Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszönöm lányok, aranyosak vagytok! Hunor baba egyre jobban van, van még azért egy kis trutyi az orrában, amit szívni kell, de már egyáltalán nem vészes. :wink:

Winona, csodaszép a kislányod!

Starlark, akárhányszor olvasom a hsz-idet, amiket Donát szokásairól írsz, azonnal beugrik, hogy Hunor dettó ezeket csinálja! :D Hihetetlen. Bár az elején mindig háton, vagy oldalt fekvésben aludt, kézben nagyon ritkán engedi magát háton tartani. Sokkal jobban és mélyebben alszik, mikor hason van. :wink: Spinning???Én is én is! Nagyon szerettem, ugyhogy én is várom. Remélem miharabb elkezdhetem én is. Az úszást azért erőltetem, mert nekem baromira fáj a hátam, és tudom, hogy rendbehozná. :wink:

Márti, annyira jó olvasni a soraid! Mindig erőt,biztosságot tudok meríteni belőle! Milyen zenéket játszol neki fürcsi közben? Azt már én tapasztaltam, hogy ha fürdés előtt közvetlebül hosszabbat alszik, fürdés után nem fog egy könnyen elaludni.

Nostawen, Hunor szopi közben ugyanilyen hangokat ad ki! Az elején nagyon megvoltunk ijedve, hogy ez a gyerek mindjárt megfullad!Ezért szopi közben, ha engedi, többször megböfiztetem, függőleges helyzetben tartom szopi után. Úgy tudom, hogy talán 3-4 hónapos korukra növik el.....

Alíz

KépKép
roni0422

Sugi, nagyon rendes babád van! :wink: Azt hiszem ezt a pihenőszéket, meg amit Bagzerka javasolt, a hordozó kendőt, kifogom próbálni!

Alíz

KépKép
roni0422

szeder,
kókuszpólában van a képen ( ha a kiságyas képre kondoltál, ahol cumizik ) Nagyon szereti, mert van benne egy kis merevítés a gerincénél és nagyon jó benne cipelni - nem nyeklik-csuklik.
Brendonban vettük, kb 5000 Ft volt.

Csajok, van egy kis gondom a büfivel - az éjszakaival. Flóra azonnal bealszik az éjjeli szopi után. Viszont így képtelenség büfiztetni. :( Peedig van, hogy 25 percet szambázok vele a lakásban. De ha alszik, egyszerűen nm büfizik. Viszont leteszem, és kb 10-15 perc és hallom, hogy sugárba bukja vissza a kaját. ( éjjel ágyneműhúzás is volt )
Ha viszont felébreszem a kajakómából az éjszaka a büfi miatt, akkor meg van, hogy 1,5-2 óra visszaaltatni. :cry:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Hahó!

Elkészült a honlapunk pre-béta verziója :mrgreen: :mrgreen:
A babák nevére kattintva kép nyilik meg, a mamák nevére kattintva pedig a szülés sztori. Namármost, az utóbbi csak 2-3 emberkének van meg, a babákról is csak egy pár kép, ne haragudjatok, de nem nagyon volt energiám összeszedni (vagy inkább lusta disznó vagyok :oops: :P 8) )
Igy aki hibát vél felfedezni, javitsak képet tegyek fel képet, tegyek fel szülés sztorit az irjon privit (enyika kukac gmail pont com) vagy PÜ-t, és csinálom.

Itt lehet nézelödni:
http://2008szeptember.uw.hu

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

honeymoon :)
Éjszaka Csongor se sokszor büfizik, viszont nem is bukik. Bár ö hason alszik. Én azt szoktam csinálni, hogy vállra teszem, ha büfizik, örülünk, ha nem akkor 15 percet büfiztetem csak, próbálom kicsit "Kiegyenesiteni" (mert rendszerint összekuporodik a mellkasomon, viszont ha kicsit ki van nyújtózva, gyorsabban jöna büfi) ha nincs, akkor leteszem hasra, ő igy alszik. Lemegyek, fejek, mert éjjel megtelik a cickó, és mikor visszajövök, felveszem, megint 5 perc büfi, ha jön, leteszem, ha nem, akkor visszarakom a kiságyba, mert akkor nem is nagyon fog már.
Nemtom, esetleg infacol arra is jó talán, vagy az csak a pukikra? Összegyüjti a légbuborékokat, arra emlékszem, de nem tudom, hogy büfinél segit-e.

Kép
Kép
Kép
minyu

Roni: Végül is majdnem egy napra voltunk kiírva és majdnem egy nap szültünk :)
A náthára használtok orr sprayt? Nekünk a tengervizes fluimare nagyon bevált. Donek fintorogott miatta de használt. Újra átjárható az orra jön szopinál a tej újfent belőle ha mohó :)

Úszni én is szeretek, de uszodába járni nagyon nem. Így talán egy kis spinning aztán újra neki kezdek futni hiányzik a mozgás :)

Honey: nekünk erre azt mondta a védőnő hogy a kiságyban ahol alszik kicsit legyen magasabban a feje úgy álmában is kijön a büfi :) Donek is jobban alszik azon a magasabb párnán. Lényeg ne legyen túl puha.

Minyu: De jó kis honlap :) A kis videót is fel kéne tenni rá az annyira jó lett :)
Történetet nem tudom írok-e egy csaszin sok élmény nincs...

Kép

Kép
starlark

köszi a tanácsokat mégegyszer!de éjjel mindenünk kakis lett :D tehát megodódott.köszi a dicsiket is :D
nem tudtok olyan oldalt vagy valamit, ahol leírják, h. mekkora babának mennyi alvásszükséglete van???nekem még eszik alszik szinte.....és egy hónapos ugye.de nagyon érdekelne.....

Kép
winona

Sziasztok!

Szeder: ha túlságosan ki vagy pihenve, alhatnál egy kicsit helyettem is :D

Starlark: spinningről szerintem kérdezd meg a dokidat :)

Minyu: küldtem szüléstörténetet, meg egy linket a Zalán fotókkal :)

Kép
kistiggrincs

Hello Lányok!

Én sem vesztem ám el, csak még kemény logisztikai feladatot jelent Bius baba mellett az élet.
Bocs, ha valakit kihagyok, de csak emlékezetből írok, ami eszembe jut.

Honey: Flóra tündéri kiscsajszi és ahogy hallom, jó kislány is!
Büfi téma: Mi rendszeresen bealszunk rajta, de a védőnéni javasolt valamit: tedd le egy percre a hátára és aztán vedd fel újra! Nálunk ez segített. Állítólag a testhelyzet változás segít.

Minyu: Köszi a honlapot, nagyon jó, hogy vagy nekünk és bevállalsz ilyen feladatokat! Ja és NÁNDINAK: BOLDOG NÉVNAPOT!!!!! :)

Druska válaszolt az iwiwen a levelemre, itt vannak a kisbabája méretei is:
"Szeptember 13-n megszületett a kisfiam. 3450 gr 53 cm.
Sajnos nem tudok netezni csak nagyon ritkán, mióta megvan a babuka azóta még ritkábban."

A.m: Én is láttalak a TV-ben! Te ott is a legmosolygósabb anyuka voltál!! Húú, ezért annyira irigyellek!!!

Roni: Nagyon rossz volt olvasni, hogy mi volt a kis Hunorral! Még szerencse, hogy ekkora lélekjelenlétetek volt/van! Én bepánikoltam volna. Mielőbbi jobbulást kívánok a pici fiúnak!

Holka: Sajnálom a betegséget! Oda is gyógypuszikat küldök!
Emma nagyon jó kislány! Ahogy leírtad a napirendjét, kicsit irígykedem. Az én Biankámnak esze-ágában nincs annyit aludni éjszaka, viszont napközben neki sem lehet nagyon hallani a hangját! Ami engem illet, a vérnyomásom lement, a rosszullétek elmúltak, csak elég fáradt vagyok, mert az éjszakáink még nem álltak be.

Húú lányok! Annyira irigyellek Titeket... mindenkinek 10-20 perc alatt megvan az etetés, babája alszik egész éjszaka... nálunk bezzeg...
Bianka este 8-kor kezdi az evést, de csak addig eszik normálisan, amig ömlik a tej, aztán amikor dolgozni kellene érte, akkor nyamnyog, bealszik. Ha meg le akarom rakni, akkor eszébe jut,
hogy éhes. Így megy ez kb 10-ig, amikor is elfogy a türelmem, meg a cicim sem bírja már az állandó igénybevételt. Ilyenkor jön apuka, aki el tudja altatni a kislányt, aztán be a kiságyba és jó esetben alvás van 2-ig, 3-ig, aztán egy viszonylag gyors kaja- fél órás- és alvás 6-ig. Na akkor megint maratoni cicinlógás van, de legközelebb 10-kor hallani a hangját a kisasszonynak. Hát nálunk így megy ez.

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Honnan tudom, hogy elég-e a tejem? Mindig olyan érzésem van, hogy totál kiszívta és már nincs mit enni adnom neki... és ez tökre frusztrál.. tegnap még sírtam is! :?
Vendég

bejci,

ezt a testhelyzet változtatós dolgot kipróbálom!

egyébként meg Isten hozott az : "üres a mellem" paramamik táborában! :?

minyu,
bevallom őszintén Flóra is imád hason aludni, és úgy tényleg nem bukik... de nem nagyon merem éjszakára úgytenni. Főleg, hogy már külön szobában van . ( mondjuk éjjel eddig sem mertem hason altatni. )

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!
Ez a felvétel tegnap készült Adélról, ha gondoljátok nézzétek meg :) :

http://www.youtube.com/my_videos_timedt ... LFDkOL313Y

szeder74

ja és nem figyelni a gügyögésünket apával.. (tudom ciki :) )

szeder74

Bejci
örülök,hogy jelentkeztél. majd alakul nálatok is a napirend. :)

Winona
erre nincs szabály. vannak babák akik 6 hetes korukig csak esznek-alszanak. örülj neki!!! :D
kakilás szuper!!

Emma dicsiket köszönjük. :D

Minyu
tök jó lesz a tábli. majd küldöm én is a szüléstörit.
holka

Sziasztok!
Mire végigolvastam felkelt Alíz...
Majd máskor írok magunkról.

Most csak annyit, hogy légyszi szavazzatok a fiamra, mert indítottam egy fotópályázaton: Pőcze Balázs Bence
http://www.minimoda.hu/fotopalyazat_200810.php

köszi mindenkinek, aki szavaz rá!

Kép
Kép
netti77

http://www.youtube.com/watch?v=RLFDkOL313Y ez a jó link ... bocsika... :oops: :D

szeder74

starlark :)
Ird meg te is, és Konannak is szól! Ha nem magát a szülést, hanem azt, hogy hogyan élted meg azt a napot, miért kellett császár, a várakozást, vagy a kh-i napokat. Biztos más is kiváncsi rá.

szeder :)
Nagggyon tündér. És ne aggódj, én is hasonlóan szoktam gügyögni, sztem ez igy jó. (minap mondjuk anyum azon nevetett, ahogy Nándi az én hangsúlyommal, nagy komolyan mondja Csongornak: Csongorkám, miért nyüszörögsz? :mrgreen: :mrgreen:

winona :)
Nekem Nándi volt ilyen: evett, aludt, evett, aludt. Most tök fura, hogy Csongor ilyen éber, nézelödös baba :) Nálatok sincs gond, ne aggódj!

jaja, bejcinek igaza van, én is néha leteszem 1-2 percre és aztán felveszem (mielött bukna :P )

Kép
Kép
Kép
minyu

Halihó mindenkinek!

Holka: remélem épségben megérkezett a csomagom végre-valahára
Nagyon édes Emma a képen, kicsit hasonlít Noncsira

Winona: én is kétségbeestem mikor 2 teljes napig nem kakilt Noncsika. Előtte szinte minden szopi után nyomott egy adagot. Kérdeztem a védőnőt, aztán ő is azt mondta, hogy hasznosítja a tejet, ezért nem kakil annyit, és lehet, hogy akár egy hétig is kakimentes lehet. Szóval ne essek kétségbe. Ilyenkor csak azon aggódok, hogy a sok nem kakilás után mikor-hol jön ránk a kakilhatnék. Mert első ilyen alkalommal igencsak beterített mindent, még az én bokámon is folyt!!! Fürdetni kellett!
:D

Nostawen: igazán sajnállak az éjszakai zűrök miatt. Nálunk is heti 1-2-szer előfordul, hogy szopi után nincs alvás, csak ordítás. Ez elég kellemetlen, sőt idegőrlő! Nap közben még valahogy elviseli az ember, de éjjel...

Honey: Flóra nagyon édi-bédi kisbaba, olyan kis csöpp!

Kistigrincs: köszi a böngészős tippet. Most egyelőre úgy látom megoldódott a dolog azzal, hogy eltűntettem a bal oldalon ugráló reklámokat. Asszem attól fagyogattam!

Szeder: irigykedek! ÚÚÚgy szeretnék én is ilyen kipihent lenni. Most hétvégén 2 éjszakát is átvállaltak a nagyszülők tőlem. Nem kellett felkelnem szoptatni. Első éjjel alig bírtam aludni, állandóan felébredtem, és hajnalban már kukorékoltam, nem tudtam visszaaludni, pedig aludhattam volna bármeddig. Második éjjel már sikerült többet aludnom. De abszolút nem érzem, hogy több energiám lenne. Ja, és szenvedtem rendesen, mert úgy bedurrantak a melleim a nemszoptatástól, hogy fájt minden mozdulat. Ezért sem aludtam valami jól.
Most gyúrunk, hogy Noncsi elérje a 4,5 kilót, mert valahogy ettől valami megváltás-félét várok. (hogy nem kell felkelnem éjjel etetni) Ma vagyunk 4170grammosak.
Én is észrevettem, hogy Noncsinak olyan pufók arca lett. Hízunk rendesen, hála Istennek, ezzel nincs gond.
Néztem a videót! Mintha csak Noncsit látnám. Adél baba egész nap ilyen jókedvű? Nálunk leginkább reggel, mikor kipihentek vagyunk (Vagyis csak Noémi), és este fürcsi előtt a pelenkázón, mikor apa is ott van, na akkor vannak vigyor-percek!

Minyu: köszi a honlapot, nagyon ügyi vagy! Majd mail-ben küldök Noncsiról képeket, amit felrakhatsz. Köszi
És most már lassan lesz időm elolvasni a szüléstöriket is!

Netti: szavaztam!

Nem akarom elkiabálni, de egyre több időm van. Noncsi elérte a 6 hetes kort, és pár napja annyira megváltozott!!! Már egyedül is elvan, elnézelődik, elgügyög magában. És úgy vettem észre, hogy egyre többet alszik, most már nap közben is. Olyan nyugisabb lett. Sokszor fáj még esténként a pocakja, de most már nem olyan hosszú ideig, és már megtanultuk kezelni a dolgot.

Babaúszás: nálunk is 3 hónapos kortól van, de most jön a hideg idő, nem tudom elvigyem-e azért, vagy várjuk meg a tavaszt. Bár addigra meg már fél éves lesz. Nem tudom...
Vendég

Minyu.

küldtem privit :)
Vendég

szeder,
jaj Adél naaagyon cuki!!!! Hihetetlen már milyen nagy!!! Mindjárt 2 hónapos!!!

A babáknál általában mikor van az első tudatos mosoly?
Mert szopi után már jól megy a vigyorgás... de az még nem nekem szól. :)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Köszi Eszike,Minyu :)

Eszike,Tigrincs!
Azért vagyok ennyire kialudva, mert tudok éjszakánként 5-6 órát folyamatosan aludni :) nappal nem tudok egyáltalán..
Különben az alvási igényem: 10 óra minimum alap állapotomban...

Bejci:
milyen jó az avatar képetek :) hidd el, ahogy nő Bianka, úgy fog ő is változni.. lásd Eszike Noémije :) Ki tud segíteni napközben? Anyukád még jár hozzátok?

Honey!
Nem arra gondoltam.. az nekem nem jön úgy be.. , hanem az a rózsaszín takaró, amiben le van fényképezve Flóra baba.. tudod az előző oldalon a kiságyában fekszik benne. Nohát! Az annyira megtetszett! Be lehet cipzárazni, vagy patetntolni? Hol vettétek?

Am:
hozzád is a kérdés még egyszer :) nagyon jó az új takarója Minigyuszinak.. én is.. én is. olyan takarót szeretnék! Hol lehet kapni?

Netti!
Szavaztam! :)

Minyu!
Én is majd küldöm :wink:

szeder74

honey!
Hát változó, van, baba, aki hamarabb produkál tudatos nevetést, van, aki kicsit később..
Nálunk Adél 5 hetes korában kezdte.. 6 hetesen már igencsak vigyorgott.. 7 hetesen kezdte a gagyogást.. és most... lassan lebeszél a lábamról :D :D :D pedig engem igen nehéz :wink:

szeder74

szeder,
ja az egy sima takaró, kivül plöüss belül meg nem tudom. :) H&M-ben vettük még kb fél éve. Nem lehet amúgy begombolni vagy ilyesmi.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

minyu,
2x próbáltam már neked mailt küldeni - szüléstörtit - de viszadobja állandóan. leírnád még 1x a mail címedet?

Köszi

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Márti,

Köszi a tanácsokat, én is hasonlóan gondolkodom. Csak elkél néha a biztatás. Az esti fürdetés előtti „aktív” órát most ki is fogjuk próbálni!

Holka,
Neked is köszi a bátorítást. Azt hiszem nálam is az ösztönök fognak győzni. :wink:

Minyu,
Küldtem mailt.

Bejci,
Úgy látom ezek a 09.29-i babák nagyon egyformák, már ami az éjszakai „anyakínzást” illeti. Ez a „nem elég a tejem” para is ismerős! Igaz, még a fiam idejéből. Akkor ezzel készítettem ki Apát. Folyton ezt hajtogattam, aztán egy éves koráig tudtam szoptatni. Szóval ne aggódj: ha nem kel fel óránként éhség miatt, és ha minden héten nő egy kicsit, akkor biztos elég a tejed. A cici állapota nem mindig van egyenes arányban a benne lévő tej mennyiségével. :wink:

Netti,
Szavaztam.

Szeder,
Adél baba nagyon édi. Meg a gügyögés is aranyos

Kép
nostawen

Sziasztok!

Olvastalak nagyjából titeket,de nem tudtam még válaszolni.Talán holnap lesz rá időm :oops: Bocsi.

Szeder!
A takaró-pólyát itt Vásárhelyen a piacon vettem 3200-ft ért. Úgy tudom ez magyar gyártmány és nagyon jó puha meleg anyagból van. Küldöm a képet is ami a hátulján van,nagyon aranyos szerintem. Volt még sárágában is meg más figurákkal.Nem tudom,hogy lehet-e még kapni máshol pont ilyet. Azt tudom,hogy van a Brendonban és a Tescoban ishasonló. Kb. a duplája ott. :shock:
Ha szeretnéd veszek neked ilyet,bár most szombaton nem tudom,hogy lesz-e piac az ünnep miatt.
Nagyon édes Adél baba a videón :D Gyuszika is hasonlóan szokta produkálni magát az apukájának (nekem csak halkan nevetgél) :lol:

Kép
Kép
a.m.

Reagálok az előző oldalra:
Bagzerka!
Fej körfogat: születéskor 35 cm volt most 2 hónaposan 40 cm-t mértek

Pelenkázó: mini GYuszi is imádja,mert a szekrény számára nagyon érdekes és annak szokott nevetgélni meg gagyarászni :lol:

Eszike!
Noncsi tündéri a hintában!Hajrá éjszka átalvás!

Blúmi!
Kicsi fiam 5-6-szor eszik úgy,hogy éjjel egyhuzamban 6-8 órát alszik! Most 120-170 ml-ig eszik.

Minyu!
Köszi a szüléstöris lapot.Egyszercsak megírom én is mert még tartozom vele... :oops:

Holka!
Gyönyörű a kis Emmád :D Sajnálom a betegeskedés :( Te mindig olyan stramm kismami/anyuka vagy,hogy zet is átvészelted még ha voltak nehéz pillanatok is.

Mi si már 62-es rucikat hordunk,de van egy kabátka ami 68-as és éppen hogy csak jó (szerintem kicsire szabták)

Honey!
Flóra nagyon édes kicsi lány :D Már éppen kérni akartam képeket róla,de megelőztél.
A mozi miatt meg irígy-irígy :wink: (örülök,hogy sikerült kimozdulnotok) talán mi is eljutunk hamarosan...

Winona!
A te pici lányod is nagyon aranyos azokkal a nagy szemekkel :D

Kép
Kép
a.m.

am:
köszike :)
érdekel ez a takaró! természetesen rózsaszínben :) azért megnézem még én is itt-ott, ha még sem sikerül akkor meg is köszönöm előre, hogy segítesz :wink:
megnézném a képet azért! Ja és éjszakára Te is ebbe a takaróba altatod Gyuszikát??

Jó éjt mindenkinek :)

szeder74

Roni!
Örülök,hogy Hunor jobban van!Nagyon drukkoltam nei. Én is porszívóztam az orrocskáját 3 hétig,mert kicsit szurutykás volt a drágám :(

Honey!
Sajna nem tudok okosta mondani,emrt Gyuszika az éjjeli evés után nem szokoott büfizni,de nem is bukik max. pár cseppet veszek észer reggel.Sajnálom! :(

Bejci!
Üzent neked a férjem:"azért ilyen mosolygós a feleségem,mert jól tartom" :lol: na de komolyra fordítva :z ember két dolgot tehet vagy pozítívan áll a dolgokhoz vagy kesereg rajtuk.Én az előbbi vagyok azt hiszem :D

Szeder!
Elfelejtetem a képet küldeni :oops: na majd most :!: Kép
zipzáros, a kezénél meg lábál patentos

Kép
Kép
a.m.

kicsit sötét a kép,mert most este csináltam vaku nélkül :oops:

Kép
Kép
a.m.

Szeder!
Igen én is ebben altatom. Feltettem a képet közben :)
Szólj ha nem találsz takarót,mert szivesen segítek benne :wink:
Jó éjt!

Kép
Kép
a.m.

Szeder!

Nekünk 2 ilyen takarónk is van, az egyik kék (kínai), a másik sárga, nyuszival, pillangóval, virágokkal hímezve, az Bebetto márkájú! A keresztlányomnak 2 éve vettem fehéret, az is nagyon szép! Szóval a 2féle takarónk tök egyforma minőségree és esztérikailaf is, én imádom! És mi is kb. ugyanannyiért vettük mint a.m., mindkettőt, csak az egyiket a kínaiban, a másikat az itteni egyik legmenőbb bababoltban! Láttam belőle rózsaszínt is! :lol:

Jaj, Lányok, édesek a babák nagyon! Mikor jutok oda, hogy én is tegyek fel végre képeket???

Roni!

Fürdetéskor én énekelek neki (óvónői múlt :lol: )! Nálunk a Kis kacsa fürdik és az Este van már, csillag van az égen... dívik a legjobban, a kisasszony ezekre nagyon figyel!

Lányok!

Kérdés: Van valakinek extrém érzékeny bőrű babája? Popsikrém-ügyben vagyok teljesen tanácstalan... A sima gyógyszertári annyira nem jó, hogy a használata mellett tűzvörös és forró Kami popsija, hiába cserélgetem nagyon sűrűn a pelust (nálunk minden pelenkába jut kaki is)! Ezen még nem lepődtem meg, Csabimnak sem volt elég ez, azóta folyamatosan van itthon Sudocrem, mindegyiknél azt használtam. De Kamillánál ez sem elég! Most ott tartunk, hogy Huggies sensitive törlőkendő után kamillateás vattával áttörlöm a popsiját,megszárítom egy textilpelussal és megy rá a Neogranormon! Így most szép a popsija, de én ezt a krémet csak hasmenéses durva felmaródásoknál szoktam használni! Lehet folyamatosan is? Holka, szerinted?Nyilván nem akarok ágyúval verébre lőni! Szedrán megyünk doki nénihez az 1 hónapos vizitre, persze megkérdem, hátha van valami jó kis A-vitaminos keveréke popsira, de addig is vároma tippeket!

Márti
borossné becz márta

Jó reggelt!

Márti:
http://drinfo.eum.hu/drinfo/pid/0/pkMed ... 1A3CB10422

ez egy popsikenőcs.. én is ma megyek és veszek, mert Sudocrem-et használjuk, viszont az meg elég erős készítmény állítólag.. hozzá fog szokni a bőre, és az meg nem igazán jó. Adél bőre is olyan, mint Kamilláé, elég érzékeny! A fiaimnak ez az krém használt, ezért gondoltam, hogy kipróbálom Adélnál is.
Képzeld múltkor kitöröltem babaolajjal a hajlatait.. (eddig nem tettem, hanem a fürdetőkenőcsöt használtam csak..) és képzeld:
még nem is értem a másik kezéhez, de már a bekent felületen piros pöttyök jöttek ki.. :? úgyhogy én még nem is használtam eddig mást, mint a gyógyszertári f.kenőcsöt.

szeder74

az unguentum infantum sima gyógyszertári popsikenöcs. Mi ezt használjuk, nekünk teljesen bejön, de Mártiéknak ettöl pirosodik.

Márti :)
Nincs ötletem, eddig bevált a gyógyszertári, illetve naponta 1szer kenem sudocremmel, ha már kaptunk :) Nándinál bevált még a bepanthen is. Esetleg próbáld meg, hogy nem nedves törlökendövel törlöd, hanem vizes pelussal, vagy vizes "zsepivel". A barátnömék a dobozos papirzsepit veszik, és ezt használják a bébi popsijára, mert neki a törlökendöre érzékeny. Ö egy kiürült pumpás folyékony szappanos dobozba tölt vizet és azzal töröl popót.

enyika@gmail.com várom szeretettel :)

Kép
Kép
Kép
minyu

Szép Reggel! :)

Netti: szavaztam :) Vagány azon a motoron :)

Szeder: Nekünk a doki alapból ezt a kenőcsöt írta fel. A tubusa miatt nem szerettem, most azért használok sudocrem-et. Kifogy átnyomom a tubusból a másikat :)

Aki kitalálta hogy a popsikrém műanyag puha tubusban legyen annak kéne csak egy héten keresztül egy örökké rugdalódzó babát pelenkáznia. Talán elgondolkodna hogy ez így nem frankó... :)

Kép

Kép
starlark

starlark :)
nekünk fém tubusban van :shock:

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu!
igen, de a gyógyszertáriból rengeteg fajta létezik.. nekünk kapásból van 2 fajta itthon.. :wink: és egyik sem jó. Csak a sudocrem, viszont nem akarom mindig azt használni.. mert erős krém.
Ezért ajánlottam az infantumot :wink:

Kérdés:
Ki oltatja be magát influenza ellen?? Mert most olvastam,hogy a kismamák, és a szoptató anyukák is beoltathatják magukat.
Én még filózok, de lehet, hogy beadatom.. a párom ma oltatja magát.. és a gyerekeket is be fogom azt hiszem.
Azt ugye tudjátok, hogy a csecsemőkre igen veszélyes.. már most parázom ettől.. olyan gáz :? :cry:
Hozzá teszem: eddig sem a gyerekek, sem én soha nem voltunk influenzásak... be tudom ezt annak, hogy erős az immunrendszerünk..
Most tömöm a fiúkat is C vitaminnal naponta 500mg-ot kapnak, és ők tényleg sok gyümölcsöt is esznek... én meg szedem a Gravidát. Remélem, hogy hasznunkra válik :)
Ti készültök valamilyen formában a téli betegségekre??

szeder74

Minyu: A kórházi is kék nem tudom még milyen színű fém tubusban volt :) Amit meg kiváltottunk annak fehér-piros puha műanyag tubusa van.
A fémtubussal is bénáztam bent félkézzel, de ez a puha tubusú egy rémálom :)
Vagy vmit én csinálok nagyon rosszul :)

Kép

Kép
starlark

noni :)
hol találom most a videót? feltenném azt is a honlapra.

jaaaa, értem. nekünk ilyet irt fel a gyerekorvos, azt hittem, csak ez a fajta van :) :oops:
influ elleni oltáson mi is beszélgettünk, de nem jutottunk dülöre.
Én szedem az Elevitet +ha érzem, hogy kapar a torkom, benyomok egy 1000 mg-os c vitamint (de iyen azért ritkán van) 1-2 napig. Nándinak multivitamint adok, (Cebion multi), mert ö most kezdte az ovit, igy egyébként is ki van téve a közösségi virusoknak.

Kép
Kép
Kép
minyu

Ja és azért ma felhívom a szoptatási tanácsadó ligát, hogy tényleg be lehet-e oltatni magunkat.. (pedig a honlapjukon olvastam, de mégis.. )

a másik:
Én olyan nagyon diló vagyok.. megosztom most veletek a parám :? :? :? én a fiúknál is, és most Adélnál is parázok a bölcsöhaláltól.
Tiszta idióta módon.. én Adélt szinte kivétel nélkül az ágyában hagyom csak aludni.. :? hiába alszik el a nappaliban a pihenőszékében, vagy a játszó szőnyegén.. én akkor is mindig beteszem az ágyába.. ,mert ott van légzésfigyelő.
Eddig még egyszer sem riasztott! :)
Nagyon jól működik! Ha például elfelejtem kikapcsolni, akkor tényleg sívítva jelez ! /bekapcsolni soha nem felejtem el.. ez a mániámmá vált, hogy mindig legyen bekapcsolva/ -most ne nézzetek idiótának.. de ez a gyengém jelenleg :? 8)
-áááá hozzá tartozik, hogy régen, amikor a fiúk kicsi csecsemők voltak hallottam ilyen megrázó esetet, lehet, hogy ezért is vagyok ilyen...-
Amikor terhes voltam, voltunk előadáson a Madarászba.. ami hasznos volt.. de azért feléledt bennem a félelem.
DE NEM lesz baj!
Csak óvatos vagyok ezzel a témával kapcsolatban.
És, Ti???????? hogy vagytok vele????

szeder74

Szeder: Jó kérdés én is gondolkodom rajta, bár eddig én se nagyon kaptam el. Megfázásos bacis az van minden évben, de ez 39 fokos lázas végtagfájós influenzám még nem volt.
A párom meg még csak náthát se kapja el :)
De Donceket féltem főleg hogy ő kapásból tüdőgyulával indított. A kéthós oltáson akartam ezt a gyerek dokival megbeszélni hogy mit mond rá.
/A háziorvosom most készülök leváltani azért nem vele :)/
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára starlark 2008.10.21 07:59-kor.

Kép

Kép
starlark

Nekünk is van légzésfigyelőnk, be is van kapcsolva mindig.
A védőnő mindig a lelkemre köti, tiszta lelkiismereti kérdést csinál belőle és majd szívinfarktust kapott mikor meglátta hogy Doncek hason alszik.
Folyton mondogatja hogy háton jobb lenne, én meg neki hogy úgy meg nem alszik :)

Lényeg a lényeg, van, használjuk, engem megnyugtat hogy jelez ha baj van.
Eddig még nem volt riasztás.

Kép

Kép
starlark

starlark!
Amikor láttam én is Donikát, hogy hason alszik.. akkor én is :shock: néztem nagyot.. még írtam is.. hogy Adél abszolút nem alszik úgy.. de azért látom,hogy Te is nyugis vagy, hogy van a "figyelő". :)

ismét kérdés:
-ki szokott főzni naponta? jelzem én igen.. :? :? :? :twisted: muszáj.. pedig úúúgy nem akarom már.. olyan nagy teher időnként.. pl a múlt héten néha sírhatnékom is volt, hogy már megint.. most tudnám díjazni, ha nem kellene, de ismét szolgálatban van a fakanál.. :evil: :roll:
(nekünk nem éri meg rendelni.. és a fiúk nem is szeretik.. ezt már teszteltem, amikor terhes voltam... volt, hogy nem ették meg.. úgyhogy már csak ezért sem jó :( sajna)

Megyek, mert indulok lassan vásárolni.. (na ezt sem csípem mindig.. most elcsalom a párom anyukáját magammal..)
Most 23.-án lesz a párom szülinapja.. halvány gőzöm sincs, hogy mit kapjon ajándékba..
/dicsekedhetek????? Tavaly nagyon nagy meglepit szerveztem neki... :) -teszek képet, hogy kit hívtam meg... de ne "izéljetek most ki" - Kép A nagy koccintás..

(igen Charlie volt az "ajándékom")

szeder74

Sziasztok!

Influenza: én nem fogom beoltatni magunkat, évek óta nem voltam influenzás, remélem most se leszek. Jövő hónaptól szedni akarom a Gravidát, na meg eszek zöldséget gyümölcsöt-

Légzésfigyelő: bevallom őszintén, hogy a miénk még a dobozában van (szülés előtt nem sokkal kaptuk kölcsön), igaz Zalán eddig a mózesában aludt arra meg nem lehet rászerkeszteni. Lehet beteszük majd most a kiságyába. Jah, és mindemellett hason alszik, mivel háton max a babakocsiban hajlandó, ha ringatom a hátsóját. Valószínűleg az is közre játszik benne, hogy nem félek annyira, hogy mi mindannyian hasonalvósok voltunk a tesóimmal (bár éjszaka ha felébredek nekem is az első, hogy megnézem lélegzik-e a gyerek, sőt néha napközben is ellenőrzöm).

Főzés: jövő héttől nekem is kell, hááát nem várom. Most fog kifogyni a mélyhűtőből a kajánk.

Márti: nem lehet, hogy a törlőkendőt nem bírja Kamilla feneke? Sajna ötletem nincs, Zalán bőre nem érzékeny szerencsére.

Nálunk reggel 7 óta nyűglődés van. Sehol se jó, se cicin, se kézben se ágyon, se pihenőszékben, nem tudom mi lehet vele. Most kidőlt azért tudok írni, remélem jobb kedvűen ébred, olyan rossz tehetetlenül nézni, hogy nyűgös. :?

Kép
kistiggrincs

Nostawen!

Nem találom a képet!A citromail-re küldted?

Minyu!
Ha sikerül nostawen fényképét is beleszerkeszteni, akkor újból felteszem.

Kép
Kép
noni78

Hello lányok! Gyors leszek, mert Bius az ölemben szunyál.

Netti: Szavaztam.

Szeder: Nagyon jó a videó, nagyyyon édes Adél!!! És hogy ennyit mosolyog?!

Honey: Remélem bejött a büfis ötlet.

Légzésfigyelő: Én hagyom máshol is aludni Biát, ő nagyon szereti a kocsija mózes részét és természetesen a mellkasunkat. AZért ha a mózesben van, akkor mindig rá-ránézek, ha a mellkason van, akkor meg ugye érzem, hogy minden O.K.

Főzés: Én már nem főzök. Most adom a férjemnek azokat a kajákat, amiket lefagyasztottam még terhesen, én meg a Teletáltól rendelek kaját. Érdemes kipróbálni, tök nagy a választék és szerintem jó is amit adnak.. pedig én nagyon válogatós vagyok..

Mi tegnap voltunk védőnéninél, doktornéninél, elszállt a no-milk parám is. Bius 10 dgt-t gyarapodott 1 hét alatt, minden rendben van vele. Próba-szopit is csináltunk és 12 perc alatt evett 60 grammot, de előtte 2 órával kajált. Aztán délután 80 gr-t, este 90 gr csúszott le neki és éreztem, hogy még maradt is tej a cicimben. AZtán az esti 90 gr után kidőlt és fél 9-kor már édesdeden alukált.
Amúgy azért jövök ritkábban, mert ezen a héten még itthon van a férjem és ki akarom használni a 3-asban töltött időt.
Minden délután kimegyünk együtt a Városligetbe, ott sétálunk egy nagyot. Ez a kép is ott készült:
Kép
Ez pedig a kedvencem:
Kép
Vendég

Bejci! El kell olvadni a kiscsajtól!!!!!

Szeder! Ez igen!!!! Gratulálok a meghívotthoz!

A légzés kapcsán én teljesen olyan vagyok, mint Szeder. Bárhol alszik el, beteszem a kiságyba, ahol van légzésfigyelő, de még így is rengetegszer nézem, hogy minden rendben van-e. Én hason is altatom. A hasfájás miatt egyszerűen nem jön be más. De olyan kis ügyes, remélem nem lesz gond továbbra sem. Gondolom ez is olyan, amit idővel könnyebben veszünk majd, de én most elég aggódós vagyok emiatt.

Érdekelne majd, hogy a doki mit mondott a védőoltásról. Én is gondolkodom rajta. Ami nekünk még bevált: ha érzed, hogy bújkál benned valami megfázás féle, akkor echinacea angustofolia 5 ch-t szoktunk szedni.

Nálunk még a nagymamik hozzák lelkesen a kajákat, vagy a férjem főz. De jövő héttől már nekiállok. (tegnap voltan 6 hetes kontrollon, és megkérdeztem az orvost, hogy szabad-e a házasélet. Erre azt mondta: persze, sőt, főzni is szabad! Mindent lehet, amivel a férjének örömet tud szerezni! :lol: Szóval a főzés kifejezett orvosi javaslat. :lol: )

Kép
blúmi

Haliho!

En is ritkan jovok mostansag, mert a parom visszament melozni, es most mar egyedul tartom a frontot. Raadasul rogton tegnap eleg zuros volt a nap, mert reggel a korzeti orvoshoz mentunk, delutan meg a helyi "vedonot" kellett meglatogatnunk. Ugyhogy rogton idot kellett tervezni, meg jol atgondolni, mikor hova kell elindulnunk, mit kell magunkkal vinni. Szerencsere minden jol sikerult, mindenhova oda is ertunk rendben. Benedeket azonban elegge megviselte a nap, mert ejszaka (most eloszor) nem is tudtam visszaaltatni, igy 1/2 3-tol 7-ig ebren voltunk, mikoris Apaja felebredt es vegul o altatta vissza. O szokta kulonben este lerakni aludni, ez mar hagyomany nalunk. O csinalja a furdetest is, meg a furdes utani masszazst, szoval igazan sokat segit :wink:

Szeder: Adel csodaszep baba es mekkorakat mosolyog :lol: Benedek meg nagyon komoly tekintettel nezeget a vilagba, de remelem, elobb-utobb nalunk is eljon a mosolygas ideje.

Minyu: szerintem szuper lett a honlap :D

Bejci: Bius is nagyon edes, a rozsaszinu kepen tenyleg nagyon aranyos!

Honey: Flora baba is cuki a kepeken !!!

A legzesfigyelot en is hasznalom rendszeresen, es nem tudom, mennyire emlekeztek, de en sokat filoztam rajta, hogy kell-e egyaltalan, most nagyon megnyugtato, hogy van !

KépKép
Kép
humanka

mostcsakgyorsan

Márti neked akartam írni.
Régebben volt az az álláspont ne használják sokáig de mivel nem bizonyosodott be semmi ami miatt úgy gondolnánk ártalmas ezért most az elfogadott,hogy igen használhatod hosszútávon.
Viszont mindenképpen próbálj ki más pelust és más törlőt ...nehogy azokat ne bírja pici Kamillád bőre.

Szeder :D
Nagyon cukik vagytok,az apuka is! hogy mindent bevetett Adél megnevettetése érdekében. Mi is így nyomjuk ám! :D :D

Netti szavaztam

Bejci
nagyon jól teszitek,hogy kihasználjátok a szép időt és a sétát apával. Szépséges a kislánykád!!!

Mi voltunk oltáson és Emm apont addig sírt míg a combjában volt a tű utána olyan nagyokat nevetett ott az orvosi asztalon,hogy mi is elkezdtünk nevetni. Kis hős volt!! :D
holka

Szeder
kiváncsi vagyok idén mit találsz ki meglepinek?? :D :lol: Majd meséld el. :D
Én heti kb 2-3 x főzök,többi napon anyós főz!! Hatalmas előnyei vannak ha a 3. szomszédban lakik anyós!!!
holka

Most én is csak gyorsan!

Szeder: huh jó sok kérdés, de próbálok válaszolni röviden.
Légzésfigyelőnk nincs, nem is terveztem, hogy veszek. Valahogy az van bennem, hogy nem lehet baj, és nem is lesz. Egyszer estem kétségbe, mikor Noncsi a szokásos fél órás alvásai helyett 3 órát aludt egyhuzamban. Akkor kezdtem parázni és néztem lélegzik-e.
Főzés: néha sikerül főznöm, de csak gyors kajákat, és amikor apa itthon van. De szerencsére apukám rendszeresen jön és hoz valami főtt kaját, vagy itt nálam főz amit rendelek. Nagyon jófej.
Influenza ellen nem oltatom be magam, eddig sem oltattam soha. Tegnap én is láttam a Hiradóban, hogy valami eszméletlen vírus közeleg. Szerintem abban az időszakban nem nagyon mászkálunk majd sehová, és látogatókat sem fogadunk.
Huhh Charlie? Ez aztán a meglepetés. Hát nincs ötletem erre az évre ezek után...

Bejci: Bius-baba nagyon nagyon édes! Olyan kis picuri, szép formás!

Humanka: még nem is mondtam, hogy mennyire irigykedek, hogy Beni ennyire jó kisbaba. ööö, asszem ő a született a legnagyobb súllyal? Ma hajnalban Noncsi is nagyon virgonc volt. Fél3-tól úgy fél6-ig nem akart elaludni. Ennyi ácsorgás (alvással egybekötve) után úgy döntöttem áthozom a mi ágyunkba, úgy tudtam, hogy el fog aludni, csak azt szeretném ha mindig az ő ágyában aludna. De ezek szerint ez lehetetlen, vagy én iszom meg a levét, mert órákat ácsoroghatok az ágya mellett mire elalszik.

Akkor én is teszek fel egy kérdést: valaki használ mosható pelenkát?

Na megyek hív a kötelesség (szopi)!
Délután megyek 6 hetes kontrollra!

Sziasztok, szép napot!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?