Új privát üzeneted érkezett!

[quote="kri29"]T írta:kri29egnap voltunk ctg-én de semmi jele hogy meg szeretne születni.


Én amikor bementem a kórházba, hogy rendszeres fájásaim vannak, lehet, hogy szülünk, rátettek a ctg-re. aztán jött a szülésznő is, meg a dokim is, hogy hát bizony nem szülünk, de azért megvizsgálnak. Hát 7 centire ki voltam tágulva, szóval már nem mehettem, csak pisilni :lol: :lol: :lol: Szóval a ctg-ben ne nagyon bízzatok, hogy megmondja, hogy közeleg-e a nagy pillanat

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


Ja, és a saját felelősségre távozás. Igaz, hogy elvileg kell papír a gyerekorvostól, de volt olyan szobatársam, aki ott tudta meg, hogy van ilyen lehetőség, és korábban haza is ment. Papírja nem volt a gyerekorvostól...

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


Sziasztok!

Kri,
ki a dokid?

Na annyit téma ez a korábban hazamenés, hogy egészen elgondolkodtam én is rajta ... :roll:
Bár azt hiszem, ha 3 ágyasba, vagy hatalmas szerencsével alapítványiba tudnék menni, én azért maradok. Paramami ... :oops:

Czinkeb,
választasz szülésznőt? Mert ha igen, akkor ő Neked mikor egyszer dolgizik meg tudja mutatni a szülőszobát. :wink:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 

 
 

Sziasztok!

Hékás! Köszi az infót a ctg-ről :)

Ilba! Gajdos doktornőhőz járok.
Neked ki az orvosod?

Kép
Kép
kri29
 
 


Kri,
és hétfőn hánykor voltál CTG-n?
Merthogy én is ő. :D

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Én is nála szültem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nekem úgy tűnt, hogy nem nehéz alapítványiba kerülni. Hétfő délután szültem, és kedd reggel jöttek, hogy ha gondolom, akkor pakoljak, mert mehetek az alapítványiba. Aztán rájöttem arra, hogy halálra unnám magam egyedül, amikor nincsenek látogatók, így maradtam.

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


Hali!

Ne gondoljátok, hogy felelőtlenül döntenék.... Ha lesznek varrataim, fájdalmaim (a normáltól eltérő), vagy valami miatt nem menne olyan simán a szoptatás, mint Annával, akkor maradnék. Csak eszembe jut pl. az a társaság, akikkel kedden volt szerencsém találkozni a szülőszobán: egy lány szült, és kb 15-en kísérték el (darabjuk 16-17 éves). Ha Ők hasonló létszámban vonulnak fel mondjuk a szobában is, biztos kiborulnék....
Szóval most csak felkészülök egy ilyen lehetőségre is.

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc
 
 


Ilba! fél háromkor voltam :D

Te mikor? Lehet, hogy láttuk is egymást :D :D :D

Kép
Kép
kri29
 
 


Csuri,
nem, eszembe se jutott, hogy bárki, aki 1 nap után hazamegy felelőtlen lenne. Én egyszerűen beszari vagyok még a másodikkal is, de totál megértem. És ha úgy alakulna lehet azért én is fontolóra venném. :wink:

Kri,
akkor nem, én 4re mentem.
Mész hétfőn megint? Akkor 15.45-re van időpontom azt hiszem.

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Ilba! Igen megyek 15-re ctg, és 15:30-ra van időpontom a vizsgálatra.
Akkor utánnam fogsz jönni :D

Kép
Kép
kri29
 
 


15.45 CTG és 16.15 vizsgálat nekem.
Izgi. :D Majd jól megnézem a Kismamikat. :lol:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Ilba!
Én ezek mellett még izgulok kicsit Anna miatt is, miután most kezdünk harcolni alapvető dolgokon... A mama pedig nem túl következetes ilyenekben (ami egyébként nem baj, hisz ilyen egy nagymamama).

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc
 
 


Sziasztok! Szép estét mindenkinek!

Ne haragudjatok meg, hogy megint rátok török, de lenne egy kérésem! Én még nem vagyok kismami, de nagyon azon vagyunk! Szoval a kérédsem az lenne, hogy jár e valaki és fog e valaki közületek vagy szült e valaki mostanába Dr Boros Judit dokinéninél! Én most hozzá járok! Nagyon kedves és rendes! Csak az érdekelne, hogy nála mennyibe kerül egy szülés!
Ha valaki tudja priviben is megirhatja! És nagyon meg is köszönném a segítségét!!

Mindenkinek további szép babás napot! És a szülés elött álloknak meg csodálatos pocakos napokat kívánok!!! :D

Kép

Kép

Kép
nócika
 
 


Ilba! Már kezdek izgulni érted....... :lol: :lol: :lol: nem sok van már hátra!!
Hajrá hajrá!!!!Jól vagytok ?

Ildikó
ilgya1
 
 


Nócika,
van BJ topik, próbálj ott is kérdezősködni.

Ildi,
köszi minden oké. :)
Dávidnak boldog szülinapot!

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Nócika, én nála szültem... illetve szültem volna, de este 9kor kezdtem vajúdni és a reggel fél hetes császáromig nem ért be. De azért, hogy megkapjam a hazamenős papíromat a 3. napon, kellett neki adnom 40 eFt-t, egyébként ha benn is van, az kb. 80 eFt.
Kedves, aranyos, de pl. nekem elkavarta a papíromat és csak a 24. héten kezdtünk el a genetikának utánarohangálni, mert nem lettek jók az eredményeim.

No comment, nélküle is megszületett a pici, de én többet nem megyek hozzá. Amúgy is kiborító a magánrendelőjében az állandó 3 órás várakozás... terhesen még elviseltem, mondván, biztos szülni van, de így, hogy a szülésre nem ért be,már nem vagyok olyan elfogadó.

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


eszterxx!

Ez nagyon durván hangzik!!! Azt hogy érted, hogy adni kellett pénzt, hogy adjon papírt? :shock:

Én mindig az előző orvosommal példálózok (aki már nem dolgozik az Istvánban). Szóval Ő, amikor bementünk szülni, éppen Szegeden volt egy nőgyógyászati konferencián, és amikor szóltak neki, feljött Pestre, pedig szerintem név alapján biztosan nem tudta, hogy ki vagyok..... Nos neki 2 éve 20 eFt-ot fizettünk, és soha nem éreztem, hogy utána emiatt nem volt elég alapos pl. egy vizsgálatnál.

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc
 
 


Sziasztok!

Eszterxx! Ez tényleg nagyon durván hangzik. Főleg, hogy pénzt kellett adjál a hazamenős papírért :?

Ilba! Majd hétfőn én is jól megnézem a kismamikat :D
Valószínű mikor kijövök a doktornőtől, te fogsz ülni a ctg-s székben :lol: :lol: :lol: :lol:
Izgi :D

Kép
Kép
kri29
 
 


Sziasztok!

Eszterxx! köszönöm, hogy leírtad ami veled megtörtént! És nagyon sajnálom! Ez mondjuk elég durva! Mi az, hogy a hazamenös papirért kért 40e???? Ez, hogy lehetséges?? Egyszerüen ezt igy kijelentette és kész?? Fúúúúúú ez nagyon durva!!!!!

Ilba! Köszi! Utánanézek a BJ topiknak!

Mindenkinek csodaszép napot!

Kép

Kép

Kép
nócika
 
 


Sziasztok!

Üdvözlök mindenkit, és én is csatlakoznék egy-két kérdés erejéig hozzátok, valószínűleg vannak itt olyan rutinos "versenyzők".

Egyrészt szült valaki a Kodaj doktornál és a Böszörményi Bea szülésznőnél? Megosztaná velem a tapasztalatait? Itt mindenre gondolok, mennyi pénzt adott a szülésért, hogyan zajlott, hogyan viselkedtek stb. stb.

Másrészt látom, hogy a babának is kell vinni cuccokat, akkor most három-négy napra készítsek be neki is ruhákat? Lehet, hogy már írtátok régebben, nézzétek el nekem, egy darabig visszaolvastam, de ott nem találtam semmit.

Harmadrészt, van valakinek mellszívója, és azt használta a kórházban? Van a kórháznak esetleg, amit használhat az ember lánya, vagy jobb, ha beviszem magammal?
Ha már itt tartok, akkor melyik márkát ajánljátok és miért?

Hirtelenjében ez jutott az eszembe, de persze van még egy csomi kérdésem, de egyelőre nem akarok senkit nagyon lerohanni.
:oops:
blanyo
 
 


Eszterxx,
durva nagyon. :evil:

Blanyo,
nem ismerem őket, hátha más igen. :)
Igen, 3 napig vagy bent ha minden oké. Babának is Te viszel ruhát.
Nekem Avent kézi mellszívóm van, rengeteget használtam, most is ezt fogom, ha kell, teljesen meg voltam vele elégedve. A kórházba nem vittem be, nekem a 3. napon lövellt be a tej, már itthon "szenvedtem" meg. Azt hiszem, hogy a csecsemősöknél van amúgy mellszívó. Ha megy be hozzád valaki, akkor be tudja vinni, ha szükséged van rá, én nem fogom előre bekészíteni. A szobákban nincsen sok hely, a táskát mi pl. az ágy alatt tartottuk.

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Blanyo, én sem vittem be a mellszívót. Mivel Marcust nem tudták megtanítani szopizni, én 3 óránként jártam be a csecsemősökhöz fejni. A belövellés nekem is itthon történt, nem is kellett volna a kórházban.

Nekem Pesztonka van, ez gépi, de az elég brutál. Miután sebesre szívott ki, áttértem egy kézire... A barátnőmnek sem vált ez be, de a tesómnak meg igen...

Ja, és én sem ismerem a Te párosodat

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


Blanyo!

Szerintem nem érdemes bevinni a saját mellszívódat, mert nem tudod hol fertőtleníteni. Nekem, amikor kellett az egyik csecsemős nővér segített, és a kórházi mellszívót használtam. Sőt én annak idején nem vittem ruhát a babának, ezért kapott az első nap (egy nem túl szép, de annál praktikusabb darabot). Szóval ha kimaradna a csomagból, akkor sem marad pucéron....
Az ágy alatti tárolásról eszembe jutott a takarító néni, aki jó bő trutyis vízzel mosott fel mindig, és nem győztük a cuccainkat felkapkodni, amikor megjelent :?

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc
 
 


Nagyon kedvesek vagytok, köszi a gyors reakciókat.

Olyan érdekes, hogy a doki-szülésznő párosomat nem igazán találom a neten. Úgy ajánlották, jókat mondtak róluk, nincs is semmi bajom a dokival, de azért jó lenne több véleményt is hallani.

A mellszívóval, kapcsolatban, mivel kezdő "motoros" vagyok teljesen tanácstalan állapotban leledzem. Fogalmam sincs milyen márkát érdemes egyáltalán megvenni.
A kórházban több fajta mellszívó van? Ki lehet próbálni többet is?

Lehet, hogy hülye kérdést teszek fel, de úgy hallottam az Istvánban nincs hozzátáplálás se tea, se tápszer, és ha később lövell be a tej, akkor mi van? Éhezik a babó?

Egyelőre hirtelenjében ennyi. Az a helyzet, hogy vidéken teljesen más rendszerek vannak, ezért vagyok ilyen tanácstalan.
Meg hát első ilyen jellegű tapasztalat lesz. :lol:
blanyo
 
 


Csuri,
tényleg, a takarítő néni. Én meg azt figyeltem mindig, hogy amivel felmos, az koszosabb, mint a kórterem. :shock:

Blanyo,
BB-nál szült már több ismerősöm, őt nagyon dicsérik.
Kórházi mellszívókról nem tudok nyilatkozni. Nekem az Avent nagyon bejött.
Lehet esetleg van valami mellszívós topik is, talán ott többről is van vélemény. :roll:
Babának bőven elég az előtejed, de ha mégis pótlás kell, akkor én úgy tudom, hogy női tejet adnak.
Hol laksz? És hányadik hétben jársz?

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Kedves Ilba,

köszi, remélem nem off-oltam a topikot itt a hüle mellszívós kérdéseimmel :oops:

jelenleg Zuglóban lakom, és a 31.-dik hét végét taposom. :lol:
Bár ez nekem kérdőjeles, mert ciklus nélkül lettem állapotos, és Uh alapján van kiszámolva, így a szülésem időpontja eddig csak 5 féle volt. Kiváncsi vagyok nagyon, hogy milyen az István kórház, és eléggé aggódom is, hogy jó kezekben leszek e.

Ahogy elnézem te már nagyon visszaszámolsz és már rutinod is van a kórházi tartózkodással kapcsolatban. Én csak attól félek, hogy fogom lelkileg bírni a terheket.
Tudsz egy-két tanácsot adni, hogy tudnék a legjobban felkészülni? Eddig vidéken laktunk, de ott nem lehet kérdezni semmit, felfektetik az embert a szülőágyra, oszt jobb ha csöndben marad. Így olyan gátlásaim vannak a dokimmal kapcsolatban, pedig tényleg rendes, csak ugye hát orvos, na....
blanyo
 
 


[quote="blanyo"]j írta:blanyoelenleg Zuglóban lakom


Én is :lol: :lol: És tök jó volt bemenni innen a kórházba. A taxis direkt a Thökölyn vitt, merthogy az ilyenkor gyorsítja a folyamatot :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


kedves Hékás!

hát ezen jót röhögtem, mert egyszer-kétszer mentünk a Thökölyn, de köszönöm szépen! Hát még fájásokkal!

Attól függetlenül egész jó fej volt a taxisod! És milyen volt taxival menni szülni? :mrgreen:
blanyo
 
 


Nem azzal akartunk menni, de mikor adja meg magát a kocsiban az aksi, ha nem a szüléskor???? Én elindultam vasárnap szülni, aksi lemerült, taxit hívtunk. Mivel nem voltam még eléggé kitágulva, hazajöttem. Délután aksi feltölt, egész estig többször próbálgattuk, mindig indult. Hétfő hajnal, megint görcsök, pakkokkal irány a kocsi, ami megint nem indult :D Így megint taxit hívtunk :lol: :lol: :lol: Kicsit költséges volt, de jó fej taxisokat fogtam ki mindkét napon :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


Nócika, az úgy történt, hogy már a 2. nap, amikor meglátogatott (csak akkor ért be!!!!!), akkor célozgatott rá... én meg nem vettem a lapot, mert nem akartam :cry:

Aztán amikor a hazamenetelről kérdezgettem nővéreket-vizitet-mindenkit, akkor mindenki kerek perec azt mondta, hogy ezt csak a doktornő engedélyével lehet, hiába nem nála szültem.

Beszéltünk a szobatársakkal, mindenki ugyanúgy értette a célzásait... én meg megtörtem, mert az a 3 nap nem volt leányálom.

Én reggel szültem fél hétkor (illetve császároztak), délben kihozták az Andrist és aztán vissza sem vitték, ami egy friss császárral nem volt leányálom. Szegényt próbáltam volna tisztába tenni, meg büfiztetni, meg minden, de ne tudjátok meg, milyen volt vele a kezemben feltápászkodni. Ja, és éjszakára sem voltak hajlandóak a nővérek visszavenni őt, mondván, ez bababarát kórház, mit képzelek...

Szerencsére egymásnak segítettünk a szobatársakkal... de ezen kívül rengeteg, ennél horrorabb sztorim van az Istvánról, én tuti nem szülnék ott még egyszer... viszont mivel ti ott fogtok, ezért nem szeretnék senkit elrémiszteni, igy egy-két jótanács, amire én csak sokára jöttem rá...

A nővéreknek vagy adj pénzt, vagy vegyél tőlük legalább két darab itatópoharat, ebből élnek és onnantól emberként bánnak veled!

Sose menj a nővérekhez semmiért műszakváltás előtt és után 1-1 órával, mert előtte össznépi kávézás van, utána meg a munkát adják át egymásnak, nagyon gorombák olyankor, amire semmi szüksége nincs az ember lányának

ne hagyd, hogy frusztráljanak, attól csak neked lesz rosszabb! Úgy is felnőtt már gyerek, ha valami miatt nem sikerült szoptatni. Engem 1 nap után tettek rá a fejőgépre és csak utólag olvastam el, hogy az elektromos fejőgép tönkreteszi a tejcsatornákat!
nem is sikerült végül szoptatnom, bár 4 hónapig fejtem Andrisnak a tejet, de az nem leányálom... ha újra kezdhetném, nem aggódnék attól, hogy az első nap még nem indult be a tejem... nekünk nem voltak hajlandóak pótlást adni, pedig a gyerek, mivel én cukros voltam, születés után reszketett az alacsony vércukorszinttől... a 3. nap tudtam meg egy nővértől, hogyha adtam volna pénzt, kapott volna női tejet... igy napi 6-8 órát fejtem a kórházban a szinte semmit, míg a pokoli éhes gyerek 2-es (ha jól emlékszem) cukorszinttel reszketett. Szóval no para, lesz majd tej

És ezek után a fejőgépről: először medela elektromosom volt, de azt, miután leégettem a motorját 1 hónap alatt, kiderült, hogy csak arra találták ki, hogy a bennmaradó tejet lefejje és nem arra, hogy én éjjel-nappal azt használtam otthon, hogy legyen több. Ha üzemi méretre kell, akkor én utána Aventet vettem és meg voltam vele elégedve (egyébként a Medelával is...)

Amúgy meg lehet bérelni is, az a legegyszerűbb megoldás...

Böszörményi Beát én is csak dicsérni tudom, meg az összes szülésznőt, akivel vajúdásom alatt találkoztam. Ha nincs választott szülészed, akkor egyik sem jön oda ajnározni, de mindegyik ott van, ha épp gondod van!

és amúgy a szülésfelkészítő tanfolyamuk is nagyon profi!!!!

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Sziasztok!

Hékás!
Nem irigyellek a taxizás miatt, de ha tényleg segített, megérte. Engem annak idején az apósom vitt, aki elég "sportosan" vezet. Még szerencse, hogy hajnalban mentünk, ezért a néhány piros lámpán való áthajtás csak nekem okozott plusz problémát...

Eszterxx!
Sajnálom ezt a sok rossz élményt, de lehet, hogy csak egy ritka gyökér (bocs a megfogalmazásért) társaságot fogtál ki. Nálunk két éve is voltak olyan taplók, akinek pl a csoszogását már messziről hallottuk. és ha valakinek fájdalma volt, csak felemelte a takaróját, benézett, és közölte, hogy ez a seb nem fájhat... Az ilyet messziről kerültük. Nekem szerencsére a nővérekről jó tapasztalataim vannak, és bízok benne, hogy most sem fogok csalódni!!

Ilba!
Mi újság veletek? Mi ma kipróbáltuk a csiri-biri tornát. Annának eléggé bejött, nekem viszont rá kellett jönnöm,hogy már nem megy olyan könnyedén egy egyszerű körjáték sem... Holnap UH.

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc
 
 


Bevallom nektek lányok, hogy vidéki kórházban volt egy igen horror élményem, és rettegek.
Kérlek nyugtassatok meg, hogy nem fogom megbánni az István kórházas választást.
De igazából naívan se szeretnék bemenni, és ott pofára esni....eszterx esetleg, ha leírnád priviben mi történt veled, azt megköszönném.
És légyszíves ha van időtök, kedvetek osszátok meg velem a tapasztalataitokat.
Szóval nővéreknek adtok pénzt? (ezek után ugye....) és ha igen mennyi az annyi?
A dokitól meg szokás itt kérdezni, a tarifát?
A szülésznőtől is?
Előre is kösz....

Remélem nekem nem kell taxiznom :lol:
blanyo
 
 


Sziasztok!

Blanyo,
A szülésznőddel találkoztál már?
Vele mindenről tudsz beszélni, hogy mik a félelmeid és miket szeretnél. Tulajdonképp azért fogadod fel, hogy ha a körülmények megengedik, akkor minden úgy történjen, ahogy szeretnéd.
Írok privit!

Taxival a Thökölyn: :lol: :lol: :lol:

Eszter,
Nagyon sajnálom a rossz tapasztalataidat, szerencsére nekem nem volt semmi gondom. Volt egy mufurcabb csecsemős, de amúgy mindenki kedves volt.
A nővéreknek én egy fillért nem adtam, nem is vettem tőlük semmit, ennek ellenére többször cseréltek nekem lepedőt és a csecsemősök is többször jöttek segíteni cicire rakni a fiamat (nem volt egyszerű, mert le volt nőve a nyelve).
Az tény, hogy amikor szóltam, nem mindig azonnal jöttek, hanem mondták, hogy kb. fél-1 óra múlva tud jönni, de épp teltház volt.
Az egyetlen hátrány az, hogy ha front van, akkor mindenhol kismamák és kisbabák lógnak, de szerintem ez az ország elég sok szülészetéről elmondható.

Csuri,
Én ma voltam UH-on és CTG-n, minden rendben van, UH szerint 3,3kg.

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


sziasztok!
bekukkantottam hozzátok, bár már biztos hogy nem az istvánban fogok szülni. BJ doktornőhöz jártam én is, de nem vált be. káosz és szétszórtság jellemzi, és nem csak a kórházban, ahol az ő kismamáinak kell a legtöbbet várni, mert ugye nem belsős, és a belsős dokik csak úgy vitték be a saját betegeiket a vizsgálóba előtte.
nem tudom szülni milyen lehet vele, sokan dícsérik, de nekem más problémám is volt, ezért otthagytam.

hazamenetel: amihez a babának eleget kell enni-inni (vagyis szopni), az a PKU vérvétel, ami egy komoly anyagcsere-betegséget szűr. a mávban tavaly év elején ehhez a 4 napot (96 órát) kellett betölteni a picinek, máshol pedig (szent imre, ahol jövőre szülni fogok) 48 óra múlva már leveszik... így légy okos...
egyébként a gyerekorvos is le tudja ezt venni, de ezt meg kell vele beszélni. jobb, mint visszamenni a kórházba....

amíg a tej be nem durran, jön az előtejetek, ami ugyan pár csepp, de nagyon tömény, sokat számít a babáknak! amikor megszületnek, még akkorka a gyomruk csak, mint egy cseresznye, nem is férne bele több :)
a tej pedig annál előbb megindul, minél többet-gyakrabban van a pici mellretéve, ezért (is) jó a rooming-in.

kellemes pocakosodást, szép szülést mindenkinek! :)

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Kri,
rózsaszín, vagy világoskék felsőben voltál? :)

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Sziasztok!

Ilba! Mikor értél ma a dokihoz? Kicsit sietnem kellett nem volt nagyon időm körülnézni. Milyen ruhában voltál? Én kantáros farmerban és kék felsőben.


Az uh szerint 3,7 kg-s a pici és minden rendben. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
kri29
 
 


Világoskék?

Kép
Kép
kri29
 
 


Te mondtad, hogy szombaton megviccelt a baba?
Ha igen, akkor Veled szemben ültem én is kék felsőben. :) Pont 3/4-re értem oda azt hiszem.

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Igen én mondtam :lol:

Kép
Kép
kri29
 
 


:D :D :D
Gondoltam, mert hallottam a keresztneved. :wink:
Utánad jöttem a CTG-n.

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Sziasztok!

Ilba!
A súlya alapján, már jöhetne.... :D

Mamacsibe!
A lányommal mi úgy jöttünk el a kórházból annak idején, hogy a normál súlyvesztést követően már elkezdett gyarapodni, és rendesen anyatejes széklete volt. Szóval én most is bízok benne, hogy minden rendben lesz a szoptatással, és nem kell pl. ezért bennmaradnunk még napokat...

Blanyo!
Holnap írok hosszabban a tapasztalataimról, de ma már túl nyomi vagyok hozzá..

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc
 
 


Sziasztok!

Kétszer szültem már az Istvánban, és nagyon meg voltam elégedve. Harmadszor is ott fogok. Pont azért, mert "bababarát". Nem adnak tápszert meg teát, mert tudják, hogy az újszülöttnek nincs rá szüksége, egyszerűen mindig cicire tettem a babát, ahogy nyöszörögni kezdett. Tudom, hogy az én esetem sima ügy volt, mert nem volt semmilyen problémánk, de például a fejés sose jött be. Egy bizti, én fejni nem fogok, inkább megint cicire teszem a gyereket, sokkal jobban ki tudja üríteni a baba. Általánosságban mindenki készséges volt (szülésznők, csecsemősök, dokik) persze voltak kivételek, de hol nincsenek.

Egyébként láttam, hogy volt akinek cukros vizet kellett itatni a babájával, de akkor ott valami gond van, nem? Az bizti, hogy nem hagyják éhenhalni! :) Szóval a lényeg, hogy minél gyakrabban cici (mamacsibe jókat ír)

Nem fizettem egy csecsemősnek se, meg nővérnek se, állandóan változtak, hogy lehetett volna ezt győzni?! Meg se tudtam jegyezni, hogy ki kicsoda (gondolom, ők se, hiszen mi sokkal többen voltunk...) Most se fogok fizetni - elvből. (a doki meg a szülésznő az más)

Blanyo,
látom kínlódsz. A legrosszabb a bizonytalanság. Szerintem a dokiddal és szülésznőddel beszélj meg mindent. Szólj, hogy szeretnél velük beszélgetni, mert vannak dolgok, amik.... stb.

Üdv, Nyáriorgona

Nagyfiam 6 éves
Nagylányom 3 és fél éves
És a legkisebb is megszületett!
nyáriorgona
 
 


Köszi lányok a válaszokat.

Hát a dokimmal megbeszélni. Annyi gát van bennem, arról nem is beszélve, hogy nem vagyok az a nyavalygós típus, inkább lefojtós, ami ebben az esetben nem túl célravezető.
A férjem meg olyan indulatos, mert nagyon horror tapasztalatunk volt, és így még rá se támaszkodhatok ebben a kérdésben.

A cukros vizet akkor itatják a babcikkal (optimális esetben, mert van ahol ha kell ha nem kell, ugye) , ha cukorbeteg volt a mama, és ilyenkor előfordul, hogy szülés után leesik a pici vércukra is, és ez ebben az esetben nagyon lényeges, hogy helyreállítsák, és ilyenkor kell neki a szénhidrát.

Másik kérdés, fürdetni a piciket a csecsemősök fürdetik?
blanyo
 
 


Jujj, elfelejtettem!

Dr. Kodajról senkinek nincs tapasztalata, továbbra sem?
blanyo
 
 


Csuri,
Tegnap megkérdeztem, hogy mi kell a korábbi hazamenéshez, csak a gyerekorvostól egy papír. B-val megbeszéltem, hogy én is beszerzek egyet, aztán majd meglátjuk mi lesz … :roll: Ő azt mondta amúgy, hogy többedszer szülőknek sokkal könnyebben kiadják a babákat.
Írd majd meg mi volt ma!

Blanyo,
3 éve a csecsemősök fürdettek, Te viszed oda a babát nekik és végig ott is vagy. Mehet Apuka is kamerázni. :D

Ma voltam vérvételen, már megint új rendszer van, az eddigi legrosszabb … tiszta káosz, pedig elvileg sorszám van … :shock:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


7 hónapja is igy volt a fürdetés...

Már megint újabb rendszer???? Nálunk még úgy volt, hogy egyszer sorbaálltál, bevették a papírokat ott, ahol a vérvétel volt, majd megjegyezted, ki van előtted, leültél és ahogy a vérvétel ürült, mentek be az emberek...csak általában egymás torkának esés volt, mert mindig volt egy-két szerencsés először ott álló, aki amikor beadta a papírjait és mellette épp megürült a vérvevő szék, nem tudta, hogy oda még 30-an várnak előtte :lol:

Mostani milyen??

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Bejelentkezésnél a pultnál a másik helyre kell állni. Csak hogy már az elején is legyen valami kavar. :twisted:
Aztán a vérvételhez kapsz egy sorszámot. Nem ott veszik le ahol eddig, hanem be balra a folyosó végén.
Papírral be lehet menni, de a vérvétel már a sorszám alapján van ... elvileg.
Ja és a sorszámok sem sorban vannak, vannak kihagyások, csak hogy kismamik agya kicsit tornáztatva legyen.
Mi megúntuk a "fogalmam sincs most mivant", így a régről bevállt két sorban állós módszert fejlesztettük ki a végére ...

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Sziasztok!

Én pár hete voltam vérvételen, akkor is már a sorszámos rendszer ment, és az új helyre kellett menni. Természetesen egy kicsi papír hívta fel rá a figyelmet amit ha nem voltál szemfüles észre se lehetett venni. A sorszámok nállunk is össze vissza voltak és hiába voltam a 3. 7 sorszámot kaptam. Mint kiderült aki még csak sejtette hogy babát vár azok korábban megkapták a sorszámot.
A pultnál mindig variálnak én már voltam mind a két helyen sorban állni bejelentkezni. Szóval arra ne adjatok.

Kép
Kép
kri29
 
 


Ja azt meg ne felejtsétek aki vércukor vizsgálatra jön időre, az ugye rögtön le szeretné vetetni a vért ez még borítja a sort :lol:

Kép
Kép
kri29
 
 


Sziasztok!

Most csak egy kérdés!!!!
Ma voltam a 38 hetes uh-n. Azt mondta a doki (Horváth Mihály, azt hiszem), hogy a baba jobb oldali petefészkében egy 4 cm átmérőjű ciszta-szerű látható. Ám, lehet, hogy csak a húgyhólyagja, ezért két nap múlva menjek vissza kontrollra. Én persze jól kiborultam! A saját orvosom ezután azt mondta, hogy Ő majd beszél ezzel az orvossal, és kideríti mi van: Jövő héten hétfőn :shock: (az még 6 nap) újra megvizsgál ez az orvos, és akkor biztosat tud mondani!
Szerintetek nem lenne értelme elmenni egy 4D uh-ra, ahol ezt meg tudják nézni? Eléggé parázok emiatt.....
Valakinek van ötlete ezzel kapcsolatban????

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?