Jó reggelt!
Szerintem ez a triplázás azoknál a babáknál működik, akik átlagos(bár ma már nem ez a jellemző, de a Tk-ek szerint igen) súllyal születtek.
Bence 2900gr-al jött világra és tegnap 8700gr-nak mérték, ez ugye pont a 3szorosa(virul is a fejem
), de egy közel 4kiló körüli gyereknek sem hiszem, hogy ne legyen teljesen normális súly a 9-10kg, mert ha folyamatosan egyenletes súlynövekedést várnánk el tőle, akkor óvodásként egy gimnazista súlyánál tartana, ami ugye azért nem lenne egészséges és az óvodai kiságy sem bírná el.
Zulu,
gratula Macónak a fognövesztéshez
, Bence is 6fogú már hónapok óta, úgy várom, hogy növesszen még, így elég vicesen néz ki(felül 4-alul 2).
Gombóc,
falteniszt én is nagyon szeretem, de ilyen kondícióval, mint ami nekem van öngyilkosság lenne. Bokaügyileg jobbulást!
Kaska,
Viola még mindig ééédes és amint látom jókedélyű
Nadine,
védőnőm nekem is a 3év korkülönbséget favorizálja(az ő fiai között 2év van és azt mondta elég nehéz volt), kár, hogy az állam másképp gondolkodik ez ügyben.
GYES összege egyszerűen vicc, kár hogy nem tudok nevetni rajta
Köszi a gratut Bencére, hát igen tényleg már igazi nagyfiú
. Zsaniról nincs friss kép?
Elli,
én sem látom Kevint
, képtárba nem raktad fel ezeket a képeket?
kirándulás
, szerintem is jobb, hogy hazajöttetek, és szerencsére mentek megint, úgyhogy semmi sincs veszve
Maci2,
köszi, bár az az igazság, hogy néha felelőtlennek érzem inkább magam, hogy nem foglalkozom vele, aztán rossz vége lesz.
Nálam sajna nem áll fenn fogyás, bár fennállna!, úgyhogy max. magas lehet a cukrom és kevés a pajzsmirigyem. Lassan azért én is elnézek dokihoz, szerencsére a nőgyógyászom endokrinológus.
Drukk az eredményekhez, és ha mégis bogyót kellene szedni csak van olyan már ami mellett szoptathatsz is, kár lenne ezért elválasztani Ronit. Bence is szopizik még és elaltatni, megnyugtatni szinte csak szopival tudom, bajban lennék, ha már nem lehetne. Az más, ha ő akarja abbahagyni, de amíg ő szopizni akar, addig miért ne.
Vélemény:
éjszakai teáztatást nagyon rossznak tartom, az itatást is, mert ha nem száraz a levegő, nem hiszem, hogy ne tudná végigaludni ivás nélkül az éjszakát a gyerek,de ha már mindenképpen inni kell adni neki, akkor az víz legyen! Én sem coca-colát vedelek, ha mégis megszomjazok éjjel, hanem vizet. Attól, hogy tejfoga van a gyereknek, ugyanúgy vigyázni kell rá, ugyan úgy fennáll a fogszuvasodás veszélye. Előbb utóbb úgyis menthetetlenül eljön majd az idő, hogy esetleg betömik egy fogát, de ne mi adjuk a kezébe az eszközt amivel ezt "eléri". Mi vagyunk a felnőttek, a példa számára, viselkedjünk is úgy, hogy példát vehessen rólunk. Tartsuk szem előtt az egészségét és próbáljuk kiküszübölni a lehetséges veszélyforrásokat. Ahogy arra is vigyázunk, hogy ne fázzon meg, ne essen el, úgy arra is vigyáznunk kell, hogy egészséges fogakkal mosolyoghasson ez a csepp ember.
Bocsánat, ha keményre sikeredett, de ez számomra nagyon fontos és kényes kérdés. Annyi fekete és rossz fogu gyereket láttam már és nem ők tehetnek róla, hanem mi felnőttek, akik csokival, fánkkal és cukros löttyökkel tömjük őket. A kicsik pedig megeszik, elfogadják, hisz tőlünk kapják, édes tehát ízlik is nekik, de hová vezet ez? és miért van az,hogy még mindig azt hiszik páran, hogy jól van ez így???
Sorry, ha valaki kimaradt, nem szándékos, csak egyik szemem a gyereken, és így elég nehéz figyelni, majd folyt. köv. mert most megyünk reggelizni.
Szép napot! pusza,
Timici