Ancsa!
Ejnye-bejnye! Tessék szépen visszaolvasgatni! Ez KÖTELEZŐ HÁZI FELADAT
Ha a januári termést olvasod vissza, már az is elég, sok, már régebben összeszedett dolgot ismét beraktunk ide.
A patina németül is Patina, néhol Antikfarbe -ként is nevezik. Nálunk a különböző márkák importőrei különböző képpen fordítják, itthon patina, antikoló paszta, antikoló festék néven fut. A különböző patinázó cuccok közt egyetlen lényeges különbség van, az az oldószer. Van vizes-bázisú (pl.DEKA-márka), vagy oldószeres (pl.DECOR FIN, ez lakkbenzines). Van fedő, és kevésbé fedő, átlátszóbb is köztük.
Olvasd el
ITT a December 30 kedd - 23h 47 -es hsz-t, itt le van írva a lényeg
Gyöngyöske!
Köszi
Működött még a levelező, amikor írtam Neked?
Jucus!
Kálvin téren Burda bolt? Jé. Jó az? Mert a Blahán lévő maradékról ezt már nem lehet elmondani
TOMY mozdonyos szalvéta??? Azt hiszem, lemaradtam valamiről...
Virág!
Én mindent összemaszatolok, mindenfélével. A cserép konkrétan:
--még natúr állapotban ide-oda felraktam foltosan repesztőt
--lemázoltam elefántcsonszín festékkel, az itt-ott megrepedt
--Szalvétát körbetépkedtem, felragasztottam. Annak az alapszíne(~tejeskávé) itt-ott megmaradt.
--Ezt az alapszínt ecsettel is felmaszatoltam.(ide-oda
)
--barna patinával összepacsmagoltam, majd vissza is töröltem (innen-onnan)
--Fogtam mindenféle pasztellkrétát, és nekiestem a cserépnek rendesen. Sima táblakréta is jó kipróbálásra(vagy a L'OREAL
). Ez olyan mattító hatást ér el, mint amikor az ember az arcát bepúderezi. Látszik-pedig nem is
Valahogy így.
Jamika!
Giccsparádé-kulcstartó nálam maradt. Nem tudtam rásózni az anyura
Plextollal lehet üvegre is ragasztani. Én ezzel tapasztottam oda a rafiát. Majd lesd meg a kaspó belsejét, sztem jobban csillog, mint a lakk.
Jó ez a plomba! Akár viaszból is lehetne...
TESCO nélkülem lesz megint
Gigó!
Gyere-gyere!
Szilvi!
Bölcsibe tipp: hungarocell-álmennyezet. Jó nagy, akár több szalvétát is fel lehet rá dobni, és könnyű rögzíteni. Én is vittem az oviba ilyet (hasonló okokból), volt, hogy csak a szalvétát felragasztottam úgy, ahogy volt. (a minta a kinyitott szalvéta egészén volt.) Gombostűvel lett felrakva.
A cserepet leírtam fentebb, a kulcstartó is u.ez. Maszatolás.
Sziasztok!
Csi