Sziasztok!
Aranyosak vagytok és igazatok is van, csak van hogy már soknak érzem, hogy panaszkodok.
Nem szoktam ám állandóan panaszkodni, csak van hogy elborul az agyam és kiborul a bili...
Gyula unokahuga jobban van. Az általa elmesélt helyzet: ment be a Nyugatiba tegnap reggel, ment suliba. Még nem ért be a peronra a vonat, amikor ő a legalsó lépcsőn megcsúszott. Kapaszkodott és segítségért kiáltott. Erre valaki meghúzta a vészféket, ekkor esett be a vonat alá. Térdtől lefelé vágta le a lábát, így kap protézist, amivel tud majd járni. Már elfogadta a tényt és hogy van élet protézissel is, úgyhogy elvileg mindenki jobban van. Nem látogatható.
Koppány bölcsibe, hétfőn is megy, mert ugye én meg megyek vezetni. Az autósokat egyre jobban utálom. Tegnap Gyula szemtanúja volt egy balesetnek a Bécsi úton. Jött át zöld jelzésnél a zebrán egy középkorú pali, a gyökér terepjárós, full gazdag, agyjátszós kis tetű meg simán elütötte. Gyula azt mondta, hogy kb. 4 m-t repülhetett felfele a pali és kb. 5 m-t előre, majd visszazuhant az aszfaltra. A gyökér meg csak fogta a fejét, hogy most mi lesz ahelyett, hogy odafigyelt volna. Ráadásul még oda akart menni, hogy felszedi a földről a palit. Még hülye buta is. Viszont rengeteg szemtanu volt, remélem sokat kap a bíróságon... És ha az egy kisgyerek lett volna? Pl. Koppány? Biztos addig ütöttem volna amíg mozog. Hihetetlen, hogy mekkora bunkó az autósok egy része, ha meg szólsz, hogy bocs, de zebra van (ráadásul még zöld is), akkor még neki áll feljebb, mintha a gyalogosnak lenne kötelessége átengedni őt. Hihetetlen. Úgyhogy bizakodom, hogy ez az ellenszenvem lejebb megy, mert egyre agresszívebb vagyok és nem lesz jó vége, márpedig vissza kell fognom magam, mert itt van Koppány akit fel kell nevelnem... Jajj lányok, ez nem panaszkodás most, csak nem értem ezt a világot, rossz helyre, rossz időben születtem. De nagyon!
Szombaton turi/börze itt Veresen a piacnál. Ugye nem felejtettétek el?
Prüntyi: vihetsz ki baba cuccokat, nincs helyjegy, csak vinni kell asztalkát, széket vagy valamit amire ráteszed. Remélem kapok Koppánynak overált meg nadrágot.
Gabi: igen, azt én sem értettem, hogy mi a szutykos még... A hason altatást sok szakember ellenzi, ám Koppány is mindig hason nyugodott meg, úgyhogy ő is elég sokat aludt hason, még máig is. Én is sokat aludtam hason amíg kicsi voltam, sőt... még mindig hason alszom, néha oldalt.
Igen, tényleg jó érzés amikor rájön az ember, hogy mi a jó a babának, hogy NA VÉGRE!!!
Van egy barátnőm akinek a fia tök simán átvészelte a fognövekedéseket. Szerintem ez is gyerekfüggő. Koppány nem. Volt ami könnyen kijött, volt amivel viszont megszenvedtünk.
Ildi: a Medveotthon oldalán fent van minden részletesen, de bemásolom.
2008. október 11-én 10 órától 18 óráig
Állatok Világnapja a Veresegyházi Medveotthonban
Fő támogatóink:
Fehérkereszt Állatvédő Liga és SZLOVIKER Kft. kisvonat.hu
Ez egy születésnapi buli, 10 évesek lettünk!
Egész napos, gazdag programmal várjuk a látogatókat.
Vetélkedők, versenyek értékes nyereményekkel.
Fellép Eszményi Viktória és Heilig Gábor,
Horkai Zoltán szelídített farkasaival bemutatót tart.
2008. október 12-én ebédre várjuk L.L.Juniort.
Először látogat el hozzánk. Az általa kiválasztott kedvenc medvének örökbefogadó szülője lesz. Reméljük néhány dalt is hallunk tőle. Várjuk őt sokan, hogy jó hangulat legyen.
A rendezvényre várjuk kézművesek, díszkovácsok, fafaragók és népművészek jelentkezését. A program ideje alatt bemutatóra és termékeik értékesítésére mód van.
Jelentkezni lehet: 06 20 397 01 39 vagy
kulib@enternet.hu
10 órától 18 óráig Veresegyház Ivacs vasút megálló és a medvefarm között országúti kisvonat közlekedik. Igénybe vehető menetdíj fejében.
Szombaton lehet mi is kimegyünk, majd meglátjuk. Vasárnap nem, mert nem kedveljük azt a stílusú zenét.
Hogy halad a költözés? És a suli? Tulajdonképpen most mit is tanulsz?
Kora: hogy halad az átszoktatás? Feladtad vagy még próbálkozol? Szólj, ha sikerült, tanácsot kérnék.
A forgolódós, sehol nem marad meg időszakok nálunk is megvannak, olyankor a hajamat tépném. Éjjel össze-vissza forgolódik, rugdos, nyöszörög, vergődik, stb... Lehet az idő befolyásolja még őket, legalábbis anno ezt mondták nekünk. Az éjszakai szopiról úgy sikerült leszoktatnom, hogy amikor éjjel felkelt szopizni és sírt, akkor énekeltem neki, finoman rázogattam meg simogattam, ráförmedtem suttogva, hogy alvás meg csitt. Pár éjszaka és elfogadta. Van, hogy felkel éjjel, viszont már nem kell ezt csinálnom, hanem csak simogatni, kicsit megnyomkodni (mert masszírozásnak azt nem nevezném) és már vissza is aludt. De ehhez 1,5 évesnek el kellett múlnia, eddig nem jött össze soha. Remélem Te nagyobb szerencsével fogsz járni.
A nappalok viszont már nehezebbek. Ugye reggel meg este kap anyatejecskét. Van amikor reggel kimarad valami miatt, olyankor megengedem neki, hogy reggeli v. ebéd után szopizzon. Viszont, ha kapott reggel tejecskét, akkor nem engedem neki, ebből még vannak sírások. Amikor már látom, hogy megy a kanapéhoz, hogy ki akarja nyitni, akkor felveszem, sétálgatok vele, próbálom megnyugtatni, van amikor elfogadja az üdítőt is, de ez ritka.
Most megyek, reggelizek és önéletrajzozok! Bláááááhhhh! Utálok munkát keresni, utálom a kudarcokat és utálom, ha nem vesznek oda fel ahová én akarok menni!!!!
Szép napot mindenkinek, állítólag 22 fok lesz.
Gabi: ha holnap nem megyünk Koppánnyal a Medveotthonba és Szabolcs nincs otthon, akkor elmehetünk sétálni valamikor (piac után).
Ha pedig holnap nem, akkor majd jövő héten összehozzuk azt a sétát most már.
Puszi Nektek!