek teljesen nyugodt :roll:

Betti, ha a doktornő nem ítélte problémásnak, akkor biztosan nem az, nyugi :)

Judit, hajrá-hajrá! Fúúúúú, derég vót rajtam 42-es naci :shock: És még milyen sokára lesz 8)

Szilbee, jobbulást Nektek! :(

Kata, naaaaa, há nestresszeld magatokat fölöslegesen! Rendben lesz minden, oszt kész. Jaja, a szülésznővel nem lehetne átbeszélni ezt a dolgot?

Nabazz... Inkább magammal vinném a gyereket, mint otthonhagyni egyedül! Órákra! Anyukám mesélte, hogy ő próbálkozott ilyesmivel; aludtam, ő meg átugrott az akkori házunkkal szemközti kizsbódba. 6-7 perc múlva, amikor visszaért, már bőgve fogadtam...Onnantól meg sem fordult a fejében, hogy elugorjon mellőlem akárhova is.

Kariaji: Kata, jó, hogy írtad a tesco-s babakonyhákat, mert én pont azt akarok Mucinak :D Névnapjára meg valamiféle első laptopot.

Judit
Kép

Kép
balwin

Sziasztok!

balwin Judit! Hatalmas gratula a babóhoz!!! Hogy bírod még ki azt a két hetet a dokiig??? Neked pedig jobbulást! (Ha esetleg ajánlhatom a lázadra figyelj. Ha van, jobb csillapítani, akár gyógyszerrel is, mert még az is kevesebb veszéllyel jár a babára nézve).

Ép tegnap mondta apa is, hogy Balázsnak duplót vegyünk. :lol: De én már vettem neki Bob-os 3 részes porcelán étkészletet, fa kirakókat, fa állatos puzzlét, mese dvd-t, micimackós fém dvd lemez tartót, Bob-os puzzlét. Meg Peti még mindenkép akar egy pedálos traktort is... :roll: Úgyhogy az is lesz...

Tegnap mi is megkaptuk az utolsó prevenárt. Niki! Balázs kicsit köhög, kb. egy nap kétszer, de se láz, se hőemelkedés, így megkapta az oltást, semmit nem írt fel a doktornő. Legközelebb már csak 6 évesen kap oltást! :D

Hát ezt a gyereket otthonhagyom témához ... kábé addig míg leviszem a szemetet a lépcsőház elé az első emeletről, de azt is csak akkor, ha alszik a gyerek.

Olga

Kép
juhaszolga

Judit!

Miylen laptopra gondoltatok? csak mert Gréti most kapott a szülinapjára, és a 16 játékból mindössze 3 van, amivel tud játszani a többi összeadás, kivonás, betűfelismerés

Szilbee! iylet néztem a deichmannba, annyi kivétellel, hoyg van egy kis sarka, talán 3 cm-es, de normál, vastagabb sarok, nem ék alakú. 6990.- volt, ha jól emlékszem. fogdostam a dobozt, aztán mégis visszatettem,d e azóta is gondolok rá!!! :cry:

Judit,
Kép
Kép
bbj

Hűű, éjjeli műszakot lehetetlen lesz utolérnem, úgy látom! :)

Kata, én is csak azt tudom neked mondani, amit a többiek: ne a szülésre gondolja, hanem arra, amikor már megfoghatod Marcit, amikor hazaviszitek. Az aggódás pedig teljesen természetes, én is néha hagyom, hogy eluralkodjon rajtam, aztán fél óra múlva összekaparom magam... Nagyon sokat gondolunk rád, szorítunk, és vasárnap még mindg jöhet?
NST-s storyk minidg ledöbbentenek... :roll: Miket nem hallasz, tapasztalsz!!! Hát az otthon egyedülhagyós szülőkről nekem is megvan a véleményem, nem igazán szalonképes.... Az jutott nekem is eszembe, hogy apuka talán maradjon akkor otthon, nem????
Én nov. 7-én, kedden megyek majd, talán 17-re, a csütörtökről keddre váltottam, mert azokon a napokon van mag.tanítvány.

Akartam már kérdezni, többgyermekes édcsanyák: magzatmozgás tényleg korábban tapasztal az ember?

Judit, nov. 14 még tényleg messze van, de biztosan minden rendben lesz!!!! Érzel egyébként rosszullétet, fáradtságot, esetleg nagyon is feldobott vagy?? Legyen két hülye kérdésem is??? Apa mit szólt hozzá? 8) És mit érzel, kisfiút vagy kislányt?

Judit, a 42-es naciról jut eszmbe: tegnap ketten is mondták régi ismerősök, hogy hmm, látom felkaptál pár kilót.... :? Na ja... egyébként tényleg híztam 2-3 kilót is, mert volt, hoyg a kakaós csiga maradt csak meg bennem, hát akkor azt nyomattam egész nap... Szabival is így volt, a végére mégis 10,5 kilánál megálltam....
Majd odafigyelek később a kajára...

Szilbee, jobbulást Leventének és neked is!!! ++++ Majd írd meg, dokinéni mit mondott!!!! AZért én is várom azt, amikor már meg tudja Szabolcs mondani, mije fáj. Odáig már eljutottunk, hogy mondja, hogy fááá, csak még nem mutatja, hogy hol.
Ja, és igen, Dorka a felhasználónevem Evcánál.

Niki, mielőbbi jobbulást Dorkának, reméljük Katus és ti sem kapjátok el... Tetőcsere megkezdődött?

Én meg télikabátot hajtok, amibe majd beleférek, mostmár az összes lehetséges üzletben voltam, 1, azaz egy darab kabát jöhet számításba, Budmil, 16.000 FT :? Fáááááj a szívem annyit kiadni érte, de a kínais pufidzsekikben már most akkora vagyok, mint egy tank, és 2 hó múlva be sem tudnám húzni....
úgyhogy karácsonyra ezt kérem a szülőktől, PEtitől....

Anna, nincs is kép rólam, csak a hasmutogatós, ruha nélküli pocakos képek, amit Szabival is csináltunk, azt úgy nem tenném közkinccsé... :lol: De majd igyekszem 1-2 képet magamól is csinálni.
Takarítás kész?? :wink:

Kép
Kép
dorkáék

Még valami... :oops: a spar pontokat megont gyűjtöm... :oops: szóval ha esetleg akad pár darab felesleges, gondoljatok rám! :oops: :lol:

Olga

Kép
juhaszolga

Olga, ezeket a játékokat hol szerezted be?
Itt Szolnokon?

És Balázs már jól elvan a rajzfilmekkel? Kb. mikortól köti le őket? Szabi még nem igazán vevő rájuk...

Kép
Kép
dorkáék

Sziasztok!

Jövök majd, csak most Dorkával színezünk.

Most csak Szilbee-nek gyorsan: Nincs Orosz Ági, Baranyi helyettesíti. Jobbulást Leventének!

Niki

Kép
Kép
csni

Dorka!
A Bob-os dolgokat (vettem még 2 féle Bob-os adventi naptárat is, de már mindkettő meg van bontva :lol: ), Debrecenben a Müllerben vettem. Elvileg drogéria, de rengeteg féle társasuk és játékuk van. Bob-os játékból kirakókból, duplókból rengeteg féle van. A pedálos traktor Cora, Tescoban szokott leni 12 ezer körül. Fa kocsis puzzlét a Lidl-be vettük, Volt amir Rossmanba, (dvd tokot, mese dvd-t, fa puzzle). Még egyedül, vagy legalábbis Balázs nélkül nem voltam a Régió játékáruházban, a buszpályán, de oda is csak limit pénzzel megyek! :lol:

Mese az nyár elején kezdődött. Tv kapcsolgatás közben találtam rá a JimJam csatornára (kimondottan kisgyermekeknek). Azon vannak a Bob-os mesék, Hubbák, Barney, Thomas, Sam, a tüzoltó, stb. És ezek nagyon tetszettek neki. Először kb. 5 percig kötötte le. Majd nyár közepére már 15 percet is megnézett belőle. Aztán persze nyomi szülő megvette a Pingu dvd-t (ezt az M1-en adták), és az lett a kedvenc. Azt szokta sokszor kérni a mai napig. Szerencsére 5 dvd van belőle, mostmár a 3-at következünk megvenni. vannak kedvencek, a bácsis rész, az ugrálós, a Pinga csuklik rész... Egyébként a filmek jobban lekötik. Tegnap este néztük a Mamma Miát, és gondolom a sok zene miatt elég sokáig nézte. De mesézés csak délelőtt van nálunk. Mondom ez úgy zajlik, hogy néz belőle 10-20 percet, majd elmegy játszani, akkor megint visszajön...

Olga

Kép
juhaszolga

Még valami! Tegnap a volt sogórnőm (bátyám volt felesége, szintén Tündinek hívják, mint hugomat), délelőtt 10 óra pár perckor szép egészséges kislányt szült! Anitának hívják 3060 g, és 46 cm. Bár centire már nem adok... Ugyhogy karácsonykor ha hazamegyünk, oda is megyünk babanézőbe! :D

És egy kis dicsekvés... csak mindíg elfelejtem... suli felajánlotta, hogy átvesz állami finanszírozottra tanulmányi eredményeim alapján... :oops: Persze felesleges, mert gyeses vagyok, de jól esett...

Olga

Kép
juhaszolga

Sziasztok!

Balwin: de jó, nagy gratula Nektek innen is!! :D Én is olyan sok embertől hallottam már, hogy az első nehezen jött össze,a második meg könnyen.(könnyebben).Bíztam benne, hogy majd Ti is ebbe a táborba tartztok!

Kata: tessék a félelmeket elhessegetni! Minden rendben lesz!
Hát az az nst-s sztori tényleg gáz...miért nem vitték magukkal, vagy miért nem maradt otthon az apa... :?

Jó hogy mondjátok ezt a babakonyhát, még nem találtuk ki,az egyik mamitól mit kapjon Zsófi. De tőlünk kap majd babakocsit babával, meg Anyukáméktól duplót. Úgy látom, az mindenkinél sláger.
Judit, sajna nem tudom, mit lehetne Grétinek venni... Nikiék mit vesznek Dorkának?

Niki, jobbulást Dorkának! Reméljük, Kata tényleg nem lesz beteg. Pisztráng tényleg ott, ahol Judit mondja. A miénk nem volt szálkás, vagyis olyan nagy szálkák voltak csak benne, de lehet, mi pont olyat fogtunk ki...Mikor mentek?

Szilbee, jó volt látni Titeket! Szép pár vagytok! (Mi élőben még nem is találkoztunk. )Gondoltam is, hogy a gyerkőcökre biztos nagyszülők vigyáznak. Jobbulást Leventének!

Dorka ne aggódj már amiatt a pár kila miatt, igazán elfér rajtad! Most az a fontos tényleg, hogy van olyan kaja, ami lent marad. Nevek jöttek már szóba, vagy még korai?(esetleg titok?)

Betti fel a fejjel! Látom, tesód is már 12 hetes!

Kép

Kép
ditke2007

Dorka!
teljesen felidegesítettél! Ki volt az a barom, aki ilyet mond egy kismamának! Az ÁLLAT!!!

tanítványa van Dinyának? és az hoyg mükszik? ott van bent ő is? fiú vagy lány? de érdekes...

Nálunk Gréti 2 éves volt, amikor rákattant a minimaxra. Leti bele-bele néz, de inkább a reklám, és a mozgalmas dolgok érdeklik.

Olga!
Ügyi vagy, és gratu, mégha nem is számít! és exsógornőnek is gratu! de ez a baba nem a bátyádtól van, igaz?

Judit,
Kép
Kép
bbj

Judit, Dorkának van tanítványa :wink:

Olga, nagyon ügyi vagy!

Kép

Kép
ditke2007

Judit, te jó ég, nem akartalak felidegesíteni!!! :lol: :lol: :lol:
A felszedett pár kilókról van szó? Hát nem esett jól, az tény, de hát ha ez látszik ... :roll: Tudod, a kismamaság is olyan, hogy MINDENKI ért hozzá, mit hogy kéne, többek közt abban is MINDENKI profi, hogy mikor hány kilót kéne hízni... De tényleg nem izgat már, örülök, hogy túléltük a rókákkal az elmúlt heteket....

Ja, a tanítvány meg az enyém, nem a dokibácsié!!!! Félreérthető voltam, bocsi!!! 8)

Olga, köszi, ezt a Müllert nem is ismerem....
Gratu a szép eredményhez!!!
Köszi az infókat a rajzfilmekkel kapcsolatban!
És a Mamma mia-t DVD-n néztétek? Hát még most ment a mozikban!

Ditke, de aranyos vagy, olyan ügyesen tudod tartani az emberben a lelket!!!
:D :D
Hmm, nevek??? Hát most nálam lánynevek közül - Szabika után szabadon - a Zsófi a nyerő :D Fiúnevek közül meg a Kornél, de Apa eddig ezt megvétózta...

Holnap TG, Szabikával.... Kíváncsi leszek a vérnyomásomra :lol:

Kép
Kép
dorkáék

Judit! Sajna nem bátyámtól van... :cry:
Ditke és Judit! Köszi! :D

Ditke! Hát nem figyeltél? Szabi már megmondta, hogy mi lesz a kishugi neve! :D A részleteket majd Dorka...

Olga

Kép
juhaszolga

:oops: Egyszerre írtunk Dorkával...

http://www.mueller.co.hu/

Olga

Kép
juhaszolga

Niki! Cupp! Drága vagy! Nagyon köszi az infót! :D

EGyébként erőst gondolkodom rajta, hogy tényleg volt e láza esete a kölöknek vagy csak nagyon betakarózott és felhevült (szokott ilyet csinálni különösen du-án). Meg reggelre a nyakán hátul jobb oldalt a füle felé találtam egy hosszúkás horzsolást... lehet megütötte magát vhogy alvás közben és azért mutogatott a füle mögé, hogy ott fáj. A fene tudja... na majd a doki megmondja mi is van. Kár hogy nincs O. Ági! :(

Dorka! Ha doki azt mondja, hogy kutya baja a kölöknek este elvisszük anyumékhoz és akkor Szabira tudok vigyázni!!!! Estére majd szólok oké, hogy mi a helyzet!

Olga! Gratuláluk sógornődéknek is! :)

Judit! A sarkos cipék nekem is jobban bejönnek, csak az ótó miatt én nem merek bennük vezetni. Váltó cipővel meg nem akarok vacakolni, pedig lehet az lenne ... lesz a megoldás. :roll:

Mese téma... mi tegnap este diát vetítettünk. Jó volt nagyon, de LEventét azért még leginkább a diavetítő működése köti le. :lol: :lol: Tiszta olyan mint apum! :lol:
szilbee

Köszi Mindenkinek, hogy próbáltok nyugtatni, amikor "normális" vagyok, akkor tök pozitív vagyok, csak elég sűrűn lezuhanok... A szülésznőmmel B. születése óta sok alkalommal beszéltünk az elbaszott esetről. Az ösztönömnek köszönhetően nem haltunk akkor meg B.-vel, hiába volt atomra biztosítva a dolog... a lényeg front volt, sok szülés, Dinya is ott volt egy fallal arrébb, de 12 órán át nem történt a vajúdásomban előre haladás, így konzit tartva felettem: lehet, hogy reggelig elmúlik minden fájdogálás és hazaküldenek. Szülésznőm rábízott külön az egyik szülésznőre, aki akkor sem jött oda hozzám, amikor már kiabáltam egyedül a sötétben... Éjszaka 11 körül amikor egy kicsit eszemre tértem, felhívtam a szülésznőmet, hogy most már halálfélelmem van, de senkit nem érdekel... Akkor felhívta "azt", aki mondta, hogy szaladjak a vizsgálóba, megnéz, de akkor már indult is a szülésznőm befelé, telefonon tartva a kapcsolatot... eltűnt a méhszájam, gyerek elindult kifelé... akkor meg futtattak a szülőágyra, mert jön a gyerek. Mindezt tolófájások közepette. Pistit meg bependerítették a folyosóról, aki délelőtt 11 óta ott ült, szerencsétlen se köpni se nyelni nem tudott, csak odaállt mellém és lesett, hogy mi van... jó kis apás szülés... akkor mindenki ott termett hirtelen és innentől 23.55-kor meglett Bence... csak nem értem, hogy miért így?!?! :cry: :cry:

Kép

Kép
szolkata

Kata: Tök jó, hallod, hogy volt saját szülésznőd és dokid. :evil: :evil: :evil:

Dorka: Kapja be, aki azt mondta, hogy felkaptál pár kilót. :twisted: :twisted: :twisted:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jaimee1 2008.11.01 23:39-kor.
jaimee1

Otthonhagyott gyerekről: apa azért nem maradt otthon vele, mert anyunak nincs jogsija, és ő hozta be. És nem azért, de amikor B. 2 éves volt, már simán levette a hálózsákját és kimászott a rácsos ágyából... Én csak babyphonenal hagytam bent B.-t aludni, ha locsoltam kint a füvet, vagy munkásokat irányítgattam. De az első nyekkenésre rohantam.

Jaimee: Popis állós képet láthatnánk esetleg?! :lol: Az már olyan más, nekem B.-vel is, amikor felállt, az jutott eszembe.... hogy amikor az ősember felegyenesedett, két lábra állt... komoly fejlődési ugrás... :lol:

Bbj: kivi vagyok, szerinted nem lett nagyon drága a cora? (anyám is drágálja, épp tegnap jegyezte meg)

Szilbee: megpróbáltam elképzelni az álom cipőt.... nem sikerült :oops: Majd ha megleled, felteszed a fénykétét :lol: Hogy van Levente?

Dorka: reszkető kézzel (közeledik), de jöhet a vasárnap... Hát az az igazság, hogy én nem bírom megállni, hogy ne beszélgessek, ismerkedjek, ha valahol várnom kell... Magzatmozgás: emlékeim szerint most a 9-10. héttől buborékok voltak, 14. héttől meg rendesen lehet érezni.

BalwinJudit: tényleg, és milyen a közérzeted? És Annalucával milyen volt? Márhogy remekbeszabott következtetéseket le tudjunk vonni. :lol:

Ditke: nálatok nem aktuális Ketteske? :lol:

Kép

Kép
szolkata

Kata: Nekem az nagyobb áttörés volt, amikor vízszintesből átment függőlegesbe. :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jaimee1 2008.11.01 23:39-kor.
jaimee1

Erika! Tervbe van kistesó??? (ticker)
Nagyon édes Réka! Olyan jó lenne már összeereszteni Dáviddal...

Kata! Ez kész horror.... :evil: Ha most is ilyesmi lenne, akkor telózz és megyünk segítünk utánajárni hol a dokid... vagy szülésznőd!
Köszi hogy rám gondoltál értesítés végett! :mrgreen:
szilbee

Jaimee!
Választ várok én is Szilbee kérdésére! de látom már alakítottál rajta... :wink: :lol:

Kata!
Sztem nem drága 14-et fizettem, de olyan dolgokat is vettem, ami pár hétre elég....

a társasjátékok nagyon kafák kinéztem kettőt, még a pontos címüket nem tudom, majd utánajárok.

Judit,
Kép
Kép
bbj

Bbj: ha nem találtad drágának, akkor jó ... Neked... :roll:
Milyen jó volt du. hülyékről licitálni... :lol: :lol: Ezen gondolkodtam utána, míg kint kóboroltunk :lol: Meg azon, hogy olyan magas hangod van, hogy tutira szoprán voltál énekkarban... voltál énekkaros?

Még az jutott eszembe, hogy Katlina is nagyon lapít Ketteske projekt ügyben...???

Jaimee: nagyon sokat nőtt Popi csaj! Már nem kisbabás dundi gombóc, komoly nő kérem :lol: És valamit javíottál, mit írtál?

Szilbee: nem ciki fiú(k)nak olyan főzőkonyhát venni? B. állandóan főz.

Jelentem újabb 2 hétig nem megyünk oviba. Voltunk fül-orr-gégésznél. Nagyon kedves, aranyos doki bácsinál a MÁV-ban. Az "arcüregében" van anyag, 7 napig nasivin 3x és sinupret 2 hétig 3x. Tekintve, hogy bármennyire sincs igazán baja B.-nek, de délben is kell gyógyit adni neki, így nem tudom vinni. Most jutott eszembe... vagy délelőttre bevigyem? Már ameddig nem szülök meg, mert utána amúgy sem tudom, hogy lesz... Vagy nehogy felülfertőződjön, inkább ne vigyem? Mert azért nem 100-as ugye... Olyan határozatlan vagyok vagy nem...?! :lol: :roll:

Olga: esetleg holnap (esetleg pénteken) valamikor nem vagytok otthon, hogy elhoznám a könyvemet valamikor? Mert utána tényleg nem tudom, mikor... Ja, és wc téma? Fityma téma? Hogy alakulnak? Ezek a kérdések mindig akkor jutnak az eszembe, amikor véletlenül sem vagyok gép közelben, pedig kivi vagyok.

Kép

Kép
szolkata

Írok gyorsan, mert nem hiszem sok időm lesz ma....

Leventének enyhén piros a torka, az okozhatta a gondot. Úgy tünik nem vészes... a kölök se panaszkodik, jó kedvű miegymás...

Kata! Nem ciki a konyha fiúknak, csak nem rózsaszínt kell venni. Készítenek már fából is és lehet hozzá kapni nagyon frankó edénykeket, evőeszközöket (fém/műanyag) és fából készült kenyeret.. gyümölcsöt,,, húst miegymást. Persze ezek se ócsó dolgok, de érdemes utánajárni neten hol/honnan lehet olcsóbban beszerezni.
Pl. minap voltunk a BuszPlázás játékboltban ott a fa ételek 3200-3500 között voltak... interneten pedig 2300-ért is láttam már.

Egyébként a legjobb szakácsok nem férfiak?! :lol: Lehet hogy a mi fiaink is arra gyúrnak. :lol:
szilbee

... (2x tette be a hsz-om)
szilbee

Jó reggelt,

Kata, most Marcival már sokkal jobban fog menni minden, ne félj!!
Köszi az infót magzatmozgásról, akkor tényleg nem a beleim szívetnak, a buborékokat már én is érzem!!! :) De mondom már 11 hetesen??? De akkor igen!
Bencének jobbulást kívánunk, csak kikecmergőztök már belőle....

Jaimee, Popi micsoda nallány lett!!!!!! Nagyon édes, és mindjárt szülinapoztok! Hogy elrohant ez az év!!!

Betti, ti is nemsokára tortáztok Bettikével!!!! :)

Szilbee, Levente továbbra is jobban van?? Csak egy enyhe vírus lehet akkor, nem?

Ma én is viszem Szabit dokinénihez, a TG után, a bal orrlyukán nem kap levegőt, horkol (túráztatja az orrát, ha értitek), éjjel sokszor felébred, de semmit nem tudunk kiszívni az orrából. Napok óta nyűgösebb, látszik, hog mst már nagyon zavarja. lehet az orrmandula duzzadtabb?

Kép
Kép
dorkáék

Dorka! Fújjátok be gyerek Nasivinnel vagy Sterimárral.... amelyik jobban szokott hatni.

Igen! Jól van Levente... nagy csibész... most is...

Szabira változatlanul tudok vigyázni. (Én 2 alkalommal voltam Leventével TG-ben.. kész horror volt... mindig máshol akart lenni csak nem ott ahol nekem kellett ...)
szilbee

Jó reggelt!

Kata!
Ja! :lol: :lol: hát ez van sajnos. na ez az, amit nem választ az ember.

magas a hangom? pedig én mindig azt szerettem volna, hoyg mély legyen... nem gyúrtam jól, ezek szerint.

igen, szoprán voltam, elég sokáig, általános zenetagozatos osztályba jártam.

Végülis Nagy dokinál voltatok? és ő neked kedves? jó nem egy horror, de nem mondanám kedvesnek, inkább tárgyilagosnak.

Jaimee!
Nagyon édes Réka! és a másik kislány uncsitesó? sztem hasonlítanak a láynok.

Dorka! Melegítsd egy kicsit meg az arcát, hátha ott ragadt be valami. és nasivin, az oldja.

Én is hamarabb éreztem Letivel a magzatmozgásokat, már tudja az ember lánya, hyog mire figyeljen...

Judit,
Kép
Kép
bbj

Sziasztok!

Kata! Nekem ma lenne a jó, mert holnap suliban vagyok. De mindjárt fel is hívlak, megbeszéljük. Balázs fütyijét továbbra sem huzogatom. Idáig minden okés vele. Egyébként pont a napokban akadt kezembe egy ujabb cikk, mely megint arra hívja fel a figyelmet, hogy nem szabad huzogatni. Na mindegy, ezzel nem akarok hozzászóláscsatát kirobbantani, én nem huzogatom, mert Petinek is és nekem is ez a meggyőződésem. Bilit sajna továbbra sem használja. Ha kérdezem tőle, hogy hová kellett volna pisilni, kakilni, akkor mondja bilibe, meg mutatja, hogy ott van a fürdőszobában, de ennyi. Egyébként borzasztó sokat beszél (ezt lehet nem is írtam). Otthon a család is hasraesett tőle.

Jaimee! Réka előajándékait tesztelitek? Egyébként szerintem is hasonlít egymásra a két lány.

Ja, meg Katlina jutott tegnap este nekem is eszembe, hogy nem-e gyúrnak kistesóra? :D

Na lépek, lejárt a mosógép.

Olga

Kép
juhaszolga

Haller :)

Olga, köszi, figyelgetem a lázamat, de szerencsére diccse :) Spar pontok...hát a múltkorit is jól odaadtam :? :oops: Mostanában meg ritkán járok arra...de azért gyűjtögetem neked...aztán majd jól nálam marad :mrgreen:
Gratu az exsógornődnek :)

Judit, nézegettem már a laptopokat, de veriszimpölöset még nem láttam :? Ami tényleg csak zenél, nyomogatható, színes gombjai vannak, esetleg valami mesefigurák átúsznak a képernyőn :roll: De mindegyik számol, ír, olvas, fejben oszt törtszámokkal :? De legalább beszélnek is...szóval kb. nekünk is olyan lesz, mint Grétinek. Majd később kihasználja :D

Kata, noez nagyon durva volt :? :( Meg is értem, hogy tartasz a szüléstől...de gondolom emiatt a szülésznőd most sokkal jobban oda fog figyelni Rátok (már úgy értem, hogy a normál odafigyelésen túl).

Jaimee, Popi nől, mint a gomba :D Noigen, végülis elég gyorsan összejött Pöttöm No.2. :lol:
Hm, engem is érdekel, mi volt az a ciklusos ticker :wink:

Dorka, kilós beszólásokkal ne törődj! "Hülyék ezek mind" :mrgreen:
Sztem is próbáld meg Szabinak a Nasivin-t, vagy a Sterimar-t (nekünk a sűrűjét a nasivin hozta le)...
Apával együtt örülünk Pöttömnek :) Hogy mit érzek? Bevallom, kislányra számítok :oops: Érzetem nincs a nemét illetően... Apa viszont nagyon kisfiút vár :lol: Pár hónap múlva okosabbak leszünk...
Végleg megszabadultál a rókáktól? :)

Hm, tüneteim nem nagyon vannak...illetve a reggeli energiabevitelt nem hagyhatom el, mert szédülni kezdek :shock: Ez abszolút nem jellemző rám. Fáradékony vagyok - de ez is érdekes: amíg nem voltam taknyos, az egész napot át tudtam volna aludni...most ez nem nagyon van :roll: Illetve hason fekve határozottan érzek egy gombócot a méhem "helyén" :)
Annalucival volt kicsi émelygés, meg egy viszketős nyavalya...meg a 13-20. hét között előfordult barnázgatás (a méhszájsebem miatt), de egyébként problémamentes volt minden :) Remélem most is így lesz.

Judit
Kép

Kép
balwin

Sziótok,

nah, jövök én is horrorisztikus TG jelentésekkel :roll:
A Védőnéni, Julika, a doki (Dinya :) ) tök rendesek voltak, ment minden, mint a karikacsapás, elsőnek behívtak, de!!!
A kismamákon kiakadtam.... Volt egy másik ismerős anyuka, szintén 16 hós kisfiával, ő mondta, én nem is figyeltem, hogy úgy néztek ránk, mint a véres rongyra... Persze, mert azért viszem a gyereket, hogy elsőnek behívjanak :twisted: :twisted:
Ráadásul Szabi üvölteni kezdett, amikor fehér köpenyt látott...

Állok a mérlegen, Erzsike mér, Szabi meg áll egymagában 2 méterre tőlem, és keservesen sír, mert félt. SENKI nem szólt volna hozzá, vagy ne adjisten odament volna hozzá, a szívem majd' megszakadt...
Aztán ha bementem a rendelőbe, megint sírt, így mondta Erzsike, hagyjuk nyitva az ajtót, hadd menjen ki a kismamik közé, majd vigyáznak rá, nem lesz semmi baja. No, hát a másik anyuka, aki a 16 hós fiával volt, vigyázott mindkét porontyra, egyik kismama sem segített volna neki....
Vagy ez a normális hozzáállás, hogy magasról lesz@rom a másik ygerekét, minek hozza akkor ide? Én várok el túl sokat vadidegenektől?
Erzsike nyugtatott, hogy itt senkit nem zavar a gyerek, és tényleg az eü-s dolgozók előtt le a kalappal, mindenben segítettek, amiben tudtak.

Amúgy amíg várakoztunk, jól eljátszottunk, sétáltunk, akkor semmi gond nem volt....

No bocsika, hopgy itt sír a szám, szegény Ditkének is már kipanaszkodtam magam, mikor utána összefutottunk, de úgy berágtam.
Nah, utána nyugtatásképp meg is vettem gyorsan a télikabátot
:oops: :oops:

Kép
Kép
dorkáék

Judit: Akkor tök jó, egyikőtők számítása biztosan bejön. Én fiút érzek neked, bár ez nem jelent az égegyadta világon semmit. :wink: Dorkának meg Zsófit.

Csajok, a két lány sztem nem nagyon hasonlít életben.. :shock: :shock: . Lásd fotók, de az bizti, hogy szípek. :D :wink:

BBJ: Corára visszatérve. Mi mostanában váltottunk a 20 körüli cekkekre. Ha fél bevásárlás van, akkor is 10 körül hagyunk ott. És hús, petyó nem onnan van sosem. Hogy csinyáljátok???
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jaimee1 2008.11.01 23:40-kor.
jaimee1

Dorka! Sebaj, én örülök hogy nem vagy olyan anyuka, aki magára hagyja a gyerekét! :D :D (ld korábban említett otthonhagyós téma) Egyébként anno nekem is volt ilyen érzésem... :roll: mármint, hogy azé viszem a gyereket hogy hamarabb bejussak. Na jó nem is bántam volna :roll: :lol: , de ezt elkerülendő hangosan elkurjantottam magam érkezéskor, hogy "Ki volt az utolsó? Ki után következem?"...

Egyébként tessék legközelebb rámtestálni a nagyfiút! Azé vagyunk vagy mi.... :) de már oly soxor mondtam, hogy a többeik unhatják. Engem meg ne félts, aki 2 gyerekkel elbír, elbír hárommal is! ;) Egyébként is ujj-festettünk délelőtt (míg Dév szunyált). Szabi is bizti élvezte volna.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szilbee 2008.10.30 11:57-kor.
szilbee

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?