Új privát üzeneted érkezett!

Csucsu!

Boldogn névnapot a kutyusodnak Kép

Kép
Kép
minimano74

Gabi!
Nagyon édes a kutyusod!

Nekem ez tetszik:
Kép
(Sajna a kép minősége nem a legjobb)

Egy a bibi: a lakásunk kicsi lenne 4 embernek és ennek a kutyusnak, és ha családi házunk lesz (majd egyszer), akkor a férjem nagytestű kutyát szeretne. Ez pedig szobakuytus ugyebár. Így max csak álmodozhatok róla..... :roll:

Kép
oriandy

Wooooooooooooooooooooow LAPTETŐ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na most már remélem jót fog jelenteni NEKEM :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Majd holnap kiderül :wink:

Kép
Kép
minimano74

Andy :lol: :lol: :lol: Ő is nagyon édi. Á dehogy kicsi neki nem kell sok hely tudom :wink:

Kép
Kép
minimano74

Gabi!
Ezt magyarázd el kérlek a férjemnek!! :roll: :oops: :(

Kép
oriandy

Pl. mi mindig mondtuk, hogy kutyát az ágyba TILOS engedni :roll: Na szerintetek hol alszik Sisike :roll: :wink:

Kép
Kép
minimano74

Tudom milyen nekem is ilyen volt a férjem, de mondtam, hogy a gyerek nagyon szeretné (na meg persze én is). És ő is nagyon imádja ám Sisikét :roll: Sőt Sisike őt szereti a legjobban :evil: pedig minket kéne. De hát csajból van a drágám is és úgyebár a férfiak kellenek neki :roll: :wink: Na jó azért minket is imád, sőt mindenkit csak játszanak vele :wink:

Egyik este Édesapám játszott vele de megunta és rákiabált, hogy elég legyen. Erre a kis lelkem megsértödött és elment a helyére amibe a képen is fekszik és lefeküdt. Anyukám szólt neki de mint aki meg se hallja :wink: , felveszi de a fejét elforditja mert ő meg van sértődve. Olyan cuki volt :wink: Aztán nagy nehezen ki lehetett engesztelni a Drágát (IMÁDJUK, TÉNYLEG OLYAN MIT EGY GYERMEK)
Na jó most már eldugulok.

Kép
Kép
minimano74

Andy..ez egy kis westie ugye???
Nővéreméknek kettő van...nagyon okosak...

[/img]

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Nem sikerül felraknom képet :cry:

Szerintem túl nagy felbontásuak azért nem engedi...

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Törpiri!
Igen az! Nagyon imádom őket!
Meg ezeket is:
Kép

Kép
oriandy

Törpiri! Kicsinyítsd le!! Sgítsek hogy kell, vagy megy egyedül is?

Kép
oriandy

Hát lekicsinyitettem,de igy meg nem sok látszik...próbálok majd másik képpel küzdeni :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Megjöttem, de minden egyre rosszabb... :cry:
Az állatkert jó volt, siket jeggyel voltunk (200Ft).
Viszont közben hívott a kivitelező, hogy ha leburkolják a teraszt, ahogy kértem, az plusz 100E Ft (röviden, kertkapcsolatot ígértek, de helyette beton van, és ők azt úgy akarják megoldani, hogy gyepszőnyeget terítenek le, de én kivertem a hisztit, hogy ott majd megáll az eső, meg cserélni kell, stb, erre most meg jön ez...).
Szóval a párom persze erre velem ordítozott, anyám is, aztán már én is, el is bőgtem magam.
Hát akkor nem lesz terasz. Legfeljebb felázik a fal, meg befolyik a víz a teraszajtón (mert magasabban lesz a fű, mint a küszöb...).
Párom azt mondta, ha nem csinálják meg normálisan, nem vesszük át a lakást. Persze nekem mondta. Hogy én mondjam meg a kivitelezőnek... Na mindegy.
Szóval szar napom van, el is dugulok mára!
(hja, nálunk borsó leves lesz, mondta is a férjem: én azzal nem lakok jól! - hát majd ezentúl ez se lesz!)

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: Mi állt a szerződésben? Mert igenis szerintem benne van az árban a terasz burkolása. Ha nem is az egész.
Kicsit szorongasd meg a kivitelezőt.
Bár jobb lenne ha a párod intézné. A nőket valahogy szeretik átvágni. Talán egy pasinak nem mondanak iylen összeget. Borsóleves finom bár lehet a párodnak nem elég. Csinálj mellé mondjuk lapcsánkát. az hamar kész van.

Kép
csucsu05

Kép

Ilyen vonalzót szeretnék :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
minimano74

Nemlajos!

A párom remekül ért a jótállás és szavatossági dolgokhoz. Ez az egyik szakterülete.
Igaz nagyon macerás és pénzigényes, ha már átvettétek és utólag perelni kell.
De semmiféleképpen nem folyhat be a víz a lakásba. Az hibás teljesítés. Mindent kifizettetek már?
Műszaki leírás szerint mit kellene oda csinálniuk?

Ne idegeskedj, az nem tesz jót sem neked, sem a babának. Majd kitalálunk valamit!

Egyébként mekkora a terasz amit burkolni kellene?
Vendég

Gabi: ez tényleg szupi vonalzó:)

Kép
csucsu05

Gabi!

A vonalzó nagyon jó!
Hidd el, hamarosan ezt fogjuk nézni minden nap. :D

Csucsu!

Ez a tócsni jó ötlet. Lehet, hogy holnap én is csinálok.
Ma nem, mert megígértem Beninek, hogy este elmegyünk vásárolni. Valamiért az én fiam imád az Auchanba, Aldiba és egyéb boltokba járni. Fene sem érti ezt a gyereket... :shock:
Vendég

Cat: Szabinám is imád ilyen helyekre járni. És imád vásárolni. :) Na nem lenne jó ha nagyköorukban össze jönnének hisz sok pénzt költenének el ketten:)

Kép
csucsu05

Kutyusok aranyosak.

Én lakásba vagy bichont (havanese vagy bolognese) vagy westit szerettem volna, esetleg coton de tulear. Kertbe pedig a vizsla és a beagle a favoritom.

Egyszer szülinapomra majdnem kaptam is Apától. El is mentünk egy kutyakiállításra, beszéltünk a tenyésztővel is. Már azt is megbeszéltük, hogy mikor megyünk el hozzá. Csak aztán még egyszer végiggondoltam, hogy mindketten dolgozunk, és alig vagyunk otthon. Szegény kutyának pedig társaság kell. Nem lehet annyit egyedül. Főleg az elején. Így nehéz szívvel ugyan, de lemondtam róla.
Máig úgy érzem, hogy ez volt az egyik legenehezebb, de legfelelősségteljesebb döntésem.
Vendég

Cat: Igen nehéz de jó döntés volt. Nagyons ok törödés kell a szoba kutyusoknak. Mert kertben még csak csak el van a kutya. bár az én vizslám kicsinek nagyon igénylte az ember társaságát. Mostmár jobban elvan a kertben. De bent a laksban bezárva azért ha egész nap nincs ott senki az szörnyű kinzás a kiskutyának. Mi is szerettünk volna egy havaneset vagy bologneset, vagy toy törpe uszkárt. De pont ezért nem lett.

Kép
csucsu05

Csucsu!

Felőlem elkölthetnek egy csomó pénzt, ha megkeresik maguknak és nem a miénket költik.
Én egyébként sem vagyok a híve annak, hogy mindent adjunk meg a gyereknek feltétel nélkül.
Sajnos látom, hogy mire vezet. Küzdeni tudás nulla, értékítélet színtén. Fogalma sincs a pénz értékéről, és hogy ezért az embernek mennyit kell dolgozni.
Nem azt mondom, hoy nem fogok segíteni neki. Minden erőmmel azon leszek, de csak ha látom, hogy meg is érdemli.
Vendég

Cat: Igen ezzel én is igy vagyok. Mert nekem is jobban esik bármi ha én dolgozok meg érte. Bár én életem során mindenért megküzdöttem de én értékelem is. Van olyan ismerősőm aki mindnet megkapott de nem értékeli.
Az ilyet csak sajnálni tudom.

Kép
csucsu05

Csucsu!

Ismerős, a mindenért meg kell dolgozni érzés.
Mi azért csak egy éve tudtunk saját lakásba/házba költözni, mert a szüleink nem tudtak/nem akartak segíteni. Így évekig egy csomót kifizettünk a lakás bérlésére. (mondjuk imádtunk ott lakni, így egyikünk sem bánta igazán.)

És azt sem szeretem, ha valaki állandóan csak panaszkodik, hogy mennyire nehéz megélni, de semmit nem tesz, hogy ezen változtasson.
Én olyan munkát végeztem évekig, ami nem leányálom, de viszonylag jól megfizették. (Számomra kihívás is volt.) És csak hallgattam, ahogy ismerőseim panaszkodnak, hogy milyen nehéz megélni kis fizetésből, de amikor felajánlottam, hogy jöjjön oda ő is dolgozni, na azt már nem. Ő ezt nem vállalná. Akkor miért panaszkodik? Valamit valamiért.

Persze itt nem gondolok azokra, akik mindent megtesznek, de nem sikerül jobb munkát találni, vagy egyáltalán találni. Sajnos ilyen is van.
Vendég

Cat: még nem fizettünk, majd dec. 10-én kell, a fennálló 90%-ot.
A műszaki leírásban az van, hogy kertkapcsolat (20nm), amelyre kizárólagos használati jogunk van (tehát nem tulajdonunk, nem keríthetjük körbe, nem építhetünk rá, stb).
De elnézték az alagsori födémet, és az lóg túl a ház alaprajzán, emiatt ahol kertnek kéne lenni, beton van (9mXkb2m).
Kérdeztem, hogy akkor ez most hogy, és mondták, hogy gyepszőnyeg, meg majd lejteni fog (a betonfödém, kifelé??? :shock: ), meg lesz egy kis perem, meg 50cm föld (hová, az ablak elé??? :shock: ), szóval beszélnek össze-vissza, erre mondtam, hogy szó nem lehet róla (egyedül voltam kint az építkezésen, és borítottam a bilit), legalább egy méter szélesen burkolják le.
Vajúdtak, ötöltek-hatoltak, és erre kihoztak 97200Ft költséget. Csak azt nem tudom, ez mi (próbáltam a pasit hívni, nem vette fel, majd holnap). Mert ha csak a burkolat ára és a munkadíj, akkor hagyják a francba, majd mi leburkoljuk. De ha ettől az összegtől az a rész a MIÉNKÉ válik, az már megérné, de akkor szerződésmódosítás, stb.
Kérdeztem a csókát, hogy milyen más megoldás van? Mire ő: marad az eredeti felállás.
Na de kérdem én: decemberben fognak gyepszőnyeget leteríteni???
Szóval várom a holnapot, hogy felhívjam a fószert, és megbeszéljük ezt. De hát ezt is nekem kell intézni, mert a párom... nos... ő vagy ordít és agonizál, vagy bólogat.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Azt nem is írtam, hogy ma francia hagymalevest csináltam. Szerintem ez is finom lett. És szintén gyorsan kész van.
Vendég

Nemlajos!

Derítsd ki pontosan mit akarnak, írasd le velük, és aztán kitalálun k valamit!

Viszont ha nem a tiétek, csak kizárólagos használati jog, akkor semmit ne fizess szerintem.

De ha van konkrétum, akkor megkérdezem a férjemet.

Egyébként ha nem kerítheted körbe, akkor hogyan biztosítják a kizárólagos használati jogot?

Ha pedig körbekeríted és 15 évig senki nem zargat miatta, akkor talán el is birtokolhatod majd és a tiétek lesz. De ez nem biztos.
Vendég

Na erre a jó a babanet. Legalább itt kibeszéljük a dolgokat és valaki tud segiteni.
Látod Cat férje tud segiteni neked.
Legalább nem vágnak át.

Kép
csucsu05

Cat, ennél pontosabban nem fogom tudni leírni, ennyi az információ.
De most beszéltem a párommal, és arra jutottunk, hogy nem fizetünk 100E-et, ami nem is a miénk.
Na, felhívom az ürgét... :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Felhívtam.
Mondom a dolgokat:
Ha kérjük, akkor ők lealjzatolják (vagy mi, szóval ami a burkoló alá kerül), és a burkolat+segédanyagok+munka kerülne 97200 Ft-ba 10.X négyzetméterre (ezt se értem, miért pont annyi nm, amikor 9m a lakás széltében...)
Ha NEM kérjük, akkor jön a tereprendezés, közvetlen a falnál (és a tersznál-kis beugrót képzelj el a nappali és a szomszéd lakás között, a harmadik oldala a nagyszobánk, amivel szemben ugye maga a kert, érted így?), szóval közvetlen a falnál egy perem, ami vízzáró, és a betonra jön a föld. 10 cm a falnál, ami KIFELÉ növekszik (magyarul a beton ugye jó esetben vízszintes, de a föld a lakás felé lejt, tehát ha döngölt, vagy fagyos, a lakáshoz vezeti a csapadékot). Erre jön tavasszal a gyepszőnyeg (ekkora földre szerintem már fűmag is jó, nem?)
Namármost: a nappalinknak van egy baromi nagy kétszárnyú ajtaja a kert felé (az eredeti látványterven ez még ablaknak tűnt...), kifelé nyíló zsalugáterrel (nem tudom a méretét, szerintem 2X70cm minimum, párom szerint van az 2X1m is).
De nem tudjuk, milyen "magasan" van ez az ajtó, de szerintem tuti, hogy nem 10 cm a kilépő, de még ha annyi is, és kifelé növekszik a föld magassága, akkor hogyan fogom én ezt a zsalugátert kinyitni?
Mi lesz, ha felázik a falam?
Mi lesz, ha a 10 cm-es föld nem képes elvinni a csapadékot (mert nem képes, és ugye nem is lejt a beton), akkor nekem ott fog rohadni alulról az a földréteg? Egy mocsár lesz a kertkapcsolatom?
Vajon az alatta lévő tároló födémje ezt meddig bírja? Mikor fog felázni az egész alagsor?
Szóval, ha a párod tud segíteni, vagy bármi ötlete van, szívesen venném.
Egyébként megköszöntem, és nem kértem a teraszt (ami azért szomorú, mert ezt az egész anomáliát én vettem észre, és én robbantottam a bombát, a többi fszt-i lakó szerintem a gyepszőnyegről se tud).
Beköltözünk, ellapátoljuk a földet, és lekövezzük mi.
Ha ez nem bűncselekmény...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos!

Melyik ház melyik lakása a tiétek? Akkor jobban el tudom képzelni, ha látom az alaprajzot.
A lakóparkot tudom.
Vendég

fszt 1

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hja, és Tulipán ház

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos!

Ahogy a honlapot nézem, a tervek szerint a beugró (3,53 nm) le van burkolva. És a napaliból illetve a szobából is ajtó nyílik, ami a talaj szintjén kezdődik.

Az én meglátásom és régebbi tanulmányaim alapján úgy vélem, hogy a beugró részt mindenféleképpen burkolni kellene. És mivel az az alaprajzban, mint erkély van feltűntetve, ez az ő költségük.
A fal mellett és a burkolt rész külső oldalán kellene egy kb 15 cm széles kavicságy, ami a víz elvezetését szolgálja, majd jöhet a fű.

Már ha nektek is ez a tervrajz az irányadó a szerződés szerint.
Vendég

Egyébként ahogy elnéztem a nappali méretét, szerintem Nektek elég lenne az ülőgarnitúránk egyik fele is. Az pedig azonnal szabad lesz, amint a gyerekszobát berendezzük. És az már csak pár hónap... :) Én legkésőbb februárra szeretném befejezni.
Ha addig kibírjátok nélküle. Vagy lehet, hoyg nálunk előbb fölslegessé válik, még nem tudom.
Vendég

Sziasztok csajok!
Csak gyors bekukk.
Jó témánál vagytok.
Nemlajos!
Szorítok, hogy jól alakuljon a dolog.
Cat!
Édes tőled, hogy segítesz.

Én megyek főzök, majd pihi lesz.
Végre álmos vagyok.

És nem köhögök, mint állat.

Puszi nektek

Lilypie negyedik születésnapja tickers

Lilypie First Birthday tickers
picimami

Vendég

Cat, az eredeti teraszt le is burkolják, a többivel is csak azért van gondom, mert a kertkapcsolat szerintem nem egy betonra szórt földsávot jelent.
És én alternatívaként ajánlottam fel a burkolást nekik, mint hogy ezen kekeckedjünk (vízelvezetés, lejtés, mocsarasodás, stb).

Ülőgarnitúrát mindenképpen sarkot akarunk, ha látod az alaprajzot, akkor mondom, hogy a nappali bal falán, a terasz és a nagyszoba ajtaja között lenne egymásnak háttal a konyhai sarokétkező, és a sarokülő garnitúra. El tudod így képzelni? Így térelválasztó is, és a tv is mehet a sarokba, de marad a kettő között hely járókának, stb...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos!

Szerintem jó lesz. De amíg nem veszitek meg a sarok garnitúrát...

Bár ha ezt a plusz 100 ezret arra költitek inkább... :roll: :)

A talajnak a vízelvezetés miatt mindenféleképpen kifelé kell lejteni.

Amiatt pedig ne aggódj, hogy csak 10-15 centis földréteg kerül rá. Ha megfelelően megcsinálja alatta a vízelvezetést, akkor semmi gond. Elvégre a tetőkertek is hasonló elven működnek.

A párom azt monja, hogyha nem tudtok megegyezni, akkor neki kellene a szerződés és a mellékletek (műszaki leírás és terv), és csak akkor tud segíteni.
Vendég

Nemlajos!

Ha jól képzeltem el, akkor a nappaliból nem is tudtok majd kimenni a teraszra az ülőgarnitúra miatt?
Vendég

jajj nagyon édesek a kutyusok :):):) én mondjuk félek a kutyáktól de nekünk egy feket törpe uszi lánykánk volt csak el kellett altatni tavasszal mert nagy daganat volt a mellében

nika70
Salgótarján

Cat, dede kitudunk, olyan ülőgarnitúrát veszünk, ami 2m-nél nem hosszabb (azért nem egyszerű), és akkor pont az ajtó előtt lesz vége.
A konyhai sarokülő 125cm, így a kettő egymásnak vetve nincs 3.5, amennyi az a fal.

Visszatérve a "kert"hez, a talaj biztos, hogy nem kifelé fog lejteni, mondom, kifelé magasodik a vízszintes betonra tett földréteg! Hát éppen ez aggaszt!
Szerintem a föld alatt semmi nem lesz, csak a beton, ami szigetelve van. Jártam rajta, sima beton. Szóval a vízelvezetés a vízszintes betonon nem tudom, hogyan oldódik meg (erről nem is hajlandó velünk senki beszélni, majd ők megoldják).
A szerződésben semmi nincs a kertről.
Ismétlem: nem becsaptak minket, eredetileg is csak azt a kis beugrót burkolták volna le, csak közben ÉN rájöttem, hogy a "kertkapcsolat" egy 10cm mély (magas, mert magasabban lesz a földfelszín, mint a lakás padlója) földsáv, amin gyepszőnyeg lesz (amit cserélni kell évente, ahová nem tudsz sövényt ültetni kerítés helyett, ahol megül a csapadék, mert nincs hová folyjon - vízszintes beton), s miután erre rájöttem, mondtam, hogy burkoljanak le 1m-es sávot, hogy legalább valamit hasznosíthassunk a területből, mert nem ezt ígérték. És mostanra kikalkulálták a majd' 100E Ft-os árat, ami szerintem pofátlanság.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

De mondok jó hírt is (ha még nem meséltem... picit szétestem mostanra):
:D
Egy ismerősöm felajánlotta 20E Ft-ért a baldachinos pelenkázószekrényes kiságyát szivaccsal, szopipárnával, stb, plusz egy járókát!!! :lol:
Ezek már megvannak.
Az Anyukám pedig most mondta, hogy karácsonyra a párommal kapunk egy főnökfotelt (na nem újat!), ami nem törik el, ha a párom számítógépezik (mert a mostani összecsukhatós kis semmi így járt) és én is tudom a babát ringatni benne (az én ötletem volt, a hintaszéknél mindjárt jobban kihasználható :wink: )
Szóval vannak jó dolgok is ám!

Hja, és a borsó leveshez tegnapról maradt finom pataki tálas husi is, úgyhogy az uram se éhezik (meg ugye a túrós süti!!! :roll: )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Na, jól elkergettem mindenkit a jó hírrel is :lol: :lol: :lol:

Szerintem nem úszom meg, vennem kell Salvus vizet, egyre többet ég a gyomrom, és ez még csak a 20. hét :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: Na akkor az Úrad nem fog éhes maradni:)
Tök jó, hogy 20ezerért ennyi mindent vettél. Ez tényleg valami nagyon jó üzlet volt:)

Kép
csucsu05

hát igen, ahogy néztem, 20-ért általában a kiságyat adják, én meg még egy járókát is bónuszoltam:)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: Ügyes vagy nagyon:)

Kép
csucsu05

Nemlajos!

A férjed most nagyon örülhet. Nagyon ügyesen vásároltál.

A kombi kiságy 40 alatt nem kapható, de inkább több. A járókát mi 20 körül vettük anno, a matrac a kiságyba szintén 10, baldahin, fejvédő és szopipárna minimum 10, de inkább 15. Tehát ha a legolcsóbb árakat nézzük, akkor is minimum 80 ezer lett volna ez együtt.

Ezt mondd el a férjednek is, és akkor biztos jó kedve lesz ma este. :D
Vendég

Jó reggel Lányok!!

Hogy vagytok??

picimami

Nemlajos!
Örülök, hogy ilyen jó vásárt csináltál!!
Ügyes vagy!
Milyen volt az estétek??
Párod?

Mi filmeztünk, melegszendvicset ettünk, és végre már tudtam aludni.
Nem köhögök annyira.
Mennyire örülnék ha meggyógyulnék végre

picimami

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?