Nócika, az úgy történt, hogy már a 2. nap, amikor meglátogatott (csak akkor ért be!!!!!), akkor célozgatott rá... én meg nem vettem a lapot, mert nem akartam
Aztán amikor a hazamenetelről kérdezgettem nővéreket-vizitet-mindenkit, akkor mindenki kerek perec azt mondta, hogy ezt csak a doktornő engedélyével lehet, hiába nem nála szültem.
Beszéltünk a szobatársakkal, mindenki ugyanúgy értette a célzásait... én meg megtörtem, mert az a 3 nap nem volt leányálom.
Én reggel szültem fél hétkor (illetve császároztak), délben kihozták az Andrist és aztán vissza sem vitték, ami egy friss császárral nem volt leányálom. Szegényt próbáltam volna tisztába tenni, meg büfiztetni, meg minden, de ne tudjátok meg, milyen volt vele a kezemben feltápászkodni. Ja, és éjszakára sem voltak hajlandóak a nővérek visszavenni őt, mondván, ez bababarát kórház, mit képzelek...
Szerencsére egymásnak segítettünk a szobatársakkal... de ezen kívül rengeteg, ennél horrorabb sztorim van az Istvánról, én tuti nem szülnék ott még egyszer... viszont mivel ti ott fogtok, ezért nem szeretnék senkit elrémiszteni, igy egy-két jótanács, amire én csak sokára jöttem rá...
A nővéreknek vagy adj pénzt, vagy vegyél tőlük legalább két darab itatópoharat, ebből élnek és onnantól emberként bánnak veled!
Sose menj a nővérekhez semmiért műszakváltás előtt és után 1-1 órával, mert előtte össznépi kávézás van, utána meg a munkát adják át egymásnak, nagyon gorombák olyankor, amire semmi szüksége nincs az ember lányának
ne hagyd, hogy frusztráljanak, attól csak neked lesz rosszabb! Úgy is felnőtt már gyerek, ha valami miatt nem sikerült szoptatni. Engem 1 nap után tettek rá a fejőgépre és csak utólag olvastam el, hogy az elektromos fejőgép tönkreteszi a tejcsatornákat!
nem is sikerült végül szoptatnom, bár 4 hónapig fejtem Andrisnak a tejet, de az nem leányálom... ha újra kezdhetném, nem aggódnék attól, hogy az első nap még nem indult be a tejem... nekünk nem voltak hajlandóak pótlást adni, pedig a gyerek, mivel én cukros voltam, születés után reszketett az alacsony vércukorszinttől... a 3. nap tudtam meg egy nővértől, hogyha adtam volna pénzt, kapott volna női tejet... igy napi 6-8 órát fejtem a kórházban a szinte semmit, míg a pokoli éhes gyerek 2-es (ha jól emlékszem) cukorszinttel reszketett. Szóval no para, lesz majd tej
És ezek után a fejőgépről: először medela elektromosom volt, de azt, miután leégettem a motorját 1 hónap alatt, kiderült, hogy csak arra találták ki, hogy a bennmaradó tejet lefejje és nem arra, hogy én éjjel-nappal azt használtam otthon, hogy legyen több. Ha üzemi méretre kell, akkor én utána Aventet vettem és meg voltam vele elégedve (egyébként a Medelával is...)
Amúgy meg lehet bérelni is, az a legegyszerűbb megoldás...
Böszörményi Beát én is csak dicsérni tudom, meg az összes szülésznőt, akivel vajúdásom alatt találkoztam. Ha nincs választott szülészed, akkor egyik sem jön oda ajnározni, de mindegyik ott van, ha épp gondod van!
és amúgy a szülésfelkészítő tanfolyamuk is nagyon profi!!!!