Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Cirimike:
béresen gondolkodom én is, ma tanácsadáson rákérdeztem dokinőre, ajánlotta. De azt adhatod kakaóban? Azt olvastam a neten, hogy tejjel nem lehet bevenni és legalább 2-3 óra teljen el a tej és a béres közt.
Húúú, nekem az étvággyal nincs gond. Dórim reggelire és vacsira is minimum egy karé kenyér belét eszi meg, van, hogy egy pár virslit mellé stb. Emeséről ne is beszéljünk, bár ő már azért válogat.
Dórim most 15 hósan 11 kiló, Bencém 2 hósan 6,40 deka. :oops:
Pénteken várunk!

Erika:
köszi, akkor már kezdem elhinni, hogy nem én látok rosszul. Tényleg Bence az ÉN fiam :)

Köszi mindenkinek a hozzászólást vitamin ügyben. Echniácia biztos jó, ha hosszú ideig adja valaki, mi 3-4 hétig használtuk tavaly Dórinak, de nagyon sokszor volt beteg. Mondjuk biztos közrejátszott, hogy Emese hazahozta. Most már suliban azért nincs annyira fertöződés, remélem nem lesz annyi baci. Eddig nem is volt beteg Dórim és Bence sem hál isten.

Dórinak negatív lett a kakija is, úgyhogy már meggyógyult a szalmonellából.

Az oltás nagyon gáz volt, még így is, hogy anyós eljött velünk. Mindketten annyira picik, hogy vigasztalni kell őket, meg öltöztetni stb. Kúpot már ott adtam nekik. Jövő hónapban elkezdik nekik a pneu ellenit. De a bár.himlős legalább le van tudva Dórimnak.
Leizzadtam totál, bár gyorsan ment minden.

Timi: napirend inkább Emese miatt van: hogy mikor kelünk reggel, elindítom a suliba (apu vagy hugom viszi), utána kis házimunka+gyerekek evés, pelenka mindkettőnek átöltözés. Aztán újra esznek, délben vagy kettőkor Emeséért megyünk. Utána bolt, játszótér, aztán itthontanulás, közben kicsik meginrt esznek. Utána játék, tv.6-1/2 7-től nekiállunk apával a fürdetésnek. Bencét mindig én, aztán a két lányt meg felváltva. Attól függ, melyik az álmosabb-éhesebb :) Utána két kicsi általában egyszerre eszik és altatásuk. Utána mi hárman eszünk Emesével, Emesének meseolvasás és alvás. Aztán van kb. egy órám tévézni, utána egyszerűen kidőlök, mint a liszteszsák.:)
A hétvége azért lazább...

Na megyek, Dórim sírdogál. Lehet, hogy az oltás? Mondjuk ma alapból nyügibb, jön megint két foga.

Na sziasztok,

Szilvia
emesedora

Ja, Erika, jók a képek. Gesztenyét mivel kötötted?

Szilvia
emesedora

Sziasztok kismamik és anyucik :-)

Úgy irigyellek Titeket :-) ti már vagy túl vagytok a "NAGY NAPON" vagy pedig már a küszöbön várakozik:-) Nekem meg még január 5-ig van időm bőven :-(

Nah mindegy, a babás képekért gratulálok az anyukáknak.:-)

Kép
Kép
newcdina

Sziasztok

Tegnap voltam dokinál ,azt mondta most már szülhetek bármikor , zöld utat kaptunk :lol: és hogy nagyon ügyesek vagyunk, hogy ilyen görcsökkel,nyitott méhszájjal eddig is egyben maradtunk :lol:
Méhszájam ugyanolyan, bő-bő 1 ujjnyi /majdnem kettő/ DE elkezdett vékonyodni a méhszáj,ugyhogy a doki szerint ebből bármikor lehet baba mert érik a méhszájam és a baba is teljesen lennt van már,csak éppen a feje nem illeszkedett be,de én már szültem,lehet csak közvetlen szülésnél fog.
Magnéziumot nem szedhetem már és jövő héten Kedden megyek hozzá utoljára.
Aztán ha véletlen nem szülnék meg addig /amiben nem hisz/ akkor Okt. 29-én délután 14 kor be kell mennem hozzá a kórházba, és ha érett lessz a méhszájam addigra teljesen ,akkor bennt is maradunk szülni :lol: :lol: :lol:
De ha nem,akkor is bennt kell maradnom majd már egészen szülésig :?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Sziasztok!

Ancsa:
Úgy örülök, hogy eddig kihúztad! Látod, látod... ügyes voltál, na meg a mi pozitív energiánk... Én is Bencénél abbahagytam a magnéziumot pénteken és vasárnap beindult a szülés, két és fél héttel korábban. Úgyhogy most már mindent rendezz el, mert lehet, hogy pár nap és itt van Anna :)

Képzeljétek!!! Férjem vasárnap kitöltött csak úgy egy lottó szelvényt a tescoban, mikor elküldtem Emesének gyógyszerért. Csak kíváncsiságból megnézte este a neten tegnap, amit vasárnap húztak ki!! A hatos lottón 5 találatunk van!!! De most nem fizet annyira sokat, 290 ezer forintot, de hát ennek is örülünk. De tudjátok mi a durva??! A maradék egy szám a 18-as volt, és férjemuram a 17-est húzta be!!! Közvetlen mellette volt! Ha megnyerjük, 200 milliót kaptunk volna. Szerintetek??? Nem kegyetlen a sors? Tudom, a másiknak is örülni kéne, de olyan jó lett volna... a három gyerkőcnek biztosítva lett volna a jövője. És apának sem kellett volna már güriznie. Pedig a 18-as számot mindig bejelöli, az a névnapja, és most nem. Nem tudja, miért nem... Hát ez van.... de most már nem hagyjuk abba, lottózunk!!

Emesének így is mindig azt ígérem, ha nyerünk a lottón, lesz családi házunk!:(

Na megyek, Dórikám álmos. Hál istennek nem lázasodtak be az oltástól, nem voltak nyűgösek.

Szilvia
emesedora

Sziasztok!

Ancsa
nagyon ügyesek vagytok!!!!!!!!!!!!!!!
Reméljük,hogy még pár napot bent lakik Anna a pocidban :D

Emesedorabenceanyu
a gesztenyét egy fa vágódeszkán szöggel és kalapáccsal lyukasztottam ki,majd vastag hímzőfonallal rögzítettem egymáshoz őket :wink:
De örülök,hogy nyertetek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!
Elhiszem,hogy bosszúsak vagytok,hogy hajszál híján volt a több milliós nyeremény,remélem egyszer sikerül majd nektek!!!!
Azért ez a nyeremény sem rossz :wink:

Sziasztok:ERika

cseriviola

Sziasztok!

Cseriviola!
Jók a képek, mint mindig!Viki pufókabb lett,nem? Legalábbis így a képeken, mert régen láttam nagyon!
Soma vett ilyen gesztenyekukacot a Mihály napi vásáron, azóta is játszik vele...

Ancsa!
De jó,látod, ügyik vagytok, még a végén túlhordod!!!!! :wink: :P :D Na jó nem hülyülök!Mostmár csak Anna bébin múlik a dolog, tehát!

Emesedorabenceanyu!
HÚÚÚÚÚÚÚ, DE ÜGYIK VAGYTOK, Gratulálok Én is! Ha az a 17-es 18-as lett volna, azért nem meséled el, gondolom! :wink:
Amúgy elhiszem hogy bosszant, ígyí most kettős az érzés, de sokszor tényleg párszázezer is jól jön, Nektek meg a 3 gyerek miatt is!
Erre felbuzdúlva én is veszek ma v.milyen lottót, hátha! Aztán majd kapsz belőle részesedést, ha bejön....
A sapi nagyon jó Noénak, olyan jól áll a színe, már most is ráadhatnám, ha hidegebb-szelesebb idő jönne, de nem áll el a fejétől, mégis van még 3-4-5 cm, ha a sapi és a feje közé nyúlok, szóval tuti jó lesz télen!

Cirmike!
Hallottam már más kisfiúk anyukájától, hogy a kakaón él, szinte, alig eszik. Nekem már Somának jó étvágya van, de volt ilyen időszakunk. Tényleg nem sovány Roli, Soma 22 kg körül van,de neki szerintem az izmai is nehezek, mert nincs rajta egy gr. felesleg sem. Szóval Roli sincs lemaradva, meg ugye fél évvel fiatalabb is!
Igen, tök elvan a hordozóban, sokszor eszembe is jut, ne félj, hogy mi lesz majd ha jön a mászós-totyogós korszak.... majd akkor visszagondolok erre az időszakra, ebből merítek erőt!
Somáéknak az volt az utolsó úszás, múlt pénteken (15 alkalom volt, heti 3-szor!)

Ma megyünk koponya és hasi uh-ra Noéval, szorítsatok hogy ne legyen semmi, de úgyse lesz, így állok hozzá!!!!

Timi!
Igen, csak a végére ébredt fel az uszodában.

Na léptem, oda ne égjen a piskótám, piskóta tekercset sütök, du. jönnek vendégek!

lola77

Sziasztok csajok,

van egy kis gondom. Éjjel óta tiszta láz vagyok. Szétmegy a fejem...szédülök... Lementem a dokihoz, és az idiótája MARIPENT írt fel....nem is fáj a torkom. :twisted:
Nagyon kész vagyok, és ráadásul a párom megy dolgozni... nem tudom mi lesz. Meg hogy egyáltalá mi bajom van.. A doki azt mondta szedjek be rubophent...az idióta. Megnéztem a neten, és azt írják róla, hogy nem kizárt a baba károsodása a rubophen szedésekor, ezért csak és kizáról egyedi orvosi megfontolásból szedhető.... a hűtőfürdőt nem bírtam, engedtem melegvizet de majd megfagytam, úgyhogy nem kezdtem el hűteni....
Valami tanács?

Köszönöm
szilvia1981

Sziasztok!

Lola
Viki formás kiscsaj,kicsit formálódott mostanában :lol:

Szilvia1981
én úgy tudom,hogy az algopyrint lehet szedni lázcsillapításra is.....de ha gondolod hívd fel a dokidat vagy a védőnődet,ő okosabb.......vagy kérjél a patikában valamit lázra.

Jobbulást!!!!!!!!!!!!!

Sziasztok:Erika

cseriviola

Szilvia1981!

Nem lehet, hogy az Áron nem szivta ki jól a cicit?
Nem is fájt a cicim és a Zsoci is majdnem 5 honapos volt akkor!
Nekem akkor volt ilyen nagyon magas lázam (39.4) Én akkor algopirint kaptam rubophennel.Külön-külön egyik sem vitte le, de viszont arra is figyeltem, nehogy a Zsocinak forró legyen a tej! Az levitte és kb. 5-6 oráig nem is ment fel!! És mellette fejd a cicit! Volt olyan, hogy szopi után még fél orát szivtam és csak az utolsó 5 percben jött ki a tejmaradvány!
Ha ez a baj és ügyesen kiszivod, kiürül akkor nem is megy fel a lázad többet!!

Sziasztok!

Kép
Kép
moncsi76

sziasztok,

nem merem bevenni a rubophent, mert rá van írva hogy nem ajánlott...de ha így folytatódik, akkor kénytelen leszek.
Moncsi,
de lehet, hogy az volt a baj, hogy tele volt a cici, mert este hétkor evett, és reggel nyolcig aludt...azt hittem szétrobban :?
Úgyhogy megyek is, és előveszem a pumpát.

Köszönöm!
szilvia1981

Sziasztok!

csak gyorsan bekukk,mert egész nap lóti-futi volt.

Emeseanyu-Szilvia nagy-nagy gratula a nyereményhez,kicsit irigy,de nem nagyon, jó helyen van nálatok három gyerkőc mellett,főleg igy karácsony közeledtével.

megvolt ma az ultrahang,gyerekek eljöttek velem,Atikának egy nagy élmény volt,végig kérdezgette a doktorbácsit és mindenéről megállapitotta hogy az micsodája a kistesónak,Nagyon ari volt,Hanna meghúzodott a háttérben,de ő is élvezte.

1héttel idősebbnek mérte a doki,szóval betöltött 19-nek felelek meg,ugyhogy át is irom a vonalzómat.megkérdeztem a végén,lehetett e látni hogy milyen nemű,azt mondta majd 4 hónap mulva valószinűleg aztfogják mondani,hogy [b]KISLÁNY![/b].
Ugyhogy köszi mindenkinek aki drukkolt érte,bár egy kisfiunak is örülnék.

na most megyek egy kicsit ledőlök fürdetés előtt,mert elég sokat görcsöl a pocim,kaptam rá gyógyszert is.

Sziasztok

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Ja és ugy néz ki akkor hogy nekem is csak az első 2-nél jött be a kínai.

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Emesedora!

Nagyon gratulálok a nyereményhez. Azért nem semmi 6-ból 5-öt eltalálni, de az azért bosszantó, hogy majdnem eltaláltátok a 6-ikat is.
De ennek a nyereménynek is nagyon meglesz a helye.

Ancsa!

Örülök, hogy még egyben vagytok, de már nem sokáig. Tényleg hősiesen viselted ezeket a fekvés miatt hosszúnak tűnő heteket. Nemsokára a karjaidban tarthatod a pici lányod. Ez annyira izgi.
Már én is annyira várom.

Irita!

Gratula a kislányhoz és a szép méretekhez, hogy 1 héttel még nagyobb is a számítotthoz képest. Biztos tényleg jó élmény lehetett a gyerekeknek látni a hugicájukat ilyen "formában".

Szilvia1981!

Jobbulást kívánok neked! Nálam is nem az első időkben gyulladt be a mellem, hanem 6-7 hónap táján. Másfél napos munkám volt benne mire kimaszíroztam a csomót a mellemből.
Remélem hamar helyre jössz!

Lola!

Remélem minden rendben volt az orvosnál Noéval! Várom a híreket. Biztos hosszú volt a nap és jól kidőltetek mindannyian.

XYTimi!

Mi újság van felétek? Jól el vagy havazva mi??

Newcdina!

Ne aggódj! Én Dec 10-re vagyok kiírva, onnan már neked sincs sok hátra.

Velem annyi újság, hogy megint jönnek ezek az enyhébb jóslófájások. Tegnap este is 5 percenként feszült a hasam és enyhe mensi görcs is kísérte. Pedig mostmár szedem a Panangint és magnéziumot rendesen. Nehogy megint kapjak a Varjútól egy ejnye-bejnyét.
Pananginnál úgy döntöttem, hogy 3*2-öt szedek, mert a 3*1-nél is sokszor keményedtem. Most úgy nap közben úgyahogy csönd van, csak estére sűrűsödnek így be a feszülések.
Dani is amíg aludt, én is úgy döntöttem, hogy alszom egyet. A rendrakás sajna megvár.

Na jó éjt mindenkinek!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Ja és a kínai nekem mindkettőnél igaz, de nem tudom mennyire lehet erre a táblázatra, számításra adni!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Köszi Gabi!

Én is sokat görcsölök,kaptam a panangint meg diaphilint,nekem is 3*2 kéne de nem merek csak 3*1-et szedni.meg még mellette tiszta nátha is vagyok de arra már csak c vitamint szedek.

Szilvia1981
hát nekem hálistennek vagy sajnos ilyen problémáim nem voltak mert egyik gyerkőc sem szopizott sokáig sajnos,remélem a kisasszonnyal nagyobb szerencsém lesz.

Na jóéjt mindenkinek

Rita

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Szilvia1981!

Ha tényleg mellgyulladás és még mindig lázas vagy, próbáld ki hogy vegyél káposztát (kelkápi is jó, de sima is) és tedd a melltartótba, állítólag tök jól leszívja a gyuszit! (aug-i topikban olvastam!)
De azért remélem a fejéssel már megoldódott a gond! A védőnőm Nekem is azt mondta, algopirint szedjek ha belázasodok, mert 1 hónapja a bal cicim nagyon fájt, de Hál Isten lázas nem lettem!

Noéval minden oké koponya-has UH szerint, nagy kő esett le azért a szívemről!Bár eléggé ordított, mivel le kellett fogni a fejét ugye. Minél jobban fogtam, annál inkább rángatta, de a kutacsánál nézték és ott ugye nincs összenőve, könnyen látni állítólag!

Rita!
Nagy-nagy gratula a puncishoz!Legalább azt a szekrénynyi (így kell írni???) ruhát kihasználjátok, tényleg!Ati mit szólt, hogy kisebbségben lesz?Na és Férjed?

lola77

Lola!

Atika nagyon örült neki,mikor már kérdezte a doki hogy ő mit szeretne,már aztmondta kislányt.Pedig eddig mindenkinek mondta hogy neki kisöcsije lesz.
Férjem meg eleve kislányt várt,ugyhogy teljesült a terv,mondta multkor ha fiu lesz majd csinálunk egy kislányt is,de szerintem ő sem gpndolta komolyan.

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

örülök hogy Noéval minden rendben,gondolom nem is vártál más,hiszen gyönyörűen fejlődik,de mért is kellett most vinned?Azért mert korábban született?Bocsi biztos irtad de nem emlékszem :oops:

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Rita!
Igen azért, mert a koraosztályon feküdt,de ott v.miért nem csinálták meg.A zárójelentésbe beleírták, hogy majd koragondozáson... ott sem csinálták múltkor, így soron kívül kértem időpontot kedden és csüt-re kaptam is!

Akkor mindenkinek teljesült a kívánsága a családban! :P

lola77

Sziasztok!

Bocsi, hogy csak most jövök.
Jól vagyunk mindketten, Gáborka ügyesen szopizik, hál' istennek van is mit.
Nappal szépen elalszik a kiságyban, de éjszaka mellettem van.
A kaksinál hosszasan nyögünk... nemtudom mért ilyen nehezen kakil szegény, de szorulása nincs, és napi 4-5-6 kakis palus is akad.
Teát , vizet nem fogad el, csak cicizik.
Fürcsinél egészen addi nincs gond, amíg nem mosom a kis buksiját, az nem tetszik neki.
Kb. 2-3 óránként eszünk, mikor hogy.

Apa nagyon sokat segítettnekünk, sajna ma reggel ment vissza melózni. Szó nélkül főzött, sütött, takarított, mosott. Szóval nem volt semmi dolgom, eddig, csak az hogy Gáborkánkkal legyek.
Majd most összekaphatom magam, bele kell rázódni a hétköznapokba, és a három csemete ellátásába.

Majd igyekszem jelentkezni, de nem ígérek semmit.
A képet az istenért sem tudom felrakni, béna vagyok.....
HELP :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tgabi80 2008.10.17 11:52-kor.

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Ja és a vonalzókra is azt írja, hogy túl hosszú aláírás, ha a lányokét is be akarom rakni...

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok!

Már jól vagyok szerencsére...ahogy jött ez a láz, úgy ment is...
Nem vettem be semmi gyógyszert, este jó meleg vízben megfürödtem, jól betakaróztam és reggelre kiizzadtam (szó szerint...) Sajnos Áron is érezhette hogy valami baj van, mert egész nap nyűgös volt, nem aludt el egyedül este, és éjjel egyszer fel is kelt...Remélem ma minden visszaáll a régi kerékvágásba :D

Csak most olvastam vissza amiket írtatok, Szilvi, gratulálok, nagyon ügyesek vagytok! Kár hogy nem találtátok el a 6-ik számot. Gondolom milyen idegesítő...biztos a fejére olvastad a Párodnak, hogy miért nem jelölte be a névnapját, ha mindíg szokta :D :D De azért nagyon szerencsések vagytok így is. Az én párom minden héten játszik szinte minden lottóval...de soha sem nyer, mondom is neki, ha minden héten elrakná azt a pénzt amit elkölt erre, nyugdíjas korára összejönne az ötös :D

Tgabi, biztos belejössz a hétköznapokba, nekem is nagyon rossz volt, amikor a Párom visszament dolgozni, pedig nekem "csak" egy Babám van :D Nagyon ügyik vagytok Szilvivel, hogy három gyerkőccel így tudtok ügyeskedni.

Most megyek, mert fő az ebéd. Szép napot Nektek,
Szilvia
szilvia1981

Tgabi!

Gratulálunk mégegyszer Gáborkához!
Megkérdezhetem ,hogy véletlenül nem B.Jani a párod neve?

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Sziasztok!

Irita
Igen, B. Jani a párom neve. :)
Ismeritek egyást?

Valaki help fénykép ügyben :oops:

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Igen osztálytársam volt általánosban.meg szomszédok is voltunk egy pár évig.Éva küldte a myvipen az üzit mikor megszületett a kisfiatok és valahogy összeállt a kép :D

Küldd át a képeket a ritus78@gmail.com-ra és lekicsinyitem neked.

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

vagy próbáld ki a :http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/index.php oldalt.ott belinkeled a képet a feltöltéshez,az átméretezésnél kiválasztos a 640*480-ast irva is van hogy fórumokhoz és akkor leokézod.

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

na a második a jó.ja és azt elfelejtettem hogy kiad ott egy beillesztendő kódot azt kell ide bemásolni.remélem jól irtam de szerintem tuti megtudod csinálni.

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Sziasztok!

Csütörtökön elmentem a fogászatra, mert csak nem múlt a gyulladás a számban. Megröntgeneztek és kiderült, hogy a bölcsességfogam. Ki akar bújni, de nem tud, ezért gyulladt be. Szájsebészet. Tegnap el is mentem. Megműtötték. Felvágás, vésés-fúrás, kihúzás, bevarrás. Nagyon kegyetlen volt. Két érzéstelenítő injekciót adott, amitől elzsibbadt a szám, de nekem akkor is nagyon fájt. Három császármetszés és 4 vesekőzúzás után ott ültem és potyogtam a könnyeim.

Nem hisztiztem, mégis a nagydarab öreg fődoki beszólt néha, hogy biztos beijesztettek ismerősök, ezért félek. Ok, félek, de attól fáj????? Kegyetlen volt a tegnapi nap, csak fájdalomcsillapítóval vagyok el, aminek kb. 3-4 óráig tart a hatása. Sokat nem merek bevenni az anyatej miatt. Antibiot is kaptam. Mára kétszer vagy inkább háromszor akkora a fejem, mint eredetileg. Nagyon csúnyán nézek ki, pedig azóta borogtam, mióta hazértünk. Enni nem tudok a feldagadás miatt, csak iszom (mondjuk rámfér).

Ezt is összehozni három gyerek mellett. Ahhoz, hogy eljussak fogászatra, apának előbb el kellett jönnie melóból. A műtétkor pedig anyu maradt itthon a picikkel, de ahogy hazaértem, bement dolgozni, muszály volt. Szerintetek??? Mekkorra erő kell, hogy még legyen bennem? Ok, hazahozták Emesét suliból a barátnőjéék, de utána két órát tanulni, vacsit csinálni, etetni stb. Éjszakázni Bencével, igaz, hogy egyszer kelt fel csak, de mivel Dórim köhög, minden köhögésére felébredek, meg Bence is mocorgott rá. Apa fürdette őket este, de ma mennie kellett dolgozni... Alig várom, hogy túl legyek rajta. A doki is mondta, hogy műtét után 3-4 nap pokol, utána jobb lesz.

Van ebben tapasztalatotok? Bölcsességfog kiműtésben? Meddig tart ez a hatalmas duzzanat az arcon? Nagyon rossz érzés. Nehéz a fejem tőle és tök nem jó érzés.

Lola:
tök örülök, hogy minden rendben Noéval. Szép kiskrapek, szépen fejlődik, persze, hogy nincs gond... Örülök, hogy jó neki a sapi. Bencunak is. A kisingtől meg el vagyok ájulva Dórimon. Olyan édes benne!

Mindenkinek köszi szépen a gratulációt a nyereményhez. Igen, bosszantó a mellé találat, mert rögtön persze megfordul az ember fejében, hogy nem lenne gond a munka a három gyerek mellett és csak velük lehetne foglalkozni. Meg az iskoláztatásuk, jövőjük stb. De hát ez van. A nyereményt megigényeltük, 2 hét alatt fizetik ki.

Rita:
gratula a punishoz!! Akkor Nálad is az lesz az arány, mint Gabinál és nálam. Két kispuni, egy kiskuki!

Na megyek, szétesik a fejem. Most Bence alszik, Dórim éhes. Próbálunk utána pihenni. Csak az volt a gáz, hogy tegnap is, mikor elaltattam Dórit délután, abban a percben felkelt Bence. Király, mi???

Szilvia
emesedora

Sziasztok
Gabrieldaniel
Anyu minden délután jött segíteni tegnap egésznap a cicimn volt a hercegnő a dr nő esrére tápszert javasolt de elaludt a cicin és már nem adtunk neki remélem mostmár beindul a tejci ma evett és alszik.

Nektek 2 hetesen mennyit evett? Stagnál a súlyunk nektek mennyit hízott?

Lola ennek rendben is kellett lenni.

sZIASZTOK

Kép
xytimi

Gabi!
tök jó, hogy így helyt állt a párod eddig is! Biztos ügyi vagy, hamar belejössz a három gyerek mellett úgyis!Meg gondolom a lányok segítenek is, azért a maguk módján.
(Amúgy én párom is felmos, mos, tereget, ablakot pucol, ha kell és ha kedve is van - szerencsére!)
Macska mit szólt a kis Gáborkához?

Rita!
Ez a vajaskenyér-összehasonlítás :P tök jót mosolyogtam rajta, még nem hallottam!

Emesedorabenceanyu!
Én csak annyit tudok, hogy sokan megszenvednek a bölcsességfog kibújásával, meg sokkal jobban fáj, mégha műtét nélkül normál úton bújik is ki. Nekem középiskolában bújt ki, de hetekig fájt, feszült, mondjuk inkább tompán, mint élesen! Ja és amint kibújik elég hamar tud elromlani is- sajna!
És az antibogyót szedheted olyat kaptál! Igen tavaly volt szerencsém nekem is a főorvos stílusához foghúzáskor, mondjuk én hamar túl voltam rajta!
Remélem lesz még segítséged a napokban, addig is kitartás!

NÁlunk ma reggelre Noénak tiszta dzsuva lett a szeme! :( :x :evil: Vagy a tegnapi szél (délben mikor mentünk oviba nagyon befújt a babakocsijába), vagy kötőhártya. Most kamillázom, anyatejjel áztatom Neki.
Már tegnap este gyanúsan könnyezett, tudtam lesz v.mi. Éjjel tök sokszor fennt volt, reggelre nem tudta kinyitni a jobb szemét! Úgy sajnálom... remélem hamar túl leszünk rajta, nem kell dokihoz vinnem, bár sz.tem tuti átmegy a másikra is, mert ugye a váladék már az arca másik felére kenődött reggelre!

Most sír, megyek...

lola77

XYTimi!

Nekem Dani baba 20 és 100 gramm között evett ennyi idősen. Sajna nem volt valami nagy étvágyú pedig tejem volt bőven, így tudtam adni is másik babának.
De átlagban olyan 40-60 volt a jellemző, amiket megevett.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Timi!
Noé Nekem is 30-40-50-eket evett 2 hetesen!Egyetlenegyszer evett 70-et hajnalban (ekkor ugye mi még a kórházban voltunk és mérni kellett!).
Nehogy tápit adj Neki még, ha egész nap cicin van, biztos beindul!
Méred amúgy?Nagyon sír, hogy éhes, azért akart a dr.néni tápit írni?
Mi csak 3 hetesen értük el a születési súlyát, 2 hetesen 2520 volt a születési 2700-hez képest...
Mennyit vesztett a súlyából Elizabet?

lola77

Sziasztok!

Köszi a képfeltöltős infót. Ezt ismertem, de valamiért nem jó :(
Betallózom a képeket, beállítom, hogy átméretezés, okézom, csinál is valamit, de nem adja ki a linket...
Valamit elszúrok, de mit?
Mind1 átküldöm a képeket neked Irita

Lola
A Gabó még nem találkozott a macskákkal.

Én nem mérem a babó súlyát, van napi 5-6 kakis pelus, meg pisis is bőven, hallom ahogy nagyokat kortyol, szerintem kerekebb lett a kis pofija is mióta itthon vagyunk.
A bőre viszont nagyon kiszárad, a csuklójánál, a kis lábánál, a vállainál, kis pociján...
Olajozom többször egy nap, de nem látom , hogy jobb lenne.
Neogranormon fürdetőt használunk.
Amíg nem jön ismét a védőnő, van valakinek valami tippje?
Esetleg testápolót használhatok neki?

Mikor mozdultatok ki először?
A doki, és a védőnő azt mondja 2-3 hét.
A kórházban már 2-3 naposan rányitotta a csecsemős az ablakot a babákra, hogy szellőztessünk...
Egy nap egyszer-kétszer én is szellőztetek.
És mit adtok rájuk, akik már járnak le sétálni?
Mély mózeskosaras babakocsival, és egy vastagabb pléddel, mennyi ruhát adjak majd rá???
Olyan bizonytalan vagyok némely dologban...tiszta gáz, pedig már nem most csinálom először...
Néha még a bőgés is elkap csak úgy spontán... normális dolog ez?

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Gabi!
A gyógyszertári fürdetőkrémmel be lehet kenni a testét is úgy tudom, én csak 1-2-szer kentem be maszírozásként, de nekem a sima gyógyszertári olajtól elmúlt a lábfejénél a szárazság... máshol nem volt száraz.
Ami nekünk nem jött be azok a Johnsons termékek, mert azok szárítanak nagyon...

Hú nehéz ügy az öltöztetés most, délelőtt elég jó idő volt, bár a nap kicsit csalóka, szinte semmi ereje, de most délután 4 után szerintem olyan igazi őszi hideg idő volt. Én a helyedbe sima rugira már kezeslábast vagy overállt adnék... De 2-3 hetet nem várnék, jövő hét közepén sz.tem már bőven kiviheted egy 20 percre! (ha nem túl szeles az idő).
Bőgés: a hormonok, azok a fránya hormonok! ez persze hogy így van, a lányoknál Neked nem volt? Nekem a felelősségtől, magától a tudattól, hogy gondoskodnom kell róla/róluk... stb. engem is elkapott, köv. pillanatban már röhögnöm kellett...

Noé még alszik,nincs szívem felébreszteni, így csúszik a fürdetés!

lola77

Emesedora!

Most kérdeztem a sógoromat. Neki már van vagy 2 hete, hogy kiműtötték a bölcsességfogát és azt mondta, hogy talán 2-3 napja nem szed fájdalomcsillapítót. Addig elviselhetetlen volt neki a fájdalom.
Nem tudom, hogy alul vagy felül műtöttek. Az alsók állítólag több idejig gyógyulnak, mert hogy jobban érintkeznek a nyállal.
Persze nem vagyunk egyformák.
Neked azt kívánom, hogy minnél hamarabb múljon el a fájdalmad.
Már csak tényleg a gyerekek miatt is. Hát nekünk anyáknak mindig talpon kell lennünk és nem lehetünk "betegek".
Jobbulást!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Ha ritkán is , de becsatlakozom!

Gratulálunk az újdonsült anyukáknak! Nagyon szép baba az Elizabet,
a Gáborkáról is biztosan hamarosan látunk képet! :) :)

Jó olvasni, hogy hogy tellnek a babás hétköznapok! Olyan mintha az ember újból csinálná! Sok kitartást mindenkinek!

Gabi,
biztosan a szülés utáni levertség van veled, ne aggógj hamarosan jobb lesz! Szerintem fürdetéshez használd a gyógyszertári krémet, annál nincs jobb! Ezek a "reklámtermékek" csak tönkreteszik a baba bőrét! Nem egy babáról hallottam hogy ezeket használták aztán ekcémásak lettek! (aztán lehet hogy nem ez miatt..) szerintem nyudogtan kiviheted Gáborkát, csak a lényeg a fokozatosság. Először ablakot nyitni, aztán levinni.Nekem anno a védőnő azt mondta, ez marhaság, hogy 2-3 hetet otthon kell lenni, 5-7 nap után le lehet vele mennyi, persze először csak 10-20 percre ,aztán ezt növelni!

Timi,
szerintem még NE adj neki tápszert. Minél többször kerül mellre annál jobban ingerli és annál több tej lesz. Ha most bekerül a képbe a cumisüveg, akkor megváltozik a szopóreflex, és lőttek a tejcinek! Várj még egy kicsit! Mennyit vesztett a súlyából!

Rita,
gratulálunk a kislányhoz! Nagyon szép neve lesz! :)
Tényleg a családban mindenkinek teljesült így-úgy a kívánsága! :)

Szilvi,
a lottó tényleg nagyon bosszantó lehetett! Gyógyulj meg mihamarabb, tényleg nagyon rosszkor jött ez a bölcsességfog! A fogászaton a főorvos szerintem egy barom, régen találkoztam vele!

Mivelünk minden OK. Ezerrel készülünk a Máté 3. szülinapjára. Ő is nagyon várja már! :) :) mindennap : "Anyaa én csoki kérek és olyan autót amilyen a boribonnak van" :) :) Egész nap be sem áll a a szája :) Hab a tortán, már 3. hete nem beteg kopp-kopp-kopp! :)
a bölcsit meg nyomjuk ezerrel! :)

bocsi ennyi voltam , lépek vasalni!
sziasztok
Zsani

Kép

Kép
zsanka

Sziasztok!

a johnson termékek nekünk sem jöttek be,Hannát anno hetekig hordtam utána a dokihoz,mert nem akart rendbejönni a bőre,véresre vakarta magát.

Tgabi küldd nyugodtan a képeket megcsinálom szivesen,megprobálom mással is.

Szilvia!

Hát ez a foghúzás,műtés nagyon durván hangzik,nekem még nem volt ilyen,de mikor Atival voltam terhes anyunak cseszte el az itteni fogorvos péntek reggel nekiállt kihúzni persze ugy beletörte vésés után hogy a többire már nem vállalkozott,elküldte a szájsebészetre ahol is közölték vele délben ,hogy ugyan 2óráig van rendelés de aznap már nem csinálják meg menjen vissza hétfő reggel 8 órára.na akkor láttam anyámat először ugy bőgni mint egy kisgyereket,szerencsétlen szenvedett vele 3 napot meg még utána vagy 1 hetet.

Zsani köszi,igazából ez igy volt tervezve és hát hálistennek bejött.

Na most lépek,megyünk anyuékhoz ebédelni.
sziasztok

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Sziasztok!

Egy pici fokkal jobban vagyok, de csak fájdalomcsillapítóval bírom. A fejem tegnapra háromszor nagyobb volt a szokásosnál, nehéz és kemény. Ma egy kicsit lejjebb ment. Sokat jegeltem,még szoptatás közben is, éjjel is. Ja, Gabi, alul műtötték ki. Köszi mindenkinek az infót. Hát remélem azért addig nem húzódik, két három hétig. 28-án megyek vissza varratszedésre, remélem akkor már röhögve tudok menni.
Főorvos tényleg mega brutál volt!!!!

Dórikám köhög, Bence is egyet-kettőt. Dórikám viszont éjjel olyat művelt!
3-4szer olyan keservesen el kezdett sírni, kb. 5-10 percig, hogy alig tudtam megnyugtatni. Rajtam aludt el (közben volt, hogy éhes lett Bence, gyorsan megszoptattam, apa adta a tápit utána). Vagy a fogai, dokinő szerint jön alul két rágófoga is egyszerre, vagy a torka vagy mittudom én... annyira aggódtam érte! Magamra időm így kevés van, legalább elterelem a figyelmemet a fájdalmamról.

Timi: tápi ügyben tényleg jókat írnak a lányok, ne add fel! DE: ha mégis úgy alakul, hogy tápi is kell, mint háromszoros anyuka, akik cici mellett tápit is kaptak, egy jó tanács: ne érezd magad emiatt kevesebbnek és ne fogd fel tragédiának. Az enyémek szépek, egészségesek és persze, hogy az anyatej a legjobb a babának, de a mai tápszerek egészségesek, jók. Én nem is tápszernek szeretem hívni, hanem babatejnek. Emesénél még én is nagyon kikészültem emiatt, és mindig magamat okoltam, de ez teljesen butaság! Attól még nagyon jó anyuka lehet valakiből, mert kevesebb a teje. De ne add még fel, lehet, hogy csak be kell indulnia!

Zsanka: azért jöhetnél többször!! Máténak akkor Bánhidán lesz a szülinapja? Sok kis barát lesz ott?

Na megyek, tegnap azért a fájdalmak mellett meg tudtam főzni két napra, mostam, felmostam, porszívóztam. Most meg neki állok vasalni. NEM túlzok, ha azt mondom, hogy kb. két és fél méter! :) Szerintem tartom a csúcsot!

Ja, Tgabi:
szerintem se várj 2-3 hetet. Fokozatosság, de a babának szüksége van a levegőre. Nekem a védőnéni azt mondta egyszer, mindig egy réteggel több legyen a babán, mint rajtunk. Csak a réteget kell megválogatni (vastag-vékony). Szerintem, mivel újszülött, egy vékonyabb (nem a legvastagabb téli bundazsák) overáll alá adj rugit, pulcsit, sapka és vastagabb takarót. És alá is rakj takarót a babakocsiba, én már rakok pár hete.

Na tényleg léptem.

Szilvia
emesedora

sziasztok!
3510-el született most napok óta 3290. 50-et eszik napközben és nyugottan alszik 2-3 órt most már fél 10 óta alszik hajnalban meg reggel 70-et eszik. nappal 50-et. mérem mert a dr-nő azt mondta. hétfőn kell felhívnom hogy mi van Ő szerinte kevés a tejci és estére mondta a tápit apa szerint nem kell nem is adtunk még neki, meg elalszik cicin és ha még egy pár csepp van benne ő már nem nyitja ki a száját tehát tápit sem enné meg. remmélem beindul a súlyunk.

Lola
neked mennyivel előbb születet?

Tgabi
Nekem azt mondta a dr nő hogy 10 naposan erkélyen 10 perc másnap 20p. aztán 30p séta tegnap már sokat levegőztünk jót alszik a levegőn.Ma délután is megyünk. hosszú ujju bady 1vékonyrugi 1 vastagabb rugi meg egy kardigán és vastag pléd.
Én is levert vagyok szülés után nem voltam ilyen fáradt pedig nem csinálok semmit.

Köszi csajok a biztatást!

Emesedora
hát a bölcseségfog nekem olyan 2 hét után jobb lett de minden nap gyogyszeresgéz cserére kelett mennem meg antbiotikumot kellett szednem már nem tudom mi volt meg cataflánt. de nem tudom hogy szoptatásnál lehet-e. jobbulást!!!!

szisztok

Kép
xytimi

Szilvi emesedóra
gratula a lottohoz ez is valami bár bosszantó hogy egy szám....
ja nekem is a főorvos volt azthiszem.

Kép
xytimi

Sziasztok!

Köszi a tippeket.
Akkor nem raboskodom itthon tovább :)
Egy -két nap és megyünk sétálni egy kicsit, addig meg levegőzünk az erkélyen. Szellőztetni szoktam azóta is rendszeresen.

Fürdetőkrémet nem kaptam, csak popsikenőcsöt, de azt két dobozzal is. Mindenképp receptköteles a fürdetőkrém?

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Ja még annyit nekem mindkét gyerkőc" tápos" volt,Hanna be sem kapta a mellemet már a kórházban sem,neki 3 hétig fejtem addig birtam idegekkel,meg már kevés is jött,Ati 3 hós koráig ő meg szopizott volna de kevés volt neki kis zabagép volt.

Hannát ugy adták ki a kórházból hogy feliratjuk neki a tápszert,persze a dokinéni nem irta fel,mondván próbálkozzak csak.3220-al született és 3 hetesen volt 2900gr.Na akkor felirta a tápszert,nekem mindkét gyerek nagyon szerette.

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Sziasztok!

Lola,
nekünk is most másodszorra volt ilyen Áron szeme, most mind a kettő... Mintha csipásodna, de nem szárad meg, tiszta könny. Kamillával mostam neki, és anyatejet csepegtettem bele, ettől másnapra el is múlt mindkétszer. Azt hiszem, nálunk a szeles idő miatt volt, de nem biztos :?
Tgabi,
szegény, én is depis voltam a szülés után, nálam a harmadik napon kezdődött, és kb két hétig tartott. Sírtam csak úgy, úgy éreztem nem vagyok megfelelő Áronnak...stb. Én is úgy tudom, hogy ez a hirtelen hormonváltozástól van, de elmúlik.
Áronnak is nagyon száraz volt a bőre, legalább három hétig, többször kentem azokat a részeket a gyógyszertári olajjal, és baba testápolóval, frdetéshez pedig váltogattuk a fürdetőket, mert olvastam, hogy így jobb a baba bőrének. Nagyon nehezen múlt el, csúnya volt :roll:
Én is csak azt hallottam eddig, hogy le kell vinni a bébiket, szépen fokozatosan hozzászoktatni a levegőhöz. Bár mi már lassan három hónaposak leszünk, mi lemegyünk mindennap két órára kb. Vastag ruhát adok rá, és két takarót. Így ha le tudom venni róla a takarót-takarókat, ha úgy gondolom.
Timi,
nagyon szép a kislányod, biztos beindul majd a gyarapodás. Látom írták már, hogy ne adj neki tápszert, mert úgyis beáll a tejci kínálat a kishölgy igényéhez :D Nálunk nem volt ilyen gond, mert már a kórházból annyival jöttünk haza, amennyivel született, és azóta is állandóan hízik. Azt hiszem már túlzásba is estünk... Éppen most írtam az lll honlapra, hogy nincs-e valamilyen módszer hogy ne legyen ennyire hízlaló-tápláló a tej, mert Áron túl gyorsan nő...
Szilvi,
szegény, nagyon szörnyű lehetett amin átmentél. Szerencsére semmiféle ilyen tapasztalatom nincs, a legnagyobb gyötrelmem egy tömés volt a fogorvosnál, és a bölcsességfogaim is úgy jöttek ki, hogy észre sem vettem. A húgom viszont állandóan kűzd a fogaival, úgy törik neki mint az üveg...nem köti meg a kalciumot a szervezete rendesen. Remélem már jobban vagy.

Szép napot mindenkinek,
Szilvia
szilvia1981

Sziasztok!

emesedora: Jobbulást kívánok a bölcsesség fogaddal kapcsolatban, tudom milyen rossz. Nekem mind a két alsót ki kellett műteni (2 év különbséggel) mert állítólag nem volt hely ahova kibújhattak volna holott megindultak és az őrülten tudott fájni. A fejem, a fülem, az arcom... :( mindenem fájt. De aztán szerencsére most a második műtétnél (kb 3 hónapja) nagyon könnyedén kijött. Csak felvágta, kihúzta, összevarrta. Miután kiment a fájdalomcsilli utána fájt vagy két órát aztán azóta semmi. SZERENCSÉRE! :-)
Szal jobbulást!!

Kép
Kép
newcdina

Sziasztok!

Bőrszárazsággal kapcsolatban irok gyorsan. Nekem is mk csajnak 2 hetesen nagyon száraz volt a börük. Dr. nénink irt fel A vitaminos gyogyszertári krémet, ami nagyon jo volt! Nem volt zsiros és 2 nap alatt rendbe jött a csajok bőre! Miután elmult a csajoknak a bőrszárazság a kezemet kentem vele! Nagyon jo kis krém!
Ja és pár honapos korukig Mi is a gyogyszertári fürdetőt használtuk, amit Én nem igen szerettem! :?

Namentem vasalni!
Sziasztok!

Kép
Kép
moncsi76

sziasztok!

Nem adom fell a tejcit eszik alszik, a drnő szerint kevés szerinte 450-et kellene ennie egész nap de mi 300 körül eszünk de már egy kicsit emelkedett a súlyunk. azt hittem hogy a drnéni le fog tolni hogy nem adtam tápit de most azt mondta ha emelkedik a súlya akkor nincs gond.
Na mégegyszer elszált.........

Most éreztem hogy egy kis csoda olvastam neki mesét és nézett mindha értené aztán elaludt a kezembe nagyon édes.

Ancsa !
montam hogy eljutsz ide és hogy csak utánunk!!
jól vagy? Nem vizesedsz én avégén már vizesedtem.

Jó éjszakát Kismamiknak, Babáknak, Anyukáknak :lol:

Kép
xytimi

próbaKép [/img]

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Tgabi Gáborkája!

Tündéri baba,kisfiamnak nagyon tetszik :D

Kép