Új privát üzeneted érkezett!

Vivi drága!!!!!!!!!!!!!! Így kell ezt csinálni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Szép laptető lett :wink: :lol: Halk gratula!

Kép
vickybabe

Sziasztok!
Köszi a gratulációkat. Elvileg jövő héten sort kerítek egy orvoslátogatásra, legalábbis úgy tervezem. Még fel sem fogtam, túl egyszerű volt ahhoz, hogy igaz legyen. :D
vivi79

Vivi!

Halk gratula! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szorítunk, hogy minden rendben legyen!

Kép
nikóska

Tyűűűűűűűűűűűűű, nagy gratula Vivi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hihetetlen, hogy még csak most számoltunk be egymásnak a pozitív tesztekről, máris itt van a tesóprojekt. Úgy telik az idő!!!

pussszancs

KépKép
KépKép
ragota

Vivi, de izgi!!!! Szép kis stafétád van! :wink: Halk, de örömteli gratula innen! :wink:

Ágota, de gyönyörű képek és Ti is azok vagytok! Ragyogtok! Múltkor majdnem elmentünk Jászberénybe. A fiam ott etetett és simogatott kengurukat, Ti is?

Akkor midenki olyan tesztet kapott, amilyet szeretett volna. Természetesen nyilván Szeri küldte Vivibek a pozitívat, ugye? :wink:

Remélem, Szeri, jól vagytok, és már nagyon várjuk, h Rádunjunk. (Ezt ígérted! :wink: )

Esztora, majd meglátod még! De a lényeg, h mindketten uúgy éreztek a férjeddel, az nagy könnyebbség.

Kép

Kép
nán-dorka

Vivi! Nagy-nagy gratula! :D :D

Ágota! Szépek vagytok! :D

Kezdünk afelé hajlani, hogy előbb baba, utána ház. Azt hiszem karácsonyig még hagyunk gondolkodási időt magunknak, és ha a baba mellett döntünk, akkor januártól indul a babaproject... :D
Igazából kiváncsiak vagyunk, hogy mi lesz ebből a "világválságból" is...
Nikó! A 1,5 szobás nem járna több kiadással, ugyanannyit kellene fizetnünk érte. Valószínűleg 1 hónapon belül eldől a dolog , hogy megkapjuk-e..

Mindenesetre ha januártól babaproject, akkor addig le kéne szoktatnom Csengét a szopiról. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Viviiiiiiiiiii,
de szuper!!!!!
Nagyon orulok Nektek!!!!!!Szep pocakosodast! :wink:

Angyalkrisz,
szopinal nem valik be,ha azt mondod neki,hogy elfogyott a cicibol a tejci?Es ha hisztizik utana (ami valoszinu),akkor is kitartasz.Hisztit abba fogja hagyni,amint latja,hogy nem hatasos.
A legfontosabb,hogy legyel kovetkezetes.Ha elhatarozod,hogy vege a szopinak,akkor legyen is vege.Ha nincs tobb szopi,akkor nincs.Akarhogy sir.Hidd el,bele fog nyugodni,es nemf og napokig tartani a boges.
Mondjuk en mindenben elegge ilyen vagyok Attilaval,marmint kovetkezetes.ha vmit nem szabad,vagy elhatarozom,hogy azt nem ugy,hanem igy,vagy akar vmit,de azt nem lehet most vagy ilyesmi,akkro en kitartok,ha sir,sir.Nalunk nagyon bevalik!Hisztizik kb 1-2 percig (ekozben en feltunoen nem figyelek ra) es abbahagyja....Tudom, a szopi mas dolog,es nem mentem ezen at,mert magatol hagyta abba,de legy eros,hidd el,lelki torest nem fogsz neki okozni.Inkabb magadban kell elhataroznod,hogy na akkor matol nem!Es ahhoz tartani magad.De ez csak az en velemenyem :wink:

Ragota,
Nega teszt:orulok,hogy orulsz :wink: :wink:
Kepek nagyon jok!
MIlyen szoszi Csongi,egyem meg!A szopis kep csucs!!!!!

Esztora,
szerintem is az a legfontosabb,hogy egyetertetek ebben a paroddal.Ha meg kesobb megis maskepp gondoljatok,akkor lehet valtoztatni :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára arwen07 2008.10.20 11:10-kor.

Kép

Kép
arwen07

Angyalkrisz, szerintem terhesség alatt is nyugodtan lehet szoptatni! Legalábbis én fogok, hacsak nem történik valami nagy csoda addigra és Csongor leszokik...

KépKép
KépKép
ragota

Nándorka, mi csak kecskéket tudtunk simogatni... de persze az izgalamsabb dolog az volt, hogy a kecskebogyókat kapdosta fel... :roll:

KépKép
KépKép
ragota

SziasztoK!

Viviiiii! nagyon örülök!!! de szuper!!!!! :D :D Mikor mész dokihoz???
És hát persze, hogy én küldtem a pozitív tesztet :wink: :lol:

Ragota, nagyon rég láttam már Csongit és valóban kiszőkült a kislegény. Nagyon édespofa. És a képek nagyon klasszak!

Nándorka, egyenlőre nem fogtok rámunni :( :? :)
Az a helyzet, hogy most megint máshol lakunk, eljöttünk a szüleimtől. És az összepakolás, hurcolkodás, kipakokás elvette minden időmet, ráadásul sikerült is megfáznom, csupa takony vagyok... Még mindig nem a végleges helyen lakunk, de itt legalább addig maradunk, ameddig be nem fejezzük az új lakást, így annyira már nem sietünk. Persze azért a karácsonyt szeretnénk már az újban tölteni.
Netem is csak úgy van hétközben, hogy este, ugyanis a férjemnél van napközben a laptop. Este meg leginkább hulla vagyok.
Remélem gyorsan eltelik ez az átmeneti időszak...
Kistesó projektet mi is jövőre tervezzük, én attól teszem függővé, hogy mikor próbálkozzunk, hogy kicsit egyenesbe jöjjön az életünk, berendezkedjünk az új helyen és nyugi legyen. Utána jöhet a tesóprojekt!!!
Úgy tudom, hogy aki szoptatja a gyerkőcöt, annak kevesebb az esélye a teherbeesésre, legalábbis ezt hallottam, de persze rögtön meg is tudom cáfolni azzal, hogy nem egy ismerősöm van, akinek szoptatás alatt szülés után rögtön becsusszant a második. Szóval fene se tudja hogy van ez, de a lényeg, hogy ha jönni akar a bébi, akkor úgyis jön, ha van szopi, ha nincs.

Arwen, ti hogy álltok a házzal? Ati baba is nagyon nagy fiú már, annyira ari azzal a locsolóval.

Fioval mi újság? Adriról tudtok valamit???

mennem kell... pusszzz
szerika

Vivi:
gratulálok.

most csak ennyi, sajnos nagyon összejöttek a dolgaim, de ha kicsit is kilábaltunk, akkor jövök.

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Vivi, nagy-nagy (de még halk) gratula Nektek! :lol: :lol:

Krisz, biztos vagyok benne, hogy meghozzátok a számotokra ideális döntést :) Ahogy a mondás is tartja, sok jó ember kis helyen is elfér. :)

A hétvégén nálunk is sok téren változás állt be.

Például Peti és én (a családban utolsónak) náthásak lettünk. :cry: :cry: Szegény törpémnek az éjjel 2x kellett szívni az orrát és most is mindjárt sort kerítek rá, mert hallom hogy szörcsögve veszi a levegőt. :roll:
A sort nagypapa kezdte, majd jött a mama, 1,5 hete még Apa volt beteg. Már úgy tűnt, mi megúsztuk. Hát nem.

A másik nagy változás, hogy úgy ki, mégis lesz Petinek majd kis testvére :) Apával a hétvégén sokat beszélgettünk, s úgy tűnik, dűlőre jutottunk :)

Holnap viszem hallásvizsgálatra a pasit, remélem nem lesz nagy üvöltés. :roll:

Na, megyek orrot szipkázni.

Puszi

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Sziasztok!

Delelott voltam fodrasznal,ujjaszulettem,most pedig varom a gyerkocoket,delutan 3gyerekes leszek,mert a naggyal megy Sogornom dokihoz,es addig a 2 kicsi itt marad. :wink:
A 4napos "hetvegere" tervezunk vegre valami programot kettesben a ferjemmel,na nem tobb napos kiruccot,csak mozi,vacsi,ilyesmi.Mar nagyon vagyunk picit kettesben is lenni.

Szopi alatti terhesseg:ugy,ahogy Szeri is irja,csak annyiban lehet "problema",hoyg neheziti a teherbeesest,de vannak ellenpeldak nem kevesen :wink: Mert ugye a magas prolaktin szint gatolja a petefeszek mukodeset.Terhesseg alatt nem tudom,hogy befolyasolja-e a magzatot vagy barmit odabent,ennek utana kell nezni.En is ismerek olyat,aki vegig szoptatta a nagyobb babajat,mig a masik odabent volt,de en nem mernem.

Szeri,
de jo,hoyg azert neha jossz!A karacsonyt mar tuti ott toltitek,nyugi!!!!Varom mar,hogy lassuk Balazst!!!!A haz jol alakul,kedvez nekunk most a jo ido is.
Adri es Fio nekem is hianyzik nagyon...

Hajni,
akartam is irni,hogy mi lehet Veled.Remelem hamar tullesztek a nehezsegeken!Varunk vissza!

Pinkine,
tok jo,hogy lesz tesoooooooooooooooooo!Es mennyi korkulonbseget szeretnetek?
JObbulast Nektek!

Na mentem is,meg egy-ket dolgot meg kell csinalnom mielottt jonnek a gyerkocok.
puszi!!!

Kép

Kép
arwen07

Sziasztok! Köszi mindenkinek a gratulációkat. Holnap délelőtt megyek dokihoz, majd utána jelentkezem. Kicsit parázok, de remélme minden rendben lesz. Aggodalmam fő oka, hogy jó helyen van-e, és hogy mennyi idős? A pocakom már most kezd látszani, pedig még csak 6 hete hagytam abba a gyógyszert. Remélem megnyugtat doki bácsi.
vivi79

Viva nagyon szorítok!várjuk a híreket!!

hétvégén mi is leadjuk Nyunyit,Ricsinek bulija lesz ('80as party) várom már a kimenőt

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Arwen, remélem, jól telt a délután! SZupi, h újjászülettél! :wink:

Szerika, drukkok a kitartáshoz. Meglátod, busásan megajándékoz Titeket a sors ezért a kitartásért cserébe!
És gyógyulj meg hamar!

Pinkiné, Netek is jobbulást. Hogy bírja a picúr az orrszívást?

Hajni, remélem, semmi komoly gond nincs! Gyere, ha majd tudsz!

Esztora, jó mulatást 7végére!

Kép

Kép
nán-dorka

És persze Arwenéknek is!

Vivi, nyugi, minden rendben lesz! Várunk a hírekkel és a vadiúj vonalzóval! :wink:
A "nagytesón" érzékelsz vmi változást, h megérezte esetleg a picit? Többen beszámoltak már ilyemsiről, bár inkább hetek távlatában lehet megítélni ezt.

Kép

Kép
nán-dorka

Én is megvagyok ám. Állandóan náthásak vagyunk Gáborral és most nagyon beindult nála a "mindent akarok, most azonnal és ha nem, akkor ütök, hisztizek". Szóval nem unatkozom. Nappal a gép közelébe se kerülök, mert akkor odaszalad és elkezdi kiszedegetni a laptop billentyűit :shock: este meg már hulla vagyok

Vivi,
hatalmas nagy gratula neked, gondolok rád. (irigy, irigy, irigy :lol: )

Ragota,
nagyon szépek vagytok a képeken, Csongi már milyen nagy fiú :lol:

Angyalkrisz,
mi is sokat gondolkodtunk, hogy mikor legyen kistesó ebben a bizonytalan világban. Az lett a vége, hogy nem lehet kiszámitani, mikor lesz jó... igy belevágtunk, csak hát nem jól alakult :roll:

Szeri,
nem irigyellek, kitartást kivánok nektek és mihamarabbi költözést az újba.

Arwen,
mi újság a házatokkal?

Viki,
nekem azt mondta a dokim, hogy ha a Mg pezsgőtabletta nem hat (azt mondta jobb mint a tabletták), akkor próbálkozzam Ca pezsgőtablettával, mert az is okozhat lábgörcsöt. Nekem bevált.

Nikó,
de izgiiiiiiiiiii, itt a célegyenes lassan :lol:

Pinkiné,
nem irigyellek. Gabcsi babaként sose volt náthás, ennek következménye, hogy iszonyú üvöltés van, amikor most szívjuk az orrát. Remélem, Peti jobban bírja. Jobbulást kivánok!

Képzeljétek, elmentünk 18 hós kötelező védőoltásra, erre közli a gyerekorvos, hogy nincs oltóanyag. Persze ezer gyerek volt a rendelőben erre az oltásra várva. No sebaj: mindenkit beoltottak pneumococcusra :shock: Én mondtam, hogy már kaptunk kettőt, Gabcsit 6 hónapos kor után oltattuk és úgy tudtam, hogy akkor nem kell belőle több, erre kitalálták, hogy kell egy emlékeztető is! Most a héten megyünk vissza a kötelezőt megkapni :evil: Ja és ha nem lázas a gyerkőc, akkor simán kötelkező neki beadni mondván, tele van a levegő virussal, úgyis tavaszig náthás lesz :evil: :evil: Remélem, megússzuk komolyabb baj nélkül, mindenesetre most nyomom belé a homeo bogyókat.

Más: Gabcsinak már 16 foga van, de marhára nem akar/tud rágni. Ha kap egy répa darabkát, krumplit, ropit, akkor ok, de ha a főétkezésnél kap darabost akkor hányásig képes fuldokolni :( :( Nem tudom, mit tegyek. Van valami jó ötletetek?

Elnézést kérek, hogy nem írtam névszerint mindenkinek. Pótolni fogom, de most mennem kell.

Kép
Kép
adrienna

Nándorka,
rajtam Gabcsi rögtön megérezte, hogy babás vagyok. Állandóan rajtam lógott extra sokat. Csak én foghattam, csak én etethettem, én kellettem éjjel stb. Tényleg, a nagyfiú hogy vészelte át Doró születését? Barátnőmnek is most született pici babája és nagyon szenvednek a 2 éves nagyobbal..

Kép
Kép
adrienna

Sziasztok!

Vivi, mennek a drukkok délelőttre :) Mi hallásvizsgálatra megyünk.

Petinek éjjel szerencsére nem kellett szívni az orrát. Sőt, este 1/2 10-től reggel 5-ig aludt. Igaz, azóta csak 1/2 órát, tuti a hallásvizsgálatot fogja végig aludni vagy indulás előtt 10 perccel fog bealudni.
Adri hát vegyesen viselte. Ha este szívtuk akkor üvöltött, ha nappal akkor röhögött. :)
Ő szerencsére már jól van, nem úgy mint én. Tele van a torkom slejmmel (csak épp nem tudom felköhögni) plussz totál elment a hangom. Érdekes így a gyereket énekléssel altatni. :roll:

Na, megyek fürdeni.

Puszi mindenkinek

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Orsi nagyon boldog névnapot!!

Bridzsi

Kép
esztora

Csak gyorsan beugrottam:

Orsiknak nagyon boldog nevnapot kivanok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Adri,
nagyon orulok,hogy beneztel!
Oklendezesre nincs otletem :( Nem vesz tul sokat a szajaba?N ameg plane erdekes,hogy amugy osszeragja,csak ha kanalazas van,akkor nem (ha jol ertem...)Furfangosak ezek a manok....
Attimnak most 8 foga van,de o mar 4-5 foggal is ette a darabosat...ugyhogy ez gyerekfuggo...de az okokat nem ertem.Mondjuk van nalunk is olyan,aminek nem szereti az allagat,pedig nem is kemeny dolog.... :roll:
Pneumo:itt van rola egy honlap es az also tablazatban az,hogy milyen idos korban hany db kell belole. Ugyhogy Gabornak bizony meg kellett egy,ha 6 hos kora utan kapott 2-t.A 2. eletevben van egy emlekezteto.
Nekunk,akik most oltatjuk (12-23 honapos korban),2 db kell osszesen.Korabban meg tobb. :wink:

Vivi,
semmi baj nem lesz!!!!!!!!!!!

Esztora,
jo kimenot majd! :wink:

Nandorka,
tenyleg Nalatok a Nagyfiu megerezte Dorot?

Pinkine,
tovabbra is jobbulast!!!

Na megyek,ma egesz delelott takaritas volt a porondon,most foztem,mig Attim alszik,meg ramolok,mert le kell most mar vinni a garazsba a kinott Attirucikat :wink: :lol: Es rengeteg van(ossze is vannak rakva nagyobb zacsikba),csak a zacsikat,ossze kell rakni nagyobb zsakokba..... :wink: Es akkor le lehet hordani....
Meg a 4 napban lakasatrendezes is lesz nalunk,szoval mar erre is keszulok....

Pusz

Kép

Kép
arwen07

Sziasztok!
Megjöttem a dokitól minden rendben volt. 5 hetesnek nyilvánított, úgyhogy a Babus 3 hetes szerinte. Ezt furcsállom, mert már több, mint 3 hete tart a kávéundor. Na, de mindegy, remélhetőleg 2 hté múlva is mindent rendben talál, megfelelően növekszik Poci, és akkor megnyugszom.
Hoztam Sztárfotót is Nektek, nem látszik sok minden, de a lényeg rajta van. És már volt szívhang is. 3 hetesen az még nincs, nem?

Kép

Amúgy Enci lehet, hogy érez valamit, Ő is feltűnően sokat bújik, alig tudok lépni Tőle, folyamatosan lábnál van, és más nem jó Neki, csak anya. És néha megpaskolja a pocimat, ha fekszem és odamászik.

Na, most mennem kell, mert Neki is kellene a gép. Majd jövök.
vivi79

Orsi, Porsi!
Nagyon boldog névnapot kívánok Nektek!

Kép
vivi79

Vivi, hatalmas nagy gratula a dobogó szívecskéhez! :lol: Elvileg 6. hét környékétől van :roll: :D

Orsi, Porsika, Isten éltessen benneteket!

Pussz
V.

Kép
vickybabe

Orsiknak nagyon-nagyon boldog névnapot!!!!

Adri, de jó, hogy jelentkeztél!!!!

Vivi, örülök a jó híreknek! Én is úgy tudom, hogy 6. hét körül van szívhang...
szerika

Minden kedve Orsi nevű fórumtársunknak nagyon sok boldogságot kívánok!!!

Kép

Kép

Kép
nán-dorka

Vivi, de jó hírek!!! sztem a 6 hetestől szívhangot úgy értik, h "bruttó" 6 hetes, tehát mensi elmaradásától számított. Lehet, h a picikétek egy kicsit idősebb, az enyéim is azok voltqk a számoláshoz képest.
Sztárfotó nagyon édes!
Nevek már vannak?

Adri, de jó, h jöttél! Az én kislányomnak is elég nagy akarata van, és képzeljétek, most még a hangereje is megnőtt! Úgyhogy néha már rászólunk, h Doró, ne kiabálj! :D
Oltás - hát, érdekes. Mi az, h nincs oltóanyag?? Akkor viszont legalább megvan a pneumotok.
darabos: nem tudom ,miylen darabosat adsz neki, de ha az a baja, h azt a "köztes darabost" nem szereti, akkor adj neki vagy pépeset vagy kis darabkákat, párolt répa-borsó- stb.darabokat. VAgy az nem megy? Én nem csinálnék gondot belőle a helyedben, majd kialakul, ha vmit nagoyn szeretne enni. Kenyeret pl. tud enni? Egy német kismamaújságban olvastam iylesmiről, ha nem oldódik meg, szólj, előkeresem, és megírom, mit írnak.

Arwen, jó rendezgetést! Nagy változások lesznek a lakásban?

NAgyfiam jól bírta a kistesó érkezését. Ő már 4,5 volt, és jellemzően a nagyobbakhoz, nem annyira a kicsivel való viszonyán, hanem velünk kapcsolathan lehetett érezni , h kicist azért kibillentette az egyensúlyából a változás. barátnőm mesélte, h egy évig kezelhetetlen volt a fia. Nagyjából nekün kis az első év volt nehezebb, némely családtagokkal kifejezetten ellemséges volt, velünk pedig sokat ellenkezett. A tesójához legtöbbször gyengéd, mondjuk ezt hangsúlyozttam is sokat eleinte, az is bevált, h mindig megpróbáltam kiragadni azt, amit éppen jól csinált vele, azt dícsérni, és akkor az aviselkedés erősödött föl, a kevésbé kívánatos meg csökkent, abbamaradt. Ez máig is beválik.
Megérezte sztem, a Mazsolából százszor el kellett olvasni azt a fejezetet neki, amikro Tádé odakerül, aki ugye egy kistesó-kisbaba-figura. A végén már kívüéről fújta azta hosszú mesét, pedig még csak 3 és 3/4 éeves volt akkor.

Kép

Kép
nán-dorka

Ja, Adri, lehet, h egész más a gond, de nekünk érdekes volt, én azt hittem, nem szereti Droó a főzelékeket, aztán kiderült, h azt em szereti, ha etetjük, ő akar kanalazni. Azóta újra eszik főzeléket. PL. szereti a kaporszószt! :D (Én is.)

Kép

Kép
nán-dorka

Orsi, Porsi,
nagyon boldog névnapot kívánok!

Vivi,
de örülök neked :lol: A szívhang az nagy dolog és tényleg azt mondják, hogy kb 6 hetesen indul. Akkor hát jöhet az újabb vonalzó ;)

Nándorka,
ma konkrétan semmit sem volt hajlandó megenni. Vidám volt, szaladgált, de enni azt nem :roll: Szerintem megint a foga... talán valamelyik még nem tört teljesen át? nem tudom... egész nap folyt szegénynek a nyála :roll: Szóval azt én is megfigyeltem, hogy ha ő pacsmacsolhat, akkor azért valamicskét eszik, de akkor is a torkán akad. Pl. a kenyér, van amikor olyan szépen elrágcsálja, aztán egyszercsak elkezd fuldoklani. Répát a levesből, főtt krumplit egy két kockát szivesen megeszik, de aztán megunja és nem annyit eszik belőle, hogy jóllakjon. A védőnő is jön és jól leutál, hogy miért pépesitek egy másfél évesnek :evil: Azt nagyon megköszönném,ha a cikket megkeresnéd nekem.

Kép
Kép
adrienna

Arwen,
ahogy mondod! Ha csak egy egy falatkát kell a szájába tenni, akkor nincs nagyon gond, de ha leülünk, hogy na akkor ebéd van és kanalazás, akkor jön a fuldoklás. Erre ráadásul vigyáznom is kell, mert ha egyszer kétszer öklendezik a kajától, akkor utána már a pépest sem eszi meg. :roll:

Pinkiné,
nem irigyellek, jobbulást kívánok!!!

Kép
Kép
adrienna

Sziasztok!

Orsik, boldog névnapot!

Vivi, kicsit nagyobb gratula! :)

Betegeknek jobbulást!

Gyors leszek, velünk minden rendben, ma voltunk CTG-n, azt mondták gyönyörű. Beszéltem a gyerekorvossal is, védőnénivel is, meg a véremet is megcsapolták, úgyhogy mozgalmas napunk volt.:)

Most megyek, pusz mindenkinek!

Nikó

Kép
nikóska

Adri, a védőnőnek üzenem, h 33 éves vagyok, mégis imádom a krémleveseket!!! :lol: :lol:
Leutálás helyett előállhatna a tapasztalatok sorával és az esetleges teendők elmondásával. Orvost kérdeztél már erről? nem gondolom azt, h orvosi gond, de egyszerűbb kizárni.
Cikket majd elkezdem keresni. (Úgyis akartam egy másik cikke tis előkeresni, azt a semmittevés szerepéről a gyerek fejlődésében. Nagyon jó cikk, azt hiszem, le foogm fordítani.)

Nikó, szupi!

Kép

Kép
nán-dorka

Jó reggelt!

Vivi, most már hangosabb gratula! :) Örülök, hogy minden rendben. :wink:

Arwen, most jelenleg úgy néz ki, hogy kb. 4 év lesz a korkülönbség a 2 törpe közt. Aztán persze majd meglátjuk. :roll:

Esztora, jó bulit hétvégére :)

Dorka, ha este szívtuk az orrát üvöltött (gondolom már fáradt volt és álmos), ha nappal akkor röhögött meg gőgicsélt. :lol:

Orsiknak Boldog Névnapot! (utólag is)

Nikó, örülök, hogy minden rendben, nagyon ketyeg az óra visszafelé! :)

Nálunk a helyzet változatlan. Peti már jól van, a hallásvizsgálaton is minden rendben volt, 1 évesen kell majd visszavinni kontrollra.
Én ugyanúgy szenvedek, a fül-orr gégész szerint vírusos hangszálgyulladásom van légcsőhuruttal spékelve. Gondolom el tudjátok képzelni. :? Azt mondta 1-2 hét alatt rendbe jövök. :shock: :shock:
Ez a hülye szájmaszk idegesít a legjobban, piszkosul melegem van alatta, dehát Peti miatt muszály.

Na, megyek felöltöztetem mert már unatkozik az ágyában. 1/2 7 óta ébren van, de idáig eljátszogatott magában.
Én minden nap annyira meglepődöm, hogy mennyit változik egyik napról a másikra. Most már komoly beszélgetéseket folytat babanyelven, akár 20-30 percig is beszélget egyfolytában. Ja és persze nagyon komoly pofit vág hozzá, hogy neki milyen komoly mondanivalója van :)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Darabos hami:
Nekem van tobb olyan ismerosom is,aki nagyon sokaig turmixolt a gyereknek(1,5-2 eves korig),mert oklendezett tole,es nem nagyon tudott mit csinalni.Aztan egyszercsak megis atalltak a darabosra :wink: Szoval azert sztem nem kell aggodni,minden gyerek mas.
Attila is mindig kitalal vmit az evessel kapcsolatban.
Orvosok meg vedonok mit mondanak....hat....az en dokim pl megkerdzete 15 hos oltason,hogy a bilizessel hogy allunk???? :shock:

Niko,
orulok,hogy minden oke!Jaj de izgiiiii mar!!!Drukkolok nagyon!

Na megyek,mert Attila koveteli,hogy rajzoljunk (hetek ota ez a kedvenc)....

Kép

Kép
arwen07

sziasztok!

nagy a pangás :roll:

Nikó, szuper, hogy már itt tartottok és minden OK :lol: Mindjárt töltitek a 37-et :lol: Házzal van vmi fejlemény? Végül találtál jó dokit? Emlékszem mikor hezitáltál, hogy váltani kellene. Fogadtok szülésznőt, dokit a szülésre?

Pinkiné, de jó, hogy dűlőre jutottatok tesó-ügyben :D Remélem már jobban vagytok!

Adri, gratula a 1,5 évhez! :lol:

Mi jól vagyunk, majdnem kész vagyunk a szobával, majd dobok képet!

Pussz mindenkinek,
V.

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Nálunk a helyzet változatlan. Tegnap este 22-től hajnali 4-ig ugattam a holdat a kutyákkal együtt. Hulla fáradt vagyok. :roll: Ma voltam az ügyeleten gyógyszerért, egyedül köhögés csillapítót kaptam, mert nem kell antibiotikum, mivel nem bakteriális, hanem vírusos fertőzésem van. Úgyhogy folytatom a béres c vitamint, a stodalt, az oscilucoccinumot, tantum verdét, negrót, mézes teát, meg mellé a bogyót, amit kaptam. Valakinek még valamilyen tipp? A doki asszisztense a langyos sós vizzel való öblögetést is javasolta, de nem visz rá a lélek. :roll:

Ja és közben imádkozom, hogy Peti ne kapja el. :?

Kismamák, hajrá, hajrá! :) Mindenki nagyon közelít a cél felé :):):)

Csajszik, vélemény kéne.
Peti múlt hét szombat óta sima Beba 1-es tápszert kap, nem a Ha-t. Azóta könnyebben kakil (minden reggel, míg előtte volt, hogy 2 napig csak pisis pelus volt), jobb a kedve és sokkal aktívabb ébrenlétkor. Szerintetek van összefüggés vagy csak szimplán fejlődik a gyermek? :)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Pinkiné van összefüggés!!!
tuti a tápszer fogta meg a pociját,az aktívabb fentlét lehet a fejlődéstől is!

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Pinkiné, gyorsan gyógyulj meg!+++++++++++++++++++++++

Vicky, végülis maradtam az eredeti dokimnál, és ő ajánlott egy szülésznőt, akivel 2 hete találkoztunk, és nagyon szimpi volt, úgyhogy mellette döntöttünk. Kb annyi idős lehet mint én, olyan stram csajszi.:)

Bizony ám, itt a 37. hét a küszöbön, már beszereztem a homeos bogyókat is, amit írt a szülésznő, jövő héttől el is kezdem szedni. Málnalevél teát kell még beszerezni, szerintem holnap meg is teszem. Aki itta, attól egy kis tanácsot kérnék, hogy milyen adagolásban kell inni?

Vivi, jó lett azt új vonalzód. A pozitív teszted miért tünt el?

Pusz Nikó

Kép
nikóska

Nikó!
Nem tünt el a tesztem, csak átkerült a másik oldalra. Pedig szépen indult ez a lap, de átcsúszott oda. Talán a vonalzócserék ennyire megkeverték a helyet.
vivi79

Hali!

Apukámat hétfőn műtik, kérünk egy kis drukkot!
Ezért aztán úgy alakult, h a 4 napban nem megyünk messzebbre, csak kirándulni legfeljebb. Majd rakok képet a mairól, jól sikerült.

Pinkiné, nekünk még a Sinupret szokott beválni, az tisztán gyógynövényes, nyugodtan használhatod. Csöppeket kell belőle inni vmi folyadékban, nem túl finom, de nem is vészes.
Az én kisfiamnak pár hétig (2 hónapos kora körül) 4-7 naponta volt kakikja, pedig smmi baja nem volt, csak jól hasznosította, amit evett. De biztos a tápszerváltás is okozhatja a kakilás változását.
Viszont! A többi megfigyelésedet nem hiszem, h összefüggésben lenne a kül. tápszerekkel. Sztem egyre jobban nyílik ki a világ felé, mint egy kis virág.
Édes lehet, ahogy beszélget. Vegyétek fel vmi diktafonnal vagy akármivel, később élmény lesz hallgatni!

Kép

Kép
nán-dorka

Itt voltunk. Mi felmásztunk a fiúval a meredek hegyoldalon, Apa pedig lent van a babakocsival. :wink:

Kép

Kép

Kép
nán-dorka

Kép Kép

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Pinkiné! Jobbulást!

Vivi! Jó az új vonalzód!

Képzeljétek sógornőm is babát vár, most 6 hetes. :D

Nikó! Finishben vagy! :wink: :D

Vicky! Kíváncsiak vagyunk a szobára! Tegyél majd képet! És friss pockfotót is tehetnél! :D

Vajon Meriékkel mi lehet? Jó lenne ha jelentkezne...
Bodzi? Fioona?

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

ANgyalka: Csenge milyen szép kislány!
Akkor a sógornőddel majdnem egyidősek vagyunk.

Dorka: hétfőn mennek a drukkok, majd jelentkezz mi volt. Jó kirándulgatást.

Mi mindjárt indulunk nővéremékhez, már kb 1,5 hónapja nem láttam, nagyon kíváncsi vagyok már a pocijára.
No, megyek készülődni.
vivi79

Orsiknak utólag is nagyon boldog névnapot!

Vivi: nagyon örülök!

Pinkiné: jobbulást!

Csenge: gyönyörű nagy csaj.

Nán-dorka: drukk a papidnak.

Velünk minden rendben, csak nem nagyon vagyok tisztában, hogy milyen nap van, stb. Egész nap szopi, pelenkázás, öltöztetés non-stop. A szopiztatást már én is élvezem, azt hiszem most éreztünk rá az ízére. Próbáltuk már a tetőtől talpig kakilást, mármint engem kakilt le, és úgy meglepődtem, hogy még lepisilni is hagytam magam, de az olyan jól sikerült, hogy a fejemről folyt a hátamra és persze közben a gyerek végig bőgött. Olyan édes dolgokat gagyarászik, mint pl. eeeee, hehehehe, aaaaaa. Szopizni így akar, hogy e eee e eee. Már van amikor alszunk is éjjelente. :D Rengeteget van ölben, így alig van időm valamire, de nem bánom. Megyek is, mert anyahiánya van Áronnak, vagy Rononak, mert apája így hívja.
Puszik

meriann

Sziasztok!

Nikó, indul a finis! :)

Én annó a málnalevelet úgy ittam (szülésznő tanácsára), hogy 36. héttől napi 1 bögre, 38.-tól napi 2.
Aztán hogy segített-e vagy sem nem tudom, még nem szültem nélküle :) De szerintem már annak a tudata hogy igen, az is sokat lendít a dolgokon :)

Dorka, mennek Apudnak a drukkok, nagyon-nagyon-nagyon!!!!! :wink: :wink: :wink: A lejtő elég szép meredek! :) Apa a babakocsival a fák között eléggé kis kivehető pont :)

Krisz, annyira szép ez a lányka! :) Komolyan, a topik lány babái táplálják bennem az érzést, hogy szülnöm kell egy kislányt :) (Már ha az égiek is úgy gondolják). Bár néhány tippet szívesen vennék :):):) Majd..... :lol: :lol:

Meri, de jó hogy jöttél! :) Örülök hogy kezdte összehangolódni. Hiába, az első pár hét erről szól :) Látom, Te is beavatást nyertél a baba-mama kaki-pisi szerelembe :) Peti nálunk is csinálta 2,5 hónapos koráig, aztán abbahagyta :) Most már este fürdés után sem pisi le a törölközőt :)
Nem fogjátok elhinni, de - azt hiszem ki merem jelenteni - van napirendünk! :)
Peti teljesen magától alakította ki, amikor Én szerettem volna, dacosan ellent állt :)
Szóval reggel 6-7 között kell, aztán a következő etetés után alszik 1-2 órát. Mikor hogy van kedve. Majd 12-13 óra körül az etetés után felöltöztetem, bebugyolálom és megy babakocsiban az udvarra és alszik lent 2,5-3,5 órát!!!! :lol: :lol: :lol: Az esetek 85%-ban nagymama felügyelete alatt, így Anya takarít, mos, főz :) talán még eszik és egy picit ejtőzik :) Aztán újra kaja van, utána játszunk majd fürdés előtt 1-1,5 órával alszik egy keveset. 1-2 órát megint :) Aztán fürdés, kaja és jön 6-8 óra egybefüggő alvás. :)

Köszi a gyógyulási kivánságokat, úgy néz ki megtaláltak. 2 éjszaka után végre tegnap éjjel aludtam is valamit. Egyébként csak a kutyákkal ugattam a holdat. Szombaton kínomban lementem az ügyeletre, hogy adjanak már valamit, mert megfulladok. Erre ez a jóképességű doki - annak tudatában hogy szoptatok - felírt egy kodein tartalmú köhögéscsillapítót!!!! Mondjátok, szerintetek az ilyen normális!!!!!!!?????? Persze nem szedtem be, úgyhogy folytattam a fuldoklást. De most már a hangom is kezd visszajönni és aludtam is pár órát. Remélem most már elmúlik pár napon belül.

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Csak gyorsan:

Pinkine,
en is kohogtem szopi alatt (vagy a varandossag alatt?mar nem emlekszem...) es a lenyeg,hogy a Landzsas utifu szirup nekem nagyon bevalt!Gyogynovenyes,artani nem art,ha gondolod probald ki!
Orulok,hoyg jobban vagy!

Vivi,
gratula a babocahoz!!!!!!!!Szepseges!
Dobogo sziv 6.hettol van,de ez az utolso mensitol szamitott 6.het.En 6+5naposan (mensitol!!) voltam eloszor dokinal,es akkor mar volt szivhang.

Na megyek is,majd irok tobbet,csak most indulunk!Remelem mindenkinek jol telnek a napjai!!!!!
pusz

Kép

Kép
arwen07

Na itt vagyok ismet :lol:
Hu nekunk ezek az utobbi napok elegge farasztora sikeredtek,neha vagyom ra,hogy csak itthon legyunk,es csak ugy legyunk..... :roll: Mondjuk Atesz mellett azt is nehez...de ertitek :wink:
Atrendeztuk a lakast a 4 napban,es igy sokkal jobb :wink: De mondanom sem kell nagy melo volt,es rengeteg takaritas.
De azert beiktattunk egy kis romantikus vacsit,esti programot,mig Anyum vigyazta a fiatalurat,nagyon jo volt :wink:

Sajnos rossz hir is van,ferjem nagyija egyre rosszabbul van,napok ota nem eszik.Szerencsere a kedelye jo,teljesen kommunikal,felkel az agybol meg..de nagy csoda mar nincs..lassan 92 eves.En azt gondolom,hogy fantasztikus,hogy ilyen szep kort megelt(es a mai napig egyedul el!!)teljes fizikai es szellemi aktivitasban,de az egesz csalad kivan.....nagyon rossz :( :( ...a ferjem nagyon kotodik hozza.... :(

Nandorka,
mennek a drukkok ezerrel+++++++++++++++Es millio puszi!!!

Angyalkrisz,
szepseges a kis hercegno!

Meri,
hat igen,nehez az elejen ez a par honap szimbiozis :lol: :wink: De aztan olyan hamar megnonek,es olyan hamar elfelejtjuk ezt is....elvezd,amennyire csak lehet! :wink: :lol:

Vivi,
novered mikor szul?
Akkor jol ellesz majd a 3 lurko,ha osszejottok :lol: (Neki ez az elso babaja,ugye?)

Pinkine,
a tapszerrol hallottam mar,hoyg megfoghatja a baba pocijat es szoktak is ilyen esetben valtani tapit,szoval sztem ez okozhatta.De az eberseg,az bizony fejlodes :lol: :wink: Jo a napirend :wink:

Niko,
malnalevel:en a 36. betoltott hettol ittam,es lefoztem egy kancsoval reggel,aztan megittam estere,szoval en 1/2-1 litert ittam naponta,mikor hogy.

Vicky,
Uristen,Te is 30 hetes vagy!!!!!!!!!!!
SZobakep???? :lol: :lol: :lol:

Esztora,
nem most volt a hetvegi kirucc kettesben?
Nyunyi miket csinal?Meselj kicsit rola!!! :wink:

Holnap megint megyunk mindenfele :? ,kedden meg Sogornom szulinapja lesz (egesz napos csaladi buli,sult malaccal, meg minden :wink: ),holnap sutom a tortat,es kepzeljetek,kitalaltam,hoyg marcipannal vonom be....eletemben eloszor......kivancsi vagyok... :roll: kicsit meg izgulok is :wink:
Turotorta lesz amugy,es terveim szerint teglalap alaku...tobbszinu marcipant is vettem,vad terveim vannak :wink: :lol:

Pusz!!

Kép

Kép
arwen07

jó reggelt!

nem volt valami nagy élet hétvégén :roll: remélem mindenki hasznosan töltötte a 4 napot!

Arwen, sajnálom a Nagyit :( :(
Túrótorta + marcipán - nem hangzik rosszul, nyami-nyami :lol:
Mi is egész hétvégén aktívkodtunk, ugye a tetőtér-projekt :lol: na de mi vállaltuk, úgyhogy most már csináljuk is :lol: Már úgy várom, hogy készen legyen!

Ma itthon pihizgetünk, bár azért pár ügyintézős dolog van mára is, meg délután lehet elnézek a kórházi kismamatornára :roll:

Arwen, Krisz! A blogomba (www alatt találjátok) tettem föl képeket a szobáról! Múlt héten megvettük a maradék cuccokat is (zenélő plüss körforgó, lepedő, matrac, meg apróságok, mint lázmérő, olló, hajkefe :lol: ), már majdnem mindene megvan kicsi Leventénknek. Bár még kezdetleges a blog, remélem sikerül továbbfejleszteni, de azért nyugodtan olvassatok bele :wink: :lol:

1 hét múlva megyünk dokihoz, kíváncsi vagyok, mekkorát nőtt, mert érzésre nagyon nagy és erős már!

Pinkiné, örülök, h jobban vagy! Apjukodnak hogy tetszik az új meló?

Krisz, Csenge egy kis tünemény! Olyan huncut szemei vannak! :lol: Megértem a dilemmát a munkával kapcsolatban. Ha úgy érzitek, hogy tesó jöjjön előbb, akkor legyen így! Szerintem a babák úgyis tudják, mikor kell jönniük :wink: :lol: Tökéletes időzítés meg nincs! Drukkolok,hogy minden jól alakuljon!

Meri, örülök, hogy benéztél és jól vagytok! Hogy telik az idő, már egy hónapos múlt topicunk legkisebb gyermeke :lol:

Dorka, drukk mára a papának!!! Majd írd meg mindenképpen, hogy viselte a műtétet, hogy van!

Vivi, hogy áll a nővéred pocija? Ő is 30 hetes, ugye?

Nikó, hajrá homeos bogyók! Örülök, h szimpi a szülésznő! Málnalevél-teát hol lehet beszerezni, gyógyszertárban lehet kapni?

Pussz
V.

Kép
vickybabe

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?