Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szilvi, nagyon nagy gratula!!! :D :D :D Nagyon ügyes vagy! Azon tényleg már ne is agyalj, hogy kár,hogy nem azt jelölted, amit a megérzésed először diktált.

Kora, nem lehet könnyű most Nektek ez a fogáttörős időszak :( Kitartás!

Köszi a cumis tapasztalatokat!
Majd meglátjuk nálunk hogy lesz. Mi is nagyon elleneztük, úgy néz ki néha ez kell neki. Reméljük azért nem kap rá majd nagyon az ízére.

De jó,hogy péntek van! :) Nem mintha az az én napi menetrendemen változtatna valamit :D csak azért mondom,mert jó, hogy Szabolcsom velünk lesz ugye egész nap hétvégén :)
Hétvégére még jön a húgom meg anyum. Szegény tesóm csak most látja majd személyesen először Andort, mert eddig ő beteg volt és azért nem tudott eljönni.
Olyan édes Andor,ahogy tartja már a kis buksiját egy ideig amíg nézelődik miközben fogom :)
Az orrporszívózástól meg még mindig nem tértem magamhoz :lol:

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Sziasztok!

Gab: Jó hétvégét Nektek! (videóig még nem jutottam el megnézni)

Szilvi: Gratula a vizsgához!!! Egyenlöre nekem is jól megy a suli,bár még messze a vizsgaidöszak :)

Kora: Kitartás , anno nálunk is volt napszakcsere-kinövik, de ez most szerintem nem vigasztal Téged persze :(

Fanni már jól van, ma már udvarozott sokat :)
Most épp a gyurmázás a kedvenc meg a viz átöntése egyik pohárból a másikba :)

A középső képen pedig épp segit orrot-szivni :)

Kép
Vendég
 


Sziasztok lányok!

életjel :oops:

bocsi hogy így eltüntem...mi is elkezdtük az ovit...aránylag jól ment a beszokás...még néha pityereg napközben, de hamar meg lehet nyugtatni...nagyon jó ovónénink van! Nagy hangadó Tüncsi, lassan kezdi megszeretni, hogy ott dirigálhat egy két társának...:)

Timike szépen elindult, már 8-10 lépéseket megtesz magától...és kezdi érvényesíteni akaratát!
Tüncsi elég morci és undok mostanában itthon, de gondolom az ovi hatása...remélem hamar elmúlik...

ami inkább aggaszt most, hogy Timike nem igazán fogad el más kaját...csak cici, meg egy kis pép, amit eddíg megszokott...és még éjjel is kb 4x kel és csak cicire alszik vissza...azért vagyok tanácstalan, mert Tüncsi 6,5 hóig szopizott és hamar elkezdte a kajákat és falta is...
Bár Timike apszolut jó husiban van, nem beteg, meg semmi ilyesmi,szóval valszeg elég neki ez a kaja így...inkább az éjjeli kelések fárasztanak baromira, és mivel hulla vagyok mellettem alszik a nagy ágyban...a kiságyban nem hajlandó aludni...szóval valamit nagyon elrontottam többszörösen is...van valami ötletetek, hogyan tehetem helyre a dolgokat?

Szilvi , Gratulálok!

Nagyon édesek ám a babók! Láttam minden képet!!! csak olvasni nincs sok időm...

innen jár valaki a szécshenyi oviba? hátha személyesen is összefutunk...

Kép

Kép
prüntyi
 
 

 
 

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat, remélem a gyakorlat is így fog menni. :)

Azt én is szeretném tudni, hogy hogy lehet helyre tenni a dolgokat evés terén...

Prüntyi: "megnyugtatásképp": Koppány ugye már 18 hónapos és még mindig szopizik. OK, eszik mellette mindent, de vannak napok amikor csak és kifejezetten anyatejet eszik, semmi mást nem hajlandó elfogadni. Van, hogy ez napokig megy. Timi semmit nem eszik tejen és pépen kívül? Miket próbáltál neki adni?
http://www.kismama.hu/baba/8_9_honapos_baba/2206/
Hátha segít, bár Tüncsi után nem tudom mennyire tud újat mondani. Mi legelőször azt hiszem tejbegrízt adtunk neki pár hónapos korában.
Szerinted mitől morci és undok Tüncsi? Haragszik, mert oviba jár, vagy ott történik vele olyan ami neki nem jó? Majd bele szokik. :)

Koppány nagyon-nagyon meg lett dícsérve csütörtökön. Amikor elváltunk, akkor volt egy kis sírás. De állítólag már tudja a napirendet, mikor kell enni, aludni, stb... ebéd közben elaludt, épphogy elkapta egyik dadus a fejét. :) Alszik, játszik, eszik rendesen. :) Viszont amikor meglát, mert megyek érte, rohan oda sírva. Kis picikém!
Ma nagyon rossz, már kiabáltam vele, de semmit nem ér. Tépked szét mindent, borít ki mindent a tányérból-tálcáról, csapkod, dobál, stb... Mint aki meg van kergülve. Lemenni még nem tudunk a kertbe, mert takarítok. Már elmosogattam 3(!!!) adagot és még mindig van egy, összesöpörtem, a szobákba rendet raktam, stb... Komolyan, azért egy kicsit rosszul esik, hogy ha én nem csinálok itthon semmit, akkor senki sem. Az utolsó 3 napban szinte semmit nem csináltam (mostam 1-2 adagot) meg elmosogattam néha, és rosszabb állapot várt rám ma, mint amit péntekig itt hagytam. Tudom, hogy dolgoznak, de ha már takarítani nem akarnak, legalább ne csinálnának nekem dupla munkát. Oda lehetne figyelni, hogy eltakarítsák maguk után az asztalon hagyott dolgokat, stb... Sokszor tényleg házi cselédnek érzem magam aki csak arra jó, hogy gyereket neveljen és takarítson, másra nagyon úgysem jut időm. Kezdek bele fásulni a kapcsolatunkba és az itthon létbe ami nagyon nem jó, de egyszerűen semmi energiám tenni ellene. :(

Kora: házikó hogy áll? Levi hogy van? Szegénykém, tudom milyen rossz érzés az alig alvás. Nem irigyellek. Mondom, eddig Levi tiszta Koppány. :) Már van olyan éjszaka amikor már szó szerint őrjöngeni tudnék olyan fáradt vagyok és amikor már 4-edjére altatom vissza KOppányt, akkor már tényleg elegem van.Aztán visszaalszik, azt hiszem még éjjel van és még aludhatok, majd kiderül, hogy persze... miket gondolok én, mindjárt 6 és annál tovább nem szokott aludni. Fogzásra használsz valamit?
Szóval rossz volt a turi. Mondjuk tényleg 8-ra érdemes oda menni, mert 1 óra alatt rendesen lecsappan a választék. Én 9-fél10 körül szoktam végezni és van, hogy nekem sem jut már rendesen ruha, mert nem vagyok az a kézből kitépkedős, lökdösődős, kapkodós ember. Ha nem leszek gyakorlaton, akkor szombaton én is kimegyek a turiba a piacra. Kéne vinnem ruhákat is, mert van egy jó pár és már nagyon nem férnek el a szekrénybe, meg van egy babakocsi is ami nekünk már nem kell és hátha valakinek kell ingyen, kidobni nem akarom. Igaz, kicsit rozsdás meg egy-két helyen meg kell varrni, de ha valakinek tényleg kell, akkor miért kössön ki a szeméttelepen? Meg van babakád meg mittudoménmég mik vannak, fel kéne menni a padlásra. :D

Gabi: hogy vagytok? Lehet már későn reagálok, de Koppány pl. nem volt valami cumis. Eleinte volt egy kis idő, talán 2-3 hét amikor kellett neki a cumi, de emellett megkülönböztette a cumit a cicitől, nem lett belőle gond. Aztán szépen el is felejtette. Néha-néha még a szájába veszi amikor megtalálja a játékok közt és épp rájön, de akkoris már csak rágni. Látok olyan 3-5 éves gyerekeket akik még mindig simán cumiznak.

Most megyek lányok, vár rám a munka!!! :) Nem normális ez a gyerek. Komolyan! Nem tudom mi baja lehet... kikészít....
A munkaadókat meg egyenesen utálom, hogy még arra sem képesek, hogy egy e-mailt írjanak, hogy bocs te tökfej, de nem kellesz.... nagyon úgy néz ki, hogy nem fogok munkát találni, mert több műszakot nem tudok vállalni, az egyműszakosokhoz meg angol kell meg pénzügyi suli meg diploma!!!!! Grrrrr

Szép napot, puszi: Koppány és Szilvi

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


Sziasztok!

Menyasszon, tök jó lehet már így gyurmázni Fannival :) Én is várom nagyon azt az időszakot is. Tudod, mikor már lehet vele mindenfélét játszani. Persze a mostanit is nagyon imádom :) és egyre több mindenre figyel Andor, kicsit néha kunkorodik is a szája széle,mintha mosoly készülődne, úgy meglágyul a kis arca. De még nem olyan mosoly, mint amilyet már álmában produkál :)
Ügyes Fanni, hogy ilyen szépen orrporszívózik. Remélem Andor sem fog már félni tőle később sem.

Prüntyi, gratula Timikének a tipegéséhez :D Édes lehet!
Tanácsban én még elég tapasztalatlan vagyok, csak arra tudok gondolni, hogy a cicizéssel nyugtatja meg magát és ugye ezért kell az neki a visszaalváshoz. Vagyis ez cumizás. Vagy eszik is ilyenkor rendesen? Vagy csak szomjas?Korábban is ennyiszer evett éjjel?Nem próbáltad a cumit cici helyett? Tudom nem a legjobb, én is ellene vagyok, de talán jobb, mintha a cicit cumizza - ha ez a szitu persze.
Nálunk ugye múltkor került elő a cumi, de csak párszor vetettük be, meg akkor valahogy el is fogadta, megnyugodott, de azóta nem kell neki :) Ami nekem jó, ha máshogy is meg lehet nyugtatni :)

Szilvi, szegény, megértem, hogy kivagy a rendrakástól,takarítástól. Nem lehet kellemes ha nincs segítség :( Koppánynál tart még az őszi zsongás?Vagy lenyugodott már? :)

Nálunk úgy veszem észre ma talán már javult Andor náthája. Legalábbis nem tudtam annyit szívni neki, pedig csöppentettem a tengersóval előtte, meg nem is szörcsög már úgy, szóval remélem most már kifele megyünk belőle.
Ma igen jó napunk volt -eddig legalábbis - úgy néz ki a reggeli szopi után még szépen visszaalszik rögtön, majd a legközelebbi után már éberebb, ekkor játszunk egyet, majd ha már fáradt lefektetem.Az ebéd utaáni szopi után megyünk délután sétálni. Estefele szokott megint kicsit éberebb lenni, meg van hogy nyűgösebb is,de ma egész jó volt most az elalvás. 9körül fürdetünk, utána kaja és képzeljétek - lekopogom - de a fürdés utáni szopi után már szépen alszik 5-5.5 órákat is :) De van hogy csak 4et,de már az utóbbi héten többször volt egyhuzamban az 5órás alvás(vay picit több) :D Ez így tök jó lenne, ha beállna,mert így már éjjel ki tudom pihenni magam.
Viszont ma alig volt kakija :? Hányszor kell, hogy legyen ilyenkor széklete egy babának?Remélem este/éjjel lesz már. Lehet kicsit sok csokit ettem és ettől neki is szorulása lett?

Szép estét mindenkinek!
Gabi

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Örülök, hogy Andor már jobban van. Csak nátha volt, ugye? Láz, hőemelkedés nem... Kaka? Koppánynak volt, hogy csak 4. nap volt kakája, de akkor már kezdtem nagyon aggódni, viszont a védőnő is azt mondta, hogy 4-5 nap belefér, mivel akkor mindent feldolgoz a szervezete. Volt viszont (még a mai napig is), hogy napi 4 is van neki. Mondjuk szerintem, ha kakálnia kell, de nem megy neki, akkor úgyis sírna és észre vennéd, hogy bibi van. Nagyon ügyi Andor, hogy ennyit alszik. Adhatna tanácsokat Koppánynak. :D Szólj neki, hogy beszélje rá Koppányt. Cimbizzen össze vele és hasson rá, hogy Kopi is aludjon rendesen! :D
Most megyek, pizzát csináltam vacsira. Sajnos a tészta valamiért most nem kelt fel rendesen, a hagyma meg szétcsípi a szemem. :D
Állandóan van valami bajom, mi?
Jó éjt!

Szép napot, puszi: Koppány és Szilvi

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


Bogyó, köszi, kicsit azért megnyugtattál...igazából mindent megkóstol 2-3 kanál erejéig...inkább a darabosakat eszi, de az még sűrűn lecsúszik neki...és öklendezik, nem akarom, hogy elmenjen az étvágya...

Gabolinó, próbáltunk mindent, kiköpi a cumit is... igazábol sokat iszik olyankor is...háááát nem tudom....

Kép

Kép
prüntyi
 
 


Éjszakai meg elalvós szopihoz: Kopi ugye 1,5 éves... a mai napig csak úgy tud elaludni este, ha szopizik. Amíg éjjel is szopizott (mert már leszoktattam), addig többször csak cumizott mint evett vagy ivott, viszont a cumit ugyanúgy nem fogadta el, mint Prüntyi Timikéje. Szerintem semmi gond nincs, nyugodtan szopizzon, egyen-igyon ameddig akar vagy a szülő akarja. Én már meguntam, hogy éjjel 3-4x szopizik és hulla fáradt vagyok, így ráneveltem, hogy felkeléskor kap az egyikből, lefekvéskor a másikból. :D
Prüntyi, szerintem még "ráérsz" komolyabban foglalkozni ezzel a kérdéssel. Koppány is a mai napig is mellettem alszik, igaz, helyünk sincs, hogy áttegyük máshová az ágyát. :) De anno egyszerűen addig visított amíg át nem raktam a mi ágyunkba, még Őrbottyánban. Véleményem szerint viszont a külön ágyat akkor érdemes, amikor már éjjel nem szopizik, mert addig tényleg nagyon kimerítő az anyának...
Nagyon édes Timike, hogy már így totyog. :) Gratulálunk neki! :)
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


Sziasztok, én is megvagyok ám! :wink:

Már elég rég voltam, igyekszem mindent leírni (csak nem felejtem el), de bocs ha vki kimarad vagy ismétlem magam.
Mondjuk így nehéz lesz ha Cuci állandóan közbeütöget más billentyűket! :roll: :wink:

Ez a gyerek rettenet éjjelenként! Pénteki kiborulásom után még frissen felbuzdulva gyorsan átcibáltam az ágyát a saját szobájába, nehogy meggondoljam magam! Persze nem valami sokat aludt benne... :? Másnap legalább nagyjából aludt. Na nem a saját ágyában! Ott kezdte az igaz, de másfél óra múlva már mellettünk kötött ki. :roll: Most éjjel viszont sehol nem igazán maradt. Nem tudom mi volt vele, de látszott, hogy szeretne csak nem tud aludni. Forgolódott nyöszörgött csak kínlódott szegénykém. Remélem most jobb lesz! Jövőhéten meg meg fogunk küzdeni, mert szeretném ha tényleg a saját ágyában aludna! Szilvi te hogy szoktattad le az éjszakai szopiról? Levi sokszor csak cumizik. :? Szeretném ha már befejezné ezt! Enni 1x-2x még oké, de egész éjjel csak szórakozni..! :x

Egyébként kibújt a 7. fogacska, ha alulról megtámasztom a karját akkor lépeget is párat. Négykézláb meg nem lehet neki megálljt parancsolni! :? :) Nem is tudom örüljek vagy ne ennek. (na jó azért inkább örülök) Annak viszont nem , hogy ez a sok mozgás sem fárasztja ki annyira, hogy aludjon rendesen! Rádásul úgy néz ki leszokik a zöldségről. :roll: Eddig sem evett meg vmi sokfélét, de mostmár annyit sem. Csak a gyümölcs, más nem is létezik! Abból legalább sokat eszik.

A faház még mindig nem fullos, mindig akkor esik amikor akarjuk csinálni úgyhogy elég lassan haladunk. Az alap megvan, tulajdonképpen a ház is, holnap rakják rá az ajtót, festés + feljáró betonozása. Képzeljétek az alapot nem teljesen vízszintesre csinálták meg ezek a sokat ivó emberkék! :evil: Azért kínlódunk a ház összerakásával. :( Alig várom, hogy már meglegyen és akkor nyugi végre!

Fanni nem semmi az orrszívóval! Levi azért nem ilyen bátor, bár nem kezdett el félni a porszívótól. Jó hogy ennyi minden leköti. Cucit csak polcról lerámolás meg a rágcsálás (bármit) köti le. Tudom, még kicsi, de akkor is silány, nem? Most akkor már elöltöztetek?? Bocs, de most nem tudom. :oops:

Prüntyi Timike majdnem egyidős Levivel. Ő is kel 120x éjjel és legtöbbször csak cicivel tudom elaltatni, szóval nem vagy egyedül. Cucinál csak akkor volt a nappali kizárólagos szopi amikor beteg volt. Ha újabban csak szopizni akar nappal is nem lehet, hogy a foga miatt van esetleg? Legalább az oviba szokás elég jól megy! :)

Koppány édes lehetett ahogy el kellett kapni a fejét mikor elaludt! :D Jól elfáradhatott! Nagyon ügyes, hogy már neki is ilyen jól megy a beszokás! Gondolom az anyukáknak még nehezebb!
Azt megtudom érteni, hogy mennyire idegesít,hogy mindent neked kell csinálnod! Nem lehet nekik szólni, hogy figyeljenek jobban oda a dolgokra? Legalább a párod, már azzal is kevesebb lenne!
Salnálom, hogy nem nagyon megy a munkakeresés! Előbb-utóbb sikerülni fog! Attól tartok én is így fogok járni! A vizsga sikerült, mi a következő lépés?

Gabi: Andor-baba naggyon rendes veletek, hogy ennyit alszik éjjel! Nagyon irigyellek érte!! (nincs egy irigykedős emot??) Rádásul betegen! Az nagyon jó, hogy már ennyit javult! Ilyen jókat szunyókál öltöztetés közben is? Tiszta mormota ez a gyerek! :D

Húha, mennem kell, Levi követeli a kajáját!!!

KépKép
kora
 
 


Ja! Andornak Boldog első hónapot! (Hogy elszaladt!)
Kép

KépKép
kora
 
 


Sziasztok!

Kép

Bolgog Első Hónapfordulót Andor babának!
Hihetetlen,hogy repül az idö, komolyan!

Szilvi: Remélem jobb kedved van!18 hós kor körül kezdödik a dackorszak és 3 éves korig min.tart,úgyhogy igazából lesz idöd megszokni,h valami egészen más kissrác lesz addig, mint akit megszoktál, de aztán visszajön ám az eredeti énje is, és közben hihetetlenül fejlődik az egójukon kivül a kis agyuk is, legalábbis én amikor azt hittem megörülök mindig akkor csinált valami elképesztöen okos dolgot Fanni és máris láttam a jó oldalát is ennek a fejlődési szakasznak.
Plussz ugye a fogaik is ekkor jönnek, szerintem maga a dackorszak a fogak miatt van-én is kilennék ha egész nap fájna min. 2 fogam egyszerre és ezt hónapokig...

Kora: Dackorszakot leszámitva nektek is a fogas dolog van napirenden, és még nekünk is, pedig Fanni már 27 hónapos.
A zöldség-gyümölcs dolog úgy áll,hogy mindegy melyiket eszik a gyerekek de az egyiket egyék: vagy zöldség vagy gyümölcs.
Nem baj,ha csak az egyiket eszi meg.

Gab: Örülök,hogy Andor ilyen édesen alukál + meg is gyógyultatok!
Nagyon hamar eljön ám az együttjátszós rész, én emlékszem mindig először az 1 aztán a 2 aztán a 3 éveseket néztem sóvárogva,h mikor lesz már akkora Fanni,h ezt meg azt tudjunk csinálni, de valaki akkor mondta,h akkor meg majd az első 6 hetet sirom vissza, és tényleg van ilyen aspektusa a dolognak ,úgyhogy tényleg az épp soron lévö szakaszt kell kiélvezni-részt venni mert nagyon hamar mennek ám az évek.

Köszönöm az érdeklődést, mi épp költözünk, mától visszük a cuccokat,hétvégén már ott alszunk.Közben sulim,most épp nekem fáj a torkom,Zolinak folyik az orra, de Fanni már meggyógyult :)
Fanni érdeklődési köre eléggé érdekesen alakul, mert anno 1 éves koráig csak olvasni volt hajlandó, több könyve volt lassan akkoriban mint nekem, 5 hónaposan megforditotta helyes pózba a könyvet ha forditva adtuk oda, 1 évesen meg már beszélt, viszont a formabedobós / épitös /stbs játékokat késöbb kezdte használni, meg az összes játékot mert akkor tényleg csak a könyvek érdekelték de azok nagyon.
Most pedig már énekel,verset mond,bármit megfogalmaz idegennek is érthetöen, de a szobatisztaság dologban pl.most alakulnak a dolgok.
Van olyan ismeröse pedig aki hamar lett szobatiszta de 3 évesen se érthetöen beszél,stb.úgyhogy érdekesek ezek a gyerekek nagyon, mindegyik más mindenben :)
Vendég
 


Bogyó, Kora, köszi nektek is! Akkor még kitartok kicsit és nem nyafogok, elvégre Timike az első, és ha neki még ez ígyjó, é kell, hogy szopizzon, akkor tegye...majd egyszer kipihenem magam... :lol:

Kép

Kép
prüntyi
 
 


Nagyon Boldog Névnapot Koppány Babának!!!! :)
Kép
Vendég
 


Ildi: köszönjük szépen!!!! Volt is meg nem is.

Kapott eredeti Thomas téli kabátot, Thomas baseball sapkát, FP tanuló telefont, kimosható filctollat, bodyt, pizsamát. Voltunk bent Újpesten az Autósiskolában és kicsit csavarogni.

Nem volt, mert este hivta Gyulát a nagynénje férje, hogy az unokahugát baleset érte és most intenzíven van. Levágta mindkét lábát a vonat a Nyugatiban, 16 éves kislány! Úgyhogy ez adott az esténknek és Koppány névnapjának...
Most várunk, tehetetlenül, hogy megtudjunk valamit, hogy mi van vele...

Hétfőn kezdem a gyakorlati vezetést, 12-kor, remélem addigra jobban leszek, egyelőre.... ahh, nem is írom,gondolhatjátok
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


Sziasztok!

Szilvi: Még olvasni is borzalmas ilyesmit hirekben, nektek meg a rokonotok :(:(:(

A nappali névnapozás örülök,h jól telt, az FP telefon és a (gondolom Crayola) filcek nagyon jók, mi is szeretjük a telcsit fél évesen kapta és mai napig használja és még most jön az oktató funkció használása.
Újpestre jársz, nem a Delfinbe?

Remélem hétföre valamennyire elmúlik a sokk és jobban lesz a kislány is, hogy tudj valamennyire a gyakorlatra figyelni majd .
Vendég
 


Koppánynak és Andornak boldog névnapot!!!
Kép

Szilvi ez rettenetes! Hogy történhetett meg? Tudtatok aludni? Majd írj ha jobban lesz (persze lelkileg nehezebb lesz gondolom) :cry:

KépKép
kora
 
 


Bocs, nekem az még Újpest, holott tudom, hogy már a XV. kerület.

Nem tudunk semmit, ez nagyon rossz. Gyulával próbáltunk találgatni, hogy hogy tudott a Nyugatiban beesni a vonat alá azoknál a magas peronoknál... és hogy vajon futhatott-e a mozgó vonat után vagy mi lehetett... de nem tudunk semmit... valamennyit aludtunk, bár elég későn aludhattunk el.

Ne haragudjatok,hogy rátok zúdítom a bajaim, igyekszem visszafogni magam, mert Gyula is azt mondja, hogy senkinek semmi köze a problémáinkhoz, úgyhogy ha ezt meglátja, megint veszekedni fogunk... lehet töröltetni üzenetet?

Kora: köszönjük az üdvözlést! :)

Na lányok, váltok: ki hogy van? Lesz valami buli a Medveparkban a hétvégén...
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


Sziasztok!

Szilvi:Igaz,h mi pl. nem ismerjük a lányt ,és én ugyan Veled se találkoztam eddig de ettöl még ,ha elmondod,ami éppen bánt vagy probléma és segit ha meghallgatunk vagy ha kérdés van arra a sok válasz közül lehet olyan,ami épp segit akkor szerintem ez egy jó dolog,és erre vannak a topicok kitalálva,mivel nem tudunk minden nap beülni egy kávézóba a gyereksereg miatt, igy erre jut idönk.


Azt hiszem a kocsiból "futólag" akkor ennek a bulinak láttam talán a reklámját,azon csak a nagybetüket láttam : LL JUnior is lesz, igy tehát mi szerintem megyünk ha az az :)

Megyek pakolni tovább,Fanni alszik,du.-angolom van,jövöhéten dolgozatok és közben ugye költözés.
Vendég
 


Sziasztok!

Szilvi, borzasztó, ami a rokonotokkal történt! :( :( :( :( :( Gondolom, hogy nem bírtatok aludni...
Csatlakozom Menyasszonhoz abban, hogy szerintem is nyugodtan add ki magadból itt gondodat,dühödet, bármit, hisz az embernek szüksége van erre, és reméljük idővel összefutunk,de addig meg így próbálunk egymásnak segíteni.
Majd írj, hogy mi történt, ha majd jobban leszel.
Koppánynak NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!! :)

Mi köszönjük a köszöntést, de nem most fogjuk tartani a névnapját, hanem majd november 30-án :)

Kora, hogy megy Levivel a saját kiságyba szoktatás?MI a helyzet a fogacskákkal?Én már néha előre tervezem, hogy majd valami jó kis praktikákat kellene erre a fogproblémára begyűjtenem, persze tudom/gondolom nagyon nincs, mert az rohadt, ha fáj a picinek, ahogy jön a kis foga... hááát, gyorsan megy az idő, hamar eljön ez nekünk is :) nem bánnám, ha könnyen átvészelné Andorunk :)
Faház alakul?

Prüntyi, hogy álltok a szopizással? Tüncsinek tetszik az ovi?

Menyasszon, jobban vagytok már?Nagyon ügy csajszi Fanni, hogy ennyi minden érdekli, meg, hogy már a könyvek is ilyen korán lekötötték :) Igazad van, hogy mindig az adott kornak kell örülni, mert olyan hamar nőnek, változnak...mintha tegnap szültem volna, és pedig... :)
Hogy álltok a pakolással?

Képzeljétek, a reggeli pelusozás közben Andor produkált egy kis sanda mosolyt :) :) :) Szabolcsom is ott állt...hogy feléje szólt-e a mosoly, vagy csak örvendezett a tiszta popójának...nemtom :) Nagyon cuki volt, próbálkozik.
Még azért mindig szutykos, de már nem vészes szerintem. Lassan csak 100% lesz.
Hétfőtől nappal elkezdtem hason altatni, mert úgy vettem észre, hogy így jobb a kis pocijának. Nem ébred fel szopi után 1.5-2 órával, mint ahogy szokott,csak nyöszörög és max rotyog :D (persze azért van amikor felébre,de ilyenkor többnyire már nem álmos azért)
Jó érzés amikor rájön az ember, hogy mi hogyan jó neki :)

Megyek, csinálok kaját holnapra.

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Szilvi csatlakozom az előttem szólók véleményéhez. Azonkívül ki is KELL adnia-beszélnie magából az embernek a gondjait különben belebetegszik! Én például ha kipanaszkodom magam utánna 100%kal vagyok jobban! :wink:

Gabi lemaradtam :oops: : mi a szutykos még mindig?

Majd holnap folytatom, mert mindjárt fürcsi! :)

KépKép
kora
 
 


Sziasztok!
Aranyosak vagytok és igazatok is van, csak van hogy már soknak érzem, hogy panaszkodok. :) Nem szoktam ám állandóan panaszkodni, csak van hogy elborul az agyam és kiborul a bili...

Gyula unokahuga jobban van. Az általa elmesélt helyzet: ment be a Nyugatiba tegnap reggel, ment suliba. Még nem ért be a peronra a vonat, amikor ő a legalsó lépcsőn megcsúszott. Kapaszkodott és segítségért kiáltott. Erre valaki meghúzta a vészféket, ekkor esett be a vonat alá. Térdtől lefelé vágta le a lábát, így kap protézist, amivel tud majd járni. Már elfogadta a tényt és hogy van élet protézissel is, úgyhogy elvileg mindenki jobban van. Nem látogatható.

Koppány bölcsibe, hétfőn is megy, mert ugye én meg megyek vezetni. Az autósokat egyre jobban utálom. Tegnap Gyula szemtanúja volt egy balesetnek a Bécsi úton. Jött át zöld jelzésnél a zebrán egy középkorú pali, a gyökér terepjárós, full gazdag, agyjátszós kis tetű meg simán elütötte. Gyula azt mondta, hogy kb. 4 m-t repülhetett felfele a pali és kb. 5 m-t előre, majd visszazuhant az aszfaltra. A gyökér meg csak fogta a fejét, hogy most mi lesz ahelyett, hogy odafigyelt volna. Ráadásul még oda akart menni, hogy felszedi a földről a palit. Még hülye buta is. Viszont rengeteg szemtanu volt, remélem sokat kap a bíróságon... És ha az egy kisgyerek lett volna? Pl. Koppány? Biztos addig ütöttem volna amíg mozog. Hihetetlen, hogy mekkora bunkó az autósok egy része, ha meg szólsz, hogy bocs, de zebra van (ráadásul még zöld is), akkor még neki áll feljebb, mintha a gyalogosnak lenne kötelessége átengedni őt. Hihetetlen. Úgyhogy bizakodom, hogy ez az ellenszenvem lejebb megy, mert egyre agresszívebb vagyok és nem lesz jó vége, márpedig vissza kell fognom magam, mert itt van Koppány akit fel kell nevelnem... Jajj lányok, ez nem panaszkodás most, csak nem értem ezt a világot, rossz helyre, rossz időben születtem. De nagyon! :D

Szombaton turi/börze itt Veresen a piacnál. Ugye nem felejtettétek el? :D Prüntyi: vihetsz ki baba cuccokat, nincs helyjegy, csak vinni kell asztalkát, széket vagy valamit amire ráteszed. Remélem kapok Koppánynak overált meg nadrágot.

Gabi: igen, azt én sem értettem, hogy mi a szutykos még... A hason altatást sok szakember ellenzi, ám Koppány is mindig hason nyugodott meg, úgyhogy ő is elég sokat aludt hason, még máig is. Én is sokat aludtam hason amíg kicsi voltam, sőt... még mindig hason alszom, néha oldalt. :) Igen, tényleg jó érzés amikor rájön az ember, hogy mi a jó a babának, hogy NA VÉGRE!!! :) Van egy barátnőm akinek a fia tök simán átvészelte a fognövekedéseket. Szerintem ez is gyerekfüggő. Koppány nem. Volt ami könnyen kijött, volt amivel viszont megszenvedtünk.

Ildi: a Medveotthon oldalán fent van minden részletesen, de bemásolom. :)

2008. október 11-én 10 órától 18 óráig
Állatok Világnapja a Veresegyházi Medveotthonban

Fő támogatóink:

Fehérkereszt Állatvédő Liga és SZLOVIKER Kft. kisvonat.hu

Ez egy születésnapi buli, 10 évesek lettünk!
Egész napos, gazdag programmal várjuk a látogatókat.
Vetélkedők, versenyek értékes nyereményekkel.
Fellép Eszményi Viktória és Heilig Gábor,
Horkai Zoltán szelídített farkasaival bemutatót tart.
2008. október 12-én ebédre várjuk L.L.Juniort.
Először látogat el hozzánk. Az általa kiválasztott kedvenc medvének örökbefogadó szülője lesz. Reméljük néhány dalt is hallunk tőle. Várjuk őt sokan, hogy jó hangulat legyen.

A rendezvényre várjuk kézművesek, díszkovácsok, fafaragók és népművészek jelentkezését. A program ideje alatt bemutatóra és termékeik értékesítésére mód van.
Jelentkezni lehet: 06 20 397 01 39 vagy kulib@enternet.hu

10 órától 18 óráig Veresegyház Ivacs vasút megálló és a medvefarm között országúti kisvonat közlekedik. Igénybe vehető menetdíj fejében.

Szombaton lehet mi is kimegyünk, majd meglátjuk. Vasárnap nem, mert nem kedveljük azt a stílusú zenét. :) Hogy halad a költözés? És a suli? Tulajdonképpen most mit is tanulsz?

Kora: hogy halad az átszoktatás? Feladtad vagy még próbálkozol? Szólj, ha sikerült, tanácsot kérnék. :)
A forgolódós, sehol nem marad meg időszakok nálunk is megvannak, olyankor a hajamat tépném. Éjjel össze-vissza forgolódik, rugdos, nyöszörög, vergődik, stb... Lehet az idő befolyásolja még őket, legalábbis anno ezt mondták nekünk. Az éjszakai szopiról úgy sikerült leszoktatnom, hogy amikor éjjel felkelt szopizni és sírt, akkor énekeltem neki, finoman rázogattam meg simogattam, ráförmedtem suttogva, hogy alvás meg csitt. Pár éjszaka és elfogadta. Van, hogy felkel éjjel, viszont már nem kell ezt csinálnom, hanem csak simogatni, kicsit megnyomkodni (mert masszírozásnak azt nem nevezném) és már vissza is aludt. De ehhez 1,5 évesnek el kellett múlnia, eddig nem jött össze soha. Remélem Te nagyobb szerencsével fogsz járni. :) A nappalok viszont már nehezebbek. Ugye reggel meg este kap anyatejecskét. Van amikor reggel kimarad valami miatt, olyankor megengedem neki, hogy reggeli v. ebéd után szopizzon. Viszont, ha kapott reggel tejecskét, akkor nem engedem neki, ebből még vannak sírások. Amikor már látom, hogy megy a kanapéhoz, hogy ki akarja nyitni, akkor felveszem, sétálgatok vele, próbálom megnyugtatni, van amikor elfogadja az üdítőt is, de ez ritka.

Most megyek, reggelizek és önéletrajzozok! Bláááááhhhh! Utálok munkát keresni, utálom a kudarcokat és utálom, ha nem vesznek oda fel ahová én akarok menni!!!! :D

Szép napot mindenkinek, állítólag 22 fok lesz.

Gabi: ha holnap nem megyünk Koppánnyal a Medveotthonba és Szabolcs nincs otthon, akkor elmehetünk sétálni valamikor (piac után). :)
Ha pedig holnap nem, akkor majd jövő héten összehozzuk azt a sétát most már. :)

Puszi Nektek!
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


Sziasztok!

Szilvi:Borzalmas ami a rokonotokkal történt :(:(:(Sok eröt kivánok Neki,hogy el tudja fogadni ezt a helyzetet minnél elöbb és jó barátokat.

Szerintem mi alapithatnánk egy bandát, mert én is simán addig ütnék egy ilyen autóst amig meleg, egyszer láttam gyalogost elütni,ö csak 1 métert esett elöre ,nem zebrán,villamosszigetröl lépett le véletlen részegen de én ettöl még ugyan úgy teljesen ki voltam borulva hetekig.

Mennek mint a vadbarom, igaz , autóból jól látni,hogy a gyalogosok közül is sokan úgy mennek, a biciklisek pedig pláne, kreszt hirböl se ismerik, de akkor is, egy autósnak tudnia kell,hogy alatta egy gép van, ami igen nehéz és gyors igy együtt pedig veszélyes.

De ezt magyarázd meg egy luxusautós 20 éves kis majomnak...

Mi elvileg most épp ugye költözünk egész hétvégén, de én nagyon ki szeretnék nézni a Medveparkhoz holnap,majd meglátjuk,h sikerül e.Fanni lehet,h kint lesz kicsit anyósnál, de nekik nincs most kocsijuk, meg amúgy se örülnék,ha kivinnék, mert nem ismeri Fannit annyira és pl. egyszer dobálta a homokot Fanni,ö meg büszkén mesélte,h rácsapott a kezére kicsit, h nem szabad...
Én ilyenkor arrébb szoktam vinni, vagy rászólok simán, nem is sürün csinálja,ettöl még nem engedem de nem csapkodom a gyerek kezét aztán mesélem büszkén...........

Na mindegy, amúgy tök jó arc anyós ált., csak ez most igy kialakult bennem mint vélemény.

Gab: Édes lehet Andor ,ahogy kezd mosolyogni! Nagy dolgok ezek !!!

Mi úgy altattuk ahogy kényelmes volt neki épp,ált. oldalt de alatta ott volt ugye a légzésfigyelö 9 hós koráig.

Menek pakolni ... :)
Vendég
 


Szilvi az nagyon jó, ha tényleg elfogadta az unokahug a helyzetet (nekem sokkal-sokkal nehezebben menne), azért még rengeteg kitartás kell szegénynek!

Némelyik autós tényleg nagyon veszélyes (és valóban a bicajosok és gyalogosok egy része sem semmi). Amíg Pesten laktunk én is láttam 1-2 balesetet. Pl:a taxis a Bajcsyn!(ami már önmagában szabálytalan) tolatott hátra és érdekes módon nem látta, hogy mögötte a zöldlámpás zebrán egy idős pár menne... el is ütötte őket :? Vagy az Andrássyn a bicajúton jött egy bringás közben mellette leparkolt egy autó és a hapsi nem nézett szét, hogy ott jön-e vki, kinyitotta az ajtót a bringás meg hihetetlen nagyot esett, széttört az autó ablaka is, a bringás meg nem tudta hol van. Szóval van mit javítani valóban a mo.-i közlekedési morálon!

Én sem szeretném ha bárki is ütögetné a gyerek kezét, hogy nem szabad, mert szerintem akkor sokkal inkább verekedős lesz (bár így is van esély). Akkor gondolom úgy van vele, ha anya-apa-mama csinálja, akkor nekem is lehet! Rádásul szerintem nem lehet vele elérni semmit.

Tényleg jó lett volna kimenni a medveparkba, de kocsi sincs és apa is egész hétvégén dolgozik. :(

Koppánynak már teljesen jól megy a bölcsi? Tüncsinek az ovi? Timike és a szopi? Fanni még jár angolra? Teljesen meggyógyult?

Mi nem igazán haladunk az átszoktatással. Eddig a maximum 3 óra volt amit éjjel a saját ágyában töltött és azt már eredménynek éreztem. :oops: :wink: Elegem lett éjjel megint! Kissé túlzásnak érzem, hogy egy 8és fél hónapos gyerek még óránként félóránként szopizzon éjjelente! Fél2kor meg is untam, nem adtam cicit, hát ő meg akkor nem volt hajlandó aludni! :evil: :twisted: 4kor sikerült elringatnom, kemény 20perc múlva már kellt is, na akkor adtam fel és inkább cicizhetett. :? :x Viszont úgy döntöttem nem hagyom csak 1x aludni nappal és akkor hátha többet alszik éjjel. Az ébrenlét úgy tűnik egyébként sem esik nehezére. :roll: Az esti jóllakottság semmit nem javít a helyzeten. :(

Menyasszon jó költözést!
Gabi mi újság veletek? Van vmi újabb fejlemény Andorral? Bár gondolom tegnap óta nem túl sok! :wink:

Megyek, ebéd idő..

KépKép
kora
 
 


Sziasztok!

Szilvi, ismét csak azt tudom mondani, hogy szörnyű, ami történt :( szerintem nagyon nehéz lehet egy ilyet feldolgozni, tényleg sok erő, optimizmus, kitartás kell hozzá. Remélem sikerül a lánynak boldogan kialakítani és megtalálni az új életét.

A szutykost mi a taknyossal rohonértelemben használjuk :D Szóval Andorunk még egy csöppet "fújja" az orrát, de már nem vészes.
Én is még hol jól vagyok teljesen, hol pedig elkezdem ismét érezni a torkomat.

Csjú de jó lesz annak,aki megy medveparkozni :) Mi még picik vagyunk ehhez, de most már nagyon várom azt a hétvégén, hogy Balatonra vagy Pécsre menjük valamelyik nagyszülőkhöz (Andornak nagyszülők :D) Igazából csak autó kérdése az egész.
Most nem sikeredett megvenni azt a céges verdát, amit szerettünk volna, mert volt más pályázó is, aki már vagy 20éve a cégnél dolgozik, szóval ő volt így előnyben. :( Reméljük legközelebb sikerül. Talán januárban hirdetnek újra kocsikat.

Ez a nagyszülők általi nevelés necces egy dolog. Én sem értek egyet az ütögetéssel. Kíváncsi vagyok nálunk mi lesz mikor a nagyszülőkre lesz majd Andor bízva...főleg az én szüleimnél... majd totál el akarják kényeztetni szerintem. Ne gondoljátok ám, hogy kőszívű vagyok,csak ez nekünk kicsit vesszőparipánk, és tarunk olyantól, hogy esetleg majd ők valaminek az ellenkezőjét teszik, mint amit mi gondolunk és ezzel ugye kicsit össze lehet zavarni a gyereket. De végülis ez még messze van, lehet nem is lesz ilyen gond :)

Csjúúú Kora, háát kitartás Levivel! Mindig ilyen nehezen aludt?Vagy régebben nem volt ilyen gond? Én egyelőre befogom a számat a kis Andorommal -és lekopogom kopp-kopp-kopp-, hogy max. 2x kel éjjel és akkor is kb. 15-20 perc az egész evési böfiztetési rituálé. Utána zsupsz be az ágyikóba és alszik, vagy ha fel is ébred böfizés után, akkor egyelőre még magától szépen visszaaludt.
Nappal csak az aproblémám, hogy ha sétálni megyünk szépen alszik és amint hazaérünk -mivel megáll a babakocsi - felébred. És még álmos, ezért szeretném,hogy kint aludjon tovább a levegőn az ajtó előtt,de ez csak úgy megy ha x percenként megyek oda és ringatom a kocsit...szóval erre még nem jöttem rá,hogy lehetne a levegőn alvást kiokoskodni. Túl későn, hogy a következő szopihoz közelebb legyünk, nem merek elindulni, nehogy előbb megéhezzen, mert akkor nagyon tud vonyítani. Az nem érdekel, hogy mások hallanák, csak Andort sajnálnám.

Illetve este van még a fürdés előtti szopi után egy "panaszkodós" időszakunk, amikor látszik,hogy álmos, de gyszerűen nem alszik el és ilyenkor csak babusgatjuk, pátyolgatjuk, egyszerűen velünk van. Hol bealszik egy picit, hogy nézelődik, ásítozik.

Tényleg Menyasszon, mit tanulsz? Jó lehet az új kecóba beköltözni :) Jó lenne, ha már mi is a sajátunkat csinosítgathatnánk...csak hát amíg nem tudjuk,hogy mit merre, addig nem veszünk házat.

Szilvi, holnap sajna nem jó a séta, mert itt lesznek anyósék, amúgy meg Szabolcsom hétvégén nem dolgozik, szóval szerencsére ő is itthon lesz :)
De akkor jövő héten összehozunk valamit :)

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Hát igen, a nagyszülőkkel sem könnyű, akármennyire szeretjük őket. Roli anyja vhogy finomabban tálal, mint anyu (meghát inkább a fiának mondja). Anyuval viszont nagy harcaink voltak már eddig is, de talán már kezd hozzászokni, hogy én másképp csinálok dolgokat, mint ezer éve ő.

Régen Cuci is egyből felébredt, ha megállt a babakocsi. Nem is tudom hogy mitől változott ez, de most a legjobbakat kocsiban alszik, ha áll, ha nem. Szóval egyszercsak aludt akkor is amikor megálltunk. Nem tudnám semmihez sem kötni.

Levi egyébként igen, mindig rossz alvó volt. Sőt az első 2 hónaphoz hasonlítva most jó alvó. :?

Örülök, hogy már jobban vagytok, gyógyulgassatok tovább! :)

KépKép
kora
 
 


Sziasztok!

Érdemben majd legközelebb reagálok,most csak infó: ma már ott alszunk, de net pár napig még lehet,h nem lesz, amint lesz jövök!
Jó hétvégét Nektek!!!
(pakolászok,mindjárt jönnek a srácok a cuccokért)
Vendég
 


Sziasztok!

Kinek milyen volt a hétvége? Valaki kijutott a medveparkba? Gondolom ott lehetett felülni helikopterre, mert egész hétvégén itt körözött felettünk.

A mienk mondhatnám eseménytelen volt. Apa volt a magyar-albán meccsen. Hát nem volt elragadtatva... Rádásul dolgozott is szombat délelőtt meg vasárnap éjjel is. :cry:

Végre szerdán eljutok fodrászhoz! Vágatok belőle rendesen, mert nagyon hullik + Cuci állandóan szaggatja hiába szólok rá, meg fáj anyának stb. semmi rakció. :roll: :x

Levinek alul be van dagadva az egész ínye. Este már kellett is kennem. Nehezen jönnek neki (pedig apának meg nekem is állítólag könnyen jöttek), viszont rohamléptekkel! Az átszoktatással persze sehogy sem haladok. :oops:

Hogy ment a költözés Menyasszon? Fanni élvezte?

Szilvi milyen a vezetés? Koppány és a bölcsi? Unokahug? Nem voltam a börzén, te gondolom igen. Milyen volt? Sok jó dolog volt?

Prüntyi vittél ki cuccokat?

Gabi hogy telt a hétvége? Jól vagytok már? A multkor akartam már írni nem semmi ez az Andor ahogy a cirka 2 perces orrszívást ilyen nyugiban tűri!! :) Levinél fél percnél nem lehetett hosszabb! :wink:

KépKép
kora
 
 


Sziasztok!

Kora, szegény Levi, gondolom fájhat neki a kis ínye :( Remélem hamar kibújnak már a fogacskák.
Igen, szerencsénk van,hogy Andorunk így tűri a poszizást. :) Viszont reggelente még mindig kell neki szívni. Amúgy meg nem tudom, hogy esetleg nem az orrmondulája nagy-e és amiatt is hallat néha fura hangokat... Mert szívés előtt adok neki tengervizes orrsprayt, várunk egy kicsit és csak utána szívok. Jön valamennyi, de sok nem, viszont utána pl. böfiztetésnél megint hallok némi szörcsögést :?
Megpróbálok most majd feltölteni újabb videókat Andor oldalára. VAn egypár, köztük egy kedvencem, ahogy fürdünk :) Amikor hason tartom a vízbe, olyan édesen lubickol már :)

Nálunk voltak események, de ezek fejlődési események persze :D
Azt lehet már írtam,hogy múlt hét hétfőtől nappal hason altattam Andort és nagyon jókat aludt. A 3 óránkénti etetések egyre tolódtak kijjebb. Olyannyira, hogy a hét vége felétől, már rendesen 4 óránként evett, csak séta utántól volt hogy 3,5 órára csökkent az idő.
Péntek szombat éjjel az esti fürdés és evés után - ami most olyan 9.30 körül van - csak egyszer kelt éjjel 3-4 körül majd aludt reggel 7-8ig :)
Most vasárnapról hétfőre meg, letettem este 10kor és reggel 5kor ettünk utána, majd 9kor :) Utána 10ig ébren volt és most megint durmol :) :) :) Nagyon ügyes, jó alvó a kis drágánk :)
Na és a mosoly téma :) Most reggel szopi után, ahogy tartottam a kezemben 3x rámmosolygott egymás után!!! :) :) :) Annyira jó volt! :)
Tegnap is volt már, hogy mosolygott egyet a nagyapija felé, szóval úgy néz ki, hogy beindult a mosolygás is :D

Hát mi nem mentünk macifarmra, majd ha nagyobb lesz Andor :) Viszont elsétáltunk egészen az ivacsi tavakig tegnap (Damjanich utcától-Széchenyi domb), jól el is fáradtam mire hazaértünk :)

Szilvi, Menyasszon, Prüntyi nálatok mik az események?Jó volt a hétvége?

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Andor 4 óránként eszik??????!!! Levi még mindig 2-3 óránként nyom vmi hamit. :? És elég sokat rádásul! Nem győzöm mondani milyen rendes kisfickó ez az Andor! :) Gondolom egyből szétolvadtál a mosolyoktól! Ez még sokáig így lesz! (szerencsére) :)

Azt elfelejtettem írni, hogy a vasárnapi sétánál egy kislány megrohamozta Cucit. Aranyos volt egyből simizte és le is akarta smárolni, de Levi résen volt! :lol: Látnotok kellett volna!

Ma volt a védőnő a pneumococcus oltás miatt. hozott nyilatkozatot. Megbeszéltem vele, hogy majd jan végén adatjuk be, mert akkor csak 2x kell, most meg 3x kellene. Nincs tesó aki hazahordjon mindent.

Aztán mondom a védőnőnek (Tünde), hogy tegnap óta tapsol, de szólításra nem, csak ha eszébe jut. Bizonyítandó kérdezem is Cucit hogy kell tapsolni, majd kisvártatva mondom Tündének, látod semmi reakció. Erre odafordul és tapsol neki! A komisz, csak hogy ne legyen igazam! :D Egyébként egy akaratos dög már most, sajna olyan lesz, mint én. Lesznek nagy harcok! :wink:

KépKép
kora
 
 


Képzeljétek el hogy jártunk! Tudjátok csináltattuk az alapot a faháznak. Két pasi csinálta, az egyik állítólag szakember, bár ebben már erőteljesen kételkedem. Először is elrontották az alapot (szerencsére nem annyira, hogy ne lehesen rátenni a faházat). Az állítólagos szakember (Imre) erről tud, ki lettek már fizetve. Nem elég, hogy erre sem néz, nem is köszön a bunkója! Ma kellett volna megcsinálni a feljárót a házikóhoz, se híre se hamva. A másik már tegnap szólt, hogy így lesz, még szerencse, hogy Roli mostohafaterja itt volt, így mondta, hogy ő jön. Eladatta velünk a cement egy részét, merthogy az biztos elég lesz, erre most el kellett mennie a papának venni, mert nem elég. Nem tudom mit csinálnánk, ha nem lenne itt. A hátunkon hoztunk volna cementet??? Az alap oldalát is meg kellene igazítania, mert botrányosan néz ki! Eygszerűen felháborító hogy van bőr a képén! Biztos leordítom a fejét ha találkozok vele! Így a másik kapott! Inni meg tudtak! MIt inni, vedelni!!! FELHÁBORÍTÓ!!!!! Kép

Bocsi, de ki kellett adnom magamból!

KépKép
kora
 
 


Sziasztok lányok!

Bocsi , de közben túléltem egy durva mellgyuszit...mostanra ment le teljesen... nem volt egyszerű...de Timike sokat segített...még szopizk, kicsit taknyolódik, meg köhög, szóval most még annyira sem fogad el mást....
z ovi jól halad, hol jobb hol nehezebb...de sokat segít, hogy de. nem kettővel vagyok itthon...

Kép

Kép
prüntyi
 
 


Sziasztok! Mindjárt reagálok ide is, csak előbb reggelizünk! :)
Addig is küldök pár képet:

az asztalon újságot olvas
Kép

elaludt reggeli közben
Kép

virágot szed a szomszédban (a lókarám amit láttok, az itt van a vasútállomásnál, ők a szomszédaink, ott van mögötte a sín, töltés)
Kép

... és hozza oda a szedett virágot :)
Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


Sziasztok!

Kora, elhiszem, hogy felrobbansz a történtek után :( Van azóta valami hír? kész a feljáró? Annak idején mikor kérdezted, hogy tud-e vki szakembert alapozáshoz, akkor ugye mondtam, hogy lehet, ha tudok szólok. Végül azért nem ajánlottam azt akire gondoltam, mert az ürge itt csinált hasonló terasz alapozásos melót az alattunk lakó tulaj haverunknál, és hát panaszkodott rá ő is rendesen. Hasonló gondjai bajai voltak vele - leszámítva az ivást. Szóval el tudom képzelni,hogy min mész most keresztül :( De csak sikeredik most már és akkor tök jó lesz :) Amúgy hogy vagytok?

Prüntyi, jobban vagytok már?

Szilvi, nagyon édes Koppány a kis virággal :) Na meg ahogyan kidőlt a reggelinél....az olvasósról meg nem is beszélve :D Mindegyiken cukorfalat :)

Mi most jöttünk a védőnőtől, pontosabban ő nem is volt ott, hanem a gyerekorvos volt meg a brigádja :) Most majdnem 6 hetes ugye Andor és ez volt az a kontrol, amit 1 hónaposan kell megejteni,csak a védőnő így tudott nekünk időpontot adni.
Minden OK, nagyon ügyi volt Andor, nem sírt, nézelődött,majdnemhogy mosolygott, ahogyan "tornáztatták" :)
Tudjátok hány kiló??? 6080 gr!!! :shock: :D :D :D nem csodálom,hogy már érzem a súlyát,ha ringatni kell a vállamon :D OK, mondjuk 3820 gr-mal született,amikor kijöttünk a kórházból, akkor is már visszajött neki a súlyvesztésből annyi, hogy 3740gr volt. Na de akkor sem kicsi :) Pocija a szép kerek, meg a pofija is,de én úgy nem látom,hogy keze lába hú de hurkás lenne :) Szóval szépen fejlődik :)
Pedig nappal 4 óránként eszik, és éjjel újabb változás van, mert már 4 napja az esti fürdés után 7-8 órát alszik!!! :D Pontosabban pl. tegnap este 9kor etettem és utána a következő etetés reggel 4kor volt. :) Nagyon megdícsérgetem :)

Most meg mindjárt hívom a Missziót, mert már kell hasi UHra menni.

Van néhány új kép fent az Andor oldalon, meg egyelőre 1 új videó, ahogyan kiesik a szájából a cimu :D de a fürdőset majd d.u.megpróbálom felvarázsolni :) Ha gondoljátok kukkantsátok meg
profzebu.extra.hu

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Csjúúú most látom van olyan kép is fent, ahol olyan veszettül sír, mikor már nagyon akar valamit és totál bevörösödik a kis feje :? szóval olyan, amikor már nagyon elege van...

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Sziasztok!
Megpróbálok reagálni. :) Remélem sikerül.

Gabi: szerintem rakd be a profilodba a vonalzó alá v. fölé a webcímet, mert én pl. utálom visszakeresgetni a linket. :P Szívesen nézném, de tényleg rossz visszakeresgélni.
Szép súlya van Andornak, gratula! :) Tök jó, hogy már most átalussza az éjszakát, csak tartsa is meg a jó szokását! :) A sétát szerintem már csak jövő héten tudjuk összehozni, akkor is csak kedden. Vagy majd azutáni héten. :) Egyszer csak sikerül... Szabolcs háta hogy van? Jó nagy sétát levágtatok a hétvégén. Az igen! :) Mi sem voltunk a Medveotthonban, el is szaladt az idő meg nagyon kedvem sem volt. Nem hiszem, hogy Koppány élvezné, szerintem még pici hozzá.

Kora: 100%-ban ki lettek fizetve a szakik? Szerződés volt? Ha nem, akkor is meg lehet őket szorítani egy bejelentéssel. Megcsinálják? Vagy annyira gerinctelenek, hogy nem foglalkoznak már vele? Hogy haladtok a házikóval? Szerintem is eredmény, hogy már 3 órát a saját ágyában alszik. Koppánynál - ha jól emlékszem - még az 1 órát sem ütöttük meg... Az pl. biztos, hogy Koppányt 1 évesen nem tudtam leszoktatni az éjszakai szopiról, 1,5 évesen már igen, úgyhogy ha lehet mondani, ennek is eljön az ideje. Kitartás!!!

Ildi: milyen az új lakásban lakni? :) Fanninak? Párodnak? Hamar megszoktátok? Van még kipakolni való? Milyen suliba és hova jársz? :P Mert azt írod, hogy jársz, de sosem írod, hogy mit tanulsz és hol. :P VOltatok Medveparkozni a hétvégén?

Prüntyi: remélem már jobban vagy. Nem semmi, hogy sikerült egy ilyet összeszedned! Nem lehetett kellemes. Gyerkőcök? Jól vannak? Voltatok börzén?

Többiek?

Voltam vezetni hétfőn is, kedden is, megyek szombaton is. Bocsi, de ezt egy másik topikból másolom be, mert nem akarom újra leírni:
"Hétfő: szinte az egész 1,5 óra az autó belsejével ment el, hogy azt mutogatta az oktató. A végén volt egy olyan, hogy 1-esben előre kellett gurulnom, majd hátra, majd megint előre és megint hátra és ennyi.
Kedd: szenvedés. :D 1,5 óra kocsikázás a tanpályán és a parkolóban. Kanyarodás, 8-as alakok előre, hátra irányjelzővel, szlalom, emelkedőn gázzal, padka mellé beállás (3-ból 1 sikerült) 30 cm-re, tolatás, 1-esből 2-be váltás. A váltásnál szenvedtem, többször is lefulladtam, kapkodtam, figyelmetlen voltam. Mondta az oktató, hogy kicsit le vagyunk maradva és kapkodok, nagyon kapkodok. Görcsös is voltam, mert állandóan azt néztem, hogy a pihenők, a többiek mit néznek, mennyire lehetek béna, stb... Úgyhogy sajnos többet törődtem a külvilággal, mint az autóval. Ami nem jó, de nagyon nem szeretem, ha néznek. Az oktató kedves és türelmes. Nem valami nevetős, de jól oktat. Úgyhogy nagyon összezuhantam lelkileg a vezetést illetően. Úgy érzem, hogy a világ bénája vagyok. Gyula mondta, hogy ne legyek már hülye, hiszen életemben először vezettem és idővel jobb lesz. Meg tudjátok az a tudat, hogy nem elég, hogy heti 2x beadom Kopit a bölcsibe (6000 Ft), de pl. ha bejönnek a pótórák akkor napi 8700 Ft-ba fog kerülni (bölcsi, pótórák, utazás) és fogalmam sincs, hogy honnan kerítek elő ennyi pénzt naponta amikor már most elvagyunk maradva a számlákkal a jogsi miatt. Szóval a kedvem elment, de meg kell csinálnom, mert már beleöltünk egy rakás pénzt. Bízom benne, hogy szombaton jobb lesz, hátha nem lesz tele a tanpálya oktatókkal és tanulókkal... Amúgy volt, hogy meg is dicsért az oktató, mert pl. tetszik neki a fékezésem, szép nyugodt, meg van amiket nagyon szépen csináltam meg, de ezek számomra nem olyan .... hogy is írjam... szóval ezek valahogy elmennek a fülem mellett és csak a negatívok maradnak meg. Gyakorolni nincs min, mert ugye nem tudni kapunk-e hitelt meg milyen autót találunk, ha kapunk. Viszont sógor lehet jövőhéten egyik nap pár órát odaenged az autójához és Ivacson valahol próbálkozom. Csak ugye ő is állandóan dolgozik, hétvégén is, így ez is elég kellemetlen, hogy még a szabadidejéből veszek el...

Örülök, hogy Kopi 2x jár bölcsibe, nem is lenne gondom a díjjal sem, ha a jogsi nem vinné el a többit. :) Viszont nagyon ügyes, aranyos Koppánykám. Uzsi előtt pár perccel leül a HELYÉRE és várja a hamit. :) Itthon meg már bújócskázik. Pár napja figyeltünk fel Gyulával, hogy bebújik az akasztós szekrénybe... majd figyel és csak figyel... mire rájöttünk, hogy meg kell keresni és nem találni és kiabálni, hogy Koppány, hol vagy? - és erre kirohan a karjaimba, majd megy vissza ugyanoda elbújni és kezdődik elölről az egész. :) Hallatszik, hogy próbálkozik kimondani a szavakat, de elcsuklik meg félbehagyja, stb... majd sikerül előbb-utóbb. Ja igen, alszik is rendesen amikor kell (bölcsi), játszik, szóval tényleg jó kisfiú. :) Örülök neki, hogy így és ilyen hamar beszokott. Elválásnál van egy pár mp-es sírás, de ennyi. Ha meglát, akkor meg könnyes szemmel rohan felém. :) Meg tudnám enni!!! "

Most viszont megyek, csinálok ebédet! Délután 2-kor... Kopi is pont felkelt... Szép napot!
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


Prüntyi hogy sikerült a mellgyuszit megkapni? Vagy ez hülye kérdés? Nekem soha nem volt ilyen gondom kopp-kopp. Remélem már teljesen rendbe jöttél. Jobbulást a csemetének is!!!!

Gabi megnéztem a képeket, tényleg nagyon szép babátok van! Nekem pont az ordítós kép tetszik a legjobban! Levit is olyankor tudnám megenni a legjobban. Meg amikor vigyorog...meg mindig. :P Az éjjeleidet igazán irigylem! A dokinál cuci is "rendes" kisbaba szokott lenni, itthon már nem mindig! Hát neki nem lesznek gondjai a hízással az biztos! :) Mármint Andornak. Majd írj mi volt uh-on. A vonalzóhoz berakni a linket is jó ötlet!!

Szilvi Koppány nagyon ügyes! Hihetetlen hogy kaja közben elalszik! Persze gondolom már a végén járt. Haláli lehetett ahogy teper a quadjával kezében a virággal! Szerinted most hogy bölcsis jobban fejlődik? Szóval jót tesz a sok gyerek? Ilyen megfontolásból szeretnék baba-mama klubba elmenni Levivel.
A párodnak igaza van nem kell mással foglalkozni, főleg nem a legelején! Elvégre nem azért vagy ott mert kíváló vezető vagy, hanem azért hogy az lehess!! Szóval tessék CSAK a vezetésre koncetrálni!!! :) És persze majd tudósíts!

A kontárok ki lettek teljesen fizetve és nem volt szerződés. Most már kész van teljesen, de nem a kőművesen múlt! Az biztos nem fogja megköszönni amit kapni fog ha összefutunk!! Mostmár annyira nem szeretnék ezzel foglalkozni, mert rosszul vagyok az egésztől, örülök, hogy vége!

Írok inkább másról! :wink: Levi tegnapelőtt (azt hiszem nem írtam, ha igen bocsi) megajándékozott egy éjszakával. Végül kínlódás után elaludtunk szopi közben 3/411kor és Cucikám legközelebb 4:10kor kelt!!!! Igaz a mi ágyunkba (persze van egy kis szépséghiba), de akkor is nagyon jó volt! A tegnapi természetesen már küzdelmesebb volt. :roll: :wink:
3 napja tapsol a drágám ha kell ha nem, de pápázni még nem hajlandó! Olyan édes ahogy örül amikor megdicsérjük. Rendesen dagad a melle a büszkeségtől. :D

Más hír nem nagyon van. Levágattam a hajam végre.
Tervezzük a hétvégére, hogy kibringázunk a macikhoz Levivel. Remélem jó idő lesz! Visszük a kengurut is, gyerekülés meg van a bicajomon. Szeretném ha látna igazi élő nagy állatokat. Kiváncsi vagyok érdekli-e majd egyáltalán. Egyszer picike korában már kivittük, de persze aludt végig. :)

KépKép
kora
 
 


Nem is írtam mi történt ma velünk! Voltunk bababoltban pelusért. Volt ott egy 2-3 év közötti kisfiú is az anyukájával. A gyerek el akarta venni Cucitól a játékát (egyenesen a szájából). Oké, ilyenek a gyerekek, nem szólok egy szót sem. DE utánna nem sokkal ÖKÖLLEL behúzott egyet az én manómnak! :x :evil: :twisted: Nem is tudom hogy gondolta! Levi nem csinált semmit csak nyugiban ült a kocsiban. Szerencsére nem is kezdett el sírni. Azért én fel vagyok háborodva rendesen! Ilyen agresszívak manapság a gyerekek???? Szilvi, ez megy a bölcsiben is???

KépKép
kora
 
 


Gabolinó, Bogyó, Köszi már jobban! Azt mondja a doki, hogy ha már van foga a gyereknek, és a végén csak játszik, van, hogy észrevétlenül odacsíp, amit akkor elintézünk egy ssszzzz-vel, de ha ilyenkor megsérül egy szövet, vagy mirígy könnyen beduzzadhat, ami meg elzárja a tejcit és jön a többi szép kis gyulladás...ha el kéne képzeljétek akkor tegyétek a bal melletek köré kívülről a kezeteket...kb akkor a tenyérnyi kemény duzzanat volt...
Szóval csajszk, ha már csak játszik a babó, figyeljetek oda rá!

Nem, nem voltam bőrzén, még nem mertem a két gyerekkel nekivágni!

Bogyó, nagyon jó képek...az enyémek ilyet soha nem csináltak...még az ágyba is nehéz őket ledugni... :lol:

eladó járka, vagy szobahinta érdekel itt valakit? Elsőbbségként itt kérdem...?

Kép

Kép
prüntyi
 
 


Csajok de el vagytok tűnve!!!!

Köszi Prüntyi, én nem élek a lehetőséggel. Hinta van kinn, az épp elég, járokát meg nem is tudnék hova tenni, meg tuti nem is maradna benne a csemete. Remélem már minden rendebn veletek!

Szilvi, milyen a vezetés belejöttél már? Vizsga mikor? Koppány?

Gabi, veletek mi újság? Andor még mindig 1 tündér? :)

Menasszon? Jó végre külön? Fanni? Suli?

Nálunk újabban nem túl rózsás a helyzet. Levi 120milliószor kel éjjelente. Most ebéd után is nagyon sírt (kemény fél óra nagyon intenzíven). Fogalmam sincs mi a gond... az ínyén még mindig csak duzzadást látok, fogat sehol. Csak vége lesz már 1x! Érdekes módon, ha nem vagyunk itthon akkor csudára jó kisfiú! Megyunk csütörtökön vasárnapig a nagyikhoz, remélem lesz 1 kis nyugtom. Majd a nagyik elszórakoztatják.

Voltunk tegnap a maciknál! Nagyon jól bírta a bringát! Elnézelődött, bár a farkasokat nem nagyon akarta észrevenni. Az őzikék tetszettek neki szerintem a legjobban. Őket nagyon nézte és elég sokáig is. A macikat inkább csak akkor ha mászkáltak közvetlen a kerítés mellett. Mondjuk a kis macikat figyelembe sem vette akkor sem. :wink: Esetleg amikor etették őket még akkor nézte. Biztos éhes volt ő is! :D Szilvi ha van rá időtök és az időjárás is engedi szerintem menjetek ki Koppánnyal! Lehet lovagolni is (persze maniért) + van játszótér is.

Szombaton meg kimentünk a piacra, de még oda sem értünk a cipő már feltörte a sarkam. Ne tudjátok meg, alig bírtam hazavánszorogni. Az eredmény egy-egy óriási vízhólyag amiből az egyik szét s durrant és úgy dörzsölődött tovább. Fú, hát kemény volt a maciknál is sántikálni.

Levi a nagy zabálásai ellenére fogyott!!!!! :( Komolyan nem értem a gyermekem szervezetét!!!! :cry: :|

KépKép
kora
 
 


Látszik, hogy kissé szét vagyok esve van egy pár érdekes szavam, de remélem értettétek így is! :wink:

KépKép
kora
 
 


Sziasztok!

Kora, úgy röpülnek a napok, hogy csak most látom, hogy csütörtökön írtam utoljára...
Kemény az a story, ami a bababoltban történt veletek. :shock: Nem is tudom én hogy reagáltam volna ha az én gyerkőcömnek vág oda egy másik. Lehet kicsit megreguláztam volna :?
Csjú. nehéz lehet nálatok most ez az éjjeli móka. Nem irigyellek :( De talán a nagyinál javul egy csöppet a helyzet, vagy legalább napközben ugye átveszik a szórakoztatást.

Szilvi, hogy megy a vezetés?Jobb már a külvilággal való helyzet kezelése? Ne foglalkozz ezzel szerintem se, csak vezess :) Persze tudom, könnyű ezt mondani, de tényleg így van :)
Koppánnyal mizujs?

Prüntyi, hogy vagytok?

Menyasszon, milyen az új lakásban?Fanni megszokta már?

Nálunk továbbra is minden ok - lekopogom :) Nappal Andor még szépeket alszik, de többször van azért már ébren. Az esti órák telnek panaszkodással, olyan 6-6.30tól fürdésig, amikor nem igazán alszik,van,hogy kicsit lehet vele játszogatni, majd nyöszörög,akkor van,hogy egy darabig jó neki kézben, majd cumi kell és elcumizgat egy darabik meg bekummant, majd megint felébred...és kb így megy ez. De nem vészes abszolút, mert nem bömböl vagy ilyesmi. MIndig lehet a nyöszörgését valahogyan orvosolni szerencsére. Majd fürdünk,amit imád, eszik és alvás. Most éjjel olyan 7 órákat alszik.
Hétvágénk jó volt, szombaton voltak itt anyósék, de csak jöttek meg mentek, nem aludtak most itt. Viszont végre eljutottunk velük Gödöllőre DMbe, vettünk ezt-azt, meg beváltottam végre a bababónuszos igénylőmet. :)

Ti kötöttetek babakötvényt?Ha igen,milyet?Mert hozzánk jött egy ürge az Egontól, hogy tájékoztasson a babakötvényről, de az végülis nem az az alap babakötvény, hanem mondhatni egy megtakarítás, amit babakötvényként lehet használni. Szóval nem tudjuk igazán, hogy vajon ez jobb-e vagy a "hagyomásnyos" babakötvény. Van tapasztalatotok?

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Csak gyorsan babakötvény: nekünk csak a sima van (remélem). Van 3 életbiztosításunk már nem is férne bele mégegy fizetős dolog. Hozzáteszem amikor mondtuk mi nem szeretnénk plusszban hozzáfizetni szinte fel akartak nyársalni (nem tudom mi közük van hozzá), sokan zaklattak ezzel kapcsolatban már az agyamra mentek!! :x Ha fizettünk volna akkor a hitelügyintézőnkkel tanácskoztam volna, mert benne bízom annyira, hogy nem csak a pénzre hajt. Mellesleg lekértük 1 otp számlára, de érdekes módon még mindig nem kaptuk meg a szlaszámot! Nem is tudom mit kéne ilyenkor tenni. Az eredeti adószámot meg elkérték Levinek! :roll: :x

KépKép
kora
 
 


Kedves Fórumozók!

Szeretném figyelmetekbe ajánlani új szolgáltatásunkat: Gödöllőn és környékén pelenka és popsitörlő házhozszállításával foglalkozunk. INGYENES MINTA KÉRHETŐ! Ízelítő az árainkból: newborn 23 ft/db-tól, mini: 24 ft/db-tól, midi: 28 ft/db-tól, maxi: 34 ft/db-tól, junior: 36 ft/db-tól, popsitörlő: 350 Ft. Gödöllőn a házhozszállítás ingyenes. Kérésre szívesen küldök árlistát. Üdv. joag
joag
 
 


Sziasztok!

Wow, jó sokat irtatok ! :)
Fanni imádja az új szobáját, valamelyik nap anyós vigyázott rá du, szépen fogta magát és elvonult aludni 2 órácskát az "Új Szobám " ba :)
Tegnap pedig fel lett téve az új falvédője, amire mikor meglátta, azt mondta: "Ezt nem hiszem el,milyen szép a mozdony rajta! ":D
Dumál egész nap, játszik,jön velem wc-re, ki nem hagyná :D Stb.
Én kezdem magam KB utolérni a pakolással.
Nekünk K n H -s a babakötvényünk, most csak simán, de majd plussz fizetös lesz-akármikor elkezdhetö ez.
Havonta jön ugyna úgy papir róla,h mi van a számlán-számlával, Fanni nevére.

Gab: Gratula ,hogy Andor ilyen ügyi baba!!!

Kora: Kitartás a fognövesztéshez, ez ilyen időszak :( A verekedös kissráctól én is falra másztam volna de ha az anyját érdekli, h ilyen, akkor öt se irigylem az biztos.

Fanni Nov.3.-án kezdi az ovibölcsit, elsö nap csak egy óra játszás velem együtt, másnap 1 óra , ekkor én eljövök, utána több óra ebéddel egyedül,aztán alvással. Szerintem nem lesz gond a beszokással, heten vannak, 2 képzett ovónőre.

Menek teregetni meg indulunk sétálni.

*
Vendég
 


Sziasztok ,

megvagyunk, már egészségesebben...és kb 1-2 napja, hogy pici nyöszörgéssel, de egyedül alszik el Timike a kiságyában! Hurrá!
ma volt apika szülinapja, majd rakok fel képeket :)

Kora, kitartás, nem vagy egyedül :) Timinek most törte át megint egy fog az ínyét...

Kép

Kép
prüntyi
 
 


Timike megy (ált.ban valamilyen rongyot fog közben....most a gatyáját találta meg... :lol:)
Kép

Tüncsikémmel...
Kép

Timike apukámmal
Kép

Tüncsi kukucskál
Kép

Kép

Kép
prüntyi
 
 


Sziasztok! Elnézést a zavarásért!
Egy fotoretusálással foglalkozó oldalt szeretnék a figyelmetekbe ajánlani:
http://www.photoretus.mlap.hu/
- régi, megfakult, elszíneződött, rongyos képek felújítása
- képek megyszépítése, rengeteg lehetőséggel
- montázsképek készítése babáról, esküvőről
Kérlek nézz körül nálunk, nagyon korrekt áron dolgozunk!
Kép
photoretus
 
 


Sziasztok!

Prüntyi: Édesek a képek naon !!! :)

Többiek, hol vagytok?

Nálunk családi buli volt hétvégén, meg segitettem anyósnak takaritani a nagy házat mert ma mentek nézni vevők.

Holnap meg ott pakolászok ahonnan eljöttünk,még ami maradt szemét,stb, addig Fanni nagyizik-dédizik.

Ha valaki készül esetleg a Városligetbe v valahová errefelé sétálni, kirándulni,stb, irjatok, szivesen csatlakozunk ám! Még szép napos idök vannak.

Menek fürdetni :)

Kép
Vendég
 


Sziasztok!
Egy kis életjel... ritkán tudok jönni mostanában és még ki tudja meddig...

Prüntyi: annyira gyönyörűek a szemei Timikének!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon hasonlítasz apudra, de gondolom ez nem meglepő. Hogy vagytok? Nem semmi, hogy ilyen könnyen össze lehet szedni egy mellgyuszit... nem is gondoltam volna. Pedig Koppány imádta csipkedni, harapni a cicimet, igaz néha még most is... Hogy telt a szülinap?

Ildi: édes Fanni ahogy fürdik. Élvezi a saját szobát? Vagy már kérdeztem? Ja igen, már látom a választ. :S Hogy megy a suli? Tetszett a nézelődöknek a ház? Keresel munkát ahogy Fanni ovibölcsis lesz? Ha igen, mit?

Kora: Igen, szerintem jobban fejlődik, most hogy bölcsis. Legutoljára észre sem vett. Bementem, lefotoztam, de még mindig horgászott... aztán szóltam, hogy "Koppány, itt vagyok ám!" - ekkor rám nézett (kb. fél méterre voltam tőle) és odabújt hozzám. Majd odavitt az asztalhoz, rácsapott (finoman) a székre, hogy üljek le. Majd leültem, odament a másik székhez, leült és elkezdett uzsonnázni. :) Úgy látom szeret ott lenni, még akkoris ha az elválás még mindig sírós. Hamar beszokott. Tudja mikor van reggeli, ebéd, uzsi, alvás, levegőn töltendő idő, stb... úgyhogy örülök neki. :) A Baba-Mama klubon már én is gondolkoztam, ami itt van az Innovációsban. Van gyermekmegőrző is, azaz ott lehet hagyni a babát, ezt valamelyik nap olvastam valahol. Annyi, hogy 8.30-13.00-ig van, azt hiszem. Úgyhogy nem tudom igazából ki tudja kihasználni. Megajándékozott Levi a múltkorin kívül újabb éjszakákkal? :) Kipihentebb vagy egy picit? Milyen lett a hajad? Én nem tudom mit csináltam volna a helyedben a bababoltban. Valószínűleg attól függött volna, hogy milyen kedvemben vagyok. Ha kicsit rosszabb vagy paprikásabb, akkor biztos rászóltam volna az anyjára, hogy figyeljen már oda a gyerekére és illő lenne megnevelni. Jó, nyugodt kedvemben viszont lehet csak nagyon csúnyán néztem volna a gyerekre is meg az anyjára is, viszont ha Koppány elkezdett volna sírni, akkor ugye rögtön paprikás lettem volna és jött volna az első szitu. Bár igazából gondolom helyzet adja, hogy hogy reagálja le az ember. Koppánynak pl. egyik kislány kikarmolta az arcát a bölcsiben, a füle alatt, mert "ő ilyen"! Azért akkor nem szóltam, mert túl jó kedvem volt hozzá, meg még gyerekek, véletlenül megkarmolhatják egymást. Koppány is döntött már fel babát, meg őt is döntötték már fel, mert ugye ölelkezni szerettek volna. Ilyenek előfordulnak. Na de direkt... Sajnos manapság sok gyereket nem nevelnek a szülei, mondván: "szabadelvű", " ki kell bontakoznia", " nem szólok bele a fejlődésébe, tudja ő mi a jó neki" ,stb... szövegekkel. Én inkább nevelem amennyire tudom, rászólok ha olyat tesz, stb... Sok gyerek agresszív, de ez mind-mind a szülők hibája, mert csak van a gyerek és ennyi... Koppány is ilyen. Ha velem van itthon, hisztizik mindenért, akaratoskodik. Ha apával van itthon, akkor nagyon jó kisfiú, eljátszik és nem akaratoskodik. Ha nagyi van itthon, akkor meg nem hisztizik, mert ő meg MINDENT megenged neki, így nincs miért hisztizzen... Milyen volt a nagyiéknál? Nem lehet, hogy nagyot nyúlt Levi és azért "fogyott" a sok evés ellenére?

Gabi: mi volt UH-n? Minden rendben? Andort is vitted? Mit szólt hozzá a dokid? Andor alvási szokását kicsit kölcsön adhatnátok nekünk. :) Nagyon ügyes Andor, hogy így alszik és csak nyöszörög! Sajnos a vezetésnél még nem sikerült kikapcsolnom a külvilágot körülöttem... :( Nem tudom mi lesz...
Babakötvényhez nem tudok szólni, mi még mindig nem csináltattuk meg. :S Én az ilyen pénztukmálós számlákban, befektetésekben azért nem igazán bízok, mert kiszámoltuk, 20 év alatt havi 10.000 Ft-os befizetéssel csak 2-300.000 Ft növekedése lenne. De majd biztos lesz valami Koppánynak is, ha kicsit rendbe jövünk anyagilag. Mi amit egyszer kötöttünk (csak aztán nem tudtuk fizetni, így megszűnt), az olyan volt, hogy Gyula életbiztosítása (baleset + munkanélküliség is) össze volt kötve egy megtakarítással Koppánynak. Így talán jobban megéri, mivel biztosítva van egy személy és ezen felül, ezen kívül még a gyereknek is lesz valami kezdő tőkéje, azaz mintha kettőt kapnál egy áráért. Ez is Aegonos volt.

Mi elvagyunk... 6-án 8.10-kor lesz a rutinvizsgám. Rengeteg pótórám van (kb. 10). Az oktatóm szerint nem vagyok reménytelen, csak nagyon kapkodok... meg nem használom a tükröket... meg nem használom az indexet.... meg nem tudom még összhangba hozni a kormányt magammal (más felé tekerem,mint kéne).... meg még nem tudom rendesen kezelni a gázpedált... úgyhogy sajnos van mit tanulnom... ami nagyon nem megy, az az emelkedőn való elindulás, az nagyon vészes volt, be is sokaltam. Úgyhogy nem tudom mi lesz rutinon... Ja, meg 1 óra után elfáradok, onnantól kezdve "használhatatlan" vagyok... a jogsitól már elment a kedvem, viszont meg kell csinálnom, mert már rengeteg pénzt beleöltünk. Pl. pótóráknál napi 4600 Ft a 2 pótóra + aznapra a bölcsi 3000 Ft + utazás. Úgyhogy nem hagyhatom abba. Szorítsatok nagyon!!!! Bár van egy olyan érzésem, hogy rutinon bukni fogok.
Koppányka nagyon fejlődik. Asszem a bújócskát már írtam. Mostanában szónokol. Feláll a székére és elkezd kiabálni több percen át, közben néz szerte szét, stb...
A fejlődése megvan, már teljesen érti a dolgokat, megcsinálja ha kell, stb... nem tudom leírni, hogy miben fejlődött, mert mindenben. Igaz, beszélni még mindig nem akar. :)
Na meg nem engedi levágni a haját, pedig már kéne.
Gyula is beteg volt 1 hétig (hasmenés, hányás). Én is beteg voltam 2 napig (hasmenés, hányinger). Szerencsére Koppány nem kapta el.
Az egér még mindig itt van, nem tudom hogy kapjuk el. Az egércsapdáról simán leszedi a csalit. Mérget Koppány miatt nem rakunk ki. A ragasztó meg kínzás. Van tippetek?
Beadtuk a hiteligényünket a Rafi bankba, hétvégén v. jövő hét elején jön válasz, hogy megkapjuk-e. Ha igen, veszünk autót. Ha nem, akkor nem tudom hogy veszünk autót. :)
Voltam bent a bíróságon, november közepén derül ki, hogy felvesznek-e... Ha most nem, majd legközelebb... Sok a protekciós. :) Azért én nagyon örülnék, ha felvennének, mert akkor megnyugodhatnék a munka terén, Koppány állandós lenne a bölcsiben és lenne valami motiváló, hogy minden áron meg kell idén szereznem a jogsit. Ja igen, meg félek a sebességtől is. :)

Most megyek, összekapom a házat és reggelizünk.

Szép napot mindenkinek!
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 


Gabi: ez a zöld overál v. kabát... nagyon tuti!!!!! Amúgy Andor nagyon hasonlít rád. :)
bogyó81
Budapest XIV. kerület
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?