Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!

Vagyok Én is.......

SZÍVBŐL GRATULÁLOK MINDEN FRISSEN SZÜLT ÉDESANYÁNAK, HAZAÉRKEZŐKNEK, OTTHON GYARAPODÓKNAK ÉS A VÁRAKOZÓKNAK !!! :D :D :D

Nincs erőm mindenkinek irni, nézzétek el!!

[size=12]
MINDEN BABA TÉNYLEG NAGYON ARANYOS ÉS NAGYON IGAZ, H EZ A SZÉP ÉS EGÉSZSÉGES BABÁK TOPICJA!!! :)
[/size]


Nálunk is zöld a kaki pár napja. Arra gyanakszom, h nem emészt rendesen. Mostanában szopizik, aztán 30-60 percet elnézeget az ágyában, majd ordít. Olyankor megkapta a másik cicit és rövidesen bealudt. Valószínűleg itt a baj, h gyorsan jött a következő adag tejcsi. Most azt próbálom, h bármennyire is sír, ugyanarra a cicire teszem vissza, amiből előzőleg evett. Hátha ez megoldást hoz....

Nagyon lassan gyarapodunk, de nem emésztem magam, nem óhajtok tápszert adni, sem a cumisüveget előszedni. Fejni nem igazán tudok, a szopit részesítem előnyben. Ha éhes lenne sírna, de nem teszi. Ma is átaludta a sétát, igaz hason :D

hasonalvás: nálunk csak úgy megy, Ábinál is ez volt. Légzésfigyelőnek itt vagyok én, na meg a férjem. ma pld. ordított, amikor indultunk sétálni, 500m után hasratettem és szó nélkül aludt. Amúgy sokat van háton is, szívesen nézeget, ráncigálja a rácsvédőt....

anyós
: mi is voltunk nála tegnap. Bence elég rendesen odamondogatott neki, így sírt nagyon. Az az igazság, h mindig kérdezzük mit tehetünk érte, miben segíthetünk,. de mindig az volt a válasz, h semmiben, nincs szüksége semmire. Aztán hetek, hónapok múlva odamondogat, h mások segítenek neki, mert mi nem tesszük. Bencénél borult a bili és megmondta, ha nem mondja el mit tehetünk, kitalálni, barchopázni nem fogunk.
Aztán persze nem tetszett anyósnak az igazség és engem győzködött, h beszéljek a férjemmel. Mondtam, h támogatom a férjem -nem csak amiatt mert a társa vagyok, hanem mert egyetértek vele. Mire anyós közölte: "kislányom, rajtad nem is látszik, h megszültél"... Mire én:" nem baj mama, van két csodaszép fiam és egy szerető férjem....." erre persze sírva fakadt, h Ő egyedül van.....

NAGYON EMBERIEK A SZÜLÉSTÖRTÉNETEK!!!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Adri - én ugye az elején azt mondtam, hogy az első héten nem jöhet még látogatni se senki. Aztán mégis megengedtem, pedig Lottika akkor még durván icipici volt (most se sokkal nagyobb). Jött párom anyukája, apukája, aztán hétvégén húgom, barátja és anyukám, apukám, majd másik húgom és barátja. Itt voltak kb. 1-2 órát és megérezte a gyerek, sokkal nyügösebb volt. Aztán utána már többször jött mindenki, ez azóta is így van, most próbáljuk meg azt, hogy inkább mi megyünk, most hétvégén is nekiindulunk ha menni fog, és akkor legalább mi döntjük el, hogy meddig maradunk. Kellemetlen, amikor itt van valaki már egy órája és én hullafáradt vagyok és tudom, hogy lassan enni fog Pömpő és nem szólok, mert nem akarok senkit megbántani, de legszívesebben mondanám, hogy most már menni kéne :roll:
Ha te még nem szeretnéd, hogy megfogják a babát, mondd meg nekik, ne tarts ettől, az elején tisztázd le!!!
Nekem a védőnő azt mondta, hogy az első héten ha feljön valaki, ne puszilgassa a baba kezét és arcát, de amúgy hozzá lehet érni, fel lehet emelni stb. Ez attól is függ, hogy te hogyan állsz hozzá, ha nem vagy boldog tőle, hogy emelgeti más, akkor szólj előre!
Aki ezen megsértődik, annak el kell gondolkoznia szerintem!!!
Örülj neki, hogy ilyen szépen átfordult Julcsika :lol: Amúgy mindegyik baba másképp fejlődik, pl. Lottika már az első hét után emelgette a fejét és átfordította simán egyik oldalról a másikra!

Zsuzsu - de jó hogy jöttél, rég nem voltál! Konstantin nagyon szépen alszik, akkor biztos nincs baja, ha én izgulok valami miatt, párom mindig mutatja, hogy milyen nyugisan, békésen alszik Lottika és mondja, hogy ha bármi baja lenne, aludna ilyen szépen? :wink:
Anyós most megérthetné, hogy kisebb gondotok is nagyobb annál, minthogy őt pátyolgassátok, nem? :roll:

Az 56-os ruhák nálunk is durván nagyok, szinte mindegyiknek fel kell hajtani az ujját, viszont legalább sokáig jók lesznek :lol:

Kriszta - nagyon tüneményes a kisfiad, tündérvirág, ahogy kiterülve alszik a lelkem :lol: Jó sokat alszik, ahogy látom :lol:

Bettyna - nálunk nincs konkrét hasfájás, van néha erős erölködés, akkor ált. adok neki Infacolt kaja előtt, de akkor erölködik sokat, ha pukiznia kell vagy kakilnia.
A homeós bogyókat most nem szedem, a Laktoherbet iszom, de úgy olvastam valahol, hogy a kettőt nem jó együtt szedni/inni, mert ellenkező hatást is kiválthat :roll: Fene se tudja, így van-e, de én most csak a teát iszom és kb. úgy, ahogy Adri írta, egy liter vízbe 2 filter.

Na megyek, képzeljétek, 90 ml-t evett, igaz, jó 50 perc alatt, de eddig még csak egyszer volt ilyen, kis éhenkórász :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Elnézést, hogy ismeretlenül zavarok, de szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy barátnőm honlapját, aki szopopárnákat készít:
http://www.szoptatosparna.atw.hu/

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 

 
 

Sziasztok!

Ismét egy kis lélegzetvételnyi idő! :lol:

Homeós bogyóhoz - remélem nekem is ilyen hatása lesz! Nekem a védőnő azt mondta, hogy 7-10 napig lehet alkalmazni, az 1 kúra, aztán vissza a laktoherb teához, tehát most tea nincs, van helyette bogyó! :lol:


Vitaminok
- nekünk meg úgy kell szedni a K vitamint, hogy minden héten fél ampullával! Én is csak gyorsan kanállal éhes pillanatban bedobom neki! :lol: A gyerekorvosunk így mondta, közben Pesten meg úgy írták fel, ahogy nektek, hogy havi 1 ! Tehát minden orvos másképp csinálja, de tényleg most változott az adagolási rend!

Csípőszűrés - ahhoz vinni kell külön? Nem azt nézték újszülött korban és a gyerekorvos is nem azt nézte, mikor körözött a gyerek lábaival?

Cici erősség - én is azt veszem észre, hogy van "kedvenc" oldali cici! Ezek szerint bizti természetes!

Kaki - a laktoherb tea ivása óta igen csak rendeződött a dolog, biztos az édeskömény hatása miatt, de a védőnő azt mondta, hogy napi 2 filterrel elég, ha a használati utasítás szerint isszuk, akkor pont az ellenkező hatása lesz és ismét fájni fog a pocakja!

Hason alvás - Máté csak így hajlandó aludni! Van légzésfigyelőnk, bár a kiságyat igen ritkán használjuk, jobban szeret rajtunk és köztünk feküdni, akkor vagy hason, vagy oldalt! Háton csak ébren szeret lenni, akkor viszont hamar reklamál, ha hason van sokáig!

Ruhaméretek - össze-vissza vannak! Van olyan ruhánk, ami 50-es méret van írva és jó, van, hogy 56-os méret van rajta és az is jó! :shock: :lol:

Mosoly - mióta itthon vagyunk állandóan van mosoly, evés alatt, evés után, álmunkban, ha beszél hozzá valaki vagy amikor éppen eszébe jut! Talán mintha ma már én kaptam volna a mosolyt, de nem vagyok benne biztos!


parázás
- Ki nem? :wink: :lol: És én sem gondoltam, hogy a szopizás lesz a fő problémánk! :roll:

látogatók - Egyszerre kevesen és kevés ideig! Tapasztalat! Én is úgy jártam a nagy átjáróházban, mint Ildi! :?

Kép
bettike
Eger
 
 


Jaj még:


Kamillás víz
- nekünk nem jött be, csak pár napig a szemére! Most már az sem, csak a langyos víz! Fürdéshez meg pláne teljesen kiszáradt a bőre, így abból is marad a sima víz, benne a gyógyszertári fürdető!


Tejkiütés
- nektek van már? még? Nekünk rengeteg és egyik nap javul, aztán mégsem! Pedig már kenegetjük is! :roll:

Kép
bettike
Eger
 
 


Fiús anyukák - kell a fütyit húzogatni? :roll: :lol:

Képek:

Fürdés

Kép

Testápolás

Kép

Apa szórakoztat
Kép

Kép
bettike
Eger
 
 


Sziasztok!

Ma reggel azt hittem, hogy szivárog a magzatvíz, úgyhogy bementünk a kórházba, de sajnos potyára. A pH próba nem igazolt engem, azt mondta a doki, hogy csak bővebb hüvelyváladék.
A vizsgáló doki le is cseszett, hogy még a placentám meg a méhszájam se érett, hova akarok én szülni...
Szóval egyáltalán nem volt pozitív élmény... :?

Viszont láttam Évát. Nem mentem oda hozzá, mert épp jöttek hozzá a gyerekei, nem akartam zavarni, de jól nézett ki szerintem és holnap mennek is haza Áronnal.

Pihentető hosszú hétvégét mindenkinek!

linhbaba
 
 


Bettike!

Nekünk is sok tejkiütés van, de tényleg elmúlik. Én nem csinálok vele semmit.

Fütyi
: egy éves korig én békén hagyom.

csípő: 6 hetes korban kell menni, nálunk a gyereksebészetre.

Olyan nagy már Máté!! :D :D

K vitamin: mi is havonta egy ampulla

Ildi!
Én szívesen pátyolgatom anyóst, de ha nem mondja, h mi baja, h mit tehetünk érte, akkor nincs mit tenni. Ezt nem érti meg!!!! "néma gyereknek...."

Mi kezdjük kinőni az 56-os rucikat :lol: :lol:

Gratula Lottinak!!!!!!

Ugye szerintetek sem éhezik?? :lol: :lol:
Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Ma sem szültem. :shock:
Bár még mindig nincs vége a napnak, de szerintem nem ma válok anyukává.

Látogatók: ne szégyelljétek megmondani, hogy mit tartotok jónak! Pl. csak fél órát maradjanak, csak a ruháját simizzék, stb...
Én nem fogom hagyni a látogató-inváziót...majd ha nagyobb lesz, jöhetnek. Ezt meg kell érteniük. A kisbaba nem valami cirkuszi majom. Joga van beleszokni nyugodt körülmények között a saját családi életünkbe. Ezt pedig egymást váltó, esetenként hangoskodó rokonok, ismerősök mellett nem igazán lehet.

Kép
szöszke
 
 


Clau: köszi a web lap dicséretet. Én 14-én éjszaka mászkáltam ki kétszer a mosdóba… Akkor is csak 4kézláb, mert nem tudtam járni :S Szerintem elkerültük egymást :(

Küldjél majd privit, ha valamelyik táblában hiányzó mezőt látsz, és szeretnéd, hogy bevigyem az infót :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


K vitamin: ma rákérdeztem a védő néninél. Mondta, hogy sok féle képen rendelhetik el a dokik az adagolását. Nálunk az első doboz tartalmát hetente kell beadni, vasárnap, és ez után már csak havonta egyszer kell neki adni.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Bettyna: Lilivel ittam az urtica mellett a teát is. Most nem. De vettem, csak nincs időm megfőzni. :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Kriszta: a bölcsisek is számítanak? :D Mert én vittem az 1 hetes Borimat Liliért a bölcsibe :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Csajok, megrakoncáztam a képeket a webünkön... Talán így könnyebben lehet nézelődni rajta.

Új képek beköltöztek, Szüli töri fent van...

Most megyek aludni, mert hulla vagyok...

Puszi!

Ui.: lefutottam a kötelező köröket:
- Tegnap a céges ügyintézés: TGYÁS, apa szabi, meg nem tudom mi...
- ma a TB, APEH, és MÁK volt a soron, s előtte még egy kis védőnő látogatás is befigyelt...

Aki ezeket megy intézni, a TB, APEH és MÁK kb egy helyen van, fussa le a köröket egy kalap alatt... Szerintem :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok
Itt az éjjeli műszak. Mondjuk asszem pont bealudt a kisasszony, úgyhogy én is lassan beóvatoskodhatok a szobába. Csak az a baj, hogy nem vagyok álmos :roll: Bezzeg amikor nem hagy aludni, akkor majd elalszom. Ki érti ezt? :?

Nyugtonmalac
Én ma kipróbáltam a kagylót. Majdnem egész nap abban nyomultam. Hát nem mondom, hogy rengeteg, de valamennyi azért kijött mindkét ciciből. Inkább oda folyjon, mint a melltartóbetétbe... Főleg, hogy én fagyasztom a tejet (mondjuk nemtom mit fogok ennyi tejjel kezdeni, de most még nagyon lelkes vagyok... gondolom nem lennék ennyire lelkes, ha olyan sok tejem lenne, mint neked... :? :lol: )

Tudja valaki, hogy a Laktoherb teát mennyi ideig lehet inni? Mert valaki írta, hogy nem lehet sokáig...

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... ctid=49533
Ilyet ivott már valaki? A barátnőm szerint jó, én csak azért nem vettem, mert cukor van benne. Olyan szar, hogy nekem még mindig diétáznom kell!!! Mondjuk a mennyiségre már rég nem figyelek (nehogy megszíjam :? ), viszont azt azért megnézem, hogy mit eszem. Éjszaka igyekszem csak almát enni, azt viszont még mindig iipari mennyiségben fogyasztom.

Nagy a csend. :lol: Megyek, hátha tudok aludni...ha nem, akkor meg olvasok egy kicsit, azt se árt néha...
Jóccaka.... :arrow:

marek
 
 


érdekes akkor ez a K-vitaminos dolog :? , de ha eddig úgy volt, hogy hetente kell adni, csak nem ártok most ezzel a babócának, ha hetente adom be, annak ellenére, hogy megváltoztatták ennek az adagolását havira :)

tejkiütés nálunk is van az arcán, egyik órában még nagyon olyan, a következőben pedig elhalványodik, majd újra jobban látszódik,és így tovább. Ez meddig lesz neki? Folyamatosan amíg anyatejet kap?

a védőnőnk nekünk is azt mondta, hogy fütyihúzogatás majd egy éves kora után

az első héten minden szopizás előtt úgy izgultam, hogy jaj, remélem eleget fog szopizni a drágám, de úgy éreztem, hogy igen. Utána már olyan magabiztosan kezdtem el szoptatni. De ekkor kezdődött hogy 5 perc szopi után kezdett bealudni, simiztam a fejét, "megpiszkáltam" a fülcimpáját, simiztem az arcát, hogy felébresszem, így szopizott tovább, de újra el kezdtem izgulni, hogy eleget eszik e. 1-2 hetesen mennyi az a ml amit jó lenne ha megenne?

BKriszta: amikor hétfőn hazamentetek Szilvivel, utána Bettivel ketten voltunk a köv. éjszaka a szobában, kedd hajnalban került be egy leányzó a szobába és felborult a rend, mármint abban az értelemben, hogy neki lánya született, így volt egy kis hercegnő is a szobában aznaptól :D
A negyedik ágyra nem került senki, de mindenkit nagyon haza akartak már küldeni, mondván kell a hely. Balázs besárgult keddre, így aznap délelőttöl szerda reggelig kékfényben töltötte Drágaságom az időt. De nagyon nem szerette azt a kényszerzubbonyt, amibe bele kellett tennem, így végigszenvedtük azt az éjszakát, éppen ezért nem is gondoltam volna, hogy szerda reggel azt mondják, hogy mehetek haza. A viziten engem már hazamenősnek írtak, és a gyerekorvos is azt mondta, hogy mehetek haza Balázzsal, minden érték jó. De aznapra vártam az én dokimat, hogy még ő is megnéz. Pont bennt volt Betti szülésznője és azt mondta, hogy akkor sürgősen hívjam fel a dokimat, hogy minél előbb megnézhessen, hogy minél előbb el tudjak menni, mert kell a hely :? , nagyon sok a szülés. Bettit is aznap már haza akarták küldeni, pedig ő vasárnap szült.

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


íme egy kép Balázsról a szülés után, amikor már meg is fürdették. Kis husikám :lol:

Kép

itt pedig az egyik kórházi ruhában. Szerintem úgy néz ki, mint egy amerikai baseballjátékos :lol: , párom szerint olyan inkább mint egy börtönruha :lol:

Kép

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


BKriszta: annyira éééééédes Bálint ahogy ott alszik. Annyira furcsa , hogy én őt ugye élőben előbb láttam, mint a képeken. Az a csíkos tescos ruci nekünk is megvan, pont az van ma rajta :lol:

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


Marek: Lilivel én is telepakoltam a mélyhűtőt tejjel (Min. 60 aventes pohár tejet képzelj el) Ez után jött a tejleadás az anyatej gyűjtőnek, sok-sok macerával, kevés pénzért. Aztán feladtam, kerestünk tejtesót. Ők már csak hetente jöttek, és vitték el a heti mennyiséget a tejgyűjtő központos nevetséges áron. De legalább nem volt annyira pepecselős, mint a hivatalos megoldás. Aztán Lili 9 hónapos korában elválasztotta magát, és még egy éves koráig tettem anyatejet az ételeibe a hűtőből. Egy csomó viszont a csapban kötött ki, mert ennek bizony kényes a felhasználhatósága, és az íze sem olyan „finom”, mint frissen. Tehát most úgy döntöttem, hogy csak akkor vagyok hajlandó az értékes időmet tejgyűjtögetésre pazarolni, ha tudok róla, hogy Borit nem tudom majd szoptatni valami tervezett műtét, vagy ilyesmi miatt. Nem a sok tej az oka. Annak csak simán örülök :D

Kagyló: majd észreveszed, hogy egyre több tej gyűlik benne. :D Nagyon jó találmány!

Én vettem ilyen milupás teát. Borzalmas íze van. Szerintem. Sok vitamin van benne, az jó, de szerintem nem serkenti a tejet.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Clau: Bori is 5-8 perceket eszik, de az alatt kiszippantja a neki elegendő mennyiséget. Védőnő is megnyugtatott, hogy ez normális. Ha evés után tisztába teszem, és felzaklatom őt, akkor utána még vissza kell tennem a cicimre. Ekkor eszik még, de utána kifolyik egy csomó a szájából. Tehát tele van. :D

Balázs nagyon aranyos baba! :) Feltettem a képeiteket a webre :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nekem is „nehéz” éjszakám volt ma Bori éjfélig szórakoztatott minket. Még jó, hogy szeretünk eddig fent maradni, így nem volt nagy probléma. Lili aludt, Bori a nappaliban a hintájában ringatta a popiját, 5 percenként visszaadtam a dugóját, így nem fájt neki annyira a hinta :D Aztán végre eljött a következő szopi ideje. (Nem akarom 2 óránál korábban visszatenni, ha előtte jól evett, mert lehet, hogy csak nem tudja eldönteni, hogy éhes-e, vagy túl jóllakott, és szopizással próbál vigasztalódni…) Tehát letelt a 2 óra, tisztába tettem, volt is miből kipucolni, azt végig szirénázta, aminek örültem, mert kellően felspilázta magát az evéshez. Aztán végre eljött a mi időnk: cicire fel, 10 perc és kész is volt, bealudt. Apa áttranszportálta az ágyába, és 6-ig nem is láttam… Mehettem is 4 körül a tejcsapolásos körutamra. De aztán szundi 6-ig, etetés, és együtt alvás reggelig. :D

Ma reggel evés után Borit betettem a tornázója alá. Nagyon élvezte, kb. 10 percig, lehet kicsit tovább is. De annyira elfáradt tőle, hogy hisztizni kezdett. Betettem egy cumival a mózesébe, és most húzza a lóbőrt :) Ma nappal fárasztó dolgokat szeretnék csináltatni vele. Pl Lilizés, tornázó alatt nézelődés, hintázás, nagy kádban pancsolás apával, Lilivel. Hátha akkor könnyebben megy majd aludni a kismacilányom. :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


sziasztok
sensie, bkriszta: köszi :lol:

nyugtonmalac: még nem kaptam töled meg a számodat pü-ben. elküldted?

lányok a babák gyönyörüek

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


ma voltam fodrásznál, kozmetikusnál, kicsit rendbe rakattam magam.
holnap már nem tudok jönni. 8-ra kell bemennem a dokihoz. reggel zuhany, készülödés, stb.
lehet, hogy még ma este benézek.
már nagyon izgatott vagyok, egy kicsit NAGYON félek is.
ha minden igaz, és hatni fog a tabletta, akkor holnap ilyenkor már babázok. :lol:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


még dobok fel egy utolsó pocis fotót a 38. hétröl

Kép
Kép

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Timi...ez már szép nagy pocak!

Raktam fel képeket a www-m alá, a Norbert albumba!

Később még jövök!
Puszi!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Timi nagyon csinos pocakos vagy... Ne izgulj, minden rendben lesz!

És nemsokára a te gyönyörű babádban is gyönyörködhetünk!

Elküldtem a számomat PÜ-ben!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Norbi nagyon aranyos! Szép baba! :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Mindenki ünnepel és élvezi, hogy együtt a család, nincs munka? :wink: :lol:

Nekünk vendégek nem rég mentek el! 10 órától itt voltak! Csináltam hurkát, kolbász, krumplipürét nekik ebédre! Most már elpakoltam és várom, hogy az én aranygyermekem felébredjen! Esküszöm tudta, hogy ma jól kell viselkedni, ezzel is segítve anyát! Így megette a 120-130 ml-ket nem is sokat időzve a cicin és alszik 3-4 órákat! A vendégeknek egy kicsit ébren volt, hogy babázhassanak és ennyi! Ha most felébredne még elvinném sétálni, de lehet, hogy mindent nem lehet! :lol:

Kép
bettike
Eger
 
 


Nyugtomalac!Ilyen kagylót hol lehet venni?Mi a hivatalos neve?

Minden kisbaba nagyon szép!Olyan hihetetlen,hogy már a babákat nézegetjük és szurkolunk a pocisoknak. :lol: :lol: :lol:

Timi!Nagyon csini vagy!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


És ez a homeosbogyó ilyen gyorsan hatna? Ma már többször éreztem a bizsergést a cickókban és lehet Máté ezért is végez ilyen hamar, ilyen sok kajával? :lol:
Vagy csak pszihésen hat? :lol: Nekem úgy is jó! :lol:

Erre a csípőszűrésre holnap rákérdezek, mert nekünk senki nem mondta! Se védőnő, se gyerekorvos, sem a kórházban! Itt olvastam először! :shock:

Timi! Hajrá babázás! :wink: Ügyes leszel nyugi! :lol:

Megnéztem a képeket a weben! Annyira szépek ezek a gyerkőcök, hogy hihetetlen! :lol: Nem lehetne őket egy bölcsibe, oviba járatni? :lol: Sokkal könnyebb dolgunk lenne, hisz mi már "ismerjük" egymást! :lol:

Clau! Nekema rögbi jutott az eszembe! :lol:

Kép
bettike
Eger
 
 


Tejgyűjtő kagyló a neve, lehet venni mindenhol, ahol baba cuccok vannak. Nekem aventes van, a tescoból. De tényleg mindenhol lehet venni, és sok félét.

http://www.brendon.hu/ProductSearch/browser.aspx?mainmenu=kismamaknak&submenu=szoptatas&category=bimbovedo

Itt nézd meg, hogy miről is van szó :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Megpróbáltam lekapni a Macilányt, de nem hagyja magát... És a kép nem is adja vissza azt a hatást... :(

De itt van egy gyenge próbálkozás:

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Ismét csak annyit tudnék mondani,h GYÖNYÖRŰEK EZEK A BÉBIK!!!:D
remélem lassan én is tudok feltenni képet!végre megvan a kártyaleolvasó!ez már félsiker! :lol:

Zsuzsu, elég jófej az anyósod!de tök jól visszavágtál neki!ez tetszett! :wink:
Mennyire kiszőkült a kis Konstantin is!Kis angyalka,mint a bátyja! :D

Ildi, lehet,h csak én vagyok ilyen hülye,de nekem igazából az a bajom,h olyan nehéz elviselni,ha (Rajmin kívül) másnál látom a gyereket!Olyan idegesség van bennem!De mindig arra gondolok,h az állatok is idegesek,ha a kölykeiket piszkálják!Nagyon dolgoznak az ösztönök bennem is! :oops:

Nyugtonmalac, annyira jó ez a web!Le a kalappal elötted,h 2gyerek mellett még erre is van energiád! :D

Timi, nagyon helyes pocid van!kitartás megy a drukk!Már nemsokára te is babázhatsz!!! :wink:

Kata,én ilyen tejgyűjtő kagylót avent-et láttam!Tehát ahol lehet venni avent termékeket ott tuti lennie kell!Én már láttam dm-ben is tesco-ban is! :D Szerintem én is venni fogok,mert nagyon jön a tejcsi egész nap!

Bettike,nem semmi vagy!Nekem tuti nem lett volna türelmem egy ilyen naphoz! :lol: de remélem mire az én pockom is akkora lesz,én is normalizálódok! :D de neked is szerencséd van,h Máté ilyen jó baba!

Lányok,nektek szokott olyan lenni,h szopizik a kicsi,de egyszer csak kilöki a cicit az meg iszonyatosan spriccel és hirtelen telelövi a gyerek arcát! :shock: szegénykém csak szótlanul tűri,h spriccel rá,mert a béna anyja épp kapkod jobbra balra és nem talál semmit amivel eltakarja a cicit és letörölje az arcocskáját!de mindig mondogatom neki,h nem baj legalább szép lesz a bőröd! :lol: :D
Vendég
 


Több gyerekes mamik!

Ti hogy bírjátok???????????én most épp magam alatt vagyok.Ábi totál megkergült.teljesen mindegy, hogy mit mondok neki, az ellenkezőjét csinálja.bárhogy kérhetem, szépen, könyörögve, orditva, nem hat.mintha nem is hallaná.olyan akaratos hirtelen, hogy az nem is igaz.én ma már egész nap bőgtem, mert úgy érzem, nem fogom bírni ezt a strapát.az éjszakázást sem szoktam még meg.kész vagyok teljesen.csak nekem vannak ilyen gondjaim?
emmalena
 
 


Feltettem a szüli törimet. Jó hosszú lett, de ezt gondolom el is várjátok egy ilyen nagy dumástól, mint én ;)

Vannak benne képek is.

Ezt a történetet még a kórházban írtam. Azért ilyen hosszú. Az elejét a vajúdóban, a végét a tejbelövellés éjszakáján, a szülés utáni 2. éjszakán...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nymalac!
nekem nem mutatja meg a történeted.
emmalena
 
 


Adri: persze, hogy van ilyen nekünk is :D Én az ujjammal befogom a lyukat, így nem lő tovább. És a rutin ügye... Már eleve pelussal a kezemben szoptatok...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Emma: frissítsd az oldalt, az nem segít? (talán F5)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Emma: én amikor nem bírok Lilivel bezavarom a szobájába gondolkodni. Ez hatásos. Ha kell kiabálva, ha elegendő, akkor csak halkan szólva neki, ha nem megy be beviszem a karjánál fogva. Ajtó becsuk. Közben mondom neki, hogy gondolkozzál el kislányom azon, hogy milyen rossz hisztis vagy, hogy beszélsz anyukáddal, miért dobálod a valamit, stb. Ha kész a gondolkozás, ki jöhetsz a szobádból bocsánatot kérni.
Ekkor Lili bemegy sír hangosan, ez lenne a gondolkozási szakasz, aztán egyszer csak kijön, és bocsánatot kér. Ekkor már nyugodt, és nézi, mit szólok hozzá. Kérdem tőle, hogy már jó lesz-e, ő mondja, hogy igen, én megengedem, hogy adjon egy puszit, és ölelkezzünk, és én is puszilgatom. De fontos, hogy tudja, én engedem meg, hogy ő adjon puszit, nem pedig én akarok puszit adni. Érezze, hogy ki kell érdemelni anya szeretetét. És ez működik.
Kapok puszit, ölelkezünk, ezután elmondom neki, hogy mennyire szeretem, csak ne rosszalkodjon, mert akkor szomorú leszek. És aztán már megy is a dolgára játszani. :D
Már 1-másfél éves korától ezt alkalmazzuk Lilinél. És egyre inkább beválik.
Próbáld meg. Neked is jobb, ha a hisztiző gyereket kicsit bezárhatod, és nem az agyadat őrölve előtted produkálja magát.

Ha lát sírni, és érzi, hogy eredményt ér el a terrorral, akkor jobba fogja csinálni, sosem lesz vége...

Majd meséld el, működik-e nálatok is, ha esetleg lenne kedved kipróbálni.

(Barátnőm is ezt alkalmazza már egy ideje, a javaslatomra, neki is bejött)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ezen a képen talán macilányosabb a lányom:
Kép
Olyan szemöldök ráncolós, gondterhelt arc, ami nagyon husis, és ezt még lehet tetőzni, ha kinyitja a szemét, ami szerteszét áll, és felfelé, oldalra les... Van, hogy ehhez könyököl is, vagy csak támasztja az arcát. Beszarás édes élőben...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nymalac!

Múltkor megpróbáltam, amikor irtad már ezt.hát nem a szobájába zavartam be, mert ott emma szunyált, hanem a mi szobánkba.nagy volt az orditás, egy ideig, aztán csend lett.bekukucskáltam, hogy mit csinál, erre kizavart.illetve ujra elkezdett orditani, és hadonászott, hogy menjek ki.de vele kicsit nehezebb, mert még nem beszél, igy nem tudok belőle válaszokat kifacsarni, meg igéreteket, hogy jó lesz.megérteni mindent megért, de nem nagyon beszél még.azt vettem észre, hogy azért hisztizik, mert nem tudja kifejezni magát.csak mutogat, hogy valamit szeretne, amit nem mindig értünk meg.erre nekikeseredik, és elkezd toporzékolni.ha megértem mit szeretne, de pl.azt nem szabad, mert az a vmi egy konyhakés, akkor egyértelmű hogy azért hisztizik, mert nem kapja meg a konyhakést.de engem is zavar, hogy nem értem mit szeretne, pedig lehet, ha érteném, vagy végre elmondaná, akkor lehetne is, és szent lenne a béke.nem tudom hogy az utobbi hisztinél is érdemes-e a szobás dolgot bevetni.szerinted?
na, bejött a szüléstörténeted, megyek elolvasom.
emmalena
 
 


Nyugtomalac!Köszönöm!És ezt ha felrakom a másikra olyan mint ha azt is szopná?Nekem már kevás tejem van és hát ha.

Emma!
Nálunk is iszonyat hisztis lett Zsófi vagy is semmit nem csinálhat apa csak én de ha neki csinálok valamit apa nem nyulhat Zsebihez.Én szerintem ez féltékenység de megpróbálok vele nyugodt maradni ami nem könnyü mikor visit mint egy malac :evil:Néha vidd el sétálni csak őt nálunk az is segít meg a szobába zavarás is :D

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


jaj, képzeljétek, már mesélni akartam.tegnap már nagyon elegem volt a bezártságból, és én akartam menni a postára meg a patikába, mig a férjem vigyázott emmára.Ábi még böliben volt.olyan erősnek éreztem magam, és úgy élveztem, hogy nem úgy megyek mint egy betojt pingvin)mint a terhesség utolsó 2 hónapjában), meg végre nem előznek le a nyugdijas nénik stb.mentem is, baromira élveztem, meálltam a postán a sorba, na akkor már éreztem, hogy valami nem stimmel.kezdtem rosszul lenni.lement a vérnyomásom, kivert a viz, majdnem elájultam.gyorsan sikerült végeznem, még a patikát el akartam intézni.ott is be a sorba.na, az durva volt.úgy rosszul lettem, hogy le kellett üljek.kivert a víz és olyan gyenge voltam, hogy elkezdtem remegni is.Utoljára a szülés után 2 órával éreztem magam igy, mikor megpróbáltam lábra állni.nagyon megijedtem.nagy nehezen, mint egy betojt pingvin(ugy tűnik nem tudok a szereptől szabadulni)haza botorkáltam, de épp hogy hazaértem.nem tudom mitől volt ez.itthon már olyan erősnek érzem magam, semmim nem fáj, tudok ülni, minden okés, és mégis...egy valami jutott az eszembe, hogy bazira keveset eszem.képtelen vagyok lnyomni a kaját a torkomon.tuti ez gyengitett igy le.remélem csak erről van szó.
emmalena
 
 


Kata:
1. ha ez van a ciciden etetések között, és teli van a cici, akkor csöpög ebbe a tej, összegyűjtöd, és üvegbe a hűtőbe teszed. Az így kicsöpögött tejcsi 4-5 órán át nem romlik meg, tehát csöpögtethetsz folyamatosan a szopik között.

2. ha szoptatsz, és ez a másik ciciden van, akkor szabadon van a bimbód egy edényben. Tehát amikor beindul a tejleadó reflex, akkor ebből is megindul a tej leadás. Ergó olyan, mintha a baba szívná, csak nem annyira erősen jön. De szép mennyiségeket lehet így is összegyűjteni.

Mennyiségekre példa nálam (9 nappal a szülés után) :szoptatás közben kb: 30 ml, de ha nagyon teli van a cici (reggel( akkor 2szer is kell üríteni a kagylót etetés közben, így akár 60 ml is lehet. Ha nagyon feszül a cicim két etetés között, és Bori alszik még (kb 2 órával az etetés után) akkor a feszességtől függően 2-3 szor kell üríteni a következő etetésig (1-2 óra) ez is kb 35-70 ml.
De ezért semmit nem csinálok. Csak ott van a kagyló. Éjszaka nem működik, mert kifolyna a kagylóból, ahogy fekszem. Ekkor hajnalban megyek a csap fölé fejni egy kicsit, ha már pukkadásig feszül.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Emma: ha nem tudja kifejezni magát, és ezért hisztizik, akkor először így kezd kezelni:

- tessék, kicsim, mit szeretnél? Nem értem. Még egyszer. Erre gondolsz, ezt szeretnéd, stb. És megpróbálod kitalálni. Mutasd meg kicsim. Vagy meg mutatja, vagy nem. Ezt addig csináld, amíg türelmed, időd engedi. Ha elfogyott, akkor mond meg neki, hogy nagyon szereted, de sajnos nem érted, amit mond. És tereld el a figyelmét, pl. Gyere, inkább segíts anyának tesót ringatni, pakolni, ebédelni, sétálni, stb. A gyerekek nagyon szeretnek segíteni, ezért a legjobb ha ezzel kéred meg bármire.

Ha a hiszti ennek ellenére fenn áll, akkor küld be a szobába gondolkodni, vagy pihenni, mert fáradt, de kedvesen. Jól van kicsim, menj be a szobába gondolkodni egy kicsit... pihenni egy kicsit, mert fáradt vagy és azért sírsz.
Ne menj utána, csak ha azt szeretnéd neki mondani, hogy ha kész van, akkor kijöhet. Ha kiküld, és undok, akkor mond neki, hogy látom még nem vagy kész, és ott hagyod még egy kicsit...

Szerintem így jó lesz... Mit gondoltok?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Emma: azonnal kezdj el enni! A gyerekeidet fel is kell ám nevelni! Vigyáznod kell magadra, hogy sokáig lehessetek egymás örömére!
Tessék ezt komolyan venni!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Most csak ennyit:

Kép

:lol: :D
(elso tesos kep-jojo,paramami vagyok-, egesz friss, kb fel oras)

K

Kép
Kép
Kép
bkriszta
 
 


Sziasztok!
Megint eltelt egy nap szülés nélkül. :shock:
Holnap ügyeletes a dokim. :wink: NST + magzatvíz kukkantás.
Közben a férjem halálra izgulja magát, hogy még a szabadsága alatt szülesen meg a kisbabánk. (Jövő hét végéig van szabadságon).

Emmalena, szerintem a tesó megérkezésekor az apukáknak sokkal nagyobb szerepet kell vállalniuk, mint addig. Lehet Nymalac jó ötleteit is alkalmazni, de mellette fontos, hogy olyan dolgokat csinálhasson a testvér, amit addig esetleg nem. Pl. sokkal több "lógás" apával, felnőttesebb nagy-gyerekes dolgok. :) Azoknál a családoknál, ahol azt láttam, hogy a nagyobb gyereket jobban elkezdte foglalkoztatni az apa, ott a féltékenység nagyon hamar átfordult érdeklődésbe, és szeretetbe.

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Ma semmi időm nem volt jönni, párom itthon van, úgyhogy takarítottunk, filmeket néztünk, ettünk és persze elláttam Pömpőt, mostam, vasaltam . . . jó fáradt vagyok már. Viszont ma durva mennyiségeket megevett, 80 ml-eket, és ennek eredménye, hogy csomót bukott :? Szerintem túlette magát egy párszor.

Bettike - csípőszűrésre a gyerekorvos ad beutalót és 6 hetes korban kell menni, úgy tudom, minden babának, úgyhogy kérdezz rá a dokinál.
Tejkiütés? Ha az ilyen kicsi fehér pöttyöcskék, akkor van néha az arcán, de nem sok, nem csinálok vele semmit.
Máté tündérbogár, ahogy fürdik, egyem meg, nagyon cuki! Szereti a fürdést amúgy? Lottika most már nem sír, sőt, egész jól elvan, bár közben a fél ökle a szájában van :lol:

Én bizsergést-lüktetést mindig szopi után érzek, olyankor termelődik a tej? Eléggé fáj azért :?

Zsuzsu - de édi Konstantin, jó, hogy már kezditek kinőni az 56-os rucikat, ez azt jelenti, hogy fejlődik! Nálunk még az 56-os rucik lógnak, mint tehénen a gatyó, de hát még csak most lettünk 3 kilósak, szóval nem sürgetem az időt, max. felhajtom az ujját a ruciknak.

Marek - én írtam a Laktoherb teáról, hogy olvastam valamelyik topikban, hogy a patikus azt mondta, hogy 2 hétnél tovább nem jó fogyasztani, mert az ellenkező hatást is kiválthatja, szóval én tartottam kb. egy hét szünetet és aztán most újra iszom, biztos ami biztos alapon. Azt a teát, amit belinkeltél, nem ismerem, én amúgy is Elevitet szedek, tehát nem kell vitamin és ásványianyag, mert van az Elevitben dögivel és amúgy is úgy táplálkozom most, hogy majd kicsattanok (és persze hízok :? )

Clau - nekem azt mondta a csecsemős, hogy a napi adagot úgy lehet meghatározni, hogy a baba kilóit szorozni kell 150-nel, aztán elosztani az étkezések számával és kijön az egy adag, amúgy szerintem az egyhetes babának kb. 30 ml az adagja, de ez biztos babafüggő is, nálunk kb. ennyi volt, de ugye Lottika akkor volt kb. 2,5 kiló. Egyébként tündér a kis Balázs, ahogy elnézem, jó húsban van, szóval ne aggódj! :lol:

Nyugtomalac - milyen hintája van Borinak? A Macilányfej tünemény, most már értem, hogy mire gondolsz, megzabálom! :lol:

Timi - szép nagy már a pocid! Előre is jó babázást, akkor már nem kell sokat várnod!

LKata - gratula Norbikához, nagyon édes!!! Várunk vissza!!!

Adri - megértem, hogy hogy érted, én mondjuk beletettem mindkét húgom kezébe a gyereket, hogy büfiztessék meg, anyukám is fogta már és párom szülei is, de azért jobban szeretem, ha az én kezemben van!
Nálam nem volt ilyen tejspriccelés, annyira nem folyik, úgyhogy ezügyben nem tudok nyilatkozni.

Emmalena - próbálj meg enni azért egy kicsit, nehogy elájulj vagy akármi, ha nem megy, akkor legalább pár olyan dolgot nyomj le, ami igazán tápláló.

Bkriszta - édes a két lurkó, ahogy a pici alszik a kezében, nagyon kis megható!

Na megyek, mert Pömpő nyüglődik, ma egész nap tök jól evett és utána rögtön aludt, viszont sokat bukott és most ezen parázok . . . mindig van min :roll:

Jó éjt mindenkinek!!!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Kriszta: okéééé, nagyon jóóóó a kép! Édesek a csemetéid, mindjárt fel is teszem a webre a képet :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?