Új privát üzeneted érkezett!

Megint itt vagyokKép

Zsombi 8700 g és 76 cm KépKép

És mielőtt elfelejtem, kicsit visszaolvasgattam, és

Momo
Gratulálok a legpincuribbhozKépKépKép


Ági
Üdv ittKép
Helyes kis pasid vanKép

Zsuzsófi
Üdv Neked isKép És "pösti" lettél?Kép

Andi
Jókor írom, mi? Bocs. De szerintem nem túl kicsi Dani. Aztán meg bármikor nyúlhat-hízhatKép Miért kell a dokiknak paráztatniuk az anyukákat???

Zulu
16 kilós MacKépKép
(nem lehet, hogy Te megkóstoltad azt az ambipurt?Kép)

Beu
Van vidéken egy fél lakásom, amit kb. 5 éve szeretnék eladni, de valaki mindig belesz@rik a projektbe. Tavaly elázott az egész, most lementünk felújítani. Bővebben ha érdekel, majd máskor, most nem nagyon akarok erre gondolni.

Kicsi fiam a friss meleg pelóba produkál... A franc, nálunk még mindig kettesével fogy a pelóKép, nincs két perce, hogy nyomott egy marék bogyót.

Timici
Én itt a neten nézegettem az Ovizuál árlistát. Szólj ha mész, csatlakozunkKépKép

PIldi
Én is gratula a PhD-hez, le a kalappal előttedKépKép Ráadásul fizikaKép

Évi
Ne aggódjKép itt vagyok. Mehettem volna netcaféba, de nem volt bőr a pofámon, hogy anyám vigyáz a két gyerekre, én meg meló helyett netezek...
Jobbulást a kórságból!!!

Maci_2
Aggódás és eredmény feljebbKép
Szegény Te, én is drukkolok Neked, hogy minden hamar megjavuljonKép
Teszt majnem esélytelen, egy órán voltam, háromról hiányoztamKép

Kangi
Most akkor kakukkfű vagy rozmaring?Kép

Megyek, mert Zsombi Szandi szobáját rendezi átKép
PusziKép
Toffi + Zsombi
toffifee
 
 


Beu vagy Urszila
Elkérhetném a cukrozott narancshéj receptet? (nem találom, csak azt, hogy egy hétig vízben kell áztatni, reggel-este vizet cserélni)
Jöhet magánba is
KösziKép

Toffi
toffifee
 
 


SZiasztok!

Kangi, Zulu, Beu, Maci
köszi a vigaszt, na jó, már nem aggódom annyira, csak olyan sz.r volt, amikor még azt is megkérdezte a doki, hogy a férjem magas-e? (pedig igen, 187 cm, csak az volt a hangjában, hogy biztos tőle örökölte az alacsonyságot)

Réka. Klár
boldog 9 hót Kép

Bogár
pingvin-fogáshoz graula Kép

Manó2
gratu az önálló lépésekhez Kép

Toffi
de jó, hogy újra vagy, sokat gondoltam rátok Kép

Kangi
piros torok Kép beadtad már a Cataflamot?

Zsófi
üdv újra, most már ne tűnj el Kép

Ágiboszi, Andi28
üdv itt, gyertek gyakran Kép

Andi28
sokunk babái 3-4 hós korban kezdtek újra ébredezni éjszakánként. Én is csak tippelni tudok: fáj a hasa, fázik/ melege van, száraz a levegő a szobában... nem tudom. Kép

Zulu
álmod Kép hóembereid édesek Kép WC-s buli Kép szerencsére nem lett baj

Maci
jaj szegény Kép akkor most egyik napról a másikra el kell választanod? De ne búsulj, így is szép hosszú ideig szoptattál és most a Te egészséged a legfontosabb!

Tina
hát etetésre ötletem sincs. esetleg nagylukú cumisüvegből jó laza főzit?

Andi
psandi
 
 

 
 

Maci_2, hu ez nem hangzik jol. Kép De ha kell a Te erdekedben akkor el kell valasztani Ronit. Az 1 het eleg rovid. Megkerdeztem apukamat, de nem tud hasonlo hatasmechanizmusu orvossagot ami mellett lehet szoptatni.

Kangi jobbulast Julcsinak.

Beu lufis Lorinc Kép

Tina, Bori sem eszik csak gyumolcsot a szopin kivul na meg kenyer hejat. Tatogni o sem tatog az elsokanal kajat megnyalja ha tetszik neki be lehet tolni a kanalat a szajaba, ha nem akkor szajzar Kép. A kovetkezo kanalaknal is nagyon ovatos nem tatog, kicsit belekostol aztan szajat nyit. Sokadik kanal banannak es kortenek neha tatog. Fozelekeknel teljes szajzar poharbol is. Husit nagyon picikre vagva a kezemrol megeszi turmixolva nem. Csak azert irtam, hogy nem vagytok egyedul a nem evessel Bori 22-en volt 8 honapos.

Heppi nem a kanallal van a gond. Minden otletet szivesen veszek.

Frissen jottek udv itt!
Pusz Ari
ari
 
 


Sziasztok!

Valamelyikőtök javasolta dr Kiss Gombos Piroskát, elkérhetném a telefonszámát én is, a profilomban ott az emailcimem, nagyon szépen megköszönném, évekkel ezelött itt lakott tőlünk nem messze aztán elköltözött és most fontos volna vele beszélnem.

Kérdés: Mennyit kell enni reálisan egy 8 hetes manónak, mert nem tudok kiigazódni az enyémen, két hete volt egy tejlázam, akkor lecsökkent a tejmennyiségem, igy két ciciből kellett etetnem, hogy elég legyen neki. Mostmár elértem azt, hogy a jobbik mellemnél elég az egy cici, most jelenleg 150-190 gramm között eszik, mikor milyen kedve van, csak az a rossz, hogy ha kevesebbet evett akkor elöbb kér újra szopit. Mit csináljak?

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk a mérésről, gyerek fogyott az elmúlt egy hónap során, de a védőnő mondta, hogy ez simán belefér. Meg azt is mondta, hogy azért nem hízik Dani olyan hatalmas ütemben, mint a születési súlya diktálná, mert valszeg csak azért született nagynak, mert jó volt neki odabent, de alapjéban nem lesz egy nagy srác.
Na érthetőre lefordítva, 8900 gramm, 76 cm.

Andi!
KösziKép
Ne keseredj el, annyira más minden gyerkőc még ilyen kis korban. Nem tudom miért kell a dokiknak mindeg egymáshoz hasonlítani a gyerkőcöket. Szerintem Danid úgy kellene nézni, ahogy van. Szépen fejlődik, tök korán csinált egy csomó dolgot, vidám és kiegyensúlyozott. Akkor mi a probléma?

Zulu!
Köszi neked is a köszöntéstKép
ÁlomKép
Nem akarlak itt szekálni, de még mindig nem kaptam semmit. Persze lehet, hogy nem volt még időd írni, szóval én várok, csak szólj, ha nézzem a levládámat.

Timici!
Boltot nem találtam meg. Illetve találtam egyet, de oda nem mertem bemenni. De meséltem apukámnak, mondta, hoyg hazafele benéz. Majd mesélek!

Toffi!
De jó, hogy újra itt! Már el sem tudtam képzelni, hogy mi lehet VeletekKép

Kangi!
Egy újabb isteni sütőt igénylő receptKép De májusban már Kép

Miszike!
Leírnád a bundás alma receptjét! Köszi!Kép

MAci!
ElválasztásKép

Tina!
GYümileveket próbáltad már? Lehet azzal szépen hozzá lehetne szoktatni az új ízekhez.

Képzeljétek megvettem a csempét!!! Olyan mint a VV3-ban a fürdőszoba. Ezt az eladósrác mondta, és direkt ezért végignéztem egy részt és megcsodáltám, ahogy telehányják a WC-t.

Újaknak üdv itt!!!!!KépKép

Réka
muki
 
 


Lányok,
most akkor én essek kétségbe?KépKép
ugyanis most voltunk mázsán és Bence 8700gr és 76cm, az előző hónaphoz képest 470gr-ot hízott, szóval én teljesen elégedett vagyok.KépKépKép
Látom, hogy Réka Danija is ennyi, sőt picit több 9hósan, de én akkor sem aggódom, mert Bence kis súllyal született és jó ütemben fejlődik.
Andi drága,
ugye már megnyugodtálKép, nehogy már egy ilyen benyögés miatt rossz kedved legyen, függetlenül attól, hogy doki mondta. Hogy felvidítsalak elárulom, hogy Bence ennyi idősen: 7500gr és 71cm volt.Kép Így jobb már kicsit???Kép

Beu,
köszi, szóval BrendonKép, akkor meg sem merem kérdezni, mit kértek érte.

Réka,
ajajaj, ennyire gáz a környékKép, nem tudtam, azért ha esetleg megtudsz valamit szívesen veszem.Kép
csempe, no majd én is meglesem milyet is vettetekKép, gratula hozzá addig is!

Toffi,
én is megnéztem az árlistájukat a neten, csak arra számítottam, hogy a katalógus, amit küldenek majd szines és képekkel teli lesz, de nem lett azKép. Sebaj, így legalább ha Apa gépezik is tudom böngészni.
Naná, hogy szólok, ha megyekKép, de amíg nincs esernyőkocsink nem igen van kedvem mászkálni BKV-val. Lehet gyengus vagyok, de a súlyfeleslegem mellé(20-25kg) már nehezen bírom Bencét is cipelni kenguruban.Kép

Megyek is, míg nyugi van, keresgélek járgányokat a neten. Pusza
Timici
timici
 
 


jaj ez kimaradt:

Andi28,
üdv. ittKép, gratula Peti babához!!!KépKépKép
Alvás: nálunk is sokáig gond volt vele, nem tudom nálatok mi lehet az oka, én mikor ilyen sűrűn kelt Bence magam mellé vettem hajnalban és akkor szopizott, amikor csak akart, így legalább kelni nem kellett hozzá. Főleg ha úgy érzed, hogy csökken a tej mennyisége, jó ha sűrűn szopizik, mert akkor több fog termelődni(jobb esetben). Nyugtalan alvásra kapható homeopátiás kúp(Virbucol), de Bencének sosem használt.
Sajnálom, hogy nem igen tudok segíteniKép, védőnő, doktornő mit tanácsolt/mondott???

Maci2,
jaj ez a pajzsmirigy és vizsgálatok+elválasztás nagyon rosszul hangzik.KépKépKép
Én addig nem is akarok dokihoz menni, míg Bence szopik. tudom, hogy strucc politika, de semmi tünetem nincs, talán baj se...
Én is diabéteszes voltam terhesen, talán emlékszel még rá, de szülés után 6hetesen nem mentem kontrollra és azóta sem.
Megkérdezhetem, hogy a mért értékeken kívül, volt-e valamilyen tünete annak, hogy magas a cukrod?
csak hogy parázzak-e? nekem ugye túlsúlyom van, ez pajzsmirigy alulműködésre utal, ettől még gondolom lehet a cukrommal is baj...lehet komolyabba kéne vennemKép

Timici
timici
 
 


Na pussz csajok Kép

Köccc a gratulkákat, és nagy pussz ikerbratyónak is Kép

Réka, mellesleg szerintem Ancsa sem lesz majd 12 kiló 1 éves korára... 45-50 dekákat hízik 1 hónap alatt, és mindenki elégedett a teljesítményével. Igaz, saccperkábéra most 9700 gr és szerintem 75 centi.

Ágiboszi,
MAILTEM NEKED dokinéni paramétereket, pussz Kép
Tejed tökéletesen jó mennyiségű, ne izgulj, sőt... ennyi idősen általában 120 -130 szokott egy kajára lecsúszni nekik. Ha gyakrabban kér, gyakrabban kér. Tej elvileg 2 óra alatt kiürül kispocakból. A két mellből szoptatás egyébként ab ovo tejmennyiségnövelő hatású Kép
Ha sok a tejed, fejd le, vagy keresd meg a védőnénit, hogy le tudj esetleg adni (ha gondolod, és még nem teszed). Literenként 1800 Ft adómentes jövedelem, és annyira nem gáz csinálni Kép

AKINEK MÉG ESETLEG KELL A CUKROSDOKTORNÉNI SZÁMA, AZ VISÍTSON MAILBEN, VAGY ITT Kép

Ordibálást befejeztem Kép

Timici - nagyon-nagyon sokat iszik valaki, és rengeteget jár pisilni... ezek a fő tünetek. Nehezen gyógyulnak a sebeik. De amig szoptatsz, az első kettő nem igazán mérvadó, mert nekem ugyan semmi bajom nem is volt, meg most sincs, hát... vízforgalmam igen nagy napi vonatkozásban Kép

Egyébként pont itt a babaszobás hirdetésekben volt tegnap egy könnyű kis kocsi TOP RIDER néven 13 eFt-ért. Jó autó !!!

Pildi.... huhh... fizika... felvételiztem belőle párszor, de ma már max. az Ohm törvényre, meg az Einsteini e=m*c*c (értsd cénégyzet)-re emléxem Kép
Úgyhogy anyám, minden elismerésem Kép

kangi
Disznófülű vagy... partedlit miért nem rajzolsz ilyenkor, mikor ilyen jó és perverz kajákról irkálsz ? KépKépKép

Na egy eresztés most elmegy. Utána kis meló, majd jövök meggent Kép


Ciao :


Klár
clarissa
 
 


Timici!
3000.- Az nagyon sok?
Beu
beu
 
 


Klár:
Nagyon szépen köszi a mailtKép
Tejjel kapcsolatban már nem fejem, mert a doki néni azt mondta nincs rá szükség, mert manó megeszi ami neki kell és az majd renben tartja a mennyiséget. Az elején még béreltem egy elektromos mellszívót, mivel a kézivel igencsak izomlázat kaptam volna. Ezt papamacim is bizonyithatja, mert murphy szerint történt a tejláz, kedden vittem vissza a mellszívót és csütörtökön este már bedurrant, és másként nem ment a könnyités rajta, csak ha apa segített lefejni, én maszíroztam, ő meg pumpálta, érdekes páros voltunkKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok,

Zsófi
üdv közöttünk. Hallhatunk vmi bővebbet is rólatok???

Ágiboszi,
Téged is üdv itt. Depi gyorsan elszáll. Nekem anno az jött be nagyon, hogy áthívtam anyóst egy órára, én meg elmentem sétálni, vásárolni (közértbe is elég volt) vagy leszaladtam sütiért Kép Remélem neked is van vmi segítséged, aki néhány percre tud vigyázni alvó manódra Kép

Kangi,
Alvás jó, akkor termelődnek a szervezetben az immunanyagok, betegségek idején ezért vagyunk mi is aluszékonyabbak Kép Cataflamra nincs ötletem, szerencsémre Orsi még az oltás után lázcsillapítón és a vitamonokon kívül mást nem kapott.

Kakadu,
nem akarlak megsérteni, de nem vagy egy kicsit bunkó??? egyébként télleg nem csak pestiek vannak itt, viszont a túlnyomó részük az, és a személyes taliknál ez nem hátrány Kép

Andi28
Egyáltalán nem pofátlankodtál ide, nagyon örülünk, hogy így jönnek az "újak". Úgy láccik jó bornak nem kell cégér Kép

Psandi,
Hallottál már a heterózishatásról? nagyvonalakban a lényeg: tegyük fel, hogy férjed családja is felmenőágon pl 4 generáció óta nem alacsonyabb, mint 180 cm. Nálad ugyanez. Akkor nem elképzelhetetlen, hogy a ti magas családfátokból a "legrosszabbat" örökli, így ő kifejezetten alacsony lesz (pl 170cm-nél megáll). Ezt a genetikai hajlamot a teheneknél gyakran kihasználják. Két jól tejelést örökítő ágat addig keresztenek, amíg a végén egy rosszul tejelő jön elő, egy másik ágon ugyanez, és a két rosszul tejelő egyed utóda szintén átlagon felülien fog tejelni (ha tehénke lesz Kép )

Na, meggyütt aZuram, úgyhogy húzok családomat istápolni

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi
 
 


Sziasztok!

Manó: Márknak amit berakok az ágyba tea az a 2 üveg összesen 160gramm csak. Mind a 2 cumisüvegben 80-80gramm van. Én nem hiszem, hogy megfulladhat tőle ha félrenyel akkor ugy is elkezd köhögni és arra tuti felébredek. De miért is nyelne félre. Egyébbként szerintem megszokás hogy éjjel iszik. Majd megprobálom leszoktatni róla, ha sikerül.

Andi28: Üdv közöttünk gratula Péter babához.

na most lépek
Sziasztok
Andy
andy78
 
 


Megint énKép

Az angol nagyon laza volt, a teszt 95 %-os lett (az enyém lett a legjobb), a szódoga 10-ből 8 találtKép. Mondjuk ezt a témát éppen csíptem isKép

Réka
VV3 csempe, ez jóKép Most már én is benézek a villábaKép

Timici
Ha ráveszem magam, elmegyek az ovizuálba, de csak óvatosan mehetek, mert a felújítás elvitte a spórolt pénzünket és enyém Apa lehet, hogy nem örülne, ha most újítanék be egy rakás cuccot (az apám meg nem akarja kifizetni a felújítás felét, pedig így is jól jár, mert csak az anyagköltséget felezzük, mivel sk csináltunk szinte mindent)

Ja, megtaláltam a narancshéj-gyártás receptjétKép (pedig egyszer már elmentettem vhova, most ki is nyomtattam)

Megyek, mert Zsombinak anyahiánya van, mondja isKép, na meg tonna pótolnivaló vár rám angolból.

Szép álmokat, hosszú alvást mindenkinekKép
Toffi + Zsombi
toffifee
 
 


Tofi,
Ha mar megtalaltad bedobod ide is azt a receptet?
Tudod, a mult het, es a mai nap utan, en eskuszom szivesen mennek lakasfelujitani!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Kukucs, netmamik!
Na, ki vagyok?
KépKépKép
Kép
Kép
Névtelen
 


Kukucs, netmamik!
Na, ki vagyok?
KépKépKép
Névtelen
 


De mér' 2x??
BocsKép
Névtelen
 


Lányok!!!

Szörnyű nagy gondban vagyok. Belekeveredtem egy cserebere topikba a neten, és magával ragadott a hév. A végeredmény, hogy vidékről fölküdtek nekem egy biciklire való gyerekülést Újpestre. Na most nekem van ilyen ülésem, tehát abszolút semmi szükségem rá, de amikor boltoltam olyan tutinak látszott... Szóval nem szeretne valaki? Mert nekem elmenni ért többe kerül, mint amit a tök fölösleges tárgy megér. Segítség!!! Ráadásul akihez került már gondolom kiutál a világból, mert négy napja kerülgeti!!

Segítsetek szegény szenvedély és kedélybeteg sofkán!!!!

(kukucskáló szerintem Kevin, bár annyira jól álcázza magát, hogy nem is ltom)

zs
sofka
 
 


Sofka,
nyertél!!Kép
De amikor feltöltöttem, még láccott a kölökKép
Sajna bicikliülés nagyon nem kellKép és semmi remény rá, hogy fog...
DE: én szívesen elhozom attól, aki kerülgeti, és lerakom a pincénkbe. Ezt szívesen felajánlom, mert ad1/ nekem nem kell kerülgetni és így legalább addig is amíg tovább-boltolod az ülést, nem érzed rosszul magad ad2/ma üvegfestettem Kevinnek, és én is lelkifurdalástól gyötörve gondoltam az általad küldött máig kifizetetlen barna üvegfestékre, szóval jövök egy szívességgel (meg 800 forinttalKépKépKép).
Írj e-mailt, és elhozom az ülésed, és nagyon szívesen megőrzöm, amíg eladod.
Na, mingyá' írok rendesen.
pusza
Elli
ellimami
 
 


Hát, jó estét, csajok!

Már egy hete gyűjtöm magamban az erőt, hogy leírjam Nektek, milyen hülyék vagyunk férjjel egyetemben.
Szombaton kiutaztunk Ausztriába. Vasárnap körbenéztünk a környéken, kipakoltunk, stb. Hétfőn Grazba ruccantunk vásárolni (1 órányira volt.)
Kedden pedig jöttünk haza.Kép
Előtte azonban volt egy 3-órát-aludtunk-egész-éjjel című éjszakánk, már akkor nagyon kibuktunk, plussz reggelre Kevin produkált egy kis lázat is, (38,2 popóban, végül is nem volt nagyon vészes) mi meg otthagyva csapot-papot (és jó sok előre befizetett lóvétKép) jöttünk haza. Kimaradt a lovasszán, szánkóparti, jégteke-és még annyi minden!! Kép
Aznap még lázas volt Kevin (38,9 popsiban) másnapra kutya baja, a dokinéni még gyógyszert se adott, mert más tünet nem volt.
Az össz "vigaszom" annyi volt, hogy másnap ágynak dőltem, tán úgyse élveztem volna a sok jeges programot. De tegnapra már egészségesre homeobógyóztam magam, már minden oké.
Na, szóval hülyék voltunk, igazából volt biztosításunk is, elmehettünk volna ott dokihoz, vagy várhattunk volna 1 napot, szóval minden jobb lett volna, mint frusztráltan itthon kuporogni egész múlt héten.
Ennek örömére hétfőn újra próbálkozunk, most társasággal, 10 napot-tudjátok, ha ledob a ló, gyorsan vissza kell ülni.Kép Csak hát nagyon sz*r érzés, igazi gyerekhotel volt, Kevin amúgy tökre élvezte napközben, de az éjszakák eleve gázosak voltak, és a hétfői meg végleg betettKép
Na, és aztán amikor összegyűjtöttem magamat, hogy leüljek netezni, besz*rt az egér, én meg anélkül meghaltam, tegnapra sikerült szereznem egyet, akor meg nem engedett fel az Axelero, most meg mingyá' kezdődik a Szex és New YorkKép
Annyit látok, hogy vannak újak(üdv nektek!), meg mindenféle fejlemények, de holnap tudok csak válaszolgatni.
Addig lehet kommentálni a balgaságunkatKép

Megyek tévézni.
Tsók
Elli
ellimami
 
 


Andi28,
Gyere gyakrabban és te is találsz barátokat ittKép
A többiek már leírták az összes ötletemet.

Zsuzsi,
Köszi hogy aggódsz, olvastam már. Végülis azt írta, amire számítottam. Bár a 150 grammos diéta elég húzós. Már nem nagyon tudnék honnan fogyni, ami viszont normál étkezés mellett is bekövetkezne a pajzsmirigy túlműködés miatt.
A gondom ezzel a résszel van. Ha holnap itt, újpesten is azt mondják, hogy válasszam el Ronit, akkor megteszem. Ha nem, akkor orvost váltok.

Toffi,
Ez aztán szép méretKép Lekörözte Zsombi Ronit.
Akkor mégis bejött az angolteszt drukk. Ügyi vagyKép

Ari,
Olvastam egy Propycil nevű gyógyszerről. Terhesség mellett is lehet szedni. SZoptatás alatt nem lehet?

Roni délután nagyon hisztis volt, nem akart enni sem, hát letettük aludni. Fél óra szundi után még nyűgösebben ébredt és továbbra sem akart enni, bármivel próbálkoztunk. Apja már feladta. Végül cicivel sikerült megnyugtatnom, utána befalta az egész alma+őszibarit. Mit kezdek majd hasonló esetben cici nélkül?

Ági,
Roni soha nem evett annyit, mint amennyi az "előírás", de szépen fejlődött, jó kedélyű baba volt. Ha nálatok is így van, akkor ne aggódj.

Réka,
Azért még így is szép méretekKép

Timici,
Ez a jó hozzáállásKép
Nem veszem észre, ha magas a cukrom (csak ha mérem). Inkább azt, amikor alacsony.
A fogyás miatt szántam rá magam.

Elli,
Sebaj, a következő tuti jó lesz!Kép

Maci_2
maci_2
 
 


Sziasztok!

Gyorsan néhány sort pötyögök. Még fél 7-kor álltam neki, akkor nem sokáig jutottam. Most viszont lassan megyek aludni. Vicces, ugye? Ilyen korán. Kénytelen vagyok. Kép

Kangi! Örülök, hogy jelentkezett legalább az egyik barátnőd! Kép Nem kér rögtön az első ébredéskor enni. Van úgy, hogy már 3-szor kelt mire először cicizünk. Hogy mennyit eszik? Hát 150-et szerintem tuti. Böfizni olyan igazi férfiasakat tud. És ordítani is. A héten halljuk, ugyanis azt is bevezette, hogy visít fürdés közben múlt hét óta. Kép És ma már vetkőzéskor is. Egyébként nem hasfájós, szerencsére sosem volt az. Csak valami miatt hajnalban nem tud aludni. Nem hinném, hogy azért ébred állandóan, mert éhes. 5-1/2 6-os evés után fél 9 körül eszünk újra, pedig 6 után általában nem alszik. Napközben változó, hogy mennyit alszik. De ha keveset alszik, akkor is ugyanúgy kel, mint amikor 3-4 órát is alszik nappal. Kép Nehéz eset, ugye? Sírni még nem akarom hagyni. Szerintem ahhoz túl kicsi. Meg panelban nem tudom mit szólnának a szomszédok. Iszonyú nagy a csend még itt akkor. Lehet, hogy tényleg a foga. Mert nyála jön rendesen. De mi lesz velünk mire az összes kinő???? Kép Kép
Nem raknál fel egy képet a lányodról. Tudom van egy oldalatok, de annyi időm nincs netezni. És olyan kiváncsi vagyok rá. Kép Kép

Psandi! És ez meddig tartott? Irhatnál valami biztatót is! Kép
Zulu! Megmutattam férjemnek a síelős képet a fiadról! Kép Hát odáig volt. Szerintem már nézegeti a gyereknek a kapható legkisebb lécet és cipőt. Kép
Timici! Védőnénink egy nagy sz..r. A válasza erre, hogy nehéz az anyaság. Doki bácsi jövő kedden jön oltani. Megkérdezem Őt is. De tőle sem várok túl sok segítséget.

Egyébként köszönöm mindenkinek az üdvözlést. Kép Nagyon aranyosak vagytok. ) És örülök, hogy nemcsak az én fiam ilyen rossz alvó. Akikkel eddig beszéltem, mindenkinek átalussza már szinte a gyerek az éjszakát. Vagy csak egyszer kel. Kép

Jó éjszakát!
Andi
andi28
 
 


Maci_2 Atyam mar nem elerheto de ezt talaltam. Vegul is ez is Pajzsmirigy-túlműködés kezelésére szolgáló gyógyszer. De nem biztos, hogy neked is jo.
Javallatok: Hyperthyreosis kezelése Basedow-kórban, a pajzsmirigy toxicus autonóm adenomaja esetén stb.); valamint részleges pajzsmirigy-eltávolítás, radiojódtherapia előkészítése.

Hatóanyagok és mennyiségük: 50 mg propylthiouracilum tablettanként.
Szoptatás: A propylthiouracil szoptatás alatt is alkalmazható, mivel koncentrációja az anyatejben csak 1/10-e az anyai serumkoncentrációnak.
Az újszülött speciális ellenőrzése ennek ellenére szükséges, mivel egyes esetekben előfordult hypothyreosis.

Ari
ari
 
 


Sziasztok,

képzeljétek, Macka újabb fogakat növesztett!Kép Így már 6 van neki, még a végén kinő az összes a 2. szülinapjára.

Elli,
jujjKép. Az adjon erőt, hogy Malaccal ugyenezt csináltuk egyszer, aztán mikor Macuson kitört a 3 napos láz egy októberi hepajon, (semmi más tünet nem volt, úgyhogy sejtettem már, hogy erről van szó) simán ottmaradtunk. Én egyébként sem hívok dokit automatikusan, ha nincs extra tünet, csak ha 3 nap múlva sem javul. Na szóval, nem vagytok hülyékKép, gyermekszám növekedésével változni fog a dologKép.

Andi28,
üdv ittKép.
Mi is kérünk fotótKép.
Alvással kapcsolatban: nekem az vált be, hogy teleraktam cumival az ágyát, minden iránybó,h ogy amiatt ne ébredjen, hogy keresgéli a cumót. Meg elég sok cimbora van bepakolva az ágy végébe, textilkönyv, ilyesmik, ha felébred, foglalja el magátKép.

Toffi,
gratu az angolhoz!Kép
Vitzelődünk?Kép Vitzelődünk szegény Zulun?Kép Elmeséltem álmomat Apasasnak, csak legyintett rezignáltan, hogy "anyuka, frajd a te asztalod..." Drága emberKép.

Klár drágám,
ugye azt a 12 kilót csak elgépelted? Ne tedd velem, hogy annyinak kellene lenni egyévesen, mert akkor tényleg elbújdosom a ropimmalKép.

Évi,
én volt, hogy folyamatosan szedtem, ha nagyon rossz volt a helyzet.

Ágiboszi,
szia ittKép. Mindjárt megnézem a fotókatKép.

puszka mindenkinekKép

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok!

Továbbra is kösziKép.

Maci2: meg fogom kérdezni a nővéremet, ő is pajzsmirigyes (hol alul hol meg túl), hogy ő mit tud, mit szedett és mikor (második gyerkőc után lett pajzsmirigyes, azóta van egy harmadik is, aki sokáig szopizott, ráadásnak nővérem közben még epeköves is volt). Nem tudom, de ebbena mai világban, amikor annyi és annyiféle gyógyszer van, akkor valahogy nem esik jól beletörődni egy ilyen infóba!

Ellimami:bújkálós KevinKép én se látom. TelelésKép.

Ágiboszi: ne mérd, etesd, ha szopni kér, nem kötelező neki mindig ugyanannyit enni! Teljesen normális, hogy néha kevesebbet eszik, néha többet, néha hamarabb kér, néha később. Ha nem avatkozol be kivülről (semmi fejés, semmi cumi,cumisüveg, egyéb segédeszköz, semmi külső egyéb bevitel), ha teljesen a babára hagyon a tejtermelést, és ha hagyod, hogy akkor és annyit, amikor és amennyit csak akar, akkor működni fog. De ebben benne van, hogy nem szabad megriadni, ha akár félóra múlva újra kér, ha olykor két cicit kétszer, olykor meg csak egyet és több óra múlva csak. HIdd el, működik!

Andi28:teljesen normális a gyerkőcöd! Enyém leányzó 3 hónapos korig szépen 6-7 órát aludt, egy evés újabb 2-3 óra alvás. Most (9,5 hó) telejesen változó, de max 2,5-3 órákat alszik egyben éjjel, van, amikor félóránként megébred...
Arról van szó, hogy éretlen még az idegrendszerük, nem tudják el és visszaaltatni magukat és ők is úgy alszanak mint mi, hoyg vannak felszinesebb periódusok. Nos ilyenkor felébrednek és nemtudnak vissszaaludni.
Állitólag eza bölcsőhalál kivédése miatt is van, ez jó hir, könnyebb elviselni.
Rossz hir: vannak babák,a kik csak 2,5 - 3 éves korra növik ezt ki.
van, aki hamarabb, egyik napról a másikra.
Van, amelyik babánál bejönnek a szoktatási módszerek (sirni hagyás stb),
és vannak, akiknél semmilyen módszer nem jön be.
Megoldás: lazitani. Cicire, ha elfogadja. Együtt aludni vele (nagyágyban), akkor fel se kell igazán ébredni a szopikhoz.
Elfogadni, hogy ettől nem vagy rossz anya és elfogadni, hogy ettől a gyerek még tök normális!!!!!!! szerintem ez a legfontosabb!
Enyém lány is ilyen, néha zombi vagyok, de meg lehet szokni. Eleinte a 3 óránkénti kelés is túlzás és sok volt. Most már, ha alszom egy éjjel egyben egyszer vagy kétszer 2,5 órát, teljesen kipihentnek érzem magam, komolyan! És tej is van.
Türelem, nyugalom, napközben kikapcsolódás és lazitás!KépKép

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!

Engem is elborított a munka, gürizek itthon. Ma mi is voltunk méreckedni, mivel holnap Zsanka 8 hós lesz és nem akartam vinni még az egészséges rendelésre se, így a védőnői fogadóórára bevittem. Nos negataív rekordot döntöttünk. Zsani csak 30g-ot hízott, igen 3 dkg nem elírtam. Eddgi a legkevesebb fél kg volt. Meglátszik rajta a 2 hét betegeskedés, meg az is, hogy elkezdett mászni. Mondták, hogy ilyenkor stagnálhat a súlyuk. De nőtt 1 cm. És ami furcsább kövérebbnek látjuk, mint volt, pedig dehogy, jól leplezi a csaj. Ja az adatok 8180g és 70 cm. És megint nagyon sírt amikor felvette a védőnő. Most már egyre jobban anyás, meg ha én nem vagyok akkor apás. KépKépKép Ja és közben meg anyám csesztet, hogy biztosan éhezik a gyerek, hogy nem hízott semmit. Még szerencse hogy 2 fülem van KépKépKép Meg a védőnő is beszólt, hogy a szűk 2 év kevés 2 gyerek között, miért nem várunk még 1 évet. Kedélyesen visszakérdeztem, hogy eltudna e tartani cirka 20000 pénzből 1 gyereket. Erre benyögte, hogy úgyis GYESEN vagyok most is (persze azért jártam fősulira, meg azért van vállalkozásunk, hogy ne legyen annyi eszünk, hogy mehetek TGYS-re és GYED-re) Na mindegy szerencsére ha elköltözünk nem kell vele találkoznom, és hallgatnom a sok okos tanácsát.

Üdv az újanak Kép Ágiboszi, Danikád nagyon aranyos Kép és a régi újaknak Zsuzsófi (kelletlen beszólókat nem észrevenni) Kép

Elli
Én nem látom a képeket. Kép Vajon miért?

Maci_2
Pedig nagyon szurkolltam, hogy jó eredményed legyen ma.... Elválasztás Kép

Réka
Milyen hatalmas Dani, pedig csak 1 hónapal és 1 nappal idősebb Zsankától. Kép

Timici
Bence is nagyot nőtt. Kép

Klár
Igen nálunk is ez megy, hogy nem lesz 12kg Zsanka, pedig ha meg3*ná a súlyát akkor 11 kg felett kéne lennie. Én ennyi idősen több voltam, sőt 1 évesen 11kg felett voltam (na ja de csak 6 hétig szoptam a jó kis tápszerpárti nevelésnek köszönhetően, csoda hogy semmilyen alergiám nincs), pedig nem születtem annyival mint Zsanka. De én különösebben nem foglalkozom vele. jót röhögtem azon is, hogy Anyum kiakadt. Nem egy mintagyerek Zsani, hogy mutogassák. De boldog, kiegyensúlyozott, egész nap utánam bóklászik négykézláb, és mikor tüdősgyuszis volt szinte csak szopott. Csoda hogy nem hízik a nagy könyv szerint???

Évi
Én az utricát úgy szedtem, hogy 6 napig igen, 6 nap szünet, majd megint szedtem 6 napig, megint 6 nap szünet, és megnit 6 nap. És ezzel visszahoztam teljesen a tejmennyiséget,majdnem kizárólag szopira, mikor beteg volt Zsanka. Most meg tocsogok, ha jobban bekajál és nem szopja ki az adagját Kép

Aki kimaradt visítson! Kép Puszi mindenkinek!

Nadine még mindig fogatlan Zsanka

Nadine
KépKépKép
nadine
 
 


Sziasztok!

Bori nathas laza nincs mar porszivoni kell az orrat, remelem nem fog felni ez utan a porszivotol, mert eddig egyutt takaritottunk Kép. Kristof is taknyos neki sincs laza, de reggel 7-tol 8-ig nagyon beteg volt de amikor nem kellett iskolaba mennie rogton "meggyogyult".
Ma Bori batyusatol lopott egy kis kocka etcsokit nagyon ugyesen szetkente magan csak a szeme villogott, azt nem tudom mennyit evett, de remelem nem lesz baja, sajnos fenykepezni elfelejtettem Kép Kép.
Elteszem magam, nem tom milyen ejszakank lesz.
Udv Ari
ari
 
 


Nem igaz! Eltűnt amit írtam, pedig reggel láttam.Kép

Akkor újra.

Timici,
Boldog szülinapot Bencének!Kép

Mariann,
Gratula a mászáshoz!

Nem válaszoltatokKép
1. Adtok fogerősítőt a babócáknak?
2. Mit lehet venni egy 11-12 éves lánynak a névnapjára?

Mégsem leszek nettelenKép, legalábbis most nem. Majd csak február közepén.

Maci_2
maci_2
 
 


Sziasztok!

Koszi szepen a sok dicsero szot, orulok, hogy Nektek is tetszik Viola Kép Ismet megmelengettetek anyai szivemet! Kép

Osszevalogattam mar egy ujabb kepsorozatot, ezuttal "akciodusabbat", csak meg le kell kicsinyiteni, de hamarosan kuldom!

Maci2,
elvalasztas KépKépKép elegge bele tudom magam elni, hogy mit erzel... szerintem is jo, ha tobb orvossal konzultalsz, aztan ha muszaj, hat muszaj. Hiszen hosszu tavon a Te egeszseged Roni szamara is fontos. Es tenyleg jo sokaig szopizhatott mar igy is a leanykad. Az atallas biztos nem lenne konnyu, de rugalmas kis lenyek ezek a picurok, el fogja fogadni, a szeretgetesed, kedvesseged meg ugyanugy megkapja!
Szoval ne szomizz, es nagyon DRUKKOLOK! Kép

Elli,
szerintem nem vagytok hulyek, elore nem lehetett tudni, hogy ilyen kis semmiseg lesz, es sokkal jobb igy, mint forditva! Jol teszitek, hogy mentek megint! Kép

Toffi,
gratula az angolteszthez Kép

Agi,
en Violam szerintem sosem evett ekkora adagokat, hanem mindig sokszor picit, aztan 7hos letere meg mindig szepen szopizik (kop-kop) es fejlodik. A La Leche Liga prospektus alaphelyzetben is a 2cicis szopit javasolja. En csak akkor szoptatok egybol, ha mar az elson bealszik.

Ari,
Viola nagyon hasonlo stilusban taplalkozik, mint Bori Kép csak o pont a gyumire valogatosabb. Hala az egnek az anyatejes krumplit megeszi, mondjuk mast se nagyon, de mindenbol belekeverek kicsit a krumpliba, igy csak van egy kis valtozatossag.

Tenyleg, lanyok: ma mintha kicsit hasmeneseset kakilt volna pottomke, lehetett a zoldborsotol? Kép

Andi,
szerintem se aggodj! Daninak teljesen okes meretei vannak, kulonben sem ebben a korban dol el, hogy valaki magas lesz vagy alacsony. Kép

Ezt most elkuldom, aztan mennek a fenykepek, aztan meg akarok irni.
Addig is legyetek jok! Kép

Kaska
kaska
 
 


Sziasztok!

Heppi
ezzel a tehén-elmélettel nem nyugtattál meg Kép

Toffi
húúú, 95%, ügyes vagy !

Elli
hát ez a kiruccanás tényleg rövidre sikerült, de majd a következő!
már annyiszor akartam kérdezni, mi van a kezeddel, fáj még?

Maci
drukk holnap az újpesti dokihoz! remélem tud mondani valami biztatót

Zulu
új fogakhoz gratu

Nadine
anyukád kezet foghat az enyémmel. Az anyám is folyton azzal jön, hogy nem adok enni a gyereknek, meg hogy meddig akarok még szoptatni, egyszerűen nem fogja fel, hogy Daninak is meg nekem is ÍGY JÓÓÓ! Sőt ma a doki is mondta, hogy az anyatej a legjobb, amit adhatok, abban nincs se tartósítószer se mesterséges színezék...

Andi28
bíztatót írjak? egyszer biztos végigalussza az éjszakát Kép Egyébként Danim most 9 hós, és 2x ébred, szopik is. Azt nem tudom, hogy éhes-e, de így hamarabb vissza tudunk aludni mindketten.

Andi
psandi
 
 


Nahát, most meg itt van az előző hozzászólásom. Én ezt nem értem.

11.15-re megyünk egészséges rendelésre, leméretjük a csajszit. Kíváncsi vagyok. Remélem nem lesz még éhes.

Sehol senki? Kép Ezek szerint nálatok sem tökéletes a babanet.
Nem csoda, ha nem válaszoltok a kérdésemre.

Na, lelépek.

Maci_2
maci_2
 
 


Most nézem csak, hogy milyen dátummal és idővel került fel a hozzászólásom. Vicces. Nálam még január 22 van és 10.15.

Maci_2
maci_2
 
 


Szoval fenykepek.

Ez mostansag a kedvenc pozicioja:
Kép

Igy maszik:
Kép
Kép

Es igy kutyazik:
Kép
Kép

Anya laba nepszeru:
Kép

Es szeretjuk az izgalmas kutyuket:
Kép
Kép

De apaolben szamitogepezni is kivalo!
Kép

Egy portre bucsuzoul a dumageprol:
Kép

Kaska
kaska
 
 


Hali Csajok!

Újak, régi visszatérőkKép, és aki nagyon rég nem kapott - idén már küldtem - körmélt tőlem, eccerűen dobjon meg egy méllel. Elég ha annyi van benne, hogy xx vagyok a topikról, be tudom azonosítaniKép!

Toffi, és matricát kaptál?Kép Különben gratu!

Gyerekhízlalás terén nekem írtó nagy mázlim vanKép. Nagyfiam egyévesen pont 3xozott és 9 kiló volt. Engem nem hozott lázba, hisz én alulról súroltam a 16 kilót 6 évesen... Zsófilány 9 hósan volt 9 kiló, de nem láccik kövérebbnek, mint a fiú voltKép, mondjuk ő bizti nem tripláz márc végére, hisz 11,7 kilóra kéne hízlalnomKép. Dani 2 évesen volt 12... Ha már ropiolimpikonokat versenyeztetünkKép

Nagy 4fogú lánykám anyasütötte rakott karfiolt evett, minden különösebb előkészítés nélkül (értsd: pürésítésKép) és komolyan mondom, doromboltKép. Mostanában tejpépet nemhajlandó enni, max 1/4 adagot, bezzeg a vajas kenyér! Hiába no, kezd gyerekesedniKép. Nagyfiú sztem meggyógyult, holnap még kapja az antibiotikumot, aztán bölcsi.

Annyit akartam még írni, de holnap suli, hajnali 1/2 7kor kellnem kell és ki kéne látnom a fejemből is...

Na pusssz
Zsófi
várom a méleket!!
csucsuka
 
 


Hahó!

ZsófiKép ÁgibosziKép
Sziasztok, üdv itt nektek is.

ÁgibosziKép
Én csak az első hónapban mértem, hogy Eszter mennyit eszik. Majd abbahagytam, csak felidegesítettem magam, mivel a digitális mérleg fél percenként mást mutatott (ha mocorgott a mérlegen, megint mást). A könyvek szerint kilónként 1,5 dl tejcit kell fogyasztaniuk naponta a törpéknek (persze szerintem ez is egyénileg változik). Azt meg úgy sem tudod szabályozni mikor mennyit egyen, mivel mi felnőttek sem eszünk mindig ugyanannyit. Én is két cicből etetek (igaz a másodikból csak kb. 5 percet, de az is jó, mert kidurran) és próbálom tartani a 3 órákat.

Réka
Azt nem is tudtam, hogy a picik is fogyhatnak.

Psandi
Egyetértek Rékával. Nézd azt, hogy egészséges-e vagy nem, a többi pedig lényegtelen. Engem is paráztattak, hogy van elég tejem, meg biztosan eleget eszik és nem hízik rendesen a pici. Na ja nem a könyvek szerint működik, de egészséges, úgyhogy erről ennyit. Most meg 2 hét alatt hízott 500 g-ot.

Andi28Kép
Puszi itt is. A manók az időváltozást is megérzik vagy minden éjszaka nyugtalanul alszik? Nyáladzik, akkor az lehet, hogy tényleg a fogtündérKép Na a védőnéninkről én sem nyilatkoznék. Nálunk bevált a cumi, ha felsír, de látom, hogy még alszik gyorsan bedugom a szájába, attól megnyugszik és mintha mi sem történt volna, alszik tovább.

Toffi
Gratu

puszka
Bogár+Eszter

Bogár
Kép
Kép
bogár
 
 


Sziasztok!

PIldi,
MAXIGRATULA a PhD-hoz! Kép
Meg kell mondjam, hogy szerintem dobbenetes vagy! Egy szemelyben megcsinalod azt, amit a ferjem (fizika PhD) es en (ejszakai muszak) ketten, plusz Ancsi mellett nevelsz meg 3 gyereket... Kép

Engem komolyan, nagyon erdekelne, hogy ezt hogyan birod. Irtad, hogy Te tolerans vagy az ejszakai ebredesekkel, meg a nappali foglalkozassal is. En iszonyuan szeretnek tolerans lenni, csak neha mar nagyon nem birom, es felek, hogy megroppanok. Pl. egy rosszabb ejszaka utan napkozben jatszom Violaval, nezem, miert ilyen buskomor ez a gyerek. Delben esett le, hogy csak eroltetetten probaltam szorakoztatni, de egesz addig NEM MOSOLYOGTAM RA! Lehet, hogy ez aprosag, de jo sz*r erzes volt. Meg bogok mindenen, raplizok az emberrel, nem ertem, hogy mit mondanak nekem...

Na berekesztem mar magam, bocs. Es nehogy felreertes legyen, teljesen ereztem a segito joszandekot, csak el szerettem volna en is mondani, mi a bajom.

8hos szorongast meg ismerem, csak Viola ezt 4.5 hosan betu szerint produkalta, es mostanaban enyhult, gondoltam, hatha nem jon elo ujra. Ha nyakig leszunk szepiszoriban, nyilvan nem akkor fogom egrecirozni...

Kangi,
szolok az osszes kornyekbeli cicanak, hogy surgosen szolgaltassak vissza Julcsi hangjat!
Orulok, hogy a kikattanasod mar off, hidd el, maximegertem, ld. fent. Valahol olvastam, hogy "szerencsere a mabol hajnalra mar mult lesz" en ilyesmikkel szoktam vigasztalgatni magam.

Tina,
mi a hozzatapi elotti hetekben mar adtunk neki egy kis lefejt tejcit kanallal, hogy ismerkedjen az eves ezen modjaval. Hatha! Vitamint pl. biztos adsz neki, esetleg ezt lehet boviteni kanalazassal, aztan ha megy, akkor egy-ket kanal uj izekkel...
Viola is eldol ulesbol, ha nem fogom.

Andi28,
alvasproblematokkal csak melyen egyutterezni tudok. Violam most matracon alszik korulbarikadozva, es ha ebred, mellefekszem szopizni, mert igy legalabb nem kell megmozditani, ha elalszik a cicin. Es mi a parommal atmentunk a masik szobaba, mert az volt az erzesem, hogy mar egymast figyeljuk a gyerekkel, es egyikunk sem alszik.

Evi,
Petra gyonyoru, es fantasztikusan ugyes es fejlett!

Zulu,
16 kilos alomMacoka Kép En multkor azt remalmodtam, hogy Viola osszement akkorara, mint egy Hansaplast, es en ott allok a merleg elott tenyeremen vele, es szorongok... pedig nappal mar nem parazok a sulyan, de ugye a tudattalan...

Csomo minden(ki) volt meg a fejemben, de iszonyat keso van, holnap kesz leszek, bocsi mindenkitol, megyek rogyni.
Mar begifezni sincs erom Kép

Azert csak jokat! Kép

Kaska
kaska
 
 


Sziasztok,

Itt a megnyugtato szolgalat a nemevo, sovany babas anyukaknak....Kép vagy inkabb Kép

Zsombim jan. 28-an mult 1 eves, aznap hivatalosan PELUSBAN ES BODY-ban mertek 8640 gramnak es 77 cm-nek. Es ha meglatja a kanalat, azonnal szajzarat kap, fozeleket minden formaban kikopi, a gyumolcsok kozul is szinte midnent (na jo, ha o tepkedheti szet a banant, akkor FEL banant kepes 6 ora ehezes utan megenni). TApszerbol mostansag napi 5-6 dl-t iszik, ezen kivul 2-3 falasnyi kenyerbelet, es esetleg jobb napokon fel szelet parizsit. A Hozzataplalas topic teljes otlettarat kiprobaltam, es ennyi. Kép NA?
(Azt azert hozzatennem, hogy en olyan vezna voltam gyereknek, hogy 6 evesen a 14 kg-mal nem akartak iskolaba engedni, es az Anyosom is ugyanilyeneket meselt el a ferjem gyerekkorarol. Kép)

MAci_2,
hat, ha el kel valasztanod, akkor valaszd el! Az egeszseged tobbet er, igy is szep hosszu ideig szopiztattad! Kép

Toffi,
gratu a vizsgadhoz! Kép Nem semmi, Kangival Ti mindenbol az 5-osre gyurtok? Kép

Reka,
VV csempe. Kép Nem nezem ezta VV3-at, nekem tul brutalis fazonok vannak benne. Kép De a kedvedert legkozelebb belekukkantok. Kép

Elli,
felbemaradt teleles. KépA kovetkezo majd jol sikerul, meglatod! Tudod, ha a foproba nem tokeletes, a legkozelebbi teleles majd az lesz! KépKép

Kaska,
Viola tovabbra is nagyon edes! Kép

Zulu,
majd valaszolok, de asszem mar nincs erom ma este. Kép Az a 16 kg-os Mac az irtoooooooo jo...Kép

Beu,
bocsi, hogy eddig nem irtam, de nekunk is van Fisher Price formadobalosunk. Zsombi arra hasznalja, hogy nyomogatja az orrat, es turkal benne, es kiszedi a cuccokat. Betenni nem szoktott semmit. Kép

Sofka,
megkerdezhetem, milyen az a biciklis gyerekules? Mert Apaja minden ilyesmit akar venni ZSombinak, mar miert eppen egy bicikliules maradna ki? Kép

KAngi,
Julcsinak jobbulast! Kép

Magdi,
Koszi az infot! Kép

Csucsuka,
Fel hetkor kelsz a suli miatt? Aaaaaa, Te egy hos vagy! Kép NEked legalabb evett a gyereked, ZSombi azt se. Kép

Ujaknak udv itt, gyertek gyakran! Kép

Mi vasarnap tuleltuk a dupla szulinapozast! Kép ZSombi egesz jol elvolt az etetoszekeben az etteremben, vigyorgott, mosolygott, mindenkit elvarazsolt a nyugalmaval, aztan dobalta a foldre a kapott kajadarabkakat (fott repa, borso, stb.), majd amikor jott(ek) a torta(k), bealudt. Mi viszont jol belakmaroztunk beloluk. Kép

Squash-olni voltam, es kiment a bokam.Kép Bazinagyot is estem melle. Kép
Most inkabb lefekszem aludni! Kép

Pussz,
Gombóc
gombóc
 
 


Nya véégre ide is eljutottam Kép

Csajok, tök yóóó esténk volt megint... igaz, volt egy kis nyügi, de mikor Ancsa felfedezte kezemben a fél lityis barackos joghurtot, teljesen meghülyült Kép Addig nem hagyott élni, mig nem adtam neki három kávéskanállal belőle, pedig még nem igazán szabadna... hát győzőtt az anyai szív a szigorú észérvek felett. Bestiám úgy falta, hogy ihajj. Kép

Egyébként már nagyon régen nem tartom magam dogmatikusan dolgokhoz : az első pont a születési súly háromszorozása. 11850 gr-nak kéne csajomnak lennie 3 hónap múlva, de ennyi mozgás mellett tuti nem lesz annyi. Mondjuk nekem csak jóóó.. Kép Viszont szép keményhúsú a drágám Kép És hát aki szopizni is akrobataként akar... Kép

Csucsuuuu Kép Ropiolimpikon Kép Ezt a kifejezést KépKépKép

Toffi, gratula az inglishez Kép

Kaska, tündéri a sorozat Kép

nadi, üdv, én is csak 2 hétig tudtam magamnak anyatejet kicsikarni, utána tápszer. Majd később megsajnált egy hölgy valahol anyuék felé, és onnan kaptam még tejcit... de a mai napig vallom, hogy nem ettől lettem 190 centi Kép Na nem körfogatra Kép
Zsani egyébként én drusszantyúm, pontosan 36 év korkülönbség van köztünk Kép És hogy augusztus 24-e ? Akkoriban még mérgelődtem a negatív terhesteszteimen, pedig már javában nődögélt bennem Ancsa Kép
És végül, de nem utolsósorban : boldog 8. hófordulót kicsidruszának Kép

Zulukám, ha nem lennének kisebb fajta emberkék, nagyon 1hangú lenne a világ. Hozzátartozik, hogy nekem a langaléta termetemmel egy alig 156 centis kiscsaj a legjobb barátnőm Kép Ja : és az anyai nagyanyám is efféle méretekkel bírt - terhessége végén volt mindehhez 48 kiló Kép

Macikettőm, ne sírj az elválasztás miatt. Nagy már a lányod, inkább örülj nagyon, hogy eddig tudtál neki cicit biztosítani. Valamit valamiért. Most magadat is rendbe kell kapnod. Ne légy depis miatta pls.... Kép

Ellike Kép
Most lehet, hogy megorrolsz rám, de ez olyan komikus... pedig mindenki jár így az életében legalább egyszer .. Kép
Viszont sose bánd, hogy hazajöttetek. Murphy egy kis szemét, ha nem jöttetek volna, akkor a kispasi valszeg 3 napig lázas, te meg a kefét rágod... és a programoknak akkor is lőttek volna.. Kép

Na yóó. Most mailek, hirdetések, utána fejés és alvás Kép

Ciao :


Klár
clarissa
 
 


Szép jó reggelt mindenkinekKép

Az én fejem megint fájKép. Lehet, hogy lappang bennem valami? Vagy csak nem aludtam jót...

Zsuzsi
Ezt a receptet találtam, remélem beválik

"Cukrozott narancshéj

Hozzávalók

Az elfogyasztott narancsok héját nem dobjuk ki, hanem ujjnyi csíkokra vágjuk, és hideg vízbe áztatjuk. Több napig gyűjtögethetjük így, de legalább 1 hétig áznia kell. A vizet naponta váltani kell rajta! Ha egy nagyobb mennyiség összegyűlt, megmérjük, és ugyanolyan súlyú cukorból sűrű szirupot főzünk annyi vízben, hogy a cukor föl tudjon olvadni. A narancshéjat beletesszük, 15 percig forraljuk, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Ezután a főzést még kétszer megismételjük. A narancshéjakat cukorral beszórt zsírpapírra fektetve "zörgősre" szárítjuk. Zacskóban, üvegben tároljuk. Cukrozott narancshéj nélkül elképzelhetetlen a gyümölcskenyér, és számos más sütemény illatos ízesítője is lehet."

Ennyi, ez nem ugyanaz, mint amit innen mentettem ki, de egyszer csak megtalálom itt a nagy forgatagban azt isKép
Lakásfelújítás: nem is tudom, amikor hazajöttünk, kinyitottam az ajtót, és egyből az ugrott be, hogy "a franc, ezt is be kell glettelni aztán lefestem"Kép, szóval nekem egyelőre elég volt.

Maci_2
Elválasztásért nem irigyellek, de ha muszáj...

Zulu
Grat a legújabb fogacskáhozKép
Csak megpróbáltam kitalálni, miért álmodtál 16 kilós MacustKépKép
Ha egyévesen triplázni kellene, Zsombinak is 12 kilósnak kellene lennie három hónap múlva (szerencsére nem lesz)
Téli képek nagyon tutikKép

Nadine
Sztem a védőnőnek nem sok köze van ahhoz, mekkora korkülönbséget terveztek... Én ha újra csinálhatnám, vagy két évet hagytam volna, vagy 10-et.

Ari
Betegecske Borinak jobbulást!!!
Csokitól nem lesz semmi bajKép

Kaska
Vilka nagyon édesKép És nagyon sokat nőtt.

Andi
KösziKép

Zsófi
Nem kaptam matricát, mert elfogyottKép, de azt mondta, szerdára hoz (lehet, hogy nem számított rá, hogy 90 felett teljesít vki)

Ezt most elküldöm, reggelizek, aztán Zsombit altatok, talán még jövök...

PusziKép
Toffi + álmos Zsombi
toffifee
 
 


Szaisztok!

Kaska: merre dolgozik a párod, hátha ismerjük egymást? (én párom is fizikus, máshol mint én voltam)
Hogy hogy birom? Mikor hogy, néha azért én is kivagyok. Nagyon sokat számit, hogy párom mindent megcsinál, és az is, hogy amikor a nagyok itthon vannak, rájuk lehet hagyni a jányt. Ezenkivül megtanultam a 30 perces alvásokra beosztani a legfontosabbakat, lemondok a túlzott igényekről, de ha muszáj, akkor hátamra kötött gyerkőccel takaritok (na, mondjuk ilyen eddig összesen 2x volt). A phd meg többnyire megvolt szülés előtt (akkor adtam be a disszertációt), szóval abból mostanra csak az maradt, hogy vártam az opponensek válaszát, aztán arra választ irni és felkészülni a védésre (előadás). Szóval relative kevés. A nagyja lement addig, mig 3 gyerkőc volt, azok meg oviban-suliban voltak közben.
MOsolygás: na igen, ez fontos! Ancsi is rögtön megérzi, ha csak testben vagyok-foglalkozok vele, az agyam meg máshol jár, és ilyenkor jön a végképp nyügi.
Kifigyeltem, hogy szereti, ha van program, érdekes dolgok veszik körül, nagyon ingerszegény neki kettesben velem itthon. Ezért -főleg amig jobb idő volt- igyekszem menni vele (úszás, babaklub, csavargás), mert ilyenkor úgyse csinálok mást, csak vele foglalkozom, de mégse olyan monoton (és valljuk be olykor unalmas). És ha mázlim van, akkor kifárad benne és a végén kapok némi alvást is. De másik fontos, hogy kell, hogy kimozduljon az ember.
Huh, gondolom sok újat nem mondtam, de az az igazság, hogy nem tudok olyat irni: ime a titok, igy kell csinálniKép, merthogy én se tudok ilyetKép.
Lánykád tündéri!!!!

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sofka!

és mennyi az a csoda bicikli ülés? Lábvédős?

Bogár!

Félre ne érts, nagyon szívesen látunk és nagyon szeertném ha írnál ide, hiszen sokunknak régi "ismerőse " vagy, mert sokan olvasgatják a megint megjötzt topicot vagy írnak is bele, csak mondom hogy a kissebb babák a Pöttömök meg a 2003 nyár végi babák topicban vannak. Csak ha véletlen valami olyan kérdésed lenne, na meg kérdezted is hogy Eszet e a legkissebb baba itt. Bár szerintem itt mindannyian emlékszünk még jól erre az időszakra is! De azért remélem hogy nálunk maradsz! Ez egy nagyon pörgős, jó kis topic!


Andy!

Tudom én jól hogy milyen nagy öröm ha a bab átaludja az éjzsakát, és megértem hogy ha Márk cumisüveggel aludja át, akkor nem változtatsz ezen! Szerintem majd lassan úgyis leszokik róla. Ha nem száraz a levegőtök akkor biztos tényleg csak egy szokás nála, ez ad biztosnságot neki. Olvatam én olyt is a Kismamában még régebben aki 5 féle gyümilét készített oda.Kép na jó, az már talán egy pöttyet túlzásKép

Képzeljétek vettünk egy ifjúsági bútort Emmának, illetve csak szekréynsort a Corában. Akasztós szekrényt mindneképpen kellett volna, de ez olyan jó áron volt hogy inkább azt vettük. Ma hozzák, úgy izgulok hogy mit fog szólnia változáshoz, remélem nem zavarja meg az alvását hogy más lesz a látvány a szobájábanKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Szép jó reggeltKép

Köszönöm a biztatást szopi ügyben. jobb tőletek hallani, mert a szokásos anyai jó tanácsokkal volt tele a fejem és nem tudtam mit tegyek, mert anyukám állandóan azzal nyüstölt, hogy el fogom rontani és egész nap a cicin fog lógni a gyerekKép

Olvasgatom az alvási dolgokat is amit irtok, hát kiváncsi leszek hogy manókám mit fog produkálni, mert jelenleg ha leteszem este 10 körül akkor 5 felé kell fel és ennek én most baromira tudok örülniKép Napközben van olyan viszont, hogy összeségében max három órát alszik, gondolom valamit valamiért tesz a kis huncut.

KaskaKép
tündéri pöttömkédKép

Kérdés: Valamelyikőtök nem lakik esetleg budafok felé? Mint általában, nálam is elmaradtak a barátnők a szokásos szövegre hívatkozva nem hívnak és keresnék így kikapcsolódáshoz partnereket. Az autóm jelenleg állásra van itélve, mert lejárt a vizsgája és most "mindenre van pénzünk" csak erre nincs, majd talán ha már gyedet kapunk akkor ki tudom sporolni rá a pénzt, de most ez a tgyas krimi a minimálbérre, és így a tömegközlekedésre kell hagyatkoznom, ami itt fent a hegyen nálunk elég pocsék.

Megyek gyorsan bevásárolok a szomszédba, amig manó még alszik és az anyum ráér még egy fél órát vigyázni rá.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Jó reggelt!

Szerintem ez a triplázás azoknál a babáknál működik, akik átlagos(bár ma már nem ez a jellemző, de a Tk-ek szerint igen) súllyal születtek.
Bence 2900gr-al jött világra és tegnap 8700gr-nak mérték, ez ugye pont a 3szorosa(virul is a fejemKép), de egy közel 4kiló körüli gyereknek sem hiszem, hogy ne legyen teljesen normális súly a 9-10kg, mert ha folyamatosan egyenletes súlynövekedést várnánk el tőle, akkor óvodásként egy gimnazista súlyánál tartana, ami ugye azért nem lenne egészséges és az óvodai kiságy sem bírná el.Kép

Zulu,
gratula Macónak a fognövesztéshezKép, Bence is 6fogú már hónapok óta, úgy várom, hogy növesszen még, így elég vicesen néz ki(felül 4-alul 2).Kép

Gombóc,
falteniszt én is nagyon szeretem, de ilyen kondícióval, mint ami nekem van öngyilkosság lenne. Bokaügyileg jobbulást!

Kaska,
Viola még mindig ééédes és amint látom jókedélyűKép

Nadine,
védőnőm nekem is a 3év korkülönbséget favorizálja(az ő fiai között 2év van és azt mondta elég nehéz volt), kár, hogy az állam másképp gondolkodik ez ügyben.Kép GYES összege egyszerűen vicc, kár hogy nem tudok nevetni rajtaKépKépKép
Köszi a gratut Bencére, hát igen tényleg már igazi nagyfiúKép. Zsaniról nincs friss kép?

Elli,
én sem látom KevintKép, képtárba nem raktad fel ezeket a képeket?
kirándulásKép, szerintem is jobb, hogy hazajöttetek, és szerencsére mentek megint, úgyhogy semmi sincs veszveKép

Maci2,
köszi, bár az az igazság, hogy néha felelőtlennek érzem inkább magam, hogy nem foglalkozom vele, aztán rossz vége lesz.Kép Nálam sajna nem áll fenn fogyás, bár fennállna!, úgyhogy max. magas lehet a cukrom és kevés a pajzsmirigyem. Lassan azért én is elnézek dokihoz, szerencsére a nőgyógyászom endokrinológus.Kép
Drukk az eredményekhez, és ha mégis bogyót kellene szedni csak van olyan már ami mellett szoptathatsz is, kár lenne ezért elválasztani Ronit. Bence is szopizik még és elaltatni, megnyugtatni szinte csak szopival tudom, bajban lennék, ha már nem lehetne. Az más, ha ő akarja abbahagyni, de amíg ő szopizni akar, addig miért ne.

Vélemény:
éjszakai teáztatást nagyon rossznak tartom, az itatást is, mert ha nem száraz a levegő, nem hiszem, hogy ne tudná végigaludni ivás nélkül az éjszakát a gyerek,de ha már mindenképpen inni kell adni neki, akkor az víz legyen! Én sem coca-colát vedelek, ha mégis megszomjazok éjjel, hanem vizet. Attól, hogy tejfoga van a gyereknek, ugyanúgy vigyázni kell rá, ugyan úgy fennáll a fogszuvasodás veszélye. Előbb utóbb úgyis menthetetlenül eljön majd az idő, hogy esetleg betömik egy fogát, de ne mi adjuk a kezébe az eszközt amivel ezt "eléri". Mi vagyunk a felnőttek, a példa számára, viselkedjünk is úgy, hogy példát vehessen rólunk. Tartsuk szem előtt az egészségét és próbáljuk kiküszübölni a lehetséges veszélyforrásokat. Ahogy arra is vigyázunk, hogy ne fázzon meg, ne essen el, úgy arra is vigyáznunk kell, hogy egészséges fogakkal mosolyoghasson ez a csepp ember.

Bocsánat, ha keményre sikeredett, de ez számomra nagyon fontos és kényes kérdés. Annyi fekete és rossz fogu gyereket láttam már és nem ők tehetnek róla, hanem mi felnőttek, akik csokival, fánkkal és cukros löttyökkel tömjük őket. A kicsik pedig megeszik, elfogadják, hisz tőlünk kapják, édes tehát ízlik is nekik, de hová vezet ez? és miért van az,hogy még mindig azt hiszik páran, hogy jól van ez így???Kép

Sorry, ha valaki kimaradt, nem szándékos, csak egyik szemem a gyereken, és így elég nehéz figyelni, majd folyt. köv. mert most megyünk reggelizni.
Szép napot! pusza,
Timici
timici
 
 


Talán ez lesz a második részKép

Zsombi evett, én nem, de aludni nem akarózik nekiKép

Bogár
Tegnap elfelejtettem gratulálni Neked Eszterhez és üdv ittKép

Gombóc
Ahhoz képest, hogy szerinted Zsombi nem eszik, azért ő sem panaszkodhat a méreteireKép Pelus kb. 2 deka (üresen), body is. Esetleg az egyik 3 deka.
Nem gyúrok ötösre, de ez már jól esett az önérzetemnekKép
Szülinaposoknak utólag is gratulaKépKép
Bokádnak jobbulást!!!

Mégis sikerült elaltatnom Zsombit (már egy órája elkezdtem ezt a beírást) én meg eszek egy 3bit-etKép

Manó
Már ifjúsági bútorKépKép Hogy telik az időKépKép

Ágiboszi
Örülj is annak az alvásnak (én is örülnék, bár néhanapján nekünk is összejön, csak elkeserítő, hogy Zsombi át tudná aludni az éjszakát, ha akarná)

Timici
Véleményeddel egyet értek. Uccsó kérdésedre a válasz (talán): mert nekik kényelmes.

Triplázás: Szandi 3750-nel született, egy évesen 9800 g volt, 79 centihez (félévesen sem duplázott, 7350 g volt). Remélem, Zsombi sem lesz nehezebb húsvétraKép

Megyek, mivel vár a vasalóKép
Toffi
toffifee
 
 


És megtaláltam a másik narancshéj receptet, most már viszont fogalmam sincs, melyiket csináljam??? Lehet, hogy megpróbálom mind a kettőt...

"CUKROZOTT NARANCSHEJ

A narancshejat (feher resztol megtisztitani) vekony laskara vagjuk, es egy vizzel teli labasba rakjuk, es mindennap friss vizet cserelunk alatta.
Legalabb 3 napig kell a hejnak aznia, de az utolso adagok 1-2 naposak is lehetnek. 5-6 napnal tovabb ne tartsuk a vizben!
A narancshejat leszurjuk, megmerjuk, es azonos mennyisegu cukrot merunk ki. A narancshejat a cukor felevel (!) es annyi vizzel, amennyi eppen ellepi 10 percig forraljuk, majd felretesszuk. A kovetkezo napon a megmaradt cukor felevel a fozest megismeteljuk, es ujra felretesszuk.
A harmadik napon a maradek cukrot is hozzaadva ujra fozzuk, kihutjuk, uvegekbe rakjuk."

Toffi
toffifee
 
 


Zulu! Köszi, ez egy ujabb ötlet. Kipróbálom. Meg talán nem engedem le a reluxát sem éjszakára, hogy elég fény legyen neki, aztán nézelődjön, ha felébred. Majd elmesélem, hogy bejött-e. Kép
Ellimama! Sajnálom az elromlott pihit! Kép Legközelebb jobb legyen! Kép Sajnos én sem látom a képeket. Kép Jól eldugtad a fiad! Kép
Toffi! És Te féltél az angoltól? Kép
Maci2! Drukk, hogy ne kelljen abbahagyni a szopit! Kép Én is félek, hogy mi lesz, ha egyszer semmi tejci nem lesz. Mert a szopi sokszor segít. Kép
Pildi! Hű, most teljesen megnyugtattál. De komolyan. Kép Az a baj, hogy itt a panelban csak kicsi ágyunk van, nem férünk el rendesen a gyerkőctöl. De ugy néz ki, hogy nyáron talán költözünk, akkor egy hatalmas ágyat fogunk venni, ezt már eldöntöttem. Kép Nem is tudom miért nem jelentkeztem eddig be hozzátok?
Nadine! Nekem a gyógyszertárban azt mondták, hogy folyamatosan lehet szedni az utriciát. Ezek szerint rosszul tudják? És naponta 5 golyócskát ettél? A kg-k miatt ne aggódj! Annyit eszik amennyit akar. Kép
Csucsuka! Neked kell mailt írni az adatokkal, ha szeretnek bekerülni a körforgásba? Kép
Kaska! Szuperek a kepek! Kép
Gombóc! Akkor tessék pihenni! Jól emlékszem, hogy Te is jártál a "ma megint megjött"-ben? Nem téged ijesztgettek az UH-kon az első hetekben?

Egyébként a mai éjszakánk igy nézett ki: (és ez az utolsó panaszáradat, legalábbis igyekszem Kép )
9-1/2 3: alvás
1/2 3: első sírás, cumi 2 percre, alvás tovább (Ő nem alszik cumival a szájában)
3: második cumizás 2 percig (eddig nekem még nem is sikerült visszaaludni)
1/4 5 (vauuu, ez már jó): cici, böfi, vissza a kiságyba, alvás szó nélkül. Kép
1/2 6: sírás, cumi, alvás
6: uez
1/2 7: lámpát kérek, én már kialudtam magam Kép
És utána 8-kor ettünk, majd 3/4 9-től aludt egy fél órát. És azóta játszik. Kép
Képet igyekszem. De nappal még ilyenhez sincs erőm. De szerintem lassan megszokom, hogy így alszom, és minden jó lesz. Kép Talán 1/2 6 után már nem kellene visszaaludnom.

És valami jó is! A következő kajcsi után megyünk csavarogni! Jön az unokatesóm, így be tudok menni egy-két helyre vásárolni is. Kép És olyan szépen süt a nap! Kép

Puszi!
Andi

Bocs a hibákért. Nincs időm visszaolvasni. Kép
andi28
 
 


Na egy gyors : Ágiboszi, igaz, hogy nem lakom most ott, de szinte minden nap ott vagyunk a nagyinál. De Budafok is elég nagy... te merrefelé ?

Klár
clarissa
 
 


Klár:
Fent a hegyen a Kiránduló utcában, nem messze az Arany J. lakóteleptől, a 150 es busz amerre jár.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Andi,
röhögnöm kell pici Danin, akkor én azonnal fölköthetem magam 7 kilós Danával. Egyébként meg tök jól néz ki a gyereked.
Zulu,
16 kilós Maca szuper. Lassan nálam is jelentkezni fognak ezek a tünetek.

Jajjj, majdnem sikerült Dana diétás kajáját odaégetnem (főtt alma, főtt rizs. Szegénykém tegnap du. óta mindent kihányt. A múltkor ilyen akciónál 2, azaz kettő, darab lábost tettem menthetetlenül tönkre. Ezek után anyukáméktól karácsonyra lábosokat kaptunk, aztán most majdnem az egyik újat is...
Pedig már azt hittem, mi megússzuk ezt a vírusszezont.
Andi28,
kitartás. Nálunk teljesen borzasztó volt az eleje. A gyerek éjjel sem tudott 3 óránál hosszabb időt egyben átaludni, nappal pedig 15-30 perceket aludt, azt is rajtunk vagy a babakocsiban. Aztán elkezdtük írni, hogy mennyit alszik, és kiderült, hogy így elszórtan, egy kicsit ugyan kevesebbet, mint az átlag, de azért a napi 13 óra kijött. Én félévesen abbahagytam az éjszakai szoptatást, nem hozott áttörést, aztán kb. 8 hónapos korától már vizet sem kapott éjszaka, az sem hozott áttörést, aztán 10 hónaposan elkezdte átaludni az éjszakákat teljesen magától.
Egy dologra figyeltünk, hogy nagyon pici kora óta szoktattuk, hogy egyedül aludjon el. Erre viszonylag hamar beállt, de abban nem gátolta meg, hogy milliószor fölébredjen. Azóta is tök jól elalszik, pl. síelésénél az utazókiságyban.

Több gyerekesek,
Hogy lehet a második, stb. gyereket rászoktatni arra, hogy egyedül aludjon. Ugyebár a nagy már alszik, a kicsit meg hagynád egy pár percet sírdogálni, de akkor fölébred a nagy. Van erre valami megoldás?
Ágiboszi,
szerintem, ne sokat méricskélj, hanem adj neki, ha előbb éhes, akkor előbb, ha később akkor, később. Úgyis ez fogja beállítani a megfelelő mennyiségű tejet. Ha félsz, h. kevés, akkor ezen kívül próbálj fejni. Az egyáltalán nem baj, h. két mellből eszik.
Maci2,
nagyon drukk, majd tudósíts.
Zsuzsó
zsuzso
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?