Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsa!

Nincs benne kóla és csoki csak szétvertem......
Mucska

Andi
Kép
mucska
 
 


Puszi kis regisztrálatlan!Kép
Mucska

Andi
Kép
mucska
 
 


Sziasztok megegyszer!

Ez a szulesznos eset felhaborito, en mar teljesen el vagyok ezektol a dolgoktol szokva. Amikor Agi szuletett 89-ben a szulesznonek meg csak egy ajandekcsomagot adtunk. Hmmm nagyot valtozott a vilag azota.
Itt ugy mint Suncsieknel, nincs boritekolas. A korhazban a szoba falara ki vannak fuggeszte az arak. 2 eve kb. 30.000 Ft volt a 3 korhazban toltott ejszakat, szuper ellatassal, a fogkefen kivul semmit nem kellett vinni.
Nagyon remelem, hogy elobb-utobb otthon is igy lesz.

Suncsi:
Nagyon ides kis pocakod van.

Mindenkinek puszi, most rohanok fozni, ma 6 tagu csalad vagyunk 2 kamasszal, az egyik edzes utan jon, a masik meg fiu es imadja a hasat, kb annyit esznek mint egy elefantcsorda.
Ildiko
salla
 
 

 
 

Sziasztok!

Jó sokat írtatok Kép Sokszor érzem én is úgy, hogy Babanet nélkül nem tudok meglenni Kép Olvasgatni mindig tudok, de írni már nehezebb. Most is: Zsoltika elaludt. Gyorsan összeütöttem egy kis tejberizst magamnak (nyami) Kép, jövök a géphez, olvasgatok, és mire elkezdenék írni, már fel is ébredtünk Kép

Épp ezért most csak röviden kérdeznék: mik az agyhártyagulladás elleni oltás mellékhatásai? Milyen veszélyei lehetnek?

Mi még nem adattuk be, ugyanis a dokinénink azt mondta, várjunk vele az 5 hós oltásig. Hát az most lesz február elején... Azt sem tudom, hogy mi a különbség a 2 agyhártya elleni oltásban. Az egyik ugye kötelező, a másikat kérésre adják be... Melyik melyik? Én még nem jártam ennek utána, de most, hogy szóba került a dolog, szeretnék több infót.

Ma mi is sétáltunk, nagyon szép idő volt, és szerintem nem is volt hideg. Viszont mivel olvad, itt a lakótelepen az erkélyekről meg a háztetőkről kupacokban esik le a hó Kép Szerencsére minket nem talált el egy "lavina", de óvatosan közlekedtem.

Etetőszék: mi a Brendonban láttuka PegPerego Prima Pappa-t, többféle hutaza van ugye a széknek, és az ára attól is függ, de a legolcsóbb 29.800 Ft volt. Mi azt néztük ki KépKép De mivel még nem aktuális, nézelődünk picit.

Képzeljétek, Zsoltika fel-le kapcsolgatja a lámpát Kép Odavittük a villanykapcsolóhoz, megmutattuk, és azóta jópárszor csinálja: szépen ráfekteti a tenyerét, és megnyomja. Utána meg hangosan nevet KépKépKép Ő is nagyon szereti, ha a pocakját puszilgatom, meg az orrommal csikizem, akkor is hatalmasakat kacag Kép

Robóka, Bence, Fanni, Gabi, Borka, Dominika, Andris és Ádámka is gyönyörűek! Ádám kocsija nagyon-nagyon tetszik, már alig várom, hogy mi is vehessünk vmi hasonlót Zsoltikának.

Megyek is, mert hiányol Kép
Üdv mindenkinek!

Gabi

pgaboka
 
 


Sziasztok Kép

Anita, mél ment és jött Kép Nemtom, mi lehet... azt írja, nincs teljesen megadva a host.

Docka, hogy mekkora lett Andris! Kép

Vera, ari vagy, h figyelmeztetsz minket a védőoltásra. Az az igzság, h én nem tudok dönteni. Itt (60ban) mindenki ellenzi - de ez ugye nem jelent semmit, mert a Kvit-t is ellenezték. Én nem bocsátanám meg magamnak, ha nem adatom be és elkapja, de azt is nehezen, ha az oltástól lesz beteg... nehéz Kép

Sziszke, de édi Borka, kis husis, őgy látom, nagyon fincsi... mi is az a kezében?
Hami is folyton ülne - hasprés detto.Persze ari, amikor fel akar ülni, de nem hinném, h jó ez neki. Borka már nagylány, neki nem árt! Kép

DBarbi, lászik Fannin, h tetszik neki a new ülés Kép Akkor nem megyünk a Corába - egyébként se akarok menni tömegbe az influenza miatt.

Zsizsa, Gabi csúcs, ahogy vezet: vezetni félő anyukák, tanulhattok tőle Kép

Anita, ez a kéééép Kép Mintha műtermi lenne, Robó, meg mint egy profi modell Kép olyan édi! És tényleg milyen stabilan ül!

Dorki, tényleg jó dús Niki haja és milyen huncut nézése van Kép

Barbi, én nem akarok dokit látni. Tegnap megmértem, múlt szerdához képest 8 deka, ez már több, mint az 5 Kép vasárnap megint mérjük, akkor majd a vasárnapihoz viszonyítom. Ha így is lesz 8-10, akkor különösebben nem izgatom magam és visszaállunk heti 1 mérésre. Bár 3 hó után már 2hetente akartam mérni.

Ádi akkor is édi, ha sír, mindjárt én is keresek egy szomi képetKép

Regi gratula az oldalra forduláshoz Kép Hidd el, mostmár nap mint nap fogsz állni leforrázva, mert minden nap tanulnak vmi újat.
Hami is tud oldalra fordulni, de neki az a legújabb, h bárhogy van már meg tudja fogni egyik kezével a másikat, no meg nemcsak 1, hanem 2 kézzel képes megfogni tárgyakat, amit igyexik a szájába gyömöszölni KépKépKép

Pusszancs Kép
Ann

Kép
annann
 
 


Még valami: Dorki Nikije is gyönyörű hajas babuci Kép

Ann, Hami is édes a legörbülő szájával Kép

Ezt most írta Nektek Zsoltika:

jyyyyyyyyyyyyyyyyyyyjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj bbbbbbbbnnnnnnn nnnnnnnnnnnnnnnn

Azt nem igazán tudom, hogy mit jelent... De most már tényleg megyek.

Üdv:
Gabi

pgaboka
 
 


Sziasztok!

Csak egy pár szó. Bencének tök jó kedve van, és nem akarok lemaradni róla. Most az apukáját szórakoztatja. Kép

Gabi!
Én nem tudom mi a különbség a két agyhártyagyull.elleni oltás között, én eddig úgy tudtam hogy amit mi kaptunk az valami új, és ez csak két szuri. Pontosabban egy, csak 2 hónap múlva emlékeztető oltásként megkapja ugyanazt. Amit Anitáék kaptak, arról nem tudok semmit, azon kívül hogy az 3 oltás.

És így utólag nekem ez tök jó hogy nem informálódtam túl sokat a témában, eldöntöttük hogy kell és kész. Az az igazság hogy bennem fel sem merült hogy valami baja lehetne tőle. Azon kívül hogy elolvastam a betegtájékoztatót és a frászt hoztam a dokinkra, arra nem is gondoltam hogy utólag lehet valami hatása.
Én inkább az oltás beadásakor felmerülhető hatásoktól féltem, mint pl. görcs, ami a tájékoztatóban benne van. A doki viszont megnyugtatott hogy ezt MINDEN ilyen gyógyszerbe beleírják, mert ha véletlenül előfordulna, ne pereljen senki. És mióta ő orvos (32 éve) még nem fordult elő soha egyetlen szurinál sem ilyesmi. Úgyhogy én megnyugodtam. Hogy utólag lehet-e valami hatása, nem tudom, remélem nem!

Ann!
A budapestiek vannak nagyobb "veszélyben" mert itt nagyon sokféle ember megfordul, szerintem 60 nem vészes. Persze az én véleményem szerint ez is hülyeség, mert ha valahol elő akar fordulni ez a betegség, akkor elő is fordul. Szóval ezt neked kell eldöntened hogy beadatod-e vagy sem.
De én is úgy vagyok vele, mint Te hogy ha lehet védjük meg. Az utóhatást viszont nem ismerem.

Na befejezem, mert már így is sokat írtam ebben a témábanKépKép
Én parázós anyuka vagyokKép nagggyon-nagggyon, de mégegyszer: ez mindenkinek a magánügye és én senkit nem akarok rábeszélni, nem kapok jutalékot semKép csak tanács volt.
Na befejeztemKép

Ann!
Hami nagyon édesKép az a száj!!! TündériKépKép
És nagyon szép rugija vanKép

Pussz,
Vera

KépKép Kép
76vera
 
 


Sziasztok!

Kertészkedés!

Süncsi:
Én,amúgy szakmámat tekintve kozmetikus vagyok,tehát ebből kifolyólag is nagyon vigyázok a kezeimre.Még a takarításhoz,mosogatáshoz is kesztyűt húzok,a kertben meg főleg.Nevet is rajtam a párom,hogy "púderes kezű királykisasszony" vagyok.Meg az sem igazén szívderítő látvány,hogy gyomlálás után a körmöm alá lerakódott piszkos kezemmel simogatom a kislányomat..stb.Nem írok már több hülyeséget.

Mindenkinek köszönöm az odafigyelést,és a figyelmeztetéseket!Én sem gondoltam 100 holdas kapálgatásra,csak kis virágoskertemet teszem rendbe,amihez elég egy kissámli,és kézikapa.
Ettől függetlenül,TAVASZ őrült vagyok,és ölni tudnék egy kis friss,jó földillatú nyári forróság utáni esőillatért!

Na jó azt hiszaem kicsit szárnyal a fantáziám.Meg is mérem a lázamat gyorsan!

A szülésznős eset a Szent Imre Kórházban történt!
A Mayát a Máv-ban szültem,választott szülésznőm volt,és mivel 2 héttel a kiírt időpont előtt született akkora pechem volt,hogy amikor felhívtam a szülésznőmet,hogy ma szülünk azt mondta,hogy ne csináljam mert mára már van kismamája,aki szintén hozzá ragaszkodik!Nem akarok a részletekbe belemenni,de hatalmasat csalódtam,és mivel nem beszéltünk meg semmit,nem is kkapott semmit.
Még annyit,hogy nagy szerencsém volt,mert mindennel együtt a Maya 4 és fél óra alatt megszületett.De mivel a többi szülésznő tudta,hogy választott szülésznőm van,rám sem néztek.A fogadott sem,csak néha amikor kegyetlenül fájdalmasan,nem is fájás közben megvizsgált!Nem ezt beszéltük meg,és nagyon kivoltam:Szerencsére a párom bent volt és amit tudott segített,és persze csak arra gondoltam,hogy nemsokára a kezemben lesz az én kis angyalkám.El akartam kerülni a gátmetszést-a szülésznő segítségével el is lehetett volna-de nem velem foglalkozott.TALÁN ÉN TEHETTEM RÓLA,HOGY A KISLÁNYKÁM MÁR ELŐ AKART BÚJNI?
Gusztustalan ez az egész ami itt van!TISZTELET A KIVÉTELNEK!

Ennyi!

Nanda
nanda
 
 


Sziasztok!

Most csak gyorsan kidühöngöm magam az UH miatt, aztán majd visszaolvaslak benneteket!

Szóval: Mucska: jöhetsz a lángszóróval. Sikerült kifognom egy nőt aki hogy finom legyek nem volt a helyzet magaslatán. Első megközelítésre közölte, hogy ez a gyerek sokkal kisebb a koránál, aztán hogy mégse, mert tulképpen szerinte egy nappal. A lelet kész kabaré: Gömböc keresztben feküdt végig, beírták, hogy fejvégű. Nem tudta megmondani, hogy hol a méhlepény, közölte, hogy elöl is oldalt is és hátul is. A leleten szerepel, hogy a szív 4 üregű, csak éppen meg se nézte a szívét, mint ahogy a gyomrát, veséjét sem. A mérések is egész érdekesen sikerültek. Szóval a genetikai UH-n szerepelt, hogy Gömböcnek megvan minden ujja. Nagyszerű. Csak ezt már láttuk 7 hete is. Szóval nagyon ki vagyok akadva. Ja, meg mondta, hogy ha rossz lenne az AFP-m, akkor azért kontroll UH kell. Miért valami baj van? Á, nem. Az AFP-m egyébként tök jó lett, és azt ő is látta. Csak azért nem vagyok teljesen idegbajos, mert jövő szerdán megyünk a Praxisba, utána héten meg a saját dokimhoz. De azért dühös vagyok!!!!!!!


Linó
lino
 
 


Linó!

MOst én mondom, hogy ne idegeskedj! Ezek barmok! Tisztelet a kivételnek. KépKép

Nem tudok erre mit mondani. Akkor miért mondják, hogy ez a legfontosabb uh?!
Engem is az vígasztal, hogy holnap kérek a 3D re időpontot.
Röhej, hogy ugyannyi idősek vagyunk és teljesen mást néznek!!!!!! Nekem se nézte a veséjét..... Csak, hogy van feje, keze lába, szíve gerince. De ez már volt a többi uh-n is.
Puszi nyugi szerdáig kitartás. Még jó, hogy olyan baromságot nem mondtak, mint nekem.

Mucska

Andi
Kép
mucska
 
 


Vera, sztem igazad van, nagyon afelé hajlok, h be kéne adatni, de még nem döntöttem/tünk.
Lehet, h 60 nem vészes, de mi is járunk Pestre, meg kirándulni is jobbra balra, honnan tudjam, h nem kapja el? A mi dokink bizti nem ismeri ezt 2 oltásosat.. mondjuk ez a legkevesebb, max. megmondom neki, h mit adjon be KépKép

Ez VOLT a kedvenc rugink - vagyis az enyém, de kinőttük Kép Kép Berényben vettük anno, de most nem volt, vagyis valszleg azért, mert rövid ujjú, és most csak a hosszú ujjúak voltak kint Kép Majd tavasszal veszek még ilyet, ha lesz Kép

Gabi, Sztem Zsoltika azt mondta, hogy eleget gépeltél már, engedd oda + hogy ő is szeretne kommunikálni a kis barátaival és mindenkit üdvözöl KépKépKép (ha jól értettem)

Jóéjt!
Ann
annann
 
 


Timi! Nyugodtan menj szerintem is táppénzre. Nekem is a nőgyógyászom ír havonta egy ajánlást, és akörzeti orvos pedig táppénzen tart. Sokkal jobb így mindenkinek. Higgy a többieknek a baba és Te most sokkal fontosabb.

Nanda! Bad Mitterndorf kb 550 km-re van Bp-től. Azon a környéken több községben is van termál fürdő. Mi egy nagy appartmanházban laktunk, gyakorlatilag 2 lakást béreltünk 4 ill. 6 főre. A négy fős appartmanok ára 19.900 Ft volt + kb 7.000 Ft helyi ktg. A sí régió Tauplizalm (Stájerország). A sípályák 720-2000 m magasan voltak kb. 30km hosszúak összesen. Nagyon sok hó volt, teljesen hóbiztos terület.
Egyébként az Intersí honlapján elég jókat lehet még találni.
www.intersi.hu
A korábbi években mi Graz mellé jártunk, az is jó volt, de most ki akartunk próbálni valami mást is. Jó böngészést.

Ildikó! Bocsika az összekeverésért! Majd legközelebb jobban figyelek, dehát annyira nagy a levél szaporulat, hogy nem gyózöm beszívni az információkat.

Chello!
Én kedden voltam AFP vérvételen. A jövőhéten kell mennem a szokásos kontrollra a Nyírőbe. Remélem addigra meg lesz az eredmény is.
A baba mozgása miatt ne aggódj, hamarosan te is érzékelni fogod, bár szerintem már lehet, hogy érezted, csak nem gondoltad, hogy az.
Most még (nekem) igen finom a mozgásuk, olyan mintha belülről egy apró kezecske simogatna kis felszinen, van akit ficánkoló halacskára emlékeztet. Én azt szeretem a legjobban amikor mind a két babát érzem egyszerre és valamilyen irányban (általában egymás felé) haladnak is a pocimban. Ezt azonban nagyon ritkán produkálják.
Raffairól illetve az órákról szívesen írok neked ha érdekel. Azonban azt tudnod kell, hogy ez nem tanfolyam. Ő pszihológus, aki a baba-mama kapcsolatanalízisre specializálódott. Az óradíja nem olcsó, de a pár jövedelmi helyzetétől függ 4500-15000 Ft-ig terjed. Ha bővebban érdekelnek az órák szívesen írok neked a saját élményeiről is az e-mail címedre.

Sziasztok, JÓ ÉJSZAKÁT!

Vali
C.Vali
 


Nanda! Az appartman ár egy főre vonatkozik!

Vali
C.Vali
 


Vali!

Neked is jó éjszakát!
Mucska 20+1

Andi
Kép
mucska
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyorsra:
Anita,
Most a hipermarketekben van etetőszék akciósan. A fa, amit DBarbiék vettek, 6e körül, Cam múanyag 10e-ért, egy másik fajta az Auchan-ban 11e Ft. Én a Cam-ot vettem meg végül.

Mindenkinek gratula a babák új tudományaihoz Kép

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Ami kötelező, act-hib, az a bakteriális agyhártyagyulladás ellen véd. Ami nem kötelező aza vírusostól, de sajnos cska a C típusútól. Sajnos tényleg a B a gyakoribb, az ellen nincs védőoltás. Ami pár éve a kikatonáknál volt az viszont a C típusú volt pl. De most Szolnokon fekszik egy diák B típusúval.
De: Nekünk az 5 hós oltás után 1-2 és 3 hónappal adták be és semmi de semmi mellékhatása nam volt a menjugate nevű oltásnak. Megjegyzem ez volt az egyetlen olyan oltás amitől nem lett mellékahtás (a többitől láza volt). Remélem segítettem:

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Vera, Manó: köszi az infókat!

Lehet, hogy a mi dokink is az 5 hós után adagolja majd, mint Manóéknál Kép Örülök, hogy nem volt mellékhatás. Viszont rájöttem, hogy vszeg sem én, sem a férjem nem vagyunk beoltva, tehát ezt nekünk is pótolni kell...

Ann,
szuperül tolmácsoltad Zsoltikám írását KépKépKép Gügyögést is tudsz fordítani? Kép Ugyanis nagyon sokat beszél a picurika, olyan jó lenne tudni, hogy miket mond.

Megyek aludni, mert leragad a szemem. Jó éjt mindenkinek!

Gabi

pgaboka
 
 


Sziasztok!

Süncsi:
teljesen megértelek Svájccal kapcsolatban, én is éltem külföldön, Németország északi részén, nagyon rossz volt kirekesztve lenni. Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy milyen mentalitás az, ahol 20 évi közös munka után is Frau vagy Herr XY-nak nevezik egymást, nem tegezik egymást, ha sütött valami finomat, akkor eszébe sem jut, hogy bevigye a munkahelyére és megkínálja a többieket csupán szeretetből... A Névtelennek abban igaza van, hogy fantasztikus az a rend és fegyelmezettség, ami német nyelvterületeken uralkodik, de egy vérbeli magyarnak sok-sok év kell, hogy megszokja. Akkor meg Magyarország fogja idegesíteni.

Ildikó és Mucska: hihetetlen, amit végig csináltatok a betegségetekkel és annyira örülök, hogy babócát vártok, mert ezzel nagyon sok nőnek erőt adtok, az biztos! Vigyázatok nagyon magatokra!

Timi: a legjobb dolgot csináltál, szépen relaxáltál egyet Hegyi doktorral! Kép Ilyen stresszes munkahelyen csak ez menekít meg az őrülettől!

Szöszi: olyan kedves lehetett a férjed, ahogy eljátszotta a géneket válogató babócát!Kép

Z.Zsuzsa: férjed honlapja azonnal a Kedvencek közé került! Most lehet, hogy nagyon nagy hülyeséget kérdezek, de mit csinál a férjed, hogy a képei ennyire színesek, élesek? Olyan hangulatot áraszt az összes fotó, mint egy festmény!Kép
Én tegnap délután elmerészkedtem a lányommal a Coraban, de csak kismamaruhákat vettem és Dorkának pár aranyos holmit. 2 nyárias kismamapolót vettem, 1 fehér blúzt (alkalmi napokra), egy kockás inget, 1 len nadrágot és 1 farmer nadrágot, kb. 22 ezret fizettem mindezért. Csak 100% vagy 96%-os pamut holmit vettem, hiszen a műanyagban megfőlünk. Nekem megérte. Szerintem a drágábbik kiságy elég jó minűségű és praktikus.
Mivel egyedül voltam Dorkával, így "loptam" magamnak egy kispapát, aki elkísérte a feleségét a vásárlásban és a próbafülkéknél várta felesége utasításait, hogy mit cseréljen ki, na szóval pofátlan voltam, de Dorkát nem hagyhattam egyedül a fülkében, így megkértem a férfiút, hogy hozzon már nekem is egy farmernadrágot. Annyira kedves volt, a felesége sem volt mérges rám, a végén mosolyogva váltunk el! Annyira jól esett, hogy ilyen kedves volt, mert tényleg nehéz lett volna Dorkával keresgélni. Ja a kismamacuccok elérhetetlen helyen vannak, csak nagyon magas kispapa tudja elérni, így amíg egyedül voltam, párszor majdnem leszédültem a ruhák alólKép Tényleg rosszul lettem. (50-es a pulzusom)
Szóval megéri elmenni, mert egész jó dolgok vannak.

Orsi: nekem nagyon gyorsan segít a homeós bogyóka, tegnap este fájt a torkom, most este már nemKép és sok-sok Béres C-vitaminos pezsgőtabletta, ha nincs lázad, akkor az infralámpa is nagyon jó!!!

Egcsi: Boldog szülinapot!Kép

Nanda: remélem ma jobb estétek lesz, nagyon fárasztó virrasztani, férjed nem tud felváltani?

Timi: a háziorvos ír ki a nőgyógyász ajánlására, ha jól tudom. Szerintem is minél hamarabb maradj otthon!
Timi én is pont mákos tésztára gondoltam, hogy de jó volna ezt enni, de ilyen késő esteKép?

Uh-osok: én is a 3D uh-ban bízom, ott mindent jól lehet látni, van elég idő a nézegetésre. Egy barátnőmnek a genetikai uh-ja a kórházban 30 másodperc volt, szegény sírva jött ki, mert semmit sem tudott meg.

Ma voltam védőnéninél, nem híztam semmit, 89 cm a körfogatomKép és nagyon alacsony a vérnyomásom, mondott pár homeós bogyókát, ha rosszabbul lennék, elmesélte a tegnapi szülőszobát, hogy milyen borzasztó egy műsor és mennyire sajnálja az államigondozott lányt, nagyon csúnyán bántak vele szerinte. Mondta, hogy mozogjak többet a vérnyomás miatt, nem hiszem, hogy egy 2 éves gyerek mellett tudnék még többet. Ja és nem hallgattuk meg a pici szívétKép, mert hogy, amíg nem érzem mozogni, addig nehéz megtalálni a műszerével a szívdobogását...így ez elmaradt, pedig úgy szerettem volna.

Hétfőn megyek én is AFP-re és egyben hepatitiszre.

Utána néztem a köldövérnek, 296 ezer Ft/szállítás, és 20 év tárolás, a szülés előtt kell csomó vérvizsgálat (hepatitisz, HIV, szifilisz), lehet részletre is fizetni és hitelre. Engem egy zavar, hogy Brüsszelbe viszik, nem értem, miért ne lehetne közelebb... Van valakinek jobb infója???

üdv: Zsuzsiék (15)
zsu26
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Panókám! Megelőztelek? Hol vagy?

Timikém!


Kép

Jó étvágyat!MAjd kapsz ebédet is, csak egyél rendesen! Remélem eldöntötted a táppénz dolgot. De ugye attól tudsz netezni????????? Jó volna ha nem vesznél el!

Bellana, Kinga!
Hol vagytok?

Zsuzsi! puszi és szorítunk az AFP-hez.
Mucska

Andi
Kép
mucska
 
 


Mucska!

Csak most keltem és rohanunk az oviba!
Ha visszajöttünk, elolvaslak titeket!

Szép napot mindenkinek!

Panó
panó
 
 


Ja az előbb elfelejtettem elmesélni!

Este ülök a kutyámmal és beszélgetünk. Anna pocakom meg sem mozdul. Mondom Ginónak, hogy Te vagy a mama szemefénye stb...... Erre Anna-Gergő akkorát rugott belém. hogy csak na! Szépen bocsánatot kértem, hogy természetesen Ő a legfontosabb és az első. Nem is éreztem semmi rugkapálást! Csak már mikor éjfélkor el akartam aludni. A kis poronty már hogy hallgatózik! Meg kell gondolnom, hogy mit beszélek! Kép

Puszi Mucska

Andi
Kép
mucska
 
 


sziasztok!

Zsuzsi: ma én is elnézek a Corába. Eladtam nappalra a lányomat!

Mucska: hallgatózik, és figyel Kép Arra is vigyázz, hogy mit beszélsz!
Én tegnap arra lettem figyelmes, hogy a hirtelen zajokra is reagál. Zsófi ledobott valamit, és a Pocaklakó azonnal rúgott!

Ja, és a munkatársam:
Meg akartam tudni, mikor járok a legjobban anyagilag a 2 baba átmeneténél.
-vévig GYES
-GYEs és a járó szabijaim
-GYES, majd 28 nappal a szülés előtt TGyas???
Nos, a csajszi elfelejtette mondani, hogy ha szabira megyek, ugyan akkor többet kapok, de elvesztem a fizetésnélküli státuszomat, és akkor a GYED alapja is más lesz (kevesebb), és én avval nagyon nemjól járok (nem a Zsófi előtti fizum, hanem a tavalyi GYED+GYES keverék).
Azóta felvilágosított más, hogy a 3. verzió nekem a legjobb, de hogy akinek ez lenne a dolga, ennyire sötét tegyen! Már bocsika!
Miért nekem kell kiképeznem magam, hogy ne rövidítsenek meg???
Ja, és azt is megtudtam, hogy nem vesztem el így a szabimat sem. Ha visszamegyek majd egyszer, akkor mind a két GYED-re járó szabim megmarad.
Na, ennyit erről.

Szép napot mindenkinek. Nem tudom, mikor leszek, mert ma csavargok!

Zsuzsa

UI: mit szóltok, ma milyen korán keltem? megyek öltözni, mert az egy hálóing elég cugos!
zerko
 
 


Sziasztok!

Én is beadattam Ákosnak agyhártyadulladás elleni oltást, de Ákos összesen 3-at fog kapni. (Eddig kettő van benne.) Gondolom ez azért van, mert Ákos 5 hónaposan kapta az elsőt és akkor már súlyilag nagyobb volt.

Az árát az ÁNTSZ visszaadja, ha viszitek a blokkot, a kiskönyvet és a dokitól egy igazolást, hogy tényleg megkapta a gyerek.
Legalább is itt (Bp. X.) így van, nem hiszem, hogy máshol nincs meg az a lehetőség.

És van nagy mesélnivalóm.
Ákos tegnap kapaszkodva felállt Kép Kép
Viszont rögtön esett is egy nagyot Kép
Én épp fényképeztem, hogy hogy térdel, mikor kinyomta magát. Pont elkaptam a pillanatot. Viszont Ákost már nem tudtam elkapni Kép

Többen kérdeztetek a babausziról, mikor felraktam a képeket.
Igen, Ákos élvezi nagyon. Először csak csodálkozott, de én már annak is örültem, hogy nem sírt. (Csak akkor kezdett el pityeregni, mikor éhes lett, de az ment volna víz nélkül is.)
Most viszont már kifejezetten élvezi.

Majd mesélek többet, ha jobban lesz időm.

Addig is nagy pussssssssz a bébiknek.

Marcsi

Marcsi
Ákos(2003.07.23), Peti(2005.12.22) és Eszter(2009.02.17.) anyukája
marcsi77
 
 


Sziasztok!

Mi is láttuk az fa-etetőszékeket a Corában/Tescoban, de én olyat nem vennék. Az nagyon pici, kicsi a tálcája is. A mienknek hatalmas a tálcája és a szék támlája magasabb, mint Fanni. Igaz, 14ezer volt a Madrinában. Mellette ott is ott volt a pici, de ezt választottuk. Anyuméknál Big Brevi-je van Fanninak, azis jó, de nekem a mienk jobban tetszik Kép Szerencse, hogy anyuék vették meg elöbb és így láttam/használjuk, mert lehet, hogy elcsábultam volna egy műanyag etetőszékre Kép

Fanni tényleg nagy Kép Nemcsak nagynak tűnik az autósülésben Kép Kép Kép

Tegnap leengedtük a kiságyat az alsó szintre, sohasem lehessen aztat tudni Kép

dbarbi
DBarbi
 


Sziasztok!

Először is üdv. az újaknak, és mielőbbi jobbulást a betegeknek!

Hát lányok, nem kívánom senkinek a tegnapi napomat.
8-ra voltam a dokimnál az AFP-s papírért, amit 9-re meg is kaptam. Az uh-ra 9-től 1/2 1-ig vártam, annyian voltak. Dokim szerint teli hólyaggal kell menni, ezért 1/2 7-kor voltam utoljára pisilni, már azt hittem, hogy szétreped a hólyagom. Persze kiküldtek Wc-re, mert üres hólyag kell az uh-hoz.

Uh-eredmény: Fejvégű fekvés, placenta mellső falon, jó szívműk.,telt gyomor,telt hólyag. SE AFP miatt genetikai vizsgálatra utalva. Tehát rossz lett az AFP-m.
Vissza a dokimhoz, ahol 1,5 óra várakozás után sorrakerültem, és citogenetikára utalt az afp miatt.
Ez egy tanácsadás, ahol az afp, a korom (30 év), a terhességi kor és a súlyom alapján rizikófaktort számítanak. Először egy nővér felvette az adataimat és kiszámította a rizikót, ami 1/308 lett. Azt mondta, hogy 300 alatt már javasolják a boholyvételt, így döntsek minél előbb, mert már a 18. hétben vagyok. Tájékoztatót is adott, hogy milyen a vizsgálat, mit kell vinni.
Azután, miután így kikészített, még 1,5 órát vártam a doktornőre, aki kimondja az ítéletet.
Azt mondta, hogy az aszisztense teljesen hülye, mert ilyen adatok mellett nem javasolják a mintavételt, mivel a vetélési kockázat 1/100. Rákérdezett, hogy szedtem e méhlepény erősítőt, mondtam, hogy az utrogestant (elég sokat), innentől kezdve már rá sem kérdezett a családban esetleg előforduló (nem fordult elő) betegségekre, mert szerinte az utro rontotta el az afp-met.

16 órakor végeztem a kórházban és teljesen kikészültem.
Persze tudom, hogy nekünk biztosan egészséges babánk lesz!!! A nemét nem mondta az uh-s doki, én meg nem kérdeztem.

Lányok! Ha esetleg nem túl jó az AFP-tek, ne boruljatok ki már előre.
Chello! Most már megértettem, hogy mit éreztél, amikor neked előre javasolta a doki a mintavételt, minden előzetes vizsgálat nélkül.

Bocsi, hogy hosszú voltam, de mostmár egy kicsit megkönnyebbültem.

Csicsóka 17+6
Csicsóka
 


Szia Zsuzsa!

Jó reggelt Neked is!

Sajnos ilyen időket élünk, hogy ha te nem tudod a jogaid, akkor úgy átvágnak palánkon, hogy győzzél földet érni....
Tegnap nem bírtam ki és írtam a párodnak a címére!
Ma már cseréltem hátteret. Ma Aggtelek a soros! Egyszerűen nem tudok betelni velük!!!!!!!
Szép napot Neked és jó csavargást kívánok!
Mucska

Most a párom hazaér mi is húzunk a Corába a nagy bevásárlást megcsinálni! (meg babóruhát fogdosni, mert venni még nem merek!)

Andi
Kép
mucska
 
 


Csicsóka!

Nyugodj meg! Úgy látszik ez a hét olyan volt, hogy akik közüllünk uh-ra mentek, azt mindenkit szívattak valamivel.El tudom képzelni, hogy milyen idegállapotban voltál tegnap. Sokszor úgy dobálóznak a szavakkal, mintha annyi volna a kérdés, hogy jó e a tojás vagy esetleg záp e. Ez most nem tudom, hogy a fenébe jutott eszembe!Kép

A lényeg neked is nagyon nyugodt és szép napot kívánok!
Mucska

Andi
Kép
mucska
 
 


Sziasztok!

Etetőszék: nekünk cam futura van. Amikor kerestük, az volt az egyetlen biztos pontom, hogy fát nem akarok, mert láttam vele felborulni egy ismerős kislányt. Aztán körvonalazódott, hogy pontosan mit szeretné: állítható magasságot és levehető tálcát szerettem volna.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Csicsóka!

ez szörnyű, ennyi időt a kórházban, enni azért tudtál?Kép Nem értem miért nem szervezik meg rendesebben, mondjuk a terhes mamik kaphatnának elsőbbséget, hiszen nem túl jó kórházban várakozni és nem enni... Egyedül voltál?
Most akkor ez a genetikai uh volt? Azt nem 18.-20 hét között végzik?

Cora: mivel elég sokan voltak, készüljetek fel, hogy nem biztos lesz elég méret, mindenképpen meg kell kérdezni egy ottanit, hogy mikor töltik újra a ruhákat. Bodyt én a nagylányomnak vettem, de nem a 299,-Ft-ost, hanem a 799,-Ft-ost, az jobb minőségű.

Karácsonyra kaptam egy varrógépet és most járok varrótanfolyamra, remélem nyárra már tudok pár dolgot a bébinek is varrniKépKép Na meg nyári ruhácskákat a lányomnak, most vettem a Coraban egy farmerruhácskát neki kis kendővel, az apja teljesen elolvadt, megmutatom, jó? Olyan szép! Tudom elfogult vagyok, de az ember milyen legyen a lányával???Kép

Kép

Jó napot, olyan szépen süt!Kép

zsuzsi(15) (akinek ma sokkal kisebb a pocakjaKép)
zsu26
 
 


Mucska a tojásról jutott eszembeKép:Kép

Üdv: zsuzsi
zsu26
 
 


Hát igen, úgy látszik ez egy ilyen hét volt!

Persze, vittem magammal kaját bőven, azzal nem volt gond. Egyedül voltam, vagyis azzal a párszáz kismamával,akik szintén ugyanarra vártak mint én.

Ez már a genetikai uh volt, de azt hiszem, hogy 20-22. héten nem hagyom ki a 4d-s uh-t, az mégis csak megnyugtatóbb. Még jó, hogy 13 hetesen is voltam 4d-n és ott mérték a nyaki redőt, ami rendben volt. A dokim nem mérte meg, a citogenetikán meg jó, hogy nálam volt ez a lelet.

Csicsóka
Csicsóka
 


Zsuzsi!

Nagyon csinos a lányod!
Csicsóka
 


Annyit, de annyit írtam szokás szerint, és véletlenül kiléptem az internetről, mielőtt elküldtem volna nektek...

Kezdem újra.Ilyenkor már rövidebben fogalmazok, bár ez nehezemre esik.

Ildikó,
te kérdezted, hogyan lehet feltölteni ide képet? Bárhol a szövegbe beszúrhatsz egyet az írómező alatti "Melléklet feltöltése" gombbal, a saját gépeden tallózhatsz, csak figyelj a kép méretére, ne legyen sokkal nagyobb 300 kb-nál.Ha a képeid ennél nagyobbak, csinálj egy másolatot először, és azt töltsd fel.Ezt valami saját programmal kell megcsinálnod, van ilyened?
A profilban szintén így tudsz képet tenni,csak a méretre kell figyelni.
A babafotóink címét általában a profilunkban megtalálhatod, arra rákatt, és már bent is vagy a Fotóalbumban.
Írd meg, kérlek, sikerült-e!

Bellana, merre jársz? Mi volt tegnap?
Kinga, elromlott a géped, vagy nem tudsz a babaüzletekből szabadulni?

Süncsi,
EDA-ra válaszolok emilben, oké?

Megyek, mert vár a konyha, illatos, aranysárga húslevest főzök pulykanyakból, van kedve valakinek átjönni?
Aki nincs konyha/kifőzde/üzemi menza közelében, annak küldök valamit:
KépKép

Szia Z.Zsuzsa,
Pocaktársam, remélem, te is növögetsz, akárcsak én...Lassan nehézkes bekötnöm a bakkancsomat.

Zsuzsi,
Imádom a gyerekfotókat!Dorkáét is imádom.Lassan nálunk is kiderül, Dorka vagy Máté...Talán a jövő héten lesz genetikai uh.Remélem, én nem járok úgy, mint itt néhányan.Eleve viszek lángszórót, kinyomtatom Mucska gif-jét,és a köldökömre ragasztom.

Na, megyek, ingázom a gép és a fazék között.

Bori
drbusborbala
Budapest, XX.
 
 


Csicsóka!

kösziKép

Melyik kórház/rendelő ez?

megyünk játszóterezni! sziasztok!
zsu
zsu26
 
 


Most én kérdezek,
Mert nem tudom miért nem lehet rögtön rákattintani a címre, amit beírtam a profilomba, nem lett olyan kék és nincs aláhúzva...Hogyan csináljam?
Köszönöm

Bori
drbusborbala
Budapest, XX.
 
 


Sziasztok!

Cory: azt nem tudom, hogy a kisebb fajta mennyire billeg, a miénk nagyon stabil. Mondjuk sosem hagynám benne egyedül Fannit, de ez igaz a Brevire is. Anno nekem is fa volt, sosem borultam vele Kép

dbarbi
DBarbi
 


Sziasztok!

Végig olvastalak benneteket!Kép

Mucska!

Köszönöm a reggelit! KépKép Várom az ebédet, mert lehet, hogy csak annyi lesz ma, amit Te küldesz nekem.Kép
Aztán nem megsérteni a csöppséget odabenn!Kép

Zsuzsa!

Én most akarok menni a béresekhez, kikérdezni őket, hogy tul. képpen hogy is van a gyes, gyed....mi micsoda, melyiket meddig kapja az ember. Azt is meg szeretném tudni, hogy mit kapnék, ha csak a főiskolára járnék, és nem dolgoznék! Olvastam róla, de mindenféle paragrafusokkal, meg iylenekkel volt leírva, és nem értem. Pedig nem vagyok annyira hülye! Na mindegy, majd hátha a béresek el tudják magyarázni nekem.

Zsuzsi!

Én megcsináltam tegnap este a mákos tésztát.Kép És jól is esett nagyon. Kép
A Hegyi dokis tájra meg imádok gondolni. Néha még bele is borzongok a gondolatba!Kép
Ja, és a lányod tündéri kis szőkeség!Kép

Megállapítom...MARHA VAGYOK!Kép Reggel gondoltam gyorsan kitakarítok. Az elmúlt napokban takarító géppel takarítottuk a szőnyeget, ülőgarnitúrát, és még bent volt a szobában a gép, mert tegnapra száradt meg rendesen a szőnyeg. Ma reggel, hogy tökéletes legyen a szoba összhangja, gondoltam kiviszem a gépet a fürdőszobába. Csak persze arra nem gondoltam, hogy abban már több liter víz van, és a gép magában sem egy könnyű szerkezet. Szépen megemeltem. Azt hittem megszakadok, de azért még kicipeltem a fürdőbe. Alig bírtam ki utána a fotelig. Kissé megemeltem magam. Így telefonáltam a kollégámnak, hogy bocsi, de nem tudok elindulni, mert nem bírok felállni a székből. Szóval MARHA VAGYOK! De megfogadtam: Emelni soha többé semmit!!!Kép

Férjem tündéri mostanában (egyébként is az Kép )! Nagyon várja a babát, és mikor még csak beszélgettünk róla, ő már akkor is szerette volna nagyon. (Mondtam már, hogy most voltunk fél éves házasok?Kép A babánk évfordulós baba lesz!Kép) Viszont nem nagyon szokta kimondani az érzéseit. Mikor megtudta, hogy baba lesz, akkor rögtön aggódóba ment át, hogy rendben legyen minden. Most kezd egy kicsit "felengedni". Eddig csak néha azt kérdezgette, hogy éppen hol van a pocimban a baba, és hogy hány centi. És a kezével méregette a hasamhoz, hogy "akkor kb. itt van, és kb. ekkora..." Kép. Tegnap este feküdtem az ágyon, ő odafeküdt a hasamhoz, és elkezdett beszélni a babának.Kép Ennek annyira örültem, olyan jól esett!!!Kép Kép

Timi
hmmm
 


Bori!

Én szívesen beugranék egy nyaklevesre!Kép

Timi
hmmm
 


Timi,
Gyere kajálni!Fentebb azért küldtem egy kis egészséges ennivalót, ha mégsem jönnél.
Vigyázz az emeléssel, tényleg.Én is valamelyik nap nagyot gondoltam magamról, és több szatyrot hoztam fel a kocsiból mint kellett volna.Az elején még nem tűnt nehéznek...

Mi lenne, ha átküldenél nekem egy emil-címet, egy azonosító nevet és egy ideiglenes jelszót, és a nevedben regisztrálnék, utána már nagyon könnyű megváltoztatnod a jelszót és a többi adatot...Csak gondoltam, megpróbálhatnánk.

Szia
Bori
drbusborbala
Budapest, XX.
 
 


Sziasztok!

Nem tudom mitől de az utóbbi pár napban Bence minden egyes szopi után bukik, nem keveset. Szerintem túleszi magát. Nálunk általában 10perc egy kaja, és ezután már csak szívja a cicit amiből persze jön a tej, de ő nem nyeli le. Elvenni pedig nem tudom, illetve igen csak akkor sír. Teljesen el vagyok keseredve, mert Bence eddig sosem sírt, pláne kaja miatt nem. Nappal még oké mert gyorsan elfoglalom valamivel és közben büfiztetem, de éjszaka teljesen megsértődikKép Ma éjjel is már aludt a cicimen (10 perc alatt megeszi az adagját), próbáltam kivenni a szájából, de akkor újra elkezdi szívni de álmában azt is, nem ébred fel. Aztán felemelem, igaz csak addig sír, mert utána büfi és alszik tovább, de nem értem most mi van!
Volt valakinél hasonló?

Marcsi!
Gratulálok Ákosnak a felálláshozKép Ő is nagyon fejlett baba, nem? Miket csinál már?
Olyan ritkán írszKép Vagy még mindig a suli?

Egyébként vannak etetőszékek itt is: http://www.babashop.hu/babashop/etetoszekek.php

Cory!
Nektek melyik van? Néztem én is ezeket, nagyon szépek, de olyan alacsonynak tűnnek. Normálisan oda lehet tenni a konyhasztalhoz tálca nélkül? Nálam is ez lesz a döntő hogy levehető, nagy tálcás legyen.
És ti mennyiért vettétek? A babashop-os jó árnak számít?

Üdv,
Vera

KépKép Kép
76vera
 
 


Timikém!

MAi menű amiből válogathasz: Sült kolbász, és hurka grillen sütve vagy egy kis jó grill csirke. Édesség mind a kettő után jár! Várom a rendelésed!
Most akkor dolgozol?

Bori!

Elindultunk innen Szegedről egy nyaklevesre!

Most jöttem a Corából. Tényleg vannak jó cumók, de beszari vagyok és nem mertem venni SEMMIT! A párom kiakadt, hogy erről regélek, már egy hete, ott vagyunk és mondom, hogy mehetünk üres kézzel! Ja 1 óra hosszáig tapogattam a dolgokat. Belefáradt!
Puszi Mucska

Andi
Kép
mucska
 
 


Az a baj, hogy mindkét e-mail címemre próbáltam már, és ezek után azt írja ki, hogy ezekre már nem lehet...
Mindegy, végülis le hmmm-gök itt magamnak.Kép

Azért köszönöm, nagyon aranyos vagy!Kép

Timi
hmmm
 


Barbi: ez egy régebbi típus volt, én nem éreztem rajta, hogy billeg (bár akkor még nem volt gyerekem, szóval nem is néztem), és a kislány anyukájával mindketten végignéztük a borulást, mert ott voltunk vele a konyhában. Bennem ez mély nyomot hagyott. Ha műanyagot láttam volna borulni, valszeg az hagy mély nyomokat. Nem akarok senkit lebeszélni, a maiakat nem ismerem.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Timi,
Sajnálom, akkor maradsz regisztrálatlanka! De ahogy már valaki mondta, sebaj, így is szeretünk.
Vagy kreálj magadnak egy új címet, pl. a freemail-en, és fuss neki azzal is.
Tessék, egy kis ajándék:
Kép

Bori
drbusborbala
Budapest, XX.
 
 


Mucska!

Egy kis grill pipit bevállalnék szívesen!Kép

Hogy dolgozom, az túlzás, Kép ülök és felveszem néha a telefont, és alig várom,hogy írjatok!Kép De kérdésedre válaszolva, igen bent vagyok a munkahelyemen, viszont úgy döntöttem, hogy nem maradok májusig. (eredeti terv ez volt) Szólok a főnöknek, hogy szerezzen embert, rendbe rakom a dolgaimat, és aztán csak netezni jövök be!KépKép Otthonról is tudok netezni, csak az a baj, hogy kapcsolt vonali net van, ezért kicsit drága. De majd éjféltől reggel hétig netezek, és akkor nem olyan vészes!KépKép

Timi
hmmm
 


Gyerekek!

Kész vagyok! Bejelentkeztem a 3 d uh-ra itt Szegeden. Hétfő 17 óra. Találós kérdés: Na ki foglalkozik a 3 d uh-val Szegeden a klinikán??????

Megoldás nem lesz nehéz: az én kedves aranyos doktor nénim. Elsápadtam egy kicsit. A párom azt mondta, hogy majd most ő 10000-ért rendbe teszi.
Puszi Mucska

Andi
Kép
mucska
 
 


Timikém!

Lassan 1/2 12 eljött az idő, hogy a baba lassan újra kapjon enni:Kép
Kép

JA és ha elfelejtetted volna, hogy kell csinálni:Kép

Puszika: Mucska

Andi
Kép
mucska
 
 


Nem semmi! Ennek ellenére elmész?

Én is szeretnék 3d-re menni, de a férjem nem akarrrrr!!!Kép

Timi
hmmm
 


Mucska,
Csk vihogni tudtam a fentebbi infón!
Lassan összetegeződhetnétek, olyan mély lesz az ismeretség.
Én majd kb.4-5 hét múlva készülök ilyen sokdimenziósra, addig még lesz egy genetikai uh-m, talán a jövő héten.

szia
Imádom a gif-jeidet!

bori
drbusborbala
Budapest, XX.
 
 


Sziasztok!

Már megint nem voltam délután és hihetetlenül sokat termeltetek.

Tegnap voltam bent egy barátnőmnél aki kedden szült és láttam az édes 2 napos babáját. Kép Annyira pici volt, hogy alig mertem megfogni. Remélem az enyémmel nem leszek ilyen félős.

Vali, érdekelnének a részletek és a benyomásod a Raffairól bár jó húzós óradíja van. Remélem azért keresetigazolást nem kell vinni. Írhatsz a profilomban megadott címre és előre is köszi.Kép

Csicsóka, nem semmi napod lehetett tegnap, teljesen meg tudlak érteni. Nekem is volt már olyan, hogy reggel 7-től vértam a dokira és 13 után szabadultam. És emellett jól rádijesztettek. Én is félek az AFP-től hogy rossz lesz és akkor kiborulok. Mi is megyünk 4D-s uh-ra jövő szombaton függetlenül, hogy mit mond a dokim az AFP-re és a genetikai uh-n. Ott többet lehet látni. Az utrot én is szedtem a 14 hétig, kíváncsi vagyok nálam is befolyásolja-e az eredményt. Képzeld, tegnap elmentem végre terhestornára a kórházba és tök jó volt, fogok járni. Hétfőn és csütörtökön van 16-tól. Február 26-tól pedig indul a 6 előadásos szülésfelkészítő tanfolyam 16:30-tól lesz a könyvtárban. Arra is szeretnék menni, Te jössz?

Zsuzsi, tényleg szép a lányod ebben az új ruhában. Azt hiszem én is elnézek a Corába.

Képzeljétek, aláírták a szabimat úgyhogy hétfőtől otthon leszek. Hurrá !! Kép Kép Kép

Chello
chello
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?